A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Antidepresszáns és nyugtató szedése várandóság alatt

Sziasztok Lányok!
Nagyon köszi a nemleges válaszokat is Mindenkinek. :)
Itt vagyok Veletek, csak még abszolut kezdő "fórumozó" vagyok.Meglepett   Sokszor érzem úgy, hogy saját tapasztalok alapján szívesen hozzászolnék...

Nagyon drukkolok mind a gyógyszer csökkentés, elhagyást illetően, mind a babaprojekt kapcsán! Lina
lina01

Sziasztok Lányok!

Voltam a múlt héten a pszichológusomnál, megnyugtatott újból, szerinte mind a terhesség, mind a szoptatás vállalható akár gyógyszer mellett is, de szigorú orvosi felügyelettel. És újra elmondta, hogy emiatt ne parázzak (parázzunk), mert nem mi leszünk az elsők akik egészséges gyermeket szültek és neveltek fel gyógyszer mellett. Remélem ez egy kicsit mindenki számára megnyugtató lesz!

Lina! Üdv a klubban :) Én BP környéki vagyok, pszichológust tudok ajánlani és nődokit is, bár őszintén szólva a nődoki annyira nem lelkes a depresszió kapcsán és mindig csak annyit mond, hogy részéről oké a dolog, ha a pszichológusnak nincs ellenvetése... Szóval, habár nagyon jó nőgyógyász, a depresszióval kapcsolatosan kb nincs véleménye. De ha gondolod, szívesen megadom mindkettő elérhetőségét.

Bells, a saját privát véleményem az, hogy mindenki járja azt az utat (utakat), amitől jobban lesz!!! Ha több dologba  is belekezd vki, az sztem egyáltalán nem baj, mindaddig, amíg kétségeket nem okoz benned az egyik vagy a másik. Ha valamiben viszont elkezdessz kételkedni, sztem azt nyugodtan hagyd abba. Legalábbis én eszerint próbálom "kezelgetni magamat". Egyébként a pszichodokinak meg sztem pont az lenne a feladata, hogy támogatsson mindenben, amitől TE jobban vagy (még akkor is, ha nem teljesen ért egyet vele)... Na mindegy. Ettől függetlenül, ha elégedett vagy vele más területen, akkor ezeket a mondatait, próbáld elengedni a füled mellett.

Egyébként nálam egy kis örömhír, képzeljétek el kezdtem negyedelni a gyógyszert :) Egyelőre minden ok és jól vagyok. Kérlek szorítsatok, hogy ez így is maradjon!!

Szép napot!
Bálni
balnika

Sziasztok!
Én is új vagyok itt de már egy ideje nyomonkövetem a topikot.
Nagyon örülök hogy rátaláltam, rátok találtam. Generalizált szorongással, enyhe depresszióval megtűzdelve az amit én cipelek a hátamon :) Jelenleg Cipralexet szedek és a férjemmel tervezzük a babát. Mióta itt olvasom ezeket a hozzászólásokat, azóta már nem félek annyira a baba vállalástól :) Hála nektek :).
2000-ben kezdődött nálam ez az egész, öt évig Paroxatot szedtem aztán meguntam a sok pszichiáter "okoskodását" és nagy nehezen sokadik próbálkozás után egyedül letettem a gyógyszert. 7 évig teljesen tünetmentes voltam, nem olyan régen viszont újra rosszul lettem, bár ez is egy hosszú folyamat volt és már bánom hogy nem akartam észrevenni a jeleket.  Most 20mg cipralexel sem vagyok túl jól és nem tudom miért.
Talán nem jó a gyógyszer. Szinte egyáltalán nem alszom tőle. Van vagy volt valakinek ilyen tapasztalata? 13 éve inkább sokat aludtam és azt nem lett volna szabad, de most az ellenkezője van. És ami fura hogy nem is vagyok fáradt.
De engedjétek meg hátha én is tudok nektek segíteni, nem csak annak aki babát szeretne és nehezebben jön össze, hanem azoknak is akiknek hormon, pajzsmirigy problémájuk van, illetve még depresszióra is jó. Ez az AVIVA Torna. avivastudiora keressetek rá a neten. Több mint 30féle betegséget okozhat ha nem működik jól a hormonháztartásunk, benne vannak a pszichés eredetű betegségek is. (ugye a szerotonin is egyfajta hormon)
Én is most kezdtem el... ajánlom mindenkinek szeretettel.
Szép napot
Alkonyka

Kép
alkonyka
Budapest

Sziasztok!

Mindenkinek szurkolok, hogy rendben legyetek! Nekem is jövőhéten kell nem megjönnie. Remélem nem is jön, hanem a baba jön helyette
A nődokik nem lelkesednek szerintem egy betegségért sem a terhesség alatt, hiszen fokozott kockázatot jelent egy bármilyen tartós betegségben szenvedő, gyógyszert szedő kismama. Így nekik is jobban oda kell figyelniük és ez nekik is nagyobb felelősség. Végülis senkinek nem öröm egy betegség és ebben az estben nem csak az anyuka élete jelenti a kockázatot, hanem a babájé is. Tehát dupla figyelem.
bells

@alkonyka:

Szia! Nem akarlak ijesztgetni, de lehet, hogy nem jó a cipralex. Bár én soha nem szedtem, ezért nincs tapasztalatom vele, de nekem az egy intő jel, hogy nem tusz aludni és mégsem érzed magad fáradtnak. Mert ez egy mániás tünet elvileg. Nem akarok senkit diagnosztizálni, de az antidepresszánsok is kialakíthatnak mániás fázist. Ezt azért tudom, mert engem 2005-ben bipolárisnak nyilvánított az orvosom. Nem tudom mennyit tudsz a bipoláris zavarról, a lényeg az, hogy a depressziós és a mániás fázis ismétlődik egymás után. Nekem nem is volt kimondott mániás fázisom soha, de akkoriban előtte volt egy két hetes mély depressziós a gyógyszer ellenére és akkor felemelte a dokinőm az antidepresszánsomat duplájára, tehát a napi 1 szem helyett 2x1-et kellett szednem. Ettől sokkal jobban lettem, új terveket kezdtem megvalósítani, de nem irreális dolgokat, teljesen átgondolt, megfontolt dolgokat tettem. Amikor mentem kontrollra és elmondtam a dokinőnek, hogy kijöttem a gödörből és jól vagyok, sőt van egy pár új tervem a jövőt illetőleg, akkor közölte, hogy bipoláris zavarom van. Ezért szedtem hangulatstabilizálót 8 évig, amiről most sikerült leszoknom és nem lettem mániás, pedig már több, mint 1 hónapja nem szedem. A lényeg az, hogy elég sokat kutattam, olvastam a dologról és több cikket is találtam, ami arról szól, hogy az antidepresszánsok is kiválthatnak mániás fázist ami egyébként nem is alakult volna ki, csak a gyógyszer hatása. Szerintem én is így voltam, hogy a megemelt antidepi miatt lettem egy kicsit pörgősebb, de ez nem bipoláris zavar. Csak az a baj, hogy az orvosoknak nehéz eldönteni a kettő közti különbséget és mivel nem mernek kockáztatni, ezért bipolárisnak diagnosztizálják az embert és a kezelését is úgy folytatják. Szerintem minnél előbb keresd fel az orvosodat és meséld el a tüneteid, esetleg megemlítheted, hogy ezt hallottad, mert nehogy baj legyen. Lehet, hogy neked tényleg mást kellene szedned nem a cipralexet.
bells

Köszi Bells a segítséget! Igazából én sosem vagyok fent, mármint nincs felhőtlen jókedvem és enyhe szorongásom is van állandóan. Nyáron abbahagytam a gyógyszert mert jól voltam de sajnos csak négy hónapig tartott az örömöm :(
Megint vissza a cipralex és eddig jó volt most pár hete mióta újra szedem most meg nem alszom tőle rendesen. Azt mondta a doki hogy lehet mellékhatás,várjunk még egy kicsit de vissza megyek megint, vagy én elkezdem csökkenteni   Tavasszal felet szedtem egy nap most meg kettőt

Kép
alkonyka
Budapest

Sziasztok!

