A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Pocaklakó - a legnagyobb csoda

Sziasztok lányok!

Voltunk a kombinált tesztet megbeszélni, ahol megmérték a baba méretét. 22 mm és jelenleg 8+6 hetes. Meg is mutatom Nektek! :)

http://kepfeltoltes.hu/view/131129/6706 ... es.hu_.jpg

Pregnancy Ticker
szegcsig

Ejjha, már igazi kis óriás. :) Milyen érzés volt látni? Pároddal voltál?
Nálunk most pihi van, majd csak 2 hét múlva kell dokihoz mennünk, de már nagyon várom, bízom benne, hogy megmutatja a nemét.
Azt olvastam, hogy vannak, akik már így a 14.héten megérzik a baba mozgását. Persze még kicsit korai, de azért figyelek, hátha.. :)
nady

Nem is gondoltam volna, hogy megultrahangoznak, így egyedül mentem. De utólag sem tudott volna eljönni a párom, mivel dolgozott éppen. Annyira meglepődtem. :)
Képzeljétek, az előttem névő kismama nagyon zokogott, rossz hírt kaphatott, úgy sajnáltam. Majdnem én is elkezdtem sírni.. de aztán már hívtak is be, gondolhatjátok, milyen lelkiállapotban voltam. 

A szonográfusunk nagyon ügyes, mire feleszméltem, hogy Őt látom, már mondta is a paramétereket. :) Én meg: "De dobog a szíve???" Aztán mondta, hogy perszeeeee, és megmutatta. :) Kis pöttöm szívescskéje van, alig vettem észre. Egyébként ennél jobb képeket is láttam Róla, de a végén mondtam csak, hogy szeretnék képet. :)

Teljesen bele vagyok habarodva, imádtam azt a pár percet. Legközelebb dec. 27-én megyek, az lesz a naaaagy 12. heti. Sajnos nem lesz karácsonyra friss képünk..

Pregnancy Ticker
szegcsig

Juj de édi a bébikéd :)
reni87
Kecskemét

Köszi!!! :) Kis bucikám. :) 

Pregnancy Ticker
szegcsig

Nady! Mi újság Veletek? Jól vagytok?

Pregnancy Ticker
szegcsig

Köszi a kérdést, remekül vagyunk. Ez most egy igazán "békés" időszak. :) Egyáltalán semmilyen panaszom nincsen, szuperül érzem magam. Annyira várom, hogy megmozduljon. :)
Ti hogy vagytok?
nady

Most látom, hogy már a 14. hétbe léptél. Az igen! :)
Én a 9. hét közepén tartok, semmi tünetem nincs már. Jól érezném magam, ha nem lenne ennyi vizsga a nyakamon. Jó lenne csak a babával foglalkoztni. :) Közben fut a ház, és lelkiismeret furdalásom van miatta, de ha nekiállok takarítani, akkor meg azért, mert nem tanulok. Közben egyikre sem tudok koncentrálni, mert a babámra gondolok. Képzeld, 27-ére kaptam időpontot uh-ra... Sajnos nem lesz friss képünk karácsonyra. Párom nagyon szeretné. Tudom, hogy minden rendben lesz, de nem akarom ünnepelni 2 nappal az uh előtt... Úgyhogy jelenleg ez a dilemmám: eláruljuk-e akkor a családnak, vagy sem... Viszont addigra már biztos látszani fog másnak is. :)

Pregnancy Ticker
szegcsig

Milyen vizsgákra készülsz? Biztosan nem lehet egyszerű odakoncentrálni, miközben egy ilyen kis csoda fejlődik belül. Nekem minden gondolatomat a baba töltötte ki. Mára már azért tudok mással is foglalkozni, végre sokkal nyugodtabb vagyok.
Holnap már a 15.hétbe lépünk és 1 hét múlva doki.
Én a szűk családot karácsonykor már azért biztosan beavatnám...legalábbis halkan megsúgnám. :) Egészen biztos, hogy minden rendben lesz 27-én. Én azért a kiskönyvet és az első fotót betenném a fa alá. ;)
nady

Képzeljétek, a párom meglepett és holnap megyünk babamozizni!!!! Jajj, annyira várom, hogy újra lássam. :)
nady

