A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2013 májusi babavárók

Sziasztok,
Mmc, de négyesben nyaraltunk csak a férjemnek volt még elintézni valója, ezért reggel feljött és este vissza autózott volna hozzánk, mert eredetileg csak 4 napra készültünk, kb. 1 hete mondták le akik utánunk jöttek volna.
Mivel ismerősnél voltunk, nem kellett előre fizetni, így csak a letöltött napokat fizettük ki, de igazából azt se érdemelték meg, mert közben minden ismerősüket odahívták, megitták a sörünket, sőt szombaton egy család sátorozott a kertben, kész átjáróház volt.
Ráadásul több célzás is elhangzott arra vonatkozóan hogy milyen drága a víz, nem kell olyan sokszor fürdeni...
Szóval el kellett volna dönteniük hogy kiadják a nyaralót pénzért vagy vendégeket hívnak, mert mi fizettünk, és cserébe nyugalomra vágytunk!
Amikor a nyaraló kigyulladt, minket le se tojtak, csak rohangáltak mint a töketlenek, mi meg izzadtunk a két Kicsimmel a kertben...
És még meg is sértődtek hogy nem asszisztálunk a felújításhoz is :shock:

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

Magnoli,
akkor nem lesztek törzsvendégek, ha jól sejtem,
és örök harag vagy azért még tartjátok a -"kapcsolatot" ha érted mire gondolok?

Kép
Kép
mmc

Hehehe :lol:
Tartjuk persze, csak levontuk a megfelelő következtetéseket:
1, ez szimplán üzleti kapcsolat, nem barátság
2, csak üres nyaralót szabad bérelni
3, legközelebb csak megbízható helyre megyünk, inkább legyen drága, de az életünket nem kockáztatjatjuk! Rettegtem a gyerekekért :(

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok Lányok! :)

Köszi, az éjszakánk jól telt. Én háromszor keltem fel, Picur egyszer sem. :) De a mai nap sem lett könnyebb, bár ma már kétszer aludt 40 percet. Ma voltunk a 4 hónapos oltáson, lemérték Picurt, 7,7 kg, és 66 centi. Most persze megint nem alszik, ma valószínűleg az oltások miatt. Hullafáradt, talán már az is a baja.

Magnoli, te jó ég! Elhiszem, hogy rettegtél, de ekkora pechet! Remélem túl vagytok már rajta, Olit nem viselte meg nagyon? Azon túl, hogy nem tudott balcsizni. Szóvá tenni a fürdést, hát nálam ez lett volna az utolsó csepp. A méregdrága vizükből. ;)

Monis, Gergő nagyon ügyes! Picur még mindig csak próbálkozik a fordulással és mindenáron a hátáról akar a hasára fordulni, de még nem megy neki, csak segítséggel.

Savariaa, 180 ml, az igen! Ügyes vagy!

Fogamzásgátló, én nem szedek, nekem többet ártott még régen, mint használt, állandóan felborította a ciklusomat, a melleim állandóan feszültek, fájtak, hát nekem ilyen áron nem kell. Amúgy mi meg gyúrunk a kistesóra, szuper lenne, ha kis korkülönbség lenne köztük. Ha nem jön, akkor sem fogunk kétségbe esni. Persze, most, hogy még szoptatok, kicsi az esély, de nem 0%, úgyhogy akármi is történhet. :)

Kedvenc kérdéseim/témáim:
- jajj, amikor én szültem... (beszélgető partnernek MINDIG nehezebb, problémásabb volt a szülése, MINDIG nagyobb, nehezebb, szebb, jobb, okosabb gyereke született, stb.)
- én már 2-3-4 hetesen adtam neki mindent, sosem kapott tápszert!
- az én gyerekemnek már 4-5-6 hetesen kint voltak a fogai! (Picurnak 2,5 hónaposan bújtak ki)
- az én gyerekem már születése óta átalussza az éjszakát! (Picur 1 hónapos kora óta)
Szóval MINDIG überelni kell. Nincs mese!
Kérdések:
- tudsz szoptatni?
- eleget eszik a gyerek?
- tudtok aludni?
- ugye milyen stresszes a gyereknevelés?
És persze a "jótanácsok"... Na azokkal tele a padlás! :D

Megyek, megpróbálom alvásra bírni a Csöppemet, hátha sikerül. Fél kilenc óta próbálkozik az elalvással. Kunkáj mindenkinek!

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
picuralmos

Sziasztok!
Csak egy gyors bejelentkezés, mert mindjárt leragad a szemem.
Túl vagyunk az első kettesben töltött napon. Nem volt rossz, csak nem nagyon tudtam semmit csinálni. Fanni végigaludta az éjszakát, 22-5-ig aludt. Végül 6kor keltünk, kaja után aludt egy órát, majd újabb kaja és játék után még fél órát. Addig próbáltam csinálni valamit. A cuccok halomban állnak, jó lenne elpakolni mindent. Kövi kaja után kicsit sétáltunk, 3kor már nagyon fáradt volt, de nem aludt. Rátettem a mellkasomra, ahol szunyált egy órát. Utána viszont ébren volt 22ig.
Hát nem tudom mikorra lesz rend... :)
Mi sárgabarackot szoktunk fagyasztani. Őszit kompótnak rakjuk el.
magnoli, nem semmi nyaralás... szörnyű! :( remélem sikerül Olit kárpótolni. :)
savariaa sajnálom az állandó ciciproblémát. mondjuk 180 ml nem rossz! már ezért megérte kitartani!
nekem már fejni sincs időm. reggel még kifejem, mert akkor elalszik kaja után, de egész nap nincs rá időm, így este, miután elaludt, akkor fejem ki mindkettőt. Ma összesen 180 jött össze. Viszont ez is több, mint a semmi, úgyhogy ennek is örülök. Persze emelett Fanni nem eszik sokat, ma nem volt összesen 400 ml.
Ebben a melegben egyáltalán nem kívánja a kaját, csak reggel. :(
Én kamillateát adok neki. Most 2 decit simán megiszik ebben a melegben. Ő elfogadja, mert már 1 hetes kora óta kapja. Először a cukra miatt kellett, most viszont a szomjoltás a cél.
A vizet kilöködi a nyelvével.
Nem tudom minek köszönhető, de megoldódott a kakiprobléma.
ricinus communisból csináltam egy 3 napos kúrát, ami egyidőbe esik ezzel. Tegnap is, meg ma is 4x is volt, bár azt nem érzem, hogy a tejcsi több lenne. :(
Na megyek szunyálni, mert mindjárt kelhetek.
üdv mindenkinek!

Bogi

Kép
ether
Cegléd

Jó reggelt mindenkinek!
Ma van a férjem szülinapja!! Nem kért semmi ajándékot, mert neki Gergő a legnagyobb ajándék...
azért megleptem egy kis ajándékkal..
Holnap megyünk a balatonra! A nagy meleget nem sikerült elkerülni mert megint meleget mondanak a hétvégére, de ha addig várunk mig "hűvösebb" lesz addigra elfogy a szabija...

Mindenkinek szép napot!

Lilypie First Birthday tickers
monis
Budapest XIII. kerület

Magnoli,
nem semmi a nyaralós sztori! Szegénykék!

Picur,
szép méretei vannak a kis úrfinak :)

Idegesítő kérdéseknél én mindig arra szoktam gondolni, hogy szegények nem tudnak mit kérdezni, ha meg nem kérdeznek semmit, akkor meg azon morgunk, hogy nem is érdekli a baba?! :)

ether, nekem is ez volt az első gyereknél, aztán vettem egy pihiszéket és ha csinálni akartam valamit, akkor odavittem magammal és betettem a pihiszékbe addig, hogy lásson. Pl. gyors zuhany vagy kajálás... persze csak rövid időkre... monis, aranyos a férjed, hogy neki Gergő az ajándék :) Jó nyaralást! Azért vízparton kell is a meleg!

Egyelőre ezt elküldöm aztán visszanézek az előző oldalra, ha a kiscsajszi nem ébred addig.

