A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Ja, Debrecenben/Mikepércsen már várandós voltam. :D
Egyébként én alig hittem el a teszt eredményét, mert nem hittem, hogy ilyen hamar sikerül, és tökéletes PMS-tüneteim voltak a megfelelő időben. Gyakorlatilag semmilyen különbséget nem tudtam tenni a PMS és a beágyazódási görcsök között. :shock:
irina

De jókor nézek ide vissza! MICSODA HÍÍÍÍR!!!!!!

Irina, szívből gratulálok. :lol: :lol: :lol: Nagyon-nagyon örülök. Mást nem mondott az orvos, nem kell táppénzen lenned?
dmaggie

Maggie, aranyos vagy, köszi!
Nem, nem kell feküdnöm vagy itthon lennem, nem vérzek.
Meg amúgy is én szociálisan megkattannék, ha itthon kéne hosszú hónapokig lennem magamban napközben. 8)
irina

Irina fantasztikus hír :lol: :lol:
gratulálok és gondtalan várandóságot kívánok :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni, köszi szépen!!!
Kicsit izgulunk még érte, úgyhogy addig nem is teszek ki stickert sem. Családnak hétvégén akarjuk megmondani, Ádinak ma mondtuk el. Nagyon édesen fogadta. Örült, aztán félóra múlva megkérdezte: De ugye ez most igazából van, komolyan mondjuk?! :lol:
irina

Egek, micsoda hírek :D
Gratulálunk, és minden jót kívánunk!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hú, még jó, hogy nem ittál olyan sokat :roll:
Tudtad már akkor?

Kép
vindolanda

Vindo, köszi!!! :-)
Sejtelmem sem volt. Még nem is lehetett. :lol: Naivan, gyanútlanul faltam a szalonnát. Mondjuk utána érdekes hasgörcseim voltak hazautazás reggelén, de szerintem a sok kajálástól. Bár ki tudja.
irina

IRINA!!!

HÁT ENNEK A HÍRNEK IGAZÁN ÖRÜLÖK!!!!!!!! :):):) Dejódejódejódejó!!!! :):):)

Kép
gica1

Juhejjjjj!

Micsoda hír! Szívből gratulálunk! De jó! Szepseg várandosságot! :-)))

Körömlakk.....nagyon tetszene Emmanak, de csak erósítő fénnyel kentem ki egyszer.....nagyon torik neki, azota nem kerte.. :-) eleg olt

Sminkkeszletet kert anyutol....gyerekeknek valot... :-) csak is, es egyszer volt a szeme kikenve, de alig latszott, Egy nagy ceges szulinapi rendezvenyen.....azt sem kerte tobbszor. :-))

Iskola 7 evesen , csak is...sztem is kell nekik meg z az egy ev hogy meg gyerekek gondtalanok legyenek.....

KépKép
kaqk
Debrecen

Anitja.....pihenj! Ne aggodj! +++++++++++++++++

Vindo......ez igen..!

Maggie.....szakvizsgarol bovebben?

KépKép
kaqk
Debrecen

Moni....ma begyurtam a fondant......kivancsi leszek....nagy mar az izgalom, holnap sutok tortat, fozok vacsit...aposek jonnek ....tortat csinaltattam az oviba...george a bajkevero majom.... Keppel..lufik meg dudak kisereteben megy Emma oviba! :-) szombaton meg buli anyoseknal remelem turheto ido lesz kerty partyhoz.. ;-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Látod, nem kell a fórumért aggódni.
Teleírod az elkövetkező hónapokban és egy-két évben:)
Szociális vákuum ellen a legjobb:)

Kaqk, minden készen áll a holnapra?

Rugó elaludt fél kilenckor. Ezek a nagy séták az óvoda után kifektetik.

Kép
vindolanda

Látom, készülődtök :P

Kép
vindolanda

Gica, Kaqk, nagyon köszi! :-)
Szerintem holnap az egész óvoda tudni fogja, ahogy Ádit ismerem. :lol:

Kaqk, George az egyik kedvencünk ;-) Tuti jó torta lesz!

