A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Szerdán lesz a kersztfiunk 18 éves. Arra gondoltam, hogy sütök neki egy tortát és meglepjük. :lol:
dmaggie

Hahó.

Sikeresen túl vagyok a mai napon.
Végül egyedül indultam el, a kisebbik bátyám hozta a gyerekeit is, és később mentek.
Autópályán az út kb. két óra volt az egri kórházig.
Ott találkoztam anyával meg a nagyobbik bátyámmal. Megnéztük mamát, akinek már jobb pillanatai is vannak. Engem pl. megismert, a nevemet is tudta. De nem nagyon eszik, csak pár kanállal naponta. Rugót is kérdezte.
Nem bénult le semmije szerencsére, a beszéde viszont problémás.
Aztán befutottak a kisebbik bátyámék is. Voltunk azért cukrászdában is. Meg kétszer sz...á áztam, mert az esernyőt a kocsiban hagytam. Aztán anyát hazavittem, mert busszal kellett volna mennie.
Hat után értem haza.
A többiek már alszanak, de szerintem G. még fel fog kelni később.
Rugó tegnap éjjel lázas volt, de azóta jól van. Lehet, ki volt fáradva.

Este vacsorázunk, beszélgetünk Rugóval. Mondom neki, hogy a mai napom egy nagy katyvasz volt, fáradt vagyok, és még a forma egyet sem láttam, azt sem tudom, ki nyerte. Erre megszólal kristálytisztán: Alonso.
(Persze nem ő volt, de akkor is nagyon jól jött ki a dolog).

Örülök, hogy lagzik jól sikerültek.
Most még egy emailt meg kell írnom, aztán megyek aludni.

Jók legyetek.

Kép
vindolanda

Rugó itthon, éjjel fájt a füle.

Fél hatkor csengetnek. Gondolkodunk, ki lehet az hajnalban. Biztos a rendőrök. G. kimegy, erre ott áll a kéményseprő :shock: Már próbált egyszer bejönni, de akkor nem voltunk itthon. Szerinte ezért jó ötlet ilyen korán jönni, mert ilyenkor otthon vannak az emberek :x :x :x
Na, akkor jöjjön be. G. mondta, hogy melyik kéményeket kell kipucolni. Erre bepánikolt, kifizettette velünk a kéményseprési díjat, majd elmenekült, és azt mondta, egyszer majd visszajön, és kipucol mindent. Eszem megáll komolyan.

Kép
vindolanda

Hahó!

Maggie, Te ilyen igazi tündér-keresztanya vagy! (Nem a Shrek-beli) ;-)

Vindo, sajnálom a betegséget, jobbulást Rugónak!
Jó hosszú napod volt akkor tegnap...

Kicsit talán unalmas, hogy sokat rugózom a hidegen, nem esztétikai okokból, hanem mert tényleg idegesít, hogy a baba még jobban megfázik, minden próbálkozásom ellenére (nem a hűvös önmagában baj, hanem a váltakozó hőmérséklet: a fürdőből ki a szobába -- a fürdőben nincs hely/mód felöltöztetni, ilyenek a bajaim).

Kép
Kép
irina

Kéményseprő: korán kel, de dolgozni nem akar? Érdekes. 8)

Kép
Kép
irina

Ja, elég érdekes kéményseprő volt. Nekem a fél hatos időpont volt a meglepő :twisted:
Van hősugárzótok? A szobába is tudod használni az öltöztetéskor.
Ha nincs, a tescos hősugárzó 2000 körül beszerezhető.

Ma kezdődik számomra az államvizsga-szezon. Egyelőre csak védetek, a jövő héten leszek majd kérdező is kétszer.

Hülye hajnalozás :roll:

Kép
vindolanda

Halihó!

Kávé-szekciós jelentkezik. :lol: Vindokám, éppen pénteken gondolkodtam azon, hogy a másik oldalon ülni sem lehet egyszerű.

Tényleg. Irina, már akartam írni, hogy a MID-re járó barátnőm (a többi debrecenivel együtt) most végez is. Kihajtották maguknak. :lol:

Hú, én meg rohanok magam után. Alvásban még nem haladtam sokat, de tegnap maratoni vasalást rendeztem. Mosással is rosszul állok, de most meg a hülye idő miatt nem is száradnak a ruhák.

Érdekes érzés, hogy nem kell tanulnom. :roll: :lol:
dmaggie

Ez a kéményseprő gáz.
dmaggie

Hát, néha nincs idő enni, de a legjobb az, amikor olyanból vizsgáztatsz, amihez nem értesz, és már a kérdések kitalálása is komoly fejtörést okoz :wink:

A védések lementek, most felsőfokú szakképzős írásbeliket kellene javítanom.

Itt továbbra is nagyon hideg van.
A teremben, ahol a védés volt, 17,5 fokot mutatott a hőmérő.

Kép
vindolanda

Hahó!

Nem semmi időpontokban írtatok, lányok.

Maggie-m, de jó, akkor élvezed a szabad estéket, ugye? ;-)
A MID-esekre kevésbé látok rá (most főleg), de tényleg van, aki gyorsan végez az előtanulmányai miatt. Sok helyre kérik már ezt a diplomát, ha vki magyart mint id. nyelvet akar tanítani. Vagy talán mindenhová.

Vindo, és hogy bírtad ezt a hideget??? Rugó jobban lett?
Van egy olajradiátorunk, áthozom, csak ekkora teret bemelegíteni sem könnyű, de most már muszáj lesz.

Hm, a héten lesz ovis kirándulás. Nem az igazi az idő hozzá.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára irina 2013.06.08 15:50-kor.

Kép
Kép
irina

Na, javítás kipipálva, még feladatokat kell kitalálnom a roma szakkolisoknak, és kész is vagyok mára. Minden értelemben :roll: :lol:

Szerencsére nem ültem ott csak egy órát, így nem fagytam át. A javítás az emeleten volt, ott jobb az idő.

Rugó - hát, nem mondanám gyógyultnak. De Gáboréknál pályázatírás van, így nem tud hiányozni, én szintén nem tudtam a mai napon otthon maradni. Mivel tegnap nem volt hőemelkedése, a fülét már nem fájlalta, ment szegény óvodába, már hét előtt leadtam.

Ovis kirándulás - most már azért lassú melegedést mondanak, hátha jobb lesz az idő rájuk. Hová mennek?

Rugóék a Hortobágyra mennek június elején majd.

Kép
vindolanda

Hahó

kéményseprő :shock: jól kitalálta mikor talál otthon.
Nálunk is tegnap volt. délben, de szerencséje volt, mert Dalus még evett, ha már aludt volna.. :evil: :evil: :evil: :evil: mert természetesen dörömbölt ezerrel az ajtón! :-(

Nálunk is betegek a csajok. bedugult orrok, hurutos köhögés, fül fájás :-(( Mindkettőnél. :-(

Péntek délben ladtuk Őket anyósomnál..olyan nagyok már, semmi nyafi hiszti...kirándulásként fogták fel.:-) Mikor hazajöttünk akkor is mosolyogva szaladtak egy pusziért. aztán játék tovább. :-)

Nekünk nagyon fárasztó volt. I volt az egyik "műsorvezető" vagy hogy hívják :-) + volt egy előadása is. Előtte nap érkeztünk, próbák, másnap korán menni, próba, egész napos szeminárium..aztán haza. :-) még vasárnap is hulla voltam, pedig csak asszisztáltam :-)

Vasárnap a tesco-s gyereknapra mentünk ki délelőtt :-)
du-án tuttifrutti pudingot készítettem..:-) ( ez volt az egyetlen természetes aromával...hm milyen lehet az) az íze olyan volt mint a gyerekfogkrémé.:-) + étcsokis puding is volt. :-)

Csütörtökön megyünk a nyusziért. Apu csinált neki "házat"...reméljük kicsit bátrabb lesz Emma. Mert vmi félelmetes mennyire fél már mindentől, főleg mondjuk a kutyáktól, de azt nem vállalunk be most.

hát ilyenek történnek velünk!
:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk, jobbulást a lányoknak!

Lehet, hogy ugyanaz a kéményseprőnk? Vagy rokonok lennének?:)

Milyen nyuszi?