Jajj de jó! Igazán kedves a párod! Szép ajándék! :) Kellemes nézegelődést kívánok! Majd el ne felejtsd megírni az élményt. És képet is szívesen veszünk. :)

Pregnancy Ticker
szegcsig

Nady! Milyen szívhangfigyelőtök van? Mi is pár nap múlva belépünk a 10. hétbe. Én még nem hallottam a szívhangját... Már nagyon szeretném!! :)

Pregnancy Ticker
szegcsig

Nekünk az AngelSound van, nagyon elégedettek vagyunk vele, szuper jól hallani mindent. Csak arra figyelj, hogy semmiképp ne ijedj meg, ha mégsem hallod a babócát, mert biztosan a 14.héttől hallható, mi mondjuk már a 9.héten megtaláltuk.
Nagyon lent a szeméremcsont fölött kell keresni. Szinte biztos, hogy először a sajátodat fogod meghallani, de azt le tudod ellenőrizni, hogy a tiéd-e. A babádé olyan lesz, mint egy zakatolás, sokkal gyorsabb, mint a tiéd. :)

Voltunk babamozizni, a kis drágaságunk egy pillanatra sem pihent, pörgött-forgott, "integetett"...tündéri volt. És az egyik percben széttette a lábacskáját, nagyon rendes volt, megmutatta magát. :) Úgy tűnik, hogy kisfiú lesz, ahogy megéreztem. :)
nady

Huuuuuuuuuu, ez fantasztikus!!! Szóval Ti magatok is láttátok, nem csak a doki? Úgy örülök, ki is rázott a hideg. :) Szóval kukacosat kaptatok!!!! Szuper! Milyen rendes volt Tőle, hogy megmutatkozott.

Én igencsak lányra hajazok. Úgy érzem, apuka nagyon lányt akar. :)  Képezd, csináltam ma egy Boy or Girl tesztet, ányt mutatott. Persze tudom, hogy egyáltalán nem beszámítható, de mókának jó volt.

Ma kell orvoshoz mennem, úgy szeretném hallani már a szívhangját. Remélem, a dokinál végre meghallgathatom, bár uh nem lesz. :(

Annyira izgatott vagyok, már 1000%-ban tudom élvezni a várandósságot. Apropó, hogy alakul a pocakod?

Pregnancy Ticker
szegcsig

Igen, egyértelműen látszott, megmutatom: 

Ez integetős:

Itt pedig bújunk, összegömbölyödünk:

nady

Fiú vagy lány teszt? Van ilyen? Még nem is hallottam. :) Hogyan működik?
Én mindig kislányt szerettem volna, de mikor megtudtam, hogy babás vagyok, onnantól egyértelműen biztos voltam benne, hogy fiú.

De jó, nagyon örülök, hogy ilyen jól érzed magad. Én is jól vagyok. A pocakom az most már egyértelmű, tegnap vettünk is pár új rucit, mert már kényelmetlenek voltak a régiek. Bár kismama farmert nem kaptam, mert még az S-es is akkora volt rám, hogy kb még a párom is bemászhatott volna mellém. :D

Mesélj mindenképp, hogy mi volt a dokinál! Nagyon várom!! :)
nady

Szia!

Hát a babád valami gyönyörűséges!!! Köszi a képeket!

Még a terhességem leges-legelején úgy bezsongtunk, hogy vettünk kettőt is. http://www.amazon.com/Gender-Prediction ... B003YT6KEO
Persze mondanak rá jót is rosszat is, úgyhogy egyáltalán nem veszem készpénznek.

