A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Bocs, lányok, h nem jövök, de nagyon sok dolgom van. Minden oké amúgy :-)
Puszi4

Kép
Kép
irina

Akkor jó, ha nincs semmi baj :D

Itt szakad a hó :shock:

Remélem, nem marad meg, mert utálom a téli vezetést.

Szóltak, hogy elmarad a logopédia holnap.

Kép
vindolanda

Vagyok.

Maggie, édes vagy, nincs semmi gond, csak amit fent is írtam.

Kaqk, köszi! :-)

Vindo, otthon van netetek vagy ott akadozik?
Itt hó még sehol. Jó sok dolgod van... csak óvatosan azért.

Tegnap nem éreztem magam valami fényesen (igazából az elmúlt 1,5 hétben nem), sokat fájt a fejem és este már korán elaludtam. Mivel kiderült, h elég vérszegény vagyok, én sok mindent erre fogok.
Kicsit sokáig tart felkészülnöm a doktoris órákra (a nulláról kell kb. 3-szor 180 percnyi anyaghoz ppt-t stb. készíteni, ami egy félévi kurzus kidolgozásának felel meg). Nem tudom, mostanában alig fér be valami egy napba... mindig intéznem, vennem, szerveznem kell valamit.
Szerintem márciusnál előbb nem tudok leülni megírni, amiket elterveztem, viszont arra a hónapra még ott lesz pár szakdolgozó meg egy konferencia, amire készülni is kéne. Kissé már bánom ezeket a dolgokat, jobb lett volna mindent lefújni, de a szakdolgozókkal sem szívesen csináltam volna meg, hogy most eredjenek szélnek.

Kép
Kép
irina

Halihó!

Irina, nem is tudom, hogy megnyugodtam-e. Neked sem ártana lassítani.

Vindokám, tényleg nagyon sajnálom, hogy most nem tudok segíteni. :cry:

Mi most éppen a holnapi farsangi mulatságra muffinokat sütünk. Bercó bőszen díszíti őket. :lol:
dmaggie

Maggie, ne sajnáld. Anya felül a buszra pénteken, és vasárnap hazamegy :wink:
Jó sütést!

Irina, azért nem kéne túlhúznod magad a végén...
A karon akadozik a wifi.

És most következzen valami egészen más. Egy órás komoly küzdelem, egy tejeskarton doboz, egy vízforraló doboza, egy tubus ragasztó és szürke kartonpapír segítségével megszületett a robot-jelmez a mai este folyamán.

Kép

Kép
vindolanda

Most már fürdetem, mert majdnem elalszik szegény :arrow:

Kép
vindolanda

Vindokám, nagyon tuti a jelmez Robot-Rugó cukkancs. Bercó is megcsodálta a képet, itt meózza mellettem a muffint. :lol: Egyébként csokis muffint sütünk, sütöttünk.

Jó álmos vagyok, az éjszaka nem aludtam jól. Hajnalban elutazott a Kedves, egész éjszaka azon izgultam, hogy nehogy elaludjunk. Ma este viszont neki kell kezdenem annak a beszámolónak, amit szombaton kell előadnom. Ezzel legalalább le is tudok egy tárgyat. Tényleg, már megvan a szigorlat és a záróvizsga ideje is. Ha minden rendben megy, akkor május 24-én végzek. :lol:
dmaggie

Maggie, miről adsz elő szombaton (azért aludj is!)? A muffinoktól csorog a nyálam... :-D

Vindo, Rugó tüneményes, Ádi alig akarta elhinni, hogy Rugit látja, nem egy igazi robotot :-)
Volume-gomb :lol:

Ádi velem együtt kicsit náthás, de most már a saját beszámolója szerint egész nap tudta magának fújni az orrát az oviban.
Hát, most már mindegy, lányok, amit vállaltam, meg kell csinálnom (hacsak meg nem szülök előbb, de azt azért mégsem kéne :-)).

Kép
Kép
irina

Irinám, ha jól emlékszem, valami olyasmi a tárgy címe, hogy pedagógus szerep. Ehhez kaptunk olvasnivalót, abból kell készülni. Gyakorlatilag annyi, hogy el kell mondani a saját véleményünket, hogy mivel értünk egyet, mivel nem, milyen tapasztalataink vannak. Érdekesnek ígérkezik. Már most muszáj elkezdeni, mert egyrészt szombat mindjárt itt van, másrészt rengeteg dolgom van, pénteken v. szombat hajnalban meg még meg is kell főznöm a fiúknak.

Jobbulást Nektek!

Végre kisültek a muffinok, kiterítettem a ruhákat, még dolgozik a szárítógép. Úgy tervezem, hogy tíz körül kidőlök. :lol:
dmaggie

Jó reggelt :D

A férfiak elmentek.
Nekem dolgozni kell, és valamennyit takarítani a mai nap folyamán. Meglátjuk, mire lesz elég.

Jobbulást a betegeknek!

A torkom fáj most, de nem vészes. Rugó taknyol, ahogy szokott, de az sem komoly.

Maggie, finomak lettek a sütik???
Kidőltél tegnap, vagy ügyesen dolgoztál?

Leszek napközben 8) :arrow:

Kép
vindolanda

És persze köszönjük a jelmezes dicséreteket.

Reggel mínusz hat fok volt :shock:

Dolgozni 8) :arrow:

Kép
vindolanda

Vindo nagyon ötletes a jelmez:-) Ügyesek vagytok!

Áronon száradnak le a himlők:-)varas már mindegyik. 2 már sikerült neki levakarnia....:-( remélem nem marad ott a helye.

Péter is itthon van ma, nincs túl jól szegénykém:-( Valami nagyon kerülgeti őt is

:twisted:

Jaj de nagyon várjuk már tavaszt!!!!!

Heni
KépKép
heni81

Halihó!

Jobbulást minden betegeskedőnek: Vindonak, Rugónak, Áronnak és Péterkének.

Nálunk: Bercó köhécsel, de nem vészes, nekem iszonyatosan fáj a fejem.

Vindokám, igen olvasgattam egy kicsit, még ma is fogok. :lol: Tegnap megint csak 11 körül kerültem ágyba, ma mindenképpen hamarabbra tervezem. A fejfájásom miatt különösen.

Sütik szerintem rendben voltak, bár az illata alapján karakteresebbnek gondoltam. Mondjuk olyan volt, amilyet szeretek: nem volt édes. :lol: :lol: Nekem a könnyebb, nem túl édes sütik jönnek be.

Bercót kiadtam Gergőnek, ő fürdeti most. Én vasaltam, porszívóztam, itt-ott portalanítottam. Holnap suli + tortát kell rendelnem, + könyvtárba kellene mennem. Az utóbbit lehet, hogy Bercóval intézem majd el. :lol:
dmaggie

Ma volt a farsang az oviban, valószínűleg lesznek majd képek is. Állítólag jól sikerült, bár 4 gyerek belázasodott. :roll:
dmaggie

Jó reggelt :D

Heni, köszönjük :D
Reméljük, nyom nélkül elmúlik a himlő. Hol kaparta le a varat? Az jó, ha könnyen megúsztátok.
Péternek jobbulást.

Maggie, nagyon ügyes valaki :D Házimunka, sütés, porolás...
Jó könyvtárazást mára.
Akkor Bercó nem megy óvodába ma?

Irina, tegnap éjjel megnéztük a Raid-et, hát, nem a karakterfejlődésre és történetre helyezték a hangsúlyt :lol: Tényleg nagyon hajazott a Dredd-re, de azért jobbat vártam.

Ma délelőtt ovis farsang, délután megyek romológiát tanítani. Délután érkezik anya, és a család közösen elmegy értem kocsival Bösz-be este.
Holnap hajnalozunk G. és én is, anya vigyáz Rugóra.
Vasárnap két csaláslátogatást kell megejtenem az ország két külön régiójában egy pályázathoz kapcsolódóan.
Hétfő szünnap, már nagyon várom.

Kép
vindolanda

Halihó!

Kb. hat után értünk haza Bercóval.
Vindokám, Bercó volt ma oviban. Szerencsére nem mondható még betegnek. Bár a csoportban valami nagyon kavarog, ma a fél csoport hiányzott. Van olyan, aki már 3 hete beteg.

Ma dolgoztam, aztán suli, onnan rohantam Bercóért. Együtt elmentünk a könyvtárba. Csak annyi volt, hogy az előre kiírt könyveket megkerestem, kivettem és kész. Aztán vásárlás, közben meg eszembe jutott, hogy nem rendeltem meg a tortákat vasárnapra, így még egy cukrászdába is elmentünk.

Szóval ennyi. Mosnom is kellene, de egyszerűen már nem bírok nekikezdeni. Még elő kell készülnöm a holnapi kajához. Hajnalban kelek és főzök.

Vindokám, Te sem unatkozol.
dmaggie

Sziasztok!
Jobbulást minden kis és nagy betegnek!!!

Maggie, jó előadást Neked mára! Izgalmasan hangzik a téma :-)

Vindo, mi még nem láttuk, de tervbe van véve.

Ádin éjjel kijött az (ál)krupp, és nagyon pánikba esett tőle, hogy nem kap levegőt (pedig kap, mert már elég nagy ahhoz, hogy a légutat ne zárja el a duzzanat). Aztán persze a fél éjszakát végigdumálta és -rajzolta, ha egyszer éjjel felébred, süthetjük a dolgot... Ez egy sima náthából nőtt ki :roll:
Most nagyon sok a dolog, muszáj végigdolgoznom a hét első felét, két határidő is van. Merthogy most esett le, hogy a február 28 napos. :?

Kép
Kép
irina

Irina jobbulast Adinak! Jaj ez a sok meló! :-(
Maggie te is 1000 dolgot csinálsz
Vindo szinten. Le a kalappal.

Nálunk Dalma köhog felszakadosan de ennyi :-(
Szerencsére az oltás mellékhatásai sem mutatkoztak.

KépKép
kaqk
Debrecen

Halihó!

Csak bejelentkezek mielőtt kidőlök. Nagyon fáradt vagyok. Hajnal ötkor keltem, megfőztem, mostam, olvasgattam, majd suliba mentem. Utána Momóval elmentünk bevásárolni. A holnapi kajához megvettem azt, amit kellett, majd 6 után haza is értem.

Azóta levelezést intézek.

Hulla vagyok.

Pedig ma még szerettem volna írni a helyi tanterves dolgomat is, de már nem bírom.

Irina, köszi szépen, rendben ment a dolog, egy tárgyat ki is pipálhatok. :lol:
Jobbulást Ádinak. Hihetetlenek ezzel a bagolykodással.

Kaqk, fárasztó, de van értelme. Még három hónap és fellélegezhetek.
Dalmának is jobbulást!
dmaggie

Köszi Maggie. Es mi lesz a menü? Jaj a csajok nagyon élvezik hogy itt minden nap főzök, otthon apu annyit főz es küld hogy pocséklas lenne főzni. Azért szoktam néha. :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Itt vasárnap minden zárva, csak pihenni lehet! :-))

KépKép
kaqk
Debrecen

Halihó!

Kaqk, én nem bánnám. :lol: :wink: :lol:
Menü: bakonyi csirke galuskával + a tegnapi frankfurti leves. Anyukámék meg hozzák a tortát. Ma ünnepeljük közösen a nagyok szülinapját. :lol:

Én már vasaltam egy csomót, mosok, főzök, szokás szerint.

Tegnap úgy elaludtam, mint a szél. Ma majd be kell hoznom a lemaradásomat. Pedig már megint álmos vagyok.

Olyan gyönyörű idő van, hogy sétálni kellene inkább. Olykor kisüt a nap, borongós inkább az ég, de nagyon enyhe a levegő. Végre tavasz.

Reggel egyszerűbb lesz az öltözködés is, nem kell rácibálni Bercóra az overált. :lol:
dmaggie

Nyammmmi :-)
Jó ünneplést!
Itt jó hideg van :-( brrr otthon meg mindjárt tavasz? :-))

A csajok nagyon izgatottak, mert du-an egy szülői játszó házba megyünk :-)) az nyitva van szerencsére :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Hahó, bocs az eltűnésért.
Tegnap este fél 11kor értünk haza, akkor már három napja rohangáltam megállás nélkül, félig-meddig betegen. De ma éjjel már nem fulladoztam és köhögtem, és végre van egy szabadnapom is :D

Anya vigyázott Rugóra az elmúlt napokban. Jól elvoltak, sokat játszottak. Rugó nem hisztizett, álomgyerek volt.
Tegnap volt az utazgatós napom. Délután Miskolcra kellett mennem, és onnan már haza is vittük anyát. Lillafüred felé mentünk haza. Nagyon tetszett, már régen jártam arra. Még komoly hó volt azon a részen. Hatra értünk Gáborékhoz, és nyolckor indultunk vissza. Rugó a kocsiban elaludt, reggel fürdött 8)

Maggie, ma Bercó kabátját adtam rá 8)

Remélem, mindenki jól van.

Most igen sok megválaszolatlan email vár rám :? Megyek is.

Kép
vindolanda

:?: :?: :?:

Kép
vindolanda

Sehol senki :-(
Itt sokminden nem történik. De-t popsitepsivel szankoztunk. :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!
Látom, mindenki nagyon elfoglalt. Azért pihenjetek is, csajok!

Vindo!
Szuper jó lett a robotos jelmez! Nagyon ügyes vagy!

Nekünk jól sikerült a telelés. A nagy fiúk élvezték a havat, még 3. nap sem unták meg a hempergőzést benne. Dominak nem mindig tetszett a program, szerintem neki hideg volt. De összességében ő is jól érezte magát.

Lassan kezdem magam utolérni itthon, ürül a szennyes kosár, csökken a vasalni való. :)

Kép
Kép
Kép
katicico

Na most olvast. Nem szülői hanem giga óriás játszó házban voltunk :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Nem semmi programjaitok vannak :D

Tegnap én is három adag ruhát mostam.

A munkahelyemen végeztem mára, lassan indulok haza, felveszem a többieket.

Tegnap megírtuk a Rugó partijára a meghívókat.

Irina, láttad már a Napos oldalt? Nagyon király táncjelenet van benne White Stripes-re 8) :shock: 8)

Kata, köszi :D

Kép
vindolanda

Halihó!

Remélem, mindenki jól van :-)

Vindo, nem láttuk még...

Tegnap estére végre kiszenvedtem végre magamból a házi védésre a bírálatot, úgyhogy most jobb egy kicsit.
Voltam ultrahangon, Árminbaba teljesen jól van, minden rendben (+ a méhlepény meg az áramlás is), gratuláltam is a szervezetemnek, hogy szépen teljesít. :-) Hát jó kis husi baba, kb. akkora lesz, mint Ádi. Méretei alapján 32+6 napos és 2110 gramm :shock: (az eredeti terhességi idő 31+1). Képek alapján szerintem gyönyörű, de én elfogult vagyok. 8) Próbálom majd lefotózni, mert a dvd-ről továbbra sem enged képet csenni sehogyse (semmilyen módszerrel/programmal).
A séta már nem az igazi, hegymenetnek főleg nem, de ma a sík utcán lettem majdnem rosszul, a fülemben dobolt a vér, aztán bedugult és nem hallottam semmit percekig. El mondjuk nem ájultam, szerencsére. Vérnyomásom változó, de nem ment még a magasba át. Remélem, nem is fog.

Kép
Kép
irina

Na jó, kép majd S. gépéről, mert az én kisgépem egyelőre bekrepált. :roll:

Kép
Kép
irina

Halihó!

Végre talán van annyi erőm, hogy írjak kicsit. A hetem egy katasztrófa, valami világvége hangulat uralkodik a munkahelyemen, a hétfőn kapott infó alapján akár utcára is kerülhetek. Ma beszéltem a tanítványom anyukájával, aki ügyvéd, azóta egy kicsit szebbnek látom a világot.

Ha lesz erőm, akkor leírom a másikba, hogy mizu.

Közben meg annyira fáradt vagyok, hogy már most majdnem leragad a szemem. Pedig van dolgom.

Irina, várjuk a képet. Ármin baba tényleg szép méretekkel bír. Érdekes ez a becslés, a klinikán azt mondták, hogy a csontok méreteiből nem tudják biztosan megmondani, hogy mekkora is lesz majd a baba. De az mindenképpen árulkodó, hogy a korát meghaladta méretben. :lol:
Szegénykém, vigyázz magadra.

Kata, engem nem akarsz kisegíteni? Utolérés itt is játszana. :wink: :lol: Jó lehetett a telelés.

Vindokám, mikor is lesz ez a party?

Rólunk: Bercót nagyon figyelem, a csoportjukban valami durva vírus garázdálkodik, két gyerek kivételével már mindenki volt beteg. (az egyik Bercó) Az elsők már jönnek vissza. Kíváncsi vagyok, hogy meddig bírja.
Egyébként rendben vagyunk.
dmaggie

Hahó... lefekvés előtti gyors bejelentkezés.

Maggie, nagyon sajnálom ezt a munkahelyes dolgot. Munkajogász jó dolog ilyenkor :(

Irina, a vége felé nem csoda, hogy néha nem megy a séta :roll:
Éljen Ármin baba :D

Parti - igazából fogalmam sincs, mi lesz pontosan. Rugó meghívott vagy 9-10 gyereket. Azt sem tudom, hová teszek ennyit. De elég durva hét lesz a jövő héten, mert anyósomék jönnek szombaton (az nekem egész napos munkanap lesz), vasárnap mennek délben, délután meg parti.
De R. már fél éve rágja a fülemet ezzel.

Velünk semmi komoly. A betegséget kihevertem, kezd visszatérni a régi energiaszintem. R. is meggyógyult. G. viszont most kezd beleesni, szerintem ráragasztottam :roll:

Holnap logopédia-nap, délután viszont itthon leszünk.

Kép
vindolanda

Jó reggelt!

Maggie, nagyon sajnálom a mhelyi zűrt... én is a munkajogászt tudom csak mondani, de főleg persze azt remélem, hogy nem fog történni semmi. És vigyázz nagyon magadra!

Vindo, gyógyulj meg teljesen! akkor a jövő hetetek sem lesz piskóta... a zsúr tuti jól sikerült :-) idén szerintem mi sem ússzuk meg, Ádi már nagyon mondogatja, még szerencse, hogy 3 évig nem jutott eszébe.

Babaméretekhez: tegnap elővettem Ádi 32+1 hetes uh-felvételeit, most néztem meg a számokat rajta alaposabban, és hát nem csoda, hogy a szonográfus akkor a szívéhez kapott, simán 35-36 hetes kori méreteket mért neki és már 2400 gr-ra saccolta. Ármint ugye egy héttel kisebb volt tegnap, de ennyire messze nincs előrehaladva a gyarapodásban. Ez azzal a hiú reménnyel tölt el, hogy ő nem lesz 4,2 kg, hanem mondjuk csak 4. :lol:

Kép
Kép
irina

Tettem képet odaátra. Jobb sajnos nem sikerült. A kis drágára egyébként úgy talált rá tegnap az uh, hogy a jobb markában szorongatta a nagylábujját. 8)

Kép
Kép
irina

sikerült = fog sikerülni

Kép
Kép
irina

Mindjárt meg is nézem :D

Ármin szép nagy baba lesz így is :D

Rugó 3,7 kilósan született, nekem az is bőven elég volt :roll:

Nyolckor keltünk, lassan össze kellene kapnunk magunkat. Fáért menni, öltözni stb.

Kép
vindolanda

Vindo, a 3,7 sem semmi :shock:
Jó logopédiázást!

Kép
Kép
irina

Ja, már amennyire jó lehet.
De nem panaszkodhatom, mert viszek mindig könyvet, és wifi is van az épületben. 45 perc nyugi, aztán mekizünk 8)

Kép
vindolanda

G. volt olyan rendes, és az ajtó elé kitett egy vödör fát reggel. Már épp mentem volna behozni egy adagot :mrgreen:

Kép
vindolanda

Tényleg a tescocban Hot Wheels-akció van, kettőt lehet venni 690 ft-ért. Vagyis az itteniben az volt, gondolom, máshol is.

Kép
vindolanda

Ha olvasni lehet, az már rendben van :-)
Tanítok ma, utolsó alkalom (legalábbis tanításból).

Kép
Kép
irina

Jó tanítást akkor. Mi is öltözünk, 10 óra 25-kor indulnunk kell.

Nekem holnap meg holnapután is mennem kell :?

Kép
vindolanda

De azt még leírom, hogy beszereztük a Hobbit-ot, csak még az ideális alkalomra várunk, mert elég hosszú a film.

:arrow:

Kép
vindolanda

Halihó!

Köszönöm az együttérzést Lányok. A másikba megpróbálom leírni, hogy mizu.

Remélem jól teltek a mai programok.
dmaggie

G. közben hazajött, elvitte a kocsit, mert estére neki kell.
Rugó éhes, teát és vacsorát csinálok neki. Meg mosok, teregetek. És renoválom a fekete körmeimet:)

Azt akartam még leírni, hogy Rugóék mostanában matekos-logikai feladatokat oldanak meg az óvodában, biztos valamit felmérnek. Számold meg, karikázd be, keresd meg a párját és ilyenek.

Kép
vindolanda

Vindo, a Hobbitot csak akkor vállalom be, ha azt mondod, hogy érdemes. A Gyűrűk urát szerettem, de a Hobbitról csak rosszakat olvastam. (Én a Djangóra gyúrok, de még gyűjtöm hozzá az erőt. A Becstelen brigantik nagyon tetszett anno.)

Maggie, puszi innen is, kitartás!!!

Ádi Anyuéknál volt pár napot (saját kérésre), ahol a fülét kezdte fájlalni tegnap, de azóta sincs semmi. Ez fura, ilyen még nem volt. Valakinek van olyan tapasztalata (Móni?), hogy a fülsapkázástól konkrétan ELMÚLT teljesen a gyerek fülfájása és nem is jött vissza. Egészen hihetetlen lenne, mert nálunk még nem volt ilyen.

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Irina ez a rosszullétes sztorid rosszul hangzik :(
pihenj egy kicsit így a vége felé!
Igen, lehet olyan, hogy fülsapka hatására visszahúzódik a gyulladás. Ha nagyon időben sikerül elkapni. Mi is jártunk már így nem egy alkalommal :D ezért is jó az a fránya fülsapka.

Vindo milyen film az a hobbit? :roll:
párod rendes volt :D

Maggie remélem alakulnak a dolgok a munkahelyeden, drukkolok hozzá+++

Mi lassan túl a betegségeken, mindenki kidőlt, csini a héten itthon volt. Ő már 100%-os, mi még csak közelítjük azt az állapotot :)
Ma kiesett Grétike 3. foga :roll: édes kis fogatlan banya :D

KépKép
Kép Kép
l.móni

Hazaértünk a nap végén.

Irina, ha megnézzük, tudósítunk.
De még van egy kardos japán filmünk is előtte :P

Móni, A gyűrűk ura előzményfilmje :wink:

Röviden ennyi, mert jön az esti rutin :wink: . Holnap hajnalozok, de a vasárnap végre szünet.

De fura ez a fogváltás, nálunk még semmi jele :roll:

Kép
vindolanda

Halihó!

Ma a fősulin oktatás helyett egy konferencián vettünk részt, aminek mi más lehetett volna a témája, mint a kerettanterv. A végére jól felhúztam magam. Egyszerűen nem értem, miért nem lehet optimalizálni a tananyag mennyiségét, miért nem lehet csökkenteni a gyerekek terheit. Az első osztályban heti 25!!!!!! órájuk lesz a gyerekeknek. Mindennap öt órát kell majd figyelniük, ülniük. + a tananyag is bővült. Esküszöm, azon gondolkodom, hogy megtanítom Bercót olvasni, mert nem mindegy, hogy milyen lesz majd a szövegértése.
Mondjuk ez általános, a középiskolában meg heti 40 órával lehet majd számolni. :shock: :shock:

Egyébként Bercót is egyre jobban érdeklik a számok, a betűk. Bőszen rajzolgatja őket. De ez teljesen természetes.

A holnapi óráim is elmaradnak. :lol: Legalább haladok az itthoni dolgaimmal, + végre befejezem az egyik dolgozatomat is. + megcsinálom a másikat is. :lol:

Irina, akkor ez most nagyon bejött. Mármint a sapi. :lol: Remélem nem romlott Ádi állapota.

Mónikám, jaj. Borzasztó vírus garázdálkodik. Jó, hogy túl vagytok rajta.

Vindokám, kabát: 8) Szereti Rugó?
dmaggie

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?