A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Rugónak jó kis tervei vannak.  Hihetetlenül tájékozott.

Ha ezen múlna, akkor Sárándra is elmehetnénk, ott láttam egy olyan házat... De a Kedves meg sem nézte.  Nagyon ragaszkodik Db-hez. Egyébként, amit hétfőn nézünk, az is elég lenne, 80 nm, ha jól emlékszem.  Izgalmas, csak nagyon sok dolognak össze kell jönnie. Meg én egy kicsit bizonytalan vagyok. Még három évig biztosnak tűnik az állásom, de utána mi lesz?
dmaggie

Halihó, lányok!

Maggie, hahó! 
Gergőnek, Bercónak mielőbbi jobbulást!
Jaj, ez a papírmunka, fúj. 
A háznézéshez drukkolok, nagyon izgalmas! Belevágnátok egy építkezésbe? Nem semmi!
Drágám, azért úgy könnyebb fogyózni, hogy valaki a szopival viszi ki belőlem a kalóriákat , ezzel az éhezős részt megspórolom. (Rájöttem, hogy ez az utolsó esélyem, hogy kis odafigyeléssel relatíve könnyen megváljak azoktól a kilóktól, amiktől már 6 éve nem tudok.)
Mi lesz 3 év múlva a mhelyeden?

Vindo, csókolom Rugit, jó hely is az a Nepál. Csak jól kell bírni a hegyilevegőt.
Gravity? Köszi!!! Már alig vártam ezt a filmet!

Ma otthon voltunk, anyu befestette a hajamat, időtlen idők óta nem volt festve. Sajnos Ármin a visszautat végigsírta, odafelé majdnem végig tök jól bírta, de alapvetően még mindig utál kocsizni. Lehet, ősszel megyek védésre Db-be, akkor tuti vonatozunk, én a gyereket a kocsinak nem teszem ki 2,5-3 óra hosszat...

Kép
Kép
irina

Maggie, Bercó fantasztikus a cipőmegkötéssel! 

Kép
Kép
irina

A Gravity nekem bejött, Gábor szerint sokat bénázott benne S.B.

Bevallom, mi még nem is próbáltuk a cipőfűző bekötését megtanítani...

Irina, akkor Ármin már egész nagy lesz, simán kibírja.

Milyen lett a hajad

Összekapom magam, dolgozni kellene egy kicsit.

Maggie, a három év a mai viszonyok között egész jó... Sáránd nincs olyan messze, és a házak nagyon olcsók... A db-i vége a falunak kb. tíz percre van a várostól.

Kép
vindolanda

Na, eddig bírtam.
Fáj a fejem, szerintem hülye idő van
Megyek aludni.

Kép
vindolanda

Hahó!

Vindo, az utolso kb. 15 percet még nem láttuk, mert Ármin nem hagyta, bármit is csináltam, azt akarta, hogy ott maradjak mellette. De az eddigiek alapján: jó a film, bár én bombasztikusabbat vártam kicsit (az Europa Riport sokkal jobban tetszett és hihetőbb is volt, de nem azért, mert nem volt benne két megasztár). Bullockot én bírom, nagyjából rendben volt, Clooney-t meg azóta, amióta láttam pár komolyabb filmben. Az egy tehetséges és jó fej pasas.
Kérlek szépen, mézborostyán fantázianévre hallgat a hajszínem. Itten van: http://www.lorealparis.hu/img/l10n/prod ... Co1_29.jpg
kb. ilyen is. 
7 előtt felkelt a baba. 

Kép
Kép
irina

Halihó!

Ó, én is már régen fent vagyok, csak nem másztam ki az ágyból.  
Irinám, jó kis szín.

Bezzeg én nem tudtam letölteni a filmet.

Vindo, hiába mondom neki, nem érdekli. Ignorálja rendesen. Józsáról is 13 perc a Füredi-Böszörményi sarok. Na, mindegy, majd lesz valahogy. Józsán az egyik házat meg lehetne venni úgy, hogy nem is kellene hitelt felvennünk szerintem, csak minimálisat. De nekik a drágább, az erdő melletti tetszik jobban (érthető), ott viszont Gergő azt mondta, hogy félne. Meg nagyon messze van a buszmegálló is. Egyébként meg lehet, hogy majd csak egy év múlva lesz belőle valami, amikor már nem leszünk korlátozva.

