A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2013 májusi babavárók

Katasztrófa éjjelünk volt. Mi szülinapi party-n voltunk, így 11re értünk haza. Balu fél12kor evett, majd elaludtunk. Balu megriadt 3-10kor, visszaaltattam, majd Bálint riadt meg 4.00kor, majd 4.30kor, majd 5.10kor. Majd Balu evett 5.30kor, és Bálint kelt 6kor. Nem is értem miől vagyok ilyen fáradt?:)

Picur: nézd meg a neten a Liliputi puhatalpú cipőket. Anno ez nekünk nagyon bevált első cipőnek. Gumis a sarka, így nehezen tudja lerúgni, és mászáskor nem csúszik ki a talpa. Helyesek is, és télen melegek.

Bogi: nalunk mindkét fiúnál az anyatejes kaki, mustársárga, és igen folyós. Azt mondt a védő néni, ha éhes, vagy túl ette magát, vagy tápszeres, akkor szokott zöldes lenni, esetleg kicsit nyákos. Ez a cucc tutti kifolyik a sima eldobható vizipelusból. Ismerősömnél erre az eldobható vizipelusra rá kellett még adni, a kimosható, pattentos, belül vízlepergetős, bolti vizipelust. Ha már hozzátáplálsz, na akkor sűrűsödik be krémszerűen, és lesz rettenetes szaga:)

Monis: a Sinlac egy porszerű dolog, amit vízzel kell összekeverni, lehet hígabbra, és akkor cumisüvegbe, és lehet sűrűbbre, akkor kanállal adható. Szentjánoskenyér és rizspor, gluténmentes, és tömít. Gyógyszertárban, receptnélkül kapható. Kicsit édes
Balu 9-10 között kap gyümölcsöt(alma, barack) és pár napja répát. Párolom neki, mert anno Bálintnál ez jött be, így könnyebb krémesre tupurmixolni. Én kicsit melegítem neki, mert nem eszi meg szobahőmérsékleten.
Én írtam már, nekem nagyon bevált a pároló, gyorsan, mindig frisset tudok csinálni kevés macerával. Csak annyit főzök vele, amennyi aznap kell. Könnyebb vele pépesíteni egy barackot, mint a botmixerrel, ami nem mindig tud simára keverni egy apró barackot. Nekem, hogy Bálintnál kb 1 1/2évig használtam, és Balunál is tuti fogom, megérte. Vittem utazásokhoz, és akkor is friss kaja volt. Szóval én szeretem. Használtam akkor is, amikor hirtelen Bálintnak kaja kellett, és nem főztem. Kivettem halat, meggrilleztem neki, és ebbe a bárolóba csináltam hozzá egy adag krumplipürét, vagy párolt zöldséget. Pillanatok alatt bevolt. Szóval nekem nagyon bevált.
anyukám is fagyasztottmle barackot, szerintem azt is párolom, akkor talán ízesebb, meg bekeverem valamivel.

KépKép
KépKép
kat78

SZiazstok!

Az éjszakánk viszonylag jól telt, és Bátor a kiságyában aludt 4ig, (persze megszakításokkal), de már ez is óriási lépés. Képzeljétek el, írtam a Vida Áginak az altatással kapcsolatban, hogy segítsen, mit tegyek, erre 1 hét alatt válaszolt csak és azt írta,hogy e-mailben nem segít, de szívesen találkozna velem 40ezer/2 óráért és akkor segít.  Na ez azért elég durva... Tökre kiakadtam. Na de úgy érzem, jó úton haladok és minden éjszakával egyre jobb lesz.Már csak 2 óránként ébred, és nem fél óránként, pár hónap és végig alussza az éjszakát is.

Férjem holnap megy az állásinterjúra, drukkoljatok. Anya jön ma este és itt lesz két napig, végre lesz kivel beszélgetnem, mikor nincs itt a férjem. És nem a Fürge róka lábak és a Hopp Juliska sorait fogom mormolni egész nap.  Jelentem ma volt Bátor első olyan igazi hangos szívből jovő édes-bédes kacagása! És pont felvettem videóra, mikro az édesapjával játszottak!!!!! Máskor is nevetett már hangosan, de így még sosem! Azóta százszor megnéztem a videót!

Bogi én is mindig aggódom a kaki miatt, hogy vajon jó-e, és nem hasmenés. A múltkor pont bekakilt Bátor , mikor itt volt a doki és megnyugtatptt, hogy tökéletes. Mustársárga és krémes. 

Mmc köszönöm a linket, nagyon kedves tőled!!

Picur hol olvastad ezt, hogy rossz hatással van a játszószőnyeg? Komolyan mondom eddig már mindenről kiderült hogy jó hatással van a gyerekre aztán az is hogy nem. Persze vannak értelmetlen és feleselegs játékok, meg olyanok is amik nincsenek jó hatással a babákra, de a játszószőnyeg miért? .

Monis nővéremis a kettesen szült tavalgy augusztusban és már akkor nagy volt a káosz a felujítás miatt. Ő is a dokija miatt választotta a kórházat és nem a kórház miatt. Neki volt fogadott szülésznője, aki a dokijával együtt dolgozik. Neki természetes szülése volt, szerencsés...de ő sem élhette át az első kt óra varázsát mert a kisfia nagyon ki volt hűlve így rögtön inkubátorba tették. Nekem azért volt császárom, mert 12 óra vajúdás után sem tágultam semennyire és Bátor szívhangja többször leesett, megkaptam az eda-t amitől még rosszabb lett és rohantak velem a műtőbe. Én is kaptam oxitocint, hát igen, több órát vajúdtam azzal fájdalomcsillapítás nélkül, szerintem vallatni lehetne vele, olyan fájdalom volt. Na de tényleg az a lényeg, hogy egészségesek vagyunk mindannyian. Nem lehetett jó, hogy altattak. Bár én gerincérzéstelenítést kaptam, bevallom, voltak fájdalmaim a műtét közben. szóval az altatásnak is vannak előnyei. De egyik sem jó, az biztos. De életem legrosszabb élménye volt, az egyszer biztos. Andi érezd jól magadat, biztos jó, hogy ott van édesanyád. Nem semmi, micsoda orvosi programjaid vannak, kitartás hozzájuk!!!

Veronika nálunk ugyanez a helyzet, vagyis csak volt, mert most sokkal nyugodtabb Bátor. Én már azt hittem, mindjárt jön a foga erre az orvos jól leoltott, hogy semmi jele,és még legalább 1 hónap fogak nékül, úgyhogy ne reménykedjek, hogy mostanában túl leszünk rajta. Remélem gyorsan elmúlik Adrinak is! Kitartás!

Nusildi Bátornak is úgy veszem észre, hogy éjjel a pukik okozzák az ébredést, most ezért adom a biogai-t. Nem próbáljátok ki ti is?

Gyönyörű idő van, most is kint vagyunk a kertben, Bátor alukál. Mindenkinek szép délutánt!! Puszi

Kép
savariaa
Érd

Kat sajnálom a rossz éjjelt... remélhetőleg nem lesz ilyen több! Nekünk van zöldségpárolónk, majd kirpóbálom, beválik.e,ha nem, akkor lehet megnézem ezt az aventest én is,

Kép
savariaa
Érd

Veronika, nem lehet, hogy "mamihiánya" van Adrinak? Nem próbálod magad mellé venni? Tényleg, a fürdőben alszik még? Nem lehet, hogy nem szereti az ágyát?

Játszószőnyeg, azt olvastam, hogy mivel a gyerek feje felett himbálóznak a játékok, esze ágában sincs megfordulni, mert a feje felett érdekesebb dolgok vannak. Hát ehhez csak annyit, hogy Picur tökéletesen megfordul akkor is, ha a feje felett vannak a játékai, és akkor is, ha nincsenek.

Overál, na nekem eszembe sem jutott a Vatera, pedig milyen jó ötlet! Na majd körülnézek, hátha nekünk is sikerül valami jópofa cuccot megkaparintani.

Kat, kemény éjjeled volt, hogy bírtad a nappalt? Aludtál Baluval? Neked tényleg bejött ez a pároló. Én is gondolkodtam rajta, de végül letettem róla. Vettem egy párolóbetétet, amit Mmc javasolt. Aztán, ha nagyon koszolok, meg macerás lesz a főzőcske, akkor lehet, hogy beruházok egy ilyen csodamasinára.

Vida Ági, nekem sem túl szimpatikus a hozzáállása a kétségbeesett anyukákhoz. Egyszer kattintottam a Megoldások mindenre, Babastart bla-bla nemtom pontosan a címét cikkére, tömény reklám egy fizetős cédéért. A cikkben semmi, de semmi használható infó, csak marketing. Na köszi. Amúgy nekem is jár a hírlevele, hogy épp hol tart a baba a fejlődésben.

Megyek, épp dagad a kenyerem. :)

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
picuralmos

Kat, köszi a cipő-tippet! ;)

picuralmos

Sziasztok!

Le vagyok maradva 4 oldallal, próbálok apránként visszaolvasni.
Volt szó a Dévény tornáról. Balázs sem sír már és olyan gyönyörűen fejlődik, hogy a csípőszűrésen is megdícsérték. Észrevették, hogy tornázik. Már csak kéthetente járunk, de itthon is tornáztatom és most már hasra is teszem éberen. Kezd hozzászokni :)

Csalexandra: le a kalappal előtted, h kibírtad a gyökérkezelést érzéstelenítés nélkül. Tudom milyen durva, volt benne részem.

Én is kaptam ma érzéstelenítőt a korona levétel miatt, tegnap pedig a szemölcsök miatt. A bőrgyógyász azt mondta, olyan kevés ez a mennyiség, h nem befolyásolja a szoptatást. A neten is ezt írják. Remélen nem ártok a babábak azzl, h nem dobok ki lefejt tejet ma. 3-kor kaptam a szurit és 9 körül fejek, csak kimegy addig, nem?

Magnoli: írtál az orrszívózásról. Engem az érdekelne, hogy a Sterimar önmagában nem elég abban az esetben, ha kevés a takony? Ja, látom lejebb írod, h elég :) Az a baj, hogy ordít tőle  a kicsi. A porszívózást jobban bírja.
A párásítás tényleg okvetlenül szükséges? Ti mivel csináljátok? Picur teregetési megoldása tetszik :) Sajnos Balázshoz nem fér be a szárító, de a radiátorra lehet tenni vízet cserépedényben, nem? Az elég?

Monis: gyönyörűen fejlődik Gergő, a leírtak alapján nem kell dévényre járnotok. Mázlisták vagytokKacsintás

Kép

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs

Tényleg, a fehér pokróc még mindig nem hiányzik senkinek? Loptam az Ikeából ezek szerint?

MMC: meggyógyult Boti? Mit csináltatok Tokajban? Pihenni voltatok? Boti hogy bírta? Mi is készülünk "nyaralni"novemberben Balázzsal.

