A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2014. májusi babavárók

Zizazu, megvárom a jöv.heti UH-ot, akkor már lesz CRL értékem, mert eddig még nem volt. És akkor a friss adatokkal felhívom őket :)
Köszi szépen az információt :)

Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
pipus75

lányok!

Én most néztem a vonalzóm, hogy az van kiírva, hogy én a 9. hétben vagyok. De én kiszámoltam és már a 10-ben, aug 3. az utolsó, és azóta 9 hét telt el és egy pár nap..  az nem azt jelenti, hogy a 10 hétben vagyok??

vagy valamit én számolok rosszul?

zizazu
Budapest, Zugló

Sajnos a vonalzó úgy számol, mint az orvosok. Pl ha a 6. hetet betöltötted már és 6 hét 6 napos vagy, de még nem érted el a 7.hetet, akkor csak a 6. héten vagy az orvos és vonalzó szerint is.

Ők csak a teljesen kerek betöltött hetet számolják!!!!

Tehát a 9 hét és pár nap még csak 9 betöltött hétnek számít.    Ezen én is kivagyok akadva.

pipus75

:((( igen, merthogy ott van a pont a 9 után, és azt kilencedik hétnek olvassak ki az ember, ami nem felel meg a valóságnak. Nem lehet valahol átállítani, hogy mutassa a napokat is? 

Jó tudom, hülye rigojáim vannak, tisztára mint egy unatkozó kismamának:))) De becsszó most is épp a munkahelyemen vagyok és dolgozom

zizazu
Budapest, Zugló

csinálj új vonalzót. Nézd meg beu5 vonalzóját, az nem családinet-es, és az heteket, napokat is kiír. Csinálj másik vonalzót :)

Lehet, hogy én is így teszek :)

pipus75

Szerintem is jobb az olyan vonalzó, ahol hetet+napot is megjelöl, végül én is ezért maradtam ennél.

Üdv
Kata

irkafirkata
Budapest

Igen-igen, beszéltünk is már róla, hogy ez a jobb vonalzó, amin látszik normálisan a betöltött hét és nap. Készítettem is hármat gyorsan , bár ezek azért nem olyan kis cuki figurások, de a lényeget mutatják.

Lilypie Fourth Birthday tickers

1baba2baba3baba

Sziasztok Kismamák :)
Mosolyom bevallom nem őszinte sajnos. Megvolt a vizsgálatunk, de Babaka nem fog megszüetni sajnos :( Egyenlőre többet nem tudok írni, padlón vagyok/vagyunk teljesen. :cry:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
dyna1982

@dyna1982:

Kedves Dyna,

Nagyon sajnálom.   Biztos jobb most ez így, pár nap múlva biztosan jobban leszel, és ha szeretnél róla beszélni, akkor itt vagyunk, meghallgatunk. 
üdv

zizazu
Budapest, Zugló

Dyna, nagyon sajnáljuk. És értetlenül állunk a dolog előtt :(

pipus75

Én itt szórakozom a vonalzókkal, erre tessék... Dyna, őszintén, nagyon sajnálom. Veled sírok. Ha gondolod, oszd meg velünk nyugodtan, hogy mi történt.

1baba2baba3baba

Dyna, őszintén sajnálom, a torkom szorul össze. Nagyon sok erőt, kitartást kívánok. Én is pityergek

Üdv
Kata

irkafirkata
Budapest

vonalzó próba

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pipus75 2013.10.10 12:22-kor.

pipus75

Drágák vagytok. Az a nagy harci helyzet, hogy baba helyett egy goló szerű valami nő a petezsákban. A doki kiakadt Vélem együtt. Kedden megyek kaparásra ha addig nem indul meg a vetélés magától, viszont akkor sptintbe irány a klinika. Felfogni sem tudom mi ban, hihetetlen. Viszont a főorvos előtt le a kalappal, azonnal intézni kezfte a dolgokat.
Egyenlőre rettegés és sírás van. Gondolkodni nem tudok.

dyna1982

@dyna1982:

Veled érzek... Erőt, kitartást kívánok! Próbáld, próbáljátok feldolgozni...! Kívánom, hogy minél előbb szülők legyetek! És ha úgy alakul, írj nekünk nyugodtan!

1baba2baba3baba

Dehát eddig meg babát láttak, ezt nem értem :(   Mi történt ilyen rövid idő alatt????????? Döbbenet :(

pipus75

Figyu, ez már biztos?  Nem lehetne még egyszer megnézetni mással is???????

pipus75

igen, ténylegleg felfoghatatlan. Szeritem is menj el még egy másik orvoshoz vagy szonográfushoz,  nem tudom merre laksz, de ha pesten akkor annyi helyre el tudsz menni, akár azonnal is! Sőt érdemes lenne nagyfelbontású UH-s helyet választani. 
Szerintem fussatok még egy kört!! 

Annyi mindent modtak már orvosok is - ők is emberek - biztos hogy mindegyikük a legjobb tudása szerint mondja el a dolgokat, ez a rendelkezésükre álló jobb vagy rosszabb techikával, gépekkel vizsgál, de ha állami kórházról beszélünk sajnos inkább a régebbi ósdi technikát használják. Ezért is mondom, hogy menj el még egy helyre. 

kitartást kívánok és bódottágot a végére!!!

zizazu
Budapest, Zugló

Dyna, kérlek menj még ma el másik UH-oshoz! Kérlek!!!!!

pipus75

Sziasztok,

Dyna, szívből sajnálom :-(
Mola terhességre gyanakszik a dokid? Nem küldött el laborba?

Azért abban a többiknek igazuk van, hogy egy szem nem szem, közel 10 éve már, hogy babatervezős, meddőségis, majd kismamás topikokat, blogokat olvasok és minden félét láttam már. Szóval egy plusz uh-t még mindenképpen megérnemelnétek!

KépKépKépKép
KépKép
KépKép
duckylion

@duckylion: mijaua mola terhesség?? sosem hallottam még ezt a szót...

zizazu
Budapest, Zugló

mola terhesség nem lehet, mert ott abszolút nincs szívhang, odáig nem fejlődik a gyermek, hogy a szíve verni kezdjen.

pipus75

@zizazu:

nekem egy nagyon jó barátnőmnek volt, inkább nem írok róla semmit, nehogy bárki beparázzon itt.
A lényeg, hogy nincs embrió csak embriónális szöveteket tartalmazó "valami".
Nagyon ritka dolog, és általában az első uh-nál már észreveszik.

KépKépKépKép
KépKép
KépKép
duckylion

Miért Dynáéknál már volt szívhang? Akkor meg mi az, hogy egy golyó fejlődik a petezsákban????? Na akkor tényleg mielőbb újabb doki!

KépKépKépKép
KépKép
KépKép
duckylion

Pont ez az, hogy Dynánál mondta a doki multkor, hogy minden a legnagyobb rendben van a babával! Már akkor látnia kellett volna, ha valami nem volt OKÉS :(

pipus75

Durva, ha elhiszük neki,hogy a múltkor tévedett akkor miért ne lehetne, hogy nem akkor, hanem most téved! Nagyon remélem, hogy így van!

KépKépKépKép
KépKép
KépKép
duckylion

Nostehát, szívhang nincs egyáltalán, és a petezsákban egy "valami" gömöc szerű dolog fejlődik, tehát nem magzat, ez már biztos. Nem szépíteni akarom a dolgot de sajnos ezek a tények. Én sem akarok falra mászatni senkit, épp ezért nem írok le több részletet. Elég ha Én nem bírok észheztérni :(

dyna1982

Dyna múltkor egy szuper kedves dokinál volt. Most meg a kórházban nem?
DYNA mindenki nagyon aggódik érted Te láttál valamit? Akár múltkor a babát, akár most a "golyót"? A betölött 8. héten pedig már nem is petezsákot nézegetnek, hanem komplett kis gumimaci fazonú baba van! Nekem eddig mindig a betöltött 7.hét után volt az első uh és már látszott a csikóhal vagy 8. héten már a gumimaci....
Óóóóóóóóóóóóó Dyna Nem is tudom...Anyira nehéz lehet most nektek Bárcsak egy hülye mellélövés lenne az egész...

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Dyna
Sajnálom :( Ha majd a dolgok jobb irányt vesznek, akkor gyere majd egy mondatra, hogy örülhessünk Veled, amikor el jön az ideje!

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Reni nem a kórházban voltam szerencsére, hanem annál a dokinál, akit sokan ajánlottak, és nem is csalódtam benne egy picit sem. Korrekt volt, és Velem együtt nézte Ő is az ultrahangot (végig láttam a vizsgálatot) doplerrel 5 percig kereste a szívhangot. Én is láttam a golyót a képernyőn, tehát nem tévedett, és első blikkre megmondtam Én is valami nem stimmel mikor megláttam a petezsákot :(

dyna1982

Dyna, és múltkor az UH-on még minden rendben volt? Akkor mit láttál?

pipus75

Akkor mivel korai volt még a terhesség, csak a petezsák volt látható, semmi egyéb az akkori 5 hetes méreteknek megfeleően. Mostani mérésnél a petezsák 7 hetes 5 napos terhességnek felel meg, tehát nőtt az elmúlt időben, csak nem baba van benne sajnos.

dyna1982

Hát kész vagyok :'(

pipus75

Dyna
Őszintén sajnálom :( :(

rennyke30

Lányok, nekem továbbra is rossz érzésem van, de Snowball-lal kapcsolatban. Én már privát is írtam neki, hátha, de arra sem kaptam még választ. Senki nem tud róla semmit? Nagyon rég járt már itt, pedig ő elég aktív volt.

Gota miatt azért nem aggódom, mert ő írta, hogy ritkán tud jönni, mert dolgozik, ott nem tud netezni, otthon meg már este beleesik az ágyba, nincs ereje...

1baba2baba3baba

Remélem minden rendben Vele és csak azért nem jelentkezik mert jönnek haza :)

dyna1982

Köszi, Dyna, én ezt el is felejtettem...

1baba2baba3baba

Őszintén sajnálom Dyna! 
Sok erőt és kitartást Nektek!

Daisypath Happy Birthday tickers
linda3
Kiskunfélegyháza

Jó reggelt lányok! 

Tengnap este nem jöttem, vasaltam... :(((( Ma bébicsősz leszek, azaz a szüleim 8 éves golden retrievere nálunk tölti a hétvégéjét. Igazából tőlem kapták, eredetileg az kutyám volt, csak a munka mellett nem tudtam vele foglalkozni és az új munkaehelymre nem hozhattam be magammal. Szóval addig jónevelet volt, és azt hiszem a szüleim szempontjából a legjobb döntés volt, hogy odaadtam nekik, pár évvel ezelőtt. A felkiálltás: kislányom, A MÓRIC, nem kutya!!! Na szóval, eme nagy becsben tartott "dög" lesz a királyi fenség a vendégünk a hétvégén :))))  A szülők olyannyira szeretik, hogy előrébb van ő mint a két unoka:)))) 

Egész este Dyna járt a fejemben, annyira sajnálom, na meg hát az ember agya ilynkor úgy elkezd forogni, pörögni :( 

Ma reggel kicsit sietnem kellett, késésben voltunk. Az autóban úgy elkezdett nyilalni a hasam. De nem a köldököm alatt, hanem inkább oldalt, olyan petefészek magasságban először a bal oldal, aztán a jobb. Kicsit meg is rémültem. Semmi vérzés meg ilyenek nincsenek, sosem voltak. Viszont az igazsághoz hozzátartozik, hogy hááát a "nagydolog" most a hét második felében annyira nem megy....
Szerintetek mi lehet ez?

zizazu
Budapest, Zugló

zizazu, nyugi!  Nincs semmi baj!  Sajnos a nagydologgal én is eléggé hadilábon állok, hashajtót is szedek, de nem igazán hatásos :(
Ha már 3 napja nem voltam ott...., akkor bizony nekem is nyilal a petefészkeim környéke.  Lehet, nálad is ez van.

Amúgy tegnap óta én is parázósabb lettem, jó is lesz, ha jöv.hét pénteken végre mehetek UH-ra.

azt hittem, majd fú de happy leszek végig, de eddig inkább a félelem van rajtam, mintsem hogy élvezem a terhességemet. Nagyon aggódos lettem :(

pipus75

@pipus75:

Szia Pipus, én nagyon nagy erülködéssel túl vagyok egy adagon ( már elnézését) de azt sem tudom, hogy ez jót tesz-e?! 
Van egy kismamás nagyon vastag könyvem, és ott azt olvastam, hogy nem szabad hashajtót szedni mert az megállíthatja a keringést a péhlepényben vagy valami ilyesmi volt a leírva, csak ez maradt meg meg bennem, hogy nem szabad... 

:(( pedig régebben én sem voltam rest beszedni...

zizazu
Budapest, Zugló

Hogy csinálod a fenti kék betűs írást? Mire kell kattanni???

zizazu, nálam is az van, hogy alig merek erőlködni, legalább is a doki mondta, hogy ne erőlködjek, nem szabad.
Azt mondta, szedjek korpa tablettát, úgyhogy zabkoropa tablettát vettem a gyógyszertárban, állítólag sok rost van benne és székletlazító.

amúgy én laevolac szirupot szedek, az nagyon kis humánus hashajtó, laktulóz alapu. Remélem, nem ártok vele a babámnak :(

pipus75

Sziasztok!

Nagydolog, igen..
Hashajtót konkrétan persze általában nem lehet, de ez úgyis fel van tüntetve rajta. Lehet-e szedni terhesség alatt. Viszont a Levolac az mehet. Meg aszalt szilva tejjel... egyéb praktikák.
Eddig a gyomrom miatt a salvus vizet ittam, kb 6.-8. hétig. Az rendezi ezt is, nem volt gong vele. 
Az sem jó érzés, ha az ember lányának erőlködni kell. Pl az első terhességem alatt ettől paráztam nagyon 
Nekem viszont a derekam kezdett fájni. Mivel alapból voltak problémáim vele, végülis nem meglepő, de az elmúlt 2 év panaszmentesen telt, illetve várandósság alatt eddig nem volt semmi tünetem., szülni is természetes úton szültem, persze a derek miatt ordítottam, a fájás már szinte pihentető volt... Úgyhogy beparáztam rendesen. Feküdtem már miatta a földön 2 napig, mert mozdulni sem tudtam, nemhogy felállni, fordulni... semmit. Elég gáz. Imádkozom, más nincs.
Esetlen tudtok olyan izomlazítót, amit terhesség alatt lehet használni? Kenőcsre gondolok. Jó lenne!

linda3
Kiskunfélegyháza

Biomed levendula krém és naturland sport krém, ez utóbbi gyógynövényes, az előzőt a barátnőm használta a 6.héttől végig szülésig, a doki engedte, mert nem ártott vele a babájának!!!!

pipus75

@linda3:

árnikabalzsamot javasolok a derékfájásodra, ezt én egy csontkovácstól szoktam beszerzeni, aki maga csinálja és ezért baromi sok benne az árnika, nem csak mutatóbatették mellé mikor készült! 

zizazu
Budapest, Zugló

@pipus75:

úgy csinálom, hogy egy egy bejegyzésben a felső sorban a a dátummal átellemben van egy nyil, és arra nyomok rá, akkor várni kll egy kicsit de megjelenik, hogy kinek is szeretnéd írni a válaszod:)

Nem akartam rád ijeszteni,  a guttalax meg ezekre gondoltam, nem tudtam,  hogy van olyan is amit terhesség alatt is lehet szedni. Bocsánat! Én nagyon erölködős típus vagyok:(( pedig mióta terhes vagyok tényleg nagyon odafigyelek, hogy sok vizet igyak. korpa, lazít?! na akkor kipróbálom, esetleg belekeverem a kefírembe.:) 

zizazu
Budapest, Zugló

sok-sok rost,teljesőrlésű cuccok, rozsos pékárú, zöldség, gyümölcs, ezek könnyíthetnek, igen. emésztőrendszere válogatja 

Zizazu:
melyik cég terméke jó? ezt találtam:

http://kremmania.hu/kremek/herbamedicus-arnika-balzsam
http://www.egeszsegbolt.hu/termekek/714 ... am_100_ml/

az első tűnik komolyabbnak nekem. vagy gyógyszertári keverős?

linda3
Kiskunfélegyháza

@linda3:

hát sajnos az kereskedelmi forgalomban nincs, ha megadod  címed akkor szívesen küldök neked egy tégellyel :) azt hiszem van a hűtőben otthon. csinálok otthon képet róla, csak ne felejtesem el!!

egyébként én inkább a gyógyszertárban kérdezném meg, ha venni szeretnél.

zizazu
Budapest, Zugló

@zizazu:

Kedves vagy, köszönöm!
Első körben megkérdezem a patikát, mit mondanak, utána jelentkezem :)
Hátha megyek valamire!

linda3
Kiskunfélegyháza

Sziasztok!

Úgy veszem észre, hogy kicsit én is parásabb lettem a kelleténél... , meg persze ha rossz dolog történik valakivel, egyből jár az ember agya...

Az iszonyat hányingert leszámítva továbbra is jól vagyok .

Még 12-t kell aludni és jön apa! Jaj, már nagyon várom. Nagyon szükségem van a támaszra, hogy érezzem, áll mellettem valaki. És akkor együtt elmondjuk a gyerekeknek a hírt! A nagy bejelentés valószínüleg fénykép formájában történik majd, már az ötlet megvan, csak meg kell valósítani. Azt elküldjük levélben a közvetlen családnak és pár nappal később megy majd a face-re . Nem akarok titkolózni, egyszerűen csak együtt akarjuk csinálni!

Valaki kérdezte a belgyógyászt, én emlegetem mindig, mert pajzsmirigy-túlműködésem van és nekem a belgyógyászom kezeli azt!

Kis csoportunk babavárói

gota79 2. baba, szülés várható időpontja: május 6.
irkafirkata 1.baba, szülés várható időpontja: május 6. HOLNAP UH!!!
zizazu 1. baba, szülés várható időpontja: május 10.
linda3, 3. baba, szülés várható időpontja: május 11.
beu5 3. baba, szülés várható időpontja: május 16.
snowball 2. baba, szülés várható időpontja: május 17.
1baba2baba3baba 3. baba, szülés várható időpontja: május 19.
hrenata 4. baba, szülés várható időpontja: május 20. OKTÓBER 14. UH!!!
rennyke30 3. baba, szülés várható időpontja: május 24.
tiea 4. baba, szülés várható időpontja: május 24.
pipus75 3. baba, szülés várható időpontja: május 25. OKTÓBER 18 UH!!!

És sok-sok erőt, kitartást kívánunk Dyna-nak!

1baba2baba3baba

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?