A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

Sziasztok!

Babás lányok:
Olyan jó olvasni beneteketKép, már majdnem el is felejtettem milyen érzés volt először érezni a mozgásokat. Élvezzétek minden pillanatát!!!
Előbb-utóbb külön-külön is fogjátok érezni őket, főleg ha külön burokban vannak. Én mindig pontosan tudtam ki mozog.
Tomika mindig pisilésre késztetett, Alina pedig a bordáimon tornázott, de azért jó volt.
A hízással pedig ne foglalkozzatok, le fog menni!
Én a 38. héten szültem és kb 15-16 kg-t szedtem fel, kb 5 kg plusszal jöttem ki a kórházból, ami 2 hónap alatt el is tűnt rólam, inkább az volt a gond, hogy túl gyorsan fogytam és gyengének éreztem magamat miatta.

A babakocsihoz nem tudok hozzászólni,nekünk egymás melletti van, én nagyon szeretem, de bevásárolni nem használjuk.

Orsi: Üdv újra itt!Kép

Vadvirág: örülök, hogy jól vagy.

Doris: Jó, hogy meg tudtatok nyugodni a vizsgálat után.

Sziasztok!

Vali
cvali

Gyöngyi!

Én a 20. héten éreztem először biztosan, de akkor már valóban erősen és onnantól minden alkalommal pontosan tudtam hogy mikor melyik baba van éppen ébren.

Márk - bal oldalon B-magzatként - mindvégig hihetetlen vadul, erősen és rengeteget mozgott, viszont Jázmin - jobb oldalon A-babaként - pontosan ellenkezőleg, kevesebbet és nagyon finoman. Kép

(Összesen 8 kg-ot híztam a 39. hét végére és a babák 3-3 kg-al és 55-55 centivel jöttek világra.)

Vadvirág
Vendég

Sziasztok! Még nem olvastam végig, de a kocsikhoz annyit: én még a nagyoknál, amikor a 2, született, vettem egy testvér kocsit, Marco tandemet. Most az ikreknél eleinte nem nagyon használtam, de most igen. A hátsó rész vízszintesig dönthető, de az első is vmennyire, fordulékony, soká jó, mert nekem 3 évesen még ült bennwe anno a nagy, Keskeny, ezt hasunálom "városban". Nekem kicsit alacsony a tolókar, de erről nem tehetKép. Mi hegyen lakunk, itt van egy terepjáró, előre szúköló kocsink , jó, hogy ve tudok menni vele az erdőbe,viszont negéz kicsit. Bocs, most mennem kell: Claire
claire

Sziasztok!

Én is szeretnék hozzátok csatlakozni.Olyan sok okos dolgot olvatam ebben a topikban.Az is nagyon megnyugtatott,hogy nektek is hasonló érzéseitek, gondolataitok vannak, mint nekem.Szóval nem csak én rágódom minden apróságon!
20 hetes terhes vagyok hármas ikrekkel.Amit eddig tudni lehet róluk, hogy kettő egypetéjű ( ők következetesen nem mutatják meg a nemüket), a harmadik külön petéből fejlődött, ő pedig kisfiú.Van már egy 8 éves fiúnk, Dávid.
A mozgásukat én már a 16.héttől érzem, de még soha nem tudtam megmondani melyik mozog. Legutóbbi uh-on mindhárman haránt feküdtek.A középső ( B baba) mocorgott, de a másik kettő aludt.
Én is sokat rágódtam rajta, hogy hogyan fogok rájönni, hogy melyik mozgott.Ráadásul ha pár órán keresztül nem érzem őket, tisztára beparázok, hogy baj lehet.
Hízni még csk 4kg-t híztam, mert bár soha nem volt még hányingerem sem, mégis fogytam az első 3 hónapban. Nekem azt mondta a doki 16-20kg a normális azt figyelembe véve, hogy max 2kg körüli babák lesznek.
Szerintem sem kell parázni a súlyfelesleg miatt.Ez alkat kérédse is. Bár arra érdemes figyelni, hogy értékes táplálék kerüljön a gyomrodba! A nassit csökkenteni kell!Míg eleinte 3szor ettem, plusz 100%gyümölcslé és friss gyümölcs.Most már napi 4szer eszem.Lehet hogy azért is,mert egyszerre kevesebbet tudok enni, mert az A baba teljesen fent fekszik a köldököm magasságában.Így ha ülök, jól belemászik a gyomromba.
Én is zseretnék kérdezni a tapasztalt anyukáktól.
Milyen és mennyi cümisüveget érdemes venni a kezdetekre? Nagyon szeretnék szoptatni, a fiamat 10hónapig szoptattam. De hogy 3-mal hogy fogok boldogulni, azt nem tudom!
Edit

Kép

Kép
edit73

EditKép
Gratulálok, és üdv. a körünkben.KépKép Húúú nagyon szép dologra vállalkoztok, 3 babó az kemény lesz. Lesz segítséged ? Melyik kórházba jársz ? Be kell feküdnöd majd ?

