A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

MotiotKép
Neked is kösziKép Leveszem a nagyétkűeket a lábukról, az már fixKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csirkesz,
most olvasom a hozzaszolasod, szoval a vrslis is jo, de tehetsz bele pl. daralt husit is ugy megfüszerezve, ahogy Te akarod. Spenottal-sajttal is nagyon finom.
Na most mar tenyleg eldugulok.
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Csinaltam en is albumot Abelröl. A fotoalbumoknal az A betünel Abel baba albuma cimen.

puszi
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok!

Voltunk de. a gyerekorvosnál a hányás miatt (bár tegnap már nem hányt Dávid), de minden rendben van. (Mondta a gyerekorvos, hogy valóban hatszáz dologtól lehet pl. a hányás is, de ha minden vizsgálatot végigcsinálnánk, egyrészt úgyis találnának valahol valamit, mert egy gyereknél rengeteg vizsgálatból valamit úgyis találnak, ami aztán még több vizsgálatot vonna maga után, másrészt ebbe "belebolondulnék". Azt mondta, ne foglalkozzak vele, Dáviddal minden rendben, előfordul, hogy hány, "rossz szokás", vagy reflux, de egészséges!

Utána voltunk neurológián, azt mondta a neurológus, hogy a hypotonia szépen javul, ő elégedett, de hogy ne legyünk teljesen nyugodtak, szerinte kicsit nagy a feje, olyan "koraszülöttesen nagy" (szerintem nem! szerintem tipikusan nem koraszülöttes Dávid feje), bár a fejkörfogat benne van a normál kategóriában!, a homloka, és a kutacsa is, ezért jövő héten újabb koponya-uh.
Mindig, mindig valami aggódnivaló.
Megkérhetnélek titeket, hogy írjátok le, ha nem túl nagy kérés, hogy hány hónapos a babátok, és ilyen idősen mekkora a fejkörfogata? Ebbe a sok vizsgálatba, a folytonos aggódnivalóba, amit "adnak", tényleg néha kicsit belebolondul az ember. Aztán persze megnyugszik, hiszen - és ez a lényeg - mindig minden rendben van.

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Csirkesz!

Én sajttal szoktam megszórni a felvágott levelestésztát ( előtte megkenem fűszerezett felvert tojással ), és azt sütöm meg. A párom nagyon szereti. Ja, és nem utolsósorban egyszerű ez is KépKépKép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Liv!
A 3 hónapos volt 41 cm.Azóta nem mértük.

Ki vagyok, megáztam ma, vizsgáztam, fáj a fejem...........
Egyedül az én Helénám mosolygósKép Megvárt a szopival türelmesen.

Visszaolvasni is csak egy kicsit tudtam...

Mikor lesz tavasz?????????????????????????

Noémi
fantikbaba

Liv! Fanninak 3 hónaposan 42 volt a fejkörfogalta.

Pocó

Kép
Kép
pocó

Motiot!
Megnéztem a kisfiadat, nagyon cuki és Te is nagyon csini vagy és persze a férjed is!
Ez a baba mama foglalkozás nagyon jó lehet, ilyenre én is szívesen elmennék Norbival, biztos nagyon élvezné!

Liv!
Megmérem majd Norbinak, csak nem tudom, hogy pontosan hol kell. A homlokánál?

Györesz

Kép
Kép
györesz

Liv
Már nem emlékszem hogy 3 v 4 hosan mérték (én nem szoktam mérni) akkor 41 cm volt a fejkörfogat.

Csirkesz
jó sütést neked kápráztasd el öket.Hát a kitartás nem mindig könnyü de küzdünk Kép Szerencsére a mai volt az utolso HURRÁÁÁÁÁÁ!!! Kép most jön egy kis pihi

Dino
köszi a szoritást Kép

Judy
Jó bálozást keresztelöt.Kép Pihenj sokat

Irigyelek mindenkit,akinek van kitartása a tornához.Én minden héten hétfön elhatározom hogy na most elkezdem,de sose sikerül. Kép

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok! Kép
Tudjátok melyik állat neve a legvidámabb??
A JUHÉÉÉ!
Na szóval ez csak onnan jutott eszembe, hogy KÉSZEN VAGYOK A VIZSGÁKKAL!!! Az uccsó, mai vizsga is 5 lett, és jobb átlagom van, mint baba nélkül valaha! Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
ÚÚÚÚÚÚÚgy örülök! Kép Van megint fél év laufom! Kép
Ha nem szoptatnék, elmennék és jól beb.nék örömömben, de ugye ilyet rendes anyukák már nem csinálnak? ;)

Fogzás: nekem az előző két hétben volt nagyon nehéz dolgom, mert a szigorlatra készültem, és Lilike is nyüglődött a fogacskáivbal, bár még mindig nem látszanak. Újra 2 óránként szopizott napközben, alig aludt csak 10 perceket, és állandóan sirdogált, és kajánként 4x összefossantotta nyakig magát. Vasárnap voltunk a pólusban, és középen vannak kis bódécskák ott találtunk 4500 Ft-ért borostyán láncot, igaz kicsit hosszú, de kötöttem rá 2 csomócskát, és így jó. Azóta "megjavult" a babácskám, és megint szépen alszik, 3-3,5 óránként eszik, mosolyog, stb... /persze lehet hogy annélkül is jó lenne, mert túl vagyok a szigorlaton! /

