A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Sziasztok!

Magi: nekünk is tolódik az oltás jövő hétre, mert Ákos köhög még, Bazsi meg náthás, és alapból le sem vittem, gondoltam, hogy nem kapja meg. De most voltunk betegrendelésen, ahol mondta a doki, hogy nem baj, ha csúszik az oltás, addig úgysem kaphatja meg, amig nem egészséges.
Amúgy Bazsinak is volt olyan hete, hogy nem hízott szinte semmit, viszont nőtt 3 centit!!!Kép Szóval, ilyenkor, mikor úgy érzitek, hogy nem nő a baba kilóra, érdemes megmérni, hány centi, mert lehet, hogy akkor meg centire hízikKép
Ill. 3 hónapos kor után már nem érdemes heti hízást nézni, hanem havit, és ha egy hónapban megvan a 40 deka, akkor rendben van mindenKép Védőnő ezt mondta nekünk, mert december 22-ei állapot szerint előző hónaphoz képest 65 deka körül hízott, én keveselltem, de mondta, hogy mivel ez idő alatt nőtt 4,5 centit, gond egy szál semKép Próbálom én tömni, de ha egyszer nem kell utána több, akkor hogy??Kép Naponta minimum kétszer kakil is, tehát jó gyorsan átmegy rajta a tejcsi, de volt olyan napunk is, amikor csak pisi volt, de az rengetegKép

Csirkesz: hu, a mindenitKépKép Bazsi most jár olyan 5.75 kilónál, de már 65 centi, szóval, töpörtyű lesz, mint a szüleiKépKép
Ne aggódj, szerintem nem kevés a tejed, lehet, hogy csak megfázott Botond, vagy pedig most van egy növekedési ugrás, ezért kér többször enni.

Motiot: azt mondják, hogy van visszaút, csak sok türelem kell hozzá. Esetleg próbáltad cumisüveg helyett pohárból adni a pótlást? Mert azért is meg kell dolgozni, így nem felejt el szopizni. De ha végképp nem megy semmi, szerintem ne keseredj el, eddig is tudtad szoptatni és ez nagyon nagy dolog!!Kép

Képzeljétek, ma történt meg először, hogy Bazsi összpontosított, és két kezével betájolva elmarta a csörgőtKép

Macsek: jók lettek a képek, mekkora haja vanKép

Andi: nagyon édes a kiscsajKép

Lau
lau

Ezek tegnapi képekKép
Kép
Kép

Lau
lau

Lau,
a te kisfiad pedig nagyon "srácos", igazi kis zsivány kölöknek néz ki! Már járókában van? Mi még nem vettünk, nem tudom, vegyünk-e egyáltalán. Ki tudjátok használni?
Andi
Vendég

Lanyok koszonom a biztatast. Kép

Engem mindig noszogat a gyerekorvos, hogy keveset hizik.
Raadasul ismeros, anyoseke, meg a papa gyerekorvosa volt, igy mindig mondja, hogy nem hizik eleget es olyan kellemetlen, hogy leszid.
Kép

Nos nekem is tapozik a gyerek uvegbol, vagy anyatejezik.
Most tejezik, hogy beteg.
Mert igy latom mennyit eszeik.
Kiveve reggel este meg delben, mert akkor tudom, hogy legalabb van 100 gramm. Akkor ki is szokta szivni.
De en ha nem szopik fejek kemenyen, hogy el ne apadjon es melyhutom, majd folyamatosan felengedem es megkapja.

Szoval nalunk megy a cici is es az uveg is. Inkabb tej, neha tapszer.

Motiot!

Szerintem szedd a bogyot, fozz meg 500 gramm tesztat edd meg, es igyal laktoherb teat.
Fejd le 2 orankent a cicit, addig mig nem lesz sok tejed.
De mind a kettot. Nem is kell hozza 2 nap, ha meg termelodik.

En midig felturbozom, majd szep lassan kezd apadni.
Mikor mar csak 40 gramm jon ki delutan, akkor megint turbozok.
Most megint turbozni fogom holnaptol, addig mig 150-200 gramm nem jon a kettobol egy fejesre.

Magi
Vendég

Andi: nem vettünk járókát, még az Ákosé volt, megtartottukKép Mivel napközben nem az ágyába teszem, így néha szükségem van rá. Még annyira nem használjuk sokat, de van, hogy fél órát is eljátszik egyedül, csak azt hallom, hogy szövegel a játékoknakKép

A tészta tényleg jó tejcsit csinál, csak full szénhidrát, és hát...Kép Majd márciustól aktívabban is tornázom, ugyanis most kicsit leálltam vele. Kétszer is úgy vettem észre, hogy a tornázás utáni napon nyüglődött Bazsi, lehet, hogy a tejcsi nem volt elég, vagy más íze volt. Szóval, egyelőre maradnak a párnácskák, majd ha már kevesebb ruhát kell felvenni, odafigyelek majdKép Most legalább van kifogásom, miért vagyok kicsit párnásabbKép

Lau
lau

Sziasztok lányok
Buék mindenkinekKép

Nekünk is jól teltek az ünnepek, Gellért jól bírta az utazgatást, nyüzsgést.

Úgy látom mindenki küzd a tejért rendesen.
Hát mi is csatlakozunk a keveset hízók táborához.
Gellért most 5800 körül van, 9 nap múlva lesz 3 hónapos. Mondjuk a mi gyerekdokink megelégszik havi fél kilós hízással, azt mindig teljesítettük, mivel az első hónapban 1300-at, majd 800-at hízott. Most viszont eddig csak 450-et. Úgyhogy most próbálom tömni, szoptatom amikor csak lehet. Nagyon nem szeretnék pótolni én se.
Egyébként a tesója is ennyi volt 3 hónaposan, igaz ő kevesebbel született, szóval lehet, hogy ilyen alkatúakKép

Járóka: én is használom már, benne van a tornáztatója és ő is elvan vele félórákat napközben.

na pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Üdv közöttünk Annamari,Kyrandia.Kép

A sulygyarapodás 3 honapos kora ota Bandikának is lecsökkent.1 ho alatt csak 450 grammot hizott és 6 cm-t nött.Most 4 hosan 70 cm és 6850 gr.Kép

Csirkesz
lehet hogy ez a 3 hos ugrás.Akkor mindig kicsit több az igényük.Ugy mint 3 és 6 hetesen is van egy ilyen ugrás.Ez meg van náluk 3 és 6 hosan is.

Szépek a babák nagyon Kép Kép Kép

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok!

