A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Piroska, Nálatok mi újság???
irina

Irina, ez a terv, remélem tartani is tudom. :wink: :lol:
dmaggie

Maggie, már hogyne tudnád tartani :-)
irina

Irina!
Örülök, hogy minden rendben a picurral! :)

A párom "majd kialakul" párti, úgyhogy ő nem lelkesedik maximálisan, én inkább kiváncsi vagyok, hogy mi lesz. Az ovipszichológus félévente be szokott ülni a csoportokba és csak figyel. Miután ez a 3. évük az oviban és nincs változás, ezért javasolta a foglalkozást.

Maggie!
Dávidék milyen sűrűn játszanak? Hetente?
Nagyon kiváncsi vagyok a tortára!

Móni!
Nyugi, rendes, akaratos kisfiú. Majd kialakul!

Vmit még írni akartam, de elfeljtettem...

Kép
gica1

Jó lenne!

Gica, ez igen, oviban pszichológus? A debreceni gyerekek nem ilyen szerencsések. Én eléggé megfigyelés-párti vagyok. Szerintem egy jó megfigyelés sokszor informatívabb, mint egy, vagy akár több teszt is. Kíváncsian várom a fejleményeket. Bár gondolom, ahogyan a legtöbb esetben is, nem azonnal jönnek majd ezek.

Gyakorlatilag minden héten van egy, de most akár kettő is, mert valami kupába is benevezték őket. Ennek volt ma a nyitása. Nem indulnak fényesen, kikaptak. Az NB1B-s meccs majd vasárnap du. lesz.
A tortára én is. :wink: :lol: Remélem összejön! Viszonylag rutinos sütőnek számítok, de fondannal, meg marcipánnal még nem dolgoztam.
dmaggie

Vindoéknal vajon megint nincs net?

No, úgy döntöttem, már nem csinálom tovább, egy kicsit azért dolgoztam. Megyek és alszok egyet.

Jó éjt!
dmaggie

Jó reggelt!

Én már ébren, megcsináltam a szendvicseket a fiúknak, akik már el is mentek a suliba.
dmaggie

Jó reggelt :)

Maggie nem nehéz bánni a fondánnal vagy marcipánnal.
Ha töredezik akkor gyúrd át margarinos kézzel és jó lesz, a marcipánból meg inkább színezettet vegyél mert azt nehéz otthon úgy színezni, hogy utána ne ragadjon.

Irina ez nem is volt kérdés, hogy minden rendben van :D :D
Mikorra is vagy pontosan kiírva?

Gica a mi ovinkba is be szokott ülni a pszichológus nő és figyel.
Utána meg kiírja, hogy kinek a szüleivel akar találkozni. Nem tudom, azért ahhoz, hogy megállapítson valamit több kell mint pár perces nézelődés :roll:

Minipasim: ez az extra hiszti normális lenne :shock: :roll: :?: Te jó ég! Iszonyatos akarattal rendelkezik Gergőke, amit próbálok szabályozni inkább kevesebb mint több sikerrel. De tényleg úgy érzem, hogy elrontottam :(

KépKép
Kép Kép
l.móni

Maggie majd kérünk szépen tortafotót :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Mónikám, köszi szépen a biztatást. :lol: Ma egész délelőtt vásároltunk Bercóval. Nem lett volna ennyire hosszú, de itthon hagytam a kártyámat, így kétszer jártuk meg az utat.
Sajnos, nagyon sötét színű marcipánt nem kaptam, natúrt vettem, majd próbálkozok.

Gyorsan összeütöttem az ebédet, hamarosan befejezzük. Aztán altatom Bercót és délután kipróbáljuk a tortát. Azt gondoltam, a holnapi buliba is sütök egyet. :lol: Jaj, a másik fájdalmam, nem kaptam cseresznye befőttet. :roll: Pedig, ha már ezt kérte Bercó, akkor azt gondoltam, fehércsokis krém lesz és jól mutatnának benne a cseresznye darabkái.

A torta tésztája meg csokis lesz. Kíváncsi vagyok! :lol:

De ma még meg kellene főznöm a hétvégére, elő kellene készülnöm a pogácsákkal, meg a csokis tekercsekkel is. Jaj, miért ilyen rövid egy nap?

