A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2013 májusi babavárók

Most olvastam, hogy aug. 29-től a DM- ben 4000 Ft feletti vásárlásnál ráadásul 100 extra pont jár :wink:
Ildi, sikerült hajat mosnod?
Én a zuhanyzással szoktam összekötni, max. megszárítani már nincs időm...
Nekem még több plusz óra kéne ha lehetne, általában enni felejtek el, de sajna este pótolom, így nem fogyok el...

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

Magnoli: van valami képleted erre a peluskiszámolásra?
Május körül valaki( talén Kat) csinált egy szülés táblázátatot. Azt kéne update-lni és kész is lenne.

Kép

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs

Andi, nyaralás előtt szoktam számolni hogy mennyi pelust pakoljak, illetve pár hete amikor többet vettem mert a Rossmannban is akciós volt :wink:
Emlékszem hogy Kat összeírta az adatokat, igen azzal már könnyebb lenne a táblit megcsinálni :wink:

Picúr, általában csak a hasizmom feszítéséig jutok el, kicsit talán jobb is lett a tónusa 8)
De a sérvnek szerintem "nem ártott" :oops:
Szept. közepén megyek sebészhez megnézetni...

Kat, Neked mindig olyan jó ötleteid vannak, nem tudsz a kerületünkben valami tornás vagy kreatív foglalkoztatót 3 évesnek, mert Olit szeretném fejleszteni vinni valahova, ha már oviba nem vették fel...
A Kerekítőt már kinőtte, bár gyakran emlegeti mert szerette :lol:

Kép
Kép
magnoli

Húúúú, Zoárd mekkora, el vagyok képedve! :) Sandie, megnyugtatlak, 46-47-es cipőt, papucsot, bakancsot eszméletlen nehéz kapni. Apa nálunk is ilyen nagy lábon él, és ha esetleg van bármilyen lábravaló, az vagy nyomja, vagy kényelmetlen, vagy szimplán ronda.

Magnoli, köszi az infót, ezt a vízhatlan réteget nem teszünk a baba alá dolgot nem is hallottam még. Akkor ez után kap még egy réteg pelust az úrfi a buksija alá, hátha elég lesz felitatni a nyálat. Ma pl. a babakocsiját nyálazta így össze, mert abban aludt kemény 40 percet, aztán később próbáltam beletenni, és tiltakozott, mire rájöttem, hogy még nedves a feje alatt a bélés, úgyhogy ő nem szeretne ott feküdni... Így a bébihordozójában vittem ki paradicsomot szedni. :)

Na szuper, hogy használ a hasadnak, reméljük, hogy szeptember végéig még javul a helyzet és nem kell majd műteni. Gondolom, hogy nem hiányzik még egy hasi műtét.

Hajmosás, nekem rövid a hajam, kb. 5 perc lenne, de sokszor elódázom, mert helyette inkább elindítok egy mosást, vagy kisikálom a csapot, vagy valamit gyorsan megcsinálok. Este reménytelen a hajmosás, mert akkor meg úgy elfekszem, hogy reggel újra moshatom. Viszont a fodrászt valahogy nagyon meg kellene oldanom, de az is két és fél óra festéssel együtt, viszont a rövid haj szarul néz ki, ha elnövi a fazonját. Na most ez a szarul kinézés van nálam...

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
picuralmos

Sziasztok!

Csak gyorsan két dologra van időm:
andi, Magnoli teljesen igazatok van a lázcsillapítással kapcsolatban, természetesen én is beadtam volna neki független attól amit a doki mondott, de szerencsére nem volt rá szükség, első oltásnál igen, ott adtam is neki, szerntem nincs olyan szülő, aki végig bírná nézni hogy lázasan szenved a gyereke...
a másik, megvolt az uh, szerencsére nem találtak semmi eltérést, minden jó helyen van, jó szögben áll stb, úgyh semmi baj a csípőjével!!! :D nagyon izgultam előtte, de már jó kedvem van. Holnap utazunk el mamámhoz, nekünbk ez lesz a nyaralás, csak sajna már az idő elromlott, de nem is baj, hogy nincs 40 fok. Remélem mindenki jól van nem volt időm mindent elolvasni. vigyázzatok magatokra , babékra, tesókra. Kunkáj!

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Andi, nem igazán derült ki a vetélés oka. Nem volt genetikai probléma, fejlődési rendellenesség sem volt.. a doki a "szülés" után azt mondta hogy a köldökzsinór tekeredett rá és ezért állt le a keringése.. de egy ilyen pici 18 hetes babánál hogy lehet?.. de különben miért mondta volna? vigasztalásból??
nagyon nehéz volt!! utána hónapokig csak jártam keltem mint egy "zombi"  de aztán jött Gergő és vele végigizgultam a terhességet..

Szuper hogy túl vagytok az oltáson! Ügyes fiú Balázs! és milyen jó az alvókája.. 

Picur, Andi köszi a tippeket megpróbálom a napközbeni gyakori etetést, remélem egy pár nap és elmúlik... eddig nem vettem észre ilyen "növekedési ugrást"...
Picur nagyon ügyesek vagytok a fordulással!! Hajrá, csak igy tovább! Jó ötlet a nagy méretű pelus.. Gergő is folyton összegyűri maga alá egy gombócba.. mit vettél, a fürdőlepedő méretű pelust? vagy van más méret is?

Én is egyetértek Mangolival, nem szabad vizhatlan réteget (gumilepedőt) tenni a matracra, főleg ha kókusz matracod van.. a kókusz matracon átmegy a levegő, azt nem szabad lezárni...

Csicsi, gratula a csipővizsgálathoz, szuper hogy minden rendben vele. Jó nyaralást, pihenést a Mamánál!

Lilypie First Birthday tickers
monis
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!
Ma ment vegre Palmi oviba, most nekiesem a tennivaloknak vegre igy 3.5 het utan... a szekletmintaban nem volt semmi, a dokino szerint lehet psziches... Az elso kor biztosan nem az volt, mert ott mindketten lazasak is voltunk, Palminal a visszateresek mar lehetnek esetleg azok... na majd meglatjuk... tegnap elhagyta olyasmi a szajat ami arra utalt hogy csak ugy maradhat itthon ha beteg, es hogy o itthon akar maradni... remelem nem ezert "betegiti meg magat" tudat alatt...

Adrinak meg nem igazodom ki az alvasan, hol napokig atalussza az ejszakat, hol egyszer kel napokig, hol ketszer... de mindegyik fajtat akkor csinalja par napig... most biztos hogy volt novekedesi ugras mert ket orankent evett vagy ket heten at napkozben es ketszer kelt ejszakankent...

Tegnap voltunk ortopedia felulvizsgalaton, minden oke :) Mar csak a vesetagulatnak kell eltunnie, azt oktober vegen nezik ujra.

Adrikam annyira kis bekes, nem vesz zokon semmit... tegnap pl. ortopedia utan elmentem a lanyokkal meg bevasarolni, Adri elaludt az autoban, de mikor kivettem az autosulesbol es attattem a babakocsiba a Tesconal, meg se nyekkent... felebredt ugyan, nezegetett es latszott hogy nem esett neki jol, de egy hangja nem volt es aludt tovabb a babakocsiban :) Palmival ezt nem lehetett megcsinalni, o sirt volna (illetve sir is mai napig ilyen esetben ha elalszik az autoban es kivesszuk hazaerkezeskor... hiaba visszuk kezben)

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok Lányok! :)

Monis, nagyjából fürdőlepedő méretű a pelus, bár bevallom ezeket is úgy kaptam, nem vettem. De gondolom lehet kapni ilyen méretet is, nem csak a normált. A lepedő száműzve. :) Amúgy nekünk sima szivacsmatrac van a kiságyba, azért volt alatta ilyen lepedő, hogy ne ázzon szét.

Képzeljétek, jön a negyedik foga Picurnak. Már ott a fehér csík, pár nap, és kibújik. Lehetséges, hogy emiatt rövidebb ideig eszik? Gondolom feszítheti ott az ínyét, és a bimbi nyomja, amikor szopizik. Tapasztaltatok ilyet?

picuralmos

Sziasztok,

Monis, borzasztó lehetett a babádat elveszteni, nagyon sajnállak Benneteket, erre nincsenek szavak...
Sajnos tényleg van olyan, hogy a köldökzsinór a hibás.
Gondolom utána végigizgultad a terhességed Gergővel, és ezért nem írtál előbb nekünk?...
Most már minden rendben van, és kívánom hogy ezentúl csak jó jöjjön az Életetekbe!
Megkérdezhetem még, hogy mennyi idő után jött Gergő?

Csicsi, gratu a csípővizsgálathoz!
A laza csípő baj lehet?

Veronika, reméljük jó volt a mintavétel, és tényleg nincs már kórokozótok
Bár akkor se jó, ha most meg pszichés a hasmenés oka.
Hasfogót kaptatok?
Ez a Csanás visszavitel valóban elsülhet két irányba is.
Szerintem amit gondoltál teljesen jó logika, hogy ha Pálmi találkozik a régi, szeretett gondozónőjével időnként, nem érzi véglegesnek az elválást, hiszen bármikor újra mehet hozzá.
Viszont az is előfordulhat, hogy feltépődnek a sebek, és az újabb elválás megint stresszeli Pálmit, nem lehet?
Esetleg érdemes lenne egy gyerekpszichológushoz fordulni, aki átsegítené Pálmit ezeken a stresszeken, nem gondoltál még rá?
Adrid tényleg szupercsaj, ha ilyen jól tűri a "kiképzést"

Picúr, ha a matracot szeretnéd kímélni, az IKEA-ban kapható pár ezer forintért 1-2 cm vastag pamut matracvédő a lepedő alá.
Mi is vettünk, a méretre nem emlékszem, csak hogy picit át kellett szabnom-varrnom, mert nekünk 70x140-es a kiságyunk.
Eddig teljesen felfogott minden "balesetet", aztán amikor majd a szobatisztasági átpisilés kerül sorra, addigra vagy már nem is ebben a kiságyban lesznek, vagy a derekuk alá már mehet a gumilepedő, igaz Veronika, Ildi, nagylányok anyukái, Nálatok hogy volt?

Picúr, képzeld már nálunk is van Lénónál nyakbapuszit és csikizést jutalmazó hangos kacaj, olyan édes!!!

