Új privát üzeneted érkezett!

Oh... hát akkor ez már biztos.
 
 


Sziasztok,

Már egy ideje böngészem az internetet megfelelő orvos után, mert sajnos a nőgyógyászom akihez kamaszkorom óta jártam, elhunyt.
Úgy fest, hogy babát várok, ezért most már egyre sürgetőbbé kezd válni a dolog. :)
A János korházba szeretnék majd szülni, mert az van közel hozzám.
Ki is néztem két dokit, Dr. Pálmai Bálintot és Dr. Bollobs Mátét. De sajnos az előbbi már nem vezet itt szülést az utóbbiról meg itt olvastam, hogy már nem sokáig lesz az országban. :(
Tudtok esetleg valami hasznos információval szolgálni Dr. Kaszás Tiborról vagy Dr. Baltschik Miklósról? Vagy valaki másról akivel nagyon meg volatok elégedve a Jánosban?

Előre is köszi a válaszokat és a segítséget.

Üdv,
Dika
 
 


Dika, sajnos egyiket sem ismerem. Én most úgy néz ki Balog Imre mellett kötök ki.

Picúrral minden rendben, voltam ma UH-n, nagyon cuki :) És kaptam még időpontot a genetikai UH-ra is Elekeshez. Uh csupa jó hír :) Reggel mondjuk dupla durrdefektem volt, uh 2 kerék kuka, de legalább az autót nem törtem össze.


Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
 
 

 
 

Sziasztok!


Abbey örülök, hogy minden rendben volt, még jó, hogy nem esett bajod! 

Dika én sem ismerem egyiket sem. Nekem is neki kell lassan állnom dokit keresni, mert nehezen találtam rá Bollobásra is. Lehet, hogy túl nagyok az elvárásaim...de én is a Jánosba szeretnék majd járni továbbra is. Te milyen orvost szeretnél? Mi az elképzelésed?

Szép napot mindenkinek!

Kép
savariaa
Érd
 
 


Abbey, én is örülök, hogy jól vagytok!

Dika, sajnos én sem találkoztam még egyikkel sem, viszont van ott egy orvos, akit nagyon dícsérnek, Szuromi Andrásnak hívják, homeopátiával is foglalkozik, nekem ő tetszett eleinte, de végül nem hozzá mentem. Lehet, hogy nála fogok kikötni, ha elmegy a Bollobás doki.
 
 


Köszönöm, hogy válaszoltatok.


Abbey, örülök, hogy nem történt baj.
Mi az amiért a Balog Imrét választanád? Ajánlotta valaki, vagy jókat olvastál-hallottál róla? Én nem túl sok infót találtam róla.


Savariaa, szerintem nem túl nagy elvárás az, hogy az ember lánya jó kezekben szeretné tudni a gyermekét és magát is. :)
Az én elképzelésem a leendő dokinkról, hogy legyen alapos és haladó gondolkodású. Ne legyen épp pályakezdő de azért veterán se. Ne pénzért legyen hozzám két jó szava és ne küldjön el a francba ha felteszek neki kérdéseket. Első babás vagyok, nem szeretnék egy olyan emberhez járni akitől menekülök ki a vizsgálatról, félek tőle kérdezni vagy elsírom magam mert olyan bunkó.
Lehet, hogy túl naivak az elképzeléseim, de még csak most csöppentem bele ebbe az egészbe. A következőnél már biztos nem fogok ennyit agonizálni a dolgokon. :)
A lényeg végül is, hogy azt érezzem, hogy jó kezekben vagyunk.


Leana, Dr. Szuromi Andrást is néztem. Eleinte nagyon jókat olvastam róla, de aztán picit elbizonytalanodtam mikor sorra jöttek egymás után a negatív kommentek.
Bár nyilván ez bárkiről elmondható, hogy lehet róla jót is és rosszat is olvasni. :)
Itt egy topik róla: viewtopic.php?p=4488907
Igaz, hogy annyira nem frissek a bejegyzések, de a semminél több.
Most én is fontolóra vette, hogy elmenjek hozzá, legalább egyszer. Az szimpatikus, hogy homeopátiával is foglalkozik. Az esetleg nem tudod, hogy a János kórházba is lehet hozzá járni terhesgondozásra, vagy mindenképp a magánrendelőbe (OXYVIT) kell menni? Ha csak oda, akkor mennyibe kerül a terhesgondozás? Erre vonatkozóan nem találtam infót sehol.