Hú de "megszaporodtunk" hirtelen, tök jó!
Köszi Balnika, pszichiáterem nagyon jó van, a nőgyógyász az, akit még keresgélek. Mindenképpen olyan orvosra van szükségem, aki elfogadja ezt a betegséget. Másra nincs szükségem, mert a pszichiáterem egy fantasztikus szakember, 100%-ig bízom benne, így biztos hogy azt fogom szedni (ha szükséges lesz), amit Ő mond.
Mint írtam, én most már picit több mint 3 hónapja nem szedek semmit, előtte 10 évig szedtem antidepit és szorongásoldót. Most jól vagyok, de azért vannak küzdelmes napok, időszakok. Bízom benne, hogy sikerülni fog gyógyszer nélkül maradni. (persze rohadtul félek, hogy nem )
A baba kérdés nálam is aktuális, így én is körbejártam a témát.
Az én orvosom véleménye is egyértelműen az, hogy gyógyszerrel is lehet terhességet vállalni, szigorú orvosi felügyelet mellett. Szerinte amennyiben lehetőség van rá gyógyszermentesen kell nekimenni a terhességnek, ha ez nem megy, akkor amikor a terhesség diagnosztizálásra kerül meg kell próbálni abbahagyni a gyógyszereket (az első 3 hónap a legkritikusabb a babára nézve), persze amennyiben ez nem sikerül tovább kell szedni a legkevésbé rizikós gyógyszereket. (egyénenként kell meghatározni, kinek mi a megfelelő gyógyszer és mennyiség a terhesség alatt).
Ezzel én is csak megnyugtatni szeretnék Mindenkit.

Bells, nekem az alternatív terápiák tekintetében nem annyira jók a tapasztalataim. Jártam kinezilógushoz, voltam akupunktúrán, családállításon, és pszichodrámán is.  Az igazság az, hogy amikor valóban rosszul voltam, semelyik sem tudott velem mit kezdeni, mindig a pszichiáter tudott "rendbe tenni". Én hetente járok pszichoterápiára a pszichiáterhez, (ez olyan mint egy sima beszélgetés), nekem ez vált be, így tudtam letenni a gyógyszereket.
Bells, szerintem nyugodtan próbálj ki a gyógyszerek mellett más terápiát is, de (persze lehet, hogy nem értetek velem egyet) ne egyszerre többet. Valóban nem fogod tudni, hogy melyik milyen hatással van rád...ez csak egy jótanács :) nyugodtan elengedheted a füled mellett :)

Alkonyka, én mindenképpen hallgatnék az orvosodra a helyedben, persze simán lehet, hogy most nem a cipralex a megfelelő gyógyszer a számodra.
Nekem a xanax-szal volt érdekes tapasztalatom. Évekig szedtem, majd egyszer csak azt vettem észre, hogy hiába veszem be, nemhogy nem nyugtat le, felerősíti a szorongásokat, és a pánikokat. Rögtön szóltam a  dokinak és akkor egyből átállított rivotrilra. Ezzel csak azt akartam mondani hogy attól hogy egy gyógyszer egyszer jó, az nem jelenti azt, hogy mindig azt kell szedni.

Szép estét Mindenkinek!
lina01

Lina gyere nyugodtan és a véleményedet, tapasztalatidat is oszd csak meg. Szerinetm ezekkel segítünnk egymásnak a legtöbbet.

Alkonyka üdv itt neked is. Én szedtem Cipralexet. Mikor elkezdtem, akkor az első két hétben reggel 2 szemet, utána lehetett csökkenteni egyre. Nem éreztem, hogy jobban pörögnék tőle, alvással sem volt problémám. Igaz nekem pánikbetegségre írta ki az orvos. Cipralex mellett nem is szedsz mást? Pl. Rivotrilt, vagy xananxot, forontint? Nekem a Xanax sr vált anno be a legjobban. Nem minden nap szedtem, csak amikor úgy éreztem, hogy kell. A szorongást fantasztikusan oldja.

Bells akkor mennek a drukkok ezerrel neked is. Ha véletlenül sikerülne mindkettőnknek akkor szinte majdnem egyszerre szülnénk.

Ma voltam a pszichológusomnál. Azt mondta, hogy végre nincs szükségem már beszélgetéses terápiára sem. Ő úgy látja, hogy sokkal erősebb lettem. Az autogén tréninget egy éve csinálom, véleménye szerint ez is segít, hogy ne tudjon előjönni igazán a pánik. Szóval elengedte a kezem, de mondta, hogy bármikor hívhatom, ha úgy érzem, hogy szükségem van rá. Tündéri, és nagyon hálás vagyok neki mindenért. Belegondolva tavaly ilyenkor kerültem hozzá, életem legjobb döntése. Akkor totál padlón voltam, most meg végre megint olyan vagyok mint ez a betegség előtt, sőt talán még kicsit jobban is. 

Szandra? Nono?
csepp24

Sziasztok!

Alkonyka, ha jól értem még nem szeded túl régóta újra a cipralexet. Viszont a normál hatásig lehet hogy kell akár 4 hét is... és addig lehet akár még rosszabb is, átmenetileg. Én tavasz legelején hagytam abba és aztán nyár végén kellett újrakezdenem az antidepit, és visszagondolva, az első három hét nekem sem volt túl jó, sőt egy-egy nap még talán rosszabb is volt, mint előtte... Viszont ha 4 hét után sem érzel javulást, akkor valszeg a váltás lesz a jómegoldás.

Aviva torna: én is csináltam kb másfél évig (az elmúlt fél évem kicsit zsufi volt, úgyhogy leálltam, de januártól újra tervezem, hogy csinálom). Szerintem is nagyon jót tesz, ha másért nem, azért mert mozogsz. Viszont azért "csodát" nem szabad attól sem remélni (szerintem). Mármint én azért kezdtem el, mert volt egy myomám és már műtéti időpontom is volt, amikor is lebeszéltek a műtétről és rábeszéltek, hogy helyette avivázzak és pár hónap alatt el fog múlni a myoma. Hát nem múlt el... csak elodáztam a műtétet és végül most októberben mégis meg kellett műteni, mert elkezdett növekedni. Na lényeg a lényeg, hogy míg csináltam azért sok jótékony hatást éreztem (egyrészt beállította egészen követhetőre a ciklusomat, másrészt az a néhány mensi jelző pattanás is lecsökkent) szóval egészen biztosan van jótékony hatása. Úgyhogy összességében én is ajánlom, de semmiképpen sem orvosilag indokolt terápiák helyett, inkább csak mellette kiegészítésként.