Kép
Kép
magnoli

Ma voltunk bölcsinyitogatón, egy óra volt. Bàlint rám sem hederített. Ő lesz az első beszokó, szeptember9től kezdjük, egy hèt délelőtt, majd a következő hét ottalvás. Remélem nyugiba vesz, egyenlőre nagyon élvezi

balunak tegnap óta adok tápszert, mert igaz 6.5kg, és 62 cm, és 4én lesz 4hónapos, mosolyog, soha sem sír, de keveset eszik, igaz jól hasznosítja, de sajna 2óránként igényelné, éjjel is, és ezt nem bírom két gyerek mellett itthon. Lassan fogadta el, de megtaláltam azt a cumit, ami tetszik neki, Bálontnak is ez tetszett, MAM. Próbàlkoztam a Calma-val, van itthon 3db, de kiröhögött. Most sokkal nyugodtabban alszik.

magnoli: www.pipitorna.hu. A szomszéd fiúk járnak ide és nagyon élvezik

KépKép
KépKép
kat78

Szia Kat, nagyon köszi a pipitorna tippet!
Magánbölcsibe megy Bálint?
Jót nevettem hogy Balu kiröhögött a Calm miatt :lol: (én nem ismerem ezt az etetőfejet, bár korábban már írtál róla)
Bár szép nagy Balu, igazad van hogy kiegészíted tápival ha már kevesebb a tejcsi, úgy tűnik igényli ha megnyugszik tőle...
És Te hogy vagy?...

Kép
Kép
magnoli

Óóóó, Monis, nagyon sajnálom, szomorú, és iszonyat nehéz időszak lehetett ez nektek. Hála az égnek, hogy Gergő hamar megvigasztalt benneteket.

Magnoli, köszi a lepedős tippet, hamarosan úgyis szeretnék eljutni az Ikeába. Csomó dolgot vettem már ott, szuper hely. Ugye milyen szívet melengető a kacaj? Szuper, hogy Lénó is megajándékozott ezzel téged. Tudom, hogy ti már többet átéltétek a nagyobb tesókkal, de nekem ez új élmény és egyszerűen nem tudok betelni vele. Sikerült végre videót is készítenem erről. :)

Kat, ha jól emlékszem te mondtad a pároló-turmixoló csodamasinát. Te meddig használtad? Bálint nem volt válogatós? Balunál még nem kezded el? Kiegészíted csak a kaját tápszerrel, vagy teljesen átálltatok?

Kicsit tartok a hozzátáplálástól, tudom, nem nagy dolog, de még (ebben is) kezdő vagyok. Mi van, ha nem fog ízleni Picurnak a szilárd (más) kaja? Magnoli ti mikor kezditek Lénónál a hozzátápit?

Pipitorna, de cuki neve van! :D :D

Na jó sok kérdést tettem fel estére. :)

picuralmos

Sziasztok!

Úgy néz ki, kiláballtam ebből a vérnyomásos-rossz közérzetes valamiből, lehet a front hozta ki belőlem. 
Bátor megkapta ma a 3 hós oltásait és a rotát, remélem nem viseli meg úgy ,mint a múlt hónapban. Egész nap nem aludt, most meg alig várom, hogy felébredjen, mert bezzeg most bealudt, de ha felébresztem nagyon nyűgös.
Tegnap szuper éjszakánk volt, este 10kor fektettem le és fél4kor etettem először! Juppii!!!!!!!!

Picur egyik reggel behozta férjem Bátort az ágyunkba és ott játszottunk vele, aztán meghallottuk, hogy hoppáá nagy munka van a pelusban. Hát akkora munka volt, hogy még az ágyunk matraca is kakis lett.  Hát hopika, szóval meg van jelölve a matracunk. Amúgy Bátor ágyában olyan van, amit Magnoli is ajánlott a lepedő alá. Negyedik fog????? Te jó ég, nem semmi Picur!!!  

Magnoli örülök, hogy beválik a torna, remélem így elkerülheted azt a fránya hasi műtétet. Húú én is próbálom kiszámolni, mennyi pelus kell, mert ha épp van akciós, akkor szeretek bespejzolni. Vajon a 3-as méretet meddig hordjuk, mikor váltunk 4-re? Gondolom a 4-est fogjuk a legtovább hordani, de majd megnézem, milyen súlyt írnak a 4-re.

Monis borzasztó lehetett elveszteni a babádat, nem is találom a szavakat, mit írhatnék. Le a kalappal előtted, erős vagy nagyon!! De megérkezett Gergő aki imád téged, ez biztos!!

Veronika remélem Pálmi gyoran belerázódik az oviba és nem lesz többször beteg, érdekes, hogy lehet hogy pszichés nála. Vajon miért nem akar menni? Veled szeretne otthon maradni, vagy az ovistársaival, óvónénivel van a baj?

Kat jól tetted, hogy adtál tápszert,  így legalább Balu sem nyugtalan, és te is tudsz "pihenni". Bátor valamikor 2 óránként akar enni, és van amikor 5 óránként, nálatok ez hogy volt?

Csicsi örülök, hogy minden rendben nálatok!!!! Jó nyaralást!!

Kunkáj mindenkinek, gyorsan megvacsizom, aztán remélem megyünk fürdetni, mert így nem lesz éjjel alvás, ha nem ébred fel!! 

Kép
savariaa
Érd

Jajjj de jó, hogy jobban vagy Savariaa! :) Elmélkedtünk Magnolival a fórumos neved eredetét illetően. Megosztod majd velünk? ;)

Egy képet hoztam nektek:

Még pelusrágás közben is mosolyog. Egyszerűen imádnivaló és persze gyönyörű. :)

Szép estét Lányok! :)

picuralmos

Jelentem, hajamat megmostam!  Párom hétfőn hazajött a melóból és mondtam neki, hogy lesz ami lesz, de nekem muszáj hajat mosni. Most ez azért is nehéz, mert a hajamat levágattam egy hónapja és kb. az egy negyedét hagytam meg, így be kell szárítani+kivasalni, úgyhogy legalább 1 óra ha nem több a hajmosásom... a hajam hullik nekem is mint állat  És kijött a hátamon csomó pattanás,  nem is értem, eddig gyönyörű volt a bőröm  
Nektek is van valami változás a bőrötökön??? 

Kép

Kép
nusildi

picur, én is mindig elódázom azt, ami nekem lenne jó... de már elegem van, mert én is ember vagyok sőt nő vagyok és még a szemöldököm kiszedésére sincs időm, grrrrrrrrrr, bezzeg párom reggel a kádban áztatja a hátsóját több mint fél órán át Nevetés
Mindig elhatározom, hogy minden nap csinálok valamit, ami nekem jó, szépítkezéses dolog... aztán sose jön össze.
4. fog? Nem semmi!

csicsi, örülök, hogy minden rendbn Lucával! Jó nyaralást, pihenést, szerintem is jobb így ebben az időben pihenni, mint a 40 fokban, most napos idő lesz!

Monis, szegénykém, nagyon nehéz lehetett... szerintem ezt nem is lehet feldolgozni igazán... de itt van a kis Gergő és kárpótol mindenért! Én ezért is félek terhes lenni - bár már azt mondtam, hogy soha ... - mert annyi dolog van, ami miatt végig izgul az ember... persze utána meg még többet, ha megvan a baba :D Én meg pluszban is, mert elég aggódós vagyok.

Veronika, pszichés hasmenés? :O Mi lehet vajon az ok, ovi? De ezt az ovit már szereti, nem?
Remélem Lotti is szívesen megy majd, hétfőn kezd! Bár minden nap mondja, hogy mennyire jó lesz az oviban, azért júli 1 óta itthon vagyunk együtt.
Lehet, hogy Adrinak is érnek a fogacskák, azért keleget?

Kat, jó hogy Bálint élvezte a bölcsinyitást, biztos a sok játék :) Remélem gördülékeny lesz a beszokás!

Hozzátápi, ne tarts tőle picur! Szerintem ez a legjobb, Lottinak emlékszem mai napig, hogy milyen feje volt, amikor megkapta élete első reszelt almadarabosleves kanalát :) Mi 6 hósan kezdtük, hétvégén, hogy apja is lássa a nagy élményt. Lotti amúgy imádta... akkor még jól evett. Az almánál fontos, hogy édes almával kezdjétek, ne a savanykással, mi a goldent adtuk először és ment 2 hétig, utána hetente új dolgot próbáltunk. Inkább izgis, mint parás, nyugi, fiadnak meg már annyi foga van, hogy lassan odaadhatod neki kézben a kovászos uborkát is ;)
Tüneményes ismételten a fiad! :)

savariaa, a fronttól lehet simán rossz közérzeted, nekem a vérnyomásom esik le még jobban és akkor szédülős vagyok. Örülök, hogy túl vagy rajta! Bátor hogy van az oltás után? Szupi, hogy ő is ilyen szépen alszik!

Mi amúgy megvagyunk, tegnap egész nap itthon voltunk az eső miatt, ha baba aludt, Lottival kellett memóriáznom, plusz ma először főztem, aztán porszívóztam is, estére kivoltam teljesen... vissza kell pedig állni a főzésre, mert még rendeltem mára és holnapra kaját, de jövő héttől Lotti ugye oviba megy, nekem meg elég valami lájtosabb kajcsi. Vissza kell amúgy is állni az egészségesre... nem tudom kinek hány plusz kilója van még, de nekem még mindig ott van a 9 kilóóóóóóóóóóóóóó és elegem van már! Úgy kéne fogyni, hogy ne menjen a tej rovására... 
Mi ma megyünk oltásra-mérésre, remélem Barnus nem fog sírni, szegény kis pucám!
Na jók legyetek, szép napot, ma végre napsütés is lesz!

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok!

Nem volt valami jó éjszakánk, biztos az oltások miatt. 

Nusildi irigyellek, nekem is hajat kéne mosnom, de ma itthon van a férjem szabin és holnap is, szóval kerítek rá időt. A hajhullás elképesztő méreteket ölt nálam is, vajon mikor lesz ennek már vége??? 

A nevem onnan "származik", hogy a férjem Vas megyében, Szombathely mellett nőtt fel, és nagyon szeretem azt a környéket.

Picur nagyon édes!!!!! Olyan nagy már! Bátornál két hete kezdődött a nyálfolyás, néha patakokban folyik, így már bevetettem a pártedlit, annyira édes benne. (bár szerintem mindenben az  )

Bátor nagyon szépen fejlődik, egyre többet beszélget velünk, mi meg csak vigyorgunk, mint a tejbetök. Pár hete írtam, hogy sír fürdéskor, megtaláltuk, mi volt a gond. Túl meleg volt a víz, most a hőmérővel állítjuk be, nekünk szinte hidegnek tűnik, de Bátor ebben érzi jól magát, szóval itt hibáztunk. De legalább tudjuk, mi volt a gond és már mosolyog közben és kezd rúgkapálni is. Annyira aranyos, jajjjjj hát odavagyok érte. 
Lányok van, aki még használ kendőt? Nekem nagyon bejött, de elég macera egyedül megkötni, ezért szeretnék valami egyszerűbbet venni, pl mei tai-t, van valakinek tapasztalata ilyennel?

