A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Hát, ha országos szakmai szervezetnek tagja, ott érdemes megnézni. A szociológusoknál lehet pályázni konfikra :roll:
INtézményi, doktori források meg kilőve, ha jól értem.

Ezek a zepteresek ebben a melegben is mennek :shock:

A nagyobbik bátyám dolgozott egyszer ipari búvárként, és szennyvíztisztítókat is vállaltak. Kijöttek a sz---ból két merülés között, és az egyik kollégája, akinek a másodállása zepterezés volt, kipakolt neki egy szett lábast. Ott ültek sz...an egy tároló mellett, hallgatta, és azt se tudta, hogy röhögjön, vagy sírjon.

Kép
vindolanda

Vindo, ez az év poénja, zepteres a szar közepén búvárruhában. :lol: :lol: :lol:
Köszi az ötletet, továbbítom (igen, intézmény stb. nem jön szóba).
irina

Ezekért a pillanatokért érdemes élni, azt hiszem :lol:

Esteleg városi ösztöndíjakat is megnézhet, Db-ben vannak pl.

A nagy gimnasztikai labdával játszunk egy ideje. Csuda felemelő :roll:

Kép
vindolanda

Vindo, köszi, ezek tök jó ötletek!
irina

Na, akkor balek vagyok. :oops: Voltam már pár bemutatón, azóta fáj a fogam a robotgépükre. Azt bizony megrendeltük. :oops: :oops: De azt legalább már a saját szememmel láttam, hogy miket lehet vele csinálni a konyhában. A mixerem meg szerintem már nem sokáig bírja, meg a habverők is mindig feladják egy idő után.

Az viszont biztos, hogy nagy poén a szar közepén edényeket mutogatni. :lol:
dmaggie

Maggie, dehogy vagy balek, vannak jó cuccaik, csak szerintem túl drágák.
irina

Maggie, mennyi volt?
És ajándékot is kaptál?

Közben megvacsoráztunk.

Kép
vindolanda

Az ajándék két kozmetikai termékminta volt. :lol:
Nem olcsó, olyan 80 körülre jön ki kamatokkal mindennel együtt. Mert csak részletre voltunk hajlandóak megrendelni.

Mindjárt megyünk le az udvarra. Bercó már nagyon várja, hátha lejönnek a fiúk.
dmaggie

Hát, az tényleg nem olcsó.
G. egy csillagásztávcsövet nézeget 50 körül, de én még arra sem bólintottam rá :wink: MOndjuk, szerintem be fogom adni a derekamat előbb-utóbb.

Kép
vindolanda

Maggie, a zepternek nem is a termékeivel van gond, ahogy hallottam, inkább a gátlástalanságával, sok a rossz sztori róluk.
Remélem, a robotgép szuper lesz, majd mutasd meg, milyen. :-)
irina

Még egy dolog, aztán jegelem a témát. Szóval a saját szememmel láttam, hogyan csinál a 1,5 %-os tejből tejszínt. Legalább a tejszíneket megspórolom vele. :wink: :lol:

Voltunk lent az udvaron. Egészen jó lett az idő. Nagyon kellemes volt. A gyerekek megint vizipisztolyoztak. :lol:
dmaggie

Irina, mikor kezded a diétát? Hogy van a pocid?
dmaggie

Maggie, tejszín: az igen! :-)
Drága vagy, hogy kérded, elvagyok, bár tegnap (írtam is) eléggé fájt a hasam este, ma is kétszer elkezdte. Szerintem nem a kajától van (kísérletezgetek ezzel-azzal, elhagyom majd visszahozom, pl. a tejet, de nincs összefüggés), vagy pszichoszomatikus, vagy valami egyensúly felborult benn. Elkezdtem szedni probiotikumot.
Fogyi: hát 2 hónapja napirenden van, figyelek arra, mit eszem, de nemigen fogyok. Tény, hogy nem is hajtom túl magam a téren, de az édességről letettem. Az viszont nem fog menni, hogy ne egyek gyümölcsöt, ma is ettem dinnyét. Próbálkozom. Vizesedem én is a melegtől, felesleges is méredzkedni. A fogyi amúgy jól menne, ill. szokott menni, de ez a hasfájás tönkrevágja, mert olyankor muszáj valamit ennem, hogy tompuljon (segít is általában). Még akkor is, ha a fájás evés után jelentkezik, és épp ettem előtte. Bonyolult. Meg hosszúra is nyújtottam.
irina

Szellőztetjük a lakást, igyekszünk lehűteni 28 fok alá.

