A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2013 májusi babavárók

Hát én FB-ra biztos nem megyek :)

Pálmi topikja még a mai napig él és virul, pedig lassan 6 éve irogatunk oda... :) Sőt a vicces az, hogy amikor átment zárt topikká, akkor hirtelen sokkal többen lettünk, mert akik addig csak zugolvasók voltak, azok jelentkeztek hogy vegyük fel őket a zárt topikba és azóta irogatnak :D

Tehetnénk ezt is zárttá...

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok! Mi tegnap voltunk oltáson, Barnus nem sírt, minden rendben volt vele, viszont este megkaptuk... egy órán át altattam, nagyon sírt, annyira fáradt volt, hogy már nem bírt elaludni, cipeltem őt egy órán át és utána kidőlt. Igaz, aludt reggel 7-ig, de nagyon nehéz volt. Amúgy egy hónap alatt csak 330 grammot hízott, úgyhogy most 1 hét szünet után folytatom a hozzátáplálást. Azt gondoltam, hogy a sütőtököt próbálom meg harmadiknak. Ki adott már a babójának sütőtököt? Én arra gondoltam, hogy simán megsütöm a sütőben és összebotmixerezem forralt vízzel vagy pici anyatejjel...

Veronika, ügyes Adribaba! Nálunk még "csak" a hasáról fordult vissza a hátára. Pálmi miért sírt ennyit? :O

FB- nem költöztünk át, csak a rövidebb kis bejegyzésekre ott több idő van, mint leülni a gép elé és a fórumba írni, mert ide én is hosszan szoktam. A FB is jó, de nem a zártsága miatt, hanem mert interaktív, rögtön jön válasz. Aki szereti és bírja, úgyis ír mindkét helyre :)

picur, sajnálom ezt a nagy ordítást!!! Tegnap mi is megtapasztaltuk... de szerintem nálunk az oltás volt a gond. 

visszatérés a munkába? hát én most erre nem is gondolok, mert ugye én a 2 gyerek között dolgoztam 2,5 évet. Elég volt egy időre... főleg a bank... sokat gondolkodtam, hogy esetleg valami másfelé nyitok majd... de csak ha Barnus már elmúlt 2 éves, májusban tölti ugye, úgyhogy ő kicsit később lenne bölcsis. A munkahelyemre visszavárnak, de nem vagyok biztos benne, hogy szeretném csinálni ezt a kőkemény értékesítést... ha visszamegyek, már nem lesz több gyerekünk... szóval talán lesz 3. :) Most már nem mondom, hogy soha többé nem szülök, de majd az élet hozza, korom 35, szóval még belefér egy köv. baba is akár. 

Tegnap egyébként 68 cm-re és 6900 grammra mérték babuskát. Minden oké vele és a köv. oltás dec. 20. az lesz a köv. fertőző agyhártyagyulladás elleni oltásunk. Mindjárt kint van a 2. foga is, nyála ömlik továbbra is durván. 
Na megyek, mert alszik, de hamarosan kel, addig fel kell tankolnom sok-sok folyadékkal...
nusildi

Sziasztok,

Én inkább vagyok fórum párti, mint fb.. nekem a fb túl interaktív...
Itt lehet minden bejegyzésre reagálni egy üziben, hosszabban...

Ildi, gratula az 5 hóanpos méretekhez, szerintem tökéletesek. Nem olyan kevés az a 330 gr.. de már úgyis megy a hozzátáplálás és lesz ez még több is.. meg most már sokkal többet mozognak a babák.. lemozogják..
Érdekes hogy mi már megkaptuk a második agyhártyagyulladás elleni oltást.. nekünk már a 6 hónaposon csak mérés lesz... nincs több oltás egyenlőre.. majd 1 évesen, ha jól emlékszem...

Magnoli, biztos jó volt a játszón a gyerekekkel.. ki kell élvezni ezt a szép időt!
Sajnálom az éjszakai műszakot! reméljük ez csak egyszeri alkalom volt és visszatér a jól alvó Lénó

Veronika, Adri nagyon beindult! szuper.
Remélem nálatok is javulnak az éjszakák.
Zárt topik jó ötlet!

Bogi, hogy megy a masszázs? Jártok még baba-mama jógára? az milyen? mikor van? heti egy délelőt?

Picur, majd megpróbálok gyengíteni a smartscreen beállításokon és letöltöm a videot, nagyon kíváncsi vagyok picur popsijára!!

Mi jól vagyunk. Már teljesen kijött az jobb alsó egyes fogacska, és a bal alsó is már nagyon fehérlik.. örülök hogy viszonylag problémamentesen átvészelte.. nem volt nagy éjszakai ébredés, sírás..
legújabb produkciónk, hogy beszívja az ajkait, és igy úgy néz ki mint egy nagymami fogak nélkül...
(habár gergőnek is csak 1 foga van)
hétvégére egy kis kirándulást tervezünk, de csak rövidet, mert az erdőben szoptatni nem túl jó... :)

én azt mondtam a munkahelyemen hogy nem "akarok" sokáig itthon maradni... kb 1 - 1,5 év de jövő év májusában biztos nem akarok még dolgozni menni.. max ősszel, vagy inkább 2015 januárban.. és azt is csak úgy hogy akkor gergővel az apukája maradna itthon pár hónapot.. én kb 2 évesen vinném őt bölcsibe...
vagy jöhetne egy kistesó is..  de ezt még nem döntöttük el teljesen...
igazából nem is a pénz miatt mennék vissza dolgozni, hanem a munkahelyemet "féletem" nem akarnék munkát kereseni...
mi van ha nem vesznek vissza?

Lilypie First Birthday tickers
monis
Budapest XIII. kerület

Ildi ,
en mar adtam sutotokot, uvegeset is, meg sajat sutesut is forralt vizzel higitva... tok ugyanolyan lett izre-allagra mint az uveges bebikaja...

Palmi nem tudom miert sirt, nem ter magahoz csak sir-sir, hiaba kerdezgetem... mondom neki hogy biztos rosszat almodtal, stb, de nagy nehezen ebred csak fel annyira hogy legalabb az orrat ki tudjam fujni (a sirastol...), 1-2 hetente van ilyen, nem tudjuk az okat, o meg nem emlekszik semmire reggel.

Szepek az 5 hos meretek, a 330 hizas szerintem jo.

monis,
de jo hogy ilyen konnyen jott a fogacska! Ezt kivanom a tobbihez is :)

En is 2015 januarjat szurtam ki, de en akkor mar beadnam a csaladi napkozibe ahova Palmi jart tunderi ovonenikkel jo helye lesz :) ...es csak 7 gyerek van, szoval tudnak rajuk figyelni rendesen.

