Veronika,
Vércsoport vizsgálat a terhesgondozáson először jelentkező anyánál kötelező, ez általában az első trimeszterre esik. Később, még kétszer, a 2. és a 3. trimeszterben is ismételni kell, ez az alapeset.
A O-ás vércsoportú anyánál ezen kívül kötelező (lenne...) a férj, és az előző gyerek vércsoportvizsgálata IS, hogy kiderítsék, milyen vércsoportú lehet a Baba.
Ugyanis a O-ás vércsoportú nő vérszérumában eleve van ellenanyag az A-s és B-s antigént hordozó babával szemben (veleszületetten). Ez az ellenanyag szerencsére túl nagy ahhoz, hogy terhesség alatt átjusson a babába, így akkor nem okoznak gondot, de megszületés után súlyos sárgaság léphet fel az újszülöttnél, amikoris vércsere válik szükségessé.
A Magnézium minimális szükséglet felnőttnél 500 mg naponta.
Ez azt jelenti, hogy ha csak ennyit veszel be, akkor még nem tettél semmit a görcsök ellen, a javasolt adag Magne B6-ból a 4-6 tbl. ilyenkor, de a dokid ajánlása szerinti dózist használd. (A Magne B6 leiratában a szokásos dózis szerepel felnőttnél: 4-6 tbl. naponta.)
A Mg-ot és a Ca-ot bármikor beveheted, nem bántja a gyomrot, csak a kettő bevétele, illetve a Mg és tej, tejtermék fogyasztása között teljen el 2-3 óra.
Hasmenés ellen ha nincs fertőzésed, próbálj hasfogó ételeket enni, ilyen a kakaó, CSOKI, stb., és mellé 3x1 Normaflore-t.
Kat78,
Örülök, hogy nincs komoly ellenanyagod, akkor csak a korábbi fosi vírus csinálta ezt Neked

, nincs vele teendő. Ilyenkor nem magát a fertőzést, hanem a vérben lévő ellenanyagot vizsgálják.
Igen, több fő és mellékvércsoport van, de ezzel nem kell foglalkozni, gondot általában a főcsoportok, vagy a szerzett ellenanyag tud okozni.
A csoportok, azonban (ha nincs betegséged) változatlanok az élet során, nem függnek kortól, hormontól, valamit félreérthettél
Nagyon köszi a hangszerboltos tippet, vettem Olinak szuper furulyát és egy csodálatos hangú xilofont is, nagyon boldog tőlük
Az aszaltszilvalé is tuti tipp volt, ma is használt, pedig csak picit ittam reggel
mmc,
Lizának jobbulást kívánok, mit mondott a doki? Jobban van már?
A Mano torna jól hangzik, óriásit nevettem ahogy olvastam, hogy Liza harapdálta a bólyákat, agyonpusziltam volna ha látom
Szerintem ha többször viszed, majd megszokja, és egyre ügyesebb lesz
Köszönjük Olika névnapi gratuját, jól megünnepeltük szerdán, képzeld még egy kis csokitortát is kapott (névnapra tudom, hogy nem szokás, de) annyira örült neki
Köszi, a fogam helye már javul, szerencsére egyre kevesebb fájdalomcsillapítót szedek

,nem semmi, hogy Téged hogy megkínoztak velük
Írtad a savanyú káposztát székrekedésre, az is nagyon jó ötlet akinek bírja a pocakja, és kitűnő C-vitamin forrás! Erről jutott eszembe, ha jobban leszek, csinálok is egy káposzta levest, az is hatásos
A Spar-os sztoridat elképzeltem, gondolom emlegethették a felmenőidet, pedig Te nem tehetsz róla, hogy ilyen szűkek a pénztárak!!!
Nekem is nagy élmények voltak az elől babakocsi tolás, hátul bevásárlókocsi húzásos jelenetek
Ildi,
hősiesen dolgozol, nem csoda ha hamar fáradsz, és még rosszul vagy időnként...
Szerintem a rókázás egy kis gyomorrontás miatt lehetett, amit a rakottkáposzta és a doboz tejföl okozott, jó nehéz kaják
Aranyos képet tettél fel, tavasszal újra berendezkedhettek így
Bozza,
Köszi, már jobban vagyok
Az AFP benne van a négyestesztben amit az Istenhegyin csinálnak, bár manapság már elavultnak tartják...
Hasmenésre Neked is a Normaflore-t ajánlom, és a magnézium fokozatos emelését.
A hét elején majd teszek ide fel kelengyelistát, jó hogyha mindenki elmondja a véleményét, több szem többet lát, és mi is tanulunk belőle, akiknél már van nagyobb gyerek...
Elsőként: fontos az anyagi keret, hogy egy vagy több gyerekre terveztek (akkor érdemesebb újat venni, ha ki lesz használva), van-e rokonoktól örökölt, és szeretitek-e a használtat (olcsóbb). (Bocsi, én nem szeretem, viszont mindent eladok jó állapotban

)
Babakocsi, ez a kismamák legfontosabb kérdése

, és tényleg nagy összegű is lehet.
Nekünk Chicco trio living Completo kocsink volt Vanilla színben (világosszürke-halványsárga kombináció, nézd meg neten (sajnos tavasszal eladtam -én liba-, mert azt hittem, nem lesz kistesó, viszont jó árat kaptam érte...).
Előnyei: nekem tetszett a műanyag hátú, masszív mózes (igaz soha nem cipeltem külön), a szép és erős kivitel. Nagyon jó volt a szellőzése (főként nyárra kellett), és alig tudtuk Olit kiszoktatni belőle

Nem nagyon BKV-ztam vele, ha igen, akkor a 4-es 6-os villamosra nem gond felmenni vele (a 62-est viszont elfelejtheted). Könnyen összecsukható, de nálunk ez sem volt szempont, mert a kombi kocsinkba simán befért. A szárai összeköthetőek (jobb ami eleve egyben van, stabilabb), ezt azért szerettem, mert egy kézzel is tudtam tolni. És két szatyortartó erős kapcsa is volt, jól meg lehetett pakolni vásárlásnál!
Hátránya:
A legnagyobb, hogy a sportrész (ülőkocsi rész) használhatatlan, olyan kicsi. Legalábbis Oli válla széltében alig fért bele, kabátban egyáltalán nem. Úgyhogy vennünk kellett egy másik kocsit is, ez Hauck Malibu lett (szilva színben).
Ez könnyű, csini, mozgékony, kiváló lépcsőzéshez, és elfér benne a gyerek. Hátránya, hogy nincs szatyortartó kampó rajta, ezt utólag vettünk a Brendonban, de nem bírta a terhelést, hamar széttört, már a másodikat vettük meg. Aztán szeptember óta nem is használunk kocsit, már szépen gyalogol Olika...
Szóval mózes fél évig kell, ülőkocsi pedig kb 2-ig...
Bútor:
Nekünk a Stile Interio-ból van egy pelenkázó feltétes fiókos szekrényünk(ha már nem kell, a feltét, leszedhető), hozzá illő 140x70-es, gyermekággyá alakítható kisággyal, gyönyörű. Lehet venni gyerek gardrobe szekrényt is, nekünk elég volt a fiókos a kis cuccoknak...
Bútorvásárláshoz ajánlom az IKEA-t, pár ezerért nagyon klassz cuccok vannak, és újat kapsz! Pl rácsoságy van már 7 ezer körül is, pelenkázó-fürdető szekrények se drágák. És szupi ötleteik vannak!
Most elköszönök, mert már elfáradtam, jövőhét elején folyt. köv.
Mindenkinek jó hétvégét, sziasztok!