A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

Bgy!

Nem kell aggódnod a pocid mérete miatt. Nekem főleg azért nagy, mert híztam is egy csomót. Nekem most vagy 104 centi a haskörfogatom. Előtte 72 volt. Az én pocakom kb a 16. héten kezdett intenzívebben nőni. Most már mindenhol megkérdezik, hogy mikor jön a baba. Mire én: babák! Megkérem a férjem, csináljon egy-két fotót rólam, majd felteszem. Már vagy egy hónapja készülünk erre a fotóra. Amúgy az egyik ismerősömnek a 20. héten az égvilágon semmi nem látszott. Símán letagadhatta volna, hogy babás.
szóval nyugi!

Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Annamari! Gyöngyi!

Köszi a varrónő címét és telefonszámát! Megkeresem!
Gyöngyi, az én kolléganőm pocija csak 5 hónaposan kezdett el nőni de akkor rendesen, ne aggódj, a hasi szervek elrendezkedésétől függően változó kinek mekkora a pocija, és hogy milyen az alkata.
Te hanyadik hétben vagy, mekkorák a babáid?

Judyt! Várjuk az UH képeid!

Szamica
szamica

Gyöngyi!

A kismamajógán mit csináltok? Hova jársz?
Kismamatornát is javasolnak? Ha veszéyeztetetten vagyok akkor is?
Samy
szamica

Annamari Kép

Koszi, igyekszem nem aggodni. Nem is tennem, ha nem tudnam, hogy ketten vannak bent... Kép Vegulis Anyukamnak is nagyon kicsi pocija volt, amikor velem volt varandos, megis 3,5 kg-val szulettem... Inkabb arra szamitottam, hogy igy ket babaval azert nagyobb leszek.

Samy Kép

Eddig tipikus joga gyakorlatokat csinaltunk, meg relaxaciot. Kesobb tanulok legzest, stb. Szerintem minden olyat, amit otthon a kismama-tornan megtanitanak. Egyebkent en kulfoldon elek, es itt jarok erre...
Szerintem kerdezd meg a dokidat, mielott barmibe belevagsz...
En most 18+2 vagyok, a 16. heti UH szerint teljesen normalis meretuek a babak...

Gyongyi

bgy

Sziasztok,
Üdv az Újaknak!!KépKépKép

Samy,
Olcsó kismamaruhabolt szerintem nem létezik. KépKép. De látom van már varrónő. Kép Az olcsóbb megoldás lehet. Kép

Én megkérdeztem a dokimat a kismamatornáról, de csak legyintett. "Ugyse fog tud járni már néhány hét mulva. Se kedve, se ereje nem lesz." Na ehhez képest kb 34. héten kezdtem el járni, és egyáltalán nem bántam meg. (Nyáron voltam főleg terhes, és akkor mindenki szabin volt.) Hasznos dolgokat tanultam, amit a szülés során tudtam alkalmazni.KépKép De a jógáról is jókat hallottam. Az Örsnél van, de ha van Kismama ujságod, abban van egy csomó cim.

Szilvi
manoca

Sziasztok!

A jóga tényleg jó. Kép Én az elején jártam, ill. már előtte is. Itt van a közelünkben. Csak sajnos abba kellett hagynom, mert én esténként voltam rosszul, pont mikor a jóga volt. Kép Ott pedig kicsit messze volt a WC. Kép Mire jobban lettem, addigra pont szünet lett. Most is jó lenne járni, csak hát kivigyázna a fiúkra? Ott pedig nincs babaőrzés. Így marad a szem/kézmozgatás, azaz a net. Kép

Ruha: Szerencsére nyáron jók voltak a nyári ruháim, ősszel pedig kismamanadrágban voltam, olyan kisvakondosban. Kép Még tavasszal vettem kettőt a Keletinél. Ezek végig jók voltak. Nagyon szerettem, kényelmesen elfért benne a pocim. Kép Sőt még a szülés után is használtam. Kép

Rita!
Mi van veled?

Eri
simones

EriKép
Szoktam Ritával beszélni. Küzd az elemekkelKépKép Jól vannak, mennek a hétvégén Várgesztesre, mert a párjának lesz szülinapja. A fiúkat is viszik.Kép Sajnos a hasfájás még tart náluk, visítanak, de szerencsére Ritának segítenek az Anyukájáék, így nincs egyedül.

Cat
Rakok fel a fiaimról ma készült képeket. Az első Samu, a második Olivér.

Kép
Kép

Cat
Kép
cateye

Cat!
Annyira gyönyörűek a fiúk.KépKép
Hű de sokat nőttek már.Kép
Úgy meggyomroznám őket.Kép

Szamica!
Nemsokára teszek fel képet, csak éppen a töltőn vannak az elemek.