Kép

Kép
sz.veronika

Örülök, hogy visszatértetek ide. nekem az Fb másról szól. Itt sokkal összeszedettebben tudok írni, akkor is ha ezt ritkán teszem. Mi nagyon jól vagyunk. Balu nő mint a bolondgomba:8,5kg és most mostam ki a 80as ruhákat, 4pelust hord. Remélem ez a növekedése lassan leáll, mert így egyforma méretet fog hordani lassan, mint a bátyja. Mozogni ő sem akar nagyon, teljesn kicsavarodik, egy apró lökés és simán átfordul, de magátol nem teszi. Hason, meg mindent megtesz, hogy nehogy elbillenjen, pedig itt is csak pici segítség kell. még hagyok neki időt, nálunk Bálint is későn kezdett el forogni. Most a sláger a sikítozás, és a visítás. Nagyon élvezi, én néha azért kevésbé.
Kezd beállni az éjszaka: felkel 11-12között eszik még, és utána 6körül. Ez már igen használható, főleg, ha Bálint is alszik.
Balu nagyon szereti a sütőtököt, én megsütöm a sütőbe, és forralt vízzel, botmixerrel péppé zúzom. A maradékot fagyasztom.

A vissza a melóról dologba én bajba vagyok. Az én munkaidőm kötött, nincs lehetőségem csak 4órában dolgozni. Vagy 7-fél2ig, vagy 10.30-17ig.  Ez a beosztás fix, így nem tudom a fiúkat ellátni, mindig segíteni kell, vagy a reggelbe, ami szerencsésebb, mert akkor a délutáni külön órákat megoldom, vagy a délutánba, ami bonyolultabb, mert párom dolgozik, és én nem szeretném a nagyszülőkre, és baby sitterre bízni egy teljes hetet. A reggeltől is félek, mert Apa mindent megold, de valahogy mindig kapkodás, sírás lesz a vége, és persz nem viszi el a benti ruhát, vagy nem hozza haza a koszosat. Szóval nekem ez nem fog menni. De akkor hogyan, az jó kérés. Kicsit abba gondolkodom, hogy Balu is menne bölcsibe, mint Bálint novemberbe, akkor lenne kb 2 1/2éves, és én maradnék itthon , amíg szól s gyes, és utána szeptemberbe mennék vissza dolgozni.  Így nyugiba beszokhatna Balu, ha betegek lennének, itthon vagyok, és én is kapok fél évet magamra. Ez a terv, majd meglátjuk

KépKép
KépKép
kat78

Szuper hogy írtatok, tehát a Fb csak egy alternatíva, nem helyettesíti a topikot?!...
Miért titkosítsunk? Persze tudom hogy előbb-utóbb minden fórum zárttá válik...
Ha "megszavazzuk", persze szívesen intézem :D

Veronika, de cuki az avatarod, édesek a Lányaid :wink:

Monis, apósodon mekkorákat nevettem, megvette már a hordozót???
Gratulálok Gergő fogacskájához, aranyos lehet ahogy "fogatlan banyát" játszik :lol:

Kat, klassz a visszatérési terved, Nálatok lesz esélye egy harmadik tesónak?...
Az Apuka benthagyja Bálint cuccát a bölcsiben?...
Készíts listát Neki mit hozzon haza, hahaha :lol:
A kész bébikajákat szerinted el lehet tartani 1-2 napig a hűtőben, vagy Te minden nap frisset készítesz?

Ildi, hajrá 3. babó, de belejöttetek :lol:

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

Magnoli: Apa mindig rohan, én nekem meg nem mindig jut eszembe használati utasítást adni. Én max 1napot tartom hűtőbe. Meg nekem anno a védőnő azt mondta, hogy ha a kaja babanyállal keveredik gyorsabban romlik, így annyit kell kivenni, amit megeszik. Ha itt megmarad, azt kiöntöm

KépKép
KépKép
kat78

Hellomindenki! :)

Nem mentünk át, itt is vagyunk, meg ott is. Az eredeti indok a videók feltöltése volt, mert ide nem lehet, viszont mindenki csinál édes filmeket, amiket megosztana a többiekkel. Szóval csak ezért, de persze ez sem kötelező...

Sírás azóta szerencsére nem volt, visszatért az édes alvó-evő-mosolygó babánk. Nagyon örülök, hogy mindenkinek tetszik a masszírozós videó, és főleg Picur popsija.

Monis, gratula a fogacskához, hát a banyás hasonlaton jót vigyorogtam, mert eszembe jutott, hogy Picur is csinálta (főleg, ha nagyon figyelt valamire), és meg tudtam volna zabálni. :D

Veronika, voltatok végül is vesekontrollon? Még nyáron mondtad, hogy mostanában kell visszamennetek Adrival egy kontrollra. Hajrá pörgés-forgás-tolatás! Hajrá babakarám (ezen Bogi mekkorát röhögtem! :D)!

Húúúú, ezek az éjszakák durvák, remélem nálatok és Magnoliéknál is rendeződik hamarosan.

Ildi, mi ma vettünk sütőtököt, én úgy fogom megcsinálni, ahogy Kat és Mmc mondta, megsütöm, turmix, majd fagyasztó. Vettem gesztenyét is, azt meg fogom főzni neki, és azt is leturmixolom, aztán elkezdem kombinálni, hátha. Bár nálunk még mindig nagyon kevéske megy le hozzátápi címén. Alig pár falatka. Sütöttem babakekszet, tegnap azt kapott almába reszelve, két-három kanálka ment le belőle. De legalább az lent maradt. :)

Munka, én még nem tudom, hogy hogy lesz, nem szeretném bölcsibe adni Picurt, tehát amíg lehet, szeretnék itthon maradni vele. Aztán, ha jön a tesó, akkor maradok, ha nem, akkor munka után nézek.

Nálunk is beindult a kúszás, vagy inkább tolatás, és Picur már elbírja magát a karjain, tehát a hasát is elemeli már a földtől. Viszont egy kérdés, mivel még mindig iszonyatosan folyik a nyála, próbálok elé pelust tenni, de persze sose sikerül arra nyálazni, vagy bukni. Ti hogy csináljátok? Vagy marad a hetenkénti szőnyegpucolás?

Bónuszkérdés: Ti mesét szoktatok nézni a babákkal?

És egy kép Picurról, ezt ma produkálta először (a sapija külön misét ér, mintha kinőtte volna :D):

Szép estét mindenkinek!

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
picuralmos

Hellobello!
Annyira édes ez a Picur, hatalmas kép :) Képzeljétek ma átfordult a hátáról hasra is Luca..persze hogy egy játék megszerzése volt a cél :P Igen mi nézünk mesét, ha be van kapcsolva a tv mostanában leginkább a minimax megy és sokszor van, hogy pár percre bámulja is, de azért nem szeretném ha tévébuzi gyerek lenne belőle :) Bár hozzáteszem, hogy én amúgy is szeretem a meséket, már alig várom, hogy nézhessem vele a  disney meséket :)))

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Óóóóó, köszi Csicsi! :) Mesét mi az M2-n nézünk, Magyar népmeséket (bár ez néha konkrétan horrorsztori), és utána Frakkot vagy mostanában a Mekk Mester megy, azt. Előtte-utána TV-Maci.

