A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2013 májusi babavárók

Sziasztok Lányok! :)

Húúú, Ildi télleg nem egyszerű a helyzet nálatok, Lotti ezek szerint egy energiabomba. Kat hordozóját átengedem én is, majd kerítünk máshonnan. :)

Hintánk nekünk is van, kettő is, mindkettőt kaptuk. Az egyik a nappaliban volt összerakva, a másik egy kinti hinta, amit fel lehet függeszteni pl. gerendára, vagy fára. A szobait tegnap szétszedte Apa, nem nagyon használtuk, még újszülöttként volt benne párszor Picur, de nagyobbként már nem maradt meg benne, kicsit összecsúszott benne, és azt nem szerette. A kintit még nem raktuk fel, kíváncsi leszek, hogy azt szeretni fogja-e.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
picuralmos

Sziasztok!

Tegnap este 7kor ágyba kerültem, és el is múltak az erős keményedések. Azóta jól vagyok, csak a szokásos fájdalmak vannak. :D Előre megfőztem egész hétre, most ültem le kicsit. Jövő kedden lesz a következő nst, két hét múlva meg flowmetria (nem tudom jó írom-e). Hát majd meglátjuk, addig egyben leszek-e még egyáltalán.

Csalexandra jobbulást, húúúúú borzasztó lehet ez a mellgyulladás! Remélem most már lázad sincs.

Picur köszi, hát a fájdalom típusát tényleg nehéz behatárolni, de mindenki azzal nyugtat, hogy majd tudni fogom... és higgyem el, még egy gyerek sem született meg fájások nélkül. :lol: Pedig milyen jó lenne... :lol: :lol: 8)

Bozza várunk a hírekkel!!! Jujjj de izgalmas!!!!!!!

Nusildi köszi, amit a fájásokról írtál, akkor tudom, hogy a keményedés még nem az. Hihetetlen hogy majdnem egy időre voltunk kiírva és Barnabás már két hetes!!

Magnoli Lénárd hogy van? Hogy telnek a napok?

Bocsi, ha nem mindenkinek írtam, nem vagyok a toppon.
Legyen szép napotok!

Kép
savariaa
Érd

Tyűűű, most lapozgattam vissza (vasalás helyett :P ) és most látom, hogy Apu még videókat is tett fel...jesszus :oops:
Kicsit túlbuzgott úgy látom :shock:

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Csicsi , ügyesek vagytok, örülök hogy javult Nálatok az alvás...
Mi is úgy öblítjük Lénárd haját ahogy Ti, kancsóból :lol:
Apát puszild meg, buzogjon itt csak nyugodtan :lol:
Picúr, jó hogy írtad hogy Álmos "összecsúszott" a hintában, mert már éppen gondolkodtam rajta hogy jó lenne-e egy nekünk is?...
Savaria, van egy "rossz hírem": a babák egy része a 40. hét UTÁN érkezik, a betöltött 42-ig még minden normális :shock:
Úgyhogy lehet hogy még pár hétig növeszted a pocakod :oops:
Ügyes vagy hogy lassítottál, mostmár fogd vissza a takarítás-főzés-házimunka jellegű vágyaidat, inkább írj ide, olvasgass, nézz filmeket, fejts keresztrejtvényt, vagy csak használd ki az utolsó nyugis alvások lehetőségét, egyszóval PIHENJ!
Köszönöm kérdésed, Lénárd szuperül van, még csak 2,5 hetes és már 3900g, egy kis zabagép :lol:
A pociját néha megkínozza a kaksi, ezért ma kaptam egy új, pocikímélő tápszer- tippet a gyerekorvostól, már meg is rendeltem, estére meghozzák a patikánkba.
A napjaink elég sűrűek, Oli és Lénó között szambázom (+házimunka), de elég jól belejövök.
Még szerencse, hogy létezik a dobozos rendelős kaja, a mosogatógép, takarítónő és bébiszitter meg anyukám, akik mind segítik a létezésünket, mert férjemnek most rengeteg a munkája...

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

Ildi, napi 3-4 kaka Barnusnál? Te jó ég! Nálunk van, hogy csak a 3. napon van, igaz akkor vagy a háta közepéig kakás vagy szó szerint lefossa a bokáját is... :)

Magnoli, nekünk ilyen a szobai hintánk (na jó, igen cuki benne Picur :D):
Kép

Amíg aluszékony volt, jó volt, lassan hintáztattuk, betakartuk, olyan lehetett neki, mint a pocakomban. Aztán kinőtte... :)

Mosogatógép, úúúú, én is áldom azt, aki kitalálta! :) Remek, hogy van segítséged! Hogy ízlik a rendelős kaja?

Csicsi, klassz, hogy így belejöttetek ti is a napi rutinba, és Luca is kezd átállni a "normális" alvásra. Apa videói meg igenis jók! ;)

Savariaa, élvezd ki az utolsó pár napot ahogy Magnoli mondja, mert Bátor nemsokára megérkezik és egy időre vége a jó kis alvásoknak! ;)

Melltartó-témához nézzétek mit találtam, akciós melltartók itt: http://www.scamp.hu/HUN/Babaruhazat/Fooldal/1/

picuralmos

Magnoli remélem beválik nálatok az új tápszer, olyan rossz mikor fáj a pocijuk szegényeknek :(
Picur a kisherceged tényleg irtó cuki abban a hintában! :D
Van valami csoda módszeretek vagy kencétek fenék pirosodás ellen? Szegénykémnek elég csúnya már a feneke, pedig a bepantent ( ennél kezdett el pirosodni neki elég rendesen) lecseréltem sudocrem-re (erről jókat hallottam) de azóta sem javul neki, pedig rendszeresen cserélem a pelust h ne csípje ki....vagy inkább pelenkát kéne cserélnem? pamperst használok. Nálatok ez hogy van???? Nincs valami szuper pelus vagy krém tippetek?

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Sziasztok!

Ma is voltunk sétálni,de hazafelé iparkodtunk rendesen,mert elkezdett esni az eső.Olyan szép szivárvány lett :)!
Olyan hamar elfáradok,pedig nálam lassabban sétálni... képtelenség :D !

Nálatok hányszor esznek a kicsik egy nap? Eddig megvolt a 8-6 szopi egy nap.....de mostanában olyan jókat alszik ( mondjuk a kincsem éjjel is gyakorolhatná ezt :D ) .

Csicsi85,nálunk is van popsi pirosodás,én is sudocrem-et használok, az van tesztelés alatt....remélem használni fog. Pelusból kipróbáltam egy párat és a Liberot is ,de az nagy az aranyomnak :D még az újszülött is ,így átváltottam pampers-re én is. Nekem bevált!

Picur ,nagyon jó a szobai hintás kép :D ! Mi is gondolkozunk ilyen hintán,csak olyan hamar kinövi....

Hanna nagyon szereti a babakocsit,nálunk nagyon bejött nyugtatás képpen. Beletesszük...és egy kis tologatás és már jó is :D ! De nekem nagyon tetszene hogy " csak magamra csatolom" és már megyünk is a városba.

Írok még,csak gyorsan eszek valamit,amíg ad egy kis időt Hannus! :D

Kép
csalexandra
Sopron

Nem hiszem el, én is eljátszottam amit már előttem sokan - írtam egy regényt, következő oldalra váltottam :( :( áááááá

Szandi, jobbulást! Nekem is volt egy fájó csomóm (inkább egy rész volt, nem csomó), hát rettenetesen nehezen jött kis és marhára fájt, nem irigyellek!!!! Remélem túl vagy rajta és nem jön vissza többet (Ildi, Nálad sem)!!!!

Savariaa, nekem nem hasonlított mensi görcsre a szülési fájdalom, de már nem emlékszem pontosan az érzésre, csak arra, hogy marhára fáj.... Mintha a keményedésre rájött volna még vagy 10x-es fájdalom. De ha nem vagy biztos benne, egy meleg fürdőtől elmúlik a jósló, a valódit meg állítólag felerősíti.

Szóval mi jól vagyunk, Bence meggyógyult, Marci szerintem frontérzékeny, ma is egész nap cicizne... Holnaptól vagyunk egyedül, nem tudom mi lesz, kicsit félek most a dologtól. Ha Marci rendesen eszik+alszik nincs gond... Tegnap éjjel több, mint 6 órát aludt!!!!

Hintánk nekünk is van, csak fel kellene szerelni.... Még nem tudtunk dűlőre jutni, hogy hova - álmennyezetünk van.

Piros popsira a vizes lemosás és a levegőztetés a jó (esetleg popsitörlő csere:?)

Hordozók:
A kengurunál kb minden jobb, a csatos is, bár azt sem ajánlják addig amíg nem ül a baba.
Nekem most ilyenem van (Fanny 1)
http://naturbaba.hupont.hu/5/hordozok-u ... i-es-fanny
Még a kendőből készült csatosokat mondják jónak (Bondolino, Hop Tye)
amidaalah

Köszi-köszi kat, de megveszem újonnan, van egy, a népmesés, abba beleszerettem :)
Remélem be fog jönni, amúgy netes vásárlásnál 8 napon belül visszaküldhetem, ha úgy érzem, nem felel meg... meglátjuk...

