A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Sziasztok,

Kata, fantasztikus amit írtál! Potyogtak a könnyeim a nevetéstöl. Nem gyöztem magyarázkodni a 9 fiu munkatársamank. Most ök is azt olvassák ...

Melinda, ezt hol olvastad a Marvelonrol? Azért kérdezem, mert én 6 évig szedtem!

Drága Gabo, most olvastam a szerdai hozzászolásodat, és örülök hogy ilyen bizakodo vagy. Olyan jo volt érzeni a sorok között az optimizmusodat, a reményeidet. MOST ÖSSZE KELL JÖNNIE! Én átadnám nektek a mi esélyeinke, ha lehetne!

Szorítok mindenkinek, Lora
Lora

Sziasztok!

Edelweiss:
Aranyos vagy, de azt hiszem majd késõbb iratkozom fel a listára, hátha összejön most a baba, nagyon bízom benne (bár nem megy minden olyan simán). Ma elég sokat kellett pisilnem. De azt hiszem ez csak a sok folyadéktól van. Bár nem ittam valami sokat ma. Szóval nagyon bízom és emiatt, kicsit babonából még hanyagolnám a feliratkozást.

Pucúr:
Ne izgulj minden rendben lesz. Mostmár mindjárt letelik a veszélyes idõ. Utánna kicsit kiengedhetsz én nagyon szorítok neked, mert egy kicsit bizalmat ültetsz belém, hogy már 11 hetes terhes vagy és minden rendben van a múltkori után.
A 12 évvel ezelõtti mûtétem úgy kezdõdött, hogy nagyon fájt a jobb oldalon a hasam. Persze az orvosok vakbélre gyanakodtak és össze-vissza vizsgálgattak, ami nagyon rossz volt. Az egyik nap viszont elkezdtem hányni és az orvos ekkor azt mondta nem vár tovább visz a mûtõbe. Felnyitottak és akkor látták, hogy a vakbelemnek semmi baja, más baj van. A baj az volt, hogy petefészek cisztám volt, ami olyan nagyra nõtt, hogy szétrepesztette a petefészkemet. Ezt szépen összevarrták, és ha már ott jártak kivették a vakbelemet is. Szóval ez volt. De azért jó lett volna, ha akkor tudom meg. Dehát nem tartották fontosnak elmondani, csak annyit tudtam, hogy cisztám volt. Ilyenek az orvosok.

Marcsi:
Kicsit lemaradtam, neked is volt vetélésed? Szörnyû mennyi ilyet hall az ember. Nagyon sajnálom. Mikor történt? Mennyi ideig kell várnotok.

Gabó:
Én is gondolok rád, bár még nem ismerjük egymást.

Puszi
Indigo
indigo

Sziasztok lányok!

Kata!
Köszi nagyon a képeket, és a segitséget is. Mindenkitöl elnézést kérek ha sokáig töltödött a fényképem, mostmár tudom miért. Legközelebb jobban csinálom.

Még mindig a lista tetején vagyok. Miért van ez, hogyha várom, hogy megjöjjön csak azért is kitol velem??? Kép

Tücsi
Tücsi

Szia Lanyok!

Most keves idom van, de holnap irogatok majd Kép

Lora
Bongesztem az Interneten a kereso program segitsegevel es ugy akadtam ra egy doktor nyilatkoztara vagy valasz levelere...de majd utana nezek es megkeresem neked. Nem volt indoklas! De talan meglehet kerdezni Erazmuszt hogy mi a velemenye a fogamzasgatlokrol es melyik a terheseg szempontjabol a legveszelytelenebb tipus.
Az Orvos valahogy igy fogalmazott: Szamos jo tulajdonsaga mellett a Marvelon rossz osztalyzatott kapott a kesobbi terheseg szempontjabol.
Nekem is megdobbant a kicsi szivem! Engem soha senki nem figyelmeztetett hogy a fogamzasgatloknak ilyen hatasai lehetnek Kép Sot!!! Azt hallottam hogy hamarabb lehet tole teherbe esni! Ugylatszik engem meg masokat is nagyon felrevezettek!

Pusz Mindenkinek
Melinda
Melinda

Sziasztok!

Indigó!
Ahogy gondolod. Ha meggondolod magad, majd szólsz, bár remélem most összejön a baba, és így átkerülsz a másik listára, mielõtt ide felkerültél volna. Kép

Hú de álmos vagyok még ... KépKép

A mai lista:

<pre>
Monchy 3c 65 cn Budakeszi 32 év
Márti 10c 60 cn Debrecen 24 év
Sugár 2c 57 cn Salgótarján 23 év
Tücsi 13c 56 cn Debrecen 32 év
Kisvuk 3c 45 cn Svájc 27 év
Kriszti 15c 39 cn Galgamácsa 29 év
Edus 2c 35 cn Svajc 25 év
Sien 14c 31 cn Budapest 28 év
Éva 30c 28 cn Nyíregyháza 26 év
Djeszter 4c 26 cn Budapest 29 év
Ildi 8c 23 cn Szekszárd 21 év
Cipomama 2c 22 cn Los Angeles 35 ev
Moni 7c 20 cn Törökbálint 28 év
Gyöngyöske 2c 16 cn Miskolc 30 év
Ancsi - 15 cn Adács 27 év
Edina 10c 15 cn Coimbra 23 év
Gabó 31c 14 cn Miskolc 27 év
Marcsi 2c 13 cn Budapest 27 év
Edelweiss 7c 11 cn Szeged 32 év
Kamilla 3c 9 cn Budapest 26 év
Szami 10c 8 cn Budapest 30 év
Klari 7c 7 cn Budapest 31 év
Lora 14c 5 cn Várpalota 25 év
Edi 8c 4 cn Maglód 33 év
Melinda 5c 3 cn N-o. 26 év
</pre>

Puszi,
Edelweiss
edelweiss

Haliho Lanyok!

Aki kerte, annak elkuldtem megegyszer a listat. Pucurnak esetleg javitsa ki mindenki az emailcimet kilsteve@hotmail.com-raKép

Indigo: nekem is egy honapja volt vetelesem, es meg vagyunk egy paran sajnaKép En is meglepodtem hogy ez milyen sokszor elofordul. En regebben soha nem hallottam ilyenrol....

