A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Hat en sem birnam kint, megjottem a fodrasztol. Szep lett a hajam vegre.:-)

Jovoheten meg megy szerdaig. Aztan majd szep.3.

KépKép
kaqk
Debrecen

Milyen lett a hajad?

Én is fantáziáltam róla, hogy vágatom, de szerintem csak augusztusban, mert most össze lehet fogni, és a melegben az jó.

Sikerült olyan dél körül bejönnünk, most a plüssgyerekeivel játszunk. Húúúú :roll:

Várom az ételhordó bácsit is.

Kép
vindolanda

Ah csak a szokasos, vagyis most mar 2 honapja szokebb picit, nem annYira voroses barna, vannak szoke tincseim, de most csak a tovet festettek mert nagyon le volt nove, aztan hamarosan, meg kell jelenni sok sok ember elott (I ceges rendezvenye) es hat mar idoszeu volt . ;-)

Mi most angol cd t hallgatunk :-) aztan lassan ebedelmkiscica, aztan pihiiiiiii mig nem volt I nem igazan aludtam , be kell hozzam, ilyenkor extra eber vagyok, folyton ellenorzom oket. :-(,

KépKép
kaqk
Debrecen

Jó sokáig van nálatok óvoda. Nálunk már szünet van júliustól.

Biztos csinos leszel a rendezvényen 8)

Encit még ma nem láttam, ez felettébb gyanús :roll:

Kép
vindolanda

Hahó!

Ezeken a kézíráshasonlatokon dobtam az agyam :-D

Vindo, jól bírtad éjjel. Mennyi időnként tartasz pihit? Vagy egész nyáron így nyomod? :shock:
Erről a kocsiszocpolról jó tudni.

Kaqk, én is szívbajt kaptam volna az ajtódöngetésre :x de a szomszéd amúgy rendes ;-) I-nek boldog szülinapot!

Éjjel én is dolgoztam, haladtam is valamennyit, de tavaly jobban ment a dolog. Talán most amiatt nem, hogy az elmúlt hónapok után nincs nagy kedvem a kevés saját időt erre fordítani. Nem mintha lenne választásom...
Megjártuk a Margitszigetet, Ádi most az ott szedett makkcsaládnak rajzol házat (a gyereknek nincs neve, a felnőtteknek találjátok ki, mi :-D)). Most ki kell vágnom a kocsijaikat és a házukat.

Ma jobb a hasam, nem tudom, hogy a tegnapi 1 liter kamillatea és probiot. okozta-e, remélem. Meg nyilván placebóhatás is. :-) :arrow:
irina

Hú, Ádi nagyon lelkes ezzel a rajzolással.
Rugót alig lehet rávenni némi alkotásra :roll:

Hát, néha tartok majd egy-egy nap szünetet, de sajnos nincs más választásom. Holnap elképzelhető egy üres este - talán John Carterrel végre.

Na, elmentek a felhők. De elég jó hűvös lett közben.

Kép
vindolanda

Halihó!

Bercó nemrég aludt el, én most szerencsésen megúsztam. Mindjárt kezdem az olvasgatást, aztán éjszaka megpróbálok alkotni valamit. :lol:

Ma de. be kellett mennem a suliba. Pályázatos dolog. Oda is kell majd dolgoznom.

Aztán elfutottam a müllerbe és az aldiba. Itthon gyorsan főztem egy kis tésztát, amihez a fiúk mákot kaptak. Én nem azt ettem.

Végre esik az eső. :lol: Kellemes levegő van kint, remélem nem szorul be a meleg!

Irina, nagyon örülök, hogy jobb a pocid. Ádi édes lehet. Irigykedek én is a rajzolás miatt. Bercó minket nyüstöl, nekünk kell megrajzolni mindent, ha nem úgy csináljuk, ahogyan ő elképzelte, akkor jön a veszekedés.
Színezésre sem lehet rávenni, azt is nekünk kell. Ki érti?

Vindo, nagyon ügyi vagy. Te leszel a példaképem. :wink: :lol: Lassan én is kezdek bepánikolni. Rohan az idő, én meg nem nagyon csináltam még semmit.

Kaqk, jó volt akkor neked. Mármint a szépítkezés, csini leszel biztosan. Hú, én is igen infarktust kaptam volna.