Vasárnap Rugót is tescos gyereknapra vitték. Amit szivattyúvásárlással kötött egybe a tágabb család, mert azt ugye elvitték a tolvajok :x

Kép
vindolanda

Akkor jobbulást a gyerkőcöknek, Dalmának, Emmának, Rugónak!

Vindo, ügyes voltál. :-)
Az ovis kirándulás vmi budai hegyre lesz, nem tudom a nevét pontosan. Gondolom, ha szakad az eső, elmarad. Meg remélem is, hogy akkor igen.

Kaqk, nagyon belevalók vagytok :-)
A nyuszi tuti beválik.

Itt nyugi van, a baba jelenleg alszik és pont vízszintesre tudtam tenni (ez különböző helyeket jelöl a lakás pontján általában), úgyhogy gyorsan vasaltam-pakoltam. Sose tudni, mikor ébred, ez lehet azonnal, 5-10 perc múlva, max. 1 óra múlva, de az kb. heti 1-2-szer fordul elő. Bírálnom kéne egy szakdolgozóm munkáját, nem tudom, mikor készül el, este elvileg lenne több idő rá, gyakorlatilag akkor sem biztos, mert vagy álmos vagyok nagyon már, vagy a baba mellen akar lenni, akkor ugye nem tudok gépelni vagy nem úgy, ahogy kéne, ha az ölemben van.
Jövő héten évzáró az oviban, utána héten furulyabemutató, ezekre már jó lenne eljutnom, a gondom az, hogy továbbra sem tudom, mi hogy sül el. A baba vagy aludni fog, vagy ordítani, utóbbinál csak a szoptatás segít, amit meg tudok ejteni az oviközeli parkban, esetleg a kocsiban, de akkor megint lemaradok a dolgokról (végül is Ádi miatt megyek el, nekem a kisebb baj, ha elmulasztom a produkcióját). Ezek a mi hatalmas problémáink. :roll:

Kép
Kép
irina

Ui: annyit már kitapasztaltam, hogy ha mellen akar lenni (nem evési célból sokszor, hanem megnyugvásiból), akkor rázhatom én a kendőben a babát, ahogy akarom, addig sír, amíg mellre nem rakom. Pedig szoktatni igyekszem a kendőhöz, de nálunk nem univerzális megoldás egyelőre, csak a cici. (Amit nem is bánnék, ha nem lenne háztartás és nem kéne kimenni a lakásból programokra. De a való élet az utóbbi.)

Kép
Kép
irina

Tényleg, Ádi hogy halad a furulyával?
Egy kalappal a bemutatóra.

Na, elmosom a poharakat, amiket ma használtam, aztán lassan indulok. Elvileg mindent elintéztem, holnap végre otthon leszek tök egyedül 8)

Kép
vindolanda

Haho,

Irina a cumi nem kell Arminnak ugye? Majd csak alakul a helyzet.
Uncsitesom ma szült, igaz csak Juli 3 ra volt kiírva, de jól vannak. Pici inkubatorba. Hmmm
Kéményseprők :-)
Most épp Emmát várom, balettozik, aztán jönnek meghívót hozni lagzira.
Holnap Dalus bolcsizik, én meg megyek fehér bluz sötét szoknyát nézni Emmanak az évzáróra, de hol????

KépKép
kaqk
Debrecen

Halihó!

Ez az idő engem is nyom, + a náthám sem javul, bár kevesebbet fújom, de totálisan tele van a fejem vele, ég a szemem, alig bírom nyitva tartani. Ma is olyan fáradt voltam, hogy bealudtam délben. Eléggé lehűlt a lakás, betakaróztam, elnyúltam és ez lett az eredménye. Tisztára kába vagyok.

Bercóéknál lefújták a kirándulást. Pedig szép helyre készültek: Erdőspusztára.

Szombaton meg sportos nap lesz, kíváncsi vagyok, hogy meg fogják-e tartani.

Holnap végül nem megyünk Szoboszlóra, ma szólt a keresztfiunk, hogy szombaton lesz egy kisebb buli, inkább akkor menjünk. Az anyukája azt kérte, hogy sütit süssek. Nekem így is jó.

