A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2013 májusi babavárók

Szandi, szegény Hannus! Nálunk az első kettő (alsó) foga két-három nap alatt kint volt Picurnak (először csak két pötty, aztán két vonal, és rá másnapra már át is törte az ínyét), azóta szinte hetente lep meg újabbakkal, és egyáltalán nem nyűgös miattuk. Veronika írt valamilyen ínykezelő gélt, de ha rákeresel a neten, nagyon sok találatot ad. A lázára jó a nurofen, ha más tünete nincs, egy ilyen gélt vegyetek. Viszont azért lehet, hogy elkapta azt a háromnapos lázat, ami Amidaalah-nál is volt, mert Veronikáéknál is. Reméljük, hogy csak a foga, és hamarosan kibújnak, és újra tudtok aludni.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
picuralmos

Ildi, szuper a link, köszi! :)

picuralmos

Köszi lányok,hogy ilyen gyorsan irtatok. Próbáltam már az ujjammal simogatni az ínyét de attól csak jobban sírt.Borostyán nyakláncban nem hiszek ,de ezek után kpróbálom azt is ..ki tudja!Enni nem akar annyit amennyit szokott!
3 napos láz?az mi? nem is tudom!

Kép
csalexandra
Sopron

az ínymasszír nem biztos, hogy jó, ha ennyire fáj neki, az inkább csak "viszketésre" jó, amikor még nem fáj vagy érzékeny. A borostyán nyakláncban én sem hiszek, és nem is tennék semmit a gyerek nyakába (fulladás, elszakítja, beakad a keze stb.). A 3 napos láz, az 3 napos láz. Jön, itt van 3 napig, és megy. Egyéb tünet nincs. Legalábbis a Lányok ezt mesélték.

picuralmos

Sziasztok!

Csak egy gyors kérdésre ugrottam most be. Holnap kezdeném a hozzátáplálást és nem tudom, hogy kb hány kanál almalevet adhatok neki( Hipp bio almalé+ édeskömény ital). Fél literes az üveg és  csak 3 napig tárolható. Valószínűleg én fogom meginni a javát, de azért kíváncsi vagyok, hogy ti mennyit javasoltok.

Köszi és jóéjt mindenkinek!

Kép

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs

Csalexanfra: a 3 napos láz, tényleg 3 nap. Van akinek magasabb a láza, van akinek csak hőemelkedés, kb 6-7-8-9hónapos babákra jellemző, de ami biztos, hogyha elmúlik a láz, pöttyök jelennek meg a testén, amik maguktól elmúlnak.
Olvass utána van egy Chamomilla nevű homeos bogyó, melyet fogzáskormajánlanak, mert kicsit nyugtat. Nekem a barátnőim használták a gyerekeiknél, mert ettől könnyebb volt az éjszakájuk, hátha

KépKép
KépKép
kat78

csalexandra,

Viburcol kúp,(homeos) hátha beválik

Kép
Kép
mmc

hellocsajok,

Tegnap voltunk gergővel a tescoban. Igaz, csak egy gyors shoppingra ugrottunk be, mert nem tudtam gergő hogy fogja bírni, de tündéri volt Nem aludt, hanem nézelődött... nem volt sírás sem...
vetem babanaplót... egy egyszerű változat, 1700 ft volt.. szerintem jó lesz.. most gyorsan be kell pótolni az első 4 hónapot.. :)

Picur, érdekes milyen védőnők vannak... jó hogy kapnak fizuemelést! Hurrá..
neked még megy 2 hét múlva is? de hát picur már majdnem 6 hónapos... érdekes, nálunk már most 4 hónaposan azt mondta hogy majd 2 hónap múlva jön...

Ildi, Lottihoz képest akkor mégiscsak "lustább" volt Barnus ha kihúzta a 37. hétig... :)  én nagyon szerettem a hatalmas pocakom.. mindig mondtam gergőnek hogy maradjon nyugodtan nem baj hogy anya nem tud aludni.. de ha ő jól érzi magát akkor maradjon még... maradt is a 40. hétig.. :)
Hajrá 3. baba!! Miért félsz hogy nem tudod kihordani??
ha "fiatal lennék", biztos bevállalnék még vagy 3 babát. 
milyen kendőt vettél 22 eFt-ért??
Jó ez a link amit küldtél! köszi

mmc, sajnos a fogkeféhez nem tudok hozzászólni, még nincs fogunk..  :)

Magnoli, szupi hogy jobban vagytok! vigyázzatok ebben a csúnya időben, könnyen megfázik az ember...

savaria, milyen a hordozóklub? én is el akarok menni, most kértem el a védőnőtől az elérhetőséget... kell fizetni belépődíjat? lehet kendőt bérelni? én is néztem az adamo hintát, de végül nem vettem, azt meddig tudja használni? hány hónapos korig?
Remélem sikerül az éjszakákat beállítani, hogy ne kelljen mindg felkelned..

Andi, már most kezded a hozzátáplálást? Nekem azt mondta a védőnő hogy majd 7 hónaposan kezdjem...
(már ha addig kitart a tejci)

Babaúszásra viszitek a baát?
Mi akarjuk, de lehet hogy mégsem most ősszel, télen kezdjük, inkább tavasszal.. félek hogy megfázik...

na megyek, mert van időm feltenni az ebédet, gulyásleves lesz..
pusszantás mindenkinek

Lilypie First Birthday tickers
monis
Budapest XIII. kerület

Hellómindenki! :)

Andi, először csak levet adj neki 1-2 kanállal, szrintem ezért jobb egy almát megvenni csak és lereszelni, olcsóbb, mint kibobni egy üveg italt, ha nem issza meg.

Monis, nálunk is volt 2 hónap szünet, 4 hónaposan látta utoljára a védőnéni a gyereket, meg most. A 6 hós státuszvizsgálat előtt kijön, de hogy minek nem tudom, mert a vizsgálat miatt úgyis be kell menjünk hozzá a rendelőjébe (mérések miatt). Látod mondtuk, hogy tetszeni fog a forgatag Gergőnek! :)

Ildi, milyen hordozót vettetek?

Kat fogad hogy van?

Szandi, hogy vagytok?

picuralmos

Sziasztok,
Picúr, még jó hogy a gyerekcsinálást már elmesélte a védőnőtök amikor terhes voltál, most biztos Álmos érettségijét szeretné megvitatni, vagy a továbbtanulás kérdését...

Monis, ügyesen rábeszélted Gergőt a bentmaradásra
Az emlékeket tényleg addig érdemes összerendezni, amíg az embernek van rá ideje
nekem már nincs, pedig annyira szeretném...

Alexandra, okosan írta Ildi, a fogzás nem jár lázzal!
Az már más kérdés, hogy a lázas állapotok felgyorsítják az anyagcserét és "mellékhatásként" ezért gyorsabban nőnek ki a fogacskák
Csütörtökön pont hasonlót írtam Nektek, hogy Lénónak nem használt a Dentinox, annyira fájt neki amikor a cumit adtam a szájába, hogy még enni se volt hajlandó.
Nálunk láz nélküli torokgyulladás derült ki, a Nurofen sokat segített rajta...
Jól tetted hogy kihívtad a gyerekorvost, ha továbbra is sír Hanna és nem tud enni, akkor hívd ki újra, vagy keress másikat, aki jobb tanácsot tud adni, de ne hagyd a Kislányodat szenvedni
Tudni kéne a láz okát...
Majd írj, hogy hogy vagytok?...

Ildi, látod Barnus 2 héttel tovább bent maradt, mint Lottid, hátha hármaska folytatja a hagyományt és ha ráhúz még két hetet, már 39-nél fogtok tartani
Én drukkolok Nektek/Neki hogy legyen...
Monis, ha én is fiatalabb lennék, én is szülnék még vagy hármat, egyetértek Veled
Annyira szeretek babázni...