Gyöngyi!
Ne aggódj a kilók miatt.Cat is csak 6 kg hízott összesen.Kép
Szerintem ez is típus függő.Kép
Nekem a védőnő azt mondta, hogy ne is álmodozzak kismamatornáról.Kép
Na de majd megkérdezem a dokimat.Végül is ha ő nem tiltja, akkor miért ne.
Már nagyon hiányzik a mozgás.Eddig aktívan sportoltam, és most nagyon hiányzik.Csak a séta maradt volna?

Judyt+2 manó

Judyt
KépKép
judyt

Szilvi!

Az Örsön hol van jóga, elkérhetem a telefonszámát? Ez közel lenne nekem.

Szamica
Judyt! Ok, várjuk, cm...is meg mindnt.
szamica

Cat!Kép

Gyönyörűek a kispasik, Samu nagyon kis huncut módon vigyorogKép

KépKép
KépKép
kirri

Sziasztok!

Cat! Kép
Köszi. Kép Az jó, ha van segítség. Csak nagyon eltűnt. Biztos nem hagyják a fiúk topikozni. Kép
Nagyon huncutok a fiaid. Kép

Szamica!
A kismama újságban van a cím: Kép
Padma jógastúdió, Bp. XIV., Bánki Donát u. 62. fszt. 1. Tel: 220-1783

Eri
simones

EriKép, KirriKép
Tényleg huncutok. A szeme sem áll jól főleg Samunak. Oli jó kisfiú, de érzékeny. Sam pedig rettentő nagy gengszterKépKép

OrsiKép sajnos nem tud jönni, mert kikötötték a Matávjukat. Várják, hogy visszakössék.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Látom, mostanában főleg a kismamik írogatnak...
Többiek, merre vagytok, mindenkit lefoglal a gyereksereg?Kép
Nálunk most csend van, mindhárom gyerkőc alszik, még apa is!

Cat!
Tényleg nagyon vidámak a babáid!
Oliban mindha Leventét látnám, nálunk ő a kisebb, és az érzékenyebb. Samu meg mint a Szabi, kis bírkozóKép

Olcsó kismama boltot én sem tudok, én átalakítattam pár csípőnadrágomat. A varrónő lefejtette a felső részt /nem tudom mi a pontos neve / és rávarrt egy kényelmes pamutos-gumis anyagot. Nagyon szerettem őket.

Mozgás: Én nagyon sokat bicikliztem, kb. az ötödik hónap után hagytam abba, amikor már a nagy hasam miatt kényelmetlen volt.

Anyukák!
Én már azon gondolkodom, hogy kellene átalakítani a lakást, ha elkezdenek mászni a fiúk!
Pl. attól is félek, hogy a 2,5 éves lányom apró dolgait / hófehérke körömcipője stb./ lenyelik.
Vagy legyenek csak a saját szobájukba? Ti ezt hogy oldottátok meg? Kerítést, rácsokat tegyek mindenhova? Min játszottak a gyerekeitek? Szőnyegen, habtapin? Tudom, van még pár hónapom, mert még csak most lesznek öt hónaposak a fiúk, de
azért nem árt felkészülniKép

Ildikó
ildikó

IldikóKép
Én is gondolkozom ezen, és már van is pár bútordarab, amit le kell cserélni majd, mert balesetveszélyesek. Azt hiszem DorisKép tudna erről most mesélni, mert pont ebben a cipőben jár.Kép
A Kikában lehet kapni műanyag ketrecet, ami színes és játékok vannak rajta. Ráadásul elég nagy teret biztosít a piciknek a játékhoz. Habtapit szoktak a földre tenni, és a kerítéssel körbekerítik. Én is akarok most ilyet venni. Jó lenne használtan találni, mert sajnos 22.000 Ft.Kép Ebből 2-t akarok megvenni, mert az jó nagy teret biztosít a fiúknak, meg ha jönnek kispajtások, akkor elférnek benne.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Nekem egy kérésem lenne a topik látogatókhoz ( egyfajta vicces közvélemény kutatás):

Teljes a "nem egyetértés" a családban a keresztneveket illetően.Pedig érdemben 3 hozzászoló van: a férjem, a fiam és én.A férjem kitalálta, hogy kérdezzelek meg benneteket, ki milyen nevet választana a mi helyünkben.Várhatóan 3 fiú lesz a és a családi név Nagy.