Irinám, szerintem már írtam a kálváriámról. Mivel egy gyp. intézetben dolgozom, úgy, hogy nem vagyos gypedagógus, ezért egyrészt köteleznek, hogy tanuljak, másrészt pedig határozott idejűre változtatták a kinevezésemet. 17. aug. 31-ig szól a szerződésem.  De nem biztos, hogy akarok tanulni. 4 év lenne, no meg sok millióba kerülne, mindez azért, hogy a fizetésem ne változzon semmit. Munkát keresek ezerrel, bár nem egyszerű, mert itt nem hirdetik meg az állásokat. Lassan majd nyakamba veszem a várost és minden iskolába beadom a pályázatomat.

No, előkészülök az ebédhez. Meg közben Bercó is megjelent.
dmaggie

Végre idekeveredtem.

Maggie, mi is az alapvégzettséged?
Mikor állást kerestem, az összes db-i iskolába elküldtem a cv-met, és igaz, hogy fél évvel később, de egyből hívtak is (addigra már nem élt a dolog). Szóval mindent bele. Néha elteszik a fiókba, és később előveszik. Nem veszíthetsz vele.

Irina, igen, a Moon szerintem erősebb volt. De ez sem volt rossz
Clooney - én sem bírtam különösebben sose, de tényleg nem rossz. Legutoljára az Egek urát láttam tőle, nem volt rossz abban sem.

Hajszín

Tényleg, tegnap szóltak, hogy megjött a tabletem. Holnap be kell mennem pár határidős aláírás miatt a karra, meg is próbálom átvenni

Amúgy most ezek a földrajzos dolgok mennek nála nagyon, azért vannak infói a témában. Állandóan ilyenekkel zaklat, hogy hány méteres a Mariana árok, melyik a legnagyobb óceán, melyik ország a legnagyobb, Európában melyik a legnagyobb hegy stb. Valamelyik este meg az egész Naprendszer c. ism.terj. könyvet fel kellett neki olvasni, és ilyenekre választ keresni, hogy miből vannak a Szaturnusz gyűrűi... Hát, erre állt rá, az autótervező karrierjét most hanyagolja.
Innen jött neki Nepál is.

Vettem magamnak egy szép kék körömlakkot is. Ami Rugónak is tetszik. Ez jó, mert mostanában előfordul, hogy elégedetlenkedik az általam választott színek miatt

Kép
vindolanda

Kaqk????

Kép
vindolanda

Maggie, igen, emlékszem a mhelyi problémákra, csak erre a 3 éves szerződésre nem emlékeztem. És fizetnék amúgy Neked a gyógypedet? Úgy rémlik, nem. Te annyira az ilyen gyerekek közé való vagy, értesz hozzájuk, szeretnek, Neked ez a pálya illik a legjobban. Remélem Neked a legjobbakat!

Vindo, Rugó, a kis felfedező :-) Kérdezd meg, hátha tudja, hogy az Európára milyen veszélyes sugárzás esik, ami miatt veszélyes lenne ott landolni 
Éljen a tablet! Egyet én is elfogadnék, hurcibálásra jó lenne.
Kék körömlakk :-)

Megnéztem, elvileg Ármin 1 éves kora után már dolgozhatnék gyed mellett. Így nem ingyen kéne bírálnom, ha azt akarom, hogy megcsinálhassam az ilyesféle munkákat. 

Ármin a 2. vagy 3. napközbeni kis félórás alvását egyre inkább nehéz kivitelezni, gondolom, lassan átáll a 2 alvásra, de nem tudom, még hogy. Így végül van, hogy este 5-6-kor kidől, de pl. az előbb dajkáltam félórát és nem aludt el. Egek, mit nem adnék napi 2-szer 1 órás alvásért mondjuk, és nem rajtam, hanem a kiságyban. Álmodik a nyomor. 