savariaa, igen, nekem is hihetetlen, hogy már 2 hetes a babó. Az azért nem, hogy előbb született, nálunk szinte borítékolva volt. Már te is a célegyenesben vagy :)

picur, igen, nagyon sokat kakil :) Sőt, most éjjel 2X is volt kaka, ma is már volt 2X.
Tényleg cuki a babó a hintában :)

magnoli, jövő hétre én is rendeltem az egészségkonyhától egész hétre ebédet :) Most azért Zoli főzött elég sokszor, így bírható volt, én biztos nem fogok főzőcskézni magamra, Zoli-Lotti eszik napközben, nekem tök jó így rendelve a kaja.

csicsi, sudocreme, szerintem az nagyon jó piros popóra. Vagy a Neogranormon. És próbáld meg peluscserénél tovább pelus nélkül hagyni, hogy tudjon levegőzni a bőre, az is sokat segít+ha nagyon kakis, akkor egy langyos vizes lemosogatás vattapamaccsal mondjuk. Mi Liberot használunk, de szerintem mindegy a pelus márkája, kipirosodik bármelyikben, ha úgy alakul.

csalexandra, én is pont ezen agyaltam, hogy kevesebbet eszik Barnus. Ma evett éjjel fél 1-kor, utána 6-kor, 10:30-kor,majd 14-kor és most ébredezik a köv. kajcsira. Nekem ez kevésnek tünik, de a doki szerint már 4 óránként is ehet, hogy ilyen sok és erős a tejem... szerintem ha éhes, úgyis felkel enni és sír is, szóval próbálok az ösztöneimre és a baba jelzésére hagyatkozni.

Na megyek etetni...
nusildi

Csicsi, mi patikai popsikrémet használok, amit a dokink írt fel, nekünk nagyon bevált (legalább ez, ha már a görcsoldó és a testápoló nem annyira), Picur bőre nagyon szép. És nem kenjük minden pelusozásnál, hadd dolgozzon a bőre is egy kicsit. Ha kaka van természetesen lemosás (ha derékig sikerül), ha elég a törlőkendő, akkor azzal áttöröljük. Mi is Pampers-t használunk, nekünk bevált. Ha Luca bírja, hagyd egy kicsit szárazon, szabadon a popsiját a pelenkázón. Mi ilyenkor és masszázsnál mesélünk neki, beszélgetünk vele, ha hasra fordítjuk, akkor a fejéhez egy plüss figurát teszünk, azt nagyon szereti nézegetni (motiváció, hogy emelgesse a fejét :)).

Köszi a bókokat ismét! :) A hintához elfelejtettem írni, hogy állványos, tehát nem kell falba/plafonba rögzíteni. Ilyen: Kép

Ildi, ennyi kakával pikk-pakk elmúlik a sárgaság. :)

Fájó csomó, húúú, nekem is volt, csillagokat láttam, mikor szoptatás közben kimasszíroztam, Picur meg szépen "kiette", utána megkönnyebbült a cickóm, és szerencsére nem durvult el.

Ma nagyon sokat alszik Picur is, de én felébresztettem délután enni. Front lehet?

picuralmos

Elfolyt a magzatviz indulunk. Puszi

Kép
savariaa
Érd

Júj de izgi, szorítunk ezerrel, könnyű, gyors szülést!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
nusildi

Drukkolunk nagyon, ügyesek legyetek!!!!!

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Savariaa: na, végre esemény:) sok sikert! Írj én éjszaka 3óránként fent vagyok!

KépKép
KépKép
kat78

Látod, megmondtuk, hogy nem húzod június 2-ig! ;) Hajrá, ügyesek legyetek, drukkolunk, és gyors, könnyű szülést kívánunk! Apukától várjuk a híreket... :)

picuralmos

Drukk-drukk tolem is! :)

Kép

Kép
sz.veronika

Savaria, drukkolok Neked, gyors és könnyű szülést kívánok! Várunk Bátor! :lol:

Kép
Kép
magnoli

Savariaa, drukk Tőlem is! Könnyű és gyors szülést kívánok!!! puszi

Bocsi, de egyenlőre most csak ennyi....ma egyedül vagyok a hárommal, csak azért jöttem fel, hogy meglessem beindult-e azóta valaki! Igyekszem visszakapcsolódni....szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Micsoda éjszakai élet!

Savariaa, hajrá drukkolok én is.

Kép
Kép
mmc

Savariaa,hajráá :D !!

Gyors és könnyű szülést kívánok!!

Kép
csalexandra
Sopron

Savariaa kispapa: hahó, mostmàr kérünk valami tájékoztatást!!!!!