Lénó már sokkal jobban van, kivéve hogy éjjel újra kelünk 3-4 óránként, mert akkor valahogy könnyebben tud enni, és követeli is az elmaradását.
Így újra zombi vagyok, de kelek, mint a katonatiszt, mert végre tudom etetni

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

Savaria, Neked akartam még írni amit már a Lányok korábban tanácsoltak, hogy ha ilyen sűrűn kel Bátor, nem lenne-e egyszerűbb magad mellé venni az ágyba?
Kezdetben én odavettem Lénót, így nem kellett felkelnem amikor csak Mamihiánya volt, hanem félálomban megsimiztem, magamhoz öleltem, Ő pedig szépen tovább aludt, és így nekem se kellett felkelnem.
Aztán amikor tovább nyügizett, akkor meg megetettem

Andi, mesélj majd hogy haladtok a hozzátápival?...

Kép
Kép
magnoli

Jelentem bölcs mèg nem vagyok, csak részben. Egy része jött ki. Lüktet, piros és duzzadt. Most érzem nilyen vacak lehet ez a kölköknek. Kedden megyek dokihoz, megnèzi, röngen, aztán majd meglátjuk.
Bálint nagyon ügyes bölcsi lett, pénteken már teljesen egyedül volt bent egy egész délelőttöt, én meg otthon pakoltam, mert most Szarvason vagyunk a Szilvanapokon. Sajna szakad az eső:(

KépKép
KépKép
kat78

Magnoli, Apa mindig azt mondja, hogy ha a védőnéninken múlna, 18 éves koráig kellene csöcsön lennie Álmosnak. Jó, de akkor már másén legyen. :D :D Jajjjj, de galád vagyok! :D

De jó, hogy Lénó is javul, vissza is tért az étvágya teljesen?

Kat, ha vigasztal, itt is (Fehérvár) trágya idő van, ma a kimenetelhez már sapkát húztam Picur fejére, és bélelt, kapucnis kardigánt, plusz a kis pokrócába is bebugyoláltam. Sétálni nem voltunk, mert kb. 20 perc után újra eleredt az eső. Így az udvaron maradtunk, labdáztunk Tigivel, ami nagyon tetszett Picurnak is és Tiginek is természetesen. :) Azért van valami fedett program is? Bálint de ügyes, ámulok rajta, hogy ilyen klasszul vette a bölcsit! Balu nem keresi a tesót?

picuralmos

Sziasztok!

Bátor este 9től reggel fél4ig aludt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  Én persze éjféltől szobroztam a szobájában, aztán visszafeküdtem, majd újra...  izgultam, mi történt, hogy nem ébredt. Ja és persze fekve meg a nyakamig folyt a tejem, azt hittem, hogy ha valami szúrósra ráfekszem, kidurran a mellem... Azt éreztem, hogy hatosikreket is meg tudnék szoptatni.  Alig vártam, hogy felébredjen, fúúú de klassz volt, mikor evett... de utána persze fejnem kellett, de hát valamit valamiért. Gondolom jól kifáradt a babaklub után. 
Ma voltunk az ikea-ban, egy angyal volt, nézelődött, és jelentem meg volt az első házon kívüli szoptatásom is a baba-mama szobában. utána még az auchanban be is vásároltunk itthon pedig aludt 3 órát a babakocsiban!!!!!!!!! Kint aludt, jól bebugyolálva, ott ültem mellette, majdnem agyon fagytam... milyen hideg lett, hihetetlen.

Magnoli hajnalban már egy ágyban alszom Bátorral, hogy ne kelljen 10 percenként felkelnem, így mikor kicsit nyűgösebb, rögtön meg a cici a szájba és rögtön minden szuper lesz!! 

Picur az én védőnőm is támogatja a nagykorúságig szoptatást...  fúúú azért nem semmik ezek a védőnénik...

Andi hogy ment a kóstoltatás? 

Kat nekem is pár éve kezdett el nőni a bölcsességfogam, és évente kétszer megindul, szenvedek vele pár napig, aztán abbamarad... kiváncsi vagyok, mit mond neked a doki, mit kell vele csinálni.

Monis itt a hordozóklub ingyen van, bérelni pedig úgy lehet hogy 10 ezer forintot kell letétnek adni plusz amennyi az adott hordozó. Nekem a csatos jött be, de még egy hónap kell, hogy Bátornak jó legyen, most még kicsi hozzá, de következő hónapban kibérelem. 
Az Adamo hinta 3 éves korig, 15 kg-ig jó, szóval elég sokáig. Nekünk a plafonra van felfúrva, így rossz időben is tudjuk használni majd.

Csalexandra kitartás!!! Jajj szegényem!!

Nusildi milyen hordozótok van?

Puszi mindenkinek, megyek mert még gyorsan hajat szárítok fürdetés előtt. Megint az Adamo hintában aludt el. Annyira édes!! Jujj izguluk milyen éjszakánk lesz... drukkoljatok!!!

Kép
savariaa
Érd

Másfél éves koráig szoptatni???
Ugyan minek???
Jó, vannak helyzetek amikor muszáj, pl. amit Ildi mesélt, hogy Lotti nem fogadta el az ételt, vagy az anya "megszállott", ezt is megértem :shock:
De alapból akkor az anytejre már semmi szükség, valószínűleg mindent fedez a "rendes" táplálék+ tehéntej (vagy tejital vagy tápi)
Picúr és Savaria, 1 év felett már szoptassa a védőnőtök, hahaha :lol:

Kép
Kép
magnoli

Nana, én nem adom! :D A védőnénink beszél, aki cumisüvegezett, életében egy percet nem szoptatott még. Neki fogalma sincs milyen egy fogzó gyereket szoptatni, állítása szerint sose harapnak a gyerekek, ha nem kapnak csőrös poharat és cumit. Nos nálunk egyik sincs, mégis megharapott már nem egyszer... :D

Savaria, éljen az alvás!!!! Látod, mondtuk, hogy minden rendben lesz, Bátor egyre ügyesebb, okosabb, sok-sok inger és új élmény éri, nyugodtabban és hosszabban alszik. :) A nyakon folyó tej élménye nekem is megadatott, úgy ugrottam ki az ágyból, mintha az életem múlt volna rajta. De azt a megkönnyebbülést, mikor Picur rohamtempóban elkezdte nyelni, te jó ég! ;)

Ildi, köszi a púpok már múlóban, most már apróbbak, és kemények, mintha mitesszerek lennének, de nem azok.

Ma engem is elért a fejfájás, megyek is aludni. Kunkáj!

picuralmos

Sziasztok!

Hát sajna az éjszaka ugyanolyan rosszul telt,mint szokott...pedig már úgy örültem, hogy nálunk is eljönnek a hosszú alvással eltöltött éjszakák. Na de majd csal lesz még ilyen...
Nekem alástés 1 éves koáig pedig kiegészítésképpen szopzik. Az a tervem, hogy fél éves koráig csak anyatejet kap Bátor, és utána kezdjüka hzzátáplálást és egy éves koráigpedig kiegészítésképpen szopizik. Hát majd meglátjuk, sikerül-e.
Ma nagyon szép idő van, Bátor már 1 órája kint alszik a kertben a babakocsiban, én meg őrzöm az álmát. Milyen jó dolog is a wi-fi 

Magnoli hogy van a pocakod? Használ a torna?

Picur fejed fáj még? Nekem a napokban öbbet fájt, szerintem a frontok, an meg azért biztos a kialvatlanság sem segít...

Mindenkinek szép vasárnapot!!

Kép
savariaa
Érd

hellocsajok!!

Megjött!!!  a nem várt "vendég" megérkezett ....
remélem ettől még fogok tudni szoptatni... mondjuk érdekes hogy "ilyen korán" hiszen még mindig szoptatok, nem kap mást gergő csak tejecskét, és még éjjel is felkel, szóval max 6 órát bír ki cici nélkül..
de hát gondolom ez jó is, mert ilyen hamar regenerálódott a szervezetem... nem??
Nem lesz ettől más izű a tej? Mik a tapasztalatok??

Picur, a védőnő elmesélte a gyerekcsinálást??
Tegnap nekem is fájt a fejem... frontok jönnek, mennek... holnap is jön a hidegfront... jaj!!

