A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2013 májusi babavárók

Ildi, hát hatalmas gratula Nektek is, éljen Barnabás, apának pedig köszönjük a jó híreket. A legjobbakat kívánom nektek és hogy gyorsan hazajöhessetek! :D

Akkor már tényleg nem vagyunk sokan... :D

Alexandra - Hanna a nevéhez méltóan egy hamvas kis tündér, irigy-irigy, hogy neked már ilyen szépséged van! Milyen volt a soproni kórház amúgy? Minden oké volt velük??

Magnoli, örülök, hogy jelentkeztél, és annak még jobban, hogy az éjjeli etetés után is van még energiád posztolni - ebből arra következtetek, hogy jól vagy. :D
Mai dokilátogatás jól sikerült, nst, egyebek minden oké, még zárva vannak a kiskapuk. Az UH szerint pupák 3200 g körül lehet. :D És még mindig kislány! ;)

Én nagyon nem várom a hétvégi hideget, de legalábbis remélem, hogy megússzuk. Még egy kicsit maradhatna a pocakban, nekem 40 hét az 40 hét, nem kell itten kifelé sietni, kérem... :D Mondjuk ma akkorákat rúgott, hogy anya csak hörgött.
Ja és a doki azt mondta, hogy oké a súlyom, de most már akkor csak vízen éljek és fogyjak a szülésig egy kicsit. :D

Jó babázást és/vagy kitartást nektek!

b.

Kép
bozza

SZiasztok!

Nusildi gratulálok!!! Te nyertél! :lol: :lol: :lol: Isten hozta Barnabást! Te jó ég, mi egy napra voltunk kiírva, ezek szerint tényleg mindjárt szülök. :shock: :lol: :lol:

Loramatte én is ilyen gyors szülést szeretnék!! Gratulálok mégegyszer!!

Picur kitartás neked!! Ez a fránya sérv...

Sandie akkor már nem vagyunk sokan egyben! Úgy érzem, én fogom zárni a sort... A csípősről én is hallottam hogy segíthet, hátha...

Magnoli örülök, hogy találkoztunk és hogy megismerhettelek téged is és a legkisebb hercegedet is!
Mindenképpen kérek epidurált, nem bírom a fájdalmat. Örülök, hogy szimpi volt a dokim. Képzeld egy másik fórumon ajánlottam egy lánynak, és múlt héten volt nála, és nagyon meg van vele elégedve, szóval eddig szerencsére nincsen rossz híre. (remélem nem is lesz)

Amidalaah tényleg dühítő, hogy a doki leír valamit a leletre, de nem mondja el, én is jártam már úgy, hogy otthon vettem kézbe és olvastam el, hát el voltam képedve, miket ír. És ilyenkor persze elkezdtem a neten kutakodni, aminek az lett a vége, hogy halálos beteg vagyok... :shock: Az én dokimban azt szeretem, hogy mindent elmagyaráz, mondjuk én állandóan kérdezek, úgyhogy szegénynek nincs választási lehetősége. :lol:

Bozza én is állandóan pörgök, rendezkedek, szervezkedem, most a kocsit hordom szervizbe, aztán bevásárlás, gyerekszobába még mindig nincs függöny, szóval nem ülök a babérjaimon. A homeóban én sem hiszek, a málnalevél teát nagyon támogatja a dokim, de a homeót nem. Nem is baj, nem szívesen szedném a bogyókat, inkább iszom a teát. Tegnap volt az első, hát elég gyep íze van... :shock: mondjuk én kifejezettem utálom a teát, szóval nekem nem könnyű lenyomni, de majd csak hozzászokom. (vagy éppen hogy nem, mert nem kell sokáig innom) :lol: Tegnap a hűvös idő miatt, legalábbis szerintem, lement a dagadás a bokámról, szinte teljesen, jajj végre látom a bokámat újra. Persze nem a régi, de azért mégsem egy lufi. A pedikűr szuper volt, végre emberi alakja van a lábujjaimnak, mert amilyen akrobatikus körömvágást nyomtam az elmúlt hetekben kész csoda, hogy még vannak lábujjaim, és nem kaszaboltam le őket. Körömlakkot nem kértem, mert akkor azt megint külön művészet lenne lemosnom...Én olyan béndzsó vagyok, hogy csak na.

Tegnap voltam nst-n, megint nem akart Bátor mozogni, így rámpirítottak, és mint aki büntibe volt, fel kellett állnom, és úgy csinálták az nst-t. Pedig ettem-ittam előtte, sőt nem bíztam a véletlenre és a tiltott kólát is bevetettem, de semmi. Bátor egyszerűen szerintem utál korán kelni. Amikor azokat a tappancsokat ráteszik a pocakomra mindig a másik oldalra rakják, mint ahol van, vajon ez is okozhat rossz nst-t? Jövő szerdán lesz a következő, mit készítsek be addigra? Tudtok tippet adni, hogy ne legyen gond? A múltkor lépcsőznöm kellett oldalt ülnöm, és egy brutál kézzel ébresztésben részesültem, na ez utóbbit szeretném kikerülni mindenképpen.
Nekem nem sikerül pihenni, egész nap jövök-megyek, most az autót hordom szervizbe, vásárolok és intézkedek. Éjjelente 8x kelek fel legalább, szóval fogalmam sincs honnan van ennyi energiám. Mindenki azzal jön, hogy most pihenjek... hát előre nem tudok pihenni.
A gyerekszoba függönyt kéne intéznem, voltam is már egy boltba, de nem tetszenek... egyik rondább, mint a másik, pedig volt választék bőven. Nálatok milyen függönyök vannak a gyerekszobába?
A héten nem volt méhszájvizsgálat csak nst és a múlt héten is, a doki azt mondja, hogy nem jó ilyenkor, mert nem szereti megbolygatni a dolgokat... én megbízom benne maximálisan, de akkor honnan tudja, hogy helyzet van? Azt megérezném ha nyílna?

Mindenkinek szép délutánt!

Kép
savariaa
Érd

Bozza, köszönöm szépen Hanna baba nevében is :D !!!

A Kórházról nem tudok neked rosszat mondani, igaz ,hogy volt fogadott orvosom és szülésznőm,de csak jót tudok mondani. A doki is ott volt amikor kellett,nagyon szépen "dolgozott" ( ezt a műtétre értem). A többi az olyan volt mind amire számítottam: wc-re ügyelj..vigyél magaddal vmit amivel magadnak fertőtleníted, meg hozzanak neked enni :D :D :D de amúgy tényleg nincs negatív élményem.

Még írok csak Hanna baba jelzi hogy éhes :D

Kép
csalexandra
Sopron

Szandi, mecccsoda gyönyörű baba!!! Szerintem zongorista lesz a leányzó, amilyen kecses, hosszú ujjai vannak már most. Gratula a Szépséghez! :)

Savariaa, nálunk sima barna függöny van a gyerekszoba ablakán, tavaly vettünk mindenhova új függönyöket, mikor beköltöztünk (még nem voltam terhes). Mi nem cseréltük le olyan "kisfiúsra". Majd ha néhány év múlva lesz neki kedvenc mesefigurája, akkor kap olyan függönyt. Az energiabombához gratulálok, de azért tartalékolj a szülésre is! :) NST-re nem tudsz később időpontban menni? Hátha tényleg csak az a baj, hogy korán van a kislegénynek.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
picuralmos

Ildi, gratulálok!!! Remélem minden simán ment és nem fárasztott ki nagyon a kislegény...nagyon szép méretekkel rendelkezik :D Remélem mihamarabb hallunk még felőletek!!

Magnoli, örülök, hogy ilyen jól vagy/vagytok, humorod is újra virágzik...képet-képet-képet kérünk....