Plusz lányok, hétvégén elmentem konditerembe kb 6 mozgás nélküli hét után (a műtét miatt nem volt javasolt hogy tornázni menjek), durvább aerobic órákat választottam, azokra mentem el. És komolyan mondom, hogy 20 perc mozgás után éreztem, ahogy a szerotonin szétárad az agyamban, iszonyatos eufória volt :) és persze 3 napig olyan izomlázam volt, hogy alig bírtam mozogni, de nem baj, akkor is jó volt. Szóval lányok, amikor van egy kis időtök, fel a tornacsukát!!!

Puszi Mindnenkinek!
Bálni

balnika

Sziasztok!

Lina, eddig nem panaszkodom a dokimra, egyébként főorvos és jó neve van a szakmában. Úgyhogy szerintem ha máshoz nem de a gyógyszerezéshez biztosan ért.

Csepp, soha nem írtak fel szorongásoldót amit én is furcsállok, bár volt már pár orvosom és egyik sem. Volt olyan szorongásom hogy azt hittem nem érem meg a reggelt . De lehet kinézték belőlem hogy kifogom bírni .  2 hete vettem be este egy xanax 0.25-t (anyukám adta) és azzal végig aludtam az éjszakát.

Balnika,nekem is nagyon rossz volt újra vissza venni a gyógyszert de most sokkal nehezebben jövök helyre vele. Eddig pár hét után mindig jobban lettem, de most nem. Szerintem is váltás lesz ebből.

Már az sem izgat ha nem megy gyógyszer nélkül a terhesség, csak legalább már gyógyszerrel lennék stabil mint eddig bármikor.

Nekem is az a véleményem hogy mindent ki kell próbálni, nem tudhatjuk hogy kinek mi segít, de nem biztos hogy egyszerre. Nekem a pszichoterápiák nem jöttek be, pedig jártam párra. Már azt mondták, igazán nem is tudják miért vagyok beteg, amikor teljesen tisztába vagyok a problémáimmal, blokkjaimmal...
Most előző élet utazásokra járok és olyan dolgokat hoz fel amire álmomban sem gondoltam volna hogy tudat alatt bánt. Szóval dolgozom magamon. Ahogy ti is 
Ja, és a mozgás nekem is nagyon jó. 

Jó éjszakát nektek!
Alkonyka

Kép
alkonyka
Budapest

Sziasztok!

A gyógyszerszedéshez, meg elhagyáshoz annyit fűznék hozzá, hogy mikor én tavasszal elkezdtem csökkenteni a gyógyszereket, persze orvossal megbeszélve, igaz ő nem ajánlotta, mert szerinte én a gyógyszerektől vagyok jól...szóval akkor mind a 3 gyógyszeremet 1/4 szemekkel csökkentettem kéthetente, persze a végére, mikor már pont elhagyhattam volna, olyan erővel törtek rám a rosszullétek, hogy azt hittem nem élem túl és 3 nap múlva fel is adtam, felhívtam a dokinőmet és ő rámparancsolt, hogy azonnal szedjem be az eredeti teljes adagot és 1 óra múlva már semmi bajom nem volt. A lényeg az, amikor megbeszéltük, hogy csökkenthetem, akkor a dokinő megemlítette, hogyha mégsem sikerül elhagyni, akkor ha újra kezdem szedni őket, nem biztos, hogy ugyanaz a hatásuk lesz, mint 10 évig volt. Állítólag a leszokástól felborulhat sok minden és nem biztos, hogy ugyanúgy helyre lehet állítani, ugyanazon szerekkel. Nekem mondjuk sikerült, mert ahogy újrakezdtem egyből a régi vidám, "gondtalan" csajszi lettem szorongások, pánikok nélkül. Olyan jó lett volna, ha úgy szedhetném a gyógyszereim, mint addig a terhesség alatt is, de nem lehet, még az új dokinőm szerint sem, a Lamolepet muszály volt abbahagyni, bár szerintem az nem is hiányzik, de a rivotrilról való átállás seduxenre, az nem biztos, hogy jó ötlet volt. Mivel a seduxen az szorongásoldó, de a rivotril szorongásoldó és még hangulatjavító is. Végülis többet tud, mint a seduxen. De nálam fokozza az indulatosságot a rivo, ezért gondolta a dokinő, hogy cseréljük le seduxenre.

alkonyka! Lehet, hogy nálad is ez van, nem biztos, hogy az abbahagyás miatt, újra a cipralex lesz a jó. Azt mindenestre furcsállom, hogy szorongásoldót soha nem adtak neked. Lehet, hogy az kellene, de az is lehet, hogy az orvosod nem akar hozzászoktatni, mert ezektől brutál függőség alakul ki. De látod, amint írtad, amikor vettél be xanaxot, akkor tudtál aludni. Szerintem ezt mond el a pszichiáterednek, mert lehet, hogy egy 0,25-ös xanax megoldja a problémád.
bells

Sziasztok!
Taposom a 37. hetemet, vannak szorongásaim, a vérnyomásom megint magasabb, pedig szedek rá gyógyszert. Gondolom a szorongás dobta meg. Azt mondogatom, hogy azt a 3 hetet már ki kell bírni gyógyszeremelés nélkül, bár ahogy közeledik a vége, nő a szorongásom és a parám is. MOst próbálok Hova tablettával ellenni, este segít elaludni egy-két szem. A délelőttök elég rosszak, hidegrázás, fázékonyság, nyomiság... Mindig azt hiszem, hogy valamilyen terhességi nyavalya miatt van, de aztán délutánra jobb lesz.
Nem könnyű, hiányzik még egy kis antidepi, tudom, hogy jobban lennék tőle. De mire az emelt adag hatni kezdene, már lehet, hogy szülök is. Jó, hogy ez eszembe jut, mert visszatart az emeléstől.
Kicsi lányom sokszor nagyon dolgozik, remélem, a sok mozgás arról szól, hogy jól van, nincs semmi baja. Az UH-k rendben voltak.
Derűs napokat mindenkinek!
nono77
Budapest

Szia Nono77. nemsokára túlvagy a nehezén és minden rendben lesz. nagyon ügyesen végig csináltad a babavárást :), szeretném én is majd legalább így. Új vagyok itt, de olvastalak téged is.
Egy ismerősöm nagyon régen napi egy paroxattal csinálta végig a terhességet és a végén még xanaxot is kapott. Minden rendben volt és azóta kb 9-10 éves már a gyerek. És egészséges!!!

Kitartás! Drukkolok!
Alkonyka

Kép
alkonyka
Budapest

Szia Nono!

Azt hiszem nem csak a magam nevében mondhatom, hogy nagyon szeretnék ott tartani ahol Te.
Szerintem is nagyon ügyes voltál, vagy és leszel! :)
Nemsokára minden megváltozik körülötted, mert kezedben tarthatok a Babádat, akiért ennyit küzdöttél! :)

Kitartást, én is tiszta szívemből drukkolok! :)
Lina
lina01

Köszi LÁnyok, aranyosak vagytok!
Jó ilyeneket olvasni!
Alkonyka: miért kellett az ismerősödnek xanaxot szedni?

Hogy vagytok többiek?
nono77
Budapest

Szia Nono, mert nem volt jól és keményedett a hasa. De úgy tudom annak is szoktak adni xanaxot aki nem beteg hogy ne legyen koraszülés ha bekeményedik a pocak.

Kép
alkonyka
Budapest

Sziasztok!

Hüha beindult a forum!
Közben nekem megjöt. Ugyhogy belehuzunk ebben a honapban is:) Bár igy ünnepek alatt nem tudom mennyi idönk lesz:)

Hétfön kell visszamennem, vagyis holnap a pszihomokushoz. 