Magnoli, hajrá kistesó.. hátha lesz egy lány is.. :)
Időm nincs összerendezgetni az albumot, de maj éjjel... egyenlőre csak az album van meg...
Hogy van a pocakod? Torna használ? mikor kell visszamenni kontorllra? Mit csinált a sebész? megnyomkodta??  vagy ultrahang? nekem is el kéne menni... de akkor ott le kell vetkőzni.. nem??

Savaria, biztos Bátor is beáll a hosszú alvásokra... csak türelem... szerintem a frontok őket is megviselik...

na megyek, gergő alszik, elkezdem a babanaplót... hátha lesz rá időm...

Lilypie First Birthday tickers
monis
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Bátor megint a hintában alszik, juppppiiii!! Ilyenkor énekelek neki, és elalszik. Annyira édes!!! 
Az éjszakai alvás és a hajnali káosz remélem rendeződni fog hamarosan. De szinte biztos vagyok benne, hogy ez lelki eredetű, és a szülés viselte meg őt. Én hiszek ebben, hogy nyoma marad a kis lelkében. És még én sem tudtam feldolgozni a történteket, szóval neki sem könnyű. 

Monis sajnálom, hogy megérkezett a nemvárt vendég... én úgy tudom, hogy a vérzés ideje alatt megváltozik a tej íze, de nem gond, ettől még ugyanúgy tudsz szoptatni. 

Én lusta vagyok, elkezdtem a babanaplót, mindennap írtam, mi történt, de estére olyan hulla vagyok, hogy örülök, ha aludhatok...így abbahagytam, de lehet veszek egy nagy levegőt és esténként írok gyorsan pár sort.

Na megyek, összedobok egy pizzát! Szép estét mindenkinek! Kunkáj!!

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok Lányok!

Tegnap még mértem popsiba 38,5-öt és levettem a 0,5 fokot de úgy is sok!!38 az sok! Doki megvizsgálta ,( mert nem hagyott nyugodni ez a több napos láz) és semmi baja,makk egészséges.
Most ,hogy mondtátok ezt a 3napos láz dolgot mintha lennének rajta apró piros foltok,de irtó halványan.Úgyhogy nem vagyok biztos benne ,hogy ez ettől van. Lehet hogy az egyik gyümölcspéptől amit adok neki.
Mivel elkezdtem a hozzátáplálást. Hanna nagyon szereti a gyümölcsöket,amit csak lehet itton házilag lereszelem,turmixolom és amikor már teljesen pépes akkor adom neki. Szereti. Evett már almát,barackot,szilvát! Persze amikor keztem akkor csak a levével kóstoltattam meg..de mivel nem volt se pocifájás,se pötty igy maradt is a gyümi!

Én is írok babanaplót,igaz ,hogy van amikor csak feljegyzetelem a dolgokat és késöbb írok bele,mert nincs mindig időm rá.

Mi visszük Hannát babaúszásra..nagyon szereti a vizet. Már beszéltünk a tanfolyam vezetővel,elmondta hogy milyen papírok kellenek. Jövő héttől mentünk volna,de először megvárom míg Hanna teljesen "kigyógyul" a lázas napjaiból. Kiváncsian várom milyen lesz :)

Kép
csalexandra
Sopron

Megvagyok, a fejfájásom hála az égnek elmúlt reggelre, de még a hajnali szoptatásnál is fájdogált, bár nem annyira, mint este. Az durva volt. Esküszöm úgy éreztem, hogy a jobb szemem ki akar esni a helyéről, és a fejem is csak a jobb oldalon fájt. Ömlött a könny a szememből, szóval nagyon vacakul voltam, kilenckor már elaludtam. Ma reggelre kialudtam magam, és minden rendben.

Monis, igen, a mi védőnénink hozta a nagy képeskönyvét, és elmondta, hogy hogyan készült a gyerek. Esküszöm. Apa nem győzött bújkálni a hátam mögé, nem sok híjja volt, hogy felröhögjön. :D Neked máris megjött a vendég? Nekem még mindig semmi. Reméljük, hogy a tej íze nem változik meg, és Gergő vígan szopizik tovább.

Savariaa, tuti van ebben valami, nekem meséltek olyat is, hogy még ovis korban is "visszaköszön" a születési trauma. Volt egy gyerkőc, aki elakadt a szülőcsatornába, és az oviban volt az a nagy kukac, amiben végig kell menni, és a gyerek csak a feléig jutott, és visszafordult. Kérték, hogy menjen végig újra. Újra elakadt, visszament. Nem tudták mire vélni, majd behívták az anyukáját és elmondták neki ezt. És akkor derült ki, hogy gond volt a születésénél. Aztán segítettek ezt helyretenni a gyereknek. Másik példa, hogy ikreknél az a gyerek ment előre ebbe a kukacba (vagy csőbe), amelyik előbb született. :)

Az "alástés" mit jelent? :D

Szandi, Hanna hogy van? Használ a Nurofen? Hanna ilyen jól vette a gyümölcsöket, hurrá! :) Mi ma vettünk Picurnak almát, holnap fog kapni először, remélem jobban fog ízleni, mint a barack. Gyanítom, hogy a fagyasztott baracknak van valami mellékíze, ami nem tetszik neki.

Képzeljétek, megvettük Picur első fogkeféjét! Végül is a DM-ben találtunk egy babafogkefét 450.- Ft-ért, meg ugyanennyiért fogkrémet is. :) Este volt az első fogmosás, hát írtó édes volt, vigyorgott végig! Utána a kezébe adtuk a fogkefét, és önállóan rágcsálta. Nem sok híjja volt, hogy megzabáljam. :D

Íme egy kép a fogmosós Picurról:

picuralmos

Sziasztok!

Borzasztó éjszakánk volt...este letettem, 10 perc múlva már fent is volt. Átpelenkáztam, mert tele volt a pelus, megszoptattam és utána bealudt. Sétáltam vele, de folyamatosan felsírt álmában, biztos rosszat álmodott. Férjem is odajött, megijedtünk. Aztán egyszer csak nem vett levegőt pár másodpercig...elkezdtem rázni és akkor sem ébredt fel, de levegőt vett. Hát kikészültem, összerogytam a szoba közepén, férjem vette át Bátort, próbáltuk felébreszteni, de nagyon nehezen ment. Férjem szerint nem volt gond, tényleg 2 másodperc volt az egész, mélyen aludt és ritkábban vette a levegőt, igazáól tudom, hogy túlparáztam a dolgot, de ez nagyon félelmetes volt. Nem is féltem még így. Annyira mélyen aludt, hogy már mély levegőket vett és nem olyan szaporán, mint ááltalában. De hát nem is kell mondanom, hogy utána 1 órát álltam az ágya mellett és egyszerre figyeltem őt és a légzésfigyelőt. Hát keményen beparáztam...még jó, hogy van a légzésfigyelő. Utána 3-tól velem aludt, mert 3x tettem le egymás után de mindig felébredt, így nem aludtam már vissza, mert figyeltem, hogy jól van-e. Ilyenkor szopizik 5 percet és már alszik is. Szerintetek mit tegyek, hogy jobban menjen az alvás? Napközben egyszer alszik hosszabban, akkor általában 2-3 órát és fürdés előtt fél órát. De ha felébresztem délután akkor nyűgös, nem segít. Hjajjj de jó lenne megtalálni a megoldást.

Picur de édes!! Hát már fogkeféje is van egyem meg!!!!  Bátornak még csak készülődnek a fogai, mindent amit meg tud fogni, már tömi is be a szájába. Olyan édes!! Imádom!!! 

Csalexandra hogy van Hanna? Éjszaka alszik rendesen? Nyűgösebb? Tényleg rossz, hogy nem lehet tudni, mi lehet a gond... Babaúszásra én is szerettem volna vinni Bátort, de még csak pár hete élvezi a fürdést, így még várunk vele. Majd mesélj, Hannának hogy tetszett. Ha jól tudom, otthon hidegebb vizben kell majd fürdetni, hogy ne fázzon a medencében, legalábbis nővéreméknek így kellett illetve az arcét kellett többet vizeznie, hogy szokja, és ne legyen furcsa neki, mikor a viz alá meríted. Nektek mit mondtak?