Bozza, tényleg nme vagyunk már sokan, hárman pontosan (azt hiszem :shock: ), de Ti Savariaa-val egy héttel fiatalabbak vagytok! :)

Lormatte, én is ilyen szülést szeretnék, szopizásnál mennyire fáj a méhed? Én ettől tartok még egy picit, Zétinél már nem volt olyan 'fincsi'

Szandi, gyönyörű ez a kisleány, én is a hosszú ujjait szúrtam ki elsőre....de annyira tökéletesen szép is, annyira látszik már most is, hogy lány és nem fiúcska.....apa percekig gyönyörködött benne, aztán rákérdezett, hogy mikor is álljunk neki a kislánynak :roll: én most annyira nem vagyok lelkes híve a következő projektnek :shock:

Savariaa, én is így járok az nst-ken,nálam fél 8-8 körül csinálják, mert a dokim mindig hajnalok hajnalán kéret be és úgy viselkednek a szülésznők, mintha debil lennék :evil: Nálam sem mozog olyankor vagy egész egyszerűen csak elmászik a tappancs alól (ami ugye nem rúgás, nem nyomom a joysticket) de a gép az veszettül visít....a szülésznők meg forgatnak jobbra-balra, szinte csak gyertyába nem állok csak....és közben meg morognak, hogy miért nem csinálom normálisan.....mintha én mozgatnám belülről....pedig ettem csokit, banánt, kekszet, ittam gyümilevet, semmi......meg nálam a harmadik és az előzőeknél nem volt ilyen.....nem nagyon tudunk mit csinálni......most én is azt találtam ki, hogy holnap délelőtt elmegyek a védőnőkhöz és ott csináltatom meg, hátha akkor már ébren van :D majd beszámolok
de az az igazság, hogy nekem már egyébként sem mozogja túl magát, inkább feszít egyet itt, nyom egyet ott, de azok a nagy rugdosások, amitől folyt a könnyem azok megszűntek

Picúr, nálunk is egyszínű függöny van, mivel annyi játék, meg mindenféle van a szobában, hogy az már túl sok lenne, ha még a függönyön is lenne valami.....még nagy kedvenc sincs, hogy csak az legyen mindenhol.....szegény Zalánom bajban is volt farsangkor, mert pár csoptársa Pókembernek volt öltözve, ő meg nem tudta mi az :lol: Sötétítőt mi nem használunk, mert redőny van, de most, hogy felköltöztünk a tetőtérbe derült ki, hogy a gyerekszobában kicsit eláll a faltól és bekandikál rajta a nap.....ezért most a fiúk 3/4 6-kor kelnek az első napsugárral :cry: Szóval most ezen agyalunk...

Mi ma kimentünk ovi után egy közeli tóhoz motorozni és bicajozni, imádták a fiúk, felmentek a domb tetejére és legurultak anyához, aki a fűben feküdt, mint egy nagy adag tehénlepény...Nagyon jó volt, apa futott a srácok előtt, után, mellett.....nagyon jól éreztük magunkat, mindenki annyira ránk csodálkozott.....volt aki hangosan számolt, hogy ott 1, 2 és jön a 3.......vicces volt, mintha ufók lennénk. Már-már idilli hangulatba kerültünk, bébike meg jöhet, amikor akar, nem erőltetem tovább :)

Holnap nst és vizeletminta ellenőrzés, remélem már nem lesz benne fehérje.

Jó éjt mindenkinek!!!

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Sziasztok!

Sajnos most nincs időm visszaolvasni és reagálni, csak gyors életjelet adok magunkról.
Hétfő óta mi is itthon vagyunk, hétfő este olyan tejbelövelésem volt, hogy éjjel 3-kor vissza kellett menni a kórházba.
Ott a csecsemős nővérek kézzel átfejték a mellemet megnyitották a tejcsatornákat, csillagokat láttam.
Most kb. 3-as ikreket el tudnék látni tejjel.
Boti még nem szopik, talán ma kezdett el ügyködni e téren és 10 ml-t megevett. Így marad a fejés majd utána cumisüveg és persze rakom tele a mélyhűtőt tejjel.
Egy fejés etetés, büfiztetés kör kb. másfél óra és ezt napi 7x-el kell egyenlőre.
Boti súlya jelenleg 2450 g, nagyon pici így figyelni kell arra hogy 3 óránként egyen és ne essen le a vércukra. Ő magától kb 5-6 óránként jelezne, elég aluszékony (még) ezért is nehezebb a szoptatás.
Ígérem még jelentkezem rakok fel 2 képet.
Remélem mindenki jól van, az időközben született babákat Isten hozta!!

Kép
Kép
mmc

Kép Kép ilyen vékonyka

Kép
Kép
mmc

Mmc, gyönyörű ez a fiúcska.....olyan békésen szunyókál!! Grat a tejtermelési mennyiséghez, majd palackpostán rendelünk, ha nálunk nem lesz :)

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Pont akartam írni, hogy nálam is: éljen a tejbelövés!!!
Mondtam Apána jól nézze meg, kb 1,5millióért csinálnak ilyen melleket a magánklinikán.
Masszírozom, fejem, Balu is próbál enni belőle, de ahogy kicsit kiürül, keményedik újra. Emlékeim szerint holnapra jobb lesz, igaz anno a védő néni átmasszírozta. Most csak én. Jó lenne melegvizet engedni rá, de ott a kötés-seb. Csak bizakodom, hogy alább hagy

KépKép
KépKép
kat78

Kat,
és ha melegvizes pelenkával borogatnád?

Kép
Kép
mmc

Sziasztok, itt uhu uhu az éjszakai Mamibagoly :wink:
Mivel totálisan el vagyok "havazva", még mindig tolom a beszámoló projectet, ne haragudjatok :shock:
Ildiéknek nagy gratula Barnabáshoz, nem semmi, rendelésre szülni (most még nem, aztán meg igen?...)
mmc, gyönyörű Boti, nem baj ha vékonka, majd hízik a sok-sok tejcsidtől. Ja, és ezek szerint Nálatok is jól sikerült a tejfakasztó buli :lol:
Alexandra, Neked is fotómodell a Kislányod, irigy-irigy :lol:

Holnap megyek varratszedésre, jujjjujjjujjj :oops:
Ígérem előbb-utóbb előkerülök :wink:
Najó, íme Lénárd:
Kép
És így alszunk mi, egy kupacon (közöttünk a Skacok):
Kép

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

Magnoli,
gyönyörű gyerekeid vannak!!!
ez az összebújós kép, alszol valamit vagy csak gyönyörködsz bennük éjszaka? mert azt is el tudom képzelni :D

lehet, hogy ezentúl a fórum neve 2013 májusi babák éjszaka lesz :-)

Beletrafáltál, mondtam is a férjemnek, túl jól sikerült a tejfakasztó buli....

Kép
Kép
mmc

En is virrasztok.... mar ketszer orrszivoztam a nozijat hajnalban... eloszor azt hittem a tejtol szorcsog, mert bukott elotte es jott orran-szajan... de most elbizonytalanodtam, mert melegnek ereztem, 37.3-at mertem neki (honaljban) es ugye a ferjem es anyukam most volt beteg... (nekik 38.5 - 38.7-ig ment fel 2-3 napig)

Szoval ma irany a gyerekdoki... szep kis "ma vagyok 1 honapos" program...

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok Lányok! :)

Éljenek a tejjel telt csöcsök és a tejfakasztó bulik! :D :D

Magnoli, édesek az alvó gyerkőceid, Lénárd is igen helyes kispasi! :) Olinak micsoda szempillái vannak! Varratszedés grrrrrrrrrrr... De legalább hamar túl leszel rajta. Onnan már akár mehet a maraton is! ;)

Haha, futás, nekem nem megy az órási, súlyos tőgyeim miatt, pedig már szerettem volna (terhesség előtt sokat futottam), de felejtős, úgy érzem, hogy menten leszakadnak. :shock: Na mindegy, a futást eltoljuk a szoptatás utánra.

Veronika, ez a láz nem hangzik jól, remélhetőleg Adri megtréfál, és nincs semmi baja.

