A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Ajjaj, Rugó aludt az óvodában

Játék egy repülővel:
Ha magasabbra megyek, akkor látszik a világűr

Később majd reagálok mindenre, most menni kell az udvarra.

Kép
vindolanda

Móni, köszi! :-)

Kaqk, miért duzzogós,  nem értem... a lányok nagyon ügyesek az ovival-bölcsivel!
3 kerekű roller: játékboltban néztétek? ott sokszor jobb az áruk, mint a sportboltszerűségekben (mi kétkerekűt vettünk nemrég, ez volt a tapasztalat) 

Vindo, és ezt hogy érték el Rugónál? 
Világűr - kis okosom.

Ádi itthon van, Ármin úgy nézte, mint aki a világ legcsodálatosabb lényét szemléli. Cukik. 

Kép
Kép
irina

Irina: az idéző jel lemaradt! :-))) Nagyon örülök minden útnak ! :-)

Móni , Irina köszi megnézem mindenhol, ..:-)

Vindo: akkor éjfél előtt nem lesz alvás??? Nálunk meg fordítva van, az összevont csoportok miatt nagy a nyüzsi, nem alszik emma, de igy jó fáradt 9 re alszik. :-)

Rugi: viágűr..:-) nagyon okos!

Irina: édesek! nálunk is ez van isteníti Emmát Dalma. :-) jó ezt látni!

KépKép
kaqk
Debrecen

Hahó!

Hát, tegnap mind a ketten elaludtunk kilenckor. Így aztán se film, se munka.
Szerintem Rugó annyira fáradt volt, hogy az a kis délutáni alvás meg sem kottyant neki. Meg délutánonként gyalogolunk, abban azért valamelyest kifárad az egész napos ugrálás miatt.

Kaqk, a vaterán is vannak új cuccok, esetleg megnézheted.

Szülinap - jó partiszervezést.
Rugónak még csak torta-elképzelései vannak.

Óvoda - itt alig lézengenek páran (nagyon kevés az a háztartás, ahol mind a két szülőnek bejelentett nyolc órás állása van, és itt - nem tudom, máshol hogy van - csak azok adhatják be nyáron a gyereket). Szóval vannak vagy tizenhárman összesen.

Kép
vindolanda

Jó reggelt!

Szülinap: cica is partit akar, sok-sok vendéggel. 6 db-os meghívó csomagot vettünk, mondtam max annyi barátot hívjon Torta az Barbis torta legyen de más kívánsága egyenlőre nincs, majd lesz szerintem

Ovi: itt jövőhéten kezdődik, még szünet van.
remélem nem húzzák az évkezdést, mert jó magyar szokás szerint az egész nyáron zárva lévő oviban most szedték szét a tetőt

Tesóimádat itt is van olyan jó nézni őket

KépKép
Kép Kép
l.móni

Halihó!

Kaqk, akkor már értem! :-)

Móni, ja, úgy szokták az ovikban, meg festeni is a végén. Az egyik óvónénivel találkoztak a szüleim, ő mondta, hogy most de hosszú a szünet, 5 hét, holott 6 hét, és tényleg elképesztően hosszú. 
Ádi is 6 barátot hív meg (+ tesók), ennyi pont elég is lesz szerintem.

Éjjel nagyon fájt a hasam, kamillateáztam már, nem tudom, mi ez, nincs más tünet, csak iszonyú csikarások (produkció volt már, nincs hasmenésem). Ilyenkor mindig szívbajt kapok, h jaj, csak ne legyen vmi vírus, ami végigmegy mindenkin, én meg hogyfogokszoptatni?! Nem mintha Ádit szoptatva ne lett volna már részem ilyenben, de a gyerek akkor előtte volt ezzel kórházban, másik gyerek miatt meg még nem kellett aggódni.
A kicsi meg 1 óra alatt sem tudta a délelőtti első alvását abszolválni, hiába ráztuk, leraktuk, szoptattam, minden (közben csukva volt a szeme, előtte kakilt stb., nem tudni, mi baja volt, még front sincs). Aztán a hordozóban bealudt.
Hármasban nyomjuk ma itthon, és holnap is, mert ugye munkanap.

Kép
Kép
irina

Én tényleg azt bírom a csecsemőkben, hogy mindig meglepik vmivel az embert, szépen beállni látszunk vmire, akkor tuti, hogy másnap az egész borul és vmi teljesen ú alakul ki.

Kép
Kép
irina

G. újfent elfelejtett menni Rugóért az óvodába... De már hamarabb odaér húsz perces késéssel, minthogy én odarohannék
Felhívta az óvodát, gondolom, hogy örülnek szegények.
Nekem sem szólt, hogy menjek érte.

