A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Sziasztok!

Köszönöm a hiányolást, megvagyok!KépKép

Mindenki gyerekei gyönyörűek!

Mi megvagyunk, minden rendben.
Hanna jól van, hasról hátra tud fordulni.KépKép De még nem láttam! Nappal nem produkálja, de éjszaka (és nappal ha fent alszik) minden alkalommal hanyatt találom, pedig hasra tesszük le.
Én meg egy kicsit változni akarok, már levágattam a hosszú hajamat fül alá érőre (majd megnő megint, ha akaromKép), mától meg jobban figyelek a hamira és megyek konditerembe (persze csak óvatos mozgással, lassú de biztos fogyásra utazva). Sajnos nekem nem kis párnácskáim vannak... Igyekszem a lakást is csinosítgatni, azzal is elment egy csomó időm, de megéri. Végre kezd úgy kinézni a lakás, ahogy mindig is szerettem volna.
Sajnos a kodniterem ma elmarad, mert reggel akartam menni, de Hanna épp ezen az éjszakán nem aludt rendesen, nem tudom mi baja volt. Bezzeg most durmolKép.

Unottnak vagy depisnek lenni nincs időmKép, nem hagyják a gyerekek. Napközben aludni ugye nem tudok (néha éjszaka sem hagynakKépKép), de Hanna amúgy egy álomgyerek, nálunk inkább Nátán a nehezebb esett.
Igaz én már 6 éve itthon vagyok, ezalatt az időalatt szültem 3 gyereket és beleszoktam a dologba. A háztartás és a gyerekek adnak elég elfoglaltságot. (Ha valaki kételkedne benne, ajánlom a cserét pár napra. Igaz, azt elismerem, hogy jóval kevesebb a fizikai dolgom, mint mondjuk 100 éve egy 3 gyerekes anyának, mert nem kell kézzel mosnom, most már mosogatnom is csak kevesebbet, stb., de azért marad épp elég.)

Motiot!

Szomorúan olvastam, hogy hogyan álltok a szopival. Orsi nagyon jól leírta, hogy elvileg lehetne mit tenni, de nem könnyű az egész.

Csengo!

Nem feltétlenül védett. Mi (mint sok mindent) ezt is kipróbáltuk, Nátán 3 hónaposan volt bárányhimlős, pedig akkor csak szopizott és én voltam bárányhimlős. Igaz nálunk nem pár perce találkozott bárányhimlőssel, hanem azoktól a szomszédoktól kapta, akikkel nagyon sokat összejárunk, és Beni is elkapta előtte...

Lau!

Határeset a hízása? Hát kismalacot nevelünk?KépKép Én nem. Nem szabad elfelejeteni, hogy a hízási követelmények ált. nem tisztán szoptatott babák adatait tartalmazza. A kizárólag, igény szerint szoptatott babákra jellemző, hogy az első 3 hónapban intenzív a gyarapodásuk, majd lassul.

Kata!

Mi van a pecsételgetéssel?

Andi!

A könyvekkel csak vigyázva, nagyon érdekes (szerintem időnként abszolút gyerekellenes) módszereket tudnak ajnánlani. A Kismamában egyébkétn pont az alvás a főtéma.
De az a ciki, hogy szerintem biztos tippet senki nem tud adni, minden gyereknél (és családnál) más válik be.

Judy!

KisG!Kép

És végül egy alvós Hanna:

Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Halló Lányok!
Csatlakozom Noémihez, nagyon szépek a babák.

Nálunk sajna Boti még mindig beteg. Azt hittem, hogy jól javul, erre ma reggel olyan köhögő rohamot levágott, hogy csak néztem. Ma visszük vissza kontrollra, de szerintem még messze van a gyógyulás. Legalább hatna gyorsabban az antib.
Ráadásul az én köhögésem iy olyan rossz lett a hétvégére, hogy kénytelen vagyok én is dokihoz menni, és valami gyógyszert szedni, mert éjszakánként már sem én, sem a férjem nem tudunk aludni a köhögésemtől, ami sajna egyre sűrűbben tör rám, és egyre hülyébb hangokat produkálokKép

Holnap leszünk két éves házasok. Ebben a nagy betegeskedésben nem is tudtam rá készülni, gőzöm sincs, hogyan legyen a holnapi nap. Bár azt hiszem maradok a legegyszerűbb megoldásnál, és csinálok valami fini vacsit, iszunk egy pohár fini borocskát, és jól megdögönyözzük Botondot.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

BesztiKép
Végre írtálKép Most megnyugodtam (egy darabig)Kép
Hanna nagyon szép kislány, biztos oda vannak érte a család férfi tagjai.Kép

Csirkesz!
Az AB gondolom gyilkolja a bacikat Botondban ,és ezért a köhögési rohamKép Gyógyuljatok meg mindketten gyorsan!!!
Mi el is felejtettük a házassági évfordulót Kép, október 13-án volt 4 éve, minden csak kismaszat körül forog, ez a mentségünkKép Jövőre remélem már megtudjuk normálisan ünnepelni.
A vacsi jó ötlet, tegyél gyertyát is az asztalra és romantikázzatok egy kicsitKép

Noémi
fantikbaba

Sziasztok!

Csirkesz: boldog házassági évfordulótKépKép azért egymást is dögönyözzétek megKép

Balázs is elég náthás, délután leviszem a doki bácsihoz, megnézi, hogy kaphat-e oltást. Szegénykém, mikor szopizik, akkor abba kell hagynia, mert nem kap rendesn levegőt, elkezd köhécselni, és néha olyan hangokat produkál, hogy teljesen megijedek.

Beszti: az tényleg hatalmas dolog, hogy már 6 éve otthon vagy, de azt hiszem, nem lehet elmondani azt, hogy unatkoználKép

Moszi, Kyrandia, Beszti, Bori: ezek a lányok IS gyönyörűek, azt hiszem, nem kell aggódnom, lesz elég parti Balázs számáraKépKép
Motiot: milyen kis csibészes a nézése ÁbelnekKép

Nagyon várom már a köhögés- és takonymentes napsütéses - szerintemKép - jó időt, mikor már tudunk majd talizni, de sajna, ezen a télen még tél sem volt igazán. Olyan telünk van, mint pl. Spanyolországban szokott lenni. Őrület, hogy Angliában hatalmas eső, Amerikában egyméteres hó, meg ázsiai szökőár, meg minden, teljesen megbolondult az idő. Pedig Ákos úgy készült egy kis szánkózásra, de még Dobogókőn sincs hó, hogy is lenne +10 fokban??
Na, mindegy.

Én is ettől a héttfől fogok lejárni konditerembe, mert már igencsak ciki, hogy annyit nyomok most, mint mikor szülni mentemKép

Szép napot mindenkinek!

Lau
lau

Sziasztok csajok,
remelem tetszett a kis Abel. En imadom, szinte bele vagyok szerelmesedve.

Csirkesz,
kitartas, az AB biztosan meghozza a hatasat, te pedig tenyleg menj dokihoz, nehogy egymasnak adogassatok a bacit.

Mi is szörcsögünk egy kicsit, ezert ma nem is viszem ki öt, pedig gyönyörü idö van. De nem akarom, hogy tenyleg megfazzon. Inkabb majd holnap, ha minden rendben lesz.
Mi csütörtökön megyünk a kethavi oltasra majd harom honaposan, remelem megkapja most mar. Eddig halogatta a doki Abel enzimdefektje miatt, hogy erösödjön egy kicsit meg. De most mar szerintem nincs semmi riziko igy 5,5 kg-osan.