Mmc, Kat, nekem itthon a védőnő mutatta meg a kézzel fejést, azt hittem csillagokat látok, Apa segített, hát sziszegtem rendesen. A méreteket Apa megörökítette, ő is mondta, hogy hány nő fizet, hogy ilyen mellei legyenek... :) Nekem borogatásra a meleg só segített egy ruhába tekerve, vagy pedig a kád vagy a mosdó fölé hajolva lelocsolgattam meleg vízzel.

Mmc, Boti olyan hamar felszedi majd a dekákat-kilókat, csak figyeld! Meg kell hagyni, nagyon édes pofija van neki is. :)

Sandie, idill, de jóóóó! :) Nálunk a tetőablakon van roló, olyan, aminek van vezető drótja (egyszerű damil amúgy), így nem lóg be, és nem süt be a napocska. Bármelyik lakásdekoros áruházban lehet kapni. Mi kb. 3e Ft-ért vettük, persze van eredeti Velux is 10x-es áron, de minek, ha ez is jó? Esetleg próbáljátok ki, hátha így tovább alszanak egy picit a srácok.

picuralmos

Picur,
nem aggódom Boti súlya miatt, mert Liza 2300-al született 2100-al jöttünk haza a kórházból. csak a ruhaméretekkel voltunk elcsúszva 1 éves koráig :-)

Kép
Kép
mmc

Savariaa,
Ez az NST/CTG csak arra jó, hogy idegesítse az embert...

Sandie,
szerintem nálam is ez volt, hogy mindig rosszkor nézték a CTG-ket, olyankor mindig aludt... egyszer kapták el jól, akkor tök más időpontban, este a kórházban. Jelentem mai napig akkor van ébren, este 7-9 között... és nekem ezért vették ki egy hónappal előbb a babát...

mmc,
Pálmi is ilyen kis vékonyka volt :) Cuki :)

Kat,
kitartás a cici fájdalomhoz... :(

Magnoli,
csoda édes az együtt alvós kép!

mmc,
hát jót röhögtem, de milyen igaz, Magnoli helyében én is egész éjjel csak gyönyörködnék bennük ahogy így alszanak mellettem :)

Nahát, neked akkor még picúrkábbak a gyermekeid, mint nekem, pedig azt hittem az enyémek a legkisebbek :) Pálmi 2490-nel született :)

Adri:
Azóta kétszer mértem a lázát, először volt ugye 37.3 hónaljban, majd 37.2 popsiban egy órával később, most meg 3 órával később 37.1 hónaljban... úgyhogy megnyugodtam...
Amúgy nem értem, mert popsiban nem 0,5 fokkal többnek kellene lennie? Na mindegy... :)

Aludtam egyet reggel 9-től 12-ig (nagymama átvette), állítólag azalatt szörcsögött az orrával, de mire 12-kor orrszívózni akartam már nem volt mit, kiszáradt... remélem ennyiben maradunk és tényleg csak a visszabukott tej volt az orrában...

Ma kellett volna visszavinni a kórházba is hogy rámondják az áment a köldökére - ami szerintem már egy hete jó amúgy - de elaludtam a rendelést, 12-ig volt... na mindegy, holnap 1 hónapos státusz, majd a gyerekdokink ránéz...
sz.veronika

Köszönjük a sok-sok dícséretet :oops: :D !!!

Nézegettem a képeket ,és itt mindegyik baba olyan TÖKÉLETES :D ,olyan szépek! Lassan átalakulhatunk 2013 május legszebb babái topikká :D !

Kép
csalexandra
Sopron

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Sziasztok!

Én ma is a kocsit intéztem, szerelőnél voltam egész délelőtt, utána bevásárlás, és itthon pakolás. Úgy volt, hogy a hétvégén pihenés lesz és holnap is, de közbejött a telekrendezés, sikerült szereznünk ingyen földet, így a tereprendezést meg tudjuk oldani. Szombaton lesz az első házassági évfordulónk, szeretnénk elmenni vacsorázni oda, ahol az esküvői ebéd volt, de ha egész nap földpakolás lesz, akkor lehet hogy elmarad. De majd meglátjuk, enni azért mégis csak kell. :lol: :lol:
Ja és persze a málnalevét teát elfelejthetem...

Picur azért járok ilyen korán nst-re, mert a dokim akkor ér rá, utána egész napra beköltözik a műtőbe és akkor órákat kéne rá várnom. De most majd készülök megint, még nem tudom mivel, de felébresztem Bátort, utána alhat kedvére. :D A függönnyel úgy vagyok már, hogy ha lesz olyan, ami tetszik akkor veszek én, ha nem, akkor majd a férjem választ, míg én a kórházban leszek. :D De majd azért jövő hétre betervezek egy kis anyagnézegetést, mert ugye nem csak megvenni kell, de még meg is kell varratnom, mert hogy varrni nem tudok...

Sandie 1 hét van köztünk, de ha jól számolom, én még ehhez képest is le vagyok maradva egy héttel. Szóval én vagyok a sereghajtó, még lehet, hogy a júniusba is belecsúszunk. Kíváncsi vagyok, olyan jó lenne tudni, mikor érkezik Bátor!!

Mmc szuper, hogy ennyi tejed van, remélem nekem is lesz majd. Nagyon szép baba!!!! Már most egy hódító!! :D

Kat örülök, hogy neked is ilyen sok tejed van, nekem félelmem, hogy nekem nem lesz, na de már el is hessegetem a gondolatot... hát igen, a mellplasztika :lol: :lol: :lol: mennyivel jobb így műtét nélkül. :lol: :lol:

Magnoli de szuperek a képek! Főleg amin a két tesó együtt van!!! :lol: Hát egyem meg őket! Gondolom gyönyörködtök bennünk egész nap!!!

Veronika majd írj, mondott a doki? Remélhetőleg nem fázott meg Adri. Kitartás!

Csalexandra hogy vagy? Hogy telnek a napjaid?

Mindenkinek szép napot kívánok!

Kép
savariaa
Érd

Savariaa,köszönjük,jól vagyunk! Próbálok mindent szépen lassan megcsinálni nap közben,de eléggé elfáradok. Ma beraktam egy mosást amiből három lett :D ,és mire kivasaltam őket hulla lettem.
Apa takarít,főz ,olyan rendes,de mi lesz velem mire visszamegy dolgozni :)!!

Ma kivittem babakocsiba a manócskát ,és olyan szépen elaludt kint,és azóta is szépen alszik. Így talán könnyebbek lesznek az éjszakák,mert picikét hasfájós a lelkem. Most a szülésznőm adott valami tippet valami vizet amitől állítólag elmúlik a pocak fájdalom.

Apa meg szerelembe esett Hannába :D !
Nemsokára küldök új képeket!

Kép
csalexandra
Sopron

Szandi, a pocakfájós ellenszer engem is érdekelne! :)

picuralmos

Picúr, nekem tegnap a gyermekorvosunk pocakra a korábban Kat által is említett Biogaia baby nevű új probiotikumot ajánlotta, főleg mivel Lénárd császáros baba, és így pótolható a természetes flóra.
Ma már kapott is belőle a Drágám :wink:
Az én pocakom viszont húha mennyivel jobb varratok nélkül :lol:
Így már nem érzem magam kötözött sonkának, csak sima sonkának, hahaha :lol:

Ja, és le lettünk szurikátázva, mivel nem volt légzésfigyelőnk :(
Az előzőt ugyanis eladtuk még a babakocsival és egyebekkel együtt, amikor azt hittük, hogy már nem történik velünk újabb csoda :shock:
Na, úgyhogy ma be is szereztünk egy Babysense II-est :roll:
Holnap (vagyis már ma :oops: ) jövök a szüléstörténettel :D
Szép álmokat, a babásoknak kitartást az "ügyelethez", a Babáknak pedig jó étvágyat! :lol:

Kép
Kép
magnoli

Jó reggelt mindenkinek!