Móni, ez a tető-ügy elég gáz...
Remélem, azért kész lesznek valahogy.

Irina, nyugi.
Kitartást!

Kép
vindolanda

Halihó!

Végül úgy döntöttem, hogy ide is írok.

Vindo, Rugi dumája:  Örülök, hogy tudtam segíteni, szerintem biztosan helyben fogják ellátni Rugót. G:

Kaqk, ez igen, hihetetlen kiscsajaitok vannak.

Irina, ez így van, el kell fogadni és kész.  Pocakoddal mi van?

Szülinapi buli: Bercó ismét játszóházasat szeretne.

Mónikám, igen ez általános. Majd úgy dolgoznak, hogy a gyerekek már ott lesznek.

Itt most nyugi van. Gergő és Bercó elbandázott Wagdikáékhoz. Nekem holnap munka van.
dmaggie

Jó reggelt!

Maggie, köszi, nem az igazi még a hasam, szerintem probiotikumot kezdek szedni. Hasonlít kicsit arra, ami tavaly volt, amikor júliusban nagyon fájni kezdett a hasam, de semmi más tünet nem volt. 
Mai munka  :-(
Mindjárt megolvaslak odaát. 

Vindo, köszi!
Meddig van nálatok az ovi nyitva? Nálunk max. fél 6-ig.

Frissen-fiatalosan 6-kor keltünk, pontosabban Őbabasága, még szerencse, hogy este már 7-kor elaludtam vele együtt. Volt sok birkózás most is, de ennyi ágyban levés után már muszáj kipihentnek lennem. Tegnap volt a mélypont, úgy éreztem, h a  fizikai képességeim végéhez értem, nem tudok reggel 6-tól este 9-ig a topon lenni egy sokigényű kisbaba és Ádi mellett is, a rengeteg hordozás-séta, játék, esti 2 kör (babát letenni, Ádi fürdik, mesélés). Biztos lesz majd könnyebb is, most ez nagyon sok.

Kép
Kép
irina

Hahó.

Most jöttünk haza. Voltunk pár boltban, néztünk csavarokat, a ház lábazatához követ, meg más érdekes dolgokat, de végül csak a hinta alkatrészeit vettük meg.

Szülinap - Rugónak most nem lesz partija. A névnapján volt, szerintem akkor lesz majd megint.
Az óvodába visz egy tortát majd.

Óvoda - ötig vannak nyitva. Ez Böszörményből néha húzós, de megoldható.

Röviden ennyi

Kép
vindolanda

Jó reggelt

Jelentem, kész a hinta
Még engem is elbír, meg Gábort is.
Home-made, csak a madzagot meg csavart kellett hozzá megvenni.
Majd fotózom.

G. még a garázsban is elpakolt tegnap, így újra be tudunk állni a kocsival.

Éjszaka dolgozgattam, nyolc körül meg felkeltünk.
Ma a Baumaxba kellene menni, ott is megnéznénk a lábazatnak a alapanyagot.

Rugónak kentem vazelint a fejére a koszmó miatt tegnap, de ahogy látom, a többszöri samponozás sem hozta le teljesen a ragacsot

Röviden ennyi:
)

Kép
vindolanda

Halihó,
a fiúk elvonultak moziba a Repcsiket megnézni, Ádi annyit mondott előtte, hogy "most nem izgulok előtte annyira, mint a Szörnyegyetem előtt", amivel szerintem el is mondtunk mindent a film izgalmi és érdekességi fokáról. 

Vindo, éljen a hinta! 
Koszmó: mindkét gyereknek születése óta Babéval mossuk a haját, de ez sem elég a megszabaduláshoz, kapargatni kéne, de azt meg egyik gyerek sem viseli el, mindig próbálkozom, de kiabálnak-sírnak (koruknak megfelelően). Nekem elegem van a koszmóból, de a sírást nehezebben viselem.

Kép
Kép
irina

Napok óta csak bealszom este az altatások után. Körmömre ég pedig a munka, mindjárt jön egy határidő. 

Játszóházas szülinap: szerintem többször nem csinálunk ilyet, nem sajnálom a gyerektől, de nagyon drága úgy, hogy nem csak játszanak, hanem van egy terem vagy asztal, ahol lehetnek, ahol esznek-isznak-tortáznak. De hát ezt akarta, legyen most ez.

Kép
Kép
irina

Koszmó - mikor Rugó kicsi volt, akkor a szoptatás közben vakargattam a fejét
A Babé nem nagyon használt. Ellenben valahogy nem habzott. Így vazelinnel bekentem, és fogkefével levakartam már régen is.
Pár hete vettem észre a fején egy újabb foltot

A fiúk biztosan jól szórakoznak a moziban.

Hülye buli-költségek.