Szép napot mindenkinek!!

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok,

Köszi lányok a kedves szavakat... sajos tényleg nehéz szavakat találni egy kisbaba elvesztése után..

magnoli  - valóban végigizgultam a terhességet.. a munkahelyemen is csak a 6 hónapban jelentettem be .... és tényleg ezért nem is akartam korábban csatlakozni a fórumhoz..
A vetélés után 3-6 hónap pihenés javasolt, az első 3 hónap gyakorlatilag abból állt, hogy számolgattam hogy most mennyi idős lenne a baba ha még....  a kiírt szülés időpontjáig nem igazán éreztem jól magam... aztán összeszedtem magam 
Gergő a 6 hónapban költözött be a pocakba..  :)) és most itt kiabál mellettem a pihenőszékében, olyan csodálatos!!
Ildi, hát én sem tudom hogy állnék hozzá a következő terhességhez, lehet hogy nem is lesz több...   De ez ne vegye el a te kedvedet... aggódni - mint ahogy mondod - mindig van min...

Mangoli, mit tornázol? milyen gyakran? Én még nem jutottam el a dokihoz, de szeptemberben...

Picur nagyon aranyos Álmos!! nagyon jó a kép! Gergő is tömi szájába a pelust, meg mindent ami e kezében van..

Ildi, eddig rendeltél kaját otthonra? Én is gondolkodtam rajta de még nem választottam.. kitől rendelétl? jó volt? nem drága?
Hétfőtől ovi? hogy fogtok tudni ilyen korán felklni? nekem az a legnehezebb hogy reggel hogy "készülődök el".. Majd ird mennyi mi volt a dokinál, Barnus hány kiló? ez a 4 hónapos oltás?

Savaria, hajrá hajmosás!!! Én mindennap hajat mosok, nagyon vékony szálú a hajam, éjszaka totál elalszom, beleizzadok.. szóval muszáj.. és még nem is rövid, szóval szárítgatni kell.. vagy csak felkötöm..  fodrászhoz kéne menni, levágatni.. ti már eljutottatok fodrászhoz a szülés óta? 

na megyek, Gergő elaludt most van időm hajat mosni :))

monis
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Irni nincs időm, de ezt már rég akartam mondani a hajhullás kapcsán, mert sokakban felmerült hogy meddig tart és Magnoli egyszer írt valami pár hetet-hónapot (már nem emlékszem :) ), én meg úgy emlékeztem, hogy nekem Pálmi 1 éves szülinapjára rendeződött teljesen kb. Szóval ez biztos egyénfüggő is ezek szerint, én még a korábbiból kiindulva számítok rá egy jó darabig...

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Monis én nem jutottam el fodrászhoz, de hogy őszinte legyek, sehova nem jutok el, nem csak oda. Pedig jó lenne kicsit rendbeszedni magamat, de már az esti fürdés is egy wellness számomra, na meg ha egy hajmosás és szőrtelenítés is belefér, na az már maga az újjászületés. 

Veronika akkor még sok van hátra a hajhullásomból... pedig reméltem, hogy azért hamarabb fog rendeződni. Na de amíg nem leszek tényleg Kojak , addig bírom.

Lányok nálatok hány óránként esznek a csöppségek? Bátor van hogy 4-5 óránként kér csak enni...ez normális? Állandóan aggódom.

Szép napot mindenkinek!

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok,

Picúr, nyertél
jaj én annyira élvezem hogy amikor csak fölé hajolok, nagyokat nevet rám az én Drágám, bárcsak ez mindig így maradna
Ne hidd, hogy a történések második gyereknél már ismertek vagy unalmasak, én minden percét élvezem, sőt (csak halkan jegyzem meg) még jobban, mint Olinál...
Akkoriban ugyanis az állandó fejés (na meg a cicibajok) nagyon leterhelt, most pedig felhőtlenül tudok örülni minden pillanatnak 
Képzeld nemrég mókás jégkockatartókat vettem az IKEA-ban: szív, virág, hal alakúakat a hozzátápláláshoz mmc ötlete alapján (a Kat-os csodamixer után), már én is annyira készülök
Ha visszajöttünk a wellnessezésből, 8-a után kezdjük majd, azaz 4 hónaposan.
Remélem most jobb tapasztalataim lesznek, mint Olinál, Ő ugyanis 8 hónapig egyáltalán nem fogadott el ételt, utána -a gyógytornának köszönhetően- sikerült kínálnom.
De semmi nem ízlett neki, pedig főztem, pároltam, sütöttem, és naponta jártam a piacot a friss falatokért.
Végül feladtam és maradtunk az üveges bébikajánál
Amúgy Oli a mai napig rossz evő, és még mindig ki kell egészítenem a napi csipegetését üveges hamival, különben elfogyna...
Abban bízom, hogy ha majd ovis lesz, a társak hatására jobb evő válik belőle...
Lénó remélem szívesebben fog enni, mert érdekes módon már kinézi a kaját a kezünkből, mint Veronika Adrija a banán esetében
És mindent a szájába tömköd  ami a keze ügyébe kerül, pl. pelus, takaró, a keze vagy az én kezem...
Pár hete ezért már csak Piranjának hívjuk éjjel, mert ha benyúlunk hozzá a babakocsiba hogy megsimogassuk amikor nyöszörög, elkapja a kezünket, magához szorítja és megrágcsálja...
És nem engedi ám el, néha kész szabadulóművésznek kell lennem

Tényleg, Veronika Ti már elkezdtétek a hozzátáplálást?
Hajhullás: Tegnap én is eljutottam fodrászhoz egy kis színezésre meg frizura vágásra, és állítólag már nőnek az új hajacskáim
Ez azért jó hír, ha már ennyire hullik...

Savaria, de jót röhögtem Bátor kakis matracjelölésén
Szerintem gyakrabban kérne enni, ha éhes(ebb) lenne...
Amíg jól hízik, ez ne zavarjon.
Gratu az első "átaludt" hajnalhoz, látod fog ez menni
Nálunk most ismét korábbra csúszott a kelés, 4 körülre, pedig volt már 6 óra is.
Valószínűleg én vagyok a hibás, mert újabban korábban teszem le, 21 órakor kap utoljára enni, korábban ez 23 óra volt...

Monis, hasizmoz(gat)ok, aztán előbb utóbb neki kéne állnom az edzésnek (aerobic)...
Szerintem ha ilyen gyorsan jött Geri, talán a kistesó sem váratna magára sokáig
A szomorú élmény ne vegye el a kedved, nekem is volt több vesztésem (7-11hetesig), úgyhogy átérzem a fájdalmadat...
Én nagyon drukkolok hogy Nálatok (is) legyen Kistesó!...

Tényleg, vajon kinél kopogtat legközelebb a GÓLYA???
Nagyon kíváncsi vagyok
Hajrá Picúr, hajrá Andi...

Kép
Kép
magnoli

Picur: én anno nagyon vártam a hozzatáplálást, és nekünk szerencsénk volt, mert Bálint imádott enni, és ma is jó evő. Kicsit össze kellett szedni mikor kit adok neki, írtam napi táblázatot, és így könnyen ment, na meg az Avent pároló. Délelőtt ment a gyümölcs, ami nem váltott ki nálu k egy étkezést csak eltolt kb 1órát. Majd ebéd zöldség, déljtán gyümölcs valamivel. Mi sokat használtuk a DMes Alnatura porokat:Dinkel, 4-korn. Ezeket vízzel kell összekeverni rajta az arány, és ebbe tettem a gyümölcsöt. Majd amikor kevés volt az ebédre a zöldség, akkor is tettem bele, mert ez laktat. Vagy föztem rizst és azzal kevertem. Hamar rá lehet hangolódni. Majd amikor ehet túró, joghurtot, akkor azzal variáltam. Nekem ritkán evett üvegest, de colt mindig itthin, mert utazáskor jól jött, de sok esetbe utazás előtt is főztem, melegen beletettem egy coffie and go termoszba(mug) amibe a kávét szokták vinni az amerikai filmekbe. Az melegen tartotta, így akárhol kellett ott volt kéznél melegen, a tízórait, és az uzsonnát meg avente pohárba tettem és betettem egy apró hűtőtáskába( apa kapta anno, dreheres, 6 dobozos sörfér bele) szóval csak a trükkök kellenek. Én nagyon élveztem

azért pipitorna, mert a pasast, aki tartja Csirkés Zsoltnak hívják

Savariaa: nekem még mindig eladó a csatos Liliputi hordozóm, ez nem megkötős, hanem a derekadra egy csatolható, és két fix pámtja van nezd meg www.liliputi.hu. Ha kell szólj

Magnoli: hol jobban, hol rosszabbul viselem. Párom sokat dolgozik, és vannak súrlódások is. A srácok mindent egyszerre csinálnak, az alvást élvezem, de amikor egyszerre éhesek azt nem. És a esti szeansz, na az őskáosz. Meg sajna nekem több időre van szükségem magamra, mint amennyit mkst ki tudok csikatni. Főleg a szoptatás szorít be.

én eljutottam fodrászhoz már háromszor, ez az egy fix elmenetelem, mert nekem sötétbarna középhosszú hajam van, ami kb 15éve szőkére van feste, barna csíkokkal, ami igen ronda, ha lenő. Nekem most nem hullik annnyira a hajam, mint anno Bálintnál. Nekem a fodrász azt mondta, hogy vasat kell rá szedni

KépKép
KépKép
kat78

Kat, úgy látom egy cipőben járunk (Kivéve hogy én a barnát vörösesbarnára színeztetem)
Nem könnyű a Fiúkkal...
Táplálás ügyében iszom szavaidat, pont most nyomtattam ki amit a múltkor tanácsoltál, gyorsan a mait is hozzámásoltam
Olyan jó lenne ilyen napi étrendet látni mondjuk egy hétre, de beírnod nagyon macerás lenne sajnos

Kép
Kép
magnoli

Kat, ilyen pici termoszt hol lehet kapni?...