Szép napot mindenkinek!

Kép
savariaa
Érd

savariaa, jaj szegénykém, szerintem a fáradtságtól túlparáztad ezt, nem? Ha nem vesznek levegőt pár másodpercig, az nem jelent veszélyt, de megértelek... nekem volt egy ilyen esetem Lottinál. Anyukámmal beszéltem telefonon, Lotti aludt, cumi a szájában. Egyszer csak kiesett a cumi, ő néz nagy szemekkel és nem vesz levegőt, csak néz, néz és néz. Felkaptam, hátát ütögettem, néztem, még akkor is úgy láttam, hogy csak néz... de szerintem itt már rég lélegzett, viszont én úgy megijedtem, hogy már rémeket láttam. Persze tudom, jobb félni, mint megijedni, utána napokig nem bírtam még porszívózni sem úgy, hogy csak mi voltunk otthon ketten. Szerintem az volt akkor a gond, hogy nyál gyűlt a szájában és ahogy lenyelte a hirtelen ébredés-cumikiesés miatt, nem bírt levegőt venni. Még pár napig biztosan feszültebb leszel emiatt, de aztán visszatalálsz a régi kerékvágásba, nyugi!
Amúgy a mi éjszakánk is borzalmas volt, baba elaludt fél 10-kor, de fél 11-kor már sírva kelt, nem tudom mi volt a baja, aztán kelt többször is éjjel, cumival visszaaludt, de iszonyat nyugtalan volt, lehet hogy a front jön?   Aztán 6-kor kelt, evett, azóta alszik.

picur, édes a fogmosós kép és gratula az első rágcsálós fogtisztításhoz! 

csalexandra, én nem értem, 3-4 napig lázas a baba és a doki szerint semmi baja, makk egészséges? Nekem ez kissé furi... szerintem kajától és fogtól nem lehet lázas... múljon el mihamarabb!

monis, jaj szegény, várhatott volna még az a váratlan vendég! Lottinál nekem 9 hónap után jött meg, most is remélem, hogy elhúzódik jó sokáig!

Kép

Kép
nusildi

Andi, én is alma levét adnám, azért nem bontanék egy üveggel :) Én üvegreszelőn reszeltem almát és abból simán kijött egy kiskanál lé, plusz finom puha almapüré :)
Amúgy hogy tetszett Balázsnak?

picur, védőnőd nem semmi :D Szívem szerint az ilyet be se engedném Zavarban van

monis, hát, Lotti 35 hétre született, elfolyt a víz, 2 óra alatt meglett... Barnusnál nagyon vészes volt a vége, már a 32-33. héten a cg érték 1111 volt, doki ágynyugalomra ítélt+rengeteg magnézium, ő 37. héten született 1 órán belül. Dokit megkérdeztem, azt mondta, hogy valószínűleg van egy méhszájgyengeségem, elkezd nyílni-rövidülni a méhszáj... ez a szülésnél szupi, hiszen a vizsgáló ügyeletes doki amikor megvizsgált, viccelődött hogy ezzel a méhszájjal azt csinál, amit akar, hát nekem marhára fájt amit csinált, de tudom, hogy ezért szültem villámgyorsan, mert ilyen az adottságom... viszont attól tartanék - mint ahogy most is a terhesség kb. 18-19. hetétől - hogy beindul előbb a szülés... nagyon tartottam tőle az első szülés miatt, mert az annyira hirtelen jött... oké, hogy nem lett baj, Lotti 2700 grammal 52 cm-rel született, de mi van, ha a 3. terhességnél már nem bírja a méhszáj a 20. héten pl.? :O Majd ha megyek rákszűrésre, rákérdezek a dokinál, hogy mi erről a véleménye. Bár nem tudom, hogy rászánom-e magam még egy terhességre, már én se vagyok olyan fiatal, 35 lettem nyáron... de annyira édes Barnus és már olyan "nagy" baba, jó lenne még részese lenni pihepuha újszülött bébi anyukájának lenni :)

babauszi, én is nézegettem itt a BVSC-ben van, de nem tudom, hogy vállaljam-e, valahogy jön a rossz idő, hideg, tél, el se tudom képzelni, hogy medencébe szálljunk :)

hordozó, én ezt vettem:

http://www.liliputi.hu/csatos-hordozo/c ... o-nepmeses

remélem azért fogjuk még úgy is használni, hogy babó jól érzi magát benne!

védőnő nálunk is jön minden hónapban Üvöltés

magnoli, hogy vagytok?

kat, de ügyes Bálint hogy ilyen jól elvan a bölcsiben!

szopi - Lotti ugye 17 hónapos koráig szopizott, de ott már reggel volt csak nagyobb adag, estére csak a cici miatt volt. Ezt úgy próbáltam kipuhatolni, hogy amikor karba vettem, cici helyett cumit adtam a szájába és láss csodát, ugyanúgy cumizott, mintha cicizett volna. Ekkor döntöttem el, hogy most már befejezzük. A gyereket nem viselte meg, én pedig akkor éreztem, hogy visszakaptam a testemet :) Viszont jó volt eddig szoptatni, mert akkor még pici volt, de 2-3 éves gyereket én már nem szoptatnék. Szerintem mindenki csinálja úgy, hogy az neki és a gyereknek is jó legyen, ha már egyik vagy másik fél kellemetlenül érzi magát az adott szituációban, akkor érdemes elgondolkodni hogy abbahagyjuk-e.

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok!

Hat nekem jol besurusodtek a napjaim az elmult par hetben... de most faj a torkom igy itthon maradtam, es ha Adri is szundizik eleget, akkor vegre tudok irni! :)

Picur,
hat zabalnivalo a fogkefe ragcsalos kep! :)

csalexandra,
a 38 meg nem olyan sok, biztos elkapott valami virust... a doki gondolom arra mondja hogy semmi baja, hogy a torka nem piros es nincs semmi mas lathato baja a lazon kivul.
Nekunk is volt a 3 napos laz virus, ami 3 nap laz aztan 3 nap pottyel jar,  most meg nemreg egy olyan, hogy 5 napig volt lazas Palmi, de semmi mas baja nem volt.
Ha 5 napon tul se megy le neki, akkor hivd ujra a dokit! A 38 fok miatt meg ne aggodj, az meg annyira nem magas, az epp arra jo, hogy gyorsan kinyirja a viruskakat :) 38 fokig meg lazcsillapitozni se kell. De majd Magnoli kijavit, ha o maskepp tudja...

Savariaa,
gondolom mar mindent megprobaltal altatas ugyileg... szerintem az ido segithet ilyen helyzetben... tudom ez most nem nyugtat meg...

Nusildi,
akkor mondj te talihelyet, az nekem is tuti jo lesz :D
Autosulesetek van? Mert akkor pl. az Ors Vezer terig (Arkad, Ikea) el tudunk menni egyutt autoval a ket picurral... messzebb nem vallalkozom, csak itt a kornyeken amit ismerek, annyira meg nem megy a vezetes :) De taxiba is beulhetunk ketten aztan felesbe kifizetjuk...

Magnoli,
szegeny Leno baba! Most már újra a régi? Tud nyelni, enni?

Adrikám 4 óránként kel éjjel enni, és még így is csak 700ml-t eszik meg egy nap 1000ml helyett... ha nappal bele tudnam tomni a 700ml-t, akkor gondolom nem kelne ejjel (mert ugye korabban mar bemutatta, hogy tud o 8-9 orakat is aludni egyben - emlekek, regi szep emlekek... :D ), de egyszeruen nem hajlando 120 ml-nel tobbet egyszerre bekapni... lokodi ki a nyelvevel :) Ez a 120 is ugy megy, hogy eloszor iszik 70-et, 10 perc pihi, bufi, es utana hajlando meg 50-et enni... nappal 3 orankent eszik... ha valamiert megis ugy jon ki hogy epp alszik vagy nagyon nyuzsiben vagyunk ami eltereli a figyelmet es 4 ora hosszat kibir, akkor 170ml a max. Ugyhogy ugy latom nalunk mindenkepp a hozzatapi fogja ezt megoldani, hogy egyen nappal eleget ahhoz, hogy ejjel aludjon ujra...

