Új privát üzeneted érkezett!

tundér, nem direkt maradtál ám ki, csak béna vagyok :lol:. Ja, meg utállak, mert leszóltad a pampers-t :evil: :lol:. Hintához milyen felszerelő-kézségetek van? kezdek agyalni, hogy nyárra jól jönne a picinek egy ilyen a telekre. A körtefák alá akarunk homokozót a lányoknak, praktikus lenne „felkötni” feléjük a kicsit. én meg addig aludhatnék a nyugágyban :lol:.


KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Tündér:köszönöm a dícséretet és tanácsot is.

Barbi: csini a pocid

Réka:imádom az unokatesómat és a feleségét is :)

alexa029
Budapest XIV. kerület
 
 


Reni: Szó nincs puncstortáról, szürke lesz Dorka-szoba 3 fala a 4. pedig Dulux intenzívből az egyik szín. Három falon pedig fog futni egy virágmotívum, ez adta az inspirációt: Dorkadekor Ebből a fa barnasága Patrik szobájából fog kimaradni, a fehéret megoldom temperával v akvarell festékkel, a rész színű cuccot ismerem korábbról, már használtam más motívumon a lakásban, viszont lövésem nincs, h honnan lehetne igényes virágot szerezni. Van egy olyan gyanúm, h kifutott Stile Interio termék... :-S Szóval, ha van tipp, akkor senki se tartsa magában...

Pozitív csalódás a gyerekszoba, sokkal kommerszebbet vártam tőled Aranyos
(hogy fűtötök be 4 m-es belmagasságot?)

Nekem az egyik korábbi lakásom fehér volt. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, h tudtam "önmegvalósítani" sok-sok kecóban.

Szopit úgy értem, h lehet ki kellett volna próbálni elektromossal is, de akkortájt az Avent számított űberpronak. Bár, h őszinte legyek annyira nem is erőltettem a dolgot, mert másfél óráig simán szopizott a gyerek, a mellbimbót olyan szinten vérzett bimbővédővel is, h a fiam szájánál is folyt a vér a tejjel együtt és a végén ordított, mint a sakál, mert éhes maradt. Az igazat megvallva, akkor megváltásnak éreztem, h áttértünk tápszerre. De örülni fogok nagyon a segítségednek, köszönöm.

Milyen kedves, tapintatos óvónénitek van...

Réka: nem soká Szaffi utálni fogja, h Mesó szereti a cuccait. Majd mikor kamaszkorukban jön az "Anyaaaa, elvette a szemceruzámaaaaat! Csinálj valamiiiiiit!"
Érdekes, nekem egyszer kakilt a kádba a fiam összesen. Lehet, h ez vmi lány szokás? Akkor asszem marad jó darabig a gyerekkádban... Nagy a kádunk

Vöröshagyma kistálban...? üh, attól én behányok. Nem bírom a szagát. Felént régen tormát szoktak volt reszeltetni, tényleg jó volt, csak már nehéz tormát szerezni.

Júni 13-19-ig van záróvizsgaidőszak. Nincs előrehozott vizsga, mert bizottság előtt kell csinálni és a kedvemért nem hívják őket össze és még nem is volt ilyenre példa. 20-ra vagyok kiírva. Szóval vagy bedugózunk engem v kipiszkáljuk a kiscsajt.
A pólód... aaaaz, az nagyon ott van Nextnek van 2014-es rugija is tizenpár öróért.

Ducky:  Asszem Dorkának elkezdek fogfehérítésre gyűjtögetni.3 narancs + narancsos gyömbéres teából fél lityó az alap Sztem Orange Country azóta nem OC, mióta én a 2. trimeszterben vagyok. Felzabáltam a narancsaikat.

Tündér: Nálunk sajna a plafonba fúrós verzió nem játszik, mert gipszkartonunk van és félek, h leszakad...Tudom, találjam meg a gerendát... de a teraszra is szeretném benne kitenni aludni és nem szeretném össze-vissza furkálni a plafont minden helyiségben.

Neked is köszönöm a felajánlást, remélem, h ügyesebb leszek most

Barbi: Libero nekünk csak az első pár hónapban jött be anno, a Pampers nedvszívóképességét semmi sem tudta verni, de azóta eltelt 12 év.
Tőlem is mindenki azt kérdezgeti/kérdezgette, h meddig leszek. Azt hittem, h van vmi íratlan szabály, h na, innentől már nem szokás jönni...

Alexa: Tök jó, h kaptál cuccokat. Én tegnap elkezdtem összeírni őket, de fél milliónál kétségbeesve inkább leraktam. Este megnyugtatott a kedves párom, h majd akkor kezdjek el pánikolni, ha 2 millió fölött lesz az összeg, úh dőljek hátra és böngésszek tovább Én pedig szót fogadtam.


Voltam ma védőnőnél. 2 órán keresztül nyomta nekem a mindenféle bullshitet a fél életéről és a szakmájáról. Megnézte az új leleteimet, aztán a dec végi papíromra nézve közölte, h " így kell kiharcolni egy UH-t. Azt kell mondani, h görcsölsz és nem érzed a babát". Mondtam, h bocs, de én tényleg görcsöltem, a babát pedig éreztem, azért nem mentem hamarabb. Egyébként ha tovább olvassa, barnáztam is, amit a nyíló belső méhszájam okozott. Azt azért nehéz szimulálni... Amellett, ha UH-t akarok, akkor nekem nem probléma kifizetni. Na, akkor meg azért mondta a magáét, h persze, mert én ki tudom fizetni, de mi van azokkal, akik ezt nem engedhetik meg maguknak. Majdnem bocsánatot kértem, h tanultam/ tanultunk és dolgozunk. F@szom... Mért vérnyomást, azt is harmadszorra sikerült megugrani, a súlyomra pedig rárakott egy kilot, mondván, h az úgy jobban néz ki (egyébként nem híztam).

A főnököm is jól felhúzott ma, lehet, h nem fogok tudni itthonról dolgozni...

Pocakfotók: hááát, ismételten én kullogok hátul. Nagyon csinikék vagytok  Vki dobjon már meg egy kis pocakkal!


Az a helyzet, h nekem az utóbbi időben inkább a bögyeim nőttek. Ha olyan fölsőt veszek fel, ami nem simul az alakomra, akkor mindenki a melleimet stíröli és baromira nem látszik, h babát várok. Kissé elkeserít...
Szóval az én pólóimon a köv. feliratok lesznek: A. ) TEJCSÁRDA, B.) TERHES VAGYOK, NEM DAGADT C.) KISMAMA VAGYOK, TE PERVERZ ÁLLAT!  (már csak azért is, mert a húgom barátja múltkor úgy üdvözölt, h "látom bekajáltáá'... Hú mekkorák lettek a melleid! Mindezt a 2. találkozásunkkor...)

Szóval gratulálok mindenkinek a pocakokhoz!

Ja, itt -7 fok van és 10-15 centis hó. Úh kapjátok össze a kiccsaládot és várlak szeretettel titeket szánkózni


Dóra Regina június 22-én született. Na, így már jó? :-DDD

 
 

Réka, a 4 gyerekesek felvesznek kettőt a pólóból

Dóra Regina június 22-én született. Na, így már jó? :-DDD


Krampampuli, SZaffi már most is utálja, ha Mesó elveszi a cuccait. „Anya, MEsó az én csikóhalammal játszik, csinálj valamit!!!” (egy időben csiklóhalnak hívta :oops:). SZaffi egyszer se kakált a kádba. Ez csak a kényelem-hedonista kisebbik kedvelt szokása :evil:. 2 milla feletti gyerekcuccok? hmmm… 1,8 milla lesz most a saját bio-víztisztító a telekre (ebbe benne van a bekötések mindkét házba + az engedélyeztetések is). Mondjuk, a gyerek jobb, mint a szartalanító gépek.
Pólódra 3. pontnak én azt írnám, hogy „esélyed sincs, már felcsináltak” :lol:. Mellnövekedésről eszembe jutott egy barátnőm, akinek akkorára nőttek szoptatás közben, hogy nyáron a strandon megkapta a „már szilikonozik, pedig csak pár hónapos mellette a gyerek” beszólást :D Én azért elfogadnék némi növekedést, most mértem magam (akarok télikabátot, amibe belefér a pocak) elég kiábrándító volt, hogy a mellméret alapján 40-es, a csípő alapján 50-es vagyok épp :evil: :evil: :evil:. Derék még csak 48, de az is kiábrándító. Még 5 cm kell az „ennyivel szültem Mesót” derékbőséghez :evil:.


Holnap délelőtt megyek a munkahelyemre, próbálok kitalálni vmit egyetem + gyed extra témában. Jó lenne a virtuális bérem alapján kapni a következő gyedet, ha már szépen megemelték a pedagógus-béreket :roll:. Mert ugye marhára megdolgozok épp érte :lol:


KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Tündér üdv itt :) Gratula a kislányhoz :)

Krampa: ez ám a lista :D Akkor nézzük sorba. :)

Légzésfigyelő: nekünk a nagyfiúval volt, kölcsön, amikor kivettem éjszakai szopira a gyereket és elfelejtettem kikapcsolni, akkor nagyon utáltam. Utána a többiekkel már nem volt, szerintem kb 2 perc alatt szerelték volna le az ágyról. Mobillégzésfigyelőnk nem volt.

Adamo hintába be lehet tenni újszülöttet, nekem is utánzat van, pár ezer forintos a teszveszről. Viszont nincs benne öv, tehát bekötni nem lehet benne a gyereket, én tuti nem hagynám ott, akkor se ha alszik.

Sterilizáló: nekem mikros van, használtan vettem, és összesen használtam talán 50szer a 3 gyerekkel. Én a fejőt sterilizáltam benne.