A Marvelont en is szedtem kemeny 3 honapig, igazsag szerint ugy remlik ERazmusz irta fel nekem, ugyhogy nem hiszem hogy barmi bajt okozhatna. Akkor szerintem nem is engedelyeznek!

Pusssz: orsoly

Ps: Krisztinka merre jarsz???
orsoly

Megjöttem uh-ról.

Endometrium:8 mm
J: 20, 17,5
b: 16, 15, 15 tüszõ.

Vasárnap Profasi. Hétfõn 6. inszem.

Kérlek szorítsatok, mert elvileg ez az utolsó inszem.

Caldea
caldea

Caldea,
Nagyon szorítok KépKépKépKépKépKépKép ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Véleményem szerint a fogamzásgátló gyógyszerek és azok mellékhatásai mind-mind egyéni érzékenység kérdése.

Nem lehet kategórikusan kijelenteni azt, hogy egy gyógyszer rossz,ha másnak használ és évekig szedi.(Persze most nem számítva azokat a dolgokat amikor rákot, stb. okozhatnak). Amikor egy nö fog.gátlót írat fel és kezdd el szedni tisztában kell(ene) lennie azzal, hogy ez egy hormon készítmény, akármilyen minimális is a hormontartalma!
Ergo, ebböl logikusan abból kellene következnie, hogy a hormon egy beavatkozás a "rendszerbe", amely sajna minden egyénnél más-más késöbb felmerülö tüneteket okozhat. Természetesen a gyártók ezt próbálják ezt a "mellékhatás" tényt háttérbe szorítani, hiszen ök profit orientáltak, a nöknek pedig hatékony fogamzásgátlásra van szükségük.
Én speciel anno 2 évig szedtem a Marvelont és abbahagyása után nem lett töle semmi mesnis zavarom, csak méhszájsebet okozott (ami azért lehetett mástól is) és azért hagytam abba.

Bocs lányok, de nem tudok sürübben jönni. Rengeteg a dolgom!
Moni
mj

Caldea: nagyon drukkolok, ez uttal sikerulni fog! Kép

kamilla
kamilla

En 6 evig szedtem fogamzasgatlo tablettat (Cilest), szerencsere rendesen visszaallt a ciklusom 35-37 naposra. Lehet, hogy azert veteltem el, mert ilyen sokaig szedtem? Remelem azert ez reverzibilis folyamat, es csak ido kerdese, hogy ujra minden rendben legyen mintha sosem szedtem volna.

kamilla
kamilla

Én 3 évig szedtem fogamzásgátlót, de igazából nagy zavart azt hiszem nem okozott. Igaz azóta rövidebbek a ciklusaim, most legalábbis úgy tûnik (22-23 nap) de per pillanat én ennek még örülök is. Hogy a hormonháztatásomra hogy hatott, az még nem derült ki. Ha addig nem jön össze a manócska, majd február magaslatában kezdik el szerintem vizsgálni. Addig nem túl sok értelme lenne, azt mondta a doki. Nem szeretem én ezt az üresjáratot. Kép

Caldea!
Szorítok neked ezerrel!!!

Puszi,
Edelweiss
edelweiss

OFF
Rájöttem! Az Edit "gomb" arra jó, hogy a megírt és elküldött üzenetbe bele tudj javítani, ha valamit elírtál. De mindez csak akkor, ha regisztrálva is vagy.

Edelweiss
edelweiss

Sziasztok!

Kamilla!
Én 21 évesen szültem a nagylányomat. Utána 8 évig szedtem a Tri-Regolt. Mellette estem teherbe a kicsivel. Bár valószínü, hogy nem szedtem rendesen, azért. Akkor már válófélben voltunk így nem igazán foglalkoztam az orvossággal. Mégis besikerült a kicsi. Mindegy, ez lényegtelen. A rengeteg vizsgálat után, mivel nem volt semmi gond, nem ajánlották, hogy elvetessem, és én nem is tettem, bármilyen volt a házasságom, mert nagyon-nagyon abortusz ellenes vagyok. Úgy voltam vele, hogy most már mindegy, hogy 1 vagy 2 gyerekkel maradok egyedül. Nem is bántam meg, mert ettöl a kicsitöl sokkal több szeretetet kapok mint valaha bárkitöl, és ez nem túlzás!!!
Szóval a kicsi után közel 6 évig szedtem a Cilestet.
Újra férjhez mentem, és ez év elején abbahagytam, mert közös babát szerettünk volna. Kivártuk a 3 hónapot az orvosság után és nekiláttunk. Kép A 4. ciklusra sikerült.
Azt még hozzáteszem, hogy most mióta abbahagytam nekem is 23-25 napos ciklusaim lettek.
Tudom, hogy minden nö szervezete más, de nekem így jött össze ez a mostani babuci.
Mindezt azért írtam le, hogy itt vagyok élö példa, hogy fogamzásgátló után is lehet valaki terhes. Tehát nem elcsüggedni, fel a fejjel!!!

Kata
Kata

Sziasztok Lányok,
Caldea Neked nagyon szorítok+++++++++++++ és ezek + energiák voltak.

Most jöttem vérvételrõl, jövõ héten már lesz is eredmény. Nem volt annyira vészes, bár én nagyon cidriztem, hogy mi lesz. Aranyosak nagyon a Margit kórházban és nagyon szimpatikusnak tûnt az egész osztály.
Talán kiderül, hogy most mikyen a prol. szintem és ha magas valószínû ez okozza azt, hogy nem jött mega gyógyó után illetve talán az is kiderül, hogy milyen a többi hormonom.
Most csak ennyi mert rohanok!
Mindenkinek nagyon jó hétvágét, kellems romantikus estéket (akiknek lehet)

Puszi: Breki
breki

Caldea!

(Virtuálisan) melleted vagyunk és szorítjuk a kezeidet.

Kedves Indigó!