Érdekes ez az alvás dolog, én éjszaka mostanában alszok, mint a tej, max egy pisijárat szól közbe, ellenben - és szokásomhoz egyáltalán nem híven - hatkor kidob az ágy. Ki érti ezt?

Sandie, szülésindításra még az jutott eszembe, hogy esetleg megpróbálhatnád a mellszívót. Az van ráírva, hogy terhesség alatt nem szabad használni, mert megindíthatja a szülést. Hogy is van? A prolaktint vagy oxitocint dobja meg? Vagy valahogy így.

Savariaa, látom téged is meglőtt az energiatündér, hajrá! Sokat gondolkodom azon, hogy ez vajon már a szülés előtti tettrekészség? Tereprendezés? Vow!!!Csináld csak, ami jól esik, én is így vagyok vele. Haha, még nem tudjuk, milyen lesz utána, majd a második babánál már tudni fogjuk, hogy de, tényleg rá kell pihenni. :lol:
Málnalevelet én is elkezdtem, és egyetértek, hogy nincs jó íze. :D Gyep, haha - és tényleg.
Ma mindenben egyetértek veled, mert nekem is kisebb lett a lábam, viszont két napja jó kis keményedéseim is vannak... :shock:

Gyerekszoba függönyünk még nekünk sincs, mi is a rolóban gondolkodunk... De anyagot a fejvédőhöz én is a netről rendeltem, csak még nem érkezett meg. Én sem akartam lila-zöld kockás, debil macis anyagot, ijesztően rondák tudnak lenni!!!

Nst-n nekem bejött a buborékos víz (közben, sokat) és ha vakargatom a hasam, meg beszélek hozzá. De gondolom ezek is csak olyan trükkök, mint hogy csukláskor fejen állva kell inni...

Alexandra, köszi a kórházi jelentést, WC ügyben felkészültem - bár nekem már az is pozitív, hogy szobánként van WC, és nem fülke, hanem rendesen magadra tudod csukni. :D

Sandie, Zalán és a pókember, jót nevettem ezen, de édes lehetett! Szia, én zorro vagyok, te belezett csirkének öltöztél? :lol:
Vigyázzatok a fűben, állítólag rengeteg a kullancs!! :shock:
(Mármint ne tarts ünneprontónak, de én aaannnyira utálom a vérszívókat!)
Vizeleted rendben volt? Szorítok!

Mmc, de édes a kicsi fiad!! Majd lesz azokból a kis cérnalábakból izmos-szálkás atlétaláb, csak győzd elhajtani a csajokat! :D
De jó, hogy ilyen sok a tejed, neked van valami trükköd vagy főleg genetika?

Magnoli, hát Léni babától is be vagyok ájulva...

Mindjárt jövök befejezni, csak...
bozza

Sziasztok!

Csalexandra hűha nem vagy semmi, 3 mosás és még vasalás is!! Le a kalappal. Én minden házimunkát bevállalok, csak a vasalást nem, egyszerűen az nekem nem megy. Férjemmel megállapodtunk, hogy az az ő feladata lesz, a többi pedig az enyém. :D

Magnoli nem vagy és nem is voltál kötözött sonka! :D Ejnye, ilyet ne is mondj!!

Bozza köszi az egyetértéseket! :lol: :lol: Nekem is vannak már görcseim, kedd óta nem szedem a magnéziumot, gondolom ehhez is köze van, meg hát telnek a napok, közeledik a nagy nap. Én is örülök, hogy visszakaptam a bokáimat, jön a hidegfront, hát kíváncsi leszek, milyen hatása lesz. 8) Izgi!

Én jól vagyok, pörgök továbbra is, nemsokára megyek a nővéremhez babázni, 9 hónapos a kisfia, és egyszerűen elolvadok tőle. A biogaia cseppről éni s csak jót hallottam.
Nekem egyre több mensis görcsöm van, gondolom ezek lehetnek a jóslók, és eléggé fáj néha az alhasam is.
Tegnap volt egy erősebb jóslóm, kicsit megijedtem, hogy na vajon akkor lassan menni kell? De csak egy volt. Egész éjjel ez járt az eszemben.
Délután jön a hidegfront, hát meglátjuk, hogy mi lesz. 8)
Mindenkinek szép napot!!

Kép
savariaa
Érd

Bozza, köszi a Lénódicsit :wink:
Jól gondolod, a melbimbó ingerlése oxytocin kiválasztáshoz vezet, ami méhösszehúzódást okoz :shock:
Ugye szoptatós kismamák, milyen fincsi is az szoptatás közben (ami még fokozódik is többedik babánál) :oops:
Savaria, köszi, aranyos vagy :wink:
Kíváncsi leszek, mikor jön el számodra is a NAGY NAP, nagyon drukkolok Neked!
A bokádat jól nézd meg Aranyom :lol: ha még látod, mert a szülés utáni ödéma egy darabig ismét elvarázsolja majd (persze nem mindenkinél...) 8)

Kép
Kép
magnoli

Nusilid, gratulálok!!!!!

Picur, ezek szerint már rendbejött a csípője, ha azt írta, hogy negatív!!!!! Vízsérvünk volt Bencével, nekünk nem kellett semmit se csinálni vele, magától elmúlt.

Savariaa, én is ilyen neten-kutakodós "halálos-beteg" típus vagyok... NST - csoki vagy szőlőcukor, nekem mondjuk Marcinál a szendvics vált be, amikor elkezdtem enni ő elkezdett mozogni. Biztos zavarta az evés hangja :). De a kevés mozgás a közelgő szülést is jelezheti ;) Méhszáj - hát már inkább nem fürdenék a nyílás lehetősége miatt, de más jelentősége szvsz nincs. Hajrá hidegfront ;)!!!!!!

Tejbelövés: tegnapelőtt el kellett menni új szoptatós melltartókat venni, mert a régiek kicsik voltak. 80E (!!!!)-set vettem (remélem elszámozták) az amúgy nem túl nagy termetemhez. Akkorák egyenként, mint a fejem. nagyon aránytalannak érzem magam (de legalább még kisebbnek tűnik tőle a hasam)... Szuper lesz szoptatás után, majd a bokámig fognak érni :S :(.

Veronika, nagyon szuperek a képek Rólatok, látszik a boldogság!!!!! Gondolod, hogy csak azért nem mozgott eleget Adri, mert aludt? Nem próbálták ébresztgetni nst közben?

Magnoli, Te mikor alszol?????? :) Varratszedés :( Remélem nem fájt. A méhösszehúzódás szopi közben remek, az ember azt se tudja, hogy a szétrágott mellbimbója, vagy a hasa fáj-e jobban...
Szuper kispasi Lénó!!!!!!!

Mi jól vagyunk, Marcit tegnap szuper ügyesen aludt és evett, délelőtt óvodát néztünk Bencének, délután fagyizni mentünk! Bencét be is írattuk, de szerintem 0 az esélye annak, hogy felveszik. Marci éjjel csak 1x kelt!!!!!! Remélem megmarad ez a jó szokása :) :)
amidaalah

Sziasztok
Gyönyörűek a babák :)
Sandie egyáltalán nem fáj szopizáskor a méhen ,az első napon görcsölgettem de az a szurik miatt volt!
Most meg ez a betét viselés készít ki Kép És itt van ő az 1 órás Martin:) Kép Kép

KépKépKép
loramatte
Bácsalmás

...volt egy kis költöznivaló. :D

Szóval Magnoli, gratulálok és örülök, hogy jól vagytok! Már a varratszedés is megvolt - olyan gyorsan telnek a napok, hogy csak lesek!
A beszámoló pedig ráér, ne aggódj, én is inkább a gyerekeimben gyönyörködnék a helyedben! :)

Veronika, sajnálom az ijedelmet, remélem tényleg nincs semmi baj Adriával!