Cumisüveg kérdést passzolom, nem használtunk.

Kiskanál, tálka szerintem bőven ráér a hozzátáplálásnál. És akkor is tök jó valami olcsó tipús.

Pihenőszéket enyémek szerették, a rajtuk lévő játékok lekötötték őket néha akár 15 percre is :D

Pelenkakuka nálunk nincs, viszont én textil pelusozok, úgyhogy pelenka téren nem vagyok mérvadó.

Babakocsi: konkrét tipust passzolom, ami nekünk van merevmózeses az dög nehéz, ellenben mi kertes házban lakunk így nem kell felcipelne sehova. Illetve van mellette teljesen vizszintesre fektethető kocsim. Viszont szerintem külön mózes nem kell, én ennek a mózesében hurcolásztam nagyon sokáig őket.

Pelenkázón nekünk vagy textil pelus van, vagy az Ikea-ban kapható 2db-os frottir huzat.

Stokke kádnak majd utána nézek, fogalmam sincs milyen, nekünk az első pár hónapra fürdető vödrünk volt.

Hordozók: rugalmas kendőm volt az elején, van szövött is, de azt kevesebbet használtam. Amikor elég nagyok voltak (kb. 4-5 hónaposak) mentek csatos hordozóba (Manduca). Azt nagyon szeretem, Bencét még most is lehetne benne cipleni, ha nem lenne az a mániája, hogy tépi a hajam...

Orrszivó porszivó használható újszülött kortól, Bencénél sajnos szükség is volt rá 1 hónapos korában. Én is próbáltam már saját magamon, furcsa érzés, de nekem nem volt kellemetlen.

Babaviz passz, nekem volt bőven tejem, 8 hónapos korukig nem ittak mást.

Digitális lázmérő megint csak passz, szerintem mázli kérdése, a miénkről már a márkája is lekopott, de még tök jól működik.

Babaszoba nálunk nincs, baba velünk :D

Ruha: Háda, vagy teszvesz, ruhacsomagok. Látom néztél már teszveszt, érdemes vsizonylag sűrűn felnézni (ha van időd), mert ha felekrül valami jó, azt általában gyorsan elviszik villámáron. Mennyi kell szempontból megint csak nem vagyok mérvadó, enyémeknek úgy van ruhája, hogy 2 hétig ne kelljen mosnom (heti egyszer szoktam, akkor mindent egy nap alatt).

Pléd: nekünk polár van, kicsi, ha szeretnéd majd lemérem. Illetve bélelt pamut takaróink vannak.

Kutya: eleinte gondolom figyeld őket, nálunk macska van, soha nem volt gond. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az első pár hónapban nem volt egyedül a macska + kisbaba páros, vagy a bébit vittem ki magammal eygütt a szobából, vagy a macskát.

Más? nekem is még a tetrapelenka jutott eszembe, abból szerintem 10db-ot szerezz be.

Era: igen, 16. héten voltunk UH-n, de, kicsit még UFo a gyerek, majd hozok képet, végre van CD lejátszóm. :)

Krampa: 4dGenesisnél voltunk UH-n, nagyon szeretjük őket. Az a 4 hónap szülésig még inkább 5 :P Nyugi - én is mindig ezt mondogatom magamnak, pedig nekünk csak egy teljes szobacserét kell levezényelni, festéssel, laminált padlólerakással, meg egyéb nyalánkságok :) Védőnő látom gondosokodtt a vérnyomásodról. Egyre jobban értékelem a sajátomat. 10-15cm hóra kicsit irigy vagyok, itt ugyan esett egy kevés, meg is maradt, de szánkózni pl nem lehet benne normálisan. Én bármikor elköltök 2 milliót gyerekcuccokra :D:D Na jó, abban lenne a nagyoknak is holmi.

Duckylion: örülök, hogy megúsztad a lepkehimlőt! Hát, akkor az én gyerekemnek tuti sárga lesz a foga :D:D:D De komolyan, az ilyen beszólásokat vajon komolyan gondolják? Ráadásul egy védőnő...

Barbi: nekem volt mellszívóm, Zalánnal még használtam lelkesen, a többivel már csak nagyon keveset (Avent kézi). Édes az Alien-ed :D Nagyon csinos vagy :) Az első gyerekkel én is a 33. hétig dolgoztam, de bevallom őszintén, hogy az utolsó 3-4 hét már nagyon kínszenvedés volt. Pelus: nagyon ritkán használok eldobhatót, úgyhogy ezt a kérdést passzolom.

Csúfolódás: ha valakit csúfolni akarnak, akkor csúfolni is fogják sajnos. :S Ezt kivédeni nem lehet, pedig olyan jó lenne.

Réka ez a kádas sztori nem semmi :DDD Igen, tudjuk a nemét, már el is büszkélkedtem vele :P Lányunk lesz, Lilla :)Uhh, te komolyan heti kétszer lefertőtleníted a fürdős játékokat? Nagyon jó a body is, meg a terhes póló is. Nekem tappancsnyomos van :D

Cipelés: nálunk Bence még babakocsiban ül, cipelni nem vagyok hajlandó, viszont minden nagyon messze van tőlünk. Ha csak úgy sétálgatunk, akkor jöhet ő is gyalog, de ez egyelőre nagyon ritka. Gyalogolhat a kertben, amennyit csak akar. :D

Evicat: védőnővel ne foglalkozz, én is 16 hetesen éreztem az elsőt.

Alexa csinos a pocid :)

Gyerekszoba: nálunk zöld-sárga a mostani, de nagy eséllyel a következő is az lesz. Együtt van a 3 gyerek, ha nagyohbb lesz még a negyediket is hozzájuk tervezzük betenni egy darabig. Na jó az együtt vannak pl éjjelre azt jelenti, hogy Zalán már ott fekszik, és ott is kel reggel, Bence lefekszik ott, majd nálunk kel, Csenge meg változó, hol nem ébred éjjel, és akkor nem jön át, hol meg jön, és bevackolja magát közénk.

Kép

Kép

Kép

Kép
 
 
 
 
 


Réka, a 2 m-ót csak iránynak kaptam, h ne idegeskedjek, de ebben benne van a terasz télikertté építése is, amire az eddigi egyetlen árajánlat 1.4 m-ó volt (kicsit túllőtte az ürge, mert egy 30 cm-s deszkáért 10.000 pénzt akart elkérni). Egyébként nem vagyok spúr, de igyekszem nem baromságokat és nem extra drágán venni... Bár a télikert sztem majd II. féléves projekt lesz. Egyébként csak a babára szüléssel (terhesgondozás nélkül) középárkategóriás cuccokkal, amiben van egy ikeás kihúzhatós fotel is, 600-650 közötti összeget számoltam festés nélkül. Ebből a két nagy tétel a fotel, a babakocsi és a szülés.

Csiklóhal?? Nálatok egész nap a Private Gold megy???

Pocak: én két dologgal nyugtatom magam: 1. Sokat edzettem korábban és biztos az űűűbererős hasizmom miatt, 2. Legalább (most még) nem lesznek striáim. A te 3. szöveged sokkal jobb

Nekem az orvos Patriknál még azt mondta, h minél többedik terhesség, annál nagyobb a méh (nagyobbra nő asszem). Úh a következővel már a 3. hónap végén szép nagy pocid lesz

Majd számolj be, h mi volt a m.helyeden, hátha nekünk is infoértékű lesz. Egyébként megdolgozol érte: épp neveled a köv. adófizető generációt...

Zsiri: Köszönöm a listát.
Uh, 3,5 gyerek mellett lakásfelújítás? Nem írigyellek... Nekem már most megfordult a fejemben, h addig elköltözünk itthonról, de akkor minden nap haza kell jönnöm...
Védőnő: jelenleg elég erősen filózok rajta, h vmelyik környékbelit megkeresem, h fű alatt gondozzon. Sajnos mivel falun lakom nem tudom lecserélni a körzetit. Egyrészt, mert nincs másik, másrészt mert botrány lenne belőle és most nem volna tanácsos magamra haragítani a gyerekorvost is.

A zöld-sárga gyerekszoba jó, mert uniszex. Orgonasípokat valszeg én sem tennék külön, majd csak ovis koruk közepe felé, ha igénylik. 


Dóra Regina június 22-én született. Na, így már jó? :-DDD


Új kérdés: Van értelme az orvos mellé szülésnőt is fogadni? Mi egyáltalán az ő funkciója a szülés levezetésén kívül? (kórházi vizsgálatokat csinál, alapítványi szobát intéz, csecsemősöket reguláz...)

Dóra Regina június 22-én született. Na, így már jó? :-DDD


Krampa
Védőnőt nem lehet másikat választani! Az adoot és ez van. A szülésznő a lényeges a szülésnél nem a doki. A doki bejön a kitolásra a szülésznő meg veed van onnantól, hogy beérsz egészen addig, míg kettesben nem maradsz a babáddal. HA nincs ott apuka, akkor tovább is, hogy segítsen. Szóval én inkább szülsznőt választanék.
Eleinte szerintem nincs az a mellbimbó, ami nem fáj a szopitól. HA jól teszed rá, ha nem. Van megoldás. Én próbáltam a bimbóvédőt, de nekem még rosszabb volt úgy.
Szép a babaszobaterv! Bár nekem a selyemvirág rész a túlzás. Ha az is festve lenne, úgy szolidabb. nekem.
Fűteni cserépkályhával...A nagyszobában van. Elég. Olyan 21 fok van ott és 19-20 a gyerekszobában. Fürdőben van elektromos melegítő, azt 15 percre kapcsoljuk be ha nagyon hideg van, ímíg lezuhanyozom a gyerekeket. MAgunknak csak ha nagyon hideg van. Nem szükséges. Edzettek vagyunk
Nálunk Iván el van keseredve, hogy Áron születésével kikerül a kupacból Kicsit én is, mert tudom miért fáj ez neki. Érzékeny lélek :)

Réka
Én is néztem, hogy fertőtleníted a játékokat :D Néha bedobom őket ecetbe. Igaz, nálunk nincs kádban ülés, csak zuhanyzás.
Hagymázni én is szoktam. Fűtőtest nincs a gyerekszobában, de attól még működik. És tényleg bazi büdös

Orrszívó. Én is kipróbáltam. Olyankor is, amikor nem volt benne semmi és olyankor is, amikor totál tele volt. Előbbi semmi extra, de amikor tényleg tele volt.....az nagyon meredek! Mintha az agyamat tépték volna ki De ettől még használom, ha kell.

