A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2013 májusi babavárók

Szia Mangoli,

hát akkor köldöksérvem nincs, gondolom mert az legalább nincs kifordulva.... de a hasam nem mutogatom egy darabig.. végülis vannak csinos egyrészek fürdőruhák  is...
nekem is a kórházban mondták mindig hogy biztos hogy nem ikrek?? hát mondtam hogy már biztos észrevették volna.. voltam elég sok ultrahangon... csak gergő nőtt meg szép nagyra.. ( 4280gr született, 58 cm) Lénó mennyivel született?  császár volt? Nekem sajnos a végül nem fért ki, nem fordult be.. a végén már 4 doki ugrált a hasamon, hogy kinyomják.. mondtam ha  még valaki rámugrik, azt már ledobom magamról.. nagyon fájt már a végén, már az is ha csak hozzáértek a pocakomhoz... magas egyenes állás miatt lett császár.. bármit is jelent ez..
milyen dokihoz mentél hogy megnézze a hasad? a nőgyógyászhoz? ő műti a köldöksérvet is ha kell??

Lilypie First Birthday tickers
monis
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Anyósom elment . Nagyon jó dolgom volt, főzött, takarított, mosott, dajkálta Bátort. Nagy szerencsém van vele. Mondtam is neki, hogy bármikor jöhet, szívesen látjuk.  Sajnos messze lakik, így biztos sokára találkozunk újra. 
A nagy hír: tegnap elmentünk hármasban misére. Bátor nagyon jól viselkedett, nézelődött aztán elaludt. Elég hangos volt a zene, nem orgona van, hanem egy együttes játszik, nagyon jó mindig a hangulat, szóval aggódtam, hogy majd zavarja, de meg sem mozdult.  A végét sajnos nem tudtuk kivárni, mert felébredt és lassan jött az etetés idő és még haza kellett érnünk, de nagyon szuper volt. Ahova járunk egy szuper atya van, aki nagyon modern felfogású, szereti a gyerekeket, mindig nagy a nyüzsi, simán kimehetnek hozzá a gyerekek az oltárhoz, szinte mindegyiket név szerint ismeri. A beszédet is mindig úgy tartja, hogy ők is megértsék, szokott jétékokat is bevinni, egyszóval jó a hangulat, sokat nevetünk és utána van közös kakaózás is, jó a társaság. Jövő héten is elmegyünk, remélem mindig kicsivel tovább tudunk maradni, és jó lenne a keresztelőt is elintézni.
A jó hír, hogy visszafogytam a súlyomat, pedig eszem, na jó, inkább zabálok, amit megkívánok, de tegnap rámjött a régi farmerom is, úgyhogy most kicsit kevesebb lelkiismeret furdalással fogok falni. 
Nekem jó a millenáris park! 

Picur mi megmutattuk már Bátornak a tükörképét, mosolygott rá, nem tudom, hogy látta-e magát benne, vagy amúgy volt jó kedve, de nagyon édes volt. Ma majd megint megpróbálom. Nekem is nagyon szokott hiányozni Bátor mikor elmegyek bevásárolni, végig rágondolok, hogy vajon jól van-e, nem éhes-e, minden rendben van-e. De hát mióta megszületett egy merő aggódás vagyok... és ez így lesz még élek.

Magnoli hmmm vaníliás karika nyammiiiiiiiii!! Azt hiszem, felhívom a férjemet, hogy hazafelé hozzon.  Lénónak visszajött az étvágya?

Nusildi Bátor sem alussza végig az éjszakát, legalább egyszer kel, de inkább kétszer. Remélem majd egyszer ez is eljön, úgyhogy nem vagy egyedüli éjszakai kelő.

Veronika jajjjjj szegényem jobbulást!!!!!!!!!!!! Igyál sokat és pihenj amennyit csak tudsz!!!

Csicsi az én férjem is szórakoztata Bátort, ahogy csak lehet, én is akkorákat tudok nevetni, de persze Bátornak is tetszik a dolog, nem csak nekem. 

Amidalaah örülök, hogy minden rendben van Marcival! 

Monis dehogynem hiányoztál! Szuper nyaralásotok volt! Rossz hogy vége, de mindjárt itt a hosszú hétvége gondolj erre, akkor megint együtt lehettek!

Szép napot mindenkinek!!

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok!

Találka nekem sem menne, kicsit messze van tőlünk mindkét helyszín....

Veronika, hogy vagytok?? Apa nálunk is szerda óta van rosszul, 2 napig csak feküdt, már fel bír kelni, de a hasmasa megmaradt...ma már dolgozik viszont. Én meg kb 1 hete szédelgek folyamatosan, szinte forog velem a világ...Remélem hamar jobban lesztek és Pálmi újra vidáman játszadozhat.

Magnoli, Nusildi, Csicsi nagyon édik a babók és a tesók is

Picur, köszi a vizsgálati tanácsot, nekem szinte egy ujjam sem fér be, mégis olyan, mintha erszényem lenne, csak lóg. Zéti meg is kérdezte a minap, hogy mi van benne.

Savariaa, mi újság??

Amidaalah, jó, hogy Marcival minden ok. Én sem értem, hogy miért van ez, de én arra gyanakszom, hogy mi vagy legalábbis én valamiért agyban félek tőle, ezért nem megy....

A cickokkal rájöttem, hogy nekem agyban nem megy, mert tejem eleinte mindig van bőven, de én nem hiszem el, hogy elég lehetek neki, illetve nem érzem magam biztonságban. Mert mondjuk szopik, aztán bealszik, fél óra mőlva sír.....azért mert éhes vagy azért mert fáj a hasa....pisis, akármi.....míg a tápinál tudom, hogy benyomta a mennyiséget, tehát valami más a gubanc.....Amíg szopik meg etetem szerintem olyankor is, amikor már nem kellene, mert más miatt sír...
Zéti óta komolyan, ha a szopi jön szóba a mellbimbóim elbújnak, nem is látszanak, megérem előcsábítani őket. Még, hogy nincs lelkük....

Mi megvagyunk. Voltunk kint a Balcsin, de mindannyian elég nyűgösek vagyunk. Most apa dolgozik egy hétig, aztán 2 hét szabi.....jó lesz.

Zéti szerencsére csak 1 napig volt lázas, nagyokat aludt, csillapítottuk, vasárnapra semmi.
Zalánnak sajnos megnőtt jobb oldalt a nyaki nyirokcsomója. Mindig is volt neki ott egy pici, ami kilátszott, most viszont diónyi lett. Csütrötökön jött elő, tegnap is megnézte apukám, kedden is jön (Zozót oldtja), akkor megint ellenőrzi, ha nem múlik, akkor MRI. Nincs semmi baja, nincs rajta egy seb sem, nulla szúnyogcsípés, foga sem jön már, se nátha, semmi....kicsit aggódom mi lehet ez.

Zozónak meg jön a foga jelentem, a jobb alsónál már ott a fehér csík, csak t kell szakadnia.....jobb is, hogy a cickók bemondták az unalmast, már csak ez hiányzott volna nekik.

Megyek sütök nekik egy kis amerikai palacsintát!

Szép napot mindenkinek!!

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Sandie,
jobbulast nektek is. Tegnap a halalomon voltam, aztan eszembe jutott az Aloe Vera. Este lefekveskor ittam belole es mar hajnal 3-ra lement a lazam es lenyegesen jobban voltam. A gyomrom meg vacak, meg enyhe hanyingerem is van, illetve gyenge vagyok a kaja es folyadekhiany miatt (a viz is csak atszalad rajtam...), meg megy a hasam, de megis eg es fold a tegnaphoz kepest, amikor felkelni se birtam...

Palmi tegnap reggel ota nem hanyt, de neki szerdan kezdodott es penteken egesz nap semmi majd szombat-vasarnap ismet, szoval 1 nap miatt meg nem biztos hogy nala vege... masik forumon anyuka azt mondta mindharom gyereken vegigment es bo 1 hetig tartott...

Kép

Kép
sz.veronika

Monis, sajnos akkor nincs jó hírem. Itt van egy leírás: http://www.webbeteg.hu/cikkek/sport_ege ... s-utan---i Magnolinak is javasoltam (igazából mindenkinek jót tesz), hogy próbálja tudatosan behúzva tartani a hasát, nem kell horpadtra csak egyenesre, annyira, hogy feszes legyen az izom. Tartsd kihúzva magad, a hátad is legyen egyenes (babakocsizásnál a legkönnyebb erre figyelni). Ez is egy kis torna a hasnak, de nem annyira megterhelő, mint a direkt hasazás. Ha így sem húzódik összébb a rés, akkor dokinak meg kell mutatni. Neked átvágták a hasizmodat? Elvileg már nem csinálnak ilyet, császár esetén "odébb tolják" az izmokat, és úgy veszik ki a babát. Reméljük, hogy nálad sem vágtak, mert akkor sajna azt kell mondanom, hogy sosem lesz már a régi az izomzat.

Sandie, nálad inkább a bőr nyúlhatott meg, hiszen neked sem volt kicsi pocakod. Az vissza fog húzódni, csak adj neki időt. Elvégre még csak alig három hónapja szültél. Zalánnak nincs esetleg egy rossz foga? Vagy a füle nem érzékeny? Ezek is okozhatják a csomót. Elbújós bimbik... :D :D Hajrá fogak! :)

Savariaa, gratula a súlyodhoz! Anyóst költöztessétek közelebb, és akkor mindenki jól jár. Ő tud unokázni kedvére, te meg tudsz pihenni. ;)

Veronika, örülök, hogy jobban vagytok!

