A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Vindo, ovis kajákkal Ádi dettó (mondjuk sokszor olyan kaják vannak ott, hogy ezt  nem is csodálom, pl. franciasaláta -- ovisoknak???). De ami engem zavar, hogy megkérdezem, mit kér, azt kapja/veszem/főzöm, majd utána 2 kanállal nem kér. Ez rendszeres. Az is, hogy először megkóstolja, eszi, de finom, mondja, majd megint nem kéri. Mint aki nem tudja megítélni, éhes-e és szereti-e az adott dolgot.

Kép
Kép
irina

Kicsit határoztlan a lelkem
Rugó is kevés kaját eszik meg.
Tegnap pl. hazajött éhesen, és közölte, hogy kenyérdarabkákat, mézeskalácsot és felvágottat kér. Kis darabkákból kellett neki csinálni egy hármas felosztást a tálon, és bevágta az egészet. Egyszerre ette a felvágottat a mézeskalács-szeletekkel
Másik kedvenc kombója az alma felvágottal vagy alma virslivel
Főttek közül rizs (minden mennyiségben), makaróni, szalmakrumpli, száraz húsok. Tyúkhúslevels csigatésztával, paradicsomleves. Kukorica. És gyümölcsök. Meg tejtermékek. Hal (olajos, rántott, paprikás), májkrém. Igyekszek úgy kombinálni, hogy mindenféle kajából kapjon. Ja, meg kekszeket eszik.
Édességet keveset (csokit, tortát, sütit soha). A tejes dolgokat csak (rudi, puding meg kekszek).
Röviden ennyi.

Ádit ne erőltesd, tuti, hogy csak rosszabb lenne. Majd kinövi.

Kép
vindolanda

Az alma majdnem minden mellé jó :-) sajttal és hússal meg isteni, szóval tudja Rugó, mi a finom 
Én szimplán nem értem ezt a kajálásproblémát, engem az sem zavarna, ha mindig ugyanazt enné, én ezzel a "nem tudom, hogy éhes vagyok-e" dologgal nem tudok mit kezdeni. A nagymama "természetesen" tömi, mint a libát, szokott is nála hízni, mert viszi utána a banánt, szendvicset (meg az édességet is vinné ipari méretekben, ha hagynánk). Mi ezt nem vagyunk hajlandóak egy 6 évessel csinálni és egyébként is rossz gyakorlatnak tartjuk. Ha a gyerek csak addig táplálkozik megfelelően, amíg etetik, mint egy 1,5 évest, az szerintem nem normális. Elég tanácstalanok vagyunk amúgy, mert a válogatósság egy dolog, de amennyi kaja itt már meg lett véve, ki lett dobva vagy én, a nagy maradékevő megettem ugye, ebből az állandó faxniból nagyon elegem van.
Sajnos az sem működik, hogy teljesen ráhagyjuk, mert
- kiszárad, bél- és egyéb emésztési problémái lesznek 
- gasztrós történet: nem eszik eleget
Sajnos Ádit ismerve én nem hiszek  már abban, hogy a gyerek tudja, hogy mennyi neki az elég és a jó, illetve van gyerek, amelyik ezt tudja és jól szabályozza, és van, amelyik nem. Amelyik nem, az ettől meg is betegedhet. Nekem a legtöbb, gyerekekkel kapcsolatos teóriám Ádit ismerve sajnos megdőlt. És a vicc az, hogy még csak okosabb sem lettem, tehát nem tudom, hogy neki mi miért jó vagy nem jó. 
A mostani kórházi dologban a volt kiborító (egyebek között), hogy nemhogy enni, de még inni sem iszik annyit itthon sem (miután sóoldattal rendbehozták), hogy ne mutasson kiszáradásos tüneteket. 
Ja, édesség az kb. bármilyen mennyiségben lemenne neki, elsősorban a csoki, de én is ilyen vagyok. Egyébként én sem eszem előtte olyat, amit helytelennek tartok, csoki is akkor van, ha kb. rendesen evett kaját és utána kb. 2 kocka jár jutalomból.
Panaszáradat vége. 
Gyönyörű idő van itt, délután is kimegyünk. 

