A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Irina vajon hol lehet?
Este mindig netközelben tartózkodik :roll:

Kép
vindolanda

:lol: :lol: Igazad lehet. :lol: :lol:

Biztosan dolgozik
dmaggie

Nemrég hozott nekem G. jeges vizet, szerintem nem rossz.

Hát, gép előtt kellene ülnie vsz.

Lehet, Ádi sokáig randalírozott.

Kép
vindolanda

Halihó,
bocs, nem tűntem el, csak nem voltunk itthon, moziba mentünk, az angol nemzeti színház egyik közvetítését néztük meg (a Frankensteint egyik kedvenc angol színészünkkel, a rendező Danny Boyle :-)), a húgomék vigyáztak Ádira. Hú, hát jó volt, Boyle iszonyúan feldúsította a darabot.
Most még egy dr Who, aztán némi munka. Borzalmasan meleg van bent.

Jól elvoltatok csajok. :lol:
Folytköv. holnap! Jó éjt! :wink:
irina

Irina, így kell ezt csinálni! Jó, hogy el tudtatok szabadulni. :lol:
dmaggie

Na, iszok is még egy jeges vizet.

Irina, akkor kirúgtatok a hámból:)
És mikor akarsz lefeküdni? :roll:

Kép
vindolanda

Halihó!

Alig bírom elolvasni, annyit írtatok. :)
Vindo,
nagyon jó kutatási témát találtál nekem. :) Nyaralás és menzesz... :) De nálam is általában így szokott lenni, hiába próbálnám számolgatni a napokat. (Most szerencsém volt. :) )

Maggie,
nagyon szép kisfiú Bercó, vagyis inkább nagyfiú. :) Gyönyörű szemekkel.

Kaqk,
apukádnak a legjobbakat, legyen túl mihamarabb ezen az orvosos/kórházas dolgon. Megértem, hogy mérges volt.

Irina,
jó lehetett a benti tollasozás. :)
Az ovis dolgok, meg a kisboltos is tényleg milyen bosszantó...

Én ma négy gyerekes anyuka voltam, nálunk volt egész nap a szomszéd kisfiú. Most lesz hatéves. Nagyon jól eljátszottak a nagyok egész nap, nem volt semmi gond. De a házból, udvarról nem mentünk ki. :)
Dominak kijött a 3. foga, és már látszik a 4. is. :) Pénteken pedig megtett egy lépést előre, kapaszkodás nélkül. (a csúszós medencében természetesen) A trambulinban pedig ugrálni próbál. :)

Kép
Kép
Kép
katicico

Sikerült két napi munkát prezentálnom ma, de már elég K.O. vagyok, megyek aludni.
Holnap jövök, és reagálok lelkiismeretesen.
:arrow:

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Odaát írok. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Halihó!

Már felébredtünk. Bár én leginkább úgy érzem, mintha nem is pihentem volna. Korán kidőltem, de majd ma napközben, meg délben is dolgozgatok. Holnap meg be kell mennem a suliba.

Katicico, Te is milyen kis "bagoly" vagy. :lol: Ennyi gyereknél leginkább azt lehet megérezni, ha nincs otthon mindenki, ha többe vannak, az csak jobb. :lol: Domid is olyan lehet, mint Bercó. Ő sem kapkodott el semmit, a fognövesztést sem. :lol: Neki is sokáig 2 foga volt. Ráadásul egy felül, egy alul és nem is egymással szemben. :lol: Édes volt. Gratulálok az első lépéshez! De micsoda jól felszerelt udvarotok van! Onnan én sem mennék ki. :wink: :lol:
Domi mennyit szopizik még?

Itt annyira lükék a szomszédok, semmit nem lehet csinálni.
Azért van néhány kivétel.

Vindo, ügyes vagy, nekem meg a lelkiismeretem...