Vindo, fú, hát nem tudom, mennyit fogok írni, mert máma jött egy levél az egyik tanártól, hogy íme, a kötelező olvasmányok a jövő (első!!!) heti szemináriumára. Nem nyomja kispályásan. :lol:

Az 1. terhességnél semmi bajom nem volt, most nem tudok szabadulni a náthától. A tanszéki előadónk mostanában fog szülni (szerintem mindenórás), ő szegény heteket hiányzott, terhesen mindent benyalt. Na, ezt szívesen elkerülném.
irina

Reméljük, megúszod majd.

Hát, igazi aranyember lehet ez a drága lélek, aki az első órára is kötelező olvasmányokat ad ki :roll: :lol:

Felhívtam a fodrászomat is, hétfőn reggel ott kezdek 8)

Kép
vindolanda

Fodrasz....szupiiiii en a kozmetikaba szeretnek eljutni!,,

Adi ovi....mindenki tudja...:-)))

Remelem meguszod es nem nyalaz be semmit!

Hat meg kozel sincs kesz minden...:-(( de ugy izgulok..ezt mar ilyan kis komolyan eli meg...szeretnem ha jo lenne......alig akart elaldni...kerdezgeti dolyton mikor lesz hajnal? 4 kor szuletett. :-))

Kotelezo olvasmany....aaaaaaaaa:-((

KépKép
kaqk
Debrecen

Irina, de jó, gratulálok Nektek :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Vindo, milyen lesz a hajad?

Búcsúzom, megyek pihenni :-).
Jó éjt Mindenkinek!
irina

Hát, amilyen szokott mostanában. Lecsapatva, hogy éppen össze lehessen fogni, mikor fürdök. Ilyenkor naponta szárítgatom, mikor szorgalmi időszak van :roll: :?

Jó éjt, Irina.

Kaqk, biztos jól fog sikerülni minden. Ne izgulj.

Kép
vindolanda

Irina!
Micsoda hírek! De jó!!!!!! Gratulálok én is!!

Kép
Kép
Kép
katicico

Maggie!
Engem érdekelne a véleményed az iskolakezdéssel kapcsolatban. Miket nem lenne szabad csinálniuk? Fogadó órán mondta az óvó nénink, hogy az új szabályozás miatt, elgondolkodhatok, hogy Barni előbb menjen. Igazából nem szeretném, mert eléggé kis érzékeny lélek. De azért már gyűjtögetem az infókat, így jövőre könnyebb lesz sulit választani. Vagy nem. :)

A birkózást az önkormányzat szervezi a nagycsoportos óvodásoknak. Nem kell fizetni érte, és délelőtt mennek. Nem is igazi birkózás ez még, hanem birkózás előkészítő torna. Szerencsére tetszett Barninak. :) Egyelőre én se bírom rávenni semmilyen külön tornára, dzsudóra.

Kép
Kép
Kép
katicico

Csak egyet írok le nagyon gyorsan. A szépíráshoz szükséges kézmozdulatokat például még nem lehetne, a kézfejben lévő csontocskák erre majd csak kilencévesen lennének alkalmasak. Ez talán a legdurvább.

Az olvasásos része akár rendben is lehet, éppen most is tanultam, talán pont Gósynál olvastam, hogy az ehhez szükséges transzformációs képesség már négyévesen ott van, akár már őket is meg lehet tanítani olvasni.

A dominanciák is kialakulnak már négyéves korra jó esetben, de szerintem a térben, az időben való tájékozódás is későbbre lesz biztos. Valahol volt egy táblázatom, emlékszem, csak lestünk.

Bocsi, most ennyi, még egy kis részt be szeretnék fejezni.

Jaj, Kaqk, ti is voltatok ma tornázni? Johannáék mentek. :wink: :lol:
dmaggie

Irina, álomkór van? :lol: Ó, de jó is ez!
dmaggie

Jó reggelt!