Tegnap vendegsegben voltunk, es egy szem szolot meghamoztam es szetnyomkodtam neki... hat latnotok kellett volna! Olyan elvezettel szopogatta a darabkakat :D
Vettem neki Hipp babakekszet, azt a kezebe adom es elszopogatja :) Persze a 3/4-e megmarad mert eleg benan fogja meg szettorik meg stb...  :)

Ebredezik, folytatom kesobb!

Kép

Kép
sz.veronika

Teves riasztas, ezt a nyuszogest megint almaban csinalta :)

Meg a kajaval kapcsolatban akartam mondani, hogy ha lokodi ki a nyelvevel az nem azert van mert nem kell neki, hanem mert szopaskor is igy tesz a nyelvevel es meg nem tudja mashogy, meg kell tanulni a masik fajta evest :)

NA most viszont tenyleg felebredt :)

Majd meg jovok keppel :)

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok lányok!

Tegnap már nem volt láz,szerencsére!!!Úgy féltem ,de szerencsére már nem volt.

Tegnap próbáltuk még egyszer a sütőtököt ,de valahogy ez nem jön be Hannának :),csak úgy tolja vissza. Majd pár nap múlva megpróbálom még egyszer hátha,addig maradnak a jól bevált ízek. Szerencsére szereti őket,mondjuk nem eszik olyan sokat belőle,de boldogan el van a következő evésig!

Picur ,köszi most már jól van Hanna,úgy néz ki használt a Nurofen! Biztos ízleni fog Picurnak az alma :)!!

Savariaa,el is hiszem ,hogy megijedtél. Hanna alvása elég érdekes...Eddig olyan gyönyörűen végig aludta az éjszakát,egy mukk nélkül. Nagyon ügyesen. Amióta jön ez a fog téma,azóta nyűgösebb és felsír éjjel párszor,de látom hogy alszik és csak álmába sír,olyankor egy korty babavízet adok neki,és már alszik is tovább. Csak olyan rossz mert látom hogy fáj neki,és olyan keservesen tud sírni. Meg hát neünk is rossz......van olyan éjjel amikor óránként ez van.
Igen nekünk is ezt mondták a babaúszással kapcsolatban hogy kicsit hűtsük le otthon a vizet 32 fogra. Eddig bejön :D Minden képpen mesélek az első alkalom után!

Kép
csalexandra
Sopron

Sziasztok,
Hú, szegény Savaria, jól megijedtél...
Ilyenkor még simán előfordul hogy ritkábban vesznek a babák levegőt, főleg ha nagyon mélyen alszanak, és ez teljesen normális.
Jól tetted hogy felkaptad Bátort, mégha fölöslegesen is.
Mostantól mindig a légzésfigyelőn altasd, és ne állj felette, meglátod az visítani fog, ha szükséges...
Állítólag anyával egy ágyban nem fordul elő légzéskimaradás az ingerek miatt...
Tényleg kicsit túlparázod adolgokat, már épp akartam is írni, hogy Te miért ülsz az alvó Bátor mellett???
Végre pihenhetnél, főleg a sűrű éjszakák miatt...
Jót tenne egy kis kimozdulás is, gyerek nélkül persze!
A gyerekednek egy pihent, kicsit lazább anyára lenne szüksége
Én nem hiszek a szülés közbeni trauma ilyen mértékű kihatásában a gyerekre, mint amit írtál, talán inkább a saját félelmeidet vetíted ki Rá, amiket még nem sikerült feldolgoznod...
A babák ennél sokkal húzósabb dolgokat is simán megemésztenek, láttam a koraszülötteknél
Annyira aranyos és gondoskodó lány vagy, ne félj, nem lesz semmi baj, a gyerekek "nagyon jól össze vannak rakva", és sokkal-sokkal nehezebb életet is simán vesznek!
Hú, jó lehet az Adamo hinta, majd esetleg teszel róla képet?
Sajna az éjszakai átalvást a babáknak meg kell tanulniuk, van akinek könnyebben megy, és van akinek nehezebben. Persze a nappali bő etetés és ingerdús környezet segíthet, de csodákat nem lehet tenni...
Nálunk Olinál most, 3 éves korára alakult ki hogy nem kel éjszaka, persze nem ijesztgetni akarlak...
Mennem kell, még jövök

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a nyugtató szavakat. Tudom,kicsit túlparázok mindent...de első babám Bátor, és mindent nagyon jól szeretnék csinálni. Mikor napközben hosszabbat alszik akkor sem alszik mélyen, sokszor megébred, ilyenkor ringatom kicsit a babakocsit és tovább alszik. Ezért nem fekszem le ilyenkor, meg ugye kint altatom a kertben, szóval nem hagyom magára. Addig pihenek olvasgatok, netezek, szóval nem alszom de legalább pihi van. 

Magnoli teljesen igazad van...tudom, hogy túlparázom a dolgokat. Nagyon fura is, nem ismerek magamra, én egy határozott talpraesett ember vagyok/voltam,most meg állandó kételyek gyötörnek, hogy mit rontok el, mi nem jó... De már kezd kirajzolódni a napirend, aminek nagyon örülök, hisz így azért kicsivel kiszámíthatóbbak a napi teendők. De ígérem, megpróbálok lazább lenni. 

CSalexandra szuper, hogy Hanna már nem lázas. 2 hét múlva mentek az úszásra? Férjed is veletek megy?

Nusildi nekem is ez a csatos hordozó tetszik a legjobban, következő hónapban ki is bérelek egyet és ha beválik, veszek egyet. Gyönyörű a tiétek!!!!
Sajnálom, hogy nektek is rossz éjszakátok volt, lehet hogy tényleg a front is közrejátszik...

Veronika minden babánakmás a fejlődési üteme, lehet Adrinak bőven elég a fejlődéséhez az a mennyiség, amit most megeszik. A babák tudni szokták mennyit kell enniük, de megértem, hogy aggódsz. Gyerekorvos mondott erre valamit?

Na megyek, megnézem a csirkét a sütöben. Szép délutánt mindenkinek!!

Kép
savariaa
Érd

csalexandra,

jaj de jo, hogy lement a laz!!
A 32 fokos furdoviz arra is jo, hogy edzi az immunrendszeret... en ez meg Palminal olvastam es azert vittem le a furdoviz homersekletet... most meg ha egy kicsit melegebb (nekunk meg langyos), az mar neki forro :D Viszont nyaron a Balcsiba is bement egybol, semmi nem volt hogy hideg vagy ilyesmi :D

Mondjuk mi a kajaval is igy jartunk, mert egyszer olvastam, hogy mindegy hany fokos a tapszer, csak legyen mindig ugyanannyi. Igy mikor elegem lett a melegitgetesbol onnantol szobahomersekleten kapta... namost mai napig "forro"-nak titulalja, ha valami kicsit melegebb mint langyos :D

Na es a kepek... :)

Ilyen cuki vagyok az etetoszekben :D :

Itt babakekszet probalok enni:

Neha nem talalom el a szamat...

Vagy a nyakamba ejtem... anya, segiiits!

De nemcsak kekszet szoktam enni, hanem tehenet is!

Es vegul Anya es Palmi mult heten egy eskuvon :)

Kép

Kép
sz.veronika

Savariaa,
nem az a bajom, hogy mennyit eszik, mert igy is kis husi... hanem hogy miert nem nappal eszi meg ezt a mennyiseget, es akkor vegigaludna ujra az ejszakat, mint korabban... de nappal csak csipeget, aztan kenytelen meg ejjel is enni, hogy egyaltalan az a kevesebb mennyiseg osszejojjon...