Kép
Kép
magnoli

Nem túl jó hírek... voltunk dokinál, egy hónap alatt 440 grammot hízott, ami szerinte nem túl sok és el kéne kezdeni adni neki a gyümölcsöket... védőnőnek mondtam, azt mondta, hogy várjunk egy hónapot még, mert egy hónap alatt 3 cm-t nőtt babó és lehet, hogy most ugye cm-re gyúrt, de utána ha nem hízik jobban, akkor szerintük nem elég neki a tej... én 3,5 hónaposan semmiképp sem adnék neki gyümit, főleg, hogy anyatejes, de nem örülök, hogy nem hízott túl sokat. Igaz, hogy napi 5-6X eszik már, nem úgy mint egy hónapja, amikor még 6-7X evett...
Szájpenészünk is megvan még, most egy erősebb szert, egy sárgásat írt fel, ezzel kell a száját 4-5X naponta áttörölni+nyelvét... csak a nyelvén van, de hátul...  
Amúgy minden rendben vele, most 6040 gramm és 65 cm Barnabás. Két oltást kapott, viszont most sírt szegénykém, de hamar abbahagyta, aztán aludt egy nagyot a babakocsiban.
Szóval ez van... amúgy ahhoz képest, hogy 3300 grammal született, már egész jó a súlya, de egy hónap múlva megmérjük, hogy mennyit hízott, aztán meglátjuk, végülis 5 hónaposan már talán hozzálátnék a hozzátápihoz 
Ja még valami, ti hallottatok arról, hogy már most lehet(ne) adni háztartási kekszet vízben összetörve-áztatva a babának, hogy szokja a lisztet? Doki szerint ez valami nagyon új dolog...

Kat, hehe, nekem is pont olyan hűtőtáskám van  Jókat írtál hozzátápi ügyében!

savariaa, szerintem teljesen normális, hogy 4-5 órát kibír a baba evés nélkül, már sokat tudnak enni egy húzásra, meg persze ha egy maratoni alvás is becsúszik, simán kibírják, ne aggódj! Mi ált. úgy eszünk, hogy reggel 5-6 között kel és utána 3 óránként eszik, de napi 5 vagy 6 alkalommal.

monis, ne is mondd, nem tudom, hogy kel fel majd Lotti hétfőtől  Ma is 8-ig húzta, oké hogy 22:30-kor aludt el tegnap... most már kéne visszatalálni a 21-kor ágyban vagyokhoz... 
Egészségkonyhából rendelek. Én nagyon szeretem, aránylag olcsó és vannak fini kajcsik, a tészták jók és a főzelékek is, rántott sajt, hortobágyi pali stb. De jövő héttől próbálok majd főzni is.

Torna, nekem már megvan a Béres Alexandra Változz vissza dvd-je, ahol Détár Enikővel tornáznak... de nem volt még időm... majd jövő héttől próbálkozom! :)

Na megyek, mert babó nyügike, szegénykém...

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok Lányok! :)

Köszi a bókokat! :)

Fodrász... Haha, ráadásul nekem rövid a hajam, és iszonyat tré, ha elnövi a fazonját, de most ez van. Most ráadásul még szabira is ment a fodrászom, úgyhogy marad ez a fej...

Köszi Ildi, mindenképpen meg akarjuk örökíteni mi is az első falatokat. Egyszer már kapott egy kanál őszibarackot, hát inkább ízlelgette, de több mint a fele a peluson és a pólóján landolt. :D

A havi 440 gramm miért nem elég? Ha a heti 100 gramm megvan az elég, nem? Amúgy meg jókedvű, nyugodt baba Barnus, nem értem miért kevés a hízása? És mennyi lenne az "elég" hízás?

Egyébként Picur is általában 5x eszik egy nap, és már napközben rövidebben, lement a szokásos 45 perc 25-30 percre. Az esti evés még mindig 1 óra. Nálunk annyira beállt az esti rutin, hogy ma el kellett mennünk Apa új motorjáért, belecsúsztunk a fürdetési időbe, és kb. negyed nyolc körül elaludt a vállamon amíg Apa a motorral bíbelődött. Annyira édes volt, fel sem ébredt, hogy betettem a hordozójába, aztán meg itthon kivettem. Csak az öltöztetésre ébredt fel, a fürdés ma kimaradt.

Kat, de jókat írtál, én is kimásolom, és elteszem, hogy képben legyek, ha eljön az ideje. Balunak már csak tápszert adsz, vagy csak kiegészíted a szoptatást?

Pipitorna, hát így, hogy már tudom az okát, még jobban tetszik a neve. :D

Savariaa, akkor én tippeltem jól a nevedet illetően! :) Magnoli a táncversenyre gondolt. Örülök, hogy jobban vagy, lehet, hogy tényleg csak az időjárás nyomott meg. Azért kivizsgáltatod magad? Szuper, hogy Bátornak is alakul az alvása, látod mondtuk, hogy ne aggódj, kialakul ez is. A matracot jól megjelölte, szó se róla! :D :D Evésidő, Bátor amennyire szereti a hasát, tutira jelezne előbb, ha éhes lenne, nyugi! ;)

Veronika, lehet, hogy Pálmi ezt az ovit sem szereti? Vagy lehet, hogy csak annyira megszokta, hogy otthon van veled és Adrival, hogy nehezebben áll vissza a hétköznapokba?

Egy újabb képet hoztam nektek, a gyerek-kutya barátságról... :)

Szép estét mindenkinek!

picuralmos

http://www.kismamablog.hu/szoptatas/a-k ... shoz-vezet

Szerintem érdekes... főleg amit ma a doki mondott...

Kép

Kép
nusildi

Ildi,
Palminak adtam mar 4 hosan haztartasi kekszet. Nem kell aztatni, a kezebe adod es elmajszolja, felazik a nyaltol ugyis... Adrinak is probaltam mar adni, de o eleg ugyetlenke a kezevel, vagy kiejti vagy nem talalja el vele a szajat :lol:

Hozzatapival nem igazan haladunk, mert nem akartam bekavarni itt a hasmenos idoszak alatt, hogy tudjam ha lenne hogy biztosan a gyumolcstol es nem elkapta Palmitol...

Ugyhogy eddig osszesen 5-6 alkalommal kostolgattunk, reszelt almat, banant, sutotokot (ezt uveges bebikajabol) es haztartasi kekszet. Kozotte napok telnek el...meg inkabb csak olyan erdekesseg szintjen kostolunk ha epp ugy adodik, vagy latszik hogy kerne, nem tudatosan rakeszulve, tervezetten...

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Már tegnap is elkezdtem írni Nektek, de csak odáig jutottam, Sziasztok.
Tényleg, Picur, hol marad a hellomindenki! azt úgy szerettem. Idáig szoptatás közben neteztem, de most azt sem tudok, mert a fiam evés közben szemez velem és inkább őt nézem megzabálom.

A mai mérés a fürdőszobai mérlegen 6,3 kg-ot mutatott. Boti is elkezdte emelni a fejét és egyszer már meg is fordult. Pont skype-oltunk a nagyival és ő is látta.

Kat, én is a MAM termékeit használom és nagyon szeretem őket. Sikerült bekerülni állami bölcsibe vagy ez magánbölcsi Bálintnak? A barátnőm is a kerületetekben lakik és elképedtem, hogy milyen árak vannak.

Picur, én a hozzátáplálást a Vida Ági féle Kismamablogos könyv alapján csináltam, ezt ingyenesen le lehet tölteni. Én is szerettem a különböző gaponapépeket, ahogy Kat is írja, a DM-ben és a Müllerben tök jók vannak.

Savariaa, hogy van a vérnyomásod? Szedsz rá valamilyen gyógyszert? A szülői ágyba tojás ismerős, nálunk Boti ezt a veszprémi szállásunkon csinálta a szállodába, még szerencs hogy volt matracvédő. Kicsit ciki volt ágyneműcserét kérni, de vittem magammal Botit, hogy "itt a bűnös".
A pelenka betankolással azért óvatosan, mert hiába jó mondjuk a 4-es pelus 14 kg-ig, sokkal hamarabb kell ennél a 4+ vagy az 5-ös méret.
Nálam a hajhullás 3-6 hós korig tartott, na de mire kinő és hosszú lesz az elvesztett hajkorona az kb. még egy év!

Nusildi, nekem a bőröm nem lett pattanásos, viszont a hajam sokkal jobban zsírosodik (már ami még nem hullott ki vagy nem tépte ki Boti)
440 g egy hónap alatt az teljesen jó, nem? Nem pont  a te dokid mondta az elején, hogy ne etesd annyit?

Erről a kekszes dologról én hallottam. A legújabb kutatások szerint 4 és 6 hó között nyitva van egy ún. immunablak és ekkor kell(ene) találkoznia a babának gluténnal, hogy később ne legyen rá érzékeny. Lehet hogy hülyén írtam le, de nagyjából ez a lényeg. Én a kekszet reszelt almával adtam.

Idáig 2x voltam fordásznál és 1x kozmetikusnál. A kozmetkushoz jött velem babakocsiban Boti is. Azon izgultam hogy a masszírozás alatt ne nyüglődjön, a többi részt akár a kezemben is tölthette volna, de szerencsére aludt végig, illetve az utolsó 10 percben már jelezte hogy ő enne, úgyhogy a kezelés végén megetettem a másik székben elfüggönyözve.  A kozmetikusomnak is pici még a gyereke és tök megértő volt, mondta hogy mások is csinálták már ezt.

Magnoli, jó wellnessezést kívánok, remélem ez a nyaralás jól sikerül és nem lesz semmilyen incidens, sem tűzoltók, sem házinéni vendégekkel.

Veronika, drukk hogy a vesetágulat is elmúljon. Tényleg mikor lesz a viszérműtéted? vagy még lehet hogy megúszod?

Valamiért nem tudok smile-t beilleszteni képzeljétek oda mindenhova

Kép
Kép
mmc

Na most etettem, ugyhogy olvastam :D Ma ez extra korai volt, 3 korul szokott enni, de ma keveset evett osszessegeben, biztos azert ehes.

Visszer mutetet osszel akartam, de pont most gondolkodtam hogy lehet hogy meg varni kene tavaszig, mert meg mindenfele folyamatok vannak a szervezetben a szulest kovetoen, lehet szebben gyogyulna ha varnek meg par honapot.

Ildi,
ja tenyleg, igaza van mmc-nek, nem pont az volt a bajuk multkor hogy tul gyorsan hizik? Amugy a 440 erre az idoszakra teljesen jo szerintem, ha megfigyeled tobben is irtuk hogy ennyi volt.

Majd a Palmi kerdesekre is valaszolok, de most alszom :)
Kunkaj! :)

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok! 
Örülök hogy nektek sem jut túl sok idő magatokra... ezek szerint nem én vagyok a totál béna... ( no persze azért jó lenne egy kis kényeztetés, szőrtelenítés, pedikűr, fodrász)
remélhetőleg hamarosan mindannyian tudunk már erre is időt szánni..

Nekem ősszel még fogorvoshoz is el kell majd menni... csak ott mindig olyan sokat kell várni...  még a terhesség alatt ki akart cserélni egy tömést, de amiatt már nem mentem vissza hozzá..