Kepzeljetek, ejjel , ahogy ratettem cicire ( minden kaja elött megprobalom azert meg, hatha csoda törtenik ) nem lökte el, hanem ratapadt es szivta, mar ami meg kijött belöle, mert ugye nem termelödik mar sok, amikor meg üres lett cicizett rajta tovabb. En meg hagytam es majdnem sirtam, olyan jo erzes volt. De aztan felebredt es rajött, hogy nem jön semmi... na aztan kezdödött a hiszti, megint cumisüveg. De azert ez is valami.
Kepzeljetek, tegnapelött es tegnap is aludt egyhuzamban 9 orat ejszaka! Remelem megtartja ezt a jo szokasat!

Na megyek eszek valamit.
Pusszantas mindenkinek
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a bíztató szavakat. Voltunk kontrollon, az AB-t még szednie kell, de a hörgőtágítót már elhagyhatjuk. Helyette 3 napig itthon is sapkában kell lennie, és a fő feladat a gyakori orrszívás, hjogy a váladék onnan is gyors ütemben ürüljön. Plusz át kell raknunk az ágyát a szobán belül másik falra, hogy ne külső fal mellett legyen.
Én is kaptam AB-t, ugyanazt, mint Boti, csak persze felnőtt dózisban, és nem szirup formábanKép Na meg köptetőt. Még vigyorogtam is, hogy anyja+fia egyforma gyógyszereket szednek.
Sajna amióta visszajöttünk a dokitól, egyet üvölt, csak kézben nyugszik meg valamennyire. Talán front van?

MotiotKép
Nekünk pont ma mondta a doki, hogy még a lázas gyereket (38 fokig értendő) is ki lehet (sőt javasolt) vinni levegőzni, csak jól be kell takargatni, és főleg a fejüket bebugyolálni. Szóval szerintem a kis takonykórnak is jót tehet a friss levegő. Botondot mi is vittük a hétvégén két-két órára, és hihetetlenül nagyot aludt.

Megyek, mert most is sír irtóra nekikeseredveKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csirkesz,
A köhögésen - mindekettőtökén - segíthet a párologtató.A sógornőm picije iszonyatosan köhögött, az ő dokinénije ajánlotta (AB mellett), hogy próbálják ki és NAGYON bejött!

Motiot,
asszem, mi lányos anyukák kezdhetjük a féltést,
Ábel szemén látszik, hogy zsivány Kép

Lau,
azt hittem, csak én vagyok olyan ˝szerencsés˝, hogy szülés után hízok. Kép Nehezen tudom rászánni magam a tornára, elmebeteg-diétát meg szopi alatt nem akarok. Nagyon magam alatt vagyok ettől. Kép Kép
Balázs jobban van?Megkapta az oltást?

Lbori,
voltál már babamasszázs tanfolyamon?Vettem egy könyvet róla és olvastam a neten is, de van némi ellentmondás. Szeretnék majd kérdezni, ha lehet.
kyrandia

Sziasztok!

Kyrandia: igen, most kb. 8-9 kiló van rajtam, de azt mondják, hogy nem is látszik. Hát, biztos csak nem akarnak megbántaniKép Látszik!Kép

Megkapták a fiúk az oltást, doki bácsi nagyon aranyos volt, elégedett volt Balázs hízásával is, nem kell pótlás mégKép Ákos is megkapta a 6 évest, hát, lányok... úgy kiabált, mint akit nyúznának, pedig itthon már hetek óta ezt beszéljük, hogy megyünk oltásra, szurit kap, ne ijedjen meg, Balázs is megkapja. Erre, mikor meglátta az injekciós tűt, elkezdett sírni, hogy jaj, ő nem akar szurit, de hát akkor már mindegy volt, a lábát a védőnéni sikeresen lefogta, ne rugjon, és megkapta szegénykém. Azt a visítástKép Teljesen nem ismertem rá a nagyfiamra, nem szokkott így viselkedni, Balázs csak egy icipicit nyekergett, aztán már semmi baja sem volt, azóta is jókedvű.

Kyrandia: mit hallottál a babamasszázsról, megkérdezhetem? Mi is megyünk majd, de eddig csak jókat hallottam róla.

Lau
lau

Sziasztok!

Bori,
igen, mi jártunk a Vaskapu utcába babamasszázsra, nagyon sajnálom, hogy vége lett, nagyon élveztük mind a ketten. Azóta itthon kicsit elhanyagoltam a dolgot, de majd igyekszem, hogy ne szokjunk le róla, jó dolog.

Átfordítottam Benedek kiságyát a nagyágyunk mellé párhuzamosan, s levettem a rácsot az ágy felöli oldalon. A matrac vastagsága miatt kicsit magasabban van a kiságy szintje, mint a nagyé. Eredmény: Benedek 1 nap alatt tökéletesen megtanult hátról hasra fordulni, mert rájött, hogy így ki tud gurulni a nagyágyra Kép
Hétvégén kétszer is voltunk vásárolgatni Benedekkel, annyira élvezte az utazást, mászkálást, utána délután-este folyamatosan 'mondta', mi mindent látott, annyira aranyos volt. Tud mesélni a kacsáinak, kutyájának, apjának, bárkinek.
Tegnap megkaptam életem első mobilját, hiába, nekem is haladnom kell a korral, mégha télvégi depi miatt nonkommunikatív időszakomat élem is. Kamerásat kaptam, azóta azzal is nonstop Benedeket fényképezem. Fel szeretném venni egyszer, ahogy sikongat-dumál-hangját próbálgatja, csak az a baj, hogy a felvétel elején felcsippant a kamera, erre rögtön azt kezdi bámulni, s elhallgat.

Nem meséltem arról, milyen volt egy hetet a nagyszülőknél tölteni. Fantasztikus!!! Benedekről kiderült, hogy egyszerűen imád emberek között lenni. Ha meghalotta, hogy valaki van a nappaliban, azonnal kikövetelte, hogy vigyük ki. Ezt tette akkor is, amikor nagyhangú férfiemberek jöttek névnapozni-italozni, egyáltalán nem ijedt meg. Megismerkedett Csillával, a 7 héttel fiatalabb unokatestvérével. Nagyon tetszett neki a kiscsaj, folyamatosan a kezét fogta. Csilla meg le se *** őt, persze itt még nagyon számít a korkülönbség. S milyen pihentető, ha van kéznél két nagyszülő, aki hagyja magát dirigáltatni (mármint nekem pihentető, bár amikor hazajöttünk,nehéz volt a visszaállás). Benedek remekül elnavigálta a nagymamáját, hogy most merre menjen a nappaliban, most fel a lépcsőn, forduljon a fenti gyerekszoba felé, menjünk meglesni Csilla babát...
Január végén a férjem egy hétre konferenciára megy, lehet, hogy arra az időre megint lemegyünk a nagyszülőkhöz, mindenki jól érezné magát.

Ilyen volt Benedek, a kis sarkkutató, amikor indultunk vidékre:
Kép

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Sziasztok lanyok!