Örülnénk, ha elmondanátok a véleményeteket!
Edit

Kép

Kép
edit73

SziasztokKép
Bocsánat, hogy igy eltűntem, de az a helyzet, hogy csütörtökön voltunk szemészeten a gyerekekkel és kiderült, hogy Gergő igen erősen rövidlátó (-7D) és sajnos csak 10 cm-ert lát a bal szemével. Tegnap elmentünk szemüveget csináltatni, kb egy hét mire elkészül. Nem tudom hogy fogja tűrni...egyenlőre lerántotta orditva a fejecskéjéről. Azért kitartó leszekKép Muszáj megmenteni azt a kis látását ami még működik a bal szeménKépLilluska annyira rossz passzban volt, hogy nem lehetett rendesen elvégezni a vizsgálatot ezért ismételni kell februárban. Nála is láttak valamilyen eltérést a bal szemén, de még nem tudjuk a mértékét... Azért vagyok elkeseredve annyira, mert épp egy hónapja nézték meg Őket a Mária u.-ban pont ott ahová mindig is hordtam Őket rendszeresen és nem találtak korrigálni való dolgot...Kép
CatKépMártiKép
Tündériek a gyerekeitek, nagyon sokat nőttekKép
IldiKép
Nekünk Cat által emlitett szines karámunk van két szett összeépitve és alá hab-tapikat raktunk mert az felfogja a nagy ütődéseket ill. szigetel is. Az a helyzet, hogy soha nincs bezárva mert azt nem tűrnék el a Manók, de úgy van felállitva, hogy a veszélyesebb és sérülékenyebb dolgokat (üveg asztal, TV, Hifi...stb.) elkeritettük és a tiltott zónába nem léphetnek be. Ez minimális tér egyébként, a teljes lakást Ők uraljákKép A fürdőszoba ill. a WC ajtókat zárva tartom a tisztitó szerek miatt és a dolgozó ajtaja is csukva van ezen kivül rács került a konyhára is, mert gurulós fiókok vannak ill.villanytűzhely amit pillanatok alatt be tudnak kapcsolni és igy bárminek alá tudnak gyújtani (még műanyag tálcát is jól meg lehet igy olvasztani...Kép)Ezen kivül minden szabad préda és mit mondjak...romokban áll a lakás egész nap. Este mikor letettem Őket szépen helyére rakok mindent aztán másnak kezdődik elölrőlKép

Puszi:Doris
doris

Edit!

Álltalában a Nagy vezetéknévhez minden illik!
Én azért elzárkoznák pl: Ivó, Manó, stb nevektől,mert ez így kimondva :nagy Ivó,Nagy Manó vicces,de szerintem a gyerköcök nem nagyon örülnének neki.Föleg akkor,mikor már meg is értik,és csufolják is öket
Szerintem mindenki írja össze otthon,hogy milyen név tetszik neki,szürjétek ki az olyanokat ami a másik kettötöknek nem illik,aztán sorsoljatokKép

Egyszer hülyeségböl felhoztam én is a férjemnek,hogy mi lenne ha Mercedesznek,Oktáviának,Feliciának hívnánk a lányainkat.Mi mind a ketten autrajongok vagyunk.Erre a férjem azt mondta:-Mit akarszt te a skodával?

Szóval jó döntést!

Kép
beatrix2

illik=tetszik!
autrajongok=autorajongok
bocs KépKépKépKépKép

Kép
beatrix2

Sziasztok!
Üdv a sok új kismamának is!! Most látom, hogy mennyire gyarapszik az iker-topik. Most már jó sokan vagyunk. Sajnos én nagyon ritkán jutok géphez, estére bezuhanok az ágyba, nappal meg a fiúk kicsit túl elevenek, tehát minden percet velük kell lenni. Sebi épp tegnap esett egy nagyot, beverte a szemét (szemöldökét) az egyébként kerekített asztalba. Persze, 2cm-es vágás, irány a Bethesda! Összehúzták neki ilyen ragasztó-szerű dologgal. Most 1 hétig óvni kell, hogy ne legyen vizes. Persze, így a fürdés nem az igazi a fiúk számára, de hát ez van. Meg van az első sebészeti beavatkozásunk!!! Szegénykém!! Persze Levi iszonyúan mutogatott a tesóra, hogy mi a fene van a szemén?! Édesek voltak. Amúgy jól vagyunk! Jövőhéten megyek vissza dolgozni 4 órába! Jó lesz egy kis kikapcsolódás azt hiszem.
Na most megyek is fekszem....üdv mindenkinek!
Marcsi
zsobu

Sziasztok!
Doris! ez a látás dolog tényleg szomorú! Eddig semmi gyanú nem volt? Ilyen kicsiknek nem csinálnak lézeres műtéteket?
Kismamák! Ami a ruhákat illeti, először érdemes ismerősöket, barátnőket megkérdezni, én mindig csomó cuccot kölcsön kaptam, most az enyéim is épp kölcsön vannak adva4 amúgy a tescoban épp babahetek vannak, az ujsiban egész jónak látszó kismama gatyók is voltak!
Claire
claire

Sziasztok!

Köszönöm a címeket.
Claire!
meddig tart a babahéthét a tescoban?

Edit!
Én a helyedben az ismert Nagy mellé valami különösebb keresztnevet adnék, és nem túl hosszút (engem is Gabiznak Gabriella helyett sajna). És különböző betűvel kezdődőt.
Egyik kedvenc nevem egy haveromé; Nagy Bercel, régi magyar név, de valóban szerintem írjatok össze párat és kizárásos alapon döntsetek.

