A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok!
Nálunk sűrűek a napok, a gyerkőcök teljesen be vannak dilizve, nem tudom, mi van velük...
Nálunk is nehezen megy az altatás. Most meg főleg! Egyik nap azt csináltuk, hogy beültünk a kocsiba és utaztunk, addig aludtak. Legalább láttuk Székesfehérváron a Rózsaligetet. :)
Nem tudom, én nagyon szenvedek tőle, mert szerintem ezért nyűgösek. A kicsi ahogy beül a kocsiba, azonnal alszik. A nagy, ááá, ő nem, neki még kell egy idő... Mikor szoktak leállni a nappali alvásról?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Maggie: Nagyon sajnálom, orvosok mit mondanak? Mi dagad? a lábad? kezed? emésztési nyavajákra tényleg jó egy méregtelenítő kúra, a legegyszerűbb egy nyers étel kúra: délelőtt gyümölcs, délután zöldség, minden nyersen és minden mennyiségben. Alapvetően az eleje nagyon nehéz, és egy Anyának különösen, mert nem tudsz pihenni, ha más nem legalább próbáld a húst kerülni, már az is rengeteget segít.

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Piroska: mi is sokszor megyünk altatás időben valahova, akkor biztos az alvás :)

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Lányok! Van nálatok is olyan Baba aki nem bírja az autókázást, Natasa állandóan hány, főleg reggel, csak ebéd után nem, mert akkor alszik. Máltán is alig tudtunk menni kirándulni, mert mindig hányt, ha 10 percnél tovább utaztunk (ráadásul ott nagyon kacskaringósak, és dimbes-dombosak az utak). Ma is megyünk Gárdonyba, már előre félek... :?

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Anitja,nekem az unokaöcsém ilyen,pedig már lassan 12 éves :( indulás előtt mindig kap egy dedalont(vagy a gyerekeknek valót,tudod hányás elleni gyógyszer) s gratula kistesóhoz :)

Alvás: Míra 3 éves kora óta,B. meg mostanában már nem alszik napközben.Annyira nem dinka,bár Ő inkább a frontoknál kattan be kicsitElőnye meg az h. este hamarabb alszik.M. viszont nincs szellemeileg lefáradva,este sokáig van fent nem tud aludni :shock: :?

:arrow:

KépKép
viranka

Anitja, egy nemet cegtol, akinek van webshopjs! De mar megjott! Penteken! :-))

Maggie, sajnalom...hatha segit ez a kura!

Buli tegnap jol sikerult, picik egyutt nagyok egyutt jatszottak, ettunk ittunk...nevetgeltunk! :-))

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Bocsánat,hogy nem jöttem mostanában! Holnap utazunk haza, nagyon sűrű napjaink voltak.
Sikerült kétszer jól begörcsölnöm. Picur beindult a mocorgásban, aminek örülök,de ha aktívabb,akkor nagyon görcsölök. Remélem holnap jól leszek és végre hazajutok.

Egy ideig ismét nem jövök. Zéti anyukáméknál lesz, mi pedig Szolnokon intézzük a dolgainkat. Ott nem lesz internet, mert a lakás le van zárva,nem adtuk ki.

Puszillak Titeket!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Viranka: ott figyel a hűtőben a Dedalonetta kúp, de leszedálja a gyereket, nem volt szívem adni még neki, repülőzéskor a homeopátiás cocculine-t adjuk, de itthon nem adhatom neki mindennap (Azt utazás előtti napon adagolni kell már) Jóég 12 éves? :shock: Hát én biztam benne, hogy hamarosan kinövi...

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Halihó!

Tegnap nem tudtam jönni, lefoglalt az öcsém, utána meg a migrénem.

Anitja, köszi szépen. Igazából mostanság elég sok zöldséget, gyümölcsöt eszek, én is remélem, hogy lesz valami hatása. Szerencsére nyuszi vér is lehet bennem. :wink: :lol:
Orvoshoz még nem mentem. Egyébként a végtagjaim vizesednek leginkább. Az ízületeim fájnak, alig bírom mozgatni őket. Most egy kicsit jobb a helyzet, lehet, hogy a lehülés miatt?