Na, hajrá. :lol:
dmaggie

I-t Isten éltesse!!!! :lol:
Milyen ünneplés lesz?
dmaggie

Vindo, akkor nem leszel semmi ennyi munkával. :shock: De megértem.
Ádi szeret rajzolni, de van, hogy én küldöm (ritkán tiltakozik). Én végigrajzoltam a gyerekkoromat, imádtam, az olvasás mellett ezt csináltam főleg. S. tök jól rajzol, de sosem érdekelte igazán (ettől mondjuk ideges tudok lenni, h vki tehetséges vmiben, és nem izgatja, de sebaj, helyette csinált más értelmeset).
Dolgozom épp, Ádi alszik.
irina

Maggie, Te sem vagy semmi azért a teendőiddel, drága! ;-)
Ilyenkor viszed Bercót is magaddal?
irina

Most éppen nem volt velem. Itthon marad apával. Aztán meg jöttek a nagyok. Ők edzőterembe járnak nagy erőkkel. Csodálom is őket, hogy ilyen melegben elindulnak.

Iszonyat álmos lettem. Ez van, ha alig pár órát alszik valaki. Legközelebb bizisten felkelek dolgozni. :lol:
dmaggie

Maggie, épp most akartam írni, hogy nem tudom, mi van velem, de hirtelen olyan álmos lettem, hogy csak na :roll: :wink:

Hát, Rugó biztosan nem lesz egy Picasso :roll:

A csoki és a kávé között tipródom, valamelyik biztos használ.

Lehet, az edzőteremben nincs olyan meleg :roll:

Kép
vindolanda

Maggie, fiaid tényleg nem piskóták... :-)

Vindo, sose tudhatod, bármi lehet még Rugó

Én is irtó álmos vagyok, ez az időjárás lesz...
irina

Hali, voltunk szulinapi sutizesen, a nagyiknal

Edzeni ebben a melegben hatalmas teljesitmeny!

Rajzolas:-)
Nem szinezes :-))

Vindo mikor mesz rakszuresre????

Legyszi sok sok +++++++++, apum holnap megy dokihoz eredmenyert!

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk, apukádnak ++++++++++++++++

Majd július elején megyek szerintem :) KÖsznöm szépen, ha nem tudom megoldani, keresni foglak ám :wink:

Szerintem is az időjárás miatt voltunk kómásak.

Kép
vindolanda

Halihó!

Hihetetlenül jó lett a levegő. Bár én elkövettem azt a hibát, hogy nem keltem fel kinyitni az ablakot, csak hn6-kor, amikor Bercó átjött. Ezzel jól fel is ébresztettem mindenkit. De lassan 1 fokot hűlt a lakás. Már alig 28 fok van bent.

Este dolgoztam is egy kicsit, lassan lesznek kapaszkodóim, ahonnan elindulhatok.

Kaqk, ++++++++++++ apukádnak!!!!!
dmaggie

Koszi, de sajnos meg ma sem lett eredmyeny :-( , talan jovo heten, a szabadsagolasok miatt. :-(((( szegenykem, most izgulhat meg egy hetet.

Jaj olyan jo az ido, reggel mindent kinyitottunk, le isvhult 23,5 fokra a kakas, de mar melegszik is vissza, mar24,8, igy bezartam az ablakokat.

Ma aktiv voltam, mar agynemuket le is csereltem, kimostam a felet, mer szarad :-))

Dalma ha megebred akkor elmegyek vele megvenni a nevnapjara a jatekot is, :-))

Jov heten, viszem ki a klinikara a fulet kilyukasztani. :-((( izgulok, de lovetni nem szeretnem. :-( remelem ugyes lesz!

Szombaton kert part lesz, remelem nem lesz eso....tudunk kint unnepelni, I-t es Dalmust is.

I koszoni a szulinapinkoszontest! :-))

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok,
ébredezünk mi is.
Igen, az idő valóban felemelő. Már azon kell izgulnom, hogy ha mosok, megszáradnak-e holnapra.
Kaqk, ez a várakozás elég idegtépő lehet...

Enci eltűnt :shock:
Remélem, csak megsült valahol (nem találjuk, hogy hol), és nem lett semmi baja :roll:

Nálunk benn még 27 fok van.

Tegnap este átjött két gyerek a szomszédból - elég nagy felfordulás lett :shock: Rugó boldog volt.

:arrow:

Kép
vindolanda

Rugo elhiszem h boldog volt! :-)) nalunk is imadjak a csajok a tarsasagot!

