A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2013 májusi babavárók

Ors Vezer teri IKEA , kajalda resz?
Hetkoznap napkozben talan nem olyan nagy a nyuzsi... es oda befernek a babakocsik is...

Mar egyszer voltam, a jatszohaz mellol megy fel lift.

Nekem a szerdak jok, mondjuk deltol?

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok,
Ha már IKEA, akkor nekem is inkább a budaörsi lenne jobb, ahogy Andi javasolta.
Mi lenne ha kettő talit tartanánk, aztán mindenki oda menne, amelyik közelebb van hozzá?
Legyen más időpontban is, és akinek úgy tetszik, mehet mindkettőre?...
Még azt nem tudom, hogy az IKEÁban hova tesszük le a Kicsiket ha már nem maradnak el a babakocsiban??? :roll:

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok! 

Egy 5 perces gondolatébresztő kérdőív kitöltésével nagyon sokat segítenétek egy várandóssággal kapcsolatos kutatásban.Az alábbi linken találjátok:

https://docs.google.com/forms/d/1CW9RGBgNKEpbM Z-lQUTQjCqwn9rsz8fQwQaBKeMGt68/viewform

Kérlek töltsétek ki minél többen!Köszönöm! :-)
adoula

Sziasztok Lányok! :)

Nekünk is jó az Ikea, remélhetőleg tényleg nem lesz nagy nyüzsgés. Időpont?

Képzeljétek, áttört a 7. foga is Picurnak. Beállt a sorba a jobb felső ketteske is, így már fent megvan a négyes sor. Lent meg három. Még várom a jobb alsó ketteskét, és remélem egy időre megáll ez a rohanás. Ha így megy tovább, mire oviba megy, kijönnek a végleges fogai is. :D

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
picuralmos

sziasztok,
IKEA nekem is jó. Igazából mindegy melyik... Örs vezér téri is jó, de Budaőrsre is kimegyek szívesen...
nekünk jó a szerda is..

kedd ne legyen mert akkor van babamasszázs, de már csak 2 hétig, utána jó az is...

na megyek, felébredt a fiatalúr, éhes!!

Lilypie First Birthday tickers
monis
Budapest XIII. kerület

Na akkor konkretabb leszek, mert ugy latom nagy a bizonytalansag :)

Oktober 2, szerda 12 ora Ors Vezer teri IKEA kinek jo? Es kinek nem?

Magnoli, meglatjuk hany embernek jo, meg hanynak nem, es akkor tudod szervezni a Budaorsit ha kell... en oda biztosan nem tudok menni.

Ildi,
teged tudlak hozni-vinni, egyetlen csak, hogy alkalmazkodni kell akkor, amelyikunknek hamarabb el kell jonni, akkor jonnie kell a masiknak is, de szerintem ez nem problema...

Kép

Kép
sz.veronika

Örsi tali 2-án egyelőre nekem jó, én szívesen alkalmazkodom.

Kép
Kép
magnoli

én a budaörsinek jobban örülnék, de jó az örs is.
savariaa> mehetünk egy kocsival, mit szólsz hozzá?

Kép

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs

magnoli: nagyon jó ötlet a dupla tali!

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Budaörsi nekünk is jobb lenne... :)

picuralmos

Pont így gondoltam, hogy Andi, Savaria, Picúr Nektek is a budaörsi lesz közelebb...
A zuglóiaknak meg az Örs Vezér téri...
Én mindkettőre szívesen mennék :lol: :lol:
Kat, mmc?
Ők is 1-1 szerintem ide és oda is?

Kép
Kép
magnoli

Nekem mindegy melyik Ikea, az Örs vezér térivel a déli időpont nem jó nekem, mert 15.30ra kell Bálintért menni a bölcsibe, és onnan kb 1óra a hazaút. Szóval a budaörsi jobb, vagy az Örsi korábbab

KépKép
KépKép
kat78

Akkor tényleg legyen kettő tali?
Javaslatom:
okt.2. 11 óra: Örs Vezér téri IKEA,
okt.9. 11 óra: budaörsi IKEA
Ehhez mit szóltok?
Ki melyikre jönne, vagy ki jönne akár mindkettőre?