A sógornőm is hasonló gondokkal küzdött sokáig, egyszer aztán kinőtte. Fogalmam nincs már, hogy mikor. Mi lenne, ha sima B6 vitaminnal próbálkoznál? A hányás, a hányinger csillapítására azt is szokta javasolni a dokibá.

Kaqk, szuper, hogy jól sikerült a buli.
dmaggie

Miléna, sajnálom. Biztosan jó lesz nektek itthon. :lol:
dmaggie

Anitja: sajnálom ezt a hányást, szegénykém,++++ hogy hamar kinője!!!

Milána: azért majd gyere, vigyázz magadra! Puszi

Ma viszem Dalmát füllyukasztásra.. :? máris sajnálom...:-( majd hozok képet!

KépKép
kaqk
Debrecen

Maggie a vérnyomásod rendben van? Vízhajtókkal próbálkozol? Sócsökkentés?

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Anitja, általában inkább alacsony a vérnyomásom, nem eszem túl sósan, akkor is tengeri sót használok, ami nem köti meg annyira a sót. A gyógyszerekkel meg nem nagyon szeretnék kisérletezni, inkább a természetesebb dolgokat kedvelem. Ezért is vettem ezt a kivis lötyit. Pluszban még most articsóka pezsgőtablettát is iszok, az is segít a méregtelenítésben.

Annyira drága vagy, igazán hálás vagyok minden jótanácsért, minden ötletért.

De lehet, hogy megmérem a vérnyomásomat. :roll:
dmaggie

Na jelentem fülbevaló a fülben!!! :-)))

KépKép
kaqk
Debrecen

Maggie a vízhajtók alatt inkább vízhajtó teákra, zöldségekre gondoltam: zeller, spárga, uborka, dinnye, káposzta, zöld tea, aranyvesszőfű (nemsokára virágzik!), zsurló (ez már szedhető), petrezselyem :)

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Hupsz, csodálkoztam is. :oops: :lol: :lol: O.K. akkor ezekre fokozottan figyelek majd. Nagyon köszönöm.

Ma mértem a vérnyomásomat, teljesen rendben van: 110/77

Éljen a fülbevalós Dalma! Hogy viselte?
dmaggie

Koszi Maggie, ugyes volt, becsavartak egy pledbe, de nem kapalózott, nem akart szabadulni, csak sírt, de mikor készen lett, már nem is sírt. :-) utána minden ok . :-)))

KépKép
kaqk
Debrecen

Ma már Emma is itthon alszik , ebed után hazajött. :-))

KépKép
kaqk
Debrecen

Sehol senki? Akkor csutortok du-an, penteken, szombat du-an szabadok vagyunk! Vki? Nem sok programot talaltam. Jatszoter, jatszohaz ami a kozelunkben lesz. :-( kicsit incsi lesz. :-((

KépKép
kaqk
Debrecen

Halihó!

Most a szokásostól egy kicsit később keltem. Kávé kipipálva. :lol:
Várjuk a keresztlányunkat, ma velünk lesz.
Én meg mostanság rákattantam a sütésre, recepteket próbálgatok a fiúk nagy örömére. :lol: Tegnap sütöttem mákos buborék kalácsot, meg mivel nem bírtam megállni, csak kisütöttem egy tepsinyi túrós pogácsát is. Ma majd frissen kapják a többit, már ki is vettem a hűtőből a tésztát.

Azt az oldalt használom, ahonnan a hamburger zsömléket is sütöttem. Azok is nagyon jól sikerültek. Tényleg, majd teszek fel képet. :lol:

Írok a másikba is. :wink:
dmaggie

Sziasztok :)

Hazaértünk anyuméktól. Egy hétig ott voltunk és újra "gyerek" voltam :) nagyon-nagyon jó volt :lol:

Maggie milyen kis ügyes vagy a sütésekkel :D
várom a képet és a receptet, rendszeresen kell csinálnom házi hamburgert :roll: egyik kedvenc kaja.
Én ma túrórudi muffint csinálok csinike és Z kérésére.