Örömmel látom, hogy van egy kis pörgés!Kép

Motiot: Nekem ami bejött: sokszor tettem cicire, ha az egyik nem kellet, áttetem a másikra (volt néhány körünk... Kép ), napi 2-3 csepp édeskömény illóolajat nyeltem (szörnyű), 4 liter folyadék, ebből min. 1 l. laktoherb.
Egyébként nekem nem bizonyított, hogy a cumisüveg után leszokik a ciciről, mert amikor beindult, a hajnali szopi után lefejtem 70-120 gr-ot és azt este adtam neki cumisüvegből. A cumit azóta is kiköpi, a cumisüvegből úgy kell belecselezni és amikor kitolja a nyelvével, bájosan vigyorog.
1-2 hét próbát megér bármi szerintem, ha neked fontos. Ha azután sem megy, ne foglalkozz a ˝külvilág˝ véleményével, nem le akartad szoktatni a ciciről (ismerek olyat), hanem így alakult. Én az esélytelenek nyugalmával indultam neki, mert a dokinéni és a védőnő is elvette még az élettől is a kedvem, erre most csak szopizik és mindketten megnyugodtunk.
kyrandia

Kép
Karácsonykor ilyen boldog volt, hogy felvehette a - kicsit még nagy - piros rugit. Vagy anyuci volt boldog??? Kép
kyrandia

Sziasztok! Kép

Jól beindult az élet itt a neten az ünnepi hallgatás után! Kép

Olyan széppek a képek itt a babákról!!! Kép
Mikor lesz a tali? Szerintem a híradót ki fogják hívni, hogy szenzánció van: az ország legszebb babái itt vannak egy rakáson! Kép

Motiot! SNS szoptatínól hallottál már? ekkor a lefejt tej v. tápszer egy kis csövecskén keresztül a cicire rögzítve jutattja el a babának a tápszert, de a mell is megkapja a kellő ingert, így az esetleg már teljesen leállt tejtermelés is megindulhat. (Sőt állítólag adoptált gyereket is tudott már vele mama szoptatni!!!). Nem tudom kint lehet-e kapni, de itthon a www.tiva-med.hu olvashatsz róla.

Magika! Nálunk is volt betegségkor, hogy nem evett, utána két hét múlva viszont gépszinten belehúzott, szóval ne aggódj, szerintem helyre fog állni a dolog.

Kyrandia! Üdv itt a topikban, jó kis csapat ez, majd meglátod! Kép

Betegeskedőknek jobbulást, hát igen, ez az enyhe tél sajnos kedvez a jó kis bacik és vírusok terjedésének. De legalább ki lehet mozdulni a manóval. (Kivéve ma).

Nálunk a front miatt ma teljesen k.o. volt a gyerek, egész délután hisztizett -Csengo! Kép- de lehet hogy csak ráfogom! Kép

A legújabb szokása, hogy 1/2 11-11-kor kel, de éjjel 12-1 kor még "randalírozik".. Egyre inkább erősödnek a fogzási kínjai, ergo egyre többet sírdogál... Azért szépen fejlődik is: ma először hátról hasra fordult! Kép Még nem tökéletes, mert az a keze, amelyik felé fordul alá kerül és nhezen tudja kiszedni, de lényeg, hogy a végén hason volt.. Kép Játszik a csörgőkkel, a rágókákkal, gyömöszöli őket a szájába, mindenféle textileket amit a kezébe kaparint elkezd cibálni, hangosan sikongat és kurjongat, felfedezte a hangját, így elég zajosak a délutánok!! Kép Szóval fejlődik, ahogy kell! Kép

Holnap után (pontosabban így éjfél után már csak holnap) vizsgázok, még kérdéses előttem, hogyan fogom ezt a vizsgaidőszakot kihúzni. 15-én összevont szigorlatom lesz, írásbeli beugró után 3 tantárgyból álló tételsort húzunk, és szóban vizsgázunk. Szerintem viszem a babát, a folyosón fogjuk a párommal pátyolgatni, hátha megúszom a szóbeli részt egy kegyelemkettesel a gyerekre tekintettel! ;)

Most el, még tanulok egy kicsit.
Puszi mindenkinek:
Macs
maccs

Sziasztok!
Először is mindenkinek B.U.É.K!!!!!
Már jó 'rég dumcsiztam veletek, de annyira más fokozaton van az életem mióta Bencus megszületett.-)
Laú a fiaink nagyon egy húron pendülnek növekedés terén:-)
Kajcsi:nálunk is volt, hogy csökkent az igénye.Stagnáltak is a kilói.-(Most meg nem győzök fejni mert színte 2 órnként nyelné be a tejcsit (150-160ml)A kezeit pár napja megtalálta és van egy kisbarátja is (pingvinúrfi), akire történjen bármi mindíg rámosolyog.Ha mi éppen nem hallgatjuk meg akkor neki "nyomja a szöveget".A lógós játékaiért is már kari óta nyúl, sőt cibálja őket:-)És tegnap akár hányszor hanyatfordítottuk rá pár percre már a hasán volt.A kiságyában is hiába rakjuk be függőleges hehyzetben nem tellik bele kis idő már keresztben van.Szóval már nagyon figyelni kell rá:-))KépKépKép

Kép

Kép
timcsusz

KyrindaKép
Gyönyörű a kiscsaj, és nagyon szép ruhái vannak!KépKép
Igazi kis hölgy!

MotiotKép
Szerintem egy próbát még megér a szopi, aztán feladhatod, ha nem bírod idegekkel, mert annak semmi értelme, hogy mindketten zaklatottak legyetek. Én a horrorfejést ajánlom: (minden szopi után 7-7-5-5-3-3 perc fejés), vagy a sűrű mellretételt, de ehhez a gyerkőcnek is kell akarnia. Semmiféle lelkiismeretfurdalásod ne legyen, ha nem sikerül, mert fontosabb, hogy kiegyensúlyozottak legyetek, és vidám babád legyen, ne egy zaklatott, mert a kultusz miatt erőlteted a dolgot.

SNS szoptanítot ne vegyél, mert 8.300 Ft, és semmit nem használ. Én próbáltam, igaz ikreknél, de nagyon macerás, és nem hoz eredményt, a tej nem lesz több tőle, mert nem szopik hosszabb ideig a baba vele. Én eladtam egy 1 gyermekes anyukának, és neki sem jött be, így nem csak ikreknél nem műxik.

Nagyon szépek a gyerkőcök!!!!!!KépKép

Hallottátok reggel a TV-ben, hogy a TB levette a támogatást a popsi kenőcsről, így az 10x annyiba kerül ? Nem tudom, hogy igaz-e, de egy kismama írta, aki tegnap váltotta ki a receptet. Biztos marha nagy kiadás volt a TB-nek!KépKépKép Ezzel ösztönzik az embereket a gyermekvállalásra.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Magika!
Ne aggódj a hízás miatt! 3. hónap után lassul a hízás. Most csak heti 5-10 dkgt híznak. Viki is csak 7 dkg hízott a múlt héthez képest, és a babanetes rendelőben egyből keresgéltem, hogy normális-e. Már nálunk sincs 6 pisis pelus, pl. éjszaka nem cserélek, és ha napközben nagyot alszik, abban is csak alig rak valamit.
Addig míg jó kedélyű nem aggódom.

Motiot!
Nyuggodj meg! Azzal biztos nem segítesz, ha ezen idegeskedsz. Próbáltál már szoptatási tanácsadótól segítséget kérni?
Mivel még nem apadt el a tejed, szerintem van még visszaút. Nem próbáltad növelni a tejed az Uricával? Vagy édesköményteával?

Tegnap megkaptuk a 3. havi oltást. Nagyon bátor volt Viki. Egy kicsit azért sírt, de utána hamar már gügyögött, és vigyorgott. Este viszont nagyon sírt, nagyon fájt a szuri helye, és csak az ölemben tudott megnyugodni. De szerencsére nem lett lázas, de kúpot adtam neki, így hamar jobb kedve lett, és lefekvés előtt már vigyorgott is egyet.
Ma Viki is keveset eszik, épp csak kortyol. Ma megmérem majd, hogy mennyit kortyol, de így is jól el van.
Mostanában nagyon keveset alszik, de őt ez sem zavarja, szerencsére éjszak alvás van.