Barbi
tegnap kérdeztem a védőnőmet a dokiról. A Te MAriannod előtt az én Mariannom volt párban a dokinénivel. AZt mondta, hogy ha nyugdíjba menne, arról már tudnának :)

Szerintem pont az a normális, ha az ember az utolsó hónapban maard otthon. Persze függ attól, hogy mi az a munka. Fizikainál nyilván előbb, vagy ahol egész nap állni-mászkálni kell.

Pocis cuccok aranyosak :) Nekem is van néhány ilyen, de én már nem akarok venni.

Kép
Kép
Kép
Kép
 
 


@zsirafcapa: Milyen a vízszintesre fektethető kocsid? Én is valami olyasmit vadásznék! Köszi

Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
amie12
Budapest
 
 


ez is jó :-) Megnyugtatná a család egyes tagjainak az idegeit :-) 

Réka, én mindig a Sz.miklós/Csepel lehajtónál jövök le, és ott egyenesen megyek, amíg az a főútvonal, ott először még csak telephelyek, amjd sufnik vannak, utána van egy lakótelep meg a temető hátulról. 

Alizzal már jó turkálni, sokszor jobb cuccokat taláűl mint én, meg nem is az elbújás már a pálya nála. 

Tegnap végül csak másfél óra volt a szülői, nekem manapság már ez is kimozdulás a négy fal közül, szóval nem bántam, hogy mentem... 

Barbi, ilyen tappancsosom nekem is van. 

Pelus, nekünk is Pampers és mosható, én vegyesen használom. Pop-in pelusaim vannak, abba az újszülött még elveszik, így kb. másfél hónapig csak eldobható, utána eldobható csak akkor, ah megyünk valahova.

KépKépKépKép
KépKép
KépKép
 
 
 
 
 


Csajok! 

Ne kövezzetek meg, ítéljetek el, tiltsatok ki a fórumból

Jelzem mégegyszer!!! Soha nem pelenkáztam, nem láttam újszülött kakit stb.  

Mosható pelenka- Gyakorlati kérdés: Ha szilárd a kaki még ok, megértem- fogod kidobod, kimosod (Hol? mosogépbe? fazékba kifőzöd?-. Na de amikor amikor jó büdi-híg stb akkor hogy a csudába szeded ki belőle???

Tényleg bocsi Csajok!:D:D:D De anyósomtól csak nem kérdezem meg!:D

Lilypie First Birthday tickers
bbarbika
Budapest III. kerület
 
 


Barbi
Löksi vagy
Van betét ezekhez a pelusokhoz, amit kidobsz a wc-be :) A "rongyot" pedig beáztatod teafaolajas vagy ecetes vízbe, vödörbe, mint régen...Amikor összegyűlik annyi vagy mosol, akkor bedobod a gépbe. Környezetbarát vagyok, de a pelussal nem szórakozom.
Pamperst utálom, a szaga miatt. Az nekem szag. ÉS ami ilyen tartósan szagos és nagyon vegyszeres. Hozzátok a Rossmann van közel. Az ottani babydream pelus szerintem tök jó! De próbáld ki! Huggiest én i szerettem, de ezek szerint már nem veszek olyat Újszülöttnek zat használtam mindig és 3-as mérettől jöttek a dm Rossamnn sajátmárkások. MOst 1-estől fog ez menni. Libero nekem vastag, bár van comfort fit verzió, de az annyival drágább És való igaz, hogy a baba fazonjától függ minden! A dm ökopelus a lányoknál jó, de a fiúk kipissilnek belőle...legtöbbször. Több anyuka együttes megállapítása :) Én alapvetően azért szerettem a Huggies-Liberot, mert hátul gumis. Amelyik nem, abból nekem mindig kifolyt a kaki szopis korban.

Tündér
Igen, én használom a Beszélj úgy módszert és a Testvéreket is! Előbbit 5, másikat 4 éve. Nem voltam tanfolyamon. Kifejezetten empatikus példány vagyok, emiatt mázlista etekintetben, mert könnyen magamévá tudtam tenni. Bnőm nagyon kűzd. Neki nehezére esik a hisztiző 2 évesnek azt mondani, hogy "Milyen jó lenne, ha tavasz lenne és most lenne rajtad gumicsizma! Mekkorákat ugrálhatnál a tócsában...blablablablabla...." Eldurran az agya és kategórikusan kijelenti, hogy nem lehet és kész, gyerek ordít. Menni szeretne a tanfolyamra, mert tudja, hogy a módszer jó csak nagyon nehéz neki. Nekem sem volt könnyű az elején, de egész gyorsan ráálltam. Azt hiszem ez habitustól meg empátiától függ. Vagyis csak gondolom....

GAbi
A póló nagyon jó :D Nálunk is nagy megnyugvás lenne a családnak, ha beszereznék egy ilyet

Kép
Kép
Kép
Kép
 
 


Krampa
Milyen tipusú rugikat szeretnél? Hosszúujjú? Rövid ujjú? Pamut? Plüss? Fejből nem tudom a készletet, de szerintem minden féle variációból van nekem :) Hosszúujjú pamut és plüss, az tuti van. De plüss ujjatlan is. Ujjatlan pamut az nem tudom....

Kép
Kép
Kép
Kép
 
 


Megjártam a munkahelyem. Bazimessze van :shock:. Hogy a fenébe jártam én meg ezt az utat napi 2x?!?!?! :evil: Főnök jó fej volt és partner 8). Kiszámolják a szabimat, ami összegyűlt, ha az elég, akkor szabin vagyok május 16-ig, akkor lehet indítani a tgyást. Közben (elvileg) kapom Mesó után a gyedet is 8) Milliomos leszek, ebből újítjuk fel a nyaralót, az tuti :lol: :lol: :lol:. Viszont így Emili után a tgyás meg a gyed elvileg egész jó lesz (reménykedek a gyedplafon elérésében). Azért jó volt bemenni a suliba, el tudnám képzelni, hogy újra dolgozzak. Nem a legjobbkor, mi? :roll:. Vicces volt, ahogy néhányan fejtegették nekem, hogy milyen jó a 3 gyerek, mert otthon maradhatok a legkisebb 8 éves koráig, hurrá :shock:. Én szerintem begolyóznék még 8 évig itthon, de hogy nyugdíjam se lenne 12 kiesett évvel, az is bizti. Bár, azért szülök ennyit, hogy legyen, aki majd eltart rigolyás boszorkány koromban, neeeeem? :D


Krampampuli Á, nem megy egész nap a Privet Gold, csak este 11-től fogható :evil: :lol:. Szaffi csiklóhalas elszólásán elsőre akkorát röhögtünk, hogy hamar megtanulta, ez vicces :roll:. Azóta nagyon próbálunk vigyázni, min nevetünk :roll:. A „tiszta picsa a szemem!” kijelentést fapofával fogadtam :lol:.
Védőnő nem cserélhető. Ha nagy bajod van vele, jelented a főnökének, van egy békéltetés, ha mégse, akkor „nem igényled”. Ilyenkor automatikusan átkerülsz valamely környékbeli családvédőhőz, jóval több adminisztratív macera, de sztem ezt te jobban ismered nálam. Szóval tűrj, én is tűrtem :D
Építkezésnél a mesterember külön állatfaj :evil:. Nálunk apa utálja intézni a dolgokat (én fizetek, te beszélsz velük :evil:). Nem kicsit utálom :evil:
Én nem fogadtam, most se fogok szülésznőt. Tényleg ő van veled, de velem apa is ott volt/van, nem hiányzott egy „idegen” alig találkoztunk párszor némber folyamatos ottléte. Meg aztán, ki tudja, hogy a fogadott nem épp egy 12 órás műszak végén van, mikor bemész, aztán szülsz még te is vagy 10 órát… akkor inkább a friss ügyeletes. Hosszú szüléseim miatt sose fértem be egy műszakba :lol:.


Zsiráfcápa Hát, akkor gratula a kislányhoz, ha eddig nem vettem észre :). Nem elég csajos a vonalzó, bizti azért :). 15 perc pihenőszékben – az néha nálam életmentően hosszú nyugi volt :lol:. Még hajat is lehet mosni :D. Nem jókedvemben fertőtlenítem a fürdős játékokat, csak miután ott úszkál a kádban egy-két-millió apró kakadarab, valahogy jobbnak érzem beáztatni domestosba az egészet, majd átöblíteni :roll:. Előtte évekig nem mostam, Szaffi mellett nem volt indokolt.
Most látom, hogy rózsaszín nyuszija van a vonalzódnak, akkor csajos :). Bizti te id benyomtad a köldöködön a nyuszit, hogy lefotózhassd Négyeskéddel :D


Reni Cserépkályha fás vagy gázos? Jól lehet szigetelve a lakásotok, nálunk a telken a házat nem fűti be egy kályha :evil:. Oké, amióta lecseréltük az ablakokat, még nem próbáltuk, meg hát nincs folyamatosan fűtve a ház, az is bizti sokat számít. A födém szigeteléséről (mért, van?!) nem is beszélve. Jó ez a téliesített ház, amiben évtizedekig éltek, mi meg egy téli hétvégét se bírunk ki benne :lol:. Puhányak vagyunk!