Mónikám, :lol: én csak azt tudom mondani, hogy nem elrontás kérdése ez. Legalább megtanít arra, hogyan kezeld ezeket a hisztiket. Tényleg most van itt az ideje. Emlékszem, itthon a fiúk is meg akartak őrülni olyakor Bercótól. De kiböjtölték. Most meg már el vannak olvadva tőle. Azt meg nagyon jól csinálod, hogy határokat szabsz. Mindenkinek így lesz majd a legjobb a későbbiekben. Türelem, Drága! De abból meg van neked rendesen.
dmaggie

Írok a másikba.
dmaggie

Sziasztok!

Móni, nézd, én teljesen abszurd mennyiségűnek éreztem Ádi hisztijeit anno (utólag is!), de mivel mindig elég temperamentumos volt meg hamar felfortyant, nyilván ez is okozhatta. Ettől persze nem lett könnyebb elviselni a dolgot. Mi is gondoltunk már mindenre... de aztán lecsillapodott, nagyon lassan, most már szerintem egészen átlagos a korának megfelelően indulatkezelési szempontból :-)
A kiírás időpontja nem változott, utsó menzesz alapján ápr. 26.

Maggie, engem is érdekel a Nagy Mű! :-)

Gica, értem-megértem. Ha jó szakember (ahogy írtam is), akkor szerintem jót tesz, ha dumcsizik kicsit Zsuzsóékkal.

Megjártuk a fülészetet, még mindig nem tökéletes a helyzet, de elvileg hétfőn mehet az ovi ("ha muszáj" - mondta a dokinéni, ezeken én mindig kicsit felhúzom magam: naná, hogy muszáj, nem dekkol itthon senki, a nagyszülők sem ugraszthatók mindig 1,5 órányira tőlünk).

Vindo?
irina

jáj, szóval: átlagos, a korának megfelelő
irina

Remélem igazatok lesz lányok :roll:
Vera most azt tanácsolta, csökkentsem a tej mennyiségét, hátha az pörgeti ennyire. Nehéz lesz, de megpróbálom. Mióta szabad jelzést kapott a tej nagyon sokat iszik, ha nem figyelek majd 1 liter naponta.

Maggie szerintem Te akkor leszel rosszul ha egy nap nem kell csinálnod semmit csak pihenned. Hiányozni fog a pörgés, rohanás.

Mi lenne ha a batment nem marcipánból csinálnád hanem csokiból?
http://network.hu/tramitarita/kepek/alk ... ade_rozsak
ha étcsokiból csinálod akkor kellően sötét lesz, a méz miatt finom és könnyen használható
én ezzel csinálnám :roll:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Irina sajnálom, hogy így szenvedtek a fülével megint Ádinak :(
Remélem teljesen rendbe jön és nem fog visszaesni.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Mónikám, köszi. :lol: Veszteni valóm nincs, szerintem nem is lesz sok idő, megcsinálom, aztán majd meglátom. A marcipán is itthon van már. :lol: :lol:

Irina, szegénykéim. Van még pár nap, hátha javul még. Jó kis erős baci v. vírus lehet. Vagy az antibigyó nem volt megfelelő? :roll:

Jó, hogy így szurkoltok. :lol:

Bercókám alszik, a fiúk hazaértek, kicsit csörögtek, nekirontottak a kajának, pedig nem egy nagy durranást dobtam össze. Jó ez a menza, állandóan éhesek.
dmaggie

Mónikám, azért el tudnék viselni egy-két ilyen napot. Erre mondjuk esélyem nincs, ha nem tanulok, akkor is ezerfelé szaladgálok. :lol: :lol:
dmaggie

Móni, Maggie, köszi! :-) A dokinéni azt mondta, nem ritka a fülgyulladásnál ez az elhúzódás. Mi S-val inkább amiatt aggódunk, hogy a régebbi fülészünk szerint az Augmentin már nagyon sokszor nem hatékony fülgyusziknál, túl rezisztensek a baktériumok :shock: szóval lehet, h nyomjuk a gyerekbe az ab-t, de hiába... de ahány orvos, annyifélét mond.