Nekem "csak" 2 fiam van, és 5 Avent cumisüvegem, amivel elégedett vagyok. Szerintem a 3 babához meg kellene venni egy Avent fejő és cumisüvegszettet, az a legkifizetődőbb.(kb.20.000 Ft) Lehet külön kapni 4 darabos Avent cumisüveg csomagot, ez 3-4 ezer Ft kb. De úgyis kell majd mellszívó is.

GyöngyiKép
Én csak a 20. héten éreztem először a mozgásukat, de akkor már elég erősen, nem csak csiklandozás volt. Én is mindig tudtam, hogy melyik baba mozog, mert az UH-n láttuk az elhelyezkedésüket, és nagyjából ez végig maradt is. A B magzat Samu izgágább volt, és faros, az A magzat Oli pedig nyugodt, fejvégű baba volt. Érdekes, hogy az életben ugyanilyen a 2 fiam.

AnnamariKép
Én összesen 6 kilót híztam a 2 babával, és 12 kilóval kevesebbel jöttem ki a kórházból. Nem volt túl jó étvágyam a terhesség alatt, de arra azért mindig odafigyeltem, hogy egészségesen táplálkozzam. Annál inkább ragadnak rám a kilók a szoptatás alatt, mert a vasszöget is megenném. Szerintem a hízás miatt nem kell izgulnod, mert az ikrek elég munkásak az elején, és le fog menni a kis többlet.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Edit! Gratula a három babához!!! Kép ...és persze a nagyfiadhoz is!!

Krisztina

Krisztina
k78

Edit!
GRATULÁLOK a babákhoz! KépKépKép
Mi 2 babához 12 db Aventet vásároltunk, hogy ne kelljen állandóan mosogatni és sterilizálni... Kép
Az Avent sterilizálóba egyszerre 6 üveg fér el kompletten. Kép

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Edit! Kép
Gratulálok én is a babákhoz!!!
Nekünk Nuk-os cumisüvegünk van, 4 kicsi, 4 nagy. Kezdetben amikor még sűrűbben ettek, ez kevés volt, állandóan mosogattam őket. De most már elég a 4 nagy üveg. /5* esznek egy nap /
Nekem az Avent cumisüveg nem vált be, nagyon nehezen tudtak inni belőle a fiúk, és kemény volt a cumirésze.

Babamozgás, hízás: Én a 17.héten éreztem először, de akkor még csak ez egyik baba mozgását. Meg tudtam különböztetni őket, Szabi volt a lustább /ő is érkezett később / Levente a mozgékonyabb. Legalább 2szer annyit mozgott mint Szabi. Ez most is így vanKép .
A 38. héten szültem, és 20 kilót híztam, ami két hónapon belül lejött rólam. Csak a hasam nem a régi...
Én mindent megettem, sőt, az utolsó négy hétben kórházban voltam, és tök uncsi volt, egy csomó fehér boci csokit elfogyasztottamKép .

Ildikó
ildikó

Sziasztok!

Edit!
Óriási gratula! Én a két gyerekkel is izgulok, hogy hogyan lesz... Biztos nagyon nehéz lesz neked is az eleje. Hm, lehet, hogy nem csak az eleje... Kép
Ildikó!
Megnyugtató, hogy te is 20 kilót híztál... Igaz, a nagy hízás még hátravan...
Nálam az a baj, hogy terhesség előtt elég nagy dohányos voltam, most pedig állandóan rágcsálok valamit, hogy kompenzáljak. Még most is bűnbe esem időnként. Szilveszterkor is elszívtam vagy 4-5 szál cigit. Amúgy nem nagyon szoktam, de kegyetlenül szenvedek még mindig miatta.

Hú! Én nem is gondoltam, hogy ennyi cumisüveg kell. Mi jóformán még semmit sem vettünk. 5 pár bodyt meg két kispaplant. Plussz kötöttem a babóknak két sapkát. Ennyi.

Doris!
Nem tudom, a ti lilusotok is a Lilla névvel büszkélkedik-e, de úgy néz ki, a mi gyerkőceinket is úgy fogják hívni, mint a tiéteket. A Gergő már első perctől adott volt, a kislány nevünk pedig Eszter lett volna, ha nekem is tetszett volna. Végül a Lillát is a férjem választotta...

Na, puszi mindenkinek.

Annamari
El sem hiszem, hogy már félidő!Kép

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Edit!
Gratulálok a 3 babához. Kép Üdv a topikban. Kép

Lehet hármasikreket is szoptatni. ld:
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=523&page=2&image=6986
Nekünk csak 2 avent cumisüvegünk volt. De ők csak akkor ettek abból, ha el kellett mennem. Kép Szerencsére nem lett cumizavarjuk tőle. Kép

Eri
simones

Tegnap írtam, de most nem találom Kép Kép Kép ezek szerint elszállt Kép

Edit Kép
Gratulálok a három babóhoz, és problémamentes terhességet kívánok.

Hízás: én a 36. hétig 11 kg-t híztam, és 3 kgval voltam a "szülés" utána kevesebb, mint a terhesség előtt.