Dr. Bollobás Máté előtt az első akit kinéztem, Dr. Pálmai Bálint. Róla viszont megtudtam, hogy már két hónapja a szüléseket nem a János kórházban, hanem a Maternity klinikán végzi (330eFt ). Javasolták helyette Dr. Hazay Mátét, de ő még csak szakorvosjelölt a János kórház honlapja szerint. Nem hiszem, hogy egy "még csaj jelölt" kezében biztonságban érezném magam... De ha Dr. Pálmai mellett dolgozik, biztos "ragadt" rá vmi. Őt esetleg ismeritek?


Néhány helyen olvastam, hogy inkább szülésznőt kellene fogadni mint orvost. Azt olvastam, hogy sok esetben, ha nincs gond a szüléssel, az orvos nincs is ott csak a szülésznő. Ti mit gondoltok erről? Nekem ez így elsőre elég furán hangzik.

 
 


Dika, nekem ajánlotta egy nagyon-nagyon jó ismerősőm a Balogot. 7 gyerekből 4et nála szült, és a végletekig meg volt vele elégedve. A mai napig hozzá jár. Azt mondta sose kért pénzt, mindig annyit adtak neki amennyit tudtak. Ő vegyesen a kórházban és magánban végzi a gondozást. A kötelező UH-k, vérvételek a kórházban vannak, és havi 1szer kell menni hozzá a magánba, 10e ft/alkalom. Én majd jövő héten megyek hozzá, megírom milyen volt. Több helyről érdeklődtem egyébként felőle, és mindenhol meleg szívvel ajánlották Őt. Haladó gondolkodású, egy kollegája szerint: "nem az az állat típus, nem avatkozik be, amíg nem muszáj. Precíz, alapos, türelmes". Engem meggyőzött.

Nem javasolnám, hogy ne válassz orvost. Mindenhol megkérdezik, és konkrétan leszarnak, ha azt mondod, h nincs orvosod. A János terhesgondozójában a nővér is azt mondta, hogy mindenképpen válasszak orvost, jobban járok.

Egyébként a Bollobás minden betegét Dr. Szentiványi-nak adja át, őt melegszívvel ajánlotta. http://www.szentjanosszuleszet.hu/szentivanyi.html
itt mégy ugyan az szerepel, hogy szakorvos jelölt, de valójában már szakorvos, és tudtommal a kórházban végzi a gondozást. Szimpatikus ő is.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
 
 


Sziasztok!

Dika, annak idején én is elolvastam az összes orvosról minden fellelhető infót és fórumot, és arra jutottam, hogy szinte mindenkiről megoszlanak a vélemények, és ez végülis teljesen normális jelenség, hiszen mindenki szubjektíven ítélkezik a másikról. Szuromi a homeopátia miatt kezdett el érdekelni, bár ez is olyan dolog, hogy egy kis utánkérdezéssel magunk is ki tudjuk választani a megfelelő szereket, illetve a szülésznők is már egyre inkább képben vannak ezen a területen.
Úgy tudom, hogy 7 vagy 8000 Ft egy alkalom a Szurominál, és oda kell menni a MOM-ba. Ezen a számon lehet hozzá bejelentkezni:20/234 1936
Szerintem is válassz orvost! Én nem tudnám elképzelni, hogy a terhesgondozás során minden alkalommal más kezei közé kerüljek. Lehet, hogy érdemes szülésznőt is választani, de mi egyelőre úgy vagyunk vele, hogy nem fogunk. Dr. Bollobás mondott múltkor néhány nevet, akiket ő nagyra értékel, de azt is mondta, hogy tulajdonképpen mindegyik jól végzi a munkáját. Ha érdekel, megírom a neveket és a telefonszámaikat.

Egyébként Balog Imrét nekem is ajánlották, konkrétan a védőnő, akihez járok!

 
 


én a Bollobás doktort is olyan nehezen talűltam meg, szóval most megint bajban vagyok, hogy ki legyen és elvállal-e még vajon 25 hetesen?

Én is filóztam nagyon, hogy második gyermekünk lévén, már leszek olyan bátor, és nem fogadunk meg orvost. Elejével még a terhesgondozóba jártam, de valahogy elment a bátorságom, főleg, amikor az egyikőjük nagyon flegma volt. Elképzeltem, hogy pont egy ilyet fognék ki szülésen....
Valahogy megnyugtatna a tudat, ha megint találnék egy olyat, aki szimpatikus és nem is kér vagyonokat.