Duckylion Jó a póló :D Te, folyton rád gondolok, mikor megkapom, hogy „Á, bizti lesz még ott egy negyedik is, 3 lány után akartok egy fiút is, ugye?” :evil:. Leírás alapján sztem a mi lehajtónknál jössz le az M0-ról. Mi a temető/lakótelep/Jehova királysága kongresszusi központ utáni lakótelepen vagyunk (4 emeletes nem panelok). Ha szoktál ilyet látni (balra kertváros), akkor nálunk vagy 8).
Na jó, egy 7 évessel már tényleg lehet turkálni :)
Barbi Nekem is kakafóbiám van, rögtön takargatom a pelusba, ne is lássam, és megy a kukába. Nálam a textilpelus épp ezért kizárt :roll:. Pedig nyáron a telken kicsi a kuka, tavaly csak pelus volt benne, minden más komposzt vagy szelektív volt, és így is totál teli lett 1 hét alatt :(


KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Krampa: na jó, télikerttel együtt már nem annyira buli a 2 millió. Anélkül sokkal érdekesebb lenne
Ezt a többedik terhesség nagyobb a méh összefüggést én is hallottam, nálam egyébként be is jött. Hiába volt Bence a legkisebb, vele volt a legnagyobb hasam, pedig hizni nem hiztam többet vele, mint az előző 2-vel.
Nekem volt doki mellett fogadott szülésznőm is, nekem jó volt. Az orvos nem jött be csak a végére, de én többé-kevésbé azért fizetek neki, hogy amíg nincs gond, addig hagyjon békén, lehetőleg rámnézni de nagyon akarjon. A szülésznő viszont az elejétől kezdve bent volt velem, ő vizsgált, pózváltást javasolt, biztatott, hogy haladunk meg ilyenek.
De ez nagyon egyedi, unokatesóm feleségének nem volt, és nem is hiányzott neki.

Amie12: Peg Perego Venezia.

Duckylion: Ez a póló is nagyon tuti :D Bár nálunk már mindenki kérdezgeti, hogy lesz-e 5. (ha rajtam múlik: nem)

Barbi: van hozzá ilyen kakifogó papír, amit le lehet húzni a WC-ben, mert lebomlik. De én van, hogy nem teszek bele, ha nagyon folyós a "termés" csap alatt kimosom kézzel, amíg ki nem jön, majd a mosdót is átöblítem, alapos kézmosás, és ennyi.

Reni jó, hogy írod a "Beszélj úgy"-ot, épp most készültem elővenni ismét a könyvet, mostanában nagyon sokat veszekszem a 2 naggyal.

Baba lusta második napja, alig mocorog. Vagy csak én vagyok túl sokat talpon, én még mindig csak akkor érzem mozogni,a mikor nyugiban vagyok.

Kép

Kép

Kép

Kép
 
 
 
 
 


Réka
Téliesített ház, jó szigetekés  Ami házunk 2 emeletes, 42 lakásos ház, az 1700-as években épült. Mivel az önkormányzaté mi nem cserélünk ablakot. A szárnyakat kicserélték, amikor pár hónapos voltam, azóta azok vannak. Ha nagyon fúj a szél, akkor libeg a függöny. Jól szigetel És gázos a kályha, kell is a rés az ablak alatt
Ettől a "Te akkor mostmár nem is kell, hogy dolgozz!" dumától én is frászt kapok! Én mondjuk ellennék még 8 évig itthon, de anyagilag....Azt általában senki nem tudja, hogy a főállású anyaság az egy gúnyneve a GYET-nek. Nem mondom, hogy adjanak érte komyol fizetést, de a neve miatt azt az érzetet kelti mindenkiben, hogy az nem 26ezer Forint...
Nem minden 7 évessel lehet turizni :) Talán 7 éves lánnyal igen...
Egy jó szülésznővel nem csak a szülés napján találkozol. HA időben felkéred és komolyan veszi a hivatását, akkor mire szülsz, addigra megismered HA a férjed nem együttérző típus (mert mondjuk még nem szült), akkor nem fog neked tudni bátorító és egyben hasznos mondatokat mondani! Meditációra sarkallni, ami szülésnél egy kincs KRAMPA HA nem tud gátat védeni, akkor azt is buktad. Kb. annyi a különbség, mint császárral vagy spontán szülni. Én is gyorsan gyógyulok és 2x vágtak is, de Lucánál, aki hajnali 5-kor született, már egy alvás után nem is éreztem, hogy szültem :) Ehészen más érzés volt utána, mint a nagyok után. De kinek mi a fontos, mi az igénye :)

Kép
Kép
Kép
Kép
 
 


Réka: ja, értem, nálunk talán 5-ször volt eddig a vízben kaki, na akkor én is fertőtlenítettem. Azt hittem általános program nálad a heti 2 fertőtlenítés.
Örülök, hogy partner volt a főnököd, hajrá milliomosság :D

Kép

Kép

Kép

Kép
 
 
 
 
 


Szülésznő: én Bencénél találtam meg az ideális szülésznőmet, mondjuk ő magán. Vele kb 7-8szor találkotam már szülés előtt is, mindig egy órára, mire szülőszobára kerültem valamennyire ismert, tudta, hogy mi az,a mit nagyon nem akarok. Most is vele fogok szülni, kivéve, ha kicsilány 05.30. és 06.06. között akar megszületni, mert akkor nincs itthon, de eddigi szüléseimet tekintve erre az esély majdnem 0. Már találkoztam vele egyszer hónap elején, és tervezek még 2-3-szor a szülés előtt.
Nem tudom megmagyarázni, hogy miért, nekem nagyon jót tesznek ezek a találkozások, és beszélgetések.

Kép

Kép

Kép

Kép
 
 
 
 
 


Réka
Bevallom, fel sem tűnt, hogy kimaradtam, de így hogy felhívtad rá a figyelmem... :-) igen, sejtettem, hogy lesz akit érzékenyen érint a pampers kritikám, úgyhogy utálj nyugodtan! :-) :-) :-)

A hintánkhoz hintarugót fúrtunk a plafonba. A teszveszen vett másolt-Adamo-hoz eleve adták! De vettünk még egyet hozzá, mert az erkélyre is tettünk egy horgot! :-) Ahogy Krampa, Te írtad, hogy szeretnéd az erkályen is használni, akkor ugrott be! (ezt már majdnem el is felejtettem... mivel tél van, s ilyenkor valahogy eszembe sem jut, hogy milyen jókat lógott kinn a törpe jóidőben!)

Szerencsére nélunk még soha nem volt kaki a fürdővízben, kívánom, hogy Mesó is "leszokjon" eme szokásáról!

Reni
Hát igen... én azt tapasztalom, hogy vannak helyzetek amikor nagyon jó, de sajnos van amikor semmi nem segít... (persze még nincs túl nagy gyakorlatom és rutinom, de egyelőre így látom) Én kb. akkor olvastam a könyvet, amikor 1 éves volt a kisfiam... s ugye amíg nem beszél, addig egész más a kommunikáció... de volt amit már tudtam akkor is alkalmazni... most más korszakban vagyunk, s bizony erősítenem kell magamban nekem is a nyelvezetet, hozzáállást. A tesvéres könyv is megvan már, hamarosan nekifekszem! :-) Örülök, hogy ennyi gyerkőcnél is jók a tapasztalataid, így most még lekesebb lettem! :-)

Barbi
Eldobható pelusnál nekem is az jött be, aminek gumis volt a hátulja!!!! ez nekünk kulcsfontosságú volt! Talán az első méretnél még anniyra nem mérvadó, de aztán... életet ment a hátsó gumirozás!
Ugyanis az igazi jó kis tiszta anyatejes kaki, az inkább folyós, mint darabos és szép aranysárga :-) :-) :-) Egy ideig barátkoztam a gondolattal hogy mosható pelusozok, de aztán fél éves koráig ezt szinte kivitelezhetetlennek láttam a folyós kakik miatt (persze ahogy Zsirafcapa is írta, ez is megoldható, de valahogy én ezt inkább kihagytam!)

Krampa
Nagyon ízléses és szép a fal-insiráció, bár a kiálló rózsaszín virágokkal én tuti nem bajlódnék, csak porfogók lennének! Anélkül is nagyon szép lenne!
Ez a védőnődolog érdekes, mert az ismeretségi körömben többen is váltottak...
Többen átjöttek ahhoz, akihez én is tartozom, bár szerintem azért ő sem egy főnyeremény! :-)
Ez persze körzeten belül törént, mármint, hogy eddig a középső ajtóba járt a védőnőhöz, most meg a szélsőben rendelőhöz megy.

Na, most ennyi, még varrok egy kicsit míg alszik, hogy ne megint hajnalban nyomassam a pedált! :-) Épp gondoltam is, hogy Évi babája zenét hallgat odebentről, az enyém meg klaviatúracsattogást, vagy varrógépzakatolást... :-)











 
 


Köszi Lányok:) Tudtam, hogy valami trükk van a dologba. Dehát alapból az ilyet amúgy honnan kellene tudni?
Nah mindegy:) mostmár megvan az infó.
Ma sikerült 12 óráznom:S Gábor is és a baba is megharagudott rám:( olyan kemény a pocakom.magnézium se segít. Délelőtt is aggódásba voltam, kb 11ig nem mozgott a baba. Már úgy voltam vele, hogy ha még délutén se ficereg akkor felhívom a doktornőt. De egyszercsak beindult.
Tündér irigyellek a varrás miatt:) Néha rámjön hogy úgy varrnék valamit a babónak. De nincs türelmem még hozzá.