Kép

Kép
sz.veronika

Bátor reggel  

Kép
savariaa
Érd

Savaria, az előbb nem tudtam befejezni, szóval ha mégis aggódsz Bátor légzése miatt, menj vele a gyerekdokitokhoz, hogy vizsgálja meg.
Mert mi itt csak okoskodunk, de nem látjuk Bátort, és nem vagyunk szakemberek
Tudod, inkább feleslegesen...
Az elsőgyerekes bizonytalanságot teljesen megértem, ilyenkor még az életben határozott és céltudatos emberek is aggódóvá és határozatlanná válnak, képzeld én is így voltam vele...
Aztán stresszhelyzetben a másodiknál is teljesen kiakadtam: amikor múlt héten Lénót egy éjjelen át nem tudtam megnyugtatni és megetetni, teljesen feldúltan hívtam a gyerekdokinkat.
A vizsgálatkor aztán Ő megnyugtatott és nagyot nevetett rajtam, mert nem ilyennek ismert meg...
Én csak egyet kérdeztem Tőle, hogy vajon amikor az Ő gyereke beteg, akkor Ő higgadt tud-e maradni?...
És tudod mit válaszolt: Neeem... Na ennyit erről...
Úgyhogy nyugi és aggódj nyugodtan, sokszor fontosak az anyai megérzések
Viszont jó ha néha kikapcsolódsz és magadra is fordítasz időt.
Ezután ugyanis könnyebb reálisan vizsgálni a helyzeteket...
Bátor kinti altatásakor tegyél egy szúnyoghálót a babakocsira (ugye Veronika), és mellé a bébiőrt, így már nyugodtabban el tudsz majd szakadni Tőle

Andi, a múltkor kérdezted, hogy mikortól érdemes mesélni a kicsiknek.
Szerintem amikortól kedved tartja, van aki már a pocakban is mesél neki...
Én is nagy elhatározásokkal voltam ez ügyben Oli születése előtt, aztán amikor megszületett és az életem fejésből és etetésekből állt (alvás helyett is), akkor örültem ha hozzá tudtam szólni, nemhogy még meséljek is...
Később, a helyzet javulásával elkezdtem az általam korábban ismert mondókákat és gyerek énekeket felfrissíteni, de énekelni csak tanúk jelenléte nélkül mertem, mert Veronikával ellentétben az én hangomtól lehullanak a madarak az ágakról, ahogy a Shrek2-ben kidurran a kék madár, hahaha
A kicsik szeretik ha mesélnek nekik, szinte mindegy hogy mit, akár a telefonkönyvet is felolvashatod nekik kezdetben, akkor még csak a mimika, és a hanglejtés, illetve a velük való foglalkozás köti le a figyelmüket...
Ja, mi még tornáztunk is Olival mesélés közben, most pedig Lénóval bohóckodom így
Képzeld, Olim kb. fél évvel ezelőttig nem engedte, hogy könyvből meséljek neki, mindig becsukta és másról kezdett el beszélni...
Úgyhogy elkezdtem magam szőni a történeteket, na ezt már lehet sötétben is az ágyban fekve...
Nagyon szereti, délután és este is kell mesélnem.
Általában 2-2-t szoktam, egy cicásat és egy hápi kacsásat, de persze mindegyik tulajdonképpen Róla szól, a napi eseményeket mesélem el Neki.
Egy ideje pedig már van hogy Ő is mesél, na ezeket külön szeretem, meghallgatni az eseményeket az Ő szavaival, látószögéből, nagyon érdekes és vicces is, imádom ahogy magyaráz...

Ildi, korán nyíló méhszájakat be szoktak varrni.
Persze Nálad azért nem volt olyan korán, meg aztán az sem garancia minden esetre...

Kép
Kép
magnoli

Veronika, nagyon cuki Adri!
És már eszi a marhahúst is, azannya
Úgy látom combiból nálatok sincsen hiány!!!
Az alulevés nálunk is megvan, már 1300 körül kéne, de csk 900 körüli gurul le naponta, viszont jól hízik Lénó, úgyhogy nem érdekel...
Igen, a baj az éjszakai evéssel van, de ez ellen meg nincs ötletem
Mióta beteg, Lénó is visszaállt az éjszakázásra, én is kikészülök...
Egyébként már jobban van, tegnap óta nem kap fájdalomcsillapítót és már egész jól eszik (főleg éjjel, brühaha)
Azt még nem is meséltem, hogy a múltkor mondta a gyerekorvos, hogy benőtt a kutacsa.
Vagyis, benőtt már a feje lágya
Tudnám, hova rohan, annak 1 éves kor körül kéne benőnie, de állítólag nem baj
Nálunk is minden langyos, a víz és a tápi is, sőt Oli újabban hűtőhidegen issza a tejecskéjét, Ő kérte így...
Hogy álltok a pelusmérettel?
Írtad hogy 4-eseztek, na kb. kb 2 hete és is azt adok éjjelre, hogy ne kelljen minden evésnél cserélni, így sokkal jobb!
Illetve a fosi miatt is azt adtam már nappalra is sokszor.
De most újra 3-ast adok nappalra, mert még van belőle bőven, és el akarom használni...

Andi Balázsa és Picúr fogmosós Álmosa is hipercuki!!!
Picúr, mi is ilyen fogkefét használtunk Oli 3 éves koráig, nagyon szerette, mert hamar rájött, hogy a tapadókoronggal mindenhova oda lehet cuppantani
Na, mostmár befejezem, vagy lőjetek le

Kép
Kép
magnoli

Veronika de édes Adri és Pálmi is!! És te is nagyon jól nézel ki!!!!!!

Kép
savariaa
Érd

Csak még egy mondat: Savaria, nagyon ÉDES Bátor a képen, ahogy látom nincsen neki semmi baja
Jó hogy betetted ezt a kis tündibündit az avatarodba.
(vagy ez maga az avatar? a fene se tuggya)

Kép
Kép
magnoli

Magnoli most picit összeszedtem magam, itt durmol mellettem Bátor. Picit még horkol is, imádoomm!!!! Nem tudok betelni vele egyszerűen. Hát az én határozott és talpraesett énem már a múlté, pedig azt gondoltam, hogy mindig olyan leszek. Férjem is csodálkozik sokszor rajtam, hogy tőle váok megerősítést a mindennapokban, pl. szerinted éhes még?  Nagyon komoly önismereti tréning az anyaság, az egyszer biztos.
Este csinálok képet, mikor hintázik!!!

Lányok végre szeretek szoptatni!!! Ezért a héten gyerekpezsgőt fogunk bontani a férjemmel!!!!!  A lányok még fájnak, de nem annyira, mint az elején, ebbe bele kell nyugodjak, hogy nekem örökre érzékenyek maradnak. De ez nem is lényeges már, csak az, mikor szopi közben rámnevet, na akkor aztán azt érzem,hogy minden kínt megért!!!!!!! És végre a baloska is utolérte a jobboskát, ugyanannyit tud enni mindkettőből!! De nem gondoltam, hogy 3 és fél hónap kell hogy beálljon a termelés, fejnem már nem kell, csak ha sokat alszik éjszaka, és eddig mostanában ez csak egyszer fordult elő. MÉg tejtestvére is van kettő!!

Kép
savariaa
Érd

Köszi Magnoli, te vagy a szobatársam!! 

Kép
savariaa
Érd

Most olvastam vissza a pelusos írásod Magnoli.Bátornak minden reggel kakis a pizsije, szerinted érdemes lenne éjjelrea négyes méretet kipróbálni? 