Írjuk majd meg, ha találunk megfelelő orvost, hátha ezzel is segítünk egymásnak, ha már így jártunk a doktor Úrral.

jó egészséget addig is Nektek!




Era
 
 


Sziasztok,

friss hírek: szept. 3-ig dolgozik a doktorúr a János kórházban, én pedig szept. 4-re vagyok kiírva. Ez aztán az időzítés magasfoka! :)
Abban maradtunk, hogyha addig nem érkezik meg a kisbabám, akkor átad a Szentiványinak. Szerintem el is fogom fogadni, nem kezdek el keresgélni másokat.
Szomorú vagyok, hogy elmegy, de legalább nem ért felkészületlenül a bejelentése.

Ma voltam az első CTG-n, majdnem elájultam ott együltő helyemben az ágyon, le kellett dőlnöm közben. Nektek hogy telnek az éjszakák mostanában? Én úgy érzem magam, mint akin átment az úthenger.

szép napot!
 
 


Akkor lassan mindenórásnak számítassz :) És mekkora a baba? Mit mond a doki esélyes, hogy hamarabb jöjjön? Ha ragaszkodsz a dokihoz, beszélj a picúrral, hogy szülessen meg néhány nappal előbb. Én anno győzködtem a lányokat, amikor a dokim elutazott 1 hétre a terminus előtt, hogy maradjanak még, várják meg a dokit. Pedig akkor már nagyon nagy volt a hasam, és normálisan már kivették volna őket :) De olyan cukik voltak, hogy megvárták. Mire a dokim reakciója: "hát maga még mindig itt??? azt hittem megszült már." na, itt eléggé megbántam, hogy megvártuk. Szóval, én biztos vagyok benne, hogy meg lehet ezt beszélni a picúrral is.

Nekem ma volt az első használható éjjelem... este már fél 9kor kidőltem, aludtam reggelig (na jó, egyszer Eszti felkeletett, h szomjas). Uh most tök kipihent vagyok. :)

Én csütörtökön megyek először a Baloghoz.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
 
 


Ma csak egy rövid találkozó volt, de a héten lesz még egy komolyabb vizsgálat, és akkor kiderül, hogy van a babám.
Mindenképp elmagyarázom a picimnek, hogy mi a helyzet orvos-ügyben, és döntse el ő, hogy kit szeretne először megpillantani, amikor kibújt. :)

Biztos nem véletlen ez sem, hogy így alakulnak a dolgok. Azt erősítem magamban, hogy úgyis mindig azok az emberek lesznek körülöttem, akikre ott és akkor valóban szükségem van.

Örülök, hogy tudtál aludni, Abbey! :)
Majd mesélj, mi volt csüt-ön!
 
 


Sziasztok,szomorúan olvasom,hogy Bollobás doki csak szept.3-ig van?!  Nekem is fogadott orvosom ráadásul ikrekkel vagyok várandós (23 hét) és most megint egy új után kell nézni. Szentiványiról tud valaki infót szolgáltatni mert,hogy hozzá kerülnek át a kismamák? (Ezt itt olvastam) Én a jövőhéten mennék még a Bollobás dokihoz vizsgálatra,de nem tudom utólérni sem!!!  Még Balog Imre főorvost is ajánlották,róla valami??  Köszi a válaszokat, Szép napot!
ipike
Pomáz
 
 


Én ma voltam a Balognál, nagyon-nagyon szimpatikus. Nekem, személy szerint mindenben sokkal jobban tetszik, mint a Bollobás. Ipike, nagyon ajánlom, főleg azért, mert az ikerterhesség mindig több figyelmet, és tapasztalatot igényel, mint egy sima. Tudod már a nemüket? Mindig nosztalgikusan élem meg az ikerterhességeket :) Bár bevallom, nagyon örülök, hogy most csak egy jön, nem kezdeném előlről.
Minden hezitálónak csak ajánlani tudom, hogy bátran keressék fel Balog dr-t. Nekem nagyon megnyerő volt.


Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
 
 


Sziasztok!

