Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok ! Szeretném, ha leírnátok tapasztalataitokat, véleményeteket a pécsi óvodákról, főleg a kertvárosi óvodák érdekelnének, de szívesen olvasok más óvodákról is. Kisfiam decemberben lesz három éves és márciusban már be kell iratni, ha választani szeretnék, mert később már nem lesz hely. Sajnos a bölcsődében is későn érdeklődtünk (szeptemberben) és már telt létszám volt és az sem mellékes, hogy milyen bölcsődébe, óvodába tudjuk a lurkókat beiratni. Előre is köszönöm Mónika
 
 


szia Mónika!

Az én lányom ugyan már 3 éves múlt, de csak szept.-en megy oviba. A vélemények ezért engem is érdekelnének, bár mi már választottunk, a hozzánk legközelebb esőt.(Bimbó u.)

Dandy
 
 


Én körbejártam februárban az óvodákat Kertvárosban, mert az én fiam is nyáron lesz 3 éves.
Majdnem mindenhol szívesen fogadtak minket, de több helyen is észrevettem, hogy nagyon kedvesek velem, de a gyerekemhez hozzá sem szólnak.
Leginkább a Bimbó utcai óvoda tetszett, de ott azt a tájékoztatást kaptam, hogy elsősorban a Régi-kertvárosi gyerekeket veszik fel, és csak azután mást.
Így vann tartalék óvoda is, ezek a Kék-ovi és a Nevkó3.
Egyébként mindenkinek tudom ajánlani, hogy járjon körbe, mert sok tapaszatalatot lehet szerezni, és érdemes megnézni, hogy hogyan viselkedik a kisgyerek közösségben.
Én nagyon féltem, hogy mi lesz a fiammal az óvodában, mert ő nagyon visszahúzódó és általában ő az, akit a többiek bántanak, de maximálisan megnyugtatott, hogy nagyobb közösségben teljesen másképp viselkedett a fiam.

Judit

 
 

szia Judit

Örülök, hogy írtál, és hogy jó a tapasztalatod a Bimbó u-i oviról.
Mi is voltunk már ott 2x. Egyszer megmutatták a termeket, 1x meg az udvarban voltunk, amikor a gyerekek kint játszottak. Miért ez az ovi tetszett legjobban? Mennyit voltatok 1-1 oviban? Miket néztél meg? Mit kérdeztél?
Köszi előre is a válaszokat!

Dandy
 
 


Szia Dandy!
Kertvárosban szerintem a legjobb a Bimbó, szerencsések vagytok, hogy eleve oda tartoztok.
Állítólag április végén (talán 29-30.-án) lesz a beíratás, nekünk akkor fog kiderülni, hogy felveszik -e Gergőt, addig izgulok, máshova nem szívesen vinném.
Nekem nagyon fontos volt, hogy az udvar minnél kevésbé legyen betonos, biztonsági okokból. Az udvar gyönyörű.
Szerintem nagyon fontos, hogy milyen egy óvoda vezetője, és egy határozott, de barátságos, szakmájához értő vezetőt találtam.
A gyerkeket ismeri név szerint, mindegyikhez volt egy kedves mosolya, és ráadásul nem feltétlen velem akart kapcsolatot teremteni, hanem a fiammal.
Az óvoda nagyon rugalmas a többihez képest, a kiscsoportosok foglalkozásait pedig nem feltétlen akakrják matematikának és környezetnek nevezni.
Mikor ott voltunk, az óvónő és a dadus is a gyerekek KÖZÖTT volt, és nem egy-egy gyerekkel foglalkozott.
A foglalkozás pedig nem úgy indult, hogy "GYEREKEK akkor most üljünk le", hanem az óvónő elkezdett énekelni, és a gyerekek az érdeklődésük miatt ültek le és csatlakoztak.
A vezető óvónő egyébként megválogatja a vele dolgozó óvónőket, és elmondása szerint régóta stabil a gárda.
A játékok mennyisége, és minősége is megfelelő.
1-1 oviban egyébként kb. egy-másfél órát töltöttünk.
Most ennyi jut eszembe, de kérdezz nyugodtan, válaszolni fogok.
Judit


Szia Judit!

Telefonáltatok az ovikba, mielőtt mentetek, vagy csak úgy besétáltatok?
A Bimbóban megnéztétek az összes csoportot? Választottál csoportot? Melyik tetszett, miért?
Voltatok a Bőrgyári oviban is? Azt is dícsérik.
Én úgy hallottam, hogy ápr.27-én lesz beiratkozás, de ez még nem biztos.

Andi
 
 


Szia Judit!

Egyébként teljesen igazad van azokban, amiket leírtál, de én ezt természetesnek tartottam a vezető és a többi óvónő részéről.Kép

Andi
 
 


Szia Andi!
Természetes kellene lennie, de menj körbe, majd meglátod!!!
Az összes óvodába telefonáltam, mielött mentünk volna, ennek örültek, mégiscsak egyeztetve van.
A Bimbóban éppen összevont csoportok működtek a sok betegség miatt, de maga a légkör, a mentelitás fogott meg.
A Bőrgyári oviban nem voltunk, az nekünk messze van.
Judit


Sziasztok ! Bocs, hogy csak most írtam, de nagyon el voltam havazva, félévi vizsgák után bölcsödei beszoktatás, betegségek, munkábaállás stb. Ugyhogy inkább csak olvasgattam, mert arra volt energiám. Igaz most is a tanulás helyett írok (pedig úgy jöttem haza, hogy végre Ádám bölcsibe, fogok egy kicsit statisztikázni, de nehéz neki állni. Be is fejezem, mert feljött a szomszédom kicsit dumcsizni, utána meg megyek az Ádámért. Monika
 
 


sziasztok!
Úgy látom ez már elég régi topik, de azért hátha jár erre még valaki... Nyáron költözünk kertvárosba, és oviválasztás előtt állunk. Kisfiam szeptemberben kezdi majd az ovirt, de tanácstalan vagyok, hová írassam. Olvastam, hogy a bimbó utcaiovról sok jót írtatok. Ez ugyanaz, mint az enyezd utcai? Úgy tudom tagintézmény... Nekem az enyezd utcai volt a legszimpibb ovi, egyetlen kérdőjel, hogy mennyire lesz jó a vegyes csoport, ha a kisfiam már nagyobb lesz... A másik ovi ami legközelebb van hozzánk, az az Anikó utca, de ott az egyik kiscsoportos óvonénin kívül semmi szimpatikusat nem találtam :( Olyan kaztonásnak tűnik nekem, olyan kis topmanager képző :( Szerintem az ovinál az a lényeg, hogy sokat játszon a gyerek, és ne kelljen minden nap harcolni az ovibamenéssel, mert nem érzi jól magát ott. ASzóval sztem az enyezd utca nyer, de ha valaki látogatja még ezt a fórumon légyszi világosítson fel! Nagyon várom a tapasztalatokat, még a héten, mert jövő héten beíratás. A nev kp ovik is tetszenek, de oda valószínűleg nem kerülünk be, mivel a kisfiam évvesztes, és minden évben szinte túljelentkezés van... Légyszi segítsetek dönteni, ha van már tapasztalatotok!!! Előre is köszi, további szép napot mindenkinek!
 
 


