A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Maggie-m, köszi a tippet! Hol lehet ilyet kapni? Piac, dm, biobolt?

Kép
Kép
irina

Maggie, köszi a linket! :-)

Kép
Kép
irina

Vindokám, micsoda alvás! Jaj, csak irígykedek. Bár, ma én is úgy döntöttem, hogy nem dolgozok. Nagyon fáradtnak érzem magam. De jelentem, a szakvizsgás képzésen ma megvolt az első "vizsgám". Szerencsére ez nem volt nagyon komoly. A jövő hétre meg egy jogi témát kell feldolgoznom. HOlnap még lesz órám. Hajnalban kelek főzni.
Ovis alapítványi bál?

Kaqk, majd Skype-on tanítom én Emmát. :wink: :lol: Egyébként szívesen segítek bármiben.
dmaggie

Irina, bármelyikben. Aldiban, Tescoban, bárhol. Szerintem a DM-ben is van. Én itthon szerintem a Reálban láttam lenmag lisztet v. darát is. Mondjuk én a Zepteres gépemen darálom le, de szerintem egy klopfoló is megteszi. Az íze meg szerintem nem rossz, sőt. Olyan szotyis. :lol:
dmaggie

Irina, szívesen, segítsen! Egyszer talán Viranka kérte, hogy írjam le a kivis lötyiről a véleményemet. Hááát, vegyes. De ez a lengmagos dolog igazán bejött. Reggel megiszom, csinálgatom a szendvicseket, megkávézok és már működik is. :lol:
dmaggie

Maggie, nagyon ügyes vagy, gratulálok!!!
Köszi, felírtam ezt a hascsodát, mert most már unom a szitut. A szotyit imádom, akkor ezt simán kétpofára fogom zabálni.

Kép
Kép
irina

Irina, köszi, de nem egészen a határhoz közel költöznénk ( Salzburg)
:-)
anyósom is a lenmagra esküszik! Próbáld ki, akár joghurtba keverve...:-)
Irina, Dm ben tuti van, en a kenyér sütéshez is használok! Ja Maggie, használom a kenyérsütőt, talán Vindo írta vmikor hogy aldis keveréket vesznek..naaz nekünk is bejött! De apum megtalálta arégi gép füzetét szóval sütünk!!

Maggie, tényleg????? ok, megbeszéltük!!! Mindenképpen kérnék segítséget, amennyiben tényleg össze jön a költözés!
:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Irina, szerintem működni fog. A legjobb benne, hogy természetes. :lol: Én szeretem.

Kaqk, ne viccelj, szólj, bármiben segítek. :lol: Jaj, nagyon örülök, hogy tudod használni. Kerestem a neten is használati utasítást, de egyszerűen nem találtam. Itthon sem került még elő. :oops:
dmaggie

Bercó már majdnem eldől, de még itt sertepertél. Nekem is leragad a szemem. Valamelyik este dolgoztam, egyrészt először többszöri meghallgatásra sem bírtam felfogni, hogy mit hallok, utána meg, bár jártak az ujjaim, de a fejem leesett. Na, akkor abbahagytam. :lol: :lol:
dmaggie

Itt vagyok :D

Kaqk, igen, nálunk volt mindig aldis keverék. Ha sütünk, akkor azt használjuk :D

Székrekedés - nekem a sok víz segített. Szóval többet kellett innom.
De a lenmag jól hangzik :D

Balkezesség - a mozgásos néni Rugónál tavasszal felmérte a láb- és a kézdominanciákat. Dobált neki labdákat, meg rúgnia kellett, mindenféle feladatokat kellett végeznie, majd azt mondta, hogy R. jobbkezes és jobblábas.

Maggie, akkor ma alszol?

Mi egy filmen gondolkodunk.

Én meg azon tépődök, hogy újra meg kellene növeszteni a hajamat. Nagyon unom a szárítgatást.

Kép
vindolanda

Szia, Vindo.

Igen, azt tervezem, bár még itt ücsörgök, Bercó most feküdt le, hamarosan én is. Mindjárt írok a másikba, kíváncsi vagyok a véleményetekre.

Kezesség: a dominancia 4 éves korra kialakul jó esetben. Általában azért a többit is meg szokták nézni. :lol:
dmaggie

Hahó, jó reggelt :D

Rugó felkelt fél nyolc előtt, mert pisilnie kellett :?

G.nek ma fellépése lesz Nyíregyen, még nem tudom, megyünk-e mi is.

Sok munkám lenne, de valahogy nem tudok rá kellően koncentrálni.

Szerdán angol nyelvű konfi-előadásom lesz :?

Maggie, ment reggel a főzés?
Én csak rendeltem egy adag kaját ma reggel. Szerencsére már vasárnap is kihozzák 8) :lol:

KÖzben kiderült, hogy a nagyszoba kéménye nem használható, mert mikor a házat felújították, körbeépítették igen fontos tartóelemekkel. Szerelt kéményt tudunk majd oda rakni. G. kinézett egy kályhát is a neten, meg is rendelte.

MOst ennyi :arrow:

Kép
vindolanda

Irina,dm-ben most a 150 pontos kuponfüzetben van és 160,- a 250 gr :)
ha kell veszek Neked :) :)

KépKép
viranka

Sziasztok!

Verus, köszi, én is dm-ezek, úgyis akarok kupont lőni, beszerzem ezt is. Nagyon aranyos vagy, h felajánlottad. :-)

Maggie, Ádi, asszem, jobb lábbal focizik, de bal kézzel eszik és csak ballal rajzol. Majd erre nagyon ügyelünk, balkezes dolgokat veszek neki (ollója már van).

Vindo, hú, megint egy konfi, nem vagy semmi! Mit néztetek este?
Haj: én inkább levágattam, nagyon sok macera a hosszabb haj. De már megint megnőtt, a fodrászom viszont jövő hónapban szül, úgyhogy újat kell keresnem.

Ádi teljesen rá van kattanva a Hogyan neveld a sárkányodat c. rajzfilmre, mondjuk mi is. :-)

Kép
Kép
irina

Abraham Lincoln, a vámpírvadász - olyan volt, mint egy fejlövés, komolyan, szörnyű :roll:

Na, ezt a sárkányosat már töltöm is lefelé 8)

Nálam a rövid haj a macerás, mert szárítani kell, hogy álljon valahogy. De nem tudom, lesz-e türelmem majd megnöveszteni.

Kép
vindolanda

Vindo, hm, pedig a Lincoln rám is vár, de sajnálattal hallom, h nem jó
A sárkányos film nagyon klassz, imádnivaló.
Haj: nekem sem áll be, még szárítással se, de reggelre valahogy jobban fest, mint este, hajmosás után. Ki érti? 8)

Kép
Kép
irina

Ádi mai 100 forintos kérdése: - Anya, és a Darth Vaderen is lyukat csinál a kóla?
:lol:

Kép
Kép
irina

Ádi: :-)

haj...hát nekem mindenhogy macerás :-)

Emma jobb kezes, bal lábas :-)

De-t végre kaptam fél órát ..epilálásra :-) aztán sétáltunk családosan egy nagyot, könyvtár, ebéd...haza..most jön a csendes pihenő, aztán meg visszük a csajokat anyóshoz..ott alszanak.:-) Nekünk meg lesz egy szabad esténk, mozizunk itthon, :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Halihó!

Itthon vagyok. Bercó alszik, eléggé későn aludt el, pedig hat előtt már felkelt. Vindokám, igen. De szerencsére csak levest kellett főznöm, anyukám tegnap küldött kalácsot, azt kapták meg utána a fiúk. Pontosabban kértem, hogy ne falják fel tegnap.
:lol:

Sárkányos rajzfilm, majd megnézem én is. Bercó is szereti ezeket. :lol:

Kevert dominancia nem minden esetben okoz gondot, nekem is van. A szemem balos. Vicces volt, amikor lövészeten a becsukott szememmel próbáltam célozni.