Rugó nagyon hamar elaludt, így nem teljesen kómásan kezdtem az esti műszakomat.

Kép
vindolanda

Halihó!

Két gyerekünk 6 előtt ébredt. :? Bercó már valami internetes játékkal nyomul. A benti hőmérséklet: 28,5 fok ilyen korán.
Összekapom magam, aztán beindulok én is.

Irina, a pöttyeid? Esztétikum ide v. oda én bizony itthon inkább nem veszek fel melltartót. :oops: Ne melegítsen az sem.

Vindo, hogy haladtál?

Én máig adtam haladékot magamnak. Ma éjszaka már csinálnom kellene valamit vagy délben, amikor Bercó alszik. Bár ma este koktélozni megyünk. :wink: Utána már nem hiszem, hogy bármit is csinálnék. :roll:
dmaggie

Irinám, szegénykém ezzel a fájással. Azon gondolkodom éppen, hogy milyen gyógynövény is jó a pocakra. István, a szomszédunk apukája a nagy tudója ennek, ma jönnek, majd megkérdezem. Hátha valamilyen gyógyteával lehetne segíteni. Ez az állapot így eléggé tarthatatlan.

fogyi: szerintem én is azért fogyok lassabban, mert nem figyelek a mennyiségekre. :oops: :lol: Jókat eszek, igaz, csak update egyeseket, de akkor is rendesen. Most megfogadtam, hogy figyelek majd az adagokra is. Már nagyon közel van a cél, ideje lenne elérni.
dmaggie

Maggie, részvétem a koránkelő gyerekek miatt...
Szerintem jó taktika, ha megvan, hogy hány nap még a pihenés, számolni kell, azt kitölteni, és utána könnyebben mennek a dolgok. Kell pár nap regenerálódás.

Jól haladtam, kösz. Lehet, az utazás előtt egy-két nappal végzek is a mostani etappal (disszertációm elméleti részének átírása). A tengerpartra már csak egy lektorálni való tanulmányokat viszek. Július végén két tanulmányt kell megírni. Augusztusban meg a disszertációm empirikus részét kell átírni. Nem hittem, hogy tudom tartani a tempót, de most úgy néz ki, menni fog...

Nálunk 27,5 a konyhában, a hálóban 28,5 körüli. Még tűrhető.

Alkoholos vagy anélküli koktélok?

A mai fő program, hogy nyomtatási lehetőséget keresünk a faluban (szerintem a patronunk üres), ajánlást kell írnom egy hallgatómnak köztársasági ösztöndíjhoz, és aztán postára is kell adni.

Kép
vindolanda

Ma itthon. de Emmának beígértem egy vízi pisztolyt , :-( nem szívesen,de mekkora BULI EGYMÁST LELOCSOLNI..ÍGY NEM A PISZTOJ HANEM A víz a lényeg, véletlen volt a caps..bocsi, de már nem törlöm vissza. :-(

nálunk 25,7 van, de megy a klíma este néha picit, mert annyira forgolódnak...nem tudnak aludni. :oops: :oops: :oops:

tegnap vettem meg edző ruhát ..voltunk a dec....-ban, Emma trambulinozott, meg mindent kipróbált, én addig próbálgattam...mert két hét múlva kezdődik az edzés!!!
István személyi edzője fog velem is foglalkozni.( jövő héten nyaralni lesz) :oops: így tuti menni fogok és csinálom is, mellette itthon joga..:-) Tegnap is jógáztam, van is izomlázam.. :lol:
ja és hétfő óta nem eszek kenyeret, tésztát, rizst....:-) remélem fogyok!!! Ma ettem direkt egy szelet kenyeret, nehogy elszokjon a szervezetem, és aztán meg hirtelen vissza jöjjön minden...de nem hiányzott, különösebben jól sem esett. :-(

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Olyan jó olvasni a mindennapi dolgaitokat! :D Mintha mindenki egymás szomszédja lenne,mindent tudtok egymásról. Szinte látom a fagyiskocsit is már magam előtt. :D

Köszönjük a Zétis bókokat. :P

A kis manóm itthon van velem. Az idő ködös és pocsék, így a lakásból nem is nagyon mozdulunk ki.