Igen idegtepo mar 3. Alkalommal halogatodik :-((

En is felek nem szarad meg az agynemu, merthogy ki kellene mosni a 2. Adagot is..de nem tudom teregetni, mig az 1. Meg nem szarad. :-((

Biztos elokerul Encicica

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok :)

Milyen "chat parti" folyik itt :) :)

Kaqk,I.nak boldog szülinapot :) kocsi :) Én is megijedtem volna a hajnali dörömbölésre :) de milyen rendes szomszédod van :)
Maggie,számolj majd be a por hatásáról :) koktélparti :) :) Bercó milyen mosolygós a képeken :)
Irina,mi lett a nevük a figuráknak :) Anakin? Tényleg S.val ketten mentek el kicsit kikapcsolni?

mi megvagyunk,hétfő estére lett 5 gyerekünk :) kedden szomszéd csajjal letekertünk 50 km-t(előtte 3 fiúval reggel bicajjal mentünk picifi táborba kb. 8km nekem oda-vissza) bemelegítés :) majd du. 4re mentem értük,erőm nem igazán-meg kedvem sem volt,de muszáj volt) aztán a 2 kölcsön fiúért este 9 előtt nem sokkal értek ide a szülők,már enyhén szólva is fáradt voltam :) de túléltük :) a lányok meg nem akarnak soha időben lefeküdni,reggel alig bírnak felkelni :) :) klassz dolog :)

További kellemes napot :) :)
:arrow:

KépKép
viranka

Halihó!

Úgy látom, mindenki mos. Én is már a második adagot tettem be, mondjuk még a tegnapi is szárad.
Lassan hül a lakás, még mindig 28 fok van. De ez már egészen elviselhető.

Enci vajon hova bújhatott az alommal? :roll:

Vindo, egy kis kupi soha nem árt. :lol: Sok gyerek, alig rend. Ez tapasztalat.

Kaqk, sajnálom. Tényleg idegörlő.

Viranka, nagyon fitti vagy. Munka milyen? Rendicsek, majd beszámolok. Bár szkeptikus is vagyok azért, nekem ezek sem szoktak nagyon hatni, de valamit csinálni kell már. A. mondta, hogy neki a tükrözés előtt adtak valami port, na az kellene nekem is, az sterilizálna. :lol:

Olyan kába liba vagyok, hogy na.
dmaggie

Ideértem.

Itt szakad az eső és 19 fok van.

A ruhák kinn száradnak :roll: :lol:

Enci megszülhetett valahol. Remélem, nem történt baja.

Viranka, a későn kelés jó dolog.

Kép
vindolanda

Sziasztok Mamikák!
Újra babanetezek, és úgy fair, ha ide is írok, bár nagyon eltüntem...de itt is szeretném bejelenteni az örömhírt :D Várjuk a harmadik Kisbabánkat :D :D :D
azért néha olvasgattalak Titeket, és a facebookon is követtem az eseményeket :wink:
Szóval ha kíváncsiak vagytok még rám :oops: jövök hozzászólni néha :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok!

Kaqk, Apukádnak++++ (bocs, hogy tegnap Anyukádnak kívántam a legjobbakat, vmiért azt hittem, most őt kezelik)!!!

Anitja, én a FB-ról már tudom :-) szívből gratulálok Nektek!!! És nagyon jó lenne, ha tudnál többször jönni ide! Mostanában külföldön éltek, ugye? Csodás helyeken jártatok. :-)

Vindo, Maggie, ügyesek vagytok!
Itt még mindig 28,5 fok van bent, nehezen hűl ki, pedig minden nyitva van.
Délelőtt együtt indultunk, amíg én beugrottam az egyik könyvtárba, addig S. és Ádi sétáltak, játszótereztek. Hát, nagy nehezen beszereztem a vágyott cikket, de mire megtaláltam az adatbázisokban (amik csak a könyvtárból érhetők el) :shock:

Mennem kell, a Makk családnak gyártjuk a további cuccokat.
irina

Irina, szerintem összekeverted Kaqk apukáját Miléna anyukájával.

Anitja, gratulálunk!!!
Várunk vissza szeretettel.

De belejött valaki a Makk családos játékba.