Megtaláltam a jó módszert a kéz és láblenyomathoz: kakaót kevertem el kicsi vízzel, hogy masszát kapjak, és így sikerült megörökíteni a kis lábát és kezét. És persze könnyű lemosni, és nem bántja a bőrét sem.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok! Rossz volt a gépünk ünnepek alatt.Kép
Ruben 5460gramm, Lorena 6050garmm. Ezek múlt heti adatok, mert betegek voltak és ha már dokinéninél jártunk gyorsan lemázsáltattam őket.Kép
Eddig ők is heti 10 dkg, híztak, most viszont beerősítettek és 20-at.Kép
A kari nálunk is jó volt, mindenki örült az ajándékoknak, de legjobban én, mert 5 év után végre kimozdultunk kettesben apával, ugyanis Demjén koncert jegyeket kaptam tőle karácsonyra. Szuper volt.
Egyébként az éjszakáim még mindig húzósak, ma pl. a két nagyobb is szórakoztatott, nem csak a kicsik. Az evés nálunk is nehezen megy, soha nem eszik meg amennyit kéne(tápszerből van előírt mennyiség) viszont 5 helyett hatszor -hétszer is esznek. Ettől persze semmi rendszer nincs, de nem tudom megtenni, hogy nem adok nekik csak teát, mert üvöltenek, hogy éhesek. És éjjel is ugyan olyan időközönként, mintha nappal lenne.
Szóval a tápozás sem olyan egyszerű.

Cat! Ez a popsikrém dolog elég gáz, ha tényleg így van.

<pre>
ANYA NEVE SZÜLÉS IDEJE HÉT/NAP BABA NEVE BABA SÚLYA BABA HOSSZA
BELLANA 2004.08.11 40+6 GERGELY 4000gramm 57cm
R.EDIT 2004.08.18 36+4 BÁLINT 3150gramm 56cm
MACCS 2004.08.20 37+4 LILI 2700gramm 52cm
BRIUS 2004.08.22 36+1 BRENDON 3150gramm 50cm
BABS 2004.08.23 38+5 PÉTER JOHANNES 2750gramm 54cm
NOÉMI 2004.08.25 38+0 HELÉNA 2900gramm 52cm
KORMI 2004.08.25 40+2 BENEDEK 3700gramm 53cm
ILDIKÓ 2004.08.26 38+1 LEVENTE / SZABOLCS 2610gram / 3050gramm
NIKK 2004.08.30 40+5 ENDRE 4070gramm 57cm
POCÓ 2004.09.01 39+1 FANNI RÉKA 3250gramm 48cm
BETTI 2004.09.01 39+6 KEVIN 4400gramm 53cm
LIV 2004.09.05 33+4 DÁVID 1980gramm 48cm
LINATO 2004.09.13 38+1 RUBEN MILÁN / LORENA LIZA 2920gramm /3770gramm 52/56cm
MACSEK 2004.09.13 36+0 MÁRK ÁGOSTON 2400gramm 51cm
BESZTI 2004.09.15 40+3 HANNA 3800gramm 56cm
CSENGO 2004.09.17 39+6 MIKLÓS 3800gramm 54cm
ZSÓFI 2004.09.21 40+4 GYÖRGY MÓZES 3280gramm 57cm
LAU 2004.09.22 39+1 BALÁZS KRISZTIÁN 3750gramm 58cm
ORSOLY 2004.09.23 40+5 BOTOND 5300gramm 59cm
MOMO 2004.09.23 39+4 EMESE 3600gramm 57cm
TROMPIPI 2004.09.24 41+0 LILI 4400gramm 57cm
CSIRKESZ 2004.09.24 39+6 BOTOND 3400gramm 55cm
MAGIKA 2004.09.24 40+0 ZOLTÁN TAMÁS 3700gramm 56cm
G-NÉ KRISZTI 2004.09.25 39+2 ADRIENN NAPSUGÁR 3500gramm 53cm
ERKA 2004.09.25 40+0 MÁTÉ 3200gramm 54cm
DINO 2004.09.29 41+0 BERNÁT 4000gramm 54cm
ESZTER 2004.09.30 36+0 FERENC / PÉTER 2340gramm / 2360gramm 45cm/45cm
KRISZTINKE 2004.09.30 39+3 ALEXANDRA 3550gramm 50cm
TIMCSUSZ 2004.10.01 38+5 BENCE 3300gramm 55cm
GYÖRESZ 2004.10.01 36+0 NORBERT PÉTER 2550gramm 52cm
MONCSI 2004.10.01 40+2 GÁBRIEL 2560gramm 47,5cm
MOSZI 2004.10.03 41+0 VIKTÓRIA ANASZTÁZIA 2900gramm 52cm
JULIKA 2004.10.05 BÁLINT 4630gramm 59cm
CATEYE 2004.10.06 38+2 SÁMUEL / OLIVÉR 2700gramm/2750gramm 51cm/50cm
NIKI 2004.10.07 39+4 PETRA 3000gramm 48cm
GABI 2004.10.07 37+5 RÓBERT DÁNIEL 3950gramm 55cm
PERSELA 2004.10.09 40+3 MÁRK 3600gramm 56cm
JUDY 2004.10.12 40+0 GELLÉRT 3200gramm 54cm
ZSUZSA 2004.10.12 41+2 LUCA 3600gramm 55cm
IBOLY 2004.10.19 38+2 BALÁZS DÁNIEL 3770gramm 56cm
BIBI 2004.10.19 40+5 ZSÓFIA 3370gramm 58cm
ORSI 2004.10.20 35+0 MÁTÉ, LEVENTE 2290gramm/2300gramm 43cm/44cm
MOTIOT 2004.10.20 39+4 ÁBEL 2950gramm 48cm
KOCZKAPACI 2004.10.20 40+4 DOROTTYA 2600gramm 50cm
SZILA 2004.10.27 39+6 MÁRTON 3880gramm 58cm
H.KATA 2004.10.29 40+5 MARCELL 3250gramm 57cm
L.BORI 2004.10.30 41+0 ESZTER 3240gramm 57cm
MÁRTI 2004.11.01 BRIGITTA 3450gramm 50cm
TIMÓCA 2004.11.05 37+1 OLÍVIA 3350garmm 56cm</pre>

Kyrandia! Ha megírod az adatokat beírlak téged is.Kép
Annamari! Légyszi te is.Kép
linato

Sziasztok'
Ez a popsikenőcs dolog tényleg szörnyű. Nem azért, mert ezer forintot nem bir ki az ember, hanem mert kb. ez a huszadik. És tudom, hogy talál majd munkát a párom, de mi van ha mégsem. Tényleg luxus a baba? Nem akarok politizálni, de ugyanakkor a csomó olyan véleményt hallok (főként nyugdíjasoktól) hogy a sok kismama nem csinál egész nap semmit, ráádásul még pénzt is kapnak érte és höbörögnek. Persze abban mindenki egyetért, hogy kevés a baba.

