A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

sziasztok!
MA mar 2x elszallt amit irtam.
Nalunk is volt hig sot nyalkas szeklet. A mult heten reklamaltam is a gyerekorvosnak, mert en is hallottam a virusrol, de azt mondta, ha csak anyatejet kap akkor oke.

Az en fejem is megleste a punk Pipiket, es arra kert hogy ilyen kepet ne rakjak fel a gyerekunkrolKép

SOS: vettem mellszivot (avent isis), mert szopi gondok vannak, de egy csepp tej sem jott ki.
Nektek mukodott? Mikor fejtek?

csengo
Vendég

Andi, szerintem igen. Mi áll a tanulmányi szerződésedben? Ktv. vagy?

Csengő, én elégedett vagyok az Avent mellszívóval. A reggeli-délelőtti szopi után fejek vele.

Liv

Kép

Kép
liv

CsengőKép
Nekem is Avent van, alig használom, de ha kell működik.

Csirkesz Kép
Nagyon vagány Botond újhullámos frizurával Kép

Andi Kép
Nagyon jó a rockendroll-os kép Jó lesz majd visszanézni évek multán, és mosolyogni rajta.
Heléna még az én szemüvegemet is leszedi, nem hogy még fel is venne egy másikat.

Kicsit el vagyok havazva, Helénának jön a foga valószínűleg ingerlékenyebb a megszokottnál, éjszaka 2 óránként felkel (mondjuk visszaalszik cicivel a szájában) én viszont nem tudok aludni így.Van láncunk ugye meg dentinox mégis megy a nyöszi

Elkezdem írni a szakdolimat, meg az államvizsgára való készülést, nem lesz egy Képdolog, de muszáj.

És ma vagyunk 5 hónaposak KépKépKép

Puszi
Noémi
fantikbaba

SziasztokKép

Köszi a válaszokat játszás ügybenKép

Most egy másik kérdés:
Hogy kezeljem a gyulladt mellemet? Nagyon fájKép Ha esetleg lázam lenne, akkor algopyrin vagy aspyrin a jobb?

NoémiKép
Mi a szakdolgozatod témája? Kitartást és eröt hozzá!
Helénának boldog szülinapotKép

Moncsi
minike

Moncsi!
Algopirin, aszpirint semmi esetre sem.Én a túró pakolást ajánlom a mellgyuszira,vagy a panagorin (remélem jól írtam a nevét) nevü bogyó (olyan mint az algopryrin).
Vagy homeós bogyó: pld Belladonna 9 CH naponta 2-4 szer 5 golyó.
ez csökkenti a fájdalmat, és a lázat is.
Nekem még nem volt mellgyuszim, de azért felkészült vagyok.

SzülinapKép köszi

Dolitéma:
Tudásmenedzsment és emberi erőforrás fejlesztés a téma jó kacifántosKép

Noémi
fantikbaba

SziasztokKép

Sajnos csak "időmorzsáim" vannak, így "egy kalap alatt" szeretnék gratulálni a babókhoz, megnéztem a képeket, albumokat. Kicsit irigykedem is Rátok, mert a többségnél már olyan nagyok a "kicsik", mi még nem vagyunk 3 hónaposak semKép

MacsKép
Gratulálok a vizsgádhoz, ahhoz meg pláne, hogy még jobb eredményed lett így, mint korábban gyerektelenül.

CsengoKép
Nekem is Avent Isis-em van, de nálam nem nagyon vált be. Lehet, hogy velem van a probléma, de az első pár szívás után (amikor sugárban jön a tej), egyszerűen nem jön ki több. Pedig érzem, hogy még szinte tele vagyok, kézzel utána még jó adagot le tudok fejni, de valahogy ez a tejleadó reflex így nem működik nálam.

NoémiKép
Helénának boldog hófordulót kívánok, még mindig csak anyatejes?
FogzásKép
Azt hiszem még Te írtál vizsgáról, Neked azonban még előre - babonából - nem merek gratulálni.

Torna: Hát én mindig úgy voltam, hogy iszonyatosan lusta voltam ehhez az egészhez. Párszor voltam aerobikozni meg callanetics-ezni, de az első 5 perc után mindig azt mondogattam magamban, hogy nem vagyok normális, itt kínzom magam, ahelyett, hogy otthon tévéznék, olvasgatnék vagy bármi más kellemesebb dologgal ütném el az időt. Viszont maga a mozgás azért kissé hiányzott, így fogtam magam és elkezdtem hastáncot tanulni. Már a legelső alkalommal "beleszerettem" ebbe, ez is tökéletesen megmozgat tetőtől-talpig, közben "fülig ér" a szám, tök jó a zene, arról meg ne is beszéljünk, hogy olyan izmokat is sikerült így aktivizálni, amelyekről azt sem tudtam, hogy léteznek. Egy évig jártam folyamatosan, aztán Marci "besikeredett", de alig várom, hogy ismét folytathassam.

Lenne egy kérdésem: Ti hogy álltok hajfestéssel? Valakitől azt hallottam, hogy szoptatás alatt nem javasolt, mert nem marad meg a szín olyan tartósan. Még soha nem festettem v. színeztem a hajam, mostanában viszont sajna egyre több ősz hajszálacskát fedeztem felKép, ezért gondolkodom rajta. És milyen márkát ajánlanátok, ami tényleg kímélné a hajamat? Köszi az ötleteket.

Most rohannom kell, etetésidő van.

Puszka,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok!

Azert kerdeztem a mellszivot, mert kezzel kijon valami, de a szivoval semmi. Persze azert vettem hogy ingerelje a cicimet, mert a baba nem hajlando. Szoval hogyan lehet atallitani hogy erosebben szivjon?
Voltunk dokinal, mert nemcsak hogy sztrajkol, de a kakival is gond volt.
csengo
Vendég

Sziasztok lanyok!