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
picuralmos

Jaj csajok, de jot rohogtem :)

Palmi ragcsalja a pluss vizilovat. Egyszer csak megszolal: "Szereti ha harapdalom a fulet!"
:lol:

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

A tegnap délután és este egy pokol volt, Bátor úgy sírt mint még soha, szopizitt 5 percet és sírt 20 percet amibe belealudt aztán aludt negyed órát és felébredet hogy éhes és ez ment egészen este 9ig. Tejes levest ebédeltem, tejet sosem eszem, nem szeretem csak ezt a levest és tuti ez lehetett a gond na meg az hogy délben nem adtam neki oda a coliefet, gondoltam hogy elkezdem naponta csak kétszer adni, hát minden összejött. Nem szabad variálni és tejet sem ennem-innom, mert ezek szerint nem bírja Bátor pocakja. Jól kikészültem én is és a férjem is, annyira sírt Bátor a fürdésnél, hogy hüppögött és alig vett levegőt, amitől aztán tényleg padlón voltam, semmi nem segített, sétálás, ringatás, masszírozás, éneklés, játszás ááááááááá. 

Éjszaka 3 óránként kelt, de nem volt sírás, szerintem kiürült az anyatejemből az, ami zavarta. Jajjj hogy mindig van miért aggódnom.
Amúgy kezdem elfogadni, hogy nekem egyszerűen fáj és fájni is fog a szoptatás, ameddig szoptatok. Hátha így könnyebb lesz.
Mi már kint vagyunk a kertben, jó friss a levegő, Bátor elég nyugtalanul alszik, de legalább így megvan a napi edzésem, most fél lábbal tologatom a babakocsit, mindjárt váltok is, nehogy már csak az egyik combom legyen izmos.  Ez a babakocsi torna. 

Veronika mi a spray-t használjuk az aloe-ból és tényleg jó, sokan szeretik. Remélem ma már sokkal jobban vagy és enni is tudsz kicsit, mert csak úgy tudsz erőre kapni.

Picur hát tényleg jó lenne, ha közelebb lakna az anyósom. Azért ilyenkor megértem azokat, akik generációs házban laknak, persze van rossz oldala is, főleg ha szörnyanyósa van valakinek, de ha olyan jó, mint az enyém, akkor csak szuper lehetne az együttélés, főleg nekem. 

Szép hasfájásmentes napot minden babának!!

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok!

Savariaa, hűűű, elég szörnyű lehetett! Bár pár hete volt Lucának is egy ilyen napja, egész nap nem tudta eldönteni, hogy éhesebb-e vagy álmosabb , elkezdett enni-bealudt közben aztán felkelt nem sokára mert éhes, de evés közben megint bealudt és ez a szenvedés ment egész nap és közben meg csak sírt..de másnapra mintha semmi sem történt volna--nem lehet, hogy ez is valami növekedési ugrás??? Remélem nektek is úgy elhussan ahogy jött , bár írtad is, hogy éjszaka már jobb volt szegénykének!
Többiek, senki nem tartja még ülő pózban a babát pl ha az ölében van vagy az ágyon ültök? Nem tudok vele mit kezdeni, nem tudom már pl a karomban fekve vagy legalább félig fekve tartani, mert folyamatosan erőlködik és görnyed előre és löki fel magát...mit csináljak? Ha a térdemre ültetem nagyon jól elvan és nézelődik, élvezi nagyon a dolgot, de úgy félek, hogy valami baja lesz tőle a gerincének :( egyéblként nagyon ügyesen tartja magát, de még akkor is kicsinek gondolom ehhez.
Veronika Ti hogy vagytok? Többiek? Remélem mindenki rendben van!!

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Csicsi ma mintha jobb lenne, kopkop lekopogom. Bátor is egyre többet akar nézelődni, sokszor unja a háton fekvést és a hason fekvést is, ilyenkor néha beültetem az ölembe, nem órákig, de pár percig. Remélem nem okoz ez gondot.

Kép
savariaa
Érd

Elkiabáltam...délután újra kezdődött a kát óránkénti etetés, 45 perc keserves sírás/üvöltés. Elküldtem a férjemet bigaia-ért, hátha az segít.De mi lehet ez? Ma tejet sem ettem...Lányok, úgy kikészültem...miért ilyen nehéz ez? Megszakad a szívem, mikor sír, hiába nyugtatom, sétálok stb. semmi nem segít. Kakilni kakil napona legalább 5x, szóval az nem aehet a gond. 

Kép
savariaa
Érd

Sajnálom Savariaa! Remélem akkor hatásos lesz a biog. mert más ötletem nincs a pocakján kívül...illetve talán foga..??

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Picur, köszi a linket. Hát elég szomorú vagyok a hasizmom miatt.. nem volt egy nagy szám előtte sem... de igy! tényleg olyan mintha még terhes lennék...  én azt olvastom hogy ha a gyerekágy alatt nem szűnik meg a rés akkor ott marad "örökre"... azért adok neki még egy pár hónapot.... :)  azt nem tudom hogy átvágták-e a hasizmokat.. nem mondtak semmit..

Veronika, de aranyos Palmi! ezek a mondatokat fel kell írni hogy ne felejtse el az ember és majd 20 év múlva elmeséled neki...

Savaria, hát akkor a tejet legközelebb kerüld el! szegény Bátor! Remélem ma éjjel kialusszátok magatokat!

Ma voltunk 3 hóanpos oltáson. Kapott 2 szurit a 2 combjába, és beadatuk a rota ellenit is, azt szájába nyomták...  édesen lökte ki a nyelvével, de a védőnő tolta vissza egy kiskanállal, ha már ilyen sokba került, nehogy már kiköpje!! szerencsére lehetett Egészségkártyára venni..
Reméljük nem leszünk lázasak a szuriktól! Gergő szerencsére nem sokat sírt és utána aludt is egy kicsit.
Már nagyon ügyes, már 1 simán megfordul a hasáról a hátára, de már a hátról hasra fordulást is bemutatta egy párszor... éjjel végigkússza a kiságyát a rácsok mentén... reggel mindig más sarokban "találok rá"...

monis
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Savariaa, ez rosszul hangzik....nem lehet, hogy a front viseli meg?? Nálunk is elég nyűgös Zozó, bár neki sok minden közrejátszhat....mindkét tesója lázas volt a napokban, apa hasmasos, jöhet a pici foga....így apukám be sem adta a szurit, ráhúzunk inkább egy hetet......megjegyzem ő is kihozza nekünk az oltást

Veronika, ez nagyon aranyos volt Pálmitól. Hogy vagytok?

Csicsi, én inkább sehogy sem ültetném még, pihenőszéket nem próbáltátok? ahol nem ül, de azért feljebb van a feje és lát ezt-azt

Monis, sajnálom a hasgondot, nem kérdezel rá szakorvosnál, hogy mit lehetne vele kezdeni?

Tegnap Zalán is lázas lett, így még éjjel 2-kor is lázcsillapítotam, de csak egy napig volt....viszont nyaki nyirokcsomó múlóban. Tegnap megnézte apa, hogy mikor kezdődik az ovi....Zalán azóta újra tépi a száját. Ma délelőtt meg észrevettem. hogy a halántékával egy vonalban, fül tájékon lett egy tök kopasz foltja. Nem piros, nem sérülés.....nem tudom mi. Apukám meg a másik doki szerint lehet lelki oka, valami félelem (pl ovi) illetve valami góc is okozhatja. Így jövö héten megyünk majd vérvételre....bár nem tudom, hogyan vesznek tőle egy cseppet is, szégyen, de én nem fogom tudni végignézni. Az a fura, hogy szombaton nyírtam a hajukat, akkor még nem volt ott ez a folt....

Most eléggé aggódom ezen (is).....ráadásul délután még bele is lépett egy darázsba, úgyhogy most ágynyugalomba borogatjuk a duci talpát.....mi jöhet még mára....

Szép estét!

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Sziasztok Lányok! :)

Savariaa, nálunk ma volt az, ami nálatok tegnap. Picur felébredt fél hétkor (!!!) a fél kilenc helyett, és délután fél négyig fent volt egyhuzamban. Déltől meg elkezdett ordítani, esküszöm még a fejem is belefájdult. Annyira erős, pasis hangja van, nem az a babás cincogás, nyöszörgés, hanem az a fülrepesztő fajta. Bármit csináltam, csak hüppögött. Se kint a babakocsijában, se bent a kanapén, se a kiságyában, se rajtam, sehogy sem volt jó. Szopizás közben persze nagy alvás. Fél négykor a nagy ágyunkban ájultunk el. Ne féljetek, az bezzeg tetszett neki, hogy a nagy ágyban hancúrozhat! :D A kis kópé... Egyébként fogalmam sincs, hogy mi volt ez, mert puki nem volt benne, nem tekergett. Én a frontra gyanakszom, remélem az éjszakánk nyugis lesz...

Monis, Picur is "mászkál" az ágyában, ma hajnalra 180 fokot fordult, úgy találtam rá. A hasaddal kapcsolatban, szerintem menj el egy dokihoz (háziorvos, belgyógyász), az a biztos! Gergő nagyon ügyes volt az oltásokkal, reméljük, nem lesz lázas sem. :)

Veronika hogy vagytok? Pálmi, de édes dumája van! :D

Sandie, na már csak ez hiányzott nektek, hogy darázsba lépjen Zalán. Hogy viseli?

Ültetéssel kapcsolatban ezt találtam: http://www.babaszoba.hu/articles/Mozgas ... 1120184457

Szép estét! :)

picuralmos

sandie, kiviszik neked az oltást? Apukád adja be? Apukád gyerekorvos? De jó neked!! akkor mindig kéznél van egy két jó tanáccsal...