Kép
Kép
irina

Ja, Árminnak atam almadarabkát szopogatni, és az nagyon bejött neki

Kép
Kép
irina

Figyu, Rugót is kell néha tömni. És én becsülettel meg is tömöm néha, ha olyanja van. És szokott olyanja lenni.  De nem gondolnám, hogy nem normális a helyzet. Szóval nyugalom

Kép
vindolanda

Ja, nem akartam bántó lenni -- de a tömés az a nagymamánál nem néha van, hanem folyamatosan... áááá, néha  megőszülök az Ádi miatti aggódásban, mindig van vmi, ha épp nem betegség, akkor bepisilés/tesóügy, de egyszer csak felnő a drága. 
Dolgozom, bár nem fog sokáig menni, ahogy elnézem magam.

Kép
Kép
irina

Csak azért írtam, hogy lásd, más gyereke is ilyen Sőt, gonosz módon rajzfilm elé is le szoktam ültetni evés közben, csak hogy addig is nyugton legyen, és többet egyen.
Nekem is menni kell lassan aludni, mert holnap vizsgáztatok, és korán kell kelni.

Kép
vindolanda

Nálunk kevesebbet eszik, ha tv-t néz evés közben, mert annyira leköti, h elfelejt rágni és belapátolni közben 
Jó pihenést, én is megyek aludni.

Kép
Kép
irina

Hahó, sehol senki ma?
Elvoltunk ma, megnéztem Ádival a közeli könyvesboltot, ami nemrég nyílt meg, meg is ajándékoztuk magunkat a nyitási akció örömére. Aztán családilag átmentünk a Millenárisra az ottani játszótér miatt, közben realizáltuk, h a M-on meg a magyar vidék napja van, jó sok emberrel, de nem volt baj. Az állatsimogatót kipróbáltuk (bár fővárosi vagyok születési hely szerint, de a fél gyerekkoromat vidéken töltöttem, de Ádinak ezek szerintem többet jelentenek).

Kép
Kép
irina

Vindo, milyen volt a vizsgáztatás ma?

Kép
Kép
irina

Felemelő

Kép
vindolanda

Á, semmi komoly nem volt. Minden órában jött egy kisebb csoport, így váltották egymást nyolctól négyig. Aztán itthon regenerálódtam.
MOst egy kérdőívet kell ellenőriznem meg javítanom (egy munkatársamé), aztán tudok dolgozgatni.

Lehet, már mondtad, de merre felé laktatok gyerekkorodban?
Miket vettetek a boltban?

Maggie, lehet, hogy olyan negyed vagy fél kilenc körül ott vagyunk hétfőn, ha nem baj

Kép
vindolanda

Vindo, elhiszem, hogy felemelő volt nem kéne inkább pihenned most? 
Hát mi Bp. legszélén laktunk végig (én is 34 éves koromig, kiv. néhány évig máshol albiban), kertes házban, földút végén, úgyhogy ez már eleve ad egy fílinget, de az egész család szinte Tolna megyei, és kéthetente jártak a szüleimék velünk haza, mi meg a húgommal gyerekként láttuk a fél falut, úgyhogy nekem a falusi élet, a döngölt padló, böllérek és disznótor, malacetetés és ólban mászkálás, naposcsibék simogatása, tehénfejés és friss tej meg ilyenek nem újdonság, és akkor hatalmas élmény voltak. 
Ha könyv, akkor tény, hogy nem bírok magammal: Ádi egy bevezetés a sakkba jellegű gyerekkönyvet kapott meg egy, a dínókról sok okosságot tartalmazót, én a kutyák etológiájáról a jó vastag Miklósi-kötetet vettem meg, plusz egy tanulmánykötetet a kvalitatív kutatásokról. Bár így sincs semmi időm semmit olvasni újságokon meg azon kívül, amit épp dolgozom. 

Kép
Kép
irina

Ja, a máshol albérletben is Bp. volt, csak jóval beljebb, abszolút városi részen. Mint most, csak legpukkantabb környéken. De bírtuk S-val nagyon az önálló létet. Ezekután kissé nehéz volt ismét a szülőknél élni vagy 6 évet, akkor is ha jórészt elkülönülve. 
Dolgozom. 

Kép
Kép
irina

Hát, a könyvek legalább jól mutatnak. Egyszer majd előveszed.
Ádinak bejön a gombfoci?
Értem.
Na, én echte falusi vagyok, de döngölt padló már nálunk sem volt ám
Most van egy kis energiám, kihasználom. Rugó meg már elaludt egy ideje

Kép
vindolanda

Ui: Na jó, komondorkölyköket is lehetett ma simogatni, az még nem volt meg, élveztem. 
Sajnos a közelebbi rokonok (egy kivétellel) már mind meghaltak a szüleim falujában, a sírokhoz járnak már inkább haza...

Kép
Kép
irina

Bejön a gomfoci, csak ők a rúddal vagy mivel lökdösőset tanulják, nem az ujjal pöckölőset, az összes gombfocikészlet, ami kapható, az viszont az utóbbinak látszik.
Nálunk egyik nagypapámnál volt még döngölt padló mindenütt, egyetlen lebetonozott, nem használt lakásrészt leszámítva, ami kb. a tisztaszoba volt. De ő a döngöltpadlós egyetlen szobában aludt-fűtött-evett és volt még egy nyári konyhája. Budi a kertben. Imádtam ezt a papát meg az egész kis világát is. 
Az egyik legerősebb gykori emlékem, hogy a tehenek mennek maguktól az úton komótosan hazafelé, kolompolt a csengő a nyakukban. 

Kép
Kép
irina

Hát ha mégis dolgozol, akkor jó munkát!

Kép
Kép
irina

Nagy pókok a pottyantós vécében megvoltak?

Kép
vindolanda

Jaja, meg, meg, a pókok. De szerintem ahány pottyantós, annyi különböző világ. Ennél a papánál még a pottyantóst is szerettük, másutt a normál WC-t sem.

Kép
Kép
irina

Nekünk apu édesapjánál mindig meg kellett csodálnunk a disznókat. Anélkül nem volt látogatás
Ja, és a legyek. Meg az újságpapír kockák kitéve a wc-papír helyett. Nosztalgia hegyek.

Kép
vindolanda

Jaja, újságpapír. :-D Bevallom, én lapulevéllel is csináltam, volt ismerős, ahol a bokorban tisztább volt a dolgunkat elvégezni, mint a vécéjében.
Hová is jutottunk mi ma S-val? (ő ugyan nem vidéki, de a rokonok nagy része ott is igen, plusz -- kapaszkodj meg,  ha még nem mondta volna -- agrármérnök az eredeti végzettsége), szóval ott tartunk, hogy folyton fertőtlenítjük szegény Ádi kezét. De ez főleg a BKV miatt van, ha nem tömegközlekedünk, lazábbak vagyunk. A tömegnyomi a városban elég veszélyes. Meg egy kicsit OCD-sek is vagyunk.

Kép
Kép
irina

Ha már disznók: én az etetést bírtam, az a sok malac ahogy ott törte magát a vályúnál, amibe ment a meleg moslék, aj! És az a büdi az ólban meg a dzsuvás szalma! 

Kép
Kép
irina

Olvastuk Ádi új sakkos könyvét és azonnal felfogta, mik a sáncolás szabályai , én a négyből kettőt nem is ismertem...

Kép
Kép
irina

Mert kis okos
Na, megyünk, megnézzük a Kick Ass 2-t, és eszünk hozzá valami rágcsát

Kép
vindolanda

Végre egy jó hír! Jó mulatást hozzá (alkalmasint  mi is megnézzük majd...)!

Kép
Kép
irina

Hahó.
Na, a film tényleg jó volt, bár kicsit lassan indult be.
A mai napunk házimunkákkal, Forma 1-gyel és aztán fórumozással telt.
Eszembe jutott, hogy még van egy kis pénz a Libri kártyámon, és bemenetünk a Fórumba. Ott Rugó kapott könyvet, aztán hambizott, majd hazajöttünk.
Amúgy az óraátállítás miatt már negyed hétkor fenn volt
Én már meséltem neki, kijöttem, és G. maradt vele. Majd ébresztem, ha elalszik.

Tényleg, Irina, az Észvesztőt láttad már? Nekem csak nemrégen sikerült megnéznem.

Kép
vindolanda

Hahó,
Vindo, a fórumozásról hirtelen azt hittem, h ide írtál, de akkor hogyhogy nem látom?  Mit kapott Rugi?
Hát itt az óraátállítás most okozott gondot, a pici új idő szerint fél 6-kor kidőlt, miután (új idő sz.) 2-től nem volt hajlandó aludni. Úgyhogy hajnalban kelhet, de szuper (mert így is korán kel és korán fekszik, ezt még korábbra tolni...?). 
Az Észvesztőt anno láttam, annyira nem tetszett, mert kiábrándultam már W. Ryderből, aki régen nagy kedvencem volt, és beájulóban voltam A. Jolie-ba, akit alapvetően most is bírok, bár jó pár nézhetetlen filmje van, de alapvetően jó színésznőnek tartom. A borderline szindróma miatt amúgy tényleg érdekes. 
Ez annyira nem az én napom, kicsit kiakadok időről időre, h semmi módom egy-két órát pihenni. Az, hogy néha átveszi vki pár percre vagy max. félórára a kicsit, az nem sokat segít rajtam. 