Egy gyors kerdes.

Ki jar a Camponaba uszni???

Mennyit fizet, mit kell vinni (papirok stb...)

Ugy hallottam 5000 Ft.

Ha annyi akkor en is oda megyek.
Ki mikor jar???

Mert akkor a heten mar megyunk is. Kép

Magi
Vendég

CsengoKép
Nekem is avent isis mellszívóm van, és nekem "működik". Bár az igazsághoz hozzá tartozik, hogy legelőször csak úgy rátettem a mellemre és pumpáltam. és vártam a csodát, de semmit sem sikerült fejnem.
Ekkor kaptam azt a tippet egy gyakorló kismama ismerősömtől, hogy vegyem ki a mellet befogadó tölcsérből a szilikon betétet, és masszírozzam a mellemet fejés közben. Mióta így használom, tudok fejni 20 ml-t még akkor is, ha Boti csontüresre szopizza a cickókat.
Próbáld ki, lehet, hogy neked is beválik.
Ha nem, akkor bocsKép Okoskodó nem akartam lenni.

KataKép
Nem hiszem, hogy a szoptatás olyan nagyon befolyásolná a haj színmegtartó képességét. ha egy kicsit mégis, az biztosan nem annyira látványos, hogy ne érje meg befesteni. Én terhesen is festettem, és decemberben szoptatósként is, és nem látom azt, hogy jobban kopna a szín a hajamról, mint korábban.
ezért ha festésre szánod magad, akkor csak bátran.
Szerintem igazán jó festéke a fodrászoknak van, és a jobbak fel is írják, hpgy milyen festékkel festették a hajadat, így ha legközelebb mész, tutira ugyanolyan lesz a hajad árnyalata. Az meg végképp garantált, hogy az általad kiválasztott szín lesz a hajad színe - a bolti saját festésre szánt festékeknél nem ezt tapasztaltam. Igaz, hogy mióta fodrász festi a hajamat, azóta nem használtam boltban vásárolt festéket.
Én a Wellára esküszömKépKép De szerintem mindenkinek megvan a maga kedvenceKép
Jó szépüléstKép

NoémiKép
Már 5 hónapos Heléna?? Hogy repül az idő4 Húzd meg a fülét helyettem isKép
Nekem is EEM volt a dolitémám anno az egyetemenKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!Kép

Jelentem, Bazsi átfordult ma a hátáról a hasáraKépKép Olyan édes volt, tegnap már láttam neki, hogy nagyon erőlködik, és ma végre sikerültKép A karját is sikerült kiszabadítania a hasa alólKép Vissza még nem tud fordulni, ezért most méltatlankodik, ha úgy marad, hasonKép Rohangálhatok be hozzá mindigKép De nem baj, nagyon ügyes, a bátyja ennél lustább volt, csak 6 hónaposan fordult át, Bazsi meg most 4 hónaposKép

Noémi: gratulálok az 5 hónaphozKép

Hajfestés: nekem is kell, én is felfedeztem, hogy van egy-két ősz hajszálam. Fodrászhoz kellene nekem is elmennem, mert az otthoni hajfestésben én sem bízom, próbáltam már párszor, sosem lett olyan, mint a dobozonKép

Kata: aerobic órán én is csak egyszer voltam, amúgy nem tetszik annyira, ha ugrálás, inkább a step-aerobic, de egyelőre maradok a konditornánálKép Jó zenére mozogni, tornázni mindig is szerettemKép
Most kellemes izomlázam van. A hastáncon viszont én is gondolkodom, itt van nálunk a fitness terembenKép

Na, megyek, mert kajcsizunk - bár most kevesebbet eszik, de több alkalommalKép - aztán lemegyünk sétálni, amig jó idő van. Nagyon mondják, hogy jön a tél, a hideg, meg a hó. Ennek a nagyfiam nagyon örül, mert le tudunk menni végre szánkózniKép

Pussz
Lau
lau

Sziasztok!
Sikerult fejnem!

csengo
Vendég

CsengoKép gratulaKép

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok,

Csirkesz, Bori, Andi,
gyönyörüek a babak! Mind milyen kis vasgyuro!
Abel inkabb Lau Bazsijara hasonlit alaktilag. Hosszu es vekony.

Ma nalunk sincs valami nagy nyugalom, valszeg az idö miatt, de egesz nap nyüglödünk. MOst sikerült elaltatnom es remelem egy darabig ugy is marad.
Itt tegnap este elkezdett szallingozni a ho, ma pedig egesz nap esett-elallt-esett-elallt... De most kb masfel oraja csak ugy zuhog. Nagyon szep feher minden, de hat a fene sem kivanja a havat. Tavaszt akarok!!! Kivancsi vagyok, esik-e tovabb es mekkora lesz. Miota itt vagyunk Nemetorszagban ( 4 eve ) meg nem nagyon esett. Persze minden tele egy kicsi, de igazi ho nem volt, talan egyszer. Kar, hogy Abel meg kicsi a szankozashoz.

Tornat en is kezdem jövö heten, apa vigyaz Abelre. Mar nagyon varom. En mindig is egy sportos fajta voltam, soha nem tudtam megülni egy helyben. Most meg azert ellustultam, bevallom ez a semmitteves a terhesseg alatt nagyon jo volt. De most mar el kene kezdeni. Tenyleg nem tudom ki talalta ki azt, hogy a szoptatas fogyaszt!