A jövő héttől Bercó úszni megy. :lol:
dmaggie

Betegecskéknek jobbulást kívánok.

Irinám, remélem, hogy sikerült a programokon részt venned.
dmaggie

Vindo, a furulyázási kvalitásait nem tudom Ádinak, itthon kb. 2-szer gyakorolt összesen, szülői javaslatra. De a 2. könyvet veszik. Hát majd meglátjuk kb. 2 hét múlva. aszonta, lesz szóló.

Kaqk, gratulálok a babához a családnak! Korababa lett, ezért az inkubátor?
Szoknya-blúz: H&M esetleg? Fiúban voltak ilyesmik, a lányoknál csak tippelem, hogy lesz.
Cumival próbálkoztam, de enyhén, és nem működött, aztán nem is erőltettem, nehogy cumizavar legyen, és Ádinál szerintem az hozta ki a szájpenészt csecsemőkorában. Mondjuk nyilván használnám azért, ha megnyugtatná, de nem. Azért nem bánom.

Maggie, Neked a legjobbakat!!! Éljen az úszás! :-)

Ármin amúgy egy tünemény, még a sírása is irtó cuki.

Kép
Kép
irina

Rugónak is mindig kifordult a szájából a cumi. Mit meg nem adtam volna érte, ha egy kicsit elvan vele :x De sosem maradt meg nála.

Éljen a furulyázó Ádi és az úszó Bercó 8)

Maggie, hány fok van nálatok?

Itt kb. 17 lenne, ha nem fűtenénk. Hordjuk is a fát be szorgosan, mint a hangyák.

Csinálok fürdővizet Rugónak :arrow:

Kép
vindolanda

Vindokám, olyan 21. De nekem ez már hideg. Fagyos szent vagyok.
Azért ez barátságosabb mint a 17. Jaj, nem is csodálom, hogy fűtés van. Brrr.

Lassan nekem meg valami vacsorát kellene csinálnom a fiúknak. Meg ki kellene teríteni a ruhákat.

Kacérkodunk valamilyen nyaralás gondolatával. Kaqk, szerinted I. tudna segíteni? Az én szívem Bulgária felé húzna. :wink: :lol:

Irina, tehetnél képet a kis cukikátokról! :lol:
dmaggie

Mi egyszer voltunk Bulgáriában vagy tíz éve, nagyon bejött. A török határtól kb. 50 kilométerre. De utána kell nézni, mert talán Várnába mennek repülők Db-ből.

21 nekem is hideg, az én lélektani határom 22.

Kép
vindolanda

Itt 23 fok van fűtés nélkül, és ülve/szoptatva ez hideg, fűtöttem ma.

Maggie, igenis:

Kép

Kép
Kép
irina

Anyám, de kis drága 8)

Kép
vindolanda

Ó, a szavam elállt. A legcukibb kisbaba a világon. :lol: És máris milyen kis okosan figyel.

Bulgária: 18 évesen voltunk a Naposparton, még a szerelmünk elején, csodás emlékek fűznek hozzá.
dmaggie

Jó reggelt!

Itt végre süt a nap :D

Kép
vindolanda

Halihó!

Köszi, lányok, ez épp egy (sikeresen végződő) altatás előtti kép volt, kicsit már álmosan figyelt.

Bulgária klassz lehet, még nem jártunk arra. Húgomék most vannak Rómában (vagy elvileg már elfele onnan), az is nagyon vágyott célpont. Majd egyszer. Mondtam is S-nak vmelyik este, hogy vmiért az a kényszerképzetem, hogy élemedett korunkban utazgatni fogunk kettesben, de hogy honnan jön ez a jól eleresztett nyugdíjas képem, azt nem tudom, teljesen valószerűtlen.

Kép
Kép
irina

Jaj de cukker ez az Ármin!!! :-)

Maggie, persze, rákérdezek van e vmi új ajánlat de bogarásszátok a www.swisshalley.com oldalt. regisztráció nélkül is lehet keresni :-)

nyuszi...holnap hozzuk, egy ismerős tenyészt....:-)

vasaló: vkinek vmi jó trükkje mikor barna trutyi jön belőle gőz helyett, akkor mit lehet csinálni....?????