Anitja gratulálok itt is :D

Milénamóni hazaértetek szerencsésen? Minden rendben volt az úton?

Kaqk majd tegyél fülbevalós képet :)

apropó képek, a blogban vannak a minipasi születésnapi képei :D
ott meg tudjátok nézni, én most nem töltögetem itt :oops:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!

Jó, hogy leírtátok kinél, hogy alszanak a gyerekek. A nagyfiúknak nálunk se túl nagy az alvásigénye, kb. 11 óra. De azért délután mindig tartunk csendes pihenőt. Ilyenkor általában "olvasgatnak", és jó esetben elalszanak. Mint pl. ma is.

Vindo/Irina,
kezdő gerincjógára járok. Tavasszal kezdtem, és hetente próbálok elmenni. Addig Apa vigyáz a gyerekekre. Én nagyon szeretem.

Irina,
jó utat majd neked. Skócia gyönyörű. Majd kérünk képeket!

Vindo tényleg jól eltűnt... :shock: Remélem, hamarosan jelentkezik.

Na most mennem kell, mert a legkisebb viszont már kialudta magát. (Én pedig iszom egy kávét.) :)

Kép
Kép
Kép
katicico

Jupijájá jipijá :D hivatalosan is kismama vagyok :D 7mm es a Kisborsónk :D és hallottam a kis szivecskéjét verni :D ollyan csodálatos :D

Maggie Nagy sütős lettél :lol: biztosan jó kis sütőd is van hozzá, gondolom, hogy örül a család :D

MóniKöszönöm :D
de jóóóó, "újra gyerek voltam..."
nem semmi blogod van, gratulálok, szép emlék a Gyerekeknek, a kis Tejfölfiúd pedig gyönyörűűűű :D Szépek vagytok :D

Katicicó Hajrá jóga :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Halihó!

A tegnapi napunk jó lett. Du. Johannát egy ismerős családhoz vittük, ott találkoztunk az anyukájával, no ott eltöltöttünk egy kis időt. Hihetetlen dolgaik vannak az udvaron. A legkedvesebb, trambulin is van, onnan alig lehetett kiszedni Bercót. Nagyokat sétáltunk, de azért itthon még volt ereje az itt lévő unokákkal bandázni. F.9 körül került ágyba, de akkor már igazán fáradt volt, ráadásul délben nem is aludt.

Mónikám, mindjárt belinkelem, hogy honnan nézegetem a recepteket. :lol: Ma hagymás pogácsát csinálok majd. :lol:
Na, végre. Téged is kényeztettek egy kicsit. :wink: :lol:
Megnéztem a blogodban a képeket. Hihetetlen, hogy mennyit nőttek a gyerekek, csak a szépségük nem változik. Hú, az a torta...

Anitja, hiperszupergyönyörűséges hír!!!!! Annnyira örülök én is. Legyen szép várandósságod!
Sütés: mindig is imádtam sütni is, meg főzni is. Most meg élvezem, hogy nincs olyan iszonyatosan meleg, meg igyekszem kárpótolni a fiúkat, mostanság nem nagyon volt időm a sütésre.

Lassan érkezik Irina is.
dmaggie

http://limarapeksege.blogspot.hu/2009/0 ... semle.html

Ez a Limara valami hihetetlen, isteni minden receptje, és valóban működik is minden recept. :lol:
A többit nem linkelem, nézelődjetek csak, rendesen el lehet tölteni vele az időt. :wink: :lol:
dmaggie

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

A nagyokról egy képet a másikba teszek majd. :lol:
dmaggie

Anitja :D :D szuper :D :D
jaj de jó is hallani először a szívhangot :lol: :lol: :lol:
köszönöm a dicséretet minipasim nevében is :D
a blog ki lesz nyomtatva és be lesz kötve, így majd tudják mik is történtek velük kicsi korukban.