Nono77! Hogy érzed, mikor bujik ki a pici? Már nem sok van hátra kitartás!!!! Olyan jo lesz neked, h nemsokára a kezedben tarthatod!!!! 

Bells mi ujság?

sszandra
Szolnok

Mindkét szülésemnél kaptam nospa-seduxen koktélt injekcióban. Azért adták, hogy így meg tudták állapítani, hogy jósló fájások-e v. tényleg szülés lesz belőle. Nálam beindultak a fájsok rá. 

csepp24

Hali!
Most harmadik napja már nagyon feszül a hasam, gyakorlatilag majdnem egész nap. Nem fáj, csak elég kellemetlen, főleg ha eszek vagy iszok valamit. Szerintem ezek még nem jósló fájások, mert nem fájások, és a derekam se fáj.
Azért még nem akarnék szülni, legalább még jövő héten maradjon bent.
De így lehet, hogy hamarabb fog jönni, nekem gyanús.
csepp 24: ezt nem nagyon értem. Hiszen ha tényleg szülési fájdalmak, akkor ismétlődnek megfelelő időközönként, a jóslók meg ugye nem. Szóval akkor miért kellett a szuri?
sszandra: tök jó, hogy nem vagy elkeseredve, nagyon optimistán állsz a dologhoz, sokan megirigyelhetnék!
nono77
Budapest

Nono valószínűleg azért, mert a nagyobbik lányom 37. héten a kisebbik pedig a 36. hét első napján született. Nálam erre a koktélre felerősödtek a fájások. Van akinél abbamarad.
csepp24

Sziasztok!

Én 24 hetes kismama vagyok.Én a nyáron hagytam abba a cipralex szedését.Pánik beteg voltam lettem anyukám halála után.
Nekem a cipralexet meg a Frontint írták fel.
Nagyon iszonyú betegség ez.Amit én is átéltem az nem volt könnyű.A vérnyomásom az egekben volt.Meg ami ezzel járt.Remegés,hányinger,hasmenés stb....
Na csak azért írom ezt le,mert nálam a cipralex mellékhatása sajna a sexuális életünkre terjedt ki.Vagyis nem tudtam élvezni a sexet.Amúgy engem helyre tett.Aztánabba hagytam a szedését és megfogant a kisbabám és azóta is tünetmentes vagyok.

Ha kérdésetek van írjatok nyugodtan. Szép napot nektek.

mariann1981
Kiszombor

Sziasztok Lányok,

Nono, Mariann, olyan jó hogy itt vagytok, szerintem nagyon sok erőt és reményt adtok nekünk, azoknak akik ezzel a betegséggel vágunk neki a babavállalásnak!
Köszi Csajok! Én szemény szerint így "ismeretlenül" is nagyon büszke vagyok rátok, és nagyon drukkolok Nektek! :)

Alkonyka, nekem is tök fura, hogy soha nem szedtél szorongásoldót. Én amikor először jött ki ez a betegség külföldön tanultam, ahol emiatt kórházba kerültem, mert senki nem tudta mi a bajom. Miután onnan kiengedtek (nem kerültem pszichiátriára szerencsére), kaptam a háziorvostól (még mindig külföldön) antidepit, ami nagyon felerősítette a tüneteimet. Ezután hazakerültem, és a magyar doki egyből adott szorongásoldót az antidepi mellé, amitől 1-2 nap után már sokkal jobban lettem, pedig előtte szó szerint a falat kapartam.
Én úgy tudom, hogy az antidepi a kezdeti fázisban, amikor még nem fejti ki jótékony hatását felerősíti a szorongásos illetve depressziós tüneteket. Talán érdemes lenne megkérdezned a dokidat...
Hozzászokni valóban könnyű, leszokni már nem annyira...:) de nem lehetetlen!!! :)

Mariann, nekem mindenképpen pozitív élmény a Te eseted, szerintem mindannyiunknak szüksége van ilyen erősítésekre!

Kismamák, nagyon ügyesek vagyok!

Lina
lina01

Mariann meddig szedted a cipralexet?

Nono a pocak feszülések simán lehetnek jóslók.

Azért írom sokat a Xanax sr-t szorongás oldónak, mert ez az egyetlen ami nem okoz függőséget. Orvos mondta nekem. És mivel sr, ezért elnyújtott hatású.

Bells mi újság? Drukkolok, hogy a héten ne jöjjön meg!

Többiek?
csepp24

Csepp, Te szedtél xanax srt? Én évekig szedtem, és sajnos nekem az a tapasztalatom, hogy ugyanúgy függőséget okoz mint a sima xanax . Valóban elnyújtott hatású, emiatt esetleg másképp lehet érezni a hiányát...de ha az sincs egyáltalán, illetve arról kell leszokni, szerinem ugyan azok az elvonási tünetek jelentkeznek.
lina01

@csepp24: "Mariann meddig szedted a cipralexet? Nono a pocak feszülések simán lehetnek jóslók. Azért írom sokat a Xanax sr-t szorongás oldónak, mert ez az egyetlen ami nem okoz függőséget. Orvos mondta nekem. És mivel sr, ezért elnyújtott hatású.Bells mi újság? Drukkolok, hogy a héten ne jöjjön meg!Többiek?"

Szia!
6 hónapig szedtem.Kb 2 hét után hatott nekem.Bár nekem a nyugtató is sokat segített.
Volt,hogy egy nap 2 szer is volt rohamom,de volt hogy napokig nem.Viszont én úgy gondolom,hogy egy rendes férfi aki megért nagyon nagy segítség lehet.Szegénykém hányszor vitt az ügyeletre amíg nem tudtuk mi bajom van.Még gyomortükrözést is csináltak nekem.
Remélem mindenki ki tud belőle gyógyulni én tiszta szívből kívánom nektek!
Gyógyszer mellett is van rohamotok?

mariann1981
Kiszombor

@lina01: "Sziasztok Lányok,Nono, Mariann, olyan jó hogy itt vagytok, szerintem nagyon sok erőt és reményt adtok nekünk, azoknak akik ezzel a betegséggel vágunk neki a babavállalásnak! Köszi Csajok! Én szemény szerint így "ismeretlenül" is nagyon büszke vagyok rátok, és nagyon drukkolok Nektek! Alkonyka, nekem is tök fura, hogy soha nem szedtél szorongásoldót. Én amikor először jött ki ez a betegség külföldön tanultam, ahol emiatt kórházba kerültem, mert senki nem tudta mi a bajom. Miután onnan kiengedtek (nem kerültem pszichiátriára szerencsére), kaptam a háziorvostól (még mindig külföldön) antidepit, ami nagyon felerősítette a tüneteimet. Ezután hazakerültem, és a magyar doki egyből adott szorongásoldót az antidepi mellé, amitől 1-2 nap után már sokkal jobban lettem, pedig előtte szó szerint a falat kapartam.Én úgy tudom, hogy az antidepi a kezdeti fázisban, amikor még nem fejti ki jótékony hatását felerősíti a szorongásos illetve depressziós tüneteket. Talán érdemes lenne megkérdezned a dokidat...Hozzászokni valóban könnyű, leszokni már nem annyira... de nem lehetetlen!!! Mariann, nekem mindenképpen pozitív élmény a Te eseted, szerintem mindannyiunknak szüksége van ilyen erősítésekre!Kismamák, nagyon ügyesek vagyok!Lina"