A cumisüveg témához nem tudunk hozzászólni, mert mi csak szopizunk, de 3 babónál úgy gondolom azért már szükség van rá.
(vagyis az elején még biztosan nem, ha a maminak sok a teje, de úgy a 2. hó környékén már lehet, hogy kell pótlás - ill. ez sem biztos, mert nekem jobb napokon akár 500 ml feleslegem is van a 2 pasi mellett.... lehet, hogy ha lenne egy harmadik, akkor több lehetne a tej, és neki is elég lenne)

Babamozgás: én a 16. héttől éreztem, és egyértelmű volt, hogy mikor ki mozog.

lenne egy kérdésem. Szerintetek gond, ha a fiúk ezen a héten csaj 100 grammot híztak (most 12 hetesek és 5160 ill. 5210 grammosak). Korábban szinte mindig 200 feletti volt a heti hízás, de most csak ennyi.
A kedvükben semmi változás, tehát szerintem nem éhesek v. bajuk lenne.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Edit!
Gratulálok a babákhoz.Kép
Nem semmi feladat lesz a 3 kicsi és a már nagyobb gyermek ellátása.Minden elismerésem.Kép
Gondolom lesz segítséged.

Cat!
Csak 6 kilót híztál?
Nem semmi.

Judyt+2 manó
15+4

Judyt
KépKép
judyt

Orsi!
Nem baj, ha most picit kevesebbet híznak. Kép Képzeld el, ha mindig annyit híznának, pár hónap múlva mekkorák lennének. Kép Ők kis súllyal születtek, és igyekeztek gyorsan behozni a "lemaradásukat". Most picit lassítanak. Kép
Egyébként a fiaim most már alig híznak. Már régóta ugyanannyi a súlyuk. Kép

Hízás: kb 15 kg-ot híztam, és szülés után az eredeti súlyom lett, csak a poci nem. Kép
Babamozgás: hamar éreztem őket, de nem tudtam mindig megkülönböztetni melyik mozgott. Néha nagyon mozgékonyak voltak, mint most is. Máskor meg alig mozdultak meg. Kép

Eri
simones

JudytKép
Igen csak 6 kilót, de összességében inkább fogytam. A 2 gyerek volt 5450 gr együtt. De nem vagyok valami vékony alkat, olyan csípős-fenekes menyecske voltam előtte.Kép A hasam nem állt vissza, és már nem is fog, de minden szerencsére a régi.

OrsiKép
Egyáltalán nem baj, ha nem híznak csak 10 dekát per hét, ha a kedvük a régi.Kép A kissúlyú babák az elején hatalmasakat híznak, kompenzálnak, de utánna lelassul a hízásuk. Szerintem már nem is kellene hetente nézni, ha a havi 450 gr körüli hízás megvan, akkor az tökéletes. Később még lassabb lesz a gyarapodás.

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!
Köszönöm a gratulációkat!
Tudom, hogy nem lesz egyszerű.Nagyon szeretném őket szoptatni ( állítólag ez már fél siker), ezért is kérdeztem, hogy mennyi cumisüveg kell a kezdetekhez.
Úgy gondoltam, ha a babák is úgy akarják, akkor kettőt megpróbálok egyszerre szoptatni, a harmadikat meg egy kis csúsztatással.Így talán két etetés között lesz talán valami kis időm.
Anyósomékkal lakunk együtt, ő a főzést, sütést,zöldségek, gyümölcsök télire való eltevését vállalja. Ha a párom itthon van, ő segít, ha nincs, akkor anyós száll be főzés után. Szerencsére mindkettőnk konyhája jól felszerelt, így lehet automatizálni bizonyos dolgokat.
Na meg a fiam is ígért sok mindent! Ha csak néha a nyűgősködőt elszórakoztatja addig, amíg odaérek, vizet enged vagy kézbe ad ezt-azt, akkor már nagyon fogok örülni!
Ma voltunk uh-on.3 kisfiút mutatott.Azért még reménykedem! Nagyon szeretnék legalább 1 kislányt!
Edit

Kép

Kép
edit73

Edit! Üdv, és gratulálok. Nem tudom 3-t hogy lehet szoptatni, egyszerre sehogy Kép, de azért biztos lehet, a szervezet csodákra képes. Lehet, hogy nem 10 hónapig, de biztos menni fog. Érdemes szakiktól tanácsot kérni. Nekem már az is sokat jelentett, hogy ikresek biztattak, bár nekem könnyű, mert nekem csak kettes ikreim vannak, és ők 3.-4, szülöttek a családban Kép. (1 lány van közülük.). Szóval a végén már én sem nagyon tudtam enni.Én végül 10 kg-t híztam, a két kölyök viszont jó súlyban volt,(együtt több mint 6,5 kg), és az a fő.(39.héten születtek). Én vitamin pótlással, ásványi anyaggal, aloéval, stb igyekeztem a formánkat tartani, és így utólag, ha rájuk nézek, azt mondom megérte!
Mit szól a nagyfiad ennyi tesóhoz? A volt védőnőnk tesója volt pont így, egy nagyobb fiú mellé hármas ikrek, ha az segítség, meg lehet keresni!
3hoz nincs már vmi hivatalos segítség?
Majd jövök még: Claire
claire

Eri Kép
Jó, hogy előjött ez a poci téma....(nem mintha ez lenne a legfontosabb dolog, de érdekel)
Mikorra várható, hogy a hasamon visszamegy a bőr az eredetire???? vagy ne várjam?