Zenét hallgattok? Picur nagyon szereti a zenét, bármit csinál, abbahagyja, ha zenét hall, és odafordul, ahonnan a hang jön. Olyan édes, ahogy figyel. :)

Akartam még mondani, hogy pelus akció van az Ósanban', kuponnal 58/db helyett 51/db-ra jön ki. Kupont 5.000.- Ft feletti vásárlás után adnak és a következő vásárlásnál lehet beváltani.

picuralmos

picur,
milyen figyelmes vagy aztaaa :) Hetfon voltunk a vese kontrollon kinotte a vesetagulatot :)

En felszedtem a szonyeget a nappaliban es olyan habszivacs puzzle-t tettem le ( ezt hivtam polifoam-nak par hozzaszolasommal ezelott). En oriasit vettem, 50x50 cm-es egy darab, igy 2 meter x 2 meteres helyet alakitottam ki belole Adrinak.

Kép

Kép
sz.veronika

Magnoli,
hat csak azert gondoltam a titkositasra, mert ez az egyik elonye a FB-nak ezzel a forummal szemben...

Kép

Kép
sz.veronika

Hoppppááá, és ezt csak úgy eltitkolod előlünk??? Ejnye! Gratula, ez remek hír! ;) Adri ügyes kiscsaj, mit neki egy vesetágulat. Polifoam - gondolkodtam, hogy milyen fajta lehet, erre tippeltem. :)

picuralmos

Sziasztok!

Én nyitott vagyok a zárt topikra is, de így is szívesen írogatok! :)

Monis, hát nem tudom, hogy nekünk miért most volt az első fertőző agyh.gyull. elleni oltás, de lehet azért is, mert 2 hónap eltelt az ucsó oltás óta, talán a doki nem akart minden hónapban oltani? De édi lehet Gergő a nagymami fejjel, nem tudod lefotózni??? Hol dolgozol, mivel foglalkozol amúgy? Én is féltem az állásomat, mert a bank biztos és nem akarnék másik bankba menni, de már nagyon gondolkodom azon, hogy mást csinálok majd... 

Veronika, nálunk is szokott ilyen lenni Lottival amúgy!!! Volt hogy arra keltem, hogy álmában sír és keltettem, mondogattam neki, hogy mi a baj, rosszat álmodtál, itt van anya stb.aztán vagy fel se kelt, vagy igen, orrot fújtunk és akkor el tudta mondani, hogy mit álmodott. Lehet, hogy a napközben ért rosszabb ingerek jönnek ki így rajtuk, oviban történt valami vagy a tesóügy még mindig foglalkoztatja őket, szerintem Lotti nem szokta még meg tökéletesen, hogy nem ő van a középpontban már... néha megkapom, hogy a babával mindig olyan cukin viselkedek... 

kat, nem semmi a munkaidőd, így tényleg nehéz lehet szervezni! Nálunk annyiban volt egyszerű(bb) Lottinál, hogy apája rugalmas reggel, elég ha 9-re beér, így mindig ő vitte reggel a bölcsibe, 8-ra estek be, én mentem érte és amikor értekezletek voltak vagy hétfőnként amikor a bank 5-ig volt nyitva akkor anyós hozta el és feljöttek addig hozzánk a lakásunkba. Nálunk is ált. apa elfelejti a dolgokat hazahozni :) Nem semmi Balu mérete! :)

magnoli, én ha kisüvegeset bontottam, kiöntöttem egy tálkába belőle amit kb. megeszik a babó, többi hűtő, az 3 napig eláll.
A FB nem helyettesíti a topikot, csak úgy jó, kiegészítésnek és szopi közben mindig tudok oda írni a telefonnal :)
Hát a harmadik már megfogalmazódott bennem... annyira jó babázni és annyira el vagyok olvadva Barnustól, hogy kisfiú, pedig annyira nem akartam fiút és a terhesség egésze alatt sem barátkoztam meg a gondolattal, és aztán most imádom és harmadjára is jó lenne egy fiú ;) Furi... nagyon féltem egyébként, hogy a babó megérezte a hasamban, hogy "nem akarom őt", mert nagyon lány felé húztam... de úgy látom, minden rendben van vele, nagyon boldog baba :)

picur, a maszírozós videó nekem olyannyira tetszett, hogy szerintem ma megpróbálom :) Elindítom és lekopizom ;)
Tegnap vettem sütőtököt, meg is sütöttem este, ma kikanalaztam, szerintem forralt vízzel fogom higítani, ma meg is kóstoljuk, majd beszámolok :)
Nálunk a textilpelus van alatta, ha hasal, de valamikor széttúrja és folyik mindenhová a nyála, én laza vagyok, ha csak nyál, hát majd megszárad :D
Tündéri a kép!

mesenézés? ááá, még nem :) ha megy a tévé, bámulja ezerrel, gondolom a fények miatt, de még nem nézünk meséket. Van textilkiskönyve és vízbe való kiskönyve, azokat nézegetjük néha és "olvasok" neki belőle.
Zenét nem sokat hallgatunk, inkább a zenélős játékait Zavarban van

csicsi, gratula az átforduláshoz!!!
Mese, nálunk Lotti sajna mesemániás. Sőt, tévémánáis. Ha megy a tévé, bámulja mint egy bolond :) Sajna sokszor vannak ajánlók is, úgyhogy mindig félek, nehogy meglásson valamit, most napi 3 mesét nézhet a minimaxról vagy egy hosszút...

Annyira szép idő volt tegnap, hogy sétáltunk, játszóztunk délután, babus fél 10-től megint reggel fél 7-ig aludt :) Most nagyon jól alszik,úgyhogy tudok pihenni és ez jó, viszont jövő héttől őszi szünet, itthon lesz Lottikám, úgyhogy nem lesznek nyugis napok :)
Szép hétvégét Nektek!

Kép

Kép
nusildi

Kép

Kép
nusildi

Nem tudom miért fordítva rakta be  
De ilyenek most a tesók 

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok,
ma kipróbáltuk a párolót, almát pároltam benne, majd egy kis banánnal összeturmixoltam.
Nekem kicsit így is savanyú lett, de Lénóka értékelte az igyekezetemet és szépen evett belőle
Egy gondom van "csak", hogy össze-vissza kukackodik, tornázik, csapkod evés közben, az ételt szétkeni magán és mindenen amit ér...
Így általában két ember kell az etetéshez remélem egy idő után nyugisabb lesz...
A párolós-mixelős gép szuper, nagyon örülök neki, hamar kész benne az étel és nem kell csak 2 részt elmosni, az is egy pillanat
A megkezdett kaját persze már nem rakom el, csak a többi részre gondoltam, de rájöttem hogy megetetem Olival (ha sikerül), és akkor nem vész kárba
A leírás szerint elvileg nem kéne fagyasztott dolgot beletenni, de úgy emlékszem Kat írtad hogy a husit fagyottan tetted bele?
Gondolom hogy nem lesz így se gond, csak hosszabb ideig kell párolni. Vagy inkább korábban előveszem, hogy kiengedjen...