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok Lányok! Egy másik fórumon szokott nekünk írni Savaria és mi a következő híreket tudjuk:
M..... Bátor Tibor 2013.05.23-án 09:06-kor Isten segítségével megszületett. A világ legszebb kisfiának súlya 2350g. Magassága pedig 52cm. Baba és az Édesanyja jól van.
szeder1983

Juhuhhhúúúú, Isten hozta Bátor babát! :) Gratulálunk az ifjú szülőknek!

picuralmos

Nagy-nagy gratuláció Savariaa a babádhoz, Isten hozta a fiúcskát!! :) Jó ismerkedést nektek !

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Köszönjük a tudosítást! Bátor légy üdvözölve a Föld nevű bolygón!

KépKép
KépKép
kat78

Isten Hozta Bátor babát :D !!! Gratulálok anyukának apukának :D !!!

Kép
csalexandra
Sopron

Savaria, nagyon gratulálok Bátor érkezéséhez!
Látod nem is kellett Rá sokat várnod :wink:
Sok-sok tejcsit és gyors gyólulást kívánok!
Várjuk majd a képeket és a szüléstörténetet, addig is sok puszi Nektek :lol:

Kép
Kép
magnoli

Sziqsztok!

Bator 11 ora vajudas utan surgossegi csaszarral szuletett.Tomoren: meukoniumos magzatviz,vekony koldokzsinor,ketszer rajta vol a nyakan a koldokzsinor,minden fajasnal egyre jobban esett a szivhangja.Bevallom nagyon feltem. Egyszer tudtam megfogni meg csak remelem ma mar konnyebb lesz.Nagyon kis pinduri es olyan puha a kis bore egesz nap csak simogatnam. Csaszaros kismamik ugye gyorsan felepulok? Mar este.felkeltem pisiltem tobbszor is de most eppen hanyingerrel kuzdok erre is ebredtem fel.Elegge meg vagyok ijedve hogy ilyen lassitott.felveteles.nyanyas behajlott hattal.ahogy most kozlekedek hogy fogom ellatni Batort.Szoptatast nem is probaltuk meg...
Magnoli abban a szobaban vagyunk ahol ti voltatok.
Ja es persze tegnap este csotores volt.igy csak.a.zuhanynal.tudok kezet mosni...meg jo hogy ilyen.szobat kertem...
Bocsi az ekezetek.hianya.miatt de.mobilrol irok.

Koszonom a szurkolast amint tudok rakok fel kepeket.puszi
savariaa
Érd

Savaria, hú még jó hogy időben kivették Bátort!
Nem irigyellek, hosszú vajúdás+császár, elég nehéz lehetett :(
Viszont ügyes vagy, hogy már fel tudtál kelni és tudtál pisilni!
A fájdalom 2 nap múlva csökken a nyanyás járással együtt :wink:
Hozzon Nektek szerencsét a közös szobánk :lol:
A szoptatást majd próbálgasd hogy beinduljon a tejed.
Bátor jobban van már?
Hányingerre kérjél gyógyszert és igyál sok folyadékot.
Puszilunk és kitartást! 8)

Kép
Kép
magnoli

Bátor jol.van 10es upgaret kapott. A hanyinger miatt szoltam de ahogy az ejszakas nover fogalmazott:Amig nem hanyik nem kap. Szuper klatasok mert most is van.
Egesz ejjel a tegnapi napon kattogtam.fuuuu nem.volt.jo. Nagypn nem. Most eppen mehtalal a.szoba legkenyelmesebb pontjat es "tronolok" bocsi a reszletezesett de olyan sikerelmeny eddig eljutni.
Vplt.valakinek magas a vernyomasa a szules utan? Engem.remisztgetnek hogy vernyomascsokkentot kell.szednem... Hat nyanya vagypk.
Puszi mindenkinek remelem mikor legkozelebb irok kar sokkal jobban leszek.
savariaa
Érd

Savaria, persze hogy kattogsz, hiszen életed egyik legfontosabb és legnehezebb napja volt...
Ilyenkor áltlában nem tud az ember aludni :shock:
Utána meg vagy a "személyzet" vagy Bátor nem fog hagyni :oops:, úgyhogy reméljük, hogy otthon jól kialudtad magad...
Bátor Apgárjához gratula!
Ne félj, amíg jobban leszel majd vigyáznak Rá a csecsemősök, csak ismerkedni hozd ki kicsit :wink:
A trónolásért nagyon irigyellek, nekem az külön tortúra volt :?
Próbálj pihenni és azon merengj csupán, hogy már Te is ANYUKA lettél, hurrá!