Nálunk eddig a Leila és a Máté a sláger, de persze még nem tudni a nemüket. De pl. a Mátét is itt láttam meg.
Samy
szamica

DorisKép
Én is sajnálom, hogy Gergő szemével gond van. Mit mondott a doki, kinőheti ezt ? Lilikének remélem rendben van a szeme! Ez öröklött a családban, vagy a koraszülés eredménye ?

EditKép
Én is különlegesebb kereszneveket választanék a "Nagy" vezetéknév mellé. Például nekem is tetszik a Bercel, de a Zétény is az egyik kedvenc keresznevem, ezek ősi magyar nevek. Nekem még a névlistámon volt a Bálint és a Simon is.

Cat

Cat
Kép
cateye

CatKép Eszméletlen aranyosak a srácok!!
a

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

AnnaKép
Gyere mesélj, hogy mi van. Mikor kell tesztelni ?
Remélem utánna rögtön ebbe a topikba tartozol!!!KépKépKép

Cat
Kép
cateye

CatKépClaireKép
KösziKép Sajnos ez állitólag csak felnött korban korrigálható műtéti úton, amikor a szem növekedése már befejeződött.(2-4 D-t tudnak javitani 21-22 éves korban)Létezik egy műtéti eljárás, amely meggátolja a szemgolyó további tengelyes torzulását de kizárólag akkor végzik el ezt a műtétet gyermekkorban, ha biztosak benne, hogy ezzel tényleg nem romlik tovább a szem, sajnos korrigálni nem lehetKép Viszont a cél most az, hogy azt a minimális látását ami még megvan a bal szemén igyekezzünk megtartani. Ezért ha elkészül a szemüveg akkor a jobb(jó szemét)le kell majd takarnunk és szemüveggel a bal szem használatára kell rábirnunk az agyat ugyanis az agy most kikapcsolja a rossz szemet és csak a jót használja. Ha hosszú távon kikapcsolva van a rossz szem, akkor az vaksághoz vezet. Remélem sikerül maj rábirnunk Gergőt, hogy ne tépkedje le a szemüvegét...biztos iszonyatosan nehéz lesz de hát nincs más választásunk, csak a megszokásKép Lilluskának is biztos, hogy van valamilyen szintű eltérés a szemén de a mértékét még nem tudjuk. Ezt korábban is észre kellett volna hogy vegyék de sajnos nem tették... Egyébként nagyon sűrűn jártunk otthon szemkontrolokra a koraszülöttség miatt fokozottan is, sajnos nem volt szerencsénk. Hogy mitől van a rövidlátás pontosan nem tudom, mert az orvos főként a családi vonalról érdeklődött de itt a neten többek állitása szerint a koraszülöttség okozhatta...

doris

DorisKép
Sajnos ez a probléma minket is érinthet, ugynis én is tompalátó vagyok. Nekem is a jobb szemem jó, a ballal már nem tudnak semmit kezdeni, mert felnőtt korban nem korrigálható ez a probléma.KépKép Nekem a szüleim nem vették észre, hogy csak a jobb szememmel nézek, így az agyban nem alakult ki az a funkció, hogy a ballal is nézzek, ezzel homályosan látok. Ezért nekem is el kell a fiúkat mielőbb vinnem, hogyha előjön náluk ez a probléma, akkor idejében tudjuk orvosolni. Mikor lehet először megnézetni ezt a problémát ?

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Edit! Szerintem csakis olyan nevét adjál nekik, ami nektek tetszik! Kép
Ha úgy tetszik, kezdődjön ugyanolyan kezdőbetűvel, ha nem, akkor ne...
Most pl kinek mi a különleges?! Ez olyan dolog, hogy ezek a régi magyar nevek se különlegesek már, hiszen most az a divat, szóval ugyanúgy tömeg nevek lesznek!
Az ikrek könyve szerint ne csengjen egyben stb-stb, de ha vkinek az tetszik...

Szóval szerintem az a lényeg, hogy ti a magatokénak érezzétek! Kép

Lapozgassátok külön-külön az utónév könyvet, írjátok ki, kinek mi tetszik, és vessétek össze! ( azért ne kisfiatoké legyenen a mérvadó! Kép )

Doris! Majd megszokja Gergő a szemüveget! Amúgy felnőtt korban nemcsak 2-4 D-át lehet javítani lézerrel, bnőmnek rosszabb volt és most, oké két műtét után, de tökéletes!

Krisztina

Krisztina
k78

CatKép
Hogy elsőként mikor lehet kiszűrni a rövidlátást nem tudom biztosan, de egy éves korban mindenképp ez egész biztos, mert nálunk az egy éves kontrolt háromszor csinálták meg most nem részletezem miért de az biztos, hogy akkor már észlelhető. Mi elötte is két-háromhavonta jártunk a ROP ambulanciára a Mária u-ba, mert Lilit és Gergőt a születésüktől kezdve figyelték (elsőként a szemfeneket, erezeteket...stb.)szóval kontrol már korábban is van. Ha találok egy megfelelő szemorvost (02.04.-én megyünk egy sokak által javasolt dr-nőhö) aki lelkiismeretes és alapos, akkor nagyon szivesen továbbadom majd az elérhetőségétKép Azért ezt a lapot nézd meg: www.focusmed.hu mert itt szó van egy eljárásról, amely felnött korban végezhetőKép Persze fogalmam sincs ez Nálad járható-e még de háthaKép

doris

Tettem fel a profilomba egy képet, ha vkit érdekel! Kép

Krisztina
k78

Sziasztok!