Kép
savariaa
Érd

Na látod Savaria, milyen ügyes vagy a szoptatással (is), büszke lehetsz Magadra hogy idáig jutottál önerőből, és nem adtad fel az elején!!!
Nyugi, mindenki bizonytalan
Bátor jókedve és szép fejlődése igazolja hogy mindent jól csinálsz, csak így tovább SZOBATÁRSAM
Visszajön a határozottságod is ám, csak még kell hozzá egy kis rutin mondjuk még 1-2-3 gyerek
Persze próbáld ki éjjelre a 4-es pelust, hátha bentmarad a kaki.
Előbb-utóbb úgyis kell majd nappalra is a nagyobb
Várom a képet

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok Lányok! Haza érkeztünk, végül 2 hét lett az 1 helyett, de jól éreztük magunkat nagyimnál a friss levegőn :) Igyekszem visszaovasni a történéseket de még nem jutottam el ideáig ahol most jártok, de remélem mindenkivel minden rendben. Képzeljétek eddig olyan frankón este9-10 között elaludt Luccantó és hajnal 4-6 között kelt de volt olyan is néha hogy csak fél7kor, most meg egy pár hete éjjel felkel 2x megint :/ miért van ez? Pedig úgy örültem, hogy aludt szépen, remélem visszatér majd a jó szokásához. Másik új szokás, ha valami tetszik neki vagy nagyon belemerül a játékba hangosan liheg, normális ez? Na megyek is olvasgatni amíg nem kajabál a kisasszony. Pusszantás

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Írtam volna én is Savariaa, hogy nyugi, Bátor mindent tud, ne parázd túl a dolgokat. Picur is szokott ilyet, egy nagy mélyet sóhajt (egy jól eső mély lélegzetet vesz), majd pici szünet, és szuszog tovább. De ezt mindenki így csinálja, ha alszik, még te is, csak nem emlékszel rá, mert hát alszol. :D Bátort meg kell zabálni a képen, ne mondd nekem, hogy a kis lelke nincs a helyén, mert nem hiszem el, ha így ébred minden reggel! ;) Szoptatás, hállellllúúúúja! Mindig eszembe jutsz, amikor Picur cincál, rágcsál, nekem égnek a csajok, hogy vajon te hogy állsz most ezzel a dologgal. Annyira örülök, hogy már élvezed és megszeretted! :)

Mese, mondóka, éneklés nálunk már egész pici kora óta megy, a masszázshoz is mondókázunk, a meséket most kezdtük el (eddig Narniát olvastam neki, ezt azt hiszem már mondtam). De képzeljétek, kaptunk egy szép színes könyvet a nagyitól. Felcsaptam, elkezdtem olvasni a Kékszakáll című mesét. Na ott megálltam, hogy "a szoba mennyezetéről lefejezett női holttestek lógtak..." Azt hittem rosszul látok. És mi a könyv címe? "Csodaszép altató mesék" Szerintetek???

Magnoli akkor kezet foghatunk az énektudást illetően, de mekkorát röhögtem, ahogy leírtad "a madarak leesnek a fáról" :D :D :D Viszont nálunk Apa nagyon jól énekel, és Picur nagyon szereti a dörmögő hangját. :)

Szandi, végre, hogy lázmentes Hanna! Pöttyök megjöttek? Kíváncsi vagyok én is, hogy mit fog szólni a medencéhez a kisasszonyka. :)

Veronika, olyan helyesek a lánykáid! Adri a kis husikájával, hát csudaédes. Én is olvastam, hogy nem kell melegíteni a tápszert, simán lehet szobahőmérsékleten adni a babáknak. Azt nem gondoltam volna, hogy ez kihat a későbbi evésre. Hideg víz... grrrrr... nekem a 27 fokos Balaton is sziszegős... :D

Képzeljétek, Picur arcára ma újabb három brutális csípés került. Az egyik a szeme alatt van, és annyira bedagadt neki, mintha megütötte volna. Ráadásul a hosszú szempilláit is nyomhatja a púp, mert könnyezett a szeme ma. Mindjárt mutatok egy képet. Elvittem a dokihoz, mert el nem tudtam képzelni, hogy mi ez, allergia, vagy rovarcsípés esetleg mindkettő és allergiás a rovarcsípésre? Kapott Kálciumot és egy gélt, ami a viszketést csökkenti. Szegény gyerekem egész nap nyűglődött emiatt, nem tudott aludni sem, dörzsölte a szemét, mert álmos volt, majd felébredt, mert fájt a szeme. Most letettem aludni, előtte újabb adag Kálciumot kapott és lekentem a pofiját. Remélem reggelre javul neki.

Itt Apával pózolnak... :)

Hozzátápi: ma kapott almát a Drágám, a lereszelt verziója annyira nem hatotta meg, de ami a kezembe volt, és a maradékot elkezdtem enni, nyúlt utánna, és elkezdte nyalogatni, meg rágcsálni. Annyira édes volt! :)

Megyek, vár a vacsi. Szép estét!

picuralmos

Sziasztok!

Picur,igen megjelentek a pöttyök :)! Azért kiváncsi lennék mi volt a baja!!Holnap jön a védőnő megnézni Hannát.(nem gazán kedvelem ,mert szerintem nem sok mindennel van tsztába )
Ma volt először hogy répát kóstolt Hanna..... :D hát kár hogy nem készült róla kép!! Répa volt mindenhol csak a szájában nem :D nem jött be neki. Érdekes hogy csak a gyülölcsök tetszenek neki.

Fokozatosan mi is hűtjük a vizét hogy ne fázzon majd babaúszáson. Eddig nem volt gond. Amúgy apa is jönni fog velünk,hétvégén van az űszás így el tud jönni ő is! :D

Savariaa,én is mindig túlparázok mindent,úgyhogy megértelek :D ,de tényleg nem jó! Átragad a babára.Én is próbálom ezt levetkőzni!!

Kép
csalexandra
Sopron

Na még egy kicsit visszajöttem, pelus. Mi is 4-esre váltottunk, a 3-asból már kicsordogált a pakk. Nekünk megmaradt egy bontatlan doboz 3-as Pampers. 112 db-os, ha valakinek kell, szóljatok, elviszem a babatalálkozónkra. :)

Csicsi, milyen volt a nyaralás? Luca eszik is éjjel, vagy csak felsír, de vissza tudod altatni? Napközbeni sűrűbb evéssel esetleg kitolni az ébredést? Sokminden okozhatja az ébredést (fogak, evés, ivás, anyahiány, változott valami körülötte stb.), próbáljatok rájönni, hogy mi lehet az oka (könnyen beszélek, csak tippelgetek ám). Lihegés, szerintem normális izgatottság velejárója, emiatt ne aggódj. ;)

Ja, és még egy érdekes dolog a dokinál, rátettük a mérlegre Picurt, és "csak" 8 kiló! Azt hittem már karistoljuk a 9 kg-ot, de nem. Másfél hónap alatt hízott összesen 300 grammot. Doki azt mondta, hogy teljesen jól fejlett, masszív baba, ne aggódjak, ebben a korban lelassul a gyarapodásuk. Az asszisztens csaj észrevette, hogy nyúlt a gyerek, hosszú lett, mióta nem látta, persze a hosszúságát nem mérte le. Na majd jövő héten, akkor kapja majd a 6 hós oltást.

Na most már télleg megyek, kunkáj! :)

picuralmos

Sziasztok!

Áááááááááááááááááá írtam és elszállttttttt!!!  Fúúúú de utálom, pedig egy kisregényt írtam.
Na akkor gyorsan megpróbálom összefoglalni.

Nekünk borzasztó éjszakánk volt, 3 óta fent vagyok, Bátor velem aludt, pontosabban ő aludt én meg próbáltam. Fél5 óta nyűgös, de a kaki nem jön, így 6kor felkeltünk. Ilyenkor olyan jó kedve van, jajj hát megzabálom, úgy mesél nekem, mintha elmondaná, Anya én nem tudok tovább aludni, értsd meg!  Remélem egyszer hozzászokom a 3 órás alváshoz... 

Picur szegénykém, hát tényleg nagyon bedagadt a szeme, nem csodálom, hogy zavarta. Vajon mi csíphette meg?

Csalexandra csinálsz majd képeket a babaúszásról? Olyan kiváncsi vagyok. Jövő héten mentek először?

Csicsi de jó volt nektek, jó levegő, pihenés!!!