Nálunk a gyerekek befértek a házba (mind a 11), így csak kajaköltség meg dekorációs kiadások voltak. Szerencsére megúsztuk egy olyan 10-11 000 forintból. Ebből a szempontból szerencsések vagyunk, hogy nem kell bérelni helyet. De lehet, hogy később lesz majd ilyen igénye is...

G.nek eszébe jutott, hogy süssünk szalonnát. Már pakolok is kifelé

Kép
vindolanda

Kép
vindolanda

Hahó!
Na, nekem ezt a fogkefés fejvakargatást nem állhatják a gyerekek... Ádi még a sima ujjbeggyel dörzsölésnél is kiabál hajmosáskor
Két gyerekre számolva egy ilyen játszóházas buli már kisebb vagyon lenne, és akkor még ajándék, meg vmi sütike az oviba is. Extrémsport. Tényleg soha semmit nem tagadtam meg Áditól, de ez most nagyon a bögyömben van, persze az árakról nem ő tehet, csak az igényeiről. 
Elég vacak éjszakánk volt, Ármin este is felébredt, visszaaltatás, éjjel is karate, aztán 5.45-kor teljesen felébredt... ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá. 
Ma már vittem Ádit oviba, hát még alig vannak, azok zöme is a kicsik közül. Fogalmam sincs, hol van a többi gyerek, miután 6 hétig nem volt nyitva az ovi (és ugye itt ügyelet sem volt)? Rejtély. Szegénykém, nem elég, hogy új csopiba kerül, sehol egy ismerős, közben a szekrényeiket sem készítették elő (ahogy várható, az ovi itt is félkész állapotban, mert 6 hét alatt nem volt idő néhány matricát odébb tenni), az óvodai jele is foglalt a középsősöknél (hiába ő a rangidős, ő kerül új csoportba). Szóval a cuccát is csak egy fogasra dobhattuk fel zacskóban (nincs még új szekrénye), a cipőjét valahová letettük... miért nem figyelnek az ilyenekre??? A meghívóit sem tudtuk a barátai szekrényeibe betenni, mert azoknak sincs új. Annyira ki tudok az ilyeneken akadni... 
Nem akarom, h szarul érezze magát, ha nem működik a dolog, itthon fogom a héten... de itthon meg unatkozik a nap nagy részében, hiába sétálunk, pakolászunk, a babát sokszor sokáig kell altatni, ha alszik, csöndben lenni stb. Isten hozta a hétköznapokat.

Kép
Kép
irina

két gyerekre = mármint ha  mindkét gyerekemnek rendeznék egyet, mert ugye nem egyszerre születtek 

Kép
Kép
irina

Hát, minden gyereknek van gyengéje.
A fejkaparászás nálunk megy, de orrcseppet pl. még az életében nem tudtam beadni neki...

Akkor hogy is van ez az új csoporttal? Már írtad, de már elfelejtettem. Miért kerül új csoportba Ádi?

Fejetlenség
Magas árak:(

Rugó is más épületben van most. De ezt jobban szereti, mert kisebbek a wc-k.

És igen.
Végre leültem, és fél órás küzdelemben létrehoztam egy 107 egységes White Stripes lejátszási listát magamnak a youtube-on
De már dolgozok.
Zenére

Kép
vindolanda

Jó is a White Stripes. 
Szóval: Ádi a feljövő középsősök alkotta új nagycsoportba kerül többedmagával, szerencsére 3-4 kis ex-nagycsoportos barátjával. Kétszer járja a nagycsopit. De ő itt megint becsatlakozik, mint anno a kiscsoportba a feljövő bölcsisek közé, és ez mindig szívás. Az új óvónéniket kedvelem.
Ármin az ölemben izmozik. Takarítani kéne, majd ha alszik egy fertályórácskát

Kép
Kép
irina

Értem.
Nálatok mikor dőlt el, hogy ki marad középsőben és ki megy tovább?

Kép
vindolanda

Nem tudom, mert mi kimaradtunk ezekből a dolgokból, mivel a szeptemberi születés miatt Ádinál szóba sem jött a suli. Ott volt vita, ahol a szülő marasztalta volna az augusztusig született gyerekét, de az ovi nem. Egy lány maradt így asszem, az anyuka nagy csatáról mesélt. De én úgy tudom, az ovi szava dönt alapvetően, ha a dátum stimmel és a gyereket iskolaérettnek találják.

Kép
Kép
irina

Értem.
Hát, az augusztus tényleg elég necces tud lenni.
Rugónak van pár csoporttársa, aki augusztusi (2007), ők eleve később kezdték az óvodát.
R. unokatesója júliusi (2007), ő is most megy nagycsoportba.

