A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Az emberek már csak ilyenek, szeretnek babákat nézegetni :wink:

Közben hazaértünk, már az egész család itthon van.

Holnap lesz az utolsó klasszikus munkanapom, aztán már csak államvizsgák, írásbeli vizsgák stb. Arany életem lesz 8)

Tényleg, Irina, az éjszakák hogy telnek?

Kép
vindolanda

Vindo, éljen a közelgő klassz időszakod

Hát szerintem nem okvetlenül pozitíve nézik meg a hordozást (persze van, aki igen). Sok ember még ott tart, hogy ez nem jó a babának (mert ő aztán nagyon ért hozzá) -- nem mintha a babakocsiban a kipufogófüstben rázkódni jobb opció lenne szerintem

Köszi, az éjszakák teljesen változók, alapból kiválóan lehetne pihenni fekvőszopiban, és volt is pár ilyen éjjelünk, ami után kipihenten ébredtem, de egy ideje már nem, mert a hasa fáj és órákig tekereg/cicit nyúz miatta, plusz nekem az oldalamon fekvés nagyon nem jön be órákig, de akkor komplettül fordulnunk kell az ágyon (tehát nem elég átgördülnöm a túloldalamra babástól, mert ez a legszélesebb ágyunk, de csak 1,40, és leesne, ha a másik oldalon feküdne).

Kép
Kép
irina

Ja, az ágy széle, mint probléma :roll:
Majd alakulnak az éjszakák is.

Rugó egyszer becsúszott az ágy meg a fal közé, és mivel az ágy bútorokkal be volt szorítva, nem tudtam kihúzni. Tartott vagy öt percig, mire kibányásztam, végigüvöltötte szegény :roll:

A kis halakat már nem látom az akváriumban, rossz előérzetem van :roll:

Két napja fáj a fejem.

Ráadásul fekete körömlakk helyett véletlenül valami iszonyatosan sötét lilát vettem, nem néztem meg alaposan. Tragédia a köbön :lol:

Maggie?

Kép
vindolanda

Vindo, jobbulást a fejednek!
Hú, hát nem lehetett semmi kihorgászni Rugót...
Szerintem a sötétlila menő szín. :-)

Ja, biztos jobb éjszakáink is lesznek. A mostaniak is lehetnének rosszabbak, pl. úgy, hogy ülve kéne szoptatnom egész éjjel :-DDD
Azt nem tudom, hogy lesz az együttalvás úgy, hogy ha már elkezd ficeregni a baba, hogy le ne essen, egyik oldalról sincs fal, lehet, vmi matracozásba kell fognunk, de annak meg hely nincs (vagy ki kell dobni a jelenlegi ágyat, ami meglehetősen luxus lenne). Mindegy, az emberi elme határtalanul találékony.

Kaqk, Dalmus nagyon ügyes!

Maggie tényleg eltűnt.

Kép
Kép
irina

Amúgy hogy van Ármin? Milyen kendőt használsz?

Petiről írok oda, igen, talán most oda is jutok :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Halihó!

Bocsi Lányok, minden rendben, ha az rendben van, hogy az erőim végét járom. Már alig van hátra valami, de már nagyon elég.

Kedden kirándultunk a sulival. Esőben, hidegben Lillafüreden a projekt címe. Ez már nem az első lillafüredi kirándulás, eddig még mindig esett. Mondtam, hogy addig kell folytatni, amíg jó idő nem lesz. :lol:

No, meg tanulnék ezerrel, ha fogna az agyam. De az is sztrájkol. Egyébként ma is vizsgáztam. Az eredményét nem tudom, de az is elég, hogy nem buktam meg. Egyébként szóbeli volt. Holnap meg ugye szigorlat, aztán jövő héten záróvizsga. Már alig várom. Viszont abba még bele sem néztem, pedig nem így terveztem. :oops:

Jaj, gyönyörűek a gyerekek, még mindig az a véleményem, hogy válogatva sem lehetnének szebbek a topik gyerekei.

Bocsi, most ennyi. Ma már csak alszok a továbbiakban. Szurkoljatok nagyon!
dmaggie

Halihó!