Piroska, mindjárt olvasok. :lol:
dmaggie

Hahó :D

Sikerült ideérnem. Rugó szerencsére épp most pótolja napok óra kieső média-fogyasztását, így nyugodtan tudok tejeskávét inni.

Domi nagyon ügyeske.
És már a fogai is alakulnak.

A korai fogzás sem egy leányálom. Mire R. átaludta volna az éjszakákat, el is kezdett fogzani, és a negyedik hónapban már ott figyelt a szájában vagy két fog. Nem is lehetett aludni tőle hónapokig.

Maggie, akkor House sem volt?

Az éjszakánk nekünk sem volt jó. G. behozott valami fényes légyfogó eszközt, amitől nem tudtam aludni (fényben nem tudok). Addig szöszmötölt vele éjjel egy körül, hogy felébredt rá mindenki. A vége az lett, hogy átköltöztem az első szobába, ahol egy jó nagy szivacson aludtam tök egyedül, és az azért nem volt rossz. Csak rövid ideig tartott.

Kép
vindolanda

De igen, azt megnéztem. A Viasaton vetítik mostanság minden este. :lol:
Nálunk eltűntek a fiúk, Bercóval vagyunk itthon, ő most valami harcolósat játszik különböző figurákkal. Én meg most fejeztem be a porszívózást. Reggel a Kedves és Gergő felfordították a teraszt, megjött az egyik rácsos ajtó, azt kezdi a Kedves festeni. Hogy mikor lesz rend ott????? :roll: Néhány nap biztosan kell, de akkor már legalább úgy csináljuk meg, remélem, hogy ne legyen akkora lomtár. Viszont így kiszorultam a székek tisztogatásával is. Másfél széknél tartok. :lol:

Légyfogás éjszaka. :x Nálunk is a Kedves az, aki képes felkelni, hogy levadássza az állatokat.

Na, felteszem a levest.
dmaggie

Hová lesz a rácsos ajtó?
Maggie, akkor lelassult a szék projekt? :lol:

Hát, ez a légyfogó eszköz szerintem nem alkalmas légyfogásra. véletlenül sem szállnak rá.

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Maggie-m, Ti is nagyon pihentek nyáron, mi??? :-D

Katicico, gratulálok Domi fogacskáihoz, na és a járáshoz is!!!

Vindo, és legalább eredményes ez a légyfogó? ;-) Ügyes vagy, hogy így haladtál.

Hm, végül is a dr Who után lefeküdtem aludni, mert Ádi eléggé elhúzta az időt (11-kor rájött, hogy viszket a popsija, azt kezeltük, utána meg meg kellett várnom, amíg elalszik, van ilyen). Majd ma belehúzok, ha alszik.
Itt kicsit hűlt az idő, eső is volt éjjel, de szerintem pillanatok alatt visszamelegszik.
irina

Hát, ha rossz éjszakája van, akkor hátha kidől jó sok időre délután.

Rugó csak nyúlik, már figyelem egy ideje.

A légyfogó eszköz gyakorlatilag nem fog legyet. Ha egy döglött példányt ráhelyeznék csipesszel, akkor lenne rajta csak :x

Itt is hűvösebb van, benn is csak 27 fok.

Kép
vindolanda

A teraszajtókra. Nagyon túlbiztosítjuk magunkat szerintem. A betörőnek először a riasztón kell átjutnia, utána a rácsokon. :lol: Aztán bent jön a meglepi. :lol:

Viccet félre téve. Nem tudjuk kinyitni a teraszajtókat, mert félnek a fiúk, különösen Gergő, így a lakás éjszaka szinte egyáltalán nem szellőzik ebben a melegben. Ha lesz rács, akkor remélem kinyitják. Jobb lenne bent a levegő, ha valamennyire huzatot lehetne csinálni, de ez csak a nyitott ajtókkal együtt lehetséges.