Kép
Kép
irina

Vindokám, tanító vagyok + nyelv- és beszédfejlesztő tanár.

Hurrá, tablet. Mondjuk én nem szoktam használni. A. játszik rajta, meg Bercó. A múltkoriban is nagy csendben ült, kezében a tablet, koncentrált ezerrel, még a nyelvét is kidugta. Kérdeztem mit csinál. Válasz: sakkozok. Saját maga ellen játszott és ő nyert nagy meglepetésre.
Na, a nagyok mindenképpen az erdő mellé mennének. Az tetszik nekik a legjobban. De az a legdrágább is.

Bercó sokáig nem igényelte a könyveket, most éppen Rémusz bácsi meséit kell felolvasni neki.  Nem bánom, én is imádtam ezt a könyvet. Az oviban már olvasták nekik, emlegette is, decemberben együtt betévedtünk egy könyvesboltba és ott meglátta, meg is kellett neki venni.

Rugó akkor most a Nasa-hoz készül?  Egyem is meg a kis érdeklődős lelkét.

Filmek: szilveszterkor a Kedves letöltött párat, hát egyik rosszabb volt, mint a másik. Jól megjártuk. Bár az egyiket csak úgy félszemmel néztem, az érdekelt pedig, de közben befutott a szomszédunk, pedig egy J. Depp-film volt. Azt majd megnézem valamikor.

Én olyan nyomott vagyok, pedig még lenne munkám, tanulni is kellene, meg vasalni is van mit.
dmaggie

Irina, igen nagyon sok dolog megváltozott most. Bár én nem tájékozódtam a témában, mert nem érint, csak hallottam róla.

Ki fog alakulni az az ideális alvás.

Fizetni a tandíjat: nem tudom, nem nagyon hajlanak rá. Az biztos, hogy imádom a gyerekeket, de hidd el, a normál intellektusú gyerekek is bejönnek.  Meg talán nem értitek félre és nem tűnök szerénytelennek, de szerintem jól járnának velem egy normál iskolában.
dmaggie

Maggie, veled mindenféle gyerek jól jár

Ami fontos, hogy az önéletrajzokat ne csak a db-i, hanem a környékbeli településekre is küldd el, mert ott jobbak az esélyek. Létavértes, Mikepércs stb.

Milyen játékokkal nyomul A.???

Nekem a Rugó telefonján van egy Pou-m (olyan tamagocsi-szerű), már az 54. szinten járok vele. Azzal szoktam nyomulni, ha van pár perc nyugtom napközben:)

Irina, kitartás, sajna az átállások sosem mennek könnyen.
A csillagász könyvben is benne volt az Európa sugárzása Sőt, azt is tudom már, hogy a Jupiter elektromágneses tere nagyobb, mint a Napé.
Amúgy az a gáz, hogy olyanokat kérdez, hogy lövésem sincs a válaszról. Pl. a mi Európa legmagasabb hegye? Gondolkodás nélkül vágtam rá, hogy a Mont Blanc. Aztán kiderült, hogy a Kaukázusban sokkal magasabb csúcsok vannak. Szóval egy csomószor megfog a kérdésekkel.

Éljen a könyvolvasó Bercó:)

Most ennyi, ki kéne venni Rugót a vízből...

Kép
vindolanda

Vindokám köszi, én is így gondoltam. Egyébként az igazgatóm azt tanácsolta, hogy személyesen vigyem be, mert az első benyomás is sokat számít. No, ebben igaza lehet.

A Pou-t ismerem, pontosítok: az öcsém telóján van egy, ha találkozunk, akkor Bercó megeteti, meg stb. Meg az öcsém kollégájának az egyik lánya szokott vele foglalkozni. Vicces, ahogyan nyammog. Azt már hallottam.

A. Catan-t játszik. Ez egy stratégiai játék. Emlékszem, egyetemista korában Stratégiáztak a koliban.  Nekünk is van ilyen játékunk, csak még Bercó nem elég érett hozzá.

Rugi nem semmi.

Na, szerintem mára befejeztem az angolt, mindjárt vasalni kezdek.
dmaggie

VASALNI???? ILYENKOR?

A Katan-t csak hírből ismerem Mi Civilizációval nyomultunk, néha heteket
Egy kalappal az álláskereséshez

Nálunk Pou hangja le van véve, néha a zene megy alatta.
Ha Rugó megkaparintja, mindig átöltöztetni. Nálam hosszú haja van, tetkója és fekete rucija

Kép
vindolanda

Igen, vasaltam egy kört, de még mindig tele van a kosaram.  Meg a szennyes mennyisége sem nagyon csökkent, pedig mostam rendesen. Ki érti ezt?

Közben rájöttem, hogy nem Stratégia, hanem Rizikó a játék címe.

Nem is vártam, hogy pirosba öltöztesd Pou-t.  

A királyi tévén Oscar-díjas filmeket kezdtek vetíteni. Tegnap lett volna a Gettómilliomos. Egy órányi vetítés után szétesett a film. Minden darabos lett: a hang, a kép.  Nagyon mérges lettem. Ráadásul f11 körül kezdődött.
dmaggie

Sziasztok!

Maggie, filmvetítés , a Gettómilliomos amúgy egy nagyon jó film (ha még nem láttad), én imádom, a rendezőt is, a zenéjét is. 
Bercó drágám a Rémusz bácsival :-)

Vindo, Rugó még sokra viszi. Aki 6 évesen ilyeneket kérdez

No, mi a barátaimmal még a békeidőkben igen sokat catanoztunk, meg scrabble és franciakártya ment orrvérzésig. Én általában veszítek minden ilyesmiben, nincs türelmem a stratégiai játékokhoz, márpedig a legtöbb ilyen játék (a sakk is) az, meg nem megy a mások elleni támadás sem (a Catanban a megtévesztés rengeteg nyereséggel járhat), szóval maguk a játékok nem hiányoznak, a baráti együttlétek persze igen, de azok legfeljebb akkor jönnek el újra, ha a gyerekek kb. középiskolások, egyetemisták lesznek.

Itt minden a szokásos, rengeteg olvasni- és tennivaló lenne, ezekből kb. 0 dolog oldható meg kisbabával és az állandó megszakításokkal. Ez van.

Kép
Kép
irina

Ó, Maggie, tudom, hogy egy rendes mhelyre és állásra vágysz (rendes = nem lebeg állandóan a pallos az ember feje felett a papírok miatt pl.), és ha valakinek, hát Neked járna is. Remélem, meg is találod. 

Rájöttem, hogy Ármin 1,5 évig lesz bölcsis, mert év közepén kerülne be (már ha ez működhet, de mi a gyesből már nem élünk meg, úgyhogy akármi van, egy év múlva muszáj dolgoznom ismét, meg akarok is, tegyük hozzá). Hát ez a 1,5 év nem villanyoz fel. 

De hogy jó hírt is írjak, ma vagyunk S-val 13 évesek (az első és igazi összejövetelünk időpontja). 

Kép
Kép
irina

Gratulálunk az évfordulóhoz

Hát, a játékokban nekem az hiányzik, hogy volt rá időnk.
Amikor az első államvizsgám volt, emlékszem, utána 3-4 napig megállás nélkül nyomtam egy Hexlpore (vagy valami hasonló nevű) játékot, de tényleg, csak enni hagytam abba, ki sem jöttem a szobából. Na, az az érzés hiányzik...

Sajna csak holnap lesz tabletem
Most itthon vagyok, de nemsokára indulok, és begyűjtöm a férfiakat.

Irina, nyugi. MInden rendben lesz...

Gettómilliomos -
Á, nekel az Ál/arc jutott eszembe, hogy milyen régen nem láttam

Kép
vindolanda

http://en.wikipedia.org/wiki/Hexplore

Ez volt az.
Csapatot kellett benne összeállítani, és minden karakterből lehetett választani (íjász, harcos, varázsló stb.) férfiakat és nőket is. Az én csapatom csak nőkből állt, olyan volt, mint egy cicakommandó. De kijátszottam

Kép
vindolanda

Vindo!
Ugye ma van a névnapot? Ha igen, sok boldogságot! :)

Irina!
Gratulálok! Szoktátok ünnepelni?