Maggie Limara oldalát ismerem és én is szoktam tőle választani, nagyon szuper receptjei vannak :D
most hétvégén nekem is hamburgert kell csinálnom :roll:
szuperek a képek :lol:
Trambulint mi is szeretnénk venni, szerintem csinike a szülinapjára fog kapni.

Katicicó ügyi vagy a jógával nagyon, én néha itthon szoktam mikor van pár perc szabadidőm. Nálunk a párom este későn jön, reggel korán megy, nem tudjuk összehozni, hogy eljárjak jógázni vagy esetleg úszni :roll:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni a blogomba pont az otthoni jógát támogatom (Málta miatt sok tanítványomat így támogatom tovább) nézz rá esetleg, hátha tudsz meríteni :) anitja.blog.hu

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Maggie, ez a zsömle szuper lehet :) nincs is ennél jobb hamurger, mint amit Te csinálsz :)

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Anitja köszönöm :D
már meg is néztem, szuper :D
vannak benne olyan gyakorlatok amiket már el is felejtettem, pedig Ildikóval (jógaoktatóm) csináltuk. Így sokkal jobb lesz jógáznom itthon :D
Hogy vagy? Rosszul létek vannak?

KépKép
Kép Kép
l.móni

Halihó!

A tegnapi napunk kicsit mozgalmas lett. De. tecsóban voltunk, majd gyors főzés, aztán mivel Bercó nem volt álmos, itthon megnéztük a Csimzás a Kandúrt, majd pogácsát gyúrtam be. Este pedig elvonultunk a moziba. A Jégkorszak 4-et néztük. Nagyon jó volt. :lol:

Ma reggel gyorsan elfutok majd még boltba, mert elfogyott a lisztem, stb. Szóval a további sütés veszélybe került. Kora du. pedig Momóval elmegyünk megnézni egy esküvőt, aztán valószínűleg csavargunk egy kicsit. :lol:

Jó lenne addig dolgozni is egy kicsit. Tegnap már nem fért bele, meg eléggé álmos is voltam.

Anitja, jó kis oldalad van, megkuksiztam.

Emese is régen jelentkezett már. :roll:
dmaggie

Sziasztok!

Életjel:-)

Mi dolgozunk ezerrel, fiúk oviznak, még van egy hét, utána én leszek itthon egy hétig majd anyunál lesznek egy hetet és kezdődik megint az ovi.
Szerencsére szeretnek nagyon járni be BAlassagyarmatra az ügyeleti oviba, nincs sok gyerek, aranyosak az óvónénik. Péterkét agyon dícsérik, hogy nagyon okos, jó kisfiú.
Áron az más tészta, nagyon akaratos, ő már nehezebben kezelhető....de csak alakul majd...

Teszek fel nektek képet a 2 huncutságról:

Kép

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok LÁnyok!

Anitja!

Micsoda hírek!!! :) Gratulálok a pocaklakóhoz, és örülök, hogy újból csatlakoztál!
Kifigyeltem ám már én is hamarabb a skypos jógádat! Kacérkodtam a gondolattal, hogy belevágok, aztán valahogy mégis elmaradt...
Csodás gyermekek, csodás helyek! Bátrak és ügyesek vagytok!

Heni!
De helyesek a fiúk! Látszik a szemükről, hogy Péterke a higgadtabb, Áron meg a nagy huncut hangadó ! :) Négyesben fogtok tudni tölteni azért egy kis időt?

Maggie!
Mekkorák már a nagyfiúk! Kész pasik! Látom Bercónak is ízlett a hamburger! :) De jó kis kerti parti volt!

