A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Ancsi!
Mi karácsonyra leptük meg magunkat a légzésfigyelővel! Van aki szerint felesleges, de én tudom, hogy nekem kell, hogy nyugodt legyek és ne folyton azt ellenőrizzem majd, hogy lélegzik-e! 12 hónapos korig áll fenn a bölcsőhalál veszélye, addig érdemes használni!
Kölcsönözve, havi 3.000-Ft, vagyis, ha 12 hónapig kölcsönzöd, annyiba kerül mintha megvennéd!

Szia Bazsarózsa!
Az archívumban, ha rákeresel dokik nevére, ott biztos találsz véleményeket! + itt a kórház honlapja: www.imreszul.hu
ildi76

Köszi Ildi.

Egyenlőre nem jön be a cím, de majd próbálkozom.
bazsarózsa

Ila Mama!

Ez jó, és hogy fértél el a kiságyban? Kép Olyan kicsik ezek a kiságyak, én nem tudom elképzelni, hogy elférjek benne.

r
ruzicsky

Bazsarózsa,
Nekem itt bejön: http://www.imreszul.itx.hu/index.php

KépKép
oxigen
Györköny

Ruzicsky
Derékszögben. Meg nem vagyok túl termetes.
ila_mama

Ildi! Nem én írtam, hogy felesleges Kép. Amúgy akkor inkább megveszem majd 30-ért, mert két gyerkőcöt szeretnék, és utána még el is adhatom.

ancsipancsi

Bazsarozsa, nem gondKép
a csaladineten Te vagy?
ott lattam a neved...

Kép
babarozsa

Neet, akkor nincs gondod, hogy hova teddKép

en azt hallottam, hogy az elso 3 honapban nem gond, ha melleted van, mert akkor nem lehet elkenyeztetni...utana meg lehet sakkozni, hogy kibirja-e a sajat agyaban, vagy masik szobaban, de ha felkel 3 orankent, akkor melyik az az anya, aki olyan mazoista, hogy maszakalni szeret ejszaka?

bar a parom hozna, vinne, bufiztetne utana, de kerdes, hogy felebredne-eKép

Kép
babarozsa

Igen, meg a születéshetén is
bazsarózsa

Oxigen - köszi itt bejön.
bazsarózsa

Tudna nekem valaki abban segíteni, hogy milyen elérhetősége van a következő 2 szülésznőnek: Fantha Zsuzsa és Molnár Gabi. Állítólag ők beszélnek angolul. Az orvosom ajánlotta őket, mivel a férjem nem tud magyarul nem ártana, ha valaki tudna vele kommunikálni szülés közben (ha már én nem tudok!!)
Sok jót hallottam Kecskemétinéről és Újvári Bori szülésznőkről is, az ő elérhetőségeit esetleg tudjátok?
iris

nem akarom elkibálni,de tán elaludt...
társalgó-tájm Kép

Fú, hol hagytam abba?
Légzésfigyelő: mi kihagytuk eddig, és szeritem most már nem is veszünk.

Előadások: én kiválasztottam 2t, ami érdekelt, meghallgattam, jó volt, de semmi extra. AMi viszont nagyon is az, az a minden hó 2. csüt.jén tartandó klub. Az tuti, nem érdemes kihagyni, főleg a terhesség végefelé, csomó hasznos info+érdekesség.

Nem felvét/felvét: 3 hóig nem lehet elkényeztetni, azt mondják. De tetszik Jucus hozzászólása: és ha elk.-ted ? Akkor mi van? 18 év, és kirepülnek, addig meg csak kibírjuk... Kép

Azta, megint sírunk. Én meg tök megfáztam, jaj. Remélem, nem kapja el!!!
neet
neet

Sziasztok!