Alexandra, három mosásnyi adag kivasalásától én is - és sztem bárki más is - hulla lenne, úgyhogy ne aggódj! :lol:

Szép napot nektek!

Kép
bozza

De gyönyörű Martin baba is!! Cuki képek!

80E? Én három hete vettem akkorát, ha még tovább nőnek, mire számítsak??? :shock: Nem akarok gigászi melleket, így is alig tudom őket hová tenni!

Magnoli, ugye most viccelsz? Mi az, hogy szülés utáni ödéma? Nekem azt ígérték, hogy az ödéma, visszér, ésatöbbi mind pikkpakk elmúlik szülés után... 8)

Még annyit, hogy jó így köztetek, ez a vidámbarakk fórum!

Kép
bozza

Lányok,ti hallottatok már a Babuline gripe water nevű cuccról? ezt kaptam pocifájásra? nagyon kicsi adagban. jó lehet ez?

Kép
csalexandra
Sopron

Én úgy hallottam, hogy az 1 hónapos kortól adható, meg hogy vmi változás volt vele. De nem vagyok teljesen képben.

Kép

Kép
amidaalah

Sziasztok,
Amidaalah, tejbelövés??.. Hahaha, az már majdnem olyan, mint egy fejbelövés :lol: :lol:
80E? Ahogy mondod, lesz ez még így se, :roll: nyugi-nyugi, pár hónap és leapadnak a görögdinnyék :lol: Sajnos végleg :cry:
ALVÁS, az meg MICSODA?????
Köszi szépen a Lénódicsit :lol:
Képzeld pont ma volt az én férjem is Olit óvodába íratni, de inkább úgy igaz ez, ahogy Te írtad: mi is néztünk Neki ovit... Ugyanis megmondták kerek perec, hogy mivel itthon vagyok Lénárddal, gyakorlatilag az esélytelenek nyugalmával indulhatunk az óvodai férőhelyért :(
Ja, és az érveinket (hogy miért vegyék fel) majd írjuk bele a fellebbezésbe, hát köszi :evil:
Loramatte, gyönyörű a Kisfiad, Martin!
Különösen az elgondolkodós, filozofálós kép teccik :lol:
Milyen szép szabályos arca van...
Bozzám, megnyugtathatlak, minden elmúlik szülés után, ne félj!
Ödéma, visszér, fájdalmak, maszatolás: pár hét (!) és huss... :lol:
Hízás, foltok: pár hónap és huss... :lol:
Nyugis éjszakák, bulizós hétvégék, szabad csavargás: pár óra és huss... :cry:
Szép, kerekded, álló mellek, lapos has, formás fenék (= bomba test): pár év és huss... :cry:
Ennyit a vidámbarakkról, bocsika :wink:
Alexandra, mi a sima Gripe Watert próbáltuk Olinál, nem tudom hogy ez ugyanaz-e?
Nekünk nem jött be, de az ikres barátnőm esküdött rá, nekik meg csak az használt...
Egy próbát megér, hátha segít, nem?...

Kép
Kép
magnoli

Magnoli,
hat igen, ugy ahogy irtad... nekem most leginkabb a szabadon johetek-mehetek resz hianyzik... :)

Adrika meg azota is az orran folyatja ki a kajat... ugy latszik nekunk ez jutott hasfajas helyett... :) ma mar legalabb 20-szor orrszivoztunk...

Kép

Kép
sz.veronika

Ezeken a melles sztorikon jókat röhögtünk Apával, felolvastam neki. Élénken él benne az én "tejbelövésem" (hihihiiiihihihi), pedig most sem kicsik a melleim. Nekem jók a 80C-s melltartók.

Ahogy Magnoli írta, ezek a dolgok huss és elmúlnak... Nekem a maszatolás 6. hete tart, és már állatira unom. Tudom, nem kívánságműsor, de annyira szeretném már, ha "huss, elmúlna". Nekem még a Linea Negra is itt virít a hasam közepén, igaz halványan, de látszik. Ebben az a fura, hogy a terhesség alatt meg nem látszott, ja, és nekem felfelé halad a köldökömtől a szegycsontomig, nem pedig lefelé, ahogy normál esetben lenni szokott. :)

Loramatte, Martin de édes! A gondolkodós kép visz mindent! :) :)

Szandi, hogy a fenébe tudtál kivasalni 3 mosás ruhát? :D Elismerésem! A Gripe Water-ről mi is olvastunk, egyelőre van még az Infacol-ból, azt használjuk. Úgy tűnik babája válogatja, hogy melyik válik be.

Amidaalah, remélem, hogy tényleg nincs semmi gond Picur csípőjével, és a vízsérv is elmúlik.

Szép estét Lányok, megyünk fürdeni. :)

picuralmos

Magnoli,
nálad a kialvatlanság ilyen humorral jár ? :)
A Madarász utcai Kórház orvosai szerint a Babysense a legjobb légzésfigyelő, nekünk Angelcare van azt nagyon leszólták.

Veronika,
gyönyörűek a gyermekeid. Nekem még a hasonalvás és az azt eszek/iszok amit akarok és a szabadidő is hiányzik.

Kat,
hogy vagytok? Hogy megy a bealvásos szopizás. Nálunk ugyanez a helyzet. van valami jó tipped? Mit szólt Bálint a tesóhoz?

Csalexandra,
nem csodálom, hogy a férjed szerelmes a lányába!

Bozza,
a sok tej szerintem inkább alkati kérdés és nem genetikai. Anyukám kb. 3 hétig tudott szoptatni, úgyhogy tőle biztosan nem örököltem. Azért ez a mennyiség egy kicsit már sok, most azon vagyok, hogy keresletet és a kínálatot szinkronba hozzam.
A terhesség előtti nyári felsőim mellben nem jönnek rám, amit az előző terhességnél simán hordtam. Azt hiszem fel kell frissíteni a ruhatáram..

Kép
Kép
mmc

Kép

Végre van egy kis időm: Szóval egész jól vagyunk. Minden megy a maga útján. Nekem ahogy Blintnál is itthon bedurrant a mellem, ami elég vacak, de tudtam ebből, hogy megy a dolog, így mostmár simán szopizik a kedves Balu, egyre többet. Lenyelt egy svájci órát, így takra 3óránként kel, szóval már keltegetni sem kell. Keltegetős trükk, ami nálam bevált: le kell vetköztetni, és egy szál bodyban etetni, és nekem csikis nagyon a talpa, meg a hóna alatt.
Egész ügyesen szopizik, és én is tapasztaltabb voltam, így eddig nem szedte szét a mellemet, kenem mindig, szóval jobb a helyzet mint Bucival volt. Eddig szerencsém volt mert éjfél körül evett és fél 6kor én keltettem, persze én fél3ko mentem fejni, mert csomósodik a mellem. Ma boruét csak ki egy kicsit, de ezt is könnyebbn veszem, mint anno, nem aludt 2etetés között.
Bálint jól elvan vele, de még nem zavarja a vizeit, férjem itthon és nagyon sokat segít, azaz viszi játszóra, és az ebéd meg eddig úgy alakult, hogy pont aludt Balu. Egy gurulós kiságyban van Balu, így mindig ki kell hozni, ha Bálint is kint van, meg szereti felhúzni a zenélőjét. szóval a kezdeti félelmem az most elszállt, persze biztos lesz nehézség, de majd megoldjuk.
Én egész jól vagyok, hétfőn megyek varratszedésre, már fürdenék egy normálisat. Nem húzódik annyira a seb, mint számíottam, a felállások puha kanapéból, meg alacson franciaágyról nehezebb, de megoldható. A problémám csak az, hogy elvben 4hétig nem emelhetem meg Bálintot, ami kicsit szűkíti a lehetőségeimet. De majd erre is rákérdezek

KépKép
KépKép
kat78

picur,
linea negra: elso terhessegnel csak koldoktol lefele volt, most van lent is, meg koldok felett is mint neked... varom en is hogy muljon...

mmc,
nekem is Angelcare legzesfigyelom van, egyelore nem hasznalom, mert folyton beriasztott, meg a legkisebb erzekenysegre allitva is... lehet megprobalom ujra valamikor... Palminal anno jol mukodott...

kat,
szuper hogy mar oramu pontossaggal keri a kajat Balu :)

Adrit meg most pelusoztam, 4 pelus rament, mert ujra es ujra telerakta amint alatettem a masikat :lol: Most meg itt szorakoztat, hiaba mondom neki hogy ejszaka van aludni kell :)

Kép

Kép
sz.veronika

Magnoli,
csak nem alszol, hogy nincs ejszakai bejegyzes? :)

Kép

Kép
sz.veronika

Jaj, azt nem is irtam, hogy ma voltunk 1 honapos statuszon...

3700 grammnak mertek - neztem nagyokat, 3300 korul gondoltam, igy 1.65 kilot hizott egy honap alatt!

Raadasul 50 centinek mertek - amennyivel szuletett - holott nemelyik 56-os rugi mar feszul a laban... szoval valami tuti nem stimmel ezekkel a meretekkel :)

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Hát ez a hidegfront csak arra volt jó, hogy baromi rosszul aludjak, ha egyáltalán ezt alvásnak lehet tekinteni... Nyűgös is vagyok... És szerintem megtalált a gyomorégés, vagy valami hasonló, mivel még sosem volt, így nem tudom, hogy az-e, de a torkomban érzem, és baromi rossz... Na de hát ennél már csak jobb lehet. :lol:
A kórházi csomaghoz mindig eszembe jut valami, tiszta dili vagyok, így még reggel is pakoltam bele, lassan költöztető céget kell hívnom majd a nagy napon. :shock:

Magnoli azt szerettem volna megkérdezni, hogy ugye te is vittél cumisüveget, és ugye azt sterilizálni kell. De ugye elvileg 24 óráig marad steril, de szerintem ez lesz az utolsó gondolatom induláskor, hogy nekiálljak fertőtleníteni, de hogy csináltad? Van a kórházban sterilizáló? Szülésznőm azt mondta, hogy ott folyadékkal fertőtlenítenek, de nekem az annyira nem szimpi, akkor vigyem be a sterilizálómat? Vagy csak én csinálok ebből nagy ügyet? 8)

Amidalaah majd én próbálkozom még enni, de eddig nem vált be, lekváros kenyérrel szoktam a napot indítani, de lehet megfejelem majd túró rudival is. És ha ez sem segít, akkor felvásárolom egy teljes édességbolt tartalmát, és azt viszem magammal. :lol: Aztán tényleg gurulni fogok...

Loramatte gyönyörű Martin!!!!!!!!

Bozza én is alig tudom hordani a régi melltartóimat, pedig még nem is szültem, mi lesz velem utána? De már vettem szoptatós melltartókat, fúúú de nagyon kényelmesek... már bent is vannak a kórházi csomagban.

Picur nekem sincs csíkom, akkor számítok rá, hogy szülés után lesz... Hát még mennyi minden vár rám, csak pislogok, miket írtok. Na de legalább rákészülök, már amennyire lehet. 8) :lol:

Mmc nekünk is Angelcare légzésfigyelőnk van, érdekes, hogy mindenhol mást mondanak, nekünk ezt ajánlották, azt mondták, hogy ez a legjobb, a Szent János Kórházban is ilyet használnak. Voltunk egy előadáson, ahol arról volt szó, hogy mit kell tenni, ha megszólal és ott is azt tanácsolta az előadó, hogy mindegy milyen, csak legyen!

Kat de édes Balu!!!!! Milyen jó, hogy gurulós a kiságy, így tényleg mindig tudjátok oda vinni, ahol ti vagytok! Nekünk a járóka gurulós, kíváncsi vagyok, mennyire fogjuk kihasználni.

Veronika Adrinak akkor jó az étvágya! :D Lehet, hogy nem jól mérték a hosszát, a múltkor voltam a gyerekorvosnál a nővéremmel és a kisfiával, hát azért nem éppen a legprecízebben méricskélték, szóval simán lehet eltérés. Az orra már nem folyik?

Mindenkinek szép hétvégét! Én megbeszéltem Bátorral, hogy jövő szombaton fog születni, mert három napos hétvége és akkor a férjem is ott tud velünk végig lenni. 8) 8) 8) 8)

Kép
savariaa
Érd

Picur, nekem is pont olyan a hasam. Már nem olyan nagy méretre, de az a fránya csík - Bencével nagyon lassan múlt el, fél évesen még látszott :( Sürgősen le kell barnulnom :D

Savariaa, a Jánosba vinni kell cumisüveget? Hümm, Túró Rudi..... :) Hajrá jövő szombat!!!!

Veronika, szerintem még nem lehet olyan jól mérni a hosszukat... A kórházban 56cm-nek mérték Marcit, itthon a doki néni csak 54-nek. Mondjuk neki lehet, hogy a feje is alakult, kicsit csúcs volt szülés után :) :) Na jó, nem nagyon, de hamar átrendeződött!

Nekünk Baby Control légzésfigyelőnk van, férjem szülei vették az éppen aktuális kisbabának. Hát, elég sokat riaszt... Most mi is állítgatjuk az érzékenységet, remélem sikerül jól belőni.
amidaalah

Picur, ti milyen sűrűn adjátok egy nap az Infacolt a kicsinek? Az van ráírva hogy minden etetés előtt,de gondoltam megkérdezlek, :D !

Kép
csalexandra
Sopron

Sziasztok,
karomon a büfiző Lénárddal csak egy-két fontos dologra reagálnék, később bővebben (remélem).
Veronika, a 20x-i orrbabukás (elég furán hangzik, de biztos érted) miatt feltétenül fordulj orvoshoz, hátha tud valami antireflux tápszerrel (ezek általában sűrűbbek) segíteni. Ágyvégemeléssel, függőleges helyzetben való etetéssel amit több büfiztetés szakít meg, szintén próbálkozhatsz. Etetés után is legalább fél órát legyen függőlegesen, csak utána tedd le.
Reméljük nem a laza szövetek okozzák (pl. hangrés, gégefedő), mert azzal nem tudom mit tudnak kezdeni...
Lénárdom a laza gégefedője miatt belégzéskor sípol, és emelt testtel tud jól aludni, akkor kap jól levegőt... Állítólag fél éves korára kinövi...
Olinak is volt ilyen, Ő meg hörgött, ettől először jól megijedtünk, de ártalmatlan volt és hamar kinőtte...

Légzésfigyelő: nekem is az a véleményem, hogy mindegy milyen márkájú, csak jó legyen.
Olinál Angelcare-t vettünk, pont olyat, amit a Jánosban használnak (AC 300-ast).
A kezdeti túlriasztást az ÉRZÉKENYSÉG CSÖKKENTÉSÉVEL védtük ki, azon állítható volt. Tökéletesen működött, de tavaly azt is eladtam a többivel együtt, amikor azt hittem, nem lesz több babánk...
Most nem terveztem venni, de a gyerekorvosunk az első vizitnél rámpirított, hogy vegyünk. Ő korábban a Gyermekklinikán dolgozott, ahol sokmindent látott, hiszek Neki!...
A Babysense-t ajánlotta, el is indultunk a Brendonba megvenni.
Májusban pont akciós akit érdekel, kicsit drágább az Angelcare-nél, utóbbi 22, a BS most 27 ezer forint.
Szóval útközben rámcsörgött a dokinőnk, hogy pont eladná egy anyuka az övékét, mert már nem kell neki, és teljesen jó állapotban van (mármint a légzésfigyelő :lol: ). Fel is hívtuk a nőt, és harmad áron (!) megvettük tőle, tényleg jól működik, már használjuk.
Előnye, hogy nem kell rajta az érzékenységet állítani, azt ő végzi, de különben ugyanaz...
Én nem szoktam használt dolgokat venni (inkább jó áron eladom amit újonnan vettem :wink: ), de mivel ismert az eladó, kockáztattunk, és bejött, hurrá!
Alexandra, pont ahogy rá van írva, mindig.
Megköti a légbubikat, ha nem adod, nem köti meg. Iyen egyszerű...
Ráadásul folyamatosan adva állítólag hatásosabb...
Később foyt. köv.