Réka komolyan szeretnék légy lenni a falon nálatok:D a csajok hát úristen...:) És a harmadik is ugyanilyen lesz, vagy még rosszabb!:D

Lilypie First Birthday tickers
bbarbika
Budapest III. kerület
 
 


Reni: Rövidujjú pamut rugit preferálnék, uuutálom a plüsst (alakítsd át)

Öh, most végeztem 8 órányi szakszöveg fordítással. Megyek megpróbálom vhogy leküzdeni a jelenleg leküzdhetetlennek tűnő alkohol, alkoholos csoki v mitbánomén,csakütőslegyen utáni vágyamat, aztán jövök hozzászólni...

Dóra Regina június 22-én született. Na, így már jó? :-DDD


Sziasztok!


Mivel látom, hogy többen gyakorló anyukák, én meg meglehetősen rutintalan vagyok, kérdeznék tőletek az AFP eredményekről.

Ma kaptam meg a leletem és nem nagyon tudom, hogy mennyi is az annyi... 27 éves vagyok, a kombinált teszt eredménye 1:17830-hoz lett a 12.héten, az AFP vizsgálat eredménye pedig 1, 86 és 67, 34 lett. Azt, hogy 1, 86 micsoda, még csak kitaláltam...de mi a másik? Van valakinek tapasztalata ezügyben? A dokim szerint alacsony, de felesleges aggódni... Persze, nem is aggódomHatározatlan De azért megnyugtatna, ha valakinek hasonló tapasztalata van-volt és megosztaná. Köszi.


Lilypie First Birthday tickers
 


Többgyerekesek: jár apának táppénz ha SZaffi beteg? mármint nem a pénz a lényeg, hanem hogy itthon maradhat-e velünk úgy, hogy nem vesz ki szabit? Ma mondjuk itthon van, mert reggel baleset volt a gyorsforgalmin és nem lehetett elhagyni Csepelt :shock:. Éljen a sziget-életforma :lol:. Rögtön kiderült, hogy Mesó nem tolerálja a kisszobában dolgozást :shock:. Szaffival sose volt gond, simán elfogadta, ha apa becsukja az ajtót, nem megyünk be és pont. Hát a törpe ott bőgött az ajtó előtt, még a kedvenc foglalatosságaival se lehetett elcsábítani. Sétálás meg nem tetszett neki, mert valami idegesítő hideg fehér izé potyog az égből, ráadásul anya nem hajlandó teljes gőzzel rohanni a szánkó előtt folyamatosan :evil:. Szar az élet, nem vitás! :lol:. Hogy teljes legyen a létszám, amint hazaértem Mesóval és levetkőztünk, hívtak a bölcsiből, hogy vigyem haza, mert a hideg hatására az udvaron elkezdett könnyezni, és valami zöld trutymó folyik a szeméből :evil:. Gondoltam rád, Rita, hogy emlegetted itt nekem a kötőhártyagyulladást :evil:. Oké, már volt neki 1x, akkor se a szemcsepp, hanem a kamilla teás lemosás oldotta meg :roll: (szemcsepp használatához nem voltunk elég agresszívek, a napi 5x5 cseppből kb. 2x3 csepp lett :(). De ha már muszáj elvinnem orvoshoz a lányt (kell a bölcsibe az egészséges papír majd), akkor hátha apát is kiírják hozzá :wink:.


Krampampuli Ezek szerint nem sikerült lekűzdeni az alkohol/csoki vágyat, mert nem értél ide hozzászólni azóta se :)


Barbi Próbálj meg lazítani… :) Szerintem direkt jó, hogy rád ijesztett a fiad, hátha kicsit visszaveszel a tepóból :wink:. Azért van átmenet a 12 óra munka és az otthonmaradás közt :roll:. Kedvenc védőnénim dolgozott a 36. hétig, mert bírja ő. Aztán a 38. héten olyan gyorsan szült, hogy még a mentő se ért ki, és apa vezette le a szülést telefonos segítséggel :shock:. Oké, második gyerek volt. A nagy meg legalább oviban, és nem ott sasolt végig :D.


Tündér Hogy varrtok ti hajnalban?! Ne ébred fel rá a törpe?! Nálunk ez kizárt, túl zajos :/


Apa épp meetingel a főnökével angolul a kisszobában. Nagyon jókat röhögök rajta, jobb, hogy máskor nem itthonról dolgozik :)


Basszus, mit ébred fel nekem MEsó 1,5 óra után?!?!?!?! Még írni akartam!!!


KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


blankanyu: ha a kombináltad jó lett, ne foglalkozz az AFP-vel, főleg, ha dokid szerint sem kell :wink:. Az AFP nagyon gyakran ad ki hamis eredményt, ezért ha van kombinált, azt kell figyelembe venni.


KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Réka, 
Ha az anya GYED-en van, az apa ugyanarra a gyermekre tekintettel kérheti-e a gyermekápolási táppénz megállapítását?
Ugyanarra a gyermekre tekintettel, amelyikkel az egyik szülő GYED-en van, a másik szülő nem kérheti a gyermekápolási táppénz megállapítását. Ha azonban a családban több gyermek nevelkedik, a másik gyermek betegsége esetén az apának megállapíthatják a gyermekápolási táppénzt.

Én most nagyon mérges vagyok, éppen házvásárlásban vagyunk, de direkt nem beszélek még róla, nehogy elszóljam magam, erre most  most hívott Bálint, hogy hívta őt az eladó, hogy baj van. cca 1 órával ezelőtt az egyik ingatlanirodánál, ahol szerződve van, ott járt egy vevő, aki volt korábban megtekinteni a lakást, és letett pénzt az ingatlanirodánál, és most őt köti a szerződés, hogy annak a valakinek kell eladnia a házat, vagy ha nem akkor is ki kell fizetnie a jutalékot...    Nem igazán értem a dolgot, szerintem kamu az egész. Ki az aki egyszer, valamikor megnéz egy házat, utána nem jelentkezik, de egyszer csak gondol egyet, bemegy az ingatlanirodába és ott lerak pénzt áralku és újbóli megnézés nélkül...  Meg ha van is ilyen akkor se kell előtte az ingatlanosnak beszélnie a tulajdonossal...? Szerintem csak minket akar rávenni, hogy fizessünk többet, de ennél többet mi már nem tudunk, így is többen állapodtunk meg, mint amennyit eredetileg terveztünk...

KépKépKépKép
KépKép
KépKép
 
 
 
 
 


Réka
Hogy varrok alvó gyerek mellett? Simán :-) Ha megy a varrógép, nem hallom, ha fölébred! :-)
viccet félretéve, még soha nem ébredt föl rá, pedig szinte a szobája melett varrok egy asztalnál, ráadásul nálunk valahogy úgy alakult, hogy soha nem csukjuk be a szobája ajtaját... Szerintem, ha meg is ébred, konstatálja, hogy Anya varr, átfordul a másik oldalára és alszik tovább! :-)
Tudod már ő is hallgatta pocakban! :-)

Amíg kisebb volt a fiam, őneki is minden baja volt a hóval... tavaly is csak a nagy havazások vége felé volt kedve 1-2x felülni a szánkóra! De a szánkóztunk egy jót!!! :-)

Szaffinak mielőbbi jobbulást!

Blankanyu
én is azt mondom, mind Réka, bízz a dokidban, ha szerinte rendben,akkor ne izgasd magad miatta!
 
 


@blankanyu:


próbálj meg nem izgulni rajta, persze tudom nem könnyű. Ha gondolod menj el egy jó uh-s helyre (Pl. Istnehegyi Géndiagnisztika) ott alaposan az eredményeid függvényében megnézik a babádat.

KépKépKépKép
KépKép
KépKép
 
 
 
 
 


Blankaanyu: Az AFP egy elavult vizsgálat, ezt a dokim már az első gyereknél elmondta, már többször szó volt róla állítólag, hogy eltörlik. Ha kombinált teszted eredménye jó lett, az AFP kapcsán is azt mondta a doki, hogy ne aggódj, akkor szerintem ne aggódj ;)

Réka: Én is úgy tudom, hogy otthon maradhat apa táppénzen, mivel a másik gyerekkel vagy GYED-en. Jobbulást Szaffinak! Otthonról meló nálunk se menne a férjemnek, a nappaliban van a számítógép, laptopunk nincs, esélye se lenne ideülni nyugiban. Ha nagyok oviban, Bence akkor is menne rögtön segíteni gépelni :D

Duckylion: én úgy tudom, hogy ilyen sajnos létezik (ingatlanosoknál többféle szerződés típus van). Szerintem jelezzétek az eladónak, hogyha esetleg mégse jönne össze a dolog, akkor titeket érdekelne a ház az eredetileg kialkuodtt áron, ha csak több pénzt remélt, és nincs másik vevője, szerintem jelentkezni fog.