Doris Kép
Gergőhöz sok kitartást kívánok Neked,szegénykének biztos nagyon furcsa lesz!!! Mit mondanak javulni fog?Miből vettétek észre,hogy baj van?

Ildikó Kép
Mi már javában benne vagyunk ebbe a "problémába" (13,5 hó Kép ).Az elején nem kell nagyon aggódni,hogy mit érnek el,mert még nem érik el,csak azt ami a földön van Kép KépEzért fontos amit említettél is az apró dolgokat eltenni a földről ,mert az az első,hogy bevesznek a szájukba mindent KépAztán mikor már kapaszkodva mennek mindenhova,akkor aggódhatsz Kép Kép
Nálunk is a fürdő tabu,de velem azért bejöhetnek,mondjuk ha kiveszem a ruhákat a gépből,egyből ott vannak,és "segítenek" KépEgyébként csukva az ajtó.
Nálunk egybenyílnak a szobák,így átlátom,hogy merre vannak.A lenti konektorokban vakdugók vannak a békesség kedvéért,és a lépcső előtt nagy párnák vannak,persze amik semmit nem érnek már,mert simán elhúzzák ...
Szerintem jó a hinta is,mert addig is "biztonságban" vannak Kép
Én nem nagyon pakoltam el semmit,persze nem azt mondom,hogy a Herendi kéznél legyen,de pl,csak a terítő szélét hajtottam fel az elején,hogy ne huzzák le,ma meg már észre sem veszik Kép
Sok sikert Kép

Cat Kép
Édesek a fiúk!!

Márti

Kép[/url]
martisa

Kriszta Kép

Engem érdekelt !!! Kép
Nagyon szépek a lánykáid!!!és milyen egyformák....

Márti

Kép[/url]
martisa

Kismamák Kép !

Találtam egy pár linket a Bababszobán,nem tudom aktuális e még,de hátha...

http://www.babaszoba.hu/forums/messages?tid=363945

http://www.babaszoba.hu/forums/messages?tid=285263

http://www.babaszoba.hu/forums/messages?tid=322362

Márti

Kép[/url]
martisa

Kriszta!

Nagyon szépek a kishölgyek! Elég egyformáknak tűnnek!
ikeranya

DorisKép
Jártam már a Focusmedben, de egyszerre kellene a 2 szememet megműteni lézerrel, és én nem mentem bele. A jobb szemem csak picit rövidlátó 0,5D, a bal pedig
-3,75D és tompa. Szemüveggel egész jól korrigálható, ezért nem mentem bele a műtétbe. A szemüveg is csak a vezetéshez, vagy moziba, színházba kell. Engem nem zavar, de nem szeretném, ha a gyerkőcöknél is ez előjönne.
Remélem Gergőnek is egyre jobb lesz!

KrisztaKép
Nagyon édesek a kiscsajok!Kép

MártiKép
KösziKépKépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

MártiKép
Látom Te is nagy babaszoba látogató vagy!Kép Én is sokmindent veszek ott a fiúknak, ill. el is adogatok.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Martisa, Ikeranya, Cat! Kösziiiii Kép

Amúgy direkt ezt a képet tettem, mert kíváncsi voltam, hogy mit mondotok! Erre a képre annyian mondták, hogy nagyon hasonlítanak rajta!
Még a végén tényleg ikrek lesznek? Kép

Van itt Szolnokon egy ismerősöm, neki 3 évesek a lányai! Azok a lányok is totál különbözőek voltak mikor megszülettek! Most meg szinte , mint két tojás! Ráadásul csak egyforma ruhát hajlandóak felvenni....

Krisztina
k78

Doris!
Sajnálom, hogy kialakult ez a probléma - valószínűleg tényleg a koraszülés miatt - de hát ez legyen a legnagyobb baj, igaz? Kép

Edit!
Egyet válasszon a férjed, egyet te, egyet pedig a nagyfiú. Kép

Vadvirág
Vendég

Cat Kép

Igen,téllleg szeretem a Babaszobát,bár mostanában nem vagyok,mert elfogyott a ruhakészlet Kép
Hamarosan ismét beindul,jön a következő szállítmány!!!! Kép Kép
Ha valakit érdekel,jöhet turizni!! Kép

Márti

Kép[/url]
martisa

Kismamák Kép

Találtam még rucikat Kép Kép Kép

http://www.babaszoba.hu/forums/messages?tid=466866

Márti

Kép[/url]
martisa

Sziasztok!

Köszönjük az ötleteket a névválasztáshoz!