Én szívesen megyek mindkettőre.

Kép
Kép
magnoli

Okt. 9 budaörsi Ikea: Ott leszek :)

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Hat nekem nem annyira tetszik a ket tali, mert akkor csomo mindenkivel nem talalkozom... nincs az Ors Vezer ter es Budaors kozott feluton valami?

Kép

Kép
sz.veronika

Okt. 9 jó lesz nekünk is, bár mi apástól megyünk, ha nem gond... :)

Hoztam egy képet a 6 fogú kisfiúnkról (a 7. még csak közelről látszik):

Kunkáj!

picuralmos

Sziasztok!

Okt. 2. IKEA nekem is jó a másik már annyira nem.

Kép
Kép
mmc

Félúton???
Mammut?

Kép
Kép
magnoli

Mammut jó nekünk! :)

picuralmos

Hú, jól belendültetek a tali kapcsán... én nem akarok ünneprontó lenni tényleg, de én egyáltalán nem szívesen megyek pl. az Ikeába a babával. Nem tudom őt kivenni rendesen, letenni bárhová, csak a babakocsiban maradhat, viszont ott - ha nem tologatom végig - nem érzi jól magát, mert nem láthat. A szoptatást sem olyan egyszerű megoldani, nálunk gyakori a nagy kaka átkakilással a ruhán, csomó cuccot kéne vinnem... 

Veronika, köszi amúgy nagyon, hogy elvinnél minket, tényleg, de ráadásul akkor a babakocsit is kéne vinni, akkora, hogy a csomagtartóba kettő be se férne 

De aki megy, annak jó talit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  

Mi ma bulizunk, jóisten meghallgatott, napsütéses időnk van! 

Szép hétvégét!

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok

szerintem is csak egy tali legyen.
Nekem mindegy melyik IKEA, a 13. kerületből nekem mindegy hova megyek. IKEAban van szoptatós szoba, nem??
Mammutban nem tudom hova tudnánk leülni ennyien...

nekem jó az okt 2 és az okt 9 is...

Ildi, remélem azért meggondolod magad és csatlakozol te is. Egy pár órát talán ki fog bírni a babakocsiban a babóca, ha meg már nyűsös, akkor irány haza... (legalábbis én igy tervezem)

monis
Budapest XIII. kerület

Magnoli, nekem is az lett volna a kérdésem hogy a Mammutban hol van olyan nyugis hely, ahol 7-8 babakocsis anyuka nyugiban ellehet? Ott a parkolás problémás.

Ildi, az IKEÁ-ban van nagyon kulturált szoptatós szoba és pelenkázós helyiség.
Ha jól tudom a Kassai tér környékén laksz. a 32-es busz alacsonypadlós. simán, emelés nélkül fel lehet rá tolni a babakocsit  pár megálló és leszállsz az Örsön. Én is így szoktam Botival az Árkádba, Sugárba menni.

Kép
Kép
mmc

Sziasztok, igen szerintem is az IKEA lenne a leginkább gyerekbarát, ahogy mmc írta...
Asszem ráadasul az étkezőben van olyan szőnyeg, ahová le lehet tenni a Kicsiket, most hallottam :wink:
Ez nekünk is fontos, mert Lénó sem marad már meg a babakocsiban...

A Mammutban van a földszinten egy vendéglő nagy lapos fotelekkel, kanapékkal, ha gondoljátok, szívesen megkérdezem hogy fogadnának-e minket...

Nem ragaszkodom a duplatalihoz, csak úgy értettem, hogy tetszene Nektek.
Úgy tudom, Zuglóból jön busz a Moszkvára (bocsi, Széll Kálmán térre)...
Eddig Budaörs kapta a legtöbb szavazatot, most az Örsiek javasoljanak olyat ami Nekik is megfelel, ok?

Nem könnyű ennyi igényt összehangolni :shock:
Mégiscsak egyszerűbb lett volna pocakosan? :wink:
Persze én a babákra is kiváncsi lennék! :lol:

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

Kat, Fanni május 23-án született a ceglédi Toldy Ferenc Kórházban.

A fórumtali nekem mindegy, igazából egyik se a legjobb nap, de ha véglegesítitek, akkor megpróbálok elmenni. Ha a mamisegítséget nézem, akkor a 2-a jobb. Jó lenne élőben is találkozni veletek. :)

Picur leírtam a kekszreceptet, ha van egy kis időm, le is tesztelem. :) gondolom ez nagyon gyorsan megvan. :)

Na felébredt a manó, jövök később.
Üdv:

Bogi

Kép
ether
Cegléd

Na visszatértem. :)

A víz hőmérsékletének ellenére Fanni nagyon élvezte a babauszit, ezért nem is aggódom. Nem hiszem, hogy megfázna, szerintem hamar megszokja majd ezt a hőmérsékletet, meg elkezdtem én is hidegebb vízben fürdetni. Vettem neki úszódresszt, aminek hosszú az ujja, meg térdig ér, remélem az egy fokkal jobb lesz. hétfőn már azt adom rá. :)

Megjártuk a dokit, nagyon jól viselte Fanni az oltást, épp hogy nyöszörgött kicsit és utána még hőemelkedése se volt. :) 2 két múlva kapja a prevenart.
A súlya elég elkeserítő, 17 hetesen 4250 gramm és 58,5 centi. Az elmúlt 4 hétben 290 grammot hízott. :( Megkaptuk az első tápreceptünket, de amíg van lefagyasztott tejcsi, addig nem váltom ki. Most minden kaja után 50 milit kell pótolnom, csütörtökön meg megyek vissza a dokihoz súlyellenőrzésre.
Hát mit ne mondjak szörnyen érint a dolog még így is, hogy számítottam rá.
Érdekes, de az elmúlt 2 napban Fanni extra jól szopizik...
Ja és 3 óránként kéne etetnem, még éjszaka is. Hát ezt nem vállalom be. Ha nem hagyom aludni, nem is fog hízni. Ő nem alszik rögtön vissza és nem tudom álmában etetni, mert felébred. Ha én megébredek éjszaka, megetetem, de akkor ott nekem már nincs alvás tovább.
Fanni ébredés után fent van egy jó két órát, mire újra elfárad. Fél óra alvás után kelthetném újra enni. Tehát maradok az igény szerinti etetésnél pótlással. Így is egy nap alatt eszik annyit, mint mostanában 2 nap alatt.

Picur hihetetlen cuki Álmos a fogacskáival. :)

Üdv mindenkinek!

Bogi

Kép
ether
Cegléd

Bogi, én biztos kelnék a helyedben, ahogy a doki mondja, tényleg nagyon pici Fanni!
És a tápit is váltsd ki, hadd hízzon...
Ha teli lesz Fanni pocija, meglátod hamar visszaalszik majd :wink:
Vagy add kölcsön nekünk Turbomen mellé :wink:

Kép
Kép
magnoli

Köszi Bogi! :) :)

Szuper lenne, ha ti is el tudnátok jönni a találkozóra! Fannika, ha így beindult, behozza a lemaradását, nyugodj meg! :) Főleg, ha rendszeresen jártok úszni, tuti megjön az étvágya, ha elfárad a pancsolásban. Tényleg, utána hogy van a lánykád? Felpörög, vagy elfárad? Megéhezik? Cuki lehet az az úszódressz, esetleg készíts egy fotót majd otthon róla, nagyon kíváncsi vagyok!

A keksz nem nagy ügy, nagyjából 15-20 perc és kész.

Picur nem akar mást enni, mint tejet. Ma a pépes almát is kiöklendezte, még a benyakalt anyatejből is visszajött egy adag. Gondoltam, ha szívesen rágcsál (az tetszik neki, amit én eszek, alma, körte, szőlő, bármi), kedvet kap egy kis párolt almához. Hát nem. :(

picuralmos

Nekünk sem igazán megy a hozzátáplálás. Az almalét megitta, a Hipp reszelt almát is, de a barackot nem igazán szereti. Vettem neki DM-es Alverde pépet a glutén miatt, de a kakiban visszajött, így inkább elajándékozom a barátnőmnek.
Picur: kérem majd a babakeksz receptet!

Kérdeztétek, hogy miért akarok hozzátáplálni: hát amiatt, hogy Balázs nem szopizik és 4 hónapja fejek. Már nem bírja a kezem, sürgetni akartam a dolgokat. Viszont Balázs nem bírja, így úgy döntöttem most jött el az ideje az elektromos mellszívó megvásárlásának. Az Ebay-en vannak újak, max egyszer használtak garanciával féláron és én erre csak most jöttem rá. Jó nagy madár voltam! Remélem hétfőm megnyerem a licitet és tudom folytatni a fejést. A hozzátáplálást elhalasztom, may glutént adok majd neki Picur kekszének a formájában :)

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Keksz: 2 db alma, 2 evőkanál olaj, és 25 dkg liszt. Leturmixolod az almát, bele az olajat és annyi lisztet, amennyit felvesz. Kis golyókat formázol belőle, szétlapítod a sütőlemezen (hogy a babakézbe beleférjen), és 200 fokon 10 perc alatt megsütöd.

4 hónapja kézzel fejsz??? Te jó ég! Nem semmi teljesítmény!

picuralmos

Sziasztok,

én mint újonc a csapatban kérdezem az "öregektől" volt már fórumos találkozó?? vagy ez lenne az első személyes találkozó?

Bogi, tényleg nagyon pici Fanni. Milyen súllyal született?
Gergő születési súya volt 4280! Kacsintás
Éjszaka ne ébreszd fel szerintem, de nappal próbáld minél többször ciciztetni. Ébreszteni kell sajnos.
Örülök hogy tetszett neki a babaúszás. Mennyi idő egy úszásóra? mennyibe kerül? mehet apuka és anyuka is? nekik külön kell fizetni?
Mi is akarunk menni, de még nem érdeklődtem utána... sosincs időm...

Picur, az tök jó hogy picurnak igy bejön az anyatej.. meglátod azt fog enni 18 éves koráig!!!  ha nem kell neki az alma ne erőltesd, próbáld meg pár nap múlva inkább..

Andi, Balázs nem szopizik? az elég durva hogy 4 hónapja mindig lefejed a tejet.. én max naponta 1x lefejem a maradékot, de az is fárasztó.... (ja mert hajnalban szoktam)  és cumisüvegből adod Balázsnak?
szurkolok hogy megnyerd a licitet!

Küldök egy "before-after" képet rólunk...
jó éccakát

monis
Budapest XIII. kerület

Andi, en felkínáltam annak idején a nem használt, zsír új elektromos mellszívómat, de senki nem reagált rá :(

Kép
Kép
magnoli

én is ezt akartam írni. Andi, nem semmi. én nem sokáig bírtam kézzel, hamar megvettem a gépit. medele electric minit ismerőstől, százszor visszahozta az árát, most meg jól jön a 3 hónap alatt összegyűjtött tejcsi.

magnoli, rossz, hogy a doki csak általánosságban tud mondani bármit. ahhoz, hogy érdemben tudjon bármit tanácsolni és elősegíteni a gyerek fejlődését, ahhoz ismernie kellene a babát meg a szokásait. enélkül nem mond konkrét dolgokat, és nekem kell eldöntenem, mit hogy csinálok.
pl. azt mondta, hogy ha 200-at eszik, akkor nem kell pótolni, ha 30-at, akkor kell. de nem mondta mi van ha mondjuk 140, 160 vagy 180 a szopizott mennyiség. Ráadásul a babák általában kevesebbet esznek a nap végén, mint a nap elején. Nagyon nehéz eldönteni, mi a jó, és mi nem az.
Érdekes módon ma Fanni fele annyi pótlással többet evett, mint tegnap. Nem értem hogy van ez, hogy egyik nap egy csomó tejcsi van a cicikbe, a másik nap meg alig. Nagyon bizakodó vagyok, hogy elkezd hízni, mert nagyon szép mennyiségeket eszik még így is, hogy csak 1x keltem éjszaka. :)

andi téged is meg lehet érteni, ennyit fejni embertelen. remélem sikerül megnyerni a licitet, így legalább könnyebben hozzájutnátok a tejecskéhez. :)

picur, Fanni úszás után kicsit csillapította az éhségét, de aztán beájult és több mint két órát aludt. uszi után bementünk a jaccuzziba melegedni, mikor kiszálltunk ráadtam a köntösét, meg még az enyémmel is betakartam, és mire a lépcsőhöz értünk, kb 10 méter, már aludt. Nagyon elfáradt a lelkem. az öltöztetésnél felébredt, így meg tudtam etetni gyorsan, mielőtt újra elaludt. :)
lefényképeztük, csak anyuéknál a gép, de holnap rakok képet. :)

remélem sikerül hamar eldönteni a tali napját, mert akkor megszervezném én is a "menetet". :)

Fanni már ügyesen alszik, megyek én is csatlakozom hozzá.
Jó éjt mindenkinek!

Bogi

Kép
ether
Cegléd

monis holnap jövök a válasszal. ma már a gépelés se megy. :) nagyon jók a képek! tetszik ez az előtte-utána állapot. :)

Bogi

Kép
ether
Cegléd

Sziasztok!

Fú, tali lesz? Próbálom majd figyelni,hátha belefér nekünk is! (Egyszer már írtam is, de szerintem nem küdte el.)

Mi már hozzátáplálunk, Marci imádja :s A saját alma nem ízlett neki annyira, de az üveges bébikaját bírja. Szerintem örülne, ha csak azt kapna :( :( :( Sajnálom nagyon, hogy nem úgy alakult most se a szopi (még azért megyeget, csak nem annyira lelkes), de remélem azért legalább ennyire marad :)
Bence beszokott az oviba, nagyon nehezen ment, és tutire jön még nehéz időszak, de legalább látom, hogy jól is tudja érezni ott magát :)
Marci egyre többet kel éjjel, 2 a minimum, zombi vagyok, nem bírom. Pedig 3 hétig átaludta az éjszakákat :( :(
Na megyek alszom...
amidaalah

Üdv a 4 órás etetőknek!
Bogi Fannija miatt nem bírok megnyugodni... :oops:
Szóval: szerintem mielőbb váltsd ki a tápszert, vedd úgy, hogy nálatok ez a hozzátáplálás.
Én minden etetés után megkínálnám Fannit vele, az elején lehet hogy fanyalogni fog, mert más az íze, mint a tejnek.
Egyébként a mélyhűtött tejcsi is jó, de az is más ízű, és gondolom nem véletlenül ajánlotta a doki a tápit...
Szóval a "fenyevős" eset után el tudom képzelni, hogy még jobban ellenőrzik a nem hízós gyerekeket, nehogy végül elvegye Tőled a gyámügy...
Amíg nem hízik rendesen, addig úszni se vinném, hiszen nincs rá elég energiája...
És az alvástól nem hízik, csak az evéstől :|

Kép
Kép
magnoli

Emberek,
haldoklom... Adri 6 napja ejszaka felorankent-orankent kel ... eleinte a taknyossagra gondoltam, de most mar nem kell orrszivozni ejjel... teljesen kikeszultem...

Kép

Kép
sz.veronika

Most megint van egy kis időm, Marci csak 1,5x kelt ( a 2. kelés 6 előtt volt kicsivel, általában 6 után kelünk, így ezt egy félnek tudom be!!).
Marci is kicsi, aggódom a súlya miatt, 5900g most majdnem 5 hónaposan, az előző hónapban 5700ról indult, ez nagyon kevés hízás :( Kap babaételt meg rizspépet, utóbbitől jól hízik (maradjunk annyiban, hogy csak attól), úgyhogy azt kap majd :)
amidaalah

Magnoli: eladtad már a mellszívót? Avent, ugye? Mennyiért adod, ha még nem adtad el?

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Nem szeretenék vasárnap reggel vitát indítani, nem erről szól ez a fórum. Inkább arról szól, hogy egymással megosszuk gyermekinkkel kapcsolatos örömünket, bánatunkat, tanácsot kérjünk másoktól, akiknek csak saját gyerekük által van tapasztalataik. Azt gondolom Magnoli Bogival szemben kicsit eltúlzó, talán fenyegető voltál, még akkor is, ha ez aggodalomból ered. Ez a mama(Bogi) pár hónapja azzal keresett meg minket, hogy szeretne a csapatunk tagja lenni, mert első gyerekes kismama, mert hirtelen egyedül maradt egy pöttöm lánnyal, és minden szempontból kifordult az élete, és én személy szerint úgy érzem támaszra, segítségre, és bíztatásra van Tőlünk szügsége. El van keseredve, hogy minden energiáját belevetve, minden odafigyeléssel, és minden rörődés ellenére Fanni súlya lemaradt a "Nagykönyv" szerint. Bár itt vitáznék, hogy kinek tiszte eldönteni, hogy Fannibabának magához képeset mekkorának kellene lenni( bátorításként Bogi: nálam a fiúk 20g különbséggel születtek, én mindkettőnél mértem minden etetést, és írom, ml-re ugyanannyi tejem van, kbugyanakkor eszenek/ettek, Bálitnak nem volt elég így 3hónaposan kapott már tápszert, Balu el volt vele 4,5hónapig, és 2kg-val több is, mint anno Bálint volt, tehát minden gyerek más)
Visszatérve:úgy érzem Magnoli ez a Gyámügyös hozzászólás kicsit sok volt.

Bogi: sejtem mit érzel: állandóanFanni jelzéseit figyelni. Kitartóan szoptatni, fejni. Egyedül meghozni döntéseket. És emellett arraébredni, higy valószínűleg ez kevés, nem egyszerű. Bevallom én nem szerete, szoptatni, de csinálom. Anno mikor Bálintnál kevés colt a tej, ő sírt kb etetés után 1óraval, és felületesen aludt, még szoptatási tanácsadót is bevetettem. Fejtem, ette a More Milk-et, ittam az alkohomentes sört. Igen, én is a lefejt tejeket adtam oda kiegészítésnek annp. Mert azért fejtem, hogy egyszer majd megkapja. Én mértem szopi előtt után, akkor láttam mennyir evett, és csak annyit engedtem fel, vagy tápszerből kevertem be, amennyi kellett. Én a súly gramba osztva 7-tel, amjd osztva az etetések számával(ez kb egy etetés ml-ben) számoltam ki, így tudtam mennyit kéne ennie. Pár nap alatt ki is alakult, hogy mennyit szeret enni egy adagra. Nálam egyik fiú sem evett/eszik 180ml -nél többet. Szerintem ez is alkati kérdés.
Ne keserdj el, nehéz ebbe a vegyes-tüzelésű etetésbe belerázódni, de majd ez is rutinná válik. É ekkor kezdtem el Bálintnál a hozzátáplálást, úgyis lassúfolyamat az is, és találtammeg abban az etetés újabb boldogságat, mikor teli szájjal próbál buborékot fújni.

Hidd el eddig is jól csináltad, és ezután is jól fog menni. Fanninak te vagy a tökéletes Anyukája!! Bátran lehetsz büszke magadra, mert nem sokan mondhatják el magukról, hogy egyedül, kevés segítség nélkül is mosolyogva talpon vannak egy 4hónapos baba mellett.

úszni szerintem vidd nyipugodtan, mert eddig sem az volt a baj, hogy Fanni sírt, vagy aluszékony volt, vagy bármi jelel lett volna annak, hogy éhes.

és ezt a posztot tényleg nem vitaindítónak szántam, hanem Bogi támogatásának, és megnyugtatásának. 
Szép őszi vasárnapot!

KépKép
KépKép
kat78

Picur: köszi a receptet! Ehetnek már olajat a babák? Kb. hány keksz jön ki ebből a mennyiségből és mennyi ideig lehet tárolni?
Egyébként most olvastam, hogy ráérek 6 hónapos korban is bevezetni a glutént( WHO, La Leche Liga), így nem sietek már ezzel sem.
Kézi Aventel fejek :)

Monis: édesek vagytok a képeken. Tökjó ötlet ugyanabban a ruciban fotózkodni :)
Szép súllyal született Gergő! Már nem emlékszem, hogy hüvelyi vagy császár volt? Hüvelyi szülés nem lehetett könnyű ekkora babával.
Már megint túllicitáltak, 36 euro + 6000 postaköltség, így már megint nem éri meg, ki tudja hány euróig kéne mégfeltornászni.
Cumisüvegből etetem( Avent Naturals, Tommee T), mert a Medela Calma nem jött be neki. Szerencsére reggelente bimbóvédővel szopizik egy kicsit, de ugyanúgy elalszik rajta, mint kiskorában.

Bogi: bejött a Medela Mini? 10-ért már árulnak a neten, gondolkodtam rajta, de valahogy Avent párti vagyok. Azt írják a Medela Miniről, hogy csak a maradék tej lefejésére alkalmas, nem a kizárólagos fejésre. Bírja a motorja?
Drukkolok, h Fanni elkezdjen hízni. Etesd minél többet! Várom nagyon az úszos fotót!

Amidaalah: nagyon szép a nickneved! Honnan jött az ötlet?
Nem értem miért kelnek újabban éjjel a babák. Igaz Balázs 2 napja megint csak 1x kel, lekopogom.

Veronika: nem lehet, h jön Adrika foga? Kitartást a sok keléshez!

Na, mikor lesz tali?

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Drága magnoli, nagyon aranyos vagy, hogy így aggódsz. :) Nem lesz gond Fannival, már elkezdett hízni két nap után. :) Így, hogy éjjel is kelünk egyszer, így egy fokkal nyugodtabb vagyok. A doki anyatejpárti, ha nincs, akkor jöhet a táp. Ha nem lenne tejem, akkor se nyúlnék rögtön tápihoz, csak ha nem tudnék szerezni donor női tejet. Annyira, de annyira akarom, hogy szopizzon.
eddig 400-500 milit evett egy nap, most öbb mint 700-at. Egy hét alatt kiderül, hogy a tejjel van-e baj. Ha igen, nem fogok tovább rágódni, se bánkódni, rögtön elkezdem tápszerezni, de egy esélyt még adnom kell magunknak.
Mi is 4-kor ettünk. :) fél 6-ra aludt vissza.

monis, Fanni 2530 grammal született és 2330-al mentünk haza. Azóta csak anyatejet kap, de egy ideje már aggódtam, hogy nem elég a tejcsi, de hiába mondtam. legutóbb 4 hét alatt hízott 400 grammot, én keveseltem, a tanácsadáson azt mondták épp elég. most végre felfigyeltek a problémámra, de mérges vagyok, hogy csak most.
Képzeljétek nálunk még nem is volt kint a védőnő. Elég neki, ha oltáskor megnézi. hát én meg többet igényelnék!

A babaúszáson egy alkalom olyan 45 perc, de ha nem bírják a babák, akkor kevesebb. nálunk annyira bírták, hogy 50 percig voltunk bent. :) Egy alkalom 2000 forint és apukának wellnesbelépőt kell venni, ha be akar jönni a vízbe. A partról lehet nézni ingyen csoportonként 2 hozzátartozónak. Lesznek apás órák is, és lesz olyan is, hogy minden családtag mehet.

Most mennem kell, hív a manó. :)
Üdv mindenkinek!

Bogi

Kép
ether
Cegléd

Bogi, szerintem próbáld minél többször cicire tenni, persze egészséges keretek között  Ha nem megy a hízás - bár ahogy írod, elindult - akkor szopi után max. kiegészíted a tápszerrel, de én is inkább az anyatejre szavazok, szerintem jól csinálod! Azért nálatok a születési súly igen alacsony volt, így a mostani súly nem vészes szerintem, nemsokára megduplázza a születési súlyát (6 hós korára "kell")!
Folyt. köv. ébredés van...

Kép

Kép
nusildi

A gyámügyes hozzászólás szerintem is kissé durva volt . . . remélem csak viccnek szántad ...

Kép

Kép
nusildi

NEM vicc!

Kép
Kép
magnoli

Azt hiszem én befejeztem, búcsúzom.
További minden jót nektek!

Kép
Kép
magnoli

Megkérdezhetem mi történt itt? Elküldtem a hozzászólást, de már nem volt időm elolvasni, amit írtatok, csak most.
Csajok az az igazság, hogy ma már nem lehet tudni, hogy milyen ok kell ahhoz, hogy elvegyék a gyereket. Nagyon durva dolgok vannak, mint akár a fényevős eset, akár a zebrás eset. Tudom, mert anyukám nevelőszülő volt, apukám meg nevelési tanácsadó egy alapítványnál, és láttam durvább dolgokat is és ez tényleg nem vicc!
megértem, hogy magnoli aggódik, ebből is látszik, hogy átérezzük a másik problémáját.
én azt tartom durvának, hogy pont azok az emberek nem foglalkoznak velünk eléggé, akiknek kellene, és segíteni tudnának.
most mennem kell, majd jövök még.

Bogi

Kép
ether
Cegléd

@magnoli:

Jaj, ne csináld már, Magnoli! Mi lesz velem Nélküled? Imádtam a tanácsaidat, nagyon sokat tanultam tőled! Légy szíves, ne búcsuzz!!!! Kérlek!!!!

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Azért, mert eltérnek egymástól a vélemények, még nem kell elköszönni, szerintem el kell fogadni, hogy mindannyian mások vagyunk és másképp gondolkodunk...

Kép

Kép
nusildi

Lányok, a fórumokon a hozzászólók jönnek-mennek, nincs ebben semmi különös, mindenki addig marad amíg neki tetszik.
Mivel nyílttá tettem egy konfliktust, gyorsan megmagyarázom:
nekem addig fér bele a barátkozás, amíg elfogadjuk a másikat olyannak, amilyen.
Én legalábbis ehhez tartom magam.
Igyekeztem segíteni és Ti is sokat segítettetek nekem.
Azt elfogadom, hogy másnak más a véleménye, de Ildikó én ezt várom el a többiektől is, hogy engem is olyannak fogadjanak el, amilyen vagyok.
Igen, azon sértődtem meg, hogy "durvának" minősítetted a véleményemet és még azt is "reméled" hogy viccnek szántam.
És te ezt a megjegyzést vajon minek szántad?
Sajnálom hogy elrontottad a fórum hangulatát, főleg azután, hogy találkozni sem szerettél volna velünk, pedig a budaörsi tali helyszínt elsőként szóltad le...
Most elég zaklatott vagyok, így tényleg véglegesen lezárom részemről a vitát.

Szívesen voltam Veletek, minden jót köszönök!
Aki szeretne, privátban megtalál, persze nem tűnök el teljesen.
Sziasztok.

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok,

Hú, Veronika részvétem a éjszakai kelések miatt...
nem semmi, óránént felébred Adri... biztos nem éhes...
Napközben meg gondolom Pálmi miatt nem tudsz pihenni...
küldök álommanót Adrinak!

amúgy Gergő is sokkal rosszabbul alszik most, eddig simán elaludt az esti etetés uátn 9 körül és hajnali 3-4ig aludt, evett és vissza aludt.. most egy pár napja hiába teszük le, felsír 10 körül, megpróbálom visszaaltatni, de felébred megint, akkor kap egy kis cicit szív kettőt és már alszik is... de ma éjjel 2-kor, és 5-kor is felébredt... remélem minél előbb "visszaszokik" a korábbi alváshoz...

Andi, megpróbáltuk a természetes szülést, de hiába nyomtam, meg még 4 doki ugrált a hasamon, nem akart kijönni, igy a végén sürgősségi császár lett... de a lényeg hogy mindketten egészségesek vagyunk.
Sajnálom hogy lemaradtál az ebayen.. majd legközelebb...
és mielőtt felkel Balázs lefejed a tejet és ha felébred azt kapja meg?? nem semmi!!

Bogi, hát tényleg kis súllyal született Fanni, az ilyen kicsi babákat ébreszteni kell 3 óránként hogy egyenek, nekünk ezt mondták a kórházban. A másik ágyon a csajszi is 2500 gr babát szült és ő sem evett, mindig elaludt a cicin, végén azt mondták neki hogy fejje le és akkor könnyebben megeszi...

Magnoli, ne búcsúzz!! olyan jó tanácsokat adtál mindig! Kellesz a fórumba!!

monis
Budapest XIII. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?