Móni, nem is tudtam, hogy a tej pörgethet... az előzmények miatt?

Végül elindult a fűtés, igaz, közepes erővel, kinyitottam teljesen a radiátorokat, de csak langyosak.
irina

Irina, nem tudjátok megoldani, hogy mindig u.ahhoz az orvoshoz vigyétek Ádit?

Jaj, elfáradtam. Bár néhány dolgot nem csináltam meg, a fiúk azt mondták, hogy majd csak délután megyünk ki a bulira. Így a suli után még talán lesz időm megtölteni a tortát (bár ezt lehet, hogy reggel megcsinálom), meg a pogácsába sem kezdtem bele így, majd holnap este gyorsan begyúrom, hűtőbe teszem és másnap frissen sütöm. A csokis kiflicskék viszont már a fagyasztóban csücsülnek és várják a sütést. A díszítők is a hűtőben. :lol: Hú, ez a fondant, mennyi porcukor kell bele. :roll:

Kíváncsi leszek, hogy holnap hogy boldogulok vele.

Na, kezdem a munkámat. :lol:
dmaggie

Ezt én sem tudtam a tejről. Nyugtatásként is langyos, mézes tejet ajánlanak. :lol:
dmaggie

Maggie majd dobj kepet a tortarol! I mondta hogy talalkoztatok a tesconal, o autobol integetett ezerrel! :-))

Ma kitakaritottam, Dalma edi volt, jol eljatszott kozben. Du-an fotereztunk. :-))

Tej felporget? Mondjuk 1 liter az lehet tenyleg sok....azt mondjak hogy pici babaknak kell csak tejet inni..hogy nojenek...aztan mar nem kell! :-( nalunk emma nagyon hamar elhagyta, alig ivott, inkabb egyeb tejtermeket evett tobbet. Szoval lehet tenyleg van benne vmi! Proba cseresznye ;-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Nem tudom mennyire pörgethet fel, Vera említette, hogy annak idején az orvos mondta nekik. Próbáltam rákeresni, de nem sok sikerrel. Mondjuk a keresésem eredménye az lett, hogy kiderült számomra, korántsem olyan egészséges dolog a tej, mint ahogy azt belénk nevelték :shock: :roll:

Maggie hát, tényleg sok porcukor kell a fondánhoz :) ráadásul nem is finom szerintem, csak széppé teszi a tortát. Ezért is ajánlottam a csokit díszíteni.

Irina Gergőkémnek se mindegy már milyen ab-t kap. Van ami semmit se segít neki.
Szerencsére most ősszel még nem voltunk Szilvi néninél a fülészeten (kop-kop-kop)

KépKép
Kép Kép
l.móni

Anno,mikor B. 2 éves volt,mentünk terheléses vizsgálatra a gyerekklinikára(akkor még oda jártunk) .Miután a vizsgálatnak vége volt(persze pár kortyot ivott Bálint) az asszisztense mondott pár dolgot.S köztük volt az is,h. az arra érzékeny gyerekeket felpörgetheti :!: Nálunk akkor bejött,mikor próbáltuk a tejterméket etetni :( annyira emlékszem rá,hajnal 5kor kelt,reggelizett normális időben és a szokott időben nem tudtam letenni.Hihetetlenül pörgött...aztán mikor felkelt lángvörös is volt,mint akit bedugtam a szoliba 12 percre...
S mivel Gergőnek volt már ezzel "problémája",ezért írtam Móninak :)

KépKép
viranka

Moni, de jo hogy addig nem kellett menni, remelem ezutan sem! Greti jol van?

