Gratulálok az újabb pocilakosoknak!
) Én is irigykedem rájuk, bár mi már nem tervezünk több babát.
Dandy
2005.01.06 12:14
Tegnap találkoztam a bartánömmel (a fiainkról tettem már fel egypár közös képet is), ö most pont félidönél tart. Nehéz nem irigykedni még akkor is, ha tudom, hogy eljön majd az ideje, meg ráérünk, meg nem nagy baj pl., ha már a nagyobbik nem pelenkás, amikor jön a kicsi stb. Ö meg ki van akadva, hogy milyen nagy pocija, és kövér lesz (nem az) stb. Ami persze szintén érthetö visszagondolva a majd 2 évvel ezelötti gondolataimra, de most nehezen tudtam vigasztalni. Mondtam neki, hogy én inkább irigykedem, hátha ez vigasztaló volt számára
A férjem meg a méreteseket szereti
Bár még nem panaszkodott, de lehet, hogy csak nem mert, ugyanis állandóan piszkál, hogy miért nem eszem többet, tul sovány vagyok stb. De hát én eszem...Ilyen szempontból is jó lenne egy terhesség, akkor legalább egy darabig megfelelne neki az alkatom
Na jó, ez morbid vicc volt

2005.01.06 13:39
Vigyázz magatokra!
Van már egy gyönyörü prototípus, ezután már csak könnyebb lehet
Remélem a prototípuson nem sértödsz meg
Fotót kérünk!!
Akkor egész jól állunk.
Szerencsére Ilang nem az a nagyon megszenvedös, bbár volt egy-két nehezebb idöszakunk, az tény.
Állagra is és kinézetre is
A párom is megjegyezte, hogy kisebb, de bíztat, nagyon édes.
Nekem 80C volt a méretem, most meg a 75B-vel is beérem
Valahogy egész más lett
Sztem már nem lesz többet a régi, majd talán ha újra terhes és szoptatós anyuka leszek. Abba már bele sem merek gondolni, hogy egy 2. gyerköc után hogy fog kinézni
Egyenlöre tornázom minden nap, kenem krémmel. Ettöl jobb egy kicsit, bár nem nagyobb
Sajnos már sehol sem vagy biztonságban! Még jó, hogy körülnéztél! 
Tudod, vhol Kanadában lakik
2005.01.06 14:46
Te is vigyázz magatokra nagyon. Na most aztán én is irigykedem egy kicsit
Én itt mindjárt szülök ( remélem), ti meg itt sorra pocakosodtok, és a kistesók is majdnem egyidősek lesznek, én meg majd jól kilógok a sorból.
Ma megint megyek NST-re, remélem már lessz valami változás, mondjuk én nem igazán érzek semmit, csak a derekam akar leszakadni.
Most élvezd hogy rugdos. Nekem néha már elég kellemetlen, és a drága egy örökmozgó. Még éjszaka is mocorog.
Végül is hol fogsz szülni?
Szülni akarok!!!!! 2005.01.06 16:40
, na meg a sok játék...
anyuéknál kpedig ott voltak a bátyámék akiknek most született apici babájuk így Nórit Barnika jobban lekötötte, mint a játékai...
).
, a kisasszonynak 12 van, és m ost jön még a felső kettő, de sajna mindegíikkel megszenvedünk ...
2005.01.06 20:29
2005.01.06 21:58
,szoval terhesseg elott 70-75-os melltartot hordtam mivel akkor meg 55kg alatt voltam ,de sajnos nekem is szotaptatas utan jol ossze van esve pedig meg van rajtam vagy 7kg es olyan pici igy is pont azon gondolkodtam hogy mi lesz ha meg le fogok fogyni
.szerencsere az en ferjem is megerto nem tarotozik azok a fiuk koze akik csosztetik a feleseguket,igy nem faj annyira.
(ilyenkor en is kicsit irigy vagyok) 2005.01.06 23:47
Írj magatokról, és ha tudsz, tegyél fel képeket is. Babcinak mi a "polgári" neve?
Így a negyedik gyerkőcöt várva már profi lehetsz nagyon
Tényleg, a nagyobbak fiúk vagy lányok?
VAgyis nem tudom, ahogy Te is érzed... Végülis elég nagy már Laca, szuper sokáig szopizott
Azért még van remény szerinted, hogy mégsem hagyja abba?
Nekem ilyen gondom nincs - még! Viszont én is félek, hogy ha egyszer vége lesz a szopinak, mennyire lesz plötyi a mellem... Ezért is örültem meg a Kriston-féle Intimtorna könyvben lévő gyakorlatoknak. Mármint ezek mellformáló gyakorlatok, én még nem kezdtem bele, mert épp csak elolvastam a könyvet
De az alakot biztosan szebbé teszi.
Kitartó nagyon a pocidban! Ezek az előrejelzések csalókák lehetnek ám: én 2 nappal a szülés előtt voltam UH-n a dokinénimnél, 2900 g-ra saccolta Zsoltikát, és 3400-zal született
Viszont lemaradtak a képek Nóriról! Húha, bátrak vagytok, hogy 1 hétre "leadjátok"
Nagyon csinos vagy, tényleg! Amúgy én is megfigyeltem, hogy amint sikerült leadnom a kilóimból, bizony a melltartóméretet is csökkenteni kellett, vagyis inkább a kosár méretét, C helyett most már csak B kell.
Igaz, délelőtt az eső miatt nem sétálhattunk, de elmentünk a barátnőmékhez vendégségbe
Ott is nagyon jól éreztük magunkat, aztán rendesen volt alvás itthon, délután pedig sok-sok játék ohne nyügi 