Ma mi is megkaptuk a 3 hos oltast.
A szurinal nem volt gond, meg sem erezte.
De miutan haza jottunk es levetkoztettem all a ball.
Nagyon faj a laba.
Pedig borogaton hideg vattaval, nincs bedagadva es nem is piros.
Laza sincs, de azert kapott kupot.
Szerintetek meddig lesz ilyen nyugos???
Meddig fog fajni a laba???

Magi
Vendég

Lau,
én csak ott akadtam el babamasszázs témában, hogy a könyvben fel van sorolva, milyen illóolajokat (1-1 csepp) kell a bázisolajhoz keverni, hogy ha konkrét céllal használjuk, pl. hasfájás, székrekedés, lazítás. Máshol pedig azt írják, hogy illóolajat 6 (!) éves korig nem szabad használni. Tanfolyamon viszont nem voltunk, azért érdekel, ott mit mondanak.

Számszakilag stimmelünk és én sem hiszem el, hogy csak én látom!Kép
kyrandia

Kyrandia,
babamasszázshoz legjobb olyan napraforgóolajat használni, amilyet a legelején írnak fel a babához, s gyógyszertárban kapható, vagy extraszűz olivaolajat. Én mandulaolajat használok, ami az egyik bázisolaj, ki akarom még próbálni az aloét is. Lehet ugyan allergiapróbát tenni illóolajokkal is, de nagyon jól megy a masszázs nélkülük is. A tanfolyamon az első kettőt ajánlották, s azt is mondta a védőnő, hogy amiket drogériákban lehet kapni babaolaj néven, szintetikus olajok, s többet ártanak a babáknak, mint amennyit használnak.

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Kormi,
a masszázs jól megy nélkülük, az tény (kicsilány imádja Kép ),de én spec. a hasfájás miatt kezdtem el, nem csak önmagáért, azért izgat ennyire. Egyébként a drogériás babaolaj-dolog igaz, amikor én nem tudtam gyógyszertárit venni, sajnos azt vettem és hát szörnyű, milyen lett a bőre! Kép Azóta - igaz a támadónő által ajánlott krém még rontott rajta - már rendbejött, de tanultam belőle.
kyrandia

SziasztokKép

Csirkesz
Jobbulást kívánunk mindkettőtöknekKép Tényleg szedd be a gyógyit, nehogy oda-vissza fertőzzétek egymást.Párod megúszta?

Macs
Gratula a vizsgához, nagyon ügyi vagyKép

Kyrandia
TámadónőKépKép

Babák gyönyörűségesekKép

Masszázs: én is szoktam anno Gergőt is és most Gellértet is a szakirodalom alapján masszírkázni, gyógyszertáris olajjal. Nagyon szeretik a babák.

Amúgy jól vagyunk, én kicsit tejparáztam, mivel Gellértke sokszor ébred éjjel és hát nem is döntöget hízási rekordokat, ebben a hónapban kb 600 g lesz a hízás, így most közelítünk a hat kilóhoz, de még alulról. Most szedem az urticát, meg előkotortam azt az utálatos fejőt is, nem mintha lenne rá sok időm. Igazából kaki-pisi van elég, de estére én töküresnek érzem a cickókat. Nektek mindig elég este a tej?
Viszont csudaédes pofa, nagyokat vigyorog, sikongat, kacag, gyönyörűen kinyomja már magát hasról, ma majdnem át is fordult hasról a pelenkázón.

na megyek pihizni, igazából nálam a fáradtság a nagy ellensége a tejnek, csakhát Gergő mellett nem mindig tudok pihizni.

puszka
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Juti,
a szoptatás topicban pont az esti mennyiségeken búslakodunk. Sajna az én lányom nem olvassa a szakirodalmat, úgyhogy a kereslet-kínálat elvről mit sem tud. A cicijeim szintúgy. Kép
Támadónő: ez a legenyhébb, ami eszembe jut róla, a dokinénink se kutya. Kép De a szopi-topicban már kikeseregtem magamat, túlvagyunk rajta. Kép
kyrandia

Sziasztok!
Itt vagyok!Minden rendben csak felsokasodtak az események.Költöznünk kell mert kinőttük a lakásunkat.Építkezni akartunk de hiába van pénzünk nem elég semmire.Már betöltötte apa a bűvös 30-at.
A pici lányom megőrült.Egész nap minden rendben.De este csak addig alszik amíg cicit érez a szájában.Ha kiveszem a szájából már fel is ébred és üvölt mint akit ölnek.
Tegnap adtam Adriennek reszelt almát.Hat napig nem kakált és az utóbbi két napban már nyűgös volt.Csak ízlelgette de megette.Azt mondta a dokinéni,hogy mindenre szüksége van és ezért nincs salakanyag.(kaki)Pisispelus van bőven.Remélem az almapép segít.
Kellemes napot mindenkinek.
gnékriszti

Sziasztok!
Végre Pipike nem kelt fel, csak kétszer, de most meg a hülye szipus gyerek (asszem, írtam már róla) ordítozott az utcán hajnali 3-tól. Megrongálta a szelektív hulladékgyűjtőt, egy autót és letépett egy lámpát a lépcsőházban. Kihívtuk a rendőrséget is, nem ismeretlen előttük ez a hülyegyerek, de állítólag nem lehet vele mit tenni. Viszont én beelegeltem, levelet írok az önkormányzat jegyzőjének.

Ma van a férjecském szülinapja, sütnöm kellene egy tortát neki, de szinte egész nap itthon lesz, nem lenne meglepi...

És képzeljétek, lehet, hogy lesz egy 3.gyerekem!!! Nem, nem vagyok terhes. A párom 1.házasságából született kislányáról van szó. Hosszú történet, lényeg, hogy nagyon rossz helyen van az anyjánál. Nem ez álmaim netovábbja, de kötelességem elfogadni, ha majd így alakul...

Nagyon fáj a fejem...
Megyek is lepihenni.

Üdv,
Andi
Vendég

Kedves Mindenki!

Bekrepált az otthoni gépem , internet kapcsolattal együtt, ezért nem vagyok, már olvasó üzemmódban semKép
Visszaolvasni most nincs időmKép
Viszont Babs, mivel elég közel laksz hozzám, esetleg összehozhatnánk egy közös babasétáltatást. Megadom a számom, mert a fenti okok miatt itt nem tudjuk leszervezni:
0620-4428193
üzenj, vagy hívj.

Üdv mindenkinek:

Eszter
koczkapaczi

AndiKép
Őszinte részvétem amiatt a debil kölyök miatt Kép Gondolod, hogy az önkormányzat majd tud valamit tenni vele??? Nagyon az a gyanúm, hogy egy kis büntetésen túl semmit (de azt is csak a rongálásért, az, hogy Benneteket, szomszédokat az őrületbe kerget, szerintem csak vállvonogatás lenne).

Beszti és a Többiek, akik drukkolnak nekemKép
Most ahogy ígértem, folyamatosan szedem az Ergamot, napok óta sehol semmi, de nem hagyom abba, remélem, hogy miután elfogy sem fogok vérezni. Viszont a Kismama januári számában pont van egy cikk, ami a szoptatás alatti gyógyszerszedésről szól, na mintha nekem írták volna: szó van benne a méhösszehúzókról, amit ált. automatikusan adnak szülés után. Azt írják, hogy egy-két adag nem jelent semmit, de ha valaki huzamosabb ideig szedi (napokig, hetekig), akkor valóban apaszthatja a tejetKép Én meg már a 2. hete csepegtetem. És akkor így ne parázzak !