Noémi! Köszi a tippet, nagyon jól bevált a dolog, hálás vagyok érte! Kép Nem is írtam hogy sikerült a vizsgád! Kép Mindenesetre gratulálok! Kép

Nikk! Neked is volt ma vizsgád, remélem sikerült! Kép Azt hiszem neked is már a vége ez! Kép

CSirkesz, kössz az érdeklődést vizsgaügyben! Szerintem most is be fogsz vágódni a sütéssel, mint a talin a szenyóiddal! Kép

Györesz!
Én is gondoltam rátok, és örülök, hogy jól vagytok Kép MÁsokat is szoktam emlegetni, GAbi is régen volt erre, meg azért egy páran a baba megszületése óta "eltűntek!" Mondtuk mi annak idején, hogy majd a baba minden nehézségért kárpótolni fog.. Hát bejött Kép Apácska meg hadd kepesszen egy kicsit! KépLegalább megtanulja a leckét, és legközelebb nem fogja elszúrni, de azért a babát ne büntesd, neki szüksége van az apukájára is!! Kép

Edit! Igen tervezzük, hogy megyünk! Kép Szerintem megismerjük egymást! Kép - Vagy nem! Kép De szerintem igen. (Olyan határozatlan vagyok, vagy nem ?!)

Pocó! Milyen nagy lett Fanni is! Kép

Olyan szépek ezek a gyerkőcök, hogy csoda egytől egyig mind! Kép Már várom a talit. Bocs, hogy lebeszéltem róla a csapaoto, de tényleg félek, hogy ha csak egy babaában is lappang valami, akkor mindannyian ráfázhatunk de nagyon. Szerintem márcuisban már csak lesz olyan jó idő, hogy nem lesz ennyi betegség, és akkor jól összerakjuk egy rakásra a gyerkőcöket és megcsodálhatja a szép babák klubját az egész ország-világ! Kép
Liv! Már megint valami butaság bántja a lelkedet, szerintem nem szabad ennyire odafigyelni. Mi Lauval már többször megbeszéltük, hogy a dokik hajlamosak paráztatni az embert, de nem szabad hallgatni rájuk. Mi nem is mértük születése óta a gyerek fejét...

Judy! Jó utazást, jó szórakozást, és keresztelőt! Képeket várjuk! Kép

Most hirtelen ennyit belőlem, még benézek, mert anyuéknál vagyunk, és itt van chello! Kép

Pusz:
egy nagyon happy Macs
maccs

MacsKép,
100000000 gratula!!! Nagyon felnézek Rád (és mindenkire, aki baba mellett tanul), nekem nem volt hozzá erőm. Utálom is magam érte!!!

GyöreszKép,
Igen, az aerobik. Eddig még nem vettem semmit észre a tejcsin, azaz csak annyit, hogy gyakrabban feszül a mellem, de az lehet azért is, mert ma Pipike nem nagyon akar enni. Sőt, biztos, hogy azért van. Remélem, elmenni a tejem nem fog a torna miatt. Ebben most szeretnék nagyon kitartó lenni, mert 42-es ruhákat kell hordanom a régi 38-asok helyett. Méghogy szoptatás alatt fogy az ember!!!

Ha már a sütésről beszéltek: tegnap kókuszmuffint, ma 2 féle pizzát sütöttem (vörösbabos-szalonnás-kukoricás és csirkehúsos-zöldborsós). Stahl Judit féle pizzatésztát gyúrtam és azt kell mondanom, hogy nagyon finom lett! Ha valakit érdekel, leírom a receptet.

Ma vendégem volt egy régi jó barátnőm, nagyon feldobódtam tőle, egy igazi nagyszájú, vidám csaj, akitől mindig felvidulok. Kár, hogy elment, jó lett volna még beszélgetni.

Na, mentem, mert apa hozott egy Ikea katalógust, amit nem hagyhatok ki!!!

Sziasztok!
Andi
Vendég

LivKép
3 hónaposan 40 és 41 cm-esek voltak a fiúk fejei.

Cat

Cat
Kép
cateye

MacsKép
Gratula a vizsgádhoz! Nagyon ügyes vagy. nem tudom, hogy hogy tudsz baba mellett tanulni, de felnézek Rád ezért!Kép Én képtelen lennék. Lassan WC-re sincs időm menni.
Én is elterveztem, hogy majd GYES alatt szerzek egy másoddiplomát ingyért, de sajnos már látom, hogy kivitelezhetetlen lesz.

Cat

Cat
Kép
cateye

Liv!

42 cm most Hannának.
Nekem anno Benivel kellett mennem neurológushoz is, mert neki nagyon nőtt a fejkörfogata és vízfejűségre gyanakodtak. A koponyaUH-n kiderült, hogy az egyik agykamrája jóval tágabb, mint a másik. Ezután neurológus, majd havonta koponyaUH és neurológus, egészen addig, amíg a kutacson bele tudtak nézni. Ezalatt az idő alatt hála Istennek szépen visszament az asszimetria és a neurológus sem talált semmi elváltozást. Ma már nem is nagyobb fejű az átlagnál és szuperokos. Folyékonyan olvas és tud írni is (már több, mint egy éve, most 5,5 éves). Kívánom, hogy végül nektek is ilyen jól alakuljanak a fejkörfogatos kérdésetek!!KépKépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Lányok, köszönöm a válaszokat! Dávid 4,5 hónapos, 42 cm a fejkörfogata. (Ha korrigált kort számolunk, akkor 3 hónapos.) Szerintem az egyáltalán nem nagy! (33 cm volt a születésekor.)