Fogacska még mindig sehol (!), de ami késik, nem múlik
2005.01.07 00:34
Gondolom a férjednek is nagyon nehéz Itthon hagyni titeket. Lehet,hogy nálunk is ez a felállás jön hamarosan, bár nekem nem hiányzik. Voltunk már külön 2x fél évet, de akkor még nem volt itt Niki.
2005.01.07 07:24
Ennyire nem érdekli az udvar. Éppen kikukkantunk amikor a kutyánk kimegy az udvarra, de elég is ennyi.

2005.01.07 08:49
2005.01.07 11:29
Help! Mit csináljak? 2005.01.07 11:43
Én is úgy olvasnám már a szüléstörténetedet!
Kívánok gyors, komplikációmentes szülést, és sok segítséget a gyermekágyas időszakban! Van már szülésznőd?
(Nem sejted, mitől lehet? Régebben is volt már, vagy csak most jött elő?)
, olyan jó, hogy a topikból többen is fogunk nyáron szülni! Én is néztem már a Vikare nevű ágyat, pont a natúrszínűt védőkorláttal. Szerintem nekünk is olyan lesz majd.
Vajon megbírja egy felnőtt súlyát is?
Na meg tegnapelőtt a kórházban az ismerős helyen, ismerős dokival, ismerős helyzetben
. Szerintem van rá esély, hogy egyszerre szüljünk, én monjuk túlhordom egy kicsit, a tiéd pár nappal előbb jön
. Tényleg, hol fogsz szülni? Remélem a szopi szépen megoldódik magától így vagy úgy. Barni akkor hagyta abba, amikor másodszor is terhes lettem. Ha nagyon ragaszkodott volna hozzá, akkor szoptattam volna terhesség alatt is, de végül is jobb, hogy így alakult. Vizsgáiddal mi újság?
, üdv itt, gyere gyakran, és kérünk képeket!
Gratula a beszédhez is!
. Össze is jött a dolog, de a 6. héten az a baba meggondolta magát. (
)Azután arra gondoltam, hogy nem szabad ilyen programszerűen eltervezni a gyerekvállalást. Továbbra is készenálltam, hogy bármikor kopogtathat a jövevény, de sokféle lehetőséget elképzeltem, azt is, hogy esetleg nem lesz több. És ezt is el tudtam fogadni. Végiggondoltam az életet egy, két, három gyerekkel, különböző korkülönbségekkel, hogy mi lesz az iskolai, meg a nem iskolai munkámmal, hogy fogom megszervezni az életünket. És mindegyik változat ígért jót.
Ezután rögtön a következő ciklusban megint terhes lettem, és bár az elején volt egy kicsi vérezgetés, nem lett semmi baj.
Nekem mindenesetre jót tett a dolgok végiggondolása, és bár nem úgy alakult, hogy ez kiderülhetett volna, de azt hiszem, nem lettem volna frusztrált, akárhogy is alakul a közeljövő.
). Mihelyt bekerült a kaja, a gyerek úgy elkezdett rugdosni, hogy csak na. Éhes volt. Érdekes, hogy ezt a dolgot csecsemőkorában is produkálta. Csak mostanában olvastam a Szoptatás c. könyvben, hogy létezik olyan, hogy egy baba arra a kellemetlen érzésre, hogy éhes, inkább elalszik. Persze én úgy gondoltam, hogy MINDEN gyerek üvölt, ha éhes...
. Én sem emlékszem, Barni mennyit mozgott anno, csak arra, hogy nagyon korán éreztem először. És általában este, mikor lefeküdtem, és egy kicsit csak őrá koncentráltam, akkor mindig mozgott. Próbáld ki, hátha csak egy kicsi személyes babusgatásra vágyik!
)
. Néha rámfekszik keresztben. Akkor visszafektetem magam mellé. Egy ideig ez megy, aztán elalszik.
A gyógyszer dologban nincsenek tapasztalataim, mi még csak lázcsillapítót szedtünk. 2005.01.07 12:59