Krisztina!
Próbálkoztunk mi is ezzel az utónév köny böngészéssel.A végeredmény az lett, hogy nálam az Ákos, Bence, Gergő jönne be.A férjemnél meg Ábel, Benjamin, Hermész.Szóval hasonló az ízlésünk, de még sincs olyan 3, amit mindketten elfogadnánk. A fiamról már ne is beszáljünk!
Tüneményesek a lányaid!

Vadvirág!
Ez a variáció nem megy, a fiamnak elég "furcsa" ízlése van.Talán inkább azt mondanám, hogy mint egy gyereknek.Tudod, a Sólyom, Timon vagy Alfréd név az elég muris egy kisbabának, de ciki egy felnőttnek.Viszont semmiképpen nem szeretnénk kihagyni a név választásból, mert ez az ő élete is.Nem szeretnénk, ha úgy érezné, ő mostantól már nem fontos.Ezért próbálkozunk sokféle info szerzéssel.Hátha nála is bejön valamelyik.
Eredetileg úgy volt, hogy az általá választot lány név ( Zita) jöhet.Bár mára már ez is Brigitta.

Doris!
Kitartás!Nem könnyű a helyzet.Én is hasonló helyzetben voltam, csak nálam öröklött rendellenesség volt.Az anyukám sokat mesélt erről.Sajnos az én fiaim is örökölhetik.
A legtöbb amit most megtehetsz, az hogy rászoktatod a szemüveg viselésére.Ez nem egyszerű feladat, sok türelmet igényel.Sokszor el kell mondani neki, hogy miért kell viselnie.Beszéld meg vele, hogy most felteszed és azt szeretnéd, ha 5,10,15...percig magánhagyná.Ha engedelmes, akkor jutalmazd meg.Ha nem, akkor mond el, hogy milyen szomorú vagy és most nem volt okos nagyfiú.Besegíthet ilyenkor, ha a család többi tagja is vesz fel szemüveget ( apa, anya stb).Olyan plüss állatot is kaphat ajándékba, ami szemüveget visel vagy szemüveges állatról szóló képeskönyv.Ilyeneket én a kötelező orovosi vizsgálazok után kaptam a szüleimtől.
Először ne várj tőle nagy teljesítményt.5perc az már csúcsidő.Bár ha tovább bírná, akkor ne vedd le róla.Szoktasd rá, hogy csak akkor veheti le, ha előtte szól ( jelzi) neked.Ezt naponta többször meg kell próbálni.Hetekig, hónapokig fog tartani!Először nemcsak furcsa, de kényelmetlen is, mert érzi, hogy ott van.Ez idővel elmúlik.
Ennyi amit te tehetsz!Aztán keress olyan orvost, akiben megbízol és a gyerekhez sosem türelmetlen.Nekem a sok-sok orvosi kontrollból az orvos kedvessége maradt meg egyik legmélyebb emlékként.
Mindezek után szóba kerülhet a műtét, ha az orvos is úgy látja.Nekem majdnem 30 éve, 5 évesen csinálták altatásban, úgyhogy nem vagyok tisztába a legújabb lehetősségekkel.Arra viszont emlékszem, hogy utána sokáig le volt ragasztva az egyik szemem.Akkoriban csak oviskorban adtak a gyerekekre szemüveget.Ma már ,ha ülni tud, akkor lehet szemüveggel próbálkozni.
Mégegyszer kitartás!A szemüveg egy nagy előre lépés lesz mindkettőtök életében!

Edit

Kép

Kép
edit73

KrisztiKép
Tündériek és tényleg nagyon egyformák itt a képenKép Micsoda hajuk és szemük vanKépKép
MártiKépCatKépVadvirágKép
Persze, hogy nem tragédia...az inkubátor mellett mindig azt gondoltam, ha ezt egy szemüveggel megússzuk akkor boldog leszekKépÉs igy is van, csak inkább csalódásnak mondanám a rengeteg kontrol után de nem baj, belejövünk ebbe isKép

doris

Doris!
Igen, mindenképpen ez a helyes hozzáállás... KépKép
Örüljünk annak, hogy másrészről pedig minden a lehető legeslegnagyobb rendben van a két gyönyörűséggel. KépKép

