Levi átaludta az éjszakát. Máté egyszer kelt
De 6tól mindkettő fent volt, mert úgy gondolták, most itt a játszás ideje
Orsi
2005.01.04 15:09
2005.01.04 15:20
2005.01.04 15:25

Igen, én még tartom az üvegüket... A kis Avent teásat már egyedül fogják és isznak belőle de csak fekve tudnak, ülve ugye meg kéne emelni az meg még kimegy a kis fejükből
Én tápszerhez NUK üveget használok és annak a szelepét ugye felfelé kell tartani, hogy levegőzzön. Hogy tanulták meg a Tieid, vagy át kéne álljunk másik üvegre? Mindegy miként van az üveg a Te gyerkőceid szájában? Néhány másodpercig Gergő már fogja a tejcis üveget amig mellé nem telepedünk Lilcsikével és be nem segitek Neki...talán hagynom kéne, hogy végig egyedül igya...?
Ti miként kezdtétek el a tej, joghurtok adását? Úgy értem mennyi idős kortól? Az én gyermekeim 12 és fél hónaposak korr.kor szerint és nem szeretném idő elött allergiás dolgokkal terhelni a szervezetüket ezét még tápszerezünk. Ha már elkezdtétek a joghurtokat ennyi idősen, akkor milyet adtatok? Sajnot, túrót már teszek az ételeikbe és időnként Túró-Rudit is kapnak bár ez utóbbit csak addig, mig ki nem fogy a fagyasztóból, mert itt kint nem létezik a Rudi. Köszi a segitséget előre is
Itt szerencsére csak egyszer szúrnak de a 4 hósat mi is otthon kaptuk és úgy sajnáltam Őket, hogy mind a négy lábacskájukat megbökték...Jobbulást
Ez igen, irigykedem
2005.01.04 15:50
2005.01.04 16:05

) meg nyugodtan adhatod akár 3 éves korukig, sokak szerint jobb, mint a tej, más az összetétele, sokkal inkább a babák igényei szerint készült. A szopi után én is ezzel folytattam, és csak most nyáron kaptak (majdnem 2 évésen) tejet.
, de továbbra is mellőzöm a gyümölcsjoghurtokat a csajok étrendjéből, és a naturjoghurt játszik valódi gyümölccsel, tejjel, ezzel azzal. Nyáron lefagyasztottam meggyet és barackot, ezeket pusztitjuk most. 
2005.01.04 16:59
Az jó, hogy a cikk-cakk hossza és szélessége is állítható, ez kell az aplikáláshoz (így készültek a játszósznyeg nagy mintái ill. a macik a kis takarókon).

2005.01.04 19:43
/,úgyhogy csakis natúr joghurt /ma kezdtük/ egyenlőre magában,de ha kell,akkor max. valódi gyümivel. Tejet én sem fogok adni legalább kétéves koráig,addig lehet,hogy kipróbálunk vmi tápszert,ha már nem lesz szopi. 2005.01.04 19:55
2005.01.04 21:58
Szerintem nézzetek körül a Pároddal a bababoltokban, hogy Ő is tisztába legyen az árakkal...lehet, nem is sejti mi vár rátok
Egyenlőre Lillusnak jobban tetszik és ügyesebb is mint Geri, Gergőnek sokkal csurgatósabban megy, mintha megijedne a dologtól... Avent itatóból egyedül isznak fekve a földön
Köszi a táplálkozási tippet
Van lázuk? Nyugodalmas éjszakát kivánok Nektek
Futólag megnéztem a cimet amit küldtél, egyenlőre még nem akadtam rá a táblázatra, de nem volt időm részletesen böngészni, nem adom fel
Köszi mégegyszer
Gratula a szopiztatáshoz, nagyon ügyesek vagytok

Mint tekünk 2003 Mikulása
Át tudom érezni
Ügyes a babácska és szép a súlya
Ird majd meg mit mondtak a koraszülött neurológiai kontrolon
Boldog Új Évet kivánok Nektek is
Ird meg mi volt az UH-on
2005.01.04 22:19
2005.01.04 23:09
2005.01.05 09:08
Erről maguktól leszoktak, ahogy nőttek.
2005.01.05 10:06
2005.01.05 15:12
, de utána aludtak tovább.
2005.01.05 16:05

Ő a súlyosabb is ? Nálunk Samu ilyen alkat, Oli olyan mint Levente inkább.
Nagyon rákaptak a cumisüvegre. Anyatejet kapnak, mert sokat tudok fejni, de kicsit bánt, hogy nem szopnak, csak félálomban. Akkor még be tudom őket csapni a cicivel.
2005.01.05 16:27
De valahogy biztos visszalehet őket szoktatni.
Sajnos nem nagyon van ötletem, mert nálunk nem volt ilyen. Pedig péntekenként suliban voltam, és akkor cumisüvegből kapták a tejet. Először nem is akartam cumit venni, nehogy cumizavarjuk legyen, játszót nem is vettem.
Ezért mondják, hogy inkább kanállal adjuk a tejet is. Talán, ha a cumiból nehezebben jönne a tej. Nem tudom van-e ilyen cumi, ill. a szoptanít? Remélem kapsz valakitől jó tanácsot.
Alig bírom őket sokszor rábeszélni, hogy mennyi finomság van még.
2005.01.05 17:40
,Doris
Nem teljesen álltak le a szopiról, de napközben inkább lefejem, és úgy odaadom nekik, csak ne éhezzenek. A kiskanállal etetés 2 gyereknél nem működött, 60 gr tejcit 45 percig lapátoltam a gyerekbe, és a felét visszabukta. A poharas etetéssel is az a gond, hogy nem nyelik, és félre megy az egész, nem beszélve róla, hogy ők elég bukósak, és az a leglevegősebb etetés.
Marad a cumisüveg. 2005.01.05 18:36
2005.01.05 19:06