Vera, érthető, :-)

Mi jol, dalma meg kohog nekem neha faj a tirkom, reggel kintudom fujni az orrom..szedem a homeos bogyokat, sztem segitenek :-)

I eloadason van, most o hallgat, okul :-)) igy egyedul mentem a csajokkal, bevasarolni, ezt azt venni. Hat elfaradtam..foleg mikor dalmaval a kezemben taska rajtam + 3 szatyor. :-((( de nem akartam lenthagyni. :-( mindegy, ebeden tul, altatas folyamatban. :-)

Dalma a heten kezdte az atallast, egesz jol megy sztem.. Reggel f7 kor mikor szikott ebredni nyuszogot, de probaltam az agybol gondolati uton uzenni neki hogy aludjon meg...es ...igen 3/4 8 kor ebredt :-))) igy nem volt nagyon faradt delre. :-))

Most ment Emma is de gyanitom neki meg kell ido hogy elaludjon. :-)
Ma megkapta az elso tetkojat. Eddig nem kerte, nem erdekelte, de most tombol az oviban.....igy nalunk is. Mivel vannak pecsetjei, mert ugyesen elalszik ( mar nem kell az agya mellett ulni es fogni a kezet, eleg megallni az ajtoban, bar remelem lassan ott sem kell majd ) bevaltottunk ma beloluk tetkora... :-))
Mar ott diszeleg a kezen. Cica es delfin :-)) cukik :-))

Du-an megprobalok vadasznibemmanak belelt nacit. Meg jo hogy kb 1 honapja vettem mar 1et a h&m be, mert mar egy darab sincs, hihetetlen hogy elkapkodjak.

Ja a pizza torta jo lett, el is fogyott, meg apum is evett belole, pedig o a modern kajakat nem igazan szereti. :-)))

Elkeztuk a keszulodest a keresztelore.... Mar mindenkinek jo, csak a fotos baratunknak nem..most honnan akasztok le egy fotost??.

KépKép
kaqk
Debrecen

Na, végre leülök. Reggel viszonylag korán kidobott az ágy, így dolgoztam egy kicsikét, aztán még megtöltöttem a tortát, elmentem a suliba, ajándékot vettem, itthon betakargattam fondanttal a tortát, aztán mentünk is a buliba. f8 körül értünk haza, már sül a torta, készen van a pogácsa tésztája, a hűtőben várja, hogy reggel süthessem. Itt bosszankodok, szétnyílt a torta teteje. A fene egye meg. No, mindegy. Egyébként nagyon finom lett. Bercó azt mondta, jó lesz holnapra.
Fondant: apának nagyon bejött. :lol: Iszonyatosan édesszájú.
Hamarosan megsül a torta, én meg dolgozni kezdek. Mivel megcsináltam, ezzel borítom be a tortát, arra teszem majd a csoki batman "logót" :lol:
A maira csak egyszerű kis bogyócskákat, vagyis korongocskákat szórtunk, ( Bercó alkotott) meg voltak kis betűink is itthon, ami szintén díszítő akármi. Kiraktuk belőle az ünnepeltek neveit. :lol:

Kaqk, ez ismerős. Amikor a füleden is szatyor lóg, meg közben gyerek is a kezedben. JObbulást! MIkor lesz a keresztelő?

Viranka, nem is tudtam ezeket. De legközelebb emlékezni fogok rá. Köszönet érte.

Míra hogy bárja a másodikat?
dmaggie

Na, jól összekavartam. Szóval a fondant már készen van, betakarom a szétnyílt tortát vele legalább. Amúgy, imádtam a fiúkat, ahogyan szurkoltak délután, amikor nyújtottam a fondant. Na, ez nem lesz jó... Ilyesmi megjegyzéseket kaptam. Aztán meg csodálkoztak. :lol:
dmaggie

Jó reggelt! Én már nagyban sütöm a pogikat. Sőt, már meg is kóstoltam. :lol:

Kaqk, igen láttuk I-t. Átengedett a zebrán és bőszen integetettt. :lol: :lol:
dmaggie

Sziasztok :D
Jól eltüntem megint... Az az igazság, hogy a másik topikot is alig bírom követni :oops:
Jó hírekkel jöttem, Kisfiú rugdal a hasamba :lol: :lol: :lol: vagyis NOÉ :lol: :lol: :lol: Rendben vagyunk, jól vagyunk, hematómának nyoma sincs :lol: :lol: :lol:

Irina Téged érdekelt múltkor az iskola: na szóval úgy döntöttünk végül, hogy mégsem adjuk Noelt iskolába, ugyanis:
- 8.30-14.30 tart a tanítás ami szerintem iszonyat megterhelő egy 5 évesnek...
- étkezés nincs, azt eszi amit én csomagolok...
- először máltaiul tanítják meg, utána megy az oktatás angolul, máltaiul pedig a Földön néhány százezer ember beszél, nem akarjuk leterhelni egy nyelvvel feleslegesen...
- nagyon szigorú az oktatás, írni-olvasni meg kell tanulniuk, és számolni is mindjárt az első évben, mondjuk ez nekünk nem probléma (Nolka ír (nyomtatott betűvel), olvas, és visszafelé is tud számolni), de alig van játék, sokat írnak, rajzolnak, rengeteg házi feladatot kapnak, szóval nagyon lefárasztják őket... Noel megutálná az iskolát, állítólag fáj a gyerekek keze amikor mennek haza a sok írástól :(
Felvettük az otthoni védőnőnkkkel a kapcsolatot, Ő megerősített, hogy Noel 2014-ben lesz iskolaköteles, ha itt addig jár oviba az teljesen jó, playschoolba pedig járunk velünk, igaz fizetős, de legalább angolul beszélnek velük, csak délelőtt vannak, és nincs számonkérés, de sok a játék, éneklés, ahogy azt kell sztem egy ennyiidős gyereknek.

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok!

Móni, örülök, h minden rendben Gergőke fülével :-)

Verus, köszi, ezt jó tudni!

Kaqk, jobban van Dalma?
A h&m-ben most szerintem is nagyon jó gyerekcuccok vannak, lőttem pár pulcsit Ádinak, egyszerűen mindent kinőtt.

Maggie, hát már nagyon kíváncsi vagyok a tortákra! fénykép? jó mulatást Nektek!!!

Móni, közben megnéztem, ápr. 30 az eredeti kiírás, szerintem ez a korrigált időpontokkal sem változik... ahogy látom, mindent a menzesz alapján számolnak a terhességre vonatkozóan (a baba persze tarthat előrébb). Ez kicsit zavaró szerintem, de végül is értem: a baba nem idősebb, csak nagyobb (idősebb max. 1 héttel lehet, ahogy utánagondoltam :-)).

Anitja, gondoltam Rád mostanában, csaknem félidős vagy :-)
Köszi, h megírtad, mi újság a sulival -- teljesen egyetértek Veled, ez még egy 6-7 évesnek is sok lenne, nem egy 5 évesnek.
Minden rendben, jól megy sorotok kint?

Ádi jól, az ab. most fogyott el. Legközelebb szerintem kardoskodunk mellette, hogy másfajtát írjanak fel.
Nyugis hétvégénk van, takarítok, néha dolgozni próbálok napközben, kevés sikerrel, mert mindenki itthon van :-)
A fiúk tegnap elmentek vmi plázamegnyitóra, ahol fellépett az Alma együttes, na addig tudtam vmit haladni.
irina

Anitja,de jó :) durva a suli ott :evil:

ha megtalálnám a gépen azt a képet amit anno csináltam B-ról miután evett sajtot akkor azt is tudnám mikor voltunk ott és szerintem leírtam ezt a pörgetős dolgot :)

Maggie de drágák a fiaid :) de biztos jó lett :) :)

:arrow: csend van gyerekek tesómékkal múzeumoznak(szülinapi ajándékuk) élvezem :) :)

KépKép
viranka

Anitja: micsoda hír! Gratulálok a kisfiúhoz!!! :-)))
iskola....akkor majd 2 év múlva megy? hosszú távon terveztek kint élni?
lemaradtam kicsit.:-(

Irina, köszi jobban, már nem köhög, se nem taknyi, CSAK a foga jön, ma iszonyat fájt neki, szinte magán kívül volt, annyira sírt..aztán hatott a gyógyszer. :-)
Ádi jobban, ez jó!! Baba :-)) Alma együttes :-) Itt is lesz 21-én koncert!! Debreceni csajok??????jöttök??