Sajnos átéltem én is a vetélést. november 6-án és 16-án irtam bovebben róla ha valami "szomorút akarsz olvasni". 2000 júliusa óta szeretnénk babát, a vetélés óta meg ez a második ciklus hogy próbálkozunk. Nagyon szorgalmasak vagyunk!

Orsoly!
akkor pontosan hogy kell hozzátok eljutni? répatortához és fasírthoz mit szóltok?

Marcsi
Marcsi

Kata!
Koszi, tok jo,hogy megirtad,s bar tudom, hogy ez individualis kire hogyan hat, de megnyugtato, hogy Neked sikerult Cilest utan ujra a kisbaba Kép

kamilla
kamilla

Szerintem irjunk olyat, hogy

1. kocsi, benne:....
2. kocsi, benne: ....

ES akkor tudjuk, hogy mindenkinek van-e helye. En meg tudni fogom, hogy kinek, milyen utvonalat kell elkuldeni. Szerintem igy lenne a legjobb, de ha van mas otlet, szivesen fogadom.Kép

orsoly

Orsoly,
Nekem csak címet adjál. Elmagyarázott útvonalak alapján képtelen vagyok odatalálni, viszont térkép alapján IGEN.
Köszi,
Moni
mj

Sziasztok

Nem vagyok szakerto hogy kijelentsem hogy a Marvelon egy rossz gyogyszer, de nekem egyaltalan nem szabadott volna felirni fogamzasgatlot mivel kezdetek kezdetetol rendszertelen menzim volt.
Karacsony es Szilveszter kozott nem rendeztek talalkozot? Kép Akkor jovok haza...
Egyebkent ezeknek a taliknak kifejezetten jo hatasa van. Utana tobben teherbeestek Kép....ugyhogy en sem akkarok kimaradni..
Melinda
Melinda

Kata

Tetszett a tanacsadas...Kép)) en is jokat derultem rajta
Melinda

Melinda,
Sanos én a Dinae 35-rõl sem mondhatok jót.
Szerintem nem rosszak ezek a gyógyszerek, de jobb lenne ha az orvosok mielõtt felírnák körültekintõek lennének és vérvétel valamint alkati adottságoknak megfelelõen írnák fel. Talán elkerülhetõ lenne az ami Veled velem és még ki tudja hányunkkal történt.
Egyet megfogadtam, ha rendezõdni fog a ciklusom és a hormon eredményeim jók lesznek és ha megszületett már egy babánk akkor soha többet nem fogok fogamzágátló tablettát szedni, mert nekem pl. jó volt a gyógyó elõtt a ciklusom (27-28 napos) most pedig egyáltalán nincs.

sorstársad: Breki
Breki

Sziasztok lányok!

Évici vagyok, régebben minden nap olvastam ezt a topicot, csak sajnos az új munkahelyemen nehézkesebb. Anno én indítottam el a Mikor jöjjön az elsõ baba témát, röviden a story mostanáig: 24 éves leszek jövõ augusztusban. Idén május végén a Marvelont 6 év után abbahagytam, majd az elsõ menzeszem 35 napra, de megjött. Utána viszont nem, kiderült, hogy van egy kis cisztám, ami ugye azért alakult ki, mert a petefészkeim hirtelen felszabadultak a Marvelon gátló hatásától. Kaptam Norculutot, s szerencsére abban a ciklusban el is múlt a ciszta. Utána vártunk, de megint nem jött meg, majd kaptam megint Norculutot (ez a mostani ciklusom) és 5-9. Napig Serophent is. Voltam a 23. Napon UH-n, ami kimutatott egy érett petét, s a hõm is azt mutatta, hogy volt peteérésem. Voltam hormonszintem, amire a doki azt mondta, hogy tüszõrepedésem is volt. A párommal voltunk együtt a kedvezõ napokon, most nem várom a mensit!! Kicsit hátrahajló is a méhem, de a doki szerint ennek nem kell nagy jelentõséget tulajdonítani. A fosavat nyár óta szedem.

Én is ki vagyok azon akadva, hogy mennyire nem hívták fel a figyelmemet a Marvelon utóhatásaira, s valószínû, hogy nekem sem volt teljesen rendszeresen azelõtt a mensim, bár soha nem maradt ki egy hónap se.

"Kicsit" megijesztett az írásotok, hogy a Marvelon rossz osztályzatot kapott a jövõbeni terhességre nézve.

Fura, hogy érzem, ha nem sikerült most, ki leszek eléggé borulva, pedig ez csak az elsõ hatékony próbálkozás, de ez az érzés szerintem nem is ettõl függ. Félek a jövõtõl, de nem akarok nyávogni, mert tudom, hogy itt sokan már sokkal több sikertelen cikluson vannak túl. Nagyon erõsek vagytok!

Kívánjatok nekem is ilyen erõt a homályos jövõmre, mert most eléggé magamba vagyok borulva, hogy mit tehetett velem (is) a Marvelon.

Bocs, hogy ilyen hosszúra nyúltam!!
Ha ok, jövök még rendszeresen!!

Puszi,
Évici
Évici

Breki,
Szomoru ami velunk tortent. Az osszes orvosom eddig tisztaba volt a ciklusom menetevel valamint azzal is hogy szeretnek elobb-utobb gyereket, es csak itt a Babaneten olvastam eloszor a fogamzasgatlo hatranyos oldalarol. Illetve olvastam negativ dolgokat rola (pl: elhizas), de hogy kesobb terhesegre nezve rossz hatassal lesz......(azt soha)...Kép
Azert remenykedem hogy minden rendezodni fog, es neked is ezt ajanlom, mert a negativ gondolatok nem segitenek.
Hanyadik napnal tartasz? Milyen a homersekleted?
Szerintem ha 50-napra sem jonn meg keres fel egy nagyon jo Nogyogyaszt, es mindenfele gyogyszer beszedese elott ragaszkodj egy hormon vizsgalathoz.