Hú, ma nagyon megy a beszélgetés, alig bírtam utánolvasni...:-)

Köszi mindenkinek a fájdalomcsillapítós hozzászólásokat! Remélem a legjobb fájdalomcsillapító az lesz, amikor kibújik a Baba, addig meg csak kibírom valahogy! :-)

Oxigen, én jártam előadásokra, egy-kettő kivételével mindegyikre. Nem mind volt túl izgalmas, de azért mindig tudtak nekem valami újat mondani. Plusz itt a topicban sok-sok téma felmerült, így az infók nagy részét még innen tettem magamévá. :-)

Lányok, ha az ember lánya meg van kicsit (?) fázva így szülés előtt, és aztán találkozik az újszülött babával, nem kellene őt valahogy védeni? Mondjuk szám elé teszek valamit, mint a dokik is a műtétnél? Vagy ez hülyeség?

Vollard (40+1)
vollard

Vollard!

Épp most beszélgettünk erről a szülésznővel és azt mondta, hogy lehet maszkot tenni a száj elé, de az anyatej úgyis megvédi a babát, szóval általában, ha az anya beteg is a babán semmi tünet nincs épp -e miatt! A kézmosás fontosabb olyankor!
Én is parázok, nehogy bekapjak valamit szülésig!
Amúgy hogy vagy? Érzel valami jeleket? Vagy semmi?
ildi76

Köszönöm az ea-s infokat! Kép

Nekem letelt a hét, hétvégére netmentes helyre megyünk...

Mindenkinek nyugodt hétvégét!

KépKép
oxigen
Györköny

Babarózsa, és ehhez mit szólsz:
"az igény szerinti szoptatás az elvtelen nevelés első lépcsőfoka" Kép

az uterotonikum sajnos nem eladó, de ajándékba szívesen odadó Kép szoktál még mászkálni?

R, tényleg, kéne egy kontroll csoport, kár, hogy nem ikreket szültem, mi? Kép
minjárt jövök, helyzet van Kép

votiv 8)
votiv

Vollard!
Tessék mindennap jelentkezni, amíg otthon vagy, nehogy má' azt higgyük, akció van, közben csak lusta vagy gépelni... Kép Kép Kép
Ha meg nem írsz, legalább drukkolhatunk!

Ildi!
Popsitörlőt adtak egy csomót, kb a 2. nap megtalálnak téged egy halom termékmintával, én abból éltem még itthon is pár napig. Pelust vigyél kb 10-15 db-ot, az tuti elég, vagy hoznak majd be utánad.

Rohadt nátha. Kész vagyok tőle. Jaj, csak Esztit kerülje el!!! Papa kezdte, én folytatom, remélem, nem többszereplős.Kép

Moosejaw!
Illattéma: én a kari-látogatók miatt éreztem rajta kül.féle ill.okat, de tőlem nem kap sokat ugyanis azt hallottam, ne erőltessük (már terhesség alatt se, de most főleg)a túl erős parfümöt. Nem tesz jót neki. Meg szerintem ha küzd egy sort (ezt nem tudom máshogy nevezni, szóval amikor nyitott szájjal sír-kiabál felemelés után is, és összenyálaz), szóval akkor le is nyalhat belőle szegényke. Meg hadd tanulja meg a mami szagát, és ne a parfümgyárakét.
Nekünk se kellemes túl erős idegen szagot beszagolni, neki tán még rosszabb.

Votiv!
Isti bájgödrös? Marha jó! Kép A csajok odalesznek tőle! Asszem, Eszti vetélytársai bőven sorban fognak állni. Kép

Erikről látunk még új képet?

Rólunk nem ígérhetek, nincs dig.fényk.zőnk, csak ha alkalomadtán betéved egy vendég, és hoz, és később átküldi...

(ja, a röv.seimet lehet érteni?)

És egy talán OFF téma, vagy mégsem?
SZóval: örülök, hogy ezen a topicon nem esünk egymás torkának, és intelligensen tudjuk kezelni a különböző véleményeket. Talán mert finoman is fogalmazunk és mert édesanyák vagyunk-leszünk, és a terheshormonok azért ott dolgoznak mindenkiben és ellágyítanak vagy mi. Kép Valamikor beleolvastam 1-2 másik topicba, iszony, mik mennek bizonyos helyeken, szóval nagyon nagyon jó, hogy itt nem. Olyan, mintha barátok közé jönne az ember, még akkor is, ha talán élőben sose találkozunk. Nem?
neet
neet