2005.01.05 20:29
Az is fontos, hogy kiegyensúlyozottak, nyugodtak legyetek
Lilluskám folyamatosan bújt el az UH elöl de azért jól láthatóak mindketten
Az albumomban megtalálod a fotókat
Választ küldtem
2005.01.05 21:43
Édesek!
2005.01.05 22:16
2005.01.05 23:58
, és végül 39.héten születtek, spontán, normál módon. A dokimmal megbeszéltük, hohy csak azért, hogy szemelőtt legyek nem fektet be, csak ha gáz van! 2005.01.06 09:04
Levi szuperül átalussza az ájszakát 8-9től alszik 1/2 6- 1/2 7ig. Máté nem alussza át kel 1-2 körül majd 4-6 között valamikor.

2005.01.06 11:38
Szerintem nem kell még aggódnod a mászás miatt. Nekünk 11 hónapos korukban kezdték, Lilluska kicsit később de a kúszás már ment ezerrel. Ezen kivül Lilluska csak 11 hónaposan kezdett ücsörögni, de most már gyönyörűen, stabilan ül, és mindezt szabályosan teszi (Z ülésben, ahogy a Dévény tornán tanulta
) Egyszóval ne aggódj, elöbb-utóbb mászni is fog, a Dévényes figyel erre
Jó, hogy heti egy alkalom elég a tornára
Úgy látom, mi közösen rontjuk el a saját éjszakáinkat
Bár én nem szoptatok, de a társaságomat éjjel-nappal igénylegi

Kitartás az éjszakákhoz
Nálunk is volt ilyen időszak, mikor ha kipattant a szemük társaságra vágytak...
2005.01.06 13:21
) Szóval engem az zavart, hogy hamar négykézláábra állt, kutyázott ezerrel, csúszkált hátra, és itt megállt a dolog, sőt, a forgást is abbahagyta! Nekem a legnagyobb csak kúszott, aztán járt, kihagyta a mászást, és az sem volt szerencsés, csak később kapcsoltunk. Mellesleg most párszor őt is meggyötri a néni, mert a keresztmozgások még mindig nem Ok-k nála, és jövőre suli. Eszter amúgy nem is kúszik, ül, hajlong, és pakolgat. Amúgy nagyon bírom, hogy így el tudja foglalni magát. Ádám újabb mutatványa, tolja magaelőtt az etetőszéket (olyan nagy, tálcás, műanyag), és úgy megy! Állati pasas, azt el sem várom Esztertől, hogy ezt produkálja 9 hósan, természetesen! 2005.01.06 14:48
2005.01.06 19:46

Lilcsike többnyire háton fekve játszott és most is ez a kedvence, Ő is nyugisabb természet de most már nála is kialakult a szabályos mászás viszont nem túl régóta tehát még időben vagytok
A hátad miatt sajnállak és tényleg rendbe kellene hoznod magad
Hány héttel korábban kezdjük el szedni? Mennyit és miként? Úgy értem folyadékba tegyem? Ha kibontottam a csomagot meddig áll el hütőben? Bocsi a sok-sok kérdésért
Nem tudom milyen tipus, de lényegesen olcsóbban adja mint mi
2005.01.06 23:57
! Amúgy a helyzet az, amit Doris írt! különösen a mászást tartják a fejlődési fázisok közül fontosnak, mert az egy kereszt mozgás, és egyx csomó agyi kapcsolatot az "járat be", ami utána fontos ! Az én nagyfiamnál 3 éves kora után kaptunk észbe, mert nem rajzolt. Sokan mondták, hogy tök fölösleges pánikolni. Mi jártunk vele egy torna félére, jókat mozgott, tombolt ott, egy pszichopedagógus irányításával, nagyon szerette! Nem mondom, hogy most egy Leonardo, de magától is rajzol végre, meg mindenben sokat ügyesedett, Most az oviban jár labdás tornára. Indián szökdelni most sem tud, és nagyon soká tanult meg lépcsőn járni váltott lábbal. Viszont pl a biciklizéssel nem volt gond. Egy szó, mint 100, érdemes odafigyelni, könnyebb elejét venni a dolognak, minthogy szenvedjen és utálja a sulit! És esetleg más kiváló képességei se tudjanak úgy kibontakozni! 2005.01.07 07:47
már híztak is a két hét alatt amióta hazajöttünk kb 25-30 dekát ... nem rekord, de legalább gyarapodnak ... 

| X EZT MÁR OLVASTAD? |
|
![]() |
|