Kaqk, ne is mondd. Szerintem egy hétig itt állt az epilátorom feltöltve, mire át tudtam változni ősasszonyból. Most meg a szemöldökömet, meg a bajúszomat kellene megcsinálni.

Irina, sikerült venni? Én is gyorsan használtam reggel, lett is eredménye. :lol:

Érdekes ez a haj téma is. Én azt gondolom, a rövid macerásabb, én legalábbis mindig elalszom, no és azt helyrehozni... :lol: A hosszút meg legfeljebb összefogom. De azért az is igaz, hogy amikor Bercóval terhes lettem, levágattam. Már csak azért is, mert a nődokim nem engedte, hogy festessem.

Írtam a másikba is.
dmaggie

Ádi: csúcs!
dmaggie

Úgy döntöttem, elindítjuk a sütőtök-szezont 8)

Kaqk, kellemes estét :D

Irina, és mit válaszoltál?

Rugó félt a sárkányos filmtől.

Nálam a hajbeszárítás azért gázos, mert ha dolgozom, naponta mosom. Hatkor hazaérünk, vacsora, fürdetés, altatás, meg közben még szárítgassam is be a hajamat, mikor én fürdök, és erre van kb. két órám nyolcig. Besokalltam:)

G. még sehol, egész du. egyedül nyomtuk.

Kép
vindolanda

Kaqk, hú, éljen a közös este :-)

Maggie, még nem vettem, de csak napok kérdése. :-)
Becsukott szemmel lövés, ez az igazi profizmus.

Vindo, sajnálom, h nem jött be a film :-( Ádinál már teljesen kiszámíthatatlan, mitől ijed meg, mitől nem. Teljesen mezei és bugyuta rajzfilmek semmilyen jelenetétől igen, a vikingek sárkányharcától meg nem. :roll: plusz talán a dínórajongása miatt a sárkányok is szimpibbek neki.

Haj: ha lenne zuhanyfülkénk falra szerelt profi zuhanycuccal, én is naponta mosnám, így kétnaponta mosom, de ebből egy nap néz ki vhogy. Elég szívás. Viszont kinézeti szempontból mindegy, hogy hosszú vagy rövid, de én nem szeretem a megjelenésemet összefogott hajjal, S-nak meg tetszik. Szerintem kövérít (ill. kiemeli az előnytelen arcrészeket).

Fú, kész lettünk, sétáltunk szigeten, aztán cukrászdáztunk, de most mindenki kivan. Plusz vmi front lehet, tarkóncsapott a fejfájás.

Kép
Kép
irina

Elkészült a sütőtök 8)
R. már elég türelmetlen volt.

Én szoktam összefogva hordani, s arra a hosszú praktikusabb.

Mit ettetek a cukrászdába?

Mi beköltöztettük Patrik teknőst, kitakarítottam az akváriumot, R. meg gyakorlatilag az udvaron volt kinn du. három órától, most jöttek be.
Nem tud betelni a traktorral.

Kép
vindolanda

Vindo,
sütőtök, de jó is az! :-)
Hát kéremszépen, a srácok Giotto-szeletet (Raffaelo-szerűség tortaként) és répatortát ettek, én, szigorúan állapotomra való tekintettel (= fokozott éhség) egy joghurtszeletet és egy ország tortáját (ami most mákos-körtés-szilvás vmi, finom, talán Maggie ette azt, amikor Nálatok nyaraltunk). Giottóból még haza is hoztunk, mert Ádit megihlette a látványa.