Sziasztok!
Ma jöttünk haza, Balint annyit szopizik, hogy be sem sargult Kép Tegnap estere mar be is durrant a cicim, ugyhogy van rendesen mit ennie Kép Mindenki dicserte ot, hogy milyen ügyesen szopizik, es milyen szep, nem is latszik rajta, hogy megszenvedte volna a vakumot. Hat, igen... ez lett a vege, vakummal segitettek rajtunk 18 ora vajudas utan. A szülés nehézségeiröl most nem irok, mert nem akarok senkit megijeszteni, aki meg nem szült meg. Ugyanis nincs ertelme parazni, semmit nem lehet elore tudni. Mindenkinek mas es mas a szules-elmenye.
Köszönöm a gratulaciokat mindenkinek.
Nem tudom, mikor fogok tudni irni, lehet hogy csak sokara. Ugyhogy mindenkinek kivanok boldog babazast.
Fibi (egy ujabb boldog anyukaKép

KépKép
fibi

FIBI!!!!
ÜDV A KLUBBAN!!! Kép)) ÉS HATALMAS GRATULA!!! Kép?
Sok tejcit és kevés sírást!
neet
neet

Sziasztok!

Ildi, remélem is, hogy megvédi, bízom benne...

Neet, igen jelentkezem! :-))
A társasággal kapcsolatban osztom a véleményed, szerintem is nagyon jó itt "beszélgetni"! Remélem a többiek is így érzik...:-)

Vollard
vollard

Votiv: ez csak egy ferfi mondhatja...ugyebar!

nem szoktam maszkalni...egyre kevesbe, de a taxi maszkal helyettem, szoval elmegyek erte, ha kell, es koszonomKép
majd viszek cserebe pelenkatKép

Kép
babarozsa

Ildi, neked meg vissza kene adnom a konyvedet!!!
vagy posta?

Kép
babarozsa

Neet, az is jo, hogy itt van elet...
a Kutvolgyisen pangas van
kar, hogy nem itt szulokKép
-----------

a posta kulonen az agyamra megy, nem b ir bedobni egy tertivevenyes levelet, hanem ertesitozik itt nekem, amikor itthon vagyok
maszkaljak most a postara, hat nem fogok
plane, hogy van a kozelben 3 posta, de a 4.be kell menni , ami messze van

es mi az a letet egyaltalan?

Kép
babarozsa

azert sajnalom is, hogy nem szulhetek az Ikea szobaban
meg az orvosom se tul alternativKép

de a szulesznom igen, ugyhogy majd o adagolja belem a homeopatias cuccokat, ha kell
mert en ugysem fogom tudni eldonteni, hogy mi van epp, ugye?

illatmecsessel nem fogok probalkozni, de egy masszazsolajat azert viszek, ha hazaer a parom muszaj lesz neki maszirozniKép
ha meg nem, akkor annyi

Kép
babarozsa

Fibi Gratula!! Majd várjuk ám a fotót is, ha már kipihented a fáradalmakat! Kép

r
ruzicsky

Fibi!

Neked is hatalmas gratula!

Kép
Kép
pipocska

klassz voltál Fibi! tényleg nagyon durva lehetett, de remélem hamar elfelejtitek. azért én kíváncsi lennék a részletekre, de szóljon, akit zavarna!

Babarózsa, mail ment.

Neet, gribedlis a szentem, és szörnyen huncut, szóval igyexem rendes pasit nevelni belőle, neogy vmi macsó szépfiú legyen már Kép
a fényképezés nálunk se 1xű, de a fotós rokont nem szeretném, ha sokat lábatlankodna itt, szóval inkább lemondok a rengeteg fényképről