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK EMMÁNAK!

Kaqk, tolmácsold neki légy szíves azt is, hogy Rugónak nagyon hiányzik. Tegnap kérdezgette, hol lakik és mikor tudnak találkozni:)

Az olvasás tanítása mehet négy éves kortól, ezt én is így tudom. Nem jelent rendkívüli, kiugró képességet, ha valakinek megy négy-öt évesen.
A kézzel kapcsolatban is hasonlóak az infóim.
Az idő rendes "tudása" 7 év után alakul ki rendesen, a térben való tájékozódással együtt, az absztrakt műveletek elvégzésének a képességével (Piaget szerint).

Kata, ez az ingyen birkózás nagyon jól hangzik.

Itt végre esik az eső és hűvösebb van.

Pakolás, munka :arrow:

Kép
vindolanda

De lehet erről a képességfejődésről Irina már sokkal többet tud :D

G.nek mondtam, hogy vadásszon ma egy tortát Db-ben.

Kép
vindolanda

mindez hibák nélkül :roll: :arrow:

Kép
vindolanda

Kaqk nem nehéz, hipp-hopp elkészülsz majd vele :D

Boldog születésnapot Emmának :D

Irina el fogod kerülni a betegségeket :D
Mikorra vagy kiírva?

Katicicó ha eljöttök egy talira majd sütök :)

Piroska de jó, hogy Didri szeret fésülködni. Néha cicus is megfésüli magát de az sajna ritka :roll: a haját befonni művészet, szaladgál össze-vissza, nem tud 5 percre egy helyben maradni, hogy megcsináljam. Csak akkor sikerül ha fáradt.

Maggie éljen a szakvizsga :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni, Rugó is elég kukacszerűen tud viselkedni, ha pl. hajat vagy körmöt akarok neki vágni :roll: :lol:
Szerencsére a hajfonás nálunk nem játszik.

Kép
vindolanda

CSILLA! HATALMAS GRATULA NEKTEK :) :) LEGYEN KÖNNYŰ,ESEMÉNYEKTŐL MENTES VÁRANDÓSSÁGOD :)

Emma,Isten éltessen sokáig :)

Móni,Én be tudtam fonni Gréta haját :lol:
Kép

meg pár kép aug.20-ról :) :)
Csak csajok :)
Kép
Zsozsi a tortával :) :)
Kép
és a kedvencem :) Barnus és Anyája :)
Kép

KépKép
viranka

Emmának nagyon boldog szülinapot!

Maggie!
Köszi az infókat! Nem akartalak ám pluszban leterhelni, csak kíváncsi voltam, de majd utánanézek. :)

Móni!
Jó, akkor majd egy talin megkóstolom. :)

Kép
Kép
Kép
katicico

Viranka!

Nagyon ügyes vagy a hajfonással (is). Jó képeket tettél fel. Nagyon jól néztek ki csajok! A kicsi Barnust pedig meg kell zabálni!

Kép
Kép
Kép
katicico

Halihó!

Itthon vagyok, nem is hiszem el, mindjárt dolgozni kezdek.

Kata, nem terheltél le. Vindo, köszi az erősítést. :wink: :lol:

Viranka, gyönyörű fonás, képek szuperek.

Szakvizsga: nem tudom, hogy mit írhatnék róla. Kell hozzá valamilyen szakirányultság, ez nekem már megvan, meg van jópár kötelezőn előírt kurzus is, ezt kellene megcsinálnom. Remélem úgy lesz, ahogyan gondolom és tényleg 2 félév alatt végezhetek. Kicsit érdekes lesz most két suliba járni egyszerre. :roll:
dmaggie

Emma, Drága! Isten éltessen!
dmaggie

Halihó!

[b]Emmácska[/b], Isten éltessen nagyon sokáig!!! :D

Panndi, Katicicó, Verus, köszi, lányok!
Vera, szuperek a képek, nagyon csinik vagytok, és hát Barna...
:-)

Maggie, ez a 2 félév nagyon jól hangzik!