Tegnap este telefonalt apa egyik haverja, hogy megszületett a kislanyuk tegnapelött este. 4200 gramm. Jo nagy baba. Es kepzeljetek, a csaj 19 vagy 20 eves, jo vekony es emellett otthon szült! Mondtam is nekik, hogy nem normalisak! Mi lett volna, ha ugy jarnak, mint en? Ha babo nem akar kijönni, mondjuk köldökzsinor miatt, akkor hova rohannak? Na mindegy, az a lenyeg, hogy jol sült el. Mondjuk szülökent nem tudom elkepzelni öket, mint irtam, a csak 20 körül van, a srac meg 25. Egyetemista. Ja, es februarban lesz egy eve, hogy egyaltalan ismerik egymast. Mondjuk ez nem az en dolgom.

Na befejezem, mert el kene mennem vasarolni, mondjuk apa meg mindig nincs itthon, ugyhogy varnom kell a kocsira. Nem tudom hol lehet, mert negy helyett ötre igerte magat es mar majd fel hat van. Remelem nem akadt el a hoban. Termeszetesen nyari gumikkal közlekedünk. ( Abelt igy nem teszem be a kocsiba )

Na pusszantas mindenkinek.
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Mellgyulladás: ha nincs láz, akkor az még nem mellgyulladás, hanem eltömődött tejcsatorna. Én kétszer jártam így eddig, kőkemények volt a mellem, tele volt tejjel, nagyon fájt, és hiába próbáltam fejni, szoptatni, 10 gramm se jött le belőle. Felhívtam szopis tanácsadót, aki azt tanácsolta, hogy 15 perces meleg (nem forró, de jó meleg!) borogatás vagy forró zuhany, fürdő után szoptassak, és próbáljam ki a hónalj alatti tartást is (ezt hogy hívják?) meg a "négykézláb a baba fölöttit" (és ezt?), nekem mindkettő bevált. Másodszorra viszont csak úgy sikerült Dávidnak leüríteni a mellemet, hogy szopi közben is meleg vizes borogatás volt a mellemen. Viszont ezek nagyon hatásosak, Dávid azonnal ki tudta üríteni a mellemet!

Én is kipróbáltam a virslis leveles tésztát, csak én tettem a virsli mellé sajtot is, nagyon finom! És egy másik recept, szintén leveles tésztába: Pannónia és Trapista sajt reszelve, hozzá tejföl, olívaolaj, só, bors, pici mustár. Nagyon finom ez is!

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

NoémiKép,

Köszi a tanácsot mellgyulladás ügybenKép

A szakdoli témád szerintem nagyon érdekes. Erröl lehet sokat írni. Annak idején nekem is a lehetöségek között szerepelt egy hasonló téma, de aztán PR témát választottam a cégem miatt.

Elérkezett ide is a hidegKép Éjszaka minusz és talán még hó is lesz. Hát ezért jöttem én ide?Kép Csak az a nagy gáz, hogy nem müködik a fütésünkKép

Moncsi
minike

Sziasztok!
Délután írtam egy jó hosszút, jól elszállt, aztán már nem volt kedvem újra írni.

Azt hiszem nálunk is a frontot éreztük, mert Lili teljesen ki volt egész nap, nyűglődött, nem nagyon tudott elaludni, ha sikerült is nagy sírás rívás közepette, hamar felébredt. /Csengo, ime a baba meterológia.. Kép/

Noémi! Lehet, hogy Heléna is az idő miatt ilyen, nem? Azért a chamomilla vulgaris ch15 homeós bogyeszt is megpróbálhatod, az is jó fogzásra, és akár 1/2 óránként 5-öt is be lehet adni a manónak. Mi ezt használjuk a lánccal kombinálva, a dentinoxot nem erőltetem túlzottan, mert nem tetszik, hogy lidocaint szopogat a baba.
BIBI-BEEEEE! - mi már 20-a óta 5 hónaposak vagyuk! Kép Kép Kép
/A szakdoga témájához Garai László írásait forrásként fel tudod használni, néhány legújabb cikkét a neten is el lehet érni.. Ő az egyik legnagyobb szakember ebben a témában Mo.-n. Miskolcon és a Bp.-i közgázon is tanít. Bocs, hogy beleugattam!/

Lau: Budán van, a Campona meletti szabadidő központ épületében, a Hófehér fóka, egy párszor már emlegettük Kép.
Hasmenés- ne aggódj, ez lehet attól, a megnövekedett nyáladzás miatt is, elég ha a kutacsát figyled, és az étvágyát, ha azok rendben vannak, nem lehet nagyobb baj, pláne, ha nincs láz sem. Kép

Magi! Én azt láttam kiírva, hogy 5500 - 5 alkalom, 10500 - 10 alklaom. képeket lásd múlt szombatról! Kép Ja és + 1600 a kis úszógatyó! KépMost hétvégére már csak délutánra /kivéve 2 órás csoport/ volt hely már múlt szombaton is...

Kata! Kép 3 hó- persze, de mi már javában bőgtünk és depinyósok voltunk, amikor Ti még alig vártátok, hogy végre Ti is a hajatokat téphessétek! Kép Ne aggódj, hamarabb elmegy az idő, mint gondolnád.
Én nem festem, csak színezem (bemosó) a hajamat, de nem látom, hogy hamarabb kopna. Én a Palette Color-ra esküszöm, de ahogy CSirkesz írta, ez elég szubjektív... Kép

CSirkesz Kép Édes Botond haja, a római légonáriusok sisakjának a pamacsára emlékeztet! Kép

NEM AKAROK TELET, TAVASZT AKAROK! Kép Kép Kép Kép Kép
Pusz mindenkinek!
Macs
maccs

Jut eszembe!
Babs! Kép Beíratkoztatok végül is a Rubinba? Voltatok már órán? Mi volt a benyomásod? Végül is mikor jártok? Napközben vagy este?
Macs
maccs

Nekem is tavaszt!KépKép

És hátha egy kis vidámságot okoz:

Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

CsirkeszKép
Köszi a tippet, most már csak az hiányzik, hogy fogjam magam, oszt menjekKép

LauKép
Hastánchoz hajrá, szerintem Te is nagyon imádni fogod!