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk, köszi! :-)
A barna trutyit én megvárom, amíg kifolyik, aztán a vasalómon van vízkövetlenítő funkció, de nemigen szoktam alkalmazni. Kis ecetes víz bele?

Pazar idő lett itt is, ki is mentem vásárolni, fagyiztam és még a parkban is jártam egyet a babával, ahol a rózsaágyások tavaly óta az ötszörösükre nőttek. A park fele mindenféle színű rózsákban úszik, valami csodás, majd lefotózom.

Kép
Kép
irina

Rugó elvágta a kezét egy ollóval. 50 perc ordítás volt :roll: Totál kétségbeesik, ha vérezni kezd.

Kép
vindolanda

Az én vasalóm nem gőzölős. 18 éves koromban vettem, és még húzza :roll: Ragaszkodom hozzá :lol:
De nem is használom agyon...

Kép
vindolanda

Egy kalappal a nyúlhoz:)

Várjuk a rózsás fotókat.

Kép
vindolanda

Jó reggelt!

Ma logopédia-nap, kocsink is van. Hawaii - dizsi - lámapfény :D

Esik az eső, napsütésnek nyoma sincs.

Kép
vindolanda

Rugó beszámolt arról, hogy az óvodaudvaron meteort talált, ami olyan picike volt, hogy belefért a zsebébe. Állítólag szólt az óvónőknek is :lol:

Kép
vindolanda

Hahó!

Vindo, szegény Rugókám, remélem, nem volt komoly a sérülése!
Hát a nem gőzölős vasaló nagy előnye, hogy nem megy tönkre a vízkőben :-)

Kaqk, nekünk volt nyulunk (fehér, piros szemű) egy pár hónapig, húsvétra kaptuk a húgommal, nagyon szerettük, Nyunyónak hívtuk. Nagyon szelíd volt és telebogyózta a teraszt, ahol tartottuk. :-D A szomszédnak adtuk át, aki tartott nyulakat, aztán a gyermeki elme nem firtatta, mi lesz vele. Van ismerősöm, aki rendesen házikedvencként tart nyulat hosszú évek óta, csak vmi kisebb fajtát, mert a sima nyúl igencsak nagyra megnő. Nyunyó is akkora volt idővel, mint egy középtermetű kutya.

Errefelé remek esős idő van, Ádiék azért mennek kirándulni :roll:
Vmi frontok vonulhatnak, mert ugyan jól aludtunk mind, fáradtan ébredtem. Rózsafotózással megvárom a napsütést.

Kép
Kép
irina

Meteor, de édes :lol:

Ádi köhög kicsit, beindult a parakör a fejemben... próbálom leállítani.

Vindo, jó logopédiázást nektek!

Kép
Kép
irina

Hát, azért nem felületi sérülés volt :roll:
Most meg nagy kötést hord a kezén, nehogy valaki meglássa a sebhelyet. Úgy is aludt.

Nyunyó - 8)
Tényleg, a képeket meg sem dicsértem odaát, nagyon szép volt mindenki.

Mikor kicsik voltunk, apu foglalkozott nyúltenyésztéssel. De ott nem volt semmilyen érzelmi kapcsolat :wink:
Aztán asztmás lettem, és fel kellett számolni az állományt.

Kép
vindolanda

Ja, és holnap gyereknapi Pap Rita-koncertre viszik az óvodásokat :shock: :shock: :shock: :shock:

Jobbulást Ádinak!

Még Rugó is hörög rendesen :roll:

Kép
vindolanda

Hát nem bírom ki, felteszem odaátra a szerintem az esküvőn készült legjobb képet. Ádi látható a (most már) sógorom (costa r-i) apukájával. Tök jól elvoltak, noha Ádi nem beszéltek közös nyelvet, legalábbis a szó szűkebb értelmében. :-) Ja és akkor látták egymást először.