Kép
Kép
irina

G. megszerelte a traktort?

Kép
Kép
irina

Kép
Kép
irina

.... leszámítva, hogy szilva és körte nincs benne, de van alma. 8)

Kép
Kép
irina

Igen, meg van hegesztve, le van festve és szilikonspérvel is le van kezelve (vagy mivel). Nagyon pöpec 8)

Torta - biztos finom lehetett.
Nekem egy tábla csokim van, igaz, feketeribizlis :roll:

Kép
vindolanda

Vindo, ha nem baj, tegyél fel a traktorról képet pls, mert el nem tudom képzelni, hogy néz ki.
A ribizlis csoki nagyon tutin hangzik. :-)

Hát ma mi nézünk valamit, mert dolgozni biztos nem tudok.

Kép
Kép
irina

Irina, :lol: :lol: igen, almás máktorta. Nyami. Bercónak itthon ilyen volt a tortája. Anyukámtól kapta. Merthogy imádja a mákos dolgokat, de ez neki nem jött be, nekünk annál inkább. Bár szerintem egy kicsit édes.

Traktor: Bercó is lájkolná :lol: :lol:

Mi meg elmentünk vásárolni, a nagyok kaptak cipőt. Bercónak szerettem volna venni egy könyyű kis sapit, de nem találtunk. Itthon már felforgattam a lakást, de nem találom a tavalyit, pedig az még jó lenne.

Én még vacillálok, szerintem egy kicsit azért dolgozok majd. :lol:
dmaggie

Itt a traktor, de ez még korábbi verzió. Hókotrógép igazából.
Kép

Csipkebogyót talál Mezőkövesd mellett:
Kép

Kép
vindolanda

Maggie, én a böszörményi kínaiban találtam egy őszi sapkát. Fülét védi és motor van rajta.
Szerintem sok kínaiban megtalálod a prototípust. 600 ft volt, még nem szakadt szét.

Ribizlis csoki - hát, a f.ribizlit nem szeretem, de a csoki jobb, mint vártam :P

Kitartást az éjszakázóknak!

Kép
vindolanda

Hú, nem csodálom, hogy tetszik Rugónak. Tuttttttiiiii!!!!

Na, én eddig bírtam. Most megint hallgatnom, leírnom kellene, de már nem vagyok olyan állapotban.

Jó éjt!
dmaggie

Halihó!

Immár ébren. Azt azért észleltem, hogy Gergő és Bercó már egy ideje randalkáznak. Tegnap este a BK-ből hoztunk ellátmányt, nem bírták mindet megenni, így korán kilopóztak a hűtőhöz. :lol:

Időben ugyan sokat aludtam, de nem volt igazán pihentető. Jár az agyam nagyon.

Mára semmi különöset nem terveztem: mosás, vasalás, főzés. Még venni kellene néhány dolgot, mert szerintem két napig nem nagyon lesz bolt. Du-n viszont ebben a szép időben csak kellene egyet sétálni vagy valami. :roll:
Majd meglátjuk.

A szünetre tervezem azt, hogy valakivel elküldöm Bercót a Hangyabolyba, az ajándékát legalább elhasználja. A játszóháztól kapott 100 percet ajándékba. Mármint 100 perc játékidőt.
dmaggie

Jó reggelt!

Nálunk Patrik randalkázik, komolyan, olyan zajt csap. Még nem szokta meg a benti létet.
G. azt mondta, hogy hoz egy tejeskávét az ágyba (itt ülök notebokkal), de valahol leragadt.

Ja, egy Burger Kinget mi is ígértünk valamikorra Rugónak :roll:

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Vindo, tutik a képek, Rugó nagyon édes rajtuk! És ez a traktor mindent visz, szuper lett!

Maggie, akkor rosszul alszol? Bár ha ilyen kreatív órák ezek, az azért jó is. ;-)

[/b]

Kép
Kép
irina

Ja, elkezdtük nézni a Snow White and the Huntsman-t, tetszett, csak hosszú volt, nem jutottunk a végére. Amúgy is az Egyszer volt... sorozatot szoktuk még nézni mostanában, teljesen rímelt rá.

Kép
Kép
irina

Azt mi is láttuk, és tényleg nem volt rossz.