Tévénézésben (is) liberális vagyok, ha mellette eleget foglalkozik a gyerekével az ember, szerintem semmi bajuk nem lesz tőle...
Persze azért válogatott mesét engedek csak, amiben nincs erőszak és értelmes, érthető, a gyerek életkorának megfelelő.
Eszerint Oli kicsinek a Babytv adásait nézte, ahogy Lénónak is azt mutatom időnként. Ezek egyszerű, vidám, dallamos mesék, Oli még mindig szereti, de Neki inkább a JimJam, a TV2-es mesék valók már.
Emellett Oli laptopon nézheti ugyanezen tv-k meséit, kedvence MrBean, Mása és a medve :orosz szuper mese, George: kismajomról szóló történetek, illetve a Pingu mesék.
Oli szereti azokat a filmeket amikben gyerekek szerepelnek, illetve a vígjátékokat, azok közül az egyik fő kedvenc a Maszk, pörgős bácsinak hívja
Persze sokat mesélünk is Neki könyvből, illetve az alvások előtt improvizálok
Lénónak még mindegy miről mesélek, ha hallja a hangomat és vele foglalkozom, mindenen röhögcsél.
A Kerekítős mondókákra szoktam tornáztatni, azt is nagyon élvezi!...
És mivel ugye Oli is ismeri ezeket, Ő is szokta Lénónak mondogatni, és tornáztatja ahogy tőlem látja, hát majd megzabálom Őket ilyenkor, mindkettő teli szájjal nevet

Kép
Kép
magnoli

Ildi, nagyon szépségesek a gyerekeid!!!! Magnoli nálatok is édes látvány lehet, mikor Oli tornáztatja a kisöccsét :)
Zenét szoktunk hallgatni, Halász Juditot meg hasonló gyerek dalokat + Bon jovit :P Ki szokott röhögni Luca, mikor táncolok neki :D

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

A TV2 helyett M2-t akartam írni.
Csicsi, de ügyes Luca!!!
Halász Judit nekünk is kedvencünk (nagyokat bulizunk rá+MirrMurr), meg ugye az Alma együttes is :lol:

Kép
Kép
magnoli

Hellomindenki! :)

Ildi, ez a két gyerkőc annyira cuki, hogy na. :) Igazán büszkék lehettek rájuk. Örülök, hogy ilyen hatással volt rád a videó, biztos vagyok benne, hogy Barnus is értékelni fogja. Hajrá harmadik bébi!!! ;)

Magnoli, de jó, hogy így bejött a pároló, Lénókától igazán rendes, hogy díjazta az igyekezetet, és rátalát az ízekre. Csak győzd innentől a turmixolást. Nálunk Picur nyitja a száját, ha én is (már tudom, milyen a repülős kaja :D), csak épp nem mindig nyeli le, inkább kitolja az előkére, vagy belebürrög a kanálba...

Csicsi, ügyes Luca, gratula a forduláshoz, na innentől elkezd ám forogni a világ, csak figyeld! :) Bon Jovi? Óóóóólyessssz'! ;) Én Picurral szoktam táncolni, hát imádja.

Képzeljétek, már egy ideje próbálgatjuk, már nagyon jól megy, úgyhogy tuti nem véletlen. Kérdezem tőle, hol az Apa? És ránéz az apjára, és vigyorog. Hol a Tigi? Keresi a kutyát, ha megtalálja, rávigyorog. Ééééés, elkezdett lihegni!!! Hát besz@rás, mennyire édespofa! Kérdezem, hogy csinál a Tigi? És elkezd lihegni... 2-3 hónapos korában elkezdtem ezt mutatni neki, akkor mindig nevetett rajta, most már csinálja is. Ha labdázunk a kutyával, hangosan nevet, és kalimpál minden végtagjával, majd kiugrik a kezemből. Imádja a kutyát. :D

És a végére egy mai kép a kettősükről:

picuralmos

Hellocsajok,

Picur, köszi a tippet, a mozzillával sikerült letölteni a masszázs oktatófilmet.. tök jó! mi is ezt tanultuk... :)
én is imádom a magyar népmeséket, az volt a kedvencem..
szerintem a tv-t videot, laptopot, filmeket nehéz lesz kizárni a gyerekek életéből... tőlem nézhetik... sokszor nálam is be van kapcsolva a tv, csak hogy vki "beszéljen" hozzám... :))

Veronika, szuper hogy Adrinál minden rendben.
Hol vettem a habszivacs puzzlet? Én is ilyet akarok venni, habár a tesóm azt mondta hogy az apró darabjait majd a gyerek kiszedegeti és megeszi.. mindig kap az ember "jó" tanácsokat...

Ilid, minden orvos ezek szerint másként adja az oltásokat.. mi majdnem minden hónapban kettőt kaptunk eddig... mindkét lábába..  majd megpróbálom lefotozni a nyanyás vigyort.. csak az a baj hogy amint meglátja a fényképezőt, már csak azt figyeli...
én egy vegyipari cégnél dolgozok (kereskedő, logisztikus) és hát a magyar "kirendeltség" kevés embert foglalkoztat, és már hallottam olyan kollegákról akiket nem vettek vissza... majd meglátjuk, igéretet kaptam... azt ki tudja mi lesz belőle...

Én is igy voltam vele,  hogy inkább lányt szerettem volna, (nem nagyon tudtam hogy mit fogok csinálni egy kisfiúval.. mi hárman vagyunk lányok testvérek...) de mióta megszületett gergő el sem tudnám képzelni kislánnyal az életet..
furi..
Ildi tündéri a kép a gyerekekről! ez a teknősös pizsi milyen márka? már láttam máshol is...

Magnoli, milyen párolót próbáltál ki? az ikea-sat? milyen jó hogy Lénónak izlett.. hát már csak ilyenek a gyerekek, izegnek mozognak.. mond meg neki hogy maradjon nyugton.. hátha hallgat rád..
de aranyosak lehetnek együtt a gyereket ahogy játszanak, tornáznak... levideóztad?

Gergő nézi a tv, de szerintem csak a fényeket nézi, a villogást.. nem hiszem hogy a hiradó nagyon érdekelné...
zenét egyenlőre nem hallgatunk.. a rádió megy általában.. én szoktam neki énekelgetni, mondükákat mondani.. meg folyamatosan beszélek hozzá, hogy éppen mit csinálok... stb..

Csicsi az jó hogy Luca  bon jovit szereti!!!

monis
Budapest XIII. kerület

monis,
jajj, igen, semmikepp se olyan habszivacs puzzle-t vegyel amiben kiszedheto reszek vannak!

Ez nekunk mar a harmadik generacio... kezdtuk Palminal a kicsi szines allatfiguras 10db-ossal, az tul kicsinek bizonyult es rengeteg volt benne az apro kiszedheto darab... aztan folytattam nagyobb meretu ABC-ssel, az mar alapteruletre jo volt, de meg mindig kiszedheto darabokkal es borzalmas takaritani...
Most olyan van hogy nagy egybe darabok (50x50 cm-es darabok, nincs benne kiszedheto resz), sokkal konyebb takaritani es masszivabb is, Palmi ha ugral rajta se csuszik szet... ha mindezt tudom rogton ezzel kellett volna kezdeni :)

Ha valaki meg ezek utan keri a kicsit vagy a kozepeset, szivesen odaadom :))))

Kép

Kép
sz.veronika

Picur, olyan jó, hogy már most szereti Picúrod a kutyákat ( Tigit legalább is :P ), Luca is már egyre jobban érdeklődik a cicáink iránt, már volt simogatás is-- szépen végig simította a hátát, de a végén azért rámarkolt, de Bodza cica egy hős volt és türlemesen várta míg kiszabadítom, pedig nem az a fajta amúgy - azt olvastam , hogy az állatok a gyerekek pszichés és szociális fejlődésére is jó hatással vannak :D
Veronika, hol szereztél ilyen szivacs szőnyeget?????