Kata

Kép

Kép
anyamanya

AndiKép
VandálgyerekKép
Gondolom, hogy nem könnyű elfogadni egy nem-saját gyereket, de nem ő tehet arról, ha az anyja nem gondozza megfelelően, és abban biztos vagyok, hogy minden szeretetet visszaadnak a gyerkőcök, amit csak kapnak. Gondolj csak bele, egyik napról a másikra nagycsaládosokká léptek előKép

JudyKép
Milyen ügyi kis Ga majdnem forgással!Kép
A cickóimat én is üresnek érzem estére, de bevallom, hogy nappal sem olyan érzés már, mint régen. Egyáltalán nem feszülnek, nem extra a méretük, de Botinak egyre inkább elég az egyikből ennie, és jóllakik, ráadasul lassan kezd beállni a napi 5x-i étkezés (az éjszaki/hajnali kajcit nem számolvaKép). Mindig eszembe jut a Szoptatás c. könyv egyik ábrája, miszerint a szoptatás a fejben dől el, így mindig úgy állok hozzá, hogy akarom, és tudom is szoptatni. Nekem ez eddig bevált. Nem mondom, lehet, hogy akkor is lenne tejem, ha nem erre gondolnék, de jó, hogy van egy kapaszkodómKépKép

Gné KrisztiKép
Jó hogy jöttélKép Az alma nem pont székletfogó hatású? Nem tudom ám, mert szerencsére nekem még nem kell adnom semmit Botinak, de rémlik, mintha ezt hallottam volna róla.
A lakásvásárlási/építési hiteleken éppen pont tegnap szörnyülködtünk a férjemmel. Amit adnak, abból tényleg nem lehet előre mozdulni. Nem tudom, hogy aki kitalálta ezt a limitet, vett-e már valaha új lakást 15 mFt-ért????? Nem hiszem, hogy a fiatalok palotákba akarnának költözni, de egy városi lakás ára jóval több ennélKép

KyrandiaKép
Én is mandula olajat használok, ha megmasszom BotitKép Szerintem a lényeg, hogy kizárólag természetes összetevőket tartalmazzon, semmi parfüm, semmi adalék.

MagiKép
KitartásKép Nincs arra konkrét táblázat, hogy kinek mennyi ideig fáj a lábikója az oltást követőenKép lehet, hogy mára semmi baja nem lesz, de lehet, hogy egy hétig is érzékeny lesz a nyomásra. Ne haragudj megamiért ezt írom, de most, hogy Boti egy csomó gyógyszert szed, az lett a véleményem, hogy csak akkor kapjon bármiféle gyógyszert egy gyerek, ha tényleg baja van. Értem én most ezalatt a lázcsillapítót akkor, amikor nincs láza. Gondolj csak bele, Te bevennéd, ha nincs lázad?
Boti sem kapott, amikor az oltást kapta, mert nem volt láza, csak egy minimális hőemelkedése. Az a helyzet szerintem, hogy az immunrendszerüknek is meg kell edződni, amit úgy tudunk segíteni mi szülők, ha hagyjuk egy kicsit küzdeni a babák szervezetét egy bizonyos határig.
Persze ezt most nem kritikának szántam, és nem mondom, hogy én soha nem tennék ilyet. Szóval ne haragudj, ha okoskodó, vagy esetleg bántó voltamKép

KormiKép
Gratula a kis "ágyváltó" BenedekhezKép

BoriKép
Szép a leányzódKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Eszter Kép, Ábel Kép, Hanna Kép, Benedek Kép
Ti is bele tartoztok ám a szép babák topik lakóiban, de rendesen Kép Kép Mondjátok meg anyuitoknak, hogy gratula hozzátok.

Tényleg jó lenne az a randi, de MaccsKép felvetése alapján, bármennyire is ki vagyunk esetleg éhezve kismamás társaságra, az ilyen nagy létszámú randit, lehet, hogy a bacis időszak végére kellene inkább tenni (vagy van egyáltalán olyan hogy bacis időszak vége? Kép Nem?

Lányok, lehet, hogy megdorgáltok a következő kérdésemért, de muszáj valahol leírnom. A családomtól nem merem megkérdezni, mert igazán még magamtól sem merem megkérdezni, de annyira nyomja a szívemet valami.
Szóval, ugye pici fiam megszületett augusztus 18-án. Gyönyörű, egészséges, számunkra a legcsodálatosabb és a maga korához képest legokosabb lény, amit e földkerekség a hátán hordott valaha is. Imádtuk, csodáltuk és boldogok voltunk, aztán lassan egy hónappal ezelőtt egy számunkra rutin kontrolnak vélt vizsgálaton, megállapították, hogy izomtónus zavara van a szülés körüli problémák (oxigénhiány) miatt. A sztorit ismeritek: fűhöz-fához kapkodás, végül Dévény torna+Pető meg minden amit akartok. Szépen javul és a dévényes gyógytornász szerint teljesen oké lesz 1-2 hónapon belül. DE! Itt jön az én aggodalmam. Ugye ezt sem sejtettük, hogy mozgás gondjai lettek, és most meg állandóan az jár a fejemben, hogy mi van, ha pár hónap múlva meg az derül ki, hogy az agyának más része is sérült és ne adj isten, szellemi fogyatékos lesz. Tudom, szörnyű ez és nem szabadna ilyenekre gondolnom és a mostani kis reakciói, viselkedése meg minden, az nem utal erre és nem is jár ezen a fejem minden pillanatban és nem úgy kezelem, mintha tényleg sérült lenne, de olyan jó lenne azt tudni, hogy azt már pár hónaposan is látnák, ha ilyen gond lenne. De sajnos szerintem nem látják.
Szóval, szerintetek, mikor derülhet ki az ilyen dolog, vagy mit csináljak hogy megnyugodjak?
Ne haragudjatok ezért a hozzászólásért, nem azt várom, hogy nyugtassatok úgysem lesz semmi baj meg ilyenek, csak muszáj volt kiírni magamból egy picit.
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Azért egy fürdős képet nyomok nektek itt a nagy lelkizés végére.
Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Csirkesz!

Nem haragszom.
Nekem most volt beteg a gyerek vegre meggyogyult, mar nem akarom hogy egy kics hoemelkedese is legyen mostanaban. Igy maradt a kup.
Szepen aludt tole, igy legalabb nem fajt a laba es nem sirt.
De ma reggel meg mindig nagyon fajneki, mert ha barmi hozza er nagyon sir. Kép
Igy meg ma borogatom.