Kép
vindolanda

Hát ha engem kérdezel, még a születési dátum sem mindig mérvadó, mert ismerek tök iskolaéretlen csaknem 7 éves kislányt is. Hála az égnek, kimaradtunk ebből a hepajból.
Volt, hogy nem tetszett, amit láttam,  pl. amikor az egyik óvónéni agitálta apukát anyuka ellen (csak apuka volt jelen), h vegye már rá, hogy az X "határeset " kisfiú menjen suliba. Imádom ezt, mintha az anyuka retardált lenne vagy mi (amúgy magas beosztású hivatalnok). 

Kép
Kép
irina

Ja, a szülinapos igényeire utojára visszatérve (de  magamat ostorozom itt valójában): szóval terméseztesen nem a játszóházat sajnálom, egye kukac, egyszer belefér, hanem ugye Ádi kezdte azzal, hogy ilyen és olyan játékot akar, mondtuk, oké (és ha megígértük, nem szegjük meg a szavunkat), aztán nagymamáéktól amazt, utána hogy játszóház legyen a helyszín, de ugye oda torta is kéne (szülinap nincs torta nélkül, ez logikus), akkor azt vhol meg kell enni, ahhoz bérelni kell a boxot vagy a termet stb. Tehát ez a sok. És akkor még oviba sütni, a napján itthon vmivel megünnepelni, a játszóházas kaját nagyon prosztóra sem lehetett venni (volt ez a pattog. kukorica + szörp verzió, de ez bőven ebéd után lesz, tehát addigra megéheznek, plusz a többiek szülinapján is volt és ott is rendes kaja volt). Na, így jött ki az a végösszeg, amitől a fejemet fogom, nem a játszóházazástól önmagában. Az kijönne tíz-tizenötezerből a kb. 10 gyerekre (mármint csak a játszóházban játszás, kaja-torta nélkül). 
Árminalszik, én eszem, aztán séta stb.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára irina 2013.08.26 11:13-kor.

Kép
Kép
irina

Na, ez tényleg durva
Határeset kisfiú esetében pedig különösen...

Kép
vindolanda

Na, megyek az óvodába.
Esik az eső

Kép
vindolanda

Na, pont akkor jött a nagy eső, mikor indulni kellett volna haza.
Szerencsére megengedték, hogy a csoportszobában megvárjuk, amíg eláll az eső.
Igaz, csak most értünk haza. Kicsit vizesek is vagyunk

Kép
vindolanda

Halihó!

Bocsánat, de kedvem sincs jönni, akkora káosz, sz.....akodás van a munkahelyemen. Még mindig nem tudom, hogy mikor, mit, kivel kell majd csinálnom. A másik részéről sincs hírem. Jelenleg azzal biztatnak, hogy akár este 10-ig is lehetünk a koleszban.  Dolgozik bennem a harci ideg rendesen.

Éljen a nyugodt, biztos évkezdés.
Kaptam levelet a tanfolyamról, be kellene iratkoznom, de egyelőre fogalmam sincs, hogy hogyan fog alakulni az időm. Patt.
Ráadásul a hotel sem válaszol. Két nap alatt már két levelet írtam nekik. Ez is kiborít.

Bercóékat végül tegnap este hoztuk haza. Szombaton dolgoztunk, utána meg elmentünk mozizni a Kedvessel.

Szülinap: tényleg horror összegre jön ki, de tavaly a játszóházas buli után azt mondta a Kedves, hogy megérte, mert legalább nem a lakást szedték szét a gyerekek. A tortát én sütöttem, meg a kis sütiket is, de azért elég sok innivalót is kellett vennünk. A gyerekek is nagyon élvezték, még a nagyok is jót ökörködtek.

dmaggie

Maggie, nagyon sajnálom, ez igazán gáz
Mit néztetek a moziban?
Remélem, az legalább jó volt, kikapcsolt valamelyest.

A fejetlenség nálunk is adott. Tegnap az óvodában kérdezték, hogy ők tényleg Létavérteshez fognak tartozni? Tőlem...Tök logikus amúgy, itt vagyunk Db-től 7 km-re, de odacsapják őket Létavérteshez

Tegnap G. este jött haza, és mondtam neki, hogy hozzon a Deichmanból Rugónak cipőt, mert kinőtte a 27-est (szandálban jött haza szegény az esőben). Jó döntés volt, mert ma elég hűvös az idő, és éjszaka is esett.
Még kabátot is adtam rá reggel.
Hét előtt el kellett indulnia Gábornak, lehet, R. volt az első a gyerekek közül. Annak mindig örülni szokott

Kép
vindolanda

Halihó!