Nekem van tapasztalatom Szentiványival és elrontotta a felvételi lapomat,minden vizsgálat miatt húzta a száját,nyegle volt.A méhszájamat megrángatta(koraszülés elkerülése végett feküdtem a kórházba)és azt mondta,"Ha gondolja kézzel ki is tudom nyitni,annyira felpuhult.Szóval én senkinek sem ajánlom.A kollegái sem szeretik,és azért ajánlják a többiek,mert nincsenek páciensei.
cicamica7591
Budapest XXII. kerület
 
 


Cicamica hát ez borzasztó lehetett.A neten pedig elég jókat írnak róla. Te jó ég, hát hogy viselkedhetett így????????
Nagy bajban vagyok, kit is válasszak...te kihez jársz? 
Köszi az infót a Szentiványiról!

Kép
savariaa
Érd
 
 


Pálmai Bálint.Nagyon jó doki(minden téren),írtam privit,remélem megkaptad.
A honlapjuk pálmai-med.hu
Ha kérdésed van írj ide,de a privátba minden leírtam.
cicamica7591
Budapest XXII. kerület
 
 


Én ma megyek elöször a Hunka doktorhoz. Nagyon kiváncsi vagyok, hogy milyen lesz!

szorítsatok! :) 


Era
 
 


 


Sziasztok,

hát... mit is mondjak. Most már tényleg kezdek aggódni! Nagyon szeretnék Bollobás dokival együtt szülni, de ha nem jön előbb a kisbabám a kiírt dátumnál, akkor esélytelen. Már be lettem mutatva Szentiványi kollegájának, aki abban a pár percben tényleg kedves volt, de nem ismerem, csak annyit tudok, amit a neten írnak róla. Egész más egyéniség, mint a Bollobás, az rögtön lejött. Drukkoljatok, kérlek, hogy szept.3-ig megszülessen a picim!!!

 
 


Leana! Szorítok, hogy sikerüljön vele szülnöd, rossz lehet ez a bizonytalanság. Nekem novemberi a pici, így esélyem se lett volna nála szülni. Viszont tegnap voltunk a Hunka dokrornál, és hála az égnek ő is nagyon szimpatikus, mint a Bollobás volt.

Era
 
 


Sziasztok,kedves abbey tudjuk a nemüket két kisfiú és nagyon örülünk!!! Nekem is a Bollobás után a Balog doktor úr volt a következő kiszemeltem.Ma megyek a Jánosba lehet utoljára a Bollobás dokihoz rákérdezek mindenre,hogy most akkor hogyan tovább,de nem igazán szeretnék a Szentiványihoz menni igaz még nem ismerem de akkor már inkább tényleg egy főorvos legyen!!! a TÖBB  figyelem mert ikerterhes vagyok az túlzás,semmivel sincs több figyelem irányunkba de szerencsére így a 24+1 napján mondhatom idáig minden rendben,semmi különleges panaszom nincs csak már kezdenek nehezek lenni a fiúcskáim!!!  Igazából csak ez az orvos mizéria zavarja meg a nyugalmamat,sajnos!!!!  Innen folytatom,hogy mi volt a mai nap történése!!! Mindenkinek szép napot kívánok!!!
ipike
Pomáz
 
 


Leana: szurkolok, hogy kibújjon a picúr időben :)

ipike: kivi vagyok mit mond a Bollobás, nekem elég szűkszavú volt. Örülök, hogy minden rendben van fiúkkal. Nekem a 32-33.héttől vált nagyon nehézzé a lányokkal, és akkor azért már oda kell figyelni a koraszülés jeleire, hogy minél tovább odabent növögessenek.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
 
 


Kedves abbey!!! Megvolt az utolsó találkozásunk Bollobás doktor úrral,valóban igaz a hír külföldre megy. Engem is átírányított Szentiványi dokihoz,megpróbáljuk vele folytatni de sajnálom hogy így alakult!!!!!!  Nagyon rendes volt a doki még adott beutalót a laborba és közölte ha meg van az eredmény hívjam fel mert ránézne és ha valami nem jó akkor még orvosolja!!! Röviden ennyi volt,meg vizsgált megnézte a fiúkat szerencsére minden rendben van!!! Annyit mondott,hogy a 30.hét körül hívjam a Szentiványit és azt az uh-t már ő csinálja és onnan vele folyt.köv.  Ja és fejfekvésűek a fiúk és ha nem történik változás akár rendesen is megszülhetem őket!!! ( meglepődtem mert totál a császár lebegett előttem) Amitől egy kicsit tartok de ez még a jövő zenéje!!!!!!!!!  abbey te rendesen szültél vagy császárral???  Azért is mondta mivel az első szülésem is rendesen történt és ők tutira nem lesznek olyan nagy babák mint az első így lehet őket is sikerülne!!!   szép napot!!!!!!
ipike
Pomáz
 