Vindo, levágattad? Biztos jó lett! :-) Ma én is lenyírattam. Másnaponta kell mosnom, hogy valahogy kinézzen, de ez azt jelenti, hogy csak minden másnap néz ki valahogy, a mosás utáni nap. Mondta ma a fodrászom, hogy hát igen, ezt a hajat folyamatosan csavarózni kéne. Na ilyenekre nekem se időm, se erőm, se türelmem.

Álomkor volt/van, bár már kevésbé, mint 1-2 hete.
Viszont a méhemet sokszor érzem, főleg estefelé, gondolom, akkor jobban is tudok figyelni ilyenekre. Remélem, nem lesz semmi gond, ez a terhesség már nem az a könnyed műfaj, ami nekem az első volt.
Ja, az időpont (ma 6 + 6) ciklus alapján kevesebb lenne (6 + 2), de a baba nagyobb, mondjuk sejtettem is. :wink:
Ápr. 26-ra vagyok kiírva.

Ma lesz a szülői az oviban. Csak tudnám, miért... annyira semmi értelme.
irina

EMMÁCSKÁNAK BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!

Móni!
De szuper képek!
Úgy látom, Zsozsi örült a tortának! :)

Maggie!
Csak megerősítettél abban, hogy nem szükséges rohanni az iskolába!

Viranka!
Hát, ha Zsuzsu egyhelyben állna, akkor sem tudnám így befonni a haját... Olyan ügyes vagy!

Katiticó!
Nálunk semmi sem ingyenes az oviban. :evil:

Irina!
Aztán a munkával most már óvatosabban! Nem kell úgy hajtani!

Vindo!
Hát szoknyám jelenleg nekem 2 db van, egy téli és egy nyári. Mindkettőt egyszer szoktam felvenni az adott évszakban, ha el nem felejtkezek róla...

Kép
gica1

Hajrá, Maggie!
Két félév nem sok, Te meg ügyes vagy.

Irina, igen, este jobban figyel az ember az ilyenekre.
Az április vége jó lesz, elkerülöd a nyarat.
Jövő félévedet tömbösíted?

Majd hétfőn megyek fodrászhoz csak :wink:

Nálunk jövő hét a szülői időpontja, de mi még sosem voltunk :lol:
Hátha most.

Képek szuperek :D

Takarítás, mert hétvégén nagy lesz a jövés-menés (anyósomék, apu, bátyámék) - holnap meg Bösz-be megyek, szombaton meg reggel nyolctól ötig tömbösítek. El kell kezdeni, még ha látszat-rendet akarok is csinálni addig.

Kép
vindolanda

Irina, szerintem is most még tudatosabban figyelsz mindenre. Irígykedek. :oops: :lol:
Hétfőn az orvosom is azzal poénkodott, hogy a terhesség előtt le kell venni az eszközt. :lol: Nem, nem tervezünk babát, bár rajtam nem múlna a dolog. Az asszisztens mondta, hogy mondja azt, ha a doki garantálja, hogy kislány lesz, akkor belevágunk. Az orvos: Én garantálom, ha meg nem jön össze, akkor majd én hazaviszem. :lol: :lol: Nyugodjon meg, nem marad a nyakukon. :lol: :lol: Szóval, jól elvoltunk.
Ma megkérdeztem, a szokásos az eredmény, három hónap múlva kontroll.

Hú, nagyon álmos vagyok, főzök egy kávét, aztán indulok Bercóért, még ovit is kell fizetni. Aztán meg Momóhoz megyünk, kifizetem neki az Oriflameből rendelt dolgokat. Meg viszek neki néhány könyvet.