Györesz, ott kell megmérni, ahol a legnagyobb az átmérője.

Maccs, nem pont azért lettél 5-ös, mert látták, hogy babád van, és megsajnáltak? Kép Na, jó, nem undokoskodom. Gratulálok! Kép

Nehéz ám nem odafigyelni, amikor hetente járunk vizsgálatokra, és az orvosok mindig mondanak valamit. Dávidnak pedig azért mérik a fejkörfogatát, mert koraszülött, és nekik gyakrabban kell mérni.
De köszi, hogy te mindig biztatsz. Kép

Andi, engem érdekel a recept!

Liv

Kép

Kép
liv

Liv Kép
Liza 3,5 hónapos, 38,5 cm a fejkörfogata.
Nekünk azt mondták, hogy nem érdemes aggódni, amíg az átlagban benne van.
Egyébként a babaszoba.hu-n vannak jó kalkulátorok (grafikonon mutatják az általad beírt adatokat az alsó és felső határhoz képest). Én a ˝mit csinál a baba ennyi idős korban˝ részt is szeretem, mert felhívják a figyelmet, hogy mikor kell szakemberhez fordulni.
kyrandia

Sziasztok!

Maccs!
Nagyon nagy gratula a vizsgádhoz! Én képtelen lennék tanulni baba mellett!!!
Borostyán lánc????? Az miért jó fogzásnál?? Norbinak is jön a foga, nagyon érdekelne!!!
Azért nem vagyok kegyetlen apucihoz! Sűrűn jön a gyerkőchöz és biztatom is hogy jöjjön nyugodtan és hát karácsonykor egy kicsit összemelegedtünk Kép Kép, mert hát nem vagyok fából, persze ez még nem jelent semmit, de azért jó úton haladunk!!!Kép Kép Kép

Andi!
Hát én is ezen vagyok ki! Mindenhol azt olvasom, hogy a szoptatás fogyaszt, hát én meg hízok, 11 kiló plusz van rajtam és szörnyen érzem magam tőle. Már hetek óta nem eszek kenyeret, csak hamlettet, és minden nap tornázok, de semmi eredmény!!!!

Liv!
Megkaptam a képeket! Nagyon szép baba Dávid! Lerí róla, hogy makk egészséges, úgyhogy feleslegesen ne idegeskedj!!!!! Tudom, hogy ezt könnyű mondani, mert mi nem tudhatjuk, hogy milyen ez, de csak nézz a fiadra! Úgy néz ki mint akinek bármi baja lenne??? Gyönyörű, egészséges gyerek!!!!!! Kép Kép Kép

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Andi! Cat! Kép Köszönöm, learatom a dícséretek, holott Noémi és Nikk is ugyanúgy viszgázgat, csak én látványosabban örülök! Kép

Különben is, Cat! Pont te írod, hogy felnézel rám, amikor Te két kistündért pátyolgatsz! Kép Én az eggyel is alig bírok néha, szóval felnézés részemről is áll! Kép

Andi! Nekem is jöhet a recept, én is itthon szoktam (addig amig nem volt manó) gyúrni a pizzatésztát.

R Edit! Kép Azt jutott eszembe, hogy milyen baromi nehéz lesz minket megismerni, mert mindenki a medencében lesz, mi meg felöltözve a partról nézzük mi folyik majd.. Kép Kép Kép Ha addig nem, akkor kiderül hogy mi vagyunk Maccsék!

Györesz, lánc: Noémi ajánlotta, szerintem ő jobban tud mesélni róla, de ha véletlen tudsz németül akkor a következő linken olvashatsz is róla: www.babybernstein.de

Liv! Kép Csak egy vizsgánál "vetettem be" a gyereket, ott nem is lett 5-ös, és csak annyit értem el vele, hogy előre engedtek és nem kellett órákat várnom a szóbelire! Kép De a feltételezés jogos, mert ha lehetett volna kihasználtam volna! Kép Kép Kép
Tudom, hogy nehéz nem odafigyelni, néha nálam is elgurul a gyógyszer, de azért ha lehiggadok mindig győz a józan ész és az anyai ösztön! Kép Panaszkodtam, aggódtam már én is eleget itt is Kép Ez az egész netezés azért jó, mert "támogatjuk", biztatjuk egymást, amikor kell, nem? Kép

Jó éjt, mindenkinek! Kép

Macs
maccs

Jaj!
És még valamit elfelejtettem mondani! "Baba hetek" van a Tescoban. Iszonyú leértékelések vannak, és egy hatalmas összeget hagytam ott. Pl. kardigánok pulcsik vannak elértékelve. Az addig ok hogy vége a télnek lassan, de tavasszal és nyáron is hűvös van este és kellhet kardigán, szóval én vettem jó párat. Ezen kívül vettem laprahajtható járókát (nálunk fontos, hogy minden elpakolható legyen ebben a minilakásban) 7500-ért, összecsukható etetőszéket 6000-ért /volt fa is, az is ennyibe került és klasszul nézett ki), holdkompot 2300-ért / kicsit gyengébb minőség, de arra pont jó, hogy a gyerek szétjátszaKép/. De volt babaülés, babakocsi, stb.. szóval ha gondoljátok nézzetek meg Ti is! Kép
Mi itthon poénból kipróbáltuk a holdkompot, és nagyon meglepődtünk, amikor Lilike elindult benne! Kép
Íme:
Kép
Macs
maccs

Hatalmas gratula a vizsgázóknak!