Mindegy, mi akkor is szeretnénk még kettőt...

Én azt vettem észre, hogy a babám, amikor keveset eszik nem is nagyon alszik és amikor nagyokat alszik szopi után, akkor utána rendesen cicizik.

Tud valaki valamit arról, hogy védett e a fiam az anyatej miatt a bárányhimlőre, vagy figyelgessem mert kijöhet rajta? Elvigyem addig magammal a boltba, vagy várjak? Vagy ugyis járvány van?

csengo
Vendég

Csengo,
Lili találkozott bárányhimlős kisgyerekkel (akiben akkor még csak lappangott) és nem kapta el.

Lányok, ti adnátok ilyen cumit a kölök szájába?
<!--attachment: cumi2-143456.unk*attachment_icon.gif*image/bmp*25.9**cumi2%2ebmp --><center><pre>
Kép
cumi2.bmp (25.9 k)</pre></center><!--/attachment-->
Vendég

Linato,

Liza Hanna 54 cm, 2950 gr. 2004.10.06.

Köszi! Kép
kyrandia

Sziasztok !

Megjártam a gyogyitárat, rákérdeztem a popsikenőcs-dologra, de erről ott még nem hallottak. Remélhetőleg ez csak rémhír Kép

AndiKép
Nem.

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok!
Akkor nem aggodom, a baranyhimlo miatt.

Olvasom hogy nem mindenhol adnak kupot rutinbol a babaknak szuri utan. Nalunk a gyerek orvos 12 orankent 3-at kotelezoen beadat. A 3 honapos szuri utan beadtam neki es pont az utolso elott lazas is lett. Viszont tapasztalatom, hogy a kuptol nagyon bealudt. Van valami karos mellekhatasa a kupnak? Jan 18-an kapjuk a 4. havi oltast, akkor beadjam? Nem mindent teszek meg rutinbol, amit a vedono vagy orvos mond, de vannak esetek amikor nem biralom felul a dolgaikat.

csengo
Vendég

Helló lányok Kép

Kicsit megnyúltak az ünnepek, így nem voltam egy darabig és még visszaolvasni sem tudtam, csak bejelentkezem.
Először is BUÉK!!!

Magunkról dióhéjban: Járunk dévényezni, szemmel láthatóan javul a drága, szerencsére valószínűleg egy aránylag gyenge oxigénhiány következtében fennálló tónuszavarról van szó, ami biztos hogy teljesen rehabilitálható. Eddig 3 kezelésen voltunk és már sokkal lazább Bálint. Nem is beszélve arról, hogy forog hátról hasra
folyamatosan és néhányszor már hasról hátra is
átfordult. Szóval megnyugodtam.
Dobok nektek egy képet, mennyire örült a hintalovának, amit karira kapott (hát persze hogy ezt is meg akarta enni Kép ). Egyébként csak a kép erejéig ültettük bele, hülyék nem vagyunk Kép Kép

Megyek visszaolvasok, szép hosszú móka lesz.
Nektek hogy viselik a picik ezt a hülye frontot és a szelet?
Bálint éjjel 1,5 óránként kelt és most is nyűgös.
Edit
Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Edit,
Nagyon szép a baba! A hintaló pedig hatalmas! Hol lehet ilyet venni? Én is láttam egy nagyon szépet, igaz, az "hintaoroszlán" volt, Mamas & Papas márkájú, jó drága... Nagyon szép volt az is.
Andi
Vendég

Sziasztok!!

Egészségben és baba mosolyban gazdag boldog újévet mindenkinek.

Motitot, a friss kismamákban Bombaanyu adott egy szerintem jó tanácsot hasonló problémára valakinek, amikor már fáradt a pici kis cumisüveges kajolás után cicire cserélni a műcicit.

A kari itt is jól telt, semmi hangulatom nem volt, mi is elmentünk és jöttek is hozzánk, Gigi nem viselte túl jól az össze visszaságot. 30-án elutaztunk és csak vasárnap este jöttünk haza barátokkal szilveszterezni. Volt nagy para előtte, hogy milyen lesz, szuper lett. A vidéki levegő jót tett a babának és a mamának is, szinte nem is sírt napokig. Tegnap itthon bepótolta rendesen, estére jött az eső és a szél, s ezt a pocimban sem viselte jól.
Kipróbálom a fél kg tésztás szopisteás trükköt, nem bánnám ha lenne hatása. Szerencsére csak este 7 körüli szopinál vagyok kénytelen pótlást adni kb 40ml tápszer csússzan le neki.
Viszont kaksi még mindig nem akar lenni ma 5. napja nem kakilt.
Esetleg van valakinek valami jó ötlete. Már kezdek hozzászokni, a puksik szagát leszámítva semmi gond nincs vele, úgy látszik ami kevés tejcsi bemegy azt mind hasznosítja rendesen. mondtam neki, hogy minden cseppje kincs. Pisis pelús viszont van bőven, kb 3 órát bír ki, de néha kettő után már reklamál a cseréért.
Elsején volt 2 hónapos. Nézegeti a kezét és igyekszik mindent megfogni, gagyarászik egyre többet olyan édi. Jár keze lába állandóan amikor fenn van.

Jó babázást mindenkinek
Márti
márti05

Ui:
édesek a babák, olyan jó látni őket.
Én is tennék ide de nem megy, túl nagy a méret és nemtom hogyan kell lekicsinyíteni.

Márti
márti05

Reditke,
nalunk a szel es a front miatt ugy alszik a fiam mint a bunda.
Karacsony elotti heten viszont a melegfront alatt teljesen kivoltam. Nem aludt, volt hogy 9x szopizott de csak kortyokat. Most 5x szopizik es hatalmasakat (nem merem csak hallom amint nyeli)

csengo
Vendég

Márti,
VCW Vicman's Photo Editor progit tölts le, ott tudsz resize-olni. Vagy küldd át emailen és resize-olom, majd visszaküldöm, ha így 1szerűbb: trombitasandrea@tvnetwork.hu
Andi
Vendég

Sziasztok!
Úgy tűnik Botond mégiscsak elkapta tőlem ezt a köhögős nyavaját. Hőemelkedése van csak, így nem kap kúpot (dokinéni a lelkemre kötötte tanácsadáskor, hogy csak 38 fok fölött jár a kúp, alatta hagyjam a szervezetet "dolgozni"), viszont vettem Baby Luuf nevű balzsamot, amivel a hátát kell kenegetni napi 2x. A röhej csak az, hogy Boti úgy csinál, mint akinek semmi baja. Nevetgél, dumál a játékainak és magasról tojik a lázmérőzésre, mert kalimpál és hadonászik közben, mint akinek nincs is a lázmérő a sejhajábanKépKép Remélem végig ilyen jól tűri majd ezt a fránya kórt.
A 7kg-os kisfiammal a dokinéni nagyon elégedett volt az oltáskor, bár tényleg tartottam attól, hogy majd jól a fejemre olvas a tonnák miatt. De nem így tett, azt mondta, hogy nagyon szép baba, és a testalkatának a "fele" genetika, a másik "fele" pedig anyatej. Egyébként élőben nem néz nagyon kereknek, na persze a soványtól is messze van.