Én két napja vacakul vagyok, az éjszakám horror volt. Elkezdődött a Zétitől már ismert görcsölés. Most próbálok valakitől No-Spa tablettát szerezni.

Nektek kitartást a meleghez!

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Másfél óráig sétáltunk a tűző napon, kész vagyok :x :x :x :x

Majd jövök, ha rendbe tettük magunkat.

Kép
vindolanda

iszonyat bosszús vagyok, az ebay-en licitálok egy gyerekülesre, erre az ebay vmiert blokkolta az aukciot.- aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa alig talaltam elfogadható aron cybex ulest erre.....

KépKép
kaqk
Debrecen

na megvan az, csak a nemet oldalon kell belépjek! szurkoljatok légyszi, h ne vigyék el előlem! :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

KépKép
kaqk
Debrecen

Na, sikerült a licit???

Ezt a 25 fokot irigylem :o

Akkor mindent bele a tornával meg a fogyókúrával.

Miléna, jobbulást!!!!
Zétivel mivel lehetett a görcsöket magyarázni?

Amúgy mi Maggievel egy ideig kb. kétszáz méterre laktunk egymástól, szóval tényleg majdnem szomszédok voltunk 8)

Hát, akkor felétek nem járnak most fagyiskocsik. Szoktatok fagyizni arrafelé?

Itt semmi eső nem esett mostanában. És 37,3 fok van árnyékban, amit nem tudom, hogy higgyek-e :roll:

Várjuk fagyibácsit, már a pénzt is kikészítettem. Tegnap volt neki capuccino fagyija :P

Kép
vindolanda

Halihó!

Miléna, nagyon sajnálom, h görcsölsz! Bélgörcsszerű? Mielőbbi jobbulást Neked!!!
Igen, ez a netszomszédság nagyon jó dolog, én is élvezem!

Maggie-m, a barátnőm ma ajánlott egy vény nélkül vehető tablettát, szerinte ez gyomorsav-probléma, dettó ilyen tünetei vannak, vettem is, bevetem, ha fájna. Ma mondjuk "rendeset" ettem, nem csak zöldség-húst, még nem fájt a hasam.

Vindo, a távcső cool dolog, támogatom! ;-)
Nagyon ügyes vagy, hogy így tudsz dolgozni és haladni, nekem is meg kéne acélozni magam. Miért írod át/újra a diszidet? Az lesz a habilitációs anyagod? (Írtad, hogy átálltál értékszoc.-ra, de maradt az eredeti témád?).

Most értem haza... ügyintéztem meg barátnőztem, nagyon jó volt :-)
Lányok, úgy unom, ahogy a lábam kinéz, de pedikűröshöz nem akarok járni. Vettem a dm-ben valami fémcuccot, ami állítólag leszedi a keményedéseket, mert a reszelés (2 félével + habkővel!), krémmel puhítás mit sem használt, bárhogy kezelem, iszonyúan néz ki (repedezés stb.). Valami házi trükkök még?
Rendbe is rakom a lábam, aztán felmosok, és munka.
irina

huh de jó, capuccino fagyi...:-)

köszi Vindo, igyekszem,
a licitből még van 4 óra!

37 fok, simán sztem.
itt is már 25,8 fok van, melegszünk. :-(

dolgozgatok kicsit. ... amíg "csend van" :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Kakq, hajrá, szorítok!!! 25 fok? Az klassz :-)
Hova fogynál, drága?

Vindo, nem semmi, hogy még most is a hallgatóknak segítesz. :-)

Na tényleg megyek.
irina

Kakq, hajrá, szorítok!!! 25 fok? Az klassz :-)
Hova fogynál, drága?

Vindo, nem semmi, hogy még most is a hallgatóknak segítesz. :-)

Na tényleg megyek.
irina

Halihó!