Andi,
a recept engem is érdekelne.

Györesz,
a cumiról való leszoktatás érdekelne. Hogyan csináltad?

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Jó ReggeltKép
A tegnapi feszültségem miatt alig audtam, de a lényeg, hogy túl vagyok a vizsgán (írásbeli volt, remélem sikerül)Miértensikerülne?Kép

MacsKép
GRATULA, ügyes vagy, én igazán tudom milyen nehéz tanulni baó mellett, főleg ha éppen nyűgös, a lánc tényleg nagyon jól bevált nálunk is mi kb 2 hónapja hordjuk, éjjel is, csak fürdésnél vesszük le, igaz oda kell figyelni rá, gyakran meg kell igazítani.
HoldompKép
Azt hiszem ma irány a tesco.KépEtetőszék nekünk is lassan kellhet.

LivKép
Nekünk is 33 cm volt születéskor, szóval teljesen normális a feje, ezek a dokik már néha túlbuzgók,és a kákán is csomót keresnek.

olyan aranyosan nevet álmában (is) Heléna, vajon mit álmodhat?Kép Biztos engem , ahogy épp bohóckodom neki.Kép

Noémi
fantikbaba

Sziasztok!

Dinó!
Egy hétig bírtam csak a leszoktatást! Végül is nem volt vészes, mert Norbi éjszakára régen sem kapott cumit, csak nappal, ha nyűgös vagy álmos volt. Azért bírtam csak egy hétig, mert állandóan a cicimen lógott, és csak ott tudott napközben elaludni, de ha letettem egyből felkellt, így szinte semmit nem aludt, meg hát jön a foga is, meg én is biztos gyenge vagyok! Lehet, hogy bánni fogom, de annyira megkönnyíti az életünket a cumi és tényleg csak akkor kap, ha már mindent kipróbáltam a nyugtatásra, altatásra!

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Íme a pizzarecept (8 személyre, 4 kerek pizza lesz belőle):
1 kg liszt, 2 csapott ek. só, 1 ek. szárított oregano, frissen őrölt fekete bors, 2 tasak szárított élesztő, 2 tk. cukor, 6 dl langyos víz, 6 ek. olívaolaj
A lisztet langyosra melegítem a mikróban, beleszitálom egy tálba, hozzáadom a sót, az oregánót, a frissen őrölt borsot. Egy másik tálba szórom az élesztőt és a cukrot, majd langyos vízzel simára keverem, s hozzáöntöm az olívaolajat is.
Lassan hozzáadagolom a fűszeres lisztet, géppel vagy kézzel alaposan kidolgozom a tésztát, majd olívaolajjal vékonyan kikent tálban 45 percig kelesztem meleg helyen. Aztán 4 cipóra osztom és kinyújtom, kihúzkodom kör alakúra. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem.

Pizzaszósz:
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv
2 tk. szárított oregano
2 gerezd fokhagyma
2 ek. olívaolaj
1 ek. sűrített paradicsom
frissen őrölt fekete bors
A paradicsom-konzervet alaposan lecsepegtetem, turmixba teszem, hozzáadom a fokhagyma-pépet és a többi cuccot, összeturmixolom és megkenem vele a pizzát.

Tehettek rá bármilyen feltétet, ízlés szerint.
20-25 percig kell sütni 220 fokon.

Más:
átalakítjuk a gyerekszobát, és "kiárusítom" a meglévő bútorokat (fenyő galériaágy, Ikeás zöld fiókos komód, polcos kisszekrény, 2 db csíkos szőnyeg. Képeket tettem fel a keres-kínál gyerekbútoros rovatába - ha valakit érdekel, ott megnézheti, és szóljon, megeggyezünk. 2004.őszi babásoknak kedvezmény jár!!!Kép

Üdv,
Andi
Vendég

Andi! Pizzarecept KépKépKép Pont kérni akartam én is, de amire végigolvastam a mai irományokat, már itt is volt KépKépKép Azt hiszem jövő hét egyik napjára már megvan a kaja KépKép

Györesz! Összemelegedés KépKépKép Kívánom, hogy folytatódjon is!!!

Macs! Nem is olyan nagy, csak régen láttad!!! Kép Gőzöm nincs egyébként, hogy mekkora a súlya. Kis tokica az van keményen, kicsit pufi is Fanni, de hát látszik, hogy nem éhezik KépKépKép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Sziasztok!