Savaria, nálunk Gergő most napközben sokat van cicin, a növekedési ugrás miatt megnőtt az igénye, és most próbálom hozzá igazítani a kínálatot.. :) Szerintem ne aggódj hogy csak 4-5 óránként eszik Bátor, hidd el ha éhes akkor szól majd...
(habár én is mindig aggódok vmin)

Magnoli, szerintem nincs semmi baj a bébikajával, biztos megfelelően ellenőrzik a gyárás során, nem hiszem hogy bármi baja lenne tőle a babának...
de jó hogy te már jártál fodrásznál.. én majd egy szombatra tervezem,akkor itthon van apuci, majd ő babázik addig..

Magnoli, sajnálom hogy te is átélted milyen egy pici babát elveszteni.. nem egyszerű.. de remélhetőleg az élet kárpótol minket!!  Nem hiszem hogy a dokim örülne ha beállítanék hozzá egy pozitiv terhes teszttel.. főleg a császár miatt... gondolom azért nem árt 1 évet várni..  de még úgysem jött meg a mensesem szóval még van időm..
és még addig le kéne adni a plusz kilókat, de szoptatás alatt nem akarok diétázni..

Szurkolok Picurnak és Andinak hogy jöjjön a gólya mielőbb!! vagy Nálatok Magnoli, vagy Ildiéknél is lehet még, nem?

Ildi kevés a 440 gr? Szerintem nem rossz. Nem kell neki minden hónapban 1 kg híznia..
Lottit is nehéz lesz felkelteni reggel, de én arra gondoltam hogy Te hogy fogsz elkészülődni Barnussal az indulásig.. vagy nem együtt mentek hármasban az oviba?

Picur, szuper hogy Picur ilyen jókat alszik!! Drukkolok hogy eljuss a fodrászhoz te is!
Nagyon édes a kutyussal!

Na mennem kell, Gergő felébredt... és nyűglődik az ágyában... megmentem..

monis
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!
Nagyon köszi a kedves fogadtatást, akkor próbálom felvenni itt a lépést! :-) 
Kevés időm van mostanában bbnetezni, mert a baba félórákat alszik egyszerre max. napközben (kivéve hordozóban, de abban meg nem hagyja, hogy leüljek, akkor felébred).
Szóval bocs, most csak párótokra reagálnék.

andi565, hát tényleg 7 éve megy a topikunk, de már sokan csak olvassák, remélem, életben tudjuk még tartani

Magnoli, klassz a nickneved meg az avatarod is :-)

Ether, én is ilyen vagyok, nem tudom egyelőre másra hagyni a kicsit, ha sír, visszaveszem, így viszont nem is nagyon visel el mást, az apját nagyjából, de az esti altatásnál ide-oda adogatjuk (nekem addigra már fáj a hátam a többórás napközbeni cipelésektől, az apjánál meg vagy megnyugszik, vagy nem). 

csicsi85, velem is ezt csinálja a bbnet, be akar léptetni, hiába akarok az aktuális topikoldalon kikötni. :-(
Lázcsillapítás: a mi dokink mindig elmondja, hogy 38,5 alatt ne csillapítsak lázat (oké, volt már olyan, hogy a nagyobbnak 38,4 volt és láttam, h vacakul van és ez feljebb megy, akkor már adtam neki gyógyszert). Ahányszor gyerekkórházban voltunk, ott is ez volt az ukász,  nem is adtak gyógyszert 38,5-ig, hiába kértem volna. 

Bozza, sajnálom a rossz nyaralást!

picuralmos, hát akkor elölről és hátulról is körbelőjük ezt a topikot, ami a babák születését illeti ;-)

nusildi, köszi, nem volt egyszerű fiúnevet találnunk, de megérte, bár a rokonok egy része nem igazán tud vele mit kezdeni, és persze anno az első fiunknál is volt egy kör "miért nem az apja nevét kapja" témában. 

Pelus: nekem a Pampers jön be leginkább, a Premium Care szuper ezzel a vizeletjelző csíkkal. Ármin egyre kisebb truttyantásokkal produkál, úgyhogy már kevéssé szokott kifolyni, de szokott segíteni, ha a hátán kicsit visszahajtam a pelenka felső részét.
Éjjel én sem cserélek, nincs is kaki, pisi rengeteg, de a pelus kitart reggelig. 

Hát ezt a kétgyerekességet tényleg szokni kell, az egyik barátnőm azt mondta, hogy neki az volt nehéz, hogy többfelé kell figyelni, ebben sok igazság van, mert a nagyot nem érdekli, hogy a másikkal vagyok benne esetleg nyakig valamiben (igaz, az sem, ha az apjával próbálnék értelmesen megbeszélni valamit). De nem is ez a legnehezebb, hanem az esti torlódások, a kicsi este mindig sír (napközben szinte sosem, vagy csak ha vmije fáj, fogzás), elég nehezen alszik el. Sajnálom a nagyot is, hogy az estéje mindig abból áll, hogy a kicsi sír, szenvedünk vele, ő meg egy elképesztően figyelemigényes gyerek, ez a kettő együtt nekünk is sok. Férjemen látom, hogy rengetegszer bealszik, bár még este dolgozna itthon. Totál ki van ütve, amióta megvan a második gyerek. 
Jövök majd, ha még tudok...

Kép
Kép
irina

truttyantásokkal = truttyantásokAT

Kép
Kép
irina

Hellómindenki! :)

Mmc, ez a terhesség alatti köszönésem volt, a szülés után jött a Sziasztok Lányok! :) De ha szeretnéd, a kedvedért visszatérek a régihez! ;)

A Vida Ági-féle babaszakácskönyvet letöltöttem, már olvasgatom, meg a tőletek kapott infókat rakosgatom össze, aztán hamarosan indul a kotyvasztás a boszorkánykonyhában. :D Háztartási kekszet már adhatok neki? Végül is van három és fél foga, tud fogni, és amúgy is mindent a szájába tömköd... :D

Óóóóó, a szemezés, hogy mennyire zabálni való olyankor Picur is! Hát ha még el is mosolyogja magát, na akkor tócsává olvadok... :) Szerencsére egyszer sikerült lefotóznom.

Kistesó, még én sem láttam a "vendégem" a szülés óta. Bár bevallom egy cseppet sem hiányzik. Tudom, hogy esélyes így is, de azért jobb ha előtte kitisztul egy kicsit az ember szervezete.

Ildi ezt a cikket én is belinkeltem, szerintem is érdekes. Csak akkor most adjunk, vagy ne adjunk? A másik érdekesség az édes, mint íz. Az anyatej is édes, és általában mindenki mellre teszi a babáját, ha sír, így ez alapján is rögzülhet, hogy ha baj van, édeset kell enni. Szóval ez az okfejtés szerintem annyira nem állja meg a helyét.

Picur továbbra is egy tündérmogyoró, mindenkit elvarázsol, mosolyog, ismerkedik a világgal, és már rendszeresen megfordulva vár reggel az ágyában. Egyik reggel dumált a kacsás rácsvédőjének, és közben próbált fordulni. Megvártam, amíg befejezte a mutatványt, akkor léptem be a szobájába. Akkora vigyorral várt, büszkén, hogy látod mit csináltam Anya? :D És már egyértelműen jelzi, hogy vegyük fel, nyújtja mindkét karját felénk.

Most épp alszik, eldőlök én is egy kicsit. Szép napot mindenkinek! :)

picuralmos

Sziasztok,

Monis, ki kéne hogy ábrándítsalak
A baba növekedésével nekem egyre kevesebb időm "szokott" lenni, mert egyre több figyelmet igényelnek, már nem alszanak annyit, hanem veszélyes mutatványokkal "kápráztatják el" a felmenőiket, mint pl. kúszás-mászás a vezetékek felé, ágy alá, sarkok felkeresése, huppanások, pakolás, rámolás stb...
Csupa-csupa aggódni való és egyre "meredekebb" akrobatika
Az hogy nem volt még mensid, nem jelenti azt, hogy még nem is vagy termékeny, a szoptatások közötti 4-6 órás szünet miatt már lehet ovuláció, vigyázat

Ó, az üveges bébikajával nekem semmi gondom, csak az, hogy a 3 éves gyerekemnek még mindig muszáj adnom, ha nem akarom hogy elfogyjon, mert nem hajlandó felnőtt kaját enni.
Kivéve némi kis husileves, sült krumpli, pogácsa és néha már evett fasírozottat is
Kínálom mindennel, nehogy azt gondolja valaki hogy éheztetem, de az esetek 99%-ában meg se hajlandó kóstolni
Az ismerősök azt tanácsolják, hogy ne adjak neki üveges "pótlást", hanem éheztessem ki, és akkor majd enni fog 
Egyébként a gyerekdokink is ezen a véleményen van, 2 hétig koplaltassam...
Na ezek a szövegek nálam a "hagyjuk sírni"-val egy kategóriába esnek, nem azért van gyerekem, hogy kínozzam, én ezt nem tudom/akarom Vele megtenni!!!

Irina a Férjemet mi is kipurcantjuk a gyerekekkel minden nap
Az esti mese közben nálam ritkábban, Nála minden alkalommal előfordul, hogy két mondat között bealszunk, és Ő ezzel végez is...
Én még próbálkozom a továbbmeséléssel, de ilyenkor gyakran tök mással, máshogy folytatom, amin Olim nagyokat szokott nevetni...
Tegnap pl. az autómosóról kellett mesélnem, és a bealvás után valami áruházas sztorival folytattam, amin én is meglepődtem, hogy ez most hogy jött ide?
A Nagyfiad is ilyen figyelemigényes? Azt hittem ez csak a kisebbekre jellemző, de gondolom fájhat Neki is hogy megtörték az "egyeduralmát", és már "másé is vagy", nem csak az Övé?...

Picúr, milyen csalafinta fiú ez a Kispicúr, hahaha
mmc, jó hogy végre jöttél
Szép nagy már Boti, jól kinőtte magát, gratula
Tehetnél képet is Róla, ha lesz rá időd...
A Vida- féle szakácskönyvet én is letöltöttem, köszönöm szépen!
Mondjuk én a gyakorlati tanácsaitokra vagyok inkább vevő, a kipróbált, egyszerű dolgokra, de ezt is átnézem ám
A nyaralásról csak annyit, hogy ma derült ki, hogy 2 napot csúsztatnunk kell, mert a Férjem rendkívüli munkát kapott
Szerencsére sikerült megbeszélnem a szállodával, de így sem tudom leplezni a csalódottságomat
Nagy hírem viszont, hogy Lénó tegnap óta hasonfekvéskor jobb kezével nyúl a játékok után, megfogja és megpróbálja azokat is a szájába tömködni

Kép
Kép
magnoli

Hohohóóóó csalafintaság... Ahogy leírtam, hogy alszik és én is eldőlök egy kicsit, azonnal felébredt. Ma Picur a kezét is a szájába tömködte, miközben tele volt a szája a cicimmel és nem kevés tejjel. :D

Néha rá szokott csatlakozni a nyakamra, vagy a vállamra, vagy a karomra, szóval tökmindegy, ahol elér. Néha olyan, mint egy kis vámpír. De persze imádnivaló vámpír. :D Valamelyik nap ráharapott Apa ujjára, ottmaradt mindhárom foga nyoma, Apa sziszegett rendesen. Nézett rám, néééézd mit csinált a kezemmel a fiad! Mondtam, képzeld ezt el a cicimmel! :D

Nálatok volt már olyan, hogy a baba véletlenül "mellészívott" a bimbinek? Nekem néha hajnalban félálomban a bimbi mellé csatlakozik elsőre, hát ahhoz képest a sima bimbifájás semmi!