holnap invázó lesz, vagy mondtam már? min. 8 vendég, jaaaj

Üdv Bazsarózsa! a szülészet szép, modern, nincs kórházszag, mx 2ágyasak a szobák, a szülőszobákban van függöny is, általában kedvesek az emberek és elég haladó felfogásban dolgoznak, de aztán dokija válogatja
az én dokim Faludi Pál, rendel Sztkban is (ami most a Vahot utcában van) és magánban is
a szülés közben szuper volt, nagyon bíztam benne, és nem csalódtam, vagyis inkább pozitívan
szakmailag és emberileg is megnyugtató volt a jelenléte
és akárhány csajszit megismertem, aki nála szült, mind csak jót mondott róla
itt a kulcsszó a szülés (dehát ez a döntő nem?)
merthogy a terhesgondozás kicsit más tészta
pl. hogy csak egy dolgot mondjak, iszonyú sokan járnak hozzá, és 1-2 órát minden alkalommal kellett várni a rendelőben
és épp emiatt se nagyon ér rá "lelkizni"
de ettől még nem felületes
én nyugodt szívvel tudom ajánlani

de vannak itt még kedvenc dokik, mint pl a Bardóczy, nem igaz, csajok? Kép
biztos hízeleg neki, ha olvassa (ps az újaknak: a legtöbb doki olvassa a fórumot Kép)
na megyek, apukázom egy kicsit Kép
pá mindenki, jó startot a hétvégébe!

votiv 8)
votiv

Neet,
van egy csomó képem, majd teszek fel.
Egész éjszaka és ma nappal nyűgös volt Erik, fájt a hasa, tele ette magát. Most végre alszik. Fürödtünk egy jót, végig vigyorogta, evett és bevágta a szundit. remélem éjszaka is ilyen lesz.
Légzésfigyelőt mi is vettünk, bár nem sokat használjuk, befészkelte magát az ágybaKép
Szeretem ha szem előtt van.
De ha az ágyában van nagyon megnyugtató hogy jelez a gép ha baj van.
Babarozsa,
Az ikea szobába én is "csak" vajúdni voltam, a szülésre át kellett menni a szülőszobára.
claudia

Én is kíváncsi lennék a részletekre, bár így utólag könnyen beszélünk.
Fibi, azt hiszem érezni lehet soraidból,hogy hasonló szülésed lehetett az enyémhez..
claudia

Neet!
Én fokhagyma, lilahagyma meg savanyúkáposzta variálásával próbálom elkerülni a bacikat, már amikor van gusztusom megenni ezeket, hosszú távon nem nagyon bírom, de hiszek benne, hogy használ!

Amúgy most voltunk NST-n és nem vagyok túl nyugodt! A baba egyáltalán nem akart mozogni, fel sem lehetett kelteni, hiába bökdöste meg lökdöste a hasam a szülésznő! És egész nap is csak 1-2 gyengét rúgott! Ezért vasárnap vissza kell mennünk újabb NST-re! Most figyelni fogom, remélem csak egyszerűen lustább a mai napon és nincs baj!Kép
ildi76

Clau!
Én azt hittem, hogy az Ikeában szültél! Miért kellett átmenni a szülőszobába???
ildi76

Ildi, nekem is volt, hogy lustalkodott, biztos nem lesz semmi baj!