Magnoli kipróbáltam éjjel a 4-es pelust, persze kaki most nem jött, ilyen még nem volt a 3 és fél hónap altt, de a pisi nem folyt ki,ami szuper. Ma este is ezt fogom ráadni.

Mindenkinek szép napot, sajna sok napsütés nem lesz.

Kép
savariaa
Érd

Vajon miért nem működik a vonalzóm??

Kép
savariaa
Érd

Na már jó. 

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok!

Na most nálunk is szörnyű volt az éjszaka!Éjféltől szinte egész végig fent volt!Valami miatt nyűgös volt,nem akart aludni,pedig már nagyon rég óta olyan szépen végig aludta az éjszakát,egy szó nélük.
Mostanába kezd minden felborulni......:(

Savariaa,persze csinálunk képeket a babaúszásról,elküldöm majd őket. Igen a jövő héten lesz az első alkalom :) !

Mi "még" csak 3-as pelusnál tartunk :D de ez még úgy néz ki hogy beválik,még belefér a kaki áradat. :D Igaz hogy pelus széléig ér,de még benn marad!!!

Képzeljétek el, Hanna már nem eszik éjjel,és most két napja követelte a kaját éjjel is. Most visszaáll arra hogy éjjel is eszik? A védőnőm szerint ne adjak neki,de hát látom hogy éhes.....

Kép
csalexandra
Sopron

Veronika, jól néztek ki a képen, te milyen vékony vagy, anyám!
Autósülésünk van, persze, végülis taxizhatánk is, de nem tudom, hogy be merném-e vállalni, nekem az olyan bizonytalan, hogy hogyan jutok majd haza Zavarban van
Nem semmi Adri, jó husi. Viszont én nem merném így odaadni neki a kekszet, hogy fekszik, félnék, hogy a torkára szalad Meglepett Szerintem ne aggódj a mennyiség miatt, nem úgy néz ki, mint akit éheztetnek :D Nem hiszem hogy azért kel, mert éhes, lehet fogzás vagy elindult a mozgásfejlődés, az is aktívvá teheti éjszaka... mi is kelünk újra, pedig Barnus 5-6 között kelt pár héttel ezelőttig, most pedig 2-3 között :(

csalexandra, szuper hogy elmúlt a láz! 
Még sokáig fog fájni a fogzás, sajnos ez eltart... nálunk volt egy időszak, amikor a fogzás miatt éjjel 1-3-ig vagy 2-4-ig fent volt és nem bírtuk elaltatni, hulla voltam, párom pedig tiszta ideg, mert ő ugye kelt korán és ment dolgozni... 

savariaa, juhéééééééééééééééé hogy így megy a szoptatás, annyira ügyes vagy, de tényleg, büszke lehetsz magadra!!! Egyébként én is ilyen túlparázós vagyok, kezet foghatunk ;) És én is mindig páromtól kérdezem(tem), hogy szerinted éhes még, szerinted van elég tej? ... :) És pont én is határozott, talpraesett vagyok, feltalálom magam mindig mindenhol, Lottinál mégis mindig paráztam mindenen, nem evett, túl sokat evett, nem kakilt, úrég, 5X kakilt ma, nem aludt, jézus, miért alszik 3 órája egyfolytában... :D szerintem ez normális, ez az aggódás ami eltart életed végéig :) Csak próbáld normális keretek közé szorítani, én most már Barnusnál sokkal lazább vagyok, de Lottinál nagyon hasonlóan viselkedtem, mint te, de szerintem minden első babás anyuka túlaggódja a dolgokat és ez nem baj :) Csak ha alszik a babód, tényleg ne ott ülj mellette (ha lehet), hanem pihizzzzzzzzzzzzzzzz! Egyébként pedig nem rontasz el semmit, más már ezer éve feladta volna a szoptatást, te pedig annyira ügyes és kitartó vagy, hogy példát vehetnének rólad sokan!
Tüneményes a kis kép Bátorról, látszik, hogy egy nagyon boldog, kiegyensúlyozott baba és nagyon jó anyukája van ;)

Veronika, nem lehet hogy Adri nappal azért nem eszik annyit, mert most jobban érdekli a világ? Hogy kitárult előtte? Sötét szobában megetetni nappal? 

mesélés, na az nálunk vicces, mert Lottinak elég későn kezdtünk mesélni, ugyanis ha 2-3 éves korában az ágyban meséltünk neki, annyira feléledt, hogy nem lehetett elaltatni :O És reggel ugye bölcsi... nekünk intenzíven 4 éves korától van az esti mese... viszont most minden este kiköveteli, még ha hullafáradt vagyok, akkor is mesélni kell :)

magnoli, a méhszájvarrásról én is hallottam. Megkérdem majd a dokit, hogy mi a véleménye, mert ugye mindkétszer elfolyt a magzatvíz, így indult a szülés, de kérdés az, hogy vajon a 1111 érték befolyásolta-e, hogy a burok megrepedt :O
Majd ha Barnus kb. 1,5-2 éves lesz, el kell döntenünk, hogy lesz-e még baba, mert ha újra visszamegyek dolgozni, akkor már nem szülök többet, ezt eldöntöttem, vagy maradok itthon és babázunk még, vagy meló és akkor megálltunk a 2 gyerkőcnél.
A nagy kutacs is benőtt nálatok? :O Jó hamar.

pelus, nekünk is nagyon-nagyon sokszor kifolyik a pisi a 3-mas Liberoból :( :( :( Viszont az 5-9 kilóig van, úgyhogy nem tudom mit tegyek, van egy 4-es próbadarabunk, de az marha nagy... lehet hogy márkát kéne addig váltani?

csicsi, szuper, hogy ilyen jól elvoltatok nagyidnál! És Luca tényleg nagyon szépen aludt. Nálunk is dettó ez van, amit írsz, fogzás, mozgásfejlődés... szerintem ezért kelhetnek a babák újra.

picur, úrég micsoda mesekönyv, grrrrrrrrrrr, aki ilyet kitalál...
jesszus, durva ami a szemén van :( Nézzétek át a lakást, hátha valahol bújik valami állat :( :( De így is tünemény a képen picur!

csalexandra, ha már megy az alma, inkább keverd a répát hozzá és úgy add, önmagában a répa szerintem nem túl étvágygerjesztő :)

Na nekünk meg tök jó éjszakánk volt, 5:15-ig aludt babó, majd ettünk és visszaaludt 6-kor, de fel kellett keltenem fél8kor :O :( :( :( Lottit én vittem oviba és mentek kirándulni, nagyon gáz volt így felkelteni babót, sírt szegénykém csukott szemmel Zavarban van hordozóba vittem, ott picit megnyugodott, aztán itthon kajcsival kárpótoltam és bealudt ügyesen egyedül a kiságyában... mostanában a cumit kiköpi és az ujjait szopogatja.

Jaaaaaaaaaaaa, egy kérdés, ki váltotta már le a gyógyszertári fürdetőt másra, boltira???? Mert nekünk elfogyott, a dokihoz október végén megyünk, de gondoltam, hogy már elég nagy, hogy valami mást kipróbáljunk, jó fürdetőt tudtok ajánlani? Johnson and johnson-t ne, az az egy, amit nem használunk!

Na megyek, ez az idő borzalmas, drukkoljatok, hogy szombatra jó idő legyen, mert Lotti szülinapi bulija lesz a Tarzan parkban és az ugye nyitott :O Úgy félek, hogy nem jön össze, annyira készül rá a manókám :)

Kép

Kép
nusildi

Ildi, most csak neked írok gyorsan
recept nélkül is lehet fürdetőt kapni a patikában csak egy picit drágább.
Amúgy én a DM-es fürdetőt nagyon szerettem és nagyon jó az illata. A másik kedvencem a Mülleres sajátmárkás teafaolaj kivonattal (néha még én is használom)

Etetés közben vagyok, utána megyek fodrászhoz - még jó hogy esni fog az eső .

majd még jövök

Kép
Kép
mmc

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?