Csicsi, én sem ültetném még.. max a pihenőszékbe, vagy a babakocsi, mózeskosár részébe ahol lehet egy kicsit a háttámlát emelni...

sandie - milyen szakorvos foglalkozik a terhesség után megmaradt hasizom réssel?? nőgyógyász? azt sem tudom kihez forduljak...

sandie - darázscsipés az nem jó! borogassátok!! jobbulást! 

Picur - reméljük az éjszaka nyugodt lesz! Tegnap éjjel én is fejfájásra ébredtem!! az nem jó! gyorsan kerestem vmi gyógyszert meg borogatást... biztos a front.. a babákat is ez zavarja szerintem..

monis
Budapest XIII. kerület

Monis, szerintem először a háziorvoshoz menj, ő valószínűleg el fog küldeni belgyógyászatra egy vizsgálatra. Magnoli már volt ilyen vizsgálaton, majd jön és megmondja, hogy ő kinél volt. Nőgyógyász szerintem erre nem nagyon tud mit mondani, max. kitapogatja, és megállapítja, hogy tényleg nem zárult még össze az izomzat. Akartam már írni, hogy te jó ég, mekkora súllyal született Gergő! :) Nem csodálom, hogy nem fért ki, és végül császár lett belőle. Most mekkora a legényke? Megmérték az oltás előtt?

Picurt az esti rutin után letettem, és azonnal elaludt. Hogy mi volt vele délután? Fogalmam sincs. Apa kivitte locsolni, elvitte sétálni is, és akkor sem aludt, igaz már nem is sírt szerencsére. Este a fürdés előtt már röhögcsélt, viháncolt, játszott, ahogy eddig mindig.

Savariaa, ti hogy vagytok?

Szandi eltűntetek, nyaraltok?

Nyugodt éjszakát mindenkinek! :)

picuralmos

Monis, fájdalom nincs a hasadban csak "szét van nyílva" a hasizom? Húú, nekem a zsírt kéne eltűntetni a hasamról először is, utána majd gondolkodom az izmozáson , mintha a bőr sem húzódott volna vissza rendesen..az alakulhat még vagy ha eddig nem ment vissza akkor már nem is fog?
Ülés: az ültetést ne úgy értsétek, hogy én ültetem direkt, hogy : na jányom üldögélj egy kicsit, hanem ő nyomja fel magát, de majdnem teljesen felül magától, ha pl az ölemben félig fekve van, mit csináljak vele? kötözzem le? :( nem tudom mi tévő legyek! Pihenő szék is van szokott benne lenni egy ideig van el benne, aztán megunja, babakocsinak is a mózes fejrésze már kicsit meg van emelve neki, teljesen vízszintesben  csak akkor van el benne ha alszik.

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Csicsi, Lénó is ezt csinálja, húzza fel magát erőből, nem lehet ezt kikerülni...
Szerintem ne "kötözd" le, erősödjön csak ha akar :lol:

A hasakat sebésznek kell megmutatni.

Lénó tegnap délután óta újra jobban eszik, úgy látszik Őt is a front viselte meg :?
Holnap (vagyis ma) megyünk mi is dupla oltásra, vagyis mindkét Fiú megkapja a magáét, remélem Oli megint HŐS lesz :wink:

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

Monis, igen gyerekorvos az édesapám, bár már nyugdíjas :) Szerintem is háziorvoshoz menj először, ő tud adni beutalót a sebészetre vagy belgyógyászatra, ha kell....bár megnézetni mindenképp jó lenne.

Csicsi, le ne kötözd, , lehet Babócádtól kellene hasizomgyakorlat leckéket vennünk....

Magnoli, hogy bírták a hős fiúk a szurikat??

Ma ügyintézős napom volt. Új ovit kellett kesernem Zazunak, valószínű az ovikezséd miatt stresszelte be magát annyira, hogy kihullott a haja. Lehet egy pszichológus barátnpmhöz is elviszem, hogy kirajzolhassa magából a frusztrációját, mert hiába kérdeztem, csak azt mondta, hogy hagyjuk abba.....erőltetni meg nem akartam....Darázscsípésre jó volt a hűs borogatás és a Fenistil gél.....pár óra múlva már nem is látszott. Csak attól féltem, mivel a szúnyogokra annyira érzékeny, hogy nehogy befulladjon vagy valami rohama legyen.... de serencsére megúsztuk, este már úgy adta elő apának, mint egy igazi hőstettet.....'apa, varzslók vagyunk anyával, elvarázsoltuk a tüskémet' De a jövő heti vérvételétől nagyon-nagyon félek.....nem tudom megvédeni ettől (lefogás, fájdalom, rémület), pedig még olyan pindúr.

Nálunk a front miatt tegnap zizisek voltak a fiúk, ma meg már 3 órája alszanak egyhuzamban, Zozó is csak enni kelt fel......na persze én meg nem tudok csak így felütésre.....pedig tegnap/ma hajnali 2-ig takarítottam. Annyira felzaklatott Zalán baja (góc/lelki....nem is tudom melyik a jobb), hogy nem bírtam elaludni, így inkább kisikáltam a földszintet.

csocsi mindenkinek

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Sziasztok!

Jól eltüntem én is. Végre berendezkedtem, már jól is éreztem magam kettecskén a babámmal, mire egy szemétláda denevér elűzött minket. Már hazajöttünk, bár nem lett meg. Nem tudom itt van-e egyáltalán, mert éjszaka sem hallok neszeket. Remélem nem bújt meg sehol, viszont azt se tudom hol mehetett ki. Sajnos ahogy megláttam csak azon kattogott az agyam, hogy hogyan védjem meg Fannit, így képtelen voltam bármit is tenni. :(

Rengeteget írtatok, nem is nagyon tudok reagálni.

Veronika, hogy vagytok? Meggyógyultatok már?

Fanni megkapta a Prevenart, jól viselte, még hőemelkedése se volt. A tanácsadáson 3.760 gramm és 57 centi volt. :) Még mindig csak szopizik, de fogalmam sincs róla, hogy elég-e neki a tejcsi. Képzeljétek nem kakilt egy hétig! Közben voltunk az oltáson, jól megtapogatták és közlték, hogy nem látszik rajta, minden oké a pocijával. Arra gondoltam, hogy keveset eszik, amit inkább hasznosít a szervezete, minthogy kikakilná.

Most mennem kell, felébredt a Drága. :)

Üdv mindenkinek!

Bogi

Kép
ether
Cegléd

Sziasztok, gyorsan bejelentkezek.. Gergővel sétáltunk és még mindig alszik a babakocsijában, de már itthon a teraszon..
Kögszönöm az ötleteket, felkeresek majd egy dokit a has problémámmal.. majd kifaggatom a védőnőt hogy kihez forduljak..
Picur, Háziorvos jó tipp, csak utálok hozzá járni, mert mindig annyit kell várni...  mondjuk emiatt a nőgyógyászt sem keresném fel, minek fizessek ki egy vizitet, csak hogy megállapítsa amit tudok?? Gergő szép nagyra nőtt odabent! volt mérlegelés és már 6500 gr. Szépen növöget!
Csicsi, szerencsére nem fáj a hasam.. csak ha állok akkor kidudorodik nagyon..  de azért gondolom 3 hónap még kevés a teljes regenerációhoz, szóval adok még magamnak egy kis időt...  Csicsi szerintem te is légy türelmes magaddal, végül is 9 hóanp alatt nőtt meg a pocak, akkor adjunk neki 9 ónapot arra hogy újra a régi legyen.. nem??
Mangoli - akkor te sebésznél jártál? és oda nem kell beutaló? csak odamegyek hogy szerintem van egy rés a hasamon... és kész??

Hogy vagytok? Hogy bírjátok a hidegfrontot?

monis
Budapest XIII. kerület

Csicsi, azért ne kötözd le Lucát! :D :D Hagyd tornázni, azzal nem ártasz neki. Én még úgy szoktam ezt "kivédeni", hogy ha felveszem, akkor a hátával van felém, így tud nézelődni, viszont nem ül. :) Ellenben nem látom, amikor csorog a nyála, így sokszor már csak azt érzem, hogy folyik a lábamon a lé... :D :D

Monis, a sebészetre beutaló kell, azt meg a háziorvos tud adni. Sajna várni kell, ez mindenhol így van, de próbálj meg a rendelés elejére odaérni, akkor hamar sorra fogsz kerülni.

Bogi, denevér??? Te jó ég! Családi házba költöztetek? Hogy fogod kikergetni? Micsoda kalandok! :D A tej miatt ne aggódj, a kaka rendszeressége nem függ össze a tej mennyiségével. Azt tartja a fáma, hogy az anyatejes babáknál 8-10 nap kaka nélkül teljesen normális. Ha kaja közben nem sír a babád, és két evés között két órát "kibír", akkor nincs gond a tej mennyiségével. És még ráadásul szépen gyarapszik is! :) Amúgy Picur sem egy kakabajnok, van, hogy egy hét alatt produkál egy tisztességes mennyiséget, bár mostanra "besűrűsödött" 3-4 napra.

Sandie, Picur tegnap kezelhetetlen volt alvásilag, szinte alig aludt. Ma aludt rajtam 1 órát, babakocsiban egy újabb 1 órát séta közben, és most nyolckor letettem, és azonnal elaludt. Szóval tuti, hogy a front volt a ludas. Szegény Zalán, vajon miért fél ennyire az ovitól? Remélem ki tudjátok deríteni.

Veronika hogy vagytok?

