A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2013 májusi babavárók

Ildi,
6 hónapos koráa "kell" hogy megduplázza a súlyát a baba??
a 4280-at?? akkor bele kell húznom... Kacsintás
habár 4 hónaposan 6720, az nem is olyan rossz.... még van 2 hóanpom...1840gr...( de szerintem nem ez sok 2 hónap alatt)

Lilypie First Birthday tickers
monis
Budapest XIII. kerület

talán fog menni...

monis
Budapest XIII. kerület

Magnoli: te indítottad a topikot, nem mehetsz el! Remélem meg tudunk győzni, hogy maradj! Én nagyon meg szeretnélek ismerni és ha összejönne a tali, mindenképpen látni szeretnélek!

Monis: szegénykém! sokáig tartott a vajúdás?
Sikerült 17500-rt hozzájutnom egy új, garanciális elektromos Avent mellszívóhoz, kedden hozzák Pestre. Nagyon várom már! Gondolom Magnoli eladta már.
Már nem fejek minden éjjel, nagyon fáradt vagyok. Emiatt van hogy Balázs 2x is kap tápot egy nap, de általában csak este, ahogy  kijön a lépés.
Írtad hogy megjött, részvétem! Hogy alakul azóta a tejed? Van még bőven?
Én is úgy érzem, hogy nemsokára meglátogat "Piri", nagyon feszül az alhasam.

Kép

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs

Hú, csajok ne veszekedjetek!!
Nyugalom, mindenki fáradt a nemalvás és a többi sztressz miatt.
Magnoli, te nyitottad a fórumot, nem lehet csak úgy lelépned

Kép
Kép
mmc

Andi, ugyanazt írtuk,

Kép
Kép
mmc

mmc :)

Kép

Kép

andi565
Budaörs

picur, köszi a kekszreceptet, biztos kipróbálom majd pár hónap múlva! :) Szerintem pár napig etesd a tejjel akkor picurt, aztán próbáld újra a hozzátápit!

Andi, én teljesen megértelek!!! Nem is tudom mit tettem volna, ha fejnem kellett volna 4 hónapon át! Nagyon ügyes vagy, hogy eddig bírtad, le a kalappal és hogy kézzel... én is kézzel fejtem amikor fejtem, nagyon nem könnyű, remélem a gép megoldja majd! Akkor a hozzátápi majd 6 hósan? Ha így könnyű lesz fejni, akkor szerintem is ráérsz.

monis, nagyon tetszik a kép! :) Kár hogy nekem csak hasas fotóim vannak, mert biztos csinálnék én is egy ilyet! :) Igen, én úgy tudom, hogy 6 hónapos korra nézik hogy megduplázta-e a baba a súlyát, de szerintem ha nem, azért se veszik a fejed :) Még ráértek :)

Bogi, szerintem csináld úgy, ahogy jónak látod és ha hozzátáplálsz tápszerrel, akkor szopi után, nem lesz gond meglásd! amidalah, szupi, hogy Marci szereti az új ízeket, tapsi-tapsi! Nálunk is újra van többszöri kelés, szerintem vagy poci vagy fogzás... egyszer eszik valamikor 3-4-5 körül még, a többi kelést a cumival csillapítom ;)

Veronika, kitartást!!! Jobbulást Adrinak!

Vélemények - maximálisan egyet kell értenem Kat hozzászólásával, de nem gondolom, hogy azzal, hogy véleményt nyilvánítottam, a fórum hangulatát rontottam volna. Én is találkoztam már olyan válasszal, irománnyal, ami nem igazán tetszett, de ez is belefér, ahány ember annyi gondolat, nem sértődtem meg rajta...

Mi tegnap tartottuk Lotti buliját és hála istennek jó idő volt, juhé, hatalmasat buliztak a gyerekek. Nem volt egyszerű, mert 12 gyerek volt és sok szülő csak beadta őket, úgyhogy kellett figyelni nagyon, a végére zombi voltam. De megérte, mert Lotti nagyon elemében volt :)

Na megyek, mert babó rikoltozik :)
nusildi

Délelőtt a netem akadozhatott, mert pár hozzászólást nem töltött be, így nem olvastam Kat-ét sem.
Figyelj Kat, én soha senkit nem fenyegettem semmivel, sőt Boginak is segíteni szerettem volna, sajnálom ha félreértetted.
Mélyen felháborított a feltételezésed!
Andi és aki hiányolt, köszönöm szépen, de menni fog ez a topic az én "segítségem" nélkül is...
A "kedves" beszólások Kat és Ildi részéről pedig átlépték a tűrésküszöbömet, semmi szükségem nincs a sértegetéseitekre.
Mmc, részemről a vita lezárva.

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok.
Sajnálom, hogy végül is miattam robbant ki ez a vita, elég rosszul érzem magam miatta.

magnoli én tudom, hogy csak segíteni akartál, hálás is vagyok érte.
mindenkinek megvan a véleménye a dolgokról, azt, hogy a másik ezt elfogadja-e vagy sem, az már az ő dolga. engem mindig elgondolkoztat, ha valaki máshogy gondolja, hogy vajon mi a jobb, de amilyen makacs vagyok, úgyis a saját fejem után megyek, viszont kell néha a támogatás.
anyukám mondta a múltkor, hogy nekem elég néhány szó ahhoz, hogy megnyugodjak és a teljes bizonytalanságból hirtelen újra határozott legyek és tegyem amit kell.

amidaalah, kitartás neked a szopihoz, nem lehet egyszerű. én is megszenvedek Fannival, mert mostanában sokat nyekereg a szopik közben. kitartás az éjszakázáshoz is, hamarosan jobb lesz. :) örülök, hogy Bence végül beszokott az oviba, remélem továbbra is jól fogja érezni magát. :)

Veronika kitartást neked is az éjszakákhoz. remélem mostmár, hogy Adri meggyógyult, újra lesznek átaludt éjszakák. szerintem is a foga lehet.

Ildi örülök, hogy jól sikerült Lotti bulija. nehéz ügy a házibuli, sok szülő örül az ingyenes gyerekmegőrzésnek...

kat, köszönöm a támogatást, jól esik. :)

monis, Gergő 4280-al született??? nem csoda, hogy nem tudott kibújni. Fannival nem volt gond a kórházban. ő volt a legkisebb, de ő evett a legtöbbet. csak akkor aludt el, amikor már teljesen jól lakott. soha nem ébresztettem 3 óránként, sőt volt, hogy a kórházban átaludt etetést, de akkor aludt, amikor kihozták. nem keltettem, hozták, mikor megéhezett. ott is az igény szerinti étkezést támogatták.
ő 4 naposan 120-at evett. nem is aggódtak érte, pedig sokat vesztett a súlyából.
visszakerestem a méréseket. ahhoz képest, hogy milyen jól evett, 2 hetesen még nem érte el a születési súlyát, 1 hónaposan volt 3 kiló. a kövi 3 hónapban összesen 1230 grammot hízott. így összességében szerintem ez nem olyan rossz.

andi a medela calma nekünk se vált be. az nem tudom kinek való. próbáltam abból adni a pótlást, de majd megfulladt. Fanni mindig is jól szívott. :)
a medela mini nagyon bejött nekem. az utóbbi időben esténként a 7-5-3-1 módszerrel fejtem, és jól bírta. :)
bár látom közben sikerül az avent. majd kíváncsi leszek hogy válik be neked.

Fanninak nagyon mozgolódnak a fogacskái. olyan édes, rendesen kéri, hogy masszírozzam az ínyét. ő is folyamatosan a szájában turkál, csak neki egyfolytában leszalad az ujja a torkára és öklendezik. kis kukám, akkorákat szoktam nevetni rajta. mekkora boldogság egy kisbaba! :D

lemértem Fannit fürdés után, 3 nap alatt 50 grammot hízott. ha így folytatja, 1 hónap alatt meglesz az 500 gramm!!! :D kíváncsi vagyok nagyon a csütörtöki mérésre.

most megyek etetni, utána jövök képekkel.

Bogi

Kép
ether
Cegléd

egy kis otthoni gyakorlás:

egy mosoly csak nektek (mondtam neki, hogy mosolyogjon nagyot a lányoknak) :)

a kép ma készült. lehet, hogy kicsi, de olyan kis formás, nem? hogy látjátok?

az új úszódressz :) :

Bogi

Kép
ether
Cegléd

Bogi, nagyon édes a kis Fanni, szerintem úgy néz ki, mint aki igazán jól érzi magát! 

Megnéztem, hogy anno Lotti milyen súlyú volt. Ő ugye 35 hétre született 2700 grammal és 2500 grammal vittük haza és 52 cm volt. 4 hónaposan 5150 gramm volt és 60 cm. Nálatok 2330 a hazamenetelkori súly, most pedig 4250 gramm... szerintem egyáltalán nem vészes. Ha 2530 a születési súly, akkor 5060 grammnak "kellene" lennie majd 2 hónap múlva... a havi gyarapodás most ha nem is volt túl sok, szerintem azért nincs vész, ha van elegendő nedves pelus, a baba kiegyensúlyozott, akkor én is megvárnám a köv. mérést. 
Most én is azt csinálom amúgy, hogy megnézem a Lotti 5 éves tanácsadásán, hogy babó mennyit hízott 1 hónap alatt, mert a múltkor keveselték a 400 grammot... aztán meglátom, hogy mi legyen, de egyelőre még nem szeretnék hozzátáplálni.

Kép

Kép
nusildi

sziasztok,

Andi, nem tartott sokáig a vajúdás habár ép elég volt.. szerintem a doki sietett...
magzatviz folyt el, azért mentünk be a kórházba.. nem volt fájásom ezért rögtön oxitocinnal indítottunk meg kaptam közben  antibiotikumot.. ezerrel csöpögött az oxi.. kb  óra alatt megvolt a 8 ujjnyi méhszáj ( nulláról, cervix 3000)
kértem én EDA-t de a doki nem akart adni... adott vmi szurikat, de attól meg bekábultam és igy nem nagyon emlékszem semmire, még jó hogy a férjem ott volt..
Magnoli milyen fájdalomcsillapitót adnak ilyenkor amitől igy bekábulok??

aztán lehetett nyomni, nyomtam én habár tolófájást nem éreztem, nyomta még vagy 4 doki de nem jött ki... sürgősségi császár lett de a lényeg hogy mindketten egészségesek vagyunk!!

Gratula a mellszívóhoz, jó lesz az a kistesónál is..
Nálam már járt a "mikulás"   napig tartott, igazából nem vettem észre semmi változást tejcsi ügyben..

Ildi, csak hasas fotóid vannak? az milyen? csak a hasad van rajta?
talán nekünk nem kell duplázni a 4 kilót... de nem igazán izgatom magam rajta egyenlőre...
Örülök hogy jól sikerült Lotti bulija! az idő is szép volt!

Bogi, szerintem is az igény szerinti szoptatás a nyerő! Hajrá.
Nagyon cuki fanni a képeken és nagyon formás, nem tűnik alultápláltnak..

reméljük ma éjszaka nem kel fel gergő háromszor!!

monis
Budapest XIII. kerület

Hellómindenki! :)

Nem voltunk ma itthon, így most este olvasom, hogy milyen vihar kerekedett. Magnoli, sajnálom, ha úgy döntesz, hogy nem maradsz velünk. Véleménykülönbség bármikor előfordulhat, ezt nem kell ennyire mellre szívni. Bogi is megsértődhetett volna, hogy a gyámüggyel riogatod (megjegyzem, szerintem ennél sokkal, de sokkal több kell, hogy a gyámügy beavatkozzon, főleg úgy, hogy az említett fényevéses eset kapcsán sajnálatos módon semmit nem tett a bíróság (SEM) a házaspár és a nagyszülők ellen). Szóval szeretném, ha te is elfogadnád a többiek véleményét.

Bogi, igen, 6 hónapos korra kell duplázni, ez érvényes a kis súlyú babákra is és a nagy súlyúakra is. Én úgy látom, hogy Fanni formás kislány, egyáltalán nem sovány. Jó a kedve, gondolom elég pelust is termel, mi kell még? Nagyon jó, hogy anyatej-párti vagy, ha bírják a "csajok", tedd többször mellre Fannit, hátha még jobban beindul a hízása. Uszi után, otthon nyugodtan ébreszd fel egy kajára.

Monis, rajtam is könyökölt doki, nem tudom, hogy az, vagy a tolófájás volt sz.rabb... Esetleg a kettő együtt...

Ébresztés. Én ébresztettem Picurt éjjel is, nappal is, mert elég durván besárgult a születése után, és nagyon aluszékony volt. Majdnem 4 kilóval született, és 3 nap alatt fél kilót fogyott, pedig aztán folyton cicin volt a kórházban. Aztán itthon lényegében 24 órát aludt, alig volt ébren az evésen kívül. Majdnem 1 hónapig tartott ez, aztán átállt a jelzésre, addigra annyira beállt a 3 óránkénti evés, hogy erre jelzett. Éjjel kelt egy darabig, majd átaludta az éjjelt, és hajnalban (fél öt körül) én ébresztem a mai napig. Napközben sem hagytam 4-5 órákat aludni.

Amidaalah, nagyon szuper, hogy Bence beszokott az oviba! Mihez fogsz kezdeni ennyi szabadidővel? ;) Marcit a hozzátáplálás mellett szoptatod még? Ki is hagytad a gyümölcsöket, egyből bébikaját kapott?

Azért kérdezek ennyit, mert kedden megyünk mérlegelésre, és bár Picur megduplázta a súlyát, az előző hónaphoz képest elég kevéskét hízott (kb. 300 gr., viszont nyúlt sokat), de az új ízek cseppet sem tetszenek neki egyelőre. Nem akarom erőltetni sem, nehogy a későbbi evésére kihatással legyen.

Kekszkérdés: kb. 8-10 db-ot érdemes megsütni, igazából ki kell próbálni és tapasztalni, hogy meddig elég, én úgy gondolom, hogy kezdetben még a napi 1 db is sok lesz. Az alapanyagot fel lehet tuningolni (zabpehely, gyümölcs, csokidarabok stb.) és úgy megsütni a nagyobb tesóknak, vagy anyának-apának. :) Andi, én azt olvastam, hogy a lisztes dolgok (glutén) bőven ráérnek 6-7 hónapos kora körül, még ha előbb meg is kezded a hozzátáplálást.

Veronika, húúú, nagyon durván hangzik ez az óránkénti kelés... Anyukád nem tud besegíteni egy kicsit? Ha az ínye fáj, nem próbálsz meg egy pici Nurofent adni Adrinak?

Sajnálom, hogy többször ébrednek a babák, lekopogom, Picur alvókája rendben van, még a telihold sem zavarja meg, pedig fél éjszakát bevigyorog a tetőablakán. :) Én többször ébredek meg a hülye rémálmaim és a hold miatt, mint ő bármi más miatt...

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
picuralmos

Jajjj, hát a lényeg!

Eszméletlen az úszódressz!!!! :) :)

picuralmos

Na a kekszkérdéshez, én olíva olajat használok (azzal kenem a bőrét is Picurnak). Úgy tudom, hogy bármilyen lehet, csak a lényeg, hogy hidegen sajtolt legyen.

Itt egy cikk az olajokról: http://www.kismamablog.hu/hozzataplalas/olajos-dolgok

picuralmos

SZiasztok!

ELéggé le vagyok maradva...Sajnálom a vitát, de szerintem is azért vagyunk itt, mert több szem többet lát elvből kiindulva tudunk egymástól segítséget kérni.
Magnoli ne menj el!!!!!!!!!!!! 

Én most is a segítségeteket szeretném kérni...egyszerűen borzasztóak az éjszakáink...már csak 2 órát alszom összesen... Este 8kor elalszik Bátor de van, hogy már 10kor kel. Eszik pár kortyot, és alszik tovább, nagy nehezen, mert bár a kezemben már alszik, mikor leteszem, sokszor felébred és akkor kezdődik elölről az altatás. És éjfélkor újra ébred és kettőkor is, és onnantől 4ig velem alszik, mert hulla vagyok, nincs erőm altatni sétálni...4körül jön a pukiháború, amit általában a cicimen szenved végig szegényem, majd alszik 5-fél6ig akkor jön a kakiháború és már kelünk is fel, mert annyira küzd a drágám, hogy innen már nem tudom visszaaltatni. SZóval ki vagyok merülve.
Ezer dolgot próbáltam már, de eljött a cumi ideje tényleg, tovább már nem tolhatom, mert a végén a "lányok"megint tönkremennek...Éhesnek nem éhes, mert egy ciciből is jól lakik, mikor a másikat kínálom neki, nem kér belőle már. Szégyellem is magam kicsit, mert igazán próbálhatnám hajnalban is altatni és visszarakni az ágyába, de annyira fáradt és kimerült vagyok, hogy kényelmesebb ha mellettem van. De így meg tényleg nem tudok semmit aludni. Olyan rossz, hogy ilyen vagyok...remélem megértetek... Közben úgy néz ki, laktózérzékeny lettem, emlékeztek mennyit küzdöttek hasmenéssel úgy néz ki, ez a ludas. 
Múlt héten mértük a súlyát, 6710 gramm, úgyhogy már megduplázta a súlyát bőven. Pénteken voltunk babaklubban, mondták,hogy akkora mint egy féléves.  Hát olyan büszke vagyok rá, kis cukimukim. A hinta örök kedvenc, reggel is 9 körül aludt benne fél órát.

A találkozóról annyit, hogy szívesen mennék a büdaörsi Ikea találkozóra, de sajna nekem délben le kell lépnem, mert a férjem délután dolgozik, és így haza kell hoznom a kocsit időre, na de nem baj, max majd egy kicsit hamarabb érkezünk, és remélem már is így lesz ezzel. Jujj de  izgi!!!  Sőt lehet, hogy a férjemet is elcsábítom, ha Picur is hozza a párját, legalább a férfiak sem fognak unatkozni.
Magnoli remélem jössz te is!!!!!!!!!

Most mennem kell, mindenkit puszilok!!!! 

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok!

Ildi, én úgy látom, hogy Fanni boldog, kiegyensúlyozott baba, a doki eddig mindig dícsérgette, milyen szépen fejlődik, csak most nem. Az viszont mindig is tetszett neki, hogy Fanni milyen barátságos, mosolygós. :)
Anyukám is megjegyezte ma az uszi után, hogy Fanni milyen nyugodt. Minden baba nyűgösködött, ő meg kikerekedett szemekkel nézte őket, hogy ezeknek meg mi bajuk?! Olyan kis cuki volt. :)

Monis igazából Fanni mindig annyit evett, amennyit akart. Ha éhes maradt szopi után, odaadtam neki a másik cicim is, és úgy mindig jól lakott. Mivel ilyen kis boldog manó, így sose gondoltunk éhségre, ezért nem gondolom, hogy alultáplált lett volna. Az biztos, hogy most nagyon durva mennyiségeket eszik. Tegnap 810 milit evett és abból csak 150 mili volt pótlás. Teljesen meg vagyok elégedve. :) Remélem a doki is így gondolja majd...

Fanni elég gyorsan ráállt az éjszakai evésre. Ma már ő ébresztett engem. :) Eddig elég volt neki a cumi, de mostmár inkább megetetem. Gondoltam is ma reggel magnolira. Megint 4-kor ettünk. :) Egy gond van ezzel. Nálunk egy ébrenlét 2 óra, és mindegy, hogy ez nappal van, vagy éjszaka. Ez akkor is így volt, mikor Fanni pici volt. Általában 2-3 órát aludtam egy éjszaka, mert mire elaltattam evés után és én is elaludtam, már kelt is. Így se lehet csinálni, ezért hagyom aludni. Ha ébreszteném, hogy 3 óránként egyen, akkor nem aludna semmit, utána meg azért nem enne, mert kimerült és fáradt, vagy csak aludna a cicin. Akkor eszik, ha éhes és így legalább jól eszik. Érdekes egyébként, mert amikor adom neki cumisüvegből, csak néz rám kerek szemekkel, hogy akkor ez most mi? De jó kislány, megissza az utolsó cseppig, amit odaadok neki. :)

picur én mindenhol azt olvasom, hogy ha a babák megduplázzák a súlyukat, onnantól kezdve lelassul, vagy akár le is áll a súlygyarapodás akár 1-2 hétre is. Ekkor már többet mozognak és jön a hozzátáplálás is, ami nem biztos, hogy olyan gyors hízást jelent, mint a bőséges tejcsi, vagy tápi.

veronika, mizu veletek? javult már a helyzet Adrival?

Hoztam nektek néhány uszis képet. :)

Üdv mindenkinek!

Bogi

Kép
ether
Cegléd

Jajjj amit Bogi is írt, akartam én is. A védőnőt kérdeztem a súlygyarapodásról, mertmost kevesebbet hízott Bátor 1 hét alatt, mint eddig, és mondta, hogy mivel egyre többet mozognak,előfordulhat, hogy keveset híznak, vagy stagnál a súlyuk, és ez teljesen természetes. Én is kicsit megijedtem, hogy vajon keveset eszik-e, de megnyugtatott, hogy minden oké.

Bogi annyira aranyosak vagytok!!!!!

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok Lányok! :)

Bogi, hasonlítasz Kate Winslet színésznőre! :) És nagyon aranyosak vagytok Fannival! Így már értem, hogy nem ébreszted éjjel, de ha már ő jelez, akkor minden rendben van! Meglátod, ez az uszi is jót tesz neki, az étvágyán már látszik. ;)

Savariaa, szegénykém, elhiszem, hogy ki vagy merülve! Valahogy egy stabil rutint próbálj meg bevezetni Bátornak, és próbáld meg délután (mondjuk, ha 7-kor kezditek a fürdetés-etetést, akkor kb. 4 óra után) már nem altatni. De ez egy hosszú folyamat, nagyon fontos, hogy mindig ugyanaz legyen, ugyanabban az időben történjen minden. Ne változtass rajta. Ha éjjel ébred, próbáld meg cumival visszaaltatni, mert nem éhes, ez a súlyán is látszik. A kakaháborúra a teát tudnám javasolni (Mecsek Baby, vagy Babamosoly), esetleg egy újabb Colief-kúra segíthet. Én ezeket tudom javasolni. Remélem hamar átáll Bátor szervezete az éjjeli alvásra. Nálunk a puki-gond az 5. hónapra rendeződött. Addig a pocakmasszázs és a pocaktorna (is) segített, lefekvés előtt kitornáztuk a pukikat a hasából, és kapta a Colief-et és az Infacol-t. Az Infacol-t addig nem hagytuk abba, amíg magától nem tanult meg pukkantani, és az abbahagyás is fokozatos kivezetést jelentett. 1 hétig még kapott éjjelre, mielőtt abbahagytuk.

Ma volt a védőnénink, teljesen elégedett Picurral, szépen fejlődik, beszélgettünk a hozzátáplálásról is. Holnap lesz a mérlegelés, és a 6 hós oltás.

Megyek, kezdődik a fürdés... :)

picuralmos

monis, igen, csak a hasam van rajta azokon a képeken :D igazából olyan csúnyának éreztem magam, főleg a végén a plusz kilókkal, hogy mindig elrejtőztem és párom lelkére kötöttem, hogy csak a hasam lesz a képen :D
Milyen volt az éjszakátok?

picur, nálam is előfordul, hogy én ébredek fel, pl. hogy babó álmában nyekereg,aztán csak nézegetek az ágy felé :) Én bolond, ahelyett hogy aludnék. Bár ma 7-ig aludt a baba :O El sem hittem. Persze volt 1 órakor egy cumibehelyezés szájba és utána 3-kor tettem át hozzánk, de aztán 7-ig aludt.

savariaa, jaj szegénykém, nagyon sajnálom, hogy ennyiszer kell kelni és én is kilennék tőle az biztos :(
Amit picur ír, a rend, pontosság, hogy aránylag szokja, hogy mikor mi van. Vagy nálatok hogy zajlik az esti füri, etetés, mikor?
Biztos nem éhes a baba ahogy írod is, annyi minden van, ami megzavarhatja, nálunk is ált. elalszik 10 körül és az első "megébredés" 1 körül van, de nekünk a cumi ilyenkor mindig mentőöv! Utána jön 3 körül is... szerintem fogzás vagy a mozgásfejlődés miatt jár talán a kis buksija és nem tud nyugodtan aludni. Puki-kaki háború, ezen jót mosolyogtam, tök jó kis megfogalmazás :) Viszont az ellen nem tudok mit modnani, nálunk nem volt még tea, próbáljátok ki esetleg! Talán az éjszakai többszöri cicizés se jó már a pocinak. A cumit próbáld ki, hátha nálatok is segít!

Bogi, nagyon édesek vagytok, az a puszilkodós és a kis köntösös, á, nagyon aranyos!
Szuper hogy beindult a hízás! Dokihoz mikor kell menni újra?

Lenne egy kérdésem! Ti a babaruhákat külön mossátok a család ruháitól???
Mert babus nagyon sokszor átpisili a ruháját és most már nem tudtam bevárni többet, betettem a mi cuccaink közé és kimostam Zavarban van Bár vasalom a ruháit, remélem az öblítő nem okoz gondot...

Megvettem ma a 4-es Liberot. Igaz, hogy 7 kilótól írják és Barnus még nincs annyi, de egyszerűen minden nap min. 2X kifolyik a pisi :(

Na megyek, megjött a pizzaaaaaa :)

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok!

Köszi csajok a dícsérő, bíztató szavakat. :)

Savariaa, sajnálom a rossz éjszakákat. :( Bátor felébred, vagy csak megébred? Fanni eddig is legalább egyszer megébredt, de ki se nyitja a szemét. Ilyenkor ha a szájába dugom a cumit, rögtön alszik tovább. Ezekből a megébredésekből van nálunk most az éjszakai etetés. Szegénykém a mérlegen kezdi nyitogatni a szemeit, addigra tér magához. :)
Nem tragédia, ha a cumihoz nyúlsz, persze ccsak ha elfogadja. :)
Miért nem alszol, ha Bátor melletted van? Engem mindig úgy megnyugtat. Imádom, mikor ott szuszog. :)

Találkozóra jó az október 2-a??? A helyszín nekem mindegy. Lefixáljuk?

Picur nekünk anno nem használt az infacol. :(
Szerencsére Fanni is kinőtte a poci-puki gondokat, sőt a kakagondok is megoldódtak. :)

ildi, a nők kismamaként a legszebbek. Ilyenkor nem számítanak a plussz kilók. :)t
dokihoz csütörtökön megyünk. már izgulok. :)
én külön mosom Fanni ruháit, de néha belekerül az enyém is. ugyan azt a mosószert és öblítőt használom egyébként a saját cuccaimhoz is.

na megyek altatni.
üdv mindenkinek!

Bogi

Kép
ether
Cegléd

Ildi, én a kezdetektől a miénkkel mosom Picur ruháit, egyszerűen azt a 20 dkg ruhát, amit ő elhasznál pár nap alatt, nem éri meg külön mosni. Lehet anyagiasnak tűnök, de feleslegesnek tartom a külön mosást. Én hipoallergén öblítőt használok, semmi baja Picur bőrének. Én is vasalok mindent. Nálam a visszaalvással hála az égnek nincs gond, azonnal visszaájulok, csak vacak ennyiszer megébredni. Ma éjjel pl. háromszor ébredtem, hogy szomjas vagyok. Az ágyam mellett van mindig víz, iszom pár kortyot, és alszom is vissza.

Savariaa, még esetleg a hason altatást próbáld meg, nem tudom, hogy hogyan teszed le Bátort. Tutira a pukira ébred fel, két óra nagyjából az az idő, mire leér a tej a pocakjába. A háton alvásnál a kalimpáló kezei is felébreszthetik a babát. És még egy dolog, maradj nyugodt! Akárhányszor ébred fel, csak suttogj, és legyél nagyon nyugodt. Ne könyörögj (aludj máááár babám, kérlek..., stb.), ne érezze, hogy valami nem stimmel anyánál.

Evés. Ma megrágcsált Picur egy almát (az ölembe volt, mikor én ettem), annyira édes volt, olyan hangja volt, mint egy kisegérnek. Le nem nyelte a kis almamorzsákat, de a leve meg az íze talán bent maradt. Többször is "ráharapott", remélem jó úton haladunk, előbb-utóbb meglesz az a hozzátáplálás. :)

Szép estét mindenkinek! :)

picuralmos

Bogi, valóban nem mindenkinek használ az Infacol (nekünk sem volt 100%, azért vetettük be még mellé a Colief-et is), van helyette más (ugyanaz a hatóanyag) készítmény, lényeg, hogy egy picit rásegítsen a pukira, amíg a baba magától meg nem tanulja hogyan kell kitornászni a gázfelhőt. :)

picuralmos

Sziasztok!

Ma megkaptuk a kötelező+ a Prevenár oltásokat és képzeljétek, belázasodtunk. RosszallElőször történt, még az agyhártyagyulladás elleni oltástól sem lett bajunk.
38,4 körüli a láz, már adtam neki kúpot. Aggódom az éjszaka miatt, ugye felkel, ha nagyon felszökik a láz? Vagy mit tegyek, óránkéntellenőrizzem? Felkelteni sem akarom a popsimérésekkel. Ideje beszereznem egy lázmérső cumit. Szerencsére többet vacsizott, mint szokott, mintha tudná, hogy kell a folyadék.Csók
A súlyunk nekünk is keveset met fel, 370 g-ot hízott csak, de azt mondták, h ez még pont beleférMeglepett

Ildi: én sem tudom, h bírtam mostanáig a fejést, többször úgy volt, hogy abbahagyom, de sosem sikerült :)
Örülök, h Liza bulija jól sikerültKirály
Én külön szennyesben gyűjtőm és külön mosom a bébi rucikat, de már kezd nekem is elegem lenni ebből. Jó megoldás lehet Silan babaöblitőt venni és azzal mosni a rucikat, így már talán nem olyan nagy gond együtt mosni őket, meg az immunrendszerük is sokkal fejletebb már.

Bogi: Balázsnak is jönnek a fogai, ezt a védőnő is megerősítette. Szegénykéim, most aztán szenvednek rendesenSírós
Örülök, h Fanni hízása jól alakul. Éjjel is cumisüveggel pótolsz, ugye? Szerintem több ideig tart a cicizéseel szenvedni, mint gyors megetetni. Balázs a mai napigelalszik a cici, pont úgy, mint újszülött korában :)
Nem irigyellek most, h még éjjel is felkelsz etetni, pedig eddig legalább ezzel a részével nem volt gondotok. Kitartást!
Gyönyörű Fanni abban az úszodresszben!

Monis: Nem kaptál Edá-t? Miért? Választott dokid volt? Én kaptam volna, ha nem 3,5 ujjnyi tágulással mentem volna szülni. LekésetemNyelvöltés
Gergő hányszor kelt most? Balázs éjfélkor evett és reggel 7-ig bírta :)

Picur: kíváncsi vagyok mit mondanak holnap Picur súlyára, mert Balázsét elegendőnek tartották.
Szóval 25 dkg lisztből kb 8-10 keksz jön ki? Az teljesen jó. Köszi a cikket. Ebből az derül ki, hogy az olajjl is várni kell. Én a glutént 6 hónapos korában fogom bevezetni, addig már olajat is ehet és kap fincsi kekszet :)
Örülök, h mególdodott a puki-gondotokKirály

Savariaa: nagyon sajnállak az éjszakázások miatt RosszallNapközben kéne aludnod, amikor Bátor is alszik. Nem próbálod esetleg valami cicibarát cumisüvegből etetni éjjel, hátha nem alszik be és többet eszik, így nem kel olyan gyakran? Igaz, ennek az a hátránya hogy fejhetsz újból..
Miért baj az, ha melletted alszik a baba? Ez a legkényelmesebb megoldás, most már én is tudom. A Kövi babánál venni fogok egy ágy mellé csatolható kiságyat, aminek segítségével együtt is alszunk, meg nem is :)
Hogy jöttél arra rá, h laktózérzékeny vagy? Csináltál tesztet? Eddig nem voltál az?
Tényleg, próbáltad a Mei Tai-t? Bejött?
Én hazaviszlek a budaörsi ikeából, csak hozzon el a férjed, oksi?

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Picur: nagyon édes lehetett Álmos az almarágcsa közepette 7 fog mellett már illik is elkezdeni a rágást

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Jajjjj, Ildi elfelejtettem, Lottinak nagyon boldog szülinapot kívánunk! :) Gondolom jól elfáradtatok annyi gyerekre felügyelni. Milyen ajándékokat kapott még a szuperbulin kívül?

Andi, fél fokot vonj majd le a popsimérés eredményéből, szerintem ha kapott Balázs kúpot, éjjel már nem fog felmenni a láza. De azért biztos, amit biztos, azért ellenőrizd néha a homlokán, érezni fogod, ha melegnek érzed, inkább ébreszd meg egy lázméréssel, minthogy jobban felszökjön a hője. Jobbulást Balázsnak!

picuralmos

Köszi, Picúr!

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Sziasztok!

Huhh milyen viharos lett itt a levegő....!

Lányok,Hanna nem javul!NEm tud aludni szegény,folyton felsír...vigasztalhatatlanul sír!Védőnő volt itt még múlt héten.megnézte a fogát,és ő is mondta hogy jön ( ami nem volt nagy feladat mert fehérlik már a szájában ) . Próbáltam már mindent....dentinox gél,homi bogyó,homeós kúp,rágókák,kamillatea teafaolajjal dörzsölni a kis fogínyét! De semmi nem használ...Tudom,ez ilyen,,és majd csak kibújuk,de nem aludtam már 2 hete! Kimerült vagyok és nagyon rossz hogy látom hogy szenved.

Kár hogy sopron ilyen messze van,és is szívesen találkoznék veletek! :(

Jövő héten mi is babaúszunk :) !!

Picur imádom a fogacskás képet!

Hozzátáplálással jól haladunk,szépen lassan de biztosan :)!

Kép
csalexandra
Sopron

Ma 5 éves a királynőm, Lottika! :)

Picur, ma van a szülinapja, a buli volt szombaton, az egyik,mert hétvégén jön a nagyszülős buli is :)

Kép

Kép
nusildi

csalexandra, jaj szegénykém, nem lehet egyszerű így az éjszaka :( Kívánom, hogy mihamarabb túllegyetek ezen a fogzáson! Sajnos ez később sem múlik, amikor a nagy fogak jönnek :(

picur, a buli szuper volt, tényleg nem volt egyszerű, mert sokan voltunk, de nagyon jól szórakoztak és nem történt semmi baj. Rengeteg ajcsit begyűjtött manóka, barbie, póni, hercegnős, csajos, kreatívkodós,matricás füzet, kártya... és még hétvégén jön a nagy ünneplés+ugye ma itthon vagyunk családostul :) 

Andi, hogy bírtátok az éjszakát, volt láz? A cumihőmérőt nem ajánlom, nekünk volt, de nem tudtunk vele normálisan mérni, mert amikor én akartam mérni, babó nem akart cumizni és a cumit bent kell tartani folyamatosan a szájban pár percig. Inkább a homlok-fül hőmérő, nekünk az van és éjszaka nagyon jó volt hogy csak odaraktam a homlokára és 3 mp alatt már tudtam, hogy minden rendben van-e.
Ja, cuki vagy, de nekünk Lottink van ;) mmcnek van Lizája :D

Bogi, én kismamaként mindig nagyon csúnyának és nagy bálnának éreztem magam Zavarban van 
Még most sem vagyok elégedett, még van rajtam 7 kiló +.

Szép napot mindenkinek!

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok Lányok! :)

Ildi, gondoltam rátok szombaton, délelőtt szuper idő volt itt, de délután két nagy zuhé is jött. Nálatok ezek szerint minden rendbe volt. :) Héééé, fogytál 2 kilót!!! Gratula hozzá! ;) Diétázol?

Szandi, sajnálom, hogy ilyen nehezen bújnak azok a fogacskák! Esetleg a pelusos masszírozás? Az ujjadra tekered a pelus sarkát és úgy finoman átdörzsölni a kis ínyét. Esetleg ugyanez, hűtött-vizes pelussal? Örülök, hogy a hozzátáplálás ilyen klasszul megy! És köszi a bókot! ;)

Andi, hogy telt az éjszakátok? Balázs hogy van?

Savariaa, nálatok?

Képzeljétek, most voltunk a 6 hós státuszvizsgálaton. Picur 71 centi, és 8460 gramm! Annyira örülök! Védőnénink teljesen elégedett, Picur érdeklődő, picivel nagyobb a koránál, és makk egészséges! És persze gyönyörű... :D Kell ennél több?

Délután még oltás lesz a dokibácsinknál, remélem nem lesz láz, ahogy eddig sem volt egyik oltása után sem. Szép napot Lányok! :)

picuralmos

Picur,
milyen oltas? 6 hosan elmeletileg nincs... bar a mi dokinonk most erdeklodi meg hogy a 7 hosat beadhatja-e 6 hosan, hogy mire jon a tel vedett legyen Adri :)

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Van fél percem...szóval mindent úgy csinálok, ahogy leírtátok. Van egy rutin, hason alszik, éjjel most nem etettem csak ringattam, így fél órákra még visszaaludt. Mikor már 3 óra eltelt akkor szoptattam csak meg, közbe csak altattam. Így kelt 10-kor, 11kor, 12, kor, fél2kor, 3kor negyed5kor és utána már velem aludt, mert nem bírtam járkálni...
Éhesnek nem éhes, cumit nem fogadta el, sőt tökre felzaklatta, hogy ez meg micsoda???? Öklendezett tőle, szóval ez sem segített. Köré tettem a szopipárnát, az sem volt jó, zavarta. Tegnap nem hagytam aludni fürdés előtt, pedig szokott fél órát, és rosszabbul aludt, mint eddig bármikor. Sokkal nyűgösebb... Egyszerűen ötletem sincs. Most azt tervezem, hogy minden éjjel így fogom csinálni, hogy nem etetem, hanem visszaaltatom, hátha egy idő után, már csak akkor ébred fel, ha tényleg éhes. Csak legyen erőm!!!!!!!!!!!!
Közben a férjem belázasodott, így elkülönítettem Bátortól, szóval sajna így nincs segítségem. Na de majd csak szerzek erőt valahonnan. 
Jajj és tegnap volt Bátor 4 hónapos és 6910 gramm. Múlt hét csütörtökön még 6710 gramm volt. Szóval étvágya van. 

Majd még jövök. Puszi

Kép
savariaa
Érd

Szaisztok!

Túléltük az éjszakát. Éjfélig kézzel ellenőriztem a homlokát, nem éresztem sokkal melegebbnem mint előtte. Evett egy kicsit, majd aludt tovább. 4-kor keltett, evett rendesen, de nem akart visszaaludni. Láza 38.2 volt, kapott kúpot megint. 6 körül aludt el, én 7-kor és 8-kor ismét ébresztett. Hula vagyok én is, de ez van. Most aludt el, szopizni ma reggel nem akart :(, de evett sokat.
Mit tegyek, ha nem csökken a láz? Meddig kell elmúljon a kúptól? Mikor hívjam ki az orvost?
Közben utánaolvastam, hogy 10-ből 1 gyereknél előfordul láz a 2 oltás együttes beadása esetén. Nem is tudom, miért mondta az orvosom, h az új oltóanyagoknál ez nem fordulhat elő.

Csalexandra: sajnállak titeket! Kitartást nektek!

Ildi: Jaj, ne haragudj Zavarban van Nagyon fáradt voltam már tegnap este.
Nagyon boldog születésnapot kívánok Lottinak!!!
Jó dolga van neki 2 bulival :)
Igazad van a cumihőmérővel kapcsolatosan, mivel Balázs nem is igazán szeret cumizni, így felesleges. Milyen márkájú homloklázmérőtök van? Jól mér?

Picur: gratula a szép fejlődéshez! Hihetetlen, h Picur már fél éves :) Rohan az idő!
Nálatok kétszer kell menni? Itt egyszerre méri a védőnő és adja be a doki az oltást.

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Veronika, őszintén nem is tudom, hogy milyen oltást kap még Picur (talán az agyhártya ismétlését?), majd megkérdezem délután... :) Hogy vagytok?

Savariaa, hűűűűűhaaa, eszik a kölyök rendesen! ;) A pocakja tuti nem fáj ennyi kajától? Párodnak jobbulást, neked meg sok-sok erőt a napokhoz!

picuralmos

Andi, nálunk külön van a védőnéni és a dokibácsi... Csak, hogy ne unatkozzunk, és autókázhatunk is, mert az egyik a faluban van, a másik meg a városban (a kettő határán lakunk). :D

picuralmos

Savariaa: sajnálom, hogy a férjed is beteg lett :( Mondom, napközben próbálj aludni Bátorral együtt, hogy ne purcanj ki. Most mást nem tehetsz. Kitartást!!!!!

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Sziasztok,

úgy látom, olvasom hogy lassan mindenkinek gondja van az éjszakai alvással.. nem tudom mért van az hogy mostanában olyan nyugtalanul alszanak, nem alszanak a babák..
tegnap én is egy "mosott szar" voltam... egész éjjel alig aludtam, igy a gépet sem kapcsolatam be...
ma éjszaka már jobb volt, remélem gergő visszaszokik az éjszakai 1x ébredéshez...
ma éjjel cicizés után olyan édes bogár szemekkel nézett rám a sötétben, úgy megszeretgettem volna... de nem akartam hogy "felébredjen" (már igy is ébren volt) igy csak halkan suttogtam neki, hogy mennyire imádom..
Csók

Savaria kitartást az éjszakai keléshez... jobb már a helyzet?

Bogi, nagyon aranyosak vagytok fürdőzés közben. Szerintem izgulj a súlya maitt, nem kell minden babának nagy súlyúnak lennie...

Ildi, hát akkor majd a 3. terhességnél csinálsz ilyen fotókat...
csinálj olyan montázst, hogy Lotti újszülöttként, és Barnus újszülöttként... vagy a te gyerekkori képeddel...
én szeretek ilyenekkel "eljátszadozni" már ha van időm... ( ami nincs)
küldök egy képet (apa anno és gergő most..)
vasárnap éjjel végre jobb volt, de az előtte 3-4 elég húzós... remélem megmarad ez az 1x ébredés...
nektek is olasz szakácsotok van?? Nevetés don pepe??
nálunk is néha ő főz!

Andi, sajnálom hogy belázasodtatok, remélem azért jól telt az éjszaka... ne izgulj a hízás miatt, nem hízhat a baba minden hónapban ugyannannyit...
Választott dokim volt, velem volt a szülés alatt végig.. nem tudom miért nem adott EDA-t.. vmit mondott hogy mennyi "mellékhatása" van... de nem igazán "hallottam".. meg hogy előtte kell hogy vmi infúziót kapjak... és már nincs vénám.. nem is értettem.. a végén bekötötte az infúzót, de mire lefolyt az infúzió és visszajött a doki, akkor már azt mondta hogy késő, nyomni kell..
Gegergő tegnap 8 kor evett és 3ig bírta.. én már 2kor fent voltam mert nem bírtam aludni ciciktől..Rosszall

Savaria jobbulást apának! neked sok erőt az éjszakához
Picur, én is úgy tudom hogy nincs 6 hós oltás... érdekes...

Ilid, Boldog szülinapot Lottinak!!

Veronika hogy vagytok?

monis
Budapest XIII. kerület

Na megjöttünk a dokibácsinktól, én tudtam rosszul, valóban nem kapott oltást, csak megvizsgálta. Elhalt, hogy ennyi foga van. És rajta kívül mindenki ugyanígy tett a váróban, mert az én kicsi Kincsem egyfolytában mosolygott mindenkire. :)

Dokibácsi említett egy újabb agyhártyagyulladás elleni oltást (másik baktériumtörzsekre véd), kérdezte, hogy beadassuk-e, megírta a receptet, mert kiváltós, nem kötelező oltás. Megbeszéljük Apával, aztán döntünk.

Éééééés találkoztunk Mimivel és Olival! :) Nem tudom, hogy olvastátok-e a 4. Terhesnaplót itt a Babaneten, elég kalandos volt Mimi terhessége, a szülése borzasztó, az utána lévő 1 hónap katasztrófa, de minden jó, ha a vége jó, Mimi és Oli gyönyörűek és egészségesek. Felismertem Olit a fotókról. Bűbáj kislány! :)

Monis, Gergő kezeit te rendezted úgy, ahogy apáé van a képen? Még a párna is ugyanaz, nagyon klassz kép! :) A hajnali édesbogár nézés nálunk is megvan néha, amikor ébren van a ciciváltás között, hát szanaszéjjel tudnám zabálni... Persze mindig. :D

Ma délben két cici között aludt majdnem egy órát a mellkasomon, tátott szájjal mozdulatlanul. Doki után elmentünk gyorsan bevásárolni, hazafelé elaludt a kocsiban, most alszik a teraszon a babakocsijában. És délelőtt is lehúzott egy órát kint a jó levegőn. Asszem csatlakozom hozzá. :)

picuralmos

Picur, a párna volt a fix pont azt megkaptuk nagypapától...  ilyen párnás képet szerettünk volna, a többi "véletlen"
igaz a képen az apukája már több mint 6 hónapos volt ( jobban tartja a fejét) gergő még csak 4..  a keze véletlenül sikerült ugyanilyenre.... ( nem hiába apja fia)..

remélem jó sikerült az alvás..

monis
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Jó sokat írtatok. :)
Lottinak nagyon boldog szülinapot. :)

Andi sajnálom, hogy Balázs belázasodott. Remélem a napotok már jobb volt.
A mi dokink pont ezért nem ad egyszerre több oltást, inkább visszarendel 2 hét múlva.
Én persil sensitive expertet és silan sensitivet használok. Fanni ruháját és a sajátomat is ezzel mosom.
Igen, sajnos cumisüveggel pótolok. Hihetetlen, milyen hamar hozzászokott. A jobb ciciből egyszerűen nem hajlandó szopizni. Akkora hisztit levág, hogy győzöm megnyugtatni. Iszonyat. Bezzeg ha meglátja a cumisüveget, rögtön abbahagyja a sírást...

Szandi kitartást neked. remélem hamarosan kibújik az a fogacska és újra nyugodt éjszakáitok lesznek. Majd írj hogy tetszett Hannának a babauszi. :)

Ildi én a sok-sok plusz kilót úgy emésztem meg, hogy jó nagy ívben elkerülöm a tükröt. Nem gondolok másra, csak a szoptatásra. Majd ha már nem kell úgy vigyázni a tejcsire, újra elkezdek edzeni meg diétázni. :)

Picur szép méretei vannak Picurnak. Jó sokára lesz Fanni ekkora. :)
De jó, hogy találkoztatok Mimivel és Olival. Én olvastam. Zokogtam, mikor megtudtam mi történt Mimivel, és utána is, mikor megírta az első babanaplót.
Hogy bírod Picur 8 és fél kilóját a melkasodon? Nekem Fanni 4 kilójától is minden bajom van.

Savaria, tudod mi az érdekes, Fanni szereti a cumit, mégis gyakran öklendezik tőle, pedig legtöbbször ő kéri el, mégis... Sok-sok erőt neked az éjszakákhoz, de félő, hogy nagyon hamar kimerülsz, ha ennyire keveset alszol. Fogalmam sincs én mit csinálnék a helyedben. Ha Bátor így megszenved majd minden fogacskát, akkor nagyon nehéz időszak előtt állsz. Sajnálom. :(
Örülök, hogy legalább az étvágya jó. :)

Nekem két jó hírem van.
Az egyik, hogy múlt éjjel Fanni bealudt szopi közben. Szerencsére addigra már leszívott 130-at. Úgy aludt, hogy simán át tudtam tenni a bölcsőbe. :) Ilyen szerintem még sose fordult elő, remélem rendszer lesz belőle. :D
A másik, hogy újra mérlegeltem. Fanni 120 grammnál tart. Már csak két nap, és kiderül az igazság. :) Rendesen izgulok...

Üdv mindenkinek!

Bogi

Kép
ether
Cegléd

Csak egy apró jelentkezés. Ma éjjel már kikészültem a fogamtól, annyira fájt az inyem. Írtó jó volt, mert Balu 3x kelt(ez nála az normális) és nem tudtam visszaaludni a fájdalomtól. Így felhívta, a dokit, aki mondta jöjjek be lézzerrel leégeti az inyt, akkor talán könnyebben kibújik. Így is lett, a dolog kb 15perc volt, se most be kell vallanom elég szar. Nem a lyuk, ami ott lett, hanem az arcom, ami eddig is fájt, mert valahogy begyulladt az inyemtől. Szóval vacak. Persze Balu rajtam lóg, Bálint meg mindent csak Anyával. Olyan jó lenne kicsit szenvedni, de össze kell szednem magam. Na, a műtétet ezért nem vállalom még. És persze előttem az éjszaka Balival.

Egyébként szépen haladok Balu hizzátáplálásával, már nap egy közepes méretű alma püréjét megeszi(60-80ml). Tetszik neki. Szeret szopizni, de szerintem a két cicimből eszik max 100ml, így napi szinten kap még 200-300ml tápszert. Szopizni kb 5-7x szokott. Elfogadta a tápszert, de nehezen itatom meg.

Bálont eddig rutinos bölcsis. Ma megkérdeztem mi volt az ebéd, válasz: jégkrém paprikával.

KépKép
KépKép
kat78

Húúúú, szegény Kat, sajnálom, úgy látszik ez minden téren a fogfájás időszaka. Ez a lézeres égetés elég sz.rul hangzik. Fájdalomcsillapító sem használ? Bálint szuper kis kölyök, ezen a jégkrém+paprika kombón jót röhögtem! (amúgy igazából mi volt a kaja?)

Picur délután 3 órától majdnem 5-ig aludt, persze mire én bealudtam volna, megszólalt Apa telefonja... Úgyhogy tettem-vettem egy kicsit a lakásban pihenés gyanánt.

Monis, úgy bele tud kucorodni Picur az ölembe, hogy szinte nem is érzem a súlyát. Esküszöm nehezebben bírtam, mikor kisebb súlya volt, de még nem tartotta magát. A párna nagyon aranyos gesztus volt a nagypapától! ;)

picuralmos

Az ebéd rakott kel volt:)

Vettem be Algopiryn-t, de a szoptatás miatt nem nagyon akarok. Kaptam egy gélt, nagyon segít. Van belöle gyereknek való is, azt mindig viszem a játszóra, mert Bálint sokszor elharapja a száját. A felnőtt változat most bevállt, csillapítja a fájdalmat kicsit: gengigel

KépKép
KépKép
kat78

Sziaztok!

Kat ez a fogfájás szörnyen hangzik. Sajnálom. :( Remélem mostmár gyorsan túl leszel rajta és nem csak a műtét segít majd.
Hogy találhatnak ki ezek a gyerkőcök ekkorát, mint Bálint. :) Jót mosolyogtam. Rakott kel helyett jégkrém paprikával... :D
Ügyesek vagytok az almával. :)

Picur Fanni is nagyot aludt délután. Fél 4-től 6-ig. Szegénykém jól elfáradt. Délelőtt nagy harc volt a jobb cicivel, nem akart enni, de aztán a pótlás megnyugtatta. Már rendesen félek, ha a jobbos a soros...

Na megyek. elteszem magam holnapra.
Üdv mindenkinek!

Bogi

Kép
ether
Cegléd

Sziasztok!

Túl vagyunk a szülinapi köszöntésen :) Voltunk játszóházban, itthon torta, ajcsik... viszont el is könyveltük párommal, hogy nagyon megszaladt velem a ló, a bulikkal, mindennel együtt iszonyat sok pénzt "elvertem", úgyhogy télapóig nem lesz semmi. Nálunk az a gond, hogy nagyon el van kényeztetve a kisasszony, minden nap van valami ajcsi, kajcsi... vettem neki gyerek activitit, nem tudom ismeritek-e, de nagyon jó! Lottinál nem jellemző, hogy rövid időn túl is érdekelné bármi, na ezzel jó sokáig játszottunk és nagyon élvezte, ajánlom jó szívvel!

picur, milyen figyelmes vagy, köszi, így észrevetted, hogy fogytam :D Igen, 2 kilót. A szopitanácsadó azt írta nekem, hogy minden hónapban 1 kiló - az ideális, hogy ne legyen gond a tejjel (se), és 4 hó alatt 4 kiló ment le. Semmit sem teszek, "csak" rohangálok állandóan. Reggel Lotti ovi, utána altatás, én reggeli-kávé, aztán baba felkel, etetés, utána séta, aztán ebéd, altatás és már megyek Lottiért és vele ált. még mászkálunk, szerintem ettől ment le az a pár kiló.
Persze arra figyelek, hogy ne zabáljak állandóan ;)
Picur méretei, nem semmi, szép formás baba!
Én olvastam Mimit és Olit! :) Poén, hogy találkoztatok! Szuper volt a terhesnaplója, a mostanit már nem olvasom, mert az volt az etalon!

savariaa, először nálunk is öklendezés volt a cumi miatt, de egy idő után ha próbálkozol, megszokja! 
Férjednek jobbulást!
Szerintem simán lehet a fogzástól ez a sok kelés! Éjszaka nincs annyi inger, ami elterelné a fájdalomról a kis agyát. Hallgass az ösztöneidre, ha úgy érzed, adj cicit, ha úgy, akkor ringasd, de le a kalappal, hogy bírod és persze kitartást hozzá! Rajtad van még plusz kiló? :) Mert ennyi ringatástól hamar karcsúsodik az ember lánya ;)

Andi, hogy vagytok, elmúlt a láz? Oltás után 1-2 nap alatt szerintem lezajlik a lázas időszak! 
Homloklázmérőnk ez van:

http://www.nikicanagyker.hu/?mod=termeklap&id=101904

Nekünk nem volt gondunk vele, szerintem jól mér.

Nekem akkor mázlim van az éjszakai alvással - legalábbis most - mert 3 napja Barnus 6-7 között kel. Persze tegyük hozzá, hogy 10 körül elalszik, 1 körül van ébredés, cumival visszaalszik, majd utána a köv. ágyból kiszállásom már az, hogy hozom őt mellém és ott érdekes módon reggelig alszik. Persze ott vagyok rögtön ha kiesik a cumi és egy nyikkanására már fent is vagyok, talán érzi, hogy ott vagyok és ezért alszik ilyen békésen?!

monis, nagyon cuki a párnás fotó!
bogár szemek Csók ne is mondd, amikor úgy fel tud nézni evés közben, ááááááááá :)
3. terhesség :D meglátjuk :) 
Mi a pizzafortetól szoktunk rendelni, nagyon jók!

Bogi, tükörelkerülés :D
Szuper, hogy szopialvás után át tudtad tenni az ágyba Fannit! Nálunk Lottinál ez működött sokáig, Barnusnál nem :O Amint felemelem, már fel is kel.

kat, jaj szegény, tarts kiiiiiiiiiiiiiii!!!!! Jobbulást!
Jégkrém paprikával! :D

Mi holnap megyünk Lotti tanácsadására és megmérjük Barnust is, hogy most 1 hónap alatt mennyit hízott. Ha nagyon keveset, akkor lehet hogy picit előbb megkezdem a hozzátápit. Bár nem akarom... bízom benne, hogy legalább 400 grammot hízott!

Kép

Kép
nusildi

Hellómindenki! :)

Hááááát, lennék Lotti helyében! ;) Télapó meg már úgyis mindjárt itt van... Sőőőőt, ha belegondoltok, 3 hónap és karácsony van! Hova rohan az idő???? Szép mozgalmas napjaitok vannak, nem csodálom, hogy karcsúsodsz, csak így tovább!

Én is alakulok, már "csak" a csöcsök irgalmatlanok, a többi részem már okés. Kicsit még a hasam kockásításán kell dolgoznom (bár ez is alakul), hogy igazán a régi legyek, de egy szavam nem lehet, Apa imádja az "új" külsőmet.

Barnusnak is milyen jól beállt az alvása, biztosan tudja, hogy ott vagy mellette, azért is ilyen nyugis babóca. Kíváncsi leszek holnap mennyit mutat a mérleg!

Ma fél éves a kicsi Drágaságunk! Ilyenkor már "heverésztünk" a szülőszobán, vártuk, hogy láthassuk Őt. Elrepült ez a 6 hónap. Olyan sokminden érzés kavarog bennem, imádom az első perctől, minden mozdulatát, minden mosolyát, minden porcikáját. Ehhhh, teljesen el vagyok érzékenyülve.

Szép napot Lányok! :)

picuralmos

Sziasztok!

Na az éjszaka elég borzasztó volt, de már kezdek rendszert kialakítani. Tehát. Éjjel és hajnalban egyszer-egyszer szoptattam, óránként ébredt, olyankor visszaaltattam, és úgy tettem le, hogy a textilpelust a feje alá tettem mikor letettem, össze volt gyűrve, de mikor a vállamon altatom, akkor is mindig befúrja a kis fejét a pelusba, szóval most a kiságyba is így csináltam. Kicsit féltem, vajon fog-e rendesen kapni levegőt, de van légzésfigyelő, így bíztam benne, hogy nem lesz gond. Amit észrevettem, hogy mintha így gyorsabban megnyugodott volna, mikor letettem és nem ébredt meg annyiszor rögtön a lefektetés után. Tehát összefoglalva óránként ébredt, de 10 perc alatt visszaaltattam. Bízom benne,, hogy ha nem szopizik minden ébredésnél, már nem is fog felébredni. De ehhez most minden éjjel így kell csinálnom. Remélem sikerülni fog. Én másfél órát tudtam aludni, de kicsit erőre kaptam emiatt a textilpelus dolog miatt, mert ez az első, ami egy kicsit is segített legalább. 

Picur nem csodálom, hogy a doki is pillázik Picur fogsorán!!!  A mi dokink oltáspárti, ő mindig megmagyarázza, mit miért ad. Mondjuk mi is egyetértünk ezzel, főleg azért, mert apósom agyhártyagyulladásban halt meg, így ami oltás létezik ellen, azt mind beadattuk/beadatjuk.

Kat szegénykém jobbulást!! A fogfájás borzasztó dolog! Gengigélt én is ismerem, a Mundisal is szokott nekem segíteni, mikor beindul a bölcsességfogam. A dokid mindenképpen műteni szeretné? Vagy lát rá lehetőséget, hogy magától kibújik? 
Fincsi lehet a paprika jégkémmel.  

Bogi csak a jobb cicidnél csinálja ezt? Nekem mondta anno a szoptatási tanácsadó, hogy minden gyereknek van preferált cicije, lehet nálatok a balos a kedvenc? Nálunk a jobbos a menő.

Monis de jó a kép!!!!! Nagyon tetszik.

Andi köszönöm a fuvarfelajánlást, nagyon kedves vagy!!!!!

Akkor mikor lesz a találkozó Budaörsön?

Szép napot mindenkinek!!!

Kép
savariaa
Érd

Nem akarok újból sebeket feltépni, meg a vitát újra felhozni, csak már leírtam...

Bogi, ugye én is mindig aggódom Marci súlya miatt, és folyton kérdezgettem a dokit, hogy mikor kell neki tápot adni stb, és mindig megnyugtatott, hogy nem egy huisbaba, de nem tűnik összeesettnek, meg általában ő is jókedélyű volt. Fanni se tűnik éheztetettnek :). Bencének Breastflow cumisüvegből adtam a pótlást, állítólag az a legjobb - kb 2 hónapos korától fél éves koráig kapta így, a végén nekem is elegem lett, lehet, hogy még lehetett volna húzni. Neten rendeltem az angol amazonról.

Csak egy másik story: A Bencés fórumtársak között volt egy anyuka, aki nagyon tápszerellenes volt, és neki is nehezen hízott a babája, őt a gyerekdokija megfenyegette, hogy feldobja a gyámügynél, ha nem ad neki tápszert :S Dokit váltott és megoldódott a téma, de ez azért érdekes... :S :S :S

Engem is bemártott a védőnőm a gyámügynél, biztos emlékeztek még - "nem jártam" tanácsadásra (szerinte). Szóval vannak MiniHitlerek a rendszerben :( Rá kell jönni, hogy milyen emberek az anyuka "segítői"!!!
Neken talinak az örsi Ikea jönne be leginkább, a Mammut kb okés, de a budaörsi Ikeába nem tudok eljutni :(.

Duplázás nekünk se fog menni :S Szerintem a dokink emiatt nem fog aggódni, meg amúgy általában a babák megduplázzák, remélem nem mindenhol elvárás (bár sógórnőm babáját tápszereztették emiatt). Ha lesz 3. baba nálunk (ha lesz :S), akkor nekem is kell majd egy elektromos. Én tuti nem a 6 hónapos kizárólagos szopira lettem teremtve :D. Én akkor kezdtem tápszert adni Bencének amikor begyulladt a csuklóm a sok kézo fejésbtől (mellszívó). Kézzel van aki rendesen tud fejni, és "tejproblémát" vél felfedezni magán???? Én ha megfeszülök se tudok 10ml-nél többet kiszenvedni magamból (2 ciciből), mellszívóval meg jön vagy 50 ml.... A technikát kb 10en megmutatták :( :(

Bence ezen a héten megkapta a 4. óvónénijét :( És lehet, hogy ő sem végleges :( A beszokás nálunk egyelőre az ebéd utáni hazahozást jelenti, szeretném, ha itthon is lenne. Úgyhogy annyira nincs sok szabadidőm :)

Picur, a hozzátápit főtt almával kezdtem, az első nap ízlett neki, a 2. nap kevésbé, a 3. nap egyáltalán nem, ekkor bontottam fel neki egy üvegeset, de ez is gyümölcs volt - alma-őszit, na azt ette... :) Akertünkben abszolút bio alma van, ezt akartam neki adni, de sajnos nem annyira édes és finom, megértem, hogy nem annyira kellett neki. Most hogy kezd rászokni az evésre megint kap más gyümölcsöt is (pl cékla-alma). Ha nem ízlik neki, szerintem ne tömd, ennyi idősen és ilyen súllyal szerintem a 300g is jó!  Azóta látom írtál, jó úton haladtok!!! Menni fog ez !!!! Most látom, hogy közben meg is oldódott :D (Miközben olvasok írok)

Én Bence ínyére Dentonixot használtam, lidokainos. Nagyon elleneztem, amikor mástól hallottam, de szegény Bence úgy visított amikor jött a foga, hogy muszáj volt megtudnom, hogy az okozza-e a bajt. Anyám már vitte volna kórházba :(.

Szandi sajnálom a fogzást :(

Kat, a te fogadat is sajnálom. Komolyan a fogakkal csak a gond van - ha van, az a gond, ha nincs, akkor meg az :( "jégkrém paprikával" - jó hely az a bölcsi!!! :D :D:D

Savariaa, ha te laktózérzékeny vagy, lehet hogy Bátor is, és azért küzd ennyit a pocakkal is - gondolom más is mondja majd, de a hozzátáplálásnál told ki a tejtermékeket!!!! És abszolót együttérzek a keléseket illetően, én is kivagyok. Nem fogom sokáig bírni :( :( :( Pedig Marci felébred, cicizik 10 percig aztán megy az ágyba aludni, na de ez éjjelente 2x-3x nekem sok :(.

Andi, szerintem a cumihőmérző nem elég pontos - nekünk fülhőmérőnk volt, imádtam, de volt hogy 1 fokot tévedett a hónaljhoz képest. Gondolom a cumi sem pontosabb - melegebb az ember feje???? :D :D Szerintem kb-ra kézzel is lehet érezni, hogy kell-e hőmérőzni.

Mosás - külön mosok, különösen bugyit-zoknit. És ecettel öblítek. Sok ruhánk van, be tudom várni az adagot :D

amidaalah

SZiasztok Lányok!

Most jöttünk meg az orvostól Hanna oltást kapott ,igaz el van csúszva egy hónappal,de azt mondta a doki hogy ebből nincs gond!
Hősiesen tűrte,egy hang sem jött! :D
6750gramm és 63 centi! Azt mondták hogy sok ez így ! Tekintettel arra hogy 2810-el született 48 centivel. Hád ,de most mit csináljak?

Mondta a védőnő hogy a fogzási fájdalmat most ez az oltás fel fogja erősíteni,( csodálatos,végülis eddig sem aludtam semmit ,el sem tudom képzelni hogy ennél durvább legyen) ,de előbb vége is lesz az első fogacskával való küzdelemnek!

Kép
csalexandra
Sopron

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?