A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2013 májusi babavárók

Hellomindenki! :)

Ildi, szupergratula az első fogacskához! ;)

A lefejt tejet próbáljátok ki pohárból apránként megitatni Barnussal. Persze ne dobd be Apát a mélyvízbe egyből, először próbáld meg te, még a Lotti-nap előtt. Aztán Apa, és meglátod menni fog. Vagy két etetés között Apa adjon neki egy pici gyümölcsöt, azzal lehet tolni a következő evést, és akkor nektek is több időtök marad csavarogni. Következőre esetleg almát vagy körtét próbáljátok meg, mindkettőt lehet frissen kapni, nem kell készen, üvegesen megvenni.

Közkívánatra íme a kürtőskalács receptje:
- 50 dkg liszt
- 5 dkg cukor
- 1 tojássárga
- 2 dkg élesztő, só
A hozzávalókból kis tejjel lágy tésztát gyúrtok, fél óra kelesztés után kinyújtva csíkokat vágtok, és a csíkokat megolajozott sütőfára feltekerve, forró olajba kisütitek. (Ha esetleg grillhez készít valaki parazsat, akkor azon is meg lehet sütni, de olajban is pontosan ugyanolyan finom!) Én a tészta feltekerése után kicsit meghengergetem a gyúródeszkán a sütőfát, hogy a tésztacsík összeálljon, és sütés után csigavonalban szétszedhető legyen (mint a vásári kalács). Sütés után forrón bármibe meg lehet hengergetni (dió, fahéj, kakaó, vaníliáscukor, stb.), isteni finom! Nálunk nagy sikeres van, mondanom se kell...

Ilyen lesz:

Akkor csináljunk Facebook-csoportot? Volt már, csak aztán elhalt érdeklődés hiányában.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
picuralmos

Hellobello!

Picur, jöhet a jegy..csak oda! :D Én is mindig elmondom Lucának csak ide vagy oda megyek, jövök mindjárt vissza, beszélek közben is hozzá, de nem igazán érdekli, csak hogy üljek ott mellette :) Jól esik, de azért remélem nem lesz mindig ilyen ragaszkodó, mert szinte semmit nem tudok csinálni tőle.
Ildi nekem egyszer még kisebb korában pár órára apára kellett hagynom Lucát, tommee tippee cumisüveget vettem neki, direkt mert hogy az hasonlít az anyamellhez stb. stb. hát akkor olyanyira be is jött neki, hogy utána egy pár napig szenvedtem hogy egyen megint rendesen cicből. Viszont kb két hete elmentem a barátnőmmel egy műsorra a művházba ami kb 5 percre van tőlünk, gondoltam apa majd megeteti és ha gáz lenne itthon vagyok 5 perc alatt, hát a műsort nem tudtam végig nézni, mert hívott apus hogy nem fogadja el a tejcsit sem cumisüvegből sem kanállal, sehogysem, úgyhogy haza kelett mennem, mert csak a cici kell neki. ezt csak azért írtam le, hogy zstem mielőtt elmész próbáljátok ki, hogy hogy tetszik neki ha nem cicből etetitek. Egyébként ez a cumisüveg tényleg jó lenne, ha inna belőle. Vizet vagy más folyadékot meg szinte egyáltalán ne fogad el, de gondolom ez majd változik ha elkezd mást is enni a tejcsin kívül. A fogacskához én is gratulálok,akkor Ti is cápultok :)
Savariaa jó ez a csoport ötlet, mi elég gyakran teszünk fel a fb-ra videót, mert követelik a távolabbi rokonok meg ismerősök, na meg apuci mikor megsuzületett Luc kitalálta hogy minden nap csinál róla egy pár perces videót, ezt az első kb 2 hónapban lelkesen csinálta is, azóta kicsit alábbhagyott a lelkesedés :P Küldöm a nevem.
Szépséges napot mindenkinek! ( bár itt épp szakad az eső, pedig tegnap gyönyörű idő volt)

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Na most látom ketten is írtatok, mialatt én írtam :D

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

LÁnyok kérlek a teljes neveteket küldjétek el!  Előbb bejelöllek titeket és ha visszajelöltetek, akkor tudlak felvenni titeket a csoportba!

Kép
savariaa
Érd

Savariaa, én bejelöltelek! ;)

picuralmos

Savaria, elküldtem a nevem, jelölj be a fb-on
köszi!

Lilypie First Birthday tickers
monis
Budapest XIII. kerület

Hellocsajok!

Savaria, sajnálom hogy az éjszakák még mindig nem túl jók! már csak pár év és lassan át tudod majd aludni az éjszakákat..Nevetés
Gergő pár napja már hajnali 2kor ébred... utána meg6 kor.. mondtam neki hogy nekem jobban tetszett a hajnali 4es és 8as ébredés.. álljunk vissza erre..

nem lehet hogy azért ébred korábban mert nem volt elég neki a vacsi?? de hát az esti szopi alatt mindig elalszik... nem tudom mennyit eszik ilyenkor, sosem mérem..
kérdeztem a dokit hogy ne adjunk neki egy kis tápszert ilyenkor, hogy tovább aludjon.. de hát nem nagyon tápszer párti..
mit csináljak??

Savaria, de jó neked hogy ilyen vékonyka lettél... akkor már simán visszafogytál... mi a titkod?? én is kérek ilyen jó kis "diéta" receptet.. de azért remélem a nem a tej van még rendesen!

Gratulálok a férjed új munkájához! de jó hogy ezentúl nem leszel egyedül éjjel.. lehet hogy Bátor is jobban fog aludni!
Savaria, gratula az oldalra forduláshoz! És a nyálfújáshoz..
érdekes hogy gergő is elkezdte a nyálát fújni, köpködni.. olyan kis cuki, csak nem tudtam hogy kitől tanulta...
felrakom a franciaágyra a játszószőnyeget és igy én is kényelmesen mellé tudok feküdni játszani...
gergő meg fogja magát és hátáról fordul, gurul egyet és nem a hasán hanem megint a hátán landol, de totál az ágy szélére került, jól megijesztett...

na megyek, mert gergő megunta a játékot..
majd még jövök..

monis
Budapest XIII. kerület

később írok, csak akartam szólni, hogy Savariaa visszajelöltelek és belelöltem azt hiszem Picurt és Csicsit.....legalábbis remélem Ti vagytok azok

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Eeeeegen, én visszajelöltelek Sandie! :) Zalán tiszta apukája, a két kisebb meg tiszta te vagy, és persze mindhárom királyfi gyönyörűséges!

picuralmos

Jajjj, hát a lényeg! Picur ma megevett egy körtét! Lereszeltem neki üvegreszelőn, és szépen bekanalazta, egész kevés jött vissza az előkére (az eddigiekhez képest). Még a végén lesz valami a hozzátáplálásból? :) :)

picuralmos

Sziasztok!

Na sajnos úgy néz ki, hogy az éjszakák rosszabbak, mint valaha. Mostantól nem szoptatok ágyban, hanem a szobájában, és elaltatom, leteszem, és ha felébred, nem teszem be az ágyamba és kész! Mert ma éjjel 15 percenként ébredt meg a saját ágyába, amiből az lett, hogy apa se aludt és én sem, mert aztán betettem az ágyba de így meg állandóan szopizni akart, akárhányszor felébredt, kereste a cicit. Tehát nonstop szopi volt éjjel. Most kikészültem...ez így nem mehet tovább. Nem szabad, hogy a fáradtság miatt tegyem magam mellé. Csak hát hetek óta nem alszom 3 óránál többet...és így nehéz éjjel jól teljesítenem. Jövő héten kipihenem magam, és újjult erővel vetem bele magamat az altatásba. Szólok Anyának, jöjjön ki, éjjel csinálom amit elterveztem és nappal alszom. És bízom benne, hogy megoldódik. Egyszerűen kell lennie megoldásnak.
Barátnőm ma jön, nagyon várom már.

Monis a fogyásom titka a laktózintolerancia...  úgyhogy nem túl jó módszer sajna. Elküldtem a mei tai-s elérhetőségét és az oldalt, ahol tudsz nézni képeket a munkáiról és árak is vannak ott. 
Ha van elég tejed, ne adj neki tápszert. Ez nekem is nagy dilemmám, mert azt hittem, hogy keveset eszik azért ébred, de nem. Ha egyszer elkezded a tápszert a tejed is kevesebb lesz. A 2 éjszakai kelés teljesen normális ebben a korban. (jajjj de jó lenne nekünk is a 20 kelés helyett) Ilyenkor gondolj ránk, és arra, hogy milyen jó is nektek.  
Én a földre vagy a járókába rakom le Bátort, mert a puha ágy nem túl jó neki. Ott nem szeret hason sem lenni, mert besüpped. Próbálom váltogatni a helyeket, hogy ne unja meg, így van egy körforgás, először a járóka, aztán játszószőnyeg a földön, aztán a földön egy másik szőnyeg. Aztán hinta és utána jön a kézbe. Próbálom minél kevesebbet kézben tartani, hogy tudjon mozogni, persze azért dédelgetem eleget.  (ki sem bírnám, jajj a nyakpuszi hát attól kihalok, na jó igazából mindenhol jó puszilgatni)

Picur gratulálok!!!!!!!!!!!!! De jó, hogy ilyen szépen evett! Belejöttök tuti a dologba!!! Ügyesek vagytok! 

Mindenkinek szép napot, sajna nincs valami szép idő kint. És mi még mindig nem fűtünk, juppiii!!  Jajjj akartam kérdezni, hogy amikor ilyen szeles hideg idő van akkor is kiviszitek a babákat? Bátor nagyon nem szereti a szelet, lehet ki sem viszem.

Kép
savariaa
Érd

savariaa :( :( :(
Megértem teljesen, hogy már magad mellé veszed, hetekig pár óra alvással én is ezt tenném! A cumit továbbra sem szeretné(d)? Hogy ilyen gyakran ébred, nem semmi :( Még mindig a fogzásra tippelnék.
Nagy szélben nem viszem sétálni, bár a babakocsi megvédi, de azért inkább nem. Bár nekünk egy nap egyszer mindig menni kell, mert Lottiért megyünk az oviba, de akkor hordozóban és pikk-pakk ott is vagyunk.

picur, ezek szerint a körte ízlett neki :) Szuper!!! Nálunk most az őszibarack van soron, bébiétel, kecskeméti... tegnap egész sokat evett belőle, de még mindig mosogatórongyarccal 

monis, én nem adnék tápszert ha van elég tej, az esti sokkal zsírosabb, talán próbáld meg kicsit elnyújtani az utolsó kajcsit, hogy többet ehessen, de nem feltétlenül azért kel(het), mert éhes, lehet bármi, fogzás pl. Nálunk bár most megint 6:30-kor kelt ma és tegnap is babó, volt hogy felkelt 3-kor pl. és akkor cici után aludt 8-ig, nem biztos hogy éhes volt, lehet a foga vagy a pocija, de egyszerűbb megoldás a cicit odaadnom neki, mint ringatni, szerintem már hozzászokott a cicihez olyankor és a ringatást végigüvöltené, amíg nem ka cicit 

köszi a cumisüveges válaszokat, igazatok van, talán nem jó így hirtelen mélyvízbe dobni babát és apját, szerintem próbálunk még várni kicsit a hosszabb programokkal, hogy már a gyümi vagy tejpép elég legyen és akkor tudunk menni csatangolni Lottival.

picur, a kürtöskali szuper, de nincs sütőfám :) Vagy csak kifogásokat keresek, hogy ne kelljen sütni :)))) Ahol élesztő van a receptben, ott végem :) Félek az élesztőtől 

Kép

Kép
nusildi

Nusildi próbáltam többször is a cumit, de nem kell neki egyáltalán. Sőt, még szinte sértve is érzi ilyenkor magát, hogy : Anya na ugye ezt nem gondolod komolyan?? 

Akkor én sem viszem ki ma, mert annyira ronda idő van. Remélem sikerül itt elaltatni és alszik a babakocsiban egy nagyot.

Kép
savariaa
Érd

Hellobello!

Picur gratula a a körtéhez, megy ez mint az ágybahugyozás :P Banánt mikor lehet adni?
savariaa szép kis éjszaka :( A mei-tai-os oldalt nekem is elküldenéd? szélben ha nem nagy egy kis időre kiviszem vagy ha nagyobb és menni kell valahova  rá teszem a babakocsira az esővédőt és az felfogja az összes szelet :D
Nusildi az élesztő nekem is mumus, egy csomó fincsi dolgot ezért nem próbálok ki. eddig akárhányszor ( na jó kb csak 3szor ) próbáltam élesztőt futtatni nem sikerült, pedig se túl meleg se túl hideg nem volt, szerintem legalább is. úgy hogy el is ment a kedvem tőle és inkább már neki sem kezdek :/ majd egyszer újra próbálkozom ha megbátorodok :D

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

elszállt amit írtam...áááááá 
monis
Budapest XIII. kerület

Én gyakran sütök kelt tésztát. Most is épp kel a pizzatészta. 

Kép
savariaa
Érd

csicsi, én is olvastam a cikket a nők lapján... jók a képek, meghatók... én is benevezhetnék a csíkos hasammal.. de én is azt mondom hogy MEGÉRTE!!!!!   az meg hogy nem veszek fel bikinit többé, nem érdekel... ( de azét le kéne fogyni..)  

monis
Budapest XIII. kerület

savaria hogy van időd napközben ilyeneket csinálni??  ja persze, bátor napközben alszik!! inkább aludj te is!

most gergő már 10ó óta alszik... (kész csoda) igy van időm olvasni, irni... (ha nemszáll el az írásom)

monis
Budapest XIII. kerület

jut eszembe: Gergő ma 5 hónapos!!! Éljen!!  egy friss kép róla, beölözve!

monis
Budapest XIII. kerület

monis nálam csíkosabb biztos nem vagy és nekem is kéne fogyni bőven, de rajtam amúgy is volt felesleg a terhesség alatt nem sokat híztam. hát a bikini már nálam is kilőve, de szerencse hogy divatba jött a tankini :P

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

egyszerre küldtük :D Gergő nagyon édes éljen éljen az 5 hónapos!

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Sziasztok!

Gyors bejelentkezem én is, este próbálok visszaolvasni.

Nagyon szuper ez a Face-s csopi, örülök neki!

Másik fontos dolog, ami miatt nem tudok most jönni: FÉLÁRON vannnak a saját fotós fényképes falinaptárak a Rossmann fotóvilágon, ha esetleg valakit érdekel. Én ilyet szoltam karácsonyra ajándékozni a családnak, most a fotópapíron készült is csak 2300, a normál 1700 körül van.

Mi megvagyunk, habár 2 egymást követő átaludt éjszaka után, Balázs 2 óránként kelt enni, így ma nagyon fáradt vagyok.

Kép

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs

Nem értem ezt a vonalzót. Miért írja, h Balázs ma 5 hónapos, amikor 17-én született?

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Néha önálló életet élnek a vonalzók!

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Gergőnek sok boldog 5 hónapos kort kívánok

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Savariaa, ilyenkor próbáld meg "átverni" az ujjával (ha már a cumi nem kell neki) a kis csibészt. Hátha beválik. Sajnálom, hogy ennyire nem alszik jól Bátor. Nálunk ez az ujjszopi annyira bevált, hogy már azzal jelez, ha álmos vagy éhes (vagy ezek előjeleként nyűgös).

Kelt tészta, semmi ördöngősség, kicsi meleg tej, pici cukor és bele az élesztőt. Egyébként egyre gyakrabban csinálom, hogy csak beledobálom a tésztába futtatás nélkül, majd a tésztában futkározik, ha akar. Tökéletesen megkel mindenhogy. A lényeg, hogy a legsósabb tésztába is kerüljön egy pici cukor. A pizzatészta is ilyen, és amúgy is rémegyszerű megcsinálni. Ha kell dobok ide pizzareceptet is. ;)

Gergőnek boldogságos 5 hónapost, az a szőrmesapi nagyon vagány, irtó csini benne a kislegény! :)

4. trimeszter, én nem vagyok híve, a "gyerekem van, azért van rajtam felesleg" kifogásnak. A csíkok más tészta, az alkati kérdés, és ha megszerzi az ember, az marad. Viszont ha valaki akar, az le tud fogyni a terhesség előtti alakjára. Tudom, a szoptatás miatt kell maradnia "babatartaléknak", de ez max. 4-5 kiló. Nem kell sokat tenni azért, hogy meginduljanak a kilók lefelé. Persze egyszerűbb sok nőnek elfogadni a "megváltozott" külsejét, mint tenni a régiért.

Andi, én itthon gyártok naptárat, igaz nekem megvan minden kellék hozzá, így jóval olcsóbb is. Egyszer csináltattam fotókönyvet Apának, na az nagyon tetszett neki is, úgyhogy nálunk most ez lesz a karácsonyi ajándék a naptár mellé a nagyszülőknek.

Nálunk most is kint alszik Picur a teraszon, igaz, hogy fedett, de a legény így is két takaró alatt, vastag pulcsiban, sapka+kapucni halom alatt van a babakocsijában. Délelőtt már aludt másfél órát ugyanígy.

Monis, ha jól emlékszem te kérdezted, mi még nem döntjük a babakocsi támláját, mert Picur még nem tud ülni. Tegnap megpróbáltuk az erdőben feljebb állítani (de még nem ülő), hogy lássa a faleveleket (hatalmas kedvenc, főleg, hogy most színesek, és hullanak a fákról, úúúúúgy kacag nekik, hogy hihetetlen). Kb. 15 perc után visszaengedtem, kezdett lecsúszni, szóval amíg nem tartja magát, marad teljesen fekvő pozícióban. Megjegyzem hamarosan kinövi, akkor nem tudom, hogy hol fogjuk altatni...

picuralmos

Monis nagyon boldog 5 hónapos fordulót Gergőnek. ♥ Zozói ma 5 hónspos. ;-)

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

@csicsi85: majd indulunk a csíkossági versenyben... :) és van nekem is miből fogyni... sajnos, de egyenlőre "falok" rendesen hogy legyen elég tejecske.. én is nagyon szeretem az egyrészes fürdőrucikat... :) érdekes hogy a 37 hétig egy darab csíkos sem volt... aztán egyszerre jött egy csomó.. igaz hogy azt mondják hogy a babák az utolsó hetekben híznak sokat... hát biztos ezért nem bírta már a bőröm..

monis
Budapest XIII. kerület

Nálam nem csík van, hanem karfiolerdő  sőt, jobb, narancsültetvény  7 kiló + van rajtam és hát elég sz@rul is érzem magam miatta... kéne tornázni, már megvan ezer éve a Béres Alexandra Változz vissza c. tornája, de egyszerűen lusta vagyok  Amikor Barnus alszik, mint pl. most is, akkor inkább eszek-iszok, tévézek, netezek vagy takarítok valami csendeset... nyárra viszont szeretnék visszaalakulni és bikiniben flangálni a strandon!

picurIldi :) jó hogy írod az élesztődolgot, lehet megpróbálom csak úgy futtatni akárhol az élesztőt :) pizzatésztát is leírhatod, bár a kürtöskali vonzóbb, csak nincs az a sütőrúd vagy mi :)

Boldog 5. hófordulót babák!

Nálunk ma nagyon aluszokény a babó, lehet az idő miatt... ma már harmadjára alszik.

Kép

Kép
nusildi

Ildi, ha vonzó a kalirecept, akkor csak úgy csíkban vagy rúdban vagy pohár segítségével kiszaggatva süsd ki. A sütőfa csak ráadás. ;)

Karfiolerdő, narancsliget, hááááát nyissunk zöldségest? :D Szoptatás után tartunk egy méregtelenítőkúrát, jó? Én terhesség előtt tavasszal és ősszel mindig csináltam egyet, sima teával, de nagyon jót tett mindig. És alig voltam beteg, egy-egy náthát leszámítva.

Zozókának is boldogságos 5 hónapost! ;)

picuralmos

@sandie: nagyon boldog hófordulót Zozónak is. Egy napon sz

ülettek? de jó! Mi hajnali 1óra 44 perckor

monis
Budapest XIII. kerület

Zozónak is hurrá, hurrá!! :)

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Képzeljétek, ma is megvett Picur egy körtét ebéd előtt, és evett egy kis almát is, ezt már délután. Jujjjj, nagyon örülök! Főleg annak, hogy az almát ő rágta meg, és nem jött vissza!!! Néhány falatka volt csak, de már ez is óriási lépés, hogy lent maradt a pocakban.

picuralmos

Mi is hajnali 1 óra 40 perckor  Csak ugye május 8-án :)

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok!

Végre végig értem az olvasással. Jó sokat írtatok! :)

Először is boldog hófordulót Gergőnek és Zozónak!

Monis tök érdekes, hogy egy csomó dolgot ugyanúgy csinálunk. Most pl. a játék. Én  is az ágyra teszem a játszószőnyeget és odafekszem mellé. Mondjuk Fanni még nem forog. :)
Fanninál is fontos, hogy legyek mellette. Mondjuk ma érdekes volt, mert közvetlen mellette álltam, ahogy teregettem, mégis csak akkor volt csend, amikor ránéztem, egyébként nyivákolt. Valamelyik délután is oda kellett ülnöm mellé, piszkálta a lábam, és szó nélkül játszott, pedig előtte már sírt.

Ildi, én még nálad is rosszabbul állok kiló ügyben. Van rajtam vagy 10-12 kiló plussz, ami ráadásul szülés után jött fel. :O :(
Épp ma gondolkodtam el rajta, hogy vissza kéne mennem edzeni, de annyira féltem ezt a kicsi tejcsikét. Meg nálam a legnagyobb gond fejben van. Hiszem, hogy a kakaós csigának meg a jégkrémnek köszönhetem, hogy még tudok szoptatni. Nem is csodálkozom, hogy ilyen ütemben hízok, aztán majd győzöm leadni...

Picur nagyon guszta ez a kürtős kalács, szeretem nagyon a kelt tésztákat. Pont a múlt héten sütöttem kakaós csigát, de szeretem a kakaós kalácsot, meg a sajtos baconös kiflit is. Na meg pizzát is sütünk rendszeresen. Szerintem ezek sokkal egyszerűbbek, mint má sütik. :)

Azt hiszem elkezdett mocorogni a bölcsességfogam. Már évekkel ezelőtt megindult kifelé, de nem jött ki. Időnként megindul, de akkor elég kellemetlen. :(

Andi köszi, hogy mondtad a naptárat, én is azt szeretnék csináltatni.
Megyek is és megnézem.

Szorítsatok holnapra. Megyünk méreckedni, meg szurit is kap Fanni.
Üdvmindenkinek!

Bogi

Kép
ether
Cegléd

Hoztam egy képet az almaevő Picurról:

Erre írta egy barátnőm: akinek ennyi foga van, annak könnyű! :D

picuralmos

Sziasztok!

Tegnap elfelejtettem pár dolgot. Akkor jutott eszembe, amikor már kikapcsoltam a gépet.

Csicsi gratula a fogacskákhoz! :)
De jó, hogy Lénó és Picur már kúszni-mászni próbál! Milyen ügyesek. :)
Magnoli, mizu veletek??? Nagyon eltűntél.

Andi boldog hófordulót Balázs babának! :)

Savariaa, mi újság, hogy vagytok? Hogy telt az éjszaka?
Hát én ezt nem bírnám... :( Belegondolok, milyen volt, mikor Fanni kelt sűrűn, akkor én is csak néhány órát tudtam aludni. Szörnyű volt. Sajnálom nagyon, hogy ennyire rossz a helyzet. :(
Remélem jövő héten sikerül kipihenned magad és feltöltődni a kéőbbi időkre...
Kitartás!!!

Monis, nagyon cuki Gergő! Olyan szép baba. :)
Picurt meg meg kell zabálni, ahogy leselkedik az alma mögül. :D

Puszi mindenkinek!

Bogi

Kép
ether
Cegléd

Hellobello!

Ether kakóscsiga, jégkrém nyamiii! Nem csodálom, hogy rá vagy állva :P Én a terhesség elején ettem meg minden nap egy jégkrémet, nem tudom miért de anniyra jól esett :D
Picur hát ez a fiú nem sokára kirámolja nektek a hűtőt, vigyázat! :D :D

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Lányok szuper éjszakánk volt! Nemsokára jövök a részletekkel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

Kép
savariaa
Érd

Jaa, a tegnapi cikkhez még : Picur én sem azért linkeltem be, mert szerintem az a normális, ha valaki szülés után elengedi magát, mert ráfoghatja a terhességre meg a gyerekre az alakját vagy épp az alaktalanságát, viszont azt becsülöm ha valaki eltudja fogadni magát és sem maga sem mások előtt nem szégyelli amilyen. Így sokszínű a világ, nem lehet mindenki egyforma :)

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

A részletek: Szóval az volt, hogy este 8 percet aludt mikor letettem. Tök kiakadtunk apával, hogy na ez azért már tényleg túlzás. Kivettük és játszottunk vele, hátha még nem is álmos, csak a szopiba aludt be. Fél óra játszás után nyűgös lett, apa felvette és elkezdte magát altatni, van egy hang, amit ilyenkor kiad. Na apa bekeményített és tette az ágyába, hogy próbáljon elaludni. Tudtuk, hogy ez nem fog rögtön sikerülni, sírt, felvettük megnyugtattuk majd újra letettük. Húú nagyon nehéz volt, 10 mp-et hagytuk az ágyába sírni, aztán kivettük. Nehéz volt, úgy sajnáltam. 30 perc után megegyeztünk apával, hogy mára ennyi elég, minden nap ennyivel próbálkozunk és háhta beválik. Ezután 30 másodperc után elaludt a kezemben fél10kor és csak 2-kor kelt. Akkor nem tettem be az ágyunkba, hanem a szobájában szoptattam meg, amint abbahagyta, büfiztettem és el is aludt, letettem, és 5kor kelt. Akkor nagyon nézelődött, férjem készült a munkába, mondtuk is, hogy szerintünk fent is lesz már. Bevittem az ágyba, gondoltam hancúrozunk. Na ekkor csengetett az 5-ös gyors vonat, aminek a végére fél órát vártunk. És szopizott utána és fél9ig aludt így mellettem a hátán, cici nem is kellett, olyan mélyen elaludt. Amiben még más volt az éjszaka, hogy nem adtam rá bodyt, csak a rugi volt rajta és vékonyabban takartam be. Jajjjj olyan jó lenne,ha így menne ma is és holnap is és utána is....

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok... keptelen vagyok jonni... ujra alig alszunk... Savariaa nektek gratula az alváshoz! :) Nekunk ugy tunik most meg a fogacska okozza a bajt, nagyon feherlik az also kozepso jobb...

Itt a lanyzonk ismerkedik a fuvel a kertben :D Ez meg par nappal ezelott volt,  mikor jo meleg volt es szepen sutott a nap...

Remelem hamarosan tudok jonni bovebben...

Kép

Kép
sz.veronika

Ja es a 6 hetes kontrollon 70 centi volt es 7800 gramm! :)

Kép

Kép
sz.veronika

6 hetes... vagyis 6 honapos... latszik hogy kipihent vagyok! :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

Köszönjük a kedves köszöntéseket!
Andi Balázsának is boldog hófordulót!!

Picur, "nem kell sokat tenni hogy a kilók elinduljanak" itt pontosan mire gondolsz.. bevallom rajtam mindig volt egy kis felesleg.. pedig sokmindent kipróbáltam már..  (amúgy lusta vagyok és imádok enni)
nem nagyon van időm főzni, vásárolni... leköt a gyerek.. szóval olyan fél órás kajákat csinálok, vmi szószos tészta.... általában elfelejtek enni, de ilyenkor eszembe jut hogy "muszáj" mert nem lesz tejcsi.. és a legegyszerűbb vmi péksütit bekapni.... de gergő fél éves kora után majd visszatérek az egészséges táplálkozáshoz...
tényleg már lehet enni k betűs zöldségeket?? azt csak a szoptatás elején nem ajánlott? úgy ennék székelykáposztát... 

Bogi, látod ebben is hasonlítunk!! kakaóscsiga bármikor!!!
Fanni nagyon ügyesen hízott! van még a lefagyasztott tejcsiből? szoktál még neki adni pluszban?

Andi, köszi a naptárötletet! én is csinálok. csak az a baj, hogy ha most megcsinálom akkor nem tudok decemberhez gergő első karácsonya képeket tenni...

Ildi, az a baj, hogy az esti fürdésre már olyan fáradt, hogy a fürdés után a cicin szinte egyből elalszik... akkor várok egy kicsit mig megébred, és rendesen szopizik.. de sokszor úgy tűnik nekem hogy még enne egy keveset, de a cici már nem kell neki... lehet hogy este többet enne?? vagy lehet hogy a mensi miatt már hígabb a tejcsi?  mindegy majd éjjel többször kelek... ezt a pár hetet már kibírom a hozzátáplálásig..
te mivel kezdted a hozzátáplálást? alma, utána barack?

Savaria, laktózintolerancia? jól hangzik..ez most derült ki? és akkor most nem ehetsz semmi tejet, sajtot?
remélem már jobbak az éjszakák.. majd rátok gondolok ha felébred gergő kétszer éjjel.. de azért remélem nálatok is lecsökken kettőre az éjjeli ébredések száma 20ról..
gratula a jó alváshoz, reméljük ma éjjel is ez lesz!

Veronika, nagyon édi Adri!! már füvezik!
sajnálom a rossz éjszakákat, de kiscsaj a 6 hónapos kontrollon nagyon szép méretekkel rendelkezik!!

Kat, nagyon eltűntél! jól vagytok?
mmc hol vagy?

monis
Budapest XIII. kerület

Igen, én is hiányolom a tagokat, akik már érg voltak!!!
Adri nagyon édes ahogy tanulmányozza a füvet :D Reméljük ha kibújik a fogacska újra jobban fog aludni Adri!

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Sziasztok!

Veronika Adri nagyon cuki, ahogy a füvet tanulmányozza. :) Gratulálok a szép méretekhez. Nem tudom mikor lesz Fanni ekkora... :)

Monis a kajával én is így vagyok. És tudom is, hogy ezért hízok ennyire. :(
Sokat gondolkozom, hogy el kéne menni edzeni, ahol étrendet is kapnék, de nem tudnám betartani. Képtelen lennék megint annyi időt tölteni a pacsmagolással... :(
Egyébként pont ezért kötöttem ki a kakaóscsigánál. Azt elég gyorsan képes vagyok megvenni. :)
Én eszek K betűsöket. Úgy vettem észre, hogy Fanninak csak a brokkoli nem tetszik, mással nincs gondja. A káposztáról meg annyit, hogy kb. 4 napos volt Fanni, amikor a kórházban paradicsomos káposztát kaptunk. Meglepett
Még adom Fanninak a lefagyasztott tejcsit. A bal cicinél nem kell, de a jobbnál 3-ból 2 alkalommal igen. Ilyenkor 50-60 milit adok neki plusszba. Mondjuk olyan nap is volt, hogy egyáltalán nem kellett. :) Kis ügyesem, azért szopizik ám rendesen! :)
Naptár: eszembe nem jutott volna első karácsonyos képet tenni decemberhez, de jó ötlet, csak úgy nem lehet karácsonyi ajándék...

Na mennem kell, indulunk Szabolcsba...
Üdv mindenkinek.

Bogi

Kép
ether
Cegléd

Savaria, majd ha megkaptad a mai tai hordozót egy képet tegyél fel róla!! nagyon kíváncsi vagyok!! csatosat vettél vagy kötőset?
én vmi fekete - szürke kombinációban gondolkozok... csak jó lenne előtte "felpróbálni" hogy apa nagy pocakjára is rá tudjuk-e csatolni...

monis
Budapest XIII. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?