Szép estét mindenkinek! :)

picuralmos

Eloszor ket kep, mert nem tudom mennyi idom lesz... :)

A ket nagy hajum :)

Kép

Kép
sz.veronika

Naszóval... :) Valamelyik este már írtam mobilról, de nem tette be, újraírtam, újra nem... végül dühömben feladtam :)

Csicsinek akartam írni, hogy Adri is ezt csinálja, az ölembe veszem ülve, de a fotelünk hátra dönthető és így elfekszünk benne, de ő felül hasizomból! Mindenáron úgy akar lenni, úgyhogy egy párszor hagyom, de aztán pózt váltunk, pl. hasra teszem.

Nekem is az az érzésem, hogy azért akar már mindenáron függőlegesben lenni - ülni vagy hogy a vállamon hurcoljam - mert nézelődni akar és fekve uncsi egy helyben :)

Tegnap egész nap nyöszörgött és csak akkor volt jó ha hurcoltam a vállamon... A hátam annyira fáj, hogy erről gyorsan leszokunk... Sőt kétszer úgy belenyillalt, hogy azt hittem idegbecsípődés, de szerintem csak a hirtelen sok izomterhelés.

Voltunk kedd este dokinál Pálmival (ja, rájöttem, még kedd este volt mikor próbáltam írni doki után este...) kapott Smectat, ProKid-et és B6 vitamint... én is ezeket szedem most felnőtt változatban :) Alakulunk...

ether,
denevér?? Jajj... ha mégis megjelenne egy gyors ablak nyitás... mondom ezt én, aki egy póktól is megrémül :) De hogy mit tesz az anyaság, Pálmit múltkor megvédtem egy kisebb póktól! :D Nagyobbal nem tudom mit tennék... remélem nem kell kipróbálni :D Lehet én is gyerekestül kifutnék a házból! :lol:

Sandie,
nem tudom meséltem-e anno, Pálmi is március óta jár új oviba, mert a tavaly szeptemberi ovikezdés őt is igen megviselte... elkezdett bepisilgetni, körmöt rágni, száját tépkedni, dadogni... eleinte az óvónő javaslatára vártunk, de csak nem javult a helyzet, így váltottunk...
Jó lenne tisztázni, hogy Zalánnak mi okozza... lehet hogy csak meg kell szoknia, vagy van valami konkrét? Én Pálmiból elég sokmindent húztam ki, ami alapján úgy döntöttem, hogy az oviban van a baj és másik kell, nem elég megszokni... (főleg hogy ő már előtte 2 éven át járt családi napközibe, ahol semmi baja se volt... szóval nem az volt a háttérben, hogy anyától akkor szakadt el... bár az is tény, hogy ovin kívüli külső tényező is volt pár pont szeptember 1-től, de az ovi se volt jó)

Magnoli,
hát te is jól nyomod a páros oltást... :D

Picur,
köszi a mozgásfejlődéses linket! Tudom nem nekem tetted be, de tök jó! :)

monis,
pont ezen gondolkodtam, hogy vajon hogy adják be szájon át a rota oltást, főleg hogy méregdrága, ha azt kiköpi leshet az ember! :D
Gratula a forgáshoz!!!

Adri úgy felhergeli magát ha játékot adok neki, hogy nem is tudom mit kezdjek ezzel... próbálja megfogni, meg is tudja többé-kevésbé, de elejti, venné a szájába de nem tudja túl ügyesen... és tisztára felhergeli magát, végül el kell vennem a játékot, úgy nyugszik csak meg...

savariaa,
hajrá babakocsi torna :D

Kép

Kép
sz.veronika

Kedves Májusi Babavárok!

Már nagyon régóta olvaslak titeket, mondhatni a kezdetektől. Szinte a rajongótok vagyok
Nagyon sok hasznos dolgot tudtam meg tőletek, mert vizsgálatokban mindig előttem jártatok. Drukkoltam nektek a kombinált/ négyes tesztek idején és nagyon sajnálkoztam amikor páran elvesztették a babát a legelején.

Izgatottam vártam a szüléstörténeteket.

Csodáltam Magnolit, hogy képes volt egy éven keresztül fejni, mivel én is ebben a cipőben járok most, de már csak 1 hónapig bírom.

A többedik babásoktól pedig volt mit tanulnom.

Reménykedtem, hogy pont a 40. héten fog az én babám is megszületni, mint Picuralmosé, olyan szép lett volna. Nem így történt. Júniusra vártam a babámat, de ő úgy gondolta, május 17-én megszületik.
A János kórházban szültem, mint Savariaa és Magnoli :) Imádom a kórházat, a dokimat, a szülésznőmet és minden olyan osztályt, ahol megfordultam.

Savariaaval, váltottam pár levelet és volt olyan kedves meghívni a fórumra, illetve Bogi fórumtársam a júniusi babvárókból is csatlakozott hozzátok, így én is szeretnék, amennyiben befogadtok még egy "újoncot". Először arra gondoltam, hogy már elkéstem ezzel, de aztán rápillantottam a 2007 Szeptemberi babavárók topikra, ahol már 6 éve aktívan folyik a tapasztalatcsere és rájöttem, hogy még időben vagyok.

Kép

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs

Sziasztok,
Üdv Andi, gyere csak ha van kedved, nagyon szépeket írtál! :wink:
Gratulálok Balázshoz, megkérdezhetem hogy miért Csodababa?...
(Bár mivel én is kíváncsiskodtam néha nálatok, sejtem :wink: )
Nálatok miért nem sikerült a szoptatás?
Minden elismerésem a fejésért, én is ezen mentem át, tudom milyen nehéz...

Veronika, jobban vagytok már, hatnak a szerek?
Nagyon cukik a Hajasbabáid, Pálmi teljesen olyan, mint Te kicsiben!
Adri az Apukájára hasonlít?
De jót nevettem Adri játékfogásán :lol:

Monis, de cuki Gergő, tényleg szép nagy méretekkel született, nem csoda hogy akkora pocakod volt :shock:
Lénó "csak" 3400 gramm volt és 53 centi, viszont mindez a 37. héten...
Nekem azért volt olyan nagy a hasam, mert csak 162cm magas vagyok 8)

Bogi, szépen nő Fannika is!
A Batman helyett inkább Supermant küldöm Hozzád, hahaha :lol:

Sandie, azannya hát Te sem unatkozol, darázs, nyitokcsomó, hajhullás...
Épp azon gondolkodtam, hogy a Suttogót egygyerekeseknek írták, a 4 É-ből már 2-nél se jelenti soha egyik sem az anyát (én???), mert amint végzek az egyik etetésével, tisztába tételével, tuti hogy a másik azonnal becarik, vagy üvölt hogy éhes...
Na mi van akkor 3 (!) gyereknél???

Picúr, jobban alszik már Álmos?

Mi tegnap újfent sikeresen vettük a dupla-oltást, Oli megint HŐS volt és nem sírt, Lénó pedig csak a szúrás alatt pityergett, úgyhogy jól megdícsértem mindkettőt! :lol:
Lénó pocakja néha még mocorog evés közben, ilyenkor csak fél adagot eszik meg és tekereg...
Pedig kapja a Biogaia-t...
Emellett 2/3 arányban hidrolizált tápit kap, így nálunk Colief-nek már nem lenne dolga...
Olim a hétfői strandoláskor összeszedett egy kis hasmenést, amit a Pro-kid klasszul megfogott, így mostantól azt fogom adni Neki a mindennapos Normaflore helyett.
Tegnap estére sajna náthás is lett a hétfői hideg Velencei tótól, amiből nem tudtam kiimádkozni :(

Kép
Kép
magnoli

Hellobello!

Csak gyorsban most...
Andi, téged üdvözöllek, írj nekünk magatokról, had ismerjünk meg mi is titeket :)
Vernika az az Pálmi tényleg tisztára olyan, mintha Te lennél, nagyon szép kislány, Adri meg a kis hurkáival zabálni való. jól megharapgálnám! (persze csak óvatosan :P )
Magnoli Olinak meg gyors gyógyulást!
Kunkáj Lányok!

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Köszönöm a kedves fogadtatást

Magnoli: Balázs azért Csodababa, mert 4 és fél év várakozás után érkezett. Férjem átesett egy herevisszér műtéten, én BMC-s kivizsgálásokon, ezerrel szedtük a nagy dózisú vitaminokat, bújtam az Internet "szakirodalmát". Tavaly volt két sikertelen inszeminációnk és egy lombikunk. Egy hónappal később csoda történt: Balázs spontán foggant ágyban, párnák között. Nyilván sokat segítettek a hormonok is, amiket előtte magamba szúrtam. A terhességem nem volt gondtalan, de imádtam minden percét. A szülésre is sok szerettel gondolok vissza, nekem egy óriási élmény volt. Alig várom a következő babát, de majd csak akkor látunk neki a gyerekgyártásnak, amikor Balázs 1 éves lesz.

A szopizás valószínűleg a lapos mellbimbóm miatt nem jött össze. A kórház patikájában a férjem sajnos nagy méretű mellbimbóvédőt vett, amit Balázs nem tudott bekapni. Így inkább a cumisüveghez nyúltam, amikor a kicsim éhes volt, mert sem a cicimet, sem a bimbóvédőt nem tudta használni. Ráadásul kis súllyal született( 2650 g), jobbnak láttam etetni, mint kínózni. Sokan mondták, hogy hagyjam csak ordítani, majd szopizik ő, ha éhes lesz. Ezzel én nem értettem egyet. Meg is lett az eredménye, mert tegnap már megdupláztuk a születési súlyunka. Pár héttel később vettünk egy kis méretű Avent bimbóvédőt, amit már be tudott kapni, de akkor már késő volt, hozzászokott az üveghez. Most ott tartunk, hogy néha szopizik bimbóvédővel, néha meg ordít ha csak ránéz. Így inkább fejek és este adok neki tápot, mert annyi tejem azért nincs. Sajnos a mellszívó nem termel oxitocint.
Te hogy tudtad 1 évig fenntartani a tejtermelést? Irtad egyszer, hogy kicsi a gyermekeid szája, emiatt nem tudnak szopizni, de azt is, hogy nálad is van gond. Megkérdezhetem hogy mi? Egyébként Balázs is a 37. héten született :)
Olinak jobbulást kívánok!
Nem mondott, hogy te is betévedtél néha a júniusi babavárókba :)

Csicsi: majdnem minden leírtam :) Nagyon jók voltak a videók, amiket a férjed feltöltött, amíg bent voltatok a kórházban. Nagyon boldog anyuka voltál te is! Gyönyörű kislányod van!