Bozza, most Te jössz :wink:

Kép
Kép
magnoli

Savariaa, gratulálok Bátorhoz és kitartást a kórházhoz, a sebhez és a regenerálódáshoz! Remélem minden rendben lesz és hamar hazamehettek, ha Bátor 10-es apgart kapott, akkor nagy baj biztos nincs! :) millió puszi Nektek

Zorádon is kétszer volt rajta a köldökzsinór ráadásul a még a keze is beleakadt, a doki szerint még szerencse, hogy alul tapad meg a méhlepényem, így kiért. Ő is 10/10-es apgart kapott szerencsére....én is nagyon féltem a szülés előtt/alatt....amikor felfektettek az égyra még bőgtem is :shock: annyi minden minden miatt kellett aggódni a terhesség alatt..

Savariaa, vigyázzatok Magatokra!!

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

savariaa, gratulálok kis Bátorhoz! A lényeg, hogy túl vagytok rajta és rendben van ő is és te is. Gyors regenerálódást! A szopi pedig majd beindul, csak tedd majd cicire amikor érdeklődést mutat a babó és éber, nem lesz gond. Kérd a csecsemősöket, hogy segítsenek! A hányingert sajnálom, de biztos hamar jobban leszek, igyál sok folyadékot és egyél is amennyit tudsz! Várjuk a képeket, további híreket rólatok, kitartást, boldog babázást!

Kép

Kép
nusildi

Savariaa,
gratulalok, nem volt konnyu menet, de a nehezen tul vagy!
Nekem az elso 2 het volt rossz csaszar utan, de minden nappal jobb! Kitartas!

Bator cuki lehet, kis picurika :) Majd jol megno idekint! :)
Bar nekem azt mondta anno az ortopedian a doki mikor mondtam hogy Palmi 2490-nel szuletett, hogy regen ez volt az atlag! Szoval ahhoz kepest meg nem is olyan picuri :)

Kép

Kép
sz.veronika

Savariaa, annyit gondoltam rátok! Gondolkodtam, hogy vajon miért telt el majdnem 12 óra, és arra tippeltem, hogy császáros lettél végül. Remélem jobban vagy már, Bátort is láthattad végre. 10/10-es APGAR, ehhez külön gratula! Trónolás, én "simán" szültem, de nekem is nagyon nehezemre esett, el tudom képzelni neked milyen lehet. Hányingerre egy kis citromos víz segíthet, meg egy kis száraz keksz. Bátor súlya miatt ne aggódj, majd otthon jól felhizlalod! ;) A nyanyaság, rá se ránts, pikk-pakk rendbe jössz. Pihenj sokat, és további kellemes gyönyörködést Bátor babában! :)

picuralmos

Savariaa, hűű, nem semmi, bevallom, el is pityeredtem, mikor olvastam a beszámolódat. De az a lényeg, hogy mind a ketten jól vagytok és indulhat a babázás neked is :) Próbálj megnyugodni, a miatt is lehet hányingered ha ideges vagy! Nagyon gyors felépülést kívánok!!!Puszi nektek
Nem tudom mi volt tegnap a lánykámmal, de az eddigi3, sőt gyakran4 óránkénti evés helyett, 2 óránként követelte a cicit és evett is mindig rendesen ( méregetem evésnél) , ez mitől lehet???? Este viszont 11kor evett ( bár már volt majdnem vagy 1 óra utána mire elaludt) de csak 5:10kor kelt enni legközelebb, úgyhogy most aludni legalább hagyott :) Kíváncsi vagyok ma milyen gyakran fog enni...

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Csicsi, három hetes koruk környékén van az első növekedési ugrás. Az éjjeli alvását tartsa meg jó szokásnak! ;)

picuralmos

Csicsi, a kislányod nappal megette az adagját, ezért éjjel már nem volt annyira éhes, kezd beállni a napirendje, hurrá! :lol:
És persze "ugorhat" is, ahogy Picúr írta, ennek is örüljünk :lol:
Te hogy vagy?

Kép
Kép
magnoli

Savariaa, gratulálok Bátor érkezéséhez!
Igazán megküzdöttél érte!
A súlya miatt ne aggódj, majd Bátor és Botond lesznek a sereghajtók :-)
Hazajöhettek időben, vagy megvárják a 2,5 kg-ot?

Kép
Kép
mmc

Savariaa: a legszarabb napon túl vagy. Tényleg napról napra jobb. Amit én az elsőnél nem tettem, most meg igen és jobb volt, az a felkelni és járkàlni minél többet. Ne az àgyba feküdj, elég csak a folyosóra kisétálni meg vissza, majd egyre messzebb, de mindig könnyebb lesz. El fog múlni pár nap alatt a vért kap a seb, ha függőlegesve vagy-égő érzés mire hazamèsz. Bálintnál én is féltem, hogy látom el, de én 3 éjszaka után mentem haza és ment a dolog. Ok, mást nem csináltam mert kifáradtam, de ment. Kicsit lassabban keltem fel, de akkor kb 5-8mp sírt tovább, minths simán felkeltem volna. És a varratszedés után, ami kb 1hét, már minden könnyen ment.
Bátor baba ügyes volt: kicsi a bors, de erős!!!!
Kitartás: most már a nagyján túl vagy