H&M...ne is mond, imádom a csajos dolgaikat, folyton találok vmit...:-)

I megint okosodni.:-) Csajok alszanak..:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Ezt ismeritek? : http://www.youtube.com/results?search_q ... HclnZG5y70
Ez Nolkáék kedvenc meséje :D A Bogyó és Babóca :D

Kakq Nem tervezünk semmit :D sok lehetőség felmerült még mostanában, és nem érezzük, hogy kint élünk, az euban vagyunk :wink: otthon érezzük magunkat :D Mivel most itt fog születni a Pici, egy kicsit jobban be kellett integrálódni (kórházba regisztrálni, családi pótlék...) és nem bonyolultabb, sőt talán egyszerűbb az élet, de egyforma szabályok vannak nagyjából és csak az számít eu-s országból való vagy-e.
Van Máltán egy Waldorf iskola, ott például lehetnek magántanulók a gyerekek, de csak az olyan országból érkezettek, ahol legális a magántanulói státusz, mert itt Máltán nem lehet magántanuló a gyerek :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Az Alma együttesről jutott eszembe Bogyó és Babóca :lol: ..............

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Anitja, teljesen megertem, csak a suli miatt kerdeztem igazabol, mert dilemmazunk hogy Emmais ugye akkor kezd mikor Nolka, de hol? Arra gondoltam hogy jovore kezdhetne kint oviban, hogy ismerkedjen a nemettel ( ausztria a cel) es akkor a suli kezdesre mar nem lenne ismeretlen neki, annyira, csak felek hogy tanitom meg magyarul irni, olvasni..???.?.???

KépKép
kaqk
Debrecen

Anitja, bocs, én meg el is felejtettem gratulálni a KISFIÚHOZ!!! :-) nagyon szép neve lesz!
A Waldorfot megpróbálnátok?
irina

Hahó, hazaértünk.

Egyszerűen nem jutottam el a babanethez bejelentkezni, így aztán hazaindultunk csütörtökön, és fél tízkor érkeztünk csak meg.

Már itthon vagyunk, de mindjárt fürdetek, altatunk stb.

Gratulálunk a jó vizsgálati eredményekhez a kismamáknak :D

Majd jövök.

Kép
vindolanda

Halihó!

Túl egy igen mozgalmas napon. Kicsit aggódtam, hogy összejön-e minden. De igen. Szerencsére időben elkészültem mindennel, Bercó már tűkön ült, állt. A játszóházban egy kicsit egyedül játszhatott, annak is nagyon örült, aztán szépen, sorban jöttek a vendégei. Majdnem mindenki eljött. Egyébként is egy összetartó kis csapat alakult ki, de ez most is érezhető volt. Szerencsére sikere volt a sütiknek is. A torta hagyott némi kívánnivalót, de Bercó azt mondta, hogy pont ilyenre gondolt. :lol: Remélem holnap lesz annyi erőm, hogy átüljek az apa gépéhez és akkor letudom a tartozásaimat. Teszek fel képet mindenről. A nagyerdei főzésről, szülinapról, buliról is.

Már azt is elterveztük, hogy december elején mikulás bulit csinálunk a gyerekeknek, annyira szeretik egymást, meg mi szülők is remekül érezzük mindig magunkat. :lol:

Játszóházi buli, én egyre inkább hajlottam rá, bár nem volt igazán olcsó, de legalább a gyerekek örömmel játszottak, mi szülők beszélgettünk, gyakorlatilag mindent megcsinált a személyzet. Adtak tányért, poharakat, evőeszközöket, szalvétát, megterítettek, adott volt a díszítés. Vicuska is először, amikor meghallotta, hogy játszóházban tartjuk, azt mondta, hogy hülyeség, aztán most rájött, hogy nem az. Belegondoltam, hogy itthon kis lakásban közel 25 ember? Szóval, így volt jó. Ráadásul a nagyok is jöttek, egy idő után a kicsikkel együtt őrjöngtek. Bercó kapott ajándékba 100 percet a játszóháztól, már alkudoznak, hogy majd ők letöltik. :lol:
Dávid például kifejezetten élvezte a gyerekek társaságát, megjegyezte ő is, hogy nagyon szupi kis csapat. Hihi, az anyukák meg azon lepődtek meg, hogy mekkora gyerekeink vannak. :lol:

Szóval jó volt.