Kép
Kép
irina

Paprika (alias Pap Rita) még állományban van? Hűha! :lol:

Ruginál akkor elmúlt a láz? Kis drága a sebhelyével. :D

Kép
Kép
irina

Lázas csak vasárnap hajnalban volt, azóta nem jött elő neki. Vasárnap éjjel a fülét fájlalta, de azóta azt sem.

PR kb. hatvan éves.

Na, indítom a reggelt, de azért fél szemmel itt vagyok.

Kép
vindolanda

Akkor PR kissé Halász Judit style lehet, bár HJ zseniálisan fiatalos, és egyre inkább fiatalabbnak látszik a színpadon.

Kép
Kép
irina

Ármin itt alszik az ölemben, majd rakok fel képet, ahol ez a konstelláció látszik is (gép előtt alvó gyermek). Ha leraknám az ágyába, azonnal ébredne. 8)

Kép
Kép
irina

Na, hazaértünk. Voltunk fornettizni és játszóházban is :roll:

Kép
vindolanda

Vindo, örülök. Itt a baba elaludt kicsit, levágtam a lábkörmeimet (hetek óta nem volt rá módom), és nézem a Róma DVD extráit. Imádtam az egész sorozatot (de még csak az 1. évadot láttam).
Most teregetni kéne, egy kávéval könnyebb lesz.

Kép
Kép
irina

Haho, mi is megvagyunk. Továbbra is bedugult orrú köhogo csajaim vannak. :-( Dalusnak meg a fogat várjuk mar nagyon de sehol semmi :-( pedig mindkét keze csukloig a szájában. :-(
Beszereztem egy cuki csini bluzt Emmanak.
Most tornán vagyunk, hamarosan megyünk a nyuszi ért, meg nem tudom milyen fajta lesz. :-) de nagy mar az izgalom
Dalust I vitte Emmaval a bolcsibe se most is szuper ügyes, puszit adott integetett besétált:-) tudja a kis barátai nevet hívja őket: Mirazs gyere ide! :-)
Tegnap is szólt h pisilni kell meg I nél is :-) ügyes kismano!

Ma megnéztem az utcáin picurkajat. Nagyon pici de olyan kis tündéri :-) vadásszák a 44-46 os rucikat ra! :-) 34 hét 5 napra született de azt mondjak nagyon érett! :-) szóval minden rendben ma mar déltől nem kell inkubatorban lennie :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk, ha jól emlékszem, van az Kika környékén az a gyerekruha-bolt, ott láttam anno egy csomó 46-os cuccot :roll:
Éljen a nyúl 8)

Irina, hogy telt a délután?
Milyen volt a kirándulás Ádiéknak?

Itt egész nap szakadt az eső.
Rugó szerencsére hamar elaludt, így maradt egy kis időm dolgozgatni.

Kép
vindolanda

Hahó!

Kaqk, jobbulást a lányoknak, ilyen időben mi is hasonlókkal vesződünk (rekedt torok, nátha). Majd csak javul mindkét fronton a helyzet!
Milyen a nyuszitok, a lányoknak bejött?
Örülök, h jól van a pici baba, 46-os méret, de cuki lehet :-)

Vindo, hát a kirándulás a szakadó esőben is megvolt, végül is nem erdőben mászkáltak (szerencsére, jókat lehet zuhanni esőben a meredélyekről), hanem egy farmszerűségen, úgyhogy a ruha-cipő ennek megfelelően van sárgombóccá összeállva. Majd megpróbálom szétbontani. :lol: Városi gyerekek, tudod, most láttak komolyabban malacot, ilyeneket. De Ádinak a kutyák maradtak meg a leginkább.
A délután elröppent, ki nem jutottunk, talán ma, de itt továbbra is vacak idő van. Hűvös, esős.
Felétek mi újság?

Maggie? Többiek?

Kép
Kép
irina

Hát, ma munkanapom van, most Bösz-ből írok.
Van még pár elintéznivalóm, de szerintem délben hazamegyek.

Amúgy Rugóék is mentek a múltkor egy tanyára, azóta is emlegeti.

A lényeg, hogy tetszettek az állatok 8)

Áldozok az egészséges táplálkozás oltárán, vettem reggel egy poharas levest a Sparban. Most iszom.

Kép
vindolanda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?