Pár kép az emlegetett manókáról:
Kép

Kép

Kép

AndiKép
Én nem adnék ilyen cuclit a Botinak. Láttam már ilyet képen, és jókat nevettem is rajta, de valahogy a saját gyerkőcömet nem akarnám közröhej tárgyává tenni. Lili nagyon ügyi a kétkezes fogással.

TimcsuszKép KyrandiaKép
Szépek a babáitok. Macsnak igaza van, tutira a legszebb babák anyukái találkoznának, ha lenne találkaKép

MacsKép
Kitartás, nemsokára vége a vizsgaidőszaknak, ez a baba-is-ott-van trükk meg még be is jöhet. Lehet, hogy nem is csak kettest adnak a szigorú tanárok egy ilyen csini Lili baba láttánKépKép

A popsikenőcs témához csak annyit fűzök hozzá, hogy én pont ma váltottam ki a kenőcsöt, és ugyanannyit fizettem, mint tavaly. Na ez nem igaz, mert 60 Ft-tal többet, a neogranormonnak ennyivel ment feljebb az ára. De ami eddig kedvezményes volt a receptúrában, az most is ugyannyi volt.
Ha a hír tényleg igaz, akkor a TB egy jó nagy genyó. A mi popsikencénk eddig is 1500 ft volt, úgyhogy sok bőrt már nem fog tudni lehúzni rólunk.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

EDitKép
Menő a cowboy-odKépKép

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csirkesz,
aranyosak a képek, esz a sárga irigység!Te mivel érted el, hogy szeressen hason lenni?Lánykám nem hajlandó egy pillanatra sem letenni a fejét, persze így pár perc múlva elfárad a nyaka és sírás mindíg a vége.
Gyógyuljatok mindketten!
kyrandia

Csirkesz,
a Baby Luuf-ot már mi is használtuk, nekünk bevált.
Pipike kb. 10 perce folyamatosan csuklik. Már látom rajta, kezdi unni...
Popsikenőcs: mi kezdettől a Nivea krémjét használjuk, ez hipoallergén és nagyon jól bevált. Nemtom, mennyibe kerül, mert még az első tubust használjuk (igaz, vészesen kifogyóban van). Nem minden pelusozásnál szoktam vele kenni, mert állítólag az sem jó, felborítja a bőr savköpenyének az egyensúlyát (ha jól jegyeztem megKép).
A cumit én sem látnám szívesen a gyerkőcöm szájában, de apa igen. Kíváncsi voltam a ti véleményetekre is.
Üdv,
Andi
Vendég

Csirkesz,
a Baby Luuf-ot már mi is használtuk, nekünk bevált.
Pipike kb. 10 perce folyamatosan csuklik. Már látom rajta, kezdi unni...
Popsikenőcs: mi kezdettől a Nivea krémjét használjuk, ez hipoallergén és nagyon jól bevált. Nemtom, mennyibe kerül, mert még az első tubust használjuk (igaz, vészesen kifogyóban van). Nem minden pelusozásnál szoktam vele kenni, mert állítólag az sem jó, felborítja a bőr savköpenyének az egyensúlyát (ha jól jegyeztem megKép).
A cumit én sem látnám szívesen a gyerkőcöm szájában, de apa igen. Kíváncsi voltam a ti véleményetekre is.
Üdv,
Andi
Vendég

Bocs, egyszer is elég lett volna elküldeni.

Kyrandia, akkor kezet foghatunk, az én csajszikám is utál hason feküdni, minek következtében szépen kikopott a haja egy kör alakban hátul. Doki néni meg is gyanusított, hogy mi vágtuk ki géppel. Persze, majd punk-ot csinálok a gyerekből!

Andi
Vendég

KyrandiaKép
A hasonfekvés nálunk sem ment könnyen, és nem mindig hajlandó hason feküdni Botond sem. De úgy értem el nála azt, hogy legyen legalább rövid ideig kedve hason feküdni, hogy a pelenkázóra fejjel kifelé, hasra raktam. persze nekiállt sírni. Én fogtam a szoptatós fotelt és leültem a babám buksijához jó közel úgy, hogy a fejünk egymagasságban volt, jó közel, hogy nézegethessük egymástKép Oldalra ugye nem tudott leesni, szemből ott voltam én, és beszélgettem neki mindenfélét. ő meg mint egy jó gyerek, figyelt rám, és észre sem vette, hogy hason felszik, és kinyomja magátKépKép Csak vigyorgott, mint egy tejbetök. Aztán ugyanezt megcsináltam vele a játszó szivacsán, csak akkor már melléfekve, és mindenféle zirgő-zörgő dolgokkal körbevéve, és addig maradt így, míg meg nem kaparintott egy szaloncukrotKép
De van, amikor sír, mert nincs kedvére a hasonfekvés, akkor nem erőltetem, ha 2 perc után is sír, inkább megfordítom. Bár volt olyan is, hogy hason hisztizett és otthagytam, Aztán amikor a hisztiből kitisztult fejjel kezdett el nézegetni, fél órán keresztül magyarázott a játékainakKép
Szerintem nem szabad sokat erőltetni a hasonfekvést, mert ehhez is biztosan meg kell "érniük". Ki előbb lesz érett erre a feladtra, ki később. Nem verseny ezKép

AndiKép
Jó ez a punk sztori. Boti is úgy néz ki egyfolytában, mintha zselézve lenne a haja. Bármit csinálok, égnek állKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csirkesz,
kinyomja magát, azzal nincs baj, csak nem hajlandó letenni a buksiját. A büfizés sem volt egyszerű, mert a vállamon se teszi le, hanem remeg a feje, mint a bólogatós kutyáknak. Kép
Trompipi,
neki is van hátul egy folt, de elől viszont helyes hajcsomó van, pici kunkorral. Statisztikailag egyenletesen nő a haja...Kép
kyrandia

Lányok, nektek hogy telik egy napotok? Mentek mindig valamerre? Csak én vagyok ilyen unott, depis, érdektelen? Mindenki azzal jön, hogy igenis, Pipikével is mozduljak ki. De hova???
Szoktatok nap közben aludni? Mennyit vagytok a baba mellett (nem szopira, hanem mondjuk játékra gondolok). Mennyit vagytok levegőn? Stb, stb...
Vendég

AndiKép
Én nagyon szívesen mennék és programoznék Botonddal, de egész egyszerűen nincs társaságom, így sétálni sem nagyon megyek vele, csak akkor, ha már nekem is marha nagy a kimozdulhatnékom. Őt azonban minden nap kiteszem a gangra aludni, így megvan a napi levegőzés. Ma is volt kint, szerencséra nem esik be az eső a mi gangrészünkre, így semmi akadálya a kintalvásnak. A friss levegő még külön jót tesz a lázas babáknak állítólag. Na majd meglátjuk.