Edit Kép
3 pasi???? nem semmi. Gratulálok hozzájuk Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Edit! Gratula! KépKépKép
Nekem 8 nagy és 4 kis avent cumis üvegem van a két babához. És így is egész nap sterilizálok, meg mosogatokKép Igaz, mi táposak vagyunk.
12kg-ot híztam az ikrekkel. A pocakom körben 140cm volt.Kép
Enyémek is a 39 héten születtek, Ruben 2920gramm, Lorena 3770gramm volt.
Ééés egy napot sem töltöttem előtte a kórházban, nem kellett befeküdnöm. Magától indult meg, 2 perces fájásokkal értem be a kórházba, de mind a kettő haránt feküdt ezért csasziztak.

Tényleg a hármasikreseket mindenképpen csaszizzák ugye?
linato

Edit: Gratulálok a három manódhoz!!! Vegyetek igénybe minden segítséget, remélem lesz! Hol laktok, az önkormányzat tud adni gondozónőt? A fejőgépet én is javaslom, nekem a védőnői szolgálat adta, ha jól emlékszem Madela, vagy valami hasonló márkájú volt, az első három hónapban nagyon-nagyon segített, mert sokkal több tejem volt, mint ami kellett a két babónak. Kérdezd meg, hátha nálatok is van ilyen lehetőség.
A cumisüveghez nem tudok hozzá szólni, ugyan nekünk is van, de eddig nem volt rá szükség, most mikor ki akartam próbálni, pedig nem fogadták el.

Orsi: Nem gond, ha néha kevesebbet híznak, nálunk is a 3. hónap végén kezdett csökkenni a hízási ütem, az a lényeg, hogy a 0,5 kg-os havi átlagot még tartsák egy ideig, szerintem nagyon szép súlyuk van 12 hetesen.

Vali
cvali

Linato Kép
én úgy tudom, hogy igen. Mert, hogy a méh a 3. babához már nem tud annyira összehúdóni, hogy kipréselje.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Szerintem is 3 babánál már császár van
cvali

Vali Kép
Ha meghallják, hogy 2300 grammal születtek és most 12 hetesen már 5 kg felett vannak, akkor csak dícséretet kapunk (így vagyunk a szopival is)... tehát ebből gondolom, hogy minden rendben velük. Csak meglepett, hogy most csak ennyit híztak. Bár azzal nyugtatom magam, hogy mivel mindkettőnek csökkent az üteme, így bajuk nem lehet (legalábbis remélem, hogy nem betegség az oka, ami mindkettőnél jelen van - ennek szerintem kicsi a valószínűsége).

A cumisüveggel nálunk hasonló a helyzet. Máté tud belőle inni (egyszer-kétszer kipróbáltuk, mert pont akkor lett halálosan éhes, amikor én épp elugrottam itthonról), Levi viszont nem tud mi kezdeni vele... szerencsére eddig éles helyzetben nem is volt rá szükség.

Elújságolom, hogy megszabadultunk a mérlegtől. Kezdek leszokni arról, hogy minden etetést mérjek a fiúknál... azért még egy kicsit a grammok bűvöletében élek, de haladunk Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

EditKép
Szia, üdvözöllek én is és szivből Gratulálok a 3 babáhozKépKép Ez igenKépKépKépRemélem hamarosan bejelentkezik Beatrix akinek 3 csodaszép kislánya van (bár néha az az érzésem, mindig ugyanazt a leánykáját fotózzaKépKépKép) Ő majd ellát Téged hasznos tanácsokkalKép Én vezetem a cumisüveg rekordot úgy látom mert 18 db cumisüvegem van. Mivel nekem korababáim vannak és nem tudtam szoptatni ezért kellett ez az irdatlan mennyiség. Több tipust is próbálgattunk mire rátaláltunk a megfelelőre. Az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy egyedül voltam Velük a hétköznapokon igy nem volt aki segitsen mosogatni...valószinüleg ezért halmózódott fel ez a rnegeteg üvegKépKépKép Nekem nagyon jól jött, mert igy az éjszakai etetések alkalmával csak betettem a mosogatóba az üvegeket és napközben sterilizáltam...stb. A 18 db üveg 4 db teásból és 14 tejes üvegből állt. Ebből 4 nagy AVENT-es volt de annak a cumiját csak később tanulták meg használni a babákKép Nagyon boldog babavárást kivánok Nektek isKép
OrsiKép
Nekem nem lóg a hasamon a bőr mert sajna van ami kitöltse...épp három hete próbálkozom ledolgozni a 60 kg-omamt 50 felé...eddig kevés sikerrel de nem adom felKép Ne izgulj a hizás miatt. Nekem a gyerekorvos mindig azt mondta, hogy hetente egyszer mérjem Őket és lényeg, hogy a hónap végére emelkedő legyen a görbe. Nálunk sok olyan hét volt mikor egyáltalán nem hiztak, de akadt bizony néhány fogyásos hét is...azért kihevertük valahogyKép
AnnamariKép
Gratulálok a névválasztásotokhozKép Nekünk nem Lillánk hanem Lilikénk van (simán Lili-nek anyakönyvezve)de már inkább Ilcsi-Lilcsi Cicalány a becsületes neve vagy Cicagombóc vagy PipihombócKép A Cica és a Pipi név az inkubátoros időből jött mert alig volt nagyobb szegénykém mint egy KiscicaKépGratula a félidőhözKép
VadvirágKép
El is felejtettem már, hogy ennyire hihetetlenül egyformák voltak a Babák a pocakodban...KépKép