Savariaa: nagyon sajnálom, h ilyen rosszak az éjszakáitok még mindig. Lehet jó ötlet az alvásszakértő. Meséltem a mostohatesomrl, akinek babája lassan 7 hónapos, nemrég kezdte hozzátáplálni de még mindig 2-3 óránként kel éjjel. Előtte 1,5-2 óránként, tehát vannak ilyen babák, sajnos.
Balázs sem aludta azóta sem át az éjszakát, megint 1X-2x kel.

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Sziasztok,

Tegnap csavarogtunk Gergővel a városban, vásrolgattunk. Elmentünk a dunakeszi buy-way.be.. meg a metroba is. Gergő a kocsiban mindig elaludt, de ha felébredt, akkor aranyosan nézelődött, cumizott..
ma reggel volt Gyarmati Andrea a TVben és épp a cumizásról beszélt.. azt mondta hogy szerinte tök mindegy hogy cumi, vagy a ujját szopja a baba. És hogy ez nekik egy örömforrás miért kéne elvenni tőlük?? Majd 5-6 éves korukban mikor jönnek a rendes fogak, akkor kell majd foglalkozni a dologgal, de addigra olyan sok minden más leköti majd a baba kezeit hogy nem is akarja majd az ujját cumizni... úgy legyen!
azt is mondta hogy ha egy baba már az ujját cumizza azt már nem lehet rászoktatni a cumira... ( hát igy jártunk) Vigyor

Picur, legközelebb mindenképp szólok ha megyünk és akkor kávézunk, fagyizunk egyet. szép a belváros, igaz én nem emlékszem milyen volt előtte.. de az a kicsi kockakő tényleg elég rázós! próbáltunk a falmellett menni, ott volt másmilyen kő és az jobb volt.. 
nem kell ráadni a bundazsákot picurra még "meleg" van.. anélkül is le tudod fotózni.. :) Azt a mindenit, mekkora lába van már picurnak!

Veronika, sajnálom hogy rosszak az éjszakák. Lehet hogy külön szobában kellene aludnotok már és akkor te is kialszod magad, nem?

Ildi, nagyon ügyes Barnus hogy ilyen sokat alszik éjjel. Én nem merek gergővel egy ágyban aludni, félek hogy ráfekszem.. meg mindig azt figyelem hogy szuszog-e... de ez az én " hülyeségem" a férjem légzését is figyelem éjjel... Lotti is ott alszik veletek a szobában? Ő nem szokott felébredni?
Most aztán már van bőven bundazsák télire nektek is.

Kat sajnálom a rossz éjszakát! Remélem azóta már kialudtad magad!! Férjed nem ébresztett fel? Ő aludt békésen?

gergőnek if főleg sárga a kaki, de volt hogy zöld volt...kérdeztem is tőle hogy spenótot evett-e??
Az aventes pároló, turmixoló jól hangzik, de én nagyon sajnálom kiadni érte 40eFt-ot :(
majd meglátom..
egyenlőre még anyatejes, majd 6-7 hónaposan jön a hozzátáplálás..

Savaria, de jó hogy ilyen jól sikerült az éjszaka, remélem sikerül megtalálni a jó módszert.. vida ági nem semmi!! jól megkéri az árát...
megy a drukk a férjednek!
Nővérednek is van kisbabája, nem? Ő is ott lakik a közeletekben nem? Azt irtad múltkor hogy egy baba-mama klubba jártok.. csak ezért gondolom.. akkor az tök jó, vele tudsz nap mint nap beszélni, nem?? az én tesóim (2 nővérem) már dolgoznak, nem babáznak otthon, én mindig hivogatom őket napközben, de sosem érnek rá, mert dolgoznak.... :(

De jó hogy sikerült felvenni az első kacajt, ezek olyan fontos pillanatok!!
Már tavaly augusztusban káosz volt a SOTE II-n? akkor miért "sz.akodtak" ennyit a költözéssel? Már áprilisban költözni akartak, de nem voltak meg az engedélyek.. májusban minden nap vártam a szülésznő hívásást hogy hova kell majd menni szülni...Végül idén júniusban költözött át a szülészet egy másik épületbe... Én is a dokim által javasolt szülésznőt kértem fel.. biztos jól összedolgoztak... ezt nem vitatom.. csak én nem éreztem a bátorítást, törődést..
Savaria, sajnálom hogy ilyen rossz élmény maradt a szülés.. majd a következő reméljük jobb lesz!

Picur, érdekes ez a játszószőnyeges elmélet,
mi ha rátessszük gergőt a játszószőnyeg ő már fordul is hasra és úgy nézelődik.

Andi, élvezd ki hogy itt van anyukád és segít neked, játszik Balázzsal! jó vásárolgatást a hétvégére!
egyenlőre nem mentünk dévényes felmérésre, majd jövőhéten rákérdezek a dokinál, kell.-e..

Lilypie First Birthday tickers
monis
Budapest XIII. kerület

Sziasztok,

Picúr a hozzátápinál először a tízórait (gyümölcs) aztán az ebédet (zöldség majd fehérje is meg olaj), majd az uzsit (gyümölcs) ajánlják kiváltani, a reggeli és az esti szopi marad még.
Elvileg a nehány kanáltól egy teljes adagig (kb. 200 ml) kb. 2-3 hét telik el.
Ezért mire eljutsz a délutáni gyümölcsig, már eltelik 4-6 hét, ami alatt a pocak hozzászokik az új dolgokhoz és mivel az uzsi is gyümölcsféle, addigra azt már ismeri az emésztőrendszer, mert délelőtt ugye olyat kapott.
Ez persze csak a séma, amit egyénileg kell-lehet módosítani.
Pl. van aki gyorsabban halad mint pl. Katék, mert a gyerek jól eszik és nem okoz panaszt az étel, ez klassz.
Mi meg nem haladunk, mert Lénó eddig se a barackot, se az almát nem fogadta el (pedig nem is pálinkában adtam, hahaha  :lol: ) egyszerűen osszeszorítja a száját, kidugja a nyelvét, esélytelen a kanalat behelyezni...
Most majd próbálom az almát párolni ahogy Kat javasolta, utána meg a banánra gondoltam pici tápival keverve...
Illetve ismeritek a gyümölcs hálós etetőt?
Neten megtaláljátok, Brendonban, DM-ben vagy a bababoltokban lehet kapni.
Az is jó lehet, kis almát (vagy bármit) beleteszünk és (fulladásveszély nélkül!) el tudják a babák rágcsálni, kiszipákolni a gyümölcs levét.

Andi de jót nevettem azon, hogy pokrócot loptál az IKEÁból 
Lehet hogy valaki más hagyta ott, nem a mi csapatunkból
A Lidocainos fogérzéstelenítés nem gond szoptatáskor, én még terhesen is kaptam jó adagot a bölcsesség fog eltávolításásnál ha emlékeztek

Mmc, a Konakionról már volt szó, azt addig kell adni a babáknak amíg kizárólag anyatejet esznek, ha elkezdődik a hozzátápi, már nem szükséges.
Kérj rá receptet ha elfogyott

Monis, az Aventes pároló-mixer még mindig 29 900 Ft a Brendonban akciósan.
Nem olcsó, de ha tervezel második babát is, már megéri.
Főleg mert akkor már nincs ideje az embernek pepecselni

Savaria, látom alakul az alvásotok, hurrá
A Vida Ági tarifája nem semmi

A Sinlacra is érdemes kérni receptet, mert ha felírják, jóval olcsóbb...

Mostanában mi is alig alszunk, mert Lénó az éjjeli etetéseknél teljesen felébred, pedig sötétben, csendben etetem.
Mégis röhögcsél, berreg, játszik, sikongat és mindezt 1-2 órán keresztül, alig hagy aludni

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

Monis: jól tettétek, h csavarogtatok. Ki kell használni ezt a jó időt.
Láttam Gyarmatit ma a tv-ben, jó voltKirály
Balázs már a születése napján cumizta az ujját. Ahogy hazaértünk, cumit nyomtam a szájába. Akkor leszokott az ujjszopiról, de most megint megtalálta. A cumit ő sem szereti.

Nem tudom mi bajotok van a macskaköves utakkal. Balázsnak az a jó, ha minél jobban rázkódik a feneke a babakocsibanNevetésÉn direkt belemegyek minden kátyuba.
Félek, h a tesókának másik babakocsit kell majd emiatt
venni.

Magnoli: nagyon tetszik ez a gyümölcsös háló. Venni fogok én is. Hogy te miket nem fedezel fel!
Nem emlékszem a bölcsifogadra, szegénykém! Szerencsére nem lett bajunk a lidokainos tejcitől.

Köszi a Vida Ágis tippeket, igényeltem a hírlevelet én is. Nekem nagyon szimpi a csaj, a cikkeit eddig is olvastam. Szerintem teljesen normális tanácsokat ad. Ő sem javasolja a hozzátápit 6 hónapos kor előtt, csak tej vagy tápi. A WHO is így gondolja, nem is tudom, h mi miért erőltetjük. Én megint felfüggesztettem, igaz Balázs súlya miatt megint aggódom, na de a gyümölcs amúgy sem hízlal.
A másik, hogy nem is nagyon eszik, csak este vág be 200 ml tápszert. Összesen kb 650 ml-t eszik, pedig a 150/testsúlykg számítás alapján 919-et kéne ennie. Ha gyümit adok neki, akkor még ennyit sem eszik. A tejpépet nem fogadja el. Hízása: 560g  6 és fél hét alatt. Mit tegyek? Próbálom többször etetni, de nem fogadja el, ha nem éhes.

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Ja, a férjem átvariálta a letöltős oldalt, most már egyszerre le lehet tölteni az összes képet( zip file lett), nem egyenként.
Nagyon szuper képeket csináltatok! Bánom, h én nem vitem fényképezőgépet, de így már mindegy.

Ildi: tetszik ez az állatkerti játszóház :) Drága a belépő? Ki kell fizetni az állatkerti belépőt meg a játszóházat is?

Savariaa: nincs semmi gond a babakocsis altatással, főleg úgy hogy a légzésfigyelőt is beleraktad.
Szerintem az ágyatok lehet rossz helyen, talán visszéren fekszik. A Feng Shui szerint nem lehet ablak alatt, bejárati ajtónak háttal, stb.
Ti még csak most kezdtek el fűteni? Micsoda mázli: nyáron hűvös, télen meleg van nálatok.
Toplessban nyomtad? Nem ázott el az ágynemű? Főleg úgy, h írod, Bátor játék közben hozzáér és csak úgy spriccel a tej. De irigyellek!   

Bogi: jaj, de sajnállak az éjszakák miatt! Én már nem ébreszteném fel, jól halad a súlya. Éjjel én sosem pelenkázok, igaz kaki sincs olyankor. Én nem pelenkáznám át, csak abban az esetben, ha felkelne.

Magnoli: a barátnőd szerencsés volt, h nem terhesen lett bárányhímlős. Emlékszem, volt itt az elején egy anyuka, akinek egyik gyermeke elkapta és ő inkább elvetette a babát, nem kockáztatott. Borzalmas!

MMC: jobban vagytok?
Nekünk is megcsinálták a laktózintolerancia tesztet az istenhegyin, szerencsére negatív lett.
Megkaptad a linket a képekhez?