Mi csütörtökön voltunk dokinál elsö oltáson ill. méreckedni: 6250 gr. 59 cm és 40.8 cm fejkörfogat 3 hónaposan. Ezzel Imi a nagyfejü, normál hosszú és nehéz babák táborába tartozik. Érdekes, hogy a nagyobbik lánykám meg teljesen ellenkezöje: hosszú, könnyü és kisfejü...
Mozgásra is jól fejlett Imi a Vojta-féle reakciók szerint, így megnyugodtam.
Nálunk még nem volt egy átaludt éjszaka sem, de mivel a félálomba való szoptatás mindkettönknek remekül bevált, nem is bánom. Éjszaka Imi 3-4x eszik. Lefeküdni 9 és 10 között szoktunk, felkelni fél 8-felé, akkor megint eszik és utána vagy egy fél órát szövegel. Ha nem esik az esö, 11-felé megrohamozom a gyerekekkel a játszóteret (napi min. fél óra hintázásnak meg kell lennie), után elballagunk bevásárolni. Mindez 3-4 óra és ezt Imi mindig átalussza, ha otthon maradunk, akkor is.
Lassan itt megint jön a tavaszi bababörzeszezon (még 4 hét), amit már alig várok, mert a kinött cuccokat szeretném eladni, a nagynak pedig be kell szereznem nyárra ruhákat.
Képet akartam felrakni, de túl nagyok. Mekkora lehet maximum?

Barbi

Barbi
maass

Barbi!

maximális 650 x 700 pixel

Kép
Kép
pocó

Lanyok!

Ma megmertuk a gyerket, ketszer is 67 cm.
Mondjuk fura volt, mert mar csak 68-as rucik meg badik mennek ra.
Nem semmi. Hetfon leszunk 4 honaposak.

Na holnap megnezzuk mi is a tescot. Kép

Magi
Vendég

Sziasztok!

Ma megnéztük magunknak a hófehérfókát .. Kép
Sajnos nem mehettünk be, csak a galériáról néztük, de jó volt nézni onnan is. Teszek fel pár képet, sajnos elég sz.rul sikerültek, mert nappal szemben üvegen keresztül fényképeztem. Egy baba sem sírt, van bemelegítés és a kezdők tulajdonképpen csak szokják a medencét és a vizet. Bezzeg a nagyobbacskák, nagyon pancsoltak! Kép
Kép
Kép
Kép
Jövő héttől megyünk! Csak az a baj, hogy a délelőtti órák nagyon tele voltak, és egyetlen egy hely volt csak 9-re. Úgyhogy ha valaki válogatni akar az időpontok között, jelentkezzen jó előre be! Kép

Andi! Köszi a receptete! Kép Majd jól kipróbáljuk! Kép

Noémi! Drukk az eredményhez. A lényeg, hogy görbüljön, nem? Kép

Pocó! Kép Nem én látom túl ritkán, Te látod túl sokat! Kép Mint én az enyémet! Kép

Barbi! Minden gyerek teljesen más, még akkor is, ha testvérek. Szuper, hogy ilyen szépen fejlődik a babócád! Kép

Magi! Így nőnek ezek a manókák, mint a bolondgombák eső után! Kép

Puszi:
Macs
maccs

Sziasztok!

Kicsilány elkapta tőlem a náthát Kép
Néha köhög, tudok valamit csinálni, hogy hamarabb múljon? Holnap levigyem a dokinénihez?
Nics még hőemelkedése sem szerencsére, rendesen szopizik, vigyorog, a közérzetén nem látszik semmi. Csak sajnálom.
kyrandia

KyrandiaKép
NáthaKépKép Vagyél Baby Luuf nevű mentolos balzsamot a hátára, az egyrészt melegíti, másrészt segíti az orrtisztítást. Aztán a nátha és váladékainak leküzdéséhez Sterimare, vagy Fluimare (steril izotóniás tengervíz) válik be, na meg az orrszívás. De ha nem múlik 2-3 napig, akkor inkább fordulj orvoshoz. A köhögését is nagyon figyeld! nekünk az nem akart múlni, és jó hogy dokihoz mentünk, mert kellett rá gyógyszer.

Megyek vasalniKépKép

csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Betegség engem is elkapott Kép Tegnap olyan szar volt a közérzetem fájt a fejem torkom,mára csak a torokfájás maradt.Remélem mano nem kapja el.
Ö is elkezdte azt játszani hogy átfordul álmában hasra és persze erre felébred és elkezd sirni KépÉn meg mehetek visszaforditani mert azt nem hajlando.Most is ezt játsza de most ébren se hajlando átfordulni csak sirni.

Macs
igen én is tul vagyok a vizsgákon.igaz az utolso csak szerdán derül ki.Eddig nekem is ez a legjobb félévem pedig ugye kismanoval kicsit nehezebbnek tünik Kép

Nálunk ruhákbol már a 74es méret megy söt pár "kisebb" 74es már nem nagyon jo bodykbol Kép A lába is akkora,hogy már a harmadik méretet veszem a zoknikbol.Most 23-24 es van rajta.Kép Remélem ez nem fog ilyen ütemben folytatodni és 2 méternél azért ne legyen nagyobb Kép

Csirkesz
Jo volt a tegnapi vendégség? Hogy sikerült a sütés?

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok!

Pipike rapper lett...