KépKép
KépKép
kat78

Ma 2 hónapos Picur. Elképesztő, hogy milyen hamar elrohant ez a 2 hónap.

picuralmos

Picur, gratulálok a 2 hónaphoz a nagy fiadnak :) Tényleg hihetetlen, nekem még a 3 hét is ( mi meg pont 3 hetesek vagyunk ma) olyan gyorsan elment, nemhogy az a két hónap :D Majd mikor mentek a suliba és akkor bele gondolsz, hogy milyen gyorsan elment az a 6 év :P
Mi jól vagyunk ma éjszaka is csak egyszer keltünk vagyis hajnalban, a két óránkénti evés csak azon az egy napon volt mikor írtam, tegnap már megint 3 óránként volt hami szerencsére :) Az a vicces, hogy még így is tök fáradt vagyok, hogy nem sokszor kel éjszaka...mi lehet azokkal akiknek rossz alvó a picijük :oops:
Megyek is szusszanok egyet amíg csönd van :wink:
Ti hogy vagytok többiek??? Képeket is már rég láttam a babákról!
Szép napot!

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Sziasztok!

Boldog Gyereknapot minden gyerkőcnek! :)

Hogy vagytok?
Mi megvagyunk, tegnap megvolt az első babakocsis sétánk is, Lotti biciklizett, játszózott, Barnus elaludt a kocsiban.
Megjött a Liliputi hordozó, nagyon gyönyörű, már beállítottuk a méretet, belepróbáltuk babót, bár ő nyűglődött benne nagyon, de majd megszokja.

picur, igen, megy az idő, én is csak nézek, hogy Lotti mindjárt 5 éves lesz :O Most született...
Ez a hinta tök jól néz ki!

csicsi, lehet ez tényleg valami növekedési ugrás volt. Nálunk tegnap este volt egy olyan, hogy sírt a babó és csak a cicin nyugodott meg, ott is nehezen és tegnap többször volt cicin, valamikor 2 óra után. Szerintem a lényeg, hogy figyelj a babára, hogy mit szeretne, ha cicit, akkor lehet hogy nem is éhes, csak nyugtatásra vágyik. Nálunk bevált a cumi, ennek örülök, mert így azért nekem is könnyebb, ha nem mindig cicit kell adnom.

savariaa, hogy vagy? Sebed? Bátor? Szopi? Próbáltátok?

amidaalah, hogy bírtad egyedül? Nálunk holnaptól megy vissza párom dolgozni, úgyhogy kíváncsi leszek, milyen lesz itthon babóval kettesben.

Ja, és már napok óta akarok feltenni képet, asszem még nem raktam fel egyet sem, mióta megvan ketteske :)
nusildi

Savariaa, GRATULÁLOK!!! Remélem már jobban vagy, tényleg megküzdöttetek Bátorért!

Nekünk az első hármasban töltött nap borzaszó volt, Marci egész délelőtt csak cicin nyugodott meg, nem kellett neki se a cumi, se az ölelés+sétálgatás, délutánra meg visított mint a kismalac :( :( Az első gondolatom a front volt, kapja a Sab Simplexet. De az is lehet, hogy (bár én nem éreztem) ideges voltam. Vagy valami :) Másnap viszont nagyon jól telt, evett+aludt, én meg tudtam Bencével foglalkozni - nagyon jólesett a lelkemnek (meg gondolom az övének is). Szombaton a vasúttörténeti parkban voltunk, Marci hordozóban, és szuperül viselte. Jól elfáradt, éjjel csak 1x kelt - annyira jóóóóó volt!!!!!!!

Kép

Kép
amidaalah

Sziasztok Lányok!

Picur, gratulálok :D , a 2 hónapos nagyfiúhoz!!
Mi kedden leszünk 1 hónaposak! Olyan furcsa :) !
Már alig várom a 6 hetes vizsgálatot, annyira szeretnék beülni a kádba,egy fürdőre,lazulni.
Tegnap megbeszéltük Apával hogy kicsit sétálunk kettesben,de sajnos nagyon nagyon rossz napunk volt tegnap. Reggeltől délután 4ig egy percet sem aludt a kicsi,csak vigasztalhatatlanul üvöltött. Kikészültem!!
Nem tudom mi lehetett a baj.

Picur,én már előre félek a keddi naptól :)! Hannus akkor kapja meg a következő K vitamin adagot. Remélem ez már nem lesz olyan vészes.

Savariaa,hogy vagytok?

Nemsokára én is teszek fel friss képeket.