Látom régen járt erre valaki,de 1-2 szót írnék a Bimbo uti oviról.Nekem sajnos nagyon rossz a tapasztalatom és nem tetszik az ovi.Nincs Anyák napja, a farsang és a mikulás ünnepség délelött van szülök nélkül, évek óta ugyan az a müsor karácsonykor(kb.7éve),tehát ha 4 évig oda jár a gyereked minden évben ugyanazt hallgatod végig.Az udvar tiszta beton és kavics egy kis focipálya füves de ott szinte nem is játszanak a gyerekek,az óvónők beszélgetnek és nem a gyerekekre figyelnek (persze beszoktatás alatt más a helyzet).Szinte elvárják hogy egész nyáron old meg a gyerekelhelyezést és ha nem vágják a pofákat hogy összevont csoportok vannak és a gyereknek ez nem jó.A gyerekem 2 hétig bepisilt mert nem mert kikéretőzni (mert akkor ideges az óvónéni).Viszont van KERTI PARTI és Márton napi Mulatság és Szüreti Mulatság mert szerintük ez a fontos, nekem a többi fontosabb,ja és ezért még belépőt is szednek 800ft-ért bemehetek a gyerekemhez.30-an vannak 1 csoportban és kb.7 szülővel beszéltem és sajnos 1 véleményen vagyunk.Szóval jól gondoljátok meg az ovi választást!!!!!
monca74
Pécs Páfrány u.31
 
 


Kedves Monca74! Köszönjük a hozzászólásodat, bár nagyon sajnáljuk, hogy ezt nem velünk a nevelőtestülettel, az óvodavezetővel közlöd, csak így ezen a felületen terjesztesz rólunk rosszakat. Magyarázkodásra nem ezen az internetes felületen szeretnénk sort keríteni, igazán megtisztelnél minket, ha személyes beszélgetést kezdeményeznél velünk. A többi kedves olvasónak üzenjük, látogassanak el óvodánkba, beszélgessenek el kollégáinkkal, ismerkedjenek meg nevelési programunkkal, nézzenek körül és győződjenek meg a vélemények ellenkezőjéről. Téged tisztelettel várunk egy személyes beszélgetésre, segíteni szeretnénk. Eddig is maximális rugalmassággal és toleranciával álltunk hozzád és gyermekedhez, ezt ezután is biztosítani fogjuk. Tisztelettel várlak:Az óvoda tagintézmény vezetője
 


Számomra felfoghatatlan,hogy ha valaki ennyire nincs megelégedve egy inttézménnyel,akkor miért nem vált? Szabad óvoda választás van.Egyébként mi is ebbe az oviba járunk,de nem tapasztaltuk,amit leírsz.Mi csak ajánlani tudjuk mindenkinek. A válaszból kiderül,hogy velük nem beszéltél,tedd meg nyugodtan,igazából ez úgy lenne korekt! A karácsonyi betlehemes játékkal nem tudom mi a gondod,min változtassanak,a Jézuska helyére fektessék be a húsvéti nyuszit,vagy mire gondolsz? A 800ft-okat az óvónők nem magukra költik,hanem a gyerekeinknek vesznek rajta ajándékot,fejlesztik az udvari játékokat,vagy Te erről nem tudtál,esetleg nem figyeltél szülőin? Ezt a támogatást mindig megköszönik és tényleg a szülők segítségétől,olyan szép az udvar,felszereltek a csoportok.Üdv:egy elégedett anyuka
diko7878
pécs
 
 


Szia!Hogy nem váltottunk ovit az az én hibám de a fiam szereti a kis pajtásokat és nincs garancia arra hogy máshol jobb a helyzet(ezt a kis ídőt meg már kibírjuk). Nem azzal van gondom hogy fizetni kell ,és tudom mire költik a pénzt ,nagyon szívesen beadok 3-4 havonta 1-2 ezer forintot a játékokra stb. Veled valószínű nem beszéltem de mással igen, örülök hogy nektek tetszik az ovi de azt gondolom azért vannak ezek a fórumok hogy leírd a véleményed, én elfogadom a tied és tényleg örülök hogy nektek jó.Azt gondolom nincs ezzel semmi gond,de sajnos tényleg azaz igazság hogy akikkel beszélgettem ugyan ez a véleményük a 25éves anyukától kezdve a 65éves nagymamáig.Minden ember más és másképp látja a dolgokat ,iskolánál tanárnénit fogok választani és nem Intézményt.Szia
monca74
Pécs Páfrány u.31
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XGyerünk, anyukám! - Teakiadó