Móni!
Igen, jó is az, amikor újra gyerekek lehetünk ! :)
Túrórudi muffin - nyami, jól hangik! :)

Mi is most érkeztünk a nyaralásunkból. Voltunk pár napot Poroszlón a Tisza tónál. Nagyon tetszett, soha nem jártunk még azon a környéken, majd néhány napot Nyíregyházán voltunk a nagyiknál. Még fodrászhoz is eljutottam otthon. Zsuzsuval együtt voltunk, rövid haja lett, olyan kleopátrás. Nagyon jól bírta a fodrászt, nekem festés is volt, úgyhogy egy ideig pedig ott voltunk. Gergő addig a nagyapjával piacolt. Fincsi dinnyét szereztek be... Aztán volt még bográcsozás, szalonnasütés, pancsi - minden ami kell... :)

Kép
gica1

Sziasztok!
Örülök, hogy sokan pihentek és jól érzitek magatokat! :-)

Megjöttem én is Skóciából, ami szerelem volt első látásra, bár ez leginkább Nagy-Britannia egészének szól. Ádikámmal minden oké volt itthon. A konferencia szuper volt (de nem is lehetett másmilyen, amikor az egész a saját fő kutatási témámról szólt). :-)
Hoztam képeket:
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
irina

Csilla csodás helyen voltál :D
de jó, hogy minden flottul ment :D

Maggie de belejöttél :D
nálunk ma bögrés mákos készül

Gica fodrász :D fotó?
persze mind a kettőtökről.
Piacozni mi is voltunk otthon, kicsi lány meg volt lepődve, hogy milyen más vidéken a piac mint Pesten :)
Tiszatónál van egy szuper jó csárda, istenien főznek ott, nekem is tetszik az a környék :D

Heni helyesek a fiúk :D
mentek valamerre a nyáron?

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni Köszi :) Rosszullét: van sok, hol azért mert üres a gyomrom hol azért mert teli :roll: nem mindig viselem jól, néha "elhagyom magam" egy kicsit, és nem azonnal mosogatok el, nem pakolok össze csak amikor már nagyon muszáj... :oops:

Heni szia, tényleg látszik a képen ki a huncutabb :wink:

Gica Köszi :) Tényleg tehetnél képet :)

Irina nagyon tetszenek a képek, csodás helyen jártál, a face-n már végignéztem-lájkoltam :wink: itt is csak azt tudom mondani, hogy nagyon történelmi, szinte látom a lovasokat a képeken...

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Halihó!

Leültem dolgozni, de mindenki itt ökörködik mellettem. Akkor inkább írok ide. :lol:

Heni, de jó, hogy jöttél, hiányzol ám. Fiúk szepségesek. Köszönet a képért.

Gica, én még nem voltam a Tisza tónál, szinte minden évben megfogadjuk, hogy majd most elmegyünk, aztán... :lol:
Jó kis programjaitok voltak.

Irina, de vártam ezeket a képeket! Hihetetlenül szépek. Gyönyörű helyen élvezni a jó előadásokat, kell ennél több?
Mennyire más ez a környezet.

Anitja, sajnálom a rosszullétet. Én nem várok babát, de mégis elhagyom magam olykor. :oops: Hogy tűnik, minden terhességed más?

Du. voltam az esküvői szertartáson, aztán Momóval csavarogtunk egy kicsit, ami természetesen vásárlásba torkollott. :oops: De a promodban akkor sem tudtam otthagyni egy pulóvert és egy pólót. :oops: :lol:
A H&M-ben meg vettem Bercónak egy Verdás baseballt, csak sajnos kicsi a fejére, vihetem vissza.
dmaggie

Irina, bocsánat, hogy alig érkeztél meg és máris lerohanlak, de egyszrűen nem találok egy, illetve két anyagot. Tudnál segíteni?
Erről lenne szó:
Pap Mária 1982. A Bernstein-féle szociológiai elmélet kritikai elemzéséhez. Általános nyelvészeti tanulmányok XIV: 34−45.

Pap Mária − Pléh Csaba 1972. A szociális helyzet és a beszéd összefüggései az iskoláskor kezdetén. Valóság 2: 52−58.

Köszönöm.
dmaggie

Javítok, a második megvan. :lol:
dmaggie

Sziasztok!

Heni, nagyon szépek a fiúk! :-)

Köszi, csajok, tényleg hihetetlen hely volt, remélem, még visszajutok egyszer.