MacsKép
Na jó, tudom, de akkor is !!! És hát alig várom, hogy Marci kinőjön már ebből a kis hernyócska korból (amikor csak tekereg jobbra-balra), hogy Hannával tudjanak nagyokat játszani.

BesztiKép
Tüneményes HannátokKép

Hanna egész eddig reklamált, hogy miért nincs már végre hó, ő hógolyózni akar, meg szánkózni, na ma reggel aztán amikor ébresztgettem és odavittem az ablakhoz, volt ám nagy csodálkozásKép Hát most jól megkaptuk. Kész kalandtúra lesz elmászni Marcistól, babakocsistól az oviba, hazakulimpálni nagylányt. Már alig váromKép

Puszka,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

CsengoKép
A gyerek-meteo felmérésedhet én is csatlakozom. Tegnap Botond csak akkor nem visított, ha:
a.) elfelejtette
b.) szopizott
c.) aludt
egyébként pedig 0,0001 másodperc alatt tudott rázendíteni a sírásra.
Remélem ma nyugisabb napunk lesz.

BesztiKép
Irigykedve nézem a bogarászó leányzódatKép Nagyon szép a pici Hanna.

Botond elfelejtett támaszkodni. Eddig olyan jól tudta csinálni, hosszú percekig nézegetett az alkarjára támaszkodva. Tegnap óta azonban nem hajlandó csinálni. Helyette mindkét karját a teste mellé rakja, felemeli a lábát, a karjait és a fejét a talajról, és marhára úgy csinál, mintha egy repülőből ugrana ki ejtőernyőzniKépKép Hiába pakolom a kezeit maga elé, rögtön visszacsapja őket hátra. Szerintetek ez normális??
Nem akarom, hogy ejtőernyős legyen a gyerekemKépKépKépKép

MoncsiKép
Mi újság fűtés ügyben? Van már melegetek????

Én személy szerint örülök a télnek, csak annak nem, hogy apának ebben a ramaty időben kell 10 órát vezetnie a germánokhoz vasárnap. Na és persze az sem tetszik, hogy 5 napig totál szalma leszek (meg egy nagy darab Botond által ronggyá használt anyuKépKép)

Megyek teregetni (de csak azért, hogy folyamatosan fenntartsam a vasalnivaló kupacom nagyságátKépKépKép)

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!HA nem fújna a szél olyan romantikus idő lenne.Én imádom a havat.Ágota is nagyon várta már.Reggel nem akart felkelni de amikor közöltem vele,hogy esett a hó kipattant az ágyból és rohant az ablakhoz.Remélem a hévégére járhatóvá válik minde út mert mennénk szánkózni az anyósékhoz.De ha nem most akkor a jövőhéten.
Csatlakozok a meteorológus gyerekek szüleihez.Tegnap este már hétkór kidőlt Adrienn.Háromszor keltünk "enni"(cicizni).Nagy nehezen elalutt és ha a cici kiesett a szájából fel is kelt.Megigértem neki,hogy kiviszem és megfürdetem a hóban ha nem alszik rendesen.
Andi!Csirkesz!Honnan tudom letölteni a fénykép tömörítéséhez szükséges programot?Tudom,hogy már írtátok de lusta vagyok vissza keresni.Én is szeretnék képeket közzétenni.
Apa ma 1,5 óra alatt tette meg a 45perces utat.És még holnapra jön a hó java.Az emberek megbolondultak, tegnap 11 órakkor nem volt kenyér a pékségben.Azt mondta az eladó,hogy mindenki duplát vitt mert félnek az itéletidőtől.(Még jó,hogy a Jézuska hozott egy kényérsütőt.Ha nam tudunk kimenni a házból kalácsot és kenyeret tudunk enni.)
GnéKriszti
gnékriszti

CsirkeszKép,
Lili is ejtőernyőzik! Illetve -zött, mert vagy 3 napja végre hajlandó támaszkodni is. Biztos megijedt a védőnénitől, aki azt mondta, lehet, hogy gyógytornára kell járnunk, ha nem akar támaszkodni, fejet emelni. Azt is mondta, nagy a feje a gyereknek, és nem bírja. Majdnem mondtam valamit neki! Na jó, tényleg nem kisfejű, de az egész gyerek nagy, hogy nézni ki a kis hurkáival kicsi fejjel???
Egyébként nagyon betaknyosodott, éjszaka háromszor szívtunk orrot, alig tudott aludni. Enni sem nagyon akar, és elég sokat bukik, gondolom, a gyomrába kerülő váladék miatt.

Ti viszitek hóban sétálni a babákat?

Tegnap is voltam tornán (ráadásul egyedül, mert a barátnőm beteg, Niki lányom szintén nem érezte jól magát. És ez nagy szó ám, hogy egyedül is elmentem, ugyanis utálok egyedül menni bárhova is). Nagyon megmozgatott minket a csaj, de nagyon jól esett!!! Kis izomlázam van, de olyan kellemesen.

Most látom, Pipike keménykedik! Nem rendeltetésszerűen használja a tornapadot, hanem az egyik kezével megemelte az egyik "lábát" (a tornapadnak). Kis vasgyúróKép!