Puszi: Vadvirág
Vendég

EditKépVadvirágKép
Köszönöm a biztatástKép
EditKép Amit irtál tényleg jó, csak nagyobb gyerkőcnél könnyebben kivitelezhető mikor a kis értelme már eljut erre a szintre. Nekem ragasztanom kell a jó szemét amint megkapjuk a szemüveget ez pedig azt jelenti majd, hogy a másik szemével 10 cm-ert fog látni vagyis borzasztó dühös és elkeseredett lesz... Igyekszem nagyon türelmesnek lenni majd de az biztos, hogy a fokozatosságot nehéz lesz tartani, mivel a ragasztás miatt nem lát majd a rossz szemével csak a szemüvegen keresztül. Hétvégén vettünk szemüveget LIllusnak és mi is napszmüvegben bohóckodtunk.Kép Lilcsi egy-egy percig megtűrte a dolgot, Gergő felé viszont közeliteni sem lehetett...szerintem a szemészeti vizsgálat meg talán az optikusnál a próba nyomot hagyott a kis lelkében. Azért nem adom felKép

doris

Sziasztok Lányok!
Elnézést, hogy így eltüntem, de annyi hozzászólás volt, hogy inkább csak olvastalak titeket. Üdvözlöm az újakat, képtelen lennék mindenkit felsorolni, hirtelen annyian lettünk! Kép
Mindenesetre mindenkinek köszönöm a beszédfejlödéssel kapcsolatos kérdésemre írt válaszokat, Szilvi nagyon aranyosak lehetnek a lányok! Nálunk azóta nagyon beindultak a fiúk ezen a téren, Marci szinte mindent utánunk mond, persze nem tökéletesen és magától azért nem használ még olyan sok szót. Csabi leginkább Marcitól tanul! Kép

Ildikó!
Nálunk az vált be, hogy amint kúszni kezdtek a fiúk elbarikádoztam öket a biztonságossá tett szobájukban és így tudtam házimunkát végezni akkor is, amikor ébren voltak. Nagyon jól eljátszottak együtt, rengetegszer odalopakodtam és kukucskáltam, hogy épp mit csinálnak mert az egész lakás zengett a kacagásuktól! Persze a barikádot állandóan nagyobbra és stabilabbra kellett cserélni, mert ahogy nöttek úgy másztak át mindegyiken. Elöször puff, majd fotel, végül kutyarács, amit sikerült teljesen szétrázniuk. Amikor már a kilincset is elérték és ki tudták nyitni az ajtót szereztem hozzá egy kulcsot, de azt már nagyon ritkán használom. Növérük ajtajára rigli került, de mára már tulajdonképpen nincs elöttük akadály... Pl. odatolnak egy széket Panka ajtajához, ráállnak és kikapcsolják a riglit...Kép Úgyhogy mára szabadon garázdálkodhatnak a lakásban, eddig egy törött tükör, törött szekrényüveg, összefirkált falak, javítandó cipösszekrény, elbabrált hevederzár van a rovásukon, de mindezt annyira drágán, bájosan mosolyogva csinálják, nem is nagyon lehet haragudni rájuk!

Doris!
Szomorúan olvastam Gergö szeméröl, drukkolok, hogy elfogadja a szemüveget! Azért az klassz, hogy a másik szeme rendben van. A Mária u-ban kihez jártatok ROP-ra? Mi Vámos Ritához, akit nagyon dícsértek. Már nekünk is nagyon aktuális lenne egy kontroll. Tavaly tavasszal voltunk, akkor minden OK volt. Amúgy a lézeres mütétet megúsztuk. Miért vittétek el Svájcban is öket szemészhez? Gergö hunyorgott, vagy volt valami gond vele?

Edit!
Gáspár, Menyhért, Boldizsár? Sándor, József, Benedek? Na jó, csak viccelek! Bár az elsö hármas még tetszik is. Nálunk Csabi a férjemtöl kapta a nevét, Marci meg tölem.

Kriszti!
Egész meglepödtem, hogy most mennyire hasonlítanak a lányok! Egyforma hosszú lett a hajuk, de egyébként is hasonlóak! Ök szeretik a fürdöhabot? Az én fiaim félnek töle.

Zsobu!
Akkor a fiúk mennek bölcsibe, vagy nagyi lesz velük?

Rita! Gabi! Éva!
Mi újság veletek?

Mára ennyit, jó hosszúra sikeredett a "visszatérésem"!
Jó éjt,
Mimóza + 2 26 hónapos lurkó
mimóza

MimózaKép
Mi is Vámos Ritához jártunk folyamatosan...utoljára december közepén voltunk és elötte szeptemberben. Én nagyon biztam benne de már máshoz viszem majd Őket a Tömő u-ba mert ott javasoltak valakit. Persze nem mondom, hogy Vámos dr-nő nem jó szakember, csak én már nem tudnék bizni benne ezután... Azért vittük el a gyerekeket itt is szemészetre, mert a decemberi diagnózis otthon kétes volt és már akkor bizonytalanok voltunk az eredményt illetően. Az lett a diagnózis, hogy "lehet, hogy rövidlátóak lesznek a gyerekek" ha elkezdene kifelé szaladgálni a szemük akkor menjünk újra. Azonnal szóltunk, hogy Gergőnek már most is kifelé szaladgál a szeme és nem foglalkozott vele a Dr-nő. Nos, ezért mentünk el itt Svájcban is orvoshoz és jól tettük. Lilluska lelete még nincs meg, mert nagyon sirós volt és nem tudta a dr-nő jól megvizsgálni ezért februárban újra visszük meg persze otthon is megnézetjük Őt is a Tömő u-banKép Nekünk sem volt lézeres műtétünk meg más egyebünk sem a szemükkel kapcsolatbanKép Nálatok biztos minden rendben vanKép Az egy éves kontrolt megcsinálták rendesen? Ha nem sirtak, hagyták megnézni a szemüket a lencsesorral rendesen, akkor ne izguljKép

doris

Doris!
Eddig nem izgultam, de most kicsit elkezdtem. Azt hiszem elvisszük öket Vámos Ritához és egy maszek doktornöhöz is, aki szintén látta öket tavaly. Mi nem vettünk észre rajtuk eddig semmi furcsát.
Ezek szerint jöttök haza februárban? Talán akkor lehetne egy újabb találkozót szervezni!