A szék projekt annyira lelassult, hogy le is állt most néhány napra. De nem adtam fel. Csak a másodikkal még lassabban haladtam. :oops: :lol:

Itt is elviselhetőbb a hőség, még a klímát sem kapcsoltam be, pedig főzök.
dmaggie

Nálunk most 28 fölött van már, de nagy erőkkel szellőztetek. Bár a palacsinta sütése megemeli majd a hőfokot, az biztos. :lol:
dmaggie

Megkaptam a mai ebédemet: sonkás karfiol light füstöltsajttal sütve. Nyami, már várom. :lol:
dmaggie

[quote]A írta: légyfogó eszköz gyakorlatilag nem fog legyet. Ha egy döglött példányt ráhelyeznék csipesszel, akkor lenne rajta csak

:lol: :lol: :lol:

Ádi a birodalmi lépegetőkkel harcol éppen (és halandzsaangolul beszél). Nem úgy tűnik, mint aki fáradt. 8)
irina

Majd fáradt lesz 8)

Maggie, akkor a rácsos ajtó jó megoldás lesz.

Mi legózni kezdtünk, koncerteset játszunk. Ez megy két napja, mióta este "bulizni" voltunk.

Kép
vindolanda

A sok notebookozástól bedagadt a jobb mutatóujjam. Információs társadalom, ááá :roll:
Befásliztam.
A középsővel gépelek.

Kép
vindolanda

Vindo, jobbulást az ujjadnak! Nem semmi...
Mi megjártuk a körutunkat, ettünk is, közben ilyesféle beszélgetést folytattunk:

- De, Ádi, te ugye nem állsz át a sötét oldalra, mint Anakin?
- Nem, én a világos oldalon maradok. De télen a sötét oldalon leszek.

:lol:
Most kislegóból épít, nagyon jó kis autókat tud összerakni, de nem engedi őket lefotózni, szemérmes a művész.

A tegnapi darab nagyszerű volt, azóta is kattog rajta az agyam. Nem is tudom, mikor láttam utoljára olyan előadást, ahol minden nagyjából rendben volt és legalább olyan hatást tett rám, mint egy jó kis film.
irina

Akkor jobb lesz vigyázni télen :roll: :lol:

Hát, volt már párszor, hogy bedagadt. Sosem használok egeret, csak érintőpadot. Lehet, kevesebbet kellene lógni a gép előtt.

Rugó itt ül mellettem, valami majmos játékkal nyomul a neten.

Kv kipipálva.

Vajon jön ma fagyibácsi? Tegnap az eső-szél miatt nem jön-

Kép
vindolanda

jött.
A középső ujjam nem az igazi.

Kép
vindolanda

Vindo, lehet, át kéne állnod a tízujjas gépelésre... :)
A hasam továbbra sem igen jó, puffadok ezerrel, ha hazajöttem külföldről, szerintem benevezek egy méregtelenítős-béltisztítós kúrára (na nem a mazochista verziókra, gyógynövényesre).
irina

Irina, én is hasonlón gondolkodom. Olvastam is egyről, de itt Debrecenben nem tudom, hol lehetne megvásárolni. Azt keresgetem éppen.
Erről van szó: http://www.provitamin.hu/specchiasol-co ... 55874.html

Akkora mindig a pocakom, hogy csuda. Jó, kövér is vagyok, de akkor is.
dmaggie

Sziasztok!

Piroska,
tegnap nem is írtam, sajnálom, hogy nem sikerült az anat. vizsga. Remélem, hogy megkapod az új időpontot, és akkor az már sikerülni fog. Drukk hozzá ezerrel!

Vindo,
a légyfogós sztori nem semmi. :) Így azért vicces, ahogy leírtad, de gondolom, hogy nem volt kellemes éjszaka költözni másik ágyba.
Ujjadnak jobbulást. A tíz ujjas gépelés tényleg jó dolog.