 


Ezt elfelejtettem leírni,azt is említette a doki hogy ennyi idős terhesen már nem biztos hogy másik doki elvállalna!!!! Kíváncsi vagyok a Szentiványira,majd kiderül remélem nem csalódom benne!!!!!!!!! 
??????????????   folyt.köv.
ipike
Pomáz
 
 


ipike: őszintén nem ajánlom a Szentiványit. túl tapasztalatlannak tartom. Szerencsés vagy, hogy mindkettek jól fekszenek. Én császárral szültem, mindketten lábtartásosak voltak. Valószínű ezt a picúrt sem szülhetem simán, nem rajonganak az orvosok a császár utáni hüvelyi szülésért. Ki még nem zárja, de javasolja, hogy gondoljam jól át. Még van időnk :) Amúgy simán megnőhetnek 3kg körülre, az ikerség még nem zárja ki a normál méretet. Mi a tesómmal mindketten 3kg-sak voltunk. :) Anyának hatalmas hasa volt, nagyobb, mint nekem.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
 
 


abbey: Bollobás doki nagyon ajánlotta azt mondta róla,hogy jó doki és gondolom azért olyannak nem adná át a kismamáit akiben nem bízik meg orvosilag mint kolléga mivel ez ő rá sem vetne túl jó fényt hiába hogy külföldre megy?!! Legalábbis szerintem,de lehet rosszul gondolom!  De gondolokodom azért máson is!!!  Te már voltál a Szentiványinál??????  A 3 kg-at nem tudom,hogy bírnám ki ha annyira megnőnének mivel sajnos nem kis sújjal kezdtem és bár oda figyelek az étkezésre már most nehéz!!! és még van időm..............   folyt.köv.
ipike
Pomáz
 
 


hát figyelj, menj el nézd meg milyen. Nem sokkal följebb volt egy hozzászóló, akinek nem volt túl jó tapasztalata a Szentiványival. Mondjuk mindannyian mások vagyunk, kinek ez- kinek az jön be. Én csak találkoztam vele, bemutatott neki, de végül nem mentem el hozzá. A Balog nekem sokkal megnyerőbb volt. Valahogy nála éreztem egy olyan megnyugtató érzést, hogy a terhességem eleje óta most végre valaki tényleg odafigyel, meghallgat, és nem csak 1 vagyok a 100 közül.
Én a lányokkal 20kg-t híztam, szülés után -17kg-val mentem haza, a maradék 3 meg a szoptatással lement. A java az utolsó 5 hétben jött fel, szörnyű volt, járni is alig bírtam olyan fájdalmaim voltak. Volt olyan, hogy elindultam ebédelni, és hazafele fel kellett hívni anyukám, hogy jöjjön értem kocsival és vigyen haza, mert nem bírtam hazasétálni (2 sarok lett volna).

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
 
 


Sziasztok,
én még mindig várom a nagy napot. Elképzelhető, hogy a héten találkoztam utoljára a Bollobás doktorúrral..., bár szerinte jó esélyem van rá, hogy jövő keddig beindul a szülés. Nem tudom, nekem úgy tűnik, hogy nagyon jól érzi bent magát a kisbabám, és még nem akar kijönni. De ez persze bármikor megváltozhat.
Egyébként azóta találkoztam másodjára is a Szentiványi dr.-ral, aki ismét nagyon kedves és figyelmes volt, és tetszett a hozzáállása a szüléshez, szerintem nincs mitől tartani vele kapcsolatban. Egy kórházi dolgozó mesélte róla, hogy nem szoktak panaszkodni a kismamái, de az is igaz, hogy nem mindenkinek jön be a stílusa, ő még amolyan "szilaj csikó", és nem az komoly családapa, mint amilyen a B. M. Majd elmesélem az élményeimet, remélem, hogy már nem kell sokat várnom, és megérkezik a babám!
 