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Egy gyors kérdés csajok!!!!!!!!!!!
Tegnapelőtt este sütöttem meg a sütőtököt. Babó tegnap evett belőle először és aztán hűtőbe tettem. Ma még abból adok neki, de szerintetek azt vajon meddig lehet simán a hűtőben tárolni??? :O Mert még olyan keveset eszik, és sok maradt. Gondoltam arra is, hogy kis darabokban sütögetem a sütőtököt, de akkor minden nap megy 45-50 percig a sütő :/ 
Fagyasztani nem akartam, mert 2 nap múlva már olvasztanám ki...

picur, tüneményes a kutyusod ahogy ott vigyáz a kispicurra! Én is szeretnék kutyááááááááááát!

Veronika, egyetértek, nekünk először Lottinál az a pici darabos habitapi volt, az borzalom volt, nem lehetett rendesen porszívózni, mert felemeltem és estek ki belőle a pici darabok, utána vettem egy ABC-set, mert az nagydarabos volt, de mindig olyat kerestem, amit írtál, a nagy egybedarabos, hol vetted?????????????

monis, magyar népmesék, imádom, Lotti is!!! 
Nálunk egyáltalán nincs kizárva a tévé, és egyéb kütyü, sőt Lotti imádja, vannak szuper játékok, készségfejlesztők is, amik jók is lehetnek, persze egészséges kereteken belül, tehát ne egész nap azt nyomja és ne tévézzen egész nap.
Az nem teknős a babus rugdalózóján, hanem dinoszaurusz :D Tescos, nagyon jó árban volt, két db volt 1800 forint, imádom, szuper anyaga van!

Pároló, én akartem venni Ikeásat, erre az Örsön nem volt Üvöltés

Bocsi, csak gyors beugrás volt, megyek, mert Barnus nem aludt a reggeli szokásos alvásánál csak 10 percet :O

Egy kép, ami pont ide vág :D

Kép

Kép
nusildi

Kép

Kép
nusildi

Monis, az Avent pároló-turmixoló gépben készítem a babakajákat, szuper!
Gyorsan párol, majd megfordítom és turmixol egyben.
Mosogatni is alig kell :wink:

Kép
Kép
magnoli

Hello Csajok!

Ildi, akkor vegyél ki 2-3 napi adagot, azt tedd hűtőbe, a többit pedig adagold ki a fagyasztóba. Na? ;)

Én is megsütöttem a magunk tökét (hihihhihihiiii), kikutyultam Picurnak, evett belőle, nem is tolta vissza, nem is öklendezte ki, nem is kente szét magán, talán mégis lesz valami a hozzátápiból? :)

Ki hogy aludt az átállás után? Nálunk kicsit felborult a nap, nem is aludt olyan jól napközben Picur, remélem kibírjuk hétig, bár már nagyon álmos. Persze aludni nem akar ám...

picuralmos

Hellocsajok,

Veronika, hol vettél olyan nagy egybe darabos habszivacsot? drága?

Ildi, nagyon jólhaladotok a hozzátáplálással...
mi még el sem kezdtük...
pedig gergő már nagyon érdeklődik azután hogy mi mit eszünk... ilyenkor mindig furcsán néz minket, hogy akkor neki miért kell a műanyag rágókát ennie, ha mi mást eszünk...
Bocsi hogy leteknősöztem a dinót!! Nevetés én is szeretem a tescos rucikat, nagyon jók..
nagyon helyesek a gyerkőcök a képen, mindketten olvasnak!!!

Magnoli, ja hogy az aventes pároló... én szerintem nem veszem meg.. 

átállás: hát nálunk úgy néz ki hogy tegnap délelőtt nem tudtam elaltatni gergőt, illetve elaludt kétszer cicin, de a kiságyba már nem tudtam betenni ébredés lett belőle...
mentünk ebédre anyuhoz, odaadtam a férjemnek hogy amig felöltözök fogja meg, büfiztesse meg.. mire felöltöztem elaludta a vállán... szóval letettük aludni... 2 órát aludt.. mi meg már éhen haltunk, de nem akartam felébreszteni...
este jól ment de hajnalban 4 óra helyett nem 3 kor kelt, hanem 2kor, és reggel 8 helyett nem 7kor hanem 6kor... szóval gergő visszafelé állította az óráját..
de lehet hogy igaza van, mert már világos volt, minek aludni...
majd átállok én a korábbi keléshez... 
igy most már f9kor alszik... máskor ilyenkor fejeztük be a reggeli szopit...
rendes fiú gergő, múltkor megbeszéltük hogy nem kakilunk éjjel, mostanában reggel csinálja de akkora adagot hogy mindig kijön a pelusból, vagy hátul, vagy a lábánál...
kicsi a pelus? vagy nagy? nálatok nincs ilyen? mit csináljak?

minden nap pizsamát mosok.. ma reggel mivel gondoltam  még visszaalszik ( én balga)  visszatettem a kiságyába.. na igy a lepedő, és a matrachuzat is kakás lett.. szóval cserélhettem le mindent...
már megy is a mosás... de jó hogy ilyen korán keltünk!!!

na megyek, mert mindjárt felkel..

közkivánatra egy kép ahol nyanyásan beszívja a száját, itt csak az alsót, van amikor mindkettő ajkát eltünteti...

monis
Budapest XIII. kerület

Ezt vettem:
http://www.gullivertoys.hu/Termek/Sziva ... _Micimacko

Most a Bambini uzletekben learazva 2990 Ft, en ott vettem, de a Sugarban es a WestEndben mar nincs, a tobbi uzletet megprobalhatjatok megkerdezni telefonon es felretetetni ha van.

Kép

Kép
sz.veronika

Itt nyomul rajta a kis csöpi :)

Átállás:
tegnap Adri végig nyávogott - próbáltam húzni a fektetést, de így meg csak 3-szor fél órát aludt egész nap... este sikerült 9-ig kihúzni, reggel 6:30-kor kelt... ez még istenes, 7-kor szokott (illetve a múlt héten elkezdte, hogy már 6-tól...), így nem olyan veszélyes, remélem sikerül átállítani... féltem hogy hajnal 5-ös kelés lesz belőle :)
Útálom az óraátállítást, jobb lenne úgy hagyni ahogy volt :(

Kaja:
Mi is egész jól elkezdtünk haladni a kajálással, most már úgy látom nem bántja a pociját. Gyümiket eszünk reggelire (nem a tízórait váltottam ki, hanem a reggelit, mert reggel felkeléskor nem kéri a tejet, viszont a gyümit megeszi (ki érti ezt...?) Olyan 50-100 grammokat eszik.

monis,
édi hogy nézi hogy mit esztek! :) Azért ti még majdnem 1,5 hónappal kisebbek vagytok nálunk, azt ne feledd!
Reggeli kaki... na ma mi is így jártunk, pedig nem szoktunk... Adri mindig reggeli után termel, így akkor már a játszószivacson van... de ma is csak egy pici ment ki, de azért le kellett cserélni a ruhát... Hányas pelust hordtok és hány kiló Gergő?