nem is tudtam, hogy a mozgast is nezik ilyenkor

Kép
babarozsa

Hú, lányok, iszonyú termékenyek vagytok (hihi). Most a levelezésre gondoltam, nem a babákra. Jaj, fáradt vagyok. Tegnap olvastalak titeket utoljára, és azalatt teleírtatok egy adag archivnyi helyet. Tökjó.
Szóval, Pipocs, örülük, hogy megnyugodtál idióta AFP-vel kapcsolatban, engem ugye a második gyerekemnél ijesztettek be, nem is az elsônél, hát ez is eleg sz.r volt. Neet, Votiv: Alvásügyben: marha nehéz bármit is mondani, minden a gyerek temperamentumától és életkorától függ szerintem. Nekünk 6 hónapig a mellettünk, kiságyban való alvás jött be, apa nem ébredt fel, talán háromszor összesen. Mondjuk Ábel éjszaka elég könnyen visszaaludt, de csakis szopi után, a mellemen, úgyhogy hagytam persze. 6 hónaposan viszont egyre többször ébredt fel éjszaka, és akkor nem bírtam tovább a strapát: fájó szívvel tvittem a szobájába éjszakára, s csodák csodája, onnantól csak egyszer evett éjszaka. Kiderült, valószín?leg zavartuk az alvását szimplán azzal, hogy ott szuszogtunk mellette. Aztán egyévesen már átaludta az éjszakát (akkoriban fejeztük be a szopizást, amit aztán felváltottunk a reggeli és esti tápszerrel, ami még most is m?ködik. Megnyugtató, tejszer?, tápláló, stb.), és azóta is csak ritkán van gond az elalvással.
Amúgy TV-rádió-ügyben: Vekerdy Tamás és még sok okos is azt mondja, hogy NAGYON káros, ha a gyerek hallja ezeket elalvás alatt ill. alvás közben (a felnôttnek is rossz, mert állítólag nem tud olyan mélyen aludni). Mondjuk én nem is nagyon tudom elképzelni, hogy TV legyen a hálószobánkban, de persze ez mindenkinek a saját ügye.
Fibi, nagy gratula! De irigyellek Benneteket még mindig! Kb. 1 hete azt álmodom, hogy szülök, pedig még majdnem 3 hónapom van. Elég rémisztô a perspektíva.
Bori, 26
Ja, jön valaki jövô kedden elôadásra? A dokim fogja tartani Kép Dr. Bálint Mihály
lakibori

Kösz Babarózsa a megnyugtatást és is remélem, hogy nem lesz gond!
Levelek mentek!Kép
ildi76

Ja, és Ábel is mindenféle illatokat azonnal összeszed, gondolom ez is babafüggô.
És a náthát nem nagyon kapják el ilyen pici korban, úgyhogy ne izguljatok. Meg szerintem a szülés is akkora trauma (jó értelemben) az anya szervezetének, hogy minden baja elmúlik, mivel muszáj oda koncentrálnia ( a szervezetnek).
B.
lakibori

Anyukám mesélte, hogy engem elejében igény szerint szoptatott, majd X óránként, és mikor elértem bizonyos kort, tudta, hogy éjjeli evés-ivás nélkül is simán meglehetek, egyszerűen nem jött oda hozzám, mikor bőgtem. Kép Neki is szar volt, de azt mondja, hogy két éjjel kellett csak, és többé nem keltem fel bőgve. Bezzeg a párom... Kép rászoktatták, hogy éjjel kakaót kapott! Még nagykölök korában is éjjel felkelt, üvöltött, és kiabálta, hogy kakajós tejecskét kér. Na húztam volna a seggére! Kép (ez csak vicc, abszolút nem tudok nevelni, még egy papagájra se tudok rászólni, mint az évek során kiderült Kép )
Én és a tesóm is végig a szülőktől távollévő szobában voltunk, és soha nem bújtunk be az anyu mellé, max. ő bújt be mellénk, mikor villámlás volt, és kértük. Már csak azért sem, mert a szomszédnő kiskorától az ágyába szoktatta a gyerekét, és majdnem ráment arra a házasságuk, hogy nem tudnak intim kapcsolatban lenni a férjével emiatt! A gyerek már felsőtagozatos volt, mikor nagynehezen átzavarták az ágyába. Szerintem 1-2 évesen még le lehet szoktatni az ilyesmiről könnyen, főleg, hogy nem olyan akaratos.

Habár feljebb írtam, hogy rendszerkövető gyereket szeretnék, örülök, hogy ezzel nem sértettem meg senkit. Mivel én úgy látom, hogy vannak szabályok, és azokat be kell tartani, a gyerekem is így fogja látni egyelőre. Aztán később majd úgyis azt csinál, amit akar.

ancsipancsi

Ildi! A gyereked biztos lustálkodott, aludt! Nem mondták, hogy igyál előtte egy kis kólát?? Majd szétrúgta volna a hasad falát! Kép

ancsipancsi

Igen VOTIV, én is gondolom, hogy olvassák a fórumot. Emiatt sem javasoltam olyan táblázat létrehozását, hogy ki kinél és mikor. Mi szükség erre? Kép (Sőt az én dokim már írt is a fórumba Kép

ancsipancsi

irt a forumba?
kar, hogy nem irnak tobben...