Szia!
Én megbeszéltem az emberemmel amíg ez van nem akarok második gyerkőcöt.De annyira szerettük volna,hogy szerintem ez is sokat segített.Azt mondta nekem a dokim,hogy a gyógyszer is segít,de a fejben dől el minden.Ne hagyjam magam el.
Féltem én is attól mi lesz ha már nem szedem.A frontint 3-al kezdtem naponta és fokozatosan lecsökkentettük.Aztán már azt nem is szedtem csak a cipralexet.Szerencsére mikor már nem szedtem nem volt bajom.De azt mondta adokim ha bármikor újra jelentkezik menjek és újra el kell kezdenem szedni.

mariann1981
Kiszombor

@mariann1981:

Úgy látom, hogy akkor igazándiból te  még kezdő vagy a pánikbetegségben. A történeted nagyon ismerős, hasonlón kezdtem én is. 3 évvel ezelőtt volt egy komolyabb veseműtétem. Végig tartottam magam, mikor minden lecsengett, akkor jött ki elöször. Azt hittem, hogy megbolondultam, hogy nem velem történik mindez. Gyorsan orvoshoz fordultam segítségért. Megnyugtatott, hogy ez pánik, akkor kaptam a cipralexet és mellé a frontint ha szükségem van rá. Egy hét múlva emelni kellett a cipralex adagomat 2 tbl-re, ezzel kezdtem rendbejönni. Egy hónap után visszaállhattam egy tbl-re, majd két hónappal később félre. Alig vártam, hogy végre leteljen a fél év, és ne kelljen szednem a gyógyszert. Rendben voltam, semmi tünetem nem volt. Nyáron elhagyhattam végleg. Kb. fél évvel később jött ki újra. Még brutálisabban, újra gyógyszer. Ez volt tavaly előtt januárban, szeptembertől ráálltunk a bébi projektre. Akkor abbahagyatta velem a doki a gyógyszert. Sajnos. Megint előjött a pánik. Ez tavaly november végén volt. Ekkor újra vissza gyógyihoz, ekkor kerültem a legjobb kezekbe. Pszichológushoz kezdtem járni, aki megtanította nekem az autogen tréninget. Itt éreztem elöször, hogy végre jó úton járok. Mire megtanultam a tréninget el tudtam hagyni a gyógyszert, újra. Nyáron megint kezdtem érezni a pánikot, de a tréningnek köszönhetően már nem olyan erősen mint előtte. Ekkor kezdtem szedni a bach virágcseppeket, és szeptembertől újra mentem a pszichológushoz beszélgetésre. Most végre teljesen jól vagyok. Megint a réginek érzem magam. Pszichológus szerint is látszik rajtam, hogy erősebb lettem, kiegyensúlyozottabb. 
Nem azért írtam ezt neked, hogy nálad is előfordulhat így, csak személyes tapasztalatom. A pszichiáter nekem is azt mondta a legelején, hogy bármikor újra előjöhet, és akkor kezdjük megint a gyógyszert. Én azért néztem szét másfelé is mert nem akartam állandó gyógyszert szedni.
csepp24

Sziasztok Lányok!

A nyugtató témához írnám még hogy igazából nem bánom már hogy nem kaptam, bár Lina, ahogy mondod, felnagyította a tüneteimet brutál módon amikor elkezdtem szedni az antidepit. Fura, mert én is külföldön voltam 2 és fél évig, és hét év után ott kezdtem ismét rosszul lenni. Haza is költöztem és szerencsére a (ma már) férjemet is áthelyezték Budapestre. A munkája miatt kellett kimenni.
Írtam hogy újra kezdtem a cipralexet és nem akar hatni, a héten kellene visszamenni a dokimhoz emiatt de kezdek jól lenni és napról napra jobban. Amiatt is lehet hogy az előző élet utazások megviselnek és ezek után pár napig rosszabbul szoktam lenni, de úgy néz ki hogy az utolsó terápiámnál mintha változott volna valami és jobban vagyok. Vagy attól vagyok jobban hogy lecsökkentettem az adagot napi egyről másfélre és kezdek végre rendesen aludni. Aminek nagyon örülök mert az alvás a mindenem :D csak ott tudok igazán kikapcsolni.
Azt tapasztalom, ha nem járunk utána hogy mik az okok, mi a betegségnek a lelki gyökere, addig visszajönnnek a tünetek előbb vagy utóbb. Csepp, ahogy te is írod, neked is sokat segített a terápia meg az autogén tréning.
Anno kineziológus segítségével meg a Bach cseppekkel tettem le a gyógyszert és minden nap este 2órát bringáztam mint az őrült!!
De most a kineziológus nem segített. Úgyhogy megyek tovább és m,ost próbálkozom mással.

Kép
alkonyka
Budapest

Bocs elirtam, napi kettőről másfélre

Kép
alkonyka
Budapest

@csepp24: "@mariann1981:Úgy látom, hogy akkor igazándiból te  még kezdő vagy a pánikbetegségben. A történeted nagyon ismerős, hasonlón kezdtem én is. 3 évvel ezelőtt volt egy komolyabb veseműtétem. Végig tartottam magam, mikor minden lecsengett, akkor jött ki elöször. Azt hittem, hogy megbolondultam, hogy nem velem történik mindez. Gyorsan orvoshoz fordultam segítségért. Megnyugtatott, hogy ez pánik, akkor kaptam a cipralexet és mellé a frontint ha szükségem van rá. Egy hét múlva emelni kellett a cipralex adagomat 2 tbl-re, ezzel kezdtem rendbejönni. Egy hónap után visszaállhattam egy tbl-re, majd két hónappal később félre. Alig vártam, hogy végre leteljen a fél év, és ne kelljen szednem a gyógyszert. Rendben voltam, semmi tünetem nem volt. Nyáron elhagyhattam végleg. Kb. fél évvel később jött ki újra. Még brutálisabban, újra gyógyszer. Ez volt tavaly előtt januárban, szeptembertől ráálltunk a bébi projektre. Akkor abbahagyatta velem a doki a gyógyszert. Sajnos. Megint előjött a pánik. Ez tavaly november végén volt. Ekkor újra vissza gyógyihoz, ekkor kerültem a legjobb kezekbe. Pszichológushoz kezdtem járni, aki megtanította nekem az autogen tréninget. Itt éreztem elöször, hogy végre jó úton járok. Mire megtanultam a tréninget el tudtam hagyni a gyógyszert, újra. Nyáron megint kezdtem érezni a pánikot, de a tréningnek köszönhetően már nem olyan erősen mint előtte. Ekkor kezdtem szedni a bach virágcseppeket, és szeptembertől újra mentem a pszichológushoz beszélgetésre. Most végre teljesen jól vagyok. Megint a réginek érzem magam. Pszichológus szerint is látszik rajtam, hogy erősebb lettem, kiegyensúlyozottabb. Nem azért írtam ezt neked, hogy nálad is előfordulhat így, csak személyes tapasztalatom. A pszichiáter nekem is azt mondta a legelején, hogy bármikor újra előjöhet, és akkor kezdjük megint a gyógyszert. Én azért néztem szét másfelé is mert nem akartam állandó gyógyszert szedni."

Szia!