Andi
Vandalgyerek Kép
Nem tudom, hogy mekkora lehet testileg, de ha nem tul nagy, akkor a ferjemmel lemennenk es jol elkalapalnank, hogy tobbet eszebe se jusson a kornyeken bar mit csinalni.
Nekunk a kocsi motorhaztetejebe karcolta bele egy hajlektalan koveg a HULYE feliratot, de olyan nagy volt az iras, hogy a hulye-bol az e mar ala fert csak ki.
Meg meg is horpadt. Igy cserelni kellett.
Mikor meglattuk megint, volt nemulass.
Azota nincs a kornyeken. Sajnos a magyar jog nem nagyon vedi a magantulajdont.ű
Igaz nem vagyok az onbiraskodas hive, de van olyan mikor mar nem lehet mit tenni. Kép

Magi
Vendég

Nikk Kép
Majd elfelejtettem. A fürdető, amit az ekcémára kaptatok nem La Roche véletlenül? Csak azért, mert van egy barátnőm, akinek most 1,5 éves a kisfia és neki is pár hónaposan kiderült, hogy ekcémás. Szerencséjükre bekerültek valami kísérleti csoportba, ahol abszolút tünetmentessé vált a gyerkőc és elvileg élete végéig ez talán meg is marad nála. babaúszásra is jártak és még járnak is. Sajnos nem tudom melyik vállfaja pontosan az ekcémának, ami neki van, de azt tudom, hogy a fent nevezett krémet/fürdetőt stb. használják és méreg drága, de szuper jó.
Én is ilyet kaptam a bőrgyógyásztól, mert van a homlokomon egy májfolt, ami a terhesség alatt jött ki. még nem kenem vele, de ha napsütésre megyek, azt mondta mindenképp.

Csajok Kép
Március elején megyünk síelni. Egy ismerős mondta, hogy babának napvédő krémet és napszemüveget mindenképp vigyünk, mert az ő gyereke kötőhártyagyulladást kapott a fénytől. szerintetek hol lehet kapni ilyen pici napszemüt (nem a búcsús gagyi, hanem olyan ami tényleg véd is). köszi

Edit
Kép

Kép
reditke

Csirkesz
Köszi a biztatást, eddig én is úgy gondoltam, hogy már pedig most sikerülni fog a szopi, csak egy kicsit most elbizonytalanodtam. De minden nap ajándékKép Remélem kihúzzuk a hat hónapot.
Kúptéma: én is be fogom most adni automatikusan. A kéthónaposnál nem adtam és iszonyúan sírt estére, pedig az másokat meg sem viselt.
gyógyulgattok?

Reditke
Megértem, hogy aggódzs, ez természetes is. Te vagy az anyukája, Te ismered őt a legjobban. Szerintem figyeld őt, vannak bizonyos dolgok, amiket x idősen tudniuk kell, ha ezeket csinálja, nincs gond szerintem, de ha mégis kétségeid vannak, szerintem egy fejlődésneurológus megnyugtatna. vagy már jártatok ilyennél? Biztos minden rendben leszKép

Ekcéma: Gergőtnél 4 hónaposan jött ki, ezért őt nem vittük úszásra. Mi egy E-betüs fürdetőt haználtunk, az is méregdrága volt, de nálunk az én általam fogyasztott tehéntej volt a ludas, átment a tejbe. Ahogy elhagytam javult a helyzet. Még most is száraz néha a bőre, szóval kenem ezerrel, de pl a tejivásból nem lett problémája.

puszka
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

EditKép
Mi is megyünk síelni, de csak krémet viszünk maximum, de szemcsit nem. Fölötte lesz a babakocsi fejvédője, vagy nappal ellentétes irányba fordítjuk. neki most nem az a lényeg, hogy szuperbarnán hozzuk haza. A hangsúly a friss levegőn lesz.
A fejlődés miatt pedig ne izgulj. Judynak igaza van, figyeld őt nagyon, és néha kritikus szemmel! Ne felejtsd, hogy a mozgás is a szellemi fejlődés része!! Ha nyúl a tárgyakért, beszélget, akkor ott tart, ahol a többiekKép

JudyKép
Nem tudom, hogy beszélhetek-e gyógyulásról. Jelen pillanatban mindenki tiszta takonyKép Plusz én még ezerrel köhögök is.
ha itthon lesz férjemuram telcsije, majd felhívlak, mert a ramaty állapotunkra tekintettel szerintem sztornózni kellene a hétvégi találkát. Nem szeretnénk megfertőzni a családodat, mert ez egy bazi rossz állapotKép

Csajok!
Lehetnek szülés után inkontinencia zavarok?? Mármint ami most jön elő. Szülés óta most vettem először igénybe a hasamat ( a sok köhögéstől már hasizomlázam van), és úgy tűnik, ezzel párhuzamosan sajna a gátizmom sem a régi már. Ha egy hevesebb köhögés elkap, akkor bizony becsurran pár csepp pisi a bugyiba, hiába próbálom megakadályozni.
Pár napja már tornáztatom a gátamat, de nem tudom, hogy ez majd segít-e. Nektek volt már ilyen? Vagy tudtok valami tuti gyógymódot?

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Judy Kép, Csirkesz Kép
köszi. A mostani állapottal nincs is bajom, hiszen egyfolytában dumál, forog, nyúl a tárgyakért sőt valamiféle kúszásfélét is elkezdett produkálni. Igazából, tudom, hogy akkor kell átmenni a hídon, ha odaérünk, de mégis inkább a jövőtől parázok. Csütörtökön megyünk a Söpfibe kontrollra, majd ott rákérdezek a gyerekorvosnál is.

Inkontinencia Kép szerencsére nem vagyok jártas a témában, de az intimtorna tuti segíthet. Csináld rendszeresen, napjában sokszor (izomlázad nem lesz Kép )

Napszemü Kép
igaz, hogy az ismerős gyerek 2,5 éves volt, így olyan hülye vagyok, hogy nem is gondoltam bele, amiket írtál, hogyan védhetjük a szemét. Hisz ő nem fog rohangálni.

Edit
Kép

Kép
reditke

Lanyok!

Mi is megyunk sielni, de mi februar 26-an.
Mi is csak kremet viszunk.
Szemuvegre nem fondoltam.
De majd akkor a papajet megkapja.
Az eleg erosnek tunik, nem lehet eltorni es nem is tul nagy es nem gagyi.
Ha alszik majd az arcara teszem.
Ha meg fent van, felhajtom majd a kocsi napellenzojet. Kép Kép Kép

Magi
Vendég

Megneztem!

Papa szemuvegenek egyik lencseje befedi a fel fejet. Kép Kép Kép Kép

Magi
Vendég

Motiot! Csuda edes a kis Abel!

Kata! Drukolok, hogy minden rendben legyen.

Reditke! Az hogy ertelmi fogyatekos azt ki lehet deriteni most is. Ha valami durva betegsege miatt aggodsz, akkor probald ki az alabbi dolgokat:
-vidd a tukorhoz, es nezze magat (a szobaban legyen felkapcsolva a villany)
-kapcsolj be egy haztartasi gepet
-nezd meg hogy ugy koveti e a targyakat hogy a fejet hajtja odebb, nem a szemet.
Ha az elso ketto esetben sikitva sir mig el nem viszed a tukortol vagy ki nem kapcsolod a gepet, akkor lehet hogy serult. (a fenyeket tukrozodve nem birjak a beteg csecsemok). Ha a haztartasi gepektol sikitva sir, akkor is. (Persze ettol meg lehet epilepszias is es a beteg babak minden esetben orditanak, nemcsak neha.Pl. ha porszivozol akkor sikit e kozben.) Ha a harmadik all akkor is lehet baj. De ha ezeket rendben talalod, akkor nyugodj meg semmi baja!!! Akkor az agya rendesen fejlodik. Szerintem ez az oxihiany olyan mar mint a dyslexia, mindenkire rafogjak.
Szoval en azt mondom felejtsd el!!!
Biztos hogy nem lesz szellemileg visszamaradott!
(persze nem vagyok orvos es az elozo dolgokat pszichologiabol tanultuk...)