Maggie drágám, ez tényleg szörnyű és gondolom, milyen szívfájdító is lehet, hogy ennyi év munka után ezt kell elviselned a mhelyeden  Nagyon remélem a sorsod jobbra fordulását (új álláshoz ++++++++++++)!

Vindo, ovi és Létavértes
Izgultam tegnap, hogy lesz-e valaki az oviban, akivel Ádi játszani tud, szerencsére jött egy kisfiú, aki az ő csoportjában volt, ma meg már boldogan ment be a terembe. 
Nekem gatyát kell Ádinak venni, a 122-es még óriási rá, én azt hittem, az jó lesz, és felsőben elmegy, de gatyában hatalmas, elég vékony, amiatt. Meg a 110-es gatyáit széltében is kinőtte, azt hittem, azok 116-osok voltak, de nem. Úgyhogy ma lesz egy ilyen kör is. 

Kb. 50 részletben, de megnéztük az Into darkness-t, mondtam S-nak, hogy nem érdekel, ezt megnézem, ha utána hónapokig nem tudok filmet nézni, de nem igaz, hogy annyit ébred a baba, hogy semmit nem tudok soha csinálni azután sem, hogy este elaludt. Jó volt, bár nekem ez már nem trek, annak ellenére, hogy tele volt a régi sorozat poénjaival, a szereplők hozták az eredetiek jó poénjait és a retrózás is nagyon bejön, de ez inkább volt egy sima látványos Abrams-akciófilm, mint trek. Igaz, nekem már sok korábbi treknek mondott dolog sem jött be. (Kb. a Meghalt Roddenberry, oda a trek ok miatt, de erre van kivétel is). Az előző film viccesebb volt, ez ilyen mindenki igényét elégítsük ki-re sikerült. Amúgy nagyon látványos volt, a főgonoszt játszó színész meg személyes kedvenc már régóta. Összességében azért jó volt. 
Máma viszont már dolgozom este, az fix. 

Kép
Kép
irina

Az jó, ha Ádinak van barátja
Igen, az előző ST jobb volt, de a mostani filmek közül azért szépen kimagaslik ez is (pl. sokkal jobban sikerült szerintem, mint a Vasember 3).

Ruhák - nekünk majd kabátot kell venni, zoknikat, és hosszú ujjú pólókat.

Méret: Rugónak a nadrágból mindig kisebb kellett, felsőből meg nagyobb. De már nem tudom, mostanában mintha a lába is hosszabb lenne
Felsőből az jó neki, ami a hat éveseknek való.
Alsó gatyában meg szerintem a négy éveseknek való is elég.

Jó shopingolást!

Kép
vindolanda

Vindo, köszi, majd beszámolok, mit lőttem! akkor hasonlóak a srácaink, felülre kell a nagyobb, de Ádi kezei mindig rövidebbek a konfekcióméretnél. Sajna a turikban ez a 110-től nagykamaszig méret teljesen hiányzik, kicsiknek van rengeteg minden, de még a nyári dolgok, várnom kell. 
Ha majd egyszer kedved-időd lesz,  nézd meg, mert a mostani ST-film igazából a 2. film remake-je volt, itt az eredeti: http://www.imdb.com/title/tt0084726/?ref_=fn_al_tt_2
Ebben Kahn úgy néz ki, hogy az már önmagában poén, nem ilyen szép fess legény, mint az angol Cumberbatch, de nagyon vicces az egész.   

Kép
Kép
irina

Hát, a címe beugrott, hogy létezik ilyen, és össze is kapcsoltuk Gáborral ezeket. A múltkor néztünk valami rangsorolást a rajongói szavazatok alapján, ott is láttam a címét, de vsz. még nem láttam.

Turiban volt valami érdekes?

Itt nyugi van. Rugó a vacsora után kitrappolt az udvarra. Szerintem kihasználom az időt, és fürdök addig.

Kép
vindolanda

Vindo, Cundában voltam, a turikat tegnap néztem meg, még a nyári darabokat árulják féláron, sehol semmi őszi cucc. 
Nekem most tényleg dolgoznom kell, különben nem leszek meg a hónapközépi határidős cikkel. Bár nagyon álmos vagyok... 

Kép
Kép
irina

Halihó!

Jó, hogy írjátok, lassan nekem is le kellene ellenőriznem Bercó ruhatárát. Bár én folyamatosan töltöm fel nagyobbakkal. Ha valahol jót, jó áron meglátok, akkor meg is szoktam venni. (kizárólag akciósan). Amúlt héten meglepően gyorsan dűlőre jutottunk a benti cipő ügyében, sőt még egy őszi cipőbe is beleszerelmesedett, azt is gyorsan megvettük.

Lassan kapok néhány igent is. Mehetünk Prágába. Október 30-án. Már csak azt kell kitalálnunk, hogyan érünk el bp-re a hajnali ötös induláshoz.