Megyek vasalni... A gép mos, gyártja a további vasalnivalókat... Asszonysors!
Vendég

Kriszti,
Pl. innen: www.szoftverbazis.hu
A neve: VCW Vicman's Photo Editor. De van többféle is.
Andi
Vendég

Sziasztok!
Én már rendben, Liza lassan gyógyul, rég nem aludt ennyit napközben, mint most. Orrszívás, orcsepp, Rinathiol, Baby Luuf, anyuci-puszi. Ennyi a fegyvertár, dokinéni csak akkor nézi meg, ha még holnap is köhög. Keveset tud enni, mert vagy az orra dugul be, vagy köhög. Kép
Nehezen bírjuk a szobafogságot, 2 hetes kora óta 3 v.4 nap telt el séta nélkül.

Beszti Kép
Naon aranyos, ahogy a nagy munkában kinnt van a nyelve!
kyrandia

Szia Beszti! Kép
De édes Hanna ahogy küzd az elemekel! Kép

CSirkesz! Ez teljesen normális!!! Kép Sőt ez a következő fejlődési fok! Kép a kiskönyvem "úszik" megnevezéssel illeti: idézem:
" a gyermek már nem elégszik meg az ugyan biztonságos, de túlzottan nyugalmas alkartámasszal, haso fekvő helyzetben. "Végigpróbálja" az összes olyan izmot, mely ebben az életkorban erőteljesenbben fejlődik: mindenekelőtt a hát izomzat és az alsó végtag feszítőit. Így a gyermek gyakran felhagy az alkartámasszal, miközben a fejét és a melkasát és karjait felemei, továbbá lábait lökés szerűen kinyújtja. Vállát hátrahúzza, karját bahajlítja és kezét kinyitja. élénk hirtelen mozdulatokkal egész testével a hasán hintázik." És van egy kép amin tényleg olyan mozdulatot tesz egy baba,mintha a parton próbálnád meg hason fekve úszni tanítani.. Kép
Na valószínűleg ezt kezdi Botond próbálgatni! Kép

Lau! Kép Mondd Ákosnak, hogy gyorsan élvezkedje ki magát a hóban, mert több havat ezen a télen már nem szeretnék.. Kép

Mi voltunk kint egy 5-10 percet Lilivel, de csak a függőfolyósón, az most viszonyalag szélvédett.. KépGondoltam ismerkedjen meg a hóval.. Kép

Macs
maccs

Sziasztok

Rég jártam erre, de olvaslak Titeket.
Haláli aranyosak a babók!
Az én Istvánkám tegnap lett 1 éves!!
Szélsebesen mászik 4kézláb és kapaszkodva már oldalazva lépeget,
Sajno képet nem tudok ide feltenni,mert a gépünk vmilyen más felbontású képet csinál.

Vki kérdezett a Rubin Hotel babaúszásáról.
Mi jártunk oda 1 hónapot, de abbahagytuk.
Nagyon jó volt (10.000 ft és ez havi 4 alkalom, 1 baba + 2 felnőtt)A felnőtt lehet apa, anya, nagymama, ill. bárki.
eleinte volt egykis masszázs(megmozgattuk a baba kezeit lábacskáit játékosan, közben énekeltünk.
Utána be a vízbe,ami pont 30 fokos volt.
Nekünk az volt a baj, hogy hiába volt a bébi már 6 hónapos,még túl gyenge volt,kevésbé stabilan tartotta a fejét, sokszor sírt,ő nem élvezte eléggé-sajnos(koraszülött baba)
A hely tuti volt,abba a medencébe csak babáuszit tartottak.Tudom ajánlani.
Ma már a babánk is élvezné, tervezzük is, ha jobb idő lesz visszamegyünk majd.
Remélem tudtam segíteni.

Sziasztok!
Annamária
penguin

AnnamariKép
Istvánnak boldog szülinapotKépKépKép
Kép

Csirkesz
(ezt a képet egy másik topikban találtam, remélem az ottaniak nem haragszanak meg azért, mert idemásoltamKép)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

CsirkeszKép

PlágiumKép Virágot és gifet csórni nem bűnKép

Sikerült az utolsó vizsgámKépKépKép
Viszont a munka neheze csak most jön.

MaccsKép

Lehet hogy az idő súlyosbította a helyzetet, meglátjuk milyen lesz a ma éjszaka.A homeós bogyót kipróbálom.A dentinoxban nincs lidocain, kamilla a fő alkotórésze.

Kata!
Csak tejet kapKép Azért nyolckiló a drágámKép

BesztiKép

A nyelvöltögetés gondolom a nyuszikának szóltKép
TüneményesKép

Jöjjön a tavaszKépGYORSAN!!!!!!!!!
Naponta kb 1000 szer eléneklem a süss fel napot (Helénának), aztán erre havat küldenek, tértivevénnyel visszaküldöm.Kép

CsengőKép
GratulaKép

Noémi
fantikbaba

NoémiKép
Most akkor már hangosan is lehet GRATULÁLNI Kép Hát nem semmi Heléna súlya ! Marcit hétfőn mértük, 5750 gramm, szombaton lesz 3 hónapos. Hát, mi lassan, de biztosan haladgatunkKép

AnnamariKép
Happy Birthday BabókánakKép

Marci hidegfront hatására hatalmasakat tud aludniKép Ma is szinte végigaludta a délutánt, amikor etetésidő volt, akkor nyöszörgött egy kicsit, akkor felkaptam, félálomban szopizott, visszatettem a kiságyba és durmolt is tovább. Most értünk vissza az oviból, kb. 1/4 órát voltunk kint, de már ismét aluszkál.
Inkább a melegfrontnál nem lehet bírni vele, akkor nyűgösködik.

Pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Hello csajok Kép
Mennyi mennyi kérdés és mennyi hozzászólás. Hát megint nem fogok tudni mindenbe beleszólni, amibe szeretnék Kép

1. Édesek a prücskök. Király a kis rapper Lili, zabálnivaló az országimázsBoti és tünemény a nyelvnyújtós Hanna. Bocs, ha valaki kimaradt, de ez a 3 fotó maradt meg bennem nagyon.

Maccs Kép Vicces látni magam a vízben úszósapkában Kép Még jó, hogy picik a képek Kép Egyébként meg nem csak szokjuk a vizet, van 4 komoly feladat, majd szombaton rájössz Kép Mindenképp talizzunk, az öltözőben, mobilok megvannak...Ja, és tényleg nem értem, hogy miért nem adtak cipő nylont, mi úgy mehettünk be, mikor csak kiváncsiskodni voltunk.

Csirkesz Kép Bálint kb. 2 hete csinálja ezt a levegőben úszó dolgot és csak annyi vele a baja, hogy közben meg már kúszni is szeretne, mert tolja fel az égbe a popsit, de mivel repül, így nem tud kitámasztani Kép Tegnap fekvőtámaszozott, vicces volt. Két karján + lábujjakon mereven támaszkodott hason és középen meg az egész testét megemelte.

Hóban séta Kép Igen! Elvégre megyünk síelni, ne akkor lepődjön meg.

Boldog hó és évfordulókat Kép
Most csak ennyi, mert kiabál a kis éhenkórászom.
Dobok nektek azért egy nem vicces, de elfogult anyukaként gyönyörű képet a kisfiamról Kép

Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Edit, milyen szép a gyerkőcöd Kép (és mindenkié! Kép), és milyen jó kedve van!

Lányok, nektek milyen könyvetek van, ami csecsemőgondozással, gyermekneveléssel kapcsolatos stb.? Mármint amit tudtok is ajánlani. Nekem van pár ilyen jellegű könyvem, de mindig vevő vagyok újabbakra is ebben a témában, csak olyan legyen, amit tényleg érdemes megvenni, mert sok, elég felületes könyv is megjelent már ezzel kapcsolatban.

A profilomban akartam változtatni néhány dolgot, meg új képet feltenni, de egyszerűen nem hagyja. Elmentem, aztán mégsem jelennek meg a változtatások és az új kép. Vajon miért?

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok,

hát a front minket is megviselt. Eszter össze-vissza aludt ma és tegnap is, és volt, hogy hirtelen, nyűgösen ébredt. Kép Én is álmos vagyok, bár épp most tartjuk a 3 hós szopi-bummot is, igen gyakran eszik a kisasszony, illetve naponta még 10x, beleértve az éjszakát is. Vasárnap lesz 3 hónapos és hétfőn 6520 gramm volt. Kép Kis vasgyúró. A férjem nagymamjája tegnap telefonált a férjemnek, hogy mondja meg nekem, hogy csak 3 óránként etessem a gyerket, aggódik, mert szerinte kövér. Kép Gáz, nem? Jó, hogy 79 éves, és az ő idejében még ez volt a divat, de most meg nem, meg különben is hadd döntsem már el én, hogy mikor etetem a gyerekemet. Ő is felnevelt hármat, abból kettő Torontóig menekült. No comment. a harmadik az anyósom, aki itt maradt Kép. Szóval szrakoztat a kis családom.
Na megyek, mert Mancika már alszik, bebújok én is gyorsan az ágyba, hogy tudjam tartani az iramot.

Bori
lbori

Sziasztok,
En altalaban olvaso uzemmodban vagyok de most nem tudom megallni, hogy ne dicserjem meg ezeket a gyonyoru babakat.
Edit,Beszti,Csirkesz,Bori es a tobbiek igazan csodaszepek a gyerkocok.Kép

Liv,
En az elobb kiprobaltam es nekem sikerult megvaltoztatnom a kepet. Talan probald meg ujra.

Latom feletek jocskan lehavazott. Itt meg se hire se hanva a honak, pedig jol esne havat latni, de csak egy rovid idoreKép Par hetig otthon voltunk es vasarnap ezek szerint az utolso pillanatban visszajottunk. Aldom az eszemet, hogy nem vartunk meg egy hetet.

Holnap megyunk 5 hos oltasra, remelem jol viseljuk mint a 3 hos-t.

Jo ejt mindenkinek.
Tcis

Kép

Kép
tcis

Edit! Kép Nagyon jól sikerült ez a kép, angyalian szép itt a gyerkőc.

Noémi!Tessék kérem elolvasni a cuccok tartalmát, mielőtt a gyerek szájába tömködi! Kép
A Dentinox dobozának oldalán a következők állnak:

"150 mg kamilla tinktúra, 3,4 mg lidokain hidroklorid monohidrát, 3,2 mg makrogol-lauril-éter 1 g gélben /megjegyzem: az egész tubus 10g/Segédanyagok: levomentol, nátrium-edetát, szacharin-nátrium, poliszorbát 20, karbomer 974P, 10% nátrium-hidroxidoldat, xilit, nem kristályosodó szorbit szirup,
propilénglikol, tisztítot víz. A készítmény cukor mentes.