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Sziasztok!
Le vagyok megint maradva. Remélem, hogy mindenki szuperül van és lassacskán megoldódnak az alvás gondok mindenkinél! Igazából csak egy gyors dicsekedésre jöttem, tegnap este észre vettem, hogy kibukkant egy fogacska hegyecske alul :) úgyhogy kezdődik nekünk is  a cápulásunk. Majd jövök részletesebben. Pusszantás

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Hellomindenki! :)

Csicsi, hajrá "cápulás"! :D

Annyira azért ne várjátok ezt a fogzást, Picur teljes foglenyomata ott virít a bimbik körül szoptatáskor. Nem kellemes...

Andi, nekem az a gondom, hogy túlzottan ráznak azok a macskakövek. Mi szinte a tanyavilágban élünk, földes úton kocsikázunk Picurral, bírja is, sokszor elalszik így, de ha már túlzottan rázza, akkor felébred. Na ez a gondom a belvárossal, ja, meg hogy elakadok még a mi terepbabakocsinkkal is.

Próbáltad esetleg a gyümölcsöt turbózni egy kis tápszerrel vagy tejjel? Hátha Balázsnak jobban bejönne. Fejsz még? A tejedet elfogadja? Most hol tartotok kilóban?

Magnoli, köszi az infókat, fogalmam sincs, hogy mi mikor fogunk odáig eljutni, hogy akár egyetlen kaját is kiváltsunk. Ma ismét rágcsált egy pici almát, de ahogy lement egy morzsányi, azonnal öklendezte is vissza. Amúgy meg szívesen rágcsál, húzza oda a szájához az almát, csócsálja, de le nem nyeli, megy minden az előkére. Látom ti is hasonló cipőben jártok, a rágcsálást leszámítva.

Ismét fáj a csöcsöm. :( Tegnap játék közben Picur megrúgta, mára meg egy hatalmas fájó csomó lett ott. Pedig hajnalban még fejtem is evés után! Pontosan azon a helyen lett a csomó (balos, alul), ahol a melltartó egyszer megnyomta, és három napig szenvedtem utána. Nem dugulás, mert amúgy puha a mellem, de ott megbolondulok, ha hozzáérek vagy esetleg Picur, ha felveszem, vagy pelenkázom, vagy játszom vele.

Monis, ilyen az overálunk, a sapival:

Megyek aludni, jó pihit mindenkinek! Kunkáj! :)

picuralmos

Sziasztok!

Andi Bátor is kevesebbet eszik jóval. Ma beszéltem a kedvenc védőnénimmel, és mondta, hogy ilyenkor a sok külső inger is befolyásolja, mennyit esznek, illetve a nagymozgásokkal is energiát vesztenek, tehát gyakori, hogy nem is gyarapodnak. Most én csak fekve fogok szoptatni, mert akkor többet szokott enni, ezzel próbálkozom. Általában 1-2 perc szopi van csak, és utána 5 perc nézelődés majd megint 1-2 perc szopi és ennyi, nem kér többet. Jajj nem könnyű ez.

Csicsi gratulálok a cápásodáshoz!!

Jajj Picur, szegényem,borzasztó lehet a cicifájdalom. Ha borogatod nem lesz jobb? Már előre félek, mi lesz, ha beindulnak Bátor fogai, jajj szegény "lányok"... de érdekes, 1 hete fájnak kicsit megint, olyan, mintha keményebb lenne az ínye Bátornak,ez lehet?

Magnoli sajnálom az éjszakátokat. Neked sem könnyű így. És már régóta ébred így fel Lénó? És ilyenkor magától elalszik, vagy ki kell venned? 

Monis nekem is tetszik az aventes pároló de nekünk van rizsfőzönk, ami zöldésgpároló is egyben, azt is érdemes megnézni,mert olcsóbb. Persze annak nincs turmixos része, de azért mégis valami. Hát ezek szerint nagyon elhúzódott a sote-n a felujítás, emlékszem, hogy nővérem férje nem mehetett be megnézni a kisfiát csak üvegen keresztül a fertőzésveszély miatt, de a koszos munkások bezzeg ott járkáltak.  Nővérem 5 percre lakik kocsival, igazából egész nap viberezünk, így tudunk csevegni és tud nekem mindenben segíteni. És sokat is találkozunk, délelőtt is együtt voltunk. Az ő kisfia 14 hónapos.

A Konakiont felirattam, a gyerekorvos azt mondta, hogy addig kell adnom, amíg be nem tölti a 6 hónapot és az táplálékának több, mint a fele anyatej. Húúú hát elég hideg van, kint ülök Bátorral, ő alukál már másfél órája. Nálunk szerencsére a fűtés még várat magára, de ha ilyen hideg marad, akkor muszáj lesz.
Nővéreméknél begyújtottunk a kandallóba, hát karácsonyi hangulatom lett.  Pedig az még odébb van. Bátor ma 3 helyett fél5től aludt csak velem, addig kitartóan mindig visszaaltattam. Kéne ilyenkor egy robot, aki segít és átveszi... Aztán 6kor már kukorékolt a szentem. És persze megérkezett a 6:00-as kakiexpressz is. Esküszöm, mint a svájci óra!!

4-7 hónapos kor között kell adni fél házartási kekszet a glutén intolerancia elkerülése érdekében? Vagy hogy is van ez? 

Kezd lefagyni a kezem...Puszi mindenkinek!!!

Kép
savariaa
Érd

Képzeljétek, Picur ma három órát (!!!) aludt a babakocsijában kint a teraszon. Fél 11-től fél 2-ig húzta a lóbőrt, már nem győztünk ugrálni a babakocsija körül, hogy mikor ébred már fel? :D Addig viszont kitakarítottam, ágyat húztam, főztem, szóval kicsit rendezgettem a házat.

Savariaa, nagyon jól haladtok az alvással! Ennek nagyon örülök, mindig elmondom ám Apának is a fejleményeket. :)

Én nem írattam Konakiont, a védőnénink sem mondta, hogy kellene újabb adag, pedig tudja, hogy még szinte semmit nem evett Picur az anyatejen kívül. Megkérdezem azért én is.

A nézelődés nálunk is megvan, ez leginkább akkor, ha nem annyira éhes a gyerek (érdekes, vacsikor és hajnalban sosincs ilyen). Főleg a zene érdekli, arra mindig felkapja a fejét, meg ha az apja megjelenik. Na akkor hámozza a ciciket rendesen... :D Majd bűbájos mosollyal visszafordul felém, és rárabol újra a kajaforrásra. Elbűvölő kiskrapek. <3

Megyünk nagyizni, szép napot nektek! :)

picuralmos

Picur én úgy tudom, hogy fél éves korig kell a Konakion az anyatejes babáknak, ha jól emlékszem. Úgyhogy leeht, ezért nem szólt a gyerekorvos sem és a védőnő, de mondjuk a legjobb, ha inkább rékérdezel.

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok,
Savaria, igen a glutént legújabban 4-7 hóig ajánlják bevezetni.
Lénókám jó pár hete "műsorozik" éjjel, azért örültem annyira a tali utáni átaludt éjszakának :wink:
De végül is azt mondják hogy ez ilyenkor normális, annyira izgatják a világ felfedezni való dolgai, hogy éjjel sem tud miatta megnyugodni.
Mondjuk, köszi, az elején a pocak miatt nem aludt rendesen éjjel, most ez vagy fogzás vagy betegség, mindig van valami :shock:
Oli 3 évig "szórakoztatott" éjjel, úgyhogy még 2 év 7 hónap és "máris" aludhatok!!! 8)
Kivéve persze ha addig nem érkezik egy újabb éjjeli "kiskakas" :wink:

Andi, ez a bárányhimlő kontra terhesség nagyon szomorú lehetett...
A kislányoknak pont emiatt (is) célszerű mielőbb beadatni ellene az oltást (a fiúknak pedig sterilitás lehet az egyik szövődmény ha a herékre húzódik, azért)

Picúr, ha a hálós etetőbe teszed az almát, akkor nem tud darabokat nyelni KisPicúr és nem fog öklendezni, viszont megismeri az ízét és azt rágicsálhatja nyugodtan...
Ez a ciciharapás rémesen hangzik :evil:
Lénó időnként focilabdának nézi őket pelusozás közben, én meg csillagokat látok :oops:

Kép
Kép
magnoli

Magnoli, ez a hálós etető nagyon jól néz ki, ötletes is, csakhogy Picur ezt simán kiszakítja a fogaival... A fogkeféje hátoldala már konkrétan recés, ahogy rágja, rajta van a fognyoma. :D Nem semmi egy kölyök, olyan ereje van, hogy pl. a játszószőnyegén lévő hidat is simán meghajlítja, magához húzza. Csak lesünk sokszor az apjával.

Na a "vacsinál nem nézelődik, rángat" teóriámra ma este rácáfolt az Úrfi. Azt hittem letépi a kis piszok. Apja motoszkált, hát naná az érdekesebb volt. Apa leült mellénk, akkor meg a sólámpa által kreált árnyékoknak dumált a falon. Folyamatosan vigyorgott közben. Odanyújtotta a számhoz a pici kezét, én adtam rá egy puszit, ő meg a cicivel a szájában visszamosolygott rám. Ki bírná ezt ki elolvadás nélkül??? :) Aztán csak a tej győzött, már alszik.

picuralmos

Sziaztok!

Még élünk, de rengeteg minden összejött mostanában, készen vagyok/vagyunk......
Zalánt rejtélyes csípések lepték el egy éjjel, mivel allergiás teljesen feldagadt mindenhol....úgyhogy szétburítottam a tetőteret, most másfél szobában lakunk lent 5en.....fent pedig minden átgőzölök immár 3 hete folyamatosan ezt csinálom, de semmit sem találtam még. Mindenünk zsákban. Az új ovit viszont imádja, szerencsére, bár nem akar ott aludni, így reggel 8:30 körül viszem/visszük és 12:30ra megyünk érte.......remélem beindulnak a kilóim lefelé.

Zéti elég nyafi lett, bepróbáltuk a bölcsit, nem szereti, egyáltalán hallani sem akar róla, mindenki azt mondja hagyjam sírni 2 hétig aztán megszokja....de elég az, hogy megszokja? Én boldog gyereket akarok, nem egy beletörődöttet....

Zozó sajna nem úgy fejlődik ahogy kéne.....már 10 kiló és 70 centi, de nem nagyon akar mozogni, nem fordult még meg, és nem is igen akar hason megmaradni illetve fogni.....voltunk vizsgálaton, minden negatív, most vérvételre megyünk......a dokik szerint kicsit lusta a szentem......de azért kértem és kaptam tornára beutalót, biztos ami fix.....ugyanakkor nagyon mosolygós, kiabál, imádja a nagyobbakat, az oldalára fordulva lesi mit csinálnak.....szerintem ezért is nem mozog, mert itthon non-stop műsor van, ő elszórakozik akkor is, ha nem erőlteti meg magát....

Mi ketten apával a beájulás szélén vagyunk.....de élvezzük.
Hiányoztok ám nagyon, de már képtelen vagyok mindenre.....azért igyekszem majd többször jönni!

puszi mindenkinek

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Sziasztok!

Hát ez az éjjel sem lesz a kedvencem...Sokan mondják, hogy majd akkor alszik jókat Bátor, ha ellkezdjük a hozzátáplálást, akkor már csak másfél holnap juhhééééééééééééé !! Mi délelőtt megyünk babaklubba ha felébredt Bátor a reggeli szunyából. Hordozóklub lesz, bérelek egy csatost, így ha megyünk 1 hétre anyósomékhoz, akkor lesz nálunk, ha már nem bírja Bátor a babakocsit. 
Mikor adjam a kekszet szerintetek? Majd ha már a hozzátáplálást elkezdem?

Magnoli jót nevettem a visszaszámlálásodon!! Na és várható új kiskakas?  Én mostanában érzem azt, hogy igen. Annyira boldog vagyok Bátorral, hogy már többször téma volt a kistesó Apával. Persze egy évet várnunk kell a projekt elkezdéséhez, de utána jó lenne belevágni. 

Sandie nem csodálom, hogy nincs időd. Én Bátor mellett is így érzem, pedig ő egyedül van, el sem tudom képzelni, három gyerek mellett hogy lenne időm bármire is. 
vajon milyen bogár lakhat az emeleten? És ha hívnál valami bogárirtót és rakna ki szert, most már vannak olyanok is, amik nem ártalmasok, hátha segít. Zalán biztos idővel majd szívesen marad délutánra is az oviba, csak idő kérdése. Zétit minden nap viszed bölcsibe? Vagy megpróbáltátok és most szüneteltetitek?
Bátor sem fordult még meg, azt mondták, hogy még van ideje. Ő szeret hason lenni, sokat is van úgy. Zoárdnak is van még ideje rá szerintem.
Kitartás neked is és a férjednek is!!!

Picur jajjjj de édes lehet, ahogy beszél az árnyékhoz!! Jó lenne zudni ilyenkor,mi járhat a fejében. (mondjuk jó lenne mindig tudni) . Cicid hogy van? Fáj még? Csomó van még? Borogattad?

Mindenkinek szép napot! Nincs valami szép idő...

Kép
savariaa
Érd

Sandie: pont akartam írni, hogy remélem csak leköt a 4pasi, és nincs baj. Szerintem Zéti meg fogja szokni a bölcsit, ezt ahagyd 2hétig sírnit, ne úgy értds, higy "kínozd" vele, hanem inkább úgy, hogy ez egy folyamat. Ha be tud vinni valamit, ami az otthont jelenti, és biztonságot ad neki, akkor vigyetek, ez Zalánra is igaz, pl: mama illatu poló, plüss, vagy kispárna. Jót szokott tenni. A beszokáshoz idő kell, kb november elejéig tart, akkor szoktak foglalkozásokat kezdeni a kiscsoportba, addig a feladat csak az, hogy oviba jarnak.
nNálunk is volt Dévéniy tornász, mert Balu sem nagyin mozog, és közölte, hogy lusta. Kicsit laza, és nem forog, csak ha a nagy feje, véletlenül átvillenti. Igaz gyere jobban szeret hason lenni, de hason nem nyúl a tárgyakért, háton fogdos, de csak a feje fölött lévő dolgokat, oldalra nem nyúl. Nekem azt mondta, hogy mozgassa, forgasaam, majd ha nem megy 2-3hét akkor jön újra. Ja és Balu sem kicsi, 8kg. Szóval szerintem nincs nagy gond Zozóval.

én most a gluténról azt hallottam, pont a gyógytornásztól, aki a MÀV kórház csecsemóosztáján dolgozik, hogy azt mondják találkozzon gluténnal, azaz ha csak egy apró kiflimkrzsát kap, már az is találkozás. Azaz, ezt úgy kellene, szerintem érteni, hogy nem mennyiséget kellene ennie, hanem gluténos dolgot. szóval ha kevés anyatejbe valami gluténos dolgot beáztatunj, és napi 2-3babakanállal kap belőle, akkor már találkozott anyatejes időszak alatt gluténnal. Ez a gondolat nekem szimpatikus

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok!

Mi abbahsgytuk 3 napja a hozzatapit, es lass csodat, ujra szepen alszik... Magnoli tanacsara majd a delelotti kajat fogjuk kivaltani eloszor, hogy estig kiuruljon, mert ugy latszik a kajatol fajt a hasa es azert sirt fel egesz ejjel 40 percenkent...

Ma ejjel egyetlen egyszer kert tapszert, hajnal kettokor, azon kivul nyekkenes nelkul aludt... Amiota abbahagytuk a hozzatapit naprol napra erezhetoen jobb volt az ejszaka... lehet hogy az o gyomra meg nem erett meg ra...

Ma megyunk 6 hos statuszra, kivancsi vagyok :) Adri se nagyon forog (igaz 1 honapos koraszulott, igy meg csak 5 honaposnak szamit), nagyon-nagyon ritkan fordul a hasarol a hatara, inkabb olyankor ha valami mellette van es az labaval el tudja magat rugni...

Kép

Kép
sz.veronika

SZiasztok!

Kat ez nekem is szimpi, amit írtál a gluténos dologról.Akkor szerintem amint elkezdjük a hozzátáplálást, már adom is neki.

Veronika örülök, hogy meg van az ok, miért nem aludt Adri. Remélem beválik az az etetés, amit Magnoli mondott. Pálmi hogy van? 

Mi most voltunk a hordozós klubba,  és persze nem volt ott az a csaj, akitől lehet bérelni a csatos kendőt,mert beteg. Elkértem a számát, ma fel is hívom, hogy akkor most mi a teendő. Odajött egy védőnő a klubba, hogy Bátornak mindig ilyen a szeme alatt? Mondom mi?????????????? Mi a kérdés??????????????? Hát hogy nem a veséje rossz? Mi van basszusssss???????????????????Olyan ideges lettem, ez a védőnő mit okoskodik,most látta előszőr Bátort, neki mindig ilyen a szeme alatt. De annyira felhúzott és most meg aggódom, hogy mi van, ha tényleg baj van...ááááá ki vagyok.

Na felébredt Bátor pedig nem szokott ilyenkor keveset aludni. Na de majd délután pótolja. (remélem )
SZép délutánt mindenkinek!

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok!
Veronika, tök jó, hogy legalább kiderült, hogy miért nem aludt Adri és így rendbe jönnek az éjszakáitok!
Kat, nekünk már az előző státuszon mondta  a védőnő, hogy 5 hós korátol minden nap adjak neki egy fél háztartási kekszet anyatejben szétáztatva a glutén miatt. Mondjuk én nem háztartásit vettem, hanem bio kekszet és van olyan nap hogy nem kap, de legalább két naponta adok neki, szerintem ártani nem árt. de nem igazán ízlik neki :P
Savaria, mert mi van Bátor szeme alatt?
Képzeljétek mikor írtam, hogy elindult alul a foga Lucnak hát másnap felfedeztem, hogy a másik is, úgyhogy most egyszerre jön neki alul a két középső foga, de cuki lesz ha vigyorít :DDD csak már előre féltem a cickóimat :/
Beiratkoztunk Kerekítőre már alig várom, csak azt sajnálom hogy össz-vissz fél órás egy foglalkozás, azt hittem van legalább egy órás. Megyünk majd úszni is hamarosan, csak még nekem nincs fürdőrucim, mindegyiknek olyan kicsi a cici része... nem tudom honnan fogok szerezni olyat amiből nem libbennek ki a csajok...pfff
Szép napot!

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Áááááá, én is "dicsekedni" jöttem!!! Picur ma kapott körtét (apukám téli körtéje beérett a pincénkben), és láss csodát! Nem tolta vissza a nyelvével, sőőőőt még kért! El sem hittük Apával. Délután pedig cuppogott a brokkolikrémlevesnek, hát adtam neki egy kanálhegynyit, azon is cuppogott! Na szóval mi így találkoztunk a gluténnel, hiszen a levesben egy minimális habarás van. A glutént nem tudom, hogy miért erőltetik 4-5 hónapos korban, bőven ráértek még Csicsi! És nagyon okosan tetted, hogy nem azt a vacak háztartási kekszet adod Lucának, hanem biokekszet vettél. Én elájultam, mikor elolvastam, hogy mi minden van a kekszben. A mi védőnénink is azt mondta, hogy nem feltétlenül kell kekszet adni, elég ha egy picike párolt zöldségbe vagy gyümölcsbe belekeverünk egy minimális lisztet. Máris találkozik a baba gyomra a gluténnel.

A másik kis "csodánk" mára, hogy Picur elkezdte felhúzni a lábát, úgy tűnik hamarosan meglesz a kúszás! El akart érni egy játékot, veszett módon kiabált a játéknak, nyújtogatta a kezét, és ellentétes térdét kezde húzni maga alá. Annyira örülök ennek! :)

Sandie, már nagyon hiányoztál! Örülök én is, hogy nincs gond, csak a 3 kispasi leköti minden idődet. A csípések kapcsán megértelek, Picur is feldagadt, nálunk szúnyog volt, szerencsére elmúltak a púpok, de elég ijesztő volt a gyerek feje reggelre. Zozót nem szoktad hasra tenni? Elhiszem, hogy ellustálkodik, ha másik két tesó szórakoztatja. A kis huncut! Remélem egy kis tornával rávehető a mozgásra, ahogy Balu is.

Veronika, de jó, hogy megvan az alvásmegvonás okozója! Majd írd meg mi volt a státuszvizsgálaton! :)

Savariaa, ne idegeskedj már ennyit! Bátor jól van, minden baba szeme alatt van egy kis "karika", tök normális dolog (pl. Picurnak is van). Ha baja lenne, jelezné, bízz egy kicsit jobban magadban és a fiadban! És lazíííííííííííííííts! ;)

A gyerekem olyan, néha mint egy kis ősember, ordítva kommunikál a játékaival, és eszközt használ a forduláshoz. :D :D

Na megyek, edzés lesz ma, szép napot!

picuralmos

Cici, köszi Savariaa, már jól vagyunk (a csajok és én :D), Picur szokásos rágcsálását leszámítva elmúlt a csomó is, és a fájdalom is. Kicsit még érzékeny alul, de már legalább a karomat fel tudom emelni. :)

picuralmos

Sziasztok!

Picur én inkább a védőnőn buktam ki,néha baromira tud idegesíteni, ahogy okoskodnak, már bocsi. Mert bevallom, eddig még sosem kaptam jó tanácsot egyiktől sem.Na de szu-szá, és letojom a nénikét. 
Nem semmi, hogy már kezd lassan kúszni!! Nemsokára megvehetitek a ballagási öltönyét is!

Csicsi egyszerre két fog! Azaaannnyyyáátt!!  De ügyes!! Majd csinálj fotót, ha kibújtak!

Kat el is felejtette kérdezni, mi a helyzet a bölcsességfogaddal?

Na felhívtam azt az anyukát, aki a hordozóklubbot csinálja és pont azt a csatos hordozót vették meg, amit ki akartam bérelni...pfffff, ilyen az én formám. Most a neten kutakodok, hol tudnék bérelni, mert egyenlőre megvenni nem akarom, hátha nem is válik be. 
Bátor elaludt, kint vagyunk, olyan szép idő van!! Vasárnap babatalálkozóra megyek, 3 éve fent vagyok a ciklus.hu-n egy fórumon, azóta már zárt lett a csoportunk, és most találkozunk először. Izgi lesz! Tatára megyünk, legalább meglesz az első hosszabb utunk.
Jövő héten csütörtökön jön a legjobb barátnom 2 napra, 6 éve nem találkoztunk, ő Angliába ment férjhez, már van két gyereke és most egyedül jön haza. Alig várom, hogy csevegjünk egész nap!!!
Holnap megyünk bababörzére Anyával és a nővéremmel, Bátor pedig itthon marad az édesapjával. Felvásárolok mindent. Juhhhééééé!! 

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok,
Ma szuper napunk van, Lénó az éjféli "műsorozás" után fél 8-ig aludt, már nézegettem, hogy minden rendben van-e :roll:
A hatalmas alvás után pedig "kifosztottam" a kétbetűsöket ahogy Monis mondaná :wink: (C&A és H&M) mert Olim mindent kinőtt :shock:
Ja és a DM- ben láttam "rágcsálóbiztos" etetőhálót Picúrnak :wink: , bár a múltkor nem erre gondoltam, ez eléggé műanyag, a miénken olyan sűrűn szövött anyag van, mondjuk azt lehet hogy a fogakkal tényleg szétrágná Picúr...

Veronika, örülök hogy jobban vagytok, ráértek az evéssel, majd szép óvatosan újrakezditek délelőttönként 8)
Azt mondják, ha már egyetlen egyszer megcsinál a gyerek egy mozgást, akkor azt már tudja, max. lusta gyakorolni, tehát ha Adri egyszer-egyszer fordult, rövidesen gyakrabban fog.

Sandie, jó hogy jöttél, már akartam én is kérdezni hogy mi újság???
A nagyfiad csípései ha testszerte vannak, és a többi gyereken nem látod, nem lehet hogy inkább allergiás puklik, Apukád mit mondott?
Mi derült ki a nyitokcsomókról???
A "2 hétig sírni hagyás" nekem se tetszene, de ahogy Kat finomította, úgy már jobban hangzik a beszoktatás...
Zozó súlya 10 kg?!...
Asztaleborultrézangyalát, jól fejlődik a "Kis"kölök :wink:
Lénó még "csak" 9 kg, de egyfolytában forog, nyúl mindenért és tömködi a szájába :lol: (kivéve a gyümis kanalat, hát külön köszi :shock: )
Mondanám hogy azért mert sokat teszem hasra, de őszintén szólva inkább ilyen bivalyos a genetikája...
Mondjuk a védőnőnk is csodálkozik rajta, mert szerinte az ilyen nagy súlyú gyerekek lusták szoktak lenni.
Úgyhogy ha nem tatálnak Zozónál eltérést, akkor lehet hogy Ő is lusti és ahogy írtad, olyan nagy körülötte az ingerhalmaz, hogy nincs ami motiválja 8)

Kat, Olimhoz is Toncsi járt Dévényezni amikor 8 hónaposan még nem forgott.
Volt egy kis izomtónus eloszlási zavara, de az is igaz hogy nagyon elkényeztettük, sokat volt kézben és mivel utálta, nem erőltettem a hasra tételt...
Persze az első gyerek kényeztetésére sokkal több időnk volt :wink:

Savaria, ha Bátor szeme alatt kicsit karikás, de van elég pisis pelus és nem is kiugróan sok, akkor nem hinném hogy gond van a veséjével...
Ne hagyd magad megijeszteni, de ha mégis aggódsz, hívd fel a gyerek orvosát.
Bírom a szöveged, a reggeli kakivonat is az egyik kedvencem :lol:
Majd mesélj, hogy mit vettél a Börzén?...

Kép
Kép
magnoli

Savariaa, idegen védőnénikre főleg nem hallgatunk, egyik fülön be, oszt izibe' a másikon ki! Okés? ;) A programod nagyon tetszetős, unatkozni nem fogsz a következő pár napban. Azért szerény társaságunkat se hanyagold majd el légy szivi! :)

Magnoli, úristen már Lénó is 9 kiló? Hova rohantok? :D Gyümis kanál is menni fog, nálunk pl. a kanala üresen is nagyon menő rágóka, próbáld ki, hátha megtetszik Lénónak is. A rágásbiztos etetőhálós infót nagyon köszi! Megnézem, hátha nálunk is lehet kapni. Bár most nagyon felbuzdultam a délelőtti "sikeren", hogy Picur elfogadta a körte levét. Apró sikerek mára, de nekem annyit jelent, hogy elmondani sem tudom. :)

Megyek, megnézem mit bénáznak a focistáink...

picuralmos

Sziasztok

mindig elkezdem irni a bejegyzést majd mikor már sokat írta elszáll... vmi rossz billentyűt nyomok le és visszelép a babanet kezdőlapra, és minden elszáll...RosszallRosszall lehet hogy nem kellene vakon gépelni...

gyorsn mégegyszer: (immár harmadszor)
Picur tök szép az overall, nagyon helyes lesz benne picur! én örököltem egy hasonlót a tesómtól, szerintem az jó lesz gergőnek! én inkább egy bundazsákot szeretnék, mert a mózest pont a téli időszakra fogjuk kinőni.... ti már a sportrészt használjátok?
mikor kell áttenni a babát a mózesból a sportrészbe??

Savaria, a soten vmi korányi projekt keretében egy új épület épül az udvarra ezért áprilisban elkezdték a munkálatokat volt alapkőletétel... vmi eu-s projekt.. és akkor már megnyerték azt is hogy a IIes nőit is kipofozzák, az aulát lezárták, a lépcsőházat szétszedték, a bejáratot felásták ( a radiológia felől lehetett a végén már csak bemenni.. és elkezdték leszedni az épület takaró burkolatát... zacskó volt az ablakokon, hogy a por nem menjen be, de igy kinyitni sem lehetett, sokszor viz sem volt, na ekkor döntöttek úgy hogy költöznek... csak várni kellett az antsz engedélyre.. már a végén totál kivoltam hogy pont májusban van ez az egész mert áprilisban még nem volt felfordulás, júniusban meg átköltöztek... igy jártam... Kacsintás
látogatni igy sem lehetett, mondjuk az nem baj, hogy az 5 ágyas kórteremben nem engednek be látogatókat, de azért elég gáz hogy az apuka csak akkor foghatja meg a babát ha már hazamentünk..

Magnoli, hogy álltok az alvással? megoldódott? kipihented már magad? lesz újabb kiskakas? vagy inkább tyúkocska?

Sandie, sikerült megtalálni a csipések okozóját? nézd meg az ágyrácsnál is, tesómáknak vmi ágyi poloskájuk volt és az csipkedte őket össze... jysk-ben vettek vmi bútort és a lapraszerelt lapok között megbújnak...

Veronika, jó hogy kiderült hogy miért nem alszik Adri éjjel! remélem már te is kipihented magad azóta

csicsi, jó kis programokat szervezel magatoknak, ügyes vagy, kell az a kis társaság az anyának is.
Én is hivogatom a telefonszámot amit a védőnő adot a babamama klub kapcsán, de mindig ki van kapcsolva.. jövőhéten már felhívom a védőnőt, hogy rossz számot adott?? babaúszást is szeretném kipróbálni..

Picur gratula a majdnem kúszáshoz!!
gergő is folyamatosan kiabál, beszélget.. van amikor halkan szinte suttogva magában motyog, de van hogy síkítozik, rikácsol.. ő a mi kis papagájunk..Nevetés a legújabb hogy fújja ki a szájából a nyálat, lespriccel minket.. nem tudom hol tanulta, de mi lesz velünk ha spenótot kap??

Savaria, micsoda programod lesz!! azért pihenj is közben!

Magnoli, szuper hogy sikerült elmenned vásárolni! én ma "csak" anyunál voltam, jött a pedikűrös, szép lett a lábam..
a vásárlást holnapra tettem át..

Ma itt volt az apósom, nagypapa, vmi extra fontos scannelnivalója volt, és akkor már a gyereket is megnézte..
leült elé és elkezdett gügyögni neki, erre gergő elsírta magát... majd közli hogy ha mi vásárolni akarunk menni akkor ő szívesen vigyázz a gyerekre! én tuti nem bízom rá!!
másik "beszólása" hogy ugye egy fiú gyerek felér 2 lány gyerekkel??  mi van?? mondom neki hogy nem: egy fiú ugyanannyit ér mint egy lány, semmivel sem többet! jó hogy ezt nekem mondja egy "lánynak" nem?? mi 3an vagyunk lányok testvérek... amúgy...

ha lány unokája született volan akkor az nem is érdekelné? mondjuk most sem sokat jár át...
ok hogy a férfiak mindig is inkább fiú pártiak de azért ez túlzás nem??

monis
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Savariaa, bogárírtót hívtunk, de mivel nincs invázió, letojta a fejünket....nem éri meg gondolom....most gőzölök, már a fülemen is és utána akarok befújni mindent....tuti ami fix. Kíváncsi leszek milyen lesz Neked a csatos mei tai. Én is gondolkodom rajta, mert nagy zuhékor könnyebb lenne úgy menni az oviba, mert az esőkabátomat mindig lefújja a fejemről a menetszél.

Kat, köszi a bíztatást, nagyon jól esett háborgó lelkemnek....bevallom tényleg úgy érzem kínzom őt. Olyan boldog felszabadult kispasi volt, most meg elbújik, ha jön valaki, kapaszkodik a lábamba, nyüszög-nyafog....nagy türelmet igányel. Zalán jól elvan az oviban, csak ne kelljen ott aludni, ha majd akar, akkor biztosan bevihető egy kis szeretetcsomag....a takarója nélkül ugysem alszik el sehol..- de ő már tavaly ugye némileg hozzászokott az ovihoz, az előzőt nem szerette, most szárnyal délelőt...ez nagyon felszabadít minket is. Zozót én viszem majd egy fejlesztő központba, majd ott kiderül milyen tornát írnak elő. Sokat van hason, de leginkább nézi az itthoni színházat, amit a másik kettő szolgáltat. Egyébként ő is ugyanolyan, mint ahogy Balut leírtad. Nekem az tűnt fel, hogy Zalán és Zéti is 3-4 hónaposan forgott, gurultak végig a lakáson, ha kinéztek valamit....nagy kedvenc volt (még ma is) az elöltöltős mosógép....5 hónaposan meg mindketten már kúsztak....ehhez képest érzem lemaradtnak Zozót...de az ideggyógysz szerint nincs semmi baja, azon kívül, hogy nagy (pedig a másik kettő sokkal ducibb volt és ugyanakkora egyébként súlyra, hosszra, mint a másik kettő is ennyi volt  ennyi idősen). Ma voltunk vérvételen, engem én nagyon aggódtam, hogyan viseljük.....erre a fejét bökték meg, mert ott jobban látható volt a véna, mint a pufók kezeken.....kicsit sírt, majd elaludt. Meglepett A doktornő el sem hitte, hogy békésen szuszog aranyom....persze előtt jól bekajált, tele pocak, alvás idő is volt, nem zavartatta magát. Itthon is elalszuik szegényem, csinálhatnak bármit mellette a másikak. Múltkor nem figyeltem eléggé, elaludt a játszószőnyegen, amíg a másik kettő körülötte motorozott a lakásban.....Remélem segít azért majd a torna. Bár mintha érezné, hogy aggódom, elkezdett nyúlkálni, fogdozni tegnap óta...

Veronika, ráértek szerintem is azzal a hozzátápival. Nekünk Zozó csak a gyümiket szereti, múltkor a zöldséget szó szerint a szemembe köpte. Imád börrögni, fújni börrögve a nyálát, hát kipróbálta a zöldséggel is.....

Látom ez a 'csajok' kifejezés is beivódott, mint a kunkáj. Kacsintás

Picúr, nálunk is kiabál Zozó a játékaival, meg börrög nekik, engem meg simogat, a játszószőnyeg ívet meg rendzseresen magárarántja még a lábaival is rákulcsol. Ma kivágottabb felső volt rajtam, amikor délután beszélgettünk, fogtam a kezembe szemben, egyszercsak úgy rámeredt a csajokra, szinte remegett, folyatta a nyálát.....és markolászta a ciciket.....teljesen beindult.

Magnoli, apukám is csak tátogott a csípések láttán, mert nagyon-nagyon csúnyák lettek. Felhólyagosodtak és iszonyatosan viszkettek neki, 4 óránként kentük őket, még éjjel is. A bal szemét szegényem 2 napig nem tudta kinyitni.. Nyirokcsomók megvannak, de kisebbek, de mivel voltak a csípések, gondoltuk, hogy nem tűnnek el....ha még maradnak, akkor azok kivizsgálására is sor kerül....bár a fél kórházi szeméyzet kell majd, hogy lefogják....a múltkor 5en próbálták...nem sikerült. Már írtam Katnak, nálunk is mindegyik ilyen bivalyka volt és mozogtak is rendesen, Zozó kicsit nyugisabb úgy tűnik. Apa mindig azzal üti el az aggódásomat, hogy a két másik szélvész Tóbiás mellé talán lesz egy elülősszöszmötölős legénykénk is, aki nem forgatja fel a lakást, mint egy hurrikán.

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Sziasztok,
Nagy hírünk van: Lénó elkezdett kúszni!!! :lol:
Igaz még kissé rendezetlen a kéz-láb mozgása, de néha eltalálja a ritmust és sikerül eltolnia magát :lol:
De boldog vagyok!!!

Üdv az Ősemberes kúszótárs KisPicúrnak, Neki is hajrá :wink:

Kép
Kép
magnoli

Magnoli, gratula a kúszáshoz!! Nagyon ügyes Lénó!! most aztán lehet mindent magasabbra pakolni!!

monis
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

A csavargások miatt megint rendesen lemaradtam...
Úgy fájnak a lábaim! Szerintetek ez normális? Már nem is biztos, h a visszerek a ludasok. Ma szinte combtőtől fájt a lábam a sok gyaloglástól. Szülés előtt nem volt ilyen gondom.
Ja, és MEGJÖTTÜvöltés , 14 hónap után. Annyira azért nem kenődtem el, mint gondoltam.

Csicsi: gratula a fogacskákhoz! Remélem nem okoznak majd álmatlan éjszakákat nektek.

Picur: próbáltam már anyatejet keverni a gyümibe, de nem volt attól sem elájulva, csak az almát szereti. Nem erőltetem a hozzátápit, majd 6 hósan kezdjük újra. Most már kicsivel többet eszik Balázs, lehet a közelgő mensim zavarta meg. Most 6240 g körül van( 2650-el született). Fejek még, persze.
Nagyon szép az overállotok! Mi is kaptunk egy barnát és egy sötétkéket.
Sajnálom a cicifájásodat, remélem elmúlik az érzékenység is mielőbb! 
Balázsnak 1 foga van, az én cicimet is harapdálja, pedig nem sokat lóg rajta. Amióta megjött, egy csöppet sem szív belőle, még jó, h legalább lefejve kell neki.
Örülök, h Picurnak bejön a körte! CsókAmerikában nem az almát, hanem a körtét javasolják első kajánakKacsintás

Savariaa: Igazad van, a külső inegerek miatt csökkenhetett az étvágy. Minden érdekli Balázst napközben. Éjjel eszi meg a napi adagjának a felét, napküzben csak annyit, h épp csillapítsa az éhségét. Megragadok minden alkalmat most már, h etessem, többször kínálom mint eddig.
Vettem neki most egy Játék a Babával című könyvet, benne 50 készségfejlesztő játékkal. Csak lenne végre idő több feladatot kipróbálni belőle, nagyon jó!
A kekszel én várnék a 6. hónapig.
1 év múlva mi is nekilátunk tesót gyártani. Jó lenne egyszerre összehozniCsók
Biztos nincsBátornak baja a veséjével, ne aghódj feleslegesen!
Magnoli: még 2 év 7 hónap nem alvásÜvöltés Rosszul hangzik!
Énis vásároltam a H&M-be, de a Tesco-ba is. Az FF babarucikat majdnem féláron vettem meg, mivel eleve volt 30% rajtuk és még lejött 20 a Glamour kuponnal. Jaj, de sok mindent tudtam volna még venni! Magamra már sajnáltam a 8000-es felsőt a Mayo Chix-be, Balázs a lényegKacsintás
Gratulálok a kúszáshoz!

Sandie: de jó, h jöttél!
Remélem mielőbb kiderül, h mi okozza a csípéseket.
Zozó 10 kg?
A ciciimádata korán kezdődőtt!Zavarban vanFejsz, szoptatsz még?

Kat: nekem is tetszik ez a fajta gluténtalálkozásKacsintás
Jobbak már az éjszakáitok?

Veronika: remélem bejön majd Magnoli tanácsa! Viszont szerintem símán várhatsz még egy kicsit a hozzzátápival, ha a koraszülésmiatt még csak 5 hónapos.

Monis: voltál vásárolni? Mit sikerült?
Ne idegeskedj apósod miatt, elégé régimódi!

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Későn vagyok, itt a barátnőm, elcsacsogtuk az időt, de a lényeg, hogy a Picur alszik. Bár az infóhalmaz, és a csinos barátnő eléggé felhergelte, nehezen aludt el (na jó, így is fél kilenc óta húzza a lóbőrt, na de máskor már 8kor alszik).

Sandie, nálunk mindkét pasi pontosan így viselkedik a csajok láttán! :D :D (Imádom az írásaidat, mindig jót röhögünk Apával)

Magnoli húúúú, de jó kúszás-mászásra fel! :) Videó készült?

Monis, micsoda szerencse, hogy Gergő fiúcska, úgyhogy a Nappapi örülhet. A többi nem érdekes, engedd el a füled mellett! ;)

Andi, nem lehet érszűkületed van? Egy kivizsgálást megérne. Zsibbad is a lábad? A cicik már jól vannak, köszi. A bimbik fájnak, de aki azt mondja, hogy fogakkal neki nem fáj a szoptatás, az nem mond igazat.

Húúú, megyek aludni, mindjárt kel a Gyermek. Kunkáj! ;)

picuralmos

Hellobello Lányok!

Andi, reméljük nincs semmi a lábaddal, csak megerőltetted, de ha többször is előfordul lehet, hogy tényleg nem árt megnézetni. Szerintem sem kell siettetni a hozzátáplálást. Nekünk pl a gyerekorvos kifejezetten azt vallja, hogy lassú tempóban kell megtörténnie, nem pedig pár hét alatt, hanem hónapok alatt lassan hozzászoktatni egy-egy "ételhez".
Picur jó lehetett a barátnős csacsogós party, Picúrod meg biztos csajozott :P Jó, hogy már nem fájnak a cickóid, ma reggel én is megkaptam az első "harapást", pedig még csak a teteje van kint a kis fegyvereknek.
Magnoli, de jóó, hajrá csúszás-mászás, gartula, igazi nagyfiú lett Lénó :)
Sandie, jó, hogy jöttél! Biztos nincs semmi baj, csak a fiatalember kicsit lustibb, mint a tesói voltak az ő korában, vagy egyszerűen más habitusú, de azért jó, hogy utána jártok. Le a bogarakkal!!!
Monis remélem sikerül elérned a baba-mama klubot, egy kis kikapcsolódás jól jön mindenkinek. Apóssal meg ne foglalkozz, bár elhiszem, hogy bosszantó lehet. engem is sikerül anyósomnak marhára felhúznia, bár ez mostanában mintha kezdene rendszerré válni...szerintetek normális, hogy este 7kor meg fél8kor jön hozzánk, hogy már hiányzott neki  agyerek és ott ülnek fél10ig????? tegnep megiint megjelentek este, úgy hogy nem is szóltak előtte, én meg most már nem rejtettem véka alá, hogy nem örülök neki, még majdnem hogy neki állt feljebb, hogy már mióta nem látta a gyereket ( hozzá teszem az összes rokon közül ő látja leggyakrabban) , na meg nem neki szültem, csak ezt elfelejti úgy látszik, de mostmár nem fogok neki mosolyogni magamban meg puffogni, de remélem most észre vette magát, mert megmondtam neki, hogy napközben jöjjön és szóljon előtte...bár már ezt máskor is megmondta neki párom, kíváncsian várom, hogy menniyre volt hatásos a mostani. Néha olyan jó lenne ha jóóóóó messze laknának tőlünk.
Kunkáj!

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Sziasztok!

Tegnap elfelejtettem írni, h Balázs életébe először ült villamosra :) ( terhesen sem BKV-ztam). Nem tetszett neki, ha megállt, mondjuk az autóban is ordít a piroslmpáknál.
Ja, és átaludta az éjszakát újból, mondjuk tegnap jól kifáradt: kürtöskalácsfesztivál, villamos, Alee...Úgy tűnik, 8-9 naponta véletlenül sikerül :) Kár, h én megint éjfélkor feküdtem.

Picur: érszűkület? Erre nem is gondoltam. Valamikor ki kéne vizsgáltatnom, igazad van.
Picur is igazi férfi, ha már most nem tud aludni a csini lányok miatt :)

Csicsi: Elég ha a teteje van kint, az már pont elég a harapáshoz.
Nem semmi anyósod, h csak úgy beállit. Miért nem fogod be vasalásra, főzésre vagy takarításra?

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Andi: mi is kint voltunk a Kürtöskalács fesztiválon, de megint úgy jártak, higy mindenhol hirdették, és nem voltak, szerintem felkészülve ennyi emberre. Bálintnak beigértük, a kalácsot. Kint kb 5 helyen lehetett kapni, ahol alsóhangin fél órát kellett volna sorbaállni, így eljöttünk

valaki kérdezte a bölcsességfogamat, lekopogom most nem fáj, és elvagyok vele, de sajna muszáj lesz egyszer rászánnom magam:(

ma elmentünk ebédelni, Balu nagyon bírta, ott kapott tápszert és jól elvolt a hordozóban. Hazafelé mondtam, hogy valamelyik fiú bekakilt. Hazaértünk Balu még mindig vigyorgott, letettem aludni Bálintot, és kivettem Balut. Na, az egész autóshordozó úszott a szmötyibe, ez nem egy kakavonat volt, hanem egy InterCity. Most valahogy elvarázsoltam a huzatot, amit eddig soha(remélem vissza is tudom tenni) betettem a mosógépbe, és reménykedek, hogy megszárad holnapra, mert igaz busszal tudunk menni Bálintért a bölcsődébe, de csütörtökön vettem valamit a Brendonba, ami nem lett jó, és vissza kéne vinnem

KépKép
KépKép
kat78

Kat: ti is kint voltatok és ti sem vettetek kürtöskalácsot? Mi sem voltunk hajlandóak ennyit sorban állni, viszont megkóstoltam az eperbort. Fincsi volt!
Neked ki kell műteni a b.fogadat? Ha csak húzni, akkor javaslom az én szájsebészemet. 3 mp. alatt kihúzta, semmit sem éreztem. A fogorvosom viszoont húzott már úgy ki egyéb fogat, h darabokba jött ki és majdnem elájultam a székben, 1 órán át kínzott. Nem mindegy, h fogorvos v. szájsebész.

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Andi: köszi, műteni kell majd. A keresztlányom nagynénje a fogorvosom, aki szájsebész, és erre specializálódott. Még azt nem látom mikor, még szoptatok, meg a fiúk nagyon igényelnek engem

KépKép
KépKép
kat78

Kürtőskalács, már mi sem veszünk már egyetlen vásárban sem, inkább sütök itthon. És ugyanolyan finom. :)

Csicsi, ha "csak" az alsó fogak vannak kint, akkor még nem haraphat, mert a nyelve ott van a bimbi körül. Ha harap, akkor nincs jól cicire téve, vedd el, és tedd vissza újra. Természetesen, ha már a fentiek is kibújnak, már ez sem segít, főleg, ha picit rángat a Szentem... Anyós, háááát lehetne tapintatosabb is, és főleg nem illik az esti rutin közepén beállítani unokázni. Mindenképpen beszéljetek velük, mert így megromolhat a kapcsolat.

Andi, nagyon remélem, hogy nem lesz igazam az érszűkülettel kapcsolatban, tényleg menj el, nézesd meg, mert az sem játék. Balunak biztos hangos volt a villanyos, nem csodálom, hogy nem tetszett neki. Picur alapvetően szeret utazni, jól elvan a hordozójában. Van egy "utazóhaverka" a hordozóra rögzítve (a használaton kívüli cumilánc segítségével), és azzal szokott játszani. Kár, hogy nem lehet ide videót feltenni, természetesen erről is készült felvétel... :D Esetleg próbáld ki, hogy van neki állandóra egy kis figura, vagy játék a hordozójában, hátha megnyugtatja.

Ma este kicsit előbb kezdtük a rutint, kb. fél órával, mert nagyon álmosnak tűnt Picurt. Hát nem jött be, szanaszéjjel rángatta, szívta a csajokat, égnek, mint a rongy, és így is a szokott időben sikerült letenni.

Szép estét nektek!

picuralmos

Sziasztok,

Gergő alszik, gyorsan írok..

Veronika, mi volt a 6 hónapos kontrollon? ott már nincs oltás ugye?

Savaria, hogy telnek az éjszakák? kerülöd a szomszédot??
mit vettél a börzén? hol volt Érden? én is néztem bababörzéket, de mindegyik elég messze van a 13. kerülettől...

Sandie, hogy vannak a bogaraitok? remélem már eltűntek, és a csípsek is elmúltak már?

Magnoli,
gratula a kúszáshoz! nagyon ügyes Lénó!

Andi, üdv a "nagylányok" klubbjában... Kacsintás
sikerül azért cicre tenni Balázst? gergőt nem zavarta cicizésben a "mikulás" érkezte.... továbbra is rendületlenül szopizik..

mi a tescoban múlt héten vásároltunk be gergőnek,akkor volt vmi akció.. most hétvégén voltunk a c&aban és a h&m-ben de nem sok mindent láttam, ami tetszett volna igy nem nagyon vettünk semmit...
Auchanban is jártunk, de mindig ledöbbenek hogy ott milyen "szegényes" a választék.. vagy rossz auchanba megyek?? mindig úgy le van pusztulva a kínálat...
de én kaptam egy babasétáltatós nike dzsekit a hervisből, persze erre nem vonatkozott a glamour kupon...Határozatlan

csicsi, grautla a fogakhoz. Gergőnek is nagyon fehér már az ínye alul, jön az első két egyes egyszerre, de még nem ütötte át az ínyét...
babamama klubbot még nem értem el, a héten felhívom a védőnőt, hogy biztos rosszul irtam fel a csajszi számát mert ezt nem veszi fel senki..
Anyósom nincs, már nem él, de após felér 2 anyóssal.. Nevetés
Jól tetted csicsi, mond meg az anyósnak... reméljük tanul belőle..
és ilyenkor mikor van a fürdés? 10kor? vagy ők is segítenek a fürdetésben?

Andi, mentek a héten 5 hós státuszvizsgálatra? Mi is megyünk!!

Picur, látod milyen okos, már tudja a napi rutint,nem szabad eltérni tőle... :))

mennem kell, gergő ébren van, biztos éhes...

monis
Budapest XIII. kerület

Hellobello!

Picur, hát Te igazán ügyes vagy, hogy kürtős kalácsot is tudsz sütni, biztos nagyon fincsi :D _Igen, mikor megharapott akkor már nem a rendes evés volt, csak "játszott". Ha-ha, én is cumiláncot használok játékokhoz, hogy ne ejtse le  a földre hozzácsíptetem vagy az ülőkéhez vagy a ruhájához.
Mondtuk már többször anyóséknak, hogy ne este jöjjenek és főleg ne bejelentkezés nélkül, de kicsit buta nő, sajnos. Após normálisabb lenne, de ő meg úgy van vele, jhogy inkább elhozza, minthogy hallgassa otthon a nyavajgását--hát azért kedves, inkább hallgassuk mi :S egyre jobban kezdem megutálni, pedig szerettem volna jó anyós-meny viszonyt, de meg van hülyülve mióta megszületett a gyerek. Pedig van egy másik unokája is, aki már vagy 4 éves, ott lakik tőlük két utcányira de még soha nem látta, mert szerinte nem a fiától van.....enyit erről
Monis akkor már Gergőnek is nemsokára megérkeznek a fogacskák, úgy látsziknálatok is egyszerre lesz, legalább letudjátok egy füst alatt a kettőt :P Dehogy segít a fürdésben, csak pöffeszkedik a kanapén és vinnyog a gyereknek, a gyerek persze már nyűgös és nem akar nála lenni mert fáradt és hiába mondom hogy aza  baja hogy fáradt , ő csak nyafog a gyereknek, hogy már nem is emlékszem mamára, már nem ismersz meg azért nem akarsz nálam lenni, mert olyan régen láttál. ilyenkor legszívesebben fognék egy szívlapátot és fejen kólintanám..na nem a gyereket :D
Akkora csomagot kaptam reggel Luctól, hogy még a nyakában is jutott belőle :D Mostanában aliog tudok tőle valamit csinálni, mert amint kikerülök a látószögéből már ordít eddig megoldottam azzal hogy pl amíg mosogattam vagy főztem kivittem magammal a pihenőszékében de most már abban sem akar elmaradni pár percnél tovább. én meg nem vagyok annak a híve, hogy "szabad annak a gyereknek sírni", meg amúgy sem lehet úgy normálisan végezni a munkát, hoyg közben a gyerek torka szakadtából üvölt, főleg hogy Luca hajlamos arra, hogy anniyra belelovallja magát, hoyg egyszer csak nem vesz levegőt sírás közben, úgy kell megrázni, hogy hahó, kifelé is fújjad.
Tudtátok, hogy már csak 71 nap és 10 óra van karácsonyig? :P alig várom, az első karácsony a kicsikémmel :)
Na megyünk vásárolni, szép napot  mindenkinek!

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

SZiasztok!

Mint mindig, most is fél percem van csak. Az éjszakák szokásosak...készülök a nagy hazaútra, és az egy hetes wellnessre anyósnál. Én ki sem kelek az ágyból.
Sajna a gyomrom megint rossz volt tegnap, most elkezdtem egy probiotikum kúrát, az orvos ajánlotta. De egyszerűen már szinte semmit nem tudok megenni, mert a legtöbb minden átmegy rajtam.Már a régi famerjaim is csak övvel maradnak fent. Na de majd csak egyszer vége lesz ennek is. 
Próbálkoztam popsikrémekkel, de Bátornak csak a sudokrém jön be. (ezt csak mint érdekesség írom  )
Bátor ma először az oldalára fordult, bár tudom csalás, hogy a puha díványon, de azért ez már valami! És fújjjjaaaaa a nyálát!!! Imáddoooooomm! Csnáltam ezer videót! Gondoltam rá, hogy megmutatnám, már pár ilyen szupi videó készült, kár hogy ide nem lehet felrakni. Kéne egy titkos facebook oldal, és oda feltölthetnénk ezeket! (Picur is mondta, hogy csinált szupi videót) 

Csicsi Bátor is ezt csinálja, mint Luca. Ha nem át, már kezd pityeregni. AZ alsó szinten is van wc. ha pisilni megyek sokszor viszem magammal a babakocsiban, mert sokszor annyira nem bírja ki nélkülem. Máskor pedig simán percekig eljátszik, de főleg akkor, ha ott ülök mellette. Nem is kell játszanom vele, csak üljek ott. Jajj én is nagyon várom a karácsonyt. Nem csak az első lesz Bátorral, hanem az első a házunkban. Juhhééé, már csak 71 nap!!

Monis egész jó volt a börze. Vettem 3 farmert és 2 kertésznadrágot (darabja 400 ft volt) és 2 pulcsit (300/db). szóval megérte. De leginkább lány ruhák voltak. Játékot akartam még venni, de csak leharcoltak voltak. Nagyon drágák a játékok, amik tetszenek és zenélnek. Nővérem barátnője bérli a fisher and price játékokat, lehet hogy én is kipróbálom, hisz úgy is hamar megunja. Majd meglátom még.

Picur bár most brutál diétában vagyok, de majd elküldöd a kütröskalács receptedet? Ha jó lesz a gyomrom, biztos sütök!! Elképesztő időérzékük van a babáknak, én szinte percre pontosan tudom, mikor van fél7, akor szokott kezdődni a fürdés, és ha kicsit késünk, akkor nyűgös lesz Bátor. Kiváncsi leszek, mi lesz az óraátállításnál. 

Kat sajnálom a fog helyzetedet, nekem a fogorvos és a nőgyógyász szinte ugyanaz a kategória, egyiket jobban utálom,mint a másikat. Remélem addig nem fáj újra, míg meg tudod csináltatni. De jó lenne, ha addig magától rendbejönne!!! Erre nincs is esély? 

Andi mi ott laktunk a belvárosban, másfél éve költöztünk ki, és mindig mentünk ezekre a rendezvényekre, ott sétálgattunk a Vörösmarty téren. Jajj a karácsonyi vásárt de szeretem. Bár nem lehet semmit venni, mert minden értelmetlen és baromi drága, mégis olyan jó hangulata van!!! Balázs hogy eszik? Javult az étvágya?

Magnoli Lénó kúszik!!!!!!!!!!!!!!!Aszannyáátt!!!!! De ügyes!!

Egy hét múlva ilyenkor már hawai dizsi lesz nekem!! Ijjjááááiijjjáááóóóó!!  Anyósom hívott, hogy mivel készüljön. Mondtam,hogy sok energiával!  
Na megyek, Bátor mindjárt ébred, és indul a fürdés, alvás projekt. El is felejtettem mondani, hogy a férjem megkapta az állást!!!!!!!!!!!!!!  Nincs több 3 műszak, soha nem kell többet egyedül itthon lennem éjjel!! Annyira büszke vagyok rá! 

Kép
savariaa
Érd

Elfelejtettem mesélni, hogy ugye vágyom egy csatos mei-tai-ra. A hordozó kulbban megvették, amit ki akartam bérelni. Irgum-burgum. Elkezdtem nézni a neten, mennyiért lehet bérelni, de elég macera, és általában egy hétre lehet, és nem túl szimpik. Szombaton elmentünk a börzére és egy apuka egy ilyen csatos hordozóban vitte a kisfiát. Megkérdeztem, honnan van, és képzeljétek nem 25 ezerért vették, hanem 7 ezerért, egy nő készít ilyet, ő varrja. Megadták a számát, fel is hívtam és péntekre kész is az enyém!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  Így tudjuk vinni magunkkal. 
Na fél7, fel is ébredt! 

Kép
savariaa
Érd

Savariaa, de jó, hogy sikerült szerezned mei-tai-t !! Én is gondolkodom rajta, mert elég sokat viszem Lucát kenguruban, viszont pont ezért mert gyakran használom egészségesebb lenne a mei-tai neki is. Gratulálok a férjednek az álláshoz!!!
Ma nyűgös napunk volt eléggé, vizsont  fél áras akció van a tescoban a játékoknál és már vettem pár dolgot karira meg mikura :) így kíméletesebb a pénzárcámnak mint egyszerre megvenni mindenkinek mindent.
Kunkáj!

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Savariaa, örülök a jó híreidnek, Apának gratula az új álláshoz, neked meg a vadiúj hordozóhoz, és a hamarosan kezdődő nyaralásra nagyon jó pihit kívánok! :) A receptet átküldöm, szólj, mikor hagyod abba a "diétát"! Sütőfád van?

Csicsi, az anyósod tényleg gáz. Egy jegy a Holdra a többiekével együtt? ;) Én nem értem, hogy miért nem lehet bizonyos dolgokat megérteni, elfogadni... Ez nekem magas. Ha megkérem, hogy ekkor meg akkor ezt meg azt tegye vagy ne tegye, akkor miért nem lehet ezt (a saját házamban) tiszteletben tartani??? Fel nem foghatom. Ezt most úgy általában mondom.

Köszi a játékinfót, tutira megyek a Tesco-ba, jajjjjjj a pénztárcánknak! :D

Nem lát - pityereg, nálunk egész jól tolerálja Picur, ha nem lát, persze 5-10 percnél nem tovább. Mindig megmondom neki, hogy hova megyek (konyhába, fürdőbe) és mit fogok csinálni. Ha közben beszél, én válaszolok neki, hogy hallja a hangomat. Így elkerülhető a pityergés, és ez egész jól bevállt nálunk.

A karácsonyi vásárra én is kíváncsi vagyok, sokat hallottam róla, de még nem voltunk fent sosem. Idén ott egy babatali? ;)

picuralmos

Sziasztok!

Jelentem, pár napja kint van az első fogunk! Király Szerintem jön mellette a másik is. Ezzel még nem tud harapni hála, ettől előre rettegek! Lotti párszor megharapta a cicit és az borzalom volt! Nem sok időm van mostanában, minden napra beiktatok feladatokat, takarítást főleg+próbálok minden nap egy nagyot sétálni is babóval. Hála a 30 perces alvások elmúltak, tegnap aludt 1,5 órát is du.

picur, kürtöskalács, úrég, imádom, hogy csinálod? Bár én sütés-főzés terén nem vagyok elég jó, de hátha :) Voltunk kint mi is a kürtöskalács fesztiválon, na az mindennek nevezhető volt, csak fesztiválnak nem, az a tömegnyomor a sorokban... Lotti kiakadt, mert nem voltam hajlandó beállni a sorba, viszont a Váci utcánban a Molnár's-ban vettünk száz forinttal drágábban másfélszer akkora kürtöskalit, mint amit ott árultak a "fesztiválon" :) Úgyhogy mindenki boldog volt.

savariaa, de jó hogy ilyen jó árban tudtál venni hordozót!!! Az enyém is 22 e volt, grrrrrrr, nem is használom ki amúgy :( A gyomrod miatt részvétem, viszont a lógós farmerek miatt irigy-irigy, én még mindig 62 kiló vagyok :(
FB-on csinálhatunk egy csoportot csak a fórumtagoknak és akkor bátrabban felteszi mindenki a videókat :)
Karácsonyi vásár, imádom, Vörösmarty téren mi is sokszor megfordulunk :) A tömegnyomor viszont sajnos nehezen viselhető számomra.
Gratula férjednek az álláshoz, milyen jó lesz, hogy fixen dolgozik!

csicsi, anyós, úréééééééég! Megértem, hogy dühös vagy, szerintem nagy pofátlanság így beállítani, főleg este, amikor ált. a babák már nyűgösebbek+megvan az esti rutin... remélem észrevette magát! Az nagyon durva, hogy a 4 éves unokáját sosem látta :O
Karácsonyt én is nagyon várom, kedvenc ünnepem és már a babók pont akkorák lesznek, hogy a fények megbabonázzák majd őket :) De talán addigra el is kezdenek kúszni-mászni, akkor jaj a karifának :)

monis, tecsós babaruhák nagyon jók, imádom őket, az ósönbe sose vegyél, borzalmasak, mosás után elfordulnak+annyira rossz lesz az anyaguk, összemennek stb. Mi a fótiba járunk, ott mindig gagyik a babaruhák!

kat, intercity áááááááááááááá :D
Fogad-műtét, te jó ég, nagyon sajnálom! Meddig lehet húzni a műtét idejét?

Andi, jaj, sajnálom a mensit! De egyébként érdekes, nekem miután megjött rendeződött pl. anno az arcbőröm, addig mindig csomó pattanásom jött ki :O
Nem lehet hogy a terheléstől fáj a lábad? Nekem a derekam fáj iszonyatosan, néha úgy érzem, hogy leszakad :(

sandi, bogárügyben van valami javulás? Ez a csípés borzalmasan hangzik :( Kitartást a mindennapokhoz!
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, cicimarkolászás-nyálfolyatás :D :D

Mi már elkezdtük a barackot 2 napja. Vettem kecskeméti őszibarack bébiételt. Barnus olyan fejet vág, mintha a mosogatórongyot dugtam volna a szájába :) De tegnap egész jól evett belőle. Most egy hétig nyomom ezt, csak nem tudom mivel folytassam harmadiknak, ötlet?
Szerintem még egy darabig nem tudunk kiváltani, mert nem fog ő annyit enni azért :( Viszont Lottikától tegnap este is megkaptam, hogy a babával olyan cukin viselkedek mindig, vele meg nem (mert rászóltam...) és hogy szeretne velem több időt tölteni :( Gondolkodtam már hogy fejek egy nagyot valahogy és akkor elmegyünk együtt valahová egy szombat délelőtt, csak nem tudom, hogy babó enne-e cumisüvegből, mert eddig nem volt rá példa, mi van, ha nem eszi és itt üvölt majd éhesen és párom meg nem tud mit kezdeni vele? :( Valami jó cumisüveg ötlet? Nektek melyik vált be? Mert nekünk van egy, de abból nem ivott Barnus egyáltalán, talán azért mert akkor víz volt benne, nem tudom...
Na megyek, mert mindjárt ébredés van, mostanában olyan szépen alszik reggelig megint, ma is fél 7-kor kelt :)

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok!

Létrehoztam a facebookon egy csoportot, titkos, így csak azok látják, akik tagok. Aki szeretne felkerülni, azok küldjék el nekem priviben a nevüket és felveszem. Májusi babák a nevünk. 
Magnolit és Andit bejelöltem már. És mehetnek a videók!! 

Az éjszaka húúúúúúúú ramaty volt. 40 percenként ébredt Bátor, így aztán megint max 3 órát aludtam...Mit tehetnék még????? Megvárom a hozzátáplálást és ha az sem változtat a rossz alváson, akkor tényleg nem tudom, mi lesz. De remélem ahogy egyre nagyobb lesz,úgy egyre jobban fog aludni, ugye ugye ugye? 

Csicsi jól teszed, hogy ilyenkor vásárolsz. Mi 4 éve már nem ajándékozunk karácsonyra, csak a gyerekek kapnak majd. Inkább mindenki fincsi ételeket készít  (na ez idén nekem kimarad...  ) és összeülünk. Annyira nagy a család, hogy ha mindenkinek vennénk, akkor csődbe mennénk.

Picur szólok mindenképpen, ha már vége a diétámnak. Sütőfám nincs. Hallottam, hogy sörös dobozra is rá szokták rakni, ez igaz? Én is mindig elmondom Bátornak, hogy hova megyek, és olyan édesen néz ilyenkor, és rám mosolyog, mintha engedélyezné. 

Nusildi gratulálok a fogacskához!!!! Én is utálom a tömegnyomort, fúúúú nem bírom. Énis inkább kerülöm az ilyen helyeket,bár tényleg jó kimenni a karácsonyi vásárra, de inkább amikor kevesebben vannak. 

Na felébredt Bátor, megyek is.És akkor aki szeretne a fb-on is fent lenni, h a videókat feltölthessük, írjon nekem és bejelölöm. Puszi 

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok,

sajnos időm megint nincs, 10.30 ra megyünk dokihoz, de egy kis szórakozást küldök nektek:
http://www.nlcafe.hu/baba/20131011/10-k ... ek-kozott/

savariaa, ezt meg neked küldöm
http://zuglo.babamama.info/zuglo/nyolc- ... dnia-kell/

Kép
Kép
mmc

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?