Nyár eleje óta nem szedem.Semmi panaszom azóta.Szerintem nekem anya halálát kelett feldolgozzam.Aztán remélem ez így is marad már. :)

mariann1981
Kiszombor

Lina szerencsére évekig nekem nem kellett szednem soha nyugtatót. Főleg akkor kellett mikor el kezdtem szedni az antidepit. Meg mikor gyógyszer mellett kijött a pánik, de soha nem folyamatosan, csak akkor mikor úgy éreztem, hogy szükségem van rá.

Mariann nagyon drukkolok, hogy soha többé ne jöjjön elő nálad a pánik. Mikor benne voltam a mélyén akkor én is úgy éreztem, hogy soha többet nem vállalok gyereket a két lányom mellé.  

Alkonyka teljesen egyetértek veled. Már mára sokkal felkészültebbnek érzem magam. Úgy érzem, hogy nem paráznék annyira be, ha újra előjönne a pánik. Tudom, hogy kihez forduljak azonnal, de viszont az nem orvos lenne.

Nono pocak lakód és te hogy vagytok? Bells, Szandra? Többiek?
csepp24

Sziasztok! 
Nono77 ! Köszi:) Pozitivan:) Hogy vagy azota? Pocak? Néha keményedik? Hogy megy az alvás igy a vége felé? Mennyire tudsz hajolni? 

Bells! Mi ujság? Nem jött meg? Nálad is sok a melo? Mikor jön haza a férjed?

Csepp24! Köszi, megvagyok. Nagy a hajtás a melon, aztán nincs idöm szinte semmire.

Alkonyka! Tegnap voltam a pszihomokusomnál és a napi minimum 30 perces intenziv tornát ajánlotta. Aktivat. Irtad,h régen milyen jo volt a biciglizés.  Ezáltal kezd el termelni az agyunk a szteronoint. Ugye az ssri-k meg szteronoin visszavétel gátlok. No szoval a lényeg,h a mozgás sokat segit. 

pusszanat csajok

sszandra
Szolnok

Sziasztok Lányok!
Alapvetően jól vagyok, bár délelőtt nagyon fáradt, este rosszul alszok, másfél óránként megyek pisilni, ha iszok, ha nem. Lehajolni végülis tudok, csak nem tetszik  a babának.
Viszont a vérnyomásommal gondok vannak, a gyógyszer mellett sem megy le igazán, persze nem durva, de sajnos több, mint kéne. Kaptam másik gyógyszert is, és holnap mennem kell UH-ra, ahol dokibácsi megnézi, kap-e a baba rendesen vért, az én hülye vérnyomásom miatt. Nagyon izgulok. A ctg jó volt hétfőn, így optimista vagyok. Mindig arra gondolok, hogy van odafönt egy angyalkám, a testvérem, akit három és fél éve veszítettem el, aki vigyáz ránk.
Sokszor vagyok ingerült és nyugtalan, könnyen felkapom a vizet, és ilyenkor felmegy a vérnyomásom is, és persze a szorongás miatt is. Szóval a magas vérnyomás szerintem nagyrészt ettől van, és nem tudom, megéri-e kevesebb paroxattal, nyugtató nélkül, de magas vérnyomással. Szóval a terhesség alatti antidepi szedésnél ez is kérdés lehet, főleg a  végén, ahogy elnézem.
Irigy vagyok azokra, akiknek anélkül is megy, remélem az itteni baba-projekteseknek is fog!!!
nono77
Budapest

Nono mi volt az uh-n? Sajnos a terhesség vége ilyen. Evelinnél volt olyan, hogy este mikor lefeküdtem volna aludni 10 perc alatt ötször mentem pisilni. Olyan gyomorsavam lett a végére, hogy éjjel volt, hogy arra ébredtem, hogy majdnem lehánytam a páromat.

Nálam úgy nézki, hogy nincs bébi. De nem adjuk fel, remélhetőleg köv. hónap összejön. Holnap megyek az endokrinológushoz, eltelt egy hónap mióta szedem a pajzsmirigy gyógyszert. Kíváncsi vagyok mit mond, bár úgy is újabb vérvétel lesz.

Bells merre vagy, minden rendben?
csepp24

@csepp24:

Minden rendben volt az UH-n, nagyon boldog vagyok. Dokibácsi azt mondta, hogy nem annyra vészes a vérnyomásom, akkor van gond, ha tartósan 140/90 felett van. Ha csak egy-egy ilyen érték van, azért az nem olyan gáz. Úgyhogy mérnem kell, de ez a legkisebb dolog.
Remélem csepp, jövő hónapban lesz baba. Én is szedek pajzsmirigyhormont, 12 éve, amikor is kiműtötték az egészet, daganat miatt. Szóval nekem egyáltalán nincs pajzsmirigyem. Az orvosom kezdettől elég jól beállította a hormont, sosem volt vele gondom, és a baba is elég hamar összejött, kevesebb, mint fél év alatt.
Sok a pajzsmirigy-beteg, és szerintem elég jó orvosok vannak Mo-n, jól tudnak már mindenféle problémát kezelni. De úgy tudom, a hormon és egyéb gyógyszerek beállítása időigényes lehet, bár látod, nekem is egyszerű menet volt.
Többiek? Mi van sophie-val?
nono77
Budapest

@alkonyka:

irigylem az akaraterődet, nekem is ezt kellett volna/kéne tennem, intenzív mozgás, rendszeresen, biztos, hogy sokat segítene. Mindig megfogadom, aztán nem lesz belőle semmi, túl lusta vagyok. :(
nono77
Budapest

@mariann1981:

Köszi!!
nono77
Budapest

Nono bébi születése után örülsz, ha egy kicsit tudsz pihenni. Ráérsz még a mozgással. Kitartásod pedig van, milyen ügyesen végig vitted a terhességet. 

Remélem én is, hogy jól be lesz lőve a pajzsmirigyem. Sajnálom, hogy neked daganat miatt kellett kiszedni. De akkor azóta is minden rendben. Fél éven  belül összejönne az jó volna, tudnék neki örülni. Tavaszig várok aztán még az átjárhatóságit megcsináltatom, ha véletlenül nem jönne addig össze a baba. De úgy érzem, hogy a petevezetékeimmel nincs probléma, példa rá a két lányom.
csepp24

Sziasztok!
na, itt vagyok:) Megszületett a kisfiunk, pánik nem volt, pedig 14 órát vajúdtam, meg kellett indítani..ráadásul hatalmas baba, úgyhogy fel kellett épülnöm, de most már minden OK, így visszanézve jó élmény volt.(akkor szitkozódtam):)))
Most pedig így 2 héttel szülés után, annyira érzékeny vagyok, meg sírós, hogy ejha. Szerintetek, ez csak baby blues és a hormonok? Mert rettegek a szülés utáni depitől, nem szeretném. Még a babát sem imádom úgy, ahogy elképzeltem:( persze szeretem, de még nem úgy, ahogy gondoltam. ettől persze lelkifurdalásom van:(((((((
ssophie

Szia Ssophie! Gratulálok a babához, örülök hogy minden jól ment a szülésnél is :) Megkérdezhetem hogy mennyi és milyen gyógyszerrel csináltad végig a babavárást? 
Irigyellek hogy túl vagy rajta és szerintem jól leszel. A pozitív önszuggesszió nagyon fontos.

Bells, mi újság? Rég jártál itt.

Nono, viszont neked ajánlom az aviva tornát, pajzsmirigy problémákra is nagyon jó kiegészítő kezelés.

Lina, ha esetleg sikerült jó nőgyógyászt találnod, lehet kérném majd a segítségedet. Én is azt keresek, nem vagyok megelégedve a sajátommal.