Próbáltam a muskátlikat rendbe szedni, elég szánalmasan néz ki némelyik. Leszedtem a sárga leveleket meg adtam nekik tápot. Némelyik olyan lett, mint egy gaz. De kis zöld leveleket látok rajtuk jönni. Hátha :P

Itt közben kisütött a nap, egész szép idő lett.

Kép
vindolanda

Vindo, remélem, Enci tényleg csak megellett, azt piheni ki vagy elbújt és szoptat.
irina

Vindo, igazad van, rájöttél, mit kavartam össze. :-)

Ja, azon nevettem, hogy Ádi a Makk család minden tagjának külön (!) kocsit rajzolt, van egy a kis makkgyereknek is 8)
irina

Anitja, itt is gratula, gyere gyakrabban!

Vindo, enci cica biztos elokerul mikor a kicsik is keszen allnak, musstlik hatha rendbe jonnek!

Irina, no problem, makk csalad :-) auto :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Rugóból ma ezt tudtam kihúzni. Kamion megy felfelé a hegyen.

Kép

Rugó játékaiban általában a felnőtteknek vannak kocsijai. A miénkben gyurma gyerekülésen ül Rugó figurája. Viszont Blankának (nyolc éves unokatestvér) simán van egy ezüst színű sportkocsija, és azzal szokott eljönni Rugóért. Ő a kivétel.

Amúgy lehet, a makkmarciknál sokkal fiatalabb korban lehet jogsit szerezni. Ki tudhatja :roll:

Kaqk, kimostál mindent?

Kép
vindolanda

Nem, meg nem szaradt meg az elso adag, meg mikor dalma ebren volt csavarogtunk, amikor meg esett, vagyis mikor elalt elindultunk, de a regional mire oda ertunk szakadt az eso. :-( a kocsiban kivartuk, majd vettem ajandekot, es haza....akkor mar nem volt sok ido, nem szeretem akkor megy a mosogep mikor alszik, mert egymas mellett van a furdo meg a gyerekszoba. Majd most mikor felkel megnezem mi a helyzet.

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk, egy kép az új frizurádról? ;-)

Vindo, ezüst sportkocsi :lol:
Szerintem nagyon szép kis kamion ez, és hogy épp a hegyre megy! :-)

Ádi talán elaludt, dolgozom.
irina

Írtam amoda :wink:

Vindo nagyon ügyes Rugó, tényleg kamion, és felfelé megy :D

Köszönöm Lányok :D

Itt is alszik mindkét Baba :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Hát, ezek az alvó gyerekek de furcsák nekem :lol:

Mi egy maratoni legózáson vagyunk túl, majd lovagos könyvet nézegettünk, most pattogatott kukoricát készítünk.

Megszállt a délutáni álmosság.

Este még el kellene menni vásárolni ezt-azt. Ha lesz kocsim addigra.

Irina, jó munkát.

Kaqk, mostanra úgyis jobb idő van, szépen megszáradnak.

Anitja, megyek majd oda is

:wink:

Jött izéke.

Kép
vindolanda

Vindo, lattad h ott feletek az aldi mellett bezarta c und a? :-(((

KépKép
kaqk
Debrecen

Igen, sajna láttam a múltkor, és nagyon rosszul esett. Sőt, kb. három hete a Takko is :twisted:

Kép
vindolanda

Igen! :-( pedig olyan jo volt h ott van, volt. Nem volt eleg vasarlo? Gondolom.

Na nalunk itt van Imola, angolozik Emmaval, Dalma jatszik. :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

R. húsz perce kocsikat tologat magában, az agyam eldobom.
Igaz, előtte bevágott három szelet májkrémes kenyeret az udvaron.
Nekem is kéne valami vacsi :roll:

Ja, az angolról jut eszembe, a múltkor R. kijavította a kiejtésemet, mert az ő angolos nénije nem így mondja :roll: Mindig kérdezgeti, hogy hogy mondjuk ezt meg azt angolul, nekem meg néha szótár kell hozzá, tök béna vagyok. Pl. gumikesztyű, na az megfogott :roll:

Kép
vindolanda

De ugyes! :-) gumikesztyu, hat elgondolkodtam :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

hát szerintem nem az méri az angoltudást, hogy tudunk-e általunk kevéssé használt szavakat :wink: a gumikesztyűt én sem tudom.
Rugó és a kiejtésjavítás 8) cuki lehet
irina

Fülest kaptunk Enciről. G. elment utánajárni.