Picur,
menni fog az a hozzátápi! :) Cukik a képek, most néztem vissza pár napot :)

Ildi,
mi megesszük a maradékot mindenből, ha pl. sütőtököt készítek, akkor eszi az egész család és egy picit leturmixolok Adrinak... és minden mást is így csinálok, megesszük a maradékot...
Cukik a tesók! :)

Hopsz mennem kell, most többre nem tudok reagálni...

Kép

Kép
sz.veronika

Áááááá de édi Gergő!!! :D :D Picur is élénken érdeklődik a kajánk iránt, pici kora óta velünk van a konyhában, ehhez képest elég lassan haladunk, de legalább már haladunk! ;)

Ma mi is 6kor keltünk. Történt ugyanis, hogy Kiskirályfi berottyantott, majd diszkrét őőőőő-zéssel ezt a tudtomra is adta. Tisztába tettem, majd mivel már világos volt, részéről kezdődhetett is a babanap, úgyhogy hétig még bohóckodtunk a mi ágyunkban, aztán jött a reggeli. Viszont ennek folyományaként 9kor már arénázott, hogy álmos, így fél10-től fél12-ig aludt. Ebéd, majd negyed2 óta újra alszik. Remek idő van, úgyhogy kint van a kertben.

Veronika, szuper a tatami! Nálunk piros-kék van, és edzünk rajta. :D Majd kérek kölcsön az edzőmtől pár darabot. Köszi a bókot!

picuralmos

Ahhh sütögetés...

Megsütöttem a tököt a kis tökösnek. Lefagyasztgattam, apránként, mert csak egy jégkockatartóm van, majd veszek még hozzá, ha eljutok boltba. Jó sok lett, ötször töltöttem meg a tartókámat (5x12 db).

Vettem gesztenyét is. Hát soha többet. Először is, szép kívülről, de mire megpucoltam, a felét ki kellett dobnom, mert a húsa barna vagy penészes volt. Bevágni a héját kész kamikaze mutatvány volt, pedig egy egész éjszakát áztattam vízben. Hamar megfőtt, de mivel csak melegen jön le a héja, összeégettem a kezem vele. Aztán nagy nehezen összeturmixoltam, erre a 30 deka gesztenyéből kijött egy jégkockatartónyi mennyiség (12 kocka). Ennyiért megveszem a bio gesztenyepürét, ha majd elfogy ez a mennyiség, és esetleg bejön Picurnak az íze.

Nálatok is ilyen nehézkes volt elkészíteni vagy csak én vagyok a béna?

picuralmos

Picur,
igen, olyan edzoszonyegunk is van, fekete :lol: De 2 korben vettem es a korabbi nem illeszkedik ossze a masodikkal, pedig ugyanaz... :shock:

gesztenye: nem semmi.

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok,
Picúr, mi is éppen tökölünk, épp most sül a sütőben.
Egy részét megesszük, a többinek irány a mélyhűtő :lol:
Mmc ötlete alapján beteszem majd jégkockatartóba, ha megfagyott akkor pedig zacskóba, így kevesebb helyet foglal :wink:
A gesztenyékkel hősiesen megkűzdöttél, hasonlít a történeted a múltkori Ildisre, amikor Barnus betojt-pisilt, stb... hahaha :lol:
Na én pont ezért vettem gesztenyemasszát (amit mások már megdolgoztak helyettem), mert bár szeretem az otthon sütött gesztenyét, lefáraszt az előkészítése :oops: főleg a két gyerek mellett...
Cuki srác KisPicúr :wink:

Monis "banya"Gergője is zabálnivaló :lol:

Látom Adritól elirigyeltétek a Micimackós tatamit, mi játszószőnyegen nyáladzunk :lol:

Hú, hétvége óta dúl a takony nálunk, pedig úgy utálok orrszívózni, mindig nagyon sír szegény Lénó :(
Ma már túl vagyunk egy fürdetős kakin, amikoris mindenáron oldalra-hasra akart fordulni a kádban hogy megszerezze a mintás zuhanyfüggönyt, annyira édes volt :lol:

Erről jut eszembe, hol vagy Savaria?
És Andiék??...

Kép
Kép
magnoli

Gyors bejelentkezés:
10db-os habtapi szines csak semmi minta, semmi darab, 10db egy csomagba 2990.- a Regio Játékboltba. Ma vettem a Váci útiba

Magnoli: nem olvastam újra a használatir, de én párolás előtt teszem bele a fagyott cuccot, a gőztől felolvad és megpárolódik. A sima turmixoláshoz nem teszem bele fagyottan, az biztos tönkreteszi a kést és a motort

KépKép
KépKép
kat78

HahóCsajok!

Úúúúúúúúúúúúúúúútálom ezt a szar óraállítást! Mostani idő szerint fél hatkor már majd elájult Picur az álmosságtól. Gondoltam egy kicsit esetleg szunyál rajtam, valahogy kihúzzuk hétig. Ááááá, kicsit bealudt, majd sírva felkapta a fejét, így hat után kicsivel (ami ugye neki még 7 óra) elkezdtük a fürdetést. Fél hétkor (mostani idő szerint) cicin volt. Szegénykém azt se tudja hol van, olyan fáradt, de még fel-felsír.

Remélem az éjszaka nyugis lesz, a reggelt meg majd meglátjuk...

Megértelek Magnoli a gesztenyemasszával kapcsolatban. Te milyet vettél? Gondolom nem a cukros gesztenyepürének valót. Jobbulást Lénónak!

Monis, mi is négyes Pampers-t használunk, és eddig bent tartotta a termést, azt az egy esetet kivéve, amikor a nyakáig csurgott az egy heti termés nemrég... Más gyártmány?

Savaria anyósozott, mostanában értek haza. Ugye-ugye a fészbúk' előnye?! ;)

Szép estét!

picuralmos

Sziasztok!

Magnoli köszi, hogy hiányoltál, jól vagyunk köszi, anyóséknál voltunk múlt héten. Én belázasodtam, szóval szuper volt...Nem volt valami jó lent, Bátort is megviselte a környezetváltozás. 
Azóta a hordozóban sem szeret utazni, nem is csodálom, szegénykém 3 órát ült benne.
Az alvással minden a régi, kezdek belenyugodni, hogy ez így marad. Megpróbálok majd hosszabban is írni.
Puszi mindenkinek.

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok,
Köszi Kat, gondolom ha kis mennyiséget teszek bele csak fagyottan, akkor nem lesz baja a gépnek pároláskor sem, bár a leírás szerint nem szabad...

Picúr, igen persze ízesítetlen, Bio Prémium Gesztenyemasszát vettem.
Azon még töröm a fejemet, hogy hogyan darabolom kisebbre felengedés nélkül, de lehet hogy kicsit kiengedem, talán nem fog ártani neki a visszafagyasztás?... Valakinek van rá jobb ötlete?