Kép
csalexandra
Sopron

Velünk minden rendben. Kicsit kevesebb tejem lett, így bevetettem a drága de hasznos MoreMilk kapszulát, amitől 2 napon belül nagyon sok tejem lett, magamhoz mérten, így Balu nem két óránként kel éjjel, hanem 3-4óránként, így azért sokkal kipihentebb vagyok.
Melltartó ügyben vagyok kicsit kiakadva. Amik voltak azok kicsit kinyúltak, így nekiálltam keresni. Megnéztem Picuri ajánlását. Fel is hívtam őket, higyha nem jó a méret, akkor mi van. Akkor pechem van, mert nem cserélik. Így ez kilőve. Itt a környéken nincs semelyik fehérnemű voltban. Brendonba jártam de darabja 7-10 ezer forint. Na jó, nem egyre volna szükségem. Holnap Bálint anyumnál, így Baluval még egy helEn megnézem. Remélem lesz.
Császárosok: van még valakinek bármilyen vérzése? Nekem már nincs, elég egy tisztasági, de néha jön valami, ami élénk piros, és nekem anno Bálinttal ilyen nem volt, vagy nem emlékezem.

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok!

Kinek hogy telt a gyereknap? Mi tegnap de. elmentünk a Duna Plaza-ba négyesben, Barnus végig aludt a babakocsiban, Lotti tombolt a játszóház-vidámpark szerű teremben, de 2 órán belül elindultunk, mert elég zajos volt, du. meg apjával ment el az állatkerti játszóházba. Barnus tegnap nagyon nyűgös volt, állandóan cicin volt, de nem evett, csak cummogott, talán a front vagy nem tudom... este viszont megint fél 22-től aludt 2:30-ig, ez nem rossz :)

Ma kipróbáltam a hordozót, mert én vittem Lottit reggel oviba, hát sikeresen becsatoltam, elindultunk és babó elaludt rögtön az első percben 8)

Ma vagyunk először együtt kettesben amúgy, mert párom mától dolgozik újra, kíváncsi leszek, bírom-e, most a reggel jól telik, ő alszik, én reggelizek, kávézok, pihizek :lol:

kat, ez a more milk kapszula tényleg ennyire hatásos? :shock: Nekem az a bajom néha, hogy nem tudom, hogy azért ráng a cicin a baba és nyüszög, mert már nincs benne tej, de még éhes vagy a hasa miatt... én a laktoherb teát iszom még mindig.

csalexandra, szerintem a front miatt volt nyűgös a babád, nálunk nem jellemző, hogy Barnus sírna, ritkán sír, de tegnap du. csak cicin nem sírt :roll:

amidaalah, de jó hogy a második nap így elvoltatok! A hordozó tényleg szuper dolog amúgy :) Azóta is megvagytok szépen hármasban?
Én azért nem panaszkodom, mert Lotti oviban van nappal 8)

Na megyek kicsit tévézni, ma jön a védőnő, de ma időpontra :twisted:

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok!

Én is bejelentkezem! :) Jól vagyunk, Zozó rengeteget hízik, az itthoni konyhai mérlegen mérjük. :oops: Sajnos a szopizással gondjaink vannak. Nagyon érzékeny a mellbimbóm, ezért használtam bimbóvédőt, meg fejtem is, most, hogy végre meggyógyultak, szinte páncélt növesztettek, most meg nem akarja a pici bekapni.....persze értem én, hogy az üvegből könnyebb volt. Úgyhogy most próbálunk visszatérni, mert fejni nincs időm.
Csütörtökön már voltam velük egyedül, mert apát nem engedték el a meetingről, hiába volt szabin, így reggel 7-kor elment és este fél 9-kor esett haza hulla fáradtként. Egyébként olyan jó volt, hogy itthon volt, nagy volt a családi idill......gyúrunk az ötös lottóra. :)

Mától meg megint dolgozik. Zalán most nem hajlandó ott aludni az oviban, így ebéd után jön haza, alszanak Zétivel. Sajnos az éjszakai alvásuk még mindig nem az igazi, valamiért hajnalok hajnalán kelnek. :(

Egyébként Zozókánk nagyon édes, alszik és eszik, kevés hasfájással megspékelve. Éjszaka egyszer kel, úgyhogy szerencsére pihenni is tudok.....csak ez a szopi dolog borít ki, amikor egy órán keresztül tud enni és még mindig nem lakik jól.....ha lefejem tudom, hogy 80-90 ml eszik meg.