 


Kedves leana!! Szorítok,hogy sikerüljön még a Bollobás dokinál szülnöd!!! Sajna nekünk a héten volt az utolsó információ cserénk. De szerencsére jó hírt közölt,a terheléses cukor vizsgálatom jó lett!!!!  Éa a labor leletem is szupi!!!!!   Aztán csak annyit mondott,hogy vigyázzak magamra!!!  Szóval a következő napokban felhívom a Szentiványi dr.-at és vele folytatjuk az utunkat tovább. Főleg,hogy a jövőhéten szerdán már a 27.hétnél tartunk. A fiúkkal minden oké és akkorákat rugdosnak,hogy néha azt hiszem kijönnek a hasamon!!! De már egyre nehezebb a pocakom és többet is kell pihennem úgy érzem!!! Ja és kezdjük a bababirodalmat összerakni,na az is még egy jó mulatság lesz!!!!!!!!!!! De érük bármit!!!!!!!! 
ipike
Pomáz
 
 


Kedves Ipike,
örülök a sok jó hírnek! Mi épp az utolsó simításokat végezzük a babaszoba dekorációján. :)
Sajnos lecsúsztam a Bollobás dokival való együttszülésről... Úgy néz ki, hogy nem siet a kisbabám, de nem is baj, már beletörődtem ebbe az új felállásba. A következő napokban - valószínűleg - sokat fogom látni az új doktorurat. Legalább egy kicsit összeszokunk!
Holnap töltöm be a 40. hetet, megyek reggel CTG-re, meglátjuk, mi a helyzet. Remélem, még van pár napunk, mert most megint rámjött az őrület, hogy még nem intéztem el mindent. :)

Érdekes élmény lehet egyszerre két babát hordozni a pocakban, és nekik is az lehet, hogy együtt laknak ott bent!
 
 


Kedves leana,sajnálom hogy nem sikerült a dolog de a babád biztosan jól érzi magát még odabent.  Kiváncsian várom a tapasztalatodat az új dokival kapcsolatban!!!!!!!  Mostmár tutira nincs sok hátra,kitartás. Igen eléggé izgalmas a dolog már az első perctől kezdve és közeledvén lassan a végéhez még inkább az.  Könnyű szülést kívánok!!!
ipike
Pomáz
 
 


Sziasztok!
Örömhír: 1 hete megszületett a kislányom! Mondhatni, hogy minden simán ment, a vajúdás ugyan kissé elhúzódott, de ezt leszámítva természetes úton jött világra a csöppség. Szentiványi doktor végig támogatott mindenben, és elképesztően türelmes volt velem, nagyon hálás vagyok, hogy hagyta, hogy magától menjenek a dolgok. Most már kifejezetten örülök, hogy végül vele hozott össze a jósors!
Két szülésznőt is elfogyasztottam, mert olyan sokáig voltam a szülőszobán, mindketten remek munkát végeztek.
Ami viszont a rákövetkező napokban történt a csecsemőosztályon, hát... azt inkább hagyjuk. Ég és föld a különbség a 11-es épület 1. és 2. emelete között...
Ipike, minden rendben veletek?
 
 


Gratulálok Leana. Örülök, hogy ilyen jól zajlott a dolog, és végül kellemes élményed volt a dokival is. Mesélj egy kicsit, mire számítsunk? Mi volt olyan szörnyű a csecsemőosztályon?
Milyen a friss anyaság, hogy bírod? :)

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
 
 


Ja, még vm: szülés hogy zajlott? Kértél fájdalomcsillapítót, vagy simán végigcsináltad, hogy zajlott a felépülés, gyorsan ment? Nagyon érdekelnek a részletek. Én is egyre jobban hajlok a sima szülés felé.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
 
 


16 órát töltöttem a szülőszobán, eleinte nehezen ment a tágulás, így oxitocint kezdtek csöpögtetni belém, de ezt sem rögtön, hanem kivárták, hátha magától beindulnak a "rendes" fájások. A következő 8 órát elég komoly fájásokkal vajúdtam végig, többször felajánlották az EDA-t, de mindig visszautasítottam. Úgy voltam képes kibírni, hogy a légzésemre koncentráltam, illetve az OM mantrát mormoltam hangosan, ami nagyon sokat segített. Szinte egész idő alatt a labdán ültem, nekem ez vált be, a párom pedig masszírozta a hátamat. Rózsamuskotály illóolajat szagolgattam közben, illetve borogatást készítettünk belőle a hasamra és a hátamra. Kétféle homeopátiás szülést segítő szert szedtem közben.
Este 8 körül beindultak az események, és a kitolási szak szinte egy szempillantás alatt lezaljlott, 4 fájást kellett hozzá megvárni, és már meg is érkezett a gyönyörű kisbabám! Ez a része óriási élmény volt, nem éltem meg fájdalmasnak azt, ahogy kibújik. Gátvédelemmel szültem, és csak egy kevés repedés keletkezett, amit pár öltéssel összevart a doktorúr.
Másnap már úgy ébredtem, mintha mi sem történt volna. :)