Majd jövök.
dmaggie

Sziasztok :D
Irina Jaaaaaaaj de jóóóóóóóóóóóóó, nagyon örülök :D :D :D :D és gratulálok!!!!
Én már nem szedem az Utrogestant a doki szerint felesleges a 12. hét után, mikor kijöttünk szednem kellett még egy hétig biztonságból. Viszont magnéziumot szedek meg c-vitamin lazítónak, és vérzés ellen, még Mo.-n mixelték be nekem por formájában, kihoztunk 2 nagy tasakkal, ez elég lesz egy darabig :lol:

Emese Nagggggggyon Édes a Barnusod :lol:

Iskolatéma: Noel itt kezdi idén a sulit (itt csak szeptember utolsó hetében kezdődik az iskola a nagy meleg miatt, az ovi pedig csak október elején 8) ) szóval itt angol renszer szerint 5 éves kortól kötelező az iskola. 3 eves kortól pedig mehetnek úgynevezett pre-schoolbag, vagyis előkészítőiskolába, oda fog menni Natika.

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Irinaaaaaaa!!!!!! Ez az Bébi!!!! :))))) Szívből gratulálok az új kis őszibarackhoz! :)

És egyúttal boldog szülinapot Ádónak és Emmának!

A képek szuperek, gyönyörűen látszik rajtam a három gyerek utűni cirka 25 kg súlyfelesleg. :lol: De ha majd a szopi engedi, szépen jól leadom. No! :)

Nagy munkában vagyunk Apával, írjuk át a weboldalt, próbáljuk a babahordozás témát más szemszögből előadni, mint idáig tettük. Könnyebb, hogy a gyerekek oviban vannak, Barnustól szó-szó lehet dolgozni. Zsozsiéknak nagyon kellett már a közösség, augusztus utolsó hetében már vittem őket, annyira krettyók voltak. :)

Az augusztus 20-i tali remekül sikerült, csak Gegikém volt nagyon rosszul. Ő az emeleten hányt lázasan, aludt és mesét nézett, mi meg Apával 5 percenként feljártunk hozzá. Hirtelen alakult ki, és mivel volt ilyen korábban, senkit nem fertőzött meg, ezért nem mondtam le az immár 3. alkalommal megrendezett aug. 20-i talinkat. Délután már jobban lett és le tudott jönni közénk.

Barnusom egy áldott jó gyerek, sokat hordozom és ez meg is látszik rajta. Nem hasfájós, pillanatok alatt megnyugtatható, fordul az ismerős hangok felé... És 2 hónaposan 8 kg. :shock: És imádom! :) No meg a gyerekek is.

Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Piroska, nem válaszoltam: Nem a Brendonban néztem ki supinált cipőt, ott beleszerettem egy kisfiú szandálba, de így az most ugrott.

Mesi, szépek a gyerekek :)

Emmának itt is boldog születésnapot :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Sziasztok!

Katicico
köszi! :) Tudod, nekem egész gyerekkorom azzal telt el, hogy semmit nem volt szabad. Szeretném, ha ő nem azt hallaná egész nap, hanem megértené, hogy miért nem jó valami. Mert nekem nagyon hiányzott a magyarázat. Ezért törekszem ilyen megoldásokra...
Hát nálunk nem volt csend. :) Didri beteg lett, két nap ovi után. Marad a zűrzavar. :) Mi lesz velem a suliban? Nem fogom érteni, amit mondanak, már nem fogom a felnőttbeszédet lassan. :)

Gica
Hiába nem látják nálunk, látják másnál... Ez van...

Vindo
női boxoló :). Hát igen, szép kis izomzata lehet. :)

Maggie
Bocsi, most nem reggel :).
Én is annak vagyok a híve, hogy menjen később, de én nem vagyok szakember.
Az allergia miatt lehet, most nálam is nagy trutymó van, hazahozott valamit a leányzó szerintem. De az allergiának rossz, ha valami rájön, mert az orrod be van dugulva és nem tud kiürülni, hamar elterjed benned. Én allergodil-el fújtam és ettem a mézes negro-t, már sokkal jobb. Igyál mézes teát és fújjál valamit, mert ha nem lohad le a nyálkahártya, ha duzzadt, nem tud ürülni. Van még egy cuccos, ami sós valami zuhanyszerű, az olyan, hogy átmossa az egészet. Egyik orrlyukadon be, másikon jön ki a trutymó. De állítólag nagyon hatásos. A kütyü kb 2-3 évre való sóval 6.000 ft körül van. Megnézzem a nevét?
Maggie: csak pozitívan a rákszűréssel!!!! Jobb lesz!!!!