Most jót aludtunk (a baba az ölemben szopizik, így írok :-)), mert a hasfájás csak reggel felé ért el minket :-)

Panndi,
köszönöm, jól van Ármin. Sárgának még sárga, az orvos mindig ellenőrzi, de jól hízik, és szerintem teljesen úgy viselkedik, mint egy normál csecsemő, azt sem látom, hogy többet aludna. Cicin ugyan általában elszunyál, de ez szerintem természetes ennyi idősen. A kórházban a főorvos azt mondta nekem, hogy ennyi naposan már nem tud toxikus értékig felugrani a bilirubin, emiatt nem kell aggódni (azoknál van vérátömlesztés, akiknek már az első napon 300 feletti értéket mérnek, mert ott fennáll a veszély, hogy bizonyos agymagokra káros hatással van a bilirubin).
Kendőm ilyenem van: http://www.liliputi.hu/rugalmas-hordozokendo
Nem értek semmit a kendőkhöz, ezt javasolták nekem veterán kendősök, de a rugalmas k. csak pár hónapig lesz jó, főleg nagysúlyú babához. De amúgy pillanatok alatt felköthető a baba, szeretem. Aztán váltok meitai-ra meg szövött kendőre, de akkor kötéseket is tanulnom kell hozzá.

Maggie drágám, ezerrel gondolunk Rád! Hatalmas kalappal a vizsgákra, mindenre!!! Remélem, tudtál aludni.
Lillafüred hidegben-esőben: kár, pedig annyira szép hely, bár biztos így is az.

Átnézek. :arrow:

Kép
Kép
irina

Örülök, hogy jól van :)

Én is ilyen kendőt használtam, de Peti kinőtte :) Most a meitai mellé szeretnék még egy karikés kendőt is, még az árával barátkozom...

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Halihó!

Végre itthon vagyok, sikerült a vizsgám. Mára nem tervezek tanulást. :lol: Viszont eléggé sok elintéznivalóm van.

Irina, köszönöm szépen a kedves szavakat. Szuper a jó éjszaka. Hízás: 8)
Ma még évzáró is lesz az oviban. :lol:
dmaggie

Maggie, gratulálok, ügyes vagy! Nehéz volt?

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Maggie: szuper! Gratula!
:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Halihó!

Köszönöm Lányok. Utólag már nem volt nehéz. Egyébként meg szerintem tanulható és érdekes volt. Jó párosítás, de azért a vizsgadrukk játszik mindig rendesen. :lol:

Közben összevesztem Bercóval. Az évzáró ünnepségre készültünk volna, de ahogy meglátott, megint rákezdett a szokásos hisztijére, már megint az egész óvoda őt vígasztalta, stb. Megmérgesedtem és eljöttem vele. Hároméve egyfolytában toleráltam a hisztijét, most már nem vagyok hajlandó elviselni.

:twisted: :twisted: Igazán mérges és csalódott vagyok. :twisted: :twisted:
dmaggie

Utána meg az esőben sikerült elintéznem a dolgaim nagy részét. Voltunk könyvtárban, feladtam az adóbevallásomat, elmentünk vásárolni. Hulla vagyok, pedig vár rám egy nagy adag vasalnivaló.
dmaggie

Másik hulla jelentkezik.
Egy órája értünk haza, reggel óta úton voltunk.
Volt minden: munkanap Böszörményben, nagy baleset a 47-esen, út tereléssel haza a dugó után, óvodai ünnepség.
Kész vagyok.
Mindenkinek minden jót! Majd jövök.

Kép
vindolanda

Itt is hulla :-(
Tegnap edzeni voltam masfel honap utan. Van izomlazam.
Erre ma takaritas, maratoni vasalas, holnapi vendegsegre elokeszulet, bevasarlas....stb.

KépKép
kaqk
Debrecen

Felkeltem három óra harminckor, és azóta fenn vagyok :?

Maggie, mi volt a baja Bercónak?
Kibékültetek már?

Kép
vindolanda

Halihó!

Még csak a kezdetén vagyunk.