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Andi, gyere-gyere! Csacsogjunk minél többen! :) Mesélj magatokról egy kicsit, hogy vagytok?

Magnoli, köszi, épp írni akartam, hogy ma Picur aludt délelőtt 1 órát, és délután 2 órát! Az esti alvások továbbra is flottul mennek, ma is vacsi után letettem, és elégedett sóhaj kiséretében azonnal elaludt. Reggel is fél nyolckor kelt, és egy tisztességes pakkot is kaptam tőle. :D

De képzeljétek, most este a jobboskából nem indult meg azonnal a tej, viszont éhes volt az Uraság, hát olyan hisztit levert, hogy Apával összenéztünk, hogy most mi van??? Ordított, mint a sakál, rugdalózott, csapkodott a kezeivel, na puki-gond - gondoltuk. Megnyomtam a cicimet, hát jött belőle. Megtornáztattuk a pocakját, semmi. Böfi, hátha, semmi. Na mondom átteszem a turbó-baloskára, abból mindig több jön, és nagyobb sugárban, hát azonnal úgy elkezdett cuppogni rajta, egy hang nélkül, és azonnal elnyugodott, el is aludt rajta. Ilyen hisztit még nem láttam tőle, pedig ötkor is evett, és hétkor már cicin volt. Egy kis zabagépem van! :D

Veronika, az a hajfürt Adrinak... Hát az valami hipercuki!!! :) :) Jó lesz nekiállnod a hátadra gyúrni, mert a kisasszony igenis felfedező akar lenni. ;) Játék-idegbaj nálunk is volt néha, olyankor simán hasra fordítottam, vagy én kezdtem el vele játszani, vagy a kettő együtt... :)

Javaslom mindenkinek ezt a kifordított tartást (háttal van a baba, így lát mindent), ez nálunk nagyon bejött, sokáig elvan így Picur, bár ez a póz meg karizmokat igényel...

Magnoli, a két-gyerekes napi rutinon jót nevettem, bár tudom, hogy nem egyszerű megoldani, hogy minden a helyén legyen, és egyik gyerek se legyen "becarva". Oli tényleg egy kis hős, nagyon büszke lehetsz rá, hogy így tűri az oltásokat. A náthából gyors gyógyulást neki!

Ezt a cikket a hozzátáplálásról most találtam, szépen lassan odaérünk mindannyian, hátha találtok hasznos infókat: http://www.kismamablog.hu/szoptatas/a-k ... shoz-vezet

Kunkáj Lányok! :)

picuralmos

Sziasztok Lányok! A fiúk már elmentek aludni, igy gyorsan elolvasom a napi hozzászólásokat... Csicsi próbáld Lucát pihenőszékbe tenni, aminek a háttámlája meg van emelve... úgy tud nézelődni.. vagy a babakocsiba.. Sandie, de jó nektek. Gyerekorvos a családban!  majd összegyűjtöm az erőm és elmegyek a dokihoz.. de jut eszembe ott le kell majd vetközni és megnézni  a hasam.. hát pedig nem szívesen mutogatnám... még elég ronda... szegény Zazu - lehet hogy vmi zavarja az oviban? nem jön ki a ovonénivel?
Picur - akkor a háziorvost nem fogom tudni elkerülni... Rosszall de majd inkább szeptemberben... akkor úgyis ki akarom a páromat iratni betegállományba...
Bogi - denevér?! rosszul hangzik.. én egy molylepkétől a frászt kapom.. meg a pókoktól.. és egyéb bogaraktól...
Veronika, nagyon szépek a lányok! Tényleg milyen hosszű haja van Adrinak! Bámulatos! Tündériek, és már hogy támasztja magát hason! Jobban vagytok már?
Andi - üdv a fórumon. Igazából én is új vagyok, csak nemrég csatlakoztam.. terhesség alatt "babonából" nem akartam még csatlakozni...  de hát akkor te is Májusi babás van!! ha van kedved szívesen várjuk a szüléstörténetedet! és akkor Balázs korszülöttnek számított?  sokáig kellett kórházban maradnotok?
Mangoli, Gergő pocakban nagyra nőtt, de szerencsére idekint jól tartja a súlyát. egyáltalán nem duci... már a 36 heti Uh 3600 gr.ra becsülték.. igaz mi is "nagyok" vagyunk én 180 cm, férjem 189cm..  

Lénónak is szép méretei voltak! neked is császár volt? 162 cm-edhez képest szép nagyra nőtt a baba! Apuka biztos szép magas! nem?
Az oltáshoz gratula, nagyon ügyesek voltak a fiúk!

jó éjszakát mindenkinek!

monis
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Veronika, igen emlékszem még anno, hogy gond volt....már akkor is akartam kérdezni Tőled, hogy mi volt. Esetleg leírnád nekem, akár priviben, hogy mi volt a gond illetve hogyan kérdezted ki a leányzód? Zazu nem is akar róla beszélni, nagyon meg zaklatni sem akarom a kérdéseimmel. A fura az, hogy néha emlegeti azért a társait...de ha ezt meglovagolva kérdezem, akkor rögtön bezárul. Kettős érzésem van, mert azt sem akarnám, hogy átvisszük máshova, pedig esetleg nem is az ovi frusztrálja....hanem mondjuk a baba, vagy hogy aggódtunk a terhességem alatt...aztán meg hiányozna neki a 'régi' ovi és az újba nem akarna menni, de már nem visszacsinálható az egész......

Nagyon szépségesek a lányok!

Zozó eléggé sírós megint, nem nagyon szereti a cumisüvegeket, pedig kipróbáltunk már többfélét. Fáj a hasa, tekereg, megint vissza kell térnünk a Coliefre. De édes volt, amikor fájt a hasa próbáltam kimasszírozni a pukikat, erre sírás közben hangosan döcögött a nevetéstől..... A nagyobbak is nyűgösek voltak......elkészültem ma rendesen.

Magnoli, 4É.....tutira egy gyerekes....nekem magamra semmi időm, mert ha Zozót etetem, akkor akar a Zéti wc-re menni, Zalán éppen éhenhal.....vagy éppen csak visítanak, mert beütötte, elvette, nem éri el, nem találja, stb.... Lehet, ezért sem ment a szopi, mert folyton fel és lecsatlakoztattam szegény Zozót, most meg a cumisüveget tolom ki-be a szájába....kész kaland az életünk. De be kell, hogy valljam, azért én marhára élvezem, még ha sokat nyafogok is.....bár azért néha már hiányzik némi szellemi táplálék.... vagy akár, hogy újra emberi formám legyen és ne tejeszacskóként éljek.

Andi, üdv közöttünk...szopimizériát átérzem, én is így jártam....annál nincs is kiábrándítóbb, lehangolóbb, amikor bent van a bimbi a szájban és mégis ordít a babó...nekem is elég lapik, még a fejőglp is mindig leugrált róluk

Picúr, tudod van valami olyan mondás, hogy a férfiak sokkal érzékenyebbek arra hogy tele legyen a hasuk....tapasztalatból mondom, hogy ez a kispasikkal sincs másképp.....igen harciasak, ha éhesek

Ether, ma eszembejutottál, illetve a denevéred, mert egy beleakadt a szúnyoghálónkba, apának kellett kiszabadítani Batmant.....jókat röhögtünk szegényen

Most ennyi futotta lányok!
Kunkáj....

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Andi, nekem is befelé forduló a jobboska, illetve csak volt, mert olyan vákuum van a gyerekben a kezdetek óta, hogy még a kórházban vérhólyagot szívott rá. Azt hittem megőrülök, annyira fájt. Aztán kb. két hét alatt "egyenesre" szívta, ma meg már plusz 2mm-t rá is gyúrt, tehát majdnem utolérte a baloskát, amelyik normál bimbivel (sőt talán kicsit nagyobb, mint a normál méret) rendelkezik. Most úgy néznek ki, mint két fonnyadt málnaszem. :D De még működnek, bár többször becsomósodtak, eldugultak, de végül mindig összekapták magukat. Ha nálad csökken a tej, esetleg még praktikákat bevethetsz (homeós bogyók, rántott leves, maláta sör, egyéb tejserkentő teák), nem tudom, hogy ezeket már alkalmaztad-e, de egy próbát megér. Nálam a rántott leves jött be, ha meg bírod enni, hajrá! ;) Ha nem segít, én azt mondom, hogy ne erőltesd, ahogy Magnoli szokta mondani, a tápszer nem ördögtől való, ne ess kétségbe, ha pótolnod kell.