Van valamelyikőtöknek tapasztalata a Hellinger féle családállításról? 

Mindenkinek szép napokat.
Alkonyka

Kép
alkonyka
Budapest

Szia Sophie!
Gratulálok, nagyon irigy vagyok, bár a 14 órás vajúdásra nem annyira... :)
Le a kalappal!
Én pont mostanában láttam a szülészeten egy fiatal kismamát a babájával, éppen sírdogált a folyosón a párjával, aki csak hallgatta, hallgatta...
Szóval szerintem biztos, hogy nem vagy egyedül ezzel.
És az is lehet (bár ezt a gyakorló anyukák biztosan jobban tudják), hogy a picihez való kötődés nem megy ripsz-ropsz, kell hozzá idő, meg kell ismernetek egymást!! A testvérem, amikor vitték haza a kislányukat, csak nézte a hordozóban a picit, azt se tudta mit kezdjen vele, úgy nézett rá, mint egy idegenre... Aztán szépen kialakult a dolog, nagyon imádta a kislányát!!!
Gondolom, ilyesmiről nem szívesen  beszélnek az emberek, mert hát hogy is néz az ki?
nono77
Budapest

köszönöm a jókívánságokat! gyógyszer nélkül csináltam, remélem a továbbiakban is megúszom. azt hiszem a 9 hónap alatt 4 szem xanaxot nyeltem, utazáskor.
Nono, ari vagy, remélem így van.
ssophie

Sophi gratulálok én is! A kötődés ne aggódj jönni fog. Nagyobbik lánykámnál nekem is idő kellett. Sírás pedig természetes, szülés után én is nagyon érzékenyvoltam. Mindenen tudtam  voln bőgni, ha kell ha nem.
csepp24

Sziasztok!

Itt vagyok, nem tűntem el, csak volt/van egy kis mélypont
ssophie gratulálok! Ne legyen lelkiismeret furdalásod, szerintem a félelemtől nem jönnek rendesen az érzések, próbálj meg lazítani!
Nekem sajnos megjött. Igaz késett 2 napot, ami nem szokott előfordulni és már örültem és tesztet is csináltam, ami persze negatív volt. Ettől meg annyira megijedtem, hogyha nem vagyok terhes akkor miért nem jön meg, hogy egész éjjel nem aludtam meg pánikoltam, hogy biztos valami bajom van, stb...Aztán reggelre megjött, de valahogy nem úgy ahogy szokott, még most a 4. napon is eléggé vérzek. Azt hiszem elmegyek nődokihoz, hogy nézzen meg, de lehet a stressztől van az egész. Velem most az a helyzet, hogy marha rosszul alszom. Igaz már 2 hónapja kezdődött, hogy az éjszakás műszak után nem bírok aludni, vagy ha tudok akkor is 2-3 órát csak és ez 3 napig így van míg éjszakás vagyok. De az a baj, hogy mostmár akkor is így alszom ha szabadnapos vagy nappalos vagyok. Tehát mára teljesen úgy nézek ki, mint egy zombi az alvászavartól és persze belekerültem egy ördögi körbe, mert már előre félek az éjszakástól, hogy nem fogok aludni, így állandóan szorongok ez miatt. A fáradságtól, meg nem jól vagyok, rossz a hangulatom, kezdek depis lenni. Így meg a baba nem fog összejönni, mert kifáradt, stresszes szervezet nem alkalmas a teherbeesésre. Ezért most ettől is ideges vagyok, hogy akkor hogy jön össze a baba???? Pedig már mindent megteszek az alvás érdekében. Nem iszom kávét, levendulát párologtatok, levendulavirág van a kispárnámban, jógázom, autogén tréning, légzőgyakorlat, stb... Meg kellene nyugodnom tudom és akkor helyre állna az egész, de nem megy. A pszichiáter azt mondja este egy egész seduxent vegyek be a fél szem helyett, hátha akkor alszom rendesen. 3 napja így szedem, lehet kicsit jobb, de lehet, hogy csak azért alszom jobban, mert már annyira kimerült vagyok. Voltam a kineziológusnál kedden, megnézte a horoszkópom, elég érdekes dolgokat látott, a múltban, ami egybe esik a valós történésekkel. A horoszkópom szerint én egy nyugodt, állandóságot szerető emberke vagyok, viszont az asszendesem egy nyughatatlan, állandó változást akaró emberre mutat és valószínűleg ezért van bennem az állandó feszültség, mert ütközik a kettő és ez egy állandó küzdelem saját magamban. Amúgy csináltunk oldást és utána jobban is voltam, már ott. Szóval szerintem nekem használ a kineziológus, meg a cseppek. Majd januárban igényli újra a szervezetem a következő kezelést.
Egyébként én tudom, hogy mi bajom van: A munkahelyem!!! Már nem csak én vagyok rosszul, hanem a kolléganőim is. A tök egészségesek is nyugtatőt szednek, meg ki vannak merülve és mindenféle testi bajuk is előjön. Halálra vagyunk hajszolva, ráadásul óriási pszichés nyomás van rajtunk és ez mindenkit nagyon megvisel. De nem tudunk változtatni, mert pl. ha én felmondanék 1 hónapig nem engednek el és utána nem tudom, hogy hol találnék munkahelyet, akkor meg ugrik a gyed, úgy meg nem engedhetjük meg magunknak, hogy baba legyen. A pszichiáterem ki akart írni táppénzre, hogy pihenjek egy hónapig, hátha helyre áll a bioritmusom, de én nem merek pszichiátriáról táppénzes papírt vinni, mert akkor meg a végén kirúgnak, mert alkalmatlannak fognak nyílvánítani, ha pszichés beteg vagyok. Szóval ez van most velem. Próbálok pozitívan gondolkozni, már csak ez segít, hogy nem adhatom fel. Remélem most majd összejön a baba és akkor eljöhetek táppénzre és nem kell odamennem soha többé. 

Puszi nektek!
bells

@bells:

Kérj igazolást a pszichiáteredtől és vidd el a háziorvosodhoz. Ez alapján ő kiírhat táppénzre és nem tudják meg bent, hogy miért is vagy beteg. Sajnálom, hogy ilyen állapotban vagy. Itt kiadhatod magadból nyugodtan, hátha az is segít. A bébi meg pont olyankor fog jönni amikor nem is gondolnád, hogy sikerülhet. 

Nono megkérdezhetem, hogy mi történt a testvéreddel? Persze ha nem akarsz válaszolni azt is megértem, és akkor bocsánat, hogy kérdeztem. 
Fájások vannak vagy talán a Jézuska hozza babádat?

Voltam endokrinológusnál, emelte a gyógyszeremet 50 mikrogrammra. Azt mondta, hogy a TSH-nak egy körül kell lennie ahhoz, hogy ideális legyen a bébi gyártás, mivel túl sok az antitest a pajzsmirigyemben. Bár áldását adta már rá mostantól. 

Többiek mi újság?
csepp24

Sziasztok Lányok!

Bells, csináld úgy, ahogy Csepp is írta. Kérj a pszichiáteredtől egy szakvéleményt, melyben javasolja a háziorvosodnak, hogy vegyen betegállományba, mert pihenésre van szükséged. Ez esetben a 8-as kód fog szerepelni a táppénzes papírodon, ami "általános" betegséget jelöl. Ez van a papíron egy sima megfázás, vagy hasmenés esetén is. A pszichiáter nem is tud betegállományba venni.
Nem tudom, hogy milyen munkád van, de ez az éjszakázás biztos semmilyen formában nem tesz jót Neked. Tudom, hogy nagy változás és manapság nagyon nehéz, de nem tudnál munkhelyet váltani? Hosszútávon biztos jót tenne.