Kép

Kép
sz.veronika

Adri mosoly

Kép

Kép
sz.veronika

bogi
sajnálom h kilép apa az életetekből, nem tudja miről marad le egy kisgyermek milyen örömmel jár :)
remélem h hamar berendezkedsz az új helyen és minden rendben lesz veletek.

magnoli
nem semmi egy nyaralás volt nektek.... sajnálom h így jártatok. 
kárpótold azt a kis drágát a nyaralás helyett vmivel ha tudod.

mi 10 hetesek lettünk, rakok képet ha tudok.
tegnap jó sokat aludt így sütöttem sütit is, volt rá időm hosszú idő után.

Benedek (JPG)

Benedek (JPG)

Kép

Kép

Kép
lukacsne
Fót

Sziasztok, újra itt a meleg, de azért ez elviselhető, játszóztunk is több mint 2 órát. Éjszakára lehül, és így tök jó. picur, nekünk is volt pár ilyen napunk, amikor babó kb. 1 órát aludt egész nap. Szegényt nagyon sajnáltam, aztán a végén a kezemben aludt el estére, de akkor meg kelteni kellett fürdetni, párom cumival a szájában tette be a kádba  magnoli, sajnálom, hogy ilyen véget ért a nyaralás! Többet nem mennék ezekhez én se! A lényeg, hogy nem lett bajotok! savariaa, én is így tudom, ha anyatejes, nem kell más folyadék, mert az anyatej 87%-a (asszem) víz. Szerintem elég. De nálunk Barnusnak nem is kell a víz. Fogak és szopi, még ne törd ezen a fejed :) Majd akkor, ha odaértünk, lehet hogy Bátor nem is fog harapni. És tényleg le a kalappal előtted, a kitartásod előtt! Á, felkelt babóóóóóóóóóóóóóóó, na majd jövök még...
nusildi

Ma meglátogattuk a csapatot az edzőtáborban, és újra edzettem (nem csak itthon, egyedül)!!! Istenem, de jó volt! :) Picur egy angyal volt egész nap, aludt a babakocsijában 2x1 órát (még mindig nem az igazi, de már alakul!), a csapat körbeugrálta, ő meg csak vigyorgott, incselkedett, mosolygott, szóval elvarázsolt mindenkit. Belelógattuk a kis tappancsait a Balcsiba, nagy szemekkel lesett, hogy mi ez a sok víz. Nagyon cuki volt. Pénteken még lemegyünk egy napra, remélem az is ilyen jó lesz, mint a mai.

Bogi, ügyesen megoldod a napotokat, a pakolás meg ráér, majd szépen lassan minden a helyére kerül. Apa azért akarja majd látni a babócát? Vagy teljesen megszűnik a kapcsolat?

Ildi, ne is mondd, amikor elalszik rajtam, legszívesebben meg sem mozdulnék. Imádom nézni, ahogy tátott szájjal ellazulva elterül a hasamon. :)

Fogak... Kibújt a bal felső egyeske! Ma vettem észre. Még ujjal nem érezni, de látszik a széle. Úgy néz ki, hogy egyenes lesz, és a jó helyén kandikál. Bár az ínyén fentebb még mindig érzem és látszik is a fehér pötty. Remélem mindegyik a helyére kerül. :)

A másik meglepetés mára: HÁROMSZOR volt kaka! Egy nap alatt, na ilyet még eddig nem produkált a gyermekem, úgy látszik a balatoni levegő jó hatással volt a pocakjára. Nem is sírt, nem is tekergett ma egyáltalán. Meg vagyok lepődve. :)

picuralmos

Mangoli - micsoda kaland! Lesz mit mesélni nyugdíjas korodban!
Sikerült kárpótolni a szülinapost?

Picur, gratulálok Álmos méreteihez. Szépen növöget!
Idegesítő kérdések mindig vannak. Nálam a minap voltak látogatóban a kollegáim és azt kérdezték hogy mikor megyek vissza dolgozni...
de hát most szűltem.2 hónapos a babám...

Veronika, nagyon szép Adri! gyönyörűa mosolya.
Hogy teszed fel a képet hogy ilyen kis ablakban látszódk??

Lukacsné, Benedek nagyon aranyos fiúcska! gratulálok

Ma voltunk a védőnőnél: Gergő 5840 gr. 2 hét altt 400 gr-ot hizott.. az jó nem?Viz -  Kérdeztem tőle és azt mondta adhatunk neki 1-2 kanál vizet.. de nekem az olyan kevésnek tűnik.. hogy azt meg minek.. akkor inkább marad a tejecske.. az eleje ugyis hig, az oltja a szomját..

Ti adtok cumit a babának? Nekünk a védőnő azt mondta ne adjunk.. nem is adunk, de megtalálta a hüvelykujját és az cumizza ha fáradt, altalás közben, az ágyában mig elalszik..
melyik a jobb a cumi, vagy az ujja??

Picur gratula az első foghoz! és a sok kaksihoz!
Mindenkinek jó pihenést! nyaralás után jelentkezek!

Lilypie First Birthday tickers
monis
Budapest XIII. kerület

Sziasztok,
A hivatásom során hozzászoktam az életveszélyes helyzetekhez ezért a tűznél sem estem pánikba, de a gyerekeimért aggódtam, és ezt a félelmet nem kívánom senkinek...
Most lejárunk a Velemcei tóra, mert szeretjük a nyugalmat, a pesti strandok nekünk nagyon zsúfoltak, és csillagászati árúak a belépők...
Képzeljétek, az éppen hároméves Olimnak is 1900 Ft körül van egy belépő, ez már nagyon durva.
Velencén lényegesen kedvezőbbek az árak, a különbséget inkább sülthalra költjük :lol:

Itatás: nagy melegben az anyatejes babáknak is ajánlott forralt vizet adni.
Nálunk egyik Fiam sem szerette, a Hipp babateát viszont igen, ez ellen a védőnő és a gyerekorvos tiltakozik, mert cukrozott.
Engem ez nem igazán zavar...
Pár szem granulátumot beleszórok a forralt- lehűtött vízbe és már kész is, Kamilla és Édeskömény van benne 8)
Mónis azt hiszem Te kérdezted: igen, a késői fürdetés elég fárasztó, de utána ha még sikerül megetetni Lénót, akkor reggel 5-ig, sőt újabban 6-ig alszik, úgyhogy megéri :lol:
Ebben a melegben amúgy is naponta többször lefürdetem és nagyon elvezi :lol:

Kép
Kép
magnoli

Micsoda meleg lett megint! Nagyjából ki sem megyünk a házból, csak este fél órára. Szegény kutyám is nehezen viseli már, de ilyen dög hőségben sétálni sem tudunk. Az úton nincs árnyék, az erdőben nem tudok babakocsizni. Már nagyon várjuk, hogy egy kicsit hűvösebb legyen.

Monis, köszi, ez már a harmadik foga lesz Picurnak, mi nem aprózzuk a dolgokat, ha már jön, jöjjön egyszerre több is! :D Gratula a méretekhez, szépen növöget Gergő is! :) Apának boldog szülinapot! Nálunk is hüvelykujj van, cumit egyszerűen kiköpi Picur. Pedig van neki három is, persze mind különböző márka, hátha valamelyik bejön, de nem. Ő is rátalált az ujjára, azóta azt rágja. :) A védőnők hisztiznek a cumi miatt, szerintem egy kicsit túllihegik ezt a dolgot (is).

Magnoli, a vonalzódon még mindig három éves Oli, valahogy megállt nálad az idő. :) Lénónak is adod a Hipp-teát? Van azóta rendszeresen kaka nála? Velencei tó, jajj, de szeretjük mi is! Nekünk nagyon közel van, bár még Picurral nem voltunk, de tervezzük. Ti merre szoktatok menni?

Veronika, Adrinak is huncut a mosolya, nagyon édi a képen! :)

picuralmos

Picúr, tényleg megállt nálunk az idő :lol:
Na majd ha gépközelben leszek, csinálok Olinak újat, köszi hogy szóltál.
Tigi mit szólna egy kis slagozáshoz a kertben?
Igen, már Lénóka is Hipp-teázik és azóta picit többet tojik, lehet hogy attól...
Mostanában "fürdetős" kakik vannak, nyakig sikerül összekenni magát és egyszerűbb lemosni mint törlőkendőzni :?
Gratula az újabb fogacskátokhoz és Picúr csábító mosolyához, nagyon édes a fotón!
Adrika is tüneményes!
Mi Agárdra járunk, és Ti?

Kép
Kép
magnoli

Mi is Agárdra szoktunk menni! :) Egyszer próbáljátok ki a velencei fürdőt (Hotel Resort & Spa) van napi belépő, ezerféle szauna, élménymedence, gyerekmedence, kinti-benti medence, szóval sokminden. Keress rá a neten esetleg.

Érdekes, Tigi nem szereti a slagot, de mondjuk februárban simán úszott a csurgói víztározó kb. 2 fokos vízében. A természetes tavak, patakok minden mennyiségben jöhetnek neki. A vezetékes víz nem tetszik valamiért. Fene a válogatós jó dolgát! :) Van neki egy kinti pancsolója (műanyag gyerekhomokozó), abba szokott belemenni, de hát az nem az igazi neki. Este szoktam vele labdázni, na azt is imádja. A karomban a Picurral szoktam rugdosni neki a labdáját, hozza vissza folyamatosan, Picurnak nagyon tetszik. :)

Lekopogom, de mintha javulna a pukifronton is a helyzet nálunk. Már szinte egyáltalán nem tekereg, egyre ügyesebben pukizik. Annyira örülök ennek! Infacol-t még kap, Colief-et már nem. Remélem, hogy 1-2 héten belül elkezdhetem ritkítani az Infacol-t is. Olyan jó lenne már ezt is abbahagyni! :)

Ma Picur aludt 1x1 órát, és 1x2,5 órát! Idilli a mai nap is. Mosolyog, nézelődik, dumál, nyújtogatja a kis kezeit, már megfogja a saját fejét, tapogatja a füleit, már dörzsölgeti a szemeit, ha álmos. Annyira cuki, hogy meg tudnám zabálni! :) Jajjj, és ha beleszuszogok a nyakába, hangosan kacag! Ááááá, ez szerelem! :)

picuralmos

Sziasztok!

Ezt megosztom veletek, kíváncsi vagyok a véleményekre  Ma voltunk a 3 hós oltáson, hát Barnus meg se nyekkent, ilyet még nem láttam, édes volt, engem nézett végig egyem meg. 
Doki kérdi, hogy este még eszik-e, mondom igen, ált. 2-4 között egyszer egy rövidet. Erre azt mondja, hogy az nem jó, már jobb lenne ha nem enne este, igyon vizet, adjak neki vizet. Mondom, igen, de a vizet nem issza. Azt mondja, 1 dl vízhez tegyek egy kiskanál cukrot, sőt citromot is akár, csináljak limonádét, azt adjam  Utána a védőnőt megkérdeztem, azt mondta, nehogy adjak cukrot, köszi  Amúgy se adtam volna... 
Doki kérdi, hogy van a tejem, mondom jól, már 5600 gramm a baba, 600 grammot hízott 1 hónap alatt. Azt mondja, jó, ha kevesebb lenne ne tápszert adjak, hanem barackot  Hát csak néztem... na folyt köv. baba éhes...
De amúgy mit szóltok? Doki elmút 60 éves 

Kép

Kép
nusildi

Ildi,
szerintem ugy csinald ahogy nektek jo...

Kép

Kép
sz.veronika

A másik... azt mondta, hogy babának szájpenésze van, nem elöl a nyelvén, inkább hátul. Lehet, hogy tényleg az, kaptam azt az ecsetelőt, de azt mondta, hogy csak a cumikra tegyek belőle. Én úgy olvastam mindig, hogy gézlapra kell rátenni és lehúzni vele a baba nyelvéről a trutyit, valakinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban? Mert Lottinak sosem volt szájpenésze  Aztán mondta, hogy a ciciket szopi előtt bórsavval tisztítsam le... megvettem, de mi ez, egyáltalán tényleg kenjem ezt rá? Tök nem vagyok képben 

Fogunk is jön... azért tömi tényleg az öklét a szájába...

magnoli, hipp tea, anno adtam én is Lottinak, de akkor már elmúlt 1 éves. Most még nem adnék semmit, ami cukros. 

monis, szerintem a cumi jobb, mint az ujja, mert azt el lehet venni+lehet sterilizálni, a kezével meg mindent durván megfog. De nekünk anno tényleg bevált a cumi, így tudta párom is altatni Lottit, most pedig Barnust is nagyon jól megnyugtatja, de mi mindig csak alváshoz használtuk, nyugtatáshoz nem, ahhoz ott volt a karunk :)

lukacsne, Benedek nagyon édes!

pihiszék tényleg nagyon jó, mi Lottival úgy ebédelünk, hogy a konyhába kihozzuk a székbe Barnust, ő nézelődik, mi eszünk :)

Veronika, Adri nagyon cuki, jó húsos :)

Na mennem kell fürdeni, már most elegem van a melegből, újra :(

Kép

Kép
nusildi

Ildi, a doki nem mondta, hogy egy alig három hónapos babánál miért baj, hogy este eszik? És, hogy az anyatej helyett miért kapjon limonádét??? Szerintem hallgass az ösztöneidre, és csináld úgy, ahogy eddig.

picuralmos

Ildi, a doki az elvei szerint legalább 200 éves :D :D Azt nem mondta, hogy mákot főzz neki és azt add oda, hadd aludjon? :D :D Tipp: Vigyázz Barnus kukacára, nehogy az engedélyed nélkül feltépje!!! Sok olyan sztorit hallottam, ahol az idősebb dokik se szó se beszéld feltépik. Mondjuk van aki egyetért ezzel, de akkor legalább megkérdezhetnék.

Mi jól vagyunk, csak bele-bele olvasgatok, nagyon kész vagyok. Marci megint kel éjszaka, óránként szopizik, sokat alszik és nem kakil. Holnap hívom a dokit, ma volt a 10. nap, hőmérőzés megvolt, de semmi. Viszont nem nagy a hasa, és nem szenved tőle. Nem akarok tápszert adni neki, az immunrendszere miatt, de ez a szoptatás egy akkora szenvedés nekem, és még az eredményét se látom. Kicsit elkesededtem :(.

Magnoli, örülök, hogy jól vagytok, azért a betörés, meg ez is... Min. 5 évre betáraztátok a rossz dolgokat.
amidaalah

Jujjj, szegény Marci! Nem tekereg? Esetleg kamillatea pici cukorral? Kitartást Amidaalah, lehet a doki ad majd valami szirupot, mint Szandi Hannájának.

picuralmos

Nem tartanék be semmit azokból, amiket a doki mondott, csak kíváncsi voltam, ti mit gondoltok erről  És úgy vezette be nekem, hogy van egy jó hírem, mert már lehet adni neki gyümölcsöket. Könyörgöm, nincs még 3 hónapos  
Na szót sem érdemel, az viszont már igen, hogy ma baba 5-ig aludt, juhé, én pedig 6 órát egy húzásra, el se hiszem.

Ja, hasfájásra a gripe water-t ajánlotta a doki picur! Viszont a patikában nem kaptam, állítólag hiánycikk 

amidaalah  hálistennek a kukira anno azt mondta, hogy 1 éves korig ne nyúljunk hozzá 
mák 
sajnálom, hogy nincs kaki és hogy nehéz a szopi és nem öröm!

Tegnap még nagybevásároltunk, csomó-csomó vizet, megint jön a kánikula :(

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok,

Amidaalah, ebben a melegben több folyadékot igényelnek a babák.
Mivel itatod Marcit?
A 10 nap tényleg nagyon sok(k) és mit mondott rá a gyerekorvos??
Nekünk a Hipp gyermektea enyhén gyorsította az emésztést...
"Eseményekből" tényleg elég volt egy időre nekünk, úgy látszik a "sors" benyújtja a számlát Lénó-csodáért, hát remélem több tartozásunk már nincsen :roll:

Picúr hajrá kistesó-projekt, aztán jelezz ám ha pozitív a teszt!
4-6 órás szopi-szünetnél már lehet peteérés :wink:

Képzeljétek Lénó is forog már, kb. 2 hete szívesen átbillent a hasáról a hátára ha a kezeivel nem támasztottuk ki oldalt, de szerda óta már "tudatosan" csinálja!
Szerdán az első forgás után direkt kitámasztottam, erre újra behúzta a bal könyökét és elfordult, majd ezen jól meglepődött, annyira édes volt!!!
Meg is ismételtettem vele jópárszor, szerencsére az Apja is látta, együtt drukkoltunk Neki :lol:
És már Olira is teli szájjal vigyorog és figyeli hogy mit csinál ha körülötte van.
A játékhídján ütögeti a játékokat hogy csörögjenek, nagyon ügyes!
Mi Avent cumit használunk, de a kezét újabban Lénó is szívesen tömködi a szájába :D
Ma3 hónapos, kiváncsi leszek a súlyára, már bőven átléptük a 7 (!) kilót...
Te jó ég, milyen gyorsan elrepült ez a 3 hónap, szinte még csak most született :lol:

Kép
Kép
magnoli

Ildi, talán érdemes lenne gyerekorvost váltanotok, nem gondolkodtál még rajta?

Kép
Kép
magnoli

@magnoli:

Tudod, Lottinál voltak pontok, amikor szerettem volna... elég sok ilyen... de csak az elején, utána már szinte nem is láttuk,mert nagyon ritkán volt beteg (mai napig sem). Most vagyunk újra gyakran ott, a baba oltásai miatt. Nem ismerem itt a többi gyerekorvost, viszont ha eladjuk a lakást, elköltözünk, akkor úgy is más lesz a doki. Még szerencse, hogy én képben vagyok szopi ügyben+hozzátápi és egyebek, de tapasztalatlan kismamák, anyukák simán beveszik ezt a rizsát. A védnő azért megerősített, hogy baromság, amit a doki mond, persze nem így, csak finoman, mégis együtt is dolgoznak, de mégis... csak furi azért, hogy egyik ezt mondja, másik azt, nem értem, nincs valami egységes oktatás, bármi, amit a gyerekorvosok megkapnak? Képzés? Haladni kell a korral, még ha az illető hölgy el is múlt 60 éves 

Grat Lénó forgásához, ügyi!
Barnus lusta nagyon :) Hasal,de nem emeli magát egyáltalán 

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok!

Kicsit eltűntem, ez a hét csak úgy elrobogott, ma vettem észre, hogy már péntek van. Holnap jön anyósom a sógornőm a vőlegényével, anyósom egész jövő héten marad, sógornőmék pedig vasárnap mennek haza. Kicsit izgulok, milyen lesz. Anyósomat nagyon szeretem, bprzasztóan segtőkész, mindenben lehet rá számíatni, jó lesz, ha itt lesz.
Csak a folyamatos kérdés... mit főzzek? Legyen gyors, finom és kiadó és ne kelljen utána napokig mosogatni. 
Bátornak újra adom a coliefet és a pro kidet is, tegnap már nem volt sírás este, aminek nagyon örülök. Kezd beállni egy napi ritmus, a késő délután kicsit nehezebb, akkor elég nyűgös, de fürdés előtt 1 órát szokott még aludni. 
Nekem a tejem szuperül beindult, reggelente fejek legalább 150 ml-t, mert bár Bátor felébred enni 3 -4 óránként, de 5 percet szopizik és már alszik is, így reggelre olyan kemények a melleim, mint a kő. 

Magnoli micsoda borzalmak történtek veletek... ennyi rossz után már csak jó dolgok történhetnek!!!

Picur de édes lehet, ahogy kacag!! Szoktatok videót csinálni róla? 

Nusilid nem semmi a dokitok...barack ilyen pici korban? Hát fura az egyszer biztos. Én attól őrülök meg,hogy nincs egy egységes rendszer, mindenki mást mond. AZ egyik hogy igény szerint szoptassak, a másik hogy legalább 3 órát bírjon ki a gyerek, mert ha gyakrabban eszik akkor nincs ideje megemészteni az előző étkezésből a tejet, aztán adjak cumit, ne adjak, adjak vizet, ne adjak...áááááá, és akkor kinek a szavában bízzunk meg? Kezdek rájönni, hogy persze meghallgatja ezeket az ember, de úgyis az lesz amit én gelyesnek érzek. Aztan astala vista!!! 

Amidaalah megértem, hogy el vagy keseredve, a szoptatás baromi nehéz dolog. De hidd el, menni fog, csak ne add fel! Ügyes vagy nagyon!!! Remélem a kakitéma gyorsan megoldódik!

Lukacsné de édes Benedek!!!!!

Monis szépen gyarapszik Gergő, nem semmi! Jó nyaralást nektek!!!

Bogi hogy telnek a napjaitok?

Veronika jól vagytok? Adri nagyon édes,milyen sok haja van!

Mindenkinek szép hétvégét és kitartást a meleghez,én már nagyon várom az őszt, utálom ezt a dög meleget!!!! 

Kép
savariaa
Érd

Ildi,
én most ezerrel tornáztatom Adrit, nehogy úgy járjunk mint Pálminál, hogy aztán 4 hónaposan beutaltak gyógytornára, mert még nem csinált semmit...

Már a doktornőnk így is el akart küldeni dévényre a 3 hós státuszon, hogy laza a válla... mondtam, hogy inkább itthon tornáztatom, ahogy anno Pálminál tanultuk... meg sokat teszem hasra... így kaptam haladékot...

Mostmár jó pár percig tartja a fejét hason és nézeget... forgás nálunk még nincs - ügyes Lénó! - csak 2-3-szor volt mikor a lejtő és a gravitáció rásegített :D Szóval izgulok, augusztus 27-én megyünk vissza az ortopédiára (anno ott utalták be ekkor Pálmit a gyógytornára), szóval arra gyúrunk, hogy ott, addigra összekapja magát! :D

Most már minden éjjel velem alszik Adrika, mert apa új munkahelyre jár hétfő óta és korán kell kelnie, nincs laca-faca... :) Gondoltam ez megoldja Pálmi délutáni alvását, hogy most így reggel 7-kor kell kelnie - 1 órával korábban - mivel apa viszi reggel oviba, és majd alszik az oviban végre délután... hát még így sem :D

Adritól továbbra sem lehet éjjel aludni, viszont már nagyon szűkös neki a mózes, így levágattam a járókát 60X100-asra hogy beférjen a fürdőszobába és továbbra is ott alszik :) Így viszont jókat alszunk, nem zavarjuk egymást :) Este 10-11 között alszik el és reggel 6-7 körül eszik egyet, még alszik 8-9-ig, akkor kelünk, fent van egy órát, majd újból alszik 1-2 órát :) Szóval jól nyomja a kiscsaj :) Délután-este van fent többet... jó is így mert akkor van ébren sokat, mikor Pálmi itthon nyüzsög :)

Magnoli,
nálunk is ez van, hogy Adri folyamatosan azt nézi Pálmi mit csinál :) Amikor Pálmi hazaér az oviból megszűnik mindenki más és Pálmi az Isten(nő) :D
Pálmi meg annyira cukin beszél hozzá, ahogy tőlem hallja, tündéri hanglejtéssel :) Ha Adri nyüszög kicsit, Pálmi ránéz, szól hozzá 2 szót és Adri abbahagyja a nyüszögést :lol:

Pálmival továbbra is tartom, hogy ovi után minden nap vagyunk kettesben legalább egy órát amikor csak rá figyelek... tegnap strandoltunk a Dagályban, isteni volt! :D

Jaj, mennem kell...

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika de édes Pálmi! Igazi kislány, aki utánozza az édesanyját! Szívmelengető lehet hallgatni, ahogy beszél Adrihoz! Szuper, hogy minden nap 1 órát csak Pálmival foglalkozol, szüksége van arra, hogy csak rá figyelj! Jó lehetett strandolni, főleg ebben a melegben!

Én már a jövő nyárra gyúrok, leköltözünk egész nyárra a Balcsira, az tuti. 

Kép
savariaa
Érd

Ildi, én már Lottinál váltottam volna, mert ok hogy most rendben vagytok, de mi lenne ha bármi probléma adódik?...
Nem baj hogy a doki 60 éves (az sok?...), a korral több tapasztalat jár...
Igen, kb. 20 éve még 2-3 hónapos korban kezdték a hozzátáplálást gyümölcslevekkel, most AT-es babáknak fél évesen, tápisoknak kicsit előbb.
A táplálás és gondozás témakörben amúgy inkább a védőnő illetékes, oltások és betegség esetén meg inkább a gyerekorvos.
Tedd sokat hasra a kis jókedvű Barnust és mutass Neki érdekes dolgokat hogy legyen mire figyelnie :lol:

Veronika, tehát Adrid beköltözött a fürdőbe, hahaha :lol:
Cuki lehet Pálmi ahogy Adrinak gügyög...
Férjednek reméljük hogy bejön az új meló...
Ügyes vagy hogy mindig figyelsz külön Pálmira is!
Mik tetszettek Neki a Dagályban?

Savaria, látod milyen ügyesen belejöttél a dolgokba, lassan elmehetsz szopis tanácsadónak, hahaha :lol:
Jársz már "emberek közé"? :wink:

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

Gyorsan benéztem hozzátok, készülődök az estére, ma van a házasági évfordulónk és vacsorázni megyünk hármasban Botival, Liza anyuéknál a telken.

Kedden voltunk Botival szemésznél, aki szerint még mindig váladékozik a szeme, kaptunk újabb szemcseppet és megmutatta, hogy kell masszírozni... Kiderült, hogy amit eddig csináltam masszírozás címen azt ő simogatásnak tekinti és megmutatta az én szememen, mekkora erővel kellene. Ha most sem javul, akkor át kell mosni a könnycsatornáját.

Mindenki Agárdra jár strandolni? tarthatnánk ott egy babatalálkozót

Nusildi, ha nincs meg a gyerekorvosodban a bizalom, az szerintem nem jó, reméljük Barnabás sem lesz beteges, mint a nővére, Én úgy tudom, hogy közös rendelőben nem nagyon szokták egymás betegeit átvenni etikai okoból, de ehhez nem értek.

Most mennem kell a többieknek sajna nem tudtam írni semmit, majd máskor

Kép
Kép
mmc

Mmc, szegény Boti, hajrá csatorna-torna 8)
Szép évfordulót Nektek! :wink:

Kép
Kép
magnoli

Ma megint lementünk a csapathoz, és ismét egy remek napot töltöttünk el. Picur aludt, miután "megcsinálta" Apukával a bemelegítést (vigyorgott az egész csapatnak, és persze mi is rá).

Mmc, könnycsatorna-torna, hogy mik vannak! Reméljük, hogy Boti szeme hamar rendbejön. Valaki már említette ezt a tornát, talán Magnoli? Amúgy ezt meddig kell csinálni? Nem fáj Botinak? Kellemes vacsorás szép estét nektek! :)

Savariaa, beindult a tejüzem, nagyon ügyi vagy! :) Amit lefejsz, azt odaadod Bátornak, vagy lefagyasztod? Picurról egy rakás videó készült már, a kacagását még nehéz elkapni, mert ha meglátja a telefont a kezemben, akkor arra kíváncsi, és kizökken a játékból. Persze annak is "produkálja" magát, de másképp.

Veronika, azért ígérd meg, hogyha Adri kinövi a járókát, a rendes ágyát már nem rakod a fürdőbe! :D Azért irigyellek, jó kis alvókája van a leánykának! Édes lehet Pálmi, ahogy foglalkozik Adrival.

Magnoli, ha lesz teszt, nektek szólok elsőnek! ;) Lénó milyen ügyes! Picur még mindig csak próbálkozik, persze nem erőltetem a fordulást. Ha hasra teszem, csodásan emeli a fejét, már a kezén támaszkodik, nem is csak az alkarján, de még nem fordul.

Képzeljétek, elkezdett olyan babásan pancsolni a kádban. Csapkodja a vizet, van egy kis vizilovas hőmérője, azt teszem be neki a vízbe, és ha hasra fordítom, nyúlkál utána, próbál "úszni". Hihetetlen látni, hogy szinte napról-napra fejlődik, minden nap meglep valami új dologgal. :)

Babás találkozó jó ötlet! :)

Szép estét mindenkinek!

picuralmos

Sziasztok!

Nemsokára ideérnek anyósomék, most várjuk őket, Bátorral vagyok kint a kertben, ő éppen alszik. Milyen jó neki!  Reggel 5 után már nem akart visszaaludni... energiabomba. 

Magnoli komolyan mondom gondoltam rá, hogy elmegyek szoptatási tanácsadónak!!   Szerintem aki saját magán tapasztal meg dolgokat, az könnyeben is tudja átadni a tudását, mint aki csak beszél róla. Bátor éjjel jól evett, így fejnem sem kellett reggel, szinte hányzott.  A héten voltunk a nővéremnél pár órát, Bátor elég nyűgös volt, mert nővérem kisfia elég hangos és nem tudott tőle aludni. Na de majd csak hozzászokik a zajokhoz. Nem tudom, a múltkor láttad-e hogy írtam neked, hogy elmegy a doki külföldre, és szeretném megkérdezni, hogy te kihez jársz? Mert a kórházhoz ragaszkodnék...vagy tudsz-e ajánlani valakit ott?

Mmc boldog házassági évfordulót nektek! Jó ünneplést! Nem is hallottam még szemmasszázsról, az nem kellemetlen nagyon? 

Picur de jó napotok volt megint!! Én is alig várom már, hogy élvezze a fürdést, most már nálunk az siker, ha nem sírközben, ami egyre gyakoribb. 

A találkozó szerintem is jó ötlet, Agárd nekünk sincs messze. 

Szép napot mindenkinek, hasfájás menteset!!

Kép
savariaa
Érd

Agard nekem 2 ora oda meg 2 ora vissza... (1 ora a Deli palyaudvarig + 1 ora vonatozas)... valahol kozelebb esetleg? Margit sziget? :)

Kép

Kép
sz.veronika

savariaa, akkor lesz egy pici pihenésed is így, nem? Jó is a tehermentesítés, ha olyan jön, akit szeretsz. Én 2 nap után felakasztanám magam, ha anyós ide költözne Kacsintás
Azt a colief-et hogy adod, anyatejbe? Mert végül én is azt vettem, de itthon dühöngtem, mert láttam, hogy 15-20 ml anyatejbe kéne 20 percig áztatni a cseppeket kaja előtt... nekem ez nagyon macerás és marha drága volt a szer Sírós

Veronika, tök jó, hogy így tudtok strandolni Pálmival+közös programok. Azért a szoptatás ilyen szempontból nagyon gátolja az embert.
Tegnap elmentem fodrászhoz és sajna elhúzódott, mert vágtak is, mire hazaértem Barnus kész volt teljesen, párom is és babó megitta az 1 dl vizet Meglepett Szegény nagyon sajnáltam. De nincs itthon lefejt tej, úgyhogy most fogok próbálkozni a fejéssel, legalább mindig legyen itthon egy adag... Dagályt szeretjük mi is, tavaly sokat voltunk ott is Lottival.
Adri még mindig a fürdőben? Nevetés

magnoli, igen, én is nagyon gondolkoztam Lottinál is, de aztán elmúlt, és tényleg ritkán mentünk hozzá. Szerintem már kissé szenilis, kapkodós a doktornő... de nagyon közel van és én nem autóval járok, így nem mennék máshová, majd ha elköltözünk, addig meg befogom a fülem :) Csak tényleg kiakadtam, hogy ilyeneket mond...

mmc, hú, romantikáztok hármasban? :)
Boti szemének jobbulást!

Én nem szeretem a Velencei tavat Nevetés
Inkább Balaton. De főleg strand, valahogy a tavak nekem sosem jöttek be, szeretek lelátni az aljára, de egy tengerparti talit bevállalok :)

Mindenkinek szép hétvégét, mi nagyszülőzünk mindkét nap, aztán jövő héten ki se dugjuk az orrunkat Zavarban vanEz a legnehezebb, mert Lotti játszózna...

Kép

Kép
nusildi

Mi ma délelőtt elmentünk a fehárvárcsurgói víztározóhoz, megfürdettük Tigit. Mondanom sem kell mennyire élvezte a pancsolást. Picur elfáradt, hazafelé már aludt a kocsiban.

Ildi, 20 ml tej kb. három teáskanálnyi, amit ha jól tele van a cici, 3-4 "húzással" meg is kapsz. Először én is idegenkedtem, hogy húúú, mennyi idő, meg milyen macera, de simán kibírható, főleg úgy, hogy ettől jobb lesz utána a babó pocakja. Hmmmm, tengerpart, na azt én is bevállalnám szívesen! ;)

Agárdot csak a közelsége miatt választjuk, a Balcsi sokkal jobban bejön, csak hát az messzebb van. Tavaly sokat jártunk le a Balcsira, mocival 20 perc alatt lent voltunk. Siófokon van egy szabadstrand, ott pacsáltunk. Szó szerint, mert tavaly csak a bokánkig ért a víz... :D

Savariaa, szuperjó pihenést neked, anyósodnak meg kellemes unokázást! ;)

Amidaalah, hívtad a dokitokat? Mit mondott Marci nemkakilására'?

Többiek nyaraltok még? Sandie, Szandi, Csicsi?

picuralmos

Sziasztok!

Köszönjük a gratulációkat, visszamentünk abba az étterembe ahol az esküvőnk volt, minden évben ilyenkor itt vacsorázunk és újra előjönnek az emlékek . A nosztalgiázásban az is segített, hogy ugyanolyan meleg volt mint az esküvőnkkor.
Egyébként Boti ma 3 hónapos iszonyatosan rohan az idő!!! Képzeljétek este 11-től 6.45-ig aludt, majd  megetettem és utána aludt még 9.30-ig!!! És végre én is aludhattam, mert Liza nem volt itthon és ugye ő lett a koránkelő a családban!!!

Boti egybébként 5,46 kg, ha az vesszük, hogy 2300-al hoztuk haza a kórházból, akkor majdnem megduplázta a születési súlyát 3 hónapos korára. Kedden oltás, kíváncsi vagyok hány centi mert sorra növi ki a ruháit, van olyan 68-as ruha, amit kaptunk, de rá sem tudom adni mert rövid. Amúgy meg nagyon össze-vissza vannak a mértezések, ezt főleg az első gyerekes anyukáknak mondom, hogy ne címke, hanem szemmérték lapján vásároljatok, mert nagyon nagy eltérések vannak. Liza most nagyjából 86-92-es méret, de van 74-es és 104 -es pólója is és mindkettő teljesen jó rá!!!

Nekem tankönyvszerűen a szülés után 3 hónappal elkezdett hullani a hajam, mivel göndör hajam van ezért nem esik ki minden szál rögtön, hanem a fésülködéskor vagy hajmoséskor jön ki egyszerre a napi "adag" . Nagyjából mostanra nőtt vissza az a hajkorona amit az elsőszülés után elvesztettem és most kezdhetem elölről. Ráadásul göndör haj nem áll úgy, ahogy én akarom, hanem a növekedének van egy fázisa amíg az égnek áll, mint gyerekkorunkban a Cimbora c. műsorban a kislány haja a főcímben! Emlékeztek ???

A könnycsatorna masszázs nem tudom, hogy fáj-e Botinak, a dokinál sírt, ha én csinálom akkor nem, lehet hogy rosszul csinálom. Nagyon erősen kell nyomkodni egy bizonyos ponton, annyira nem élvezem.

Veronika,
Adrika még mindig a fürdőben, mikor tervezed, hogy a család újra együtt alszik? Mármint a gyerek a gyerekszobában és te a férjeddel? Tényleg Pálmi hogy viseli, hogy isten(nő) lett tetszik neki?
A Margitsziget is jó ötlet, amúgy meg akartam nézni ezt az új csodaszökőkutat.

Picur,
tényleg már dolgoztok a tesón? Vagy ez a közeljövő terve? Húha akkor te is felkötheted...

Ildi, szájpenész.. Lizának volt, én gézlappal és fültisztitó pálcikával ecseteltem a száját, de nagyon hamar elmúlt, de aggódj. A bórsavas cicilemosást nem csináltam.

Magnoli,
ügyes Lénó, hogy így forog Boti még nem forog! Oli élvezi Agárdot? Én utoljára általános iskolai táborban voltam ott, nem ma volt! Örülök, hogy a férjeddel rendeződtek a dolgok és reméljük, hogy most már tényleg minden ok lesz. nektek kákó fronton mi a helyzet? Elfértek még a mózesben?

Savariaa, de jó, hogy lesz segítséged!!! ha még mindig emberhiányod van, akkor használjátok ki, hogy itt van anyósod és menjetek el a férjeddel valahova pl. fagyizni kettesben, meginni egy limonádét valahol stb.) meglátod jót fog tenni. Esetleg egy jó fodrászat-kozmetika program, hogy a nőcis éned is elégedett legyen?

Bogi, hogy boldogultok?

Monis, boldog szülinapot a férjednek!!

Kép
Kép
mmc

Sziasztok!

Kicsit el vagyok veszve... Úgy érzem sose lesz minden a helyén...

Veronika, jó ötlet a pihenőszék, csak nálunk ritkán válik be. Van pihenőszék, bébihordó, és a szopipárna is be van fogva. Abba teszem le, ami épp kéznél van. Pár percet elvan benne, de utána nekiáll sírni, azt meg nem bírom és inkább kiveszem.
Mondjuk ma nagyon ügyes volt! Letettem aludni és amikor felébredt, rögtön kivettem a szopipárnára, ahol szépen kivárta míg felporszívózom és felmosom a szobáját. Mondjuk a végefelé már sírt...
Viszont így végre kész a szobája! :) Ez az egyetlen hely a lakásban, ami kész.

Ildi, durva a limonádé, meg a gyümi. Nem is értem... Egy 3 hónapos babának még akkor se adnék, ha tápis lenne!
Amikor Fanni megszületett, a doki vetetett velünk bórvizet. Azóta is használom, de nem minden szopi előtt, azt mondta, hogy tusolás után feltétlenül használjam, azon kívül meg egyszer-kétszer naponta. Pont azért ajánlotta, hogy elkerüljük a szájpenészt.

Picur néhány napja Fanni is csápol rendesen a kádban. Tegnap a falról törölgettem a vizet, amíg ő pacsált. :) Szerintem még nem tudatosan csinálja, de olyan kis cuki... :)

Itatás: én kamillateát adok Fanninak. Elfogadja, mert már kéthetes kora óta issza, sőt sokszor kifejezetten azt kéri, ha nem éhes, csak szomjas.

Kaka: úgy néz ki megoldódtak a gondjaink, de fogalmam sincs minek köszönhető. Naponta többször is megörvendeztet... :)

Puki: nekünk azzal nincs gond, hogy nem jön ki, de sokszor, amikor hangos és száraz puki jön, akkor nagyon elkezd sírni. Ezen fogalmam sincs hogyan segíthetnék.

Hasfájás: úgy veszem észre, hogy Fanni hasa egyre kevesebbszer fáj. Néha nyűgösködik, de olyankor általában szomjas, de már nem fáj úgy a hasa, mint néhány hete. A biogaia-t még mindig adom neki, de azon kívül nem kap mást.

Fanni apukájának a korábbi kapcsolatából már van egy lánya, viszont sok mindenből kimaradt vele kapcsolatban. Mindig azt mondta, hogy majd Fanni mellett ott lesz. Hát ehhez képest nem nagyon kapkod, hogy minél több időt töltsön velünk. Szeretne része lenni a gyerek életének, bár kétlem, hogy sokat látjuk majd.

Agárd tőlünk is két órányira van...

Felébredt a Drágám, úgyhogy megyek...
Üdv mindenkinek!

Bogi

Kép
ether
Cegléd

Mmc, annyira nem gyúrunk, csak nem tiltakozunk, ha esetleg jönne. Na szóval ééééted... ;) De jó, hogy romantikáztok, nosztalgiáztok! Boti hogy viselte az "éjszakázást"?

Ruhák, hát én újfent megjártam. Most a Tesco-ban vettem body-kat Picurnak, a cimke szerint 6-9 hónapos babának. És épp, hogy pont jó Picurra. Pedig még hozzá is mértem, és olyan nagynak tűnt.

Hogy bírjátok ezt a meleget? Nekem már a zuhany alatt is melegem van. Ráadásul allergiás is vagyok valamire (mindenre???), folyamatosan tüsszögök, ha épp nem, akkor meg csavarja az orromat. Annyira utálom!

Fogak. Az lehetséges, hogy egy pici barna folt van Picur ínyén? Mintha vérezne neki, ahogy áttör a foga. Láttatok már ilyet? Nagyobb tesóknál hogy volt ez?

Szoptatást hogy bírjátok? Az én bimbóim már úgy néznek ki, mint két fonnyadt málnaszem... Éljen a szoptatás világhete! Haha...

picuralmos

Sziasztok,

Picúr, Tescos ruhákkal már én is befürödtem annak idején Olinál :evil:
A CundA-sok talán jobbak, bár amit Lénónak vettem 68-ast, már eleve kicsik...
Ha több Babát tervezel, érdemes adni a minőségre, mert összességében jobban jössz ki 8)

Bogi, fú de utálok pakolni, nekem még a hétfői hazaérkezés óta se sikerült mindent kicsomagolni :|

Kép
Kép
magnoli

Palminak anno mindig jo volt a meret, mert kis vekony volt. Adrinak 1-2 merettel nagyobb kell, mert husi es amiatt hogy kitolti a ruhakat osszebb ugrik a hossz, a szelesseg felveszi...

Adri addig alszik a furiszobaban, amig nem lehet tole aludni... aztan majd megy Palmi melle... de igazabol Palmi melle ugyis csak akkor tennem be, amikor mar elkezdi a bolcsit, mert mi minek keljunk fel addig apaekkal koran, mi nem megyuk sehova, mi alhatunk 8-9-ig is :) Nekik kell csak kelni az ovi/melo miatt... en az esti ugyeletes vagyok, apa meg a reggeli :D

Tenyleg a szokokut! Azt en is meg akartam mar nezni! :)

Kép

Kép
sz.veronika

Szasztok!

Ildi, én is a strandokat, szeretem inkább, de a Vörös tenger au igazi favorit! Csak apa nem akar kivinni a zavargások miatt (megértem). Ennek ellenére mi is a Venecei tóra megyünk majd :)
Szájpenész: azt nem tudom, mikor kell a cicit is lemosni, de át tud terjedni rá és marhára  fáj (állítólag).

Picur, dokinő megbizdergálta (hőmérő, széélcső, azt hiszem nem akar neki semmit adni amíg nemolyan komoly a dolog),  2x kijött pénteken, és kapott kamilla teát. Amikor itt volt csak két pötty jött ki, de azt mondta a színe és állaga rendben van, így nem macerálta tovább. Ma reggel volt még egy tenyérnyi a pelusban, nem túl sok, de hétfőn majd újra beszélek vele. Kedden amúgy is megyünk oltásra, már megint! Gyorsan elszaladt az a hónap!
Tescos rucik: A pamut ruhák összemennek a mosásban! Én bodyból ráálltam a tescosra, és ha kinövi tudom, hogy a következő méret kell. Nem kell annyit méregetni (persze azért megnézem stikában). Amúgy meg Veronika jól írja, testalkat függő, hogy melyik babának melyik márka jön be! Bencének vett anyósom a kikában pólókat, hát az ujja hosszú volt, de a gyerekre nem ment rá :)
Savariaa, hajnalban eddig mindig fejtél? Amikor írod, hogy Bátor 180-at eszik mindig elájulok :) Ez a rendszeres adagja?
Hogyan kell egy egész adagot lefejni????? Szopi után ugye nekem már csak kevés van, előtte nem akarom mert akkor éhes marad.  

Magnoli, azért nem itattam Marcit, hogy többet szopizzon - ezért eszik óránként. Titokban reméltem, hogy ettől annyi tejem lesz, hogy megpusztulok :D de azt hiszem annyi van, amennyi kell. Ez is szuper!! Most a kamilla teáztatás miatt amúgy isk ap más folyadékot, meglátom utána adok-e vizet neki.

Szopi: ma egyszer úgy szopizott, hogy jó volt - szépen nyugiban ellazulva eszegetett :) Megzabáltam :). Ha mindegyik ilyen lenne lehet, hogy megszeretném :).
amidaalah

Sziasztok!

Mmc kicsit irigyellek. Úgy elmennék már én is kajálni valahová...
Nem lehe egyszerű ez a könnycsatorna masszázs.

Amidaalah kitartás neked a szopival, lesz több ilyen nyugis etetés, csak győzd kivárni.
A, hogy hogyan lehet egy adagot lefejni, engem is érdekelne.
Én úgy tudom, hogy a baba tudja a legjobban kiszívni, így meg lehet próbálni etetés előtt fejni egy kicsit, kivéve, ha nem lusti a baba. Mondjuk ez azért lehet gond, mert a tejcsi eleje szomjoltásra van, nem olyan zsíros...

Fanni ma nagyon érdeklődő volt. Sokat volt fent, de nem sírt, csak nézelődött, és nem kellett egész nap tartanom. :) Jól elvolt, csak a közelében kellett lennem. Tusolni is úgy tusoltam, hogy ő a mosógép tetejéről figyelt. :D
Büszke vagyok rá nagyon!

Jó éjt mindenkinek!
Üdv:

Bogi

Kép
ether
Cegléd

Sziasztok Mamik!

Magnoli, de sajnálom a horror nyaralásotokat! Remélem jut még valami kis kárpótlás nektek ezen a nyáron. Hajrá Agárd! Lénó nagyon ügyes a forgással - ö az elsö májusi forgolódó, ugye? Eli eddig ügyesen emelte a fejét, de mostanában hiába motiválom mindenféle csicsás játékkal, nem emeli fel a fejét, mert a takaróját nyalogatja... Ötlet, hogy hogyan csináljam máshogy? Vagy még nem vagyunk elkésve? Tisztára rástresszeltem erre a mozgásfejlödésre. Mit kell három hónapos korban tudniuk? Ismertek esetleg olyan oldalt, ahol ezt követni lehetne??  

Mmc, ez a könnycsatorna dolog nálunk is gond szerintem. Az elején szegény Eli elég csipás volt, aztán elmúlt, de most megint elöjött. Mi neomicint kaptunk a dokitól, de úgy tünik, nem használ. Jaj, könnycsatorna átmosás, nem hangzik túl barátságosan. Remélem a masszázs segít nektek! Én Magnoli javaslatára alkalmaztam az elején, lehet, hogy az segített? Na most megint kipróbálom!

Ildi, fodrász, de jó neked! Fú, a párodat megnéztem volna... Nálunk apa nem bírja elviselni, ha Eli sír, tiszta stresszes lesz töle. :D A lefejt tej otthonra nagyon jó, elég egy-egy adag, én már anyáékhoz is betáraztam, igy kicsit szabadabban mozgok. Persze, ha van otthon tej és kiadom az itinert, hogy mit hogyan kell melegíteni, akkor tuti, hogy Eli maratonit szunyál és inkább megvár engem. Bezzeg ha egyszer elfelejteném...

Bogi, kitartást, ügyesek legyetek a pakolással! Szerintem a dolog titka a türelem. Baba mellett alig halad valamit az ember, de azért ezer év alatt minden a helyére kerül! Mi Eli születésekor költöztünk új helyre, a régi lakásból mentem szülni és ide jöttünk haza. Hát mit mondja, még mindig nem merek illusztrisabb vendégeket hívni... De bízom benne, hogy karácsonyra lesz függönünk is. Ezt kérem majd a Jézuskától!

Fürdés: ez az egy szerencsénk van (na ´jó, meg még egy csomó más is...), hogy Eli imád fürödni. A fürdés az éteri nyugalom tízperce. És direkt azt szereti, ha a füle víz alatt van, talán azért, mert így nem hallja, hogy miket énekelek neki.  Tényleg, ti miket énekeltek, mondókáztok??

Picur, szegény, sajnállak az allergia miatt! Nem elég ez a dög meleg... Ma hajnali négytöl nem tudok aludni, mert annyira melegem van... Ilyen még nem volt. De legalább netezek egy kicsit, míg horpaszt a család. :D
Cicik: muhaha, aszott málnaszem! Mi is elkezdtük a védö nélküli szopit, tök jó, hogy nem kell anyit sterilizálni. Viszont a bimbik... gyalázat, hogy néz ki nekem is a mellem. És még csak három hónapos a gyermek.

Amidaalah, az én ötletem a teljes adag lefejésére, hogy az egyikböl etetsz, a másikat meg lefejed. Persze csak akkor müködik, ha egy mellböl szoptatsz. De a 180 ml tényleg brutál! Jót nevettem azon, hogy "annyi tejem lesz, hogy megpusztulok".
De tényleg, nem kell annyi tej, elég annyi, amennyi elég...

Ha már ruhás témák: H&M-et nem próbáltátok? Nekem nagyon bejöttek, az alap cuccokból pedig általában van "mennyiségi kedvezmény", úgy nem annyira drága. Ja és persze a turi. Imádok turizni!

Veronika, szerintem verjétek le a csempét a fürdöben és legyen belöle babaszoba!  Na jó, csak vicceltem. Adry viszont komolyan nagyon cuki, micsoda kis fürtjei vannak, zabálnivaló! Pálmi pedig nagyon édes lehet! Most már én is úgy örülök, hogy csajszink született, majd ö is kedveskedhet a kistesójával.

Picúr, tesóprojekt? Vow! Azért figyelj magadra, vitaminozz vagy ilyesmi, mert ilyenkor szerintem még kicsit ki van merülve a szervezet. Mondjuk te vasból vagy, nem aggódom.  Tényleg - lehet, hogy írtad korábban, de  - mit sportolsz?

Mennem kell, talán még van pár percem vasalni. De gyülölöm! Ti mindent vasaltok még a babáknak? Meddig kell vasalni? Ráadául pakolnom is kell, nagyon izgi, de ma elvileg elindulunk az elsö hármas nyaralásunkra!

Puszi mindenkinek!

Kép
bozza

Bozza,

latom te is kukorekolsz... en felebredtem fel 5-kor es nem birok visszaaludni... pedig a heten ma van az egyetlen ejszaka hogy Apa atvette Adrit, pont ma alhatnek...
De legalabb Adrinak "jo" (nem mintha neki nem lenne mindegy :lol: ) ma Apa haloszobajaban alszik (Apa meg a nappaliban, kulonben o sem aludna tole semmit :D

Csempe leveres jo otlet :lol:

Hat en, mint a forum leglustabb haziasszonya :lol: semmit se vasalok, szoval ne aggodj miatta... semmi baja Adrinak hogy vasalatlan textilpelussal torlom a szajat, stb...

Konnycsatorna atmosas: Palminak volt... gondolom hogy nem finom, mert be se engedtek, illetve pontosabban ki kellett mennem es sirt...

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!
Bozza, én is szeretem a H&M-et, nagyon jó dolgok vannak ott.
Ha van otthon labdátok - minél nagyobb annál jobb mondjuk amin ülni is lehet - teríts rá egy pelust és hasaltasd rá Elit és óvatosan gurigasd előre-hátra. Ez arra kényszeríti a babát hogy emelje a fejét és erősíti a hátizimokat, ami a további mozgásfejlődéshez kell.
http://www.informed.hu/eletmod/care/dev ... _hid=71775 én ezt az oldalt szoktam nézegetni  2 éves korig követi  a fejlődést. Azért óvatosan mert ez nem szentírás és a gyerekek nem robotok, ha máshogy feljődik a babátok az sem kóros!!

Veronika, én sem vasalom a babaruhákat. Az öblítőbe ecetet teszek és pópbálom a napon szárítani a ruhákat, mondjuk mostanában ez könnyen megy.

Picur, mi Botinál összesen 2x nem védekeztünk, úgy hogy Lizára 3 évet vártunk, hormonkezelésre jártam meg minden, és az egyik petevezetékem is teljesne el van záródva!

Kép
Kép
mmc

Sziasztok!

Fanni jól belehúzott! Már lassan két órája alszik. :) Olyan sok mindent megcsináltam hirtelen, hogy muszáj volt leülnöm. Már nyöszörög, így nem nagyon merek belekezdeni semmibe...
Nem tudom mi van vele mostanában, de olyan  kis ügyes! Olyan sok házimunkát el tudok végezni mellette. (Mondjuk ez most van csak ebben a két napban, de én azért nagyon örülök.)

Bozza, én kaptam egy kisfüzetet a Dévény tornástól, meg a kórházban kapott csomiban is volt egy füzet, ami jól leírja, mit kéne már csinálnia. Sőt kaptam egy könyvet is, amiben benne van, hogy hogyan kell tornáztatni.
Fannit sokszor teszem a játszószőnyegére, vagy a combomra, ott szépen emelgeti a fejét. Ő szopi után szokott nyalogatni, amikor felemelem büfizni. Nyalogatja a textilpelust, meg kihajol és a kezemet nyalogatja... :)
Hát én egyenlőre kevés mondókát tudok, de erre is jó lesz a jóga, mert ott tanulok majd egy csomót.
Most a ciróka-maróka elég rendszeres, szereti, nagyon mosolyog közben.
Énekelni inkább altatókat éneklek, meg néhányat nyugtatásként. Én kicsike vagyok..., Tavaszi szél..., Cifra palota..., Őszi éjjel, izzik a galagonya..., meg ilyenek. Mikor mi jut eszembe.
Vasalni csak a textilpelust és a törölközőt vasalom. Ez is bőven elég... :)
A turit én is imádom. Ha ruhára van szükségünk, akkor én biztos oda megyek. Tudom milyen minőséget tudok ott megvenni és mennyiért, így sajnálom kiadni a pénzt újra. Csak egy gond van ezzel, hogy nem tudom otthagyni a szép darabokat, még akkor sem ha azok még nem is jók. Pont emiatt csökkentettem minimumára a turilátogatásaim számát... :)

Sokat gondolkodtam, hogy szopi közben/után kifejem a másik cicimet, de félek, hogy akkor nem lenne elég a kövi szopira. Fogalmam sincs mivel tudnám serkenteni a tejcsit... :(

Mmc, úgy látom nálatok Boti igazi csodababa! :)

Üdv mindenkinek:

Bogi

Kép
ether
Cegléd

Hogyan tudok kis képet feltölteni a linkek helyett??

Bogi

Kép
ether
Cegléd

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?