Aztán, holnap mehetek beiratkozni az angol tanfolyamra. Hetente kétszer lesz, délután öttől. Igaz, az elején ütközik A. elfoglaltságaival, de majd megoldjuk. Ha arra várnék, hogy neki mindig jó legyen, akkor nem csinálhatnék semmit.

Szóval, ezeknek most örülök nagyon.
dmaggie

Ruhák: a hétvégén láttam, hogy a tecsoban 30 %-os engedmény van a gyerekruhákra.
dmaggie

Aha, szóval Cumberbatch szép fess legény

Maggie, látod, a dolgok csak alakulnak. Ez a természetük Sőt, fognak még jobban is alakulni.
Jó, hogy írod a tescót.
Lehet, hétvégén majd megnézem a hosszú ujjú pólóikat.
Éljen Prága!

Irina, sikerült dolgozni?

Nálunk semmi különös. Tegnap nem éjszakáztam, ma reggel meg házimunkázgattam kicsit. Ruhákat pakoltam, meg ilyenek. Most dolgozni kezdek.
A teknősök viszont már koszosak
Holnap nekem is mennem kell Bösz-be, kezdődnek a tömbösítések.
Délután mennem kell Rugóért, G. egy notebookot szervizel.

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Maggie, nagyon örülök Prágának és az angoltanfolyamodnak. Csak jön a többi jó dolog is szépen, ahogy kell  

Vindo, a brit színészek nálam mindig előnyt élveznek, messze a legjobbak szerintem.
Köszi, kicsit dolgoztam, S. meg bealudt. 
Az imént jól megáztunk hazafelé, a cipőm komplettül merült el a járdaszegélyek  melletti félméteres tócsasávokban. Ármin persze végigaludta rajtam az egészet (most én hordom reggel Ádit oviba). 
Az egyik "új" óvónénijével beszélgettünk, hát ő tök szimpatikus (és igen, vmi ilyesmire gondoltam, hogy bemutatkozott, mesélt, fogadta Ádit stb.).
A lakás elég gáz, ma azzal kellene haladnom.
Jó tanítást!

Kép
Kép
irina

Na, a húgom hozta (még pár éve) Szíria-hűtőmágnes stílszerűen lezuhant a földre 

Kép
Kép
irina

Elég érdekes egybeesés

Amúgy azokat az anyagokat nézegetem, amiket az ebook/pdf letöltögető helyről szereztem be, amit mailben küldtél

Éljen az új óvónéni

Tegnap mi is jól megáztunk, de szerintem ma is meg fogunk... Viszek esőköpenyt Rugónak, kis esernyőt. De biciklivel van, úgy nem az igazi esernyőzni

Kép
vindolanda

Igen, az egy aranybánya, ha nem találsz vmit, írj, tudok egy másikat is. 
Hát az esőt én szeretem, de bicóval tényleg nehéz ügy -- reggel csak simán, pőrén mentek a bicósok, de akkor még nem szakadt... nekem is kéne egy gumicsizma (Ádinak van), mert ezt nem lehet cipővel bírni.

Kép
Kép
irina

Na, képzeld, éppen olyan szerencsénk volt, hogy mire indultam, elállt az eső.
Így nem is áztunk meg.
Most valami fene nagy álmosság jött rám, nem tudom, mi van velem

Ha emailben küldesz másik helyet, annak is örülök.
Itt pl. letöltöttem a Homo Academicus-t Bourdieu-től, magyarra le sincs fordítva. Mindenki hivatkozik rá, gondolom, nem úgy, hogy olvasták is, vagy akár csak belelapoztak volna. De most már én is belenézek

Tényleg, lányok, ha küldtök postacímet, feladok nektek tiszteletpéldányokat a könyvből. Kaptam sokat, szívesen küldök. Debrecenieknek meg odaadom majd, ha találkozunk.

Kép
vindolanda

Rugó rákattant a szilvára.
Végre egy újabb gyümölcs, amit megeszik.
Bár idén nagyon kísérletező volt, már eszi a szedret és a málnát is (eddig leginkább almát és dinnyét evett).
Még a mag nélküli szőlőt akarom kipróbálni.

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Nagyon régen jártam erre, olvasni is ritkán - de gondoltam hozok egy rövd beszámolót.
Június 22-én Barnuskám 1 éves lett, itthon ünnepeltük meg a drágámat, miközben 39 fokos lázzal nézzel révetegen a tortáján a tüzijátékot. A láz 3 napig tartott, eredmény: 4 őrlő fog.