Tudtad, hogy egy csomó ember allergiás a lidokainra és fulladásos görcsöket kaphat tőle? Ja és a homeós gyógyszertáros nénink arra is felhívta a figyelmet, hogy a homeós bogyók veszítenek a hatásukból, ha együtt adod ezzel a babának, mert mentolt is tartalmaz.. Kép

Macs
maccs

bocs, ha túl okoskodó voltam..
maccs

Edit! El is felejtettem írni! Kép Persze, talizzunk! Kép Igazából a portás néni beengedett volna minket, de az idősebb védőnőnéni nem. Lehet hogy ő is támadónéni /Kyrandia után szabadon/? Kép A másiknak meg akkora a pocakja, hogy reméltem, hogy nem szül meg mialatt ott vagyunk! Kép

Pengiun! Kép Gratula Istvánkának! Kép Jó egészséget és sok boldogásgot kívánunk neki! Kép
maccs

MaccsKép
Én az oldatot használom nem a gélt, abban nincs lidocainKépEgy tinktura az egész.

Noémi
fantikbaba

Maccs Kép
Az hagyján, hogy mekkora hasa van a csajnak, de ekkora már november eleje óta. Akkor volt ott először a férjem papírt kérni meg infót. Azóta is azt hajtogatja ahányszor csak meglátjuk, hogy ez a csaj egy éven át van a 9. hónapban? Egyébként nagyon kedves nőci.
Ez a "nagyon jól sikerült ez a kép..." hozzászólásod olyan volt, mint aki egyébként tök ismeri a gyerekemet és alapban tudja, hogy elég ramaty kis feje van, de ezt valahogy elkaptuk Kép Kép
Na pussz

Edit
Kép

Kép
reditke

Liv Kép
Nem tudom milyen típusú könyvet keresel. nekünk az Új Babalexikon van meg. Azt is úgy kaptuk. Szerintem használható, néha fellapozom. Más nincs. "Csak" a net.
Pussz

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Nagyon rossz éjszakánk volt. Pipike 1/2 óránként sírt, nem kapott levegőt, annyira tele volt az orra. Ha meg kitisztítottuk, nem bírt visszaaludni. Mikor nagy nehezen (egy takaró alatt) sikerült Pipikének is, nekem is elaludni, akkor meg szellemekről álmodtam. Fel is riadtam egy csomószor...
A Baby Luuf balzsamon, Sterimare-on, Nasivin orrcseppen kívül (és orrszíváson kívül) van még vmi, amit be lehet vetni a baba náthája ellen? Kyrandia írta, hogy ő ad Rhinatiol-t is. Ez kanalas orvosság? Doki írta fel, vagy lehet vény nélkül venni ilyen kicsiknek is? Egyáltalán: érdemes???

LboriKép,
etetésről csak annyit, hogy tegnap hívott anyám és azt mondta, ő nagyon aggódik, hogy anyatejen kívül nem kap mást az a gyerek, pláne, hogy most sem, mikor meg van fázva! És hogy ki fog száradni, blablablabla.
Mondtam neki, ne aggódjon. Én kínáltam már teával, bébiitallal, almapéppel - egyik sem kellett neki. Ő majd eldönti, mikor akarja ezeket is kipróbálni. Most egyelőre örülök, ha szoipzik, tegnap ezt sem nagyon akart, gondolom, a nátha miatt.

Ha van vkinek tuti tippja baba-náthára, szóljon!

Köszi!
Vendég

Andi Kép
Szegény pici lány. Jobbulást neki, sajnos tuti tippem nincs náthára.

Etetés/anyatej. Hát hétvégén nekem is volt egy komoly veszekedésem majd beszélgetésem anyummal. Múltkor mikor otthon voltunk náluk adott egy cseppnyi almát és répát Bálintnak. Akkor nem tettem szóvá, gondolva mi baja lesz, ha 5 hónaposan érez egy kis ízt, mert tényleg csak akkora mennyiség volt. Most hétvégén viszont a krémes töltelékét kezdte volna kóstoltatgatni vele (tojásos, tejes, cukros...), akkor rászóltam, majd utána el kezdett basztatni hogy miért csak szopik még a gyerkőc, mi tesómmal 4 hónaposan már tojásrántottáztunk (én mondjuk emellett több mint 2 évig szoptam). Na kiakadtam, elmondtam a 6 hónapig anyatej verziómat, ő lehülyézte a sok új találmányt és szerinte túl sokat olvasok a témában és jobb volt amikor ők az öregekre hallgattak. Na erre én kijelentettem, hogy akkor mi is pálinkába áztatott kenyérhéjat és mákfőzetet adnánk a gyerekeinknek, hogy csöndben legyenek amíg mi a földön dolgozunk. Szóval szépen összevesztünk az anyámmal, aki egy irtó konfliktus kerülő és szeretnivaló nőci, de úgy látszik nehéz elfogadnia, hogy másképp gondolom mint ő. Néha már olyan fáradt vagyok ettől a kinek higgyek és mi lesz a jó a gyerekemnek dologtól (tudom anyai ösztön, de azért néha nem árt a tárgyilagosság). A végén mondjuk leültünk és szépen bocsánatot kértünk egymástól és elfogadta, hogy még pár hetet várni akarok a gyümölccsel. Közben meg úgy érzem néha, hogy minek várok. Na jól kipanaszkodtam magam, bocs, megyek,
edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Andi, C vitamin ampullát nem írt fel a gyerekorvos?

Engem szerencsére békén hagynak a szülők, nagyszülők, senki nem akar beleszólni, hogy mit hogyan csinálok. Csak próbálnák meg... Kép
Persze a jótanács jól jön néha, az más. Csak tartsák tiszteletben a döntéseimet.

