A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Halihó!

Vindo, hát történész anyával jó is Ruginak :-)
Durva hét -- kitartás!
Nem sok időt hagytak a habil. dogádon való munkára
Ja, a pénteki ünnepség az alma materemben lesz, nem a tsz-en. Már nagyon várom. Én mondom az egyik köszöntőt, tuti elsírom magam. 

Itt a szokásos, nézni mi sem tudtunk semmit, még negyedórát sem,  a baba nem hagyta. Tart még az alvási mizéria, ma reggel után csak fél 1-kor aludt el, totális őrjöngések után, hiába szoptattam stb., úgyhogy csak
napi egyszer alszik. Ez van. (Nem értem, h szegény tök álmos, mégsem bír elaludni.)

Kép
Kép
irina

Hahó.
Ma ötkor keltem, autóval utaztam, felvettem két interjút, Rugóhoz éppen beestem zárás előtt két perccel.
Viszont a két interjú között láttam egy ékszerész-boltot. Gondoltam, itt biztos olcsó lesz minden. És így is volt, megajándékoztam magamat a bal nagyujjamra is egy ezüst gyűrűvel (kígyós). Nem volt 2000 ft sem, nem tudtam otthagyni. A jobb nagyujjamon már vagy három év van egy, és ezen a komoly hiátuson már fantáziáltam egy ideje.
Este futottam is. Fáradt vagyok, mint a kutya
Mindjárt altatom Rugót, szerintem nem mászok ki az ágyból utána

Na, akkor ezzel a nappal jól bevásároltatok. Hátha a holnapi jobb lesz.
Tesódék?
Árminnal ki lesz, amíg köszöntőt mondasz?
Tényleg, megírt szöveged lesz vagy fejből nyomod?

Kép
vindolanda

Hahó,

Vindo, akkor jó sűrű napod volt!
Kígyós gyűrű -- tutijó lehet, én pont ma raktam rendbe a bizsusdobozaimat (pontosabban pakoltam át), magam sem értem, hogy lehet ennyi nyakláncom, karkötőm, fülbevalóm. Egy időben ebben éltem ki magam. Most meg ugye egyiket se nagyon hordom, mert vagy zörög, vagy a kicsi húzná le rólam. 
Én is elfáradtam, mint a kutya, elmentem kedvenc svéd lakberáruházamba csapot venni (nekem öröm oda menni, imádok ott lenni, kajálni, nézelődni). Na, az a külső raktárban volt, pár km-re onnan, oda is elnyargaltunk. Jó volt amúgy, de agyfrászt kaptam a tömegközlekedéstől. Rengeteg útvonalat kigondoltam, és a végállomást leszámítva NINCS olyan metrómegálló, ahol ne kellene lépcsőzni (nem a mozgólépcsőre gondolok, az oké), tehát ahol ne kéne le- és felvonszolni a gyerekkel és cuccokkal kb. 30 kilós babakocsit. Ez a város az öregek, nehezen mozgók, mozgáskorlátozottak és babakocsisok, azaz a lakosság kb. felének konkrét ellensége. A nénik a húzós kocsijukat sem tudják levinni, mert emelni nehéz, másként viszont leesnek vele, vagy a cucc elgurul. Agyrém, na. Tervezek levelet írni a BKK-nak, hogy szégyen, ami itt van. Az európai fővárosok egyikében (mondjuk láttam eddig tizet) sincs ilyen.

A beszédem egyszerű lesz, de papírról mondom, mert lámpalázas típus vagyok, érzelmileg emelt helyzetekben meg főleg. Árminnal S. lesz, szabit vett ki. 
Köszi, húgomék jól vannak, kezelik a hasfájósságot, ahogy látom, feltalálják magukat. A nap híre volt, hogy a kicsi 4 órát aludt múlt éjjel egyben. 

Kép
Kép
irina

Jó pihit! 

Ja, filmajánló: http://www.imdb.com/title/tt0986263/?ref_=fn_al_tt_1
Érdekes volt, az alapötlet nagyon jó, a film lehetne még jobb is, de sok minden tetszett benne. Kicsit mintha nagy scifik keveréke lett volna. Sok volt az allúzió.

Kép
Kép
irina

Ja, erre a filmre emlékszem, de leginkább Bruce Willis szőke parókája égett bele a memóriámba
BKV - hát, erre nem tudok mit mondani.
MI bezzeg itt szárnyalunk, csak úgy hasítanak a kettes villamosok
Rugó ki akarja próbálni, meg is ígértem neki, hogy egyik nap megyünk rajta egy kört.
Beszéd - spontán beszédben (ami nem tanítás), én is sz... vagyok. Különösen ünnepi alkalmakkor, mert nincs érzékem a patetikus dolgokhoz.
Ékszer - nekem is sok volt, de alig tudtam hordani, mert pl. a fülem csak aranyat bír el (aminek a színét viszont nem szeretem, így fehéranyat hordok, az mehet), és a kezem is kiütéses lett a fémek nagyrészétől. De szerettem. Egerben volt egy Indiános bolt (Bahia), oda jártam sokat kamaszkoromban

Éljen a négy órát alvó baba.

Ma lesz még pár jelenésem, de messze békésebb napom lesz, mint a tegnapi. Projektnyitó-konfi, egy disszertáció felvétele bírálatra, könytár, és egy óra tanítás.

Kép
vindolanda

fehéranyat = fehéraranyat

Kép
vindolanda

Irina!
Babakocsival tömegközlekedni valóban nem egyszerű. Én 2 évig , míg nem tudtam a gyerekekkel babakocsi nélkül közlekedni, ki sem dugtam velük az orromat a lakótelepről...

Vindo!
Kígyós gyűrű - nekem is volt régesrég... :)
Sajnos a bizsukat én sem bírom...

Maggie!
Azér ne hidd, hogy nagy sportemberek vagyunk. Az a futás csak nagyon alkalomszerű, a bicó az inkább előkkerül...

Majd még jövök...

Kép
gica1

azér=azért :)

Kép
gica1

előkkerül= előkerül
A rohanás ára...

Kép
gica1

Lett egy fajtatiszta törpe spánielünk

Kép
vindolanda

Vagy valami más. Majd utána járok, hogy mi is ez

Kép
vindolanda

Hahó!

Gica, megértem...
Bp világváros, elöregedő lakossággal. Én nem tudok fellépni a 180 centimhez tartozó hosszú lábaimmal a hévre egyes megállókban, sőt a nem alacsonypadlós trolira is nehezen, miközben még fiatal vagyok, képzelem, másoknak ez hogy megy. A legszottyosabb fővárosokban is van bizonyos metrómegállóknál lift (ha nem mindegyiknél). Azt gondolom, hogy ezt egy társadalom egyszerűen nem engedheti meg magának, hogy az emberek jó része el legyen zárva a szabad mozgástól. 

Vindo, örülök a kutyusnak, nagyon cuki lehet. Kép róla? 

A köszöntés jól sikerült, szerencsére. Nem sírtam, helyette sikerült megnevettetnem a közönséget. Hú, én nagyon nem bírom a formális helyzeteket, ha bizottsági elnök vagyok kénytelen lenni, akkor sem tartok beszédeket, egyszerűen nem az én asztalom. Szakmai viták, előadások bármikor, de ezek... 

Ragyogó idő van, ki is fogjuk használni. 
Muci rajtam alszik most, mindig ő nyer az alvási mizériákban. Pihenőszékben sír, szopizva akrobatikázik és bohóckodik. 
Ádi épített egy BKV-társasjátékot, a Legó City társasának elemeiből. Majd rakok fel róla képet, állati, még jegypénztár és beléptető rendszer is van.

Kép
Kép
irina

is van LIFT a metróknál (ez lemaradt)

Kép
Kép
irina

Hahó, most csak gyorsan.
Rugó fél kilenc óta az udvaron van, kutyázik. Elég jó kutyának tűnik, békés, szófogadó, nyugis. És tényleg nagyon szép
G. dolgozik, nekem meg délután menni kell szakkoliba. De Rugó is jön velem, mivel nem tudom hová tenni. Így ma csak megbeszéljük a nyári terepmunkát a csoporttal. Szerintem megbocsátják

Majd jövök, és mindenre reagálok később.

Kép
vindolanda

Megint csak ennyi:

Valami inprintigje volt a kutyának velem kapcsolatban, le sem tudom vakarni magamról, mindig követ. Tudok vele futni, ha pórázon vezetem. Tök trendi lettem
Rugó még mindig kutyázik az udvaron.
Leo lett a neve (én Neot szerettem volna az előző kutya miatt, de Rugónak ez tetszett).
Böszörményben is voltunk, Rugó rendes gyerek volt.

Kép
vindolanda

inprinting

Kép
vindolanda

Vindo, nagyon helyes kutyus! Találtátok? Biztos hálás családi kedvenc lesz. 
Mi ma az Állatkertben nyomtuk, egy szál ingben/cuccban is melegünk volt, úgyhogy fagyizni is muszáj volt. A Varázshegyet ott most láttuk először. Aztán nem tudtunk hazajönni, mert épp akkor lett vége a szomszédos Hősök terén a békemenetnek, úgyhogy gyalogolhattunk újabb félórát (járművekre fel sem fértünk volna, nem kocsival voltunk). De megérte, mert a (lezárt) Andrássy út közepén csak így mehettünk. Szép útvonal volt amúgy.

Kép
Kép
irina

Az eredeti tulajának nem kellett. Törzskönyvezett amúgy, és fiú.

Na, a Lego city-s társassal mi is most ismerkedtünk, R. kapott egyet a névnapi partiján.

Éljen a jó idő és az Állatkert

Gica, és hová tetted a kígyós gyűrűdet?

Tematikákat készíteni

Kép
vindolanda

Jó reggelt.
Hülye óra-átállítás

Kép
vindolanda

Valaki?

Kép
vindolanda

Végre idejutok, no. Még tart az alvási bolondéria nálunk.

Vindo, biztos hálás kutyus lesz, amiért befogadtátok, a kutyák szerintem tudják, miről van szó.
Ma családi napunk volt, együtt mindenki szüleimnél gyerekestől.

Kép
Kép
irina

Hahó.
A kutya már szabadon volt éjszaka, és reggel hator a lábtörlőn fekve találtam rá. Vigyázott ránk. Már ugat is éjszaka
Kezd szót fogadni, pl. vissza lehet terelni az udvarra, ha kimegy. Mindig azt hiszi, hogy ha nyitom a kaput, akkor megyünk futni, és elfut a szokott irányba
Kíváncsi vagyok, hogy bírja az első napját nélkülünk. Remélem, nem megy el bánatában.

Milyen volt a családi nap?

Én már benn a munkahelyen. Ittam egy jegeskávét, kezd valamennyi munkakedv is belém áramlani, de egyelőre csak korlátozott mértékben érzem

Kép
vindolanda

Vindo!
De édes ez a kutya! :) Gyerekkoromban a környékünkön volt egy ilyen spániel, Daninak hívták.

A kígyós gyűrűm egyszerűen eltört... Tetszett, de a gyakorlatban nem vált be, mert mindig beleakadt mindenbe.

Az egyik kolleganőmnek volt régebben minden ujján ezüstgyűrű. Aztán egy nap úgy döntött, hogy megválik tőlük. Sokáig furcsa volt nélkülük.

Irina!
Ármin is figyelgetett már az állatkertben? Valamikor mi is kis szeretnénk majd menni, még így tavasszal. Nyáron nem annyira szeretem...
Nagyon ügyes Ádi ezzel a bkv-s társassal! :)
4-es metrót kipróbáltátok?

Tegnap mi is mamáztunk. A gyerekek egész nap a kertben játszottak. Most kaptak kedvet a 2 évvel ezelőtt ajándékban kapott óriás ugrálós labdájukhoz...
Szombaton meg kertészkedtünk azon a telkecskén, ami még a gyerekek ükmamájáé volt.

Kép
gica1

Halihó!

Vindo, okos kutya ez. :-)
A családi nap jó volt (tavaszi szüli- és névnapok tömkelege az oka, és még nincs vége, mert húsvét meg Ármin szülinapja még hátravan). Minden szobában szoptatott valaki :-D
Kaptam vásárlási utalványt ruhaboltba, de most várok, mert későbbre is kell tartalék, kezdek kifogyni a farmeromból, amit nemrég vettem. Asszem, előásom a régi ruháimat. Csakhogy régen bő nadrágokat hordtam (nem szerettem a testhez szorosabban tapadókat), most meg rájöttem, h ezek nem állnak rosszul (így 40 felé... jellemző, hogy most jövök rá, mi áll jól). Szóval elvagyok ezzel a ruhadologgal. Egyébként az egyetemi súlyomra akarok visszafogyni, az kényelmes volt, szerintem tartható is, de az még kb. 10 kiló további ledobása lesz.

Más: megnéztem a The counselor c. filmet. Elég weird, nem tudok rá jobb szót, ugyanakkor nagyon tetszett.

Gica: jó kis programokat csináltatok :-)
igen, nézelődött Ármin, bár nem kimondottan az állatokat, hanem mindenfélét. Jó sokan voltak is. Szerintem is tavasszal (és ősszel) jó menni, nyáron nem lehet bírni a hőség miatt. 
A 4-es metró csekkolása még hátravan. 

Kép
Kép
irina

nem állnak rosszul = na, a bőveknél jobban állnak a szűkebbek, de azok meg nincsenek

Kép
Kép
irina

No kérem, akkor BKV-társas: láthatóak a kallerok és a beléptető rész, a feketek mozgólépcsősor felül és alul a metró.  Ez már a sokadik társas, amit tervezett, a legtöbbel játszottunk is. Általában Ádi nyer. 

Kép
Kép
irina

Ja, még akartam egy képet feltenni az autómentes Andrássy útról (ilyen nem sokszor van):

Kép
Kép
irina

Hahó!!!

Gica, az ugrálós labda mindig jól jön.
Miket termeltek a kertben?

Irina, nem semmi Ádi
Akkor ennyire odavan a tömegközelkedésért?
Ja, olyan lehetett a családi napotok, mint egy szoptatási kampányfilm
Ruha - szerintem ez természetes, hogy most jössz rá, hogy mi is áll jól.
Ha belegondolok, nálam is jóval harmincon túl kezdődött.
De még annyi boldog (és csinos) év áll előttünk

Én ma még folyamatosan emaileztem és ügyet intéztem, de délután már a habil. anyagon kell ügyködnöm.
Na, a tegnapi nap fénypontja az volt, hogy mentem futni, a kutya jött utánam. A pórázát rákötöttük Rugó műanyag mocijára, és több száz méteren keresztül húzta a gyereket... Volt nagy boldogság.
Most porszívóznom kell, aztán ebédszünet, utána megint munka.
Ma nem kellett bemennem, mert a múlt héten beugrottam egy kollégám helyett, és ma visszaadta

Kép
vindolanda

Hahó!

Vindo, Ádi szereti a metrót, az biztos. Meg sokat tömegközlekedik, mármint mi csak akkor használunk kocsit, ha a szüleinkhez megyünk vagy nyaralni, talán ez is az oka.
Motorozó Rugó és a kutyus :-)))
Hát jobb későn (a ruhákat illetően), mint soha, de előbb is rájöhettem volna dolgokra, nem? Igaz, az ízlése is változik az embernek, leszámítva két dolgot, hogy mindig kényelmesen és lehetőleg mindig nadrágba öltözöm, ezekből szinte sosem engedek. Meg persze egyszerűbb úgy öltözni, ha több minden áll jól. (De szívatom itt magam, mert a régiek lassan jók lesznek, de azok már ugye nem mind okék, az újabbak meg nagyok és hát ha valami hülyén néz ki, az az, ha az ember két számmal nagyobb ruhát hord a kelleténél. Tudom, földhözragadt gondok.)

Itt nem sok újság, sokat vagyunk kint a jó időben, nagyon élvezem, hogy végre szabadon lehet mászkálni. 

Kép
Kép
irina

Én egyébként nagyon szeretek tömegközlekedni (amikor haladnak is, persze, ezért főleg a villamosok és a metró jön be, amik nem kerülgetnek kocsikat) meg sétálva lemenni hosszú szakaszokat, kocsiban a dugóban ülve megőrülnék, szerintem már megütött volna a guta. 

Tényleg, Vindo, a bátyád hogy van?

Többiek, hol vagytok?

Kép
Kép
irina

Irina!
Nagyon jól sikerült Ádi társasa! Ügyes! :)
Kezetfoghatunk ruhaügyileg. :) 20-as éveimben én is jobbára bő cuccokban jártam, aztán a gyermekvállalás idejére szűkebb holmikat kezdtem hordani, mostanra meg nem átallottam csőfarmerbe bújni a pipaszár lábaimmal. Én is csodálkozom magamom, hogy ezt miért most kell???
Autóban dugóban én sem bírnám...

Vindo!
Micsoda jópofa kutyátok lett! Motort is húz! Télen gondolom a szánkót is szívesen vontatja majd! :)
A kertben az epreket ápolgattuk, borsót, retket, hagymát vetettünk... Egy kis konyhakertet szeretnénk...

Jaj, holnap Gergővel fülészetre megyünk. Néhány hete náthás volt, és azóta panaszolja, hogy be van dugulva a füle és észrevettük, hogy nem hall olyan jól. Még soha nem volt füles problémánk, teljesen járatlan vagyok...

Kép
gica1

Gica, :-))) hát lehet, hogy mostanra tojjuk le, hogy ki mit gondol az öltözködésünkről (l. csőfarmer)! És milyen jól tesszük! 
Gergődnek a legjobbakat! Lehet, h csak egy kis trutyi van az orrüregekben... Ádi azt szokta érezni, amikor az Eustach-kürtjében mozog a szötyi (orrfújáskor berecseg és kicsit fáj, elég kellemetlen). Szóval remélem, semmi komoly!

Lányok, ma meglepődve konstatáltam, hogy a DM-ben mini vibrátor is kapható. Smilemakers a neve. 

Kép
Kép
irina

Hahó.
Ma munkanapom van, de napközben jövök.

Kép
vindolanda

Na, Rugó nem megy oviba holnap, elég hörgősen köhög
Most bele kell húznom, mert különben nem tudom tartani a határidőket.
Sajna napközben sem tudtam jönni.

Kép
vindolanda

Viranka biztos profi DM-ügyben

Kép
vindolanda

Na, mára befejeztem. Megyek aludni.

Kép
vindolanda

Felkelt reggel hat előtt, azóta zaklat.
De csak ágyban van, most éppen Doktor Bubót néz.

Gica, Rugónak is volt átmeneti halláscsökkenése, de egy gyógyszeres kezelés után a kontroll megállapította, hogy megjavult.
Móniék küzdöttek ezzel sokat, ha jól emlékszem, meg Emeséék.
Éljen a kiskert:)

Irina, a tesómnak vannak jobb meg rosszabb periódusai. Most apu van vele éppen, ma este majd benéznek.

Pakolgatok, amíg Rugó hagyja.

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Vindo, akkor jobbulást Ruginak!

Nálunk felborult az alvás, most a nap közepén alszik egyet. Már nem is próbálom követni. Este meg nagyon sírt, szerintem most törik át az első foga. Ha arról van szó, mert 11 hónapja nézzük a fehér kis csíkokat a szájában és konstatáljuk, hogy "na, ez már biztos az". 

Elaludt, akkor most megkísérlek egy kicsit franciát tanulni. 

Kép
Kép
irina

Hahó.
Rugó sajna lázas.
Ma apu vigyáz rá, mert nem tudjuk lemondani a dolgainkat.
Tiszafüredre megyek interjúzni, délután jövök.

Kép
vindolanda

Vindo!
Rugónak jobbulást! Apukáddal jól elvan egyébként?

Irina!
Lehet, hogy Ármin áttér a napi egyszeri alvásra?
A DMnek ezt a terméke még nem került a szemem elé... :)

Gergő fülére antibiot adtak. Hát majd meglátjuk... Remélem a hallása is javul...

Kép
gica1

Csak életjel, sosem jutok ide...

Jövőhéten genetikai UH, hihetetlen, hogy már...

Betegeknek jobbulást!

Irina: minivibrátor? :) Még sosem láttam, hihetetlen, miket árulnak :D

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Sziasztok!

idejutottam Én is :) jó pár hete olvasni sem volt időm/energiám.
Igen,van a dm-ben december óta :) 3 fajta is :) a tűzoltó,teniszedző és a milliomos :) felső polcon van az óvszereknél :)

Irina! Gratulálok Húgodéknak :) Ádi milyen kreatív :) Bírom mikor alkotnak mindenféle klassz dolgokat :) B-nál óvónéni meg is jegyezte,h. biztos nem néz tv-t/nem számítógépezik,mert olyan jól eljátszik az oviban (is)   Ármin milyen nagy már...Lassan 1 éves :) 
Ruhák: most már én is felveszek csőfarmert  sőt  tiniosztályon szoktam nézelődni,így majdnem 36 évesen :) :) (bár utóbbi időben többen leakadtak azon,h. 10 éves lányom van,s korán szültem.Mikor megmondom mennyi vagyok,néznek nagyot :) max. 30-nak mondanak mostanában  ) 
Gica,fültémában Én sem vagyok otthon. Annyit tudok,-még Mesi mondta anno-ha fájlalják a fülüket akkor  a fülcimpa alatti részt kell megnyomkodni.ha tényleg fáj nekik akkor felszisszennek :)
Vindo,nektek most honnan lett kutyátok? Rugónak jobbulást :) 
Maggie,mindig csodálkozom,milyen nagy fiaid vannak :) nem nézném ki belőled :) olyan fiatalos vagy :) olvastam odaát a  mizériát... no komment :(
Panndi,már  s hogy vagy?

velünk minden rendben :) Bár most B beteg(ebben a tanévben csak 2*) oviba lelkesen jár,bár már várja a  sulit(Én is)+ azt hogy essen már ki végre valamelyik foga :)  M. ügyes,kitűnő még mindig :)  Én mostanában sokat dolgozomfáradt is vagyok :) horgolgatok is :) tegnap jutott el a tudatomig nem 1,hanem 2 Babócát kell csinálnom :) megyek is :) 

viranka

Halihó!

Eszem megáll, hogy egyfolytában rohanás van, nincs szinte semmire sem idő. Jó sűrű hét van mögöttünk, no meg az előző hétvége sem volt piskóta. Ma is segítettem Momónak bevásárolni, f6 után értem haza, utána meg lerohantam és lenyírtam a fűnek nevezett akármit, kicsit gyomláltam is. Most kezdhetek a benti pakoláshoz, tanulnom is kellene, meg portfóliót is írni, de a legfontosabb, hogy tornáznom meg kötelező lenne.  Pedig én már hulla vagyok.

Bercókámnál meg sanszos egy herpeszes vírusfertőzés, lehet, hogy nagyon eldurvul majd a dolog. Egyszer már volt neki, az öt napos tömény lázzal járt. Nem szeretném ismét.
Nagy történés még, hogy a hónap végén jön majd hozzánk egy német cserediák. Gergő választása egy 18 éves, szép lányra esett, aki az én értelmezésemben jobban kedveli a vega konyhát, mivel ezt szokta meg otthon. Nesze nekem.

Most visszaolvasok.
dmaggie

Ezt leírom.
Délután hazaérek Füredről. Rugó alszik. Megvárom, míg felébred, és mivel láza volt délelőtt, irány az orvos. Ekkor van öt óra. Fél hat előtt végzünk is: hörghurut, antibiotikumot írnak fel. Mivel itt egy hónapja bezárt a gyógyszertár (meghalt a gyógyszertárosunk), irány Db.. Bemegyünk egy gyógyszertárba - nincsen. Másikba - nincsen. Háromnegyed hatkor a harmadikban mondják, hogy ez hiánycikk, és a pótló gyógyszere is az. Na, akkor már nem érünk vissza az orvoshoz, aki hatig rendel. Hazafelé beugrunk még egybe, de abban sincs az ominózus gyógyszer. Kérdezem, mit csináljunk. Válasz: menjünk el az orvosunkhoz. Hát, ez jó, mivel hétfőig nem rendel. Mivel Derecskéhez tartozunk, irány az ügyelet, oda tartozunk közigazgatásilag. Ekkor van fél hét. 30 km autózás után megérkezünk. Válasz: nekik nincs receptjük, menjünk Db-be a kórházba
Rugó kezd pilledni. Ekkor már G. is velünk van, így én meg Rugó kiszállunk félúton, G. megy a Kenézybe a recepttel (30 km autózás), hogy írjanak egy újat. Elküldik, ők gyerekekkel nem foglalkoznak. Irány a gyerekklinika - ekkor van fél kilenc. Írnak egy másik receptet. Jaj, de jó, megy az este tízig nyitva tartó gyógyszertárba. Igen ám, de nem lehet kapni az adott gyógyszert. Mikor utoljára hívott, éppen ment visszafelé a gyerekklinikára.

Emberek, most komolyan.
Tíz óra van, még nincsen itthon, és lassan öt órája nem tudunk egy rohadt gyógyszert szerezni második legnagyobb városban. Kb. 120 km-ert sikerült autózni érte, ha meglesz.

Kép
vindolanda

Végkifejlet:
G. a másik recepttel még két gyógyszertárban volt. Mivel ezt sem lehetett beszerezni, de felnőtt adagban kapható volt, így a gyógyszertáros azt javasolta, hogy írasson fel felnőtt adagot, és türdeljük. Visszament a gyerekklinikára, ahol felírták. Ezután megint egy gyógyszertár, és tíz óra után már itthon is volt

Viranka, köszönjük az információt
A kutya nem kellett a gazdájának, és a szomszédunk elhozta, mert tudta, hogy Rugó szeretne egyet:)

Minden betegnek jobbulást!

Maggie, sikerült tornázni?
Cserediák - nagyon cseles a fiad

Gica, hogy álltok a betegséggel?
Hát, apu meg Rugó még nem voltak együtt, de megoldották.

Irina, a francia honnan jött?

Ma nekem munkanap. Szerencsére délre kb. itthon is vagyok.

Kép
vindolanda

Jelentem, Rugó láztalan volt egész nap. Semmmi baja. A gyógyszert azért adjuk neki öt napig, biztos, ami biztos.

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Gica, mi újság Gergővel?

Viranka, köszi a terméktájékoztatót! :-D Bálónak jobbulást (mi baja?)! Ádit (is) nagyon zavarja, h még nem mozog egy foga sem, hiába mutogatom neki, h hány gyereknek nem vált még a foga rajta kívül...
A horgolt cuccokat, ugye, eladod?
Vindo, örülök, h Rugó jobban van, gondoltam rátok. Ez a gyógyszerkálvária  inkább nem is mondok rá semmit, azon kívül, h nagyon sajnálom!
Francia: régi vágyam, h legalább alapszinten elgagyorásszak rajta. Sok időm nem fog rá jutni, de igazából öncélú hobbi ez, szeretek nyelvet tanulni. Kár, hogy tényleg annyi minden van helyette, de néha kampányszerűen nekiállok (kicsit úgy, mint amikor az ember feje felett összecsapnak a hullámok és akkor mondjuk leül filmet nézni vagy rajzolgatni -- jobb, mint megkattanni, és tuti önjutalmazás). 

Maggie, most akkor hogy van Bercó (remélem, nem lesz beteg!)? És Te? Momo?
Jó lesz ez a cserediákdolog, a főzésből meg talán nem lesz nagy gond, ha megkérdezed, mit szokott otthon enni. Hátha főleg nem főttet.

Lányok, lehet, h május 9-én megyek (S-val és a kicsivel) Debrecenbe, ez még nem tuti, de lenne ott egy szakmai dolog, amire én nagyon szeretnék eljutni. Az kb. 1-2-ig tart, pénteki nap lesz, nem tudom, ráértek-e olyantájt, egy rövid kávézásnak a vonatpályaudvar környékén én nagyon örülnék! Vonattal megyünk, utána sietünk is haza.

Mi ma ikeáztunk, nagyon élveztük, csak kipurcantunk (nem kocsival voltunk). Meg nekem megint sokat fáj mostanában a fejem, pedig volt egy párhónapos időszak, amikor alig.  
Tegnap meg babáztam, a kis unokatesót ringatgattam, Ármin alig egy éve volt ekkora, és máris olyan furcsa volt, h milyen pici egy kéthetes baba.

Kép
Kép
irina

Ja, Viranka, tényleg úgy nézel ki, mint egy huszonéves. És tényleg jobb a tiniosztályon nézelődni, mint az öreganyám stílusú ruhák közt szemezgetni 

Kép
Kép
irina

Halihó!

Jelentem, Bercó eddig rendben. Van ez a fertőzés, a doki látott pár pöttyöt a torkában, azt mondta, hogy amikor ezek kifakadnak, akkor lehet egy lázas időszak. Addig tüneti kezelést kap B., ami tantumos fújásokból  áll. Egy hős, ahogyan viseli ezeket.

Fogak: Bercó sem vált még, mondjuk neki is eléggé későn jöttek ki az első fogacskái.

Panndikám, hihetetlenek vagytok a manókkal. Minden rendben lesz.

Gica: remélem hatott az antibiotikum. A hurutokkal bizony megjelenhet átmeneti halláscsökkenés.

Viranka, Bálintnak is jobbulást. Éljen a tini divat.  Köszönöm, nagyon kedves vagy, de a nyomodba sem érhetek.

Vindo, a kutyus édes nagyon. Ez a mizéria az orvossal, több mint felháborító. Jogos a kiakadás. Mintha valami eldugott, akármilyen helyen lennénk. De legalább a láz elmúlt. Kérdésedre: igen, sikerült tornáznom, muszáj is, mert egyébként fáj a térdem. Jól haladok a hulahoppal, tegnap már simán fent tudtam tartani 10 percen át.  És már nem nézek ki úgy, mint akit megvert a férje.  Olyan nehéz a karikám, hogy az első használat után szép nagy lila foltjaim lettek.

Irinám, hogy te milyen jó kis szórakozást találtál ki. Hú, a francia nekem is nagy vágyam. De most van fontosabb. Én meg még az olaszon gondolkodom.

Hihetetlen, de amíg itthon voltam táppénzen, alig tudtam valamit is megcsinálni, de arra tagadhatatlanul jó volt, hogy pihenjek egy kicsit.
dmaggie

Hahó, csak éppen beesek.
Lassan megyünk szavazni is Rugóval (a múltkor is jött velem, de még babakocsiban)
Május 9. - egyelőre jónak tűnik és üresnek:)

Maggie, ügyes vagy.
Éljen a pihenés.

Hív Rugó

Tuti leértékelt körömlakkot vettem, egy Rimmelt 300 ft-ért

Kép
vindolanda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?