Sandie, kérdezted Zazut, hogy mit szólna másik ovihoz? Lehet akkor kibökné, hogy mi a probléma, illetve talán rájönnétek, hogy az ovi a gond, vagy esetleg más? Szegénykém, hogy aggódhat, ha még a haja is kihullik egy részen... :/ Barátnődhöz elviszed? Hátha neki sikerül kiderítenie valamit. Hasfájás, jajj, mennyire utálom! Lekopogom, talán nálunk már múlóban van, bár még kap kétszer egy nap Infacolt, de egyre ügyesebben jönnek a pukik. Már nagyon kivezetném, szerintem utálni fogja a narancsot egész életében az Infacol miatt. Tejzacskó... :D :D :D

Monis, Gergő szép szál legény lesz, az tuti! Nálunk Apa a létra a maga 193 centijével, én hozzá képest törpe vagyok a magam 165 centijével. A gyermek (szerencsére) rá ütött, már most hosszú és izmos! :)

Megyek, nemsokára jönnek anyósék, sütök piskótatekercset, meg valami ebéd sem ártana... :)

Szép napot!

picuralmos

Picur: az elmúlt napokban mi is nagyon nyűgösek voltunk: 20 perc alvás, majd ébrenlét. Semmi sem volt jó, szinte egész nap ordított Balázs. Biztos a hidegfront zavarta meg a babákat. Valószínűleg növekedési ugrás is volt nálunk, szóval nagyon kemény napokat éltünk át szombat óta, de kezd javulni a helyzetKacsintás
Irigyellek titeket az éjszaka átalvása miatt. Hogy csináltátok? Én már mindent bevetettem, mégis 3-4 óránként kelünk. Egy hétig próbáltam du 5 után nem engedni aludni, de nem működött, végig sírt szegénykém, éjjel meg ugyanúgy ébredt. Kipróbáltam az "Álometetést" és a "Láncetetést" is, 1 órával később, a megszokott időpontjában ugyanúgy felkeltHatározatlan Nem akarom én, hogy átuladja az egész éjszakát még, megelégednék azzal is ha 1X kelne. Jelenleg 11-12, 2-3, 4-5 között kel, pedig esténként jó nagy adag táppal etetem, nem is anyatejjel.
A hisztik nálunk is ismerősök. Az egész utca felkel éjjel, ha nem kap azonnal tejecskét a Drágám.
Te ugye még nem kezded a hozzátáplálást? Kár lenne ennyi tej mellett.

Monis: tudom, hogy új vagy te is Király
Drukkolok, hogy megoldódjon a has gondod!
Balázs nem volt koraszülött, mivel betöltötte a 37. hetet és súlya több volt mint 2500 g. A kórházban így csak 3 napot töltöttünk. A következő hozzászólásban leírom a szülétörténetemet.
Nem is értem, hogy mi miért voltunk ilyen kicsik. Valószínűleg a cukordiéta miatt, 180 CH-t ehettem terhesen, pedig határeset volt a cukrom, nem volt semmi vész. Ennek előnye, hogy csak 8 kilót híztam, így szülés után kb. 1 héttel már visszanyertem a terhesség előtti súlyomat.

Sandie: ti pont egy nappal vagytok nagyobbak, mint miKacsintás
Remélem mielőbb kiderül. hogy miért feszült Zalán babád. Talán egy jó pszihológus tud csak segíteni ezen.
A Medela Calma etetőfejet kipróbáltátok már? Az pont olyan mint az anyai mell, csak akkor jön ki belőle a cucc, amikor szívja a kicsi. Nekünk nem jött be, Balázs a cumisüvege után ordított, ugyanolyan hangon, mint amikor nem akar cicizni. Lehet nálatok pont a cici hiányzik Zozónak, ezért nem szereti a cumisüveget.
Szóval a te bimbbiid is laposak kicsitRosszall Hogy szoptattad az első két gyermekedet?
Te most már teljesen áttértél a tápra? Megjött már a mensid? Kiváncsi vagyok, nekem mikor jön meg, mert kezdem én is ritkítani a fejéseket. Kicsit azért én is aggódom, mint ahogy te is, hogy nehogy babás legyek. Na, nem azért mert nem szeretnék a közeljövőben az lenni, de azzal is tisztában vagyok, hogy 3 hónappal a szülés után még nagyon gyenge a nő méhe és nagy a vetélés, illetve a koraszülés veszélye.Sírós Elmúltak a rosszulléteid?
Le a kalappal előtted, hogy 3 pici gyermeket nevelsz. Barátnőmnek most született a 4., hát szegényt egyáltalán nem irigylem.

Savariaa: merre jársz? Bátor még mindig nyűgös? Holnap lesz bababörze a budaörsi virágpiacon. Nem jöttök?

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Picur: köszi a tippeket! Maláta sört kettőt iszom minden nap. Imádom! Emellett újból iszom a szoptatós teákat. Próbáltam már a Ricinus Communist és az Urtica Urens-t is. Nem rosszak, de nem az igazi így, hogy nem a gyerek szívja ki. Pedig én úgy szeretnék szoptatni! Annyira jó látni a kielégült babaarcokat mások cicijén. Az enyém csak a cumisüvegtől produkál ilyen tüneteket
A rántottlevest még nem próbáltam. Szerinted ez a recept jó?
http://www.mindmegette.hu/rantott-leves.recept
De jó, hogy neked Álmos ki tudta szívni a lelepult bimbódat! Én is abban reménykedem, hogy a mellszívó kiszívja annyira, hogy a következő babámnak ne legyen szopi gondja.
A tápszertől nem tartok, most is kapja napi 1x, de a hozzátáplálásig ki akarok bírni még egy hónapot anyatejjel.
Piskótatekercs? Nyami! Egyszer próbáltam, nem sikerült, pedig minden más sütemény igen. Megpróbálkozom vele újból, ha abbahagyom a fejést és több időm lesz.

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Monis: kimásoltam a júniusi fórumról a szüléstörténetemet. Már nem tudnám így leírni, mint pár nappal a szülés után.

Előzmények: szerda este uh és ctg. Minden a legnagyobb rendben, 0 fájástevékenység.
Éjfélkor beindultak a jóslófájások. Elmentem tusolni, majd elmúltak.

"Csütörtökön távozott a nyákdúgom( de az is lehet, h csak tágulási vérzés volt).

Jött az éjszaka megint, természetesen egész nap talpon voltam, vasaltam, mostam.
Akkor én már vajúdtam, csak nem tudtam róla. Írtam nektek, h indulnak a fájások, ezek éjjel 1-re erősödtek be. Vadul számoltam, persze ezeket is először jóslónak néztem, mivel olyan 7, 8, 9 percesek voltak. A jól bevált szokásom szerint elmentem tusolni meleg vízzel. Közben is fájtam, ez már gyanús volt nekem. Fél óra után hagytam abba és amikorra a fájásaim már 3-4 percesekké váltak. Nagyon durva volt, mert minden egyes alkalommal mentem egyet pisilni. 4-kor ébresztettem a férjem, h menjünk be a kórházba megnézetni magamat. Tudtam, h ügyel a szülésznőm, így miért is ne. A csomagokat szerencsére vittük, de én nem gondoltam komolyan hogy szülni is fogok. Kb 15 perc alatt értünk be, volt vagy 3-4 fájásom útközben is, de én még mindig nem voltam benne biztos, hogy szülök. Nagyon megtévesztő ez az egész fájás dolog.
A szülészeten kb. 6.30-kor vizsgáltak meg manuálisan( a CTG előtte már fájásokat jelzett), kiderült hogy már 3 és 4 ujjnyira vagyok kitágulva. A szülésznőm mondta, h ma bizony szülni fogok  Természetesen az epidurál injekcióról így lekéstem, pedig én mindenképp szerettem volna. Amikor jött a dokim mondtam is neki, h bejött az amitől féltem és amire annak idején ő azt mondta, h ezt kívánja nekem előre, mert aki így megy be az nemsokára meg is szül.
Majdnem a beöntésről is lecsúsztam, de végül nagy nehezen megkaptam azt is. Sokkal nyugodtabb voltam úgy.
A fájások nagyon durvák voltak, de állva maradtam, sokat sétáltam. A mellettem lévő szülőszobában egy cigánylány szült éppen( nagyon rossz volt hallani, hogy rám is ez vár hamarosan).