A fiam mostanaban olyan mint egy hetes koraban. 2-3-orankent szopizik (ejjel is) Minden szopi kozott alszik, de este uvolt. Nem eszik sokat, csak lassan cicizget es mar kb fele akkora a cicim, mint volt.
Hason meg mindig nem marad meg. Azert szoktatgatjuk. Ma pl. 3szor leraktam hasra es mind3x azonnal hatra fordult. Ugyhogy nem lehet veletlen, legalabb tudjuk, hogy ha meglenne hason, akkor mar tudna forogniKép

csengo
Vendég

Sziasztok csajok!

Tegnap voltunk 4 hós csípő-ellenőrzésen. Minden rendben találtatott ismét. Kóútvölgyiseknek mondom, hogy itt már nem volt tumultus egyáltalán. Bár eléggé megcsappantunk. Mi lehet Gabiékkal? Timcsusz is csak ritkán jár errefelé.

Amilyen nehezen ment Lilinek a kaksi, az útóbbi másfél hétben nagyon belehúzott, most szopinkként 2-3-szor is jó hígat fosizik. Egy párszor volt 37 fokos hőemelkedése is. Nem tudom eldönteni, hogy vajon beszedett valmi backót, vagy ez a fogzás következménye. Addig amíg nem megy feljebb a láza, egyenlőre a fogacslkára fogom. Persze jóval nyűgibb is, szopizni is gyakrabban kér megint. Nehéz így tanulni, pedig szombaton jön a nagyhalál ... Kép
Nekem teljesen felborult a "napirendem" VAsárnap délután nem voltam képes talpon maradni, olyan álmos voltam, épp csak megszoptattam a babust, aztán apa putyulgatta én meg aludtam, tegnap meg este 11-1/4 4ig aludtam, és azóta ébren vagyok.. Remélem hamar visszarázódok a normális kerékvágásba a vizsgaidőszak után.

Kyrandia! Kép Úgy látom jó helyre csatlakoztál, belefértek a szépbabás topikba bőven Ti is! Kép
Bori, Moszi, Motiot, Beszti, Kormi! Kép Nem is tudom, hogy lehetne még tovább dícsérni a szépségüket! Kép

Noémi, Nikk, hogy állnak a vizsgák?
Magi! próbáld meg a jeges borogatást: megvizezed a negyedbehajtott textilpelus kb 15 centijét, 1-2 jégkockát csavarsz bele, úgy, hogy többször ráhajtod a nedves pelusrészt, ne legyen túl hideg, és rákötöd alábára. Így állandóan hűvös és nedves marad a kötés Kép

Csirkesz! Betegség Kép Hát ezt jól elkaptátok.. Lehet hogy butaság, de a bioptron lámpát vagy az infrázást nem próbáltátok? Állítólag jó nagyon. Mi infrázni szoktunk, persze csak módjával... kúpügy: Ellenvéleményem van: ha megfájdul a fejed, akkor azért már az elején beveszed, nem várod, meg amíg majd széthasad nem? A természetes ellenállóképesség fejlesztése jó dolog, de egy természetes megbetegedésnél. Az oltás viszont egy erőszakos támadás a kis törpék ellen. Ilyenkor szerintem jobb ha az ember meglőzi a bajt, és időben ad neki egy kúpot. Éjszakára meg különösen fontos, mert akkor nem figyeled folyamatosan, és ha felszökik véletlen tartósan magasra a lázuk, az ilyen pici babáknál még súlyos következményekkel járhat. Persze, ismételten hangsúlyozom, amit mindig is szoktam, hogy nem vagyok gyerekorvos, ez csak egy laikus véleménye. Kép

Kriszti! Kép Pont ma akartam írni, hogy milyen rég nem voltál, mert eszembe jutott nagyobbik lánykád, és az Ágota nap! Kép Puszi neki tőlünk! Kép

Andi! Aki 2-t tud nevelni, annak egy harmadik meg sem kottyan. /Bár beszti lehet hogy ezzel nem értene egyet! Kép/ Biztos megoldjátok, fő, hogy szeressétek egymást és egy nagy szerető harmónikus családban minden hamar elrendeződik! Kép
Vandálgyerek: hát lehet hogy a verés tényleg kijárna neki.. Kép

Edit! Próbálj meg ne aggódni. Szerintem figyeld, ahogy a többiek is írták, és ha nagyon szorongasz vidd el szakorvoshoz. Különben szerintem a szellemi fogyatékosság látszik a babák szemében, és sajnos láttam már fogyatékos kisbabát, és valahogy nem "csillog az értelem" úgy a szemében. Azt nagyon lehet látni. Legalábbis nekem elég szembetűnő volt. Ez az izomtónus dolog is lehet hogy csak egy újabb divat, ahogy már valaki írta is itt a topicon. Minket 1 hónaposan akart gyógytornászhoz küldeni a doki, merthogy jobbra fixál a gyerek (naná, mert jobboldalon van hely a vizsgáló mellett a rendelőben az anyukának..). De nem mentem el, mert nem tartottam megalapozottnak, azóta sincs semmi gond a babával. (Kopp,kopp, kopp, hála istennek)

Na, megint jó kis litániát írtam.. Kép
Legyetek jók!
Pusz:
Macs

Küldök én is 2 képet:

Ezt a mozgáskoordinációt figyuzzátok! Kép
Kép

Gyere Chacon, én már lemérlegeltem! Kép
Kép
maccs

Sziasztok!
MacsKép Jó ez a boxolós mérleges képKépJó kis duci a combja Lilinek.
Még 2 vizsga hátravan, ki vagyok agyilag,Heléna meg 2 óránként kelt esteKép Tegnap alig akart elaludni.Remélem ez csak átmeneti alvászavar lesz.
Tavasszal jobb lenne a babás tali, akkorra már kicsit nagyobbak lesznek a babók is, talán baci is kevesebb lesz.
Sajnos csak ennyi időm van írni, majd bepótolom.
Puszi
Noémi

Kép
fantikbaba

Maccs Kép
Nagyon komoly a kis boxos csajszi Kép Kép
Van már fogacska?

Izomtónus - divat, hát bárcsak igazad lenne. Mindenesetre mióta járunk gyógytornára, azóta már nem tartja állandóan ökölben a kezét (nem ugrik vissza ha kinyitom az ujjacskáit), ki tudom nyújtani magastartásban a karjait, (eddig eléggé hajlított volt könyökben) meg ilyenek. Szóval ártani tuti nem árt.
Értelem a szemében? Hát én úgy látom nagyon csillog neki, nagyon figyel mindenre, rettentő huncut, mindent lereagál. De most találkozom a héten egy csomó kisbabás mamával, majd megkérdezem tőlük is, ők nem elfogultak.

Csengő Kép
Köszönöm a mintafeladatokat.
Imádja a tükröt, olyannyira, hogy ha nagyon hiszti van, akkor beviszem a fürdőbe, felkapcsolom az összes villanyt, és akkor ámul és bámul, mert minden csillog-villog és sikongat a babának örömében a tükörben.
Ha porszívózom szintén megnyugszik.
Mozog a fejével a tárgyak után. Úgyhogy ez a három oké Kép
Kezdek teljesen bekattanni, azt hiszem ki kellene mozdulnom, mert ma csináltam vele egy autista tesztet is. Rajzolsz egy sematikus mosolygó fejet egy papírra egy másikra pedig összevissza krikszkrakszot. Mindkettőt elé teszed. Az oké babák, a mosolygós arcát választják. Bálint is ezt tette, 5x is kipróbáltam.
Na nem magyarázom bele a gyerekbe a bajt.

