Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Anyukák! Tudtátok, hogy nem kerül semmibe az ANYATEJ???

Amit sajnos sehol nem "reklámoznak": az OEP- fizeti!

Annyi dolgod van (ha kapni szeretnél), hogy beszélsz a gyermekorvosoddal, hogy szükséged van rá, és írja fel vényre. Feltétele :
- a baba 9hónapos koráig írható fel
- napi 800ml a max. mennyiség, amit fizetnek(ezen felül saját költség)
A többi már menni fog, főleg, ha a védőnőd segít benne. Rajta keresztül fog ezután zajlani. Neki kell leadni a vényt + a papírt, amit vezettek a tejet adó anyukával(leadott mennyiségről). Ő pedig beküldi az OEP-nek, aki kb 1 hónapon belül utalja a leadó anyukának a pénzt.

Ha leadó szeretnél lenni: ugyancsak a védőnővel kell beszélni, hogy van felesleges tejcsid, amit felajánlasz. El kell végezned egy AIDS- tesztet (bőrgyógyászaton vérvétel, 2hét az eredmény), széklet vizsgálatot, tüdőszűrést, és még két eredmény szükséges, amit már a terhesség alatt elvégeznek. (Wa, Hepatitis) Semelyik vizsgálathoz nem kell beutaló, és fizetni sem kell értük.

Így mindenki jól jár. A Kapó nem fizet, a Leadó pedig nem ingyen adja oda.

Ez persze közös megegyezés alapján jöhet csak létre. Ha úgy gondolod, hogy nem steril körülmények között történik a fejés, tárolás, természetesen nem kell elfogadnod.

Én leadó vagyok már 2,5 hónapja. Mi a fogadó anyukával előtte találkoztunk, körülnézett nálunk. Megbizonyosodott róla, h nem lesz gond.

Ha fontos számotokra is, hogy anyatejet kapjon a pici, illetve, hogy ne a csapba öntsd ki/ vagy ne feleslegesen fagyaszd le, akkor érdemes utánajárni!

Remélem tudtam segíteni!
katonakitty
Szada
 
 


Szia Kitty! Kérdésem lenne hozzád. Elöljáróban annyit,hogy 8 éve már voltam anyatej leadó BAZ megyében. Először én buszoztam 2 naponta a megyei kórházba,aztán találtam egy önzetlen eü-i dolgozót aki bevitte a tejcsit. Most JNSZ megyében vagyok kismama,még van időm szervezkedni,mivel 50km-re vagyunk a gyűjtőállomástól,ezért ide már nem jönnek érte. Ha jól értettem a bejegyzésed, tőled háztól viszi el a kismama akinek a babájának az orvos felírja az anyatejet? Hogy intézted ezt a lehetőséget?, honnan kapod a papírt amin igazoljatok a tej átvételét, mert itt nálunk a védőnő(k) eléggé fogalmatlanok ebben a kérdésben. Annyit tudtak csak mondani hogy háztól "feketén", tápszer árában viszik-veszik a tejet(márha van rá fizetőképes kereslet) Bízom benne hogy ismét lesz fölöslegem ezért is sajnálnám a lefolyóba önteni. Egyébként kutakodok olyan fronton is,hogy a környékből a gyűjtőállomásra való beszállítást hogyan lehetne megszervezni. Szóval örülnék ha tudnál segíteni. Kösz
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó