Anitja, köszi, én is nagyon sajnálom, h ezzel kínlódsz!
Nekem amúgy Ádi születéséig semmilyen problémám nem volt a körmeimmel, ami a benövést illeti.
No hát cipőt nagyobbat nem tudok venni, mert a terhességi növésekkel együtt most 41-42-eset hordok, képzelhetitek, mennyire egyszerű ekkora női lábra cipőt kapni. Hébe-hóba van, de pl. Deichmannból csak a 42-es jó, az meg mutatóba van néha, tehát a választék iszonyú kicsi. Sosem hordtam szűk fejű cipőt, most is a kényelem nagy híve vagyok, de hát ilyen kicsi választékból még válogatni is... széles fejű csizmám volt (amúgy keskeny lábfejem van, legalább ez nem bonyolítja a dolgot).
A lézeres megoldás azért jó, mert nekem két körömoldalt Ádi után megcsinált a doki hagyományos módon, úgy, hogy már nem nő soha be, de iszonyúan fájt utána, hetekig gyógyult, bicegtem, lüktetett, fájdalomcsillapítókat szedtem. A lézeres után sokkal gyorsabban gyógyul. Persze itt is van az érzéstelenítős szakasz, amit utáltam, mert a lábfejbe injekciózás iszonyúan fájdalmas. Nekem az EDA-s gerincinjekció közel annyira sem fájt, sem semmi más injekciózás.
Most meglátom, mivé fejlődik, de egyszer és mindenkorra rendezni akarom. Igaz, még két körömszél van hátra... az egyik rakoncátlankodik.
Miért blokkol az m1? mire jó ez nekik?
Vindo, a helyes körömvágás elvileg az, hogy nem vágjuk be a szélén, tehát nem homorú, hanem kvázi-egyenes. Így a köröm nem kezd el oldalra benőni (elvileg, mert hajlam is okozhatja, meg szűk cipő).
Anyóshoz kitartás
Maggie-m, jobbulást Neked!!!
Köszi, lányok, várjuk a babát, hátha ma éjjel, ha már itt a front. Szegények tűkön ülnek. Én nem hordtam túl a fiúkat, megkímélt a sors ettől (Ádi egy nappal, Ármin egy héttel a kiírás előtt született), de a húgomat pl. anyukám igen.