Nameg nagyon örülök, hogy Barbi pocibébije is megmozdult már, mozogni biztosan mozog most is a kis huncut, csak az elején még nem lehet őket mindig érezni, nyugi BArbi!. Brigi Neked sok kitartást kívánok, már tényleg nem sok van hátra
.Mucus kisfiad alvókájára irigykedünk ám!Dorki sajnállak a dokitok miatt, Nikinek jobbulást.Örülök Gabi, hogy jó napotok volt és Zsoltika jót játszott. Nálunk is megy mostanában a nyügi, igaz még újabb fog sehol.Meme, téged is nagyon jó volt ismét látni. Fogakkal való szenvedés ismerős, sajnos.Hagnosznak pedig gratulálunk az újabb babához
:
.
2005.01.07 13:12
. 2005.01.07 17:10
de ez jó, én mindig úgyis olyan rövid vagyok. Bocs, hogy megint csak ami gyorsan eszembe jut.
Ne siettesd szegényt, ott bent sokkal jobb szerintem. Néha én is visszavágyom
Kár, hogy hétfőn megint vizsga... 2005.01.07 17:42
2005.01.07 19:50
2005.01.07 22:08
tegnap éjjel. ma pakoltunk, mostunk, hűtőt töltöttünk fel, stb. és regenerálódtunk.
gratulálok, sok boldogságot nektek a következő gyermekhez is.
nem tudom, megyünk-e holnap úszni, mert nincs igazolásunk az emúlt 3 hétről, majd telefonon beszélek velük. de ha megyünk is, nem 10-re, mert dolgozom 2-ig.
2005.01.07 22:11
Az éjszakázás nem lehet könnyű. Remélhetőleg nemsokára Robó is hajlandó lesz egy kicsit többet aludni. Főleg éjjel.
Ráadásul még a dackorszak is! Kitartás!
És azért gyere, ha időd engedi, ha csak pár sor erejéig is.
2005.01.07 22:33
2005.01.08 02:41
.Udv a kis Robonak is!
,a multkor tanitottam a Happy Birthday-re Mert a noverem fianak volt szulinapja erre o azt mondta Happy Budi olyan szep finoman leegyszerusitette
.PL a papagajnak azt mondja papag a hosszabb szavakat meg leegyszerusiti.(mit csinalsz=micsia)
szegeny lany perelni akarja a korhazat.Itt az Usa-ban szerintem jol meg is csosznek oket az tuti.Itt ezt nagyon komolyan veszik otthon meg nem.Itt amikor bemesz szulni vagy elotte mindent papirra vetnek hogy egyutt akarsz-e lenni a babaval,adhatnak e neki barmit inni,cumit stb stb,OK nem is nyulhatnak a gyerekhez ha en nem akarom csak amit feltetlenul muszaj megtegyenek.Na mindegy az tuti a kovetkezot is itt szeretnem megszulni habar MIssouri allamban sokkal jobb volt az orvosi ellatas mint TExasban.(fura itt allamonkent valtozik minden) 
2005.01.08 10:11
Érezni lehetett valamit a szilveszteri hangulatukon?
(Egyébként itt Magyarországon egyre több műhiba pert nyernek meg a betegek, bár ez nem vigasz.
2005.01.08 12:44
, azért egy kicsi van. alaposnak ismertem meg, de elfogult vagyok, mert több, mint 10 éve ismerem, és megszoktam a stílusát. kérdezzél nyugodtan tőle, kérd el a mobilszámát. a magánrendelőjébe is jársz? mert ott a másik rendelőben egyidőben az osztályvezető főorvos rendel (Siklós Pál) és az ő asszisztense a vezető szülésznő, aki nagyon ügyes. ha emberileg bejön (nekem csak félig), akkor profi kezekben tudhatod magad. én vele szültem és mondhatom, hogy rendben voltam, az a bajom vele, hogy kicsit katonás. egyébként a tv2-es sorozatban őt lehet mindig látni, ha az Istvánban forgattak. 2005.01.08 14:46

Akkor legalább részletesebben hallanánk Rólatok!
Mennek a drukkok! Én is azt gondolom, h nem kell sürgetni, ezek a pici emberek vannak olyan okosak, h tudják, mikor kell kijönni. nem fog bent maradni, az tuti!
Sztem még a repcsijegyet se kell visszaváltani, meglesz az a baby időben!
Távirányító

A miénk asszem holnapig lesz még itt, remélem, Hami nem hiányolja majd nagyon. A miénk elvileg normann, de úg yhullik, mintha sima lenne, úgyhogy grrrrrrrr
Üvegfestéses dolgaidról nincsenek képek?
Képek?
De általában kb 10-15 perc. 3/4 9 re alszik. És reggel 8 ig + nappal 3/4 vagy 1 órát. 
AMúgy nekem sose volt vmi hűdekemény, hűdeforműs, úgyhogy én így is tök jól vagyok
Bár szerencsére elfogadott egy 56os pulcsit is rá. És Hami cipő is volt már a babán, baromi jól nézett ki
2005.01.08 15:28
.
. 2005.01.08 17:48
Ez nem jó hír. Vérezgetés? Vagy érzel valamit? Most egy kicsit én is beparáztam, mert én sem élek nagyon kímélő életmódot
jajj...
2005.01.08 19:01
2005.01.08 19:04
2005.01.08 20:23
Azt hittem ez csak késöbb jön. 

2005.01.08 20:56
.
)Az tortent hogy csaszaroztak de ezek szerint felfertozodott vagy nem tudom mi tortenhetett.AZnap amikor meghalt a lany konyorgott a novereknek hogy hagyjak meg ott neki a babat hogy szoptatni tudjon es rendesen meg tudja bufiztetni.A noverek azt mondtak neki ne hulyeskedjen mar neki meg nem lehet teje hiszen csaszarral szuletett(ja ezt halala elott 1 nappal mondtak neki),erro o leszivott 30 ml a mellebol alig akartak elhinni hogy igaz.Szoval konyorgott hogy hagyjak neki ott a gyereket erre a noverek azt mondtak hogy ne haragudjon anyuka nem erunk ra mert mennunk kell disziteni a karacsonyfat,es karacsonyi vacsorank lesz.Allitolag 2 nover volt 3 babara akiket bele raktak valami kosarba es kitoltak a folyosora de ez nem biztos csak valaki latta a babakat ok meg elvonultak fat disziteni.De valamikor hajnalban halt meg a baba.
!
,Nekem meg 2 kislany kell !!!
,ha szomjas en vizet szoktam neki adni.
.Ki erti ezeket a dragakat?De ugy csinald ahogyan jonak latod!
,szegenykem mondta hogy munka utan minden nap cukrazda volt a program mert nem tudta megallni hogy ne egyen pedig anyukam nem edes szaju
.En a fiammal kivantam egyfolytaban edeset . 2005.01.08 20:59