Felébredtem. Bercó mellett mindig elszunnyadok. Nálunk csak klímával elviselhető a hőmérséklet. Amikor nem volt, 33-34 fok volt a lakásban. Olyan a lakás tájolása, hogy reggeltől estig éri valamelyik oldalról nap. Egy álom volt terhesen a dögmeleg lakásban.
Élénken emlékszem rá. A következő évben már volt klíma. :lol:

Miléna, jaj ezek a görcsök. Zétivel is viszonylag sokáig bírtad, ugye? Nyugi, minden rendben lesz.
Szomszédolunk, igen. :wink: :lol:

Vindo, ez a fagyibácsi a biztos pont a mindennapjaitokban. :lol: Hú, nagyon ügyes vagy a munkával. Nekem is kellene.

Irina, én a gyógyszertárban kértem sarokápoló kenőcsöt. Bár mindig elfelejtem bekenni, nyilván így kevésbé hatékony. De hasonló problémáim vannak. Ha eszembe jut, akkor sudocremmel is szoktam kenni. Az eléggé tápláló. Most egyelőre nekem szőröznöm kellene, mindjárt neki is esek.
Remélem jó lesz a gyogyi!

Kaqk, ez igen. Micsoda tervek. Licitet nyerd meg! :lol:
dmaggie

Irina, azért kell előszedni, mert a hab. feltétele egy monográfia. Az meg nekem nincsen :roll: Megírtam az egészet, terhes lettem, aztán meg nem vettem elő újra.
Így aztán most két hónapja ezzel dolgozok megint, azóta sok anyag jelent meg, meg most már angolul is boldogulok valamennyire a szakirodalommal. KOrábban németül tudtam olvasni, de azt meg mostanra totál elfelejtettem. Szeptemberre ígértem. Bentről is támogatják, mert pár éven belül sokan nyugdíjasok lesznek, kellenek az új emberek. Ha átdolgoztam, vissza az értékekhez, és akkor végre megírom a hab-t is :shock: :lol:

Hát, van rá esély, hogy Ádi már kukkolhatja a nagy távcsövet.

Sarokra - anyósom a naturland citromfűs láb- és sarokkrémre esküszik.
De nem tudom, tényleg jó-e.

Maggie, azért az már nagyon durva... Itt max. 30 volt eddig, az még szerintem éjszakai szellőztetéssel vállalható.

Kaqk, négy óra az már nem sok.

Kép
vindolanda

Megnéztem a metnet-et, tényleg lehet 37 kinn. Annyit írnak holnapra is.

Kép
vindolanda

Maggie, a Sudocrem jó ötlet, köszi!
Tudsz jó koktélozós helyet? Augusztusban megnézném :-D

Vindo, most már értem, köszi! A DE fogja kiadni a monográfiádat?
Ádi odalenne a távcsőtől szerintem. :-)

Hm, vagy egy órán át reszeltem a lábam, de még messze nem tökéletes, bár már jobb. Miért minden ekkora macera a nőknél? :lol:
irina

Hát, azt még nem tudom. Van egy-két szál, amin el tudok indulni, majd meglátjuk :roll:

Maggie ma úgyis teszteli a koktélokat.

Kép
vindolanda

Vindo, ez jól hangzik, hajrá! :-) Tény, hogy egy diszit átírni is hatalmas munka, az ember nem is gondolná, de aki csinálta, tudja.

Állítólag kész a laptopom, estefelé megyek átvenni. Úgy legyen. És ezentúl mindent mentek kifelé heti szinten.
irina

Éljen a kész laptop :D

Hát, olyan 60 irodalommal kell kiegészíteni, meg átstrukturálni. Bizonyos részek nem kellenek, mások meg hiányoznak. Az empíriát frissíteni új adatbázisokkal.

Rugó délben fürdött, de ragad, mint a légypapír :roll:

Kép
vindolanda

Nalunk most angol van a csajoknak, elvileg csak emmanak lenne, de dalma is be be szokott, igy bent maradt. :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Boldog névnapot kívánunk Emesének!!!