A kisbabám velem volt már az első éjszaka is, szerintem ez így normális, bár próbáltak lebeszélni róla, hogy tudjak pihenni. Amúgy sem tudtam volna aludni, annyira intenzív volt a szülés élménye!
A szülőszoba kényelme és állapota után elég döbbentes volt a kórteremben körülnézni, kosz, pókhálók, rosszul záródó ablakok és ajtók, olyan mint egy lepattant kollégium. A csecsemősök közül csak néhány kedves személlyel találkoztam, a legtöbbhöz jobb, hozzá sem szólni, legalábbis nekem ez volt a benyomásom. Nem is volt kedvem kérdezősködni, a szobatársam segített a legtöbbet a szoptatással meg egyebekkel kapcsolatban. És mivel este szültem, így egy éjszakával tovább kellett bent maradnunk, úgyhogy, lányok, javaslom, szüljetek délelőtt! :)
 
 


Akkor ezek szerint nem mentél privát szobába. Tele volt vagy nem is akartál? Elmondták egyáltalán, hogy van rá lehetőség?
Jó, hogy ilyen jól élted meg. :) És hogy megy a babázás?

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
 
 


leana, szívből gratulálok a pici lány születéséhez!!!!!!!! tényleg jó, hogy ilyen szép élményként életed meg a szülést, pedig ahogy írtad, azért hosszú volt!
vigyázzatok magatokra!

Era
 
 


Köszönöm a gratulációkat! :)
Nem emlékszem, hogy lett volna-e hely privátszobában. Én egy sima kétágyasba kerültem, amit azért nem bárnok, mert jófej szobatársam volt az első 2 napban. :)

bocsi, muskotályzsálya volt az illóollaj.

a szülőszobával kapcsolatban egy negatívum: nagyon hideg volt bent! teljesen leblokkoltam a fázástól, szerintem ez is hozzájárult ahhoz, hogy eleinte szinte leállt a vajúdás. úgy oldottuk meg, hogy a párom hozott egy hősugárzót, és azzal fűtöttünk be...
 
 


Gratulálok leana!!!! Velünk minden rendben a fiúk jól vannak  ma találkoztam Szentiványi dokival!!!! Nagyon rendes,kedves és szimpatikus orvos,2 napon múlt hogy még elvállalt úgy,hogy a Bollobás doki küldött hozzá mert a 30 hét nála a limit!!!  Szerdán leszünk 30.hétbe úgyhogy mázlista vagyok,ja és megfordultak a fiúk most úgy néz ki hogy,császárosok leszünk és lehet a 36.hétre már meglesznek a babák!!!! Majd ez még a jövő. Az 5 éves csajszim is a János kórházba született így ismerős a két osztály közötti különbség, míg a szülészeten tényleg rendes,kedves mindenki addig a csecsemőosztályon van olyan aki nem oda való!!! Sajnos nekem is volt egy kellemetlen élményem akkoriba de most másképp fogok hozzáállni a dolgokhoz!!!!! Mindenesetre lassan célba érünk és már izgatottan várjuk a pillanatot!!!!
ipike
Pomáz
 
 


Nekem anno azt mondta a doki, hogy a 32-33. hétig még foroghatnak, utána már nem igazán van helyük. Uh még nincs minden veszve... Miért akarják őket a 36. héten kivenni? Nem akarod megvárni, amíg ők ki akarnak bújni? Én nem engedtem addig semmit, amíg meg nem indult a szülés. Minél tovább bent vannak, annál jobb nekik. Nem csak a súlyuk, hanem a tüdejük miatt is. Sok orvos valóban ikreket kiveszi a betöltött 36-hétttel, de én ezt egyáltalán nem támogatom. Ameddig se az anya, se a babák nincsenek veszélyben sztem hagyni kell, hogy minden menjen úgy, ahogy menni akar. Úgyis rendszeresen fogsz járni kontrollra, ha szigorúak hetente van NST és UH.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
 
 


Nem veszik ki őket a 36.héten csak az már egy lehetséges időpont,hogy megszülessenek!!!!! Persze amíg lehet legyenek csak a pocakban. de majd kiderül a későbbiek folyamán.Hogy megfordulnak-e még az jó kérdés kíváncsi leszek rá mi lesz a következő vizsgálaton már alig várjuk majd 14.-én megyünk ismét és akkor fény derül mindenre.Mindenesetre a Dec.4-i időpontban szerintem már otthon leszünk aminek nagyon fogunk örülni!!!! És hát a kislányunk is már nagyon várja a tesókat!!!!!! szép álmokat mindenkinek!!!!!!!!!!!!!!
ipike
Pomáz
 
