Új privát üzeneted érkezett!

nálam a reggeli hányinger inkább délutáni-esti. :) próbálom átvészelni, hol nehezebb, hol könnyebb. a fáradtság viszont konstans. álllandóan, mindig, bárhol, bármikor.

a klasszikus fizikai tünetek is megvannak, a melleim gigásziak, a derékméretem is megnőtt, és szurkálás-fájdogálás is van, már ami a hasamat illeti. dehát ez van, ezt kell szeretni! :)

picibaba.hu vonalzó
gilia
Budapest XII. kerület
 
 


rajtam is már-már felháborító szinten kerekedik felül a fáradtság, ott tartok, hogy nem bírom délutáni alvás nélkül a napot. Marha nagy szerencse, hogy itthon vagyok.

Kép
Kép
 
 


én reggel küzdök a hányingerrel és estefele.A fáradság is állandóan rámtőr és úgy érzem bármikor eltudnék aludni. :D És ritkán de szédelgek is :? De a picurért bármit elviselek :) De látom nektek sem egyszerűek a minden napok :) Kitartást Mindenkinek![img]<A><IMG%20SRC="http://www.nagyonbaba.hu/tickerek/1-17-53-2013_12_14-Picurka.jpg"></A>[/img]
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csilla23 2013.05.01 09:04-kor.
 

 
 

Sziasztok,
Ma lett teljesen biztos, hogy babát várok - az elsőt. szombaton megyek UH-ra, mert annnyira tudni akarom, hogy minden rendben van-e (van-e lakója is a kis petezsáknak) :) A kalkulátorok szerint december 27 környékén fogok szülni, most lehetek kb 5hetes+4 napos.
Nem érzek egyébként semmi mást, csak a szurkálódást a pocakban, és hogy nőnek a cickók, gondolom ennyivel elég szerencsés vagyok :D

Tudnátok esetleg segíteni a nagy egészégügyben való eligazodásban? Nevesen: Budapesten lakom albérletben 3 éve, itt dolgozom, de egyébként Miskolc környéki vagyok. Itt mincs bejelentett lakcímem, el fog látni a háziorvos a kerületben? Vigyek neki albérleti szerződést, vagy hogy megy ez ilyenkor? Bármilyen infónak nagyon örülnék!!

Boldog babavárást mindenkinek! :)

Kép
 


Sziasztok!
Üdv az új csatlakozóknak, és kitartás minden émelygőnek (köztük nekem is :lol: ).
Elif irigyellek a délutáni alvás miatt. Én estére munka és két tesó mellett hulla vagyok.
Enzsuzsa nem tudsz bejelentkezni csak akár levelezési címként? A védőnő és szülész biztos el fog látni, háziorvost nem tudom. Bár szabad orvosválasztás van, nemde?
Örülök, hogy már többen megtapasztalhattátok a szívhang csodáját. Én tegnap voltam kontrollon. Mehetek a kis könyvemért. Babó szépen megtalálta a helyét, és erősen lüktet a kis szíve.:P
Sajnos nem tudok sokat jönni, de igyekszem majd követni titeket. :wink:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület
 
 


Nm tudok bejelentkezni, mert ingatlanirodától béreljük a lakást, és pofátlan módon 30E forintot kérnek ezért... :(
viszont alaposan utána olvastam, és úgy tűnik, nem lesz gond. itt van, amit kiderítettem, hátha másnak is hasznos :)
1. védőnő - köteles ellátni minden körzetébe tartozót, valamint mindenkit, aki életvitelszerűen ott él (nem bejelentve) és írásban kéri. fix info: http://www.mave.hu/uploads/file/VSZK%20 ... 0vetel.pdf
ha proaktív a háziorvos, akkor ő ad ilyen papírt :)
2. háziorvos - a szabad orvosválasztás égisze alatt elvileg ő is ellát, ha kötöszködik, fel kell hívni a figyelmét erre.
3. fogorvos - van egy-két kerület, ahol nem szőröznek, de a tuti a szentkirályi út 47. SE Konzerváló Fogászati Klinika, ahol a tanulók ingyenesen ellátnak természetesen felügyelet mellett. szorgalmi időszakon kívül passz :S szerintem a háziorvos ad beutalót és akkor már talán nem zavarnak el.

egyébként hogy van mindenki? :) én vettem nagyon szupi magzatvédő vitamint, ami gyümölcsből van és szuszpenzió, sokkal kellemesebb, mint űrhajókat nyelegetni :D meg magnéziumot, mert anélkül folyamatosan fáj a pocak, még aludni sem hagy, gyakran felébredek rá :( Ti hogy vagytok ezzel?