Savaria, sziaaa...
Tényleg említetted az anyósozást, csak kiment a fejemből
Sajnálom hogy beteg lettél, pedig megérdemeltél volna jó nagy alvásokat
Nem azért hogy elkeserítselek, de képzeld Lénó a betegsége ellenére tegnap és ma is 8 nyugodt órát aludt, hát el vagyok ájulva Tőle...
Mondjuk lehet hogy az esti orrszívás tortúrája ütötte ki szegényt???
Jó lenne ha ez így maradna, mármint az alvás orrszívás nélkül...

Ma kipróbáltuk a sütőtököt, de 5-6 kanál után nem aratott osztatlan sikert...
Lehet hogy mégis a megfázás miatt nem akart Lénó tovább enni, mert kínáltam a szokásos párolt almás-banános minikekszet tartalmazó hamival is, de abból meg 2-3 kanálig jutottunk csak
Pedig vasárnap már 100 ml is elfogyott belőle...
Viszont az evés után kínált vizecskét szépen itta. Apró örömök, korábban csak teaként fogadta el a vizet...

Kép
Kép
magnoli

Óóóó Magnoli, ha Picurnak lemegy az 5 kanál, én már boldog vagyok, mást nem is adok utána neki, csak tejet. Te még adsz neki kekszes mixet?

Gesztenyemasszát Apa elfűrészeli! Na? :D

Én ma olvasztok ki egy kocka sütőtököt, meglátjuk hogy fog csúszni az Úrfinak. Vettem brokkolit. Mi szeretjük nagyon krémlevesnek. Kérdés, hogy Picurnak hogy készítsem el? Csak simán pároljam meg, és naturba leturmixolom, és kész?

picuralmos

Sziasztok!

Nálunk nagyon jól megy a sütőtök, talán túl jól is :O Úgy olvastam, hogy ha úgy jön ki a babából, mint amikor bement, akkor még nem érett megemészteni, nem tud belőle semmit hasznosítani... nálunk a sütőtök pont olyan, mint amikor bement, most akkor mi van? :O Amúgy eszik vagy 10 kanállal, nagyon ízlik neki!

Veronika, nagyon édes Adri, szuper kis helye van :) Az a disney habitapi nagyon jó, csak most túl drága nekem, szerintem marad az ABC-s régink, visszakértem tesómtól.

monis, igen, aránylag jól eszik Barnus, ami tök jó, mert Lotti nagyon rosszul evett, nálunk egy évesen még 5X volt cici és nem váltottunk ki egy étkezést se annyira nem evett normális adagokat :O Barnusnál szeretném, ha 1 évesen reggel-este lenne cici és max. ebédnél ha az nem jön be neki. Barnus is úgy néz a kajánkra, mint a kutyerálós kiskutya :D
Van olyan adag kaka szerintem, ami már semmilyen pelusban se marad bent ;) De szerintem próbálj ki egy másik márkát ha nem jön be a méretváltás!
Tüneményes a nyanyás kéééééép!!!!!!!!

Jaj mennem kell, babus átfordult, végre beindult és hátáról hasára fordul mindenhol, úgyhogy nagyon kell vigyázni vele, mert simán lefordul bárhonnan :O

Kép

Kép
nusildi

Na ma megvolt az első igazi pancsolás nálunk. Picur kapott egy kék gumikacsát, azonnal hasrafordult a kádban, majd őrült csápolásba kezdett a kacsa után. Annyira cuki volt! :D

Még mindig nem az igazi az időérzékünk, hát meglátjuk, hogy átáll-e egyáltalán Picur. Most elaludt, de alig tudtuk húzni az időt hattól (ami ugye neki 7 óra). Amúgy az éjszakák nagyon jók, csak hajnalban ébresztem (azt már az új idő szerint), és reggel 7kor kelt ma (ami rendben is van neki, mert az a régi szerint 8 óra).

picuralmos

Adrikam negykezlab all es hintazik elore-hatra egesz nap :)

Kép

Kép
sz.veronika

hellocsajok,

Látom mindenki nagyon küzd a gesztenyével, tökkel.. fagyasztgattok... én nem vagyok ilyen "lelkes"  anyukám azt mondta hogy tököt lehet kapni télen is, minek lefagyasztani.. ez igaz?
bevallom én nem szeretem a sütőtököt.. igy nem is tudom.. vagy én is álljak neki fagyasztgatni??

köszi az ötleteket, kipróbálok egy másik márkát pelusból, hátha..
ma reggel is sikerült mosásba küldeni a pizsamát... pedig figyeltem mikor jön a kaksi... nem jött ki sok, épp csak annyi hogy mosni kelljen...
gergő 7,5 kg (kb) és a 4es pamperst adom neki, lehet hogy még túl nagy? de a 3asnál mindig a hátán felül jött ki...

Savaria sajnálom hogy nem úgy sikerült az utazás ahogy tervezted... de tény hogy legjobb otthon...

Magnoli, remélem hamar meggyógyultok, és Lénónak sem kell orrszívózni...
már gergő sem szörcsög.. ( jól írom) de a végén, pár nap után már nem is sírt orrszívás közben. persze nem lesz a kedvence, de eltűrte..
biztos megviseli Lénót a megfázás.. pár  nap és ugy eszi majd a tököt is mint az almát..

Picur, jó ötlet a gesztenyemassza fűrészelés...Nevetés
most előttem a kép, amint apa a kicsi konyhaasztalon a még kisebb gesztenyemasszát egy bazinagy elektromos láncfűrésszel kaszabolja....

Ildi, olyan a sütőtök kifele mint befele? a barackkal is ez volt nem?? az már azóta megy?

Veronika, nagyon ügyes Adri! majd küldj képet róla!

Nálunk a tegnap éjszaka már jól aludt gergő, 8kor vacsi, 9kor alvás.. hajnali 4kor ébredt, 5kor visszatettem a kiságyába, és aludtunk még 8ig..
igy én is kipihent vagyok!
remélem ma éjjel is igy lesz.
Ti ringatjátok a babát? vagy kajcsi után büfi és még ébren beteszitek az ágyba?
Mi most kipróbáljuk hogy el tud-e magától aludni... napközben már mikor láttam hogy álmos betettem az ágyba aludni és végül aludt egy kevset.. nem is sirt..
most is letettük: puszi neki, szeretlek aludj jól szöveggel, remélem sikderül, mert már egyre nehezebb.. minden este elringatni egy nehezebb lesz, mert sokat mocorog már a karunkban, szerintem nem is találja már "kényelmesnek"...

monis
Budapest XIII. kerület

Ja, jut eszembe: elkészültek a rossmannos naptárak.. 4et csináltam, de mindegyik olyan szép lett (különböző) hogy nem is akarom odaadni senkinek.. megtartom mind...
és még a 10 %os kupont is be lehet rá váltani, pedig akciós a naptár...