Kép
vindolanda

Irina,nekem anno(mikor B-ot vártam :) ) a körmösöm azt mondta,jó zsíros krémmel kenjem be a lábam és húzzak rá zoknit :) :) már nem emlékszem mennyit segített :?
Tegnap este meg a város másik végére kerekeztek el :shock: este f9re értek haza :shock: előtte meg Pesten voltak R.nak fotós kiegészítőket venni 8) hajrá laptop :) remélem sikerült mindent megmenteni :)

Miléna,tényleg nagyon hasonlít Rád Zéti :) még emlékszem 1* eljöttetek talra és nem tudtuk kik vagytok :lol: 8) :oops:
görcsölés :( hátha elmúlik :) S nemét tudjátok már?
tényleg Panndi,veletek mi újság?

nálunk 25 fok van a lakás első felében :) :) itt hátul melegebb :cry: bár ha nincs bekapcsolva a gép kellemes az idő :) :) :lol: 8) :oops:

nálunk ritkán jár jégkrémes autó(vagy Én nem hallom meg :) ) :) szerintem nagyon kiakasztanám ha minden mentes jégkrémet kérnék :) :)

:arrow: eszem pár falatot :) :) ebben a melegben annyira nem kívánom a kaját :? reggel ettem joghurtot kiflivel,aztán 3kor 1 palacsintát,kezdek éhes lenni :)

KépKép
viranka

Halihó,
elhoztam a gépem, megy, de még egy kör lesz, mire a legtöbb adatot visszanyeri a szakember, a két legfontosabb mappám is hiányzik még (sérült a vinyó, egyelőre ennyit volt ideje visszaállítani).

Verus, ó, bárcsak én se lennék éhes melegben, de nálam olyan nincs.
Zsíros krém: jó tipp, köszi, lesz, csak zoknit most még tuti nem tudok húzni rá, megőrülnék, még télen sem tudok zokniban aludni, vmiért irritál.

Kaqk, Dalma beszokott az angolra? How come? 8)

Vindo, 60 irodalom az rengeteg...
(Más: nemrég megnyugodtam, mert úgy láttam, hogy új Bolyaira majd "jó" végminősítéssel is lehet nevezni, nemcsak a top of the pop-nak, ami irtó jó hír.)

Maggie, várjuk a koktéltesztelés pontszámait.
irina

Amúgy kiderült, hogy melegedős típus a gépem, úgyhogy ventillátoros laptoptartót nézek hozzá.
irina

Laptop, :?

De-t is angol lemezt hallgattunk, de szerintem inkabb a tarsasag vonzotta. :-)

Az angolozonlany a babysitterunk. :-)

Bp- es kornyeki csajok, segitsetek. Juli 19,20,21 du-anokra kell programot kitalajak a gyerekeknek, 19-20 an lesz autom is, a westend kozeleben leszunk(szalloda) ott a kornyeken setalva van vmi park, jatszoter, jatszohaz, vmi olyan program kellene ahol mindket gyerekem lekotheto:-) otletek?

A licitet 0,86 euroval lecsusztam De sebaj talaltam egy nemet ceget, toluk ujat tudok majdnem annyiert rendelni. :-) mint ez a hasznalt lett volna :-)) es csajos szin lesz ez is. :-)

Balo mennyit bir tekerni! :-)

Panndi, lehet mar tudni, vagy lemaradtam? Fiu vagy lany erkezuk? Higy vagy???

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk, éppen akartam kérdezni, mi lett a licittel.
Én tuti planetáriumba vinném Emmát, I. meg Dalma meg tarthanának addig egy apa-lánya délutánt:)

Irina, pedig most kellene csak egy jó vastag zokni éjszakára :lol:
G. kérdezi, hogy a ventilátort is kitisztították?
Vagy a belső ventilátort is ki lehet cserélni, és ha úgy is melegszik, akkor jöhet a tálca.

Viranka, és barnultok már?

Kép
vindolanda

Vindo, kérdeztem a ventillátort, kifújatta belőle a port, nem zörög, elvileg működik. De tényleg agyonhasznált kis gép, nem tudom, h ettől is melegszik-e annyira, vagy ezt csak én képzelem hozzá mint okot. Már megrendeltem a hűtőpadot vagy hogyhíjják (ezerféle néven fut), holnap át is tudom venni (ezt: http://www.pcdiszkont.hu/4181/spire-astro-notebook-huto-es-usb-hub)

Kaqk, akkor jól is jártál, h nem sikerült az aukció.
Program Bp-en (Westend felé): hát én a Szent István parkot ajánlom meg a Margit-szigetet, játszóházat a Westendben nemigen tudok, bár van két klassz nagy játékboltjuk a földszinten meg a tetején jó kis növényes sétáló rész (a mozihoz fel, aztán ki az üvegajtókon). Illetve: a Szent István park bal oldalán a Pozsonyi út szélén van a Parksarok játszóhely, ha épp van lehetőség, oda mindenképp benézhettek: http://parksarok.blogspot.hu/
Amit még ajánlok szintén a környéken: strand a Margitszigeten (Palatinus), fürdők közül közel esik relatíve a Gellért (főleg kocsival), nem olcsó, de a legszebb fürdő szerintem, remek stranddal. Hirtelen ennyi.

Fürdés stb. :arrow:
irina

KÖszi az érdeklődést, úgy néz ki, hogy kisfiút várunk :lol:

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Huh, de jo... Akkor a nemek aranya kiegyenlítodott! A csajok mit szolnak? Hogy fogjak hivni?

KépKép
kaqk
Debrecen

Hát, akkor nem Flóra lesz :lol:

Irina, értem :wink:

Kép
vindolanda

Halihó!

Lassan haladunk, ma 29 fokra ébredtem. Már próbálok szellőztetni, de nem nagyon alakul.

Az este kicsit csalódás volt. Hihetetlenül sokan voltak, csak lestem. Nem is ez volt a baj, hanem a rengeteg emberre két kiszolgáló jutott, sokat vártunk az italokra, meg a választék is a szokásos volt. Bercónak jött be leginkább. A Halköz belsejében voltunk, ott csináltak valami vizes bigyót, Bercó abban rohangált, volt olyan, hogy térdig gázolt a vízben. Mindezt szandiban, zokniban, csak úgy cuppogott a lába. Ja, és tök vizesen ült az ölemben, de legalább hűtött. Tegnap nyolc körül még 34 fokot mutatott a főtéren a kijelző. :roll:
No, meg kapott alkoholmentes koktélt. Nagyon bejött neki, repetázottt is. :lol:

Nem hiszem, hogy ez lesz a törzshelyünk, az én szívem csücske továbbra is a Belga. Ott lehet Cosmopolitan koktélt is kapni, nem is beszélve a finom sörökről.
:lol: Legközelebb oda megyünk, isteni meggyes sörük van. :lol:

Irina, éljen a laptop. :lol:

Vindo, ügyes vagy.

Piroskának nagy-nagy drukk mára!!!!!!!!!

Emesét Isten éltesse!!!!
dmaggie

Maggie, mi még régebben a Bem téren abba a kalózos pub-ba jártunk koktélozni, azt is kipróbálhatjátok.
Lehet, hogy mindenki az estére várt, hogy ki tudjon mozdulni, és minden jó hely tele volt.

Na, azért Bercó a vizes cuccaival nem lehetett semmi :o

Itt 27,5-re hűtöttük le a lakást, teljesen rendben volt reggelre.
Szerencsére szúnyogok nem jöttek be, ennek nem tudom az okát.

Rugó fél hétkor kelt.
Valami traktor ment el pótkocsival, és úgy zörgött, hogy a hálóban is felébredt rá (a ház leghátsóbb része, valahol 25 méter magasságában az utcafronttól).

ÁÁÁÁÁ.
De már főztem kávét.
Éjjel is haladtam,vagyis tudtam tartani a tempót.
De lassan úgy érzem, kellene egy szabadnap.

Irina, utolsó nap ma lesz Ádinak?

Kép
vindolanda

Piroska, mindent bele anatómiából!!!!

Kép
vindolanda

Rugó: Azt álmodtam, iskolás vagyok. Nincsen gyerekülésem, ülésmagasítóm van.
:lol:

Kép
vindolanda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?