Zsozsikám 21-én volt 6 éves, szintén itthon ünnepeltük, szűk családi körben.
Olyan nagylány már, hétfőn iskolába megy...
Már majdnem mindent beszereztünk, most tartunk 28e Ft-nál. Még jó, hogy a tankönyvek ingyen vannak. Most egyébként is minden elsősnek, de mi amúgy is ingyen kapnánk, mert három gyerek van.
A kötelező 4-ig bentmaradás még nem világos, állítólag emeltek óraszámot, a minden napos testnevelést sem tudom hogy fogják kivitelezni, és azt, hogy nem szabad a tankönyvekbe írni, mert vissza kell adni év végén, az már csak hab a tortán.

Gegikém folytatja az ovit - nagyon sokat nyúlt a nyáron. Abból a kis buddhából egy szikár izmos kiskrapek lett. :)

Nagyon sokat pancsoltunk itthon a nyáron, nagyiztunk, és mentünk ide-oda.

Nekem folyamatosan itt van a Gremese (most már rugalmas kendőnk is van :) ), tehát van mit csinálni. Az anyagbeszerzést továbbra is én végzem, ha kell a három gyerekkel megyek. Nem mindig könnyű, mert Gegit kordában kell tartani, de inkább segítségek nekem, mint hátráltató tényezők.
Bevásárolni, anyagbeszerezni, bankba... együtt megyek mindegyikkel. :)

Zsozsira abszólút rábízhatom Barnust. Gegi is figyel, ha veszélyes dolog közelében van, vagy rossz heéyre megy. Sokszor a gyerekek szólnak és intézkednek, hogy elhárítsák a bajt.

Barnusom születése óta mellettem alszik, plusz 1 vagy két gyerek még biztos lesz reggelre az ágyban. :)
Én ebből nem csinálok ügyet, ha kell arréb pakolom őket, de nagyon jó érzés, hogy így együtt vagyunk. :)
Sokat szopizik még a kis drágám, még éjjel is. Vele a kezdetektől bárhová el tudtam menni, és tudok menni ma is szerencsére. Az éjszakáink jók, ahogy kezdetektől fogva. Ha nyűgös, kap cicit, és alszunk is vissza.

Tavaly nyáron kendőben és mei tai-ban nyomtuk, és mentünk mindenhová, ahová menni kellett a gyerekeknek, vagy nekem. Most a csatos van soron, a 13 kilóját még mindig viszem. :) Olyan cuki, ahogy feltartott kézzel sétál. :)

Zsozsikámat újra műtik nov. 8-án - ha van hamarabb időpont, akkor hamarabb. Légzési apnoe-ja van (alvásvizsgálaton is volt, apja aludt bent vele, mert én Barnus miatt nem tudtam), de csak enyhe fokú. Ki kell venni a garatmanduláit, és az orrmanduláit is, ha 3 éves kora óta visszanőttek. Közepesen rosszul hall megint. Majd megkérem a tanítónénit, hogy első padba ülhessen.

Reggel 7 körül már mindenki felkel, egész nap nincs megállás (az a legédesebb, mikor hárman játszanak). És este 9-10 körül kerülünk ágyba. Én néha az alvó gyerekek mellett dolgozom laptopról, de ha beájulok, akkor marad a munka másnapra alvásidőre.

Belefogtunk egy új dologba, hüllőket tenyésztünk, meg eleség állatokat. A szomszédunk (Sanyi) szerettette meg Gergővel, és február óta már tele a pincénk sáskával, csótánnyal, gyászbogár lárvával, kaméleonnal, gekkóval, szakállas agámával, gabonasiklóval, madárpókkal, leveli békával, varánusszal, görög teknőssel, ékszer teknőssel. A kertben vízi- és szárazföldi tekik is vannak. Nagyon édesek. :)
Ha érdekel benneteket nézzétek meg: www.varosz.hu. A facebook-on is megtalálhatjátok.

Sokkal többet szeretnék a Gremesével foglalkozni, de a lurkók miatt nem lehet. Nem is baj, imádom ezt a helyzetet. Olyan "nagyok" már, hogy tényleg rengeteg dolgot rájuk lehet bízni.

Tavaly nyáron horror súllyal, 96 kg-mal fejeztem be a terhességet, nov-márc-ig tudatosan és ésszel fogyóztam, plusz hozzájött a nyár, most 82 kg-on stagnálok.
Ha fényt kapok megint, akkor folytatom. :)

Szóval minden rendben, nem unatkozunk.