Én már sportolnék nagyon, mert a kilók csak jönnek rám, de félek attól, hogy a tejcinek nem tesz jót, így marad a tespedés. Sokat vagyok a Botonddal, játszok vele, énekelek-mondókázok neki, és egyre inkább igyekszem rávenni őt arra is, hogy saját magát szórakoztassa. De az önállóságának mértéke teljesen elérő tud lenni. Egyik nap imád egyedül játszani, másik nap szine folyamatosan igényli a társaságomat.
Depi hangulatom nekem is szokott lenni, de ezt a felnőtti társaság hiányának tudom be. Néha jó lenne normálisan is beszélni, nem csak a bújj-bújj zöld ágat énekelniKép
Most a babaúszást várom nagyon, az nekem is program lesz, de már előre látom, hogy idegesíteni fog a kipárnázott alakom minden egyes úszás alkalmával.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Mi minden nap sétálunk, csak ha szélvihar van(mint ma), akkor nem.El szoktunk csavarogni azokhoz, akikkel a baba előtt is találkozgattunk, sógornőmet és gyerekeit elkísérjük játszóházba és mostmár néha ügyfelekhez is elmegyünk.Ha nincs konkrét cél, akkor csak a napi bevásárlásnál az oda-vissza utat húzom, hogy kb. 1 órát lennt legyünk. Napközben nem szoktam aludni, mert akkor olyan vagyok, mint akit agyoncsaptak.(Persze ehhez kell egy ilyen tündér, aki éjszaka egyszer sem kel fel Kép )
Neked hogy telnek a napjaid? Hobbi? Könyv? (Munka?) Alvás?
kyrandia

Sziasztok!
Andi!
Szinte semmit sem vagyok a levegőn mostanában, mindenki beteg az utcán, az idő is rossz.
Nap közben nem tudok aludni (a babó hagyná, de nem bírok nappal aludni) Elég sokat vagyok a babó mellett, de néha önállóan is hagyom, fél szememet rajta tartva, mostanában jókat sikongat, és a nyálával trombitál, vagy kidugja a nyelvét és úgy trombitál (ezt ha jólalkott a cicin is csinálja)elég viccesKép
oldalra már jól forog, hason továbbra is utál lenni, néha ha pucér akkor jobban elviseli, ennek ellenére tartja magát szépen.
Kissé depis vagyok én is, nem unatkozom ugyan mert tanulnom kell a vizsgákra, de úgy kimozdulnék valahová, akár vásárolni is, a babó nem szereti a babakocsit, kenguruba az overal miatt nem fér bele a 7.5 kilós feneke.Kézben meg nem cipelhetem, így is fáj a hátam.
Érdekes hogy mi kb 1 hónapja nyáladzunk de fognak se híre se hamva, Nyál az persze van, mindig törölni kell az arcátKépFőleg a trombitálás után.Kép

Üdv KyrandiaKép
Szép a kislányodKép

CsirkeszKép
Milyen jó kis hajas a krapekodKépJobbulást neki, szerencse hogy ilyen férfiasan tűri a popó macerát.

Macs!
Egy pelussal a vizsgára , írd meg majd hogy ment, szombaton sajna nekem is vizsgám lesz, pénteken meg 4.havi oltásKép Halmozom az élvezeteketKép

EditKép
JavulásKép Lovas nemzet vagyunk!!!Kép
Mi is nyűgösködünk, de ennek ellenére jól alszik Heléna.

Most csak ennyire futotta....

Noémi
fantikbaba

Sziasztok!

Dávid 4 hónapos (korrigált kor: 2,5 hónap), 6300 gr, kb. 61 cm. Gyönyörűen növekszik, napi 900-1050 grammot eszik, az elmúlt héten is 37 dkg-ot hízott. Lassan tényleg behozza a lemaradást.

Mi eddig 2x voltunk dévényezni (Edit, nektek mit mondtad, milyen hosszú kezelésre számítsatok?), hónapokig kell még járnunk, de ez a két kezelés is eredményes volt, máris látszik, hogy már tartja valamennyire a fejecskéjét! Itthon naponta 2x tornázunk, a hasonfekvés továbbra sem megy, de nem is erőltetem. Viszont tegnap a dévényezésen majdnem megszakadt a szívem. 50 percig annyira zokogott, soha nem sírt még ennyire! És amikor a gyógytornász az ölébe vette, és próbálta kicsit vigasztalni, Dávid csak nézett rám, hatalmas csalódással a tekintetében: "Anya, itt vagy, és mégsem segítesz, hagyod, hogy bántsanak." Szörnyen éreztem magam.

Persze mindig akad valami, ami miatt aggódnunk kell (most is van egy-két dolog), de legalább a Hgb-je megy felfelé (most 99), így most nem kell vasat kapnia, ami nagyon jó, mert 3 hónapja kapja, pedig rettenetesen utálja, ráadásul ma még a vérvételen se sírt, olyan büszke voltam rá!

A játszószőnyeget imádja, és mintha kezdene nyúlni dolgok után, de lehet, hogy ez még nem igazán tudatos.

Viszont amint meglátja magát a tükörben, hihetetlenül vigyorog. Akárhányszor a tükör elé lépünk, és találkozik a tekintete a saját tekintetével, azonnal mosolyog. Tüneményes.

Viszont elég sokat megyünk: dévényezés, vérvétel, neurológia, kötelező oltás, csípőszűrés stb., mindig van valami. De jól van, és ez a lényeg. (Remélem, az a 2 dolog is rendben lesz, ami miatt most aggódunk, de ezt most hagyjuk, így is olyan rossz érzés folyamatosan aggódni valamin.)

Kyrandia, nem feszes kicsit a bébi nyaka?

Edit, a te gyerkőcöd hogy viseli a dévényezést?

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Ja, egy kérdés: tegnap dévényezésen az a baba, aki utánunk jött, bárányhimlőgyanús volt, mert az apukája bárányhimlős. Kb. 5 percig tartózkodtunk vele egy szobában. Ennyi idő alatt el lehet kapni a bárányhimlőt? Az most nagyon nem jönne jól.

Kép

Kép
liv

Csirkesz, mi mostanában szeretnénk a babaúszást kipróbálni, csak újra el kéne olvasnom, melyik helyről mik a hírek, mert már elfelejtettem. Valami olyasmi rémlik, hogy itthon el kell kezdeni a szoktatást. Te mit tudsz erről?

Liv,
igazából nem tudom, milyen, ha feszes a nyaka, de eddig a dokinéni még nem szólt semmit. Bár sajnos ez nála nem jelent semmit. Kép
Leírnád, miből tudom?Köszi
kyrandia

LivKép

Nem hiszem hogy el lehet kapni, attól hogy egy légtérben vagytok.Ahhoz testi érintkezés is kellene, és több idő.Azt azért nem értem miért viszik a beteg gyereket közösségbe?

Szép nagy már Dávid, és ugye 24-én névnapja is volt, így utólag is gratula neki.Kép

Noémi
fantikbaba

Ja, és ha te már voltál bárányhiml&#337;s akkor még kissebb az esélye annak,hogy elkapja.
fantikbaba

Hát én elég depis vagyok mostanság. Kimozdulni semmi kedvem. Ismerkedni nem igazán tudok, illetve inkább úgy mondanám, nem vagyok könnyen barátkozós típus. A tó mellett sétálva szoktam látni anyukákat, akik "párban" járnak, de hogy menjek oda, szevasztok, jöhetek én is? Ha egyedül sétáltatja vki a babuszát, ahhoz is nehéz
odamenni.
Nap közben punnyadok a net előtt, nektek írok meg e-mailezek barátokkal, Pipike vagy alszik olyankor, vagy az ágyon játszik a tornapaddal, amíg meg nem unja, vagy ül a hordozóban mellettem. Aztán van, hogy melléfekszem az ágyra és beszélgetek neki, rázzuk a csörgőket, hasra teszem, aztán ha rájön a sírás, visszafordítom. Ha főzök (amihez karácsony óta semmi kedvem, pedig jobbnál jobb szakácskönyveket kaptam -Floyd, Stahl), vagy teregetek, vagy ilyesmit csinálok, viszem magammal a hordozóban. Kaptunk karira kengurut, de utálja és amúgy is már alig fér bele a hurkácskáktól. A sulit kedv, energia hiányában abbahagytam, pedig az hasznos elfoglaltság lett volna, de itt jön be az, hogy teljesen "kiüresedtem" és szinte semmi nem érdekel. Jó, most elolvastam 3 könyvet, az jó volt.
Na, lényeg a lényeg: mikor az ember halálosan boldog lehetne, mert otthon lehet az imádott gyerkőcével, akkor mégsem az, mert hiányoznak neki egyes dolgok... Én legalábbis így vagyok vele.
Vendég

Sziasztok Lanyok,
most irtam egy regenyt, de elszallt. Mar nincs kedvem megegyszer leirni, ugyhogy megprobalom süriteni.
Mindenkinek nagyon köszi a tanacsokat!
Urticat szedem, semmi hatasa! Szopis teat, alkoholmentes sört vedelem literszamra, semmi hatasa! Rengeteg szenhidratot eszem, hatasa annyi, hogy hizok!!! Fejek minden szopi utan, ahogy csak tehetem, eredmeny: ma pl. ket fejessel össz kb 40 perc alatt 20 gramm! Sürü cicizes megvan, de Abel üvölt, ha nem jön a tejci es nem lehet megnyugtatni es visszatenni a cicire. Valtogatni meg vegkepp nem tudom, mert nem hajlando együttmüködni.
Ma nem akartam neki ptlast adni, de kenytelen voltam most fel haromkor, emrt olyan remenytelenül sirt szegenyke az ehsegtöl, hogy em birtam tovabb, nem akarom kinozni! En egy kiegyensulyozott, mosolygos babat szeretnek! Nem akarom, hogy valamifele traumat okozzak neki ezzel a szopi dologgal es eröltetessel. Na meg magamnak sem. Szoval NEM megy. Meg Abel sem akarja. Ez van. De igyekszem tultenni magam rajta.
Nezzük a jo oldalat a dolognak, jöhet a fogyokura! Jo kis moka lesz ledobni azt a tiz kilot, ami rajtam van. Asszem holnap el is kezdem.

Neha en is depis vagyok, hianyoznak azert az emberek, a tarsalgas. De sokat setalunk es akkor probalom kielegiteni a tarsasagi igenyeimet.
Abel most 5 kg es 60 cm. Massziv, de nem egy vasgyuro. Nagyon hosszu baba, 12 cm-t nött a születese ota es holnap leszünk 11 hetesek! Ö is felfedezte a kezet, allandoan a szajaban van, es tegnap elöször hangosan nevetett, olyan tünderi volt!
Napközben sokat vagyok vele, enekelek, fütyülök neki ( imadja ) meg beszelgetek hozza, de hagyom egyedül is, hadd önalosuljon egy kicsit, na meg azert nekem is van mas dolgom is. Szoval igy telnek napjaink.
Mindenkinek megeszer köszi a tanacsokat, jo hogy vagytok!
puszi
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok!

Nagyon szépek a babók.

Csirkesz,
Jó Boti sérója. Mi is tegnap kereken 7000g-ot nyomtunk. Bernáton viszont látszik is, jó kis tokája van.

Trompipi,
mi sem szeretünk ebben a téli hangulatban menni, Bernát utálja is a babakocsit, mindíg sír benne és csak cumival hajlandó sírás nélkül benne feküdni.

Macsek,
csak nem Zoltán atyánál keresztelkedtetek?

Motiot,
nálunk ugyan ez volt a probléma. Egyre több tápszeres pótlás, cicin való üvöltés stb... Hiába tettem gyakran cicire csak nem nőtt a tej mennyisége. Jó sok sírás és próbálkozás után, elhatároztam, hogy csak fejni fogok. Így a kezdeti napi 5-600ml-ről feltornáztam a tejcsi mennyiségét 9-1000ml-re. Így ugyan cumisüvegből kapja a kaját, de már nem kellett tápszert adni neki több, mint 2 hete. Most kezdem fokozatosan visszaszoktatni a cicire, egyenlőre még csak a reggeli első evésnél mikor a legtöbb tej van, és így nincs is vele probléma. Így végre nem stresszelek állandóan, vajon elég-e neki a kaja, mert mostmár tudom kb. mennyi a napi igénye és végülis csak anyatejet kap. Ez az én tapasztalatom, de ne aggódj tápszeren is felnőttek már gyerekek!

Büszkélkedek egy kicsit én is a kis tokás srácommal, a legszebb babák topikjában.
Kép

és egy vigyorgós kép
Kép

Üdv, Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Sziasztok!

Mi napi 2, 2 és fél órát szoktunk sétálni, nekem az is jobb mint itthon a 4 fal között.
Séta után ha felébred eszik s nem tud visszaaludni nyüglődik s olyankor nagyágy és eg ykis hancur. Szopi után a büfi sokáig szokott tartani tehát akkor is kézben van a drága, a nap nagy része vele együtt telik el. Ma pl annyir anem képes elaludni, hogy fürizzek egyett reggel óta ez az ábra. Amíg nem alszik rendesen nem merek bevonulni mert ha elkezd üvölteni akkor nem tudok adasietni hozzá, s a fürdés vagy zuhanyzás élvezet s nem lehet elkapkodni. Ti hogyan oldjátok ezt meg?

Kismamás társaság az igen jól jönne nekem is, de valahogy én sem tudok leszólítani senkit az utcán, multkor is találkoztam egy babakocsit toló csajjal de rám sem nézett, egy kedves gesztust sem tudtam tenni felé, hogy hátha esetleg.
Ha esetleg valaki netántán csepeli akkor talizhatnánk néha, s ha jobb lesz az idő akkor tényleg buli lenne egy találka, megnézném mit művel a sok szebbnél szebb kisbaba együtt.

Liv, nagyon ügyesek vagytok elismerésem nektek, amiken ti keresztül mentetek eddig, és nem csüggedsz sosem. Lehet az ember az unalomtól lesz depis, akinek nincs ideje rá az nem tud depizni.

Sziasztok
Márti
márti05

Na, elolvastam. nem volt egyszerű és a felét már el is felejtettem Kép
Liv Kép Nekünk azt mondta a gyógytornász, hogy kb. 10-12 alkalom és teljesen ok lesz Bálint. Ugye heti 1x megyünk, így ez kb még 2 hónap. meglátjuk.
A tenyerét már teljesen nyitja az ok is. A lábai sem vészesek, de a jobb kaja illetve lapockája van eléggé beállva, ezért csak balra fordul át. De alapvetően szuper a fejlődés (sőt csomó babás ismerősöm nem is vette észre hogy valami gond van vele, ami viszont a gáz, hogy a saját gyerekorvos sem Kép )
Bálint szörnyen üvölt végig. Azért nem azt írom, hogy sír, mert nem sír, hanem méregből torka szakadtából üvölt, de mindezt egy könnycsepp nélkül. Látszik, hogy a düh teszi ezt. Ahogy abba hagyja a csaj (aki egyébként egy tünemény, imádja a gyerekeket és agyon puszilgatja mindig) azonnal mosolyog rá és pikk-pakk el is szállt a sírás (utána persze alszik 3-4 órát mint a bunda úgy elfárad). Azt mondta a csajszi, hogy ez a "jó", ha sír. Sajnos kezel olyan babát, aki nem sír, de annak idegrendszeri súlyos probléma is az oka. Egyébként a feszes babák jobban sírnak mint a hypotónok, jobban fáj nekik. na meg nem mindegy, ki milyen erőszakos, nagypofájú kölök (enyém ilyen Kép )
Egy biztos, életem végéig hálás leszek Dévény Annának és minden gyógytornásznak, aki az ő módszerét használja és ha lesz következő babánk tuti elviszem pici korában megvizsgáltatni, ha semmi gyanús jelet nem látok akkor is. Erről ennyit.

Moszi Kép
nagyon ügyes vagy, hogy ilyen csodákat tudsz varrni.

Andi Kép
Paci: Mi a 11 ker Fejérvári úti Régió játék nagykerben vettük 12-13 ezer körül volt. Oda elvileg csak kiskereskedők mehetnek be, de kari előtt minden emberfiát beengedtek.

Csirkesz Kép
nagyon király a sérója Botinak Kép

,, m , vmzzzzzzzzzzzm mxc b hjzttdddbbbbbbbbbbbbbbbbbbf - ezt Bálint üzeni és visít, hogy nem engedem tovább matatni a billentyűzeten.

Kyrandia Kép
szia nálunk

Hogy telnek a napok?
Én próbálok programokat csinálni, mert kezdek megkukulni az egész napos itthonléttől.
_Nem mindig sikerül, de ha igen, akkor kisbabás ismerősök csak akik ráérnek illetve néha bemegyek a meló helyre, ha jobb nincs.
Ha nem megyünk sehová, akkor az időm 95%-t az ébrenlévő babával töltöm. Olvasok neki (épp ami könyvet olvasok, csak így hangosan és mindenféle hangokon, hogy azt higgye mese Kép ), énekelek, mondókázom, tornázunk, nevetgélünk stb.
Én szinte minden nap sétálok vele és a kutyával 1-1,5 órát itt a falu határban. Ma pl. nem voltunk mert esett, meg is vagyok zuhanva.
Csajok készíthetnénk egy táblázatot, hogy ki hol lakik melyik kerületben és ha nagy össznépi randikat nem is, de 1-2 fős időtöltős találkozókat össze lehetne hozni.
Mert megfigyelésem, hogy ha nyűgös a baba azt is jobban viselem, ha van mellettem valaki.
na megyek, mert már megint hason van és reklamál a sorsa ellen Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Márti Kép
én Csepel sziget - Halásztelek.

Edit
Kép

Kép
reditke

éjszaka nálunk is horror volt.Minden éjszakát végigalvo babám most 1-2 oránként ébredt,és igazán nem tudtam eldönteni mi lehet a baj.Vszinü ez a hülye idö,mert éhes nem volt melege nem volt csak nyügösködött.
Én mindig azt veszem észre hogy hopp már megint vége egy napnak.Nagyon gyorsan telik.Lehet hogy azert mert 10 körül kelünk,mert mano 7 körül eszik majd visszaalszik és csak 10-kor indul az élet.igaz én fenn vagyok hajnali 1-ig.Kelés,etetés egy kis házimunka (ebéd fözés mosás vasalás vásárlás a közértbe,mosogatás) és persze tanulás.Én csüt pénteken vizsgázom.3 vizsgám lesz 2 nap alatt + csüt-ön oltás.Halmozom az élvezeteket én is.KépAztán ennyi tennivalo után azt veszem észre hogy már megint este van.Elég nagy baráti társasággal rendelkezünk párom révén,de miota babuka van azert ritkábban találkozunk velük.Meg van egy két ember akivel nem is baj.Az egyik lánynak az volt a mániája,mindenhol ezt mondogatta,hogy szurkol hogy nekünk lányunk legyen nekik meg fiuk (meg csak terv náluk agyerek) hogy az ö fia jol meg tudja verni a lányunkat.Hát normális az ilyen??? Szolval azert jo lenne olyanokkal is talizni kiknek már van gyerekük.Igaz egy másik lány babat vár de ö csak március végén fog szülni.Akinek van azzal pedig ritkán tudunk találkozni,mert a gyerekei mindig betegek 3 barátnöm pedig vidéken él a legközelebbi is 60 km-re tölem Kép Mondjuk nem panaszkodhatok mert azért minden heten jön hozzánk vki,aki egy kis kikapcsolodást hoz.Kép

Macs,Noémi
Jo nagy kalappal a vizsgákra Kép

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok!

Éljen a szép babák topicjaKépKép

Napi program: általában férjem is itthon van napközben, mert délután megy dolgozni és hajnalban jön haza, azt sem minden nap, így azért én nem panaszkodom, hogy ne lenne társaságomKép Csak este kicsit macerásabb a két fiúval, főleg most, hogy Ákos tiszta nátha, orra folyamatosan folyik, szemét dörgöli, mert könnyezik. Még szerencse, hogy el tudom különíteni másik szobába, mert nem akarom, hogy Bazsi is elkapja, túl van a zűrös időszakon.

Érdekes, hogy mennyire más a két fiú. Ákos sokkal hisztisebb volt már kicsinek is, Bazsi meg csak akkor sír, ha éhes, vagy ha nagyon álmos, különben passzióból nem szokottKép Szoptatás közben pedig csak nagyon halkan lehet beszélgetnem, mert felriad az elmerült szopizásból és megijedKép Telefonálnom sem lehet akkor, mert azt hiszi, hogy hozzá beszélek, és néz rám, majd beszélgetni kezdKép

Edit: nálunk Bazsi a lábával szokta rugdosni a billentyűzetet, ha épp az ölemben ülKép

Motiot: ha így áll a dolog, hogy már mindent kipróbáltál, akkor tényleg nincs értelme tovább stresszelni magad, a lényeg, hogy tudd, nem rajtad múlott!!Kép

Márti: így már én is jártam, hogy jött velem szemben egy kismama babakocsival, próbáltam biztatóan nézni, de még csak rám sem nézett, a babámról nem is beszélve. Általában én azért meg szoktam nézni a babákat, mosolygok rájukKép, lehet, hogy ezért meg hülyének néznek, mit vigyorgok idegen babákraKépKép

Csirkesz: egyáltalán nem néz ki kövérnek Botond, hisz nem is azKép Még szerencse, hogy nem szúrtak le azért, mert szoptatod a kisfiadatKép

Nikk: ez most komoly, hogy ilyeneket mondott az a lány?? Ilyet életemben nem hallottam, hogy valaki ennyire komolytalan legyen.Kép

Majd még írok, most kajálok valamit, végre elaludtak a fiúk, ezt az üzit is 1 óra alatt sikerült összehozniKép

Lau
lau

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?