Nos, voltam orvosnál. Manuálisan megvizsgált, annyit mondott, hogy szép nagy. Gondolom itt a méhemre célzott, de a nagy örömtől (mert ezeknek úgy tudok örülni, hogy csak na) elfelejtettem megkérdezni. Ja és eltiltott a szívhangfigyelőtől, sőt még a terhesség gondolatától is, ami lehet most viccesen hangzik, de azt mondta, hogy foglaljam el magam, higgyem el, hogy bennem minden tökéletesen fejlődik, és hogy nem kell feleslegesen stresszelnem. Gondolom sok kismamája kap szívbajt otthon emiatt a kütyü miatt, itt is olvasom, hogy sokak nem találják a szívhangot. Úgyhogy igencsak mázlista vagy! :) Most egy kicsit lenyugodtam, ilyenkor mindig olyan kerek a világ. Jó hatással van rám ez a doki, mindig megnyugtat. :)

Mégegyszer köszike a képeket, csodásak! :)

Pregnancy Ticker
szegcsig

De édi ez a kis kukis :) Hmmm nekem múlt héten volt egy méy pontom, hogy miért nem lehet  természetesen és már úgy szerettem volna a most babát várok, de iöntöttem a lelkem a férjecskémnek (eddig próbáltam mindig magamban intézni, mert nem akartam bántani) és annyira jót tett :) Szóval most a nagy várakozás...:)
reni87
Kecskemét

Reni! Mikor is kezdhetitek végül? Januárban, igaz? Az most már mindjárt itt van. Minden elismerésem a hozzátok hasonló hősöknek. Nagyon nehéz lehet ezen végigmenni, de meg lesz/lesznek az eredmény/ eredmények. :) Sok-sok erőt és kitartást kívánok, nemsokára belevághattok ebbe a kalandba. Mivel lombik lesz, sokkal többet fognak Téged ellenőrizni, rengetegszer láthatjátok majd a pocakban! Nézzük már a jó oldalát is! :)

Képzeljétek lányok, csodás álmom volt. Megszületettek a babáim, huh álmomban ikreknek adtam életet. Két fiúnak, és az érzés, amit közben éreztem, leírhatatlan. Annyira meg voltam zavarodva, nem tudtam hirtelen mindkettővel foglalkozni, úgyhogy felváltva kellett.  De dupla öröm volt, ez tény, és el nem mondható boldogság. 

Pregnancy Ticker
szegcsig

Szegcsig! Szuper, hogy minden rendben volt a dokinál, az meg természetes, hogy mindennek úgy tudunk örülni, mint a lottó ötösnek. :)
Az én dokim elmondott minden tudnivalót a szívhangfigyelőről, felkészített, hogy lehet, hogy nem fogom megtalálni, hogy hogyan kell keresni, stb.. De azt mondta, ha engem megnyugtat, hogy 2 vizsgálat között meghallgatom, akkor nincs ellenére. Nekem eleinte több volt, mint megnyugtató.
Ez érdekes, én is álmodtam már a szülésről, a babánkról és utána egész nap az álmom hatása alatt voltam. Olyan jó érzés fogott el... De ikrek...azért az kemény lehet, hirtelen még egyre is nehéz lehet koncentrálni újdonsült anyaként, nemhogy kettőre. :) De az öröm is dupla. ;)

Reni! Igaza van Szegcsignek, január mindjárt itt van, aztán jöhet a hajrá!!!! :)
Persze tudom, hogy könnyű ezt mondani, a sok év alatt én is többször összezuhantam, hogy nekem miért nem adatik meg olyan egyszerűen, mint más nőknek... De ezen muszáj átlendülni (ahogy neked is sikerült), és valóban óriási támasz egy megértő férfi mellettünk, akinek elmondhatjuk, hogy mi bánt és aki erőt ad nekünk.
Most már a célegyenesben vagytok és tutira minden szuper lesz!!!! :)
nady

Remélheőleg januárban :) Nem vagyok benne biztos hogy többet kell uh-ra járnom, csak a lombik kezelés alatt, a tüszőket nézik gyakran, de ha sikerül, akkor úgy megy minden mint egy normál terhességnél, bár a nőgyógyászom régi jó ismerős szóval tuti nyaggatni fogom :D
reni87
Kecskemét

Reni, gondolj csak bele, milyen boldogsággal fog indulni az új esztendő... ;)
nady

Így van! És ami még érdekes lehet, hogy a szilveszter számotokra még lehet görbe este is!! Szórakozzatok egy nagyot, úgyis 1-2 évig ki fog maradni. :)

Pregnancy Ticker
szegcsig

Apropó ünnepek...belehalok, hogy nem ehetek mákos bejglit.. :( Pedig úgy szeretem és már vártam, hogy végre kari legyen, hogy ehessek.
Persze nyilván inkább a kis Mazsolám, mint a bejgli, de azért fáj a szívem.
nady

Nady! Miért nem ehetsz mákos bejglit? 

Pregnancy Ticker
szegcsig

Hmmm nem vagyunk olyan nagy bulizósok, másrészt a májenzimere nagyon kell vigyáznom :D :D :D
reni87
Kecskemét

Nekem a védőnő hívta fel rá a figyelmemet, hogy ha lehet, ne egyek mákos ételeket, mert bár minimális az ópium tartalma, de azért mégiscsak van benne. Mondta, hogy ha semmiképp nem bírom ki, akkor egyek 1 szeletet maximum, csak az íze kedvéért.
Bár én pont úgy hallottam, hogy a máknak jótékony hatása van (persze nem kell tonna számra enni), de inkább kihagyom. 1x kibírom. :)
nady

Amúgy nagyon sok mindenre mondják hogy nem ajánlott terhesen pl: fahéj, camambert, majonéz...ezeket nem tudom hogy tartom majd be :D :D :D :D
reni87
Kecskemét

A fahéjat meg a a majonézt én is nagyon szeretem. Ezeket tényleg nem ajánlott? Ezekről még nem is hallottam...
nady

A fahéj valamiért hajlamosít a vetélésr (bár szerinte csak nagy mennyiségben, szóval zerintem mondjuk néhány szem almás süti vagy ilyesmi nem okozhat gondot) a majonézben meg nyers tojás van, de ezekben a bolti cuccoban szerintem csak tojáspor...szóval ez már lehet túl van aggódva, azt is olvastam valahol hogy lágy és tükörtojást sem lehet és rántottát is csak teljesn megsütve...
reni87
Kecskemét

Hát Lányok...tegnap voltunk dokinál, aki közölte, hogy márpedig ő inkább kislánynak látja a babát... Nézegette mindenhonnan még hüvelyi uh-val is, de azt mondta, hogy inkább kislánynak tűnik, de van, mikor meg kisfiús. Végül azt mondta 51% lány. Tehát vagy igen vagynem. Most aztán jó kis kétségek között hagyott minket. :)

Veletek mi újság?
nady

Nady, akkor ez kezd érdekes lenni! Én is nagyon kíváncsi vagyok. Állítólag az anyai megérzés sem elhanyagolható. :) Továbbra is fiút érzel?

Pregnancy Ticker
szegcsig

Ez tényleg érdekes.... Bár mindegy, hogy fiú lesz-e vagy lány, azért jó lenne már tudni. Remélem, hogy 2-3 hét múlva a következő genetikai uh-n már egyértelműen látszani fog. :) Én továbbra is kisfiúnak érzem...
nady

:) Akkor az is lesz! :)

Lányok, én biztos nem vagyok normális, látszik, hogy dolgoznak a hormonok... Szembementem a dokim utasításával, és vettünk magzati szívhangfigyelőt, pedig mennyire elhatároztam, hogy nem fogunk... Gyakorin olvastam egy kérdést, ahol a kismama nem érezte mozogni a babáját, gondolom lusta napokon nálunk is előfog fordulni ilyen, és akkor jó, ha kéznél van ez a kütyü.. Na de ami a legfontosabb: ma végre megengedte, hogy meghallgathassuk őnagyságát. :)

Pregnancy Ticker
szegcsig

:) Én is tuti beszerze majd ilyen ketyerét :) jó is kütyü csak nem szabad ráparázni, a teljesítménye sem akkora mint a doki műszeréne és nem is olyan egyszerű megtalálni a bébit :)
reni87
Kecskemét

Utólag is nagyon boldog karácsonyt, Lányok! :)
Hogy telnek az ünnepek? Mizújs Veletek?
Nálunk nagy fejlemény van: MEGMOZDULTUNK!!!!! :)
nady

Kellemes Ünnepeket Neked is Nady!

