A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok!

Anitja!
Gratulálok a 3. babához! Üdv. újra itt!

Kaqk!
Apukádnak továbbra is mennek a +++++++++++++.
I-nek és Dalmának sok boldogságot! Hétvégére kellemes időt az ünnepléshez!

Vindo!
Örülök, hogy meglettek a cicák.

Ma délután nálam sem aludtak a nagyok. Barni kb. 2-3 naponta alszik du., Beni is többször kihagyja már. Ráadásul ma Domi is kétszer alvós volt. Kicsit nehezen szedtem rendbe a lakást... :)
Panndi, nagyon szerencsés vagy, hogy mindhárom gyerek alszik még du. 2 órát. De este a jógán feltöltődtem. :)

Kép
Kép
Kép
katicico

Zsófi próbálkozik sokszor a nem alvással, de azért ő is kidől :) Ha nem alszanak, tiszta zizik lesznek estére, ahhoz meg nekem nincs türelmem. Korán is kelnek, de az meg nem zavar, mert ovi időben kell is, hogy odaérjünk, illetve egy időben kilenc fele tettük le őket, de akkor is korán keltek.

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Halihó!

Hétkor ébredtem. :lol: Egészen jól aludtam.

Vindo, mit néztetek?
dmaggie

Hát, semmit.
G. rájött este, hogy mára még meg kell szerelnie egy számítógépet, ami egy hónapja áll a ház egyik sarkában. Így aztán, hogy nehogy négyig maradjon fenn, lemondtunk róla.
Amúgy a Get the Gringo van letöltve, az új Mel Gibson-film, mexikói-börtönös-lövöldözős 8) Meg a John Carter már vagy két hónapja.

Panndi, Rugó nem lesz zizi, jól bírja.
Nyáron meg csak esténként tudok dolgozni, kellenek az összefüggő 3-4-5 órás munkaidők, mert a kisebb egységekből nem lehet profitálni. Szerintem, ha aludna délután, azt hajlamos lennék teraszon elkávézgatni-pakolászni, és nem rögtön dolgozni, mint este. Amúgy ez az én bioritmusomhoz is jobban passzol, nyaranként már 12 évesen is éjszakáztam hajnalig, és aztán aludtam jó sokáig.
Szóval a vége az, hogy a családokban csak a legoptimálisabb rendszer formálódik ki :wink: Ráéreznek:)

Kata, rendszeresen jógázol?

Na, megyek, és megnézem, Rugó ébredezik-e már :lol: :arrow:

Kép
vindolanda

Halihó!

Panndi, Ádi csak pár hete képes fennmaradni estig alvás nélkül úgy, hogy nem lesz nyűgös, gondolom, a korral jár :-) De én nagyon szorgalmazom továbbra is a délutáni alvását. Most az okozhatja, hogy nem bír pihenni, hogy nem fárad le annyira, mint amikor oviba jár (pedig mászkálunk mindenfelé, gyalogolunk is sokat...). Túl kipihent. Szerintem ma sem fog a délutáni alvás összejönni, 11,5 órát aludt, ami nála évi kb. 1-szer van. 8)

Vindo, csak az ajánlóját láttam a filmnek, amiről írsz, nem lehet rossz (bár Gibsont nemigen bírom).

Katicico, milyen fajta jógára jársz? Nem mintha nagy szaki lennék, csak hathát csináltam egy időben, de az nekem mérsékelten vált be.

Maggie, éljen a kipihentség! Tényleg, egész nyáron a szakdolidon fogsz dolgozni?
irina

Hali, mi is jol aludtunk :-)

Panndi, nallunk is nyugos Emma ha nem alszik delben, egyszerun kibirhatatlanul nyugos, semmi nem jo, aaaaaa ....neki kell meg az alvas, mikor nem akarvelaludni es vegul elalszik, nem bir felkelni 1,5 ora utan..... Reggel sem nagyon, de 7 kor ebredes van az ovi miatt, de gyanitom hogy megtartjuk a nyarra is, mert kulonben nem farad el es delben nem alszik, es este nyuglodes.....ordogi kor. :-)

Jaj barcsak lathatnek egy filmet vegre! Egy matinera mostmar vmikor elmegyunk....ezer eve nem voltunk moziban. Itthon letoltes nem megy, meg este be is aludnek rajta :oops:

Tegnap volt Dalmus nevnapja, csak lesett mikor mentunk neki ajandekot venni, :-) de majd hv-n tartjuk I szulinapjaval ,meg egy barat szuli,- nevnapjaval..szoval leszunk sokan, bogracsozas, flekken, sok gyerek.. :-)))) varom mar!