Leirom hogy jott meg nekem a tabletta elhagyasa utan:

2001.04.07 -szedtem be az utolos fogamzasgatlot....
Meg a gyogyi hatasara 2001.04.11 megjott a menzi..ez volt az utolso 28-napos menzim.
Legkozelebb Junius 15-en jott meg 34 napra, majd Juliusban 33 napra.....ezek utan elkezdtuk a ferjemmel a probalkozasokat.
Azt hittuk naivan elsore osszejott Kép mirre Augusztus 5-en 49. napra megjott. Kép
Szeptemberre 33. napra, Oktoberre 40. napra, Novemberre 43. napra...
Hogy mi jonn meg nem tudom, de az a gyanum a hotablazatomat fejtegetve hogy amikor hamarabb megjonn nincs ovulaciom, amikor meg kesobb jonn, van tuszoeres, viszont a hogorbem olyan mint egy vulkanikus hegyseg. Kép

Gabomano? Mi ujsag veled?

Pusz Mindenkinek

Melinda
Melinda

Evici meg Tobbiek!

Igazan sajnalom, nem akkartam a Marvelonnal riogatni benneteket!
Van akinek meg sem kottyan, raadasul bizonyos noi rakos betegseggel szemben igen jo.
Itt inkabb arrol van szo, hogy senki se figyelmeztetett arra hogy rendszertelenul menstrualo noknek ellenjavalt a fogamzasgatlo!

Evici
Amikor eloszor megjonn es nem varod, az valoban egy kellemetlen fajo erzes foleg ha mindenkinek elujsagolod a babaprojekt beiinditasat. Utana kilehet birni foleg ha a partnered megerto es egyutterzo. Az en ferjem elso kerdese minden reggel: mennyi volt a hod? Kép Igy mikkor megjonn a menzi tudom hogy velem egyutt O is remenykedett es csalodott. Ez erot add, es megvigasztalom ami ram is pozitiv hatassal van....az elet megy tovabb kovetkezo ciklus kovetkezo remeny...Kép
Melinda

Lora es Tobbiek Megtalaltam a Marvelonnal kapcsolatos megjegyzest!!!

Kérdés:
Egy rutin vizsgálat alkalmával a nõgyógyász az átlagnál kisebbnek találta a méhemet, és javasolta a fogamzásgátló tabletta (Marvelon, 3 évig szedtem) szüneteltetést. Az elsõ spontán menstruációtól számított 23. napon kellett visszamennem hormonszint-meghatározásra. Ez a bizonyos elsõ spontán vérzés 1 hetet késett, de gondolom, ez nem túl sok. Szóval múlt héten visszamentem a klinika nõgyógyászati ambulanciájára. Levették a vért, és azt mondták, dél körül lesz meg az eredmény. Én fél 12-kor jelentkeztem vizsgálatra (gondoltam, az eredményt a doktor úrral is egyeztetni kellene), õ levette a cytológiai vizsgálathoz a mintát, és ennyi. (Megjegyzem, most nem ahhoz az orvoshoz kerültem mint elõzõleg.) Azt mondta, a vérvizsgálat eredménye még nincsen meg, de nem kell várnom, ennek az egésznek csak akkor lesz jelentõsége, ha gyereket szeretnék. Szemmel láthatóan sietett, így nem is kérdezhettem meg, vajon fogamzásgátlót szedhetek-e, ha igen, milyet, ha nem, mikor...
Mit javasol, menjek el másik nõgyógyászhoz (egyéb panaszom nincs)?

Válasz:
A kicsiny méh jelentõsége húszéves korban szerintem annyi, mint mackósajtban a brummogás. Szabályos ciklusok mellett teendõ semmi és nyugodtan szedhetõ bármely korszerû fogamzásgátló.
Tény ugyanakkor, hogy a régebbi fogamzásgátlók, mivel a méhre és az ovariumokra gyakorolt deprimáló hatásuk nagyobb volt, komoly mértékben sorvasztották pl. az endometriumot, emiatt aztán az abbahagyást követõen a ciklus lassabban áll helyre és sokáig anovulációs. Tapasztalatom szerint e tekintetben a Marvelon (sok jó tulajdonsága mellett) szintén gyenge osztályzatot kap.
A hormon meghatározásoknak valóban nem volt sok értelme, hiszen a tabletta hatása alól felszabaduló saját szervezettõl nem érdemes elvárni, hogy azonnal teljes kapacitással mûködjön. (A hozzáfûzött kommentár pedig, bármennyire tartalmaz szakmai igazságot: nos: cinikus)
Véleményem szerint, aki a korábbi gyógyszerszedése során ilyen (lényegében hosszútávú mellékhatással) találkozott, célszerû, ha fogamzásgátlás céljára a spontán ciklus egy-két hónapos rendezõdését követõen un. háromfázisú készítményt használ, amely hormonösszetétele követi a nõi ciklus periodicitását és jobban megõrzi az endometriumot, kevésbé deprimálja a méh-petefészek mûködését. A világ egyik legkorszerûbb ilyen szere a nálunk is kapható Triodena, amely igen jó cikluskontrollt biztosít. Annyira, hogy vérzési zavarokban terápiásan is alkalmazzuk.
Ami pedig az orvoshoz járást illeti: Murphy szerint kellõ számú "szakértõvel" konzultálva bármilyen nézet alátámasztható. Az egészségügyre vetítve: a legsúlyosabb esetekben a legtöbbször kiderül, hogy korábban orvostól orvosig jártak. Higgye el, az Ön problémája igazából nem betegség, legrosszabb esetben is csak egy kis mûködési megbicsaklás. "Öreg csóka" nõgyógyászok hozzáteszik: tulajdonképpen minden nõnek "joga" van egészségesen is arra, hogy idõnként rendetlenkedjen egy kicsit a ciklusa. Ha pedig a kis méh komoly késõbbi akadályt jelentene: már kihaltunk volna.

Dr. Nagy László
Melinda

Haliho,

Remélem van még itt valaki. Ma összevesztünk a nagyon jo fej nögyogyimmal. Dühös vagyok magamra is, és rá is. Tudom, hogy nekem van igazam! Erösítsetek, vagy cáfoljatok meg, lécccci!
Ma, a ciklus 5. napján kezdtem el szedni a clostyt, 2x1-et a 9.napig. Jövö hét csütörtökön Uh, az lesz a 11. nap. Kérdezem töle, hogy mikor legyünk együtt a párommal, ha stabilan 25-26 naposak a ciklusaim. (utolso kettö 25 napos, az elötte lévö 3 pedig 26-26 napos volt)Majd akkor megbeszéljük. Mondom, hogy az már késö lesz, mert ha a 25. napbol levonjuk a 14-et, akkor az a 11 nap, amikor ugyebár már késö. Vagyis elötte kéne mokázni. Vagy nincs igazam? Leht, vagy már nem is tudom.

