A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Ó, Grétike jól halad. 3 fog? Az igen. De olyan kis helyesek, amikor kibújik a kis nyelvük. :lol: Meg pöszék lesznek egy darabig. :lol:

Bercó mindig tudósít, hogy kinek mikor esik ki foga. :lol: Egyelőre nála sincs semmi jele a fogváltásnak.
Egyébként a fogváltás is az iskolaérettség jele. :lol:

Bercót árgus szemekkel figyeljük, egyelőre jól van. Ma a Kedves ment érte, mondta, hogy csak lézengenek az oviban a gyerekek.
dmaggie

Móni, köszi! Lehet, hogy egyszer (most) szerencsénk lesz (lekopogom), és a fülsapka győz! :-)
Jobbulást Nektek!!! Csini édes lehet a fogváltással (nekem tetszenek a foghíjas gyerekek :-)).
Pihizés: kedves vagy! várom, hogy eljöjjön a pihiidő, igyekszem, de tényleg, eddig mindig volt vmi, most már csak 1-2 elmenős programom van, itthon kéne dolgoznom. De hát Neked mondjam, hogy amúgy meg gyerek mellett pihenni...?

Vindo, akkor kitartás holnapra!!!
Mi most a Homelandet (sorozat) kezdtük el nézni (elölről), bejön nagyon. Kb. 40 perc úgyis, amennyit este fent bírok maradni :-D

Maggie, köszi! 25 óra/hét elsőtől? Atyaég :evil:

Ádi jól van, ma itthon fogtam, de eléggé unta magát. Kint fejletépős szél volt, sapka nélkül mentem ki 15 percre, hát lehet, hogy meg is lett az eredménye. S-ban és bennem is bujkál valami (fej- és torokfájás, pisilés gyakran).

Kép
Kép
irina

Maggie, drukkolok, hogy Bercónak kereken nulla baja legyen!
Nálunk sincs semmi jele a fogváltásnak, de Ádinak eleve elég későn jöttek ki a fogai, az utolsók is jóval túl 3 éves korán. De nem tudom, ehhez van-e köze a továbbiaknak.

Kép
Kép
irina

Irinám, igen, 25 óra/hét. Szerintem egy pszichológust sem kérdeztek meg. Egyébként a csaj, aki az előadást tartotta rettenetesen büszke volt arra, hogy benne volt a kerettantervi bizottságban. :twisted: Inkább szégyen, hogy ilyenhez adta a nevét.

Köszönöm, remélem azért, hogy nem lesz már baja. Nyomom bele a c-vitamint meg a marslakókat. :lol: Egy éve is mintha a bárányhimlőt is utolsóként kapta volna el. :roll: :lol:

Itt ül mellettem és cefetül koncentrál, még a nyelve is kint van, hármasokat rajzol. Muszáj voltam neki kinyomtatni néhány oldalt. Szerencsére elég sok füzetecském, feladatlapom van itthon, nem gond. Édes, az iránytartás még nem az erőssége. :lol:
dmaggie

Irinám, én meg azért szurkolok, hogy Nektek ne legyen bajotok.
dmaggie

Maggie, köszi! :-)
Hát óriási a bizonytalanság a szülők közt, most ugye nagy téma nálunk is az oviban, hogy ki megy isibe, ki marad (szerencsére ezt mi megúsztuk), topikok ezrei, mindkét tábornak hatalmas elánnal író képviselői. De ha belegondolok, hogy ezeknek a kicsiknek 25 órát kell ott ülniük egy héten.... borzasztó. :-(
Bercó édes a számokkal :-)
Ádi imád "írni", de még az irány változó, tükörfordítja sokszor a számokat-betűket. De amúgy nem érdekli még az olvasás pl., ha nagyon szeretné, persze nekiállunk, de magunktól még nem tanítjuk meg. A rajzolás, na az érdekli, ipari mennyiségben gyártja a kis műveit. 8)

Kép
Kép
irina

Irinám, ez rendben is van úgy, ahogyan Ádi csinálja, a tükrözés is ilyenkor még nem jelent semmi rosszat.
Az olvasást Bercó sem emlegeti még, én szörnyedtem el a hallottaktól és attól félek, hogy majd jobban rohannak az iskolában. Bár egy normális szakember nem tesz ilyet.
Érdekes, hogy Bercó mostanság kezdett rajzolni, szépen fejlődik. De ez most az oviban is általános. Látom, hogy rengeteget rajzolnak a gyerekek, meg írkálnak is egymás kedvére. Godnolhatod, hogy én magamtól egyébként nem erőltetném.