Andi

Kép
Kép
Vendég

Sziasztok,

mostanában én is csak olvasó üzemmódban voltam. Eszter mostanában nappal 2 óránként szopizik, éjjel meg átlag 3,5 óránként (3 hós szopi bumm?), de nem tudom, tegnap éjjel mi volt vele, másfél óránként felnyöszörgött, én meg keltem hozzá Kép, valószínűleg a pukival meg a kakival bajlódott, utóbbi csak délben jött ki. Újabban szorulása van időnként. Van kaki, csak nem bírja kinyomni, mert olyan sűrű, úgy kell kisegíteni belőle (hőmérő/kúp), és nagyon szenved tőle. Kép

Egyébként nagyon kiegynsúlyozott, mosolygós, már több mint 6 kg, de mérésre csak a jövő pénteken megyünk. Van ugyan itthon kölcsönmérleg, de úgy eldugtuk, hogy lusta vagyok elővenni, meg mindig elfelejtem, és csak miután felöltöztettem, jut eszembe, hogy megnit nem mértem. Vissza is fogjuk vinni. Aggódnom úgysem kell, még most is heti kb. 30 dekákat hízik. És növi kifelé a 62-es rucikat. Kép

Ökölrágás nálunk is van, ezerrel gyűri befelé a szájába, de főként szopi után, mikor büfiztetem.

A héten fürdettük előszöra nagy kádban, hát nem volt semmi, amit levágott. Kép A kis kádjában már alig fér el, folyton löki magát, és beüti a fejét. De a nagyban megérezte, hogy szabad a pálya, akkora pacsálást rendezett, hogy csak néztünk. Kép Úgyhogy a babaúszás nálunk is bejátszik majd.

Voltunk babamasszázson, nagyon klassz volt, csak hát délelőtt van, amikor Eszter aludni szokott,úgyhogy jól felborítottam a napját, így egész nap aludt utána, de akkor ott ébren volt és élvezte, bámészkodott, szóval jó volt. Rajtunk kívü még 4 kissrác van a csoportban, mind idősebbek Eszternél, de nem ő a legkisebb Kép.

Újra járok jógázni!! Kép Igaz, hogy most még nem bírtam végig a 2,5 órát (fél 7-től 9-ig szerda esténként), de több, mint két órát végigcsináltam, azóta is izomlázam van. Nagyon jólesett. És nem ártott a tejecskének. Persze csak akkor tudok menni, ha a férjem nem dolgozik éppen este. Fejtem tejecskét, és azt megkapta üvegből. Kicsit kevesellte, mert megszokta, hogy degeszre eszi magát minden szopi alkalmával, de végül megbékélt a dologgal, meg nem mellesleg én is hazaértem.

Cumizás nálunk is van, pedig volt cumizavar, miután a kórházból hazajöttünk, a bibóvédő miatt, de miután elkezdett éjjel 20 percenként ébreszteni, mert cumizni akart, akkor bizony elmentem és vettem neki egy cumit. Megnyugtatja, amikor szükség van rá. Ez van. Pedig nagyon cumiellenes voltam, de már értem, miért találtk ki a játszócumit.

Itt van két újabb kép:
imád így elaludni:
Kép

Levegőzés az Orczy-kertben:
Kép

Bori
lbori

MacsKép NoémiKép NikkKép
Gratula nektek a sikeres vizsgákhozKépKép Szusszanjatok egyet, még mielőtt megtanulnak mászni a babák, hogy akkor is legyen legalább ennyi erőtök teljesíteni a sok kihívástKépKép

A tegnapi baba-parti nagyon jól sikerült. legalább is nagyon jól éreztük magunkat. Kicsit persze csalódás is volt, mert a nagyétkűek pár órával a találka előtt lemondták a részvételt, így csak a házigazdák és mi voltunk a nagy parti-banda.
A sütim (már ha ezt a sós hagymás-krumplis-tejszínes masszát a leveles tésztában lehet sütinek hívni) úgy tűnik ízlett, mert a háziasszonnyal sütit cseréltünk (miután mind a ketten nagyobb társaságra számítottunkKép). Én kaptam egy csomó zserbót, ő meg kapott egy nagy adag sós-nassolnivalót. A gyerkőcök szemmel láthatóan jól érezték magukat, az ő kisfiuk nagyon szépen mászik már, és hihetetlenül formás kiskrapek. Szerintem simán bevehetnénk ide a topikba a szép babák közé.
Botondot leraktam hasra, aztán úgy is maradt. Kuksizott jobbra, kuksizott balra, de nem nagyon izgatta a környezetváltozás (kis lustaKépKép).
Viszont itthon lebukott a gyerkőc. A kis hamis megtanulta már a jobb hüvelykujját is szopizni. Így ha balra fordítja a fejét akkor a bal ujját szívja, ha jobbra, akkor meg a jobbat. nekünk legalább nem kell játszó cumiKépKépKép

BoriKép
Botond is nagyon szerette ezt a karon-lógos pozitúrát. De sajna hamarabb meghízott, mint ahogy a karom erősödött volna, és már nem cipelem így.
A kislányod tündériKép

Kérdeztem a gyerekorvost az ekcémás bőrű gyerkőcök baba úszásáról. Szerinte érdemes egyszer kipróbálni az úszást, és figyelni a baba bőrét, mert nem minden esetben jön elő az uszi-víztől. Így mi is menni fogunk, ugyanis ez volt az egyetlen, ami miatt vaciláltunk mostanában. Macs, ezer köszi a képeket az úszásról!