Magnoli, ez a kiéheztetés rémesen hangzik! Én sem tudnám megtenni. Oli hány kiló?

Monis, ne reménykedj, hogy több időnk lesz, mostantól úgy kb. 18 éves koráig non-stop szolgálatban leszünk, és be kell érnünk lopott percekkel. Apáinkra se tudunk mindig számítani, hisz valakinek dolgoznia is kell, azt meg kialvatlanul nem lehet hosszú távon csinálni. Szóval legalább az oviig a fodrász és az egyéb kényeztetés lesz a legutolsó a sorban. Ahogy Magnoli is mondta, ahogy cseperednek, úgy kell egyre jobban figyelni rájuk.

Irina, lehetséges, hogy túlpörög nálatok a kicsi, azért nehézkes, sírós az esti program? Szegény Apa nálatok sem lehet egyszerű így. Te hogy bírod? Tudsz pihenni?

picuralmos

picur, szerintem elég a havi 440 gramm hízás... Azért nem értem, mert a múltkor megjegyezték, hogy túl sokat hízott Barnus egy hónap alatt és vegyem le a ciciről ha 110-120-at evett... hehe, köszi :) Nem akarok ezzel foglalkozni, nem is fogok, úgy döntöttem, csinálom, ahogy eddig és nem fogok 5,5 hónapos kora előtt hozzátáplálni. Amíg van tej, anyatejes babáknál nem kell előbb, sőt! Nálunk is így van, nappal kb. 20 perc alatt eszi magát jóllakottra, este hagyom cicin pihenni, aludni. Veronika, én nem mernék még háztartási kekszet adni a kezébe, olyan picike még ahhoz nekem :O  mmc, köszi az infót a keksszel kapcsolatban! Szerintem én kihagyom, nyitott immunablak ide vagy oda :D Lottinál sem volt semmi gond később... persze most nem eszik semmi zöldséget, gyümit, de nem emiatt :) Laza lehetett a kozmetikusnál Botival :D A Vida Ági blog nagyon jó, én is mindig olvasom, hírlevél, meg minden, nagyon jó ötleteket ad, szimpatikus nagyon a nő! HT - én is adtam üveges bébiételt is Lottinak anno. A DM-es jó volt és viszonylag olcsó és a nestlé-nek volt nagyon jó éjszakai papi nevű ami nagyon finom volt, de Lotti imádta a tejpépeket is, amit vízből és porból kellett kikeverni, gigantikus mennyiséget megevett belőle. monis, nálunk nagy szerencse, hogy az ovi a házunk mögött van, olyan mintha hazamennénk :) Azért lesz talán nehezebb, mert ha Barnus visszaalszik, ahogy mostanság, akkor fel kell öltöztetni és vinni le. Mostanában alszik reggel 5-6-7-ig, utána eszik és visszaalszik 7-8-9-ig. Viszont Lottit legkésőbb negyed9-ig be kell vinni. De nálunk ez csak hétfőn és csütörtökön lesz érdekes, aznap apjuk korán megy, mert angolja van, így a többi nap ő viszi Lottit oviba. Szerintem most azért könnyebb lesz, mint amikor babó 3 hetes volt, akkor hordozóban vittem... Fogorvos ne is mondd, mindig elhanyagoltam... első terhesség után egy fogat ki is kellett húzni. Most is el kéne menni és az összeset megcsináltatni, csak hát idő és pénz.  Van valakinek jó fogorvos ismerőse, magán?  Én ide Zuglóban a fogászati központba jártam az Örsre, de méregdrágák... 2 fog után nem vállaltam többet be ott... Irina, nem lehet egyszerű, hogy csak fél órákat alszik a babád, miért kel vajon? Nem tudod olyankor visszaaltatni? Tényleg nehéz hogy többfelé kell figyelni... nálunk Lotti van úgy, mint nálatok a nagyfiú! Az a "szerencse", hogy ha mesét nézhet, akkor elvan, de egyébként nem játszik egyedül semmit :O Mindig asszisztálni kell hozzá, ami most nehezen megy, imád memóriázni, így ha Barnus elaludt, már mentem vele játszani, de közben azért van házimunka, alapigények és persze én... mindig utolsóként kullogva a sorban :D Nálunk eleinte úgy volt az este, hogy párom kint maradt a kicsivel, én olvastam Lottinak és vele aludtam el, aztán amikor kellett, mentem ki etetni, párom pedig be. Most viszont hála a kiságyban elalszik babó, míg én olvasok Lottinak, aztán együtt alszunk el. De azért nem volt könnyű az első 3-4 hét... picur, nekem a házt. kekszet úgy mondta a doki, hogy vízbe tegyem, hogy ott szétolvadjon és kanalazzam... szerintem az hányás, undorító ahogy szétmálik a keksz, biztos nem adnám Barnusnak...  magnoli, nem semmi, hogy nagyfiad üvegesen él :O Zöldség-gyümi? Mert nálunk pl. semmi zöldséget nem eszik Lotti csak répa és gomba és gyümiből a grapefruit és az alma...  Én se éheztetnék... nálunk szerintem én rontottam el amúgy. Mindig nagyon-nagyon paráztam a kezébe adni kajákat, nehogy megakadjon a torkán és csomó ideig botmixerrel törtem mindent, alig mertem tésztát meg egyebeket adni, pedig neki már sok foga volt... Barnusnál majd bátrabb leszek... remélem! Tegnap nem tudom mi volt Barnussal, lehet a csütörtöki oltás hatása, de nem sokat cicizett... vagy a fogzás, talán fáj neki a cicizés ... 8-kor evett alig valamit és fél 7-ig aludt...  Na de most fel is kelt, szép hétvégét Nektek!

Kép

Kép
nusildi

Szóval a tápszert csak mellékesen adom, szoptatok még, de rángat forog, cibál. Kb nap 150ml kell pluszba, de nehezen fogadja el. Most Sinlac-kal próbálkozom.

Termosz: Starbucks-os, meg Tchibos. Fémet érdemes mert a műanyag annyira nem tartja a meleget. Ha 3dl vesztek, abba bele lehet tenni a pépet, de ha nagyobb van én azzal azt szokatm, hogy öntök bele forró vizet és a pépet nagy bébiételes üvegbe teszem és így rakom a termoszba, így tényleg meleg hosszú ideig. De ezt ki kell próbálni, hogy ki tudod e szedni simán, mert megfordítva biztos kijön, de a forró víz is.
Míg tápszeres addig ebben vittem a forró vizet és egy Jana-ba a szobahőmérsékletűt. Volt tápszeradagolóm, amibe kimértem, így bárhol( étterem, kocsi, vendégség) pikk-pakk friss tápszert készítettem

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok, lányok!

Magnoli: enyém-nagygyerek is ilyen üvegesbébikaja-függő volt, nem volt jó evő, de ezeket legalább ette, igazából engem nem zavart. Éheztetés, háááát :-(((( könnyen mondja, aki sosem csinálta, egyetértek veled! Egyen, amit kíván.
Igen, a nagyfiú valami elképesztően figyelemmániás, mindig is az volt, a kicsi másképp aZ (ő inkább azt "követeli meg", hogy hordozzam, vele aludjak).
Lénárd nagyon ügyes! :-)
Kicsit izgulok a kicsi mozgásfejlődése miatt, mert Ádit dévényezni kellett hordanunk és 17 hósan indult csak el, a kicsi sem kapkod, de remélem a legjobbakat. A hasról hátra forgást megcsinálta már 3 hós kora előtt, kb. 3-szor, azóta sem, a hátról hasrát egyetlenegyszer és másfél hónapja nem, aztán ma, tessék, hirtelen kétszer. Végre!

Picuralmos: kis háromfogú vámpírod, aranyos lehet! :-)
nem tudom, miért ez az esti sírósság, már biztos nem a hasfájás. Próbálkoztunk mindenfélével már, a korai fekvés jön be inkább, amiből remélhetőleg nem ébred félóra múlva, addig ott vagyok vele (mindig szopiztatom is alvás közben), és igen, van, hogy túlpörög, de mi mindig megpróbáljuk ezt időben elkapni, van, hogy sikerül, van, hogy nem.
Amit nehezen viselek, hogy elalvás után (este) még sokszor keres, éjfélig legalább 3-5-ször. Éjfél után és ha lefeküdtem, ez nem gond, mert csak fekve mellre rakom és a lszunk, de éjfélig még szeretnék magánéletet vagy elmolyolni a dolgaimon. Hát ha megunom, esetleg cumi lesz a vége, de egyelőre még megy. A nagyfiamnak félévesen adtam cumit, addig bírtam, hogy ő meg ha lekerült mellről, azonnal felébredt és este fél 11-kor már én is inkább a férjemmel akartam lenni, nem minden áldott nap még az altatással vesződni.

Nusildi, a félórás alvások csak azért nem idegesítenek engem halálra, mert egy ideig a tesója is ilyen volt, aztán ahogy nagyobb lett, kevesebbszer aludt többet. De azért ez nagyon kevés. Próbáltam már rengetegféleképpen, cicit a szájában hagyni, nem hagyni, de mellette aludni, amíg ő is alszik -- ez kb. 10 esetben 1-szer bevált és visszaaludt, de általában nem. Tény, hogy a félóra sokszor nem elég neki, fáradtan ébred, ha nagyon nyűgös, felkötöm magamra hordozóban és sétálni megyek vele, úgy tud 1-2 órát is aludni (de a 2 ritka).
Nem lehet egyszerű Neked sem, enyémgyerek sem játszik el magában, pedig idősebb, mint Lotti. Az ovi megváltás volt, mert amíg kettesben voltam a fiúkkal a nyáron, órákat mentünk (séta, játszótér), és estére előbb kész voltam, mint ők... A háztartás finoman szólva is mindig úszik, a sürgős dolgokat megcsinálom, de néha azt is nehéz időben megoldani.
Fogzáskor nálunk is alig van napközben szopi, bár fogunk még egy szál sem, de vannak napok, amikor látom Árminon, hogy na, ma fogzós-szenvedős napunk lesz.

