2005.01.21 16:53
2005.01.21 18:22
Hősiesen elolvastam a kimaradt két hetet és pár hsz-t írnék most csak:
Ati vasárnap este utazott vissza. Egyszerűen fantasztikus volt ez a két hét, elengedhettem magam, Atin folyton lógott Beni, így nekem csak a főzés jutott, reggelente ágyba kaptam a kávét és olyan jó volt, hogy nagyon.
Semmi vita, hangoskodás nem volt a két hét alatt (aki ismer, az tudja, hogy nálam ez nagy szó!
). Nagy elhatározásomból, hogy nem sírok amikor megy vissza, nem maradt semmi, mikor az ajtón készült kimenni Ati. Tehát tök jót bőgtem a vállain meg még utána is, szegény Beni nem tudta mi van velem, rám simult, mint az apjára érkezésekor és lapogatta a hátam. Azóta még nem bírtam visszarázódni teljesen újra az egyedüllétbe, még lázong a lelkem néha, hogy kész, felmondok, nem akarom, utálom így, de kezdek megint belejönni. A két hét alatt vezetnem sem engedett Ati, egyszer majdnem megszívtuk, mert a jogsija persze Cipruson maradt és megállítottak minket a rendőrök, de a végén jól sült el, mert kérdezősködtek, hogy meddig marad, stb, aztán sok sikert kívántak és elengedtek.
Amúgy egy nagyon akaratos ördög lett belőle, üti-veri az embert, mindent kipakol, szétszed, leszed, széttép, stb...Pedig mióta mászni tud, csak azt hallja mit szabad és mit nem, de egyszerűen szelektíve nem akarja meghallani amit mondok, vagy végül üvöltök neki. El vagyok keseredve néha, főleg amikor azt hallom, hogy más gyereknek azt mondják nem szabad és nem csinálja. Mindegy, amúgy másban tiszta aranyos és okos, tudja melyik a bal és jobb lába, keze, ha fürdünk és mondom melyiket emelje, azt emeli, sokat dumál továbbra is. Durván ennyi, most elhalmoztalak benneteket, gondolom mindenki örül. 
</font>
2005.01.21 18:48
A nyár végi ne zavarjon, ha nov. 4 lehet nyár vége, akkor június méginkább 

Átfutottam a topicot, megnézegettem a képeket, hű de ari kiscsaj, mondtam - és ez volt Lili
Gratula az L hangzoz, Haminak nem sok hangja hiányzik, de ez pl. igen
De nála ami L, az Nként hangzik - vagy kihagyja. Mondjuk ő még újmagyarul beszél főként: első szótagokkal.

Haminak is sikerül néha, annyira jó érzés
Ha jobb idő lesz, szervezünk Berényi talit, ok?
Én is alig akartam szétszedni a fát, mert Hami úgy szerette - de szétszedtük még.... mikor is? 2 hete?... szal nem volt semmi gáz, megbeszéltük, h elmegy pápába a fa és jön jövőre
Olyan régen láttam! Ez a kutya-szeretet nagyon édes
Elég erős szálú hajad van, nem? Van tartása, ugye? Én se szárítom az enyémet, sőt kifejezetten utálom, ahogy a fodrász beszárítja, viszont vágni jól tud
és ez a lényeg, mert nem megyek túl gyakran!
Mi úgy szoktuk, hogy felhívjuk, ha eltűnik ... kivéve, ha ki van kapcsolva persze... Érdekes, h Hami is szokott a szennyestartóba pakolni, soxor mosáskor szedek ki onnan pár dolgot
Szép lett a diplomád? büszke lehetsz magdra!
Szóval minden folyamatban van,nyugi
Hogy van Benci? Örülök, hogy nem krupp!!! Ez a betegség nagyon rosszul hangzik, szerencsére Haminak orrfolyáson túl még semmi nem volt - kopp-kopp - úgyhogy nem tudom, milyen egy igazán beteg gyerek. Remélem, Nektek is ez volt az utsó - legalábbis erre a télre igen

Nálunk van úgy kb 10 állathang lehet + egy csomó, aminek csak neve van, de van, h a hangján nevezi meg az állatot.
Csini lett a hajad! Hó

Gondolom, gyerekkoromban várhattam ennyire utoljára... se sehol. Szánkó már hónapok óta beizzítva.... 
Igazi csajszi, öltözködik 
Hami is szeret bábozni Ujjbábjai vannak, de ő egy felnőtt méretű pingvin bábot imád
Be kell hogy kapja a cumit - mármint a pingvin - és kiköpi és ezen jókat röhög

Nagyon meghatóak a képek!
Jól vagyunk amúgy - kicsit beszorulva a lakásba - ez nem túl rózsás, de annyira rossz idő van. Ma pl őrült szél fújt, aztán kisütött a nap, aztán esett az eső vízszintesen... aztán megint nap... és akkor Hami felvette a sapkáját és elindult a pápába. Aztán kinyitottuk az ajtót, erre kirohant és nem is akart visszajönni
Muszáj volt sétálni menni, még ha hideg és szél is volt.
Szerintem jön a foga vagy 2 hónapja
vagyis úgy van, h 2 napig jön, aztán 1 hétig semmi.... lehet, h egyszerre jön vagy 4... vagy 4 hónapja nem jött új foga, talán időszerű lenne...
Jóvan, én se leszek sokkal ügyesebb

Hehehehehe2005.01.21 19:38
csak a visszajelzés hiányzott hogy egyáltalán átment-e!
Alig vártam Apát mint a felmentősereget
És mintha nyúlt volna, már nem olyan kis kerek az arca, szép kisfiú nagyon!!!!
És az a szöszi haj!

Szegény Boti, remélem ti is gyorsan túllesztek rajta!
28 fokot én is el tudnám viselni!!!!!
)!
Gyerek mellett nem egyszerű tényleg...

2005.01.21 20:03
) 2005.01.21 20:42
Én eddig nem értettem az Ikeázósokat, hogy mi abban a jó, na most már értem.
És Gabi kapott hintarénszarvast névnapjára (mi márciusban tartjuk), de már most használhatja, éljen!
Anyóséktól kaptunk ugyan hintalovat karira, de hiába mondtam nekik, hogy Ikeásat vegyenek, mert az jó kicsi gyerekeknek is, végül nem mentek el oda, és egy nagyot vettek, ami szerintem csak két év múlva lesz jó. De most már van kicsi is!
És ettünk húsgombócot sült krumplival, és Gabi annyit evett (sőt az ebédre készült sajtos-tejfölös tésztából is annyit evett), hogy csoda, hogy nem durran ki a hasa.
Tök jó kedvem van, gondolom ez látszik.
2005.01.21 21:09
xilofonozik? tetszik, hogy saját asztala van, az ő méretében
olyan helyes kis gombóc abban a sok ruhában
örülök, hogy ilyen jól sikerült a 2 hét. meddig lesz még távol Ati? mentek ti is hozzá?
szerencsáre nálunk is csak takonykór volt eddig és most is éppen
, de ez elviselhető, tényleg. A stockholmi nyaraláshoz gratulálok! én szeretem ezt a várost. most, amikor voltunk, éppen azon csodálkoztam, hogy minden incifinci kis boltba is be tudnak menni a kismamák a nagy babakocsival is. ott mindenkinek nagy, kényelmes, rugós babakocsija van. mélyben és sportban egyaránt. mert van bőven hely, és a kénylem sokkal fontosabb nekik. sok a zöld övezet, és figyelmesek az emberek. egyszóval, biztosan jól fogjátok érezni magatokat
naná!
a librikben biztosan kapható. ha fényt kap, akkor sötétben világítanak rajta egyes rajzok. a könyv pedig arról szól, hogy mit csinál a nap, amikor este lenyugszik, mindezt egy kislány történetével elmesélve.
egyre többet eszik egyedül, és inni már nem is hajlandó kézből
2005.01.21 21:48
2005.01.21 22:33

Sajnos a sok bezártság meghozta a tv-nézést, de valahol nem bánom, legalább el van fél órát egyhelyben a gyerek.

2005.01.21 23:59

Még egy valakit ismerek, aki szintén 4-ei, majdnem olyan, mint én
egy tuti, mind a ketten nagyon sokat beszélünk, szóval reszkess

Amúgy Lili júliusi, az már inkább nyár vége
Sokszor kihagyja az első betűt, így találd ki, hogy az aci az most naci, maci, paci vagy mi????

sosem lehet tudni

Meg reggelente mindig játszhatnékja van - érdekes, ezek az emberkölkök már csak ilyenek
- és azért mégsem pakolhatok be több tucat játékot a járókába. De mivel szó nem volt arról, h neki ez nem tetszik, és reggel is könnyebb így a játékokkal, így átszokott. Persze, ha balhézott volna a nagyágytól, akkor nem eröltettem volna. Szerinted túl korai?
, Barbi
van ízlésük a fiúknak

2005.01.22 00:16
.
. 

!
Kitartás a hétköznapokban! 

. Ez a Stockholm tényleg jó hír.

2005.01.22 01:18
Nem tudtunk elindulni, mert nagyon sokáig aludt Zsoltika a diplomaosztó után. Amúgy éjszaka elég sokat volt ébren, valami baja lehetett, mert nagyon sírt szegénykém, de mára "megjavult" a kedve
Különben is rettenetes vacak idő volt, úgyhogy holnap reggel indulunk. 

És persze köszönet a gratulákért a diplomához
Hízott ám a májam rendesen
De tényleg jólesett nagyon.</font>
De tényleg jó lenne, ha a régiek is írnának, csatlakozom hozzád! Poci
Aranyos nagyon, és Te is jó karcsú vagy ám! Örülök, hogy minden rendben a pocaklakóddal! Nevek?
De kiváncsi vagyok mások véleményére!
Én nagyon imádom, csak épp nagyon messze van tőlünk
Bár elvileg a 32-es buszokból is jár már alacsony padlós, sőt gyakorlatilag is, csak egyenlőre kizárólag hétvégén... Legalábbis a bkv honlapja szerint. Pedig azzal már el tudnánk jutni oda egyedül is babakocsival. Hintarénszarvas
Azt én is kinéztem, de mi is másmilyet kaptunk szüleimtől karácsonyra, nagyon szép lovacskát, csak épp nekünk is nagy. Lehet hogy megpróbálkozunk az ikeással mi is.
A stockholmi út biztosan nagyon jó lesz! Mennyi időre mentek ki?
Szóval érdemes szárítgatni, ráadásul egy nagyon kicsit hullámos is, szóval se ilyen, se olyan
A diploma gyönyörű
Hami nagyon ügyes, tetszik a favonatos játék
Nálunk is így jönnek a fogak, már hetek óta elég rosszul alszunk megint, de hát tényleg jönnek a rágók, nincs mit tenni...
De néhány napja annyira rosszul ment este az elalvás, hogy szüneteltetjük ezt a rendszert. Így most szinte mindig szopiba alszik bele Zsoltika, máshogy nem sikerül a szundi
Ez annyira jó érzés, ugye?
2005.01.22 09:36
Keresitek már az öcsike nevét? Ádinak ajánljuk még a Nemo nyomában c. mesét, Laca másik kedvencét.
Remélem, már jobban van és kifelé lábaltok belőle. (A 3 gyerekes mami barátnőm összes gyereke ugyanebben a kórban szenved, valszeg a gyerekintézményekben szedték össze
)
(Itthon bezzeg 2-3 hónapja semmilyen főtt vagy normál kaját nem hajlandó megenni.) Van segítséged, ha a férjed nincs otthon?
Milyen a bébiszitterkedés?
Fogyóztál is, vagy csak úgy lementek a kilók? Ja azt hiszem, Norbiztál, ugye?
mintha egyre későbbre tolódna. Nálunk azért majdnem mindig elalszik Laca este 11 előtt, mondjuk ő 8 kel fel, de délután 2-4 között szunyál. Átlagosan 11 órát alszik, az nem rossz. A szomszéd Bálintka este 8-tól reggel 8-ig húzza a lóbőrt, de napközben nem alszik.
Olyan aranyos volt.
jó hangos.. 2005.01.22 13:01
2005.01.22 13:13
Egyszerűen hiába próbáltam leszoktatni arról, hogy tiszta erejéből nyomja
És még csak 16 hónapos
Lassan teljesen leamortizálja a környezetét)2005.01.22 16:41
Nála ez a köszönés
Először úgy volt, hogy nagyokhoz kerül lehet (2 évesek), de végül a kicsikhez tették. Én ennek örülök, mert így korabeliekkel van.
2005.01.22 19:11
.
2005.01.22 22:15
Kis édes
Lilla teljesen elbűvölt, és nagyon beindultam egy picilányra
Balu is mondogatja azóta, hogy ilyen pici rózsaszín babát szeretnénk
Zsoma még nem tudja. 2005.01.23 00:29

)2005.01.23 07:01

Mert én sem jöttem rá, mi a jó ha a gyerek fele úttól végig üvölti a boltot, mert ehhez se szabad nyúlni- ahhoz se...Az egyetlen részleg az a gyerekbútor, ahol szabadlábon közlekedhet, és kész. Vagy ti a játszóházban nyomultok???Mert itt oda nem lehet pelenkás gyereket, meg x cm alattit bevinni, szóval mi még kicsik vagyunk hozzá...
) plusz 15 fokot igérnek,azt hiszem elveszitjük magunkat a jó levegön... Végre megint egy kis enyhébb idö, nagyon hosszú volt karácsonytól a zima...

2005.01.23 09:35
2005.01.23 10:12
(Már bocsi!)
És már egész jól alszom éjszakánként...úgyhogy csak mesélj.
de nem csodálom, mert Lacát 30-szor szedtem le különböző helyekről, de azért szeretnénk már egy kicsit az Ikeában rohangálni. Én mindig engedem, hogy kitombolja ott magát. Itt Pesten én is mindent letapizok a bemutatótéren, így a gyereknek is meg van engedve
(Vicces volt így vezetni tanulni
)
Úúúúgy szeretnék már én is futni járni...2005.01.23 10:53

Stockholm?? Mondtam én Neked, hogy nem lenne rossz kimenni 

Hű, de megnézném én is! Nem férek be a bőröndbe? 
HA mi nem örököltünk volna hintalovat, Hami is kapott volna. Szereti Gabi? Mert Hami kezdetektől imádja, első szavai között volt a GYIA!
Főleg, ha Shrek 
De a múltkor kiakadtam anyósomra. Náluk voltunk, az alsó szinten munkálkodtunk valamit, amíg ő felvitte Hamit, hogy megnézik a cicát, mire felmentem, láttam, hogy ülnek a tv előtt együtt és mesecsatornát néznek.... hmmmmmm.
de azt unta, pedig max 5-6 perc.
Szerintem ez nem reklám, én úgy érzem, hogy azok is együtt örülnek Veled, akik arra várnak, hogy beköltözzön hozzájuk a pocibaba!
Jajjj, de kis huncut ez az Ádi!!!
(Elárulom, hogy Vera és DBarbi is akkor született, úgyhogy egyelőre 4es szülinap van a topicban) 

Tényleg nehezebb lehet kitalálni
Mi egész jól elboldogulunk Hamival, most le kéne kopognom, de szinte mindig értjük, hogy mit szeretne, nincs olyan, hgoy magyaráz és állok felette, hogy most mit is akar...
Milyen meglepő, hehe. De a lányom már nem itt született - ez is nagyon meglepő....
Báááár, képzeljétek, éjjel már alszik 6 órát is egyben, úgyhog ykezd leszokni az éjjeli ciciről
Ez az éjszakai játék nem semmi... én megmondom őszintén, nem játszanék vele az éjszaka közepén

Számtalanszor volt olyan, h pl. mondta az oktató, h forduljunk balra - mondom (magamban), melyik balra, itt nincs is utca?!?! Erre kiderült, h van, csak a másik bal.... Jajjjjjjjj!!! 
Meg olyan is volt tegnap, h nézegettünk képeket róla és kérdeztük, h ki van a képen és közölte, hogy ÉN... máskor meg, hogy HAM Szerintem az én biztosan véletlen, de azért jól hangzik 

2005.01.23 14:51
3 gyereket biztosan nem akarok egyszerre szoptatni.
Nekem ez mindig nagyhalál, ha valaki azt mondja, jobbra kell menni...
Már többször elhatároztam,h ogy most már tényleg fogok órát viselni, és az majd segít
2005.01.23 15:05
Milyen szép nagy kék szemei vannak!
Ádám is jól néz ki abban a szemüvegben.
Tök édes ahogy tudja mondani, hogy "mami, papi", olyankor elolvadnak tőle.
Tegnap meg közölte a dömperében ülve mamájával, hogy "tojjá lééééégyszi".
Így mamája tolta egész délután.
Azt is mondja, hogy "anyájé, mamájé, papájé", érdekes, hogy sok-sok szót olyan tisztán kimond már, de van amiknek meg keveri a kezdőbetűjét. Na, befejeztem.
2005.01.23 17:59
Olyan egy vadmalac. 
2005.01.23 19:46
2005.01.23 21:02

És a nem szabad, meg dádá tényleg semmit nem ér. Nálunk is felmászik a hangfalra, a tévé mellé, mert el akarja érni a cicát, és az ajtónak rohanás is megy...
Rendes volt, így ment is a vizsga
Volt olyan, hogy egy spanyol kollégámat navigáltam és persze jobb helyett balt, bal helyett jobbat mondtam neki. Jól el is tévedtünk
Még jelmeznek is elmenne, így, farsang táján
). 2005.01.23 23:08
Mini 15 hósan köszönte, de nem kért többet. Azért mondjuk nem keseredtem el, de jó lett volna még kicsit szoptatni. Tejet sem iszik, se kakaót, asszem volt kitől örökölni, apa és én sem szeretjük, így marad a kálcium tabletta
megyek, felvágom az ereimet

2005.01.24 12:44
)
)
2005.01.24 13:24
Ne haragudjatok, hogy nem tudok nagyon jönni, de sajnos még mindig nem tudok ülni
Ez olyan szörnyűűűű. A gyerekek nagyon édesek, Bömbi állandóan jön és puszilgatja a Mátét
Úgy néz ki egyáltalán nem féltékeny
Az éjszakáink néha elég zürösek, van úgy, hogy felváltva sírnakk fel
Még jó, hogy itt van anyu és segít.

2005.01.24 13:36
) Kicsit megviselt, hogy napokon keresztül, ha nem volt benne panadol, akkor csak ernyedten feküdt a karomban és szó szerint nyöszörgött. Ma reggel voltunk megint dokinál, azt mondta, hogy már feltisztult a tüdeje. Azt már csak suttogva merem emliteni, hogy napokig semmi mást sem volt hajlandó enni, csak turórudit és gyümölcsjoghurtot. Napi össz kajamennyiség: negyed rudi fél dl joghurt. Meg mondjuk 2 dl teát bele tudtam imádkozni. Mondjuk föleg ez a nem ivás aggasztott. De szerencsére vége. Lehet, hogy tullihegem, aggódom most ezt a dolgot, de annyira nagyon elesett volt, hogy .... meg régebben voltak magas lázai és nem volt töle semmi komolyabb baja. ugy látszik, hogy igy, hogy benött már a kutacsa ez megváltozott. Azért eszembe jutott, hogy az antibiotikumok felfedezése elött egy ilyenbe nyugodtam bele lehetett halni, pedig nem is egy komoly betegség. 

2005.01.24 14:57
Na jó, Te tudod, lehet hogy Pannához képest az, de hogy a saját korához képest nem, az tuti
Naponta-kétnaponta egyet.
Tegnap mutattam a férjemnek Lacát felmászva
és azt mondta ki tudja mi vár még ránk is! Azért remélem hogy nem, Bence mindig is egy nyugis típusú gyerek volt, vagy ez nem jelent semmit?!
Naggggyon jók!!!! Szerintem gyakrabban is tehetnél fel képet Hamiról, mert egyszerűen naaaaaagyon csaj
Tegnap elkezdte mondani a férjemnek hogy ÁKO(s nélkül, nagyon cukiiii!
), valamint PAPA (emiatt mi anyukámmal már készek voltunk teljesen, mert akárhogy is kértük mondja azt hogy anya vagy mama, csak APUCICI és PAPA volt). És még két új szó: a HAHÓ és BUGYI, de ez minden ruhaneműre vonatkozik mikor teregetünk
Annyira kis okoska, el vagyok tőle ájulva, mert nap mint nap új szavakat használ. Bár gondolom ezzel nem vagyunk egyedül itt a topicban
2005.01.24 15:40
A HAHÓ az micsoda? Nem jövök rá
A bugyit még tudom
MAx. átöltözünk, de még erre nem volt példa
Szerintem se liheged túl, amire már antibiotikum kell, az komoly betegség + zárójelben jegyzem meg, h egy anyának minden kis nyavalya fontos, ha a gyerekét bántja

Csak azért, hogy mi is tudjunk róla, h mikorra várjuk - mármint a pocakbabákat 

Meg a jelenbe.
Hami a MÁVban született.
Haminál is van egy(-két) dolog, amiről még nem sikerült leszoktatni - türelem és következetesség!! 
Most pl olyat csinál, amit nem kéne: mondom neki: BÉLA! erre röhög: BÉ - BÉ- BÉ!

Én eddig vártam a havat (mint Vera
), hogy majd esik, majd esik, de semmi. Meguntuk és felmentünk a Mátrába, ahol van hó! 
2005.01.24 16:05
Az ikeás hintaJÁVORszarvasát (ki lettem javítva apa által, hogy az nem rén, hanem jávorszarvas
) nagyon szereti, többször használja egy nap. Viszonylag új szavai a beeee (birka) és a tááá-tááá (ez a kár-kár (varjú) akar lenni
).
:
Van egy nagyobb gyerekes rész is, ahol a gyerekbútorok vannak, ott csúszda is van, meg ki volt téve egy hintajávorszarvas is, meg asztalok játékokkal, Gabi rögtön a csúszdára és a szarvasra vetette magát. Ezen kívül van még egy játszórész, bár azt nemrég lekicsinyítették, de ott is van több minden, és semmilyen életkor vagy magasságbeli korlátozás nincsen. És rengeteg gyerekes anyuka van, pont azért, mert ilyen gyerekbarát, szóval játszótárs is akad, ráadásul van pelenkázó meg szoptatószoba, ami Mo-n nem általános sajnos, és ingyen pelenkát és bébiételt is lehet kérni. Na, azt hiszem kimerítettem a témát.
A pocid nekem is tetszik, és nyugodtan írjál róla, meg a pocilakóról is, engem mindig érdekelt más babája is!
), elkezdtem, de inkább kitöröltem, mert nem jó csak egy-egy mondattal hozzászólni a dolgokhoz. Inkább mostantól gyakrabban jövök, és akkor tudok reagálni hosszabban, rendben?
Azért majd megkeresem.
2005.01.24 16:16
Haminak nem fagyott le a keze? Gabi nagyon utálja, ha nincsen rajta kesztyű, persze először hozzá kellett szoknia. A szánkótok tutijó, hol vettétek? Hogy Hami mennyi szót tud már, elképesztő!
Pohárból ivás sem semmi, Gabinál beletelt egy kis időbe, mire eljutott odáig, hogy egyedül ment, mondjuk ő 10,5 hósan kezdett cicitejen kívül mást is inni.
Szóval itt vannak, akit érdekel, megnézheti, innen kezdődnek: https://www.babanet.hu/album/main.php?album=4220&page=2&image=99076 . 2005.01.24 17:08
. 2005.01.24 19:54
Főleg, hogy izomlázad van még a gépeléshez is!
A varrás nálunk nem megy, mert Gabi nappal nem hagy, éjjel meg nem merek, mert esetleg felébred a zajra, pedig nagyon szeretnék megtanulni, mert múlt karácsonyra kaptam anyutól varrógépet, és azóta csorog rá a nyálam (már elázott a doboza
). De majd ráveszem magam valamikor.
Neked mikor lenne rá időd, te is éjjelekbe nyúlóan alkotnál? 2005.01.24 19:57
2005.01.24 21:21
Egyáltalán nem lihegted túl...
Pedig ma is kaptam egy halom levelet másoktól. Ez nagyon titokzatos
Nem is ragozom tovább...
Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

| X EZT MÁR OLVASTAD? |
|
![]() |
|