Maggie!
Hajrá álláskeresés!
A mieink még nem tudnak cipőt kötni. Egyszer próbálkoztunk, de egyiküknek sem volt türelme hozzá...

Kép
gica1

Köszi

Na, ezzel a cipőfűzéssel megpróbálkozok majd valamikor, de szerintem Rugónak sem fog menni.

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Gica, Ádinak még fűzős cipője sem volt soha. Nem véletlenül. Igaz, így aztán megtanulni sem tudta.
Köszi, igen, tartjuk az évfordulót, bár most elnapolva a köszöntés. Amikor Ádi nagyobb volt, már éttermes verzióban örömködtünk, most ezt ugye megint hanyagoljuk egy ideig. Nekem mondjuk lenne igényem legalább havi 1 kettesben töltött estére is, de már csak évek kérdése, és menni fog.

Vindo, ez nagyon komoly játék :-) Én gépen talán két startrek-játékkal nyomultam még jó régen, nagyon izgalmasak voltak. Szerepjáték nem volt, de mindig tetszettek. Időm mondjuk szerintem már sosem lesz ilyenre, max. nyugdíjasan. :-D

Gyerekek, megtaláltam a nyavalyámat a neten, miután elborított a mellemen egy csomó újabb kiütés, és beparáztam. Kéremszépen, nekem rózsahámlásom van (nincs köze a rózsahimlőhöz). Az izzadás nem tesz jót neki, de ezt a hordozás miatt kevéssé tudom kontrollálni, ott beizzadunk akkor rendesen. A többire figyelek. Hónapokig eltarthat. 

Fú, megkaptam S-tól Az ajtó c. filmet, az egyik kedvenc Szabó Magda-regényemből készült, hát alig várom már, hogy megnézzem. Helen Mirren meg valami csúcs szokott mindig lenni. Utoljára a Red2-ben láttam, komolyabb filmben a The debt-ben és A királynő-ben.

Kép
Kép
irina

Hahó.
Bocs, hogy eltűntem.
Tegnap még mindig nem kaptam meg a tabletemet, az informatikus be sem jött MOst meg nem is megyek pár napig

Rózsahámlás - na, az egyik weboldal azt írja, hogy fiatal felnőttek és gyerekek esetében fordul elő

Ajtó - én csak olvastam még kamaszkoromban.

Szerepjáték - mi még M.A.G.U.S.-t is nyomtunk dobókockával hajnalig. A testvéreimmel, a barátnőinkkel és Gáborral Ott használtam a Vindolanda nevet először, egy nekromanta varázsló voltam

Ma próbálok a dolgaimmal haladni. Meglátjuk, mi lesz belőle.

Kép
vindolanda

Sziasztok Lányok!

A szerepjátékból én kimaradtam, de Apuka imádta. Régen ők is hajnalokig játszottak.  A Catannal játszottam, de én sem vagyok nagy stratéga, inkább a játék kedvéért játszom, legfeljebb a szerencse áll mellém... :)

Irina!
Legalább már tudod, mi bajod. Kár, hogy a dokinak nem sikerült kiderítenie...

Vindo!
Hogyhogy Rugó Bendegúz lett a vonalzón? Vagy mindig az volt?
Jó kis kérdései vannak Rugónak! :) Most nálunk az oviban csillagászati projekt van. Azt hiszem az óvónéninek jól bele kell ásnia magát a témába...

Maggie!
Most tudatosult bennem, hogy költözni szeretnétek? Micsoda változások előtt állsz!

Kép
gica1

Hát, ő kérte, hogy legyen új vonalzója. És ilyet szeretett volna.

Éljenek a csillagászati projektek

Kép
vindolanda

Hahó

Kép
vindolanda

Hahó!

Gica, bocs, akkor félreérthetően fogalmaztam: a dokim tudta, mi bajom, csak épp nem kötötte az orromra érthetően. Amikor ránézett, rögtön mondta latinul a nevét, én utólag raktam össze (a latin kif. elejét megjegyeztem), hogy akkor ez az, mert magyarul nem hangzott el a neve. Mondjuk én az a fajta beteg vagyok, aki a világon mindent tudni akar a nyavalyájáról, az orvosok meg a legritkább esetben mondják arcba az explicit diagnózist (én legalábbis ezt tapasztalom). 
Csillagászati projekt, húha! :-)

Vindo, ja, hát ez a betegség engem aztán megfiatalít, ha más nem is. 

Momentán kétoldali munkaundorom van esténként, de elmúlik, ezt tudom. 

Lányok, nálatok nincs olyan, h a gyerek úgy viselkedik (verbálisan főleg), mintha egy kiskamasz lenne? Engem kiborít sokszor a stílus is már. 

Kép
Kép
irina

Tegnap jól elaludtam
Hát, Rugóra már tavaly is azt mondták az óvónők, hogy úgy viselkedik, mintha kamaszodna
Néha elég idegesítő tud lenni, az biztos.

Itt semmi különös. Ma angol cikkeket kell fordítanom, jegyzetelnem. Meglátjuk, hogy haladok. Január végére egyre több teendőm gyűlik össze

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Vindo, tegnap én is aludtam, mert Ármin annyiszor keresett, h semmibe nem tudtam/-unk fogni, se munkába, se filmnézésbe. 
Igen, a január az mindig gáz munka terén, azt hinné az ember, h na majd akkor lazít kicsit a második felében, és á, dehogy.
Nekem OTKA-pályázathoz kéne felvinnem dolgokat. Időm rá nulla. 

Az óvónők nálunk még nem panaszkodtak Ádira, azt már megbeszéltük persze, hogy szája és hangja elég nagy a gyermeknek, ez nem újdonság. Mostanában sokat vitáztam vele, de mától ezt beszüntettem, most elhatároztam, hogy a szabályok betartatása mellett persze sokkal türelmesebb próbálok lenni, és ha renitenskedik, akkor inkább agyonszeretgetem. Ezt csinálni is könnyebb. 

Kép
Kép
irina

Hát, nálunk csak én aludtam el Rugóval.
G. szerintem dolgozott, és úgy látom, a gépemet is rendbe szedte (összeszedtem pár folyton felugró hirdetést és egyebeket, teljesen lelassult az egész), mert most profin működik

Az OTKÁ-t ne is mondd, nekem vagy öt éve nincs kezelve a cv-m azon a felületen

Amúgy Rugóra sem panaszkodtak De tény, hogy ritka makacs egy terészete van. Ugyanakkor tárgyalóképes volt kicsi korától kezdve egy csomó területen, ami pl. a boltokban jól jött, mert mindig meg lehetett győzni, hogy ez túl drága, ne vedd meg. Vagy ezzel nem játszanál sokáig, nem éri meg.

Kép
vindolanda

Rendes ez a G. nagyon :-)
Rugó tök jó fej a boltokban akkor, az egy nehéz terület. Ádikám mesterien tud mindenféle módot bedobni, ha vmit szeretne (és MINDIG szeretne vmit). A legutóbbi legviccesebb ilyen eset az volt, amikor azt mondta: "Anya, én megveszem majd neked a zsebpénzemből azt az űrös legótársast, ami tetszett neked, és akkor te megveszed nekem a piramisos legotársast." (zsebpénz = beszéltünk róla, hogyha majd iskolás lesz, fog kapni jelképes zsebpénzösszeget)
Hát nem zseniális?  Kereskedő lesz szerintem.

Kép
Kép
irina

= merthogy akkor KÉT DARAB legótársas is lesz itthon egy árán, ugye. 

Kép
Kép
irina

Hát, Ádi nagyon fifikás.
Valld be, hogy mindig egy ilyen legótársast szerettél volna
Mi közben hazaértünk, gyalog jöttünk.
A főtéren (nem mintha lenne több) megálltunk kakaózni
A Coop-ban 299 ft forint egy legófigura, ezt nem tudtam megállni. Egy tengerész volt benne.