Andi, neked is kész vannak már a naptárak?

monis
Budapest XIII. kerület

Ildi, hogy álltok a lakáseladással? vásárlással?  az új lakást már kinéztétek? ha jön a harmadik gyerkőc,akkor bizony kell a hely!!

monis
Budapest XIII. kerület

Magnoli: én a fagyott spenótot úgy szoktam félbe vágni, ha egy adagot akarok, hogy fogok egy nagy kést, és a késre rácsapok a fém húskloffolóval. Szerintem ez sikerül a gesztenyemasszával is. Én anno a Kaiser-ben a zöldséges pultnál az aszalt gyümölcsöknél vettem vákumcsomagolt megfőtt darabos gesztenyét. Azzal könnyebb egy kicsit

Picur:anno a brokkolot én krumplival adtam, de figyelj oda, mert a brokkoli puffaszt egy kicsit ezért szokták az alapzöldségek(krumpli, cékla, sütőtök, édesburgonya, gesztenye, tök, cukkini) után adni. Picur hasa tudom, hogy érzékeny, szerintem nagyon kicsivel próbáld ki

Monis: én minskét srácnál kezdetektől fogva evés után, ha látom, hogy kezd fáradni, megy az ágyba. Én nekem nagyon fontos volt, hogy egyedül tudjon elaludni, én nagyon féltem a ringatástól. Így ők soha nem aludtak kézben el, vagy Apa hasán.

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok,
Aggódósanyuka jelentkezik :wink:
Este 9-kor etettem utoljára Lénót, kb. 10-kor tudtuk csak lefektetni és azóta alszik, én meg fél 6 óta várom hogy felébredjen és most amikor végre lehetne, persze hogy nem tudok aludni :evil:

Köszönöm a gesztenyekaratéjozós tippeket, hétvégén rászabadítom Apát, remélem nem lesz véres horror belőle :shock:

Picúr, igen a sütőtök után kínáltam még az almás-banános hamit, de nem sok ment le belőle...

Monis, óvatosan a ringatással, mert megszokja Gergő, mi is így jártunk Olinál, aztán amikor 10 kg-os lett és csak engem követelt, betelt a pohár mert már nem bírtam a súlyát...
Lénót a babakocsival rontottuk el, de már javában kinőtte, most is úgy alszik mellettem hogy kipakolja a szélére a csülkeit, kilóg a két kis csíkos tappancs :lol:
Nála eleve kizárt a ringatás a súlya miatt, úgyhogy hamarosan kiságyazunk, csak lelkierőt kell gyűjtenem hozzá...
Nappal már próbáltam csak hamar ébred benne, amikor felfedezi hogy mennyi érdekes dolog van körülötte, pl. forgó, mintás fejvédő, stb... :shock:

A pelusból nálunk akkor kenődik ki a produktum, ha háton fekszik Lénó tojás közben, ezért ha észreveszem hogy próbálkozik, igyekszem hasra fordítani, vagy ha a kezemben van éppen (etetés közben), akkor magamra fektetem, mert erőlködés közben úgysem hajlandó fogyasztani :oops:
Aztán ha mégsem sikerül megakadályozni a kifolyást, jöhet a fürdetés 8)

Na megyek mert berreg a babakocsi és kalimpálnak a csíkos tappancsok :lol:

Kép
Kép
magnoli

Megetettem Turboment, csak még egy szóra ugrok be játék közben:

Monis, fagyasztani több okból is érdemes:
egyrészt időspórolás miatt, hogy hamar el tudjuk készíteni az ételt amikor etetni kell, másrészt gazdaságosabb, így nem dobsz ki kimaradt ételt, pl. fél répát, stb.
Eddig én "megmaradt" ételt fagyasztottam, ettünk és etettem sütőtököt, ami megmaradt, az turmixolás után ment a fagyóba.
Illetve hétvégén sütöttem füstöltsajtos aszaltszilvás csirkemellet (isteni volt), a mell nyesedékét megpároltam, turmixoltam majd fagyasztottam.
Tervezek még csirkemájat is párolni, fagyasztani majd amikor azt sütök magunknak (szintén aszaltszilvával, baconbe tekerve szoktam).
Két gyerek mellett már nem sok ideje van az embernek mindent frissen pepecselni, főleg néhány kanál miatt...

Kat, a Tescóban kerestem a vákumos gesztenyét, de sajna nem volt, ezért vettem masszát.
Kaiser nekem nem esik útba :(

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

Én a mai nappal feladtam az altatással való küzdelmet. Belefáradtam, 4 hónapja megy ez, elég volt. Állandóan ezen kattogok, hogy mit csinálok rosszul, mit kéne másképp csinálnom, elegem van. És komolyan mondom, amióta ezt megfogalmaztam magamban, sokkal jobb a kedvem is. 
Tudom, hogy hibázom, de bízom benne, hogy majd magától rendeződni fog az alvás, biztos ő is érzi rajtam, hogy mennyire küzdök. 
Imádom, jó kedvű kisfiú és ami a legfontosabb, hogy egészséges, más nem számít. Próbálok hozzászokni a 4 órás részletekben alváshoz és akkor minden könnyebb lesz. Lehet, hogy ő ilyen rossz alvó és hiába teszek bármit is, ezen nem tudok változtatni. Tényleg ezer dolgot próbáltam már.

A laktózmentes diéta kezd beválni, a gyomrom egyre jobb. Előnye az, hogy nem nassolok és ezerszer meggondolom, mit eszem meg, illetve hogy baromira lefogytam. Enni csak azért eszem, hogy legyen tejem, eddig szerettem enni, most meg csak azért eszem, mert kell. Ez annyira nem jó...

Én megvárom a 6 hót Bátor hozzátáplálásával, de már nagyon várom. Lassan beszerzem a kanalakat és a tálkákat is.

Folyt.köv....felébredt a cukimukika!!

Kép
savariaa
Érd

HallóLányok! :)

Monis, azért fagyasztgatunk, mert így tovább eláll, és nem kell mondjuk egy 2 kilós sütötök 80%-át a kukába dobni, pláne, ha ti nem eszitek meg. Ugyanez igaz a többi kajával, mert a babának mindent kell adni, azt is, amit ti álmotokban sem esztek meg, viszont neki kell, hogy ismerje meg az új ízeket, és az új tápanyagokat is.

Ildi, nálunk is sárga lett a kaka a sütőtök után. Pont olyan sárga, mint ahogy bement a tök. Viszont megritkultak és besűrűsödtek a produktumok. Nálatok volt azóta? Még mindig sárga?

Magnoli, ti még mindig babakocsiztok? Hogy fér el a mózesben Lénó? A múltkori képen már a kezének sem volt hely, gondolom azóta nem ment összébb a kis Turbómen. Nem kényelmetlen neki, hogy nem tud kinyújtózni?

Savariaa, a nyugalmaddal tudsz a legjobban hatni Bátorra, ha érzi (mert érzi ám!), hogy feszült vagy, és kattogsz, és idegeskedsz a nemalvás miatt, ő ezt veszi az kis antennáival és annál zaklatottabb lesz. Úgyhogy jól csinálod, lényeg a nyugi! :) Régen is laktózérzékeny voltál? Nem lehet, hogy most a fáradtság és a szoptatás miatt változott meg a "bélésed"? Lehetséges, hogy később rendeződni fog?

Ma hatkor keltünk. Hurrá kakavonat, hurrá világosság! Pfffff... Most alszik kint a babakocsijában, én meg nekiálltam főzni. Szép napot mindenkinek!

picuralmos

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?