Megérkezett ide is a hó nagyobb mennyiségben is, Bencének és Zalánnak nagyon tetszik, Csengének csak egy darabig.
A pocaklakóra meg nyugtató hatással van, azóta csak finoman mocorog néha egy kicsit. Eddig ő a legnyugisabb bébi odabent, mindennap mocorog egy kicsit, hogy ne aggódjak, de nem viszi túlzásba (vagy nekem nincs elég időm a másik 3 mellett ráfigyelni. Remélem nem kijövetel után akarja lemozogni a "hiányt"


Kép

Kép

Kép

Kép
 
 
 
 
 


Köszönöm az infókat, tényleg jár apának a táppénz 8-) Megjártuk a gyerekorvost. Éljen a befogható nagymama! Pont ráért, ez is ritka szerencse :) Szóval 4re elmentem (egyedül) a gyerekrendelőbe, bejelentkeztem az 5kor kezdődő rendelésre, így a 2.-ak voltunk :D Ha lehetne tekintetettek ölni, már nem élnénk, úgy néztek ránk SZaffival :oops:. Szemcsepp napi 4x, de számítsak rá, hogy előbb lényegesen romlik, csak utána kezd javulni :shock:. És hogy tényleg jár apának táppénz :shock: 8) Ha tudtuk volna!!! Oké, amíg nem voltam terhes, annyira nem zavart a két beteg gyerek + én beteg állapot, de a mai nap egy rohangálás volt, hát nem bánom, hogy itthon maradhat apa is 8) Persze, a meetingjeit megtartja, persze Mesó egész nap hisztis, ha nem ülhet apa ölében, de hát szerelmes a kiscsirke, megértem, apa jó arc szerintem is :)


Zsiráfcápa Nekem Mesó nyugis pocaklakó volt, és kint is az, nagyon kényelmes egy ilyen baba az elején. Aztán úgyis bepótolja :lol:.


Tündér Ja, hát könnyű, ha nem hallod meg :lol:. Szaffi is pocakban sokat hallgatta a gépet, mégse alszik mellette. Oda kell jönni, megnézni. Általában leül mellém és „segíteni akar” :evil:.


Duckylion Részvét a ház körüli hajcihő miatt :( Utóbbi 2,5 évben kétszer vettünk ingatlant, hát én is utálom az egész macerát, izgulást :evil:. Mikor a lakást vettük, kiderült, hogy az OTP 20 évvel ezelőtt elfelejtette levenni a tulajdoni lapról a bejegyzést (OTP hiteljük volt). Tiszta mázli, hogy a néni precízen tartogatta az összes papírkáját. Aztán meg az volt az OTP baja, hogy az a cég, akin keresztül a hitelt vették, már 15 éve nem létezik… hát nem irigyeltem a nénit, egy hónapig járt utána, mire végre csak az övé lett a lakás és eladhatta nekünk.


KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Réka: ha nem azzal a gyerekkel van tp-n akire a GYED-et kapod, akkor mehet a dolog. Easy, én is nagyobb kabátot hordok, mint egyéb ruhákat. Különben is, most babát vársz...

de, alkohol iránti vágyamat leküzdöttem, dobtam egy lush dobozt a fürdővizembe és ott vigyorogtam, mint egy kisgyerek, mikor a nagy dobozból előjött egy kicsi, abból pedig egy még kisebb. Aztán úgy döntöttem, h nagy generált csinálok. Utána pedig beájultam. Néha még nekem is kell aludni, bár a párom szerint a vérszívók nem alszanak...:-D


Ducky: sztem is le akarnak húzni. Merre vesztek lakást (házat)?
Zsír a póló. Főleg, ha a 3-nál is ezt hordtad:-D

Zsiri: én nem bírtam a gyereket szánkózásra rávenni. Viszont tök jót csúszkáltam hazafelé jövet egész addig, míg majdnem seggre estem. Akkor bevillant, h terhes vagyok, nem kéne...

Tündér: viszont mikor abbamarad a varrógép zakatolása, a gyerek szemei egyből kipattannak, mit? :-D

Barbi: miután a lányok itt emlegették a mosható pelust rágugliztam. Találtam olyan trücköket, h két nagy gézlap közé vatta, bele pelusba, szarostul ki. Állítólag újszülött kortól használható így. Viszont egyelőre lustább, önzőbb és finnyásabb vagyok annál, mintsem szaros pelust mosogassak. Bár magamat ismerve a 2. 20.000 ft-os pelenkaszla után vadul fogom keresni netem a mosható csomagokat. Egyébként kacérkodok a gondolattal, hha majd nagyobb lesz, akkor veszek próbacsomagokat.

Reni: én sem tudok Patrikkal túrni. Vagyis magamnak és neki nem, Dórinak viszont élvezellel merül alá a dzsuvába. Múltkor összeszedtünk két kosárnyit, aztán leültünk a földre a próbafülkék elé és nyihogva szelektáltuk a már szelektáltakat. Voltak ám fontos szempontok: új legyen v nagyon szép állapotú ill. lehessen szárítógépezni. Hihetetlen piszkosak voltunk utána. :-S

Köszönöm a listákat.

Védőnő váltás: itt Mucsaröcsögén ez úgy működik, h van két körzet, 2 védőnővel. (bazi nagy a falu, megkérdeztem, összesen 6! kismama van...)Ha az egyik körzet védőnője odaballag a másik körzet védőnőjéhez, h " Figyejjémá' (a stílus szándékos), hallottam, h XY-t te gondozod, nekem rokonom/barátom/ én kutyám kölke szeretném én gondozni." Ezzel itt nincs is gond. Ismerősöktől kérdeztem a másikat, az sem sokkal jobb. Viszont a szomszédasszony a szomszéd város védőnője és állítólag jó. Gondoltam átkopogok hozzá, megbeszélek vele egy havi összeget és ha vmi nyígom van, akkor segít. Amellett ha a babagondozásban van vmi hiányosságom - lesz, régen volt - akkor egyszerűen átsétál. Tényleg közvetlen szomszéd. Ám csak és kizárólag akkor szeretném bactatni, ha kifejezetten védőnő szerepben van mellettem, mert a szomszédasszonnyal nem szívesen beszélném meg a valagamból kilógó aranyeret, viszont a védőnővel simán.

Tisztára meg vagyok nyekkenve a fronttól. Leszakad a derekam...



Dóra Regina június 22-én született. Na, így már jó? :-DDD


Réka: jobbulást Szaffinak!

Ma gondoltam rád/rátok. A barátnőm sebészeten volt az 5 éves lányával és leesett a rendelőben egy borotva. Lili odasúgta az anyjának:"anya, ott egy borotva" - "menj oda, vedd fel és add oda az asszisztens néninek" Már normális hangerővel: - "anya, mit csinálnak a borotvával?" - Ha valakinek szőrös részt kell vizsgálni, azt le szokták neki borotválni" - " Úgy, mint ahogy te a nunidat?" Aszongya a doki: látom, fel van világosítva a gyerek...

Dóra Regina június 22-én született. Na, így már jó? :-DDD


Blanka: Állítólag a jövő évi protokollban nincs már benne az AFP. Ezt az egyik orvos mondta, akihez elmentem UH-ra mikor paráztam az AFP miatt.

Előbb-utóbb majdcsak mindenkinek írok... Kissé dekoncentrált vagyok ma...8-/

Dóra Regina június 22-én született. Na, így már jó? :-DDD


Köszi Rekuja, Tündér, Duckylion, Zsiráfpáca! Igyekszem elengedni a dolgot, bár eléggé nehezemre esik. (Azt hiszem, én vagyok a nőgyógyászok-védőnök-pszichiáterek rémálma. Sőt, néha a saját rémálmom is.)


Esetleg van köztetek-köztünk, aki győri vagy Győr környéki? Örömmel vennék meglévő tapasztalatokat a kórházról, egyebekről. Ugyan nem ez az első terhességem, de az előző annyira szörnyen ért véget, hogy nem tudok reálisan ránézni az osztályra, meg az régen is volt... Jajj, annyira jó, hogy ilyen kedves-segÍtőkészek voltatok, vagytok. Tényleg küszönöm.


Lilypie First Birthday tickers
 


Háááá csajok mennnnnnnyit irtok

Valaszolok, amire emlekszem...


Moshato pelus: en szeretem. A gyerek masfel ev alatt kb. 4 csomag pelenkat hasznalt el, ebben benne volt az ujszulott csomag is (merthogy girnyo volt, es 1 honaposan tudtam raadni a pelust eloszor).

Mosas: haaaat fosik.  en nem hasznaltam papirt bele, a fost nem fogja meg semmi. Beszart, levettem, kiöblitettem a kakit, es be a teafaolajos kukaba. Heti 2x mosas, oszt szevasz. Jo persze voltak balesetek, de mindig combnal folyt ki, es ha azt veszem mennyit sporoltam vele Sokat.



Szoptatas: en is fejos tehen voltam, pedig nekem aztan minden bajom volt (befele fordulo mellbimbo, a jobb cickon pl kettos bimbim van), fel eves koraig gyujtogettem a fagyasztoban tasakban es soha nem hasznaltam fel a tejet. Aztan koltozesnel kicsit kiolvadt, es kidobtam a ´csába az egeszet. Majd 10 liter volt.
Masfel eves koraig szoptattam.


Voltunk dokinal.  kezd kiakasztani a csaj. Mindig csak a penzt huzna le rolunk, most is. Hogy menjunk el masik uh-ra, mert szerinte sok a magzatviz, meg meg kell nezetni a gyerek szerveit valami speci uh-al.
(3 nappal elotte voltunk 4D-n, es a doki mindent rendben talalt, jelentest is irt rola-de nem is mondtam a dokinak, annyira felhuzott.)
Meg tetanusz oltas (2 eve adott kettot, szerinte 10 evig ved, de azert menjunk biztosra es oltsunk megint), meg HPV teszt.
Oktoberben volt valami elvaltozas a mehnyakon, ecsetelte, mondta hogy majd figyeljuk. Na azota nem nezett ra, es most kertem hogy nezzuk mar meg, erre ö: nem, nincs semmi ertelme, ugysem lehet vele mit csinalni terhesseg alatt. Es persze ne izguljak... De azert tartsam eszben a csaszart.