Jók legyetek! :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Maggie,mit szólnátok ahhoz,ha Vácon szállnátok fel a vonatra? Mert akkor aludhatnátok itt 1 éjszakát,reggel,meg eldobnálak Titeket8nem távolság kb. 10 perc kocsival,R. meg úgyis hajnalban jár dolgozni) :) :) ja és hajnal 6 körül van ott a vonat :) Hely van,szívesen látunk :) kocsi eláll az udvaron :) :) na??? :) :)

Irina,jó h. jó az óvónéni :) :) ruhaméret passz :) most kapott M. keresztanyjától egy 122-es inget és nagyon vagány benne :)

Vindo,na majd írok címet :) kíváncsi vagyok a könyvre :) :) 

Nálunk zajlik minden :) Megszületett szombaton a leendő keresztlányunk(hug lánya),este Apa tejszaporító buliba ment,éjjel Én érte.Másnap reggel 8:15kor közös családi kép :) Míra 9 éves lett :) kicsit érdekes fejek lettek rajta :) :) jól behülyítettük,h. nem lesz torta(miért nem vettünk a cukiban,ajándék majd csak szerdán akkor tudunk elmenni vásárolni) Kórházból babalátogatásután kapott tortát+ajándékot :) Annyira de annyira boldog volt :) este 8-ig lego Friends-et raktuk össze :) :)
Közben dédi kórházba került,de már visszatért az otthonba.igaz most az ápolási osztályon van amíg megerősődik.
Az élet zajlik,nem unatkozunk :) várom a  szeptember 2-át :) :)

KépKép
viranka

Hahó.
Nemrég értünk haza Rugóval, G. csak éjjel jön.
Ha lesz idő,, majd jövök
Kifáradtam, elszoktam már ettől a rohangálástól-tanítástól.

Kép
vindolanda

Megint csak sietve.
Tegnap kiderült, hogy ma nincs óvoda. Így kettesben nyomjuk. Gábornak pályázati határidő van, szerinem csak késő este megyünk be érte, mert a kocsit viszont elkértem.

Emese, jó volt olvasni rólatok
Zsófinak egy nagy kalappal. Biztos ügyes lesz.

Viranka, a lényeg, hogy jó volt a buli
Boldog születésnapot Mírának!
Majd küldd el a címedet.

Én teljesen elszoktam a tanítástól. Két duplaórától megfájdult a torkom
G. letöltött a telefonjára egy szófelismerő programot. Leteszteltük a részf...ú bagoly kifejezéssel, ami "Facebook superbowl" lett. A hengerfejszelep-felrepedés (ez a Mézga Gézában van) viszont majdnem ment neki

Ma bemegyünk a BTK-ra, ez a program.
R. hív.

Kép
vindolanda

Megérkeztünk a könyv terítéséből.
Az egyik helyen még palacsintát és kávét is kaptam.
Rugó kapott egy mekimenüt hazafelé.
Itt szép az idő

Azt még leírom, hogy tegnap este átjött az új kertszomszéd kissrác, Rugóval együtt benzinkutasat játszottak. Jól elvoltak, nyolckor adtam vissza a szüleinek.

R. még zenét hallgat a kocsiban, teszek-veszek addig

Kép
vindolanda

Halihó!

Amióta esténként cikket írok, meg maradtunk a félórás alvásoknál, semmire nincs időm, írni sem igen  azért próbálkozom.

Mesi, jó hallani rólatok! Gyönyörűek a gyerekek, legalább a FB-on látom őket. 
Meg is jött délelőtt a Gremese meitaiom, hamarosan kipróbáljuk! :-)

Viranka, Isten éltesse itt is a nagylányt sokáig!

Vindo, pikkpakk visszajön a hangod, meglásd  nagyon várom a könyvedet!

Cipőkálváriámat ecsetelném gyorsan, amíg Ármin elmolyol vmelyik játékával: nincs normális (=hordható) vízálló cipőm, ill. van egy nagyjából ez a kategória, de szerdán úgy megáztam vele reggel az oviból hazafelé, hogy kb. mostanra száradt ki... felvettem egy másikat, ami töri a lábam, de vízálló, attól hatalmas vízhólyagjaim lettek, még papucsban is fájnak. Két napig kerestem cipőt boltokban magamra, ami azért nehéz ügy, mert még tovább nőtt az amúgy is órási lábam, most 42-es. Szerintetek mennyire egyszerű erre női cipőt kapni? Hébe-hóba van ilyen méret a nagyobb boltokban, ami kb. 5-féle cipőt jelent, ami vagy tetszik, vagy jó az ára stb., vagy nem. Úgyhogy kompromisszumosan vettem egy nem bélelt bokacsizmát a Humanicban, 42-es,  nagyon szép, és ezt fogom durva esőben felvenni. A cipőpróba sem volt semmi előrekötött babával, kb. abból állt, hogy a földre dobtam a cipőt csípőmagasságból, olykor fordítva ért le a földre, mint a vajas kenyér, aztán uccu. A lényeg, hogy van.

Kép
Kép
irina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?