Rugó már fürdik. Ásítozik, ezt jó jelnek tekintem az estére nézve.

Ezt még leírom, de nem dicsekvésképpen, csak úgy. Szóval kérdezte az ananászt, mondtam neki, és erre örömködni kezdte, mert felismerte benne az "alma" szót angolul.

Rubber gloves amúgy :lol:

Ki kéne szedni Rugót a vízből, aztán nekem is menni zuhanyozni.

Kép
vindolanda

Vindo, izgulunk Enciért!
Rugó szuper, nagyon tud angolul :-)
én elakadtam a latex gloves-nál :lol:

Ja, Ádi nem aludt ám délután, nem bírt, úgyhogy korai fektetés. Semmit nem tudtam még dolgozni.
irina

Figyu, ennek is van előnye, mert nyolc után kidőlnek. Így egyhuzamban nyomhatod, és jobban haladsz, mintha tudnád, hogy egy órán belül felkelhet.

A macskák élnek.

Hát, én nem voltam nagy híve a korai angol taníttatásnak (csana és óvoda is), nem is akartam járatni eredetileg, örültem volna, ha magyarul megszólal két-három évesen. Az utóbbi szituációban a logikájának örültem, az előbbiben meg annak, hogy kiszúrja a hangok különbségeit. De szereti amúgy, meg érdekli a dolog.

Kép
vindolanda

Vindo, éljenek a macskák! ;-)
A korai idegennyelv-tanításról (nem anyanyelv-tanításról) már sokszor leírtam a véleményemet, nem fárasztok vele itt újból senkit. Mókának viszont jó, csak nem fizetnék érte, bár még inkább ezért, mint a tornáért és olyanokért, amelyek a normál óvodai életben eleve bent kéne hogy legyenek. :roll:
irina

Ja, hát mi sem fizetünk érte, mert ismerős tartja.

Na, zuhanyozni, R. addig mesét néz.

Kép
vindolanda

Ja, Vindo, nem sajnálnám rá, ha látnám értelmét. De minden szülő maga dönti el, mit tart jónak.
Szerintem az szuper, hogy Rugó ilyen jól azonosítani tudja az angol szavakat.
Hát igen, az egybe esti munka nekem is jobban feküdne, mint a két rövid, az estinél csak annyi a veszély, hogy az ember esetleg már tök fáradt a nap végére az egész napos rajcsúr után.
Ádi szegénykém nemrég hanyattesett a padról fagyistul (azok a piros, két vékony támlás padok). De inkább az ijedtség volt nagy. A fagyi viszont megúszta az esést, így be lehetett fejezni. 8)

Kicsit ideges vagyok, mert Skóciában nagyon későn fog landolni a gépem, onnan kéne taxival valahogy a város másik felében (ergo tök messze) lévő szállásra eljutnom. Meg összesen 3 napom lesz a város + konf. kombóra, ami kevés, mert a konf. is baromi jó lesz, a város meg gyönyörű, úgyhogy nem tudom, melyik ujjamba harapjak.
irina

Úgy tűnik, csak a saját magához hasonlító cicákat eteti :roll:

Majd ügyesen egyensúlyozol a programok között.

Ja, ez olyan, mint amikor részegen esnek a gitárral a fiatalok, és a gitár mindig sértetlen marad.

Szegény Ádi. Tényleg zuhanyzok.

Kép
vindolanda

anitja, gratulálok a babához, de jó :)

Hű lányok, hogy bírjátok ezeket a nem alvó gyerekeket? :shock: Nekem annyira kell, az ebéd utáni alvásuk, mint egy falat kenyér :D Most, hogy hárman vannak itthon, pláne kell nekem az a két óra csönd , hogy utána újult erővel pöröghessünk 8) De az estéimet is hiányolnám :roll:

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Halihó!

Nagyon elfáradtam. Megyek mindjárt aludni.

De azt muszáj leírnom, hogy mennyire örülök Anitja jelentkezésének. Szívből gratulálok a picikéhez!

Gyere minél többször!
dmaggie

Panndi, azért a reggel fél kilences kelést is meg lehet szokni, (pár napja már így élünk, igen felemelő) :wink:

Jó éjt, Maggie :D

Kép
vindolanda

Hú, megtaláltam az esti filmünket, szedem is le. A John Carter két és fél órás lenne.

Kép
vindolanda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?