Azért szomorú, hogy nem elég nekünk ez a betegség, még azon is agyalni kell, hogy mit hogyan oldjunk meg ilyen helyzetben hogy a munkahelyünkön ne tudják meg, mert attól félünk, ha megtudják, akkor elküldenek, de mindenképp megbélyegeznek, és támadhatóvá válunk.
Mondanom sem kell ugye, hogy nekem sem tudja senki a munkahelyemen...

Alkonyka, én kipróbáltam a családállítást. Nekem alapvetően tetszett, de mint írtam, nekem a pszichoterápia jött be, én csak annak segítségével tudtam letenni a gyógyszereket. Sokan azonban nagyon hisznek benne.

Sophi, én is gratulálok! Ismét egy pozitív megerősítés mindenkinek :)

Nononak  drukkoljunk ezerrel :)

Szép estét  Mindenkinek!

lina01

@csepp24:

De jó, hogy már mehet  a bébiprogram! Hátha így az ünnepek táján Jézuska is besegít! Nekem még elvileg nem kéne besegítsen, mert szilveszteri baba lenne, de ha jön, jön, már nem lehet baj belőle. Csak még járok fogászatra, gyökérkezelésre is, jó lenne befejezni. A legutóbbi ctg szerint nincsenek még jóslók.
A testvérem 36 évesen lett rákos, a halála előtt két héttel tudták csak megmondani, hogy áttétes gyomorrákja van, akkor is csak úgy, hogy megműtötték, felnyitották.  Előtte hetekig kórházban volt, keresték a baj okát. Hamar leépült, igazából előtte nagyon tünetei sem voltak. Egészségesen élt, sokat sportolt, orvoshoz nem szeretett járni, de nem is volt soha beteges. Csak a házassága nem stimmelt... Azóta sokat gondolok arra a mondásra, hogy "emésztette magát" a gondok miatt...  Nagyon hiányzik, és sokat gondolok rá, elszorul a szívem, ha arra gondolok, hogy ő már nem ismerheti meg az én kislányomat.... Biztosan nagyon szeretné őt. De talán lát minket valahonnan, valahogy.
Azóta az egészségügybe és az orvosokba vetett hitem is megrendült, ami akaratlan, bár a mostani nőgyógyászom talán helyreránt ebből. És persze a félelem a betegségektől, a szeretteim elvesztésétől, állandóan szűrővizsgálatra és orvoshoz küldeném őket, minden apró bajtól megijedek, hogy rák vagy valami komoly dolog. Persze nem mennek, ettől meg szorongok. 3 és fél éve nincs velünk a tesóm, jártam pszichológushoz, de ez az érzés nehezen akar oldódóni.
És persze a "valami baj lesz" állandó érzése, ami a pánikosok legjobb barátja:)

Bells: nagyon nehéz helyzetben vagy, szerintem egy rossz munkahely nagyon tönkre tudja vágni az embert, nem csak az érzékenyebbeket, hanem bárkit!! Remélem, hogy sikerül változtatni ezen, és hogy ki tudod magad írtani, mert szerintem NINCS olyan munka, ami megérné, hogy az ember rámenjen! A te egészséged az első!! Abból csak egy van, munkahelyből meg több is, még ha nem is egyszerű újat találni!!
Nekem régi pszichológusom mondta, hogy a pánik és a szorongás abból adódik, hogy a tudatalattiban két ellentétes dolog feszül egymásnak az ember lelkében, ezek feszültséget okoznak, de mivel nem tudatosak, nem tudjuk megnevezni őket, testi tünetekben kerülnek felszínre... Ez nekem nagyon bejött, azóta ha rosszabbul vagyok, mindig elkezdek kutatni, mik lehetnek a mélyben egymással harcban állló dolgok...

nono77
Budapest

Sziasztok!

Bells, szerintem is igaza van Nononak, semmi nem lehet fontosabb a Te egészségednél!! Kezdj el keresgélni, még akkor is ha nagyon nehéz. Sosem tudhatod mikor lelsz valami jobb munkára. Ha jól emlékszem nem fővárosi vagy, városon kívül még nehezebb de ne add fel. ..és a nem alvást ismerem, tudod írtál is rá. Sajnálom hogy most te is ebben a cipőben vagy. Bár én most lekopogom, jól alszom végre. A kineziológushoz meg menj mindenképpen, én is jártam és akkor segített. A depresszió nagyfokú energia hiány, ennek ellenére próbálj meg sokat mozogni, még akkor is ha nagyon fáradt vagy. Voltam így ahogy te. Sokat segített a megeröltető sport.  Nekem a relaxáció segít, mert most inkább szorongásom van, nem depresszió.

Nono, őszinte részvétem. Érthető a pánikod. Én az apukámat vesztettem el 14 éves koromban. Én azóta nem nagyon kötődöm. Nehezen ment az elköteleződés is. Ha nem ragaszkodom érzelmileg senkihez, akkor nem is fog fájni ha elveszítem..... szóval érzelmileg lezárom magam, de ez nagy belső feszültséget szül.
Általában már észre sem veszem hogy egyre többet dolgozom és mindenki gondjával foglalkozom csak hogy ne kelljen a sajátommal. Ennek aztán az a vége hogy teljesen szétpörgetem magam és egyszer csak nem megy tovább. állandóan oda kell figyelnem hogy pihenjek eleget.

Kép
alkonyka
Budapest

@nono77:

Sajnálom a testvéredet. Az én anyukám is gyomorrákban halt meg 12 éve 46 éves volt. Neki is felnyitották a hasát, de vissza is varrták. Ő 3 hónapig élt miután kiderült. Dec. 28-án távozott. Megértem, hogy megrendült a hited az egészségügyben. Benne dolgozom, látom, hogy mik vannak, no comment. Anyukámat karácsony másnapján vittük be, mert már olyan rosszul volt, ismertem az ügyeletes orvost ő mondta, hogy úgy készüljünk, hogy már az új évet nem éri meg. Ezt én tudtam egyedül. Az osztályon, ahol dolgozom van intenzív részleg is, oda került az utolsó óráiban. Jó darabig nem tudtam bemenni, ha nagyon muszáj volt, kerestem melyik ágyban lehetett. Pszichológus is azt mondta, hogy nem tudom elengedni, ez is okozza a szorongásom.

Alkonyka tényleg a mozgás nagyon sokat jelent. Általában heti 5x szoktam tornázni itthon, bár sajnos mostanság olyan sok volt a dolgom, hogy nem mindig jutott rá időm, de megfogadtam, hogy mátol megint aktívkodom, akármennyire is fáradtnak érzem magam. Utána sokkal jobban vagyok.
csepp24

Sziasztok!

Olvasom ezeket a szomoru történeteket és majdnem sirok!!!!

Csepp24 sajnálom! Nem annyira várod akkor a Karácsonyt gondolom!

Nono77 és alkonyka részvétem nektek is!

Mostanában olyan erös szorongásom van! Nem is tudom,mi lesz a babaprojekttel. Szorongás egykis halálfélelemmel. Nem tudom miért jött elö, pedig az emelt adagot szedem. Még irni sincs kedvem.
sszandra
Szolnok

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?