Irina
gratula itt is! :) :) :) :) :) :)
Hát jó lenne, ha nem kapnál el semmi vírust... Az első három hónapban főleg.

Vindo
igen, a fórum egy jó kis pszichológussal felér :).

Móni
na ne aggódj, a fonás nálunk is katasztrófa :).

Viranka
de jó az a fonás :) :) :) Jók a képek :). Istenem, az a husi! :) De szép torta, te készítetted? Bár te nagyon ügyes vagy, neked ez megy simán. :)

Kaqk
Isten éltesse Emmát! :) na igen, a bajkeverő majom... :) Ismerős. :) Ha Didri beteg, akkor nézhet Minimax-ot. :) Milyen volt az ünneplés? :)

Gremese
milyen szemszögből? Jók a képek! :) Milyen husi Barnus :)

Panndi
Van egy csomó helyen supinált cipő, szerintem nézz szét több helyen, mert a Brendonban elég drágák szerintem. Bár a webáruházban szoktak akciók lenni...

Na, most már kifáradtam, jóóó sokat írtam. :)
piroska.103

Piroska, de én nem is akartam supinált cipőt venni a Brendonban ;) Szerintem nincs is, de nem tudom.

Van Dunakeszin egy ilyen cipőbolt, már meg is vettem :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Panndi
jaaa, értem. :) És mennyi volt?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Csak egy gyors kerdes Monihoz: a tegnap begyurt fondanbol maradt eleg a szombati tortara is...hasznalhato vagy ujat kell gyurjak??
Kosziu

KépKép
kaqk
Debrecen

Befejeztem végre az ötödik órát is. Ez most jobban elhúzódott mint a többi. :oops:

Piroska, köszi az infót. Most vettem allergodil szemcseppet, meg orrsprayt is. :lol: Nagyban nyomom. :lol:

Gremese, édesek a gyerkőcök. Szépségesek. Barnus olyan jó kis dögönyöznivaló. Egyem a kis husikáját. :lol:

Kaqk, igazán ügyes vagy. Jól sikerült a torta? Milyen ízesítéssel csináltad?
dmaggie

Hát, drága. 16.000 volt egy szandál meg egy cipő.

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Kaqk tedd bele folpackba és úgy a hűtőbe.
Akár 2-3 hónapig is eláll.
Fotót kapunk a tortáról? :D

Vera fáradt is volt, meg neked nem mert szerintem hisztizni :D

Mesi imádnivalók a gyerekek :lol:

Rugónak sok boldog születésnapot :lol:

Panndi sajnos ilyen árban vannak.
Mi is hamarosan megyünk venni, Őszi cipő még nincs a gyerekeknek.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni, én is körbenéztem, de kb mindenhol ennyi volt :( Mindegy, ha kell, kell, ezen nem fogunk spórolni :roll:

Rugónak boldog születésnapot :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Panndi
itt elég olcsón vannak szandik, de nem tudom, hogy olyan van-e, ami neked kell: http://aprolabak.hu/462-maus-szandal-25-30-k01.html

Maggie
jó reggelt! :) Ha nem akarod, hogy keserű legyen az orrspray, akkor fújj este fekve az orrodba úgy, hogy oldalra fordulsz. Akkor egyrészt az orr melléküregekbe megy és hamar felszabadul az arcüreged, másrészt nem csurog le a torkodon és nem lesz keserű. Amikor érzed, hogy lement, átfordulsz a másik oldalra és oda is cseppentesz. De igyál mellé mézes teát, mert kell a sok folyadék, hogy kisöpörje a cuccot, a méz köptető, tehát ki fog jönni. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Rugónak Boldog születésnapot!!!

Móni köszi.:-) letöltök képeket. :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X