Kép
babarozsa

Hát igen, kár hogy csak olvassák és nem írnak, főleg amikor ilyen-olyan témában kicsit bizonytalanabbak vagyunk, adhatnának egy-két tanácsot! Kép

r
ruzicsky

S.O.S.!

tegnap kipróbáltam a "könyök alatti" szoptatási pózt (mikor a baba ahónom alatt, velem szembe fekszik) és a bal cicim mára iszonyúan fáj, és szederjes színű lett, mintha beütöttem volna
mintha véraláfutásos lenne

mi lehet ez? próbáltam a ciciből szoptatni, hát keresztbe állt a szemem, úgy fájt

és mit csináljak vele? borogassam? erőltessem a szopit? vajon mért csak az egyik cicim lett ilyen, amikor mind2ből szoptattam ugyanígy?

kérlek segítsetek, ha tudjátok mi ez, és mit kell vele csinálni

csak nehogy mellgyulladás legyen Kép

votiv 8)
votiv

ja, a szopi póz azért fontos, mert ebben a pózban állítólag jobban kiüríti a tejet a hónalj felé eső oldalból
és pont azon a részen lilult be a cicim Kép

votiv 8)
votiv

Votiv!

Lehet,hogy csak véletlen egybeesés a bepirosodás és az új póz kipróbálása,de lehet,hogy összefügg a két dolog.Viszont hideggel NEM szabad borogatni,állj be a zuhany alá és meleg vízet engedj rá ill.meleggel borogasd!Az segít ha esetleg egy tejmirígy durrant be!Próbáld meg finoman masszírozni a fájós cicidet,bár tudom,hogy nagyon nem lesz jó érzés!Csomót nem érzel benne?Az egy bedurrant tejmirígy lenne és a masszírozás segít!

Jucus
20170114224602

Votiv!
a vedonot nem tudod felhivni? en sajnos nem ertek hozza
lazad remelhetoleg nincs!
duzzanat van a piros alatt?

Kép
babarozsa

Votiv!
Dettó, de nekem hónaljpóz nélkül is. És csak a jobb. Azaz az a rosszabb. Kép Néha 1 fejést beiktatva kiiktatom a fájást. (Az nem fáj, Eszti viszont rászokott, hogy elhúzza a cict másfél méterre minimum. Jajj.)
neet
neet

Neet, ne engedd, hogy elhuzzaKép

Kép
babarozsa

már 38,3 Kép (egy órája még csak 37,1 volt)
Jucus, az egész egy nagy csomó, benne sok apró golyócskával, mint a szopipárna Kép

Baba, felhívtam a védőnőt, nagyon kedves volt, de azt mondta, borogassam jeges vízzel és vegyek be algopirint a lázra
de jeges víz kizárt! utálom és rosszul is esik a hideg
már 2 paplan alatt vacogok

Neet, próbáltam fejni, potyogtak a könnyeim, de egy csepp se jött
próbáltam rátenni Istit - aki idő közben nyivákol az éheztetéstől
tiszta ideg lett, hogy nem jön semmi, és elkezdte püfölni a cicit
hát ettől meg extrán potyogtak a lónagy könnyek

hú de nem 1xű

a bába is a fejést/leszívást ajánlja
pihenek kicsit, aztán újra nekilátok
nem kívánom senkinek

a fájdalmában lassan nyüszítő, szegény-szegény votiv

votiv 8)
votiv

Votiv, azert kerdeztem, mert akkor mellgyulladas biztiKép

BELLADONNA!!!
9CH napi 3x5

nincs otthon?

Kép
babarozsa

a parodat kuld el venni, ha tudod
a Madach teren van ugyeletes gyogyszertar, ahol van homeopatias szer
vagy a Terez patika

Kép
babarozsa

Votiv!

Ez tényleg mellgyuszi,de a védőnő hülyeséget mondott,nem szabad jegesvízzel borogatni!masszír,szívás,belladona!Kérd meg apát,hogy próbálja ő masszírozni,tudom,hogy fáj de az segíthet!
Kitartás!

Jucus
20170114224602

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?