Szia,
Mimóza
mimóza

MimózaKép
A mozgásában, fejlődésében ennek semmi nyoma nincs mivel a másik szeme jó és az agy ilyenkor kikapcsolja a rossz szemet és mivel Gergőnek ez a természetes, tökéletesen lát ill.fejlőik. Tényleg nem akarom rossz kritikával illetni a dr-nőt (hisz eddig maximálisan biztam benne én is) de engem elkeserit, hogy velünk nem volt elég alapos viszont másokkal attól még remélhetőleg az. Állandóan órákat álltunk sorba, és iszonyatos tömeg volt mindig, Ő meg folyton rohangált az emeletek közt vagyis nagyon leterhelt lehet...de azért ez engem nem vigasztalKép A talit miattunk nem érdemes szervezni, mert egy hétre megyünk haza és akkor minden nap hordom Őket gyógytornára plusz a Pethőbe viszem Lillust naurológushoz és van még ez a szemészet szóval nagyon zsúfi a programunk sajnos...Talán majd ha hosszabb időre megyünk haza nyáronKép

doris

Cat,
én csak most láttam meg a 2 tündéri fiadat. Hát, valami édesek!!!! Gratulálok!!!:-))

Doris,
ugy sajnálom ezt a szemészet-dolgot! Hogy bizzon igy az ember az orvosban? Hiszen ha 10 centire lát a szegény baba, azt azért illett volna rendszeres kontroll mellett észrevenni!!
Én biztos tudatlan vagyok, de az inkubátor okoz szemkárosodást? Vagy a koraszülöttség miatt nagyobb az esély?

Edit,
én komolyan vettem a feladatot, és gondolkodtam:-)
Szóval a Nagy vezetéknév elég rövid, igy nyugodtan lehet egyedibb, hosszabb nevet tenni mellé. Pl. Barnabás, Benjámin, Domonkos, Ágoston, Levente.
vagy egy rövidesbb, de nem túl gyakori nevet, mint Mátyás, Olivér, Kolos, Kornél, Marcell.
De az is jó 3as-ikreknél, ha egy betüvel kezdődik, nekem ebből csak Á-val kezdődő tetszett, mint pl Ábel, Ákos, Ádám.
háát, ennyire futotta. de hátha adtam legalább egy jó ötletet:-) ugyis azonos cipőben járunk, csak mi a kislányneveken vergődünk..

Kép
nettke

NettkeKép
De jók a névötleteidKépKép Szakemberek nem tanácsolják, hogy ikrek esetén azonos hangzású nevet adjunk mert a személyiség kialakulásánál gondot okozhat. Nem kifejezetten az inkubátor, sokkal inkább a koraszülöttség hajlamosit a szemproblémákra, hisz a szem fejlődése az utolsó pillanatban fejeződik be és Ők szinte a teljes utolsó harmadot méhen kivül töltötték. Ez mindenkpp közrejátszhatott...

doris

Sziasztok!

Cat!
Köszi a tippeket. A Kikás karám nekem is nagyon tetszik, nem is olyan régen hírdettek is egyet a babaszobán, de amire észrevettem sajnos elkelt..az új ára meg tényleg sok.

Doris!
Sajnálom Gergő szemét, remélem idővel hozzászokik a szemüveghez!
Azért az tényleg érdekes, hogy a kontrollokon nem vették észre...

Marcsi!
Jobbulást Sebinek!
Hát, én ezektől a balesetektől félek. A lányommal szinte semmi ilyesmi nem történt. Eddig....

Krisztina!

Nagyon szép (és nagyon egyformaKép ) lányaid vannak!

Márti!
Neked is köszi az ötleteket, már elkezdtem átrendezni a szobájukat...

Egy kérdés: Te hogy hírdetted meg a kinőtt babarucikat? Darabonként, vagy csomagban? Már én is gondolkodtam rajta, hogy a fiúk ruháival mit csináljak, csak gyűlik a szekrényben, és foglalja a helyet.

Mimóza!
Hú, én ezt az együtt játszást már nagyon várom! A fiaim ha egyedül vannak, bőgnek folyamatosan. Azt szeretik, ha valaki szórakoztatja őket, az meg külön jó, ha kézben is vannak.

Ildikó
ildikó

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?