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

Nekem sem használt eddig a front azon kívül, amit Savariaa is írt, csak nyűgös vagyok, fáradt, megint dagadok és felmegy a vérnyomásom is.....tegnap vittem vizeletet a kórházba ellenőrzésre, negatív lett szerencsére.

Most nagyon visszaolvasni sem tudok, nincs erőm hozzá, éjjel én sem aludtam sokat, de se fájásom, semmim nem volt....

Csak emlékek alapján, amiket írtatok....

Nekem sincs vonalam, ha jól emlékszem talán Zalánnal volt, de azóta se előtte, se utána....illetve most még nem tudom az utánát...

A tejbelövelléstől én is tartok, mert nekem olyan hidegrázásom volt mindkétszer eddig, szinte, mint amikor annyira lázas vagy, hogy már félrebeszélsz.....ezt nem várom. :(

Savariaa, én is a 18-át néztem ki magamnak, merthogy az a névnapom, habár én nem vagyok Alexandra, csak simán.....a fura az, hogy anyukám velem anno az egyik hónap 22-re volt kiírva, de 19-én a névnapján születtem.....most én 21-re vagyok kiírva és 18-án van a névnapom, pont három nappal előtte. :)

Veronikaa, nagyon ügyesek vagytok, hogy ekkorát nő Adrika :)

Kat, gyönyörű ez a kislegény, olyan szép nózija van :)

Bozza, te is egyben vagy még??

Szandi, rám is vár egy szinte embermagasságú vasalni való...... ennyi fiú mellett gyorsan összejön :( bár gondolom lányoknál még több gyűlhet

Amennyire én láttam a kórházban nem kifeszítve mérik a babákat, hanem kanyarogva, ahogy épp fekszenek, ezért 'nagyobbak' utána, mint a státusz vizsgálaton.

Elköszönök, megyünk anyóshoz ebédre.....halleluja, tán meg is szülök a sokktól :shock:

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Sziasztok!

Amidalaah lehet vinni cumisüveget, adnak is, de én inkább a sajátunkat viszem be neki. A szülésznő mondta is, hogy már a szülőszobai csomagba tegyem be, és amikor leviszi Bátort a csecsemősökhöz, bele is rakja a kosárba és akkor majd azt használjuk már bent.

Csalexandra én is úgy tudom, hogy minden etetésnél adni kell, nővérem legalábbis mindig adott.

Magnoli szuper, hogy ilyen jó áron megvettétek a légzésfigyelőt!! Nekünk az angelcare AC 401 van, ennél egyben van a babaőr is, hát majd meglátjuk, milyen. Még csak a helyére van téve, a nagy próba még hátravan. :D Használt dolgokat én sem szívesen veszek, de a gyerekszobába vettem a vaterán kiságyat és pelenkázót, szerencsém volt mindegyikkel, mert olyanok, mintha újak lennének. De az tény, hogy sajna nem mindig olyanok, mint mondják.

Sandie akkor szuggeráljuk a babákat jövő szombatra!!! :lol: Néztem az előrejelzést, jön a meleg a nagyon meleg, na azt nagyon szeretném kihagyni, mert akkor jön az izzadás, és szenvedés ezerrel. Utálom a hőséget, inkább legyen 20 fok, mint 30.

Nekünk ma van az első házassági évfordulónk, férjem éjszakás volt, reggel egy hatalmas csokor liliommal jött haza! :D Hát imádom. Most várom, hogy felébredjen, és megyünk ebédelni (estebéd), oda ahol az esküvőnk volt. Nyammiii!! :lol:

Kép
savariaa
Érd

Savariaa, én is néztem, hogy mennyire melegszik az idő, én nem terhesen sem bírom 30 fok felett vízpart nélkül.... :roll: de most terhesen azt vettem észre, hogy a melegfrontok meg is viselnek, de egyenlőre azt nem láttam, hogy csak meleg jön vagy front is......

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Szüléstörténet:

Az utolsó vizsgálat:
04.30-án, kedden voltam a betöltött 37 hetes (utolsó) CTG vizsgálaton a kórházban.
Előtte éjjel alig aludtam, fáradtan és idegesen mentem, mint máskor is...
Felértem a szülőszobára, ahol a pocakomra helyezték az érzékelőket.
Pont az órával szemben ültem, és miközben rendszeresen görcsöltem, így vettem észre, hogy 5, illetve 2-3 perces fájásaim lettek.
Húha, gondoltam ennek fele se tréfa, és mivel a gép is jelezte, ott akartak rögtön fogni.
Mondtam, hogy még nem érek rá szülni, rengeteg elintéznivalóm van, és lelkileg is időre volt szükségem, hogy felkészüljek a NAGY NAPRA...
Arról nem is beszélve, hogy szerettem volna, ha Lénárd -a megbeszéltek szerint- májusban jön a világra...
Mire letotyogtam az orvosomhoz, hát hogy is mondjam, szóval nem volt őszinte a mosolyom (ha volt egyáltalán ilyen...).
Megbeszéltük, hogy ha minden jól megy, akkor csütörtökön lesz a császár, tovább nem kockáztathatunk, mert az előző műtét hege már nagyon el volt vékonyodva, ami a fájásoktól bármikor megrepedhet. Ezen kívül ugye még a lepény tapadási rendellenessége is fenyegetett, ami miatt az előző terhességemnél majdnem kivették a méhemet.
Délután vissza kelett még telefonálnom az orvosomnak, hogy hogy vagyok.
Persze addigra összeszedtem magam, és mivel rosszabbodást nem tapasztaltam, "megkaptam" még a csütörtök reggelig hátralévő időt...

Az utolsó másfél nap:
Fogamat összeszorítva, amit lehetett ülve: pl. vasalás, pakolás, de minden fontos dolgot elintéztem, persze aludni már szinte semmit nem tudtam az izgalomtól, számoltam visszafelé az órákat...
Mondjuk 30-án 23 órakor kicsit megnyugodtam, hogy ha minden igaz, már kihúzzuk májusig...
Szerdán este eljött Anyukám Olimra vigyázni.
Mindeközben persze folyamatosan görcsöltem.