Szóval az van, hogy minden egyes alkalommal már jóval a műsorok előtt elkezdi a nyifogást, hogy ő nem akar szerepelni, stb. Pár hete volt az első alkalom, hogy odafutott és elmondta a versét. Mentem időben, hogy át tudjam öltöztetni, és már akkor kezdődött minden elölről; sírás, hiszti, hogy ő nem akar semmit sem csinálni. Pedig szinte ő az első, aki megtanulja a verset, a próbákon nagyon ügyes, szépen, hangosan énekel, stb. (az óvónők elmondása szerint) Nem azzal van bajom, hogy nem akar szerepelni, hanem azzal, ahogyan ezt a hisztivel, a nyifogással közli, hogy nem lehet meggyőzni, mindenkinek a cirkuszát kell néznie, hallgatnia. Ez volt sok.

Tegnap viszont elfelejtettem allergia gyógyszert venni, így most taknyolok, kinlódok, ez a második napom gyógyszer nélkül. Hamarosan elindulunk, hogy vegyek valamit.
Me neki kell ugranom a záróvizsgás tételeknek is. Nincs sok időm. Bár szerencsére nincs sok tételem, meg van némi átfedés a szigorlat és e között.
dmaggie

Értem :roll:
Lehet, majd hirtelen fog megváltozni.
Rugó is egy csapásra változott meg, az egyik előadáson csak csinálta... Mondjuk az egy olyan előadás volt, amiről elkéstünk, és gondolom, nem volt kin lógni, amíg elkezdődött a dolog.
Ő még egyedül nem mond verset, igaz sokan is vannak a csoportban. Kettesével-hármasával állnak ki, úgy csinálja rendesen.

Allergia - :?
Nekem egy árnyalatnyival jobb most, de szednem kell.

Rugó rajzolt egyet, azt kéri, rakjam fel a babanetre.
Intézkedem.

Kép
vindolanda

A tágabb család egy pickup-on utazik.

Kép

Ez már nála nagy eredmény, hajlandó leülni néha tíz percre is rajzolni.

Kép
vindolanda

Nekünk is kell majd shoppingolni.

Záróvizsga - minden bele 8)

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Maggie, kitartás, tuti, Bercó is változni fog! Jobbulást Neked!
Nálunk most Ádi és a bepisilés van műsoron, tegnap a kocsiba pisilt be (nem voltam ott), pedig előtte direkt WC-re küldtük, de szerintem ott csakazértsem pisilt. Szóval pisiprobléma. Szerintem így jön ki rajta a lázadás a tesódologgal kapcsolatban, nem tudatosan. Gondolom, majd elmúlik.

Vindo, micsoda rajz :-)

Kép
Kép
irina

Maggie, a záróvizsgára a legjobbakat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ádi nagyizik, ott jár fodrászhoz, mi meg próbálunk nászajándékot szerezni (ha a baba is akarja, hármasban megyünk).
És aludtunk. 8)

Kép
Kép
irina

Irinám, köszönöm.
A pisivel kapcsolatban én is erre gondoltam. El fog múlni.
Remélem, Bercó is alakul majd. Ma többször is elmondtam neki, hogy mi a bajom, mi zavar. Igazából azt sem tudom, hogy mennyire lehetek "erőszakos" vele, mi az a határ, amikor már nem engedhetek a hisztijének, meg azt gondolom, lassan már tudasodnia kellene benne annak is, hogy vannak kötelezettségei.

Irina, van már ötletetek a nászajándékhoz? Engedje a baba! :lol: :lol:
Alvás: 8) Csak így tovább!

Vindo, gratula Rugónak ehhez a komoly rajzhoz. Egyszerűen tökéletes. Jó nagy család. :lol:
dmaggie

Mi meg itthon maradtunk végül. Mire végzett a mosógép és a mosogatógép és a paprikás krumpli is készen lett, eltelt az idő, most várom Dávidot, hamarosan érkezik, majd indul is, mert meccsük lesz. Most sütöm neki a mirelit pizzát. :lol:
A Kedvest kértem meg, hogy hozzon gyógyszert, egyre rosszabb a dalog, már érzem az arcüregemet, meg a fülemet is. Hülye allergia.
dmaggie

Mi is pizzát ettünk, tegnap este rendeltük, és még maradt.