Puszi:Doris
doris

Sziasztok!

Üdv az újaknak! Kép Kép
Ahogy nézem,sokan fogtok majdnem egyszerre szülni,izgi lesz!!! Kép
Mindenkinek elviselhető nyári napokat kívánok a végére Kép

Edit!
külön gratula 3 babóhoz!! Igaz,nálunk is 4 gyerkőc van,de csak kettő volt egyszerre Kép

Babamozgás:biztos fogjátok külön-külön is érezni Őket!!Kép
Nálam Anna volt lent,aki állandóan csuklott Kép,Eszter pedig fent,aki a bordáim közé bújt,de nagyon élveztem!!!! Kép
IMÁDTAM IKERTERHES LENNI!!!!!

Hízás:csatlakozom Cat-hoz,7 kg-ot híztam,és sokkal kevesebbel jöttem ki Kép
Mindenki azt kérdezte,hogy hogy csinálom,én meg azt feleltem,hogy ikreket kell szülni Kép
Ne aggodj,ha lesz is +,biztos le fog menni,lesz elég dolgod Kép

Eri!
Húúú,nem semmik a szoptatós képek!! Kép
Főleg a fejjel lefelé...

Orsi!
Igaza van Erinek,minél nagyobbak,annál,látványosabb a gyarapodás Kép

Képzeljétek,Anna egyedül áll!! Kép Képnagyon masszívan,és sokáig,azt hiszem nemsokára szaladhatok utánuk Kép
Olyan édesek,napról napra többet tudnak KépEszter,ha produkálni akarja magát,akkor nekiáll bemutatni a "tudományát" Kép Tapsol,integet,alvást "szimulál" Kép,és mondja,hogy "gyeje" ,Ezeket így szépen sorban

Márti

Kép[/url]
martisa

Dobok képet róluk:
(infó: Levi az 1 m-es járóka másik végében volt... átmászott a tesóhoz)

Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

MártiKép
Gratula az álláshozKép Hamarosan szaladhatszKép
OrsiKép
Tündériek bár kevés látszik LevibőlKép

doris

látom nem voltam pontos Kép A háton fekvő Máté, őt takarja egy kicsit a takaró, és a hason fekvő Levi Kép

Akkor két másik kép:
Levi:
Kép
Máté:
Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Márti! Gratula az egyedül álláshoz! Kép

Doris! Kép "bár néha az az érzésem, mindig ugyanazt a leánykáját fotózza" Kép Kép Kép

Krisztina

Krisztina
k78

Sziasztok!

Doris!
Én vagyok folyamatosan,álltalában naponta többször is benézek!Csak lusta vagyok írni,meg hát mostanában nem is volt olyan téma.

Edit!

Én is gratulálok a babákhoz!Nem is tudom,hogy mit írjak.Az biztos,hogy nagyon nagy örömöt jelentenek a gyerekek,de mig azért egy gyerekkel jol boldogulsz,kettövel elvagy,hát a három már fárasztobb.Az biztos,hogy én az elsö pár honapot nem kívánom vissza.
A legrosszabb a 3-as ikreknél az,hogy igazán nem lehet babázni.
De azért vannak jo dolgok is.
Nem is tudok igy mit írni!
Ha kérdésed van,akkor e-mail címem a profilomban,szívesen válaszolok mindenre!

A hármasikreket nem azért nem engedik spontán megszületni,mert fárasztó,hanem azért mert szülés közben elmozognak,és a köldökzsinor ezáltal tekeredik,és inkább megelözik a bajt.

Mindenkinek szép vasárnapot!

Bea

Kép
beatrix2

Sziasztok!