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Hali!
Babaúszás:Azt elfelejtettem írni, hogy jobb alsó sarokban voltak a kezdők, ott ahol csak "kóricálnak" a szülőkkel, a többi "rekeszben" már már látszik némi rendezettség.. Kép

Egyébként vigyázatok, amennyire tudtok a gyerektársasággal, vírusos fertőzés terjed a kisgyerekek körében. Nálunk pénteken volt egy ismerős házaspár a 7 hónapos babájukkal, aki éjszakára már belázodosott a gyerekük és ügyeletet kellett hívni, mert szó szerint orrán-száján át hányt szegényke. Lili is köhécselt egyet-egyet ma, és délután elég nyűgike is volt, de remélem jó erős az immunrendszere (végül is nem véletlenül erőltetem annyira ezt a szopizás témát..) és nem lesz nagyobb baj.

Kyrandia!
Csirkesz klasszul leírta a jó kis gyógymódokat, amik az orrdugaszon segítenek. Nálunk a homeós cuccok is működtek: 3x2 bogyó Kalium Bichromicum Ch9 "megkönnyíti a köhögést", nem erőlködik a manó, és nem kapar a torkát. A Stodal szintén homeós kanalas orvosság, elméletileg az van a gyógyszeren feltüntetve, hogy csak 5 éves kortól használható, de nekünk már 3 hónapos korunkban azt mondta a homeós gyógyszerésznénink (aki nagyon megbízható), hogy nyugodtan szedjük, mert csak azért nem ajánlják, mert van egy minimális alkohol tartalma, de olyan kevés, hogy mire a gyerek szájáig elér a kanál, már elpárolgott. Ezen kívül a Borax glicerint szoktam olyankor kenni a baba szájába, ha azt érzem, hogy kicsit rekedtes, mert nem csak a szájpenész ellen jó, hanem a torok nyálkahártyáját is fertőtleníti, és még jó ízű is, Lili nagyon szereti! Kép Na ez jó hosszú lett, bocsi Kép

Csirkesz! KépAkkor legalább maradt nektek is a kajából, nem ették el előletek a jó kaját! Kép
Botond teljesen rendbe jött igaz? És te? Képek: szívesen! Kép Ti is bármelyik szombaton elmehettek megnézni, de érdemes papucsot is vinni, mert akkor be is mehettek a medence mellé! Kép Mi már nagyon várjuk az uszást, remélem Lili is élvezi fogja! Kép Már csak valami vagány úszó sapit kell beszerezni a családnak, ma láttam a kocsiablakból olyan gumi+gumivirágos kiszerelésűt egy kirakatban, lehet hogy azt becserkészem! Kép Kép Kép Kép

Macs
maccs

Bori! bocs, elfelejtettem írni, hogy milyen szépek vagytok! Kép
maccs

Most csak egy gyors dicsekvés erejéig ugrottam be. Felteszem nektek a jelenlegi kedvenc képemet, amit hétvégén csináltam a "nagyfőnökről", amint a papája nyakában garázdálkodikKép

Kép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!!!

Csak egy gyors hozzászólás mert ezt nem tumon kihagyni.
Csirkesz ezt a képet az ország területén sok sok helyre ki kéne tenni, s akkor mindenki mosolyoghatna egy jót és talán jobb lenne az emberek közérzete is. Kis ország image! Nagyon nagyon édi!!!!!!

Márti
márti05

Lányok, köszi a tanácsokat, szegény eléggé odavan,
én meg tegnap - valószínűleg - belefutottam egy szalmonellás franca-salátába. Egész éjjel hányás, hasmenés, szóval elég fáradt vagyok, egy darabig biztos nem leszek. Megyek, ápolgatom a Picit.
kyrandia

KyrandiaKép
Nem akarlak elkeseríteni, de lehet, hogy nem a sali a bűnös. Most ugyanis egyre több helyről hallom, hogy hányással, hasmenéssel küzdenek az ismerőseink. Ez sajna vírusos is lehet(persze lehet szalmonella is), és akkor a babád is elkaphatjaKép
DE NE LEGYEN IGAZAM!!!!!!!!!!!!!!!!

MártiKép
Köszi, én is mindig mosolygok, ha csak ránézek. Most ez a háttérképünk itthonKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Csirkesz, Boti nagyon édi!!!!!!!! És milyen huncutul tud nézni!

Pipike ma nagyon taknyosan ébredt. Reggeli első szopi után bukott is 1 jó nagyot, de nem csak tejcsit, hanem váladékot is. Nevezzem nevén? Szóval orrváladékot... Gondolom, lefolyt a kis torkán. Úgyhogy most Luuf balzsam + orrszívás megy ezerrel. Nyűgös is a drága.

Senki nem reagált a tegnapi képekre, amin épp "bolondot" csináltunk a gyerekbőlKép((.

Üdv,
Andi
Vendég

AndiKép
Ezer bocs, amiért nem írtam Rapper-PiprőlKép, pedig még a férjemnek is megmutattam. Jót mulattunk a hölgyikéden, és bevallom irigykedtünk, mert Pipke nem csak vagyány, hanem a képek szerint nagyon jól tűri az öltöztetéstKépKép

Jó fej a csajsziKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Na, most csúnya módon jól kicsikartam a dícséretetKép.
Amúgy UTÁL öltözködni!!! Itt nem tudom, mi ütött belé, de egy szava nem volt...
Vendég

Csirkesz!Fantasztikus a legény.Ez a haj...Jót mosojogtam.
Andi!Vagány a lánykád!Ágotáról mi is készítettünk ilyen képeket.Most,hogy nagy,jókat nevetgél magán.
Ma ment a nagylányom oviba remélem jól viseli és estére jól kifárad.Honnan van egy három éves gyerekbe ennyi energia?
Adrienn is kezd gyógyulgatni.Nyöszörög éjszaka de nem ébred fel megetetem,leporszívózom az orrát és alszik tovább.Ha nagyon köhög még álmában is porszívózok de arra sem ébred fel.
Tegnap óta hasról hátra is tud forogni.Pillanatok alatt az ágy szélén van szóval elérkezett az idő amikor már nem maradhat egyedül.
Most meg felkelt.Megyek mert nagy a lárma.
GnéKriszti
gnékriszti

Sziasztok!Kép

Maccs: Lilike nagyon ügyes!!Kép Jók a képek az uszodáról, hol van ez helyileg? Budán?