Kép

Kép
liv

SziasztokKép

Hát, úgy néz ki, én nagyon szerencsés vagyok Anyummal. Ő nagyon örül neki, hogy Marcit folyamatosan csak szoptatom. A hétvégén sokat beszélgettünk a szoptatásról, elmesélte, hogy mikor mi születtünk, akkor azt "verték" beléjük, hogy éjjel tilos szoptatni, ha megébred a babó, akkor kapjon teát. Nappal pedig csak az egyik mellből szoptatni, annak elégnek kell lennie, ha mégsem, akkor ismét teáztatás. Ja, és szigorúan betartani a 3 órás szünetet két etetés között. Ezek után nem is csodálom, hogy Anyu nem is tudott engem 2 hónapnál tovább szoptatni. Most, hogy látja mennyi minden változott azóta, szegény elkezdett sírni, hogy miért is nem hagyta figyelmen kívül azt a sok baromságot és csak szoptatott volna.

Pusz, gyerek vinnyogKép
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Liv,
Van itthon C vitaminunk, de egyszerűen nem hajlandó lenyelni (nagyon savanyú-még teával sem eszi/issza meg). Úgy kell belelopkodni kiskanállal, de nem vagyok benne biztos, hogy a nyállal, amit utána kicsorgat, nem jön ki ez is.
Mikortól van láz? Ugye, 37,5-től? Az előbb mértem, popsiban 37,7 volt, ami ugye 37,2-nek felel meg. Így nem adok kúpot neki.
Nagyon nyűgös, semmi nem jó most neki. Szerintem lemegyünk kicsit, bár azt sem tudom, ilyenkor jó-e ez a nyirkos idő.
Vendég

Sziasztok!Kép

Nem lehet könnyű elfogadtatni a nagymamákkal, dédikkel, hogy csak szoptatni szeretnénk a babát - persze, aki megteheti, van elég, és nem kell mellette visszamenni dolgozni. Nekem is szerencsém van anyukámmal, mert teljes mértékben mellettem áll ebben a döntésemben, hogy anyatejen kívül nem adok mást Balázsnak. Ha nem lesz elég, a következő közel 2 hónapban, akkor kiegészítem tápszerrel, és majd csak utána kezdem a gyümiket.
Nekem mondjuk ott van a nagyobbik fiam, aki minden kis köhögést elkap, és lehet, hogy csak alkati dolog, de lehet, hogy azért, mert már elkezdtem neki adni 4 hónapos kora után a gyümiket, meg más kajákat. Állandóan taknyos volt, most is hamar megbetegszik.
Anyu annak idején nemigen tudott engem ill. előttem a bátyámat 2-3 hónapnál tovább szoptatni, és mondta, hogy ha annak idején ennyi segítségük lett volna az anyáknak, mint manapság, biztos többen tudtak volna szoptatni.
De emlékszem, hogy Ákos kb. 2 hónapos volt, mikor férjem kolleganője kiakadt, hogy miért csak anyatejet kap a gyerekKép

Apósom meg nem szól bele egyáltalánKép

Nehéz menet ez a családdal, de ha látják, hogy a baba jól fejlődik és jól érzi magát, akkor nemigen szólhatnak semmitKép

Edit: édes nagyon BálintKép És micsoda szemek!! Szegény csajszik, már előre sajnálom őketKépKép

Maccs: átadom Ákosnak, amúgy is ma megyünk le majd szánkózniKép

Kyrandia, Andi: jobbulást a babóknak, elég könnyű megfázni ebben az időbenKép

Beszti: nagyon aranyos HannaKépKép

Bocs, ha nem mindenki hozzászólására tudok reagálni, de megyek lassan, megyünk ma babamasszázsra, és még nem aludt semmit ez a gézengúzKép

Pussz mindenkinek
Lau
lau

Andi Kép
nekem anno a védőnéni azt mondta, hogy csak popsiban mért 38,5 (ami ugye rendesen 38) láznál adjak kúpot. addig gyűrje le a szervezet. amit te mértél, ott szerintem még tényleg nem kell. de nem vagyok doki.

Edit
Kép

Kép
reditke

Ja, olvasgattam vissza a hozzászólásokat és olyan érzésem volt, mintha a mindmegette.hu oldalain lapozgatnék. Csirkesz után szabadon bedobtam most egy tányér ízes derelyét és Andi recept alapján már kel a pizzatészta Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Lau Kép és ezekbe a szemekbe próbáltam múltkor egy ködös-borongós-rossz kedvű délután belemagyarázni a dawn-kórt Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Edit, köszi. Így már nekem is rémlik...
Most süt a nap. Azt hiszem, délután kicsit lemegyünk sétálni, lesz, ami lesz.
Vendég

Tegnap délután egészen lefekvésig üvöltött a lányom.Még ilyen soha nem volt.Torka szakadtából.Teljesen tehetetlen voltam.Nem tudtam semmi olyat tenni ami neki jó lett volna.Még a cici sem kellett neki.Mai napja sem felhőtlenül boldog.De majd talán a levegőzés jót tesz neki.
Megyünk a nagyért az oviba.Szép látvány leszek.Mert apa elvitte a szánkót az oviba.Délelőtt kimennek Ágotáék és nincs az oviban szánkó.Hazafele meg én hozom.A kicsit tolom a nagyott meg úzom.Még nem tudom a pontos kivitelezési formát de remélem sikerülni fog.Legalább jót nevetnek akik látnak.
Beszti!Írtad,hogy a fiad 5,5 éves és olvas.Hogy csináltad?Mert az én családomban is van olyan gyerkőc aki suli előtt már tudta ezeket a dolgokat.De a szülők azt mondták megától tanulta meg.Ami számomra hihetetlen.Mert ha nem ismeri a betűket,hogy tanul meg olvasni,írni magától?Lehet,hogy hülyeséget írtam,akkor bocsi!
Andi!Jobbulást nektek!Szerintem irány a dokli.Mert igazán jó tippet nem lehet adni.
GnéKriszti
gnékriszti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?