Remelem ma mar megjon a gyerekules! Irgumburgum! :evil:

KépKép
kaqk
Debrecen

Na, nálunk nagyüzemi ajtószerelés van, a fiúk már másodjára mennek el hozzávalókért, az előbb megvettek egy ajtóra valót, mire hazaértek rájöttek, hogy két ajtóról van szó. Meg nincs eléggé nagy fúrófej. :roll: Felkészültek, még jó, hogy mérnökök. :wink: :lol:

Irina, igen, főleg, ha ilyen ütemben haladok. De mentségemre legyen mondva, tegnap a mai nap előkészületében voltam, linzert sütöttem. :lol: Aztán elcsábított az öcsém a Metróba, stb.

Most meg még nem tudom, hogy mit főzzek ebédre, bár van némi maradék, szerintem azt kapják majd.
dmaggie

Persze, értem én, hogy valakinek nincs erre igénye, de nekem van :D Amúgy nálunk Fruzsi lenne nagy alvós, csak mióta egy szobában vannak Zsófival, ő is korábban ébred, ő emiatt sokszor nyűgös is.

Azért remélem, még egy évig Zsófi is alszik ebéd után, legalább még jövő nyáron, légyszi-légyszi :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Panndi, szerintem a legtöbbünknek van erre igénye. :wink: :lol:

Bercó éppen hatalmas bunkert épít a párnákból. :lol:

A fiúk folytatják a szerelési projektet, én meg begyúrtam a hamburger zsömléjének a tésztáját. :lol: Kíváncsi leszek, hogy milyen lesz. :roll:
dmaggie

Persze, nekem is jól esne egy másfél órás szünet, csak munka szempontjából így jobban jövök ki. Személy szerint legalábbis :roll:

Kép
vindolanda

Munka szempontjából szerintem is jobb, amit Te írsz, Vindo.
Igazából Ádi sokszor mondja, hogy az oviban csak "pihent", mert aludni nem tudott (amit nem csodálok: túl meleg van télen-nyáron, fényár stb.). Amúgy nem tudom, az ovikban meddig követelik meg az alvást, a nagycsoportosokkal (főleg a 6 év felettiekkel) mit is csinálnak (gondolom, a szieszta akkor is kötelező).
Amit én nehezen viselek, ha még este 10-kor is megy a bohócság (és sokszor megy, mármint hogy akkor sem alszik még Ádi, fekszik az ágyában, de húzza az időt). Mire megfürdöm, fél 11, na akkor elkezdeni dolgozni elég nehéz, sokkal nehezebb, mint 8-fél9-kor lenne. Szóval nekem nincs ellenemre az átállás. Persze az ideális az lenne, ha minden gyerek napi 14 órát aludna, délután kettőt, és 8-fél 9-kor elaludva még reggel 8-ig bírnák. :lol:
irina

Amúgy nekem a rejtély, hogy alszik 8-kor egy gyerek, ha délután is aludt 2 órát? Ötleteket várnék rá, ezt hogy kell 8)
irina

Irina, korán kell reggel :) Legalábbis nálunk így van. Délután egytől háromig alszanak (oviban legalábbis, itthon van, hogy négyig is - meg persze nem mindig alszanak el rögtön egykor, most is hallom még, hogy ébren vannak, de ehhez nem kellek, szoktak sugdolózni még elalvás előtt ;) ), este fél nyolckor kerülnek ágyba, akkor általában hamar elalszanak, és reggel hatkor kelnek. Ez 12,5 óra alvás egy nap kb, szóval végüli ők sem alszanak sokat, csak elosztva. Nekem jó így, mert ha ovi van, fél nyolcra kell menetkésznek lenniük,így nem baj, hogy korán kelnek. Mire megreggeliznek, fogat mosnak, mosakodnak, felöltöznek, megfésülöm őket, az azért idő :) (Decembertől még több lesz...)