Valaki elmondhatná ujra, hogy ha 25 napos a ciklus, akkor a 11. napon...........

Kérlek, válaszoljatok, tisztára ki vagyok bukva!
Lora

Sziasztok Lányok!

Egész héten nem volt netünk, ma már van, de sajna munka is van bõven. Úgyhogy csak gyorsan bejelentkeztem, ha valakinek lesz ideje dobjon le a lista aljára: Sien 15c 5cn
Kép (ezt a 15c-t még leírni is rosszKépKép)
Amúgy újabb Clostis hónapot kezdtem..
Borzalmasan le vagyok maradva a történésekrõl, de igyekszem pótolni!
Pusz, Sien.
Sien

Lora!
Az én legjobb tudomásom szerint is mensi-14nap a peteérés. Mégis mit mondott a nõgyógyászod? Szerinte mikor van?
Amúgy meg szerintem kár ezen idegeskedned, legyetek együtt 2 naponta és ne törõdj azzal, hogy mikor lesz uh!
Kép
Szia, Sien.
Sien

Lora,

Szoval 11. napon mesz UH-ra, a legrovidebb ciklusod 25-napos a leghosszabb 26. A biztonsag kedveert a legrovidebbet kell venni azaz a 25-ot....25-14=11
A mensi az Ovulaciot koveto 14. napon jonn meg, tehat a legrovidebb napot nezve 11. napon leghosszabb napot nezve a 12. napon Ovulalsz. Ugytudom ekkor vagy a legtermekenyebb idoszakba, ugyhogy szerintem nincs veszve semmi mar csak azert is mert az utobbi idoben inkabb a 26-on jott meg.
Melinda

Lányok,

ha a 11. (vagy 12.) napon van az ovi, akkor elötte kéne együtt lennünk, nem? A kétnaponta dologgal az a baj, hogy elötte kéne egy kicsit "sporolnunk", vagyis inkább jo idöben kéne elkapni a dolgot. Api mütyürjei kicsit lusták, és kevesebben is vannak, mint kéne.

Azért kösz, most kicsit megnyugodtam. Csak bánt, hogy ilyen hülyeségen kaptunk össze, pedig olyan klassz doki.

Mégegyszer örök hála, Lora
Lora

Lora
Szerintem a 11-napnal elobb nem ovulalsz, igy ettol a naptol fogva vagy igazan termekeny, de hallgas meg masokat is rola nem vagyok 100%-ban biztos.
Melinda

Igazán E-dr nö tudna megnyugtatni, de most nincs. Ha jol emlékszem, akkor a petesejt csak néhány oráig képes arra, amire nekünk kellene. Akkor viszont a fickoknak már ott kéne várni, nem?

Megkérdeztem E-t is, remélem a hét végén lesz ideje válaszolni. Sajnos én itt leszek.

Most jut eszembe! Képzeljétek, azt vágta a fejemhez a doki, hogy ha annyira jol tudom, akkor miért nem vagyok még babás? Szohoz se jutottam, pedig tudja, hogy progi hiányom van. Mindegy.

Legyetek jok, Lora
Lora

Sziasztok lányok!
Szeretném megköszönni mindenkinek, aki ujra elküldte nekem a képeket!
Igaz,nem a freemail-es cimre vártam, de még igy is sikerült lementenem,most már nem csak nem veszitem el mégegyszer.
Köszi-köszi mégegyszer!!!
Tegnap este elég erösen görcsölgettem, jobb oldalon. Ki mit tud, szokott a mensi igy kezdödni? Mert én már javában ott tartok, de még csaknem akar beindulni igazábol.Viszont ez a görcsike uj dolog...Mi mindent nem produkálok én? Derékfájás, görcsölés, pattanáshegyek...ez most tekintsem jo jelnek, mert azt jelenti,hogy a hormonok dolgoznak bennem,igaz?
Ha minden igaz, hétvégén beszerezzük a Serophent, kiváncsi leszek az árára, bár igazábol nem érint, mert a biztosito visszafizeti, csak mégis tájékozodom legalább.
Na pusz mindenkinek,Lora, TE szegényke megint dolgozol?Én nagyon utáltam otthon hétvégén dolgozni,pláne amikor éjszakázni kellett(szállodai recepciosként)..Brr
Barbi
Barbi

Lora!

Igen, elötte kéne elkapni. (A matyiknak elég sokáig tart az út, föleg ha lustábbak, a pete meg csak (ha jól tudom) 1 napig életképes.)
Szerintem próbáljátok 10. nap este (ez akkorra lesz jó, ha 11. nap van az ov.), ha pedig mégsem a 11. nap (hömérözöl?), akkor ha esteleg megoldható, akkor a 12. nap reggelét ajánlanám (mármint ha meg tudod oldani, hogy ne kelj fel utána rögtön, hanem még legyen 1-2 órád). Ekkor azért 24 óránál több telik el a két akció között, de nem hagyod ki egyik napot sem. Ha nem megoldható, akkor a 11. nap este kell legyen még egyszer.
(De egy biztos, ne hagyatkozz ilyen szempontból az orvosra, mert lehet, hogy ö még a UH-val is lekési az elöttes fázist, és már csak az ov. megtörténtét tudja majd megállapítani...)
Az utóbbi beszólása pedig fúj-fúj-fúj!Kép
Hát egy biztos, nem miatta!