Gyorsan leírom a szüléstörténetet, meg igyekszem képet is csatolni:

Szóval 16-án hajnali 3kor egy hatalmas pukkanásra ébredtem, azt hittem betörnek, de éreztem egy rúgást is, aztán azonnal elkezdett folyni a magzatvizem. Mivel nekem magamtól sosincs fájásom és tudom, hogy 6 óra elteltével indítják meg a szülést, ezért nem siettünk. Lefürödtem, hajat mostam, apa megfőzte az ebédet, anyukámat hozta, hogy vigyázzon a nagyobbakra. 6kor mentünk a szülésznőért, kb fél hétre értünk be, akkor voltam bő 2 ujjas, már volt néhány kósza fájásom, de semmi komoly és rendszer persze nuku. Negyed 8 körül jött a dokim megvizsgált, bő 3 ujjas voltam, néztek is, hogy milyen víg voltam még, mert egyfolytában röhögtem, bár ezt inkább az izgalomnak tudom be. Ugyanis, mikor a szívritmus hallgatót a pocakomra tették az elkezdett visítani, mint egy kismalac....erre röhögőgörcsöt kaptam......Azután felfektettek a szülőágyra (itt meg elkezdtem bőgni, eléggé ki voltam, ezért is volt ez a hullámzás, annyi minden volt a terhesség alatt, eléggé féltem, apával közöltem is, hogy vigyázzon a fiúkra, ha én nem leszek), 7:45kor rám kötötték az oxytocint, azonnal hatalmas fájásaim lettek, sokkal intenzívebbek voltak, mint az eddigieknél. Ha ez a szülés is 2-3 órát tartott volna ezekkel a fájásokkal, akkor meghalok. :? Amikor már egyfolytában voltak, akkor kaptam valami fájdalomcsillapító szurit, amitől meg rosszul lettem....erre nem nagyon emlékszem, állítólag elég halvány hangon mondtam, hogy nem érzem jól magam és fal fehér voltam, még a szám is kifehéredetett. Apánk nedves kendővel törölgette a számat, a szülésznő meg legyezett. Aztán jött egy tolófájás féle, valamiért az elsőnél én mindig felhördülök egyet, a szülésznő pont az ágy végénél volt, felkiáltott, hogy ott a feje, csak nyomjam, kiabált a dokinak, aki futott, de csak a test nyomására ért oda kb 1 perc múlva és pikk-pakk kint volt Zozóka. A köldökzsinór egyszer a nyakán, egyszer a karján volt, a doki mondta is, hoyg szerencse, hogy lent tapadt, így legalább kiért, nem akadt el. 10/10-es apgart kapott, de gyorsan elvitték, mert elég kis hideg volt. Nevet nem volt nehéz kiválasztanunk, mert annyira egyértelműen Zoárdos a lelkem. :lol:

A 2 óra leteltével a szülésznőm talpra állított, elmentünk fürdeni, aztán be az osztályra. Szerencsére varratom nem lett és mivel egyfolytában szültek és minden hely elfogyott, így szombat reggel, konkrétan 2 naposan hazaengedtek minket, persze ehhez hozzájárult, hogy a picinek leesett már a köldöke, apukám gyerekorvos, anyósom (aki egyébként fura mód teljesen normális volt most) csecsemős nővér.

A fiúk imádják a picit, inkább arra kell figyelni, hogy túl ne szeressék. Apa sokat vitte őket játszani az első napokba, hogy kifáradjanak és mi is tudjuk pihenni. Szóval ez volt eddig a legjobb szülésem azt hiszem, bár jobban fájt, mint az előzőek. Főleg utána.....5 napig minden szoptatásnál iszonyatos görcseim voltak, csak fájdalomcsillapító mellett tudtam létezni. Utána jött egy finom kis belső aranyér....kb mostanra kezdek nem nyanyásan menni. :)

Gyorsan csatolok egy képet!
Savariaa, mikor mehettek haza? Hogy vagytok???
Bozza, Ancsa, jól vagytok???

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Sandie gratulálok, nagyon tündérke ez a fiú! :)

Nálunk megint bolondok háza van, utána olvastam már ennek a növekedési ugrásnak, a jelek szerint ez lehet, de remélem hamar túl lesz rajta mert ez így nagyon fárasztó meg ő is nyűgös..na meg persze ez a hülye időjárás is rátesz szerintem egy lapáttal, itt nálunk nagyon hideg van esik az eső, fúj a szél, reggel már bekapcsoltuk a hősugárzót a picire :/ Tegnap nem is tudtunk sétálni és ahogy el nézem ma sincs rá sok esély :( az éjszaka is nagyon húzós volt, de hátha ma már nyugodtabb lesz egy picit.

Veletek mi újság Többiek? Remélem nyugisabb napjaitok vannak, mint nekünk :)

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Szoptatósok Ti kávéztok? az nem megy át a tejbe, vagyis a koffein? Én nem merek inni, de úgy hiányzik :oops: már gondolkodtam a koffeinmentesen de annak biztos az íze sem ugyan olyan.

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?