Maggie, írtam már, hogy az új kertünkben az almafák a Kiss Albert kertészetből vannak? :wink:

Teregetés, porszívózás itt is kipipálva.

Hiszti - vannak rosszabb periódusok meg jobbak :roll:
Tuti javulni fog :D

Éljen a kipihent Irina és S. 8)
Jó ajándék-keresést.

Ja, azt még le akartam írni, hogy tegnap R. kinn volt az udvaron, amíg várta a pizzást. Kért pénzt is, nem akartam neki odaadni, de, egye fene, tegye a zsebébe,ha nagyon akarja, és szóljon az apjának, ha jön a futár.
Én elmentem fürdeni, G. hátrament a kertbe. Közben jött a pizzás. Mire G. odaért, Rugó már ki is fizette :shock: :lol:

Kép
vindolanda

Gondolkodok egy rendes kávén, ez a fél négyes kelés szerintem taccsra vág estére.

Kép
vindolanda

Ja, a bepisilés mögött tuti az áll, amit írtál :roll:

Kép
vindolanda

Vindo, még nem. :lol: :lol: Azon rötyögök, hogy a Kedvest állandóan a másik K.A-nek szánt levelekkel bombázzák. Hol facsemetéket ajánlgatnak neki, hogy traktorokat. :lol: :lol:
Többször is írt nekik, de még mindig jönnek ilyen mélek. :lol:
A Kedves hozott gyógyszert, éljen.

Én meg azt tervezem, hogy alszok egyet Bercóval. Aztán majd délután és este tanulok. :lol:
dmaggie

Rugó nagyon önálló és talpraesett. :lol:
dmaggie

:lol:
Gondolják pedig, van fogadókészség a csemeték iránt :D

Jó alvást.
Rám is rám férne egy.

Ja, nagyon talpraesett, az biztos :roll: Máskor meg annyit sem mond, hogy "kukk", ha fel akarok vágni vele :lol:

Kép
vindolanda

Berettyóújfaluba megyünk földfúrót kölcsönözni 8) :arrow:

Kép
vindolanda

Földfúró beszerezve.
Főzök egy rendes kávét, kezdek álmosodni.

Kép
vindolanda

Ittam egy kávét, kimegyek, megnézem, hogy haladnak a férfiak a földfúróval. Este még vissza is kell vinni, akkor csak félnapi bérleti díjat kell fizetni.
A kerítésoszlopok miatt kellett.
Egy nagyon jó utcán volt a bérlős bácsi. Zsákutca volt, és egy erdőben/parkban végződött. Le is fotóztuk, annyira tuti volt :roll:

Kép
vindolanda

Ez volt az utca vége, szerintem nagyon király:

Kép

Közben Rugóval volt egy nézeteltérésem. Kinn a gyümölcsösben sok a hangya meg a szúnyog. A szomszédban fürdőgatyában rohangáltak a gyerekek. Mondtam neki, hogy ne vetkőzzön le, max. atlétára. Segítek Gábornak az oszlopozásban, odanézek, erre tök pucéran rohangál gatya nélkül, a szomszéd gyerekek meg röhögnek rajta.
Teljesen felment bennem a pumpa. Azt hiszem, szakadoznak az idegpályáim.
Behoztam, bezártam magunkra az ajtót, és jól megetettem, biztos, ami biztos.

Kép
vindolanda

Hahó!

Maggie, allergiádra a legjobbakat!!! Írj ám, ha bmilyen eredményt megtudsz a vizsgáidról!
ajándéknak most nem tudtunk vmi fantasztikus ötleteset kitalálni, mert utánajárni most sem idő, sem mód (én szoktam intézni az ilyeneket). Utalvány lesz meg egy szerintem szép esküvői fotóalbum. Nem könnyű nekik ajándékot venni szerintem, lakást bérelnek, be van rendezve, oda nem kell semmi (így azért nehéz). Pénzt meg nem szeretek adni, az utalvány talán jobb egy fokkal.

Vindo, izgalmas lehetett ez a földfúrózás. Rugi végtelenül ügyes volt a pizzással :-) Pucin rohangálás :lol: Az nálunk is nehéz ügy (elmagyarázni), h más gyerekek csinálják, mi meg nem.

Kép
Kép
irina

Rugi és a pizzás :-) :shock: :shock: :shock: :shock:

Nálunk félek mindentől van..emmánál....sehova se megy egyedül...még a wc-re sem :-((((

KépKép
kaqk
Debrecen

Hahó, én is itt 8)

A férfiak most rakják le az oszlopokat.
Le vannak kenve napvédővel. Én is voltam kinn, de aztán folyni kezdett az orrom, és bejöttem.
Meg meleg is van :roll:

Irina, cd/dvd?

Kaqk, nézd a pozitív oldalát. Legalább nem kell a fejedet törnöd azon, hogy merre csatangol... Rugónál sosem tudni.

Kép
vindolanda

Kaqk, mióta tart ez a félős korszak Emmánál?

Vindo,
köszi az ötletet, már volt, hogy ajándékoztam nekik DVD-t, de a húgom filmek/zene terén enyhén szólva durván válogatós, amit szeret, megvan nekik, a srác letöltögeti, amit akar. Meg az összeg is most nagyobb. Gondoltam utazásra, de idén már nem kapnak szabit, elhasználták az összeset. A kütyüket a fiú szereti, de azokhoz nálunk sokkal jobban ért stb., stb. az utalvány jó lesz erre szerintem. Tény, nem vmi eredeti ajándék.

Bepisilés: utánaolvastam, hagyni kell, ha nincs szervi ok mögötte (szvsz nincs, mert már rég ágytiszta volt Ádi), viszont nem tudni, meddig hagyjuk? Nálunk napi szintű éjszakai probléma a dolog, anyáméknál nem jön elő egyáltalán (innen gondolom, hogy tisztán lelki hátterű). De most már kétszer nappal is feltűnt (ovi, kocsi), ami azt mutatja, hogy súlyosbodik a dolog. Tanácstalan vagyok.
Olvastam pszichológusi tanácsokat, legyek többet a nagyobb gyerekkel. Na ja, még pisilni és fürödni sincs időm, a kicsi a mellemen lóg 24 órában, viszem magammal Ádi szobájába is magamon, de így mégis hogy kéne kettesben lenni a nagyobbal? Csecsemő mellett? Nem túl életszerű.

Kép
Kép
irina

Persze vagyunk kettesben, de kb. negyedórát hétköznaponta, amikor csodás módon Ármint az apja le tudja kötni, akkor fürdetem, mesélek Ádinak vagy beszélgetek vele. De ez a max., ami most lehetséges.

Kép
Kép
irina

Halihó!

Tegnap Szoboszlón voltunk, a keresztfiunk hívott meg bennünket, mert fellépése volt, naná, hogy elmentünk és megnéztük.
:lol: :lol:
Csak így az egész napom elment, nem tanultam semmit. A haverom felajánlotta, hogy holnap maradjak itthon, mert alig lesznek a csoportban gyerekek, már biztos, hogy élni fogok vele. Pedig nem szerettem volna.

Vindo, ez tényleg tuti kis hely. Jó lehet ilyen helyen élni.
Pucin rohangálás: na ebből is látszik, hogy önálló. :lol:

Kaqk: Bercó is ilyen kis félős. Egészen kicsi a lakásunk, de ő mindenhol fél, nem szeret egyedül lenni. No, ez is majd megváltozik, csak idő kell hozzá.

Irina, jó lesz az az ajándék. :lol: Dávid is csinált ilyet anno, amikor megszületett Gergő. De aztán elmúlt. Én biztosan elmondanám neki, hogy amikor pici volt, akkor ő is ilyen volt, mármint, hogy állandóan az anyukáján lógott, de ez nem lesz mindig így, stb. De szerintem ezen már túl is vagytok. Ez a legkeményebb része az egésznek, ha már a két gyerek együtt is el tud tölteni egy kis időt, akkor sokkal jobb lesz.
dmaggie

Hahó 8)

Bepisilésre sajnos nem tudok tanácsot, de tuti biztos, hogy el fog múlni.

Irina, mostanában két elég érdekes filmet is láttam, ha egyszer úgy alakul majd a napirendetek, hogy már belefér egy-két mozizás, nézzetek utána. Perfect sense (Eva Green, Ewan M.) és a Warm bodies. Mind a kettő kimondottan fura, apokaliptikus alkotás :roll: :wink:

Maggie, ha ilyet felkínálnak az embernek, azt el kell fogadni.

Hogy itt milyen ronda idő lett :?

Kép
vindolanda

Maggie, szerintem is nyugodtan fogadd el ezt a segítő ajánlatot, jól jön most az otthonmaradás :-)
Köszi a tanácsot! Nekünk is változtatnunk kell S-val, amin tudunk, hogy mindenki minél jobban érezze magát a családban.

Vindo, köszi a filmtippeket, én vmi lazacfogás jemenben c. műre emlékeztem greennel és mcgregorral (azt sem láttam, csak a címe maradt), ezek szerint van más közös filmjük is. nekem mcgregorral bármi bármikor jöhet ;-)
A warm bodies nem zombifilm? Amikor utoljára moziban voltunk, egy új zombifilmet ajánlottak, rengeteget röhögtünk azon, hogy van egy zombifiú, aki szerelmes lesz egy nem zombi lányba, és elkezd meggyógyulni a bambasági kórból. :lol:

Árminkám letehetetlen, napok óta nem aludt nappal, csak kendőben vagy kézben, vagy természetesen mellen. A hátam kész van. Most is csak kendőben tudott elaludni. Ez van.
Egész éjjel forgolódott a pocakja miatt, de csak délelőttre lett produkció.

Kép
Kép
irina

Ja, Vindo, most a Róma c. sorozatot nézem időnként, ha szoptatás közben tudom. Nem piskóta.

Kép
Kép
irina

megnéztem, hát beletrafáltam, a warm bodies ajánlóját láttuk 8)

Kép
Kép
irina

Igen, ez volt az.
Voltak benne jó poénok.

Szegény Ti és szegény Ármin :?

Rugó épp fürdik. Rövidebbre vágtam a haját, most le kell mosni szegényt :arrow:

Kép
vindolanda

Milyen lett Rugó frizurája?
Hihetetlen, hová nem fejlődtek a zombifilmek történetileg:-)

Kép
Kép
irina

Hát, amilyen szokott, csak rövidebbre kellett szedni, mert a frufruja már a szemöldöke alá ért.
Igen, vannak még jó dolgok a filmekben.
A Cabin in the woods is azért volt jó, mert hozzárakott új dolgokat a megszokott műfajhoz.
Épp most jöttünk a játszótérről.
A fogam között is homok van. Szerintem megyek fürdeni :roll: Utálom a játszóterezést.

Kép
vindolanda

Vindo, a Yemen-es filmben nem Green van, Emily Blunt, kevertem, kicsit hasonlít a két nő.
Homok, játszótér: egyetértek, ráadásul az utóbbi hozza az előbbit.
Ádi rímet farag:

"Ászóka*,
rászakadt a mászóka" :lol:

*egy szereplő a Clone wars-ból.

Na, a baba elég jól hízott, ennek örülök. Még sétáltunk is, bár 10 per múlva esni kezdett, ami aztán 5 per alatt véget ért.

Kép
Kép
irina

Nekem fel sem tűnt.
Arról a filmről csak hallottam, a plakátját láttam, és elégedetten konstatáltam benne E. M.-t (akit véleményem szerint is csak elégedetten konstatálni lehet). De még nem jutottam oda :D

Csak kerekedik ez az Ármin:)

Móni, hogy vagytok?

Dolgoznom kéne valamennyit :arrow:

Kép
vindolanda

Hahó,
netező szopikommandó jelentkezik :-)

Vindo, milyen lett a kerítés? A bal szomszédhoz építettétek?
A Cabin in the woods nekem a műfajparódia miatt tetszett, amúgy szinte sosem nézek horrort. Nemrég olvastam a filmes újságban, egy másik műfaj kapcsán írták, hogy most ezek a kétfenekű filmek népszerűek, amelyek többféle (az összes?) nézői réteget is kielégítenek, mert hozzák a műfajt és a műfajjal való játékot.

Két napja nincs bepisilés egyáltalán, Ádi reggelig kitart :-)

Kép
Kép
irina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?