Ugyhogy a tokom tele van, az uram meg ugy van vele, hogy most mit rinyálok, ö bizik a dokiban.

En is megyek teszveszre, hatha lesz valami occsóért  bar nem kell semmi, mert meg mindig megvan a kukija
Szerintetek aki ingyen postaval hirdet, ide is kiküldi?




Era

Kép

Kép


Kép
guera
Playa del Carmen
 
 
 
 


És persze Krampampulinak is :)

Lilypie First Birthday tickers
 



Hoztam kepet: alszanak a kölykök... Ki itt, ki ott. :lol:

Era

Kép

Kép


Kép
guera
Playa del Carmen
 
 
 
 


Gyáááádecuki :-)
(nekem miért nincs szmájlim?)

Pocakok: én folyamatosan egy trimeszternyit le vagyok maradva...

Dóra Regina június 22-én született. Na, így már jó? :-DDD


Réka: én mostanában mindig kérek időpontot a gyerekdokitól. Ha felhívom rendelési idő elején, akkor tuti kapok még aznapra. Sokáig nem kértem, aztán egy extra hosszú várakozás után 3 gyerekkel eluntam a dolgot. Szoktak rám is csúnyán nézni, de már nem izgat, mindenkinek meg van rá a lehetősége. Remélem minél gyorsabban jól lesznek a csajok!

Krampa: tudom roppant műveletlen vagyok, de: mi az a lush doboz? (igen, tudom, google, de lusta vagyok, és álmos :P)
Barátnőd lánya :DDD

Blankanyu: sajnos nem ismerek senkit, aki Győr környéki lenne. :(

Era: ha az urad bízik a dkoiban, hát járjon ő hozzá... :roll: Pasiként szerintem azért elég könnyű dumálni. Látod milyen rendesek a gyerekek? Már most egyszerre alszanak :D

Kép

Kép

Kép

Kép
 
 
 
 
 


Banyek...aszittem mindenki havat lapátol meg szánkózik, de nem

Krampa
Rövidujjú rugi nincs is csak ujjatlan,rosszul írtam, de gondolom azt szeretnél Hát abból atlán 1-2 darab van, ami lány kifejezetten és nem uniszex. Jövőhét végén szétcsomagolom úgyis az egészet és akkor meglátom mennyi is az annyi.

Én simán varrok meg porszívózok alvó gyerekek mellett. És mosogatógépkipakolok :D Megszokták tök pici koruk óta, hogy itt csak este van csend, akkor se indig, mert egybenyíló szobák, ajtó sossincs becsukva és úgy megy a varrógép. Én amúgy jobban szeretek kézzel varrni. Filcállatot csak úgy :)

Tündér
Mekkora a gyerkőcöd? Szerintem ez a módszer olyan 3 éves kortól használható hatásosan. Legalábbis a szavak ereje. Ha higgadt tudsz maardni egy szituban, az viszont már nagyon korán :)

Hát kb. annyi maardt meg abból a sokból...


Ja, vettem ma 2 pelenkázólapot 3ezerért :D Semmi faxni egyszínű, semmi virág, semmi maci. De mind1, úgyis teszek rá pelust. ÉS a célnak megfelelnek :)

Era
A Zurad Én is lépnék a dokicsajtól, de nem tudom mik a lehetőségeid
Látom a csajos vonalzótól nem tudsz megválni AZtán nehogy tütben szaldgáljon az a kölök 20 év múlva

Zsiráf
Luca konkrétan nem rúgott soha! DE SOHA! Csak fészkelődött vagy nyújtozott. NApi 2x ha éreztem...AMint mozogni tudott szép lassan bepótolta és most is pótolja még

Én nagyon jófej voltam, úgy döntöttem :) Elhúztam a csajokat szánkón a boltig. Nem vetteünk nehezeket, de tele lett a hátizsák Onnan elhúztam őket a kisdombig, ott szaladgáltak, nem annyira szánkóztak...aztán hazahúztam őket Áron rendes fiú volt és segített

Kép
Kép
Kép
Kép
 
 


Réka, csajok örültek a hónak? Én annyira nem, féltek is hogy hátha seggre esek a tükör jégen. Azt gondolná az ember, hogy a gondnok házmester stb dolga lenne eltakaritani a havat a ház elől. Nah mindegy nem háborgok, árt a szépségnek.:)

Elmentem tegnap kismama jógára. Szuper volt. Majdnem 2 órát tartott, amiből szerintem 1 óra tutti csak meditálás volt. Mondtam ha másért nem is, csak hogy legalább kipihenjem magam megyek máskor is.:)

Era nagyon durva pocid van!:) Nah van már nevetek?

MInden elismerésem lányok, mostanában magamat is olyan nehezen látom el. Ma reggel már a bakancsomat is alig tudtam bekötni, nemhogy szánkózni menjek a gyerekekkel. Annyira fárasztó ez a hét, hogy gondolkodok rajta, hogy kiveszek jövőhétre egy pár nap szabit.

Jah és nem jó terhesen esküvőt szervezni. A zene kiválasztását folyton halogatom, mert kb minden második számon bőgök:D:D:D

Barátnőm meg totál rákattant az esküvő témára, szóval mehetek vele hétvégén az esküvő kiállításra:)



Lilypie First Birthday tickers
bbarbika
Budapest III. kerület
 
 


Krampampuli Te beülsz terhesen a kádba? :O Na nekem az tiltólistás :roll:. Meleg vízben ücsörgés csak a végén, mikor a jóslófájásról nem tudni, hogy már a szülés-e (jósló elvileg elmúlik a meleg vízben, szülés nem. De az epegörcs sem múlik el :evil:). Mondjuk amúgy se férek el a kádban, szóval totál nem hiányzik :lol:. A Wellnessen sajnálni fogom a meleg pezsgést, majd úszkálok helyette :roll:. Nekem is tegnap kezdett el fájni a derekam… oké, én is a frontra fogom, nem a terhességre :). Mélységesen megnyugtat, hogy nem csak az én lányom éget halálra a beszólásaival, hanem ezt más kedves lányok is megteszik az annyukkal :lol:. Borotvás zseniális, bár nálunk csak a láb-borotválást szokta nézni, meg utánozni (habot kap a lábára, és a fürdős zsiráfot használja borotvának).


Blankanyu Részvét a szörnyű élmény miatt :( Én csak a Pápa-Veszprémi helyzetről hallottam néhány dolgot, de azok se tetszettek :evil:. Ismerős az első kettőt Pesten szülte, ahhoz képest Veszprém megye horror volt neki :roll:.


Guera Hát az a pelusos kép :lol:. Kb. 2x akkora a kis csomagja, mint ő maga :D. Ahogy alszik a nagyfiú, azon nagyon látszik, hogy macsó pasi ám :lol:. Egyetemista koromban olvastam nővérem vmelyik szociológiai tanulmányában, hogy csináltak felmérést, a nők milyen viselkedési formák alapján mondják egy férfira, hogy macsó, és kijött, hogy az egy 3 éves kisfiúnak felel meg a leginkább :lol:. Hogyhogy Mo-ról rendelsz gyerekruhákat? Helyben nem divat a „vatera-style”? Durva pocakformád van. Mint aki lenyelt egy pöttyöslabdát (nemtom, mért pont pöttyöset, de ez jutott az eszembe :)). Idegesítő orvosért részvét.


Zsiráfcápa Nálunk csak 1 nappal előre lehet időpontot kérni. Na ugye az igen ritka, hogy kedden már tudjam, szerdára begyullad a lány szeme :evil:. Életszerű :evil:. Sőt, bejelentkezni is csak személyesen, csak 1 órával a rendelés előtt lehet :shock:. Hát ezt se igazán értem ám :/ Mert pont az szívja meg, aki mondjuk egyedül van 3 beteg gyerekkel és még autója sincs… Mert ugye a túlterheltség miatt nem jön ki a doki, főleg nem a helyettesítő. És mindezt azért a fél percért, amíg „igen, valóban szemgyulladás, itt a recept, itt van hétfőtől a közösségbe mehet papír, viszlát” mondat elhangzik.


Reni Kézzel én csak harisnyát stoppolok, az nem az a pihentető kreatív varrás kategória :roll:. Ha már nem zajongok, akkor horgolás vagy hímzés. Csak aztán a meghímzett dologból úgyis varrok valamit… Én is húzogattam simán a csajokat. Mondjuk én a bevásárlást simán az ölükbe ültettem :roll:. Azért ma apa szánkózott is velük egy kicsit. Csak azt nem tudom, hova ül majd jövőre Emili (bár Szaffi szerint odafér még ő is kettőjük közé…).


Barbi Nálunk még lelkes Feri bácsi és elkotorta tegnap a havat. Tavaly már a végén nagyon nem volt az. Akkor az egyik nyanya beszólt, hogy itthon vagyok egész nap, lapátoljak én is. Hát felkötöttem a 4 hónapost, Szaffinak a kezébe nyomtam egy homokozó lapátot és lapátoltam én is. Jól megszívtam, mert Szaffi imádta, attól kezdve folyton lapátolni kellett :evil:. De legalább elég hangos volt és az összes nyanya kinézett az ablakon, hogy milyen hősök vagyunk :lol:.
Oké, itt sajnáltatom magam, hogy milyen fárasztó gyerekekkel terhesen, de az a helyzet, hogy a szervezetem totál megszokta, hogy a csajok fárasztanak, így nem annyira gáz. Első terhességnél én is úgy éreztem, hogy baromira el vagyok fáradva a puszta léttől is :). Most meg cipelem egész nap a 11 kg-s törpét, és megszokta a testem.
Folyton bőgést megértem, én se bírok meghallgatni egy rendes zenét se. Néha még a reklámokon is birok bőgni, aztán röhögök magamon kínomban…


KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Szaffi mai eszmefuttatása Hármaskáról:
Anya, befogom a köjdököd, és akkoj Emili nem kap levegőőőőt! Küldjünk neki gumibékát be a köjdöködön, biztos fincsi neki! Nem anya, Emili se játszhat majd a babámmal, nem csak MEsó. Ez így igassságos!