Utána elmentünk a Dávid meccsére. Nagyon nyertek, viszont most is megsérült Dávid, megint ráesett a gerincére. Természetesen megint veszekednem kellett. :twisted:

Utána még elugrottunk apával a tecsóba, mert holnap valamit csomagolnom kellene. Miskolcra megyek, tapasztalatcserére, meg a többieknek is kell tízórai. 7 körül már haza is értünk, azóta még mosok, pakolok, felmosok, vasalok. Most hagytam abba, eléggé hulla lettem. Most szerintem kilengek, nem dolgozok éjszaka, inkább lefekszem. Tegnap is éjfélig nyomtam, de egészen jól haladtam. Most viszont már muszáj leszek átírni a hiányzó két órát. Ez lesz a következő feladatom.

Terv betartása: szóval közben lesz két vizsgám, egy beadandó határideje is ekkorra esik, meg közben még három napra le kell utaznom Szegedre, hogy befejezzem a tanítási gyakorlatomat, amire még az óraterveket is meg kell majd írnom. Bár még egyelőre nem tudom, hogy mi lesz a tananyag. Szóval ennyi. :lol: :lol:
dmaggie

Anitja, szívből gratulálok!!!! :lol: :lol: Éljen, éljen!!!!
Nagyon érdekes, amiket írtál.

Kaqk, az Alma együttesre Bercó is kíváncsi lenne, legalább is azt mondta, amikor meglátta a plakátot. De majd konzultálok a pénzügyminiszterrel. :wink: :lol:

Viranka, te mázlista! :lol:
Azt tudom, hogy Bálintnak allergiája van, de erre nem emlékeztem. :oops:

Irina, Ádival nem volt ilyen? Mármint, hogy nagyobbnak mérték a koránál?

Kakq, gyógypusszancsokat küldök Dalmának.
dmaggie

Halihó!

Hú, Maggie, de örülök, h ilyen jól sikerült a játszóházas Bercó-szülinap!!!!!! :-) Képeket hozol?
Dávidnak jobbulást, remélem, nincs gond!
Tanítottál is már Szegeden? Kiket? Jó volt?

Ádi súlya: kizárólag az utolsó 1-2 hónapban volt ez téma, főleg a 4D uh-n, előtte nem jelezte a doki, h bármi eltérés lenne, igaz, elég nyugis orvosom volt, nem szokta paráztatni a kismamákat, lehet, h látta ő korábban is, de nem tette szóvá.

Jut eszembe: Mesi, Te ugye mindhárom csöppedet a Péterfy-ben szülted? Én most Kiánál fogok szülni, nagyon bírom :-)

Vindo, de jó, h itthon vagytok! Milyen volt odahaza?

Reggel vérvétellel kezdtem a kórházban (pajzsmirigy), láttam egy apró nőt hatalmas hassal, kiderült, ikreket vár, és már mindkettő csaknem 3 kilós :-)
Olyan hamar végeztem, h kijöttem a pszichós telephelyre, és próbálok dolgozni, amíg az órám el nem kezdődik. Van mit csinálni, hétvégén csak a házimunkára volt idő.
irina

Irina: apró nő nagy pocakkal :-) ikerek 3 kilósak már! azta szegénykém elég lehet cipelnie..:-)
rendes orvos!! :-))

Maggie: de jó hogy jól sikerült...lassan majd Emma is szeretne! :-), majd hozd a képeket! :-)

Ma lemondta babysitter így nem tudtam tornázni menni...:-( helyette mosok, ágynemű áthúzás, stb...

Vindo, gondoltam hogy haza mentetek. Milyen volt?