Gratulálok, jaj de jó érzés lehet. Még csak Te érzed? Vagy már apa is?
Nálunk is van egy jó hír, negatív lett a kombinált teszt, ma voltunk uh-on, 13 hetes már, 7 cm és képzeljétek, keresztben tartja a lábát. Megnyugtatott a szonográfus, hogy ez teljesen rendben van. :) Iszik, nyújtózkodik, de inkább összekuporodik, és belefúrja magát a lepénybe. Kétszer is el kellett mennem ugrálni, lépcsőzni, mert nem feküdt valami jól látható helyen.  Szóval nem az az együttműködő fajta, abban mindenki egyetértett. :) De így tökéletes, ahogy van. 

Pregnancy Ticker
szegcsig

Istenem, de tündéri!!! :) Gratulálok az eredményhez, nagyon örülök, hogy minden rendben.
Mi jan.8-án megyünk a 2. genetikai uh-ra, ma léptünk a 18. hétbe. Holnap lesz 2hete, hogy először megéreztem a drágát, bár akkor még nem mertem biztosra venni, hogy tényleg Őt érzem, de azóta már teljesen egyértelművé vált. Most már határozott kis rúgásokat érzek, nem csak "motoszkálást". Nem, apa még nem érezte, pedig volt már, hogy a tenyerébe "kopogtatott". :) Viszont most már ha úgy fekszik, időnként látni is lehet a pocimon. De ha megszólalok, mindig megszökik, de remélem, Apuci is hamarosan elcsípi majd a pillanatot. :)
nady

Szép pillanatok ezek... És hihetetlen, hogy telik az idő. Mintha csak most kezdtük voltna a topikirást. Lassan félidős leszel! Mekkora már a pocid?

Pregnancy Ticker
szegcsig

De jó nektek :) Bár én most picit örülö hogy még nem vágtunk bele, mert akkor a tegnapi koncerten való tombolás elmaradt volna :D
reni87
Kecskemét

Igen, az éremnek két oldala van! :) Még szervezzetek 1-2 ilyen programot, és jöhet a naaagy babavállalás. Mikor is kezditek? Mindjárt itt a január!

Pregnancy Ticker
szegcsig

Hát most itthon vagyunk Gyulán a szüleimnél de 2-án már otthon, megyek beutalóért aztán vérvétel és ha minen oké hívom a lombikos dokit hogy lehet-e kezdeni a januári mensi kezdetével.
reni87
Kecskemét

Reni, ez nagyon izgi!! :) Olyan közel jártok már, annyira izgatottan várom, hogy hogyan fognak alakulni a dolgok. :) Hamarosan mindhárman pocakosak leszünk. :)
Szegcsig, már szépen gömbölyödünk, mutatok egy képet. Bár ez a 16. héten készült, tehát már 2 hét eltelt és azóta már sokat nőttünk. :)

nady

Nady! De csinos kismama vagy, és milyen szép a pocakod! Így tovább! :)

Pregnancy Ticker
szegcsig

Köszi szépen Szegcsig! :) A Te pocid hogy áll? Elkezdtetek már gömbölyödni úgy igazán? :)
nady

Azt mondják, még nem venni észre. Én azért már pár hete látom. Ha nyár volna, szerintem más lenne a helyzet.

Pregnancy Ticker
szegcsig

Nady! A lepény hol tapadt meg Nálatok? Nekem mellső falon, és fedi a mehszájat. Állítólag nem a legjobb hely...

Pregnancy Ticker
szegcsig

Megmondom őszintén, hogy nem tudom. Nem mondta egyik doki sem és nem is kérdeztem. Gondolom mondták volna, ha gond lenne.
Neked mit mondott az orvos? Milyen problémákat okozhat ez?
nady

Valószínű, hogy az uh leleteden, valamelyiken rajta van. Valószínűleg akkor jó helyen van Neked szerencsére. Azért is kérdeztem, mert még nem voltam orvosnál, 9-én megyek, várva várom a véleményét ezzel kapcsolatban. Itt, interneten eléggé beparáztattak.

Pregnancy Ticker
szegcsig

Azt írják, hogy az esetek többségében feljebb csúszik, és így nem lesz gond,  de ha ott marad, akkor a természetes szülés kilőve. Nagyon érdekel az orvosom véleménye. Nem ő ultrahangozott.

Pregnancy Ticker
szegcsig

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?