Gábor napirendje pedig nagyjából ugyanez, annyi különbséggel, hogy ő hétkor megy aludni, és picit később kell, mint hat óra, illetve ebéd után néha fél órával hamarabb megy aludni. De a lényeg, hogy a lányok alvásidejében ő is alszik, tehát akkor csönd van :)

Újbaba remélhetőleg ugyanúgy belesimul a rendszerbe, mint anno Fruzsi meg Gábor.

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Ja, és reggel mikor felkelnek, ők mesét néznek fél hétig (Fruzsi néha később ébred, mint Zsófi, fél hétre szoktak mindketten felébredni, és fél hétkor reggelizünk. Nekem ez is jó, mert így van még reggel fél órám ébredzeni, kávézni, netezni :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Panndi, 12,5 óra nekünk sosincs (a legtöbb olyan 11), max. évi párszor. De így értem már, korán alszanak délután, korán fekszenek este és korán kelnek :-) nálunk ugyanez későbbre tolódva, csak nincs ennyi összesen. Még van 2 évünk, de sulira nekünk is át kell állni a fél 7-es kelésre a mostani negyed 8-as helyett.
irina

Panndi, amúgy gratulálok, nagyon ügyes vagy, hogy így össze tudtad hangolni az alvásidőket, nem kis munka lehetett. :-)
irina

Panndi, bizony, ugyes vagy, nem semmi 3 majd hamarosan 4 gyereket ilyen szepen osszehangolni.

Emma alszik delben kb 1,5 orat, este meg kb 9-7 ig, nem konnyen alszik el, reggel viszont nehezen ebred, probaltuk h hamarabb menjen aludni...de nem aludt el hamarabb. Ennyiigy ossz alszik kb 12 orat. Amugy mennyi az atlag alvasigeny ebben a korban?

Szerencsete Dalma is igazodott, hv-n delben egyszerre alszanak :-)))

En is remelem hogy ez marad meg egy darabig. :-)

Bevasarlas megvolt holnapra:-) szeretem atesco onkiszolgalo penztarat, a tesco amugy nem kedvenc, de miota felujitottak jobb ....sztem.

Nem birtam tovabb felhivtam a dhl t erre kiderult hogy nem dhl el hanem a dhl hez tartozo nemet postaval jon a szek. :-( ami 1-2 het. :-(, hat lassan letelik az egy het. Most mar akkor a postat kell varnom, bar a weblap azt irta hogy tegnap reggel mar magyarorszagon volt. Szoval akar meg ma megkaphatjuk. :-))

KépKép
kaqk
Debrecen

Amúgy nem volt ám nehéz, az első fix napirendi pontja nálunk az újszülöttnek mindig az ebéd utáni alvás volt, a többi meg alakult :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Igen! :-), te adtad nekem is az otletet, es bevalt! :-)) hiaba egy 3 gyerekes anya tud jo trukkoket, praktikakat! :wink:

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk, sajnálom a DHL-es dolgot :cry:

Diavetítőztünk, 2 mesét nyomtam le, elzsibbadt a szám. :wink:
Valamiért a legtöbb dián lévő mese (legyen Grimm, Kormos István vagy bárki más műve) versbe van szedve...
irina

Na megjott ma az ules.. :-) megijedtek! A posta meghozta. :-)

Voltunk jatszin az ovis baratnovel, ocsivel. Jo volt.

KépKép
kaqk
Debrecen

Halihó!

Na, akkor a szokásos reggeli hsz. :lol: :lol:

Csak alig mozognak az ujjaim, már megint inkább hurkáim vannak. :twisted:
Tegnapi buli jól sikerült. Annyit azért kellett variálni, hogy nem tárcsán sütöttük meg a husit, hanem le kellett vinnni az acti fryt. A fiúk annyi húst csináltattak velem, hogy több mint a fele megmaradt. Eltettem a fagyasztóba, majd jó lesz még valamire.
A másik kedvenc a limonádé lett. :lol: Nagyon itták a gyerekek.