A szülésznőm kitalálta, h ha már ilyen jó kondiban vagyok, akkor guggoljak is minden fájásnál, gyorsabban meglesz a baba. Háát, meg ne tudjátok azt a pokoli fájdalmat, amit ilyenkor érez az ember: mindened görcsöl, leszakad a derekad és még tornáznod sem árt a cél érdekében. Nem tudom, h azok a nők, akik 30 kg.-ot híznak terhesen, h csinálják ezt végig.
A dokim burkot repesztett( kampós vas szerszám), majd mondta, h most fognak a fájások besűrűsödni. A tolófájás is pokol, de 2 között sokszor még poénkodni is volt erőm, na meg ittam a vizeket. Persze, elrontottam a dolgokat, nem tudtam eltalálni a nyomás technikáját. Az hogy a levegőt nem az orromon, hanem a számon kell venni, nagyon nem akart menni. Óriási fájások közepette nem egyszerű jól nyomni és még a lábadat is hátrafelé tolni. Már kezdett nagyon elegem lenni az egészből. Nyomás közben azt is láttam, h a dokim csinálja a gátvédelmet. Brrrr., borzalmas fájdalom az is: 2 újjal köröz benned olyan gyorsan mint 1 ringispil.
Hirtelen túl jól ment a nyomás, és kitoltam Balázst egy fájásra:) Na, ezt nem kellett volna: a gátam megmaradt, de a hüvelyem picit megrepedt belül.
A babám 10/10 Apgárt kapott, minden rendben volt vele.
Magzatmázasan rám fektették, majd megszültem a méhlepényt. A dokim baromira ügyesen csinálta ezt is, szinte meg se éreztem.
A szülésznőm is csodálatos volt, nagyon szerencsés voltam ezzel a remek párossal.
Rossz volt, h utána még varrni kellett, de aranykeze van a dokimnak, így elviselhető volt.
2 órás megfigyelés után saját lábon sétáltam le a gyermekágyas részlegre, még a cigánylány családja is megdicsért, hogy milyen ügyesen vajúdtam( látták hogy rohangálok kint a folyóson), szóval büszke vagyok magamra és a tündérbabámra. 1 órakor már jött az első látogatóm( 9.43-kor szültem), akkor én már kint tudtam ülni a vaspadokon, illetve tudtam mindenhová menni.
Azt hogy anya lettem, csak este fogtam fel, amikor toltam be Balázst a csecsemőosztályra. Addig nem igazán érdekelt az ügy.
Nagyon jó dolog ez, imádom ezt a kis manót. Nagyon boldog vagyok, hogy itt van.
Másnap kiderült, h szülés alatt kijött az aranyerem:( Nekem sosem volt ilyenem. A többi részem gyorsan regenerálódott, ezzel szenvedek kicsit most még.
Imádnivaló volt mindenki a kórházban, semmi gondom nem volt, egyet leszámítva: a csecsemősök a híresztelésekkel ellentétben baromira kedvesek és segítőkészek, de cumis üvegből etetik éjjel a gyerekeket. Ezt meg is értem, mert arra kinek van ereje, h 20 ordító csecsemőt pohárból itasson. Éhen halni nem hagyhatják őket, amikor az anyukáknak még nincs tejük. Az én kis drágám meg megtanulta, h sokkal könnyebb abból enni, mint ciciből. Mivel kb másnap este indult be a tejem, sikerült őt nekem is elrontanom. Most ezzel szenvedünk itthon is, de egyre jobban megy nekünk. Lassan kialakul a napirendünk is. Rájöttem, h este fejnem kell, jól megetetem és akkor alszik 3 órát. Napközben meg szenvedünk a cicizéssel. Ez van! Nem hagyhatom besárgulni."

U.I: Akkor még nem tudtam, hogy eléggé lapos a mellbimbóm, pedig a szülésznőm mondta is, hogy valószínűleg ez a baj.

Jaj, most egy darabig nem jövök, mert annyit irtam, hogy a végén kitagadtok.

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Andi, én is a "lapos" bimbó miatt nem tudtam szoptatni, plusz ehhez jött még hogy mindkét Fiamnak (genetikailag) kicsi a szája, így a két hiba már nem volt áthidalható sajnos...
Tejem rengeteg volt végig, teli volt vele a mélyhűtőm is.
Ennek oka egyrészt családi örökség, másrészt én annyiszor fejtem, ahányszor etettem, még éjjel is, fejés közben pedig folyamatosan massziroztam.
Ja és mindig mindkét oldalt fejtem, így Oli 8 hónapig kizárólag anyatejet kapott (addig a hozzátáplálást nem fogadta el), és 1 éves korában 1 hónapig küzdöttem, mire sikerült elapasztani...

Szép a történeted, köszi hogy megosztottad velünk!
Elismerésre méltó amit a babásodás érdekében megtettetek, kívánom hogy a következő Csodátok spontán sikerüljön majd!

Nekem is nehéz volt az út, mindkét Fiú előtt 4 hysteroscopos műtéttel hozták rendbe a méhnyálkahártyámat és előtte több babát elveszítettünk, de ez már a múlt és a két gyönyörűségem boldogságot hozott az életünkbe a szomorúság után!!!
Örökre hálás leszek ezért Mindazoknak akik ebben segítettek a János Kórházban!
A fentiek miatt mindkettő császáros szülés volt...

Kép
Kép
magnoli

Magnoli: Balázs végül spontán baba lett, a beavatkozások nem sikerültek. Remélem a következő baba is összejön így, ha nem, akkor megyünk vissza a BMC-be. Mi is a János kórháznak köszönhetünk mindent!
Ha jobban belegondolok, a mi 4 és fél évünk semmi hozzád képest. Bele is haltam volna a babák elvesztésébe 4 műtét? Le a kalappal előtted!

Én is fejek éjjel, de 5 decinél több tejet nem tudok magamból kipréselni egy nap alatt.

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Ja, tényleg írtad hogy Balázs spontán lett, de szuper!!!
Nekem meg 2x4 műtétem volt sajna :(
A vesztésekbe igen, belehaltam minden alkalommal, de tovább küzdöttem és lám megérte!
Ráadásul Lénó után meggyógyult a méhem, úgyhogy mostmár bármi megtörténhet(ne) :wink:
Tejem rengeteg volt, sokszor napi egy liter felett :shock:
Gondolom a masszázs és a 2 oldali gyakori fejés sokat számított...
A technikát pár oldallal előbb írtam Savariának, ha van kedved próbáld ki esetleg 8)
Képet teszel majd Balázsról?

Kép
Kép
magnoli

Mai törpmániás kép Mai törpmániás kép

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Szülés után :) Szülés után :)

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Andi, nagyon édes a Kisfiad, és jól "kinőtte" magát :lol:
Nagyon profik a képek, és a szemei varázslatosak...
El se hinné Róla az ember hogy éjjel hangosan követeli a kaját, de tudod mit: igaza van 8)

Lénó már többnyire kihagyja a 2-3 órás hajnali etetést, de csak ha egész nap jól evett és este 10-11 körül még sikerül jól megetetnem és nem alszik be 9-10 körül...
Ezt egy kései fürdetéssel igyekszem elkerülni :wink:
Olival viszont bármit tehettem, mindig ébredt, még a mai napig éjjel többször követeli a tejecskéjét és mivel elég rossz evő és Lénó miatt amúgy is kelek, adok is Neki ahányszor csak kér...

Sandie, de nagyot nevettem azon, ahogy Zozó a masszázs közben "döcög" a nevetéstől, egyemmeg! :lol:
Azért jobbulást a pocijának! Valamilyen probiotikumot szedtek?
Nálunk Lénó a Biogaia-t, Oli a Pro-Kidet kapja.
Igazad van, hogy a 3 gyerek rengeteg "melóval" jár, de háromszoros örömet is ad!
Meg is érdemled, amennyit teszel Értük, minden elismerésem!!! :lol:

Monis, Picúr, nálunk Apa magas, de szerintem nem vészesen, 185 cm, de mindkét Fiam extra hosszú lett, aminek nagyon örülök, egy férfi legyen is magas, nekem az tetszik :wink:

Savaria, hogy vannak a híres "didkók"?

Mmc, nagyon eltűntél, hogy vagytok?
Végül milyen dietát kapott Liza?

Ki hol tölti a hosszú hétvégét?
Mi itthon leszünk, állatkertet és strandolást tervezünk ha Oli jobban lesz...
20-án pedig a budai rakpartról átsétálunk Pestre és remélem megkóstolhatom a kedvenc meggysörünket a Belga sörözőben...
Na jó, a Férjem pedig letesztelheti az idei sültkolbász felhozatalt, Oli meg a fagyikat :lol:

Kép
Kép
magnoli

Sziasztoik!

Ne haragujatok, hogy eltűntem, de semmire sincs időm. Bátor szinte csak rajtam hajlandó napközben aludni, a babakocisban max fél órát. Beszereztem egy kendőt, hát ez csoda, most is benne alszik. 
Elhagytuk a coliefet és a pro kidet is, elegem lett belőlük... most a biogaia-t adom, egész jó... de már nem merem semmit nyilatkozni, nehogy elkiabáljam.
Gyorsan mennek a napok, tegnap volt 12 hetes és 5850 gramm. Éjszaka mi is kelünk legalább kétszer, és reggl 5től csak rajtam alszik, ilyenkor nincs erőm hosszan altatni, ez egyszerűbb, és a reggeli kakimanó is ilyenkor jön, szóval így kényelmesebb, hogy nem kell perceként felugrálnom, rajtam pedig nyugodtan alukál. Hát így kell elrontani egy gyereket... 
A cicikről csak annyit, hogy még mindig fájnak... szerintem tényleg ez így marad, míg szoptatok, nekem ezek szerint nagyon érzékeny a bőröm. Csak a mellkagylóval tudok felöltözni, eddig éjjelente póló nélkül aludtam, de olyan hideg van, hogy muszáj éjjelre is azzal aludnom,ami baromi kényelmetlen. Tegnap is 11 fok volt, majdnem megfagytam, nyitva maradt a teraszajtó...Bátort jól betakargattam, jót aludt. 
Én is kipróbáltam már azokat a praktiákat mint Andi, hogy átaludja az éjszakát, de semmi nem válik be. Hiába nem hagyo aludni délután, vagy ráetetek semmi de semmi. 
Tegnap 4x tettem le, mindig felébredt, aztán mondtam a férjemnek hogy rakja le a termotakarót a kiságyba, hátha azért ébred fel, mert a lepedő hideg, és rögtön elaludt a takarón. Hát nem tudom, hogy emiatt, vagy mert addigra már nagyon fáradt volt, de ma is bevetem ezt.

Mindenkit puszilok, megpróbálom utolérni magam, mindjárt fürdetés... hiányoztok ám!!

Andi üdv itt! Jó, hogy jöttél!!

U.i. Bátor pocakját nagyon zavarja, ha tejes dolgot eszem, így még a joghurtot is kiiktatom az étrendemből... A végén kenyéren és vizen fogok élni.  Na de mindegy, a jó célért mindent.