Üdv. az újaknak a topicon!
Edit!
Grat a 3 babszihoz!KépKépKép

Orsi!
Én értettem elsőre is...Kép
Ezt a 2 fotót már láttam, de változatlanul "ennivaló" kis husi baba Máté!Kép

Minden manónak grat a az új teljesítményekért!!!
Az enyéim is alkottak megint: délutáni alvás helyett (baromi csendben!Kép) az L alakba összecsavarozott!! ágyakat a TV komódhoz tolták (más bútor már kvázi nem is mozdítható a szobájukbanKép) és keresztbe, mint egy hidat "rádobták" v. tették a csúszdájukat lefordítva a kiságyra... Így kvázi hídként funkcionált... Erre felmászva már megint a TV tetején voltak.Kép De ezt meg sem tudtam volna, ha a lejövetel a Riki részéről nem lett volna kissé zajos... Ahogy ráléphetett az instabil hídra felülről (a kiságy egyik oldalán ott lógott a csúszda létrája, s ez egy kis ellensúly volt), felbillenhetett, mert csúszdával együtt hatalmasat esett.Kép Zaj, üvöltés, berohanás: a Ricsi még a TV-t ölelve lapít, a Riki zokogva meséli és mutatja be!! mi történt.Kép És újra fel akarja tenni a csúszdát...!KépKép

Mindenkinek szép napot!
Erika

KépKép
herika

MártiKép
Ezek szerint hasonlóak vagyunk, mert én is imádtam a terhességet! Csuda klassz volt.Kép És amikor megkérdezte valaki, hogy hogy csináltam, hogy terhesség után így nézek ki, mindig azt mondtam, hogy ez nem Norbi Update, hanem iker update. Nincs idő elhízni.KépKép

OrsiKép
Az én hasamon is lóga bőr, és még be is repedezett a köldököm körül. Ez szerintem nem fog már lemenni.Kép

Teszek fel egy képet. A története az, hogy Olit etettem éppen, és Samu a gyerekszobában elkezdett éktelenül visítani. Mivel nincs sajnos 4 kezem, és osztódni sem tudok így oldottam meg:

Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

OrsiKép
Mi sem méregetünk már 1 hete, elegem van a mérlegből. Hetente mérjük csak a súlyukat. Oli 5850 gr. Samu 5820 gr. Szépen gyarapodnak, kiegyensúlyozottak, így nem aggódom.
Kaptatok már 2 hós oltást ?

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Eri!
A történetedet olvasva, el sem tudom képzelni, mit fog művelni a 3 fiam.

Mégegyszer köszönöm mindenkinek a gratulációkat!
Mindenképpen császárral fogok szülni a magas komplikációk miatt ( oxigénhiány, köldökzsinór vagy faros fekvés).Szóval első menetben közölte az orvos, eszembe se jusson, hogy másképp is lehetne. Kicsit parázok tőle! A fiamat gyorsan és szinte fájdalommentesen szültem 7 óra alatt.
Sajnos, be kell feküdnöm valamikor a 6. hónapban, ez még egyezkedés kérdése hogy mikor.Max a 36. hétig lehet kihordani, utána ha minden rendben van is megcsászároznak.
Mi Tatán élünk.Az itteni önkormányzat abszolút negatív hozzáállású.Csak azt ad, amire kormányrendelet vagy paragrafus kötelezi.Úgyhogy a család lesz a segítségem.Nyáron be tudnak szállni a szüleim, testvéreim is.A fiam nagyon szereti őket, így nyáron az ő "szórakoztatását" megoldják. Aztán a picikhez a férjem, meg az anyósom segít, illetve ha a tesóimnál lesz a Dávid, akkor anyukám.
Remélem, így mindig leszünk elegen a 3 babához.

Bea!
Valószínűleg élni fogok a kedvességeddel.Csak összeszedem a kérdéseimet.

Orsi!
Tündériek ezek a fiúk! A nagyfiammal itt győnyörködünk bennük. Ő nagyon kisfiúkat szeretett volna tesónak, úgyhogy most nagy az öröme. Egyetlen gondunk, hogy ragaszkodik ahhoz, hogy Alfréd legyen az egyik.Mi meg a férjemmel teljesen ellen vagyunk ennek a névnek.

Köszönöm a cumisüvegekkel kapcsolatos tanácsokat!
Azt gondoltam veszek 6db-ot, aztán majd meglátom a kórházban hogy megy a szoptatás. Úgyis ott leszünk közel egy hónapot a szülés után.Ha szükségét látom, apa majd pótolja ez alatt a cumisüvegeket.
Tényleg szilikon vagy latex cumit érdemes venni?
Van valakinek tapasztalat a döntött formájú, anatómiai cumisüveghez ( nem tudom milyen márkájú? Ezt kimondottan anyatejnek, tápszernek fejlesztették ki, olyan babák részére,akiket nem tudnak szpotatni.Állítólag olyan érzés a formája miatt, mint a cici.

Megyek, tanulni kell a Dáviddal.Később még jelentkezem!
Edit

Kép

Kép
edit73

Cat Kép
Azt hiszem semmi nem teszi olyan találékonnyá a mamikat és papikat, mint 2 kismanó Kép Kép
(na, jó lehet, hogy 3 kismanó igen Kép Kép Kép)

Nálam többször már a 10 perc Levi, 10 perc Máté szopi... majd előről... szoptatás vált be, amikor nagyon visítós volt valamelyik Kép

Edit Kép
Azt hiszem ez a név nálunk sem ment volna át a rostán Kép
Miért lennétek 1 hónapot kórházban a szülés után??? Ha minden simán megy, akkor 1 hét után mehettek haza. Ebatta Kép is csak ennyit volt bent a manókkal (ők betöltött 36-ra születtek)
Egyébként, ha az Avent mellett döntesz, akkor a sterilizálóhoz és a mellszívóhoz is kapsz cumisüvegeket, nekem csak ezek vannak (azt hiszem összesen 4 kicsi és 2 nagy).

Döntött formájú: van a Bebeconfortnak, a Chicconak és DMben forgalmazott nem tudom milyen márkájúnak is. Nekem a BBC azért tetszik, mert az alul szelepes és így a babának nem kell levegőt engednie a cumisüvegbe... olyan a folyása, mint a mellnek.

Köszönjük a bókokat Kép irulunk és pirulunk Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

EditKép
Ez szemtelenség, hogy nem segít az önkormányzat. Itt a 3-as ikrekhez hivatalból csecsemős nővért rendelnek ki. Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem szükség lenne rá, mert nagyon melós lesz a 3 bébi.

A szilikonos cucli jobb, mert időtállóbb állítólag. Nekem csak szilikonos van, és még nem használjuk olyan régen, de nincs semmi baja.

A sterilizálást én nem viszem túlzásba. Kb. havonta egyszer sterilizálom csak a cuclikat, mert nem tartom egészségesnek a túlzott steril környezetet. Én inkább kifőzöm a dolgokat, és nem költöttem külön sterilizálóra. Itt a neten egyébként sok dolgot meg tudsz használtan venni, sokkal olcsóbban, mint a bolti ár. (pl. cumisüveg melegítő)

Cat
Ps. Hát az Alfréd név az nálam sem lenne nyerő, remélem a fiadnak más név is megtetszik majd.KépKép

Cat
Kép
cateye

Edit Kép

Gratula a 3 babohoz!!! Kép Nem kis feladat... Kép Milyen erzes volt megtudni, hogy 3an lesznek? - mert nekem a ketto is kisebb sokkot okozott, mivel egyaltalan nem szamitottunk ra... Persze nagyon orulunk! Kép

Huuu, latom igen valtozo a hizas kerdese...

Akkor ujabb kerdes... En vegetarianus vagyok (eszek halat es tejtermekeket is), es eddig minden doki azt mondta, hogy nem kell extran odafigyelnem a taplalkozasra. Azert en persze aggodom, es mostanaban fixa ideamma valt hogy szamolgassam hogy mennyi feherjet eszek egy nap... Tudja esetleg valaki, hogy ikrekkel mennyi a 'javasolt' napi mennyiseg?

Cat Kép Orsi Kép

Nagyon edesek a babak! Kép

A nevekhez csak annyit, hogy nalunk a fiu nev adott volt Apuka utan 'szabadon': Werner... Hat en se lelkesedtem annyira erte... Kép

Gyöngyi

bgy

GyöngyiKép
Sógornőmég is vegák, bár ős tejtermékeket sem esznek. Nagyon sok fehérje van a szójában, a szejtánban, így ezzel tudod pótolni a hús fehérjét. Egyél mellé még sok sajtot, joghurtot, kefírt, és nem lesz semmi gond.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

BeaKép
Örülök, hogy jól vagytokKépKár, hogy nem irogatsz gyakrabbanKép
EriKép
Kirázott a hideg a leirtaktól...hihetetlen leleményesek a gyerkőceidKép
CatKép
Nagyon ügyes vagyKép
EditKép
Cumikban járatos vagyok...sajnos. Mivel korababáim voltak és picike súlyúak ezért evési gondjaink voltak 6 hónapos korukig. Az első két hónapban szinte csak szondán át ettek és utána kezdtük tanulni a normális evést. Lilluskának a NUK szájpadlás alakú latexes cumi jött be Gergőnél pedig a GERBER gömbölyű nagyon apró fejű működött. Aztán apránként Ő is megtanulta a NUK latexest majd megtanultuk a NUK szilikonos üvegek használatát és végül eljutottunk az AVENT teás ill.variábilis szilikonos cumikhozKép A szilikon sokkal merevebb, keményebb ezért az elején nem túl jó ezt használni mert nehéz velük enni. A latexesek higiéniai szempontból nem nagyon szerencsések mert egy idő után a sok főzögetéstől nyúlik a tetejük persze ha gyenge a baba akor ez jobb etetésre ezért én gyakran cserélgettem ŐketKép
Reméljük Neked nem igen lesz ezekre szükséged és tudsz majd ügyesen szoptatni mint Orsi meg itt még nagyon sokanKép

doris

Cat Kép

Koszi, igyekszem minel tobb ilyesfele dolgot enni... csak persze aggodok, hogy nem eleg. Es az se segit, hogy a csaladtagok is allandoan ezzel cseszegetnek. Kép
Majd igyekszem kevesebbet problemazni rajta.