A szülés:
05.02-án reggel 07 órakor volt jelenésünk a szülőszobán.
Telt ház fogadott, ahogy kedden is, a vizsgálatkor.
Olyannyira nem volt hely, hogy az előkészítést (branül bekötése, infúziók, gyógyszerek) a szülőszobák közös előterében kaptam meg, sőt a műtőskocsira is ott kellett felfeküdnöm, némi takarással szerencsére...
Elsőként kerültem be a műtőbe, na akkor már rettenetesen izgultam...
Először megkaptam a gerincérzéstelenítés előtti érzéstelenítőt, ami sajna nem hatott (kezdő csinálta, köszi így utólag is!)...
Így a gerincszuri fájt, de szerencsére hamar túl voltam rajta...
Ezután gyorsan lefektettek, és mivel nem volt idejük, azonnal megkezdték az alsótestem fertőtlenítését, pedig még nem zsibbadtam el. Ez eléggé fájt, kicsit tekeregtem, de rajtam kívül ezt senki nem vette zokon (sajnos)...
Lénárd valószínűleg érezte hogy szenvedek, mert a műtősnők szerint (akik velem ellentétben látták a hasamat) össze-vissza ugrált a pocakomban...
Az anesztesek azt mondták, hogy valószínűleg érzi, hogy most mi fog következni...
Miután hatott az érzéstelenítő, a műtét már zökkenőmentesen zajlott.
Lénárdot pár perc múlva kiemelték a hasamból, pontosan 08 óra 48 perckor, aki abban a pillanatban hangos oázással köszöntötte a Nagyvilágot!!!
Az orvosom pedig elképedve annyit mondott Rá, hogy: hatalmas!
Ekkor könnyekig hatódtam, ezt a pillanatot már nagyon régen vártam, és rögtön tudtam, hogy mostantól KÉTGYERMEKES ÉDESANYA lettem, amivel együtt egy újabb kis életért lettem felelős, és már minden rendben van Vele is!...
A szememmel követtem ahogy Lénárdot átvitték a szomszédos helyiségbe, ahol egy ablakon keresztül láttam amint megvizsgálták, és egy lepedőbe csavarták, Ő persze végig hangosan oázott.
Ezután hozták vissza hozzám az első puszira, sőt simire, mert a jobb kezemet végül nem is kötözték le.
Nagyon jó érzés volt Őt végre érezni, szagolni, és beszélni HOZZÁ... Köszöntöttem, majd nagyon megdícsértem, hogy ilyen ügyesen megszületett!!!
Ő közben nyitogatta a kis szemeit, és nézett, figyelte amit mondok Neki, életem egyik legszebb pillanatai voltak ezek!!!
Pár perc után persze elvitték Lénárdot fürdeni, méricskélni, ahol találkozhatott élete másik legfontosabb szereplőjével, az Édesapjával!...
A pocakomon persze közben dolgoztak, vágtak, varrtak, amit kellett...
Végül a kb. egyórás műtét után kitoltak, ahol az előtérben láttam ahogy a Férjem karján piheg Lénárd, és nagyon meghittem "beszélgettek", na ezt a pillanatot sem felejtem el soha ameddig élek!
Szinte észre sem vették hogy "jövök"...
Ezek voltak az első NAGY PILLANATOK a mi kis közös életünkben...

A műtét után:
Az első két nap nagyon nehéz volt, pedig nem vagyok az a magát elhagyó típus...
Sajnos azt csak ott tudtam meg, hogy minden rákövetkező császár nehezebb az előzőnél, és ez nálam is így volt...
De péntek estétől, miután az utolsó méhösszehúzó oxytocin injekciót beadták, elkezdtem végre javulni, és ez azóta is tart.
Amint kiengedték Lénárdot a melegítő inkubátorból, végre odahozta a Férjem.
Kicsit gyűrött volt, mint egy kis kínai úgy nézett ki, az orrocskáját pedig elnyomta a pocakomban...
Nagyon jó érzés volt végre a szobámban lenni hármasban!
Egy kis nehézség adódott persze az első napokban, sajnos Lénárd sem tudott szopizni, ahogy annak idején Olim sem, Olinak egy évig fejtem a tejet...
Az akadály anatómiai eredetű, mindkettőnkben van "hiba", Neki kicsi a szája (nálunk ez genetikus), így nem tudja elég nagyra tátani...
Nagyon készültem a szoptatásra, felszerelkeztem új elektromos mellszívóval, krémekkel, bimbóvédővel, de hamar be kellett látnom, hogy ez nem fog menni... És mivel már Olim is része az életemnek, most nem lett volna időm a kizárólagos fejésre, így Lénárd tápszeres baba lett.
Ezt nagy kudarcként éltem meg, de racionálisan be kell látnom, hogy így lesz a legjobb...

Első találkozás a TESÓVAL:
Előre úgy terveztem, hogy Olim majd minden nap bejön hozzám, de a műtét után olyan gyenge voltam, hogy erre gondolni sem mertem, nem akartam hogy Oli megijedjen ha ilyen "betegen" lát.
Így végül vasárnap jöttek be az Apjával és Nagyival.
Oli ahogy belépett, és meglátta Tesót, rögtön odaszaladt hozzá és megsimogatta, mi pedig gyorsan lefényképeztük...
Nagyon tetszett Neki Lénárd, sőt a látogatás végeztével haza akarta vinni, illetve mivel pont a játszótérre mentek, oda...

És a képek:
Utolsó pocakos kép, Lénárd még "becsomagolva":
Kép
Lénárd megszületett, "Kicsi Kínai":
Kép
Oli és Lénárd első találkozása:
Kép

Kép
Kép
magnoli

Magnoli, nem semmi történet, köszi, hogy megosztottad velünk. A pocakod húúúúha, szép méret lett a végére. (Megfogadtam a tanácsod, mi is megörökítettük az utolsó pocakos pillanatokat. :)) A két fiúcska elragadó! :) Varratszedés milyen volt? Fáj még a sebed?

Irigyellek benneteket, hogy ti megkaptátok a babáitokat, nekünk ezek a szülés utáni első közös pillanatok elmaradtak sajnos. :(

Szandi, az Infacol-t minden evés előtt adjuk Picurnak, úgy tűnik, hogy használ (lekopogom). A sok apró gázbuborékot "összefogja" egy naggyá, és azt rottyantja ki a babóca. Néha akkorákat szól a pelus, hogy csak lesünk Apával. :)

Savariaa, miért visztek cumisüveget a kórházba? Nálunk simán pohárból (pici kávés pohár) itatták a babákat, és megdöbbentem, hogy mennyire ügyesen isznak 0 napos koruktól.

Veronika, Adri hogy van? Sokat bukik még?

Látom nektek is megvan a csík, már azt hittem, hogy én vagyok rosszul összerakva, hogy fordítva jön ki, és a szülés után... :D

picuralmos

Picúr, a csík alul és fölül is normális :(
Valószínűleg a terhesség alatt alakult ki Nálad, de mivel kevésbé látszik a kifeszített bőrön, ezért gondolod hogy utána jött ki, de inkább valószínű az előtte, csak nem láttad annyira:? Ahogy már írtam, pár hónap és huss, elmúlik :D
Minden kórházban mások a szokások, a Jánosban cumisüvegből itatják a babákat, máshol meg pohárból, ahogy Nálatok is...
A Jánosban kérik is hogy vigyél magaddal üveget, de ha nincs, adnak "kincstárit", persze csak kölcsön...
Köszi szépen a dicsiket!
A varratszedésben a legrosszabb a tapasz letépése volt... (nem is kértem újat!!!)
Utána a kimadzagolás már viselhető, de ehelyett szívesebben fagyiztam volna, ahogy Kat mondaná... Varrat nélkül viszont kevésbé húzódik a hasam, sokkal jobb lett :roll:, persze még fájdogál...
Utólag is köszi Savariának a fürdős tapasz-tippet, az volt rajtam a hazameneteltől a varratszedésig, így végre tudtam rendesen zuhanyozni :D

Kép
Kép
magnoli

Mama-név Szül.dát Baba-név Súly Hossz Szülés
Picuralmos márc.25. Álmos 3900g 55cm hüvelyi
Sz.Veronika ápr.9. Adria 2790g prog.császár
Csalexandra ápr.28. Hanna 2800g 48cm prog.császár
Amidalaah ápr.29. Marci 3650g 56cm hüvelyi
Loramatte máj.1. Martin 3480g 51cm hüvelyi
Magnoli máj.2. Lénárd 3400g 53cm prog.császár
Mmc máj.3. Botond 2660g hüvelyi
Kat78 máj.4. Balázs 3480g 56cm prog.császár
Csicsi85 máj.4. Luca 3800g hüvelyi
Nusildi máj.8. Barnabás 3300g 55cm hüvelyi

Várjuk még:Bozza(lány-bocs, ha írtál nevet, csak én nem vettem észre :) ), Savariaa(Bátor),Sandie(Zoárd),Ancsa06(Ádám)

Rég jelenzkeztek: moninoémi , dina1985 ,zorka86

Nem Veronika féla csini táblázat, de én abban ügyetlen vagyok, de azért átlátható

KépKép
KépKép
kat78

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?