Beszti
Beszti

Lora

Hat nem tudom milyen ha egy Jo Fej doki elveszti a fejet, de szerintem a beszolasa semmifelekeppen nem volt FER!!!
Egyebkent ez az egesz olyan kiszamithatatlan, szerintem egyik orvos sem tudja megmondani neked mikkorra lesz idozitve az ovulaciod! Melyik lesz az a nehany ora! Ezert igazan nem vadolhatod Oket! Mindegyik orvos a sajat elkepzelese szerint cselekszik es ebben nincs egyetertes hogy a termekeny napokon belul melyik a termekenyebb. Lehet hogy ez is egyenre szabott, amit a sajat orvosod tud a legjobban. Szerintem a 11. nap a biztosabb mivel az utobbi idobe a 12. napon volt az Ovid.
Raadasul ugytudom hogy a spermakat erdemes gyujtogetni a remenyteljesebb napra, nem szabad csak ugy ossze-vissza szorni elotte Kép))
Figyeld a nyakot is! Az eselyes napokon vegy mintat, ha tojasfeherjet tapasztalsz akkor a folyamat megkezdodott.
Habar errol sincs egyetertes. Rengeteg temat olvastam ezzel kapcsolatba. Hol azt nyilatkozzak hogy a tuszoeres megtortentet a nyak sikossagan megszunese jelzi, hol pedig azt mondjak amikor az Ovulacio megtortent akkor nyujthato biztosan a nyak. Van ahol a nyak 5 napig nyujthato. A mult honapban 1 napon jelentkezett, viszont a mostani ciklusban 3 napig tapasztaltam. En ezt mar nem ertem!!! Egy biztos a nyak jo jel!
Melinda

Lora!

Nagy szegénységi bizonyítványt állított ki magáról a dokid. Engem a vetéléskor sok nõgyogyi azzal "nyugtatgatott" hogy a teherbeesésnek 1000 kisiklási lehetõsége van olyan bonyolult folyamat. Ugyhogy hiába profi a témában az ember ha a szerencse nem kedvez egy egészséges kis magzatnak megfoganásához.

ha rjtunk múlna akkor nem 25% lenne egy ciklusban a tehrebeesésnek, hanem 100%, hisz mi már profin állunka témához.

szóval tapintatlan fráter volt a dokid.

Marcsi
Marcsi

Lányok bekopizom a rendelõbõl az ovulációról talált választ.

Ami az ovulációt illeti: fejtegetése tényszerû és igaz. Amin el kellene gondolkodnunk, hogy valóban az ovulációt érezi-e ama bizonyos görccsel avagy a megnõtt tüszõ (ami átlagban 2 cm, de elérheti a 3-at is) feszülését. Az ovarium peritoneális borítéka ugyanis jelzi a feszülést is. Ami
"tojásfehérjének" ír, az valószínûleg a méhnyak nyákja, ami ovuláció elõtt jelentõsen megszaporodik és nyúlóssá válik (ha hüvelyi feltárásban mondjuk egy Kerr-tû-szerû (tehát recés-menetes felszínû) eszközt a méhnyakba tolunk, a rátapadó nyák a hüvelybemenetig kihúzhatóan nyúlik). Ez a régi világban az ovuláció idejének jele volt.
Maga a tényleges ovuláció ugyanakkor késhet 24-48 órát és máris ott vagyunk, hogy ezekhez a jelekhez képest lehet 3 nap múlva is teherbe esni...
Kérdezi most: akkor mi a biztos? Mert a hõmérõzés tulajdonképpen az FSH-LH csúcsot detektálja, ez még csak ok, amelynek okozata az ovuláció. A valóságban, a nagy átlagra (!) érvényes szabály, hogy ama bizonyos pici csökkenés után a felszálló hõmérsékleti ág napján szokott lenni az ovuláció.
Biztosat pedig egy módon lehet mondani: a feszülés napján és onnantól naponta elvégzett ultrahang follikulometriával, ez hasi úton gond nélkül meglátható.
A gyermekvállalás optimális körülményeirõl is ejtsünk néhány szót. Közhely, hogy elõtte célszerû kivizsgálni és szükség szerint kezelni minden olyan betegséget, amely a terhesség kiviselésére hatással lehet. A teljesség igénye nélkül: ha netán a hüvelyben vagy a méhnyakban kórokozó van, még a fogamzás elõtt kezelendõ, úgyszintén még a tünetmentes bakteriuriát is érdemes gyógyítani. Szív és keringési panaszok kezelése értelemszerû.
Célszerû elõzetesen tisztázni (vérvétel) bizonyos fertõzések elleni védettséget illetve fogékonyságot (rubeola, toxoplazma).
Ha valaki gyógyszert szed, célszerû lehetõség szerint gyógyszermentessé tenni õt.
A fogamzásra választott idõszak elõtt módszeresen át kell alakítani az életformát (ügyeletek...), az optimális testi és szellemi nyugalom (család, rokonság) és nem felesleges 1-2 ciklussal elõtte magzatvédõ vitaminkészítményeket szedni ( megfelel pl. a magyar Multivitamin terheseknek, vagy az Elevit Pronatal.)
Férfiúi oldalról csak látszólag apróság a szoros fehérnemû és nadrág elhagyása, a meleg fürdõk kerülése, de ezek mind a spermiumok integritása ellen vannak.
És nem utolsó sorban lényeges a kellõ önmérséklet is, nehogy a túlzott tudományosság nyomja rá "cselekedeteinkre" a bélyeget. A fogamzás idõszakának megválasztása gondolatához visszatérve: sem ekkor, sem az elsõ 3 hónapra ne tervezzünk komolyabb utazást.

Dr. Nagy László
Marcsi

Jaj lányok, nem is tudom mi lenne velem nélkületek! Köszönöm ezt a sok hozzászolást! Nagy "tudományomban" már azt sem tudtam, hogy mi a nevem. Azt hiszem, tuldramatizáltam ezt a helyzetet. Kicsit felspanolt állapotban voltam, nagyrészt a dokinak köszönhetöen(lehet hogy van baba-címü megjegyzése miatt).

Olyan jo,hogy vagyunk egymásnak!

Legyetek jok, és töltsétek kellemesen a hétvégét.
Lora
Lora

Marcsi

A fenti valaszlevel is azt a sejtesemet tamasztja ala hogy a tuszorepedest megtortentet senki nem tudja elore meghatarozni. Viszont olyat is hallottam hogy egy elvezetes szeretkezes is beiindithatja a folyamatot. Kép

Lora sok sikert Kép)!!!
Melinda

Szép jó reggelt mindenkinek!!KépKépKép

Merre vagytok?