Andi: nagyon édes Pipike, vagány szerelésKép

Csirkesz: hát ez csúcs ez a képKép Jól látom, hogy világosodik Boti haja? Jó hosszú mindenesetreKép

Lányok: Bazsinak elég híg a kakija, olyan mintha hasmenéses lenne. Ez normális? Vagy mindenképpen szóljak orvosnak emiatt?

Bori: Eszter gyönyörű baba, nagyon szép kis formásKép Ügyi vagy a jógával, én is elkezdtem tornázni, ill. már harmadik hete járok, és nagyon élvezemKép A tejcsimennyiséggel nincs baj, de félek, hogy ettől lett hígabb kicsit Bazsi kakija. Szerintetek van összefüggés?

Lau
lau

KrisztiKép LauKép Köszi a dícséretetKép
Lau! Boti hosszú haja nem világosodik, csak nő, mint a bolod gomba, és egyre jobban át lehet látni a hajszálak között, ettől tűnik világosabbnak. na meg persze én úgy látom, hogy az igazi haja, ami már pár milis a nagy lobonc alatt, szinte fehér-szőkeKépKép

Bazsi kaksija szerintem rendben van. Ha a közérzete, a viselkedése a régi, akkor ez csak egy állapot. Na és ha nem 3 percenként produkálja a híg székletet, nincs semmi gond.
Azt meg végképp nem hiszem, hogy ez a tornának lenne köszönhető.

Én itthon tornázom, de nem az igazi. Kinéztem az Aranytíz programjai közül a szülés utáni torna és babatorna című foglalkozást. Már csak vennem kéne egy nagy levegőt, és elmenni.
Na meg egy szobabicajért fáj a szívem - a hadjáratot meg is indítottam a férjem megnyeréséreKépKép

Csirkesz
(persze hadd ne mondjam, hogy bár ledobnék magamról pár kilót, a mai ebédem jó kis szilvalekváros derelye voltKépKép)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok LányokKép

Mindenkinek gratula a sikeres vizsgákhoz. Le a kalappal elöttetek, hogy gyerköc mellett képesek vagytok ilyesmireKép

A babók még mindig nagyon édesek, tüneményesekKép

CsirkeszKép

Botond nagyon édes. És a hajacskájaKép
A szobabicikli hadjáratot én is elkezdem hétvégén, de sajnos sikertelenül. Végül sikerült kicsikarnom egy lépcsözögépet, mert az negyedannyiba került. 3 percig biromKép Formában vagyok, nem? Na nem baj, majd belejövök.

Ti kb. mennyit játszatok egy nap a csöppségekkel és mit? Gabriel olyan jól elvan egyedül, de így félek, hogy keveset foglalkozom vele. Nem tudom mit tegyek.

Moncsi
minike

Én nemcsak a vizsgákhoz gratulálok, hanem a tornához is. Hogy van erőtök hozzá? Én inkább olvasok vagy tévézek, és akkor már eszem is valamit Kép... (Jó, mondjuk kb. 50 kg vagyok, de akkor is...)

Moncsi, Dávid nagyon jól elvan egy darabig a játszószőnyegén, azt nagyon szereti, de most, hogy néhány napja nyúl a játékaiért, ha elé tartom őket, így most ezt sokszor "próbálgatjuk", mert mindketten élvezzük. Meg persze megy a ringatás, éneklés, beszélgetés, egy kis torna, ilyesmi.

Liv

Kép

Kép
liv

Liv,
Nekem a tornához van erőm (hetente 2-szer járok 1-1 órát), de a tanuláshoz nem volt. Ma bementem a munkahelyemre, és szóltam a főnökasszonynak, hogy nem megy. Hááát, nem örült neki (tanulmányi szerződéses vagyok). Most azon gondolkodom, ősszel nekikezdek újra, de valami másnak, ahol nincs fizika meg villamosságtan.
Lányok, ha a félévemet az állam fizette, de nem mentem el a vizsgákra, vissza kell fizetnem a pénzt?
Andi
Vendég

Köszönöm a dicséreteket a suli miatt Kép

Lau
Néha nálunk is kicsit higabb a kaki,de Bandusnak jön a foga,és ez járhat higabb széklettel,vagyis hasmenéssel

Moncsi
én énekelni szoktam,meg verseket mondokákat mondok neki.De sokszor elvan a játékaival,akkor nem zavarom,élvezem egy kicsit a szabadidöt Kép ha elunja magát mindig reklamálni kezd Kép

Andi
a sulit sajnos nem tudom.De Pipike nagyon vagány Kép

Csirkesz
Jo ez a punkos haj Botinak Kép

Kép
Kép
nikk0830

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?