A gyerekek is jókat hancúroztak, szóval remek volt, legalábbis én élveztem. Úgy f10 körül mentek el az utolsó vendégek.
Aztán még elpakoltunk és be is dőltünk az ágyba.

Majd megnézem a fényképeket és mutatok belőle. :lol:

Jól kiveséztétek ezt az alvás témát. Bercó sem bajnok benne. Tegnap ő sem aludt délben, de jól bírta a gyűrődést. Szerintem ő is olyan 10-11 órát alszik inkább.

Kaqk, szuper! Tegnap délben én is voltam a tecsóban. :lol:
dmaggie

Jó reggelt!

Kaqk, éljen a csomag!

Maggie, örülök, h jó volt a buli!!! Képeket várjuk!

Vindo?

Ádi épp Spongyabobot néz, azt a részt, amiben SB 12 órán át diszkózik egy medúzával :-D.
Nálunk a tegnap a szokásos módon zajlott, Ádival még ügyeket intéztem (utolsó simítások utazás előtt). Egyelőre úgy tűnik, minden oké, a szállás visszajelzett, gép megy -- ami fura, hogy a magyar résztvevők már nincsenek benne a konferenciaprogramban (még 2 legalább lett volna rajtam kívül), nem tudom, nem jönnek, vagy?
Aztán azon paráztam, hogy nincs apróm a buszhoz, a szállás és a konf.helyszín között muszáj lesz buszoznom, végül itthon találtam még a nászutas nyaralásunkról fontot apróban, kissé rég volt :-D
irina

Maggie, akkor jól elkerültük egymást :-((, remélem ma nálunk is olyan jó kis buli lesz mint nálatok volt!

Vindo?

Irina: nászutas apró :-))))) Mikor utazol?

Mi jól, I és Emma elvitték a szelektívet, meg beszerelték az üléseket. :-) most joghurtozás megy a Szabrina tini boszi nézése közben. :-)

hát nincs az a nagy meleg, de pont jó lesz, legalább nem égünk, sülünk meg4 csak eső kerüljön el!!!

Maggie, acty fry?? az mi? lehet az amit én is szeretnék, olaj nelkül sül a husi minden forro levegőtől? jó? sokat használod???

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk, holnap :-)
irina

Kaqk, ez: http://www.tefal.hu/All+Products/Cookin ... ctiFry.htm

Szerintem egyről beszélünk. Nagyon szeretem, használom is rendesen.

Tegnap sem volt az a borzasztó meleg, pont jó volt. Szerintem a mai idő is rendben lesz. :lol:

Irina, jó készülődést. Ez nagyon édes. (apró)
dmaggie

Huh Irina akkor jo utat! Ugyesen! :-)
Aha, Maggie nem erre gondoltam, ez olajsuto az meg vmi goz suto vmi, takan tvshopos! :-)
Na megyek gyumi salit kesziteni!:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Köszi, lányok!

Vindo nem jelentkezik... furcsa, remélem, nincs semmi baj.
irina

Ez tényleg furcsa, mindjárt megkérdezem, írok neki egy sms-t. :lol:
De lehet, hogy megint a netjük ment el, volt már ilyen.
dmaggie

:arrow:
dmaggie

Maggie, köszi, ha írsz neki, a netprobléma volt amásik tipem.
irina

Panndi nagyon ügyes vagy, gratulálok, ez tényleg ügyes altatási rend

Kaqk honnan rendeltétek? ebay?