Zsuzska

Kép
 


enzsuzsa: ó mondhattam volna én is végülis, mert más városban voltam kisfiammal még anno bejelentve mint ahol laktam, így az "ideiglenes" lakóhelyemen volt az orvosom, gyerekorvosunk és védőnő is, szülni meg Budapest pont tőlünk legtávolabbi szegletében szültem, szóval minden megoldható. :) Én egyelőre Elevitet szedek, ezt tudtam beszerezni, de ha találok, akkor áttérek megint Femibionra, és igen magnézium nálam is, néha egy vasat sem ártana bekapni ahogy magamat ismerem. Doki még mindig sehol, kivagyok az itteni rendszertől, már attól borzongok, hogy muszáj leszek mostmár kiismerni.

Nekem egye ritkább görcsölgetés érezhetően ha jobban megeröltetem magam vagy stresszelek (megérkeztek anyósék és alakítanak, úgyhogy ....) és mellfeszülés egyre jobban.

kuklika: na igen pont erre gondoltam, neked pl. különösen sok kitartást kívánok.

Kép
Kép
 
 


Én épp jobban vagyok. A hiperstimuláció 2 hétig tartott, fájdalomcsillapítóval és egész napos fekvéssel. Még a mosdóba is a párom segített ki az ágyból, mert felkelni sem tudtam. Aztán a sok fekvéstől rettentően fájt a hátam. Amikor ez is elmúlt jött egy 2 napos fejfájás aztán egy egész napos migrén. Hát ennyi, most lekopogom, jól vagyok. :) De megéri szenvedni, ha a végén minden rendben lesz. :D
 


Sziasztok!

Ma regisztráltam az oldalra. Második terhességem ez. És most múltam 10 hetes terhes. Én Terhes vagyok, nem állapotos. Mert még eddig minden teher volt, mint ahogy olvasom, nektek is.
Első terhességem ezerszer könnyebb volt, mint ez. De lehet azért, mert most már nincs idő lefeküdni, pihenni, lustizni. Jó olvasni, hogy másnak sincs, és más sem példaértékű kismama mint én, hogy pihen, megkímélik stb.
 
 


Remélem mindenkivel minden rendben! Már régen írtatok, vagy zártak lettünk? :roll:
 


nalunk minden oke, csondesen varjuk a kovetkezo UH-t! aludni nem alszom jol a hasamtol, hason alvos voltam korabban, de most ezt mar nem nagyon tudom abszolvalni, ezert osszevissza benazok. :)

picibaba.hu vonalzó
gilia
Budapest XII. kerület
 
 


Sziasztok! Én nagyon elfoglalt vagyok mostanában :S Munka meg rohangálok a vizsgálatokra :) Mire hazaérek örülök hogy lefürdök és már dőlök is az ágyba :D Nagyon rossz gilia :átérzem amit érzel én eddig csak hason tudtam elaludni :) Mostmeg csak a jobb oldalamon és egész este úgy is alszok és már nemérzem reggelre a karomat :D Mindenkinek szép estét!
 


Sziasztok!
Én ma elég szorongósra vettem a délelőttöt. Férjem itthon van és hurcol mindenhova, de ráparáztam, hogy ha nem lesz akkor mi lesz. Ez a szorongás már tart napok óta, és ma kijött rajtam. Rögtön telefon barátnőmnek, hogy neki hogy volt és megnyugtatott, hogy majd ő jön velem ahova kell.

Úgyhogy most jobb. Megyek is eszek valamit, mert menni kell az 5 éves nagylányért oviba.
Remélem aktív lesz a fórum és tudunk beszélni.

Kép
 
 


Sziasztok

jól eltűntem, de időm semmi. Nem lettünk zártak :)
Hát nekem ami tuti, óriási a méhem, és nagyon nyom, jövő szombaton megyünk a Down-os 12-hetes uh-ra.

Folyton fáradt vagyok, émelygek, néha kicsit hányok...szóval kivagyok, mellette a sulis dolgoktól vagyok kész....

Mercy



"Grammban és centiben mérik, mégis az életben Ő a legnagyobb dolog"
mercedes79
Győr
 
 


Sziasztok

Mercedesz 79, én is járok suliba, igaz csak estin két hetente egy alkalom.
De már legalább a fáradtságom múlik és eltudom látni a családot, meg a kosz sem esz meg szerencsére.
ÉN 28-án megyek 12 hetes ultrahangra, még a belgyógyászat van hátra. Eddig minden megvan már. Ügyesen letudtam.

Szinte minden második hétre jut valami, ahova menni kell. Sulival együtt meg minden hétre.

Kép
 
 


Na csajok, én is tanulok, távoktatásban. Okos babócák lesznek, velünk tanulnak. :lol:

Otthon mik a kötelező vizsgálatok? Csak, hogy összehasonlíthassam az itteniekkel.
 


6-11 hét között: véradaó, vérkép, belgyógyászat, fogászat, tüdőszűrő eredmény korábbról
13. hét ultrahang
16. hét afp
18-20 hét hasi uh, nőgyógyászati vizsgálat
24-28 hét vérkép, ogtt (terheléses cukor)
28-30 hasi uh, nőgyógyászati vizsgálat
33-35 hét hasi uh, nőgyógyászati viozsgálat
35. hét magzatmozgás számolás otthon
36. hét véradó, vérkép, császármetszés előtti vizsgálatok
36 héttől uh, nst visszahívás szerint

Kép
 
 


köszi :wink:
 


Sziasztok :!:

Én is szeretnék hozzátok csatlakozni :D Dec.23-ra vagyok kiírva, de mivel programozott császár lesz, két héttel hamarabb lesz meg a baba. Lombikos vagyok, fagyibabával :D


[/url]
kockasfulunyul
Budapest XV. kerület
 
 


Sziasztok :!:

Én is szeretnék hozzátok csatlakozni :D Dec.23-ra vagyok kiírva, de mivel programozott császár lesz, két héttel hamarabb lesz meg a baba. Lombikos vagyok, fagyibabával :D


[/url]

Szia

Légy üdvözölve köreinkben. Gratulálunk a kis babához. Akkor majdnem karácsonyi leszel. Akkor mikor te császáros leszel én akkorra vagyok kiírva. De én is az leszek, előző császár miatt. Itt ahol a második baba fog születni, ez a bevált biztos módszer, hogy ha az első császár, akkor a második is. Nem is bánom, egyáltalán.

Kép
 
 


Sziasztok!

Egy friss anyuka barátnõm épp most ajánlotta, hogy nézzek be ide, mert õ is sokat tanult/nevetett itt a terhessége alatt. Így szeretnék én is csatlakozni hozzátok. Dec 6-ra várom a lurkót ez az elsõ terhességem. Nekem még mindig nem múltak el a tüneteim, pedig ez már a 13-ik hét:( A legnagyobb bajom, hogy alig bírok enni, ha bírok is olyat csak aminek nincs szaga:) Húst pedig végképp nem, pedig sosem voltam vega.
 
 


Köszi :D Hát így, hogy hamarabb lesz meg, mikulás baba lesz karácsony helyet :D

Kép
kockasfulunyul
Budapest XV. kerület
 
 


Sziasztok!

Egy friss anyuka barátnőm épp most ajánlotta, hogy nézzek be ide, mert ő is sokat tanult/nevetett itt a terhessége alatt. Így szeretnék én is csatlakozni hozzátok. Dec 6-ra várom a lurkót ez az első terhességem. Nekem még mindig nem múltak el a tüneteim, pedig ez már a 13-ik hét:( A legnagyobb bajom, hogy alig bírok enni, ha bírok is olyat csak aminek nincs szaga:) Húst pedig végképp nem, pedig sosem voltam vega.

Szia

Üdvözlünk köreinkben. ÉN dec 10-re vagyok kiírva. Császáros leszek előző császár miatt.
Nekem második gyerek ez. Az első sétagalopp volt az eleje ehhez képest. ÉN mostanában már nem hányingerkedem meg stb, hanem délután 16 óra felé rámjön egy iszonyatos fáradtság. Egy másfél óra alatt elmúlik és újra fitt vagyok.
Evés meg az nálam is változó. Mindenfélét, hol többet hol kevesebbet.

Kép
 
 


Szia Kireti!

Köszönöm! Gondolom akkor neked már meg van az orvosod. A helyzet az, hogy én jelenleg külföldön vagyok, de szülni majd otthon szeretnék, remélem minden rendben lesz majd és haza tudok menni:)
Kíváncsi lennék, hogy mi a véleményetek a magánklinikákról, esetleg tudtok-e jó orvos ajánlani, aki rugalmas akkor is ha mondjuk nem lát a 28-30-ik hétig:) Elsődlegesen Budapesten:)
 
 


Szia Kireti!

Köszönöm! Gondolom akkor neked már meg van az orvosod. A helyzet az, hogy én jelenleg külföldön vagyok, de szülni majd otthon szeretnék, remélem minden rendben lesz majd és haza tudok menni:)
Kíváncsi lennék, hogy mi a véleményetek a magánklinikákról, esetleg tudtok-e jó orvos ajánlani, aki rugalmas akkor is ha mondjuk nem lát a 28-30-ik hétig:) Elsődlegesen Budapesten:)

ÉN Ebben sajnos nem tudok segíteni, mert nem vagyok ismerős Budapesten és magánklinika terén sem.

Kép
 
 


Sziasztok!

Szeretnék én is csatlakozni hozzátok. Most várom az első babámat, december 22-re vagyok kiírva.
Szép napot mindenkinek!
xukorka
Budapest X. kerület
 
 


Szia

Üdvözlünk köreinkben téged is. Most gondolkodok, hogy milyen sokat lettünk, akik decemberi babát várnak.
Akkor már az elején te is túl vagy. :)

Kép
 
 


Igen, szerencsére az egész napos rosszullétek pár napja már csak este jelentkeznek. Az evéssel kapcsolatban: már két hónapja rengeteget eszek, de pár napja már az is visszaállt a régi mennyiségre.
Ma délután megyek 12. heti genetikai uh-ra, remélem minden rendben lesz.
xukorka
Budapest X. kerület
 
 


sziasztok!
Bocsánat,hogy zavarok..külföldre költözés miatt eladó,egy Bébé Confort creatis babahordozó.
bézs-szürke színben..sérülésmentes,és megkímélt állapotban van..
nagyon olcsón,mert csak a helyet foglalja..

2000 ft-ért elvihető.
személyes Budapesti átvétellel.
csucsu99
Budapest
 
 


Sziasztok!

Na ma engem az egésznapos fejfájás készít ki. Hiába a gyógyszer, nem segít, csak ideig óráig. igyak sokat? így is 15 percenként wc-re járok, hát gondolhatjátok sok ivás után mennyit.

Szóval szenvedés a mai nap.

Kép
 
 


Sziasztok,

na rég jártam erre....de azóta államvizsgáztam...és meg is kkaptam a diplomám...azóta megvolt a 12 hetes uh, a 16 hetes afp vérvétel, az első cukorteszt (nnekem kettő lesz a dokim nyugalma miatt)...elmúltak a hányások, a hasmenés az nem igazán...kivagyok a melegtől...röviden ennyi :)

Üdv az újaknak!!!

Magánklinika: Telki magánkórház - elvileg szupi a szülészete is, vagyis gyakorltlag is - bár nekem csak gerincműtétem volt ott, de ha nem ragaszkodnék a nőgyógyimhoz, ott szülnék. Pesten a sógórnőm szült 1 hnapja....de hol is....a János kórház mögött, de nem jut eszembe a neve....na az egy nagy kalap car szerintem....mini szoba, levegőtlen, stb. Telkibe egész család beköltözhet veled, nagy a szoba, kényelmes, az orvosok szuperek.

Mercy



"Grammban és centiben mérik, mégis az életben Ő a legnagyobb dolog"
mercedes79
Győr
 
 


Sziasztok :D

Nekem szerdán megvolt a nyakiredős UH és minden rendben. Kislány lesz :lol:

Valaki már tudja közületek, hogy milyen nemű babája lesz :?:

Kép
kockasfulunyul
Budapest XV. kerület
 
 


Én nem kérdezem meg a nemét. Kirit is kindertojásként vártuk :)

Mercy



"Grammban és centiben mérik, mégis az életben Ő a legnagyobb dolog"
mercedes79
Győr
 
 


Sziasztok, ma voltunk vizsgálaton, minden rendben van és már látható, hogy kisfiú. :D
 


Réka :!: Sok boldogságot a pici fiúhoz :D

Kép
kockasfulunyul
Budapest XV. kerület
 
 


Sziasztok!
Itt vagyok, elég idegesen. MAgas az aft-m. Duplája, mint a felső határ. A védőnő már a frászt hozta rám, a doki is kicsit, de mondta, hogy mielőtt mennék genetikára, menjek be hozzá is uh-ra és ránéz.
két lehetőség van:
- vagy azt mondja, hogy ő nem lát rendellenességet de azért menjek el genetikára
- vagy nagy a baj, amit ő is lát.