Ancsi, Gabó, Krisztinka stb. mi újság veletek?

Pontosítunk egy tali névsort, autót, ki mit hoz kaját piát, idõpontot?

Pucúr
Pucúr

Szijasztok drága barátnõim!Kép
Annyira rég olvastalak benneteket!!!
Csütörtökön voltam a második vérvételen, UH-n.
A vérvétel most fájdalmas volt, valahogy mintha az izmon keresztül szúrt volna, lezsibbadtam és egész nap fájt a karom!! KépKékség nem volt...
UH-n:
Azt mondta a nõ, hogy ezzel a tüszõvel érdemes lenne próbálkozni, meg hogy menjek be, ránéz, mikor reped meg...Annyira ari volt, de mondtam neki, felesleges, mert ez nem próba hónap, csak vizsgálatok folynak.
Lehet, hogy most halasztottuk el a nagy lehetõséget???

Sebaj, de legalább nem kockáztattunk semmit. Pénteken megyek az uccsó vérvételre (már vaskos pufajkábanKép) aztán meglesz az eredmény, és remélhetõleg az új ciklust már a szükséges bogyókkal kezdhetem. (talán Closti?)
Szülinapomra zebrát akarok látni...kétcsíkos zebrát..KépKép

GABÓMANÓ!!!!
Annyit gondoltam Rád!!! MEGVOLT????
OFF:
7végén Miskolcon voltam, ÖTYE-buli volt a barátnõmnél, hármasban szórakáztunk. Voltunk Tapolcán a barlangfürdõben és Lillafüreden kirándultunk.
Nagyon szupi hely!!!!Kép

Megyek, elolvaslak benneteket...van mitKépKép

pusszantááááás.....mmmmmmaaaaaaaKép*****

AncsiKép
Ancsi

Sziasztok lányok!

Merre vagytok? Nagy itt ma a csend! Vagy csak mindenki késõbb ébredezezik? Kép

Ancsi, Gabó!
Szorítok nektek! Olyan jó lenne, ha minden sikerülne, amit szeretnétek... Aztán mindent bele ám!!! Kép

OFF
Képzeljétek! A hétvégen nagy családi banzáj volt nálunk. Még életemben nem csináltam ekkora ebédet ráadásul 10 embernek. Tök jó volt, biztos ízlett nekik a kajcsi, mert annyira tömték a pocakjukat, hogy még meg sem nagyon szólaltak evés közben. Arról nem is beszélve, hogy a férjecském is egy tündér. Mindenben segített amiben tudott. Olyan jót ügyködtünk együtt. Amennyire féltem tõle, annyira élveztem a dolgot.KépKép

ON
A mai lista, amíg el nem felejtem berakni ...

<pre>
Monchy 3c 68 cn Budakeszi 32 év
Márti 10c 63 cn Debrecen 24 év
Sugár 2c 60 cn Salgótarján 23 év
Tücsi 13c 59 cn Debrecen 32 év
Kisvuk 3c 48 cn Svájc 27 év
Kriszti 15c 42 cn Galgamácsa 29 év
Edus 2c 38 cn Svajc 25 év
Sien 14c 34 cn Budapest 28 év
Éva 30c 31 cn Nyíregyháza 26 év
Djeszter 4c 29 cn Budapest 29 év
Ildi 8c 26 cn Szekszárd 21 év
Cipomama 2c 25 cn Los Angeles 35 ev
Moni 7c 23 cn Törökbálint 28 év
Gyöngyöske 2c 19 cn Miskolc 30 év
Ancsi - 18 cn Adács 27 év
Edina 10c 18 cn Coimbra 23 év
Gabó 31c 17 cn Miskolc 27 év
Marcsi 2c 16 cn Budapest 27 év
Edelweiss 7c 14 cn Szeged 32 év
Kamilla 3c 12 cn Budapest 26 év
Szami 10c 11 cn Budapest 30 év
Klari 7c 10 cn Budapest 31 év
Lora 14c 8 cn Várpalota 25 év
Edi 9c 7 cn Maglód 33 év
Melinda 5c 6 cn N-o. 26 év
</pre>

Legyetek jók!

Puszi,
Edelweiss
edelweiss

Haliho Lanyok!

MIzujs Gabo, Caldea, tobbiek?Kép

Lora azert eleg gaz, ha ilyet mond egy doki a paciensenek. Amikor en szedtem a clostit, ugy idezett be UH-ra, hogy meg a tuszorepi elotti pillanatot kapjuk el lehetoleg, es akkor mondhatna azt hogy irany haza es akciooooKép Igaz hogy ez a dokim nekem se volt teljesen komplett, mivel ugyebar nem kozolte velem, hogy szerinte PCO-s vagyok. Mindezt azert, mert nehogymar minden betegnek elmagyarazza 4000 Ft-ert hogy mi baja, akkor ott ulne ejfelig. ES ezt igy kozolte a szemembe. Na mindegy!

Pucur hogy vagytok?Kép

Tali! Tenyleg irjuk lassan ossze, ki kivel-mivel jon, mit hoz stb....

orsoly

Melinda!

Teljesen igazad van. Én sem nagyon értem mikor van pontosan a peteérés, úgyhogy a hõmérséklet esés elõtt és után jó darabig 2 naponta menetrendszerûen együtt vagyunk. Utána kicsit pihizünk mert ez engem az eröltetett menetre emlékeztet, de a gyerekért mindent, a férjem meg azt mondta egyáltalán nem kellemetlen feladat. én is hallottam hogy az orgazmus is kiválthat tüszõrepedést. Ismerek olyat aki az elsõ gyerekével a menses alatt fogant meg a másodikkal meg szoptatás alatt. Egyiket se tervezték be. Mi meg itt tervezünk, hõmérõzünk, számolgatunk...

Marcsi
Marcsi

Lányok!

