Bozza,
igen, én is szívesen otthagynám már a bölcsességfogamat a barátnőmnek, mert eléggé elegem van belőle...
Kb 20 éve gyulladt be először körülötte az íny, mivel nem képes teljesen kibújni, na akkor elkövettem azt a hibát, hogy úgy, gyulladt állapotban mentem el fogorvoshoz, aki körülvágta
Mivel be volt gyulladva, nem sikerült elérzésteleníteni, mit mondjak, nagy élmény volt... Azóta okosabb vagyok, és gyulladtan nem engedek hozzányúlni, normál állapotában már többször körülvágták, de még mindig fedett az egyik hegye, és fogmosás közben könnyű megsérteni, ettől aztán begyullad

A két gyerek között eléggé csendben volt, ezért nem intézkedtem, pedig Olival való várandósságom alatt is volt egyszer gáz még az elején...
Szóval így jár, aki nem szeret szájsebészetre járni, de hát ki szeret???!!!...
Magnéziumból napi 500mg bevitele -a rossz felszívódás miatt- csak a normál szükségletet fedezi, ennél több kell a feszülésre...
Adagot emelni csak fokozatosan szabad(2-3 naponta 500mg-mal), a határt a mellékhatásból tudod lemérni, hasmenés jelentkezik... Akkor kicsit csökkentendő, aztán lassan megint emelhető.
A ráírtakkal nem kell foglalkozni, az egyik ikres ismerősöm a terhessége végén napi 15-16 tablettáig jutott el az 500mg-osból... (a terhesség utolsó heteiben leépítik)
Nekem a dokim csütörtökön 2x500mg-ot javasolt, de újonnan figyelmeztetett, hogy lehet, hogy hasmenésem lesz, stb... Nem baj, mondtam, bárcsak lenne

de sajnos ettől sem lett, így vasárnap 3x500mg-ra emeltem.
Az, hogy milyen formában szedi az ember, teljesen mindegy (MagneB6, pezsgőtabletta, Magnerot, stb) csak a magnéziumtartalmat kell nézni.
Én költséghatékonysági szempontból a Magnesium citricit választottam, ez messze a legolcsóbb, csak receptköteles (háziorvos is felírhatja).
Köszi a rosttabletta tippet, majd beszerzem, legfeljebb összetöröm és beleteszem kefírbe, hátha használ
Ildi,
gondoltam hogy Lotti Apával maradt, cuki lehetett, ahogy így kiütötte magát, jól lefárasztja az ovi...
Hüvelyi uh-nál, ha bent van hozzátartozó, le szokták a pácienst takarni lepedővel, és akkor nem olyan ciki
Nekem amúgy a 12 hetesig végig az volt, nem valami fényes érzés, de már nem érdekelt, mert annyiszor csinálták mióta babára vártunk
Folsavat jó hogy már a Kicsi előtt szedted, de 6 hetes terhességnél már nem érdemes tovább, én 8 hetesig szedtem. Akkorra ugyanis kialakul az idegrendszer, amihez kell...
Ha már jobb a gyomrod, érdemes valami szimpatikus terhesvitamint keresni, engem lecseszett a dokim a hanyagságomért... Végülis biztos ami biztos... Azonkívül általában jó egy kis vaspótlás, amit ezek tartalmaznak, a későbbiekben legalább kevésbé lesz az ember vérszegény
De a valóságban ha az ember eléggé vitamindúsan étkezik, nem kell pótolni. Viszont ki az, aki manapság -főleg télen- így étkezik, és honnan tudja, hogy eléggé-e??
Köszi a szilvalekvár tippet, nem tudod, hol lehet finomat kapni?
Egész megkívántam, viszont drága Nagymamámtól már nem tudok kapni, Ő főzött régen ilyet, de már 92 éves és eléggé beteg
A hátsó fali lepény, (ha nem elölfekvő) szuper hír, akkor hamarabb érezhető a Babád mozgása is (nekem is ilyen

)...
A rosszullét néha még hullámozhat, de már elindultál a javulás útján, hurrá
A munka miatt nem irigyellek, én már teljesen elszoktam a koránkeléstől, főleg várandósan

, viszont a társaság miatt akár jó is lehet?...