Maggie, sajnos nincs meg nekem ez az ÁNyT, ez egy régi szám, csak könyvtárból vehető ki. Az összes nagykönyvtár most Pesten be van zárva, pár hét múlva nyit ki legkorábban az egyik. Ráér még?
irina

Anitja, én is nagyon sajnálom a rosszulléteket, remélem, legkésőbb a 3. hónap végére eltűnnek!
irina

Halihó!

Irina, egy tündér vagy, szerintem nem lesz gond. Egyébként is Réger Zitánál találtam utalást arra, hogy mit is kritizált P.M. Csak el szerettem volna olvasni én is.
Ráadásul megvenni sem lehet sehol ezt a számot, azért előjegyeztettem egy helyen. De nem túl sok reményt fűzök hozzá.

Eléggé rosszul aludtam, tegnap a diétámat felfüggesztve jól bepogácsáztam. Meg is lett az eredménye. :oops:

Most fejeztem be a vasalást, most színezek majd Bercóval kicsit, aztán jöhet az ebéd többi részének az elkészítése. A leves már fő. :lol:
dmaggie

Bercó labdát pattogtat és számolja, hogy hányszor sikerül leütnie. :lol: Már 17-ig eljutott vele. :lol: Még egy labdajátékos a családban. :lol:
dmaggie

Sziasztok!

:-) eszméletlen különbség van a kettő gyermekem között:-)

Velencei tóhoz megyünk majd pár napra, voltunk lenn pár hete, nagyon élvezték a fiúk, igy majd szabi alatt lemegyünk egy hosszabb hétvégére.

Maggie küldök pár vasalatlan pólót.... ez az a házi munka amit utálok!

Anitja gratulálok az pocaklakóoz! Üdv itthon!

Irina gyönyörű helyeken jártál!

Mesi! Már régen nem jelentkezett be, jól vannak? GYönyörű a kisfia, láttam FB :-)

Móni nálatok nem lesz kistesó?

Heni
KépKép
heni81

házimunka:-)
Kép

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok,
hazaértünk végre:)
Ha lesz egy kis időm, majd hozok képeket.
Most még bőröndözünk javában 8)

Kép
vindolanda

Nagyon le vagyok maradva, ne haragudjatok hogy nem reagálok, de azért a képeket átfutottam. Szuperek, mint mindig! :)))

Mi dolgozunk Apával, egy hete délelőttönként átjön a mama gyerekekre vigyázni, amíg mi dolgozunk. Persze Barnus velem van, és közben hol szopizik, hol a karomban alszik, így próbálom meg az ügyeimet intézni.
Múltkor a három gyerekkel mentem OTP-be... :)

Zsozsiék sokat játszanak egymással, többet kéne más társaságban lenniük, mert annyira igénylik. Nagyinál voltunk uncsitesókkal játszani, és most már kimozdulok hármójukkal bárhová. Akár hozzánk is lehet jönni. :wink:

Barnuska imádni való, és ma már 1 hónapos.

Hoztam is róla egy fotót. :)

Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Csak bejelentkezek, majd jovok meselni! Puszi

KépKép
kaqk
Debrecen

Mesi,nem is Barnus van a képen :) :) Olyan,mint Zsozsi :)
Mi megyünk majd 8) :wink:

:arrow:

KépKép
viranka

Hú, romeltakarítás befejezve. Bár G. még nyírja a füvet kinn, mert a gaz ellepett minket.
Bőröndök kipakolva.
Rugó leült mesét nézni.

Hozok képeket, és majd később igyekszem visszaolvasni.

Part:
Kép

Kép

Kép

Palmanova:
Kép

Aquileia:
Kép

Kép

Kép

középkori szentek csontjai a kriptában Kép

Ez egy Trieszt melletti cseppkőbarlang, állítólag a legnagyobb turisták által is látogatható barlang-csarnok a világon. Hideg volt benne.
Kép

Kép

Velence:
Kép

Kép

Rugónak nagyon tetszettek a gondolák:
Kép

Kezdődő, de időben elkapott hiszti a parton:
Kép

Megbékél:
Kép

Rákházakat épít: Kép