 


Sziasztok!
Régen írtam... a kislányom közben már 1 hónapos is elmúlt, ma voltunk a gyermekorvosnál, és minden rendben van vele, szépen fejlődik. Nagyon élvezek minden percet vele, nyugodt, mosolygós kisbaba. Én pedig jövő héten vagyok hivatalos a 6 hetes nőgyógyászati vizsgálatra Szentiványi doktorhoz. Hamar rendbejöttem a szülés után! annyi "bajom" van csak, hogy amióta szoptatok, rettentően izzadós lettem, és hőhullámaim vannak. Ti is tapasztaltatok ilyet?

Ipike, mi volt ma a vizsgálaton? Megfordultak a babák? Jól kijöttök egymással a doktorúrral?
 
 


leana: én a lányok születése óta extrémül izzadok. Semmilyen dezodor nem használ. Egy dolog használt, a zsályatea. Heti 3szor 2-3dl hidegen, teljesen megszüntetette minden panaszomat. Sajnos terhesen nem lehet inni, uh most megint szörnyen szenvedek tőle.
Jó hír, hogy ilyen jó baba :) nem emlékszem, hogy írtad volna a nevét. Titok?

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
 
 


Abbey: köszönöm a tippet, ki fogom próbálni a teát!
Zulejka a neve. :)
 
 


... most olvasom, hogy szoptatós kismamák se igyanak zsályateát! :(
 
 


Akkor még várni kell Neked is vele, nekem meg mé többet... búú.
Milyen eredetű név? (ne hari, sose hallottam még)
 
 


Sziasztok,leana nagyon szép neve van a babácskádnak!!!!!   Minden rendben nálunk már kezdtük a 33.hetet a fiúk kb.1915 és 2050 g körül vannak!!!!!!!!!!!! A Doktor úr nagyon rendes velünk és jól kijövünk mindent meg lehet vele beszélni és segítőkész egyszóval nyugodt szívvel megyek hozzá.A köv.találkozást a 36.hétre tette és azt is emlegette,hogy lehet akár végig is tudom vinni a kiírt időpontig!!! hát ezt ,ajd a sors eldönti szerintem nem érzem úgy hogy menni fog végig.Már nagyon nehezek a fiúk és minden mozdulat is néha de hát óriási a pocakom!!! de így sincs sok hátra tényleg és már nagyon várja őket az egész család!!!!!!!!!!    További szép napot nektek!!
ipike
Pomáz
 
 


nagyon örülök, hogy jól vagytok, és hogy rendben mennek a dolgok a doktorbácsival is. velem is végig nagyon rendes volt. nekünk csak 1 hét jutott a szülésig, de legalább naponta találkoztunk a túlhordás miatt, így valamennyire sikerült összeszoknunk. mindig a legjobb megoldásokat kereste számomra, és a szülés alatt is támogatott mindenben. így 5 hét után visszagondolva is nagy élmény volt! és az sem mellékes, hogy tök jó humora van, ami jól oldja a helyzeteket. sok erőt kívánok a végéhez!
 
 


abbey: arab eredetű név :)
 
 


sziasztok!!!! Meg szeretném osztani veletek,hogy elkezdtük a 36.hetet a fiúkkal aminek nagyon örülök!!!! Hétfőn ismét voltunk a doki bácsinál és megmérte a két lurkót 2260 és 2330g.Minden rendben velünk és ha még 2 hétig nem történik semmi akkor a 38.héten megcsászároz!!  Már nagyon izgulok és most már tényleg nehéz cipelni a két kincsemet,úgyhogy a szívem egyik fele örül a másik meg nem de a doki szerint így is nagyon ügyesek voltunk hogy ilyen sokáig bírtuk!!!  Holnap megyünk ctg-re a kórházba és megbeszéljük a részleteket is. Szóval már csak pár nap és láthatjuk a kis babóinkat!!!!!!!! már mindenki nagyon kíváncsii rájuk és az egész család nagyon várja őket!!! Főleg a nővérkéjük!!!! Mindenkinek jó babázást kívánok,majd jelentkezem!!!
ipike
Pomáz
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: