A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

A kert mögött közvetlenül kezdődik a gyümölcsösünk. Azt a területet vettük meg, ami a porta mögött van.
Hát, nincs még kész. Alul a háló még nincs ráfűzve a vezetődrótra vagy mire, és van vagy 8 méter, ami a szomszéd feladata lesz, mert az ő oldalán van. Meg kéne egy kapu is rá, azt meg hegesztik.

Mi szoktunk horrort nézni, de bevallom, kevés a jó közte. Pl. A szem japán verziójára (I. és II. rész is) emlékszem, hogy tetszett.

Ez azért van, mert Ádi ügyes.

Kép
vindolanda

Sziasztok :)

Kicsit csavarogtunk hétvégén, Egerben voltunk :D
Borkészletem feltöltve pár hónapra 8)

Köszönöm kérdésed Vindo megvagyunk.
Semmi jó hír nincs, csinikét 1 hónap múlva műtik, Z törte a kocsit és a telefonját a hátam pedig bedurrant. Ezt leszámítva minden oké, pünkösd jó volt nagyon :D

Irina :lol:
Ádinál tényleg az a megoldás, hogy több időt vele tölteni, csak vele.
Séta vagy játék.
Ha újra érzi, hogy Ő is fontos akkor minden rendbe jön.
Sok gyermeknél előjön a bepisilés ha kistesó születik.....

KépKép
Kép Kép
l.móni

Ja, járulékos problémák itt is vannak.
Tegnap pl. észrevettük, hogy elloptak ezt-azt az udvarról (pl. konkrétan leszerelték a szivattyút az artézi kútról meg a elvitték fűkaszát).
:x

Szegény Gréta :?

De a bor-feltöltés mindenképpen jó hír:)

Kép
vindolanda

Vindo, gratu a vételhez, ezek szerint lesz sok gyümölcsfátok.
Sajnálom, h megloptak titeket (mikor???).
Horror: most a slasher, gore meg ilyen vonalak mennek, ezek nekem túl brutálisak, a klasszikus rémisztgetéstől is még nagyon meg tudok ijedni.

Móni, nagyon sajnálom, h újabb műtétre van szükség. Szorítok Grétikének!
Kocsi, telefon,jaj -- remélem, gyorsan javíthatók!
Éljen Eger, klassz hely :D

Remélem, megmarad a napsütés, ami most van.

Kép
Kép
irina

POntosan nem tudjuk, csak tegnap kellett volna, és nem találtuk :shock:

Kép
vindolanda

Vindo, ez elég ijesztően hangzik :shock:

Na, Ármint kendőbe raktam, megjártuk a dm-et, ebédeltem, vasaltam, még rajtam van, bár a derekamat már nemigen érzem. Kicsit edzettebbnek kéne lennem.

Kép
Kép
irina

irina: én ma úgy vásároltam be a DM-ben és utána egy bababoltban, hogy fél kézzel Petit toltam a babakocsiban, közben meg Gábort cipeltem, mert elaludt odafele az autóban, és nem bírtam felébreszteni :shock: Jó móka volt, persze kellett nagy csomag pelenka is, mosógél, stb, hááát, leizzadtam rendesen :) Egy alvó 13 kilós gyerek határozottan nem 13 kiló, hanem sokkal több...

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Panndi, nem lehetett semmi, el sem tudom képzelni, hogy bírtál el ennyi súlyt...
őszintén: nekem sosem ment a cipekedés, csak vállon (úgyhogy lehet, hogy a csípőre kötés jön majd be később), a hát- és derékizmaim nagyon kis fejletlenek, orvos is mondta.

Kép
Kép
irina

Én a meitai mellé most vettem karikés kendőt, jövőhéten jön meg, ilyen esetekre tök jó lesz :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Napi negyven perc séta az esőben kipipálva :?
Ma nincs autónk, G. már hajnalban elment.
Nagymamám agyvérzést kapott tegnap, kórházban van.

Irina, a Szem olyan klasszikus horror.

:arrow:

Kép
vindolanda

Hahó!

Panndi, a gyűrűsök szépek, én is kokettálok velük, majd meglátom.

Vindo, séta az esőben? ;-)
akkor megskubizom azt a filmet
Nagymamádat nagyon sajnálom, remélem, felépül!

Este a változatosság kedvéért mindenki bealudt.
Ármin elkezdett szociálismosolyogni, tegnap este legalábbis hatalmas mennyiségben produkálta.

Kép
Kép
irina

Jó reggelt.

Egy huszáros mozdulattal begyújtottam a kályhába, mert hideg volt.
Köszönöm. Nagymamám 87 éves. Úgy tűnik, nem bénult le. A beszéd nehezen megy neki, de már fel lehetett ültetni. Reménykedünk.
Itt egész nap szakadt az eső tegnap, de mire mentem az óvodába (megint gyalog), addigra elállt.
Este egyedül voltunk, G. éjszaka ért haza. Mire felkeltünk, gyakorlatilag el is ment.
Ma logopédia nap, kocsink is van. Rugó is fenn már.

Kép
vindolanda

Halihó!

Vindo, nagyon szép kora van a nagymamádnak. Még egyszer a legjobbakat neki!
Jó logopédiázást!
Itt is cudarabb idő lett, undok szél fúj.
Ezt csak onnan tudom, hogy elmentem reggel vérvételre (kellene nézni egy pajzsmirigyhormon-értéket), ám nem került rá sor, mert kiderült, hogy a vért már nem az sztk-ban veszik le, hanem fél kerülettel odébb. Na oda én csecsemő mellől nem jutok el mostanában (vagy minimum 2 felnőttet kéne beszervezni rá rajtam kívül). Így is hülyére aggódtam magam, hogy jön ez össze. Ármin továbbra is kizárólag rajtam hajlandó tartózkodni néhányszor 5 percet leszámítva. Beteg emberek közé viszont nem viszem se kendőben, se sehogy. Patthelyzet.

Tegnap nagy volt a csend itt...

Kép
Kép
irina

Hát, bevallom, én kihasználtam az üres napomat, és gonosz módon filmeket néztem, meg néha dolgoztam.
A vérvételnél nem szóltak előre, hogy nem ott kell levenni?

A lakásban 21 fok lett, nekem az már hideg.

Kép
vindolanda

Vindo, jól tetted :-)
Vérvétel: kb. egy éve voltam itt vetetni utoljára, utána a nőgyógyász intézte, most megint háziorvoshoz került a dolog. Ő meg nyilván nem tudta, hogy nem tudom (amúgy S. volt nála, de ez mindegy). Mindegy, nem akkora gond, bár az adagomat valszeg lassan lejjebb kéne vinni (terhesen magasabb hormonadagot kell szedni).

Kép
Kép
irina

21 fokban én erőteljesen didergek bent. 8)

Kép
Kép
irina

Vindo, mi jókat néztél?

Kép
Kép
irina

Értem.
Hát, akkor meg kell szervezni egy nagy logisztikával.

Jól is esett 8)

Kép
vindolanda

Várok pár hetet, hátha a baba is változik kicsit (pl. le lehet tenni) :wink: Mondjuk nemsoká a nőgyógyászhoz is menni kell kontrollra, de oda elég S. meg én, ha oviidőben van. Ha nem, az is plusz egy fő.
Na, két nap múlva esküvő, az idő elromlott, újra kellett gondolni az öltözködést. Találtam egy ruhát, ami még rajtam sem volt, nadrággal fogom felvenni, így szoptatni is tudok majd benne.

Kép
Kép
irina

Tényleg ronda lett az idő, most néztem, húsz fokot sem mondanak :roll:
Anno mi úgy csináltuk, hogy én a nőgyógyászhoz mentem hat hetes kontrollra, Gábor meg elvitte Rugót a neonatológiára addig. Nagyon csodálkoztak rajta, azt hitték, nincs anyja a gyereknek. G. meg roppant büszke volt magára, az egyedüli apa volt a neonatológián 8)
Státuszvizsgálaton is vigasztalták már, mint elvált férfit, akit a felesége elhagyott.

Kép
vindolanda

Egyedülálló apuka :lol:

Kép
Kép
irina

Vindo, miért kellett a neonatra menni akkor Rugival?

Találtam egy képet magamról a legutóbbi konfi honlapján, amin voltam, 35 hetesen. Vicces. 8)

Kép
Kép
irina

Hat hetes kontroll, jaj de rég is volt. Én Petivel mentem :) Ma szülőire megyek vele, jön ugyan anyósom, de elég neki szerintem a három nagy :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Panndi, én is azon gondolkodom, hogy viszem Ármint, de hová teszem le (mármint kendőben vinném)? Ezért vinném S-t, ha kocsival megyünk, ott a hordozó.
Hú, mind a négyen mennek a gyerkőcök szülőire? Az igen! :-)

Dolgoztam kicsit, bár semmi kedvem a napi kis időmet, amíg a baba kendőben van, és minden lehetségeset (mosás-teregetés, evés, levelek) el kell végeznem, ilyesmikkel tölteni, mint életrajz, pub. lista, akkreditációs anyagok készítése. De ez nem kívánságműsor. De ez az a vonulata a munkámnak, amit utálok (nem megcsinálni, hanem hogy még gyerekágyban is ilyenekkel kell vesződni -- de persze tanárnak lenni könnyű :-)).

Kép
Kép
irina

Nem, három nagy itthon marad :)

Vigyél neki takarót, vagy vidd babakocsiban :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Panndi, köszi! A babakocsizás előtt az az akadály tornyosul, hogy nem emelhetek ekkorát még sebbel, buszozás, aztán a rendelő előtt lépcsősor. Szerintem marad a S. + kocsi + hordozó verzió.

Tényleg, kérdezném attól, aki császáros volt: megnéz a doki alul is, vagy csak a hasi sebet?

Kép
Kép
irina

Huh, tényleg, a császárt elfelejtettem :( Amúgy is jó babakocsival tömegközlekedni :(

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Halihó!

Eléggé eltűntem, de talán érthető. Remélem, holnap megszabadulok a kötelékek egyikétől. :lol:
Készültem, a lelkiismeretem majdnem rendben, a többi meg... :lol: Majdcsakleszvalahogy. (Bár a Kedves szerint azért idegeskedek, mert ezek után nem lesz mit tanulnom. :lol: )

Irina, mi is esküvőbe megyünk, már én is töröm a fejem, hogy mit is vegyek fel, meg Bercót hogyan öltöztessem. A többiek már önjárók. :lol:
Munka: :twisted:

Nem tudom, hogy mi a protokoll a császárosoknál, de ilyenkor nem szokott lenni rákszűrés is?

Vindo, tudom, hogy már kérdeztem, de ki a Rugó logopédusa? Elfelejtettem. :oops:
Jó, hogy tudtál pihizni egy kicsit.

Kéretik szorítani nekem!
dmaggie

Éljen a szociális mosoly! :lol:
dmaggie

Sziasztok!

Irina!
Gyorsan válaszolok, mint rutinos császáros, igen megnéz a doki alulról is, rákszűrést is csinál. Fontos, hogy belül is rendeződtek-e a dolgok a császárosoknál is.

Kép
Kép
Kép
katicico

Maggie túl van a vizsgáján, meglesz neki 8)

Jövök majd :arrow:

Kép
vindolanda

Itt vagyok.

Neonat - a klinikán minden gyereket visszarendeltek hathetesen. G. azt mesélte, hogy "tornáztatták" meg mozgatták Rugót, nézték, hogy bizonyos reflexek működnek-e...

Maggienek ezúton is gratulálunk.

Maggie: Váradi Erika a logopédus.
Tegnap azt mondta, hogy az "r" kivételével minden hang megvan Rugónak, de a beszédben gyakran elmaradnak az első és az utolsó msh-ók, plusz ha msh-torlódás van, akkor elhagyogatja (ezt mondjuk én is tudtam, de a "gy"-re is gyanakodtam, de szerinte az megy neki, csak nem szó elején).

Gyerekágyas munka - jó is az :x

Panndi, hogy telt a szülői?

Ma Rugó 3/4 ötkor felkelt, hogy szomjas. Aztán hirtelen éhes lett. Azután egy váratlan fordulattal pisilnie kellett. Azóta fenn vagyok. Du. rendes kávét iszok, mert estére több film is vár ránk. Ma meg takarítani kell (vasárnap jönnek anyósomék, de most nem alszanak itt), meg dolgozni valamelyest.

Kép
vindolanda

Ja, reggel a macskának a torkán akadt egy csont. G. már felhúzta a gumikesztyűt, hogy kiszedi, de erre kiköhögte :lol:

Kép
vindolanda

Halihó!

MAGGIE, HATALMAS GRATULA NEKED!!!
Nem volt kétségem felőled 8)

Katicico, nagyon köszi a választ! Így sejtettem... tényleg kell rákszűrés is, köszi, Maggie, neked is!
Uh-n a doki többször nézett már az 1. héten, hogy mennyire húzódik a méhem, hogy festenek a dolgok belülről, meg volt elégedve. Őszintén szólva én meg nem tudom, hogy a sebem jó állapotban van-e, van, hogy húzódik, néha fájdogált, van nap, amikor semmit rosszat nem érzek, egy kis piros csík az egész. Fertőtleníteni szoktam fürdés után. Állítólag teljesen el fog halványulni.

Vindo, korai kelés - sajnálom!
jó, ha a cica kiköpte, nálunk a kutyák fulladoztak időnként a csirkecsonttól, de ők is rendszerint megoldották a dolgot.
Majd írd meg, miket néztek, ha publikus. Én több darabban a Wreck it Ralph-ot néztem meg, imádtam, főleg a hero's duty játékos jelenetet.

Hát komolyan, ilyen időt május végén, nem tudok a babára mit adni kintre, még szerencse, hogy a kendő is képez 2-3 réteget, meg van takaró. :roll:
Babácska még mindig taknyos, de a tengervizes orrsprét használva kordában lehet tartani.

Kép
Kép
irina

A napokban a Fifti fifti-t néztem meg, és A különc srác feljegyzéseit (Ezra Miller 8) a nemi orientációjától függetlenül, bírom azt a gyereket). És félretettem minden ellenérzésemet, amit R. Pattinson irányában érzek, és a Bel Ami-t. Ami könyvben az egyik nagy kedvencem, szerintem olvastam vagy tizenötször. Hát, a könyv jobb volt :lol:

Ami most le van töltve, az az új Schwarzi-film, az új Die Hard, meg az Óz (de ehhez még nincs szöveg). Ez utóbbi blokk Gáborral is nézhető, az előző blokk meg az én listám.

Igen, kimondottan sz... idő van. Gondolom, nem készültél ebben a méretben őszi ruhákkal :roll:
Jobbulást Árminnak.

Kép
vindolanda

Millert én a We need to talk about Kevin-ben láttam (a film, a regény is kötelező darab), nagyon szép, én is bírom. Az új J. Depp külsőleg.
Köszi, e filmek zömére én is pályázom.

Hét igen, nincs őszi ruci, egy kis kardigán, ennyi.

Kép
Kép
irina

Hát, publikusak ezek :wink:

Itt közben kisütött a nap.

Megyek kávét főzni :arrow:

Kép
vindolanda

Ja, Miller gyönyörű, arra nincs is jobb szó.

Kép
vindolanda

Halihó!

Köszönöm Lányok. :lol: Már itthon vagyok egy ideje, de erőm semmi, ráadásul hajnal óta egyre inkább elhatalmasodik rajtam valami takonykór. Szerencsére a vizsga zűrös részében nem jelentkezett erőteljesen, jól bevitaminozva, coldrexezve mentem el itthonról. De most eléggé rossz.

Vindo, azt hittem, hogy az egyik csoporttársam volt, de nem. Na, ez nagy eredmény, majd automatizálódik még az. A r egyébként is a legnehezebben képezhető hang. Ha Rugó nem nagyon áll ellen, akkor ismételtesd meg vele mindig helyesen a szavakat szerintem. De csak óvatosan.

Nagymamádnak a legjobbakat.
dmaggie

Maggie. Gratulálok ! :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Maggie, NAAAAAAAAGY PIHENÉS kötelezően Neked, és vigyázz magadra!!! És persze élvezd a sikert :-)

Kaqk, veletek mi újság?

Mindjárt elalszom ülve. :roll:

Kép
Kép
irina

Irina köszi. Jól. Csana sírás nélkül, bili, bugyi projekt.
Mi most épp Pesten vagyunk, holnap lesz egy szeminárium. I céges rendezvénye, o lesz a műsorvezető + eload. :-)
Csajok anyosnal. Majd írok reszletesebben. Puszi nektek

KépKép
kaqk
Debrecen

Halihó!

Drágák vagytok. :lol:
A legédesebb jutalmamat Bercótól kaptam. Este kérdezte, hogy kell-e tanulnom. Amikor mondtam, hogy most már nem, akkor úgy felcsillant a szeme, meg akkorát mosolygott, hogy csuda. :lol:

A náthám viszont nagyon durva, alig látok ki a fejemből a szerek ellenére is. De legalább sikerült aludnom. Momó szerint örüljek, hogy ennyivel megúsztam ezt az egész projektet.
Jó lesz így mulatozni majd. Ráadásul fél órája keltem, egyszerűen kinyílt a szemem és kész. Az orrfolyástól meg nem tudok visszaaludni.

Kaqk, sok sikert I-nak.
Dalma szuper kiscsajszi. Ügyeske.
dmaggie

Este meg elmentünk egy lájtos ünneplésre, nem volt nagy dolog, csak gyorskajálás. De a srácok nagyon díjazták. :lol:
Mondjuk utána egyből lefeküdtem.
A nátha a legutálatosabb dolgok egyike.

Jaj, igen. Irina, Bercó is náthás volt ilyen picikében. Jól elhúzódott, de egyébként nem okozott nagy problémát. Jobbulást Árminkának! (Olyan szép ez a név.)
dmaggie

Jobbulást mindenkinek!

Maggie, tessék pihenni 8)
Bercó nagyon aranyos.

Hangok - hát, nekem a "cs" még hat évesen sem volt meg, azzal szívattak, hogy kérdezték, hogy hívnak, elmondtam, és hát az én vezetéknevem elég vicces, ha "cs" helyett "c"-t mondunk.
Az "r"-t hét éves koromban tanultam meg kimondani, a bátyám meg a zánkai úttörőtáborban kb. kilenc évesen. Sajna volt honnan örökölnie, ha jobban belegondolok.

G. előadást tart valahol. Nekem takarítani kéne. Holnap megyek Egerbe a kórházba, viszem a kisebbik bátyámat is. Sajna a helyzet nem változik, sőt :roll:

Kép
vindolanda

Halihó!

Maggie-m, pihentél, gyógyultál :-)? Bercó egy tündérfiú.

Kaqk, éljen Dalmus! Jó volt Pesten?

Vindo, Ádi oviscsoportjából is egy csomóan járnak logopédushoz (helyben), nem ritka ez.
Sajnálom, h nem javul a nagymamád állapota, mit mondanak az orvosok?

Tegnap ugye húgom esküvőjén voltunk, Ármin mintababa volt egész nap, így elkészültem mindennel (vele, magammal, fiúknak minden kikészítve), bár "természetesen" a nagyfiúkra kellett várni az induláskor. No comment.
Egész sokáig bírtuk, fél 11-kor jöttünk el, de szerintem Ádi még bírta volna, a baba már nem -- ma egész nap csak mellen akar lenni, meg is értem. Kint hideg volt (meg a hely, ahol a lagzi volt, az is inkább kinti volt, lekerítettség ellenére), azért ez brutális május végén.
Majd amoda rakok fel képeket, ha leszedem a gépről, Ádi nagy kedvenc volt a közvetlensége miatt az egész násznép körében 8)
A húgom meg olyan szép volt, mint egy filmsztár. :D

Kép
Kép
irina

Tettem pár képet amoda.

Kép
Kép
irina

Halihó!

Először is: szívől ölelek minden egyes kismanót!

Vagyogatunk mi is. Eléggé jól nyomtuk a lagzit mi is. Hajnali fél egykor már azért jöttünk el, mert Bercónak csukódott a szeme. Ő meg leginkább sünit játszott, annak ellenére, hogy volt egy csomó gyerek, unatkozott. :shock: Pedig nagyon hívták volna játszani.

A pár itt is gyönyörűséges volt.

Ma azért eléggé korán keltem. Tegnap a fiúk leadták a rendelést az ünnepi menühöz. Mehettem bevásárolni, meg főztem, sütöttem. De legalább elégedettek.

A takonykórom még irtózatos. Most már nem coldrexezem magam, kevésbé fújom az orrom, de a fejem, a fülem, mindenem tele van. Attól tartok, hogy valamilyen vírus is bejátszik, végtagfájdalmaim is vannak olykor. De szerintem már elértem a mélypontot, innen már csak felfelé vezet út. :lol:
Bercókám délben röpke 3 órát aludt, ebéd után (ami eléggé bőségesre sikeredett neki is) szerintem két perc kellett neki ahhoz, hogy elaludjon. Én meg hol aludtam, hol meg felébredtem. De pihentem.

Itt is hülye idő van.
dmaggie

Maggie-m, tényleg pihenj még többet, nehogy ez a nyavalya súlyosbodjon!!!
Örülök, h jó volt a lagzi, és Bercó nagyon ügyes, h ilyen sokáig bírta. Én 12-3 évesen sem bírtam 10-nél tovább fent lenni. :shock:
Mi most egyszerűre vettük a gyereknapot, a fiúk cukrászdáztak, mert tegnap már nem tudtuk a tortát megvárni, én most nem vittem a babát sehová, mert tegnap szegénykém elég sokféle szokatlan ingernek volt kitéve. És 13 fok van, október végi idő. :?

Kép
Kép
irina

Irinám, azt tettem. Pakoltam a mosogatógépet, kiterítettem a ruhákat és feküdtem egyfolytában.
Bercónak a Kedves összevaterázott egy halom SW-os lego-figurát, örült neki, bár úgy képzelte, hogy ma elmegyünk egy játékboltba és ott anry b-os alvókát kap majd. Nagyon várta, de megbeszéltük, hogy az most nem lesz. :lol:

Mindjárt megyek lefeküdni. :lol:
dmaggie

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?