Kép
vindolanda

Ja, azt még leírom, hogy Tony Leung kapcsán pótoltam pár hiányosságot a napokban (In the mood..., Ellenséges vágyak). Az utóbbi jött be jobban.

Rugó meg Gábor bútorokat fabriákálnak.

Én meg megyek, elpakolom a konyhát, aztán fürdök.

Írtam egy kis szösszenetet a másikba.

Kép
vindolanda

Vindo, a fő, hogy néztél T. Leungot. Van valami huncut benne. 
Szerintem régebben ajánlottam, én csak az első (legjobb) részt láttam belőle: Szigorúan piszkos ügyek trilógia. Ha még nem láttad, persze. Ebben is van Lau meg Leung, isteni az egész.

Próbálok még vmi érdemlegeset csinálni, remélem, filmezni is tudunk. 

Kép
Kép
irina

Jó reggelt!

Hát ember tervez, baba végez, nem tudtam szinte semmit csinálni már többedik este, mert kellettem cuminak. Ez van. Legalább kialszom magamat. 

Vindo, én a második Leung-filmet még nem láttam (az Ang Lee rendeztét), de már rég kiszemeltem, köszi!
Te nem kapsz agyérgörcsöt az mtmt-től? Felviszek egy tételt és nincs opció a visszalépésre, hanem csak ki lehet lépni, és aztán jelszavastól újra be. Egészen elképesztő rendszer, holott állandóan fejlesztgetik. 
Otkára amúgy én is csak társkutatóként tudok nevezni egy eltes vezető kutató révén, és tavaly is csak a legnagyobb nevek vezette cuccok kaptak otkát (de a miénk lett volna a következő nyertes -- negyedik volt és az első három kapott pénzt, úgyhogy most nagyon izgulunk, hátha). 

Tegnap az oviban a nagycsoport egész nap orvososat játszott, mert az óvónőjük mindenféle orvosis kelléket vitt be nekik. Agyvérzést műtöttek, sőt Ádi kifejlesztett egy agyvérzés elleni gyógycseppet, amit, idézem, "az agy szélére kell cseppenteni, megöli a baktériumokat és kész". Volt külön "kivevőszoba", gondolom, itt veszik ki az agyakat. Mi S-val majd elszálltunk a nevetéstől, ahogy Ádi előadta az ovis szakkifejezéseket, amelyekben bámulatosan keveredtek az igazi szakszavak és az ovis verzió. Szerintem sokszor az ovis sokkal jobb. Jövőre tán már latinul nyomják. 

Ármin pár napja megevett egy csomó kanál banánosalma-pürét, azóta sem. Szerintem azért, mert akkor a húgom itt volt és nézte, ahogy eszik, ő meg nyilván imponálni akart.

Kép
Kép
irina

Vindo, bocs, de sokszor szándékosan nem a rendes helyesírás szerint írok kulcsszavakat, nehogy a kereső kidobja (bár lehet, így is ki fogja). Kicsi ez az ország.

Kép
Kép
irina

Az mtmt-ről sok, nyomdafestéket nem tűrő kifejezés jut az eszembe.
OTKA - tavaly Debrecenből a mi tud.terünkről egy sem nyert... Ez van. Sajna sok mindennek kell szerencsésen összeállnia, hogy egy ilyen nyerjen. Beleírtak egy mostaniba is, majd meglátjuk. Egy régebbibe vagyok most benne, az már fut vagy két éve.

Ádiék nagyon profik
Kivevőszoba

A lényeg, hogy Ármin már eszeget ezt-azt

Itt semmi különös. Nyúlós, sötét idő van. Eddig szakdolgozatokat javítgattam, most fordítani kezdek.

Kép
vindolanda

Vindo, szorítok a sikeres otkátokért! Hogy ment a munka?4

Itt ma nagyon sok minden történt. Ármin előrefelé halad, kicsit mászik már, de ez még nem esett le neki, tehát nem tudja magáról, hogy oda tud valamihez menni, holott igen.  
Kiderült, az alma-banán kombót önmagáért szereti, mást ugyan nem eszik meg, de ebből ma egy üveggel lenyelt. És nagyon jó fej volt, elmentünk jelmezt nézni Ádinak, amit persze sehol nem kapunk (Darth Vader akar lenni, ófkorsz). És ezt most babakocsiban bírta ki (muszáj volt, rámkötve nem tudunk levetkőzni és a cuccokat vinni). 
Haladok a fogyással, most iszonyú motivált vagyok, látom magamat csinosan a jövőben  

Kép
Kép
irina

Ja, Vindo, egy kis olvasnivaló neked: 
http://heidlgyorgy.wordpress.com/2014/0 ... nyolcszaz/

Kép
Kép
irina

Csak gyorsan.
G. Db-be igyekezett volna délelőtt. A falu szélén leállít tankolni, és közben volt egy nagyobb baleset a 47-esen. Azóta le van zárva minden, már kétszer próbált bejutni
Most másra nem tudok reagálni, mert Rugó nagyon lefoglal
De majd jövök.

Kép
vindolanda

Haho,
Ma terápiás célzattal egy keresztelőre mentem fotózni. Készült vagy 350 kep, most ezekkel foglalkozom. Gyerekek anyosnal.

KépKép
kaqk
Debrecen

Halihó!

Megvagyok én is. Hétközben szinte alig jut valamire időm, ma délelőtt is egyfolytában robotoltam. Most egy picit pihizek, aztán nekiesek a munkámnak.

Vindo, azta.

Kaqk, élvezted?

Mennem kell.
dmaggie

Hat amíg csak fotóztam igen. De közben elég sokat tudtam gondolkodni :-(

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk, szerintem tök jól csinálod! :-)

Maggie, pihenj is azért, tudod, hétvége van :-))

Vindo, jaj Remélem, csak a járművek mentek tönkre ebben a balesetben. 
Ahogy látom, van már Blue jasmine, sőt 

Felfedeztük, h kb. 100 méterre megnyitott egy cukormentes cukrászda. Megkóstoltuk, nagyon finom sütijük van, "szegény" diétázó énemnek most nagyon jót tett egy fogyis csokitorta-szelet. Persze ezzel letudtam a vacsim nagy részét is.

Kép
Kép
irina

Hahó?

Kép
Kép
irina

Bocs az eltűnésért.
Tegnap elugrottam vásárolni, és sikerült turiba is eljutnom
Este néztünk egy kínai filmet, aztán még dolgoztam éjszaka.
Közben a férfiak bútort raknak össze az első szobában.
Ma későn keltünk, még pizsamában vagyok.
De összekapjuk magunkat, és vsz. bemegyünk Db-be, van pár elintéznivalónk. És lehet, Rugót is bedobjuk egy játszóházba, mert egy kis mozgás ráfér. Nem nagyon akar kimenni az udvarra mostanában (melegben meg be sem lehet húzni kintről).
A Blue jasmine-t nézem én is, de felirat nem volt hozzá még vagy két napja.
Holnap munkanap. De remélem, lesz tabletem végre.
Voltak sérültek a balesetben, három embert kellett kórházba vinni.

Mindenki vigyázzon magára!
Kaqk, a fotózás jó dolog

Kép
vindolanda

Vindo, ez Ádival is így van, télen nem akar kimenni. De mindig motiváljuk vmivel, ha tudjuk.

Akit érdekel, van az Aldiban nagyon jó kis gyurmakészlet (jó áron, remek minőségben). Meg sokdarabos ceruzakészlet is. 

Ármin újabb dolgokkal kápráztat el minket: kipróbálta az önálló ülést, miután elkezdett előre is kúszni a mászás után is. Mindjárt hozok képet is. Persze ezeket a képességeket még csak finoman gyakorolja. Kezd áttérni a két alvásra, aminek nagyon örülök, és egyre többet eszik püréket. Fog még sehol, de szilárd kajákat is fogok neki adni, hadd gyakorolja a rágást. 

Kép
Kép
irina

A szopipárna csak biztonsági háttér volt, de nem dőlt neki. Ádi folyton aggódik, h Ármin el fog dőlni és megüti magát. 

Kép
Kép
irina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?