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


:mrgreen: Reka a csajod :lol: ez keeesz!
Itt nem divat vaterazni, nem nagyon adjak el a bbcuccokat. Ha belegondolsz, itt a nepessegnel 4-8 gyerek az atlag :shock: na azutan mar nem adnam ra az enyemre.
Macsogyerek ja... ha valahol kislanyt lat, annak puszit kell adni. Minimum. Apja fia... :/
Feri bacsit csokoltatom :D

Barbi :D boges ismeros...
Tok jo hogy tetszett a joga! :D legalabb levezeted a feszkot egy kicsit.
Nevek: haaaat most uram kitalalta hogy legyen Valentin. De a Ferenc is tetszik neki. Es a nem Ferenc vagy Fery, akkor Tomi. :D Eddig.

Renata: :shock: szakozni anyaaaam :D jol ki vagy kepezve :D
Doki. Most nezek masikat, itt van, kocsival kb 15 percre. Allitolag itt a legjobb, csak az a baj hogy baromira elfoglalt, draga :/ es nem ismerem. De mindenki dicseri, nő. Most pl ha valaki nem mondja le, akkor marc. kozepere van idopont hozza... :(

Krampa: egyel frijoladast :lol: en az elejen mindig azt csinaltam. Vagy csokiiiiiit :mrgreen:
En most 54 vagyok, egyeskevel ilyenkor mar vertem a 60-at...

Era

Kép

Kép


Kép
guera
Playa del Carmen
 
 
 
 


@bbarbika: milyen volt a kismamajóga? Én még életemben nem jógáztam, szóval nem vagyok benne biztos, hogy nem én leszek-e a jógaterem hiperbénája. Mondjuk, ha igen, akkor is ki aakrom próbálni...


Lilypie First Birthday tickers
 


Én  még terhesség előtt egyszer vagy kétszer voltam dinamikus jógán. Nah az tipikusan olyan volt, hogy utána 3-4 napig a wcre nem tudtam leülni olyan izomlázam volt:)
Utána kb fél évig nyomattam a Rubint Rékát. Nah az nagyon király volt. Olyan karom és fenekem lett tőle mint atom( szal szülés után tutti visszatérek hozzá). Viszont az ott megszerzett erőnlétet az elmúlt 5-6 hónapban simán elvesztettem. Szóval én úgy mentem oda, hogy már a lépcsőn felmenni is alig kaptam levegőt.
Nah ez a jóga  viszont teljesen más volt.Semmi "kemény" dolog nem volt. Alapból pocakfüggő miből mennyit bírsz. Ami olyan nehezebb volt az a lábemelgetés volt max. Voltak gátizom gyakorlatok, légzőgyakorlatok ilyesmi.

Era: Dante mellé egy Ferenc?:D Vagy annak is van kinti megfelelője?:)

Lilypie First Birthday tickers
bbarbika
Budapest III. kerület
 
 


Blankanyu: szerintem erdemes kiprobalni, Anyum tok bena mindenhez, sosem csinalt ilyeneket... aztan 50 evesen bekattant es most jogazni meg pilatesezni jar :lol:
Mindezt azutan, hogy evekig nyaggattam. El is mult az osszes nyavalyaja. :)

Era

Kép

Kép


Kép
guera
Playa del Carmen
 
 
 
 


Zsiri:
Az ajándékcsomag alakú fürdőgolyóról van szó. Akciósan vettem a csomagot még pár hete.
http://www.lush.hu/shop/product/product ... /id/1544/vÁsÁr-best-wishes

Én sem kérek az utóbbi időben időpontot, egyszerűen beesünk a rendelés végére. Egyébként nekünk mákunk van, mert kijön a gyerekorvos indolkolt esetben és telefonon is segít pl. hétvégén. Nyáron kibányásztam a gyerekből egy kullancsot és kétségbe esve hívtam fel, simán segített és elmondta, h mire figyeljek.

Era: apa miért ragaszkodik ehhez a dokinőhöz? Pont most van az az időszak, amikor még tudsz váltani, ha szükséges. Ja, most nézem, h dolgozol rajta. Ezt a nagyon népszerű dolgot én eléggé megszívtam az elején, orvosváltás is lett belőle. Túl macerás voltam neki. Mennyi kint egy átlagos terhesgondozás? Drágább, mint itthon?
A Valentin nekem fura...
Dante neve még mindig nagyon tetszik, nem hiába jó pasi
Frijoladas jöhet, sztem az lesz a hétvénén az egyik vacsi. A csokit nem szereti a lányom. ...és a túró rudit sem, pedig az nagy kedvenc, simán megettem belőle 3-4 óriást egyszerre, most meg kifordul a számból az első harapás után. Legalább a kutya örül neki. Mikor nyitom a hűtőajtót, már pattog, mint a bolha.

4-8 gyerek? húbazzz... Nincs tévé?

A súlyod még simán beindulhat, addig amíg rólad nem csúsznak le a gyűrűk, nem lifeg az óra a csuklódon, addig nincs baj.

Réka: engem nem tiltottak le a fürdésről, de nincs közösségi víz (úszás pl.), nincs wellness és nincs forró víz. Nekem ez az egy, ami szokott segíteni. Gyakorlatilag mindenre jó, elmúlik a hányinger, a hasfájás, lehet olvasni, kikapcsol, ha valami van, csak visszaüvöltök a fürdőből, h " most fürdööööök". Cool.

Szaffi gyorsan körbepisilte a területét, még időben, tuti, ami tuti alapon Minden egyes tesóval edzettebb lesz ő is

Én a harisnyastoppolás mellett még gombot is szoktam varrni és ennyi a tudomány.

Renáta: Mi ez a módszer, amit Tündérrel toltok? erőszakmentes kommunikáció?

Bátrak vagytok, én nem mertem volna most szánkózást bevállalni.
Rugikat várom.

Barbi: tök jó program az esküvő kiállítás. Lehet, még vmi nászutat is tudtok nyerni.
Mióta terhes vagyok csak rádiót hallgatunk. A saját zenéimtől mindig picsogok. De igazából Ásókán a körömgomban is pityerget, szóval...

Blanka: én szentül meg voltam róla győződve, h Ausztria közelsége miatt nagyon figyelnek az Eü színvonalára felétek. Jógát simán próbáld meg, max a felét bénázod el, a másikon legfeljebb belealszol a meditációba. tök jó dolog.



Dóra Regina június 22-én született. Na, így már jó? :-DDD


Reni köszi, most megnyugtattál egy kicsit. Nekem az első 3 ennél sokkal többet rugdosott. Bár most, hogy tegnap írtam, hogy csak finoman mocorog ma 3szor is jól belém rúgott :)

Barbi: csatlakozom én is a minden bőgés táborába :D Örülök, hogy bejött a jóga :)

Kádba ülés: első hárommal a végéig csak zuhanyoztam, mostanában mindig kád meleg vízben áztatom magam.

Réka: ez az időpont kérési rendszer nálatok nem semmi... Imádom a lányaid dumáját :D

Era drukk, hogy az új doki tényleg jó legyen. Na meg egy korábban felszabaduló időponthoz is.

Blankanyu: próbáld ki a jógát, aztán meglátod bejön-e Neked. Én az első gyerekkel voltam egyszer terhes jógán, meg terhes tornán, én végül is a tornánál maradtam, nekem az jobban bejött. De ez tök egyéni. :)

Krampa jól néz ki ez a csomag! DOkit nálunk is lehet hívni, meg szerintam ha nagyon rosszul lennének a gyerekek kijönne. De telefonos segítség nekem már ovis hiányzás esetén nem elég, mert Zalán óvoda köteles, muszáj igazolást vinnünk, ha beteg.

Megint hányinegerm van, nagyon utálom már. Pedig mondta a dokim, hogyha eddig nem múlt el, valószínűleg csak a szülés után fog. Hát nem igazán vigasztalt meg.

Kép

Kép

Kép

Kép
 
 
 
 
 


Krampa: itt havi 1x kell menni, akkor csinal uht, semmi mast. Ha esetleg panasz van, akkor ker egy vizeletet. Szoval 1 rendeles 12ezer huf, a szules ha sima, akkor ugy fel milla, ha csaszar 700ezer korul mozog. Rendes szules 1 nap kh, csaszar 3 nap.
4D 16ezer huf.
:mrgreen: tv van, gumira nem koltenek.
Dokihoz nem tudom miért ragaszkodik :(
Huuu kuldj rudit ha nem csúszik :D

Zsiri: ajjjj a hanyinger :S ne basszon mar ki veled hogy végig ez lesz!
Es ne aggodj, enyem sem aktiv, ide-oda megy oszt ennyi.

Barbi: neked irtam csak elszallt :evil: szal Dante is Ferenc lett volna Dominic helyett, csak a zuram nem tudta bediktalni az anyakonyvvezetonek :lol: na majd most.
amugy kell egy magyar nev is, mert pl a Dantet sem fogadjak el otthon.
Ma megint a Damian a nyero Apanal :S amugy Ferenc spanyolul Francisco, de ez egyikonknek sem tetszik :(

Era

Kép

Kép


Kép
guera
Playa del Carmen
 
 
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

cron