Talcsi: én Rákosligeten lakom, ha szükséges akkor bemegyek az Örsre és felveszem néhány virtuális barátnõt pl az Ikea mögül.
Kocsival megyek nem vinnék alkoholt, meg ugye én már a ciklus közepétõl nem is szoktam inni hanem átváltok elevitre. Pedig egy kis forralt bor jól esne esténként. Szóval gondoltam csinálok fasirtot, jól menne a francia (vagy tojás?) salátához, meg valaki hoz házi kenyeret ha jól emlékszem. Hányan leszünk? Hány kiló húsból csináljam?

Remélem személyes találálkozó után könnyebb lesz beazonosítani mindenkit. Most csak keveredik bennem a sok név és info.

Pénteken fájt a fejem és bevettem egy panadolt. Vasárnap olyan migrénem volt hogy már a hányingerem is volt, de nem vettem be gyógyszert. Ma bekovályogtam dolgozni, de még szédelgek. Vajon a gyógyszeresen indukált peteérést éreztem meg ennyire?

Marcsi
Marcsi

Melinda,
Jelenleg a 47. napnál tartok, de pénteken voltam vérvételen mert hormonvizsgálatot kért a doki (én a hõmet nem mérem, mert egyenlõre szeretném a ciklusomat "visszakapni" és csak utána 2-3 hónap múlva babát) , nekem korábban mikor még szedtem magas volt a prolaktin szintem, ugyhogy most ezt is kontrolálja. A hétvégén fájt ugyan a pocakom, úgy mintha meg akarna jönni, de egyenlõre semmi jeleKép
Várakozó állásponton vagyok, csütörtökön már lesz eredmény, utána majd meglátjuk hoygan tovább, szerintem lehet, hogy addigra meg is jön. Egy biztos, soha többé nem szedek be fogamzásgátló tabblettát, mert nekem többet ártott mint használt:
Breki
breki

Szijasztok LeanykakKép

Most egy kicsit nyugisabb edebenn de sajna evvege van ez mindig razos!
Visszaolvasnai nincs idom ugyhogy kivanom mindenkinek a legjobbakat!!!!!!!!!

Valaki vegyen le a listarol!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sajna a talira nem biztos,hogy tudok menni.nagyon sok a dolgom,a fiam szulinapja is ezen a hetvegen lesz.Meddig lesztek ott?!?Mert delutan at tudnek szaladni,de egesz napra most nem megy!

KépSZER-SZERKép

HIJANYOZTOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

puszi Krisztinka
kriszti

Semmi különös ma lesz a hatodik inszem.
Holnap, holnapután nem leszek.
Szorítsatok.

Caldea
caldea

Lora,
Szetinem is a 11, vagy a 12.napon volt a peteérésed. A högörbéd mit mutat? Nekem is kb. 23-28 naposak a ciklusaim és ha visszaszámolok 13-14 napot akkor van a peteérésem. Nem mindig 14 nap, van úgy hogy 13 nap.

Marcsi,
Nagyon érdekes amit leírtál. Mindezek után nem tudom mit gondoljak. Lányok, akcióhegyek a megoldás!

Krisztinka, Gabó hol vagytok?

LÁNYOK!
Van egy jó hírem és egy rossz.

Kezdem a rosszal. Ebben a hónapban nem mértem höt, mert már idegesített a mindennapos hömérözgetés. Ma reggel és tegnap megmértem. 36,8 ma és tegnap 36,9 volt. Tuti, hogy még ma nem fog megjönni, azt érezném. Szóval teljesen magam alatt vagyok, ennek sokkal többnek kéne lennie KépKépKépKépKépKép Miért van az, hogy 5 hónapig jó volt a höm és most már a 2. hónap amikor egy nagy kalap ....? És ebben a hónapban tényleg alig gondoltam a baby projectre!

A jó hírem az, hogy hétvégén mondtam a páromnak, hogy tuti meg fog jönni, s mi volt erre a válasza? A héten elmegyek matyi vizsgálatra Kép KépKépKépKépKépKépKépKép Nem várok januárig. (Aki régebb óta van itt azt tudja, hogy a párom még januárig várni akart a vizsgálatokkal, merthogy neki az nem volt elég tény, hogy 5 éve nem szedek fogamzásgátlót és alig-alig védekeztünk, csak ímmel-ámmal és még véletlenül sem estem teherbe, szóval ö még próbálkozni akart. Hát itt az eredménye. 7 hónap célzott akciózás és sehol semmi. Fábián doktor pedig azt mondta, mindenképp a párommal kell kezdeni a vizsgálódást, addig hozzám sem nyúl).

Szóval most már csak arra koncentrálok, hogy minél hamarabb eljusson egy matyi vizsgálatra. Fábián doktor ajánlott egy andrológust a Teréz krt-on még a nyáron, csak elfelejtettem a számot és nincs meg a papírom róla! Pedig ott elég, ha csak Dr. Fábiánra hivatkozunk, nem kell beutaló. SZÓVAL, HA VALAKI TUD SEGÍTSEN NEKEM KIDERÍTENI ENNEK AZ ANDROLÓGUSNAK A SZÁMÁT!!!!!!!!!! LÉGYSZIIIIIIIIIIIIIIIIIII. De ha tudtok valaki mást is ahol nem kell beutaló azt is szívesen veszem.
Most már az sem tud annyira lelombozni, hogy rossz a högörbém és hogy nem jött össze. Csak a cél lebeg a szemem elött. Mielöbb matyivizsgálat, hormonvizsgálat, lapar, meg ami belefér.
Köszi,
Moni
mj

Marcsi!

Fasirt jo otlet, mert en arra gondoltam, hogy csinalok majonezes krumplisalit Pucur tojassalatajahoz. Ezekhez meg egyenesen szuper lenne!Kép

Krisztinka! Na nehogymar! Tessek eljonni talira rendesen! Na jo, ha vegkepp nem emgy, legalabb a vegereKép Ha tolem fugg, akkor este 8-kor is ott lesznek meg a csajok...KépKépKép

Moni! Klassz hir! Es az az erdekes, hogy tegnap az en parom is azt mondta, amior feljott a tema, hogy na jo, elmegy, ha megyek vele es segitekKépKépKépKép Igaz, hogy ez meg nem fixalt dolog, de azert halad o isKép

orsoly

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?