Iskolakezdés: én alapból nem siettetném a dolgot. De ezt már többször is leírtam.

A 25 órához csak annyit még, hogy szerintem 2-3 órával nőtt így a heti óraszám. Pedig az eddigi is eléggé sok volt. Emlékszem a nagyok úgy kidőltek a hétvégére, hogy minden délben aludtak.
dmaggie

dmaggie

Maggie drágám, köszönöm, nem ismertem! Gyarmathy Évának én kvázi mindent elhiszek :-)

Csajok, nálatok van feleselős korszak? Ádi megszállottan űzi ezt a nyelvcsatát velünk, az utóbbi hetekben főleg (részint, hogy az övé legyen az utolsó szó, részint csak hogy ellentmondjon). Olyan, mint valami kiskamasz :shock:

Kép
Kép
irina

Maggie, tetszik az oldal (regisztráltam rá), ki fogom próbálni :-)

Kép
Kép
irina

Irina, nyugi. Bercó is csinál hasonlót. :lol:

Gyarmathy Évával: dettó. Már én is azon gondolkodom, hogy kivel próbáljam ki. Lehet, hogy Bercóval. :wink: :lol:
Én is regisztráltam.

Vindo, szerintem Neked is jó lehet az új tárgyadhoz. Ha jól láttam, akkor óvodáskortól lehet használni.
dmaggie

dmaggie

Maggie, szuper, nagyon köszi! :)
Azért elég szomorú, milyen trauma lett már a szülőknek ez a beiskolázás még azelőtt, hogy bármi történt volna. Régen nem volt ekkora feszkó az egész körül (bár régen nem voltam szülő, ez tény)...

Fürizem. :arrow:

Kép
Kép
irina

Maggie, ha nem baj, a chellós mélcímedre küldtem egy konferenciafelhívást, hátha érdekel Téged :-)

Kép
Kép
irina

Köszönöm, mindjárt megnézem.
dmaggie

Jó reggelt :D

Köszönöm a linket.

Rugót is elkezdték érdekelni a számok. A múltkor rájöttünk, hogy ismeri a számokat - persze nem mindet, de jó párat igen. Meg egy-két betűre is rákérdez. És igen, tükrözik a drága:)

Most ennyi, rohanok tanítani :arrow:

Nálunk itt a szuburbiában az iskoláztatást az is nehezíti, hogy Db-be vigyük vagy helyben maradjon. Mi a helyit választjuk.

Kép
vindolanda

Vindo, jó tanítást!
Suliba -- ha amúgy megfelel az intézmény a szülői elvárásoknak -- szerintem is a közelbe érdemes vinni a gyereket, az a kényelem mindent megér. Mi is a körzetivel próbálkozunk majd meg (5-10 perc ide gyalog, kényelmesen 10, rohanva 5 perc), remélem, be fog válni. Mondjuk ott francia tagozat van, ahhoz mi nem sokat konyítunk, de milyen jó is lesz a gyerekkel együtt megtanulni egy új nyelvet :-)
Egyébként az egyetemen én sokáig frusztrált voltam, hogy nem versenyistállóból jöttem stb., de később már nem, végül is sok mindent be lehetett pótolni (a nyelvet kevésbé -- úgy értem, hogy nem mindegy, hogy valaki az oktatás adott fokán hányadik nyelvébe milyen szinten kezd bele --, azt nyomni fogjuk áltisitől).
Itt végre ragyogó napsütés van. A fiúk űrhajókat építenek. Ádi úgyis mostanában robotmérnök akar lenni. 8)

Kép
Kép
irina

Hahó :D

Hazaértem, ebéden túl vagyok. Hazafelé megajándékoztam magamat egy 500 ft-os táblacsokival. Úgy döntöttem, hogy megérdemlem (Stühmer szilvás tejcsoki) 8)

A férfiak bográcsoznak kinn, G. lecsót főz.