Mellesleg első gyerekkel is nagyobb volt az eredményem és nem beteg.

Kép
 
 


Sziasztok

Kiderült, hogy nem volt az első gyereknél magas az afp-m, csak akkor más volt az értékhatár. Nem tudom mi változott 5 év alatt, hogy levitték.

Akkor 76 volt, most meg 113. Nálunk nem mom-ban számolnak. :(
Az értékhatár 6 éve 125 volt, most meg 51.

De jó hír, hogy szeptembertől beszüntetik az afp-t. Minden aggodalmas kismama örömére.

Kép
 
 


Köszi Kockásfülünyúl! Neked is gratula a kiscsajszihoz! Amúgy mi is lombikosok vagyunk :) .

Kireti, sajnálom, de ne izgulj! Biztos minden rendben lesz! Mikor mész a dokihoz?
 


csütörtökön voltam a sajátomnál és mindent rendben talált,. 17 hetes kornak megfelelő méretek és megfelelő lepény jó helyen. Hétfőn megyek debrecenbe ultrahangra.
 
 


Sziasztok!
Sajnos rossz hírem van. A kicsi 17 hetes korában elhalt. Felszívódott a magzatvíz. A magas afp már arra utalhatott, hogy nincs minden rendben.
Holnap megszülöm.
 
 


kireti: jajj, sajnálom :(...részvétem...
mercedes79
Győr
 
 


Sziasztok!

Már itthon vagyok. Kedden megvolt az eset és viszonylag gyorsan, 8 óra alatt lezajlott az egész. Fájdalommentes volt fizikailag. Ám szinte végigsírtam a napot.
Férjem bent lehetett velem végig és legalább nem figyeltem az órát meg ilyeneket. Persze mikor a végén a drasztikus részek voltak, már kiment.
De minden rendben volt.
 
 


Kireti nagyon sajnálom :( Sajnos tudom mit érzel, az én kisfiam 1 naposan halt meg anno :(
kockasfulunyul
Budapest XV. kerület
 
 


Kireti, nagyon sajnálom :cry:
 


Köszönöm az együttérzést. Akkor neked még rosszabb lehetett, mert neked élt egy napig. Neked már temetned kellett a gyerekedet.
Engem nyugtat, hogy veseelégtelenség és gyomor-bélrendszeri zavara volt, mert a magzatvizet elnyelte, de nem termelte vissza.
Szóval így jobb. Az egészben mégha szörnyû is vagyok a procedúra volt a legrosszabb, amivel elkezdték és hát amivel befejezték az maga volt a pokol.
 
 


Na, igen jobb így korábban, de egy anyának akkor is a gyereke, akárhány hétre hal meg :cry: És 17 hetesen azért van már egyfajta kötödés. Tudom, hogy nem ez a fontos, de kislány vagy kisfiú volt a babád? Nekem egészséges volt, csak kicsi volt.
kockasfulunyul
Budapest XV. kerület
 
 


nem tudom milyen nemű volt. Nem is akartam tudni. Nem kérdeztem, nem is mondták.
 
 


Sziasztok! 

Egy 5 perces gondolatébresztő kérdőív kitöltésével nagyon sokat segítenétek egy várandóssággal kapcsolatos kutatásban.Az alábbi linken találjátok:

https://docs.google.com/forms/d/1CW9RGBgNKEpbM Z-lQUTQjCqwn9rsz8fQwQaBKeMGt68/viewform

Kérlek töltsétek ki minél többen!Köszönöm! :-)
(valamiért megtöria hivatkozást, így ha átmásoljátok webcímek mezőjébe akkor tudjátok megnyitni)
 
 


Sziaasztok! Még most regisztráltam, 28. hétben járok, első baba. December 16.-ra vagyunk kiírva. Jó egészséget kívánok mindenkinek.
csajszi79
Debrecen
 
 


Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok.A pici babámat,december.22.re várom.De azt majd ő eldönti,hogy meddig érzi jól magát a pocakban. 
kicsikincsem
Várpalota
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

cron