Bejöttem a kertből. Eszembe jutott a héjában sütött krumpli vajkrémmel meg sóval. A többiek eszik a rendes kaját, de pár darabot most be kellett dobnom a sütőbe 8)

A traktor a postaköltséggel együtt került 3500 ft-ba. Bár venni kellett hozzá egy adag festéket is. A többi dolog volt itthon, ami a felújításhoz kellett. Szerintem ügyesek voltak a fiúk.

Kép
vindolanda

Vindo, szép darab lett, Rugó biztos sokáig fogja élvezni. A héjában sült krumpli isteni.:-)
Mára is nagy séta van ismét tervezve, még meglátjuk, hová (Gellérthegy?).
Vasalok. :arrow:

Kép
Kép
irina

Ja, remélem, nem esik szét egyszer csak :lol:

A férfiak elkezdtek füvet nyírni. Bejöttem, figyelem a krumplit :P

Jó sétálást.
Egyetek fagyit is, olyan fagyis idő van.

Kép
vindolanda

R. a traktorján ülve ebédel az udvaron :lol:

Kép
vindolanda

R. a traktorján ülve ebédel az udvaron :lol:

Hát minimum :-)
Lassan ebéd. Ádi főzőcskézős-zöldségesest játszik.

Kép
Kép
irina

Ja, de már bejöttünk, mert tényleg melegem volt kinn a napon.

A krumpli is mindjárt kész.

Ádi elad vagy főz?

Kép
vindolanda

Ajaj, mindenki ebédel, én meg még csak most tettem be az aranygaluskát sülni. :lol:
Mondjuk, későn reggeliztünk. :lol: Megkérdeztem, még nem éhesek a fiúk.

Hihetetlenül gyönyörű idő van.

Ádi: 8)

Bercóék meg valami jedis játékot nyúznak, odagyűlt az összes gyerek. :lol:

Hú, majd még nagy levegőt kell vennem, át kell írnom olyan 30 percet, aztán legalább ezzel is készen leszek. Közben folyamatosan csináltam a vizsgálat első részét, szóval haladok lassan. Aztán meg össze kell fésülni az egészet szakirodalmastul, elméletestől, vizsgálati eredményestül. Talán tartani is tudom a határidőmet. Na, ez most eléggé nagy váltás volt az előző témákhoz képest. De már nagyon izgulok miatta, hogy milyen lesz. :lol:
dmaggie

Vindo, csak főz, meg is terített 3 főre.

Maggie, hű, nagyon ügyes vagy a doliddal! Biztos szuper lesz.

Itt is meleg van, én konkrétan megkattanok tőle bent, pedig lezártam mindent. 25,5 fok.

Tettem odaátra képeket.

Itt is csak én vagyok éhes :-D, megyek is, nyomok egy kis lecsót.

Kép
Kép
irina

Maggie, szuper lesz :D

Benyomtam három gigantikus krumplit :P R. már kinn az udvaron a traktorjával. Csinálok egy kávét, és követem.

Ádiéknál van már naposság?
R. azóta szokott rá a terítésre.

Maggie, a reggeli BK-es kaja után nem csoda, ha nem éhesek:)

Kép
vindolanda

Ó, de imádom én is a héjában sült krumplit. Nyami.

Sütőtököt már én is sütöttem, jól be is laktam belőle, nem is tudom, hogy hány napig ettem.

Vindo, igazad lehet. :lol:

Szakdoli: a próféta szóljon belőletek! :lol:

Megnézem a képet.

Már melegítem a levest, meg a sodót is főzöm. :lol:
dmaggie

Na akkor nagyon jó étvágyat Nektek! :-)

Kép
Kép
irina

Dolce vita: kiviszem a notebookot és a kávét a hintaágyba.

Kép
vindolanda

Vindo, hááááááááááááááááá 8)

Na, kinéztem egy játszótéret Ádinak a Gellérthegyen (a netről). Tök ciki, de szerintem gyerekkorom óta nem jártam ott, még romantikázni sem. Cserébe a várhegyen állandóan andalogtam. :wink:

Kép
Kép
irina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?