Hozok majd képet estefelé a fiúkról.
Itt eddig nagyon édes babákat láttam :-)

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

De örülök, hogy most már a hozzátáplálásról írtok, mert mi is hamarosan kezdjük :)

Milyen etetőszéket vegyek, mit javasoltok?

Magnoli: irigyellek a hangos kacaj miatt :) Biztos nálunk is lesz hamarosan, mert Balázs egyre többet magyaráz nekem édes babahangon. Majd megenném, olyan cuki!

Picur: negyedik fog? Nem semmi! Még így is hajnalig tud aludni, vagy ilyenkor nyűgösebb?
Nekünk is van matracvédőnk, én márkásat rendeltem a Vateráról tökolcsón, ami új volt, de csomagolás nélküli. Szuper dolog! Nem megy át rajta a bukás vagy a nyál.
De jó, h te tudsz videót készíteni a kacajról. Mi is próbáljuk fényképezni, videózni, amikor mosolyog, de a kütyük már most annyira érdeklik, h azonnal abbahagyja a mosolyt és érdeklődve figyeli a feléje irányított tárgyakat :)

Csicsi: örülök, hogy rendben van Luca csíoője. Jó nyaralást nektek!

Monis: borzalmas dolog ez a köldökzsinór, én is aggódtam miatta rendesen. Naponta meghallgattam a baba szívhangját a 19. héttől, így voltam csak nyugodt.

Veronika: de jó, h nem találtak semmit Pálmi székletében!
Nem lehet hogy a kistesó érkezése viselte meg?
Balázs már két hete általában egyszer kel éjjel, de már kétszer előfordult hogy 2X kelt :), de nálunk ez szerencsére heti 1X fordul elő.
Neked a viszereid terhesség alatt jöttek ki, vagy Pálmi előtt is voltak? Hogy-hogy műteni kell? Csak azért kérdezem, mert nekem is fájnak a lábaim szülés óta. Terhesen nem volt különös gondom velük, persze akkor is éreztem a lábaimat, de azt hittem, h a plusz 8 kg miatt. Gyanús, hogy most sem esik jól sokat állni és látom hogy erősebb kék lett a színűk. Remélem nem kell engem is műteni :(

Kat: napi egy tápszer nem a világ vége! Én már 5 hetes kora óta adom így neki, úgy fogom fel, h ez csak egy kis vitaminpótlás. Nem próbáltad a Milumial Ha Optimát? Nekünk nagyon bevállt, mindegy hogy tejet vagy tápszert kap balázs, mindent megeszik :)
A Medela Calmát Balázs is kiröhögte. A szekrény mélyén figyel. Ordított, amikor azzal kínáltam, így kénytelen voltam az Aventbe vagy a Tomee Tipee-be átönteni a tejet.

Savariaa: örülök, h jobban vagy! Én azért kivizsgáltatnám magam!
Milyenek az éjszakáitok? Nekünk jobbak, gondolom ez a 3 hónapos kor hozott változást végre.
Nekem tegnapelőtt érkezett meg az Amazonas Mei Tai-om. Gyönyörű! Egyelőre még nem tudok véleményt mondani, mert 2X volt rajtam. Az biztos, h nem olyan kényelmes mint 1 kenguru, de nagyon egyszerű felkötni. Első alkalommal az volt az érzésem, h ki akar belőle Balázs esni, másodjára meg olyan szorosra sikeredett, h a Tescoban majdnem megfulladtam :) Hasznos vol, mert így most már többet tudtam vele nézelődni a boltban, mint a hordozóban. Abban ha felébredt, menni kellett a kasszákhoz, a mei tai-al viszont tudtam húzni a dolgokat. Biztos jó dolog, de még el kell találjam a megfelelően kényelmes kötést.

Ildi: 9 kg nem is olyan sok, majd szoptatás után lemegy az! Szerintem ne kezdj el még fogyózni, a tej a legfontosabb egyelőre. Ráérsz vele! Tornázni sem lehet, mert a felgyülemlett tejsav megváltoztatja a tej ízét.
Én 8 kg-ot híztam, de a szüléssel ez le is ment. Szerencsés voltam, habár hiába, a régi nadrágok nem jönnek fel rám, de a felsőtestem is vastagodott valamit. Én arra lennék kíváncsi hogy a kiszélesedett, amúgy is széles csípőm most már örökre ilyen marad? Dobjam ki a 38-as nacikat?

Folyt köv.

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Andi565, az avatarodon a babád látható? nagyon szép!
Etetőszék: nekünk az első gyerekről maradt egy Peg Perego, szeretem, bár utólag azt gondolom, egy egyszerűbb is megtette volna. Ami fontos talán, hogy jó masszív legyen, ne boruljon könnyen (vagy olyan helyen legyen a cucc, hogy  ne borulhasson fel hamar).

Kép
Kép
irina

5 hónap, 5 fog. Igen. És én sem akartam elhinni, mikor reggel belenéztem Picur szájába. A bal felső ketteske is megjelent. És továbbra is csak mosolyog, vigyorog, magyaráz, játszik, egyetlen percre nem nyűgösködik, éjjel alszik. Elképesztő kölyök. Mindenkinek ilyen fogzást kívánok.

Ma játékból kapott egy darabka nyers répát, annyira édesen tapogatta, nyalogatta, nézte, újra a szájához vette, áttette a másik kezébe, szagolgatta, majd beleejtette a kis hordozójába. Elővettem, újra odaadtam neki, hát azt az arcot, amit vágott! Anya, te varázsló vagy, ez az izé az előbb még nem volt itt! :D

Andi, Picur is élénken érdeklődik a telefon és most már a távkapcsolók iránt, néha nagyon nehéz elkapni a pillanatot, de azért sokadjára sikerülni szokott. A csípőnek azt mondják, hogy kell kb. 9 hónap, hisz annyi kellett, hogy felkészüljön a szülésre, úgyhogy legyél türelemmel! ;) Kék a lábad? Az nem jelent jót. Nem szokott zsibbadni?

Etetőszék, mi egy Ikeásat kaptunk, úgyhogy mi azt fogjuk használni. De én várok vele, amíg Picur magától megtanul ülni. Erőltetni nem akarom. Az ölünkben ügyesen húzza fel már magát, és tartja is a fejét (néha imbolyog, hát akkor annyira cuki!!!), de még nem ül magától.

Köldökzsinór, nálunk meg túl rövid volt, még szinte ki sem bújt Picur, már elvágta a doki, és emiatt kellett a vákuum is. Úgy terveztük, hogy Apa vágja el, de nem volt kecmec, pillanatok alatt el is vitték a Drágánkat.

Irina, próbáljátok meg a cumit. Nálunk is volt ordítós éjjel (K-vitamin nevű tortúra, azt nem bírta szegényem), próbáltuk a cumit, de nem szerette meg, a mai napig se veszi a szájába (ez az egyetlen dolog szerintem :D), pedig van neki három is. Az ujjai jobban tetszenek neki, meg a cicik. ;) Én halkan susogni szoktam Picurnak és lassan simogatom a hátát, ha nehezebben alszik el. Ez elég monoton, hamar lelazul tőle. Általában hidegfront előtt szokot kicsit nehezebben elaludni, de akkor sem vészes. Amúgy ő egy leteszem-alszik baba este. Napközben már nem ennyire egyszerű, van, hogy tiltakozik ellene, de előbb-utóbb legyűri az álommanó, igaz mostanában csak 45 percekre, báááár ma 3x1 órát aludt!

Kat, iszom szavaid! :) Ezt is kimentettem, hozzáraktam a többi infódhoz. Köszi! Picur akkor rángatott, amikor puki kevergett benne. Viszont olvastam valahol, hogy akkor is csinálhatja a kiejt-bevesz dolgot, ha kevés a tej, illetve nem indul meg kellő mennyiségben. Picur egyszer csinálta ezt, azt hittem letépi a bimbit, mire rájöttem, hogy mi a baja. 

Ildi, jól teszed, ha nem hallgatsz a dokira, csináld úgy, ahogy eddig. Én kezdem azt hinni, hogy sehogy sem lehet jót tenni nekik.

Fogászat, hát azzal is el vagyok maradva én is. De ódázni nem akarom túl sokáig, mert azért a foghúzásig nem szeretnék eljutni.

Szép estét Lányok!

picuralmos

Sziasztok!

Picuralmos, köszi, még tipródom a cumin, igazából azt várom, h rendeződjön a helyzet... 
a pici mindig új szokásokkal jön elő ugyanis, most az a legújabb heppje, hogy kézben/mellen nem hagyja magát elaltatni, csak hordozóban (meitai stb.). Nekem ez mondjuk könnyebb, mint kézben cipelgetni, mert lassan 8,5 kiló, irtó nehéz. :-)
Éljen a 3 x1 óra (megcsókolnám a földet, ha ez nálunk előfordulna :-D))

Fogászat: ne is mondjátok... nagyon el kéne menni. Majd pár év múlva :-)

Hoztam képet a fiúkról:

Kép
Kép
irina

Sziasztok

Picur, ha még nálad sem járt még "vendég" akkor nekem még van időm... :) én már azon izgulok mikor fog jelentkezni... (nem tudom miért)
édes lehet a kis vámpir picur, aztán meg majd magyarázkodnod kell a férjed előtt hogy ki szívta ki a nyakad.. :)

Magnoli, de ahogy nő a baba, úgy egyre inkább rá tudjuk hagyni a nagymamára, vagy a férjre... de amig szopizik addig mindig kéznél kell hogy legyen anya.. nem??  én már előre aggódok a veszélyes mutatványok miatt! Én nem veszek neki biciklit az olyan veszélyes!!!

Szerintem is hülyeség a kiéheztetés!! azt adj enni a gyerkőcnek amit szeretne... majd fog kérni mást is mint üveges bébikaját..
tesóm gyerkőcei sokáig csak a tésztát ették meg de üresen, minden nélkül... viccesek voltak..

Ildi, szerintem is hagyd csak anyatejen amig lehet, 6 hónapos koráig mindenképp.. ráér a keksz..
Gergő is igy kel éjjel, 8kor vacsi,utána 3-5 kor ébredés de utána visszateszem és alszik 8-9-ig..

Azon gondolkoztam hogy vegyünk hordozót télra? abban meddig lehet a babát hozni-vinni.. mert ugye féléves télen lesz, és akkor a télikabát meg minden fölé már nem tudom úgysem felkötni..  tavasszal meg már lehet hogy nem marad meg a kenguruban.. vagy igen? Akinek van nagyobb gyereke segítsen.. meddig lehet a babát kenguruban, kendőben hozni-vinni?