Kép
savariaa
Érd

Huhhh, mennyit olvastam! :)

Átalvást hogy csinálom? Nálunk extrahosszúak az evések, a vacsi egy órás. A cicin bealszik, és szó szerint púposra eszi a pocakját. Komolyan! Fekve etetek, el van nyúlva a gyerek, és a gyomránál ilyenkor megjelenik egy púp. Szupercuki meg kell mondjam. Ő mindig addig eszik, amíg elengedi a cicimet. Este evés után elnyúlik a vállamon, megvárjuk a böfit, és jó éjszakát. Mindig ugyanazzal a dalocskával köszönök el. Ami még hozzájárult a "sikerhez", hogy újszülött kora óta tartom a rutinját, tehát minden este hétkor van fürdés, utána babamasszázs, most már egy pici mókázás, és utána az egy óra evés. Így nagyjából fél nyolctól fél kilencig eszik. És hajnal fél ötkor keltenem kell, mert addig bírják csak a cickóim. Egyszer-kétszer elaludtam, és arra ébredtem, hogy vagy a nyakamon csorgott végig a tej, vagy kőkeményre befeszültek. A hajnali evés "csak" negyven perces, fel sem ébred, csak félálomig. Utána visszateszem az ágyába, és még kb. fél nyolcig (van, hogy fél kilencig) alszunk. Az időpontokba kb. 15 perc "eltolás" belefér.

Andi, szép történetet írtál, végül is maga a szülés gyorsan lement, ha jól olvasom (vajúdás nélkül). Nálunk Fehérváron pohárból itatják a gyerekeket, de csak akkor, ha már nagyon ordítanak. Amúgy végig mellettünk voltak, és ahányszor csak kellett, azonnal cicire tehettük őket. Picur 4 kilóval született, és 3,5 kg-val jöttünk haza totál sárgán... Három nap alatt fél kilót fogyott szegénykém, mert még nem indult meg a tejem. Itthon ettem egy jó kis rántott levest, és reggelre másfélszeresére dagadt kőkemény mellekkel ébredtem. :D A képek nagyon édesek! Picurnak is vannak olyan cuki nevetőgödrei, mint Balázsnak! Én imádom, szanaszéjjel puszilgatom folyton. :D

Rántott leves, tök egyszerű, csak fokhagymát ne tegyél bele. Rántás (szokásos fűszerek, és sok-sok köménymag, én utálom, de vettem őröltet, az nem roszogott a fogam alatt), felengedet, felforralod, tojást bele és kész. Piskótatekercset réteslisztből próbáld ki, 6 tojás szétválasztva, 6 kanál cukor, 6 kanál rétesliszt, fél csomag sütőpor. Tojáshab, bele a cukor, bele egyesével a tojássárga, utána már fakanállal belekevered a sütőporos lisztet, és kész a massza. :)

Savariaa, ha vigasztal, az én cickóim is fájnak. A bimbók is, és az egész mellem is, néha Picur beletérdel, amikor ficánkor a karomban, hát csillagokat látok. Na meg a három foga cakkozza rendesen, lassan pirszinget' lyukaszt rá... Bátort szerintem nem rontod el azzal, hogy magadon altatod el. Inkább, minthogy hullafáradtra sírja magát, és még ti sem tudtok pihenni.

Magnoli én a kálváriáidat a fiaidért nem is tudtam, csak azt, hogy császáros volt mindkét babád. Szuperjó, hogy most már minden rendben veled, tervezitek a harmadik fiúcskát? ;)

Most megyek, Apával megnézünk egy filmet. ;)

Kunkáj Lányok! :)

picuralmos

Már régóta meg akartam mutatni a harmadik fogát a kis Cápabébinknek:

Imádom a kis mosolygós szemeit! :)

picuralmos

Picúr, azta de édeees!!! :lol:

Én szeretnék még babát, de Apa szerintem a füleimnél fogva szögelne fel a falra ha ezzel előjönnék 8)

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

Hát a denevérem eltűnt. Fogalmam sincs, hova lett, de nem hallom éjszakánként. Nem családi ház, 4 emeletes panel 4. emelet. Mióta hazajöttünk, nagyon rosszul alszom, minden zajra, neszre összerándul a gyomrom. Sajnos az utóbbi napokban Fanni is kínlódik, rengeteget forgolódik. Végigalussza az éjszakát, de rossz nézni mit szenved...

Csajok, amikor a babátok nem alszik napközben, akkor mit csinál? Én meg is őrülnék, ha Fáncsi csak 2x1 órát aludna. Nem lenne idő semmire. Eddig a legrövidebb 2,5 óra volt 3 részletben. Na az nem volt túl jó nap.

Nem tudom nálatok hogy van, de Fanni egy ideje hihetetlenül nyáladzik. Buborékokat fúj, a nyelvével löködi kifelé a sok nyálat. A ruhája folyton átázik, sőt néhány napja a kezét dugja állandóan a szájába. Az ínyén nem látok semmit...

Eltelt néhány óra, mióta elkezdtem ezt írni. Őnagysága nem alszik ma, csak eszik, beszélget, sírdogál. Még jó, hogy pont az előbb írtam, milyen rossz lehet... Most tévét néz. :) Megpróbálom elaltatni, mert ez így elég húzós...

Üdv mindenkinek!

Bogi

Kép
ether
Cegléd

Par napja Adri kikeszit... ha nem veszem fel nyuszog folyamatosan, ugy hogy mar a fejem szetmegy, ha hurcolom akkor minden vidam - neki mert en meg megszakadok... Elovettem a kengurut, de azzal is nehez :) Most is epp nyuglodik, mindjart itthagyom es atmegyek a masik szobaba egy kis csendert... hhhhhh

Kép

Kép
sz.veronika

Ether,
en meg boldog lennek ha 2-szer 1 orat aludna :)))
Ehelyett azt csinalja, hogy fent van egy-masfel orat majd alszik 10-15 percet... es 2 orankent eszik ujra... ha veletlen alszik egy hosszabbat, az max fel ora...

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Megjöttünk Komáromból. Igaz, már tegnapelőtt, de képtelen vagyok ide ülni, mert Barnus tök nyűgös. Most kapjuk vissza, hogy ott 5 napig olyan volt, mint egy kisangyal! Evett, aludt, viszont szerintem hozzászokott a babakocsihoz, ott ugye abban volt sokat, szinte csak abban aludt, míg mi strandoltunk, úgyhogy most is egész nap csak kézben és cicin van el, juhé :/
A nyaralás nagyon jól sikerült egyébként, én is végre tudtam pancsolni Lottival, csúszdáztunk, játszottunk, jókat ettünk, nagyon jó volt.

Próbáltam visszaolvasni amennyit tudtam babával a kezemben, aki beteg, jobbulást neki! Veronika, ez a hányásos dolog, ááá, szegénykék :(

Andi, üdv közöttünk! Vicces, hogy te már mindent tudsz rólunk ;)

Nálunk is Barnus szeret már nézelődni, a vizszintes nem túl jó neki, most szeret üldölgélni az ölünkben, persze úgy, hogy a háta-gerince ne sérüljön, de minden érdekli és persze továbbra is mosolyog egész nap :D Nagyon édes, igazi mintababa.

ether, ha nem alszik Barnus, akkor vagy a járókában van, amibe beletettük a játszószőnyeget, vagy pihiszékben vagy mi szórakoztatjuk a nagyágyban vagy kézben, mert azt is szereti nagyon. Ált. amikor minket nézeget, beszélünk hozzá, vigyorogtatjuk, abba nagyon hamar belefárad és ásítozni kezd, aztán jöhet az alvás...

nyáladzás, nálunk is, ömlik, de patakokban, szerintem kint lesz pár héten belül a foga. Ma voltunk Árkádban, vettem neki 2 rágókát, ami tök jó, csak még nem tud fogni tudatosan. Próbáltam a kezébe adni, fogja, de kiejti persze, szóval egyelőre marad az ökle, amit durván tol be a szájába, aztán néha fuldoklik tőle :D

éjszaka, nálunk most már 5-6 között kel fel először, eszik egy rövidet és alszik kb. 8-ig. Ezzel én most tökéletesen elégedett vagyok, Komáromban is nagyon szépen aludt éjjel. Nem bánom, hogy még kel, mert mint picurnak, nálunk is full kőkemények a cicik addigra...

hosszú hétvége, magnoli, mi is megyünk Állatkertbe, de majd jövő héten :) Most szabin van párom még jövő héten is és hétvégén nem merjük bevállalni, mert voltunk úgy párszor és tömegnyomor... nem akarlak megrémíteni ezzel :) Érezzétek jól magatokat! Mi strandolunk majd hétfőn, holnap anyósék + Vörösmarty tér mászkálás, kedd szerintem anyuék. 
Nálunk szerdától indul a program újra, állatkert, Tarzan park, Vidámparkban gondolkodtunk még, de szerintem nem éri meg az árát, mert Lotti 112 cm és csomó dologra 120 cm-től lehet felülni és a belépő nekünk így 13 e forint. +a szopit sem egyszerű megoldani, még ha 5 percre vagyunk is kocsival a Vidámparktól...

Tüzijátékot szerintem most nem nézzük meg. Lotti akkor látta, amikor 3 éves volt, első percben meredten bámulta, majd életveszélyes mutatványokat rögtönzött a Duna-parton, úgyhogy most szerintem maradunk itthon. Barnust pedig nem merek kivinni, meg akkor már készülődünk a fürdés-alvás projekthez.

Á, nem tudom folytatni, mert Barnus nyüglődik, Lotti apával moziban, úgyhogy egyedül vagyok, de 1 órán át volt cicin, csak ott volt jó neki, grrrrrrrrrrrr!

Kép

Kép
nusildi

reggeli idill 

Kép

Kép
nusildi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?