Én meg porszívózni akarok mindjárt, meg fürdőt is kéne takarítani, ruhákat pakolni stb. Kész káosz a lakás.
Szóval elkezdek házimunkázni.
Holnap végre egy szabadnap :D

Kép
vindolanda

Vindo, kell is egy kis luxus időnként 8)
Tutifix nem takarítanék egy tanítós nap után, az már majdnem mazochizmus.

Mi most régi Neoton-albumokat hallgatunk, hát ezek dalszövegileg mindent visznek, komolyan, egészen hihetetlenül borzalmas szövegek (Demis Roussos típusú mediterrán zenéhez bárány-farkasos és háborús tematikájú szövegek) nagyon élvezetes dallamok mellett. :lol:

Kép
Kép
irina

Azért néha leülök netezni :wink:

Neoton - ja, de mégis sokkal inkább az, mint sok mai gyöngyszem :roll: Bár nekem nem stílusom, a keményebb dolgokat szeretem :lol:

A csoki nagyon finom. Egy kicsit azért hagyok Rugónak is.

Rugó tűzön kiflit pirít kinn :roll:

Folytatom a takarítást :arrow:

Kép
vindolanda

Jó házimunkát akkor, ha szabad ilyen ellentmondásos kívánsággal élni... ;-)

A Neoton amolyan gyerekzene státusú nálunk, én csak gyerekként hallgattam anno, meg a Dolly Rollt persze. Amúgy S. a mainstream és lágyabb zenéket kedveli, az igazán keményeket (hard rock) egyikőnk sem, az alti vonalat csak én (indie amerikai énekesnők minden mennyiségben jöhetnek nekem).

Utánagondoltam, mi mindent kell még beszerezni a baba érkezéséig, igazából nem sok mindent. Van vagy 3 DM 15 percen belül meg egy nagy (és jó) baba-mama bolt is 10 percnyire. Tiszta háváj. Nagy örömömre megtaláltam azt a krémet (Medela), amivel annak idején túléltem a szoptatást (Ádi meghúzta-harapta, vérzett, nagyon fájt, de ezzel a krémmel gyógyult is, szoptatni is lehetett). Nosztalgia ezerrel.
Jövő héten egy házi védésre kell mennem vidékre, S-t kértem, hogy jöjjön velem. Ha bármi megindulna, legyen ott. :D

Kép
Kép
irina

Köszönöm.
Ha nem nyúlik valaki a hátam mögött, még egész nyugtató is tud lenni.

Tényleg, ha már amcsi énekesnők... Ez az egyik kedvencem, bár nem az a stílus, mint amiket általában hallgatni szoktam:) Főleg 2.15-től tetszik.
http://www.youtube.com/watch?v=uXVjWTxvYVQ
Még kamasz voltam, mikor ment. Ismered?

Ja, pelenkák és krém... De régen volt.
A DM nagy segítség, az biztos.

Rugó az előbb beszökött. Olyan büdös szegény, hogy szerintem rögtön a kádba rakom, ha bejön az udvarról.

Kép
vindolanda

Zenében amúgy most Jack White-ra vagyok rákattanva. Tényleg, néha olyan érzés, mintha kamasz lennék, már fülhallgatót viszek a tanszékre is :lol:

Hol lesz a védés?

Kép
vindolanda

Vindókám,
beletrafáltál, nagy Tori Amos-rajongó vagyok (akkor adott nálunk koncertet épp, amikor Ádit vártam, ott voltunk S-val :-))
Hát ez meg szerintem is az egyik legjobb száma. :-)
Ez a J. White nagyon klasszul szól :-)
Én az utóbbi hetekben Ben Oncle Soul-ra vagyok rágyógyulva:
http://www.youtube.com/watch?v=C4XKNNl31Gc
és:
http://www.youtube.com/watch?v=pMYGXFrKzC8

jó fürit Ruginak!

Kép
Kép
irina

Őket nem ismertem, s a Seven Nation Army ezen feldolgozását sem :wink:

És JB itt verekszik Gary Oldman-nel:
http://www.youtube.com/watch?v=v7UIUhXo43A

Akkor erre a TA-számra ráhibáztam. Arra emlékeztem még anno, hogy voltál koncerten, de a részletekre már nem.

Közben Rugó bejött, már a haját is megmostam. Most eszik, mesét néz. Lassan én is fürdök.

Kép
vindolanda

Ja, nem írtam, bocs, Szegedre megyünk.
Gondoltam, hogy te inkább a White stripes-eredetit komálod, de én a fekete feldolgozásait nagyon bírom ennek a számnak...
Ja hogy valaki G.O.-t meg tudja szerezni magának verekedőpartnernek :-D Ez a J. White szerintem nagyon tehetséges, a frizurájával nem tudtam még megbarátkozni, biztos, már a korom miatt nem. :lol:
Hát a Cornflake-girl szerintem a Tori-rajongók himnusza. Az én személyes dalom tőle inkább ez: http://www.youtube.com/watch?v=Bv3bqMGMpxk
Amúgy valami hihetetlenül szuggesztív személyiség.

Esti rutin itt is indul.

Kép
Kép
irina

Ja, hogy egy klasszikust idézzek az utolsó cserkészből: bazi öreg vagyok már :roll:

Belenézek majd a videóba, de most sajna nem olyanok a körülmények. Magyarul a minimax szól a fejem feletti tévén.

Rugó fáradtnak tűnik, hátha tudnánk még filmet is nézni este :roll:

Kocsival mentek vagy vonatoztok?

Kép
vindolanda

Hm, úgy látom, szegény Torit is elérte az arcplasztika-vírus, szörnyű lett az új arca :cry: 5 éve még ragyogóan nézett ki

Kép
Kép
irina

Szegedre vonat lesz, tudod, a kocsiparám miatt. Persze tipródtunk ezen, mert ha baj van, a kocsi jól jönne (de én meg arra jutottam, hogyha valami beindul, valszeg úgyis császár a vége, amit helyben a legjobb megejteni, nem hinném, hogy 170-nel rongyolva fel Pestre megnyugtató lenne, esetleg az vezetne nem jóra).

Kép
Kép
irina

Mondjuk IC-vel nincs annyira messze Szeged és Bp

Remélem, tudtok filmet nézni. Mi szerintem maradunk a nézett sorozatnál, most pörgött fel igazán.

Kép
Kép
irina

Halihó!

Lányok jól elvoltatok. 8) Majd megnézem a linkeket. :wink: :lol:
Mi tegnap rokonoztunk, csak délután, de késő estébe nyúlt, így el is maradt mindenféle munka.

Előtte meg a szokásos házimunka folyt gyakorlatilag rohamtempóban, mert Dávid ment meccsezni, így már 10 körülre elkészültem az ebéddel. Ő is későn érkezett, f.11 körül mentem érte.

Ma mindenképpen be kell fejeznem a dolgozatokat. Aztán szakdolgozás ezerrel.

Irinám, de jó lesz neked! Szeged. Imádom azt a várost. Biztosan nem lezs semmiféle probléma, de jó, hogy előrelátó vagy.
dmaggie

Ja, 40 körül érdekesen elkezd átalakulni egy csomó ember arca :roll: Láttam róla egy újabb képet, én is néztem nagyot, mert nem ismertem fel.

Maggie, sikerült haladni?

Nálunk alvás volt a program, de olyan jó érzés volt, nyomtam vagy tíz órát egyhuzamban 8)

Minden rendben lesz Szegeden :D

Rugó egy almafát akar ültetni egy ideje. Szerezni kéne egyet valahonnan.

Kép
vindolanda

Jó reggelt!

Muci átjött reggel, dulakodott kicsit velem az ágyban (mellém tud befeküdni), majd amikor felkeltem, közölte, hogy kilöktem őt az ágy szélére (?) szereti a drámai mondatokat :lol:

Maggie, nagyon jó tempóban haladsz :-)
Hát Szegedre most csak megyünk-jövünk szerintem, pedig jó lenne egy kicsit ott sétálgatni is, de majd később.

Vindo, szerintem a plasztikázás mindig látszik és nagyon kevés embernek sikerült jól. Tori átalakíttatta a jellegzetes orrát is (a végeredmény: püffedt manóarc), amit sokan fájlaltak. Nem is értem, nem mainstream énekesnő, ráadásul mindig nagyon szép volt és szépen is öregedett. Egyébként engem ennek a pszichés háttere érdekelne nagyon, milyen lehet, hogy az ember a tükörbe néz, és többé nem a régi arcát látja, hanem egy teljesen újat.
Rugó milyen édes az almafával, de lehet, h pár hetet még várni kéne az ültetéssel
:roll:

Kép
Kép
irina

Hát, itt a melegebb idő miatt minden 2-3 héttel korábban is működik (pl. muskátlik kitétele, ültetés stb.). Vagyis így szokott lenni. A kertészetet már kinéztük, van konténeres almafájuk is. A jövő héten már hétvégén is nyitva lesznek.

Gondolom, attól is függ, mennyire nem kedveli vagy kedveli az ember az arcát, mikor már öregszik :roll:
Öregedni nem egy olyan jó dolog, és mi még csak az elején vagyunk. Gondolom, később sem lesz jobb érzés :lol: :roll:

A kisebbik bátyámékat várjuk délután. G. vett rágcsát, meg leállítjuk a jégkrémest is. Négy körül szokott jönni. Gesztenyepürére vágyom :roll:

Kép
vindolanda

Vindo, igaz, nem tudhatom, hogy fogom magam 47 évesen érezni, de bárhogyan is fogok öregedni, a plasztikázás veszélye nem fenyeget 8)
Az almafaültetéshez sok sikert, remélem, szép nagyra nő :-) Igazad van, a szüleim is már a kertben vannak, bár azt nem tudom, ültettek-e már. Lehet. Biztos. :D

Csajok, főleg azok, akik mostanában adtak életet babáknak: nem emlékszem, hogy házassági anyakönyvi kivonatot kell-e vinni majd a kórházba a névadáshoz. Pontosabban szólva, nem tudom, már hogy volt annak idején Ádinál, milyen papírt vittünk, mert 300 napnál frissebb kivonat kell. Ugye?

Kép
Kép
irina

Halihó!

Atyaég, de álmos vagyok. Az éjszaka Bercó velem aludt, így én keveset.

Ma meg kihagyta a déli alvást.

Öregedés: én abszolút természetesnek tartom.

Vindo, sok sikert az almafához! Ma én is terveztem egy kis kertészkedést, de amikor tüzetesen szétnéztem az udvaron elment a kedvem. A fű helyén gyakorlatilag csak gyom nő. Most azon tanakodunk, hogy mihez kezdjünk vele. Meg délelőtt eléggé fújt a szél, azért sem mentem le.

Irinám, édes Ádi.
Én is úgy emlékszem, hogy kell másolat az anyakönyvi kivonatról, mármint az önkormányzattól kell kérni. Egyébként a Te nevedre anyakönyvezik a kicsit.
dmaggie

Végre befejeztem az egyik dolgozatot és megcsináltam hozzá a ppt-t is. :lol:
De kell még egy dolgozat ehhez a tárgyhoz (drogprevenció), lassan neki is kezdek.
dmaggie

Ó, elfelejtettem. Irina, köszi a levelet, megnéztem és nagyon csábító, de szinte lehetetlen, hogy elengedjenek a mh-emről. Meg mondjuk azt sem láttam, hogy mennyibe fájna. :cry:

Bercókám iszonyat fáradt, most vacsizik, aztán gyors fürdés és fekvés. :lol:
dmaggie

Maggie, köszi, akkor elmegyek az önkormányzathoz mielőbb!
Nagyon ügyes vagy a dogáddal, gratu!
A nyári egyetem nem olcsó, de előnyaralásként is működhet... én akkor voltam utoljára Almádiban ott, amikor Ádit vártam, jó volt. Jópofa, hogy ott alszik az ember, reggelizik, aztán átsétál egy nagyterembe szakmai előadásokat hallgatni. De megértem, ha nem jön össze. Nekem a babázás miatt erősen kérdéses, meg nincs is mindig olyan témám / vagy téma a konfin, amivel nevezni tudnék.
Bercónak jó pihenést, Ádi is kidőlt, szerintem az időjárás is hatott rá.

S-val elővettük a babaruhákat (egy nagy vízszintesen, fülkeszerűen a falba befekvő gardróbban van minden eddigi ruhája Ádinak), hát, nagyon jó érzés volt átnézni (tudni akartam, nem penészedett-e be pl., ugye anyuéknál laktunk, nagyon penészes volt az emelet). Gyakorlatilag semmit nem kell vennünk peluson meg babakencéken kívül, minden van (még az évszak is kedvez, a tavasz elég hasonló az őszhöz). Szóval órákig pakolásztunk ma, régi babajátékokat is levettünk, Ádi örömmel játszott a 0-tól másfél éves korig való bigyókkal :lol:

Kép
Kép
irina

kidőlt = szóval fáradt, most jön az altatás

Kép
Kép
irina

Végül Bercó csak nemrégiben feküdt le. Én is úgy döntök lassan, hogy elteszem magam holnapra. Keveset aludtam. Majd holnap befejezem a dolgozatot. Elkezdtem legalább. Még egy kis kiegészítés és készen is leszek.

Irina, ez milyen jó program. 8) Szuper. Bercónak mindent meg kellett venni, de azért kaptunk is pár dolgot, de nem sokat. Én előre turikba jártam, stb. Azt is élveztem nagyon.

Egyébként milyen hülyeség ez a papírozás. Bizonygatnod kell, hogy a férjed valóban a férjed, :roll: házasságban éltek azóta is, csak így kerül a nevére a baba. Nekünk az volt szép a dologban, hogy Hnánáson házasodtunk. :lol: De szerencsére az öcsémnek is kiadták a papírt, így megúsztunk egy utat. De arra emlékszem, hogy még a klinikán elkezdődött a papírozás, már ott kérték az igazolást.

Játékok: karácsony előtt dobozoltunk be babajátékokat. Bercó rakosgatta a dobozba és mondta, majd jó lesz a babának. Megkérdeztük, hogy tudja-e, hogy milyen babának. Nagyot nézett, amikor megmondtuk, hogy majd az ő gyereke is játszhat azzal. :lol: Ahogy szétnézek, még néhány dobozt meg kellene tölteni. :roll: :lol:
dmaggie

Konferencia: Jó lehet, majd legközelebb mehetünk együtt. :lol: Bár nekem mindig az a félelmem, hogy nem értek az egészhez. :oops: :lol:
dmaggie

Tőlünk nem kertek semmilyen igazolást! Pedig a klinikán születtem

KépKép
kaqk
Debrecen

Jó reggelt!

Tőlünk szerintem kértem a klinikán, de én nem vettem fel a Gábor nevét semmilyen formában. Nem tudom, ez számított-e.

Irina, az jó, ha a ruhák nem penészedtek össze.
Mi a padláson tartjuk nagy zsákokban a kinőtt ruhákat. Fogalmam sincs, milyen állapotban lehetnek.

Más. Gyakoroljuk Rugóval a k betűt. Ez a heti feladat. De szerintem tuti nem öt éveseknek készült a feladatsor, mert ilyen szavakkal pl. hogy kalifa meg kombiné :lol:
Megkérdezi, mi az a kombiné. MOndom neki, hogy a nénik ilyet hordtak régebben a ruhájuk alatt bla-bla.
Erre megszólal, hogy "kombinéni".
A logopédiai gyakorlatokat amúgy elraktározza, pl. a Landwirtschaft Simulator nevű mezőgazdasági szimulátornál közölte, hogy a fújós cica betűt kell megnyomni, hogy a traktornak világítson a lámpája.

Amúgy reggelre betaknyosodott. De mire indultak, már nem volt olyan vészes. A hetem most nyugisabb lesz, csak a szombat lesz nonstop. Ha kidől, tudok vele lenni.

Rugó kapott egy rajzot az ovis szerelmétől, ki akarja tenni a falra. Nagy becsben tartja.

Kép
vindolanda

Jó reggelt!

Maggie, igen, az vicces, hogy be kell bizonyítanunk, hogy még mindig nem váltunk el :lol: mert, gondolom, ezért kell a 300 napnál frissebb igazolás erről...
Konfi: szerintem értenéd :wink:
Jól tetted, hogy inkább aludtál :-)
Hát nálunk nincs túl sok rakodóhely, úgyhogy folyton mozgatni kell a dolgokat a gardrób és a használatban lévő bútorok között, így Ádi játékait is. Amúgy mondtam is S-nak, hogy nagyon hálás közönség volt Ádi, mert szinte nem volt olyan játéka (leszámítva egy-két batár nagy, ajándékba kapott dömperszerűséget), amivel ne játszott volna sokáig és élvezettel. Szegénykém persze kénytelen volt, amilyen sokáig feküdt a hátán. Emiatt nálunk nagy helyzetmentők voltak a mindenféle színes, rugdosható, forgatható, ütögethető játékok.

Vindo, Ruginak jobbulást!!!
Igaza van, a kombinéniben legalább van logika.
Én sem vettem fel S. nevét. Volt is nagy csodálkozás a családban. Viszont S. azt mondta tegnap, miután elmeséltem neki, mit írt Maggie (hogyha nincs papír, az én nevemen lesz a gyerek), hogy neki ez a megoldás is tökéletes. :lol:

Mi reggel az oviban épp abba csöppentünk, hogy a gyerekek a márc. 15-i ünnepre készülnek. Ami oké, csak kb. 10 gyerek volt még benn a 30-ból. Ádi meg nem is értette, mi ez az egész, úgyhogy délután átvesszük Petőfit. A "harc" felől szerintem érteni fogja egy részét.

Kép
Kép
irina

Ovis szerelem 8) édesek lehetnek...
Ádi barátnője már mást szeret, ez van. De hősiesen viseli.

Kép
Kép
irina

Ádi egy hős 8)
Na, majd mesélj a 15-i felkészítésről.
Rugónál ez rögzült tavaly, rá Kossuth Lajos nagy hatást gyakorolt :lol:

Az ünneplős ruhát majd nem szabad elfelejtenem nekem sem :roll:

S-nek mintaértékű hozzáállása van a dolgokhoz :D

Kép
vindolanda

Halihó!

Már itthon, most van egy kicsike időm, dolgozni kezdek. Nálunk is egyelőre a betegség nyer 2:1 arányban, Bercó még rendben van, a két nagyobb dőlt ki. Dávid szépen halad a láz felé, Gergőnek meg hasmenése van. A kettő kombója igen tuti lesz majd. Köhögni csak biztonságos helyen! :wink: :lol:

A szépség meg az a dologban, hogy Dávidnak ugye felnőtt háziorvost kell keresni, most legalább be is mutatkozik. :lol:

Én kész vagyok. Az egyik gyereket egyszerűen nem tudom megszelidíteni. Igaz, nagyon kemény eset, de eddig azt hittem, hogy mégis van némi hatásom, de december óta még én sem bírok vele. Egyik módszer sem hatásos nála.

Kombinéni 8) . Rugónak szép mentális lexikona épül. :lol:

Ez az ünnepi előkészület érdekes. Mondjuk én nem tudom, hogy miről beszélgetnek bent az oviban, de majd rákérdezek. A kedvencem viszont az egyik volt tanítványomtól van: Kokos Lajoska. :lol:

Még ünneplőbe is kell öltözni????

Na, molyolok kicsit tényleg.
dmaggie

Sziasztok!

Mi is megvagyunk!
Emma ma már oviban. Mondta az óvonő hogy egy lázas vírus van, sokan betegek voltak..:-( na szuper..remélem Emma kemény csaj és egészséges marad!

Dalma 2 hete hurutosan köhög, most hogy itthon vagyunk gyorsan dokihoz vittem..kapott antibiotikumot. remélem segít. valószínűleg arcüreggyulladás.

KépKép
kaqk
Debrecen

Minden betegnek jobbulást!!!

Maggie, nálunk abba kell menni az ünnepekkor. Vagyis fekete naci (ez farmer szokott neki lenni), fehér ing, szép pulóver - és most kokárda.

G. odajárt a Mata János meg a utcátok sarkán az egyik körzeti orvoshoz, meg volt vele elégedve. Abba a kis szocreál épületbe ott a fáknál a hajléktalanos épület mellett.

Kép
vindolanda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?