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!!

Csirkesz: nekem rögtön a szülés után jelentkezett, lehet, hogy emlékszel is rá, mikor panaszkodtam még a kórházbanKép Akkor én rögtön elkezdtem tornáztatni a gátat, hát, mit mondjak, eléggé fájt még a második napon, utána már semmi baj nem volt. Azóta is szoktam alkalmazni, és múlóban ez a problémám, remélem, nálad is működni fog a dolog. Ha mégsem használ, akkor ki lehet próbálni az intimtorna "tanfolyamot", állítólag nagyon hatásos.
Lakás: mi is szeretnénk kikerülni a panelből, de erre csak úgy lesz módunk, ha a hétvégi telket, anyukám lakását meg a mienket is eladjuk, akkor talán tudunk venni egy nagyobb házat, ahova összeköltözhetnénk anyuval, mert lassan 70 éves, és ő sem lesz már fiatal. De hogy ezt hogy tudjuk megvalósítani, főleg, hogy mikor, ez a következő 3-4 évben eldőlKép

Kormi: nagyon édes Benedek!!Kép Kigurulás a nagyágyraKép Aranyos lehet nagyonKép Hiába, nem butuskák a gyerekek, csak még kicsikKép

Magi: tegnap mi is megkaptuk az oltást, és szerencsére nem fáj a lába, legalábbis biztos sírdogálna, ha fájna neki. Éjjel viszont adtam neki egy kúpot, mert elaludt negyed 9-kor, aludt fél 1-ig, na onnantól kezdve 1-1,5 óránként felébredt. Kb. 2 körül éreztem is már, hogy nagyon meleg a buksija, adtam neki kúpot, amit mosolyogva tűrt, reggelre le is ment. A lába nem érzékeny, viszont Ákos eléggé sántikál ma. Tegnap ő is megkapta a 6 évest és sokkal rosszabbul tűrte, mint Balázs. Csodálkoztam is rajta, hiszen eddig egyik oltásánál sem sírt, még a 3 évesnél sem, most meg mintha nyúznák, valószínű, be is feszítette a lábát.Kép Mindegy, legalább nem lázasodott be eddig.

Edit: előttem már szinte minden leírtak a lányok. Nem mondom azt, hogy nyugodj meg, semmi baj, mert valószínű, én is feszült lennék amiatt, hogy minden rendben legyen a babámmal. A képeken nagyon is élénk, érdeklődő babának tűnik, szerintem sincs semmi probléma vele, dévényezésen azért csak feltűnne valakinek, ha gond lenne, nem?

Maccs, Fantik: hát, nem tudom, mit mondjak!! Micsoda vonalak, micsoda formák!!KépKép Nagyon szépek a lányok, már nagyon várom a talit, hogy összeeresszük a babákatKép
Maccs: látom, még mindig éheztetedKépKép

Tegnap az oltásnál rákérdeztem a hízására, és doki bácsi meg volt velünk elégedveKép Szóval, nem kell hozzátápi még, igaz, hogy kilóra a minimálisat produkáljuk, de már 65 centisek vagyunkKép
Holnap megyek tornázni, juhéééjKépKép

Szép napot!

Lau
lau

Sziasztok LányokKép

Mindenkinek BUÉK!

A babák mesésen szépekKép

MacsKép
Gratula a sikeres vizsgákhozKép Tök jó, hogy Lilinek most nincs gondja a kakivalKép

CsirkeszKép,

Sajnálom, hogy betegek vagytok. Jó soká tart márKép
Sajnos normárlis az inkontinencia. Nekem is van. Intim tornára küldött a dokim, de sajnos nem tudok elmenni, mert másfél órára van innen. De az is segít valamit, ha otthon tornázol. Sajnos én már akkor is pötyögtetek, ha letérdelekKép

EditKép,

Okosabbat nem tudok írni, mint a lányok, de ne aggódj! Én ránézésre érzem, hogy minden rendben van a babáddal. Olyan kis okos tekintete vanKép

LauKép,

Rajtam 10 kg felesleg van. Rajtam nagyon látszik, mert 158 cm-es vagyok. Épp tegnap próbálgattam a régi nadrágjaimat. 3 felpróbálása után feladtamKép

KataKép,

Sajnálom a vérezgetést. Én is drukkolok, hogy kórház nélkül megoldódjanak a problémák.

Moncsi
minike

Sziasztok!

Még nem olvastam vissza, csak néhány sor először.
Dávidnak is már csak a D és a K vitamint kell kapnia, mert egyre jobb a vérképe. Végre nem kell vasat kapnia (meg folsavat sem), amit úgy utált; 3 hónapig kellett adnom neki.
Ma voltunk csípővizsgálaton, a csípője is rendben van. Picit kötött, úgyhogy torna, dévényezés, de amúgy minden oké.
Eddig háromszor voltunk dévényezni, látványos a javulás, egyre szebben emeli, tartja a fejét, már nem sír hason, sőt időnként még vigyorog is.
Viszont újabb aggódnivaló: halk zörej a szíve fölött. Azt mondják a gyerekorvosok meg a védőnő, hogy ez rendszerint ártalmatlan, sokszor kinövik, magától elmúlik, nem kell semmit csinálni vele, de azért két hét múlva megnézi kardiológus. Már csak hogy azért ne legyünk tök nyugodtak néhány napig sem.
Most visszaolvasok, amíg Dávid alszik.

Puszi mindenkinek, Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Gratula minden szép babához!

Maccs! Lili hatalmas lett! Hány kg, cm?

Edit! Én tökéletesen megértelek!!!! Ezek szerint nem olvastad a néhány héttel ezelőtti aggodalmaimat. Ugyenezekről írtam én is, pontosan a miatt aggódtam, ami miatt te. Oxigénhiány - nagyon ijesztő kifejezés. Aztán azóta nagyon utánanéztem ennek az egésznek. (Tudod, Dávidnál nyaki hypotonia és apró tónuseloszlási zavarok vannak. Dévényezünk, és látványos a javulás.)
A Nők Lapja Cafén van egy hypotonia - Dévény Anna című topik, ahol nagxon hasznos infókat tudnak adni a lányok - egyedül csak azért óvnálak attól a topiktól, mert nem tudom, nem ott szedte-e össze decemberben a számítógépünk a vírust. (Nem biztos, de gyanús.)
Ezen a topikon állítják az anyukák, hogy mindegyiküknek azt mondta a neurológus - szemben azzal, amit a dévényesek állítanak -, hogy nemcsak oxigénhiány okozhatja a tónuseloszlási zavart! Egy csomó minden más is, fertőzés stb. Erről van egy táblázatuk, hogy kinél mi okozta, amit a Jossika nevű mama kezel, és biztos szívesen átküldi neked, ha írsz neki. Arról is rengeteg szó esik, hogy kinél milyen a javulás, meg minden. Ők már nagoyn képben vannak ezzel az egész témával.
Amikor én emiatt aggódtam, írtam Dévény Annának is mailt. Azt válaszolta (egyetértésben a gyerekorvosokkal, akiket szintén megkérdeztem), hogy ilyen mértékű oxigénhiány, ami a tónuseloszlási zavart okozza, nem okoz szellemi fejlődésbeli lemaradást! Mert az oxigénhiány először a mozgásfejlődést érinti, és csak a súlyosabb oxigénhiány okozna egyéb problémákat is. De Bálintnál és Dávidnál még a tónuseloszlási zavar sem vészes, hála Istennek!
Szóval rendszerint nem jár együtt a tónuseloszlási zavarral szellemi fejlődésbeli probléma, a rengeteg nlc-s anyuka közül sem tudott egyikük sem olyat mondani, akinél a mozgásfejlődésbeli problémán túl egyéb is előfordult volna.
Én is nagyon-nagyon aggódtam, de megnyugtattak. Dévény Anna, a gyerekorvosok, a védőnő, a tónuseloszlási zavarral rendelkező babák anyukái, mind egybehangzóan ugyanazt állítják. Nem tudom, Bálintot látta-e neurológus, de gondolom, igen. Ha mégsem, keressetek fel egyet, és ő is meg fog nyugtatni téged.
Remélem, valamicskét segítettem.