KépKép
kaqk
Debrecen

Maggie,de jó,h. jól sikerült a buli :) :)

Irina,jövő hét szerda Neked jó lenne? Akkor viszem 10:30-ra B.-ot a HP-ba,Nyugatiig vonatozunk és vinném a cd-t :) :)

Gyerekeim nagyon élvezték a tegnapi napot :) Ez volt a szülinapi ajándékuk :) mert mondtuk öccsnek ne vegyenek semmit inkább vigyék el őket vhova :) a Term,Tudományi Múzeumba mentek és tele élménnyel jöttek haza :)
Én meg addig meghorgoltam Móninak a kívánságát :) :) Anya -lánya egyformában nyomul :) :)Kép
mire ezt a mintát megfelelőnek találtam :) a 3. virág volt :)

KépKép
viranka

végre megcsináltam B. vonalzóját is :) leragadt 4 éves szülinapjánál :oops:

KépKép
viranka

Szégyellem magamat, de még mindig nem tudtam visszaolvasni :oops:
Most dolgozgatnom kell négyig, aztán Rugóért menni, aztán Gáborért, és este jövünk majd együtt haza.

Maggie, írok egy privit mindjárt.

Rugót felöltöztettem reggel, mint a nyári Mikulás, erre 22 fok van kinn :roll:

Köszönöm az érdeklődést. Otthon minden jó volt, szerencsére semmi extra. R. minden nap kiment az erdőbe száraz fát gyűjteni (nem egyedül), s azt behúzta gyújtósnak.
Jól viselkedett.

Most mennem kell, de este majd igyekszem jönni.

Kép
vindolanda

Kaqk mi továbbra is az otthontanuláson gondolkozunk, ezzel csak időt nyertünk, hogy Noel 2014-ben lesz iskolaköteles, én tanulgatok itthon velük már most, és Magyar helyesírásra, és olvasásra, ha kimentek Ausztriába Neked kell otthon megtanítanod írni-olvasni magyarul. Itt egy nagyon jó oldal, nagy követője vagyok az Anyukának :wink: http://egymast-tanitjuk.hu/

Irina elképzelhető, hogy megpróbáljuk a Waldorfot itt mint magántanuló, vagy Magyarországon 2014-ben egy iskolába mint magántanuló, de valószínű itt egyszerűbb bemenni vizsgázni, mint hazautazgatni. Megkerestek minket az itteni Waldorf iskolától, mert most indulnak, és keresnek külföldi Gyerekeket magántanuláshoz, mert egyenlőre csak az óvodájuk megy teljes időben, az iskola távoktatásban, és mi tökéletes alanyok lennénk :lol:

Viranka tündériek a virágaid :D Hihetetlen milyen ügyes vagy, iylen hamar megcsináltad?!?! :shock:

Köszönöm Lányok a gratulációkat, nagyon aranyosak vagytok, szégyenlem is magam, hogy csak ritkán jövök :oops:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

uhh nekem is öt eves maradt Noelem :)

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Anitja,villámhorgoltam :) :)

KépKép
viranka

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
dmaggie

Halihó!

Akkor most már rendben vagyunk? :wink: :lol: A másikba is tettem pár képet. :lol:

Vindo, válaszoltam. :lol:

Viranka, már megint mit alkottál! Gyönyörű.

Na, gyorsan dolgozni kezdek, azért néha benézek. :lol:
dmaggie

Sziasztok Csajok!

Irina!
Örülök, hogy minden okés volt UH-on!

Anitja!
Gratulálok a fiúcskához! Látom szeretitek a hasonló hangzású neveket. :) Nem féltek, hogy majd gyakran keveritek őket? Én gyakran így járok. Bár ez előfordul a teljesen különböző nevű tesóknál is. Sőt már mondtam azt is, hogy Bani és Berni a gyerekeimnek. :)

Maggie!
De jó, hogy ennyi képet tettél fel. Bercó és a nagy fiúk is nagyon helyesek! Szuper helyen volt a szülinap! Elhiszem, hogy élvezték. A játszóház nagy előnye még, hogy utána nem neked kell rendet rakni, takarítani. Gratula a batman-es és pöttyös tortához, nagyon jól néznek ki.

Mi hétvégén kirúgtunk a hámból. Szombaton itt volt anyósom, így elmentünk apával kettesben vacsizni. Már régen csináltunk ilyet. Igaz 8-ra már otthon is voltunk, de azért nagyon jól éreztük magunkat.
Megyek megnézem a többi képet.

Kép
Kép
Kép
katicico

Kata, köszi. A pöttyös torta Bercó-"dizájn" :lol: :lol:
dmaggie

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?