2005.01.08 21:15
De ezek szerint ennek a lánynak nem volt korábban fertőzése? Vagy lehet, h már a 37. héten volt, csak nem nézték meg? (nekem is csináltak kontrollt akkor is - negatív volt) Akár így, akár úgy, szerintem elkerülhető lett volna - méghozzá valszleg csak egy kis körültekintés + esetleg vmennyi pénz a szűrésre persze. De mindenesetre nagyon szomorú vagyok és sajnálom őket! 2005.01.08 21:15
De én úgy tapasztaltam, hogy egyik kórház sem jobb a másiknál - sajnos. Én a SOTE-n is hallottam horrortörténteteket, mégis oda fogok visszamenni. A sógornőm a Jánosban szült, az ő szüléstörténete sem volt leányálom (eléggé rezgett a léc alatta). Ez sajnos nem a kórházat értékeli, hanem az akkor bent lévő dolgozókat.. vagyis azt a két-három csecsemőst. Meg a gyerekorvost szeirntem, mert a baktériumos fertőzésnek szerintem kellett, hogy legyen vmi tünete is - de ez az én véleményem.
2005.01.08 21:46
2005.01.08 21:51
2005.01.09 00:00
Én nem is nagyon emlékszem, hogy volt-e olyan, hogy napokig nem éreztem Zsoltikát... De azt hiszem, esténként mindig aktív volt, amikor már én is lepihentem
Szörnyű ez az egész történet, rettentes hogy ilyen megesik. Nem is tudok rá mit mondani...
Szóval most nekilátok, remélem lesz kitartásom rendesen csinálni
Én is tapasztaltam régebben vizeletcseppenést, elsősorban ez hívta fel a figyelmemet arra hogy gyenge lehet a záróizmom. Azóta javult a helyzet, de a könyvet olvasva akkor is érdemes gyakorolni, ha jelen pillanatban nem érzünk izomgyengeséget... A szerző úgy írta, hogy a szülése utáni 6. hetes kontrollra már egész jó állapotba hozta az izmait, tehát én úgy látom, hogy néhány hetes gyakorlással már komoly eredmény érhető el.
Látom a fa lenyűgözte
És a babakocsit milyen öntudatosan tolja!
Jól látom, fellépőt is kapott Hami? Használjátok, szereti? Nekünk a fürdőszobába kéne valami, mert kézmosáshoz mindig a szennyestartóra állítom Zsoltikát, de az meg túl magas, nagyon le kell hajolnia, és így instabil az egész... 2005.01.09 01:47
.Ja meg kertem valami fajdalomcsillapitot adott valami gyogyszert az nem hasznalt ,remegtem ,vacogtam a fajdalomtol egyszerre volt meleg meg hidegem es o azt mondta hogy nem hiszi hogy ennyire faj ez nem szokott igy fajni
,nezzem meg a masik szobaban ket cigany lanynak is most tettek fel ezt a bigyot a mehszajara es ok nevetgelnek.Biztos en kenyes vagyok >Mit kepzelek en hogy o majd ad masik fajdalom csillapitot.en haza kuldtem a ferjem cataflanert es bevettem talan 2-ot mire hatott a dolog.A ferjem egy nyugis fajta de nagyon ,mindig o csitit engem de most azt mondta hogy legszivesebben megverte volna a csajt.Eleg szomoru hogy igy viselkednek a kiszolgaltatott vagy beteg emberekkel.Nem?
.
Es ha a fiam hajlando elaludni normalis idoben akkor anya megnez egy jo filmet.HUrraa! 2005.01.09 06:32

Tutti,hogy megfordult,mert idáig magasana köldökömnél rugott, most meg pont a másik irányban van. 

2005.01.09 07:18
2005.01.09 12:04
Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

| X EZT MÁR OLVASTAD? |
|
![]() |
|