Kezd széteseni az agyam, mint minden terhességnél :oops: állandóan elfelejtem miért indulok... meg fogalmazni sem igazán tudok... :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Anitja :lol: :lol:

Irina, tudsz arról valamit, hogy mikor lesz a vonalhúzás? Az egyik barátnőm jelentkezett hozzátok, kíváncsi vagyok. :lol: Ha jól értettem, Debrecenből egy csapat jelentkezett, köztük ő is. Meg azt mondja Szilvike, hogy hallgatók jönnek tőletek a nyári egyetemre.
dmaggie

Anitja, de aranyos vagy :-) (ismerős a szó-nem-találási gikszer :-))

Maggie, semmit nem tudok róla sajnos, asszem, először van központi pontszámmeghatározás. Július végét mondtunk, hogy akkortájt értesítik a hallgatókat az eredményről hivatalosan. Nem is tudom, hogy történik a határhúzás. Szorítok a barátnődnek!!! Milyen képzésre jönne?
irina

Magyar, mint idegen nyelv
dmaggie

A felvételi után mondta, hogy látták a képzési tervet és tanítod majd, ha felveszik. :lol:
dmaggie

Tegnap este megkért a barátnőm, hogy augusztusban foglalkozzak a kislányukkal. Már baj van, mert fizetni szeretne, én meg nem akarom. Hááát, vagy lenyeli ezt a békát vagy nem vállalom el.
dmaggie

Maggie, hát arra elég sokan szoktak jelentkezni, tavaly elég magas volt a pontszám (bár mihez képest... sokan mindenféle pluszpontokkal jönnek, azok előbb bejutnak). Remélem a bnődnek a legjobbakat. :)
irina

Maggie, MID-en én alig tartok órát, hirtelen nem is tudom, mit. :oops: A képzésiben asszem a tantárgyfelelősök neve van, de nem mindig ők tartják az órát.
Megnéztem az órarendem, nem lesz MID-es órám.
irina

Kész vagyok, iszonyat módon bedagadtam, fel vagyok puffadva, akkora a hasam mint egy görögdinnye. ÁÁÁÁÁÁÁÁ
dmaggie

Lehet, hogy összekevert valamit. Csak mondtam, hogy ismerlek onnan, errő ő megjegyezte, hogy látta a neved. Ennyi az egész történet. :lol: Bírom ezeket a rövidítéseket. :lol:
dmaggie

Maggie-m, sajnálom, a melegtől van? A puffadásra Neked is a probiotikumot ajánlom, nekem nagyon bejött, pár nap alatt a puffadásom rengeteget javult. Átolvastam a netet, első körben az összes gasztrós orvos ezt ajánlotta, ha nem javul, akkor az orvost.
Megvetted a béltisztítós porokat?

Nem biztos, h összekeverte a bnőd, a képzési tervek az akkreditáció szerinti tantárgyfelosztást és neveket tartalmazzák, hogy az órát épp ki tartja, az változó.
irina

Ja, a MID? :-) Szerintem mi már sosem mondjuk azt a tanszéken, hogy magyar mint idegen nyelv :lol:
irina

Fogalmam nincs, hogy mitől van.
Igen, és kiderült, hogy a por valójában lötyi. Finom az íze. Ma reggel ittam az elsőt, nyilván nem lehet egyből csodát várni. :lol:

Majd meglátjuk, hogy találkoztok-e. :lol:
dmaggie

Maggie, akkor mielőbbi jobbulást Neked, tudom, milyen vacak érzés :cry:
irina

Köszönöm a tanácsot, csak most egyelőre megmaradok ennél. Bár azt is olvastam, hogy 60 napos kúrát kellene tartani. Nekem egyelőre 24 napra elegendő ivólevem van. Azt gondolom, valami változást csak kell éreznem ennyi idő alatt is, aztán majd folytatom a kúrát.
dmaggie

Maggie, biztos lesz foganatja :-)
Én is kipróbálom a méregtelenítést/tisztítókúrát, ha hazajöttem, nem fog ártani.
irina

Vindóról megtudtál vmit?
irina

Már régen megírtam a másik oldalon. :wink: :lol:

Mi most egy kicsit játszottunk Bercóval, először valami parketta focit játszottunk, utána meg Ki nevet a végént. :lol:
dmaggie

Bízom benne én is, hogy lesz valamilyen eredménye. :lol: Ma eléggé keveset ittam eddig, most megpróbálom pótolni a hiányzó mennyiséget is. Ideje volt, hogy rájöjjek. :lol:
dmaggie

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?