Kép
Kép
irina

Hát, nem is WR volt benne nagy szám. Jolie durva benne

Sajnálom az összevisszaságot az idő miatt. Én ezt a hülye sötétet nem szeretem
Pár hónap, és sokkal jobb lesz!
Bár tudom, hogy ez olyan, mint halottnak a csók... De a nehezén már túl vagy valószínűleg

Kép
vindolanda

Na, mára kész vagyok. Most jön négy munkanap, aztán Halottak napja. Csupa öröm az élet

Kép
vindolanda

Hahó!

Vindo, köszi, hát azért titokban azt remélem, hogy legkésőbb 1 éves kora körül azért pár órára átvállalja valaki Ármint... hétvégén S vigyáz rá, ha egyedül elmegyek pl. az Aldiba, de mondjuk moziba vagy kényelmesen vásárolgatni még nem próbálnék :-). De ez a 24 órás készenlét (a napi 5-6 óra hordozással) elég fárasztó meg a felelősség is.

Ma megjártam az IKEA-t (kellett ölbe-laptoptartó meg apróságok a kicsinek) kb. két óra alatt a kicsivel, bár visszafelé rossz lóra tettünk, mert a troli vagy félórát jött a kb. negyedórás úton. Még szerencse, hogy az idő nagy részében elnézelődött. 

Kép
Kép
irina

Na, végre idekeveredtem.
Ma Rugó Maggie-nél volt, ahol nagyon jól érezte magát. Még most aludt el, pedig eléggé ki volt fáradva.
Én is elég bamba voltam ma egész nap.
Holnap viszont váratlan szabadnapot kaptam, így Rugóval ketten töltjük itthon a napot.

Irina, bizony, nemsokára már simán tudsz Aldizni is.
Onnan meg már csak egy lépés, hogy ketten vásároltok, aztán Ármin elhúzza prófafülke ajtaját, majd elszalad
Rugó hat hónapos volt, mikor elkezdtem angolra járni. Letettem aludni a hétvégéken, és elsétáltam. Olyan volt, mint a megváltás

Munkára fel

Kép
vindolanda

Vindo, de jó ez a váratlan szabadnap, örülök!  
Háááááááááááát a szaladás is eljön majd, ez biztos, de jelenleg max. félórákat alszik Ármin, azt is csak rajtam meitaiban, úgyhogy az elsétálásom még odébb van (hétvégén 1-2-szer S-ra kötjük fel, akkor szoktam rohamtempóban aldizni, de az tényleg a futva vásárlás esete). Már nagyon várom, hogy hosszabban aludjon -- és mondjuk ágyban. 
A hozzátáplálás idáig mókás, mert rájöttem, hogy bár az alma nyerőbbnek tűnt, az sem ízlik neki annyira, csak a gerezdet rágcsálja a foga miatt, de ha pépben adom neki, kiköpi, akárcsak a tököt. 

Kép
Kép
irina

Barackkal próbálkoztatok már? Mintha még azt sorolnák előre

Kép
vindolanda

Itt a babaneten mindig hadilábon állnak az óra-átállítással

Kép
vindolanda

Barackot még kapott, de talán mézédes barack már nem is igen kapható. Ez a tök és alma nagyon-nagyon édes volt, úgyhogy nem tudom... nemsokára mehet a banán is. Cukrozottan egyelőre semmit nem akarok neki adni. A gondom az, hogy a pépben adásról legalább van fogalmam, hogy a baba hogy tanul meg lassanként rágni, de ha nem lesz kíváncsi a pempőkre, hogyan etetem? Vmelyik napi is leharapott az ínyével az almadarabkából többször, árgus szemmel kellett néznem és kikotornom mindig a darabkákat a szájából, nehogy megfulladjon. Pempőzni ilyen szempontból biztonságosabb.
Dolgozom én is közben, bár nemsokára alvás lesz ebből...

Kép
Kép
irina

Értem. Hát, majd megszokja, anyatejes még nem maradt senki
Én is feladom, megyek aludni.

Kép
vindolanda

Halihó!

Jaj elég sűrűre sikeredtek a napjaim. A hétvégém is csak elrohant. Szombaton kicsit takarítgattam, vasárnap vendégeink voltak, meg vendégünk volt tegnap is.  

Rugó tüneményes volt, igaz, sokat kakaskodtak Bercóval, egymásra licitáltak folyton, de ezzel együtt is jól telt a nap. Még evett is.

Mára is van pár elintéznivalóm, aztán este indulunk Virankáékhoz (jó későn érkezünk majd, mert még angolom is lesz)
dmaggie

Maggie, még egyszer köszönöm a gyermekfelügyeletet.
Én valahogy nagyon bamba vagyok.
Épp most csináltunk pattogatott kukoricát, hátha jobb lesz tőle
Rugó is olyan nyúlós.
Jó utat majd.

Kép
vindolanda

Vindokám, ugyan már, szóra sem érdemes. Mindig örülök, ha Rugóval lehetek.

Én már napok óta bamba vagyok. Ha tehetném, egyfolytában fetrengenék. De nem tehetem. Mosok gőzerővel, meg most fejeztem be a vasalást.
Bercókám már megint nagyon köhög. A fene vigye el.

Várjuk a szomszédunk unokáját, Bercó már nagyon be van sózva.
dmaggie

Én már megtaláltam a megoldást. Betettem Rugónak a Toy Storyt (az ajándék pulóveredtől kedvet kapott), és lefeküdtem aludni. A legvégén felkeltett, és éppen jött az ételhordó fiú is.

Kép
vindolanda

Nagyon cseles.  Mi lassan pakolunk.
dmaggie

Ja, ésszel él az ember.
Így most a társasozást is jobban bírom, az előbb meg legóztunk.
Jó pakolást.
Rugó nagyon csodálkozik, hogy miért nem viszitek magatokkal a gyerekeket Nem érti

Kép
vindolanda

Ma Rugót viszem magammal, mert nincs hová tenni. Bepakolt egy csomó játékot, és azt mondja, végig játszani fog az előadások alatt. Majd meglátjuk
Lassan indulunk is.

Kép
vindolanda

Hahó!

Vindo, hát nem semmi Rugó, ha ellesz az előadásokon, majd számolj be róla. 

Ádi aszongya, sakkozni tanít másokat az oviban. Megyek reggel, és már 5-6 éves fiatalemberek nyomják a sakkot az asztalnál. 
Próbálkozom Árminnal, az almapépet tegnap nagy undorkodva kiöklendezte, a mai édesalmalét kicsorgatta a szájából, cselhez folyamodtam, és a banánt vetettem be, az ujjamat szereti rágcsálni, arra kentem. De utána meg hason volt a szőnyegén és kibukott egy adag tejet, gondolom, a mikronnyi banánpéppel együtt. 
Olvasgattam a BLW-ről, amikor a baba irányítja a hozzátáplálást, a fuldoklásveszély miatt mondjuk ez nem annyira az én stílusom. Meg amúgy is a gyerek irányít, ki más? 

Kép
Kép
irina

Na, képzeld, rájöttem, hogy a tanszék falán van egy naptár, amiben magyar találmányok, híres emberek stb. vannak. És a mostani hónapban a gombfoci volt a téma. És egy kis botocskával lőtték benne a korongot

Rugó relatíve jól viselte az órákat, bár meg kellett néha szakítani miatta

Böszörményben virágzik az ibolya, és ma szamócát szedtünk
Igaz, totál ízetlen volt, de csináltunk belőle láncot itthon.

Éljen a sakk:)

Kép
vindolanda

Azért le a kalappal Rugó előtt a mai nap miatt :-)
Igen, az az a kis bot, én is csak messziről láttam, hogy használják a srácok.
Szamóca és ibolya
Itt ronda szél volt már délután, Ádinak gyorsan lőttem is egy télikabátot az overál mellé. 
Dolgoznom kéne, de már napok óta csak bealudni tudok.

Kép
Kép
irina

Hát, kibírta, az a lényeg. Néha azért bohóckodott a hallgatóknak
Turiztad vagy újonan vetted a kabátot?
Mi Maggietől kaptunk egyet a múlt héten
Nekem ma délelőtt munkanapom volt, de délre már itthon is voltam.
Este egy megnyert pályázattal bíbelődtünk.
A többi lényeges dolog oda

Kép
vindolanda

Haza értünk! ;-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Halihó!

Megérkeztünk mi is. Hajnali egyre értünk haza.

Virankám, hálám örökké üldözni fog, rengeteget segítettetek. Nagyon köszönjük.

Prága csodálatos város, teljesen beleszerelmesedtem, szívesen maradtam volna. No és olyan finom söröket ittam... Én, aki nem is igazán szereti a sört.
Annyit mentünk, hogy egy pár zoknim bánta. Estére kilyukadtak.
dmaggie

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?