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Liv Kép
Köszönöm, sokat segítettél.
Amikor Dévény Anna megvizsgálta a picit, volt ott egy nőci, ha jól emlékszem neurológus és 2 tanuló lány is. Ők nézegették, mozgatták stb. és azt mondták, hogy az értelme rendben van, szépen, élénken reagál mindenre.
Nade egy aggódos anyának...tudod, hogy van!
Tudsz nekem neurológus nevet/címet adni? Az a legbiztosabb és akkor lenyugszom.
Mailre is jöhet, ha ide nem akarod.
nagyon köszi

Edit
Kép

Kép
reditke

Lau Kép Moncsi Kép
nektek is köszönöm.

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!
Apa szülinapja alkalmából Pipike kiöltözött...

Kép
Vendég

Andi Kép
Csinos Kép Apának boldogot!

Liv Kép
Látod milyen buta, önző vagyok? Annyira belesüppedtem az önsajnálatba, hogy Dávid szívzörejére meg nem is reagáltam. Egyik barátunk kislánya 5 hónapos és neki is szívzörejt hallottak. Őt is megnézte kardiológus és tényleg semmit nem kell vele csinálni. Elég rosszul hangzik, mert azt mondta van egy kis lyuk a szívén, ami 1 éves kora körülre ált. benő. Arra kell, csak figyelni ha lázas a baba kapjon antibigyót, nehogy ráhúzódjon. Szóval, nézessétek meg, de általában ez is szülőparáztatás. Oh, boldog tudatlanság, de jó is lenne Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

LivKép

Nekem születésemtöl 12 éves koromig volt szívzörejem, azután szépen elmúlt magától. Soha semmi panaszt mem okozott nekem. Emiatt tényleg ne aggódjKép

Moncsi
minike

AndiKép

Pipike nagyon cuki a ruhácskájábanKép

Moncsi
minike

Köszi az eddigi válaszokat.

Edit, mi a Heim Pálban Rosdy Beátánál voltunk, mert hozzá kaptunk beutalót. Beszélj a gyerekorvossal, és ő biztos megmondja, kihez menj, beutalóra is szükség lesz.

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok !

AndiKép
Pipike csini ruhája Kép

Lemértem most Marcit: 10,5 hetes, 5420 gramm. Egy hét alatt 14 dekát hízott. Szerintetek ez kevés? Három hónaposan szerintem mi is csak távolról tekintgetünk majd a 6 kiló feléKép
Naponta 2-3x kakil, minden pelusban van pisi, most az jutott eszembe, hogy lehetséges, hogy valami miatt nem tud felszívódni jobban az anyatej? Ezért nem tud többet felszedni magára?

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok!

Kata: dehogy kevésKép lehet, hogy 3 hónaposan már el is hagyjátok a 6 kilótKép Bazsi 3,5 hónapos, és még nincs 6 kiló. De nem foglalkozom vele, mert Ákos félévesen volt 6,4 kiló. Szóval, a fiaim ilyen alkatokKép Cserébe már alig töb bmint 3 hónaposan 65 centi. Rövid, mint a szüleiKép

Moncsi: rajtam nem látszik "annyira", mert hosszúkás vagyok, 183 centiKép

Andi: nagyon jó ez a frizura meg szerelés a csajszinakKép

Fiús anyukák: írtatok a fütyitémáról nem is olyan rég, csak akkor elfelejtettem reagálniKép SZóval, ha fitymaszűkülete van egy kisfiúnak, ami sajnos elég gyakori, nem szabad fürdésnél visszahúzni, vagy próbálkozni azzal, hogy huzogasd, mert berepedhet, és sérülhet. Ákosnak is volt szűkülete, másfél évesen vittem ezzel a Madarászba, ott azt mondta a sebész, hogy vágni kell. Ráadásul altatással. Na, ezt nem akartam, elvittem a Sote I.es klinikára, ott volt egy nagyon aranyos professzor, akihez kerültünk, ő mondta, hogy 2-3 hétig "tornáztassuk" fürdés után, úgy, hogy bekenjük vazelinnel, majd úgy hagyjuk. Fürdés után kellett, ezt egy hónapig csináltuk. Aztán mentünk vissza, és akkor egy kis műszerrel a fityma alá nyúlt, és teljesen visszahúzta, berepedés nélkül. Persze, nagyon fájhatott szegénykémnek, de pillanatok alatt megnyugodott, és azóta sem volt gond. Arra nagyon kellett figyelni, hogy utána fürdésnél mindig vissza legyen húzva, és meg legyen mosva, így nem nőtt vissza. Aztán még hetekig kellett vazelinnel kenni, nehogy megint letapadjon. Ez elég ijesztően hangzik, de még mindig jobb, mintha műtenék. Láttam egy barátnőm kisfián, hogy milyen, miután megműtik, hát, nem valami szép. Mint a körülmetélés, kb. úgy nézhet ki.

Bazsinál is elég szűk, de egyelőre nem foglalkozom vele, majd talán jövőre.

Lau
lau

Az én nyaki hypoton kisfiam, három kezelés után.Kép

Kép

Kép
liv

Egy kérdés: a védőnő mondta tegnap, hogy Dávid hat hónapos korában mindenképpen elkezdjük a mellétárlálást, gyümölcsökkel. Kérdeztem, mi van akkor, ha netán hat hónaposan még nem szívesen fogad el mást az anyatejen kívül. Úgy tudom, erőltetni nem szabad. Azt mondta, akkor is, mert a szervezetének ekkor már szüksége van másra is a tejen kívül, és hogy végül majdcsak elfogadja.
Mi erről a véleményetek?

Liv

Kép

Kép
liv

Liv Kép
Ez szuper Kép Máté ilyet néha csinál. De max. 2 mpre.... így oldalról hogy hasonlít a babód Mátéra Kép
Úgy látom nálunk is lesz dolga a tornásztató néninek. A babód mennyire bírja?

hozzátáplálás: lődd le a védőnőt!!!!!! ez hülyeség. pl. az LLL szerint 1 éves korig a szopi szuperül fedezi minden szükségletét a babának. Erőlteni nem szabad.
ennyi hülyeséget!!!!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi
KépKépKép
icsilya

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?