Gyöngyi

bgy

Gyöngyi Kép
Én úgy gondolom, hogy azzal, hogy Te nem vagy extrém vega, maximálisan fedezed minden szükségleteteket. Én is azt mondanám, hogy egyél sok sajtot és tejterméket, halat... és akkor minden meglesz.
(A cseszegetéseket meg engedd el a füled mellett)

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Gyöngyi!
Én nem vagyok vega, de alapból nem vagyok egy húsfaló típus. Miellőtt az első gyerekemmel terhes lettem, hetekig elvoltam hús nélkül. Aztán terhesen egyszerűen jobban kívántam, így ettem. Szerintem hallgass a szervezetedre, és ne aggódj. Egyél sok vitamint. Ha te jó erőben vagy, ők is jól fognak fejlődni! a hús inkább a vas miatt lehet fontos. Nenm szedsz elevitet? Annak jó magas a vastartalma. És majd a vérképeken úgyis látszik, kell-e még külön is!
Márti! Amikor a fiúk után terhes lettél, mikor tudtad meg az ikrek nemét? Te nem drukkoltál, hogy lányod is legyen?
Claire
claire

Orsi!
Nagyon édik így együtt a fiúk.Kép

Cat!
Hát nem vagy semmi.KépJól megoldottad a helyzetet.Kép
Tetszett az iker update sztorid.Kép

Gyöngyi!
Szerintem se aggódj a hús miatt.Igazuk van a többieknek.Ha szeded az Elevitet, és sok más fehérjét eszel, akkor minden rendben lesz.Kép

Edit!
Tényleg utánna kellene járni az önkormányzatnál és a védőnőnél a gondozónős és egyéb támogatási ügynek.

Erika!
A fiúk, akkor rendesen átrendezhették a szobát.

Mi még nem tudjuk a manóink nemét, ezért majd csak akkor lesz végleges a névválasztás.Mondjuk a listánk már megvan.Remélem már jövőhéten a 16. hetes UH-n már látunk valamit. Kép

Judyt+2 manó
15+5

Judyt
KépKép
judyt

Orsi, CatKép
Édesek a fiúk!
A mi babánk "sajna" egyre jobban érzi magát a nagyágyon.
Szerintetek nagy baj,és nagyon be fog oda szokni?

"Amúgy most ilyen dundi vagyok, és továbbra se kívánom anya cicjét,csak üvegből vagyok hajlandó inniKép"Kép

KépKép
KépKép
kirri

Kirri Kép
én azt mondom, hogy tedd, amit az ösztönöd diktál. Nálunk az első hetekben a fiúk sokat aludtak velünk, még éjjel is... de ahogy nőttek kinőtték, és már jól megvannak a saját ágyukban is.
Tehát nem hiszem, hogy odaszokna.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

KirriKép
Én vagyok a legjobb példa, hogy nem szoknak oda, a szakkönyvek ellenére.Kép Mivel a fiaim korábban nem aludták át az éjszakát (ill. Samu már 7-8 hetes korától igen), nekem kényelmesebb volt ha a nagy ágyban alszanak. Ez 3 hónapos korukra megváltozott, már nem csak Samu de Oli is átalussza az éjszakát, így bekerültek saját szobájukba, és minden gond nélkül ott alszanak. Egyetlen hiszti se volt, és tudomásulvették, hogy az az Ő helyük.KépKép Szerintem még picike ahhoz, hogy odaszokjon, de én nem bíztatlak semmire.....KépKépKép

Nagyon édes a kisfiú, és milyen békés.KépKép

JudytKép
Nekünk 18 hetesen minden gond nélkül mondták meg a fiúk nemét UH-n. Így nagy esélyetek van, hogy megtudjátok, de ha nem, akkor a Praxisban a Győrfy Mátyás megmondja, és nem kell a teljes Uh díjat kifizetni.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Képzeljétek. Ma Levit a járóka másik végébe tettük, hogy kiderüljön Máté felé mászik, vagy a rács felé... és ő megint Máténál kötött ki Kép Kép Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Cat!
Remélem, hogy tényleg hamarosan kiderül a nemük, mert már nagyon kíváncsiak vagyunk.Kép

Orsi!
Jajj, de édes Levi, ahogy így odabujik Mátéhoz.Kép

Kirri!
Nagyon édes Jocika.Kép

Judyt+2 manó
15+6

Judyt
KépKép
judyt

Judit Kép
mi 16+0 voltunk a praxisban, amikor azt mondta Győrffy doki, hogy 2 pasi Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok! Bocs, most csak egy mondat.

Claire!
Nem megy át a levelem, tele van a postafiókod!

Zizi
debyand

Sziasztok!

Orsi, Kirri!
Édesek a fiúk. KépKép

Orsi!
1 év után már jó volt a terhesség előtti nadrág, de a felsők még most sem jók rám. Majd ha abbahagyják a szopit. Kép Ez inkább alkat függvénye. Valakinek már pár hét után jó volt a régi ruhája. Nekem majd még az előtte felszedett kilókat kéne leadni. Kép

Erika!
Tegnap a fiaim is "átrendezték" a szobájukat. Kép Úgy látszik megirigyelték tőlük. Kép Mi lesz itt még? Kép Őket sem zavarja, ha leesnek, újra megpróbálják. Kép

Eri
simones

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?