Maggie,
nem vagyok én ám bagoly, csak este van általában időm gép előtt lenni kicsit hosszabban. Bár nem aggódtam igazán, de megnyugtattál, hogy Bercó is csak későn kezdett fogakat növeszteni. A környezetemben nem láttam még ilyen gyereket. Már arra is gondoltam, hogy lehet, hogy a borostyánláncnak is van ilyen hatása. :)
Domi még elég sokszor cicizik, de emellett eszik is szinte mindent, csak legyen jó puhára főzve, hogy el tudja nyammogni.
Eléggé kis haspók. :)

Kép
Kép
Kép
katicico

Irina,
el is felejtettem írni. Sajnálom, ezt a puffadásos dolgot. Valami normaflore szerűség nem segíthet? Esetleg kamillatea, az jó haspanaszokra. Aztán lehet, majd az a diéta fog tényleg rendbetenni.
Ádi és a jedis játékok, no meg az a szöveg, amit írtál, halálos. :) Olyan jókat tudnak mondani.

Kép
Kép
Kép
katicico

Lányok, szerintetek tudnék ennyit írni, ha csak egy ujjamat használnám???? :lol:
Csak ezt használom a legtöbbször, és már párszor szétment.

Kép
vindolanda

Elég profin gépelek, tíz évesen kaptam egy selejtes írógépet a TSZ-ből, és azon olyan 5-6 ujjal megtanultam elég gyorsan. A jobb mutatóujjam azóta sz..r, mióta egyetemista koromban kérdőíveket kódolgattam. Néha előjön.

Irina, esetleg a Salvus vizet próbáld ki.
Büdös, de állítólag jó.
És Maggie is!

Db-ben is lehet kapni, már láttam.

Kép
vindolanda

Hehe, nekem az egyik szakmám a gépíráshoz kapcsolódik. :lol: Én vakon, 10 ujjal gépelek, pontosabban kilenccel.

Erős felindulásból megrendeltem egy helyről, már régen ki akartam próbálni, a nődokim az uh-ok alkalmával mindig megjegyzi, hogy tele vannak a bélkacsok. :roll: Hamarosan mennék hozzá, tehát illik tisztítani kicsit.

Katicico, nálunk mindhárom gyerek olyan 8 hónapos kora körül kezdett fogakat növeszteni. Bercó olyan 10-11 hónapos koráig nem volt hajlandó semmi mást enni, csak engem.

Vindo, szegény ujjacskád. Ha sokáig nem gépelek, akkor nekem is kiakadnak az ízületeim. Nagyon tudnak fájni. Ittam kávét, mindjárt kezdek valami normális dolgot is.
Eléggé jól beborult, hátha lesz eső.
dmaggie

Itt a felhők már el is mentek.
Ja, ha itt ilyen profi gépelők vannak, akkor meg sem szólalok :lol:

Rugóval már nyomjuk egy ideje, kezdek mentálisan kikészülni.

Kép
vindolanda

Itt sincsenek már, mi meg erős felindulásból kinyitogattuk az ablakokat, ajtókat. :twisted: Most konkrétan szakad rólunk a víz. Bercó felébredt, elpakoltam kicsit a konyhában, rendezettebb lett. A fiúk úgy szét tudnak pakolni...

Profi gépelő: azért ütöm el sokszor. :wink: :lol:
dmaggie

Katicico, de remek ötlet a kamillatea, köszi, ittam is! Pedig mindig inni szoktam bélproblémákra, de vhogy nem jutott eszembe.
Vettem egy jó probiotikumot, azt fogom esténként bevenni. Ha ez sem segít, jön az orvos, a család tele volt epeproblémásokkal, az is lehet mögötte.

Vindo, köszi a tippet! Hát most, hogy mondod, kicsit gyanús volt, hogy 1 ujj nem lenne képes ennyit írni 8)

Maggie, gyorsírni is tudsz? (Én nem.)