Etetőszékben én is kérek tanácsot. Én arra gondoltam hogy olyat veszünk aminek dönthető a háttámlája és abban már most (nemsokára) is tudna ücsörögni.. amig mi eszünk, odatolhatjuk mellénk..

Andi, édes lehet Balázs ahogy beszélget. Gergő is már dumál állandóan, ugy kelünk, hogy ő sikit, kurjangat az ágyában.. édespofa! annyira szeretem!!
Nekem is volt szívhang hallgató készülékem, de ha véletlenül nem találtam meg a szivhangot akkor csak jobban bepánikoltam, ezért inkább leszoktam róla... a védőnöhoz mentem hetente 2x.. aztán viszont már éreztem a mozgást és az megnyugtatott...
én mindig azon gondolkodtam hogy honnan tudom hogy az a szive és nem a köldökzsinór pulzálását hallom... vagy ha a köldökzsinor dobog akkor a baba szive is??

Andi, hogy adod neki a tápszert? reggel cici, délben tápszer és este is cici?
Lehet hogy gergőnél is ki kell pótolni, mert mostanában annyit enne, hogy van hogy nincs annyi a ciciben...
tápszert receptre adják? vagy csak kérek a gyógyszertárban?

Picur, vákummal szűltél? hát az sem lehetet túl kellemes...
Gergő nekem is csinálja a kiejt, bevesz dolgot a cicivel.. én gondolom azért mert még enne de már nincs mit... mit csináltál ilyenkor picur? van vmi tipped??

na megyek,mert megvolt a delőtti 45 perces alvás...

monis
Budapest XIII. kerület

Monis, én ilyenkor (kiejt-bevesz) átteszem a másik cicire, ha már sokadszor csinálja. Ha egyszer-kétszer, akkor hagyom, mert így indítja meg, ha esetleg nehezebben érkezne a tej. Nekem a baloska adja a többet, ez a kiejt-bevesz általában a jobboskánál szokott előfordulni, de aztán visszateszem ha végzett a "cserecicivel". Én mindkettőből etetem, ez vált be, így jó sokat tud lakomázni.

Bicikli, ugyan, ha te nem veszel, vesz neki valamelyik nagyszülője, keresztszülei, kikerülni úgysem tudod. Én inkább a dob és cintányér készletektől irtózom, remélem azt nem fogunk kapni ajándékba senkitől. :D

Hordozás, mi itthon a konyhában a bébihordozójába ültetjük még, ha meg kint vagyunk a kertben, akkor meg babakocsi, vagy heverészünk a fűben, pokrócon.

Képzeljétek, Picur próbálkozik a kúszással! Még fogalma sincs, hogy hogy csinálja, csak előreveti mindkét kezét, és próbálja húzni magát hason. Persze nem megy még egy centit sem, de próbálkozik, és annyira édes, ahogy nyög hozzá. Háton már egész ügyesen "bejárja" a játszószőnyegét. Lábával tolja odébb magát és már a csípőjét is felemeli hozzá. A hátán kukacol... :D Annyira jó fej kölyök, hogy hihetetlen. :)

picuralmos

Sziasztok!

Azt hiszem nalunk is megkezdodott a fogzas, legalabbis masra nem tudok gondolni, mert harmadik napja nyuglodik, nyoszorog egesz nap es ejjel is sokszor ebred, de egyertelmuen nem kaja miatt...
Ma nem birtam letenni aludni se csak nyekergett folyamatosan, mar majd szetmegy a fejem tole... vegul bekentem az inyet dentinox gellel es elaludt... hopsz mar megint sir, hat ez max 15 perc alvas volt.... megyek...

Kép

Kép
sz.veronika

Irina, nagyon édesek a gyerkőceid!
Ezek szerint nagyfiad már ovizik :) Lotti ma kezdte. Megmondom őszintén,nagyon vártam, most viszont - bár párom itthon van, mert lebetegedett - nagyon csendes a lakás és hiányzik a csiripelése... :(

Na belekezdenék erre felébredt babóóóóóóóóó :( ...

Kép

Kép
nusildi

Irina, nagyon édesek a fiaid! Talán, mától ha beindul az ovi, könnyebb lesz nektek is.

Veronika, nehéz lehet most neked. Apa nem tudja hétvégén átvenni kicsit Adrit? Nagymama? Pihenés nélkül nem is csodálom, hogy megfájdul a fejed. Rágóka nem segítene? Nálunk még a pelus sarka a sztár, azt nagyon szereti Picur rágcsálni.

Ma én is kikapcsolódom, Apáék fiús délelőttöt tartanak, elmentek kettesben bevásárolni. Hozzám meg átjött az egyik barátnőm, csacsogtunk, kávéztunk, jól esett.

Tegnap nagyon sokat haladtam én is az itthoni dolgokkal, Picur nagyon jókat aludt napközben. Délelőtt másfél órát, délután két órát szundizott. Én ki tudtam vasalni, mostam, kint meglocsoltam mindent, kitakarítottam a kocsikat, mert már szégyenletesen koszosak voltak.

Új mutatvány, éjjel álmában megfordult Picur. Álmomban sem gondoltam volna! :D Aztán persze kis idő múlva megébredt, hogy mi történt, gyorsan visszafordítottam a hasára, és horkolt tovább. De édes volt, bementem hozzá, nagy szemekkel pislogott az ágyában, meglátott és gyorsan dobott egy mosolyt nekem.

Megyek, azt hiszem megjöttek a fiúk. Szép napot mindenkinek! :)

picuralmos

hellocsajok!

Ma nagyon szupi napunk volt. Gergő olyan sokat szundikált hogy teljesen meg voltam lepődve...
délelőtt 11től 2ig... igaz felébredt dél körül de felvettem és visszaringattam... 2kor meg már alig vártam hogy felkeljen és cicizzen..

Utána sétáltunk, és a kocsiban is aludt egy órát..
Édesmanó!

Picur, akkor én is jól csinálom... mert ha Gergő elkezdi a kiejt-bevesz dolgot, akkor gyorsan cicit váltok és kap a másikból... szerencsére azon megnyugszik és akkor remélem ez azt jelenti hogy tele a pocakja..
Nagyon ügyes picur hogy már kúszni akar... gondolom főleg hátrafelé sikerül, nem??

Veronika - éljnek a fogacskák! remélem azért azóta már sikerült megnyugodnia és tudtok aludni éjjel

Ildi, milyen az ovi? Tetszik Lottinak? Meddig marad oviban? délig?
ott alszik, vagy még hazaviszed?

Irina, nagyon aranyosak a fiúk!

Picur, de jó hogy Apa ilyen ügyes és egyedül elmegy picurral vásárolni.. ilyenkor az hordozóban viszi be a babát?
Én még nem "mertem" elmenni Gergővel vásárolni... vagy egyedül elintézem és Apa vigyáz rá, vagy nagymamánál letesszük egy órára és addig nagybevásárolunk...
Ti mikor mentetek először a kicsivel nagybevásárlásra?

na mára ennyi..megyek aludni, már a fiúk is alszanak..

Andi, nagyon eltüntél.. jól vagytok?
Bozza, Bogi, Sandie, mmc, magnoli mi újság nálatok?

monis
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Csak most jutok oda, hogy folytassam..
Mától kettesben a babával, férjem 2 hetes szabija lejárt :(
Sajnos kezdünk betegek lenni, én a torkomat érzem( 2 éve nem voltam beteg), Balázs meg nagyon gyanús. Ma 2X orrszívóztam a nóziját és volt h felszökött 37.7-re is a hője. Nem szürcsögött, normálisan vett levegőt, de mégis volt benne kicsi trutyi. Remélem éjjel nem lesz gond, úgy aggódom, h nem kel fel, amikor felmegy a láza. Próbálok többször kelni majd ellenőrizni kézzel.Vettem neki Cebion cseppeket meg Sterimar orrspréjt, hátha nem fordul komolyabbra a dolog.

Magnoli: Örülök, h a második gyermek is nagy boldogság, mert kicsit én is tartok attól, h nem lesz már olyan izgi a várakozás és a többi csodálatos esemény.
Én meg sem próbálok főzni az elején, feleslegesenek tartom. Már most vettem egy csomó üveges bébikaját, mivel ezek vagy biok, vagy ellenőrzött minőségűek. A bevásárlóközpontokban vagy a piacon az öreg néniktől vett gyümik, zöldségek biztos h nem vegyszermenetesek.Bio piac nincs Budaörsön és nem is lenne pénzem rá. Ehhez képest, most a DM-ben ki lehet nyomtatni 25%-os kupont több Hipp ételre, ami amúgy is akciós, így 179 ft-ból kijön egy. Nem érek rá pepecselni, drágálom az Avent gépet és a mélyhűtöm is kicsi, szóval DÖNTÖTTEM!
De édes lehet a kezeiteket rágcsáló kis Piranjátok :)
Egyelőre még teszünk róla, h ne jöjjön a gólya, korai lenne. Na meg a házasélet sem az igazi még, remélem megjavulnak idővel a dolgok odalenn hogy jöhessen az intenzív tesógyártás :)

Kat: nagyon szuper hozzátáplálási tippeket adsz. Köszönöm én is!
Én szedem a vasat, hátha gyorsabban elmúlik a hajhullás, habár az én fodrászom azt mondta, h hormon vagy hormon hiánya okozza.
Én még nem voltam fodrásznál, de havonta festem itthon a hajam. Kozmetikusnál viszont már 3x voltam férjjel, babával :)

Ildi: én sem adnék gyümit , amíg van elég tejem. Ezekkel a tanácsokkal csak azt érik el, h mielőbb elepadjon a tej, nem értem az orvosokat! Barnus majdnem megduplázta a súlyát, mit akarnak még?
Sajnálom a szájpenészt :(

MMC: velem is szemez Balázs etetés közben, belehalok, olyan cuki!
Gratula a forduláshoz!
Nem mondod, h ilyen sokáig is eltarthat a hajhullás:(

Monis: én úgy veszem észre hogy nálunk ma is növekedési ugrás van( 15,5 HÉT), mert duplaannyit evett ma Balázs, mint szokott. Lehet csak így előzi meg a betegséget, ami nagyon ki akar rajta jönni.

Irina: igen, Balázs van az avataron és a vonalzón is. Köszi a bókot! Voltunk profi fotósnál, ő csinálta ezeket a képeket. A te fiaid is nagyon cukik!
Úgy látom ne csak Balázs alvásigénye csökkent :( Sokszor ketten a férjemmel is kevesek vagyunk rá, nem is tudom mi lesz majd 2 gyerekkel.
Miért voltatok gyerekkorházban?

Holnap folyatom, ma sem tudtam befejezni.. megyek fejni

Kunkáj mindenkinek!

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?