Lehetnénk vmi klub, mert én is vakon gépelek (érettségiztem belőle) :lol:
irina

Irina, tudtam. Érettségiztem is belőle, ha jól emlékszem, akkor 200 v. 220 fokon???? Azt jelenti, hogy ennyi szótag/perc. A főiskolán még jegyzeteltem gyorsírással, de mára sokat felejtettem. A múltkoriban megtaláltam a gyorsírási rövidítésgyűjteményemet. :lol:

Irina, csak nem Te is közgazdasági szaközépbe jártál? :lol:
dmaggie

Na, erről beszéltem. Pedig tudom ám, hogy hosszú k-val kell írni. :lol:
dmaggie

Maggie, nagyon tetszett mindig a gyorsírás, de nem volt nálunk. Gimibe jártam, de lehetett faktként választani a gépírást, és tetszett, meg hasznosnak tűnt. Az is lett, egyetem alatt volt, h ebből lett zsebpénzem.
Az elütést ne is mondd, de én tipikus össze-vissza gépelő vagyok, cserébe igen gyors.
irina

Na, tényleg, meg sem szólaltam akkor :oops:

Megyek zuhanyozni, G. meg R. a kertben vannak.

Este jövök, remélem, bírni fogom, és nem alszok be.

Kép
vindolanda

Nekem is jól jön a gépelés, most is, az egyetemen, sokszor a kis gépemen jegyzeteltem. Örültek is a csoporttársak. :lol: De ott is írtam érdekes dolgokat a sietségben, pl. a jobb félteke a néha félteke, a néma helyett. :lol: De szerencsére értették. :lol:

Bercó megint szomszédol, hamarosan hazahozom, én meg olvasgatok. :lol:
dmaggie

A gyorsírással úgy vagyok, hogy jó lenne újratanulni, feleleveníteni.

Megérkezett Bercó, mennem kell.
dmaggie

Ugyan, Vindo, az én egyik barátnőm nem vakon kb. 6-8 ujjal simán nyomja azt a sebességet gépelésnél, mint én. Annyira gyakran azért nem vagyunk rákényszerítve, hogy vakon gépeljünk :lol: Mondjuk szövegmásolásnál ideális.

Maggie, bíztatlak, jó lehet gyorsírni. :-) Én az elmúlt évi jegyzeteléseimen láttam ám rendesen, hogy mennyire elszoktam a kézírástól, nagyon elrondult az írásom, kiesnek betűk stb. Anno az egyetemen sikerült irtó sok rövidítést kidolgozni, azokat most is használom (pl. a lehetségesre a logikai jelét használni, ami egy rombuszforma). Kicsit meggyászoltam a kézírásomat....

Este én is dolgozom, nagyon muszáj.
Jók legyetek.
irina

Hahó :D

Ez a kis sutyi aztán jól elhúzta az altatást :shock:

Próbálok fennmaradni éjfélig, hátha bírom. Kóma matyi vagyok :roll:

Kép
vindolanda

Halihó!

Alig aludtam valamit. :twisted: Este Bercó is sokáig kinlódott.

Irina, a kézírásom nekem is totális katasztrófa. Olykor azt sem tudom, hogyan kössem a betűket. Pedig nekem szépírással is kell dolgoznom. Tervezem, hogy kezdek valamit majd a gyorsírással. Rengeteg gyakorlással meg lehetne oldani a dolgot. Én is szoktam matematikai jeleket használni. :lol: Egyébként az egész úgy néz ki, hogy a szavak legjellemzőbb részét írjuk csak le, illetve sokszor egybe kell írni azt, amit egyébként nem, stb. A vonalak vastagságának is jelentősége van, no meg a pozícióknak is. Nagyon érdekes és szép is. Amikor még én tanultam, olyan állandó rövidítéseket kellett megtanulni, hogy pártunk és kormányunk, békés egymás mellett élés :lol:

Vindo, sikerült?
dmaggie

Bizony, egy óráig húztam 8)

A kézírásom nekem is sokat romlott, a mostani jegyzetelős periódusnál láttam, mert a kb. öt éves jegyzeteimet kellett elő szednem... És nem lehet egy napon említeni a mostanival :roll:
Az én írásom eleve egy rendezett barokkos hieroglifa-halmaz nagy kampókkal, van, aki képtelen megtanulni olvasni. De a mostani már elég durván tud mutatni néha.
MOndjuk, ahogy én látom, sokat számít a jegyzetelési pozitúra meg a toll is. Van, amikkel szebben lehet írni.

Maggie, sajnálom.

Rugó szerencsére jól nyomta, kilenc előtt tíz perccel ébredtem pár erőtlen anya kiáltásra, ami az ágy vége felől érkezett.

Össze kellett neki rakni egy babamedencét. Ha összekaptunk magunkat, menni kell kifelé. Már kérdezgeti, mikor lesz meleg a víz benne :roll:

Kv :arrow:

Kép
vindolanda

Átvette a fürdőgatyáját, és vitt ki papírzsepit is, ha folyna az orra. Nekem meg vízi játékokat kell vinnem. Lekenem napvédővel, elég súlyos az idő kinn.

Kép
vindolanda

Azta Vindo jol birtad!

Gepeles, en is tanultam kozepsuliban, gyorsan tudok gepelni, de sok hibaval, foleg ezeken a tabla gepeken csuszik el az ujjam :-
I nek ma vana szulinapja, :-)
Tegnap szerencsesen megerkezet hajnal 4 kor, vezetett az elmult ket napban vagy 2500 kmt. Haza hozta a szep autojat. Nagyon orulunk neki, igy a regi teljesen a csajoke lett :-) csak garazst kell keresni :-(
Most epp festekkel a hajamon fodrasznal ulok, o van dalmussal, gyanitom mindketten alszanak. :-))

Meg vennem kell piskota lapot, ebben az idoben nem fogom a sutot bekapcsolni :-)

Ejjel legrosszabb remalmom, legnagyobb felelme beigazolodott, nem veszes de nekem nagy param
Este 10 kor, mar aludtunk,nagy ajtodorombolesre ebredtunk, 3 an voltunk a csajokkal otthon, es iszonyt felos vagyok,
Hat a szomszed kopogott, mert a garazsunk tarva nyitva maradt, vagyis, a taviranyitot felhoztuk es lehet megnyomodott.. Ahhhhhh a kocsim kint parkolt, mert az I autojat vartam haza a garazsba, mindegy, a szovem majd kiugrott, kb 3 szor ellenoriztem hogy tenyleg bezartam a garazst, de erre a ajtondorombolesre nem szertnek megegyszer ebredni.

KépKép
kaqk
Debrecen

Vindo, jo pancsolast

Emmaeknak is feltoltottek a pancsolot az oviba, pamcsiztak tegnap is, ma is. :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Istvánnak boldog születésnapot és jó alvást!

Hú, a 2500 km nagyon sok.

Új autó 8)

Mi is tervezünk majd újat, de G. azt mondta, hogy elképzelhető, hogy lesz majd autószocpol, tehát van ilyen tervezet, és azt meg kellene várni, hogy tényleg lesz-e. Akkor csere, mert úgy olcsóbban megúsznánk.
Már beleraktunk vagy 170 000 km-t hat év alatt.

Ja, megy a pancsolás odakinn. Bejöttem még napvédőért, Rugónak pirosodik a füle :roll:

Emmának mikortól van szünete?

Kép
vindolanda

Megpróbáltam a medencét árnyékba húzni, de túl nehéz. Szerencsére kimászott belőle, most a pavilon alatt van. Beküldött grillezett virsliért meg innivalóért.

Kép
vindolanda

Nem akar bejönni, szétporlad az idegrendszerem :mrgreen:

Kép
vindolanda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?